Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!!!

Barnusanyus, kutyi nagyon aranyos...azon gondolkodtam, hogyan érti meg a ti beszédeteket, mármint magyarul az ülj, fekszik stb...???

Manó
Merre vagy?

Az én babám nem forog még, viszont határozottan félig fekvő helyzetből felül...és észrevette a lábát, annyira előredől, hogy be is kapta, meg jól megmarkolta...le is fotóztuk!!! Ez túl korai!!!???

Ma sokat sétáltunk, olyan klassz volt, ő is kevesebbet eszik ma!!!

Hova tűnt mindenki??????????????

Kép
dyt
 
 


Sziasztok!

Mi hétvégén vendégségekbe jártunk, szusszanásnyi időnk sem volt, mikor meg hazaértünk a férjem ült a gépnél:) Berti nagyon jó fiú volt, mindenki olvad tőle ahová visszük.

De jó akinek már forog a babája, Berti nem forog, kicsit idegesít, mert már Emma is legalább oldalra fordult ennyi idősen pedig ő jól el volt maradva, Bertivel meg Dévényre is járunk, azt hittem sokkal előbb fog mindnet csinálni. Hason a tengely e körül elfordul, úgyhogy pl leteszem hason a tv felé ő meg átfordul az ablak felé, de hasról hátra nem tud. A gyógytornász szerint 6 hónapos korig kell átfordulni. csak ugye nála volt eza szürkén születés emiatt aggódom.

Era!

Nagyon cuki az új fiú. Épp azt akartam kérdezni nem hiányzik e neki a gazdija, de akkor ezek szerint nem. Nagyon rossz elhet odaadni egy kutyust, nálunk ugye 2 éve volt két utcáról befogadott kölyök ideiglenesen, na a kislányt 3 hét után vitte el gazdi, Emma zokogott, és azóta sem heverte ki, pedig ráadásul a kisfiú ugye nálunk ragadt, őt megtartottuk. Szóval én mint ideiglenes befogadó megbuktam 8)

Dyt!

Sajnálom a barátnődet, Emma is mindíg üvöltött ha nem volt ölben. neki ölben is üvölt? Hasfájás is lehet ahogy már írták, érdemes egy Uh-ot csináltatni, ha még nem volt, esetleg megmutatni neurológusnak hogy nem e feszes a baba nagyon, ha igen gyógytornász, de ha mindent rendben találnak akkor ő egyszerűen ilyen baba aki nehezebben alkalmazkodik a külvilághoz. Ebben az esetben ahogy majd elkezd tudni mozogni javul a helyzet, addig sokat hordozni vagy ringatni hintában, pihenőszékben.

Tegnap nézegettem a suttogó könyvet újra, most hogy már jobban látszik, le van tisztulva jobban milyenek a Berti tulajdonságai és szerintem ő mintagyerek :D Legalábbis remélem az is marad :lol:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Era!

Még azt akartam kérdezni hogy nem sajnálodmikor egy kutyus nem kedvencnek hanem pl egy nagy tenyészetbe kerül?

Más: Képzeljétek Berti annyira oda van a kecsekméti sütötökpüréért hogy már egy teljes üveggel megeszik belőle. van étvágya, és én még aggódtam. csak a tápszer nem kell neki továbbra sem, illetve néha lefekvés elött elfogadja, ha nagyon éhes, de csak 20-60 ml-t. Ma megyünk az utolsó oltásra, megkérdezem a dokit mit mond. Úgy sajnálom szegénykét hogy újra megszúrják, de legalább már az utolsó most egy ideig. Rotát nem adatjuk be, a férjem abszolút leszavazta, hát remélem nem bánjuk meg.

Adatok:

Manó, Bertold Olivér
3780 gr, 52 cm
39+1
Budapest, 2. gyerek
normál szülés
Mérés ma
de egy hete 64 cm és 6610 gr
2007. 10.27.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 

 
 

Sziasztok!

Szombat nálunk is szörnyű nap volt, egész nap nyűgös volt Bendő és nem tudott aludni, csak fél órákat. Csak karban volt el egész nap. Szerencsére éjszaka jól aludt. Vasárnap már jobb volt, de nem tökéletes. Ez az idő teljesen megborította szegényt. Ma egyenlőre úgy tűnik minden okés.

Bence sem fordul még, viszont egyre ügyesebben fog meg dolgokat és megy a szájába egyből! Ja és áhítattal nyúl az arcomért és fogdossa!! :D Asszem egyre inkább szerelmes vagyok!

Kép
vargaviki
 
 


Képzeljétek a dokinő szerint Berti sovány :shock: Miközben 6830 gr-nak mérték és így 5 hét alatt 750 gr-ot hízott.

Kapott új tápszert, amit valaki már egysze említett a banánosat. Azt mondják ezt szokták szeretni a válogatós babák, kiváncsi vagyok nagyon.

Kép Sovány????

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Jaj, még valamit meg kell mutatnom, Emma ilyen fürtös volt, kiváncsi vagyok Berti is ilyen lesz e.
Kép

Kép Végre sikerült ilyet is fotóznom

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Kép Tesó ágyában

Kép

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Ez meg a Berti szoba- sarka :lol: Eddig még mindíg csak lenti képeket tettem fel azt hiszem, hát ez a gyerekszoba. Kép

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Manó!
Naaagyon édes Berti! Azok a szemek! Sztem meg egyáltalán nem sovány... nem értem, hogy miért kellene minden gyereknek úgy kinézni mint egy kisbudha... Hanna ráadásul még 5500 g körül van...

Fordulás. Hanna nem forog. De ő felülni sem akar magától, nem húzza magát. Sőt ha a kezeinél fogva húzom, akkor sem mindig tartja a fejét... nektek akkor mindig tartja???
De viszont ha ölben van, akkor peckesen tartja magát és a fejét is.
Hason meg néha nézelődik, de nem szeret még mindig hason lenni max 2-5 percig...

Voltunk megint dokinál, mert egyre csúnyábban köhögött. Azt mondta a doki, hogy hallott már sokkal szebbet is :( ugyhogy most még mindig kúrálom (Mucopront, ca, stb...) de sajna így holnap kimarad a babauszi. :( Végülis úgy vagyok nem baj, csak gyógyuljon már meg, mert szegényt annyira sajnálom mikor szívjuk ki az orrát.... úgy tud nézni, hogy a szívem szakad meg
:(

Viszont elkezdtük a hozzátáplálást :) Mivel már kap tápit és nagyon nehezen jött ugye a kaksi, ezért már megbarátkoztunk a szilvával és a barackkal és jött a kaka :) éjjel 3-kor, de annyira örültünk apival, hogy csak na :)
Azt észrevettem, hogy Hanna a pépeset jobban szereti mint a folyadékot.

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Sziasztok!

Dyt, Manó! Az oldalra fordulást úgy lehet siettetni, hogy egy textilpelenkára teszitek a gyereket, és a pelenkát oldalt megfogva gurítjátok a gyereket az egyik, illetve a másik oldalára. Így ráérez erre a mozgásformára, a súlypontváltozásra.

