Új privát üzeneted érkezett!

Katyerina
Gyönyörű helyre jártok! Húúú, le vagyok nyűgözve!
Én is ezt csinálom, most, hogy borsót ő is eszik, ezerrel borsólevesezek, meg borsófőzelékezek. Nagyon élvezem! Csak arra vigyázok, hogy az ilyen napomon ő nem kap borsót. Nálam még a bab és a káposzta tabu, más mindent eszem, és nem viseli meg Zalánt. 3 hónapja el sem tudtam még képzelni, hogy ilyen stramm kis pocója lesz egyszer :D

Kép
Kép
emma1976
 
 


Donika,
Még azt elfeljtettem, hogy mindig fejjél egy picit szopi előtt, hogy Zsombornak már könnyen menjen a tejci.:wink:

Emma,
Igen, nekünk is csak bimbóvédővel működött a szopi. Még úgy is sokat szenvedtünk a 10-20grammokért, nem gondoltam volna, hogy egyszer majd anélkül is menni fog.

Pompi,
:D Még jó, hogy Bencsi ilyen erős legény! :D

Andi,
Mikor mennétek Siófokra? Barátnőméknek az északi parton van egy apartmanjuk, ha érdekel, akkor elmondom, milyen.

Katyerina,
De jó Nektek! Nálunk még egy normális játszótér sincs gyalogos távolságra. :(

Köszonjük a dicséreteket! A mászás viszont nem megy még olyan jól. Kicsit öregesen, lassan pakolgatja kezét-lábát, és még a sima küszöb előtt is hosszan kell erőt gyűjteni. :)

Belehallgattam a zeneoviba, nagyon aranyosak, meg is rendeltem mindhármat egy csajszitól.

Kép
bandika
 
 


Andi!
De jó hogy nem kell szemüveg. :) Azért jó hogy ahány orvos annyi féle. Eszem megáll komolyan.
De a lényeg hogy minden oké. :)

Katyerina!
Szép helyen sétáltok :)

Tej téma: nekem is az volthogy próbálgassam és ha nem fáj tőlük a hasa ihatom, ehetem. Én nem figyeltem a mértéktartásra amennyi jólesett megittam és ettem. :) (Soha nem voltak hasfájósak a gyerekim.:))

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 

 
 

Katyerina,
köszi,azért jól vagyunk!Képek majd lesznek később!
Gyönyörű helyen laktok!

Bandika,
köszi,aranyos vagy,de nekünk csak Siófok a nyerő!Gyerekkorunk óta mindig ott voltunk nyaralni,és a férjemék is,ezért imádjuk.Irigylem is nagyon Marsi Anikóékat!

Köszi,hogy velem együtt örültök,hogy nem kell szemüveg!

Andi
Kép
aanda
 
 


Katyerina,

de szép helyen laktok!
bárcsak a mi közelünkben is lenne egy ilyen szuper játszótér.

tényleg, játszótéren mennyi idős korban vannak el leghamarabb?
ha stabilan ül, akkor már vajon érdekli pl. a homokozó?

Bandika

nagyon ügyes Balázs, hogy már felállt!

Pompi

én épp tegnap voltam a játszóházban, szétnézni, hogy mégis mennyi idős kortól lehet vinni, azt mondta a csaj, hogy 2 éves kortól :shock:
hát, én úgy terveztem, hogy náyron már leviszem oda Olivért, hátha érdekesnek találja.

Emma

Zalán miket evett már? Ő kb. egyidős Olivérrel, ezért kérdezlek.

Lányok,

aki adott már spenótot a babájának.
megírnátok mindkét verziót, ha mélyfagyasztottat adok vagy ha friss spernótot? hogy csináljátok?
néztem, hogy van olyan mélyfagyasztott, amiben nincs tej meg ilyenek, azt is lehetne adni, nem?

Hajni

a napirend szerintem azért jó, mert a gyerek is tudja, hogy mi után mi következik. meg így sokkal könnyebb tervezni. pl. én mindig pontosan tudom, hogy mikor alszik du. Olivér, így, ha pl. anyukámat át tudom hívni vigyázni, amíg ő alszik, tudom a dolgaimat intézni, és még Olivértől se veszek el időt.

Kép
zsuzsi73
 
 


Andi,
Nekünk meg Lelle volt a favorit megboldogult ifjukoromban.

Zsuzsi,
Én még nem adtam spenótot, mert én nem szeretem, de ki kellene próbálni, hátha Balázs igen.
Játszótérre sztem még korai, oda inkább már akkor ha totyog. Játszóházba viszont már szerintem lehet vinni őket hamar, ha van bébisarok.

Kép
bandika
 
 


Zsuzsi :D
zöldség: srépa, frépa, krumpli, cékla, zeller, passzírozott borsó
gyümi: alma, banán, barack, körte
husi: csirkemell

Kép
Kép
emma1976
 
 


Wish,
A fiam van, hogy egyszer, van, hogy kétszer, és van, hogy háromszor alszik! :shock: De egyébként szerintem se leszek egy spártai szülő… :roll: :D Szomszéd…! :lol: Én is van, hogy kinevetem, tényleg akkor is olyan édesek! :D

Bandika,
Milyen erős kislegényed van! :shock: :D

Zsebi,
Jobban van Balázs?

Pompi,
Teszel fel képet az ernyőről? Volt színválaszték?

Emma,
3 napig voltunk adás nélkül, de már nagyon hiányzott. Nem mintha néznénk, jóformán csak a híradó megy, de akkor is olyan fura volt… :roll:

Andi,
Tényleg jó hely Siófok, de ilyenkor mit lehet ott csinálni?

Katyerina,
Nagyon vadregényes ez a táj! :D A csajok biztos jó sokat bújócskáznak meg számháborúznak majd! :D

Donika,
Az tényleg jó ötlet, hogy fejjél előtte! Már csak azért is, mert attól kiemelkedik a mellbimbód!

Zsuzsi,
Már csak a fiamnak kéne megmondani, hogy aludjon mindig ugyanannyiszor és ugyanakkor, és tegyen így az evéssel is! :lol: Spenót meg sóska a tábla szerint 10-11 hós. De csak heti egyszer lehet az oxálsavtartalma miatt – erről pár hete volt itt szó asszem. :roll:

Orsi,
privi ment! :D

Lányok :D ,
Egy svéd baráti családtól „örököltünk” tápszert. Teljes kiőrlésű zabkása, állítólag ott minden gyerek ezt issza, nagyon egészséges. Nekünk ugye nem kell még, meg amúgy is lejár a szav. ideje júniusban. 4 dobozzal kaptunk, egy doboz 5 liter tápszerhez elegendő. Elvileg 1 éves kortól írják, talán mert gluténes, nem tudom… Ingyér odaadom, akinek kell, írjon ide vagy privibe is jöhet.
20140901102739
 
 


20140901102739
 
 


erika13 írta:Megtudná mondani valaki hogy mi van akkor ha a 4 hónapos csöppségem esetleg nem fogadja el a pótlást? Mert már kevés a tejcsi (hiába a tea + a homeos bogyi), és már volt a tápira próbálkozás korábban de nem fogadta el, illetve 1x kipróbáltam - és az anyatejet sem itta meg üvegből - sem pohárból - sem kanálból :shock: , tehát most amikor már tényleg nagy szükség lesz a tápira és nem fogadja el akkor szerintetek mit lehetlesz tenni majd?

semmit nem tudsz tenni, ha tényleg kell, akkor próbálgatod v. cicit adsz neki olyan sűrűn, ahogy igényli.
Arányaiban mennyi pótlást kap?
Enyémek nem fogadták el a cumisüveget, Levi 1 éves elmúlt, amikor cicin kívül akármit elfogadott, Lili sem iszik semmiből cicin kívül.
Alkat kérdése, ha a fejed tetejére állsz akkor sem fogod tudni megitatni másból.

viszont... miből gondolod, hogy kevés a tej? ill. ha eddig nem kellett pótlás én a nyakam teszem rá, hogy most sem kell, mert ha 4 hóig elég volt a tej, akkor most is elégnek kell lennie.
1.5-2 óránként ha szoptatsz, akkor meg fog nőni a mennyiség.

Pompi :)
ha nem betegek miért nem mentek játszóházba??? nem értem :roll:

Hajni :)
válaszolok, megkaptadm.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok

köszönöm a válaszokat!


Icsilya
2 hét alatt 80g-ot hízott sajna
ma még csak most este próbáltam, mert a mérleg szerint 1ciciből mindössze 40-et tudott megenni - igaz nappal is kettőből eszik ismét mindig 70-80-at - (állandóan méricskélem - lehet hogy ezt sem kéne) + a tápiból lecsúszott 40, de utána már csak ami kiszívárgott a cumin - de az is inkább kifolyt a száján
éjjel is sokszor 3x - 4x kell de volt már hogy többszőr is :cry:
átaludt éjjszakánk még nem volt, még félsem :cry:


Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Erika :D
a 80 gr 4 hósan önmagában nem gond, nem egy gyereknél van ilyen.
Az átaludt éjszaka egyáltalán nem a kaja mennyiségétől függ, az alkati kérdés. Van aki leszokik, van aki 2 évesen is kel, ha hagyják. Szerencsén múlik, milyen gyereket kaptatok.

