Új privát üzeneted érkezett!

Bea, szerintem tök jó kuponos babakocsi van most a Brendonban, 17000 pénz most akciósan.
Vendég
 


teszek fel képeket a babagyerekről

Kép [img] dönölű vagy anyukám :lol:

http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 4.7817.jpg[/img] [img] "ördög és pakol"

http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 8.7627.jpg[/img] [img] azzzé próbálgatjuk (persze már jól lakott cumisüvegből :D )

http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 9.6146.jpg[/img] no comment

Kép elkaplak és hamm, bekaplak
kpetro78
 
 


Nagyon ééédi Marci! Olyan nagyfiús lett, mióta utoljára tettél képet, gyönyörű és olyan huncut a mászós képen. Nem próbálod újra a lemaradt képeket? De lehet, mire megírom megelőzöl vele :lol: .
Vendég
 

 
 

vmi miatt három nem került fel:

Kép ördög és pakol

Kép

Kép na, erre írtam, hogy no comment. ettől mindig elájulok :roll: vagy ellágyulok :oops:
kpetro78
 
 


Tudja, hogy kell nézni, az már egyszer biztos :lol: ! Tök jó az etetőszéketek is. Porceláncsészéket mered a polcon hagyni? :lol:
Vendég
 


oda még nem ér fel. de a könyvek már biztos helyen vannak.
bár lehet holnap keresek helyet a csészéknek is. a kisördög nagyon ügyesedik...
kpetro78
 
 


az etetőszék sztem is állat jó, és imádja. azóta minden étkezésnél együtt ül a kis család. nekem ez hihetetlen fontos volt már. megszoktam, otthon is így volt.

ma azért nálunk is összetörött pár dolog.

képz voltunk "piknikezni" a millenáris parkban. állat jó idő volt.

ti merre jártatok?
kpetro78
 
 


ezt még leírom: ma megismerkedett egy kislánnyal és egy kisfiúval. olyan egy év körüli volt mindkettő és mindkettő megríkatta :cry: a kislány megcsípte az arcát, a kisfiú meg lakapta a sapiját. pedig nem sokkal volt méretben kisebb náluk :D utána az ölemből szemlélődött és rágta a kis kezét.
bezzeg itthon ooolyan nagy legény, ám :)
kpetro78
 
 


Marci, aztaaa! :D tényleg jó husiban van :lol: az etető jó drága lehetett, de tényleg praktikus és szép is! beszéltek így hozzá h dönölű? én igen :oops: meg ilyenek: "dele dönölűm":lol:

cipőből csak suppi jó? asso és linea?

csőrös itatója van vkinek? nekünk a sportkupak úgy tűnik, nem fog beválni: szétrágja :shock: de olyan csőröset szeretnék, amit nem kell megharapni. ugye van ilyen? sőt, a legjobb sztem az lenne, ha szívni sem kellene, csak jönne belőle. cumisüveget nem akarok.

torta: azért is írtam idézőjelben, mert inkább vmi grízes és/vagy gluténmentes vaníliapudingosban gondolkodom, szal nem hagyományos torta lenne. és hát azt nem is nagy úgy "megsütni" sem. sztem egy ekkora bébinek még nem az a lényeg h vmi hiper-szuper formatortája legyen.

Vicuska, jól láttam h van egy bábszínházatok? ti vettétek? hol? én is ilyesmire is gondolnék, de a család szerint még korai. jó, nyilván nem másfél órás bábelőadásokkal szórakoztatnám :lol:
v esetleg vmi bújócskázós sátorra gondoltam alagúttal, hm? mármint szülire.

Zita hogy van?
Vendég
 


De jó nektek, mi még azt élvezzük, hogy mostmár a játszótéren közlekedik a saját lábain is. Tök cuki. Ma 2 óra hosszát úgy eljátszott ott mellettem a játszón, tologatta a taxiját, a padon játszott én meg tudtam egy kis társasági életet élni :lol: .
Mi még soha nem ettünk együtt hármasban :oops: , pedig én is mindig így képzeltem, de valahogy olyan rendszertelenek vagyunk hogy sose jön össze.
Vendég
 


Hajni, megnyugtattál ezzel az evéssel... :roll: mi néha próbálkozunk, de vhogy azért azt együttevésnek nem nevezném... :?
Vendég
 


Doo, evés :lol: , én már ezen nem is aggasztom magam, nem tudunk kibújni a bőrünkből és kész. Majd óvodáig megtanulja, hogy kell együtt enni. Legalábbis remélem, mert ha nem jól leégeti óvónő anyját :lol: .

