Új privát üzeneted érkezett!

Monacska! Hat en megkivantam azt a tortat!

Judit! Szerintem is a Mandula jobb, es ugy sem fogja a lanyod hasznalni es igy legalabb a parod is orulhet!

Pati! Hat en csukott szemmel olvastam a storyt!

Kép Kép
rima

még a végén meggyőztök a Mandulával..
egyébként Sándor a vezetéknév, szóval Sándor Eszter Mandula lenne... szerintem is szép a hangzása, csak nem akarom, hogy olyan sznob legyen, hogy na adtak neki valami puccos nevet (meg, hogy csúfolják)
meg az orvos barátnőmnek rögtön a garatmandula ugrott be :)

Pati, én sem viccelődnék macskaelvesztéssel, én is nagy macskabarát vagyok tudod, csak mivel relatíva jól végződött a sztori....

Monácska, köszi a cyber-tortát! jobb is ha csak nézem, de nagyon guszta

KépKép
judit18

Kölyök! Te voltál aki imádja a pingvineket?? Itt ült mellettem, mikor a saját "csíkomat" intéztem, és az övét is kellett változtatni!!!! Pasi............. Én egyetlen zoknit sem teszek ki egymás mellé teregetéskor! Úúúúúúúúúúúúúúúútálok teregetni! Zoknit "gubicsolni" is, ez a fiúk dolga! Ezért sincs sose összegurugázva! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kavicska! Nyugika, nem sokára, nem sokára, nem sokára! Fáradt és ingerült vagy, egyúttal oltári türelmetlen is! Kitartás!

Zsu!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Nagyon hamar elfogyta magát, pedig a 20 szeletes tortára voltunk 11-en, és nem maradt!
Vendég

laptető :lol: :shock: :lol:

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

igen Monácska, én vagyok ;) és jófej lehet Ákosfiad, hogy ilyen aranyos tickert választott :lol:

Judit, szerintem egy különlegesebb név nem feltétlenül sznob, főleg második névnek.
Ja, az orvosnak érhető hogy miért az jutott eszébe ;) viszont lehet hogy a neve hozza majd hozzá a szép szemeket is és akkor senki nem a garatra fog asszociálni ;)
de télleg, ti tervezitek használni a második nevet?

a hóesés elmúlt, süt a nap. de azért szép volt.

Kép

Kép
kolyok28

[quote="judit18"]m írta:judit18eg az orvos barátnőmnek rögtön a garatmandula ugrott be :)

ez kééééééééééééész
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

EBBEN A TOPIKBAN MÁR SENKI SEM NORMÁLIS?!
Sebaj, legalább jól érezzük magunkat :wink:

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

JA, még azt akartam írni, hogy állítólag a melleket piszkálva is meg lehet indítani a szülést.
JIMM! Csinálnád nekem? Te már annnyira profi vagy!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép

mpatr

Kölyök, szimplán csak annyin, hogy neki mindig akkor támad marha fontos elintéznivalója, mikor fél órát kellene a gyerekre vigyázni. :evil: :evil: :evil:
Le kell ugranom a házidokihoz a táppénzes papíromért, és ha nem muszáj, nem vittem volna a gyereket. (lásd a múltkori k.cs.g pasast, aki nem volt hajlandó előreengedni)
Meg is beszéltük, hogy 4-kor leszaladok, fél óra alatt bőven végzek. Erre neki be kellett menni a munkahelyére, mert meghozta a postás a rég várt szerződését, és állítólag valami nem stimmel vele. Nem mintha holnapig nem ért volna rá!
És ezt az egészet úgy adja elő, hogy még én érezzem szarul magam, hogy neki itthon kellene maradnia.
Vendég

Pati!!!!!!!!!
Ejjjjnye!!!! Átpártolunk, átpártolunk??? Egy szülés, és kész, átlépel másik oldalra?????? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Egyébként igaz lehet, valahol,olvastam, hogy ha fejed az előtejet, attól is beindulhat a szülés simán!

De kár azokat a finom és értékes cseppecskéket erre "pazarolni"!
Majd jön az a gyerük na!
Vendég

:evil: :evil: :evil: :evil:
passssiiiiii
:evil: :evil: :evil: :evil:

Kép

Kép
kolyok28

A cicámért aggódóknak: úgy tűnik, megússza, mondjuk 100% az 24 óra az esetleges belső sérülések miat, de kicsi rá az esély. Egyszer egy másik macsunkat is odacsukta, sőt, azt a kutyák is megfogták a kapuban és nem annak nem lett baja. Remélem most is így lesz.

Megyek fürcsizni aztán a szülésznőhöz.
MA nem szeretnék szülni, elég volt az izgalmakból :roll: :lol:

Kép
Kép

mpatr

[quote="monácska"]P írta:monácskaati!!!!!!!!!
Ejjjjnye!!!! Átpártolunk, átpártolunk??? Egy szülés, és kész, átlépel másik oldalra?????? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Egyszer majd mesélek neked egy kis kocsma mélyén egy finom, citromkarikás búzasör mellett :wink:

Kép
Kép

mpatr

Hümm......
Én is! :) :wink:

Imádom a citromos sört, és a búzasört is, és a sangriát is, és most megyek iszok egy pohárral!!!
Vendég

Én most csak a Karamaltz-ot iszom, állítólag tejserkentő is, fincsi és 0,0% alkoholos.

Kép
Kép

mpatr

mi az a karamaltz :?: :?:

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok!!!

Pati!

Nem semmi a horror sztorid, de legalább volt lélekjelenléted és kerested a sérültet. Én zokogva hívtam volna a férjem hogy azonnasl jöjjön mert baj van és elbújtam volna addig hogy meg ne lássam mert elájulok.

Beuska és Istvánosok!

Én 3 kor voltam ctg-n teljesen üres volt a szülőszoba, viszont 4 szülésznő volt és mondták is hogy feleslegesen jöttek be mert se a vajúdóba se a szülőszobán nem volt senki!
Jó mi??
Délelőtt meg tumultus.
Úgy hogy már lehet menni Eszterxx!!!!

pepike

Kép

Kép
pepike

na utánaolvastam, fincsi lehet. :)

Kép

Kép
kolyok28

Ma van az egyedüli nap amikor nem 5-kor kezdődik az edzés, hanem 6-kor. Így hazaugrottunk, hogy a gyerekek tudjanak palacsintázni, mondom palacsintázni. :!: :!:
Az edzésen meg lehet, hogy boa lesz.

Pati!
Horror egy napod volt. Inkább holnap szülj! Ja és mi az a karamaltz?

Zsu!
Lehet, hogy nálatok már csak az új kis jövevény fogja tudni meghozni a harmóniát? Biztos kellően feszültek vagytok mind a ketten.

Judit!
Nekem a Mandula kimondottan nyerő. :D

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Home, sweet home:

Kép

(csendben megsúgom, hogy a Niki most az ágyban a notebookon elkezdte visszaolvasni a topikot - elég sok a lemaradása, és ha utoléri magát, csak akkor fog írni Nektek) :)

feri (mni)

A szülésmegindító praktikákat két részre osztom :
1. Méhszájat puhító, tágító
2. Méhösszehúzódást okozók
A másodikat kockázatosabbnak tartom, mert oksi, hogy megiszom a zsályateát, vagy ingerlem a mellbimbómat (vagy más), elkezdődnek az összehúzodások, de lehet, hogy az éretlen méhszájam mint a beton áll, és nem akar tágulni. Ennek következménye meg lehet, egy hosszú eredménytelen vajúdás, a végén fájásgyengeséggel és az is elég patthelyzet...Bár akkor az is biztos, hogy valahogy már kikerül a gyerek.
Persze, ha azt hallja valaki az orvostól, hogy reljesen puha a méhszáj, meg van rövidülve, esetleg ki van nyílva akkor jöhetnek a méhösszehúzó praktikák. :wink:
Érdekel más véleménye is ezzel kapcsolatban. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumperka, és mik a méhszájpuhitó technikák?

én most azon filozom, hogy kezdjek neki a gátmasszázsnak. gondoltam megpróbálom Apa nélkül....
okés, elsőnek meleg fürdő, majd ellazulok valahol, olivaolaj (jó az amit a boltban lehet kapni főzéshez, vagy valami speckó olaj kell? )
aztán nem részletezem, de....
olvastam azt is, hogy aki hajlamos a hüvelyfertőzésre, az inkább ne csinálja. nekem 3 hete volt fertőzésem, (bocsi az intimitásért... ) akkor most merjem vagy ne? :roll:
segitség!! :roll: :roll:

Kép

Kép
kolyok28

Az egyes pontra apán kívül mi a trükk?

Juj, lépek, mert elkések.

A Karamaltz-ot olvassátok el a neten. Van a Tesoban.

Kép
Kép

mpatr

Niki, üdv újra köztünk!!! Örülünk, hogy otthon vagytok! mesélj, hogy vagy? milyen volt a szülés? milyen Lilla baba, azon kivül, hogy tündéri :lol: ?

(köszönjük a képet :) )

Kép

Kép
kolyok28

Pumperka!!

Tök egyetértek, az előző szülésemnál én Ákossal így jártam, eredmény oxitocin, fájások csillagokig, 12 óra vajúdás, könyökölés, üvöltés, megszületés. Gyerek feje vérömlenyes........

A legnehezebb dolog sajnos, hogy ki kell várni a fenébe azt, amikor a baba is és a tested is készen áll!!!!

FERI!!!!! Mond Nikinek, hogy előzetesen küldök neki puszit, mert mennem kell főzni!!!! :) Üdv újra itt velünk! Lilla álomian szépséges!!!!!!!!
Vendég

ja, Pumperka, a karamalz (t nélkül :P ) egy alkoholmentes malátaital, van citromos változatban is. ezek szerint finom. majd keresek én is itt ilyet :)

Kép

Kép
kolyok28

Mármint úgy jártam, hogy a méhszáj totálisan keményen állt, bár nyílóban volt, de nem volt felpuhulva.........
Majd megtanulok fogalmazni! Bocsi!
Vendég

Pont kedves Tyúkanyó az egyik utolsó (de nem legutolsó), hozzászólásában írta, hogy a doktornő (akire nem került sor)
a régebbi méhszájműtéte miatt javasolta, hogy naponta másfél órát üljön gimnasztikai labdán terpeszben, mert segít a méhnyak fellazulsában, és könnyebben fog tágulni, és nem lesz gond a hegg.
Gimnasztikalabda volt itthon, na én azóta rugózok a labdán, ha gép elött ülök, vagy esetleg tv előtt. Hátamat is muszáj vagyok egyenesebben tartani... :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Little Friend:

Kép

feri (mni)

Bábák ricinussal indítanak, ha nem jön be atermészetes prosztaglandin, de az is csak akkor műxik, ha különben már minden rajtrakész... Esetleg az alkohol besegíthet ott, ahol a pszichés stressz, hogy jajistenem meg kell szülnöm nagyobb annál, hogy sosem látom már a lábam. Sztem is inkább pici türelem, mint egy szivatós vajúdás.

Patr, irigylem az állataidat, jó soruk lehet!!! A nyákdugó meg nem hangyapöcsnyi, de kezdetnek azért nem rossz. (és van aki utána 3 nappal szül... emlékszem, örvendezve mondtam a szülésznőnek, hogy hűha, elment, mire ő csak legyintgetett..)

potyka

[quote="kvaszeva"] írta:kvaszevaEddig nem nagyon paráztam a szüléstől, de most aztán rendesen. Azt hiszem, most érzem igazán, hogy mégiscsak jó, hogy lesz fogadott orvosom. Javasolta a minden napi 1,5-2 órás sétát, illetve a gimnasztikai labdán való terpeszben ücsörgést legalább fél órán át, mert ezek segítik a méhszáj puhulását és tágulását. Eddig is minden nap sétáltam valamennyit, de ezen felbuzdulva, gyalog jöttem haza a kórházból. Másfél óra volt az út. :lol:

Ja csak fél órát írt Éva!
Na meg elvileg a homeós bogyó is a méhszáj puhulását ígéri....
Megyünk edzésre,éppen odaérünk. :D

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumperka!

Teljesen egyetértek az elmélkedésedről...tényleg nem lenne jó ha valamelyik praktikától beindulna a szülés, de a méhszáj meg mint a beton :shock:
Én a másodiknál átéltem a beton effektust...szal higyjétek el tudom miről beszélek... :? Mivel az első szülésem viharos sebességű volt ,ezért a méhszáj szana-szét szakadt,össze kellett varrni de mivel ügyeletben szültem(nem jött be a fogadott dokim :? )senki nem mondta....szal a második szülésnél meg sajna a hegek és varratok nem tágultak...ahogy erre fény derült több óra szenvedés után(a szülésznőm kitapintotta)kaptam izomlazítót amitől ki tudtak tágulni a hegek és varratok és rá 20 percre meglett a kisfiam!! :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Csak bekukk, képzeljétek, végigaludtam a délutánt. Remélem, Linocs példáját követem, alszom előtte, utána szülök... De amúgy a sétában meg is fáztam... úghogy lehet, hogy csak a betegség. Mindegy, elteltek újabb órák és az a lényeg.

Kölyök, akartam feltenni Daubnerből képet, de még nincs honlapjuk, a Szamos alatt pedig semmi szépet nem találtam. De a szándék megvolt a Lindtért cserébe :lol:

Pati, hihetetlen a sztoritok, illetve főleg a stilusod, mert ez más stilusban leirva semmi lenne...

Este jelentkezz, hogy mit mondott a szülésznő! Itt az ideje, hogy beelőzz!!!

ÉS HOLNAP VÉGRE TYÚKANYÓNK IS HAZAJÖN!!!!!!!!!!!!! MÁRMINT ANYUKÁJÁHOZ, DE AKKOR SEM LESZ MÁR A KÓRHÁZBAN!!!

ÉS NIKI, DE JÓ, HOGY TE IS ITTHON!!!

Kép

KépKép
eszterxx

:) már épp irni akartam mi ez a pangás.... :)

Eszterxx, én drukkolok, hogy a délutáni alvás az esti villámszülésre való felkészülés legyen :) ++++
(a daubnerfotó ellenére :P tudom, hogy nincs normális honlapjuk :lol: )

Kép

Kép
kolyok28

Egy másik topicból(közös orvosunk van)szal onnan egy Rita nevű lány ma fél3-kor megszült :wink: Múlt csütre volt kiírva.
Már ő is nagyon türelmetlen volt...

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

gratula neki :) és sok boldogságot nekik :) meg tejcsit :)
akkor már biztos türelmetlen lehet :)

Kép

Kép
kolyok28

na, ezt a pangást...
nemsokára én is megyek el, hazajön az uram és sütök palacsintát majd :)

Kép

Kép
kolyok28

Niki, welcome home! írjál, hogy hogy megy a szoptatás, stb., kíváncsi vagyok!

ez a koreai sztori nagyon gáz....

pasikról csak annyit, hogy mondom Attilának, hogy nekem tetszik a Maja, mire ő - de mindenkinek(!) Maja Gold jut majd észébe róla!
férfiak..... hihetetlen

ennyit emlegetitek a Daubnert, még a végén be kell ugranom holnap ctg-re menet a végén :) f10re megyek. veszek valamit Eszterkének, hogy ugráljon - jó alibi mi?

kíváncsi vagyok dobott-e valamit az összehúzódásaimon a mai 4 órás takarítóprogramom.... csillog-villog a lakás végre.
most bejön valamelyik macsekom sáros lábbal, én csukom rá az ajtót.... szörnyű mióta esős az idő utánuk takarítok naphosszat. hogy nem tudnak lábat törölni a kis huncutok.

KépKép
judit18

Itt vagyok. Beállok a sosem szülök meg táborba! :D

Méhszájam zárt, de még hogy: C:3000 de mondott vmit, hogy hátul van :shock:
BPD:100
TAD:104
FL:71
becsült súly:3750 gramm

méghogy hova híztam? Mindenhova :D 24 kg mégsem lehet a hasamon :lol:

Pati, még van 4:45 perced :wink:

Ja, és kibékültünk, még jutalompizzát is kaptam, hogy nem híztam 8)
Vendég

judit, nekem furi a Mandula, de nem rossz. Az Iringó nem tecc, viszont a Maja cuki. Feltéve, ha a méhecske jutna eszembe, de nekem sajna Maja Gold :oops:
Vendég

pasiiii

nekem a Majáról a Maja a méhecske jut eszembe.... :lol:
bocsi :roll:

Kép

Kép
kolyok28

Jim, ez szuper hir!!! mármint a jutalompizza!!! nagyonnagyon örülök neki!!!!
a méhszájzártságot sajnálom :?

Kép

Kép
kolyok28

Judit18, nekem tetszik a Maja, a Maja Gold meg állítólag abbahagyta már az ipart, bár nem én vagyok a legilletékesebb az ügyben, de mintha lett volna a TV-ben pár hónapja. A barátnőm a Niki nevű kislányára kapta ugyanezt, hogy minden fiúnak Niki Belucci fog róla eszébe jutni... :roll: :D

Az Iringó is tetszik, kit érdekel, hogy a Südi Iringóra gondolnak, a csaj 10 év múlva nem lesz már úgysem a köztudatban valószínűleg. A Mandula nekem elég furcsán hangzik. Képzeld el, hogy mi lesz, ha orvos, vagy tanár lesz. Mandula doktornő??? Mandula néni??? Mondjuk én meg Málnát vagy Bodzát akartam volna adni, az sem jobb :lol: .

Ja, azt mondtam, hogy a végén a kórházba vezető úton dőlt el, hogy Jázmin lesz Laura második neve? Én szenvedtem épp egy fájással, amikor a párom nekem esett, hogy úgy érzi, hogy itt az ideje végre dönteni a kérdésben, és mivel egyedül a Jázin az, ami mindkettőnknek elfogadható, akkor legyen az. Nekem akkor éppen mindegy volt, akár Kunigundának is elnevezhette volna, erőm nem volt tiltakozni. Jól csinálta, mi? :wink:

Kép

Kép
mzx

hű Jim, nem lesz kicsi Martin!

én meg még be voltam ijedve, hogy pénteken 3500gr-ot mértek és 97 BPD-t a 39. hétfordulón

ha fix a császár, mikorra tervezik??

KépKép
judit18

kolyok: mi már csak ilyen dinkák vagyunk. Milán meg kapott palacsintát, ha már anya is tömi a fejét.....UGYE PUMPERKA!!!!!!!!! :wink:
szóval várjuk együtt szépen március 29-et, hátha 200 lesz a BPD. :D

pont egyszerre írtuk a Maját :lol:
Vendég

hú judit, a császár nem fix. a dokim meg 6-16-ig szabin. :roll:

mzx: :wink:
Vendég

:lol: Jim, Ti nem maradtok addig egyben, az tuti.... ;)

Mzx, szerintem a férjed előre kitervelte ezt a névadást ;)

Judit, szval akkor fogjátok használni a második nevét?
a daubnerban minden finom, a pogácsa is.... jaj de irigyellek... menj csak, ne csak Eszterre fogd, hanem rám is ;) helyettem is egyél ott bármit :lol:

Kép

Kép
kolyok28

na, 16ig még csakkihúzod, utána meg hátha... ;) én nagyon drukkolok, hogy ne legyen császár, bár kétség kivül ha már most 100as a bpdje.... :shock: :shock: de nekem azt mondták, most már nem nő a feje tovább, hanem csak hízni fog. reméljük ugye nem lesz hájfejű :lol: :lol:

Kép

Kép
kolyok28

kolyok, én is nagyon bízom, hogy sima szülés menni fog. De ha még 3-4 hétig bentmarad és a feje nem nő, csak hájasodik.....lesz 5 kiló.
Vendég

megjött az uram
figyu lehet szóda/szénsavasviz nélkül palacsintát csinálni?
mert kiderült, hogy szénsavmentes van csak itthon....

Kép

Kép
kolyok28

nem fog bentmaradni addig, ne aggódj....
télleg, Te boszorkány, magadnak nem jósolsz semmit? és nekem ;) vagy csak a következőket tudod? ;)

Kép

Kép
kolyok28

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?