Azért látom veszélyesnek ezt a pótolgatást, mert így elég gyorsan drasztikusan lecsökkenhet a tej mennyisége.
Ha meg összesen napi szinten aza 40 tápi pótlás kell - annyit fogad el - akkor nem kellene üvegezni.

Mérni meg nincs értelme anyatejes babát. Azt hiszem Wish is írta, hogy ő is csinált egy két próbamérést és nem egyszer 60-80 gr kaja jött ki, én mértem 1-2szer Lilit és rendszeresen volt, hogy 40-80 gr között evett.

Ha kiegyensúlyozott, nyugodt és láthatóan nem éhes, akkor felesleges a tejen aggódni.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsuzsi!
Mikor stabilan ültek akkor már időnként megálltam velük a játszótéren és hintáztattam őket. Itthon is volt hinta de mégis ott más volt és nagyon szerették. :) Aztán most hogy itt volt egy kis jó idő már a csúszdára is ráültek és homokoztak is. :)

Szerintem nyáron már viheted illetve ha ül hintázni. Nekem Eszter már halad annyira hogy sokszor viszsük a motort is magunkkal és ő azzal jön a babakocsi mellett pedig járni még nem tuda annyira. :)

Spenot:
Én csak frisset készítettem azt vízben odatettem és 10 percig főztem. A kurmplit külön főztem hozzá és a kettőt összekevertem. Azért főztem külön mert a spenot levét nem lehet felhasználni ki kell önteni. Tettem bele tojás sárgáját azt csak 8 hótól lehet adni. Szerették. :) Ja és egy héten csak egyszer lehet adni. De a sóskát spenotot is most megnéztem csak 10-11 hótól javalja a táblázat. Én is akkortól adtam....

Erika!
Szopi után megpróbáltál már fejni hogy akkor az kiderül hogy van e tej a cicidben. Lehet hagy még benne és nem ez a baj. Csak egy ötlet.

Hajni!
Köszönöm kérdésed. Hát sokat nem változtott a helyzet napközben már csak 38 volt de most megint 39 ha kap csillapítást már legalább lejebb megy és iszik is enni nem igazán.... :( A doki néni vírusra gyanakszik de nem tudja még hogy melyik vagy a rota enyhe lefolyással mert igazából hasmenése is van de nem burtálinkább csak higabb a kakija... vagy a három napos láz amit még gondol ... de egyikre sincs igazából orvoság. Most figyenlem kekll ha sok a folyadékvesztés és nem tudom pótolni legalább napiegy liter akkor kórház ha hétvégén hívjam minden nap dokinénit aztá ha hétfőig semmi változás (mert rota vagy árom hapos az már lefolyik addigra) akkor vérvétel és meglássuk.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Erika,
az én fiam minimum 2x kel egy éjszaka, de a 3 sem ritka. A két heti 80 hízás az egy hónapban 160, ami meg egyáltalán nem rossz 4 hósan szerintem. És hogy egy kajálásra 80-at eszik, hát, az én régebben jól evő fiam sokszor volt, hogy 40-60-at evett egy kajálásra, majd nem éhezett meg 5-6 órát se, majd evett egy 80-at. Aztán mégis 10,5 kiló! Én vagyok itt szerintem a mérés-csúcstartó, mértem vagy 7 hós koráig mindig, amikor is elromlott a mérlegünk...

Zsebi,
hát elég rossz, amikor az orvos is bizonytalan! A napi egy liter, az nagyon brutál, hogy tudod belediktálni?

Orsi,
még nem jött semmi...
20140901102739
 
 


Zsebi

és mennyit iszik? meg van a napi 1 liter?

spenótot nem terveztem még adni, csak érdkelődök.
és semmi ízesítés, csak krumli? de rossz lehet fokhagyma meg sok cukor nélkül :D

viszont zeller még eszembe se jutott, Emma írta. ezt hogyan kell csinálni? ugyanúgy megfőzni krumlival és kész?