Legalábbis én ezt naponta csinálgattam Csabival, és már fordul hátról oldalra, meg hasra is. Viszont Csabinak meg esze ágában nincs ülni például, bár azt szereti, ha én felhúzom ülésbe. És a lábfejeivel sem foglalkozik még. És tényleg bőven időben van még minden gyerek a fordulással.

Manó, a tesója ágyán készült kép a legaranyosabb Bertiről! (Na, meg nekem az a cicás párna is nagyon tetszik.) És hát elég furi vélemény egy védőnőtől, hogy soványnak tartja a fiad. Ne foglalkozz vele.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Sziasztok!

Nagyon édes BertiManó! Nekem is a hasalós tetszik a legjobban. :lol: no meg a kis göndörke kicccsajos! ha Bertinek is ilyen sérója lesz, akkor tényleg nagy szívtipró lesz:-)

Mona, ez a srác két éves, és ennivalóan aranyos.
Manó, így van , Ő most nagyon happy itt. Az alapvető dolgokat megérti, az én akcentusommal is érti a nevét:-) ill. ha hívom jön, és pórázon is jön szépen:-) Olyat nem tanítunk neki, hogy ül, fekszik.. a bulldogok ezeket nem szertik, ennél sokkal inteligensebbek. Pl. az öreg szukánkat úgy lehet befűzni, hogy menjen a helyére, hogy:" Dolcsika, ha nem mész a helyedre, akkor mész kifele" , na és akkor méltózati bemenni a fekhelyébe, a menj a helyedre! nála nem működik :lol: Ha sokat foglalkoznak velük rettentő értelmesek tudnak lenni. Annyit tanulnak meg ami kell a ringdresszúrához kiállításra.
Manó, igen sajnálom amikor nagy kennelbe viszik őket, de viszont örülök is, mert viszik őket kiállításra, és szép eredményeket érnek el. Sajnos nem lehet minden blökit egyke kedvencnek oda adni:-(((

Babuci, jobbulást Hannának! Én ma vettem a gyógyszertárba Cebion multivitamint 1éves kortól lehet adni. Ezt még megetetem Barnival. Viszont nagyot néztem, hogy van márt multivitamin 3!!!hónapos kortól :shock:

A hétvégén Bazsi is kész volt ettől a széltől, de az a szerencse, hogy Ő keveset van kézben, és így ha nyűgös, könnyen lehet orvosolni a dolgot.
Vasárnap elmentünk pancsizni, nagyon szupi volt, egyre többet merül. Barnit meg annyira jó nézni, ahogy élvezi az ugrabugrikat:-) Furi Bazsit fürdetni, nincs mit rajta nyomkodni:-))) Már megismeri az okatatót, elvette és nem is rinyált. Már olyan kis barátságos lett.
Este elmentünk a szomszédékkal vacsizni 7 órakkor, reméltem hogy hozza a formáját a fiam. Nem érdekelte semmi, nézelődött a hordozóban az asztalon, aztán szundizott egyet. Barni a szomszéd kisfiúval eljátszott, meg futkorászott, a pincért néha majd fellökte :lol: Még nem is volt ilyen jó étterembe menni Barnival, állandóan futni kellett utána vmelyikőnknek, és most először nyugodtan ülhettünk az asztalnál :lol: :lol: :lol:
Ma délelőtt állatorvoshoz mentem, és nem volt csak a kicsi kocsink, ami 2személyes, de muszáj volt mennem, és megkértem a szomszédasszonyt, hogy vigyázzon rájuk, most először mindkettőre. Átpakoltam őket a szomszédba, és nagyon rendikék voltak. Bazsi nézelődött, aztán elaludt, Barni meg imádja a barátnémat, ő a 2.anyja :wink:
Végre kaptam hormoninjekciót Barninak, több mint 1 hónapot kellett rá várni :twisted: ugyhogy holnap mindkét fiút viszem szurira. ... na már előre félek,hogy olyan jó mutatvány lesz ,mint a multkori... nem is tudom melyikőjüknek kéne először beadni... tökkkkmindegy mindkettő ordítani fog :shock: én meg világgá szaladok :lol: :lol:
na mostmár eldugulok, még rakok fel képet, ma divatbemutatózott Bazsi :lol: :lol:
Tusi???? hol vagy??

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Kép

na ennyire vagyok sapimániás, néhány kedvencet lefotóztam:-)

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Ja, és Manó, Berti egyáltalán nem sovány! A Te dokinénid biztos a nagyon hurka gyurka gyerkőcökhöz van szokva. Na akkor az én BArnim biztos pont jó lett volna neki, Ő már kicsit nagyon dagi volt amikor szopizott:-) aztán amikor elidult már egész emberi formája lett. Balázs nekem is sokkal vékonyabb, de én nem is bánom. Különben is nekünk kell őket cipelni! :D
Na bejött a tápi??? Én nagyon örülnék, ha Bazsi is olyan jó evő lenne, mint a bátyja, Ő gyakorlatilag mindenevő :D

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Kép
Ezt meg csak azért, hogy Barni se maradjon le:-)

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


barnusanyus honnan ennyi sapesz? Mind a fiuké?

Kép
nyafi
 
 


Banyus
Nagyon jok a kepek, hogy tűrte a kissrac, hogy ennyi sapkat felrakjal neki?
A babak altalaban nem szeretik a sapikat.

Mano
Szerintem se sovany Berti. Nem kell izgulni. Szeret az uj tapit?

Kép
Kép
meli78
 
 


Sziasztok!

Az érdeklődőknek elmondom hogy a banános táp is fúj, fúj kategória :lol: Azt hiszem feladom, eszi a pépet és kész. Az is tápszer alapú csak épp van benne rízsliszt.

Mondjuk ma reggelre anyi tejem volt hogy folyt, a fene se érti miért, egy hónapban egyszer így járok hogy fáj, csomós, ömlik, aztán másnapra megint semmi telítettség érzés.

Era!

Cuki Bazsi és nagyon kis türelmes, Berti bőgött volna ha ennyi sapit ráhúzok. De azért csaltál :lol: mert egy sapi többször is szerepel a montázson. :lol:
Én azért nem vagyok sapi mániás, tetszenek, de csak funkcionálisan használom, nem váltogatom, így max 1-2 db cuki van. Amúgy sajnálnám hogy nem használja ki.

Emmának van sok sapija mert rá meg sok kicsi, csúszik le a fejéről :roll:

Az én shih-tzum is ilyen, hogy nem teljesíti az alapvető parancsszavakat, pedig pontosna érti őket, még kutyasuliba is járt. Ott is mindnet megcsinált, aztán ahogy kiléptünk a kapunk mint akit fejbevágtak :lol: Férjem szerint az a baja hogy kissebb az agya mint a tyúké, de ez nem igaz csak ő is egyéniség.
Viszont tegnap a nagykutyánkra nagyon mérges voltam, meg jól meg is ijesztett. Jött az ebédszállító, kimentem hozzá, ahogy jöttem vissza a kutya kivágódott a résnyire nyitott kapunk utána a pasinak, az ütő megállt bennem, ráordítottam, és szerencsére abban a pillanatban visszajött (ő legalább szófogadó kutya, mint a nagyobb kutyák általában), de már az autóbeálló felénél tartott, mi tök forgalmas úton lakunk, ha kiszalad :shock: Mondjuk nem tudom mit akart a pasitól, ha utolérte volna...Szegénynek már tök elege lehet a kutyáinkból, múltkor meg a középső kutyánk, a kis lelenc ugrott akkorát a kerítésnél hogy kitépte a pasi kezéből az aznapi ebédet. :oops:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Ági!