Jók a játékötletek!
Vendég
 


Te Hajni,marha ügyes Hangi. Az említett két kicsi, még mászott. Tudom, h nem kell hasonlítgatni a gyermekeket, de akkor is NAGYON ügyes Hangi

nyugi, Marci sem eszik ilyenkor, mert hát ugye ő 6 felé vacsizik. Csak legalább oda ültetjük magunkhoz.

Doo, pedig most nem hízik sokat. tényleg drága volt, a férjem szerint is. de én ilyent akartam és kész. Egy csomó mást viszont nem veszünk (játékok - kapja, hinta - van a játszótéren, bébikomp, ....)

Azt írtam már, hogy iszik pohárból? És ma eszegetett kanállal is, persze magához ragadta a végén a cumisüveget és szószerint egy perc alatt bekebelezte :D

babakocsi: sokan interneten rendelnek használatan :roll:
kpetro78
 
 


na, megyek aludni, azt akartan írni, hogy használtat
kpetro78
 
 


Kata, köszönjük szépen, most még én is nagyon élvezem, olyan fura, hogy 2 lábú lett 4 helyett. Azért ez még mindig csak lépegetés nem járás, de minden nap látványosan többet megy folyamatosan.

De hogy ne csak áradozzak, azt is el kell mondjam , ahogy nő egyre akaratosabb :evil: . Meg ha valami nem sikerül, olyan, de olyan méregbe tud gurulni, kiabál és csapkod. Ezt eddig nem csinálta, inkább azt mondhatom hogy kitartóan próbálkozott, de most... , remélem ez is csak egy korszak mert nem szeretném ha ilyen méregzsák maradna. (én is lobbanékony vagyok, remélem nem tőlem örökölte.)

Cipő: nekünk Linea van, a másikat nem ismerem. Konkrétan nem tudom mi a bajom vele, de nem nagyon tud benne járni. magas a boltozatemelése, amiről most mindenki mást mond, hogy jó-e vagy sem. Mert játszón, egyenetlen ott nem kellenne, de hazafelé betonon megyünk, akkor ez jó. De nem adhatok minden szituhoz más cipőt...

Kata, gratula Marcinak, nagyon ügyes, hogy poharazik és kanalazik :lol:

Doo, csőrös pohárból, ha kiveszed a szelepet akkor az fojni fog rendesen, nem kell szívni.
Vendég
 


de akkor meg nem dönti magára az iszit? :roll: tudom, sok bajom van... :oops:

képzeljétek, ma siettemben picit megégettem magam a kajával és felkiáltottam - erre Vikó úgy rázendített, mintha neki fájna :shock: szegény, marha érzékeny kis kölyök... eddig is észrevettem már h minden rezdülésre reagál, ha kicsit ingerültebben szólok rá, akkor is nyűgös lesz, de ez most mégis kicsit meglepett h ennyire hat rá minden, amit csinálok.

ja, és ha vkit még érintenek kajás trükkök - tudom, írhattam volna korábban is (mivel Zita már kilépett a nem-evősök sorából), de ma volt "emlékeztetőm": nálunk néha beválik, ha nem akar enni h
1. kiveszem a székéből és az ölembe ültetem, úgy etetem,
2. hagyom kicsit maszatloni a kajával, vagyis szépen mondva hagyom h próbálkozzon az önálló evéssel :wink:
3. nem kanállal adom a kajcsit, hanem az ujjamról (nálunk többnyire úgyis utóbbi volt, de azért van h olyan az állaga h kanalazni kell ugyebár és ma az ebédjét is olyan "határesetire" csináltam: lehetett így is, úgyis szervírozni)
ma ezek kombinációjával megette a vasit, de előtte azt hittem vacsinak lőttek, mert egy kanálnyi után már tekergett, szemét-orrát dörzsölte, haját maszatolta, stb.
Vendég
 


Sziasztok!

Igen van bábszínházunk de mi csináltuk(amúgy szerintem még felesleges,csak a helyet foglalja Kép
A sátor viszont nagy szám azt szereti,magától ki-be járkál és játszik benne Kép

csőrös pohár két fajta van az egyiknek szilikonos az itatója a másiknak műanyag..eddig egy sem kellett neki.

Marci nagyon édi!!!

KépKép
vicuska
 
 


Vicuska, köszi h segítettél a döntésben :wink: ügyesen megcsináltátok a bábszínházat!! nagyon jó!!:D mondjuk én olyan sátorra gondolok, amihez egy alagút is van - láttam ilyet. és ugye ez neki direkt kihívás is lesz, mert csaszis baba... :roll: megcsinálom házilag a születés terápiáját h nagykorában erre már ne legyen gondja :wink: :lol:
Vendég
 


Doo, születésterápia :lol: :lol: . Ha kihívást akarsz vegyél Body-Roll hengert :lol:
Szerintem ha olyan csőröst szeretnél amit nem kell szívni, akkor azzal le is tudja önteni magát. De csak nem egy egész pohárnyi ömlik ki, és ha résen vagy még idejében meg tudod akadályozni :lol:

Vicuska, tényleg ügyes vagy és jól rajzolsz, ha ez a Te műved.
Készültök valami bulival a szülinapra? Hú, már csak pár nap. A topic első szülinaposa :lol: . Olyan házikót én is szeretnék majd, csak már azt sem tudom hova férne el. :roll: . Drága?
Vendég
 


Doo, Vikó is egy kis pszichológus-jelölt, ha ennyire empatikus, h veled sír ha neked fáj :lol: . És ezek után remélem nem gondolod, h nem esett még le neki, h Te vagy az Anyukája, mikor így aggódik érted.
Vendég
 


Sziasztok!
Nem én rajzoltam én teljesen analfabéta vagyok ilyen téren :oops: az öcsém csinálta!
7000ft volt a házikó az auchanba.Jó mert nem műanyag hanem anyagos és így nem szakad.Az alagút szerintem is jó lehet,ha öres a katica abba is bemászik.
Lesz buli,8.-án.Már voltam tortát is nézni,bár még nem dötöttem milyen legyen.

KépKép
vicuska
 
 


Én a jövő héten megyek, és valami fényképes Micimackósat szeretnék. Bár most Doo, elgondolkodtatott, milyen szemét dolog esszük előtte a tortáját, ő meg sóvárog, esetleg adunk neki, néhány nyalintást. :roll:
Vendég
 


Marci nagyon szép! És kópé! Az etetőszék tényleg jó, rájöttem miénknek az a baja, hogy a popsija csúszik előre, ott van a két lába között egy kisésgátló, addig lecsúszik, picit hátradől, s a derekánál lesz egy nagy hely, s szerintem ez kényelmetlen. Főleg amilyen tempóban eszik, benne van egy darabig. Lehet teszek mögé egy kispárnát v vmit.

Mi sem ettünk még hármasban :oops:

Jól van Zita, a hőemi lement magától, mintha kicsit nátjás lenne, tegnap szívtuk, de nem nagyon jött.

Doo, nálunk sportkupak annyira működik, hogy tetszik neki, Ő is rágcsálja, én meg öntöm, s az ugye folyik kicsit, ill. én néha megnyomom az flakont, s úgy jobban jön. De ezt csak akkor próbáltuk, mikor beteg volt, s nem akart enni/inni, de ez tetszett neki. Szerintem a cumisüveggel azt se tudná mit kell kezdeni, valahogy úgy, ahogy a cumival sem tudta,de eszembe sincs most elkezdeni cumiüvegeztetni.
mennem kell

Kép
ági_bp
 
 


Beszéltem Timivel!

Jól vannak, Kevin egyre kevesebbet alszik, jókat eszik, ügyesedik. vszinüleg nem nagyon tud jelentkezni. De mondtam, h nagyon hiányoltuk, így igérte, hogy talán vasárnap.

Jó, hogy a sok lányos Anyukának tetszik a kisfiam :lol:

Képzeljétek ma bemászott a mosogépbe derékig :lol: Most is fenn van, a folyosón "ténykedik" egy összekötő kábellel a kezében.

Ági, örülök, h nincs komolyabb baj Zitával. Cseppenteni nem próbáltál? Marcinak sem nagyon volt mit kiszívni.

Doo, nálunk egy kajás trükk van, ha megunja rárakom a tetejét a cumisüvegnek... :D Tényleg körte: mammut 1, 1 em. biocentrum. Több helyen ki van írva. Sztem írj listát, miket szeretnél, mert szinte minden van.

Képzeljétek a körte helyett almát adok gesztenyével (sima alma nem ízlik neki) és nincsenek pukik.
kpetro78
 
 


Ez jó lenne, ha Timcsi tényleg jelentkezne. :lol: Nekem sokszor eszembe szokott jutni, mi lehet velük.

Ma nagyon nyugis napunk volt, úgy élveztem.

Ez a pohárból ivás nekem egy rémálom. Ma is úgy félrenyelt, hogy hányásig köhögött, úgy megijedtem, meg sajnáltam is. Pedig sokszor már olyan ügyin kortyol, de az ilyen esetek után megint hetekig nem adom neki, így viszont sose fogja megtanulni. Mit csináljak? Mióta Ági részletezte itt a fulladásokat, minden evést egy túlélő- túrának fogok fel. Mostanában már kórosan bennem van a frász :oops:
Vendég
 


ági, én is azért írtam h nem válik be a sportkupak, mert tök tetszik neki, működik is a dolog, de annyira megrágja h nyoma van, vhogy forgácsolódik a kupak és nem hinném h ez nagyon egészséges :? ma vettem szívós csőröset, de még nem próbáltuk. remélem, rájön majd h hogy műxik... :roll:

kata, jó ötlet volt felhívni timcsit! :D üdvözöljük még egyszer! (tök gáz, de azt gondoltam h talán írok neked egy sömösöt h hol a biocentrum, de már nemtom, hova tettem a számodat... :oops: köszi h válaszoltál!)
mosógépbe mászás :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: az igen! ez már produkció! :lol: fotó van? :wink: azért ezt nem semmi lehetett kiviteleznie :shock:

hajni, komolyan olyan tortát vesztek, amiből bébi nem ehet?! nahát, ez tényleg nem szép dolog, ejnye... :wink: sógornőmék túrótortát rendeltek csmetéjüknek és a gyerek gyakorlatilag csak a gyümiket ette meg belőle.

vicuska, 8-ai Lotti? nőnapi ajándék :D (én 7-én születtem :oops: )
Vendég
 


Úgy gondoltam lesz torta ami jól néz ki majd a fényképeken, meg persze ami tetszene neki, meg lenne olyan valami amiből ehet is :lol: . Ha már tányérra teszem úgysem tudja most melyikből kap, neki csak az a lényeg Ő is egyen, ha mi is. De majd a jövő héten megkérdezem, milyen tortékat csinálnak. Egyébként nem ehetne még sütit? Végül is 1 éves korától mindent ehet :lol:
Vendég
 


hajni, mi van a voniddal? :shock: most akkor mikor is született Hanga?! :lol:

sztem ehetne sütit, hacsak a tojással nem akartok még egy kicsit vigyázni... ha a gyerekemnek nem lenne olyan baja, ami van, akkor én sem óvatoskodnék ezekkel a dolgokkal ennyire. viszont nekem azért is "muszáj" számára is ehető tortot csinálnom, mert én sem ehetek mást :roll: :wink:
Vendég
 


ki akartam cserélni, egy fényképes vonira, de mikor volt kép, rossz volt a dátum, aztán kaptam egy 4 éves Ákosos vonit, úgyhogy nem variálok tovább.

A te esetedben tényleg így a legcélszerűbb, de én a tojástól igazán nem tartok, meg egyébként is szabad 1 évestől, szóval akkor belekóstolhat :lol: .
Vendég
 


mégis variáltam...
Vendég
 


jó lett :D (ákosos :lol: :lol: :lol: )
Vendég
 


Előbb gyanús nyöszörgést hallottam, halkan benéztem, mozdulatlanul fekszik. Belopakodtam, hogy ránézzek és mikor föléhajoltam egy aaaakkorrát tüsszentett, hogy ijedtemben majdnem kirohantam :shock: . Még most is zakatol a szívem. Látod, Doo, még felnőttben is is vannak ilyen "nyúlgerincek", szívrohamot kapok gyerekem tüsszetésétől. :oops: :lol:
Vendég
 


Bea, hiányoltalak ma!
Vendég
 


Helló Lányok!

Köszi a hiányolást :wink:

Apa nem dolgozott tegnap, volt egy csomó megbeszélnivalónk +bementünk a belvárosba csavarogi . Rozi eleludt a babakocsiban miközben az autó felé toltuk, hogy indulunk haza. Visszafordultunk bementünk egy nagyon igényes , csendes kávézóba (ahol nem lehet dohányozni) és amíg Rozi baba aludt ott ücsörögtünk, beszélgettünk. Szóval olyan, de olyan jó volt. Este fél 7-kor értünk haza és akkor már rohamléptekben ment minden.

Kata!
Én is csak dícsérni tudom Marcit! Micsoda huncut kissrác :wink: És az etetőszék tényleg szupi,még nem láttam ilyet.

A tegnapi körúton én is a Linea márkájú cipőt néztem ki. Egy kis bababoltban ahol talán értenek hozzá nagyon dicsérték, és nekem is tetszett. Az ára is megfizethető!

Hajni!
Megnézem a kuponos babakocsit, köszi :lol: Szuper az új fényképes voni. Én is ilyet akarok!

Ági örülök, hogy Zita jól van! A taknyolás még nálunk is napirenden van!

Doo!
Kíváncsi vagyok torta ügyben mit alkotsz majd :wink: Biztos szupi lesz!

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Bea, jól van elfogadjuk az alibidet, miért is nem jöttél tegnap :lol: . Klassz napotok lehetett.
Azóta más b.kocsi kuponos, mert mindig 1-én váltanak, de ez is jó ami most van.

Nálunk nagyon korán indult ma a nap, 5-kor már sarkig kipattant szeme, úgyhogy én ma szerintem Hangi után 10 perccel aludni fogok.

Náthásoknak jobbulást, szegény Rozinak jó régóta elhúzódik, nem?
Vendég
 


Sziasztok!

Sajnos visszatértünk a nemevők táborába, s egyből vezérposztra pályázunk ismét :cry: :evil: Már egyre kevesebbet eszik megint napok óta, de ma totál. Nekem fáj a torkom és tök ramaty vagyok, így ma már sikerült 2X is bőgnöm a kajálásától :shock: :oops: délelőtt a sinlacnak talán az egyharmadát ette meg, ebédre meg 25 ml főzit. Most ehhez hogyan kell jópofát vágni??? Mert én nem tudok. Komolyan, mímelek neki a kajával, megfőzök, turmixolok, melegítgetek, nem mikróban, hanem a tűzhelyen, mindent elkövetek és a köszönet még ráadásul sír is hozzá, mert utálja az egészet. Eddig tartott a jól evő időszak, 1 hét is volt talán, ennyi a 3és fél hója mióta eszik szilárdat. Most az apjával 40 ml főzit ettek vagy 20 percig, s azt mondja maradt is egy kicsi.
eleg van ebből a hülye kaja mizériából és totál kivagyok tőle, és kész.

Kép
ági_bp
 
 


Hajni nagyon szuper a vonalzód, tetszik!!

Doo, nálunk is van néha egy-két pötty meg folt, de nem igazán tudom kajával összehozni, úgyhogy lehet nálatok sem a gluténostól volt, főleg, hogy írtad, hogy utána is jöttek még pöttyök. Szerintem ha már egyszer elkezdted próbálni, és nem egyértelmű, meg lehet próbizni újra. Azért azokkal mégiscsak többféle kaját ehet Viktória.
Nekem tegnap Zita úgy de úgy nézte a joghurtomat, cuppogott meg tátogott meg mászott rám, mint egy jóevő gyerek :lol: persze nem kapott, de várom már, hogy lehessen majd, hátha ezek bejönnek Neki. meg a túrórudimmal is úgy szemezett, mondom mit nézed ÚGY azt sem tudod mi az? :wink:
Majd írd meg a csőrös poharas tapsztalatokat. Egyébként az a cél, hogy majd önállóan igyon és a pohárból az nehezebb. Azért próbizod ezt meg?

Hajni, a világért sem akartam a frászt hozni Rád a hülye sztorikkal, csak bizti itt ventilláltam, mert engem is beparáztattak, szemét dolog volt tőlem :twisted: bocs és bátran próbálgasd, szerintem a vízbe tuti nem fullad meg! Elég rossz lehet mikor félrenyel :cry: mikor szünetelteted, akkor hogy isztok? Cumisüvegből?
Zita is áttért 8-ról a 7 ill fél7es kelésre. Felül és kész, elég volt az alvás.

Kép
ági_bp
 
 


Ági,
Szopizik még Zita? Mert, ha igen, akkor sztem ne aggódj. Nekem egy nagyon kedves barátnőmnek a kislánya 1 éves koráig CSAK szopott, nem fogadott el semmit. Most másodikas és igen jó húsiban van. Nagyon aranyos és jól sportoló kislány. :lol:

Puszi mindenkinek!
kpetro78
 
 


Ági, úgy sajnálom, hogy így kivagy. De azért szopizik rendesen mellette? Az jutott eszembe ha annyira nézi a joghurtodat, mi lenne ha beletennéd az Ő eszikéjét és úgy csinálnál mintha a Te vacsid lenne, hátha akkor elkunyerálná :lol: . Pedagógiai szempontból nem állítom hogy túl jó megoldás, de talán enne... :roll:

A sztorikért meg ne szabadkozz, mindenhol lehet hallanni rémtörténeteket, csak én egy hiperpara vagyok. DE igyekszem hinni, h velünk nem történhet semmi rossz!
Az ivás nálunk úgy zajlik, h evés után próbálkozunk a pohárral, mert ahhoz még kell a szék "fogsága" és az előke, viszont játék közben is időnként megkínálom vízzel de olyankor cumisüvegből. Mondjunk én biztos azért nem zárkozom el a cumisüvegtől, mert kezdettől tápszeres és hozzászokott (hozzászoktunk). Csőrös pohat még Ő sem jött rá, h meg kellenne szívni.

Örülök, h tetszik a vonalzóm, ha már ennyit bénáztam vele. (és még egy fiam is lett egy kis időre :lol: )

Szegény kicsi Hangyácskám úgy arcra esett ma, hogy holnap lehet be fog lilulni. Most duzzadt és piros :cry: . Ennyire még sose sírt eséstől, sokáig nem tudta abbahagyni. Béna, béna anya vagyok, el kellett volna kapnom, ott voltam mellette.
Vendég
 


ma enyém sem evett :roll: :evil: sztem egész nap max 20 ml ment le szilárdból. talán ez az extrém időjárás az oka. mit, mondjak, én sem örülök neki: bosszankodom, meg minden, de úgyse lehet mit tenni és valóban az a fontos h legalább szopizzon! szal azért nincs teljes kaja sztrájk. nincs okos ötletem, mert én sem tudok olyankor hatni rá, ha egyáltalán nem akar enni. ilyenkor semmi trükk nem válik be, mert csak sír. :( azért ági, sztem az nem jó jel, ha ennyire "könnyen" elsírod magad. :roll: úgy értem, kiborító az biztos, de ne vedd ennyire a lelkedre! (mondjuk, én inkább a másik véglet vagyok, mert inkább morgok vele, ingerült vagyok inkább, de az is lecseng hamar)

csőrös poharat csak vendégeskedéshez, utazáshoz szeretném, itthonra semmiképp. másutt nem praktikus a poharazás: ha nyakon önti magát teljes ruhacserét nem biztos h tudok prezentálni :roll:

enyém is 6-7 között kel már. régebben volt h 8-f9ig szundiztunk, de akkor meg az egész nap olyan csúszva indult és ráadásul későn is aludt el. nekem ez jobb így! pedig félre ne értsetek, naggggyon nem vagyok koránkelő típus alapból :roll: :lol:
Vendég
 


Jajjjj, szegény Hanguci! :cry: :cry: :( :? gyógypuszi a bibire. Gondolom ez bárkivel előfordul Hajni, nem lehet minden eséstől megmenteni, úú, előre rossz belegondolni. :? :?

Lehet ez egy üzenet volt, tetszik Nektek az Ákos név?? Lehet megüzente előre a fiatok a nevét. Elég modern és kacifántos módon, de ki tudja? :wink: Mikor a barátaink várták a babájukat, megálmodtam, hogy kisfiuk lesz, aztán azt is, hogy úgy fogják hívni, hogy Bonifác :D aztán bizonygattam a szülőknek, lehet a bébi üzent rajtam keresztül, de nem adták be a derekukat, végül Levente lett :D én meg aztán majdnem Bonifác napon szültem-végül 1 nappal később. :lol: :wink:
Egyébként én hiszek benne, hogy megüzenheti egy baba a nevét-anyukám erről olvasott is egy cikket, miután Zita már megszületett. És nálunk TÉNYLEG megüzente Zita. Bár a kisfiunk neve-ha lesz-már előre ki van választva, úgyhogy Ő aztán üzengethet majd. :roll:

Doo, az jutott eszembe, a születésterápiáról, hogy az megfelelő terápia, ha elviszik a gyereket egy csúszdaparkba, s ott egy alagút csúszdán lecsúszik? Hmm? Víz is van -na nem magzat, sötét is, meg izgi is...mondjuk nem fejjel előre csúszik az embergyerek a csúszdában.

Zita szopizik még, úgyhogy tudom, hogy nem kellene ennyire görcsölnöm ezen a dolgon. Csak mégis nehéz lazán venni, mikor eszik pár kanállal és annyi.

Kép
ági_bp
 
 


néha én is elbizonytalanodom h az ilyen esések bénaság kategóriába esnek-e, de ha más is van így, akkor azt mondom h NEM! :wink: mi jártunk úgy is h anyu és én, tehát KETTEN álltunk mellette, de közvetlenül ám és mégis elzúgott :roll: :oops: :( sztem egyszerűen az ember nem tudja kiszámítani h mondjuk már 20x csinált hasonlót ügyesen, de 21edjére majd el fog esni... amikor már esik, akkor az meg a pillanat tört része alatt zajlik, olyan reflexe sztem nincs senkinek - legalábbis nem minden esetben, amikor szükség lenne rá... :roll:

cumisüveg meg persze h csak szopisoknak probléma. ha tápszeres a bébi, akkor nincs mibe belezavarjon a cumi, mert minden abból jön. ellentétben a szopizással :wink: :lol:
Vendég
 


ági, az én gyerekemet akarod csúszdaparkba küldeni? mert arra asszem még várhat egy ideig :wink: mielőtt ilyen helyre viszem, asszem előbb nekem kellene megtanulnom úszni :roll: :wink: :oops:
különben sztem jó ötlet - és tudtommal szokta/lehet hason is lecsúszni. bár a víz pont a végpont, nem? a szülésnél meg ugye szárazra pottyan ki a gyermek, de sztem ez egyébként nem lényeges.
Vendég
 


Doo, persze, azért is írtam, hogy fáj a torkom meg ramaty vagyok..szal biztos az is rátett egy lapáttal. Nem szoktam gyakran sírni-persze mihez/kihez képest. Délelőtt olyan szarul voltam mikor etettem, rendesen ülve szédültem, szal nem kellett sok. Délben meg a Papa próbálta tartani az ölében, ott nincs etetőszék, és ott ficánkolt, meg próbáltam, hogy ne kenjünk össze sok mindent ha lehet-a szobában kellett etetni. Nah, remélem holnap már nyugibb lesz minden. Este már higgadtan nem izgattam magam, mennyit evett nagy fini alam-cseresznyéből. Megettem amaradékot oszt jó estét! :lol: :lol:

Kép
ági_bp
 
 


Doo, dehát a vízbeszülés???? Ne légy maradi! :wink: (csak viccelek)
Egyébként ahhoz nem kell megtanulnod úszni, mert ott a medencékben annyira nem mély a víz. Vagy tévednék? :roll: Én voltam ilyen parkban, de nem rémlik hogy túl mély vízbe pottyantam volna. Mondjuk majd megfulladtam egy ilyen zárt csőben, olyan de olyan ingerenciám volt, hogy levegőt vegyek, de persze nem tudtam, mert sok sok víz volt a csőben is. de aztán legyőztem és újra lecsúsztam, az már jobb volt.

Kép
ági_bp
 
 


Hajni, a cumisüveget nem "rosszból" kérdeztem. Csak kíváncsi voltam mi az amiből ha iszik, akkor nem nyel félre. Szerintem próbálgasd azért.
Én úgy érzem Zita nagyon ügyes ilyen szempontból, mert olyan ügyesen szopizott elejétől kezdve, már a csecsemősnővér is azzal fogadott a szülés után reggel, hogy jól fog szopni, mer úgy szívta a kis kezét :D és most pohárból is ügyesen iszik. Egyre kevesebb megy mellé, bár néha Ő is félrenyel, de ez csak enyhe köhögést vált ki. Mondjuk nem lehet egyszerű megtanulni úgy nyelni, hogy ne menjen félre. Most az jutott eszembe, hogy a cumisüveget ugyan könnyebb szívni, mint a cicit, viszont a ciciből nagyon meg tud indulni a tej, mikor beindul a tejleadó reflex _Zita néha ilyenkor köhög és ha kiköpi a cicit látom, hogy spriccol a tej_ szal lehet ebből a szempontból könnyebb egy szopis babának megtanulni pohárból inni, mert valamilyen szinten már találkozott "zúduló" folyadékkal, míg a cumisüveges bébik nem.

Kép
ági_bp
 
 


Ebben a névválasztásban én is teljesen hiszek. Amikor Hangának kerestünk nevet 100x átlapoztam az utónév könyvet és először még megállapítottam, milyen hülye név ez, aztán elkezdett tetszeni és végül úgy éreztem ez illik az én gyerekemhez, pedig fogalmam sem volt milyen gyerek lesz.

A cumisüveggel kapcsolatban én is gondolkodtam, h lassan jön ezért nem tud inni, csináltam is egy nagyobb lyukút és azzal is folyton félrenyel, úgyhogy biztos az a baja, hogy nem tud mit kezdeni egy nagyob korttyal. Hát gyakoroljuk még, egyszer csak megtanulja. Ő szopizni sem tudott jól, mikor megszületett, már másnap szondára tették aztán cumisüveg és csak egy hét múlva kezdtem szoptatni, de mivel nem igen szopott, mindig megcumiztatták, úgyhogy Ő teljesen cumizavaros lett. Nem is tanult meg rendesen szopizni, gondolom emiatt is apadt el. :(

Csúszda. Hú minden tiszteletem annak aki le mer csúszni benne, én SOHA NEM TENNÉM MEG, mert a mentő vinne el. :shock: . Főleg ilyen zárt csúszdába.
Vendég
 


Sziasztok!
a lányom 5-én született csak hétvégén tartjuk a "bulit".Tegnap megvettem az egyik szülinapi ajándékát(lehet az egyetlen)sport babakocsit cam portofino 36 helyett 30-ra le volt árazva a minimanóban.Nagyon tetszik ,bár ennyit nem szántam rá de csak ez tetszett igazán.

Lotti a mamánál volt egész nap,mentünk érte és anyósom mondja,hogy miért mondod nem megy ez a gyerek??!Ezt komolyan mondom simán a szoba egyik végéből a másikba esés nélkül többször át sétálgatott.Leesett az állam.Most jön a bibi:itthon nekem nem akar menni 2-3 lépéstől többet.Valamit rosszul csinálok..és elkeseredtem jobban szert mamázni?Mint engem.. :cry: :cry: :cry:

Cumi:mi 4 hónapig szoptunk mert őnagysága nem volt hajlandó(pedig még mindig van ha megnyomom)Így mi is cumisüvegezünk.

Hanginak gyógypuszit küldök én is!!!

Ági bp:átérzem mi 8-9 hónapos koráig szenvedtünk ezzel a dologgal.Néha most is van 1-1 nap amikor sztrájkol.De rájöttem minnél jobban erőltettem annál jobban nem kelett neki.Nekem már rendesen potyogó könnyekkel kezdődött régen a kajcsi.(ő sírt én tiszta stresszbe voltam)2 féle főzicskélés edények halmaza(turmix,lábas,kanál,neki a tálka....)és mind hiába!

KépKép
vicuska
 
 


Gratulálok Lotti- menőmanónak :lol: ! Ezt ugye nem gondolod komolyan, h Te csinálsz valamit rosszul? Ha tud járni, azt Te már nem tudod elrontani :lol: , esetleg este már fáradt volt, de mióta írtál, már lehet hogy Neked is megmutatta. És Téged szeret jobban, a mama az újdonság.

Én is úgy veszem észre a mamáktól egy kicsit felpörög, mert nincsenek napi kapcsolatban, de ha pl. elesik azért hozzám jön vigaszért. Vagy ha fáradt, akkor is én vegyem fel, szóval jobban kötődik, de játszani érdekesebb mással (is).

Én még sose adtam oda senkinek egy egész napra. 1-2 órát vigyáznak rá, ha dolgom van de ennél hosszabb időre még nem adtam oda. Pedig szerintem Hangi bírná, csak én nem. :oops:

Doo, tényleg létezik születésterápia, vagy csak poénból írtad?

Köszönjük a gyógypuszikat, hatott, mert nem lett lila. :lol:
Vendég
 


Vicuska: "edények halmaza": sokszor arra gondolok, csak én vagyok ilyen béna, h egy 1fogásos babakaját ennyi mosatlannal készítek el. :?
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?