Új privát üzeneted érkezett!

Hajdúszoboszlón voltunk, és nagyon jó volt: gyógyvíz, szauna, szolárium, masszázs, esténként borozgattunk picit, jó volt, na ;) :oops: Zsófi nagyon élvezte, egész nap vigyorgott :lol:
Vendég
 


Hú, Panndi, ez de jól hangzik...!!!

Kép
waterlilly
 
 


Jó is volt :) Bécsen is jó volt télen, de ezt már Zsófi is élvezte :)
Hoztam fotót :lol: Kép Kép
Vendég
 

 
 

Sziasztok!

Zsófi imádnivaló a képen! :D

Ne is mondjátok ezeket a nyaralásokat, mert muszáj lesz nézni nekünk is valamit a végén még tavaszra is. :D

Üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


és Zsófit bevittétek vmelyik medencébe?
tavaly még pocakosan mi is ott voltunk házassági évfordulón, nagyon szépen megcsinálták a wellness részét ! bár én akkor nem sok mindent élveztem benne nagy pocakkal.... :?
Zsófi jó kis husikában van... :lol:
Vendég
 


Hát nem egy vékony gyerek :oops: :lol:
Nem, van amúgy valami bébipancsoló, de csak nyáron üzemel, szóval neki maradt ez a fürcsi, de szerencsére ezt is élvezte :) Az étteremben meg minden étkezést végigbeszélt, nézett körbe, és mindenkinek mondott valamit :D
Vendég
 


Panndi! Tényleg nagyon kis husika Zsófi! :D Kis gömbölyűség, aki szintén imád pancsolni. :lol: sztem nem is baj, hogy "csak" ennyi volt a pancsolása. (A gyerekmedencékkel szemben nekem fentartásaim vannak még a nagyobbacska babák esetében is.) Már mi is tervezgetjük a nyarat, de nálunk építkezés gyanús az idei nyár. Így marad az itthoni medencés pancsolás. (Tudom, soha rosszabb ne legyen! :D)

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Sziasztok!

Én is itt irígykedem az utazásaitok után:) Mi húsvétkor megyünk Egerbe, de csak egy napra. De nyáron mi is megyünk majd valamerre. CSak a macskáknak kell babysittert találni :lol:

Nagyon szépek Zsófi és Eszter!

Mi is szoktuk Barnust hason fürdetni, szereti ő is és közben próbálkozik beleinni a vízbe:)

Tücsi! Pontosan hol van újpesten a biopiac? És mikor van nyitva?
Céklát akarok venni, azt is lefagyasztani, mert mire eheti Barnus, már annak sem lesz szezonja.

Olyan rossz ez az idő, két napja nem tudtunk menni sétálni. Ma már kimegyünk, mert legalább a szél nem fújj.

KépKép
kutyfül
 
 


Lamme! A Hotel-épület földszintjén kell bejelentkezni. Egyszerűbb ha ott mész be, mert a másik épületből átjutni elég szövevényes.
Én a múltkor fizettem vizitdíjat, aztán mondta a doki, hogy nem kellett volna :?

KépKép
kutyfül
 
 


Bea! A Baross u.- Fóti út sarkán van, de a bejárata a Baross u. felől van. Én is megyek szerdán újabb adagért. :wink:

Panndi! Zsófi mi mindent eszik már? :D

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Hááát... almát, banánt, sütőtököt, barackot és körtét, de ezt a kettőt csak bébiételből, meg ma kapott egy kis krumplit is. De mindennek örül, mindent megeszik, csak mellette ugyanannyit szopik is. Én meg nem tudom, hogy lesz ebből kajakiváltás :shock:
Vendég
 


Eszter nevében köszönöm a dícséreteket. Hát imádnivaló, az tény. Kár, hogy az elején olyan kis ordító-bogár volt. Én meg egy idegroncs. Na mind1, túl vagyunk rajta.

Panndi, Zsófi annyira édes a képeken! És már mennyi mindent eszik!!! Mikor kezdted nála a hozzátápit? Eszternél is esedékes lesz lassan. És mellette szopizik rendesen?

Kinéztünk néhány szóba jöhető lakást Dunakeszin. (Lamme, érdekel? :-)) Nem tűnik rossznak a kínálat, csak az a baj, hogy baromira nem ismerjük a várost! Panndi, nekem úgy rémlik, hogy Ti ott laktok. Kérdezhetek pár dolgot (akár priviben is, hogy ne untassuk a többieket itt... :D )?

Kutyfül, és nagyon szívesen elvállalom a macska-szitterkedést! :D Ez nálunk is örök probléma... Mondjuk lehet, hogy nekem jobban hiányounának ők, mint én nekik... :lol: Annyira imádom őket! Ha Eszti sír, akkor Parmezán átmegy dadába, aggódó arccal odarohan, szagolgatja, látszik, hogy úúúgy akar neki segíteni!

Kép
waterlilly
 
 


Aham, mellette szopi megy ezerrel :shock: Kérdezz bátran, ha tudok, válaszolok :)
Vendég
 


Sziasztok!

Egyre ritkábban tudok jönni :( Legalábbis olvasni szoktam, csak már írni nincs időm :? Nikinek szerintem jön a foga, mert nemcsak nyálzik és szopja az ujját, tömködi az öklét, hanem sokszor felsír váratlanul, fájdalmasan :( Vivikémnek van egy kis sérülése, anyóséknál történt, most egy csúnya seb van a homlokán :( Remélem nem fog megmaradni a nyoma... Ezt leszámítva jól vannak, játszanak, vigyorognak, imádom őket :D

Képek a babákról nagyon szuperek!!! Mi első naptól fürdetjük a lányokat hason is :o Szerencsére mindegyik szeret pancsolni, bár Vivinek tavaly a Balcsi túl nagy falat folt, félt tőle :( :D

Kutyfül: Köszi a bejelentkezős infót, kiváncsi vagyok, hogy tőlem fognak-e kérni vizitdíjat. Jó lenne tudni pontosan, hogy kell-e, szóval hogy mi alapján ellenkezzem :D

Lilly: Ha komolyan mondtad, akkor igen, érdekelnének a lakások. :D Én Dunakeszin csak két-három helyen voltam, én sem nagyon ismerem, hogy melyik része jó.
lamme
 
 


Tücsi! Köszönöm az infót! Mikor van nyitva, minden nap? Mennyibe kerül a boicékla?

Lilly! Engem is érdekelne, miket láttattok, meg minden, mert mi is Keszire szeretnénk kiköltözni, de csak egy-két év múlva.
Édes lehet Parmezán! :lol: Küldesz majd róluk is képet? Nálunk a macsekokat nem izgatja, ha Barnus sír, élik az önálló kis életüket. Bár Mongi néha odafekszik a közelébe. Nagyon cukik. Mindjárt küldök róluk egy képet! :wink:

Lamme: Úgy tudom a 6 hetes kontrollra még nem kell fizetni, de egyébként igen. A múltkor mikor ott voltam, elég zűrzavaros volt minden a nőgyógyászaton...

KépKép
kutyfül
 
 


Íme a kép: Kép

KépKép
kutyfül
 
 


húúú Panndi, hiszen Zsófi már egy csomó mindent eszik, jó korán kezdtétek! lassan én is akarom, de még egy hónapot tuti várok, végülis nem kell tápszert kiváltanom...szernecsére!

Kutyfül: nekem eszembe sem jutott, hogy biozöldségeket vegyek... :? ma vettem sütőtököt (800 ft volt kilója, majdnem elájultam :shock: ) és céklát is. Ez a heti programom, hogy megpároljam és elrakjam őket....na ja és közben meg egy kis pihi Páhokon... :lol:

macskatémában nem vagyok kompetens, nincs...és gyanítom nem is lesz... :? de jó a közös kép ! :lol:
Vendég
 


Én is az első naptól kezdve fürdetem hason is, bár egyre nehezebb a hét kilójával, de nálunk én fürdetek, nem apa :)

Hozzátáplálást korán kezdtük, a doktor nénije akkor mondta, hogy kezdjük, amikor öt hónapos volt, merthogy akkor már megvolt a súlyduplázás régen, és szerinte érett rá. Hát korábban is érett volt ;) Ha bármi baj lett volna, abbahagytuk volna, de nagyon érdeklődő a kajákra ;)
Vendég
 


Jaa, és nem azért kezdtem el, mert kevés volt a tej, csak úgy nézett mindig, ha ettünk, és olyan örömmel eszik mindent :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Nagyon édesek a babák! Zsófi tényleg jó húsban van, jó, hogy ilyen szívesen megeszik minden újdonságot! :) Már 7 kg...mindjárt utóléri az én Zsófimat. Ő lassan 1 évesen 8600 gr körül van, pedig szinte 4 kg-val született...Mondjuk a súlygyarapodásunkat kicsit visszavetette az a néhány hét, amíg nem evett rendesen. De mióta ismét jól eszik, ismét szépen gyarapszik.

Babett: Botinak utólag is boldog hófordulót! :)

Kérdés: Lányok, nem tudtok valami jó kis praktikát arra, hogy hogyan szoktassam rá Zsófit a pohárból ivásra? Már nagyon nem szeretem, hogy csak cumiból hajlandó meginni mindent, a fogai miatt sem. Hiába próbálom itatópohárra átszoktatni, nem hajlandó belőle inni, addig sír, míg elő nem veszem a cumit. Már jópárszor megpróbáltam... :?

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Babett! Nem semmi a 800 Ft-os sütőtök :? Én is sima sütőtököt vettem nem biot. A céklán gondolkozom, hogy vegyek-e biot.

KépKép
kutyfül
 
 


Bea! A biopiac csak szerdán és szombaton van nyitva. Az árakat nem ismerem, de nem több kilós bevásárlásaim vannak. Tul.képpen inkább Gábornak vásárolok zöldségeket és gyümölcsöt.
Nagyon aranyos képet raktál fel Barnusról és a cicátokról. :D Még a páromnak is nagyon tecc! :wink:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Lamme! Igen, komolyan gondoltam! :D 3-4 lakásos sorházakat nézegetünk, mert mindenképpen szeretnénk egy kertet is, de családi házra nem futja. :( Még! De majd egyszer eljön annak is az ideje! Ha minden jól megy, hétvégén elmegyünk megnézni az esélyes házakat, utána referálok!

Kutyfül, gyertek már ti is! :D

Jaj, hát ez a macsekos kép behalás! Szinkronalvás! :lol: Meg kell zabálni mindkettőjüket!

Tücsi, építkezés??? Mikor? Hol? Mit?

Hozzátápi: nekem a doki már Eszter 3 :!: hónapos korában azt mondta, kezdjem el nyugodtan, úgyis kap tápszert is... :shock: Ugynakkor meg egy csomó helyen azt olvastam, hogy fél éves korig csak anyatej vagy anyatej-pótló tápszer. Szóval vártam inkább. De most már szabályosan kinézi Eszti a kaját a szánkból. :D A múltkor odaadtam neki a banánt, amit ettem éppen, hát úgy rácuppant, nyammogta, szívta, amikor elvettem tőle, felháborodottan sírni kezdett... :shock: Szóval amint betölti az 5 hót, indul a buli! :D Igazság szerint már nagyon várom, kíváncsi vagyok, miket és mennyit fog enni.

Megpróbálok feltenni képeket az állatainkról...
Kép Parmezán, életem szerelme :-)

Kép Cirmióne, aki rendszeresn hajnalban felnyivákol - csupa szeretetből persze....

Kép
waterlilly
 
 


eperke: köszi a boldog hófordulót,
és ne aggódj a súly miatt, azért nem kell örökké 20 dkg-t hízniuk hetente...
a pohárra nincs ötletem cumisüveg mellett....

kutyfül: hát azt hiszem, én annyira nem erőltetem ezt a biodolgot, inkább majd megpróbálunk amit lehet vidékről - ismert kertből - beszerezni (pl krumpli, répa), na és inkább én húst nem akarok venni hipermarketből, hanem inkább faluról, az a tuti :lol:
Vendég
 


Eperke, lövésem sincs, hogyan lehet pohárra átszoktatni a kicsiket... Remélem, a tapasztalt többgyermekes anyukák (Lamme, Tücsi) tudnak adni valami jótanácsot neked, nekünk! Én a gyümölcsleveket szeretném pohárból adni Esztinek, jövő héten kiderül, menni fog-e... Direkt vettem peremes bébipoharat.

Kép
waterlilly
 
 


Eperke! Mi közönséges kifelé hajló presszós pohárból tanítottuk inni a fiúkat. Gábornál is nemsokára ideje lesz elkezdeni, mert anyatejen kívül más folyadéknak minősülő dolgot nem kap. (Lehet, hgy a cumisüvegből sem tudna inni.)

Lilly!
Nagyon szépek a cicáid! (Sajnos nálunk macskaszőr allergiaveszély áll fenn.)
Az építkezés mindössze egy tetőtéri szoba kialakítását jelentené, de elég sok munkával fog járni. Tetőszerkezet átépítése, födémbontás, stb. És szocpol nélkül nem is tudnánk belevágni.
Hozzátáplálásról korábban már írtam, hogy tápszeres babácskáknál kicsit korábban el lehet kezdeni a hozzátáplálást. De már csak pár nap és Eszti is 5 hónapos :D, így teljesen időben vagytok, nem kezditek korán.

Babett! Bocsánat, hogy bár nem nekem volt címezve a hsz-ed, de reagálok rá. Igen, az a legjobb, ha ismert -esetleg saját- kertből való a zöldség, gyümölcs. Ennek híján néhányan -köztük én is- kénytelenek beérni a biopiaccal. Itt pedig olyan helyről (termelőtől) veszem Gáboromnak a terményeket, amit (akit) a Biokontroll Hungária rendszeresen ellenőriz. Persze ez nem jelenti azt, hogy csak itt fogok a jövőben is vásárolni neki. A nagyoknál is szépen fokozatosan átálltunk a boltban is kapható zöldségekre és gyümölcsökre. Ezt nem lehet egyébként sem elkerülni, hiszen a közétkeztetésben nem biodolgokból készítik az ételeket.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Tücsi, komolyan mondom, le a kalappal előtted, hogy 3, azaz három, ismétlem HÁROM gyerkőc mellett még arra is van időd/energiád, hogy bioterményeknek utánajárj. Ez nekem annyira megható, hogy a legkisebb is a legjobbat kapja tőled.
A tetőtér-beépítés szép meló lesz... De ha kész lesz, gondolom, sokkal több helyetek lesz!
Mi is 2 szintes házakat nézegetünk. Abban reménykedünk ugyanis, hogy apa otthonról is tud majd dolgozni! De akkor mindenképpen kell egy elszeparált, profi dolgozószoba, lehetőleg olyan, amihez mellékhelység is van, hogy még akár megbeszéléseket is lehessen tartani nálunk. Olyan jó lenne! Mármint nem a megbeszélés, hanem hogy a férjem otthonról dolgozhatna. A bejárás napi másfél óra neki, ráadásul a leghúzósabb napszakokban: reggel, amikor a baba ébred, meg este, amikor a baba nyűgös. Tegnap este is már rátelefonáltam, hogy hol vagy má'???!!! Egyszerre kellett volna Esztit is etetnem, meg a tejet is fejnem... :? Ha csak azt a másfél órát megspórolnánk, már jól jártunk! Amúgy is dolgozik itthon is, hétvégén is...

Kép
waterlilly
 
 


Lillyi! Úgy vagyok ezzel a dologgal, hogy a nagyoknak is megnéztem, utána jártam, most Gabó miért maradjon ki ebből? Főleg, hogy csak előnyére válik neki is. A tetőtérbe mi mindössze egyetlen egy szobát szeretnénk kialakítani, mert a 2 hálószoba ötünknek kevés. De ez az egy szoba sem lesz luxus, mivel a nagyok együtt fognak felmenni. Gábornak lesz hawai, mert ő egyedül fogja belakni a mostani gyerekszobát.
Az otthonról dolgozás tényleg nagyon jó, sokaknál jóval nagyobb szabadságot eredményezett. (Arról nem is beszélve, hogy a gyermekfelügyelet is így könnyebben megoldható a nap folyamán.)
Dunakesziről még annyit szeretnék írni, hogy sok ismerősünk nemrégiben költözött D.keszire és döbbenten szembesültek a problémával, miszerint a gyermekek bölcsödei és óvodai elhelyezése nem könnyű lévén, hogy a férőhelyek száma erősen limitált. Az önkormányzat nem tudott felkészülni a sok kisgyermek elhelyezésére. Ezért vagy nagyon előre be kell jelentkezni, vagy protekciót kell szerezni, hogy belátható időn belül bölcsibe vagy oviba kerülhessenek a gyerekek. Persze magán bölcsi és ovi van, de havonta komoly összeget kell kifizetni érte.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Tücsi, igen, én is hallottam már erről, de itt, a XII. kerületben is nagyjából ez a helyzet: sok új éppítésű lakás, sok kisgyerek, de új ovi-bölcsi nincs, még magán se!
Úgyhogy akárhogy is lesz, én már jövő (!) májusban megérdeklődöm az óvodai beiratkozást, és várólistára vetetem Esztit legalább 3 helyen... Legvégső esetben a magánovi is szóba jöhet, de csak akkor, ha sikerül valami tisztességesen fizető munkát találnom (havi 60 000 ft-os magánovi-díjról hallottam...).

Kép
waterlilly
 
 


bocsánat, XIII. kerületben

Kép
waterlilly
 
 


Sziasztok!

Mi is itt!

Szépek a gyerkőcök és a macsekok is! Nekünk nem lesz Lilla és Vacak képünk, ugyanis Vacakban kifejlődött az a pavlovi reflex, ha gyereket lát menekül. :shock: Lillut is csak max. babakocsiból csodálja a biztonságos ablakpárkányról. Mondjuk az ő telephelye a kert, nem szobacica. Ide csak settenkedve jár, ha férjem nem látja.

Mi nagy álmunk is, hogy apa itthon dolgozhasson. Ígérgették is egy időben a távmunkát, de eddig semmi nem lett belőle. Én egy kicsit szkeptikus vagyok, hogy lesz annyi önuralmunk, hogy bezárkózva dolgozzzon, de ő nagyon várja, utál reggel-este utazni.

Eperke!
Mi csak két hónappal vagyunk kisebbek, de Lilla is 8300 gr. Ha jól tippelem, a Ti korotokra is max. 8800-9000 gr lesz, szóval szerintem nem vagytok lemaradva, mert Lilla bizti nehéz csontozatot örökölt :oops: , plusz egy haspók :oops: .

A pohárból ivást mi három hete gyakoroljuk. Szélesedő peremű, vastag üvegpohár a jó. Ez a közönséges kávéspohár vagy presszós pohár elnevezést is hallottam rá.
Mi ha almát eszünk, kis levet kinyomkodok neki és azzal tanuljuk. Fontos, hogy kis kortyokban döntögesd neki. Lilla nem ivott eddig semmi folyadékot a cicizés elég neki, ezt is csak a tanulás kedvéért próbálgatjuk. Nekem evés előtt jobban kapható rá, mert kaja után rögtön anyatejet akar azonnal a szájába. :oops: Azt meg nem fejem ezért. Cumisüvegből nem tud inni, a cseppmentes pohárból egy-két utazás során ivott pár kortyot, de azt is szopizza, nem szívja, így meg nem nagyon megy neki. Szóval ezt nem igen tudom, hogy mennyire nehéz átállítani. De az biztos, hogy inni pohárból már egy újszülött is tud, ezt viszont sajnos tapasztalatból tudom, szóval ne félj a tanításától.

A hozzátápi hsz-re. Lilla amióta eszik egyáltalán nem szopik kevesebbet, bár mi kivártuk a hat hónapot vele. Úgyhogy Panndi étkezés kiváltást ne tőlem kérdezz, mert az nekünk se megy. :oops: Vizet azért meg nem itatok vele, hogy ne szopizzon, amikor van neki még tejecske. Így ha lesz kistesó az nagyon szívós kölyök kell, hogy legyen, hogy ennyi szopi mellett létrejöhessen. :roll:

Bio zöldségek. Én is saját kert párti vagyok. Csakhogy Lilla felzabálta anyósék sütőtök készletét már. :oops: Így marad a biopiac. Anyu 1200 Ft kg áron vette a sütőtökit. 1600 Ft-ból 18 adagot csináltam, ezt kiegészítem majd egy kis krumplival (dédi kertjében termett). A 18 kaja átlagos bébiétel áron is 3600 Ft lenne. Szóval megéri kínlódni a fagyasztással.

na ez jó hosszú lett :oops:

üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

Köszi a poharas tippeket! Próbálkozunk még. Nekünk is van kifele hajló peremű poharunk is, bár egyelőre műanyag, mert az üvegtől félek...Azzal is própálkoztunk már, de egyfolytában csak harapdálja a 8 kis fogával...Lehet, hogy túlságosan rászokott a cumira :? Próbáltam én már egész kis korában is rászoktatni a pohárra, de akkor sem ment. Egy idő után felmérgelődött, hogy nem jön semmi belőle, hirtelen ráharapott egy nagyot, és a nyakába folyt az egész. :? Így inkább felhagytam vele, mert a folyadékszükséglete viszont elég nagy, képes minden kanál kaja után inni, és úgy, hogy a fele melléfolyt, féltem, hogy nem jut elég folyadékhoz...De most már mindenképp hozzá akarom szokttni, lesz ami lesz...

Köszi a megnyugtatást is a súlya miatt! Bár azt nem aggódásból írtam. Szerintem is teljesen jó húsban van. Mióta ismét rendesen eszik, havonta gyarapszik 30-40 dkg-t. Ez bőven jó ebben a korban...

Bio zöldség: Az elején én is, amit tudtam saját kertből adtam Zsófinak, ami meg nem volt, azt megpróbáltam inkább biot beszerezni. De mostanra már átálltunk a rendes bolti cuccokra. A februári kismamában vlt egy cikk ezzel kapcsolatban, ami engem kicsit megnyugtatott. Bevizsgáltattak egy csomó zöldséget-gyümölcsöt, és a rendesen megpucolt, megmosott stb.. cuccokban csak 1-2 esetben találtak vegyszermaradványokat (ha jól emlékszem talán körtében).

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Hoztam egy képet is: épp apának segédkezik szekrényt összerakni :-)

Kép

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Nálunk Apa itthonról dolgozik, de még idén átköltözik egy saját irodába. Igaziból olyan, mintha itthon sem lenne, mert a szobájában van egész nap, csak ebédelni jön le. Meg azt vettük észre, hogyha Zsófi nyűgösebb, akkor ugye ő is hallja egész nap, csukott ajtón keresztül is, és este én szívesen átpasszolnám neki egy félórára, de mivel ő is egész nap fültanúja volt a napnak, így a nyűgösségnek is, ő is fáradt hozzá. Szóval én várom, hogy kész legyen az irodája, és ott dolgozzon. Gyalog 12 percre van tőlünk, szóval közel lesz, de mégsem itthon.

Amúgy nem tudom mi van velem, iszonyatosan fáradt vagyok, pedig aludtam éjjel sokat, és rosszul vagyok a kávétól :shock: Zsófi is így kezdődött anno, de most tuti nem vagyok terhes, szóval nem értem :?
Vendég
 


Bölcsivel kapcsolatban jutott még eszembe: Én is azt tapasztaltam, hogy máshol is nagy a zsúfoltság...Én már szerettem volna visszamenni dolgozni, miután Zsófi betölti az 1 évet, ezért utánaérdeklődtem a helyi bölcsiknek...Mondjuk nekünk még az is ront a helyzetünkön, hogy itt Pesten egyelőre albérletben vagyunk, és amíg nincs bejelentett lakcímünk, addig szóba sem állnak velünk... :? De ha lenne is, akkor sem menne egyik napról a másikra a beiratás, nagy a várólista...A magánbölcsit meg kinek van pénze kifizetni...én havi 80e Ft-tól hallottam, hogy vannak...

Így egyelőre maradok itthon és mi is lakásvásárlásban vagyunk. Úgyhogy Lilly, ha láttok vmi jót, lehet hogy minket is érdekelne :wink: Ezeket a sorházakat milyen áron láttátok? Válaszolhatsz priviben is, ne untassuk ezzel a többieket.

Panndi: Én már hallottam olyat, hogy vki a ciklusa látszólagos visszatérte nélkül teherbe esett...Ki tudja, lehet erről van szó nálatok is :wink:

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Jaa, eperke, Zsófi egyre szebb, igazi nagylány :)
Hááát, nem bánnám, de sajnos nem hiszem :(
Vendég
 


Panndi: Köszi szépen!
Igazi nagylány, csavarhúzóval a kezében :)

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Zsófi nagyon édes a szerelős képen!
üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


És nagyon tud vigyorogni, nagyon tetszik :lol:
Vendég
 


Eperke, Zsófi nagyon vagány azzal a szerelőkészlettel! :wink:

Na, úgy látom, a legegyszerűbb az lenne, ha együtt vennénk egy egész sorházat! :wink: :lol: Akkor nem lenne gond a szomszédokkal! :D

Panndi, sok igazság van abban,amit az otthoni irodáról írsz. Hát igen, ha nyügi van, akkor az bizony hallható nemhogy az egész házban, de az egész utcában... :shock: :D :oops:

Kép
waterlilly
 
 


Zsófi tünemény apa csavarhúzójával! :D Van ott segítség, kérem!!! :lol:

Lilly! A sorházi lakásoknak úgy méginkább megvan az előnyük, ha a lakásokban kisgyerekes családok laknak, hasonló értékrenddel. Lehet összejárni, vigyáznak a szülők egymás gyerekeire (gyermekfelügyelet) és az óvodából iskolából elhozatal is könnyebben megszervezhető. De ehhez valóban nagy szerencse kell, vagy eleve így kell jelentkezni együttesen az építtetőnél. És hosszútávon is működik a dolog.

Bölcsi: már korábban talán írtam, hogy még pocaklakó volt Gáborom, amikor már bejelentkeztünk és nem mi voltunk az elsők a 2009-2010 -es tanévre. Mi alapítványi ( volt Chinoin, ma Sanofi-Synthelabo "üzemi" óvodája és bölcsödéje) bölcsibe vittük a fiúkat, mert a lakóhely szerinti messze van, de ez hozzánk nagyon közeli (150 m !) és jóval kevesebb pénzt kell kifizetni, mint egy magánbölcsiben (ebben az évben 18 eFt/hó + kb 6 eFt étkezés).Nagyon színvonalas, foglalkoznak a gyerekekkel, sószobába is viszik őket és ami szerintem még lényeges, hogy helyben főznek. A fiúk jól érezték magukat, szerettek menni. És mivel nem állami, így munkáltatói igazolás nem kell a felvételhez.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Húúúúúúúúúúú én életemben nem gondoltam, hogy ilyen nehéz bölcsibe bejutni, hogy a jövő utáni tanévre is jelentkezni kell. :shock:
Jobb lesz, ha utánanézek a monori ovifronton mi a helyzet, nehogy meglepetés érjen.
üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Ildi! Igen, már most jobb utána érdeklődni, nehogy kellemetlen meglepetés érjen. Senki sem gondolja -hacsak nem hívják fel rá a figyelmét-, hogy manapság ez sem megy simán. Várakozó listák és túljelentkezések vannak óvodákban, bölcsödékben. És nem ritka, hogy a munkába visszatérni még nem szándékozó anyuka hamis igazolást visz, ezzel elveszik azok elől a helyet, ahol az anyukának muszáj visszamenni dolgozni. Talán már itt is vannak szigorítások, de ez érthető is.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Köszi Tücsi, hát mindig tanul az ember valamit!
Majd ha megyek a keresztlányomért utána kérdezgetek.
Üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Lilly! Nagyon jófejek a macsekok!!! Egyik ismerősömnek is ilyen cicája van mint parmezán, ők is egy kereskedésből "mentették" meg.

Bölcsi: Én most kérdeztem a védőnőt, hogy itt nálunk mi a helyzet. Azt mondta ráérek jövőre beírtani, mert itt eddig mindig volt hely és senki nem maradt ki. De azért lehet, hogy valamelyik nap bemegyek a bölcsibe is és megkérdezem.
Ti mikor akartok visszamenni dolgozni?

KépKép
kutyfül
 
 


Sziasztok!
Kutyfül mi előbb egy másik babát tervezünk, utána szeretnék csak visszamenni dolgozni, aztán meglátjuk, hogy sikerül majd. :D
üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok, én is itt. Bocsánat, ezer éve nem jártam nálatok, az októberi fórumosokkal elköltöztünk a babanetről oda szoktam irogatni, örülök, ha azt tudom követni... :roll:

Jól vagyunk, Andris nagyon szépen növekszik, már 7600 g és 68 cm. Szopizik, és este tápszer, ahoz sajnos kevés vagyok már, akkor 220-230at megeszik...
Gyümölcsöket kezdetm neki adni, szereti őket :)

Neurológusnál voltunk 1 hónapja, ő egy kis mozgásszervi visszamardást állapitott meg, voltunk most nála kontrolon, minden oké, csak a hasonfekvést kell erőltetnünk még mindig. Egyszerűen enm bir pár percnél többet maradni. Oldalra már fordul, de tovább nem...szóval minden nap tornázunk egy kicsit.. :roll:

Alvás .. :? Változó, 1kor ébredés van mindig...már próbáltam, hogy még 11kor szopi álmában, de nem jött össze..ugyanúgy felébred..

Remélem, itt is minden oké, csak nagyjából futottam át egy pár oldalt. :roll:

hát én jövő év eleje körül szeretnék visszamenni, szóval nekem is meg kell nézni ezt a bölcsi témát .. :roll:
megyek is mert éhes a manó...próbálok gyakrabban jönni :)

Anikó
Kép
Kép
vicsok
 
 


Szia Anikó!
Várunk ám nagyon. Örülünk, hogy minden rendben Veletek! :D
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Anikó! Andris jól belehúzott:))

Na, a délutáni séta során bementünk a bölcsibe. Listára vették Barnust, azt mondta a vezetőnő, hogy idénre már nincs hely. De én csak jövő novemberben akarom majd vinni, ha 2 éves lesz. Akkora még volt hely, felírták :?
Én a két gyerek között picit vissza akarok menni dolgozni az anyagiak miatt. Ha GYesről/gyedről megy az ember újra szülni, az elég húzós, nem?

KépKép
kutyfül
 
 


Barnus kedden kapta a 3. hós oltást. 6850 grammot és 66 cm-t mértek.

KépKép
kutyfül
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: