Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Mogyo!

Szülés után takarítottál!!! :shock: :shock: :shock:

Én 2-3 hétig a seggemre nem bírtam ülni...

Jutta

KépKép
jutta

Én este szültem már vasárnap délelőtt ugy ültem mintha semmi nem történt volna
ezen anyum is elcsodálkozott!

Kép

Kép
mogyoland

Hát de ez mondjuk azon is múlik ,hogy mekkorát vágtak belülről meg kivűlről! vagy ,hogy is van ez!

Kép

Kép
mogyoland

Ádi micsoda pózban pihizik, nagyon édes!

Jolka, Hajni! nem tudok dönteni a 2 fiú között, de rájöttem bettihez mindketten fiatalok. Egyik szebb mint a másik, persze a kicsik is gyönyörűek.

Ágika is befutó nálunk, azon a No fotó képen megzabálom!

Eszer is olyan szép, klassz a kis pillangó.

Én a fotósnál hagytam ott egy tizest, de ennyit megérdemelnek a nagyszülők.

Tegnap olxan sz@rul voltam, még Szabit is hazahivtam, mert egész nap szédültem, ma is folytatódott plusz fülzúgás. attól fáltem elájulok, bettit be is tanitottam telefonálni. boztos a front, de még sosem volt ilyen. ez az öregség jele? :evil:

ettünk borsót meg egy kis paradicsomlevet kóstoltunk.

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

És izlett Marcikának?

Kép

Kép
mogyoland

a borsó jobban (unever) 2 adagra el is fogyott 1 ü. pariléből 40 ml fogyott.

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

hát azt mondják ,hogy a zöldborsót nem szeretik a babák Ágikának eddig minden bejött !
Hát kivi leszek rá ,hogy fog neki izleni!

Kép

Kép
mogyoland

Na lépek mára!
Lassan készülődök a fürcsihez!
Jóéjt kicsiknek és nagyoknak!

Kép

Kép
mogyoland

gondoltam beújitok, ne mindig alma meg banán. a sütötök is úgy ahogy lecsúszott.
fürdés? tényleg negyed nyolc van. Apa próbál a bandával mi meg nézzük a vadkalandot. jajj menni kéne teregetni, de marci cicin alszik. Jutta, látod én ilyen kényelmes dög vagyok, a könnyebb utat választom mindig.

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Cirip, ha cicin alszik, hogy netezel?
Jutta, nagyjából így, mármint az alvás. Cumis cikket láttad a kismamában?
Borostyánláncról hallott már valaki? Mit gondoltok róla?
Nekünk a mai napunk is szétcsúszott. A kajákat abszolút nem tudtam ma sem követni, az alvás is össze-vissza volt, de azért volt. Tegnapelőttig pedig nagyon jól működő napirendünk volt, napi 4 kajával, 2 nappali alvással, és éjszaka átalvással :) Hogy most mi lesz? Nem szeretem a kiszámíthatatlanságot. Bízom benne, hogy Nadi sem, és csinál újat :)

KépKép
kertikiri

én mindig szoptatás közben netezek! a heverőn ülve laptopon, bal oldalon cici, jobb kézzel egér meg gépelek, ezért nincs nagybetű.

én nem hallottam, kifejtenéd?

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Sziasztok!

Ciripke, tényleg Ti is cicin alszotok! :lol:
De Marci nem egy problémás fajta, alszik ő útn-útfélen is, nem?

Nadin, borostyánlánc? Nem cikket nem olvastam, de már nem is érdekel, kb ezt a 2 nézetet olvastam mindenhol. Most én középutas vagyok asszem... ha nagyon sírással kezdi és nem bírom megnyugtatni hosszas ringatással sem (ez este nagyn ritkán van, nappal viszont sűrűn) akkor sírva lerakom és ki-be járkálok.
Ha nem ez van, akkor lerakom, és ha felsír vissza megyek, ha csak dünnyög, akkor várok egy picit (de nem az előírt hosszú perceket) és utána megyek. Ilyen piciknél akár egy böfi miatt is sírhat, azzal meg nem várnék, mert persze, hogy nem alszik el olyankor...
Na a második jó lenne (csakhát ez ott bukik, amikor fél óra után se hagyja abba a sírást a kezemben) ma, mondjuk csak könnyen elalvós volt (meg autóban alvás). Mondjuk most még nem biztos, hogy alszik - az előbb raktam le. Amit nem értek az az, hogy Dorka este általában zokszó nélkül elalszik, ha sír annak ált. böfi / puki (ezt is jobban szereti ölben intézni :lol: ) oka van, de nappal.... Már dög fáradt (ásítozik, törli a szemét stb.) és nem alszik.
Nomeg azt se értem, hogy hol átalukálja az éjszakát, hol 2 óránként kel... mert azt még érteném, ha mondjuk 1-2x felkelne, de ha ő 12-kor megébred szinte tutira vehetem, hogy onnantól 2 óránként kel...

Na megyek, mert nyöszörög... :arrow:

Jutta

KépKép
jutta

Böfi volt! Ma olyan mohon evett, hogy nem is csodálom, egyszer nálunk behorpad az aventos cumisüveg! :lol:
Méghogy 100-at eszik meg, meg ilyenek... na Lillának küldünk egy kis étvágyat! Jó? :wink:

Jutta

KépKép
jutta

hát ez az, folyton úton vagyunk! Szerintem ezért is "kényeztetem" ha nagy ritkán itthon vagyunk

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

na még 1 kör böfi volt. komolyan mondom ez a csaj olyan mohón eszik... hogy hajaj... már mondtam neki, hogy azért lassan szokjon le róla, mert most még oksa, de tizenévesen :lol:

Jutta

KépKép
jutta

főzés:
áá,dehogy napokig.
átlag 9kor kezdem és délre jönnek.
egyedül a vadast csináltam meg előtte nap..
A többi meg hamar megvan..

Kertikiri:
megpárolod a zöldségeket ( én brokkoli, karfiol, sárgarépa), de bármi amit szerettem. míg elkészül, addig tejföl-reszelt sajt, medve sajt, só, pici fokhagyma-ezeket összekevered.
tűzálló tálba rakod a zöldséget és ezzel leöntöd. megsütöd és kész.
nem nagy cucc. :wink:

Zsu:
de cici után eszik 100-t? mert az nem rossz ám.
mai kajánk:
hajnal 180 ml, fél10 70 ml+140 ml tejpép, 3 140 ml banános tápi, 8 100 ml tápszer.
ennyi.. az utolsó kettő kaja szenvedés árán....de már nem érdekel, majd eszik ha éhes lesz. :evil: :evil: :evil:

Ciripke:
édes lehet marci ahogy szopizik, míg Te netezel. :lol: :lol:

Jutta:
múlik a bukás??

és a nagy elhatározásom, feladom az elveket, holnap kezdem a kajáltatást, már ha kell neki. :? sütőtök lesz az első.

Kép
Kép
h@jni

:lol: :lol: :lol:

Hajni! most akkor te adsz mindenféle tápi??? Vagy hogy van ez? Megcsinálod a sima tápit és ha nem eszi jön a másik vagy vmi pép???

Bukás nagyon sokat javult, nem is értem, mi volt az 2-3 hétig, előtte se volt ilyen, meg most sem.. jó néha van, meg néha több is van, de nem az ami akkor volt (konkrétan kaja ELŐTT még bukott és valahogy teljesen másmilyet - máshogy) na mind1 csak vissza ne térjen!

Lilla most hány kg?? (csak érdeklődés képpen)

Mostanában már nem is annyira írjuk a kg-kat! (most éppen én írtam, de már 3 hete nem is mértük a csajt) Asszem ez az egyik jele, hogy nőnek agyerkőcök! Gondolom 3 évesen már marhára nem azt fogjuk ide irosgálni, hogy hetente mennyit híznak! 8)

Jutta

KépKép
jutta

Ja Mogyo varrás... háááát ha az mond vmit, hogy én 3!! telefont lezavartam miközben vartak (helyi érzéstelenítés és eufória kombinált hatása mellett konkrétan apósom szerint úgy beszélgettem, minha kávéházból telefonálnék és nem szülőágyról) közben magyaráztam a dokinak, hogy milyen legyen a matyóhimzés.... gondolom volt 1-2 öltés... (de erre akor nem kérdeztem rá, mostmár meg inkább ne is tudjam) :?

2 órával később jött a feketeleves... szédültem, elájultam többször és elkezdtem érezni a lenti dolgokat...

Jutta

KépKép
jutta

Van egy barátnőm, 2 éves fia éjjel 2x kel fel enni! Szegény anyja már nagyon kivan, évek óta nem alszik éjszaka :?

Jutta, Dorka nagyon ügyi!
Lady moletti boltot próbáltad már? :lol: :lol: :lol:

Ciripke, te mertél parilevet adni? Láttam, hogy a kecskemétinek van 4 hós kortól, de még nem mertem.

Hajni, nem cici után volt 100. Tegnap estére már elfogyott a cici, csak 100 tápit evett. Ma meg fele-fele, össz 100. De ma este pl megevett 70 cici + 140 tápi. Francse érti ezt. És ma 6x evett.
Azért ez nem olyan rossz, amit ma Lilla benyomott! Tényleg ne aggódj, én se aggódom, pedig tudod én paragép vagyok :D

Vessetek meg, de ma adtam egy kis narancslét Pankának. :oops: Ettem épp narancsot, és úgy kinézte a számból...cseppentettem pár cseppet a szájába. Úgy izlett neki, hogy csak úgy cuppogott, aztán rötyögött és tátotta még a száját. Olyan kis édi volt :D

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Hajni, köszi a receptet, ez jól hangzik.
Nem rossz ez a kaja azért, amit Lilla ma evett, a pép gondolom laktatóbb (és talán táplálóbb ?), mint a tápi, nem? Elveket meg legyőzi az ösztön. De már úgysem sok lett volna hátra a 6 hóig, és csak tápinál tényleg szokták hamarabb kezdeni a hozzátápit, úgyhogy nehogy ezen agyaljál most már.
Borostyánlánc: fogzáskor ajánlják megynyugtatásra. Egyfolytában hordani kell. A babaúszásos könyvben láttam a kislányon aki bemutatja a feladatokat, megnéztem a neten, és ezt írták róla legalábbis. De nem ismerek senkit, akinek a gyereke hordana ilyet. Csabi szerint olyan lehet, mint a placebo, anyukát nyugtatja meg a tudat, hogy tett valamit, és ettől nyugodtabb a gyerek :-)
Cirip, akkor Te már profi szoptató vagy :-) Marcinak meg mindegy, csak tedd a cicit a szájába :lol:

KépKép
kertikiri

Ez hosszú lesz kicsit, akit nem érdekelnek az ilyesmik ugorja csak át. Csabi szerint minden pontja igaz :-)

Hogyan készüljünk az anyaságra/apaságra?

1. A szülőségre való felkészülésként először menj le a legközelebbi bababoltba, öntsd a pénztárcád tartalmát a pultra, és mondd a pénztárosnak, hogy nyugodtan szolgálja ki magát. Azután menj a bankba, és intézd el, hogy a fizetésedet közvetlenül nekik utalják át. Majd menj haza és vedd elő az újságot, és most utoljára olvasd el.

2. Mielőtt vállalkoznál a gyerekre, találj egy házaspárt, akik már szülők, és fedd meg őket nevelési elveik, türelmetlenségük, alacsony tűrésszintjük miatt, és hogy hogyan engedhették meg gyerekeik ilyen mértékű elkanászosodását. Adj tanácsokat, hogyan javíthatnának gyermekeik alvási szokásain, vécéhasználatán, étkezésnél tanúsított magatartásán és általános, viselkedésén. Élvezd ki a helyzetet - ez az utolsó alkalom, hogy minden kérdésre tudni fogod a választ.

3. Ahhoz, hogy átérezd az elkövetkezendő éjszakákat, sétálj a szobában fel s alá délután 5 órától este 10-ig, válladon egy 4-6 kilós nedves csomaggal. 10 órakor tedd le a csomagot, állítsd be az ébresztőórát éjfélre, és menj aludni. 2-kor kelj fel, és sétálj megint a csomaggal fél óráig. Állítsd be 3-ra az órát. 3-kor, amikor megszólal a vekker, kelj fel! Énekelj a sötétben halkan 4 óráig. Állítsd be az órát 5 órára. Kelj fel és csinálj reggelit! Csináld ezt 5 éven át és közben nézz ki boldognak!

4. Képes vagy elviselni a rendetlenséget, amit a gyerekek csinálnak? Hogy ezt megtudd, kenj csokoládékrémet a kanapéra és lekvárt a függönyökre! Dugj egy halat a hifitorony mögé, és hagyd ott egész nyáron! Dugd az ujjaidat a virágágyásba és húzd végig a frissen festett falon. A foltokat fesd át zsírkrétával! Na, hogy tetszik?

5. A kisgyermekek öltöztetése nem olyan könnyű, mint amilyennek látszik. Végy egy polipot, és egy hálós szatyrot. Rakd a polipot a szatyorba úgy, hogy egyik karja se lógjon ki sehol! Rendelkezésre álló idő: egész reggel.

6. Végy egy tojástartó dobozt. Egy ollóval és egy doboz festékkel csinálj belőle krokodilt! Végy egy tekercs vécépapírt, amiből ragasztószalag és némi celofán segítségével csinálj egy karácsonyfát! Végül, végy egy tejesdobozt, egy ping-pong labdát és egy üres pilótakekszes dobozt, és készítsd el az Eiffel-torony pontos mását! Gratulálunk, a helyed biztosnak látszik az óvodai csoportban.

7. Felejtsd el a sportautókat és vegyél egy kisbuszt! Ne is gondolj arra, hogy otthagyhatod a ház elott fényesen, csillogóan! A családi autók nem így néznek ki. Vegyél egy csokoládé jégkrémet, és tedd a kesztyűtartóba. Felejtsd ott! Végy egy tízforintost és dugd be a magnóba! Vegyél egy nagy doboz csokisparányt, és öntsd a hátsó ülésre! A fűnyíróval néhányszor menj neki a kocsi oldalának! Most már tökéletes.

8. Készülj fel a sétára! Várj a vécé előtt egy fél órát, majd menj ki a bejárati ajtón. Gyere vissza. Menj ki. Gyere vissza. Menj le az utcára. Gyere vissza. Menj le megint. Sétálj az utcán egészen lassan 5 percig. Vizsgálj meg minden eldobott cigarettacsikket, rágógumit, használt papírzsebkendőt és döglött bogarat útközben. Ugyanazon az úton gyere vissza és ordíts olyan hangosan, ahogy csak bírsz, amíg minden szomszéd ki nem jön és rád nem mered. Add fel, és menj haza! Most már alkalmas vagy arra, hogy sétálni vigyél egy kis gyereket!

9. Mindent ismételj meg legalább ötször. Menj le a szupermarketbe! Vigyél magaddal valamit, ami jól modellez egy óvodás gyereket. Egy felnőtt kecske remekül megfelel a célnak. Ha több gyereket szeretnél, több kecskét vigyél. Vásárold meg a heti zöldséget anélkül, hogy a kecskéket látótávolságon kivülre engednéd. Fizess ki mindent, amit a kecskék megesznek vagy tönkretesznek. Amíg ezt nem tudod könnyen megcsinálni, addig ne is ábrándozz a gyerekekrol!

10. Vájd ki egy dinnye belsejét és csinálj rá egy kis lyukat. Akaszd a mennyezetre, és lendítsd meg! Végy egy tányér spenótfozeléket, és egy kanállal próbáld meg a spenótot a lengedezo dinnyébe kanalazni, miközben berregsz, mint egy repülogép. Csináld, amíg a spenót fele el nem fogy. A maradékot öntsd magadra, de úgy, hogy a padlóra is jusson belőle bőven. Most már alkalmas vagy egy 12 hónapos gyerek etetésére!

KépKép
kertikiri

Kriszti, jót röhögtem hihihi :lol:
Különösen az éjszakázós, polip öltöztetéses (ezen röhögtem a legjobban! :D ) és dinnye etetéses rész tetszett.

Jaj, olyan jó kis nap volt ez, illetve mostanában mindegyik ilyen jó! Olyan jó látni, hogy Panka napról napra mennyit fejlődik. Egész nap tekereg már, nem nyugszik egy percre se, olyan mint egy duracel nyuszi. Lekopogom, de pocifájás sincs már (5 hónapos korára végre elmúlt, pedig mindenki azzal hitegetett, hogy legkésőbb 3 hós korban elmúlik :? ). Asszem szerelmes vagyok a lányomba...vagy ezt mondtam már? :lol: Na jó, megint nagyon szentimentális vagyok, eldugulok és megyek szunyálni!
Megint feltámadt a szél, jó kis éjszaka lesz :?

Jó éjt!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Kriszti, mit mondanak a gekkósok?

Mert a szoptatási tanácsadót sejtem: tegyük cicire minden nyekknél, ha éhes, eszik, ha nem, akkor csak a megnyugtatás kell neki... És téged ki nyugtat meg, ha már negyedszerre kelsz éjszaka??? És az mit csináljon, akinek a gyereke már nem szopizik???

Szóval én azt mondom, ami jó az anyának, az jó a babának. Aki szereti, az keljen fel, szoptassa meg, aludjon vele együtt. Aki meg nem, az próbálja meg önállóságra szoktatni. Már ha tudja....

Gabci, aranyos vagy! De azért szülés UTÁN sikerült 5 kilót felszednem, mert hogy a tejcsihez enni kell... Meg szerintem a feszültséget is evésben vezet/t/em le.... De most nem stresszelek ezen. Majd ha már nem anyatejezünk, akkor megemberelem magam, és kicsit jobban odafigyelek. Addig meg max. nem járok a Mark's & Sencerbe, na bumm! :D

Itt is baromi rossz idő volt, dörgés-villámlás, jégeső, orkán... Csak lestünk.... Cucu meg aludt édesen... :D Ahogy kinézek az ablakon, ma sem várható jobb idő... :(

Kriszti, nagyon tetszett ez a "hogyan készüljünk fel..." :D

Kép
waterlilly

Sziasztok!

Jutta:
jaja, pontosan így van. először megcsinálom az aktuális kaját ( tápi, pépet-amit akkor enni szokott), ha az nem kell jön a másik, ha az sem a banános tápszer ha az sem, akkor meg az idegroham. :? De ez csak tegnap volt, eddig a pépet mindig megette. szval előtte ha tápit csináltam nem kellett, akkor csináltam pépet, olyan meg nem volt, h a pép nem kellett és tápit kért. :?
7.5 kg Lilla. ( 7460 és 7580 között, egyik nap ennyi, másik nap annyi...)

Zsu:
reggel Lilla is 160 ml-t evett.
Most az lesz, h 4x fog enni,persze ha ő nem szeretné máshogy.
szval hajnal 5-6 tápszer, 9 pici pép, pici tápi(kb 50-80 g)-később ez lesz a gyümi, reményeim szerint 2 hét múlva, 12 sinlac pép, 16 tejpép v. tápszer, 20 tápszer.
ez a terv, azt majd Lilla úgyis keresztülhúzza.
:twisted: :twisted: :twisted:

olyan szar idő van, egész éjjel vihar volt, így fél percig volt áram, fél percig nem, és ez ment.... :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
h@jni

Hajni, bárhogy számolom ezt a 4x kaját, nekem 5-nek jön ki! :lol:

5-6 közt magától kel, vagy te akarod etetni?

Én az éjszakai altatáson röhögtem magam halálra!! :lol: :lol: :lol:

Anett, annak van a Szent Cumi szájbahelyezése program szoptatás helyett. Rosszabb esetben a betesz-kiköp kombináció! :lol:

Na megyek reggelizek, mert ütemezés szeint Dorka 9 körülunja meg a járókát és onnatól 1 óráig én szórakoztatom! :lol: :lol:
(Utána alvás van, márha a kisasszony is úgy gondolja)

Jutta

KépKép
jutta

Jutta:
a gyümi az soha nem főétkezés. :)
meg a szememben az 50 g se. :lol: :lol:
szval 4 rendes kaja + 1 gyümi( amíg ez nincs, addig kell más)

Kép
Kép
h@jni

ja igen, magától kell enni.

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!

Ma mi is vásárolni megyünk én fogom a ruhatáramat gyarapítani.
Jutta!hogy ne érezd magad kövérnek én 170cm és 81kg vagyok én általában a C&A-ban vagy a Westenbe a Caremo M-6XL-ig üzletbe szoktam vásárolni általában sikerrel.Ma a C&A lesz a cél a Market centerbe mert nincs kedvem messzebre menni.
Amúgy nálunk borult a napirend a Petra össze-visza alszik csak ugy magától gondolegyet és már szuyokál is .A kajálás is elég zűrös ugy hiszem a alam-körte pép meg a sütötök-alam jön be.

Ma délelötti alvás 20 perc helyett már 1 órája alszik és reggel 7-kor ébredt. na én ezt má nem értem.

Na mindegy Szép vasárnapot mindenkinek!
Kép
Ja és igy alszik!

Andi
KépKép[/url]
andi005

Na ennyi volt az új étrend. Lilla másképp gondolta, így inkább semmit nem evett és most alszik...

Jutta:
gratula a forduláshoz.

Andi05:
aranyos ahogy alszik..

csajok, én már idegroncs vagyok.
Reggel anyummal üvöltöttem, semmi okom nem volt, még nekem tett volna szívességet, most apával, előtte Marcival, mert meg merte kérdezni, h mikor megyünk át a mamához.
én ezt már nem bírom. :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!

Ennye Zsu narancsot! :lol: :lol: :lol:
nállunk minden este kap pár cseppet már jó ideje és imádja!

Hajni. úgy látom nállatok Lilla az új izekre bukik hát szerintem ilyenkor bukik meg a hozzátápi nemadása!
Csak nektek rossz mert ennyi allargiás van a caládban!Petra nagyon édes!

Éjszka a lánynak jól telt nekem nem vagy 2 órát aludtam de nem vagyok álmos!Hát apa hiány!

Hát nállunk ebédre egy üveg bébiételt eszik ez most alma-őszibarack -rizs.De erre is hamarabb megéhezik!

Kriszti: nagyon jó és tényleg igy van!

Hát a lány mikor meglátta az apját kész volt ugy vigyorgott mint a vadalam én le voltam tojva ezerrel most bent kacagnak meg beszélgetnek!

Na lépek majd jövők!

Kép

Kép
mogyoland

Mogyo:
megpróbáltam 9kor a sütőtököt, hát látni kellett volna, belerázkódott és elkezdett öklendezni, majd kiköpte.
utána meg összeszorította a száját. :?
nem hiszem, h erre vágyna.....

Kép
Kép
h@jni

Waterlilly! tök igazad van, a gyerek alvása annyi mindentől függ, minden anyának más a vérmérséklete, tűrőképessége. Bettinél szigor volt, Barnunál a minden nyekkre cici. biztos követtem el hibákat, de semmit nem bánok. nekünk ez igy jó, másnak meg más. Jutta hosszú távon gondolkozik én meg ma akarok aludni. bár mindig csak a barnuval van gond éjjel! Jutta, nem vinnéd el benevelni?

reggelire benyomtunk majd egy üveg vilmoskörtét, ez nagyon bejött neki.

a paradicsommal mi baj lehet? én is tök korán kaptam, bár akkor más divat volt

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Andi, Petra annyira édes! Ahogy a kis karján feksik, és cumika a szájában...

Jutta, na ja, végül is a Sz. C. cicihelyettesítő. Én valahogy mégis örülök annak, hogy az a Sz. C. visszahelyezése fél perc, míg a szopi lenne fél óra, továbbá az Sz. C.-t a férjem is vissza tudja helyezni Cucu szájába. Szerencsére mostanában csak 1x ébred hajnalban. De ez csak magánvélemény!

Hajni: áááá, a helyedben én is idegbeteg lennék már! :cry: Mi lenne, ha lelépnél 1 napra, lenyugodni?

Kép
waterlilly

Sziasztok!

Az idő nálunk is változatlanul sz@r.
Hajni: sztem a gyümölcs fő étkezés, illetve önálló étkezés. Ezért tízóraira javasolják a bébi desszerteket. Utánna persze nem 3-4 óra múlva kér enni a gyerek. Hamarabb, de elég neki tápi nélkül.
( tapasztalat. Vagy én csinálom rosszul)
A helyedben ennyi próbálkozás után, csak azért is megnézném mikor éhezik meg Lilla. Válassz ki normál kereteken belül egy időkorlátot (pl 5 óra) és csak akkor kapjon enni. A hajnali nagyobb adagok nekem azt bizonyítják, hogy egyszerűen nem éhes ezért nem eszik.
Elég nagy súlyú baba, sztem ettől a próbálkozástól nem lesz baja.
Mogyo: hogy tetszett a kiskádban fürdés Ágikának?
Kriszti: nekem a dinnye spennóttal etetése jött be!MENNYIRE IGAZ! :lol:
Már félek a kanalas étkezéstől. Ádi pár napja folyamatosan börrög. Persze fröcsög szana szét a kaja. És ma bizony kivárom, hogy 4 óra teljen el a reggeli és a következő kaja között, mert az én gyerekem sem tud normálisan enni. Cumisüveggel a szájában forgolódik, börrög és társai...
Zsu: nem vagy egyedül a szentimentalizmusoddal. Nekem gyakran könnybe lábad a szemem, ha ránézek Ádira.
Anett: Maximálisan egyet értek veled az ami jó a mamának, jó a babának véleményeddel. Valszeg nem vagyok vmi kitartó, de már rég agy nélkül lennék, ha éjjelente 2 óránként kéne kelnem komfort szopiztatni.
Andi2: hajrá új ruhatár! Petra irtó cukin alszik.

Kép
Kép
gabcii

mikor betti volt kicsi még nem voltak tiltólistán a citrusfélék! az csak 5 éve volt!

tényleg, glutént mikortól tervezitek. Móni álláspontját ismerem. Ja és nem kötözködöm, csak érdeklüdöm. én már várom a kiflinyammogós korszakot de még várok persze, csak az olyan édes.

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Ciripke!

Marci mikor és mit eszik?
Gratulálok! Azt mondják az okosok, ha a gyerek a zöldborsót megeszi, mindenevő lesz! :wink:
Én nem is mertem próbálkozni eddig vele.
Jutta: most hol tartotok szent cumi terén?

Kép
Kép
gabcii

Ciripke, mintha én olyan jó benevelő lennék! :lol: :lol:

Szerintem amúgy a rajtam érzett "mééénemalszolmán" feszültség miatt nem aludt Dorka... :shock: :shock: :shock:

Ma leraktam kiságyba 2x visszamentem és alszik...
trükk?? nem azon agyalok, hogy alszik -e, hanem csinálom a dolgom... és ha sír megyek (ha csak nyöszörög nem)... mindkétszer böfizett egy kicsit (tehát okkal hívott), utána dünnyögött... majd alszik... a franc gondolta volna hogy a nagy altatgatás, éneklés helyett egyszerűen 2-3 perc összebújás után le kell rakni a gyereket és ha álmos majd elalszik! :shock: :shock: :shock:

Na jó, nagy a szám eddig össz-vissz 2x csinálta ezt, tehát pezsgőt még ne bontsunk!

Hajni, szerintem Lilla azért nem eszik, amiért Dorka nem alszik!!!
Érzi rajtad a feszültséget. Mi lenne, ha az egyik nagyi (vki amúgy is sokat segít, nem? ) 2 napra odaköltözne és ő etetné, szigorúan úgy, hogy Te nem vagy ott, és nem akarod kitalálni, hogy mikor egyen? Hmmm, egy próbát megérne, nem?

Andi, Petra tényleg édi!

Na el, a Tiramisu még nincs kész! :arrow:

Jutta

KépKép
jutta

Tiramisu??? Én is kéééreeek!

Jutta!
Nem hittél nekem! Már mióta ezt dumálom, hogy próbáld lerakni és alugyon. Nálunk is ez volt. Ölben ringatás éjfélig. És csodálkoztunk, hogy Ádi hol nyüglődött, hol játszott. Mi voltunk a balekok és mi nem hagytuk elaludni ezek szerint.
Asszem még nem mondtam, de tőled/ tőletek hallottam először a nappali altatásról. Én soha nem csináltam, mert nem jutott eszembe, de jobb is így. Mostmár nem is marad el ölben Ádi ha álmos.
Na el, megpróbálkozom a dinnye spenóttal való megetetéssel. :D
:arrow:

Kép
Kép
gabcii

Gabci: tetszett neki a fürcsi csak mikor narancsoztunk akkor nagyon furán nézett ,hogy hol az apa. :lol:
Ja én ebédre adom a bébiételt meg desszertet és nem adok utánna tápszert , úgy ahogy te sem.

Jutta: csak alakul ez a dolog alvásügyileg!

Hajni: hát ha nem adsz neki akkor mikor kér enni?

Kép

Kép
mogyoland

Kicsi drága Ági! :lol: :lol:
Kereste az apját! Hát meg kell zabálni!

Gabcii, azért ehhez egy Ádi is kellett, én hagyhattam volna Dorkát bármeddig a járókában, az Istennek sem aludt volna el.

Jutta

KépKép
jutta

Jutta!

Nem azt írtad, hogy ringatás nélkül aludt el Dorka? vagy én értettem vmit félre?

Csajok!
Azt mondjátok meg nekem, hogy egy örökké börrögő gyerekbe, hogy juttassam bele kanállal az ételt??? Másnak a gyereke is csinál ilyet?

Kép
Kép
gabcii

De, csak ehhez a kiságya, ingerszegény környezet és sötét kellett, a járóka (nappaliban) szóba se jöhet, és 2x így mentem vissza hozzá (nem mintha baj lenne, király ez így is!!!)...

Jutta

KépKép
jutta

Jutta:
anyu is szokta etetni, pl.mikor én dolgozom, de ő még idegesebb, mint én. :? szval nem vagyunk előrébb.

Gabcii:
én az védőnőm szerint nem főétkezés a gyümi, ill. 200 g lehet, h már az, de 50 tuti nem. :)

ma 5kor ette ugye a 160 ml-t, 9kor 2 kanál pépet kb, fél12kor meg 100 ml-t, ez a fasza, sztetek nem éhes 6.5 óra után????

egy ismimmel beszéltem ma, aki történetesen 38 éve védőnő is.
azt mondta hagyjam rá 1 hétre, ha nem fogy, akkor nem gond, ha meg mégis, 1 hét alatt nem lesz gond..
most ez lesz, eszik-eszik, nem nem... ha 1 hét múlva is ez lesz, akkor majd újra átgondolom... szval ha ma már csak 1x eszik, akkor 1x.. nem kínálom, csak szól, h éhes.....

Kép
Kép
h@jni

Jutta:
akkor szépen haladtok az alvással. :)

ciripke:
én 1 éves kor után teveztem glutént adni.
De már nem írok semmit, mert én tervezek Lilla meg... :twisted: :twisted: :twisted:

Gabcii:
miben eteted? játékot adsz neki közben? vagy miért berreg??

Mogyo:
mennyi idő után kérni enni??
passz, majd kiderül. múltkor 1kor evett és utána este fél8kor 80 ml-t. :? :shock: :?

Kép
Kép
h@jni

Csaj már több, mint 3 órája alszik, még a fél 2-es kaját is kihagyta :shock: Hülye idő! :evil:

Hajni, ne húzd már magad! Godolod Lilla éhen hal, vagy mi?
Próbálkozz a banánnal, azt tuti szeretni fogja! Vagy alma-banán.
Hogy adod neki a tápit, ölben? Mióta Panka se eszik rendesen, rájöttem, hogy lefektetem hanyadt az ágyra és úgy még valamennyit bele tudok diktálni. Ölben már nem marad el, még annyit se enne, mint fekve. Próbáld meg esetleg, hátha.

Mogyo, ebben a narancsban csak azt nem értem, hogy lehet kapni narancs levet 4 hós kortól bébiitalban. Akkor most lehet, vagy nem? :roll:

Ciripke, ma nálunk is vilmoskörte volt :lol: Most adtam először, nagyon izlett neki!

Panka tizóraira kapja a gyümit/főzit (szopi után), és amit meghagy, azt belekeverem az uzsonnára készitett Sinlac-ba.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Mogyo, te is bevezeted Ágikánál a húst, ha betöltötte a 6 hót?
Gabci, te is akkor vezetted be, ugye?

Andi, Petra milyen jót alszik a kezén :D

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

a kandallóban ropog a tűz, gyerek alszik kint (nagyon bebugyolálva és szélmentes helyen) :lol: :lol: :lol:

Nekem meg jön a bölcsességfogam, már át is törte egy helyen az innyemet. Azt hittem mostanában Dorka van soron fogzásilag, nem én! :wink:

Jutta

KépKép
jutta

no, 3/4 4kor jelzett, h ő enne, üvöltött. megcsináltam neki a sinlacot. üvölt, belerakom a szájába, üvölt...
odaviszem az üres cumisüveget, vigyorog, szájába rakom szívja..
így csináltam neki tápit, 140 ml-t ivott.
most meg a péppel van baja, én ilyet nem láttam még.
bánom is én, h mit eszik csak egyen...

Zsu:
ölben etetem, de én is próbáltam már fekve is.... bár már régen,lehet megpróbálom újra ezt...
Ti akkor 3x szopiztok/tápi és 2x kap kanalasat? abból mennyit eszik meg?

Kép
Kép
h@jni

Zsu: igen, megvártam a 6 hót a húsos kajával. Eddig asszem 3x kapott Ádi. Nincs tőle elragattatva.
Azt terveztem, hogy a 11 órás étkezés gyümölcs, a következő főzelék és (ha szerencsém van) 3x tápi.
De ha a képembe börrögi a főzelék felét, ( a fél üveg felét, mert többet nem tudok bele diktálni) akkor nem tudom hogy lesz...
Elbizonytalanodtam most.
Hajni: nem adok neki játélot közben. Etetőszék ként a pihenőszéke funkcionál, de már megszokta, ha nincs fent a játszóív, akkor kaja jön. És egész nap börrög, így szórakoztatja magát.
Ejj, ez a Lilla. Lássuk csak, mikor éhes ez a rafinált kisasszony! Neked kitartást hozzá.
Ez is csak magán vélemény, de sztem nem kell feladnod a hozzátápis elveidet. Ha szinte semmit nem eszik meg Lilla, inkább várj a gyümölcsel. A pépknek nagyobb a tápértékük.
Jutta: okés, vágom már az altatásos sztorit :wink:
Neked kevésbé fájdalmas fogzást. Nem próbálod ki a dentinoxot? :wink: :D
Késő délutánra kisütött a nap és 20 fok körül volt. Sétáltunk is gyorsan egyet.
Ádi próbál mászni. Hasonlóan, mint Panka teszi :D
És egy szótagú szavakat ismételget. Pl tátátátá, Nánánáná.

Kép
Kép
gabcii

Gabcii:
akkor nem a játéknak berreg. :lol: :lol:
én is azt beszéltem az ismivédőnővel, h a hozzátápit hanyagoljuk, főleg most, h nem kell a kanál, nem most kellene elkezdeni...
szval eszik amennyit akar most, nem kísérletezgetek, h mi jön be neki...
ha most csak tápi kell, akkor egyen azt...
amugy délután, míg aludtak a gyerkők egy csomó forumot elolvastam , nem egyedi esetek vagyunk, sőt.. vannak nálunk rosszabbak is.. szval most megpróbálok nem ezen görcsölni.... :oops: 7.5, jóval súly felett van,lehet tényleg nem éhes..
mert este 8-tól alszik reggel 5-6ig,majd fél8ig. ha éhes lenne kelne éjjel enni... ( 99 %-ban ezt írták mindenhol).
pisi, kaki van... meg már mindent megvettem, mindent kipróbáltam, becsődöltem... ennyi... megbuktam ezen és ha a fejem tetejére állok sem lesz jobb... :?

Kép
Kép
h@jni

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?