Mi gyakoroljuk az oldalra fordulást, a gyógytornász mutatta hogy kell, nekünk nem pelussal kell hanem a kis lábát kell felnyomnom és magától fordul is át. Ennek ellenére nem jött még rá, pedig nagyon próbálkozik. Emma látta hogy hogy forgatom Bertit =házi feladatnak kis is van adva hogy csinálnunk kell), erre mikor nem néztem oda ő is jól átfordította...csak épp a kezét nem igazította be, hát koppant akkorát szegény gyerek.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Hát én már úgy érzem magam ettől a szoptatástól, mint egy fejőstehén. Egész nap iszom, eszem, és szoptatok. És vannak napok, amikor már nem elég a tejem délutánra. Ilyenkor megpróbálkozom egy kis tápszerrel, de nem eszi meg Csabi. Beleizzad, úgy ordít, de nem lehet beletömni se cumisüveggel, se kanállal. Így aztán vagy azért ordít, mert éhes, vagy azért, mert a tápot próbálom beletömni. Kész vagyok. Holnap feliratok másmilyet.

Manó, rossz hír, hogy a fiadnak a banános táp sem jön be, mert félek, én sem fogok másképp járni Csabival. És mi az a pép, amit adsz neki? Azt is a gyerekorvos írja fel?

Barnusanyus, jó ötlet volt ez a montázs, nagyon jól néz ki a sok kis kép így együtt, nagyon jópofa!

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Sziasztok!

manó szerintem sem sovány Berti, ez egy hülyeség!!!!

szombaton megyünk babauszira! :D nagyon kiváncsi vagyok mi lesz.

Bendő is csak segítséggel fordul oldalra. Viszont ő hason nagyon jól elvan, leteszem aludni és utána még 10 percig fekvőtámaszozik és a fejvédőjét bámulja, egyre ügyesebb! Ülni is nagyon szeret, de azt nem szoktam csinálni vele, max naponta egyszer felhúzom ülésbe. Az ölemben viszont szokott lenni, úgyhogy kifelé néz. Az is ülés valamelyest, csak nem olyan hegyes szöggel. Ja és kb 4 napja rengeteget dumál!! Nagyon édes! :)

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

A kis drágám már 1 órától húzza a lóbőrt a teraszon, így most van egy kis időm jönni. Egyébként én időjárástól függetlenül kb. 2 hónapja minden nap kiviszem min. 1, max. 3 órára. A legjobb, ha én is tudok vele sétálni, de itt a főút mellett elég veszélyes, így kb. 2-3 * bemegyek vele autóval a városközpontba, és ott sétálunk, barátnőzünk, meg menet közben elintézem az ügyes-bajos dolgaimat. Én elég pörgős vagyok, szerintem a gyerek is az lesz, ahogy teszem a hordozóba, látszik rajta, hogy már várja az újabb kalandot. :lol: De azért a napirendjét nem szeretem felborítani, így szigorúan ahhoz alkalmazkodva megyünk bárhová is.

Más. Aki nagy kádban fürdeti a gyerekét, az mesélje már el, hogy csinálja? Beül mindig mellé, vagy csak a gyerek fürdik? A babaúszás miatt jó lenne már egy kicsit "felkészíteni". :)

A gyerekem most már szerencsére kezdi egy picit hanyagolni az ujjszopást, helyette mindent a szájába tesz, de ez természetes ebben a korban. A sógornőm szerint (aki szocpedet végzett, és ott tanultak erről) a gyermekem orálisan fixált. :lol: Ezen a kifejezésen jót mulattam magamban. :wink:

Egy-két gondolat még a korábban felmerült dolgokhoz. (Ha vkit érdekel... :) )

Rota vírus: Mi végülis nem oltatjuk be. A férjem szerint ha ez olyan súlyos lenne, akkor nyílván már rég kötelezővé tették volna. (A férjem kezet foghatna némelyikőtök férjével. :) ) Meg hát elég húzós is az ára...

Szex: Hát szerintem közülünk mi kezdtük el legkorábban :oops: , bőven a 6 héten belül, de mentségemre legyen mondva, a császi miatt nekem ott alul semmi sem fájt, akkor már a császi sem, és hát a terhesség utolsó hónapjában sem ez volt az esti elfoglaltságunk...
Azóta viszont nekem már 2* is megvolt, hasonló mennyiségben, mint Dyt-nek, meg Nyafinak, a tejem sem ízlett Lizinek akkortájt, de ezzel már 2* megbírkóztunk, úgyhogy talán még ki tudunk így pár hónapot húzni. A kislányom még cumisüveg "szűz", én meg mellszívó "szűz" vagyok, mondjuk nincs is. Meg sokminden más sem. Pl. légzésfigyelő, kád hőmérő, mérleget is anyukámék küldtek kb. 2 hónapja, de csak hetente mérem. Úgy voltam vele, inkább figyelem sokat a gyerekem reakcióit, és ha bármire mégis szükségem lesz menet közben, akkor majd beszerzem.

Fülbevalót mi a kórházból való távozáskor tetettünk bele. Igazából ezt nem gondoltam nagyon át, nekem ez volt a természetes, de a hozzászólások elgondolkodtattak... Mindegy, most már késő.

Kistesót mi hamar tervezünk, kb. év végén kezdőnk majd el próbálkozni mi is , mint ahogy már írták egy páran.

Keresztelő is majd lehet, hogy egyszerre lesz nekik, mert még mindig nem döntöttük el, hogy ki legyen. Igazából a Londonban élő barátnőmnek ígértem még régebben, de ott nincs keresztapa jelölt, a tesóm meg teljesen természetesen a feleségével szeretne együtt lenni keresztszülő. Majd kialakul... Az én keresztfiamat is 2 évesen keresztelték meg, és olyan aranyos volt, ahogy mindenkinek mesélte, hohy a pap lelocsolta őt. :)

Forgás: nekem hanyatt fordul meg 180 fokban a kiságyban, olyanok csak les is, hogy most akkor a hol is van ő, de hasra még nem fordul, csak az oldalára. Viszont szeret fogdosni most már akár 2 kézzel is játékokat. Szerintem ez teljesen korának megfelelő.

Betétes rugit hord vkinek a gyereke? Az enyémnek kell, én elég hektikusan adom rá, inkább tornáztatom. Majd meglátjuk mit mondanak az ortopédián. Én szemészetre is viszem majd nemsokára, mert az én szemem is rossz, és inkább hamarabb derüljön ki, ha örökölte.