Kép
zsuzsi73
 
 



Hajni!
Hát nem nehezen ha iszik, tegnap este ez volt a baj hogy semmi nem kellett neki pedig már a cukros üditőtől kezdve minden volt itt.
Amúgy ma könnyű volt, mert ivott. De ebbe minden folyadék beleszámít szóval eleve a napi tej mennyisége fél liter és akkor még a levesről (ma azt evett) nem beszéltem meg a többiről szóval azért összejön. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsuzsi!
Ja tényleg bocsi fáradt vagyok fokhagymát picit tettem bele és pici sót (én mindig használtam sót nekik ici picit). Zellert nem készítettem nekik én soha így ahhoz nem tudok hozzászólni.

Igen ma megitta az adagot. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi,
jobbulást Balázsnak!
20140901102739
 
 


Zsuzsi
A tábla ami szerint megyek, 7 hónapos kortól írja a zellert és a cukkinit. Mindkettőt kis kockákra vágom, kevés vízben megfőzöm és leturmixolom. Kis krumplit meg kis husit adok hozzá.

Zsebi
Balázsnak jobbulást! Annyira ijesztő nekem a láz! Tudom, nem kellene félni tőle, mert a szervezet védekezik csak...

Képzeljétek Zalán egész ügyesen iszik a poharából! Vettem neki csőröset, de a csőrét annyira nem komálta, a héten leszedtem és iszik a műanyag pohárból vizet! Tök jó :D

Hajni
mi is 3x kelünk éjszakánként :roll: Meg lehet szokni... Nálunk egyszer apa altatja vissza, 2x én megyek.
Olivér már régóta 10 és fél kg, nem? Akkor az első fél évben volt nagy meglódulás, nem? Én abban bízom, hogy azért nem lesz óriásbébi.... Így is annyian ledagizták már :x olyankor baromira bepipulok

Kép
Kép
emma1976
 
 


Hajni

te írtad, hogy a sinlacot kihányta Olivér?
én ezt adok újabban esténként almával, jó laktató.
szerintem nem igaz az, hogy éjszaka éhes egy gyerek, azért ébred. csakis megszokásból.
megrendelted valamelyik hintát?
csúcs ez a csacsi.
mennyi idős kortól lehet használni?

nekem is megtetszett, amikor Wish tettél fel képet róla.

Zsebi

amikor nálunk Olivér nem evett 3 napig, és inni sem akart, már mindent megpróbáltam, egyedül a Hipp-es almalevet itta, de abból lecsúszott bármennyi, 1 liter felett is.
Akkor örültem, hogy egyáltalán iszik valamit.
amúgy ma jobban vagytok?

Emma

megette Zalán a zellert? mert azt sokan nem szeretik.

Kép
zsuzsi73
 
 


Sziasztok

Mindenkinek köszi szépen a segítséget!!!!!

Zsebi
szopi után általában mindig megnézem hogy maradt-e benne tejcsi, de max 1-2 cseppet tudok kisajtólni belőlle - Ákos általában tartja a kis kezeit és kéri is :lol: , de szopizni nem akar, illetve valamelyik nap kérte ő is 1-2 szopi szívásra, de szegénynek már nem jutott semmi :cry:
Jóbbulást a Pici Fiadnak!

Icsilya
átaludt éjjszaka: hát akkor mi 2 olyan gyerkőcöt kaptunk akik elég sokára alusszák át az éjjszakát, + mindketőben magasság mérő van beépítve, mert csak ölben és állva jó nekik, illetve volt jó
kiegyensúlyozottság: ha az ébrenléti idő nagy részét (mint írtam) nálam ölben állva tölti el, a tükörben szereti nézegetni magát, nagyokat mosolyog - kacag olyankor

Hajni
jó evő - rossz evő: én attól félek hogy olyan lesz mint Ákos, Ákos míg anyatejen és később anyatejen és tápin élt nagyon jól evett, de aztán nagyon rossz evő lett,
mérés: én Ákost minden egyes etetés előtt és után is mértem amíg cicizett, ill. tápit kapot, Ákost még éjjel is mértem, sokáig, Áront éjjel már egyeltalán nem mérem - de csak azért nehogy a családot felébresszem
Jó súlyban van Olivér, nekünk Ákos a 2 évesen volt 11,5 kg

Még megszeretném kérdezni, hogy megtudja-e azt mondani valaki, hogy
Áronkámon 2 helyen - jobb oldalon hátul a csipő-derék résznél + a bal térde felett olyan kiálló vérvörös foltok vannak + melegebbek mint körülöttük a bőr, a dokinéni szerint ezek 1 éves korára halványulnak majd, illetve egyszintben lesznek a bőrével, eddig még senki nem nevezte meg nekem, hogy mik ezek, ?anyajegy? vagy mik lehetnek ezek? a klinikán a PIC-en mikor kérdeztem az egyik nővér annyit mondott, hogy lehet hogy a születésénél (csaszi) megsérült, de szerintem ez hülyeség.

