Új privát üzeneted érkezett!

Mazsuzs!

Köszönjük,igen nagyon örülök én is hogy egy fiu,egy lány.Amikor jönnek az ismerösök,barátok mindig ezt mondják a csajok,erre persze a DRÁGA FÉRJEM mindig mondja hogy a receptért nála lehet jelentkezni... :lol:

Szörnyü éjszakánk volt,mindig az idöjárásra fogom,anyu is,de sok nyeszergés után 2 szer bekakiltunk,ugyhogy ment az éjszakai pelenkázás,én nem szeretem ha kakiban fekszik.Mi most a tesco-s pelust használjuk és tök meg vagyok vele elégedva,de én a DM-ben
veszem a BÉBILÁVOSAT,az is jo.28db-999ft.

NADIMO!

Szoval Palotán hol is laksz?én nagyon szerettem ott lakni.Nádasto parkban laktunk,piacnál,és a Pavuk Erzsike volt a védönönk
nuncili
 
 


Nadimo!

Köszike, maradunk cumi nélkül. Amnúgy nem vagyok sem cumiellenes, sem cumipárti. Próbálom megtalálni az arany (egyébként nem létező) középutat.
Az elején úgy voltam, hogy amíg nem ismerjük egymást addig nem adok neki cumit, mert ha a baba sír, akkor gondja van és rám vár a megoldás.Mostmár 98%-ban tudom, hogy mit szeretne és ezekhez nem kell cumi!
Viszont!!! Láttam már nem egy babát, akit egyszerűen fizikai képtelenség letépni a ciciről vagy letenni anélkül, hogy ne ordítana!
Ebben az esetben én is elővenném a cumit!
Sőt! Barátnőmnek most javasoltam, mert 2 nappal idősebb a kisfia a Dominál és folyton komfortszopizna. Viszont tej meg van bőven, a fia meg lenyeli persze és 7 kilós a baba!!!!
:lol:
1 hónap alatt 1000 grammot hízott!

Remélem ma már jobban leszel, de azért pihizz sokat!

puszi!

Mazsuzs!!!

Mi tegnap 2,5 órát voltunk kinna jó levegőn!
De mi kertes házban lakunk, így könnyebb. Volt időm lovat trágyázni, meg minden.

Nuncili!

A frontot és a szelet a babák is megérzik! :cry:
Domi is marhára nyűgös ám!

Ja és most a Tesco-ban a Pampers Sleep and Play pelusa 2099 Ft a 62 db-os, ami 4-9 kg-ig van.

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1
 
 


Sziasztok!

Mazsuzs, Krisz, Nadimo!

Köszönöm a hozzászólásokat, tanácsokat. Nagyon aranyosak vagytok! Mintha megérezte volna a kisasszony,hogy "panaszkodtam" rá,mert éjjel csak egy órán át nyűglődött,a többit átaludta,illetve 3 óránként jelezte,hogy éhes. :)

Nadimo: nagyon jó,hogy van köztünk szakember is,megnyugtató :) eddig is olvasgattam a topikot,csak nem írtam,mert még nem volt aktuális,de most,hogy megvan a kiscsaj, ide is írogatok majd.

Krisz: ma teszek fel friss képet,ígérem :wink:
Ti is tegyetek Lányok,nagyon jó nézegetni őket :)

Végre kivihetnénk a picit,erre ilyen rossz idő van :(

Az idő ellenére Szép napot mindenkinek!

Üdv

Mesi

Mesi és Lara-baba
Kép
m.mesi
 
 

 
 

nuncili : mi a Rákos út - Régi fóti út -Szentmihályi út környékén lakunk, ahol a régi Volán pálya van. Ott a kertes részen , családi házban.
A védőnöket itt nemigen ismerem a kerületben csak azt aki hozzánk is járt , de ő most babázik otthon.
Mi régen Zuglóban laktunk, ott nagyon jó volt az orvos, ezért mikor elköltöztünk megtartottuk őt, ide a kerületbe nem járunk.


mesi : nagyon örülök hogy jobb lett a helyzet.
Meglátod, idővel minden kialakul, lesznek nehezebb és könnyebb napok is. Ez igy a jó. Ha kérdésed van írj nyugodtan. :wink:

krisz : :lol: leirtad a dolgok lényegét.... :P :P


Kicsit talán jobban vagyok, már biztos beeért a front.
A szél most kezd fújni erősebben és per pillanat a nap is süt.

puszi mindenkinek :lol:
nadimo
 
 


Lányok!

Hétfőtől jobb idő jön, és lecsitul a szél is!
Mehetnek a Manók sétálni!

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1
 
 


Krisz, először én sem akartam cumit adni neki, de amikor két-három hetesen még folyton cicin lógott volna, nekem meg rongyos volt, akkor megpróbáltuk. Csak akkor adtuk, hogy nemsokkal kaja után megint cicizni akart, azzal a felkiáltással, hogy ha tényleg éhes, úgysem fogadja el és akkor megetetem. 'Sokat' csak kb 2 hétig használtuk, aztán leszokott a folyamatos cicizhetnékről, azóta csak ha nagy ritkán autóval megyünk valahova, és nyűglődik menet közben, meg mondjuk hetente 2szer kap itthon, ha semmi más nem jön be. Azt mondhatnám, hogy nekünk (kopp-kopp-kopp) bevált, nem is lett függő tőle, és a szopizást sem felejtette el. Szerintem azért, mert volt ideje, hogy jól megtanulja.

Hát, a tegnapi fronvándorlás Samunak is betett, délután szinte csak cicin meg vállon/kézben volt, máshogy sehogy sem volt jó neki. Ma szerencsére újra a régi. Ja, és hálistennek nem 3kor kelt, hanem csak 5kor, enni, aztán aludt még fél9ig.

Mesi, annyira jó, hogy írtad, tegyünk fel képeket, mert most te vagy a nyuszi, és jól rádfogom, hogy neked teszem fel őket! :lol:

Itt könyvet olvasok elmélyülten:
Kép

Itt a nagyi hasán fekve vigyorgok ezerrel:
Kép

Ez pedig egy különösen jól sikerült fintor:
Kép
danann
 
 


Sziasztok, vége a viharnak 3 órán át nem volt áram. Jaj, képzeljétek, lementek a fiúk sétálni és ebben a nagy viharban jöttek haza.
Persze takarítani akartam, ami sikerült is, meg főztem is...
Na de ilyen áron... Párom szétázott, csavarta még az alsó gatyájából is a vizet... Én meg sírtam mikor megjöttek, úgy jött ki az ideg, mert nem tudtam hol vannak, sikerült-e valahová beállniuk...
Na meg itt a házban kiszakadt az egyik folyosó ablaka keretestül, és hogy ott vannak-e alatta, vagy sem..
Szóval mondtam, hogy soha többet nem mehetnek el!!
Gyereknek semmi baja nem volt, hálistennek!!!
Különben megbolondultam volna... Ahogy írom, még most is kiver a víz.
Amúgy oldalra fordul a picikém, meg már nemsok kellene, hogy áthuppanjon, csak a löket hiányzik.Ma kifigyeltem..A feje feletti játékokért simán odanyúl és megmarkolja.

Kép
fridus
 
 


Itt is borzasztó vihar volt, mi pont megúsztuk, még előtte voltam lent a boltban. Fridus, nem csoda, hogy kiakadtál, borzalmas nagy szél volt már megint!
danann
 
 


hali !

Itt is baromi nagy volt a vihar. Mindent úgy vitt a szél hogy az hihetetlen. Hirtelen elkezdett szakadni az eső , közben pedig olyan furcsán sütött a nap. Mondtam is a gyerekeknek hogy minden gépet kapcsoljanak ki, mert ebből vihar lesz. ( egyszer már megjártuk , mert a vihar miatt elment az áram és tönkrementek a számitógépeink az összes adattal, képekkel , videókkal :cry: ). Éppen kikapcsoltak mindent és már kezdett is esni a jég. A gyerekek sirtak, úgy féltek.
Főleg a kicsi volt betojva, mert régebben elkapta őket egy ilyen jégeső a játszótéren és azóta nagyon fél a vihartól a jégről nem is beszélve.
De végre elvonult a vihar , minden OK, mi meg aludtunk egy jót .
REmélem mindenki jól van, és senkinél nincs gond.
Mutatta a TV, hogy milyen károkat okozott a szél, újpesten a Dózsa pálya tetejét is megtépázta....



puszi
nadimo
 
 


Sziasztok csajok!

Nálunk kidöntötte a vihar a hátsó odalsó kerítést a szomszéd felé. Az a szomszédunk kerítése (neki kell érte felelnie), kb 15 méteren beborította!!!
Húúú itt nálunk ráadásul mindig erősebb a szél, mert nincs körülöttünk fa, Örkény már a Kiskunsági nemzeti parkhoz tartozik.De kivételesen nem ment el az áram!

Nadimo!

Reméelm megnyugodtak a gyerekek!

Lívi!

Ti nagyon logikusan használtátok a cumit!
Az a fintor!......

Fridus!

Sajnos az ilyen jellegű viharok már sűrűbbek lesznek ezentúl!
Ez az ára annak, ha folyamatosan kivágják vagy felégetik a szeleket felfogó erdőket. :cry:
Saját magát és a jövőt öljük meg a mohóságunkkal. :cry:
Remélem a gyerekeinknek lesz esze a helyrehozásra (de ez rajtunk múlik)

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1
 
 


Képzeljétek, fél 8-ig aludt a csöppségem. Igaz fél 5-től 3/4 6-ig mókázott, és este 8-kor aludt el.
Este is volt itt még vihar.
Most meg esik.
Ma nem megyünk le szerintem, nem kell, hogy valami baja legyen a gyerkemnek, vagy az apjának.
Tegnap is kár volt lemenniük, de itthon nem akart elaludni, mondtam sétáljanak egy kicsit.
Szerencsére a picim nem fél a vihartól, csak megérzi ha jön...
Na megyek, ma kipihenem, magam, meg főzök valami finit. Húsilevesem már van, rántok ki csirkecombot, csinálok fűszeres krumplit, meg salit, és hamm megesszük...

Kép
fridus
 
 


nadimo,ne is mondd a jeget...még általánosba jártam,anyu épp a húgommal volt 8 hós terhes,mikor elkapott minket egy hatalmas jégeső. Anyu rámborult,a fejére ráhúzta a szatyrát,nem tudtunk hova menni. Nekem a lelkieken kívül más bajom nem lett,de anyu hátát rendesen elverte a jég. Szerencsére a pocakjának,meg a húgomnak nem lett baja. De a mai napig eszembe jut,mikor esik a jég :cry:
Vendég
 


Sziasztok!

a képeket csak most tudom feltenni,mert a tegnapi vihar óta most állították helyre a kábel tv-t és a netet :(

Lívia! szívesen vállalom a nyuszi szerepét, szeretek babás képeket nézegetni :wink: nagyon édes a kisfiad, zabálnivaló :lol:

Üdv Mindenkinek

Mesi

Kép

Kép

Kép

Mesi és Lara-baba
Kép
m.mesi
 
 


Mesi! Édes lányka ez a kis Lara! És milyen frizurája van neki, bűbáj! :D

Kép
timesz
 
 


Krisz, igen, mi próbáltuk nem túlzásba vinni a cumit, de azért lássuk be, a gyereken is múlott, hogy eddig jól működik a dolog.
Szerintem is rettenetes, hogy milyen felelőtlenül vágjuk magunk alatt a fát, leginkább a szó szoros értelmében. Szerintem az, ha ma valaki gyereket szül, az az optimizmus győzelme a pesszimizmus felett, és az ember józan eszébe vetett hit diadala, hogy elhiszem, mégsem irtjuk ki magunkat néhány generáció alatt. Pedig jelenleg minden erre utal... :(

Mesi! Lara baba is helyes csajszi! Azóta, amióta elhatéroztuk, hogy gyereket akarunk mostmár tényleg, én is szeretek babás képeket nézegetni, már ha érted (és a többiek is értik) a célzást :D
Nadimo! Szólj ránk, ha már kórosan elburjánzanak a képek, azért ne kelljen miattunk átnevezni a topicot babanézegetőre :lol:

Az én drága fiam ma éjjel kétszer!!! kelt fel, szerintem 3hetes kora óta nem csinált ilyet. Ennek örömére át is pisilt a pelusok kívül vagy négy réteget, na, ez is régen fordult elő utoljára, és ez sem hiányzott olyan nagyon :D
danann
 
 


Nadimo!

Kedves Nadimo!Nem jártam még ebben a topikban, de az istván kórházas topikban javasolták, hogy tőled kérdezzem meg a következő problémámat:A két hónapos, egy hetes kisfiam mostanában néha fulladozik.Egyszer bukás közben félrenyelt.Akkor annyira megijedt (ő is meg persze mi is)és sírt, hogy aztán egész nap levert volt.És azóta néha "megakad" a lélegzete.Úgy vettem észre, hogy olyankor van, ha pl.több dolgot akar egyszerre csinálni:nyújtózkodás, vagy kakinyomás közben akar levegőt venni.Igazából nem tudom pontosan, mi történik, mert mindig hirtelen jön, és rögtön felkapom.De nagyon félelmetes az egész . Kristóf elég szeleburdi, meg izgága, lehet,hogy attól van?Mit lehet ilyenkor tenni?Vagy hogyan lehet megelőzni?Lehet, hogy butaságot kérdezek? Válaszod minden esetre előre is köszönöm!
Lina

Kép

Kép
linus
 
 


Szia Linus, Nadimo meg a lányok, majd megírják, itt jó helyen jársz!!
Mi tegnap negyed 8-tól aludtunk éjfélig, az már szép teljesítmény, majd utána pedig 2 órákat aludt Balu, szóval elég jó volt az éjszaka.
Ma jön a védőnő...
Kiváncsi vagyok mit mondd...

Kép
fridus
 
 


Sziasztok..ma 10-re megyünk oviba először,szorítsatok,izgulok. Szerencsére ma még jó idő van,de élmény lesz a két gyerkőccel majd esőben,stb...felcsatangolni-jó messze van az ovi,majd egy kilóméter :evil:
Haza majd anyu hozza délben,ő az ovival szemben dolgozik,a polg.hivatalban :)
Szia Linus...a Kristófok már csak ilyen izgágák,az enyémnek sincs sok nyugta :P
Én nem tudok neked erre semmit mondani,majd nadimo biztosan segít neked :wink:
Fridus,mesélj majd a védőnőről,kiváncsi vagyok,mit mondd,hisz Balu is majdnem annyi idős,mint Elizám :D
Vendég
 


Jó reggelt Lányok!

Front és szél ide-vagy oda, Domi olyan rendesen viselkedett, hogy még mindig tátva a szám!

Lívi!

Kicsit túlzás amit írtál, de kétség kívül van igazságtartalma!!! :lol:
Bár a jövő nemzedéke valahogy így fest!
És még 1x kihangsúlyozom: NEM vagyok cumiellenes sem cumipárti.
Csak attól mászok falra, ha a gyerek csak "úgy" van el, hogy lóg a cumisüveg a szájából vagy 4 évesen még cumival a szájában rohangál! Illetve még attól tudok kibukni, ha a kiscsecsemő sírását mindig cumival orvosolják.Természetesen ésszerű határokon belül a cumihasználat még indokolt is lehet (de csak addig, míg Nadimo fel nem találja a lecsatolható cicit! :lol: )

Áztatós pisi: az nálunk nincs, nálunk a hátközépig felkúszó kirobbanó kaki a divat!Az mégiscsak nőiesebb és elegánsabb....
Ja meg a puki hegyek! Gondolom a teától.....de rommá röhögjük magunkat rajta.

Mesi!

Mennyit nőtt Larababa!Elképesztő!

Linus!

Üdvözlégy a fedélzeten!
Álmában is csinálja ezt Kristóf, vagy csak ébren? Nagyon ijesztő lehet!!!! Domi is szokta nagy bambaságában elfelejti lenyelni a kaját és akkor jön a fuldoklás meg ilyenek, de álmában soha.
Haálmában is, akkor talán alváslabor kellene??!!
Szerinted Nadimo?

Fridus!

Írd meg majd,hogy mit mondott a védőnő!

Cseriani!

Neked is milyen jeges élményeid vannak, hallod-e?!

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1
 
 


Helló Lányok!

Danann! Ezek az új képek is fantasztikusak Samuról. Hogy olvas! :D Meg kell enni annyira aranyos. A fintoros képhez sokáig kellett géppel a kezedben állnod, vagy éppen sikerült elkapnod amikor képeket csináltál róla?

Mesi! Lara baba is tündéri! Majd kérünk még képeket róla!

Cserari! Én drukkolok Neked/Nektek óvoda ügyileg. Biztosan jól fogja érezni magát a többi gyerekkel.
Még jó, hogy fevették a Kristófot, hiszen te a picurral otthon vagy. Én előre félek ettől a témától, mert itt nálunk állítólag protekció kell hogy a gyereket felvegyék. A barátnőm lányát is alig vették fel a helyi óvodába (15 km-re laknak ők tőlünk) pedig a gyerek már 3 éves volt és neki vissza kellett mennie dolgozni. Most ezzel foglalkozik egy-két újság is, de csak pár hétig, aztán elfelejtik ezt a témát is, és minden marad a régiben, anyuka küzdjön az állami helyért vagy adja magánóvodába a gyereket ha van rá pénze...

Domi! Én is éppen leírtam a véleményeket cumi témában a hétvége kezdetén, aztán hozta a párom az új Kismama magazint amibe belelapoztam. Na, van két oldal a cumiról és természetesen a magazin cumiellenes. Én is igyekszem az arany középutat választani nem lóg mindig a gyerek szájában a cumi, sőt itatni is pohárból itatom (nagyon ritkán csőrös tetejű pohár van a szőnyegen hogy ihasson amikor szeretne) de az újság alapján én egy elfuserált anyuka vagyok.....cumiügyileg. Na, és persze szoptatásügyileg is....Nem is tudom miért vette meg a párom a magazint, már azóta nem nagyon szeretem olvasni mióta Nándi megszületett mert azt sugalja, hogy nem igazán jól járok el bizonyos gyerekkel kapcsolatos dolgokban... :oops:

Fridus! Én is kiváncsi vagyok mit mond majd a védőnő! Írd meg légyszíves! Nálunk összesen háromszor volt kint védőnő Nándi születése óta és már elmúlt egy éves...Azt is mondják, hogy nagyon jó a védőnői hálózat Magyarországon, de ezt sem igazán tapasztaltam. (bocsi Nadimo de azt hiszem te kórházban dolgoztál, így rád nem vonatkozik...)

Röviden ennyit így egyszerre! Lehet babát levegőztetni, szuper az idő, 12 fok és nincsen szél! Hajrá!

mazsuzs

Kép
mazsuzs
 
 


Ó!

CSeriani, bocs a névelírásért! :oops:

mazsuzs

Kép
mazsuzs
 
 


Addig is, még a védőnőre várunk, egy fotó:
Kép

Kép
fridus
 
 


Ezt láttátok már ? Kép

Kép
fridus
 
 


Fridus!

Nagy birkózás volt Balunak!

Mazsuzs!

Én például cumisüvegből adom Dominak az anyatejet. Pohárból nem is tudunk inni, mert mindig bele akar fulladni. De mindig poharazunk azért, hogy szokja..... :lol:
Egyébként cumi ide vagy oda, cumisüveg ide vagy oda, számtalan dolgon lehetne "vitázni", hogy mi jó és mi nem!
Én amondó volnék, hogy mindenki hagyatkozzon az ösztöneire!!!
Nem ér semmit a gyereknevelés, az igény szerinti szoptatás, esetleg naponta viszi orvoshoz a gyerekét, ha nincs meg mellette a törődés és a szeretet!

Én is megvettem a kismama újságot, tényleg nagyon cumiellenes. Én például sosem cumiztam, mégis kellett fogszabályzó! :shock:
Ha valami eltartja a fogsorát egymástól, az tökmindegy, hogy cumi vagy hüvelykujj.
Írta azt is, hogy a cumit nem lehet sterilen tartani!
És az ujjat igen, amikor mindent összetapiz később?
Kezdünk mindent túlzásba vinni, mintha ezen múlna a jóanyaság.
Lehet, hogy a fiamat nem tankönyv szerint nevelem, de szégyenkeznem sem kell miatta. (kivéve a féléves számtek karó, én meg eredendően programozó vagyok)ciki.....

Szóval amióta többet tudunk informálódni, könnyebben elveszünk a marhaságok tengerében!
Cumival és anélkül is felnő a gyerek, de szeretet és törődés nélkül csak egy érzelmi roncs lesz belőle.
PUNKTUM :lol:

Mikor lesz már jóidőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőő???????

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1
 
 


Sziasztok!
Fuu de rég volt péntek, alig győzőm elolvasni amiket írtatok.Úgyhogy most egy kicsit fáziskésében vagyok :oops:

A vihar az nálunk nagyon durva volt, jó pár cserepet levitt a tetőről, a hintaágyat egy jó pár méterre odébb taszította, és még kisebb apróbb dolgok, de túléltük.

Mesi, én is gratulálok a babádhoz, tünemény egy kis törpe, és látom Te is erzsébeti vagy. :)

Fridus annyira édi Balu baba, olyan zabálni való.

Olivér is milyen kis macsóóó:-) Samuról nem is beszélve.

Cumi témához én is hozzászolnék: én nem vagyok se ellene se mellette, bár Dorkám nem cumizott talán 100ból 1szer a szájába vette aztán azóta sem. Emlékszem amikor annó Dorkát vártam, nagy vagányan megvettem az aventes cumit na nem is volt olcsó, és kb. tényleg csak 1szer volt a szájában.
Ő inkább akkor szopizza az ujját amikor álmos. Van egy speckó takarója az egyik kezével simizi a takarót,a másik kézével pedig cumizik (mutató és a középsőujj) Higiénia szempontból nem igazán szerencsés :? , hogy az ujját szopizza, de nem tehetek róla, ha kiveszem a szájából visszaveszi. Ha jól emlékszem akkor kezdte el az újját szopizni amikor elkezdett neki jönni a foga.

Annánál már másabb ő sem egy nagy cumipárti, de tényleg nem bánom. Lelkiismeretfurdalásom van amiatt hogy néha ha sír és pl. Dorkát fürdetem vagy etetem, akkor belenyomom a cumit a szájába, (kb. 10ből 2 szer el is fogadja) de sajnos nem tudok osztódni hogy itt is legyek és ott is. :(

Szerintem amúgy a cumiról hamarabb le lehet szokni mint az ujj szopizásról, mert ugyebár az mindig kéznél van.

Láttam én is a Kismama újságban a cikket a cumizásról, elkezdtem olvasni de még sajna nem jutottam a végére :?


Cseriani: drukk drukk az ovihoz, a barátnőm is nemrég kezdte a beszoktatást a kisfiával, neki elég nehezen ment. :?, de nem akarlak elrémiszteni, mert ugyebár minden baba más és más.

Nadimo: köszönöm szépen a válaszodat.

Kép
Kép
gabcsa
 
 


sziasztok!

szoval ma még nincs eredmény,holnap nincs a drnéni ugyhogy szerdáig várhatok az eredményre.nem vagyok ám ideg!!!!Vettem tegnap a Tescoba pampers-akcios-pelust,hát jobb az anyaga mint a Tescosé...nekem reggeltöl nagyon rossz napom van,csak cicin nyugszunk meg,viszont ugy rángatja lábát Szonja 10perc alvások után hogy majd kiugrik a kezemböl.Adtam neki homeo golyot.Viszont este 9kor evett 100at,és éjjel 1kor keltünk,meg 4kor4 :lol: Aztán 6kor,8kor és 10kkor cici :? :cry: és sirás.Most is sirdogál, de várok 1ig,meg kaki,kaki,kaki....SÜT A NAP NÁLUNK,PESTIMRÉN.
Mindenki babája GYÖNYÖRÜ!!!!!
nuncili
 
 


Nuncili nekem ezt Anna akkor szokta csinálni, mármint a "lábrángatást" amikor nem tud pukkantani, és azért tekereg meg rángatja a lábát. Én szoktam neki infacolt adni vagy espumisan cseppet, ez segíteni szokott neki.

Kép
Kép
gabcsa
 
 


Krisz, senki nem vádolt semmivel cumi-ügyben, nyugi! :) Szerintem is mindenki maga döntse el, és próbálja ki, mert nem minden gyerek egyforma, és nem ugyan az fog működni nekik. Amiket kiragadtál a cikkből, az tényleg mind marhaság! A cumit akkor főzöm ki, amikor akarom, nade a gyerek ujját???
Hátközépig kaki nekünk is van, eddig még mindenfajta pelusból sikerült kirobbantani a cuccot :lol: Legelőször akkor adta elő ilyen durván, amikor életében először vendégségben járt, a szüleimnél voltunk. Persze engem nem lehet csőbe húzni, két váltás ruha nélkül nem megyünk sehova! :lol:
Az átázás meg egy fura dolog, van olyan is, hogy ez a szuper-légáteresztő borítása a pelusnak egyszerűen átengedi a pisit is, de nem lucskos lesz a ruhája, hanem csak nyirkos. Persze ez is csak akkor fordul elő, ha mondjuk elalszik, amikor már tenném tisztába, és durmol vagy két órát utána...

Mazsuzs: általában akkor fotózom, ha szépen elvan magában és valamivel nagyon foglalkozik. Akkor csinálok róla egy csomó képet, van, mi bemozdul vagy nem éles, az kuka, de még mindig marad egy csomó, amin nagyon édes (hiszen az én fiam :wink: ), és abból már csak ki kell választani, ami a legjobb, és feltenni ide, meg elküldeni ismerősöknek :D Folyton kattintgatni kell, hogy egy-egy ilyen pofát sikerüljön lekapni, mert sajnos még nem hajlandó sokáig kitartani, vagy megismételni a fotó kedvéért, hiába kérem :D
Például ez az ajakbiggyesztős-csörgőkondenzcsíkos is egy darabja egy 5-6 darabos sorozatnak:
Kép

Nuncili, akkor szerdáig még drukkolunk nektek, de addig is nyugi! Minden rendben lesz!
danann
 
 


Csajok, nem bírtunk már tovább várni, hát fél 1-kor elmentünk Balut sétáltatni. Lent elkapott a védőnő, hogy mizus, mit eszik a gyerek.. Mondta, hogy már főzeléket is ehet, de nézem meg a joghurtba, túró rudiba mi van...
Ja és hagyjam a fenébe a babapiskótát...
És forgassam gyakrabban hasra, mert dixlexiás lesz a gyerek, én úgy tudom, az az olvasással van kapcsolatban, nem az izmaival... Na de nem akartam neki beszólni, mióta hazajöttünk, azóta háromszor hasról hátra fordult az apukájának, szóval nem hülye az én gyerekem!!!

Kép
fridus
 
 


fridus joghurt,túró rudi??? Nem korai? De most komolyan. A babapiskótát tényleg hagyd,hisz lisztes.
A diszlexia-dologgal viszont egyet értek a védőnéniddel,én is úgy tudom,hogy azoknál a gyerekeknél alakul ki elsősorban,akiknél kimaradt egy-két mozzanat a mozgásfejlődésben.
Jajj,de nem úgy értek egyet,mint ahogy ő mondta,de tényleg köze van egymáshoz a kettőnek...
Szóval,ebbe most jól belebonyolódtam :oops:
Szóval,volt egy tanulmány a diszlexiás gyerekek között,és nagyrészüknél kimaradt egy-egy pillér a mozgásfejlődésben. NNa,ezt akartam mondani. Huh...
De nyugodj meg,Balu nem lesz diszlexiás,azért az durva lenne,ha azért lenne diszlexiás,mert 5-6 hónaposan még nem forog.
Nekem meg épp azt mondták ma Elizára,hogy ez a gyerek még nem ül???
Mondtam,hogy dehogyisnem..sőt,százon leelőz engem... :lol:
Vendég
 


Azt is mondta, ne üljön. A gerincének megeröltető, de hát ő akar ülni

Kép
fridus
 
 


Csajok, diszlexia?? Fuu én ilyenről nem is hallottam, hogy összefüggésben lenne! Dorkám magától 8 hónaposan ült fel. Jó ha felültettem ült ő, de magától 8 hónaposan. Mászni nem mászott, forogni forgott olyan 5-6 hónaposan.

Lányok, Nadimo egy kérdés: a csipőszűrést mikor szokták csinálni? Mert Dorkánál emlékszem hogy rákérdeztem a dokinéninél és akkor azt mondta hogy oooooo ráérünk és aztán az egyik eü rendelésnél mondta, hogy uuuuu hát ad beutalót menjünk el SOSba. (Én őt havonta vittem egészséges rendelésre.) Na most akkor volt 7 hónapos! Jaaa és a Heim Pálba meg alig volt időpont nyárra, így magánrenelőbe vittem fel Budára.
Holnap megyek Annával a 2 hónapos oltásra, kérjek tőle beutalót?

Kép
Kép
gabcsa
 
 


Lívia!

Isten ments én nem értettem félre semmit! Tudom, hogy senki nem vádolt semmivel. Pont azt szerettem volna lényegében mondani, hogy minden gyerek már és nem az a lényeg, hogy ki cumiztat és ki nem!
Ennyi erővel vitázhatnánk még a cumisüveg kontra pohár, vagy a moshatópelenka kontra eldobhatós, bébikomp kontra mittudoménmi! :lol:

Fridus!

A tejtermékek tényleg koraiak!!! :shock:
Na a fiam is folyton hason feküdt, mégis enyhe fokú dislexia volt nála.
Aztán kiderült, hogy a kézizmai vannak letapadva és nevelési tanácsadóba jártunk spéci gyakorlatokra.
Meg itthon gyúrmázás, és finommozdulatokat igénylő más egyéb játékok!
Tehát az izmok kötöttségének tényleg van köze a dislexiához, de a hasrafektetésnek tutira semmi.
És a dislexia írási vagy olvasási nehézség, nem egyenértékű a gyerek valódi értelmi képességeivel!
(nálunk annyi maradt hátra belőle, hogy a fiam valami iszonyú randán ír)
Úgyhogy NO PARA!

Cseriani?

5 hónaposan ülni Kötelező???!!! :shock: na ott se százas a védőnéni! bocsika..... :oops:

Nuncili!

Szorítok szerdáig!

Gabcsa!

a 3 hónapos oltás után már mehetünk úszni?
és hogy kell beiratkozni?

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1
 
 


Na, van egy könyvem, mikor mit lehet adni egy babucikának, azt fogom én most megnézni...

Kép
fridus
 
 


Krisz
3 hónapos oltás után lehet menni,csak majd a dokinénitektől ne felejts el kérni egy igazolást hogy minden okés Domival.
Mi Annával áprilisban kezdünk :D már alig várom, Dorkával most szerdán megyek ismét :D
Nálunk a beiratkozás úgy zajlott hogy pont velünk kezdett Edit, szóval mimár régi motorosok vagyunk.
Szerintem úgy csináld hogy Edittel beszélj meg egy időpontot, mérd fel a terepet mi hol van, és majd egyeztettek ott a helyszínen hogy melyik időpontra mennétek úszni.

Kép
Kép
gabcsa
 
 


Gabcsa!

Köszike!Remélem egy csoportba kerülünk majd!!!
Már alig várom, hogy kezdhessük, szerintem nagyon odáig lesz érte a csaj!

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1
 
 


Krisz a lényeg hogy ne parázz :oops: , mert azt nagyon észreveszik a kis tökmagok :lol:, szóval majd csak lazán. Domi biztos élvezni fogja! Remélem majd talizunk!

Kép
Kép
gabcsa
 
 


az egyik ovonéni mondta az ülést. Úgy szeretem,hogy mindig vannak okosok!!!!
Nekünk csípőszűrés 6 hetes korban volt,errefelé ilyenkor ajánlják.
Vendég
 


Sziasztok !

Itt vagyok ám ... :oops:
Tegnap amikor gépnél voltam, alig volt mozgás, most meg alig győzöm visszaolvasni.
Tegnap délután bábelőadáson voltunk a gyerekekkel, a Hamupipőkét néztük meg. Nagyon szupi volt. Ma meg suliban voltam, igy délelött nem voltam.

Gyorsan megpróbálom összefoglalni a dolgokat.

cseriani : a jégre visszatérve, éppen elég egy rossz élmény , és az elkisér sokáig. Addig a játszóteres esetig , nem féltek a vihartól, de azóta nagyon. Nehéz lesz megértetni velük, hogy nem kell félni.
Talán ha nagyobbak lesznek. Gondolom te is ugyanigy vagy.

ovi - remélem jó lesz az ovi, tetszeni fog és könnyen beszoktok.


danann : a képek nyugodtan jöhetnek. Imádom a sok gyönyörűséget nézegetni, hamár dögönyözni nem tudom őket.
Néha úgy hiányoznak a babák, pedig szerencsére több picurka is van a baráti- családi környezetemben.

mazsuzs : kismamaújság : én régen szinte minden számát megvettem , olvastam , sőt gyüjtöttem is. ( előfizetője voltam )
Aztán szépen lassan rájöttem , hogy nem minden úgy van ám ahogy ott leirják. Az élet bizony néha más. Akkor úgy döntöttem , inkább a saját anyai ösztöneim után megyek és nem a leirtak után.
És az vált be. Egyébként az újság tényleg nagyon szoptatás párti, cumiellenes és baba-mama barát stb. Régebben sokat cikkeztek rólunk, interjúkat adtunk az újságnak, többször képeket is közöltek.Ennek ellenére amikor a kórház ( szülészet ) nehéz helyzetbe került, ellehetetlenitették a munkánkat, elutasitották a
segitséget. Olyan cikket közöltek , amelynek a fele sem volt igaz. ( bár kijöttek és saját szemükkel látták mi volt ott, csóválták a fejüket , megirták az ellenkezőjét)
Akkor nagyon kiábrándultam az egészből, és azóta egy példányát sem vettem kézbe.

:cry: :cry: :cry:


fridus : ne legyél elkeseredve, semmi gond nincs ha egy kicsit késöbb csinál meg dolgokat .
Lehet hogy mást meg sokkal korábban fog. Ezt nem lehet előre tudni.
Az viszont igaz, hogy van némi összefüggés a mozgásfejlődés-izom és a dyslexia közt.
A dyslexia okai közt általában szerepel valamelyik mozgásfejlődési lépés kimaradása.
Ezért irtam a múltkor, hogy nem baj ha késöbb csinálja a dolgokat, de legyen meg a sorrend, vagyis legyen oldalrafordulás. Fontos, hogy minden mozgásfejlődési lépés meglegyen, ez fejleszti a gyerek idegrendszeri és fizikai fejlődését. Általában a mászás kimaradása a leggyakoribb tényező amely a dyslexiánál jelentkezik.

kicsit lehet hogy bonyolult voltam....

linus : először is örülök hogy itt vagy, és köszi hogy kikéred a véleményem.
Sajnos sokat nem tudok mondani ezzel kapcsolatban.

A bukás az normális ebben a korban , sőt az is belefér ha félrenyeli
az ételt . Ilyenkor köhög, aztán sir igy kitisztulnak a légutak.
Késöbb a darabos ételnél is előfordul az ilyesmi. Ez nem baj, hamar rendeződik a légzés.

Viszont a tünetek amit leirtál picit elgondolkodtattak. Ha csak azóta csinálja ezt a babád mióta félrenyelt, rá kellene hallgatatni.
Ugyanis van olyan , hogy a felbukott, félrenyelt tejcsi rossz helyre kerül és nem tisztul ki teljesen. Ilyenkor csinálnak ilyen tüneteket, és mivel érintett lehet a tüdő is, esetleg a tünetek késöbb is fennálnak gyulladáshoz is vezethetnek.

Nálunk voltak olyan babák akik igy véletlenül félrebuklták a tejet,és
hasonlóak voltak a tünetek. Ezt egy hallgatózás megmondja.

Én azt tanácsolnám , ha ezek a tünetek továbbra is fennállnak hallgatass rá az orvosotokkal, kérdezd meg őt is erről.

Nem akarlak megrémiteni, ez inkább csak elővigyázatosság.


gabcsa: nálunk a csipőszürést először kézzel végezték még a kórházban az orvosi babaviziten az első ill. a hazamenetel napján.
A kontroll 6 hetesen volt, és akkor ha úgy itélték meg további időpontokat adtak.

puszi nadimo
nadimo
 
 


nadimo pont így volt nálunk is a csípőszűrés. Sőt,mivel Eliza szívófogós volt,ezért 3 naposan elvitték koponya és hasi uh-ra is. A hasitól kicsit féltem,mert a férjemnek is,meg a húgomnak is született egy veséje van,de szerencsére a gyerekeknél minden rendben. Sőt,Elizánál még a pocakomban is nézték a veséket :shock:
Kristófnál akkor még nem,mert akkor itt még nem volt ilyen szuper gép,mint ami most már van.
Kristóf egyik pillanatban azt mondja,hogy akar menni holnap is,másikban meg azt,hogy inkább nem. De most könyörtelen leszek,megyünk és kész :evil: (közben meg szakad meg a szívem szegénykémért :cry: )
De jót fog neki tenni,az tuti,csak furcsa neki nélkülem. Nekem meg nélküle :(
Vendég
 


Gabcsa, nekünk csináltak a kórházba is UHs csípő- és koponyaszűrést, de ettől függetlenül a házidoki elküldött itthon is. Kb 6 hetes volt, mikor csinálták, de csak azért, mert egy hónappal későbbre adnak időpontot, egy bruttó két és fél perces műveletre. El sem hiszem, de ez van. Na, ott azt mondták, hogy 4 hónaposan kell kontroll, és 4-6 héttel előtte kérjünk időpontot. Eddig kettőből semmi, azaz minden rendben, szerencsére, bár a mi családunkban inkább a derékfájás a valószínűbb.
danann
 
 


Sziasztok Lányok!

Nagyon nekilódultatok délután, alig győztem visszaolvasni..
Már ki sem ejtem a c betűvel kezdődő szót... :D :D

Cseriani! Nem írtad, hogy hogyan telt Kristófnak az első nap az oviban! Jól sikerült, játszott a többiekkel?

Fridus! Hát ha ilyen védőnő jött volna ki hozzánk is akkor nem bánom hogy nem járt ki senki. Bár való igaz, hogy én még csak a héten adtam először túró rudit Nándinak és úgy hogy a csokit leszedtem róla. Vagy még most sem kellene neki ilyet adni? Joghurtot pedig csak babajoghurtot kapott. Mindig megnézem az összetételeket nem szeretném ha tele lenne E betűs számokkal. Kicsit korai lenne még a sok E betű...:wink: Bár van amikor nem ezzel a megkülönböztetésse írják rá mi van a kajában hanem kiírják a nevét. Na akkor aztán találgathat az ember mennyi az annyi..
Egyébként ne aggódj, hogy Balumég nem aktív annyira. Nándi kb. 8 hónapos volt mikor forogni kezdett aztán után jött a négykézlábra állás és olyan 10 hónapos volt mire mászni kezdett. 11 hónaposan felállt és még mindig nem indult el, csak a bútorok mentén kapaszkodva jár. De hát ő sem volt soha egy pehelysúlyú, mindig szerette a hasát és a kényelmet... :wink:

Danann! Ez a kép is tökéletesre sikerült Samuról!


Röviden ennyit. Megyek mert peches napom volt és le akarom végre zárni az ágyba, hogy átaludjak holnapra....hátha szerencsésebb lesz a holnap.

mazsuzs

Kép
mazsuzs
 
 


Ja, és ami lemaradt!

Nadimo! Nem gondoltam volna hogy tényleg kimennek megnézni az állapotokat, a helyzetet egy újságtól aztán teljesen mást írnak meg. Nem lehetett ez ellen tenni valamit? Nem lehet ilyenkor helyesbítést kérni?
Ez elég igazságtalan eljárásnak tűnik.

mazsuzs

Kép
mazsuzs
 
 


Sziasztok, már nem is aggódom, amióta sétáról hazajöttünk tegnap, jópárszor magától átfordult a drágám!!:-)
Nagyinak is megmutatta este, hogy mit tud, ilyenkor mindig tapsolunk, hogy ügyes volt, a tapsolást is szereti, nevet rajta. Úgy imádom....

Kép
fridus
 
 


mazsusz köszi asz érdeklődést :wink:
Kicsit sírdogált a drágám,mikor eljöttem,de az egyik óvónéni-aki mellesleg a szomszédunk,és a fia a leendő sógorom :lol: -megvigasztalta. Utána már minden rendben volt. Mikor anyu ment érte már nagyon jól érezte magát. Itt esik,tehát teremben lesznek. Remélem ott sem lesz baj. Kristófom nagyon kinti ember,hogy úgy mondjam,egyfolytában kinnt lenne. Szerencsére családi házban lakunk :D
Az ültetést már nekem is mondták,ekkor mindig megkérdeztem,hogy mégis,mit csináljak? Nyomjam le vagy kötözzem le? :evil:
Vendég
 


Sziasztok!
Nagyon lemaradtam, nem volt sok időm, és mire visszaolvastam, már nem maradt időm írni... :(
Lányok, egy 1 hónapos babának mennyit "kell" fenn lennie? Valaki, akinek ideje engedi, írna egy napirendet? Csak hogy összevethessem a miénkkel példaképp. A reggeli etetés után már fél órája leraktam a kicsim, de még mindig nem alszik, pedig mikor letettem, már ásítozott. Fel-felsír, illetve inkább nyekereg... nem tudom, felvegyem vagy ne, vélemények? Olyan tanácstalan vagyok :( hogy mikor mit csináljak vele. Tegnap este is másfél órát sírt és nem lehetett megnyugtatni :cry:
Amúgy vasárnp már 4050 g volt, képzeljétek :)
Nadimo, milyen időközönként kéne ennie ennyi idősen egy babának? Mert még mindig ébreszetni kell napközben, mondjuk még nem próbáltuk ki, mikor ébredne magától...

Kép
hablaty
 
 


Hablaty!

Már nagyon hiányoltunk! Biza 1 hónaposan már érdekli a "világ", ne csodálkozz, ha nem akar annyit aludni.
Nálunk egyszerű a napirend.
Ébredés után CSAK másfél órát van fenn, utána muszáj leraknom, mert egy HP, ha nem teszem le alukálni.
1 óra szunya, majd megint másfél óra szórakoztatás. Vagy délelőtt, vagy délután van egy egyszeri 2-3 órás alvása (másnak még ez sincs).
A másfél órák alatt pedig mi éneklünk
:oops: , táncolunk (én annak hívom, párom másnak), és lerakom a plüss haverjai közé hogy nekem is legyenek nyugis perceim.
Nálunk így zajlik, de majd jól meglátod mennyire vegyes a kép!

Cseriani!

Asszonygák az okosak, hogy az a jó, ha sír a gyerek az első napokon, mert az azt jelenti, hogy erős a kötődése az anyjához!
Hidd el, nagyon fogja élvezni!
És micsoda gyönyörűség Anyák napi készülődésekre elmenni!!!Én speciel végigbőgtem, pedig a fiam kemény 2 mondatot motyogott csak (félénk kiscsávó volt).

Csajok!

Nekünk nem volt csípőszűrés 6 hetes korban! Ez gáz?
:shock:

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1
 
 


Köszi Dominika! És mennyi időközönként eszik a kicsi? És a "szórakoztatás" evés után van, ugye? :lol: És akkor kaja után rakjam az ágyunkra vagy máshova, és a kiságyába már csak mikor aludni teszem le? A plüssök meg ilyesmik még nem nagyon érdeklik amúgy...
Nekünk lesz csípőszűrés kontroll vagy mifene, mert kicsit lazának (vagy kötöttnek?) találták a kórházban. Majd most ad a dokinéni beutalót. Meg nekünk pocak-ultrahang is lesz, mert a 32 hetes uh-n, még mikor az én hasamban volt, találtak nála egy petefészekcisztát (így tudtuk meg a nemét, mert mi meglepit szerettünk volna). A kórházban, mielőtt hazaengedtek, nézték, már nem volt, de most kell egy kontroll.

Kép
hablaty
 
 


Nadimo!

A kismama újság tényleg nagyon egyoldalú és nagyon frusztáló tud lenni az erőltetéseivel.
Értem ezalatt a szoptatást is.
Kevés olyan anyukát ismerek aki szánt szándékkal nem akar szoptatni.
Nehezen hiszem el azt is, hogy direkt élvezi valaki, ha keverheti folyamatosan a tápszert, örömmel sterilizál éjjel-nappal és egy vagyont költ szívesen a tápszerekre (persze a fene se tudja mi válik be a kényes ízlésű manóknak) nomeg a cumisüvegekre és cumikra!
A hasfájásról és a kakigondokról nem is beszélve.
Én úgy veszem le az újságból, hogy teje márpedig mindenkinek van, akinek meg tényleg nincs, vagy kevesebb van, az vegye tudomásul, hogy a hiba csakis benne van és egy dilettáns hülye mert valószínűleg nem tesz meg mindent érte. :lol:
Bocs, ha erősre sikerült a véleményem, de én ezt veszem észre.
Én is a dilettánsok közé tartozom. :lol:

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1
 
 


Hablaty!

Persze, hogy evés után van szórakoztatás!Üres pocival csak a cici vagy az üveg a szórakoztatás. :lol: :lol:

Van játszószőnyege, nagyon szereti.
Valójában tökmindegy, csak jó színes legyen!
Rakhatod kiságyba, ágyra (ha mellette maradsz), földre egy jó vastag plédre, hordozó autósszékbe (csak rövid ideig).
Tegyél köré 1-2 plüsst (sokat ne!), vagy színes bármit, amit tud nézegetni.
Nekünk állólámpa komplexusunk volt. :lol:
Jók ezek a zenélős körforgók is, nyugalmi állapotban is "használhatók".
Fektetsd hasra is, valószínűleg rövid ideig fog tetszeni neki, de már az is hasznos.


UH: nekünk is volt, jól vissza kell mennünk mostanság majd, mert a vesevezetői tágabbak, de asszonták, hogy nem kell aggódni miatta.
A ciszták általában tényleg felszívódnak, de egy kontroll sosem árt.

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?