Pelus: Nekem a Huggies a kedvencem, meg a Pempers is jó, a Liberótól kiütéses lett szegénykém. :cry:

Molylepke: Hát sajna a lakásunkban nálunk is volt, a tea filter a kedvence, aszalvány moly a neve, és elég nehéz volt kiírtani, pedig mi sem vagyunk koszosak. Rettenetesen zavart is. Amikor elköltöztünk, még itt is láttam 1-2 kifejlett példányt, de bábot már szerencsére nem. Talán végleg megszabadultunk, ezt le is kopogom. Akinek volt, annak sikerült?

Na, megyek, mert ébredezik. Teszek fel még friss fotót is! Mindenkinek további szép napot! Kép Kép
Nagy a szerelem... :)
Kép

Drienn

Kép
drienn77
 
 


sziasztok.

bonitánkat beneveztük a bama baba szépségversenyre..kérlek szavazzatok rá, naponta lehet szavazni. ha van ismerősötök és ő is szépnek találja a kicsikénket, akkor hajrá..várjuk az ő szavazatait is :)

előtte regisztrálni kell...

előre is köszi, bonita anyuja azaz edit

www.bama.hu

a kép alá bonita van írva!!!

Kép
dyt
 
 


Sziasztok!
Banyus köszi a hiányolást! :D Vagyok, és olvaslak is titeket, hogy képben legyek csak írni nincs időm, mert költözés lázban égünk. A héten remélhetőleg megkapjuk a foglalót apum paneljára, ő ideköltözik a mi egyszobásunkba, mi meg megyünk egy nagyobba. Egyfolytában az ingatlanhirdetéseket bújom, telefonálgatok és szervezem, szegény férjem nem győzi nézni a kecókat. Az meg már a távoli múlt, amikor azon aggódtam, hogy túl sokat alszik Zitusom... mostmár alig alszik és folyamatosan igényli a foglalkozást, különben bőg. DE mondjuk nem baj, mert ha meg foglalkozom vele, vigyorog mint a tejbetök, és nagyon látványosan fejlődik napról-napról.

Vargaviki képzeld veled álmodtam! Ne kérdezd mit, csak most amikor megláttam a neved, eszembe jutott, hogy álmomban találkoztunk. Még régebben tettél fel pocis képet, azzal a külsővel láttalak álmomban :D :D

Kép
Kép
tusimi
 
 


Tusimi!

Hű de izgi, örülök hogy ilyen gyorsan összejött, még nemrég írtad hogy a férjed szeretne költözni. és milyenbe mennétek?

Drienn!

Nagyon édes a te babád is, hogy mosolyog apukájára :)

Ági!

Hát Bertinek most a Hipp natúr gríz nevű pépet adom (4 hónapos kortól van ráírva), ami mivel már 2-es(követő) nem HA tápszer alapú, így szabad forgalmú, DM-ben vettem. A banános táp sem HA, csak az 1-es lenne, HA-ből már próbáltunk két félét, azt mondta ygerekorvos hogy nem érdemes többet, a BEBA a legkedveletebb a babák között. Még a milumilt próbáltuk. A gyerekorvos tud felírni HA pépet, azon még gondolkodom, de ha a HA tápszert nem issza akkor lehet a HA pépet sem. Még az ízesítés nélküli nem HA tápszert nem próbáltam, de lassan több lesz a tápszeres doboz itthon mint a gyógyszertárban :roll:

A mi gyerekorvosunk mondjuk azon a véleményen van hogy ahol nincs családi veszélyeztetettség ott elég 2 hónapos korig a HA utánamehet a nem HA tápszer. Nálunk senki nem allergiás semmire, illetve Emma a fémre de az más. Emma annak idején már 6 hetesen kapott nem HA tápszert mert sugárban hányt minden evés után és akkoriban még nem volt olyan tápszer ami anti reflux és HA is egyben. Ma már van ilyen. na ő csupa pötty lett tőle, visszatértünk a HA-ra. De Bertinek nincs baja a nem HA-től. Mondjuk nem azt mondom hogy ez az ideális csak ezt eszi meg, én örülnék a legjobban ha csak szopizhatna, vagy megenni és HA tápot,sose gondoltam volna hogy 6 hónapos kor előtt nem HA-t adok neki, de nem megy. Most is délután 1/2 4-kor kelt, szopizott 3x 5-ig de csak éhes volt, becsámcsogott 90 ml pépet, kanállal, kicsiz hígabbra csinálom mint ahogy írják a dobozon, olyan ügyesen eszi. A tápszerre meg üvölt. Tegnap a banánost próbáltam kanállal is, hátha az a baja, hogy cumi, de nem, úgy sem ette. Mondjuk azzal a banánossal ugynott vagyok mint a péppel HA szempontból, szóval nem is eröltetetm.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Bonita sima Humana egyes tápit eszik, HA jelzés nélkü..semmi HA jelzés..és nagyon bevált..az antirefluxos banános nem volt jó a pocijának..

Tusimi
Bonitám pont úgy van mint a te babád...csak Velem van el és az apukájával, tudjátok az én babám volt el órákat a forgókával stb..most meg két napja sehol, semmivel, csak velünk, meg sétálás közben no meg ha ül...hogy magyarázzam el neki, hogy még ez korai?????????

Kép
dyt
 
 


Sziasztok!

Manó, köszi az infókat!

Dyt, fogok szavazni. A három pályázatra feltett kép közül a portré messze a legjobb, nem tudod úgy feltölteni a képeket, hogy az legyen látható elsőre? Vagy ha szerkesztő töltötte fel, akkor megkérni, hogy cseréljen sorrendet. Szerintem úgy több szavazatra számíthatnál idegenek részéről.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Sziasztok!

Drienn, nagyon édi a babókád! :)

Dyt, na nekem tavaly elegem lett a babaszépségversenyből, én is feltettem Barnit, rengeteg szavazatot kapot, már minden ismerősöm minden nap szavazott, a fél Tv2:-) és akkor találták ki, hogy lenullázák, és új szabályokat találnak ki, hoyg ne lehessen csalni. :evil: Aztán meg is bántam, úgyis mindenkinek a saját gyereke a legszebb, és nincs is értelme őket versenyeztetni, ezt inkább megtartom a blökiknek:-))) Azért megkuksizlak benneteket, és nyomok egy szavazatot. :)

Manó, ilyenkor van az ugye, hogy a gyerek dönt... Berti már nagyfiúnak érzi magát, azért nem akara tápizni:-) Nem szándékos volt a csalás, a program csinálta igy:-))))) Apinak is naon tetszett, és közölte,hogy Barniról is csináljak:-))
folyt köv. felébredt töki, várja a tápiadagját:-)

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Dyt!

baba szépségversenyről kb ugyanaz a véleményem mint Erának, hogy annak a versenye kinek van több ismerőse, sajnos:( De azért persze szavazok rátok :wink:

Táp: Ma éjjel Berti kiborított. Este szokásos program volt, szopi, 50 ml tápot elfogadott, alvás 9-kor. na mire megfürödtem felébredt, ilyet sosem csinál, dajkálhattam 10-1/2 12-ig mert ha letettem üvöltött, szopizott, de csak kevés volt, tápira üvöltött. nagy nehezen bealudt, letettem, erre 1/2 2-kor megint ébredt, szopi pár korty, mert ugye még az idő sem telet le, általában csak 3-4 körül kel, plusz az extra szopi 11 körül. Persze fel volt háborodva ezerrel szívta a mellem, sírt, na lementem tápit csinálni, akkora balhét csapott üvöltött mint a sakál. Betettem az ágyba üvöltve :evil: mondtam neki gyerekek ezrei nőnek fel tápon, ha nem hajlnadó megenni akkor aludjon. Ordított 3-4 percet de olyan fáradt volt hogybealudt, most ébredezik, megyek is. De nagyon el vagyok keseredve, éjjel csak nem adhatok neki kanalasat:(

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Manó!

Akkor ez az éjszaka ilyen volt, mert Hannát is letettem fél 9-kor, de fent volt már 10-kor és kaját kért. Aztán ugyanez fél 1-kor, de akkor csináltam neki tápit, mert hisztizett. Szerencsére ő elfogadta és aludt 4-ig. Akkor megint tápi és aludt fél 9-ig. De nagyon remélem, hogy ez rendhagyó éjszaka volt, mert már olyan szépen beállt arra, hogy 1x kel fel éjszaka...
Nem tudom mi van a levegőben, vagy hogy kezd a tudatára ébredni az én drágám, de 2-3 napja olyan kis hiszti-p*csus lett :) mindenért kiabál velem. Nem sír, hanem rendesen néz rám és mondja a magáét és veszekszik... mintha ilyeneket mondana, hogy "gyorsabban azt a tápot" "mi az hogy már nincs a cicidben" " te ez a sz*rt akarod megetetni velem?!"... és folyamatosan csak magas hangon kiabál velem és dirigál... kész vagyok :lol: :lol: :lol:

Drienn!
Nagyon édes Liza baba :)

Tápi.
Hanna mostanában engem is "kiborít" vele, mert eddig 1-es tápit ettünk. Viszont mivel elérte a 5500 g-ot, így már 2-est kap. Viszont eddig 1-es aventes cumival evett és hiába adok neki másikat, nem hajlandó elfogadni. Ez a 2-es táp viszont már sűrűbb és nem megy át rajta. Szegénykém küzd vele, de a másikat amiből meg jönne tolja ki és veszekszik vele :) Ugyhogy most szegénykém küzd, viszont így megnőtt a kajaidő is.... most mi a frászt csináljak vele?

Egyébként Manó Hanna is szereti a sütőtököt. Pedig elég gáz íze van a kecskemétinek (is)... viszont a barackkal nincs annyira kibékülve. A szilva is bejön neki. De annyira édes mikor nyammogja :)

Na megyek, mert már megint sikongat és hív :lol:

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Babuci!

Akkor lehet van valami a levegőben. Én épp most indulok a Dm-be pépet venni, mert ha más nem akkor azt fogja kapno éjjelre is. Érdekes ez hogy az 1-es cumit elfogadja, a 2-est nem mert azon kívül hogy 2 luk van rajta ugyanolyan. Sőt, elvileg már 3-assal kéne ennie. Nekünk mlg az 1-e stápszert írta fel a doki. Lehet nézek a DM-ben valami nem hypoallergén 2-est. Az már úgysem támogatott.

A szilvát nekem nagyon utálta, a barackot még nem próbáltam mert Emma megette :lol: De az almát nem csípi. Ma is sütőtököt fog pedig enni, mert azon kívül csak a répát hajlandó az meg ugyanúgy béta-karotinos. A pépből is a barackost nagyon nehezen ette meg szerintem nem csípi a gyümölcsöket. Emmának bezzeg mind nagyon ízlik :roll: Amit meghagy a tesó azt felfalja. Még jó hogy a sütőtök nem ízlik neki így azt nem eszi meg előle.

Most kinéztem valami Mildibé jó éjszakát 2-es tápszert, lehet veszek, azt írja laktató tápszer rízzsel, így olyannak tűnik mint a pépje amit szeret.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Tegnap voltunk kontrollon , 64 cm és 5540 gr.A dokinőnek már csak egy ötlete van, talán tejérzékeny, így tejmentes diétán vagyok.Meglátjuk , hgy mi lesz(nem hiszem, hogy ez a baja)De, hogy fogom kibírni, azt nem tudom...
És addig nem kezdhetem el a hozzátáplálást sem, pedig én már el akartam :twisted:

Viszont tegnap du óta megint eszik(kíváncsi vagyok meddig tart ez a lelkesedés), kiszívott 150gr-t! :lol: Ez nálunk rekord, úgy, hogy előtte 120 gr-t evett :lol: (igaz este már csak 80-t)

Miluka is lógatja a fejét, ha felhúzom :cry: Emiatt el is küldtek vizsgálatra.Pedig forog. Ja és legújabb, hogy baromi hangosan sikongat és dumál :lol: még a fejem is megfájdul :lol:

Manó: Nem vékony Berti, nagyon helyes, nekem a hasalós alatti kép tetszik :lol: . Emmának szép a haja és jó húsban van :lol: Apa nálunk is göndör hajú, kíváncsi vagyok Miluka is az lesz-e:)tE 4 hónaptól kezdted el a hozzáetetést?

Barnus: a legjobb kép a az elsősorban a 3. :lol:Ez a kutyafaj régi faj, vagy újonnan kitenyésztett?

Agi: Átérzem :lol:

Dyt: Baba szépségverseny, hát nincs jó véleményem róla :lol: , de szavazok a lányodra ígérem :lol:

Drienn:Ari a kiscsaj

Kép
mona1978
 
 


Sziasztok!

Köszi a leendő szavazatokat, nekem az én babám a legszeb a világon, de az a 30 ezres vásárlási utalvány nagyon jó lenne!!!! Már nem tudom megcserélni a képeket sajna...

Barnusanyus
Tv2-s ismerősök, csak nem ott dolgoztál??? Férjemk ott volt operatőr 10 évig, a Tények, Forró nyomon stb..a dél-dunántúli anyagokat forgatta ő...

Eddig nem hittem abban, hogy az idő megkavarja a gyerekeket, de már hiszek benne...Bonitám is 3 napja tiszta nyűgi, csak mondja, mondja a magáét és semmi sem jó neki :( ő is olyan mintha veszekedne "anyu, miért nem velem foglalkozol csak, Már megint kimentél a szobából, jaj már megint leraktál a kiságyba stb" Szerencsére éjjel végig aludt, 1 körül fent volt, nyxöszörgött de visszaaludt..

2-es tápi, mert elérte a baba az 5500 grammot, mi 3 hete voltunk 6550 és a kutya nem mond ilyeneket..a hozzátápiról is csak azt, hogy majd 5-6 hósan kezdjük gyümiitallal...már nem értek semmit...