Sziasztok

Erika

Mindenkinek nagyon szép hétvégét kívánunk!
Nálunk délelőtt esett az eső és be volt borulva, most viszont süt a napocska!

Kép

Kép
erika13
 
 


Erika :D
haemangioma valószínűleg ami Áronon van, 1 éves korra ált. tényleg visszahúzódik és 3 éves korra szívódik fel.
Ha nőne v. megsérülne, akkor érdemes szakembernek megmutatni.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Erika!
Még egy ötlet nekem is és itt sok lánynak segített a More milk tabletta tejügyileg. :)

Zsuzsi!
Nekünk is van ilyen csacsink hát nekem 10 hós koruktól ültek meg rajta úgy hogy élvezték is bár ha ott voltam velük előbb is de ugye kettővel nehezebb ma már rápattan és lovagol ha olyanja van. Mindenképp kell hogy stabilan üljön és kapaszkodjon a csacsi fülébe. :)

Emma!
én is félek a magas láztól de valóban nem annyira félelmetes. Nekem pedig meg kell szoknom mert mindkettő ha lázas akkor nagyon lázas. :( Mondjuk az nem is lenne bajom hanem amikor nem bírom levinni az a mumusom.

Ma már csak 38 kürül mozog eszeget iszik szóval alakul ...

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Erika

Olivéren is van heamangioma, a születés folyamatához semmi köze.
nálunk már kezd picit halványodni, az orrán van.

Kép
zsuzsi73
 
 


Örülök, h látatlanban is így tetszett Bencsi lovag, ahogy a napernyőt szorítja! Ha tudok, teszek fel majd képet, csak még kell v.mi alkatrész, mert tel.nal csináltam. Majd veszek...

emma,
gratula Zalánnak az iváshoz!

Ma voltunk a Brendonban, vettünk egy járókát, annak az oldalaiból fogja a férjem megeszkábálni az elkerített részt itthon. Régebben Norina bűvölt el mindenkit, most Bencsitől olvadoztak a nők, mert végigbazsalyogta az egész áruházat!

icsilya,
nyilván ha nem betegek, attól tartok, h ők nehogy elkapjanak ott valamit! (túúúdom, ez paranoia, na mindegy)

na, képzeljétek, a férjem tegnap megelégelte, h még nem kaptak a prücskök husit, és hozott haza csirkemellet, megfőzte. Tőlem kért instrukciókat, de hát nem nagyon tudtam neki segíteni... pedig már kérdeztem egyszer... na mindegy, még egyszer akkor: hiogy kell megfőzni a csirkemellett? csak simán vízben? só, fűszer v.mi mehet?

KépKép
pompomlány
 
 


csirkemellett két t-vel... ez jó! :lol: :oops:

C.né 8)

KépKép
pompomlány
 
 


Zsuzsi
Zalán mindent megeszik :D eddig mindent evett, addig, ameddig csak adom, egyetlen problémája, ha elfogy a kaja :shock:

Akartam is kérdezni: álljon meg az ember 200 körül? eddig azt csináltam... de rossz érzés, hogy sokszor még enne...anyatejjel egyszerűbb, ott ilyen gond nem volt...

Zsebi
prizniceltek? hogyan?

Hajni
nagyon jó, hogy nemsokára kezdtek! én is belelkesedtem!!!

Pompi
én mindent ugyanúgy csinálok.... kis vízben, fűszer nélkül...

Kép
Kép
emma1976
 
 


hajni777 írta: Én vagyok itt szerintem a mérés-csúcstartó, mértem vagy 7 hós koráig mindig, amikor is elromlott a mérlegünk...


Hajni! :)
Bocsi, de ez a cím szerintem engem illet, mivel én még mindig mérem :oops: (na jó, éjszaka már nem). Szerintem nálam ez már függőség. :lol:

Kép Kép
kismokus
 
 


pompomlány írta:icsilya,
nyilván ha nem betegek, attól tartok, h ők nehogy elkapjanak ott valamit! (túúúdom, ez paranoia, na mindegy)

ok, értem, de oda is egészségesek járnak. valami járvány meg mindig van, szerintem nyugodtan viheted őket.

csmell. én nem főzöm, csak párolom. ici-pici oldalon lepirítom, majd fedő rá és elkészül, kevés sót szoktam rátenni vagy más fűszert pl. majoranna.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


oldalon = olajon

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


A két heti 80 hízás az egy hónapban 160, ami meg egyáltalán nem rossz 4 hósan szerintem.

Nem egy hét alatt kéne 150-200-at hízni? Vagy ez csak a kicsikre vonatkozik (pl. az én két hósaimra?)
Pedig épp azon aggódom, hogy Aliz ezen a héten csak 80 g-ot hízott. Barni viszont lehet, túl sokat eszik, mert eléggé dagika. Mit tegyek? Korlátozzam a kajcsiadagot? 120-130-at simán megeszik egy alkalommal. Ha nem adok neki annyit, akkor két óra után már sír, és kapkod a szájával a kaja után. Mindjárt csatolok képet. Szerintetek?

Orsi, miért nem érdemes mérni anyatejest? Én, ha nem mérek, fogsincs, hogy mennyi pótlást adjak, mert nagyon változó, hogy mennyit szívnak ki a ciciből. Kép

KépKép
lili73
 
 


lili73 írta:
A két heti 80 hízás az egy hónapban 160, ami meg egyáltalán nem rossz 4 hósan szerintem.

Nem egy hét alatt kéne 150-200-at hízni? Vagy ez csak a kicsikre vonatkozik (pl. az én két hósaimra?)

Pedig épp azon aggódom, hogy Aliz ezen a héten csak 80 g-ot hízott. Barni viszont lehet, túl sokat eszik, mert eléggé dagika. Mit tegyek? Korlátozzam a kajcsiadagot? 120-130-at simán megeszik egy alkalommal. Ha nem adok neki annyit, akkor két óra után már sír, és kapkod a szájával a kaja után. Mindjárt csatolok képet. Szerintetek?

Orsi, miért nem érdemes mérni anyatejest? Én, ha nem mérek, fogsincs, hogy mennyi pótlást adjak, mert nagyon változó, hogy mennyit szívnak ki a ciciből.

ca. 3-4 hóig igaz ez a 150 gramm (a 200 gr az erősen koraszülötteknél "kívánalom"... de egyénileg óriási kilengések lehetnek)
Ne aggódj a 80 gr miatt, majd köv. héten többet hízik - vagy nem -.

Anyatejest meg egy idő utána azért nem éri meg mérni, mert nem lesznek igazak a számok. Anyatejes baba napi szinten 800-1000 ml-nél többet nem eszik meg. Tehát anyatejes babára egy idő után már nem lesz igaz a testsúlykgx150 gr / napi adag képlet.

Barni mennyit eszik? ill. mennyit hízott?
egyébként meg sok dolgot tenni nem tudsz, ha ilyen haspók fajta, akkor vinnyogni fog, amíg enni nem kap.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Pompi!
Én sokszor kevés fűszerrel készített húslevesbe főztem meg a csirkemellet és azt kapták a kajcsiba.

Orsi!
Csak úgy kérdezem hogy a nem anyatejes babák képesek többet is meginni szóval náluk fenmarad az arány (150-es?)

Szuper híreim vannak végre kiderült és tényleg a három napos láza volt megjelentek a pöttyök. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


zseboroszlán írta:Orsi!
Csak úgy kérdezem hogy a nem anyatejes babák képesek többet is meginni szóval náluk fenmarad az arány (150-es?)

igen, általában igen. Náluk amíg tápszer van ált. ezzel a kgx150nel számolják ki a napi adagot.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi,
ezt nem igazán értem...mi van azokkal, akik anyatejet plusz tápikiegészítést kapnak?

Barni elég gyors ütemben hízik, hetente 210-280 g-okat is akár! Febr. Tegnap volt 4920 g. Megjegyzem ami az otthoni digitális mérlegünk szerint 4500 volt, az a dokinéni mérlegén 4600...

Mi az a háromnapos láz?

KépKép
lili73
 
 


Katyerina :)
Az Eu orszégokból érkezett csomagokat nem vámolják, az USA csomagokat véletlenszerűen választják ki, hogy melyiket vámoltatják meg és melyiket nem. Tapasztalatom szerint minál nagyobb a csomag annál biztosabban megvámolják. Rá kell iratni, hogy "gift", akkor esélyesebb, hogymegúszod a vámot, de lehet mást trükközni, csak azt inkább priviben írom le, ha kell.

Zsebi :)
Örülök, hogy "csak" három napos láz volt és már jobban van Balázs.

Hajni :)
Ez nem igaz, fél éve vadászok egy ilyen csacsira, de még egy hónapal ezelött sem volt sehol, az árzuhanásonsem, ott is néztem. Két hetes sikerült vennem egy használtat a vaterán. Tiszta Murphy, amint szerzek egyet, akkor rögtön lehet kapni :twisted:
A másik ami van az árzuhanáson (a Rody)), az inkább hintalónak jó, vagy nagyobb gyerekeknek, mert a hintatalp nélkül nem stabil. A piros csacsi viszont igen. Balázs kb 8 hósan lovagolt ilyenen elöször.
Szerintem megéri venni, Balázs nagyon szereti :)

A mi Balázsunk is jobban van. Tegnap egész nap nagyon fosott szegény és sokszor bukott, de szerencsére nem hányt, (9 kakis pelus, 3 átöltöztetés neki, kettő nekem, mert lebukott) de egész nap lázas volt. Ma már csak hőemelkedése van, jobban is eszik-iszik és a kaka is kevesebb volt.
Tegnap mondjuk azért sem kart enni-inni, mert próbáltam neki Smectat adni, de mindent kiköpött, amibe belekevrtem és a végén már tök bizalmatlan volt nem akart megkostólni semmit, amit adtam neki. Az én kicsi haspók fiam... :( Szerencsére a banán az továbbra is sláger és abba keverve a smectát is megette.

wish
 
 


Lili :D
nem tudom mi van a vegyesekkel, szerintem náluk is szoroznak.
De pl. Lilit nem is olyan rég mértem, aznap 830 ml-t szopott és ez bőven elég volt neki, pedig 7.5 kg, papírforma szerint 1.100 gr körül kellene enni, de mivel csak anyatejes nála nem egészen ugyanazok a szabályok igazak.

A 210-280 gr hízás ennyi idősen nem akkora gáz, szerintem ne foglalkozz vele.

a háromnapos láz egy vírusfertőzés ami 3 napnyi magas (39 feletti) lázzal jár, és a 3. napon megjelennek az apró piros pöttyök

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Köszi, Orsi, nem izgulok akkor.
A fiúcska amúgy is nagyobb darab, nagy lábakkal, kezekkel, a kislány meg aprócska lábú.

KépKép
lili73
 
 


Köszi a pipi-tippeket!

anyós"vicc":
Tegnap kifejtette, h a Norina biztos úgy fog szalonnát sütni a tűznél, h "jaj, piszkos lesz a kezem!"
:evil: :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted:
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KépKép
pompomlány
 
 


Emma,
Igazad van, Olivér már 7 hósan is 10,5 kiló volt, azóta annyi. :? Engem nem zavar, ha Olivérre azt mondják, hogy nagy vagy nagydarab! Kövérezni nem nagyon szokták, mert igaz, hogy nem sovány, de hosszú is. Nekem akkor is Ő lenne a legszebb a világon, ha sokkal kövérebb vagy soványabb vagy….. lenne! :D

Zsuzsi,
Sinalacot nem hányt még ki Olivér, elvan vele. Nem imádja, de hát semmit se imád, megeszi. Egyszer a banánt hányta ki, amit én turmixoltam. :oops:
A csacsik nagyon jók szerintem is, de aminek nincs talpa, az tényleg borulékony, majd nagyobb korban lesz jó. (Lorcsi egyik kis barátjának van ilyen. ) Sajna mire megtaláltam ezeket, addigra már megrendeltem egy másikat Olivér névnapjára, bár az is nagyon tuti! :D

Erika,
Mi a helyzet a tejcsivel?

Kismóki,
Óóó, bocsáss meg, hogy eloroztam előled e megtisztelő címet! :lol: Azt hittem abbahagytad a mérést, mikor elutaztatok a rokonodhoz… :D

Zsebi,
Na de jó, hogy kiderült, a láz oka, és már el is múlt! :D Képzeld, az egyik ismerősöm fiának most 6 hósan ugyanez volt, de az orvosuk azt mondta rá, hogy rózsahimlő… :shock:

Pompi,
Én is rendeltem tegnap ernyőt 3000-ért. Remélem ez nem törik szét olyan könnyen! Boldogultok a járókával? Ha nem, akkor Katyerina amit föltett linket, a Bambinoworld-ön többféle méretben és jó áron vannak ilyen korlátok. Megették a husit? Anyós cuki! :twisted: :lol:

Wish,
Csacsi :lol: ! Balázs jobban?
20140901102739
 
 


Pompi!
És ezt miből következtette ki anyós?

Hajni!
Igen mára már iszonyat pöttyös de nincs már láz semmi szerencsére. Kicsit még nyügi de az étvágya is visszajött. :)

Wish!
Balázsod hogy van?

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok!

Zsuzsi,
spenót:kicsi olajon fedő alatt felolvasztom a spenótot,kicsit megsózom,5 percig főzöm.Külön megfőzöm a krumplit és a végén összeturmixolom.Sztem 7 hósan már adhatsz neki,ez a babaváltozat.Fiúknak már felnőttesen csinálom.Amúgy Te cukorral eszed?Én a sóskát eszem édesen.

Zsebi,Wish,
jobbulást kívánok a Balázsaitoknak!

Pompi,
csirkemellet én is úgy csinálom,mint Orsi!

Emma,
sztem 7 hósan a 200 g kajának elégnek kell lennie,ha 5x eszik ennyit.Ha 4x,akkor lehet több is.Arnoldom ha 1 kanállal többet evett a kelleténél,kihányta.Most belecsap a kanálba,ha nem kell neki több kaja.

Bandika,Hajni,
tegnap találtam egy másik tuti szállást,le is foglalatam.Július végén-aug.elején megyünk,csak már most intézkedni kellett,hogy legyen még hely!
Hajni,engem érdekelne a tápi,de sajnos nem megyünk Bp.felé,így tárgytalan.Ti nem jártok erre véletlenül?(a győri vonalon?)

Pompi,
anyós milyen "jó fej"!

Lili,
melyik baba van a képen?GYÖNYÖRŰ!
Márk még anno 1 hónap alatt 1300 g-ot hízott!A legtöbb súlykülönbség 80 deka volt,most 10 deka,ráadásul neked 1 fiú-1 lány!

Andi
Kép
aanda
 
 


aanda írta:Hajni,engem érdekelne a tápi,de sajnos nem megyünk Bp.felé,így tárgytalan.Ti nem jártok erre véletlenül?(a győri vonalon?)

én tuti megyek Bp-Győr vonalon vagy a jövő héten v. utána, mert az unokanővéremhez készülök kismamarucit szállítani (győrbe konkrétan), tehát el tudom vinni.
írsz egy privit, hogy pontosan hol laktok? Hajnival meg leszervezem, hogy elhozzam tőle.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi,
nagyon köszi,privi ment!

Andi
Kép
aanda
 
 


Andi,
ez az én kis dagi Barnim :lol:
Nálunk most 27 dkg a különbség köztük.

Lányok,
mikorra megy le az ember lányának hasa kb.? És tornával megy le vagy magától tűnik majd el?

KépKép
lili73
 
 


Hajni

milyen csacsit rendeltél?
muti! :D
erről az arzuhanas.hu-ról már teljesen megfeledkeztem, s ahogy feltetted valamelyik nap a linket, azóta sokat csmegézek.
ha több játékot rendelek, akkor is csak 1*1650 ft a szállítás, ugye?
milyen ernyőt rendeltél?
én most jöttem rá, amióta a sportot használjuk, hogy a PP-nak olyan nagy a kupolája, hogy tudom úgy állítani, ne süssön a szemébe a nap.

Aanda

ezek szerint Te mélyfagyasztott spenótot csinálsz? abban nincs semmi olyan, amit nem ehet egy baba? én jó sok cukorral eszem, meg jó sok fokhagymával.

Emma

én mindig 200 gr főzeléket adok Olivérnek, és mire ezt megeszi, addigra lakik jól. ma céklafőzelék volt, hát eddig ez volt a legnépszerűbb :D
gyalult tököt nem kapok sehol, most azt szeretném kipróbálni.
Olivér eddig egyetlen kaját nem evett meg, a meggyszószt.

Lili

könnyebben telnek már a napjaitok?

Kép
zsuzsi73
 
 


Lili

nekem kb. 6 hét után lement, de ikrekkel biztosan tovább tart.

Kép
zsuzsi73
 
 


lili73 írta:Lányok,
mikorra megy le az ember lányának hasa kb.? És tornával megy le vagy magától tűnik majd el?

fél éves korra viszonylag emberi formát ölt,a végleges 1 év körül alakul ki. Utána normával javítható az eredmény

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsuzsi :D
a fagyasztott spenótban is csak spenót van :) kivétel az igloak a krémes parajpüréje, mert abban van még tejszín is, persze az nem jó.
cukor spenótba :shock: :shock: nálunk sok fokhayma + bors megy bele.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: