Új privát üzeneted érkezett!

KOnyhai dolgok közül mi kell a kórházba?
Evőeszköz, konyharuha, pohár, szalvéta... Mást én nem tettem be. :?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Na ezt az egy hozzászólást kivételesen rémálmaimban sem szerettem volna laptetőre :? :?

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Pati!!!!!!

Ne csináld!
Nekem zselét felrakták 6:00. Petit (mert az enyém is az) csak 7:00-ra rendeltem mondván had aludjon. Bejött, és egy telejesen normális apás szülést véghezvittünk. SEgített, odaadta amit kértem, kortyoltatta a málnateát, megkuksizta, hogy látja-e már a haját. 13:40-kor kibújt a lányom két nyomásra gátvédelemmel. Öltés nuku. :D :D :D

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

A megfigyelés két óráját végigszopizta lányom. Egyedül a lepény jött egy kicsit nehezebben, én egyedül ezt írom az indítás számlájára, de lehet, hogy ez hülyeség. :D

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Az indítás elötti napot végigbőgtem, a lábam kibicsaklott, de ott már mindezt elfelejtettem. :D

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok!

Csak előbújok én is a zugolvasó üzemmódból, ha nem bánjátok. Nem nagyon akartam csatlakozni, mert alapból egy lusta kutya vagyok, és úgysem fogok tudni sokat írni majd a két kölök mellett, de úgy tűnik, mégsem bírtam megállni :). (Tcis! ismerős? :):):):):))

Szóval, Pati!
Nálam az első gyerkőcnél ugyanez volt a helyzet: 3000-es méhszáj, nst-n semmi jele fájásoknak, nuku keményedés, elég magzatvíz, baba az egekben, stb... A kiírt időpont előtt 3 nappal még mondta a dokim, hogy nyugodtan kérjek időpontot a következő hétre nstre, mert itt egyelőre nem lesz szülés, aztán majd már kétnaponta akar látni. ÉÉÉÉÉÉS, Zsombi napra (majdnem percre :)) pontosan érkezett meg. 40+0-ra. :) Szombat este elfolyt a magzatvíz, vasárnap délben már kintről pisilte le a pocakom :). Szóval, van ám remény akkor is, ha pillanatnyilag nem úgy állnak a dolgok. :)

És Csujzi
Zsombi 3100 grammal és 57 centisen született, bár az említett UH-n (3 nappal a szülés előtt) még azt jósolták, hogy 2800 grammnál nem lehet több. Mindezt abból, hogy kicsinek mérték a fejét + a pocakmérete sem volt elég nagy:). Aztán egy teljesen átlagos méretű, szép, arányos kismanó bújt elő. Egyébként nem tudom, ti mekkorák vagytok a pároddal, de hozzánk tökéletesen illett a kisfiam a méreteit tekintve (is) :).

Szóval, parázgató anyukák, csak nyugi!

Minden már babázó "márciusi" anyucinak gratulálok, én is drukkoltam Nektek nagyon!!! :):):):)

Ha nem bánjátok, majd még jövök okoskodni néha :).

Erika

Kép

Kép
zsombi

Sziasztok!

Megintcsak elnézést a "betörésért".

E hét péntekén (március 7-én) szerettel várunk minden babát, mamát és kismamát XI. kerületi szopis csoportunkba 10 és 12 óra között! Oldott légkörben, míg a babák játszanak, az anyukák beszélgetnek! Előzetes bejelentkezés nem szükséges, a csoport látogatása teljesen kötetlen és ingyenes! Olyan mint egy topiktali, csak szopis témában! :) Egy pszichológus és egy gyerekorvos anyuka válaszol szoptatással kapcsolatos kérdéseitekre, és természetesen TI mint anyukák megosztjátok egymással a tapasztalataitokat.

Korai Fejlesztő Központ
XI. Bártfai u. 34/A.
Szent Imre kórház melletti utca
7/173 gyors busz, Szt Imre megálló

Minden hónap első péntekén ismétlődik!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Pati. Hát igen az, mármint biztonságosabb kint, de ugyanakkor biztos megvan az oka, hogy miért nem jön ki. Te mondtad tegnap, hogy egyszerűen a méhszájad még nem kész rá. Márpedig ha nem kész, akkor nem, jön, ha nem jön, akkor még ő is jól van odabent. Legalábbis ebben kell bízni. Mondom én, akinek a ctg-s napokon ez még megy is vhogy, de a másnapokon már megy az agypara. Alternatív, extrém indítás praktikák? Na én azt nem. Pontosan, azért amiért mondod, erőltessem rá, hogy jöjjön, csak mert én türelmetlen vagyok, vagy aggódom. Ezek a jelek kell, hogy jelentsenek valamit, de ha mégsem indítástól én is parázok. Nem kicsit Szóval áááááááááááááááááá, a mi van a terminuson túlra miért nem készítik fel az embert? Vagy miért nem készítettem fel magam? Vagy te Pati? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Ezt Geréb Ági Egyik írásából másoltam ki. Már többször elolvastam és próbálok vele azonosulni, vagy valami rejtett igazságot kiolvasni belőle.

- Nagyon fontosak a telefonbeszélgetések. Ha megtudom, hogy az utóbbi két napban állandóan porszívóznia, ablakot pucolnia kell a férjnek is, akkor tudom, hogy pár nap van már csak
- Ha megkérdezem, hogy van, és azt válaszolja, hogy még ezt meg azt meg kell csinálnia, akkor tudom, annyi időm biztosan van még
- Ha azt mondja, hogy nincs kedve elmenni sehova, nincs kedve fölhívni ezt meg azt, az már a befelé fordulás kezdetét jelenti, közeleg a szülés
- Amikor a vajúdás valóban megkezdődik, megváltozik az asszony hangszíne, reakcióideje. Előfordul, hogy azt mondja, nem kell sietnem, de hallom, hogy rohannom kell, mert olyan a hangszíne
- Ha elfolyik a magzatvíz és nincsenek kontrakciók, vagyis méhösszehúzódások, akkor megfigyeléseim szerint valószínű, hogy huszonnégy órán belül esni fog. De hogy a szülés mikor indul meg utána, azt nem tudjuk... Ha jó az étvágya, várhatóan még nem. Ha váratlanul laza széklete volt, nagyjából tizenkét óra múlva kezdődik a tágulási szak. A két utóbbi állítás általában akkor is megállja a helyét, ha nem folyt el a magzatvíz
- Ha többedszer szül az illető, és jelentkezik, hogy menjek mielőbb, mert kétpercenként kontrakciói vannak, akkor valószínűleg még nem kell menni, mert ha ezek valóban rendszeres, erőteljes összehúzódások volnának, ő már biztosan nem telefonálna nekem, hanem valamelyik hozzátartozója
- A méhösszehúzódások valószínűleg még nem az igaziak, ha beszélgetés, figyelem-elterelés hatására tíz percig, fél óráig szünetelnek
- Ha egy először szülő azt mondja, hogy óránként pisilési ingere volt egész délelőtt, most meg félóránként, akkor lehet tudni, hogy aznap várhatóan szülni fog. (Ezek már valódi méhösszehúzódások, csak a teste nem ismeri föl - egyszerre a hólyag is húzódik, ezt érzi a kontrakció helyett, de majd ha másodszor szül, ezt már helyesen fogja értelmezni.)
- Ha egy először szülő nő menstruációhoz hasonlítható érzésekről számol be, várhatóan aznap szülni fog. Ha ugyanezt teszi egy többedszer szülő nő, valószínűleg nem fog aznap szülni
- Minél többedszer szül valaki, annál bizonytalanabb abban, hogy megindult-e a szülése vagy sem. Ha valaki először szül, és azt mondja, megindult a szülése, többnyire hihetünk neki.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

És máris itt vagyok újra :)

Pati, ha meg nem nagyon sietsz a szüléssel (nem ér meglincselni!!!), akkor bulizhatunk majd együtt a szentimrében. :) Ki a szülésznőd?

Ja, és Tcis (akivel most már duplán is topiktársak vagyunk :wink: )! Akartam már írni, hogy nekünk ugyanez a gondunk a Luca névvel, csak fordítva: Nekem nagyon tetszik lánynévként, de ahogy kitesszük a lábunkat Magyarországról, mindenki azt fogja hinni, hogy fiú :(:(. Gondoltam, emiatt adunk neki második nevet is, de eddig nem sok sikerrel keresgéltünk. A Christian nekem egyébként tetszik.
Elisa még mindig olyan gyönyörű? (Csak Zsombi miatt érdeklődöm :):):))

Erika

Kép

Kép
zsombi

Pati, én is szeretnélek megnyugtatni. Nekem mindkét szülésem indított volt, mindkettő 39+3-ra, a Bencénél 2 ujjnyira, KAtánál 1-re voltam nyitva. Nekem Bencét oxi-val indították, 7,5 óra volt, edával szültem. De sztem csak azért fájt annyira, mert nem engedtek felkelni, csak hanyatt fekhettem :( Katával kemény volt a méhszájam, hiába kezdett el nyílni, őt burokrepesztéssel, majd fájások híján oxival indították, 4 órakkor repesztettek burkot, és 6 órakkor megvolt. Vele járkálhattam, sztem ez gyorsította. És csak az utolsó fél óra fájt igazán. SZóval annyira ne aggódj :)

ZSu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

csujzi
Szoritok, hogy minnel kevesebb idot keljen a korhazban toltened.

rima,
Anyukam szules elott kellene ideerjen mert nem tudom kire hagyni Elisat. Na jo vannak baratok akik ejjel-nappal valaljak, kulonben is imadjak de csak nyugodtabb lennek ha itthon lenne anyuval. A multkor kicsit fintazott, hogy mi lenne ha szules utan jonne, mondtam, hogy szo se lehet rolla. Az a baja, hogy nagyon nehezen viseli az en fajdalmamat, de nem tudom mit parazik amikor az elso szulesem is gyors es aranylag konnyu volt es en tudom, hogy a masodik is az lesz :? Most nagy a szam de majd ott a korhazban majd nyafogok.
Ami a nyelveket illeti ne aggodj, egyszer olvastam, hogy 5 nyelvet kepessek elsajatitani ezek a csoppsegek, nekem ez kicsit tulzas de 2-3 bisztossan nem gond.Ha teheted Te csak magyarul beszelj a picivel, ami kicsit gaz ha mas nyelvu emberek kozott vagy nekem sajnos nem ment. Hogy maradunk-e vagy sem nem tudom de ha a gyerekeink itt jarnak iskolaba utanna mar nem hiszem, hogy elmenenek en viszont nem tudom elkepzelni meg 20 ev mulva sem, hogy ne legyek a kozelukbe.

kolyok,
Nekem meg tetszenek az Alex, Noel, Benett a ferjemnek viszont ezek sem jonnek be :? vagyis a lucan kivul ugy latom semmi sem tetszik neki. Mar lassan meg lesz a picur nevunk meg meg mindig nincs eldontve :roll:
Bocs, de nem talalom milyen nevet valasztottatok, a tablazatba nincs beleirva (nem is tudom ki frissitgeti?) megjegyezni meg meg nem sikerult mindenki nevet+baboet :(

mni,
Mi meg nem ismerjuk egymast de azert udv ujra itt. Szopin ne aggodj meglatod Lilla hamar elsajatitja a szopizas fortelyait es akkor elhadhatjatok a bimbovedot is es a 4 kezes muveletbol fel kezes lesz. Szeritem is ha birsz probalj pozt valtoztatni hatha akkor nem faj a hatad. Nekem nem volt az elsonel, igaz nem is voltam csaszaros es konnyebben helyezkedtem. Az ejszakatok kivanom, hogy mindig ilyen nyugis legyen. Az en lanyom hasfajos volt es tudom mit jelent hajnali 3-4 ig setalgatni vele meg csak a hasamon alva tudott megnyugodni...
Igazabol mindig is rossz alvo volt mai napig ebred ejszaka, vagy tejcsit inni, vagy pisilni, de reggel legalabb mostmar alszik 8-9ig, kissebb koraban hajnali 5-6 kor kelt.

Jim
Andrea :lol:
kulonben van egy kislany az oviban akit igy hivnak, meg is lepodtem. Nekem inkabb fiu nevnek jon be.
Orulok, hogy visszaengedtek a freeblogra. Majd ajanlom a baratnomnek, csak sajnos nincs netje. Mar 10 eve probalkoznak szegenyek de semmi. Most mennek pestre, de ne kerdezd hova mert nem tudom. Eleg kenyelmessek 10 ev utan :roll: ,en mar jo ideje nyosztetem de a ferje nagyon raer o viszont el-hal a gyerekekert.

Tcis

Kép

Kép
tcis

Zsuzsófi!
Miért volt eda, ha volt akkor miért fájt mégis annyira?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Szilvánusz: pontosan azért írtam a +1 hetet, mert szerintem ez addig igaz is. Jön, ha kész.
De onnantól nem tartom normálisnak!
És akkor van max 1 hetem arra, hogy mindenféle alternatív praktikákkal kirobbantsam...
NEM AKAROK INDÍTÁST!!!

Emlékszem, Gorka bőre már 39+3-nál fel volt ázva, marha nagyok voltak a körmei....
Ma , végső elkeseredésem ( :roll: :wink: :oops: :lol: ) jeleként betettem a csipesz mellé a baba-körömollót is és a hazahozósba az 56-os mellé a 62-es ruhákat. Igenigen, ennyit nőtt 1-2 nap alatt :roll:
Hogy én mekkora hülye vagyok!!!!!!!
:shock:

Kép
Kép

mpatr

Azért volt eda, mert nagyon fájt :) Utána már nem fájt :)

Fájni sztem meg azért fájt annyira, mert az oxival eleve erősebbek a fájások, plusz hanyatt kellett feküdnöm :(

Katával tizedannyit sem szenvedtem és gyorsabb is volt...

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Ja, félreértettem, azt hittem az eda mellett fájt nagyon. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Mpatr, egyelőre a laptetejre reagálok, mert arra muszáj most rögtön.

"Ultrapara: indítás"
Majd visszaolvasok, hogy ez miért is van nálad, mert most még nem értem. De: Nekem zselés indításom volt. 10.45-kor tették fel, igaz, hogy szinte rögtön elkezdtem fájni, és két óra hosszat meg sem moccanhattam a CTG miatt, de nem volt olyan vészes. 14.45-kor elfolyt magától a magzatvíz, 15.00-kor szülőszobán voltam, és 16.30-kor meglett Alexa. Első baba, 4 kg, 60 cm. Semmi negatív élményem nincs.
Szóval szerintem nyugi!
Kép
És igaza van a többieknek: még van idő, hogy magától kibújjon!
Vendég

Pati!
Babaruhacsere stimm!
Pár napja a bekészitett 50 és 56-os garnitúrát leváltottam 56-os és 62-es garnitúrára. Egy hét és én is kiveszem az 56-osokat. :lol: :lol:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Szia Zsombi :D

Na super, ez a Luca nev mindenkepp gondot okoz, pedig olyan szep. Ha adtok masodik nevet akkor ha kulfoldon tartozkodtok a masik neven fogjatok szolitani a gyerkocot vagy hogy gondoltad?
Hogy Elisa gyonyoru-e? Igazi kis holgy lett, imad oltozkodni, foleg a szoknyakat, ruhakat meg az ekszereket szereti. Az este jott, hogy a karcsatjat vegyem le es a bokajara tegyem. A nyaron is csak bokalancban volt hajlando menni barhova is. Ferjem sokszor fortyog, hogy rahagyom, de ugy imadom amikor ki van csipve.
Most latom Te mar jocskan a finisben vagy, megy a drukk.

kolyok,
nekem valahogy nem vilagos a mosogepes dolog ott feletek. Miert van 1 hazban csak 1 mosogep. Nincs mindkinek sajatja, vagy nem szabad lakasban tartani. :shock: Hogy kutyat, macskat nem szabad azt meg megertenem de, hogy mosogepet :roll:

Tcis

Kép

Kép
tcis

Na de most jut eszembe, mindkét gyerekem a 41. héten született, és 50-esekbe hoztuk haza őket.... :? :lol: :?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pati!Hülye, ma reggel én is kitettem a 62 es szettet is az 56-os mellé, biztos, ami biztos alapon. :lol: :lol: :lol: :lol: Bár te hülyébb vagy, mert te 39+5-nél teszed mindezt! :lol: :lol:
Szal te inkább alternatív módon robbantod, mint indítás? Hát hajrá, én ezekbe nem tudom, hogy higgyek-e. Ez a drága unokatesóm, akit írtam, hogy tegnap szült és egy napra voltunk. Na ő is próbálkozott már mindenfélével, mert előtte semmi. Szentül hiszi, hogy az ungabunga indította be tegnap reggel. Tök könnyen haladt mindennel magzatvaz elfolyáshoz képet 6 órával már nyitva volt, aztán 2 óra nyomás, fogó, vákuum, de a gyerek az Istennek nem akart kibújni. Majd romlott a szívhangja, gyorsan kikapták.... hát nem tudom.

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Mni: Nekem is iszonyatosan fájt Fannival, mert a szopi végére már teljesen fölé görnyedtem, nem őt emeltem fel magam mellé. De elmúlik ez is :)
A bimbóvédő is elmarad majd idővel - szerintem. Ahogy egy kicsit erősődik még Lillácska, majd anélkül is úgy rácuppan majd, hogy csak bírd leszedni a melledről (ezt is a tapasztalat mondatja velem). Nemcsak velem, a barátnőmmel is ez volt, és néha próbálgatta bibóvédő nélkül is, és egyszercsak már nem kellett. Ez nem bénaság, csupán a szükséges rutin megszerzésének kérdése - tudod, mint a vezetésben. Aztán már megy az egész félkézzel is.

Mpatr:nem baj, ha a feje nincs beilleszkedve a, mert az első komolyabb fájások beillesztik. A méh összehúzódása ugyanis, olyan formán szorul prücsökre, hogy a fejét a kellő helyre irányítja. Pl. nálunk is: a feje a combomnál volt. Aztán a fájások egy-kettőre a kapura irányították a buksit.

Pumperka: hihi - tök jók ezek a megfigyelések.

Kép Kép Kép
fanetta

[quote="zsombi"]
írta:
zsombi
Pati, ha meg nem nagyon sietsz a szüléssel (nem ér meglincselni!!!), akkor bulizhatunk majd együtt a szentimrében. :) Ki a szülésznőd?

Részemről oké, de te addigra már hazamész :wink: :roll:
Vésd fel a telcsiszámomat, ha mégis: 06 70 221 9565

Váradi Zsófia a szülésznőm. Maximálisan meg vagyok vele elégedve az eddigi tapasztalataim alapján.

Kép
Kép

mpatr

Pumperka!
Tényleg 50-esekben a 41-dik héten? Nekem egy darab 50-es rucim sincs. Mármint nekem nem is kellene, de a kiscsimbóknak sincs.Most akkor vegyek???

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

[quote="fanetta"]
írta:
fanetta
Mpatr:nem baj, ha a feje nincs beilleszkedve a, mert az első komolyabb fájások beillesztik. A méh összehúzódása ugyanis, olyan formán szorul prücsökre, hogy a fejét a kellő helyre irányítja. Pl. nálunk is: a feje a combomnál volt. Aztán a fájások egy-kettőre a kapura irányították a buksit.

[

Többedikszülésnél ez különösen igaz!!!!Az orvosom mondta is amikor megkérdeztem: Mennyire illeszkedett be. Azt mondta nincs jelentősége, elég neki a szülésnél.

Én emiatt nem is aggódom, inkább a dopegyt, a méhszájam állapota. Várom, hogy pénteken meg legyen nézve....

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

De édesek vagytok, hogy így nyugtatgattok!!
Kicsit máris jobb :D , de azért még abba ne hagyjátok a tapasztalatok leírását!!!!

Amúgy eleve irtózom a "művi" dolgoktól.
Na jó, nem mindentől :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol:

Pumperka, Szilvánusz :lol: :lol: :lol: , azt hittem, csak én vagyok ekkora hülye a ruhákkal. Csak Ügynöknő után szabadon vizionáltam, ahogy apa áll a gyerek ruhásszekrénye előtt kezében a telefonnal és én a kórházból adom neki az instrukciókat, hogy melyik ruhát hozza be.... Eleve halálraítélt ötlet. Még ha ott van előtte se veszi észre, ha meg igen, nem azt hozza. Merthogy PASI :roll: :roll:

Kép
Kép

mpatr

Szilvánusz!

Nehogy vegyél!

Én ajándékba kaptam a sógornőmtől anno. Azt vett hazahozós ruhának....
A fiam 40+6-on 50 cm-rel született, és tökéletes volt rá. A lányom 40+7(tehát 41) 53 cm-vel, és rá is jó volt. Ja és mind a kettő 3500 gramm volt. A lányomat az aznap reggeli uh-n 3950-re jósolta a gép.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Szilvanusz,
Szerintem ne vegyel mar semmit 56-osnak esetleg kicsit felgyurod az ujjat es majd belenol. En is ugy csinaltam, kicsit lotyogott benne a csoppem de hamar belenott.
:lol:
tcis

Kép

Kép
tcis

Köszi Fanetta, de sztem a Patinak sem az a baja a fej nem beilleszkedéssel, hogy félő módon valahol a combjánál akar majd kitörni Nortonkája, hanem ha az lent lenne már vagy egy hete, akkor nyomást gyakorolna a méhszájra és legalább az is tágítaná kicsit.
Én amondó vagyok, hogy az is rendben van, hogy az utolsó pillanatban is beindulhat minden egy csapásra, görcs, összehúzódás, beilleszkedés, magzatvíz meg minden a nyavalya,sőt így is lesz nála, de azért jó érzés az előjelek tudatában és birtokában lenni. Mert anélkül könyebben megy a para, hogy itten vmi nem stimu. Jól beszéltem Doktornő? Akkor 5000 lesz, a következő rendelésre kövi7 szerdán várom. :wink: :lol: :lol: :lol:

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Sziasztok!
Én is azt hallottam, hogy egy napig nem szabad enni semmit a világon és akkor beindul a szülés!!!!

Valaki nem akarja kipróbálni??

Mni!
Én egészen 1 éves koráig fekve szoptattam Leventét. Nekem nagyon bevált, a hátfájás miatt máshogy nem ment volna. Így mindig tudtam közben olvasni, telefonálni stb. Levit nem zavarta. Úgy kellett elhelyezkednem, hogy közben a cicit takartam, mert amúgy menet közben (amíg helyezkedtem) rácuppant mint egy pióca. Volt hogy a bimbó mellett cuppant, és egy pillanat alatt kiszívta a bőrt. Nagyon szerette a hasát. :D
Ja és a fájdalom a szívás erejétől majd elmúlik, de előtte sajna meg kell edződnie a bimbónak.
Nekem pár hétbe beletelt, utána is mindig az első percek még fájtak, mikor erősebben kellett hogy szívja, hogy induljon a tej. Utána már nem éreztem fájdalmat.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Ja, és Mpatr: 36 betöltött hétre születve is Nimród körmei le voltak hajolva az újjbegyére - nem a szokványos értelemben. Nemcsak, hogy aránytalanul nagyok voltak, és vissza voltak hajolva, hanem össze is voltak repedezve.

Kép

Ja, és ez a kép még nem igazán adja vissza az eredeti méreteket!!!

Kép Kép Kép
fanetta

PAti, megértem aggodalmaid, tudom, hogy ez nem vigasztal, de szerintem én ezerszer hülyébb leszek a 39. héten.

pumperka: nekem a legkisebb ruha 56-os, de lehet ki kéne cserélnem 62-re...pláne az újszülöttsapka...mondjuk mondott vmi olyat a doki, hogy hülyeség ez a BPD, mert aki hosszúfejű, ott kicsi értéket mérnek, attól még lehet dagibb baba. Golyó fejnél meg magasabb a BPD. Milánnak is labdafeje van most is, mindjárt rakok is fel 1 képet, a 2. szülinapján tesóm fiával, Mátéval van lefotózva. 3 év van közöttük, tehát Milán 2 éves, Máté akkor 5 volt. Az én kölköm golyófej, Máté meg hosszúkás.

AZ újaknak üdv :wink:
Vendég

A fiamnál menetközben módosították az időpontot aug 20-ra. Így végül is nem valódi túlhordás volt,(aug 20-án született) de a mensihez képest akkor is a 40+6-ra született.

Most is nekem a két korai uh-n (6. hét, 8.hét), de tovább is csak az már annyira nem számít kisebb volt a baba egy héttel, de most valahogy ezt nem nézi senki :(

Szilvánusz, Pati!
Nektek nem volt kisebb a korai uh-on?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

JIm!

A labdafej a fiamnál is igaz volt: :lol: :lol: :lol:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

[quote="szilvánusz"]K írta:szilvánuszöszi Fanetta, de sztem a Patinak sem az a baja a fej nem beilleszkedéssel, hogy félő módon valahol a combjánál akar majd kitörni Nortonkája, hanem ha az lent lenne már vagy egy hete, akkor nyomást gyakorolna a méhszájra és legalább az is tágítaná kicsit.
Én amondó vagyok, hogy az is rendben van, hogy az utolsó pillanatban is beindulhat minden egy csapásra, görcs, összehúzódás, beilleszkedés, magzatvíz meg minden a nyavalya,sőt így is lesz nála, de azért jó érzés az előjelek tudatában és birtokában lenni.

Minden elismerésem. :wink:

Fanetta, ettől függetlenül köszi az infot, mert ez megnyugtató!!

Kép
Kép

mpatr

Kép

Milán zöldben, Máté meg narancssárga polóban, sötétkék nadrágban. És a csúnya ex képe meg fent van a falon :x
Vendég

[quote="jimmorrison"]P írta:jimmorrisonAti, megértem aggodalmaid, tudom, hogy ez nem vigasztal, de szerintem én ezerszer hülyébb leszek a 39. héten.

Nem vigasztal de iszonyat jót röhögtem rajta
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
amúgy többünk szerint Te úgysem húzod ki addig ekkora pocival :wink:

Kép
Kép

mpatr

Az enyémnek olyan nagy a feje, hogy a dokinénim szerint meg se tudtam volna szülni rendesen :shock:, 37 centivel született és ugyebár még két hét lett volna hátra. De a nagy fejéhez képest a teste meg nem dagadt, olyan kis formás... :D

Böbi

Kép

Kép
bosek

Kép

Újabban gyakrabban akarja ölbevenni, "mekfokni" Fanni a "piszi babát". Szóval elkezdődött a kiképzés a pici fiam számára. :roll:

Kép Kép Kép
fanetta

és ott van a képen mostohatesóm Jázmin lánya is, epres polóban. tudjátok, én voltam a cigányos név lehurrogó :oops: A másik két kölök anyám szomszédai.

De ennék tortát!!!!!!!!!!
Vendég

Judit!

Ezt én is hallottam, de azt is mondták egy tv-műsorban, hogy közel se indultak meg olyan arányban a babák hamarabb a II. világháború alatt, mint amennyire éheztek a terhes nők. És olyan mértékben
kissúlyúak se voltak :(

Hát igen, inkább mi leszünk vitaminhiányosok, fogunk törik, vérszegények, de ők fejlődnek szépen. :D

Bár a terminushoz közel lehet, hogy más egy 24 órás éhezés. :?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumperka, nekem tuti nincs elszámolva, egyrészt koppra pontos a ciklusom, másrészt tervezett baba, harmadrészt meg végig napra hozta a méreteket.

Kép
Kép

mpatr

Néhány paravízió avagy Tények márciusi topik módra, de csak erős idegzetűeknek, aki ma nem vevő a humorra, az gurítson tovább

Akkor most jöjjenek a híreink röviden:
1.Egy érdi hölgy gyereke a bal combján bújt elő.
2.Magyarországon 2008. március 28-án először anyakönyvezték az Ubul keresztnevet nevet.
3.Isteni jel: Egy vasalótalp lenyomata látható annak az újszülöttnek a hasán, aki.... A szülei úgy döntöttek a gyerek jele az óvodában ezentúl nem lehet kérdéses.
4. A kecskeméti kórházban felejtették azt a három kismamát, akiket császármetszés miatt napokkal előbb beutaltak, a kórház azonban időközben bezárt, ám erről nem értesítette őket senki.
5. Egy vonatot hozta világra első gyermekét az a svájcban élő magyar kismama...egy másik ugyanezen a napon a lépcsőházban szült, mert kizárta magát a lakásából.

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

mingyá jön a gyerekorvos a kiscsajhoz, mert még nem esett le a köldökcsonk, és a biztonság kedvéért elköti mégegyszer, nehogy csúnya legyen neki nagykorában. :evil: :evil: Gyorsan adok neki cicit, nehogy végig ordítson az éhségtől. Amúgy mástól nem is szokott.... :D fürdéskor is csak azért, mert nagyon éhes.

Böbi

Kép

Kép
bosek

Fanetta, cuki kép! De jó neked, hogy Fanni ilyen édesen bánik vele!!!! Én nagyon kivi vagyok, nálunk hogy lesz...

Böbi: majd ha van időd, kérünk képeket a kiscsajról!!!! Mzx, ez rád is vonatkozik!
Vendég

Fanetta!
Nagyon szépek a gyerkőcök! A lányod nagyon hasonlít rád! :) A kiképzéstől én is félek...

Kavics!
Tényleg csatlakozz hozzánk hétfőn találkozunk a kórházban és kibérelünk egy szobát hármunknak.
Én is érzem, hogy mástól függ a dokim...
Levivel is úgy volt...
Hátha a végén még tényleg együtt leszünk és jól is érezzük magunkat. A kicsi fiamat el akarják vinni de kijelentettem nem bérbeadó, mert minden nap be kell hogy hozzák hozzám....Ebből nem engedek....
Az előbb is letettem hogy aludjon, és addig nem bírt elaludni míg oda nem mentem (hívott, hogy gyeje ide), és meg nem simogattam. Rá egy percre aludt....

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Oksa, majd fotózok!!!! :wink:

Böbi

Kép

Kép
bosek

szilvánusz: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

de a vasaló engem végigkísárt az életem, pedig hogy utálom!!!!!!!

1. oviban TÉNYLEG VASALÓ VOLT A JELEM
2. kb 36 hetesen Milánnál megégettem a hasam alját és a GYEREKNEK UGYANOTT PIROS FOLT VAN!!!!!!!!!! KOMOLYAN!!!!!!!!!!

Nekem meg Jónás napi a babám, de mindenki kiröhög, pedig tuti így van! Június 23. volt az utolsó mensim első napja, viszont a Jónásom június 24-én volt. Azért összezörrentünk így mensisen is. 0 rizikóval fiút ígért! Szóval? Tuti!!!!!
Vendég

Pumperka: nekem is általában pontos a ciklusom, sztem 2 nappal később fogant a kiíráshoz képest és az uh-kon is a március 3-4 napokat hozott a méretei alapján. Na de ma 5-e van, hahóóó.

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Szilvánusz!
:D :D :D :D :D :D :D

A kecskemétiek közül egyenlőre csak nekem van császár beigérve :wink: :wink: Mondjuk attól még ott felejthetnek minket :lol: :lol:

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?