Kép
dyt
 
 


Mona!

Igen, 4 hónaposan, de csak azért mert 4 hónapos kora előtt 1 héttel elkezdte nem megenni a tápot :roll: Különben még ráér. Mondjuk nálatok is lehet hogy azt majd szereti és hízik is végre.

Emma azon a képen még tők sovány volt sajnos a mostanihoz képest :cry:

Dyt!

Elvileg én is úgy tudom hogy 6 hónaposan is ráér a 2-es táp, attól függ kinek mikor ajánlják hogy a baba milyen. A barátnőméknek pl 5 hónaposan váltották át 2-esre mert a kiscsaj elkezdett kelni újra éjjel mikro már egyszer átaludta. Ez általában alapvető jel hogy már kevés az 1-es.

Amit most vettem milupa jó éjszlát táp erre is az van írva hogy 6 hónapos kortól, a hátuljára meg hogy 4 hónapos kor előtt nem adható. Este főpróba :lol:

A hozzátápi általánosan 6 hónapos kortól ajánlott, mesterségesen táplált babáknak választható 4 hónapos kortól. Ha a te babád tökéletesen elégedett a tápszerével, nem ébred sűrűbben, szereti akkor tényleg ráérsz. De mivel tiszta tápszeres ha szertnéd kipróbálhatod már pár kanállal hogy szerti e pl az almát, sárgarépát, körtét, sütőtököt. Ahogy te érzed.

A banános tápot azt hiszem a kuytákkal fogom megitatni mert eddig egyedül nekik ízlik, Emma is azt mondja rossz.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Mona!

Most annyira nem ugrik be, nem keresek vissza,Milu csak anyatejes?

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


hali

Mona, nekem is az a kedvencem, azon olyan kis csibészes:-)))Ezt örököltük, nagy részét vettem.... de hát van néhány szenvedélyem, de egyik sem káros:-))))
Mona, ezt a fajtát, az angol bulldogokból tenyészették ki kb.1860 vált szét a két fajta. 1880-ban volt az első kiállítás, és alakult meg az 1.fajtaklubb. 1904- ismerték el önálló fajtaként. Magyaroszágon a 80években kezdett el ugrásszerűen növekedni:-)

Manó, és hogy alakul Berti lába,?? Ja, nálunk is ua a helyzet, hasra teszem, és Barni átfordítja, de kezét ő mindíg beigazítja, mindíg figyel a részletekre :lol: Vasárnap egymás után 5* fordult hasról hátra, érezte a ritmust, azóta sem:-))) Oldalra húzza magát, néha fekve szopinál annyira elindul, hogy hason végzi :D A lábát pucéra fogdossa nézegeti.
Tegnapi védőnéninél lebökték a két gyereket. naná hogy ordítottak, pedig Barni lelekesen ment mert be volt ígérve egy bicikli ha nem sír, (pont anyám akart venni:-))) sokan voltak, ő meg kabátostul törtetett be hogy megkapja a szuriját:-))) édi volt. Aztán mutatta hova szúrják, persze ordított, után ha kérdeztem letagadta huncutul hogy sírt. Aztán Bazsinak is mutatta hogy hova szúrják, annak nagyon örült a lelkem, hogy őt is ledöfik. Naon rendi vlolt nem futkorászott el, már jól beletanulunk a dolgokba:-)))) lehet is mert 5adag szurit kap hetente egyet :shock:
na mek etetni szólit a kishercegem

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!

Biztos, hogy a front hatását érzik a gyerekek. Márk ma nem akart szopizni, 15 órakor tudtam rendesen megetetni, addig csak bömbölt, ha a szájába akartam tenni a cicit. A kiságyban letéve kiabál, egyedül ölben hallgat. Olyan, mintha görcsölne a hasija. Adtam neki Espumisan cseppet, de nem hasznél semmit.
Remélem, hogy hamarosan megérkezik a tavasz és a jó idő. Nálunk hó, meg havas eső esik, kimenni sem tudtunk.
Éjszaka eddig aludt hajnali 5-ig. Este 8-kor szopi, 11-kor álmában szopi és így aludt 5-ig, most pedig már 3-kor kel. :roll:
Kellemesebb délutánt!

Kép
Kép
meli78
 
 


Tuti front van! Zitu is tiszta hiszti egész nap. Néha úgy de úgy bőg mintha fájna valamilye, tök hiretelen erősen felsír, még akkor is ha épp a kezemben van...

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

Front volt ma? Hát a XI. ker. kimaradhatott belőle, mert a Csabi, akivel tegnap még alig bírtam, ma mintagyerek volt: 4x1 órát aludt napközben, közte meg hol egyedül rúgta a csörgőket a játszószőnyege felett, hol én játszottam vele, és vigyorgott rám ezerrel.

Tápi téma elhalasztva, bár tartok tőle, nem hosszú időre. Talán a zöldségleveseimtől lett kicsit több tejem? Nem tudom. Relytélyes dolog ez az anyatej.

Ágnes

Kép Kép

Kép
agnes2000
 
 


Dyt, hát 30.000 Ft valóban jó pénz, de kisebb kedvezményhez hozzájuthatsz, ha belépsz a DM baba bonusz programjába. (Nincs semmi érdekeltségem a dologban, csak én beléptem, onnan tudom.) 2007-es babákkal március végéig lehet belépni.
Adtak egy kuponfüzetet, amivel két babaruhát féláron lehet venni a C & A áruházak valamelyikében, kapsz ingyen egy doboz Laktoherb teát, egy cumit, egy bébiitalt. (A többi kupon szerintem hülyeség, mert a Tescoban olcsóbb a pelenka, meg a többi dolog, mint a DM-ben a kuponkedvezménnyel együtt.)

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Sziasztok!

Mondtam már hogy úúúútálok korán kelni :wink: 5:15 kor ébresztő :shock: 3*kelt éjszaka!!! És persze mindíg akkor szivat a drága, ha egyszer időben lefekszem, és aludni akarok :twisted:
Akkor most megint frontos lenne a drága :lol:

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


na most befejezem amit még tegnap akartam írni, de igaz már felére sem emlékszem :lol:

Dyt nem én dologztam a TV2-nél, hanem a sógornőm dologozik ott, üzletfejlesztési csoportvezetőként. Ő lehet ismeri a párodat :lol:

Keddi adatok:
súly: 6630gr.
hossz: 66cm /én mértem
ja egyébként meg sem akarta méretni a dokinő, hogy haldjunk, jó mi , aztán mondtam 3 hete nem mértük, és akkor mondta, tegyem a mérlegre :roll: Ő sem hízza meg az elvártat, átlag 110gr, hetente. az én dokinőm annyit mondott nagyon szépen fejlődik :lol: Na ez is annyira dokija válogatja. Én nem parázok, hogy nem hízok gőzerővel, mint Barni, felöltözteve a majdnem 17kilóját elég cigőlni. :lol: :lol: :lol: Na de azért tudom ,hogy ő eszik rendesen, csak szerintem nem sokakat....vagy a manó tudja.
Viszon nem írigylem azokat akik minden nap közelharcot vívnak a babójukkal, hogy egyenek vmit. Berti is elég rafkós kiscsávó, és még ugye vannak páran.
Manó tegyél már fel képet Emmáról! Hány kiló most? Majd lemozogja, ha iskolás lesz. Keresztlányom is dundi volt mindíg, most meg olyan jó kis formás lett.


ezt nem hiszem el, már Barni is fekelt......... :roll:

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Jó reggelt!!!

Megyünk Pestre, lakásnézőbe, valószínűleg meg is lesz...a Blaha mellettibe megyünk úgy néz ki, de megnézünk egy budait is...szorítsatok, mert akkor jövő héten végre költözés!!!

Barnusanyus, köszi az infot!!!! 3-szor kelt??? szegényke!!! Nonitám meg este 7-kor evett és utána fél órát veszekedett velem, majd aludt fél 6-ig!!!!

Mais fúúúúúúúúúúúj a szél és hideg van, ELEGEEEEEEEEEEEEm VAAAAAAAN!!!!!!!!!

Kép
dyt
 
 


Bonitámat akartam írni,csak még korán van!!!!!

agnes2000
A Baba Bónuszhoz már csatlakoztam, köszi a segítséget azért!!! a szépségverseny már tuti le van zsírozva, cskúgy mint az összes médiás pályázat!!! de azért én szavazgatok a kicsikémre minden nap :)

Kép
dyt
 
 


Era!

Tényleg jó korán kezdtél ma :wink: Emmával kapcsolatban bár igazad lenne, bár én ebben a lemozogja dologban nem hiszek, mert most is sokat mozog. De majd csak ha nagylány lesz és elkezdi érdekelni akkor vigyáz.

Dyt!

Ti aztán nem húzzátok az időt a költözéssel, ha ilyen gyorsak vagytok. Hogy hagyjátok ilyen könnyen el a mostanit? Nem kötődtök oda?

Ági!

Hát Csabika sem néz ki kövérebbnek mint Berti, de nekem tetszenek ezek a kispasik :D
Örülök hogy nálatok megy szopi, néha nekem is több tejem van, de akkor sem lakik jól vele rendesen úgy vettem észre. De ő nem követelőző típus, ha éhes sem sír csak ha már nagyon nagyon. Ma reggel is felébredt mikor Emma kelt, és ugye Emmát öltöztettem, Berti csak fél óra múlva kapott enni, mégis vigyorgott. Emma ennyi idősen már leüvöltötte volna a fejem ha nem kap enni.

Este kipróbáltuk ezt a milupa jó éjszakát tápszert, és képzeljétek cumisüvegből nem (meg sem volt hajlandó szívni) de kanállal nagyon ette. Ízlik neki. Most már csak valahogyrá kell vennem hogy igya meg cumiból, mert így utána öltöztethettem át. A banános tápot kanállal sem ette meg, szóval az tényleg nem ízlett neki. persze most meg csak azon agyalok nehogy korai legyen neki ez a 2-es tápszer, lehet hogy a nem HA 1-est is megenné, szerintem már ebbe dilizek be :roll: A férjem csak röhög rajtam szerinte már a feles tejtől sem lenne baja :evil:
Na lényeg hogy 1/2 9-kor bekanalazott 130 ml-t, a Ha-ből eddig mindne este 50 ml-t evett max. Igaz így is kelt 1/2 4-kor szopizni, de az nem baj,a kkor már van tejem és mégse éjfélkor meg hajnal kettőkor agonizál.

És délután evett banános almás bébiételt és az is ízlett neki, végre valami a sütőtök mellé.

Egyébként tuti hajlamos a csendes éhezésre, mert délben anyukámmal volt és evett sütőtököt, aztán egy óra múlva úgy látta anyukám még lehet éhes és csinált neki pépet és azt is megette, aztán aludt 2,5 órát a szokásos, 3/4-1 óra helyett.

Ági!

Dm-el kapcsolatban igazad van, mikor Emma volt kicsi a DM-ben voltak a babás cuccok a legolcsóbbak, most valahogy drágábbak lettek. csak az a baj hogy sokszor ez esik útba, legalábbis nálunk ez van az ovinál, a tescót külön meg kell szervezni:(

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Kedves Kismamák!
Felesleges anyatejet, illetve tejtestvért keresek 2008. április elején születendő harmadik kisbabámnak.
Első gyermekemnél derült ki, hogy nem fejlődtek ki a tejmirigyek a mellemben, emiatt nem tudom a saját tejemmel táplálni egyik babámat sem.
Nagyon szeretném, ha a harmadik gyermekemnek még kevesebb tápszert kellene innia, mint a nővéreinek. Nekik is voltak tejtestvéreik.

Olyan Édesanyát keresek, aki
- a felesleges anyatejet lefejte-fagyasztotta, de a babája nem itta/issza meg valami miatt, ezért csak a helyet foglalja a fagyasztóban. Szívesen átveszem, elhozom Budapesten, vagy a pesti oldal vonzáskörzetében.
- Aki a maga megnyugtatására lefeji a tejet, hogy biztosan elég legyen, de a gyűjtőbe nem akarja beadni. Ebben az esetben tejgyűjtő zacskót vagy üvegeket szívesen adok.

Minden felajánlást köszönettel veszek, és privát üzenetben várok!
Nekünk minden csepp anyatej fontos…

Nuska+
nuska1
 
 


Csajok hihetetlen jó ez nap! 8)
Még a tegnap estével kezdődött, hogy letettek egy kis pénzmagot apum lakásáért a vevők, amivel ma tudunk továbbmenni foglalózni. Ja merthogy megvan a lakás, amit megveszünk, majd leírom milyen. Nem felejtettem a kérdésed Manó!
Reggel jött a sms, hogy megkaptam a gyásomat, de mostmár rendes összeggel 82ezret 32e helyett! :D :D :D
Felhívtuk a bankot, hogy végezzenek egy értékbecslést, mielőtt foglalózunk, mire kiderült, hogy mobil ügyintézőnk van, azaz ő jön hozzánk, nem mi megyünk a bankba.
Kiderült, hogy a földhivatalnak van egy új kirendeltsége a Bosnyákon, ami babakocsival is csak tíz perc. Elmentem kiváltani a lakás tulajdonlapját Zitussal együtt természetesen, látom ezren vannak. Már fordultam volna sarkon, amikor odajön hozzám a biztonsági őr, hogy soron kívül bemehetek.... 5 perc alatt végeztem :D :D :D :D
Amikor végeztem felhívom a banki ügyintézőnket, hogy megvan a tul.lap, mondja oké 5 perc múlva ott van érte. Ott volt.
Azt mondja neki elég egy fénymásolat is, elmegy lefénymásolja, majd visszahozza nekem a lakásomba! :shock: :shock: :D :D
És mindennek tetejében süt a nap, Zitus pedig egy reggeli kirohanást leszámítva nagyon vidám, egy órája önfeledten csörgőzik, közben hatalmasra tátott szájjal vigyorog! :D :D :D
Le is kaptam nektek:
Kép

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

Látom költözés lázban égnek egy páran! Ez tök jó! Mi is még csak szokjuk az új helyet. ma du. pl elmerészkedtünk a legközelebbi boltba Lizával. A főút mellett odafelé 15 perc alatt eljutottam (amúgy pont egy buszmegálló, de én sétálni indultam...), visszafelé már kerülővel jöttünk csendesebb mellékutakon, így 35 perc lett az út (!) A bolttal közvetlen szemben felfedeztem egy fitness termet, még hastánc, meg spinning is van (mégsem költöztünk a világ végére :)) , hátha még később jól jöhet...

Nálunk is front van, vagy csak a tegnapi oltás miatt, de az én kislányom is 3* kelt fel éjszaka, de aztán hagyott aludni 10-ig, ő is visszaaludt. Most is még kint alszik a teraszon, annyira szépen süt oda a nap! Már gyorsan ki is teregettem oda a ruhácskáit, ezt nagyon fogom élvezni itt, nekünk a lakásban még erkély sem volt. :(

Dyt, én lehet hülye vagyok (pedig eddig annyira nem tüntem a gép előtt bénának), de én nem találom a bama oldalán, hogy hol kell a kislányodra szavazni. :oops: Megírnád? Egyébként én sem vagyok híve ennek, tudom, hogy az én kislányomnál is vannak sokkal szebb csecsemők, vagy jobban elkapott pillanatok a fényképeken, de engem ez egy csöppet sem izgat. Ennyire nem tudok elfogult lenni, hogy feltegyem, a pénz az persze más kérdés. Apropo. A hármas ikrek is fent vannak az e heti babavilág szavazásán, akiknek az anyukájával együtt feküdtem a kórteremben. Végre meglestem őket, remélem hamarosan élőben is lesz szerencsém hozzájuk.

Manó, én nem is gondoltam, hogy a szürkéskék szem is bebarnulhat idővel, mivel az én kislányomnak egyértelműen barna a szeme már születésétől fogva. A védőnő lát benne zöldes árnyalatot is, néha fényben én is, de szerintem barna lesz, nekünk is az van.

Nem írtatok a fürdetésről, meg a betétes rugiról semmit. :cry: Csak nekem van ilyen problémám? Masszázshoz mit használ, aki masszíroz már?
Még vmi eszembe jutott: csak az én szervezetem van legyengülve? (Gondolom, a szopotatástól, vagy mit tom én.) De tény, hogy már 3* írtak fel antibiotikumot különböző orvosok: Hol az orromban lett seb, hol nőgyógyászatilag nem lett tökéletes a rákszűrés, a háziorvos is akart, amikor fájt 2 napig a torkom, de azt nem váltottam ki, most pedig az ínyem duzzadt meg, és a fogdoki írt fel megint Augmentint, immáron harmadjára ezt írták, mert ezt lehet szoptatás mellett is szedni. Én már nagyon unom, mert életemben nem kellett ilyeneket szednem, sosem voltam beteges, tulajdonképpen most sincs semmi bajom, de a barátnőm szerint (aki nem orvos egyáltalán, de lehet igaza van) lehet, hogy a tej nem ürül ki rendesen, és esetleg az okoz mindig máshol különböző gócokat a szervezetemben. Ki tudja??

Megint hosszú lettem, behozom a kicsikémet, mert már régen evett.

Drienn

Kép
drienn77
 
 


Dyt!
Elég jól ismerem Pestet, meg ugye mi is pont nagy lakáskeresésben vagyunk/voltunk, így ha nem haragszol megosztom veled a véleményemet. Nem tudom a Blahánál hol kerestek lakást, de nagyon-nagyon nézzétek meg a házat és a környéket, mert az ugye a nyolcadik kerület, amiről sokmindent hallani, de sajnos kevés jót. Sok a kisebbség, de nem csak romák, hanem van ott kínai és sok fekete is. Koszosak-kutyagumisak az utcák, nem túl jó hely babakocsit tologatni. Buda sokkal jobb hely, de a kettő két teljesen más árkategórija. Ne kapkodjátok el, most nagyon pörög a lakáspiac, lehet válogatni. Persze nem tudom mennyi pénzetek van és mik az elképzeléseitek, elvárásaitok. Lehet érdemes bevállalni néhány hónap elbérletet és kivárni a legmegfelelőbb lakást. Persze ez csak az én véleményem.

Tápszer.

Nekünk szerencsére még mindig csak az utolsó etetésnél kell, és elég kevés, de azt a keveset is sokszor sírva eszik szegény Zitám. Ez a spec tápszer, ami nekünk van, elég szokatlan szagú-ízű, remélem megszokja, mire több kell neki. Bár lehet többet enne már most is, ha ízlene neki...

Nem ismerem ezt a DM babaprogramot, mi ez? Én csak a pontokat gyűjtöm állandóan, azt megéri. Mi a Cora-val hasonlítottuk össze a DM árakat, és jónak tűnt, szerintem nem drága. Arról nem beszélve,hogy kettő is van a közelünkben, még kocsiba sem kell ülnünk hozzá.

Banyus! Baromira tetszett a sapis sorozat, főleg hogy Bazsi mindegyiken vigyorog mint a tejbetök! :D Ha én ennyit sapit húznék Zitám fejére, biztos csak bőgös képek születnének.

Manó

Én is akartam kérdezni, hogy mi van Berti lábával? Használjátok azt a valamit? Merevítőt vagy mi az, már nem emlékszem. Ja a felesleges tápszereket várom szeretettel, majd küldöm a címem :?

Írtátok, hogy nyíilik a gyerkőcöknek az egója (Babuci nagyon szemléletesen írta le, jót nevettem :D ), hát Zizi sem marad kis a sorból. Sokkal hangosabban és akaratosabban sír, de ha fölveszem rögtön abbahagyja és egy könnycsepp sincs a szemében. Nagyon észnél kell ám lenni! Ma volt, hogy szendergett a kezemben, lerakom, na abban a pillanatban üvöltés ezerrel, mondom neki túró a füledbe, meg tessék azonnal befejezni. Olyan hangsúllyal mondhattam, hogy egészen meglepődött, elhallgatott és kicsit megszeppent arccal nézett rám. Két perc múlva látom gügyög a forgójának... Szóval kell a szigor már most is, a hangsúlyt nagyon is értik már, én úgy látom.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Jai gen! Zita is felket ma éjszaka három körül, ilyet már nagyon rég csinált, 5 előtt nem nagyon szokott, a rekordja fél 7. Mindezt este 9től tessék érteni! :D

Kép
Kép
tusimi
 
 


Drienn! Én nem vagyok legyengülve, szerintem ez nem természetes velejárója a szoptatásnak, ha eszel rendesen, és gondolom eszel. A kálciumra kell nagyon odafigyelni a csökkentett tejtermékbevitel miatt. Na ez mondat elég hivatalosra sikeredett.

Kép
Kép
tusimi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: