Új privát üzeneted érkezett!

Fanetta, de édes vagy, hogy ezt mondod!!!!

Kölyök:
http://myscene.everythinggirl.com/games/games.aspx

nekem ezek a kedvenceim :oops:
extra bugyután plázacicás, ezért nagggyon kikapcsolódásos

Megyek, meghozta apja az ötévest

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Egy kicsit hosszura sikeredett - bocsi előre is a részletességért

Így születtem én

Nagy Nimród László

2008. február 22-én kezdődött minden. Este 8 körül elhoztam Fannit, aki élete első önálló szomszédolását hajtotta végre a tőlünk 2 utcányira levő bölcsistársánál, Daninál. Amikor betettem az autóba, furán fájt a derekam – de hát ez ugyanúgy jelenthetett volna semmi különlegeset is.
Este, azaz éjjel 2 körül sort kerítettünk volna az alvásra is párommal…..pár perc és ő már édesen fújta is a kását….csak nekem nem ment valamiért. Egy icipici fájáskára lettem figyelmes: a hasam alján húzódott végig, de nagyon haloványan. Aztán magam sem tudom hogyan, de sikerült elaludnom.
5 körül megébredtem és gondolkodtam: „ Nagyon pocsék lesz, ha ezentúl is csak így tudok majd aludni……hoppáááá….mi ez?????? EGY FÁJÁS????.........lássuk csak lesz-e következő?......10 perc eltelt és itt egy újabb…….14 perc……és újra egy …….. hmmm …… nagyon rendszertelenek és nagyon gyengék……de hát Fanninál sem volt ez másként. Ráadásul ma éjjel kétszer is volt székletem.” - TUTIRA MA ÉRKEZIK NIMRÓD!!” csapott belém a felismerés.
Felráztam a párom és szóltam neki, hogy a mai – szombati - programját jobb, ha elfelejti, mert szerintem ma szülni fogunk. Egy kis fazonigazítás, tusolás, következett, majd elraktam a szárítóról a ruhákat, azután bekapcsoltam a számítógépet és írtam egy incselkedő levelet 5:39-kor a babaneten a márciusi babókat váró csajoknak, akikkel egy ideje már együtt szurkolunk egymásért:

Na csajok!!! Azt hiszem nem várok tovább arra, hogy valaki megszüljön!!!! Hozom én a következő babót !!!!!

Mni, Judit, Linocs, Szilvánusz! Akkor én odabent várok rátok.

Ez utóbbi fájás 5 perces volt, bár nagyon enyhe! Összevissza jönnek (14, 10), de ez Fanninál is így volt. Plusz 2 szer volt székletem - ez is tuti előjel. Szóltam is a páromnak, hogy a mai délelőtti programját felejtse el. De úgy látom nem vett komolyan, mert most aludt vissza -na mindegy-, hagyom még egy kicsit csicsikálni (hű-most megint egy-de elfelejtettem, hány perce volt az utolsó).

Szerintem mire felkeltek, Nimród (basszus, ez megint 5 perces volt-még a végén nem érünk be a kórházba) már kívülről szemléli a világot -ha reggel 10-ig nem jelentkezek, akkor mérget is vehettek rá.

Na szóval, többet nem bohóckodom, inkább megyek, összepakolom a fogkefémet és egyéb hasonló csemegéket.

Aztán újra felköltöttem az időközben visszaaludt apát, felhívtuk a barátainkat, hogy akkor visszük Fannit, és elkezdtem öltöztetni a kiscsajt. Összepakoltam a hiányzó dolgokat, felhívtam anyum, hogy akkor hamarosa kint lesz a második unokája is, és elindultunk. Letettük Fannit, majd közöltem apával, hogy akkor taposson a gázpedálba, mert 3-5 percesek a fájások, és jó lenne még szülés előtt beérni a Budapest falu másik végén levő kórházba. Ennek örömére tettünk még egy plusz városnéző körtúrát, ugyanis elfelejtettünk idejében letérni a rakpartról.
Fél 8 körül értünk be a kórházba, ahol az ügyeletes doki közölte, hogy egy újnyira nyitott a méhszáj. MICSODAAAA??? CSAK????? Nem jött hogy elhiggyem, hogy túl korán értünk be a kórházba.
Háromnegyed 8-kor beköltöztünk a szülőszobára, megkaptam az első antibotikumot (pozitív lett ugyanis a sztreptoize szűrésem), szívhangot néztek, kaptam homeopátiás cuccot a gátvédelemhez, majd két fájás közben készített a szülésznő egy pár „még pocakos” fényképet, majd megegyeztünk a párommal, és közöltük a szülésznővel is, hogy akkor 10-re baba lesz. Ő is készségesen beleegyezett ebbe, közben erősödtek a fájások. Nagyon aranyos, kedves volt a szülésznő mindvégig: minden általunk felvetett kérdésre válaszolt, (többek között apának azon kérdéseire is, hogy akkor „tutira ma szülünk?” és, hogy „nincs olyan, hogy hirtelen abbamarad, és mehetünk haza”) szívhangnézés közben bíztatott, hogy keressem meg nyugodtan a számomra legmegfelelőbb pózt, ő majd követ. Örömmel nyugtáztam, hogy a sok jó szülésznő közül sikerült ismét kifogni egy nagyon jót!!
Ücsörögtem egy kicsit labdán, majd elmentem pancsikálni. Ez nagyon bejött nekem most is. Közben azt mutatták a folyamatos vizsgálatok, hogy rohamos a tágulás – amit mi örömmel nyugtáztunk.
Amikor megtudta a szülésznő, hogy Fanni milyen hamar megszületett, rögtön felhívta rajongott dokimat, hogy húzzon bele, nehogy lemaradjon a szülésről, aki nemsokára meg is érkezett. Zuhanyozás közben egyszer csak éreztem, hogy tolófájásszerűt érzek. Kislattyogtam a zuhanyfülkéből, és egyszerre értünk szobára dokival . Megvizsgált, majd nemsokára eltűnt a méhszáj, és jöttek a határozott tolófájások.
A doki közölte, hogy most akkor burkot repeszt. Amikor láttam, hogy mivel készül akciózni, kétségbeesetten néztem rá, és mondtam neki, hogy na ezt azért ne!!! Közölte, hogy a burokban sincs ideg, akár a köldökzsinórban, és egyáltalán nem fog fájni: és neki lett igaza. Nem éreztem semmit! Hihetetlen ez a doki!!!! Hála neki, a „fájdalmas vizsgálatokat” csak hírből ismerem.
Elfolyt a magzatvíz, majd megkérdeztem, hogy szép átlátszó-e? Megtudtam, hogy nem, az bizony zöldes: tehát Nimike anyjával való szolidaritásból belekakált a vízbe, de nemrég tehette szerencsére, mert az még nem barnult meg.
A következő pillanatokban szólt a doki, hogy most akkor jöhet a nyomás. Pár erőteljes nyomás után éreztem, hogy bent van a bébi buksija a szülőcsatornában, majd hirtelen visszacsúszott. „Visszament - pedig már majdnem kint volt” -szóltam fájdalmasan a dokinak, aki megnyugtatott, hogy ez így van rendben. Közben a szülésznő és a doki folyamatosan masszírozta a gátat, és éreztem, hogy a doki nem engedte, hogy a gyerek feje egyből kibújjon – meg kellet várni, a gátvédelem érdekében, amíg kitágul magától annyira a szülőcsatorna, hogy kifér a babó.
Ez a pár perc, nehéz volt: nem nyomni, amikor azt éreztem, hogy nagyon kell!!! Ordítani szerettem volna, hogy nem érdekel, vágjon, vagy csináljon amit akar, csak hagyja, hogy nyomjak!!! - De a doki következetes volt: - „Aprókat szuszogni”
- „Halljam Anetta, az apró lélegzetvételeket ”- és én kis angyal módjára igyekeztem követni az utasításait. Tudta ám a kis ravasz, hogy apró lélegzetvételek mellett nem lehet nyomni!!! Kétszer – háromszor eljátszatta ezt velem, mindig olyankor, amikor jöttek a tolófájások.
A szülésznő tartotta a gátat, és egy újabb tólófájásnál egyszer csak plutty - mint egy sugárhajtású repülőgép: kiröpült Nimród!!!!!! Felkönyököltem, és megnézem: ott lógott, azaz feküdt az asztalon a köldökzsinór másik végén, magzatmázasan, lilán, majd hamarosan a hasamra került. Néztem a kis békát, a kezét, az arcát…..és még mindig alig akartam elhinni, hogy megszületett. Majd hatalmas megkönnyebbülés, és felismerés következett: IGEN! MEGSZÜLETETT! ITT VAN!
Elvágták a köldökzsinórt, és Nimike elment apával adatokat szolgáltatni az utókor számára. Pici várakozás után leszálltam én is a köldökzsinór másik végéről, ugyanis nem volt értelme tovább maradni rajta = szépen-rendben megszületett a méhlepény. Ismét felkönyököltem, majd megtudtam, (megláttam) hogy egyben van és sérülésmentes a méhlepény is.
Azután láttamozott engem is a doki, aki közölte, hogy egy kis horzsolás van csupán a Nimród által kinyitott kapun, de az annyira pici, hogy nem igényel semmiféle ellátást.
Majd visszajött Nimród apával, és megpróbáltuk mellre tenni. Harmadszori próbálkozásunkra, rácuppant a mellemre, és elindította szopási programját, ami hibátlanul működött. Remek munkát végzett a Programozó!!!
Két óra nyugi után, már alig vártam, hogy felkelhessek az ágyból – elállt a fenekem a sok ülés - fekvéstől. Lezuhanyoztam – eközben Nimike békésen csicsikált apa karjaiban, majd átcuccoltunk a kórterembe, ahol két másik egynapos baba szopizott serényen az anyukája mellén.
Nagy-nagy hálát érzek ezen újabb csodálatos, gyors és felejthetetlen szülésélményért, és mostmár „csupán” bölcsességet, erőt és türelmet kérek a Nagy Programozótól, hogy úgy nevelhessem (nevelhessük) ezt a kis lényt, testvérével együtt, hogy testileg, lelkileg egészséges ember válhasson belőle mindannyiunk örömére.

Kép Kép Kép
fanetta

No, Csibéim!

Búcsúzom. :(
Fogalmam sincs mikor kerülök elő a hétvége folyamán, mert anyós-pajtásnál nincs internet, Anyuméknál pedig meglehetősen meseszerű. Ha tudok, mindenképp jelentkezem. Ha hamarabb nem, akkor hétfőn már itthonról. (Gondolom nem szülök még a hétvégén, de azért biztos ami tuti alapon elpakoltam az összes papíromat és kicsivel több fehérneműt, mint szoktam.) :roll:

Pati, Eszterxx, Jim, Kölyök, Judit18, Linocs, Mzx, Zsu... , és inkább nem sorolom fel az egész topicot, kérek szépen minden fontos, nem fontos érdekes és érdektelen dolgokról sms-ben értesítést kapni. (Még azt is tudni akarom, hogyha Zsu tovább növesztette velem szemben pocakban az előnyét. :wink: :lol: )

Ha valaki szülni megy, akkor kívánok neki problémamentes, csodaszép szülést. :)
Egyébként Mindenkinek alacsony vérnyomást, stresszmentes, napsütéses, vidám hétvégét kívánok! :wink: :D

Ölel, csókol és szeret Benneteket a Tyúkanyó! :lol:

Évi

KépKép
kvaszeva

Feri
Nagyon szép Lilla :lol:

Monácska
Nagyon sok boldogságot Nektek!

Linocs
Gyanús ez a sok alvás :roll: :wink:
Készülsz valamire... :lol:

Csajok!
Hogy Ti miket tudtok összeírni... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nem lehet szoptatás közben olvasni benneteket!
Vendég

Éva, jó utat :) és igérem küldök neked smst, bármi történik. Én úcse szülök még egy darabig. :lol:

Kép

Kép
kolyok28

Fanetta, naggyon csúcs ahogy leírtad Nimi érkezését!
köszi!

Csajok, még ilyeneket akarok olvasni, és akkor nem fogok félni majd a szüléstől! :)

Linocs, nekem is gyanús ez a sok alvás. De jól teszed!

Aranykavics, hogy vagy ma?
Juditkecskemét, kapsz már levegőt?

jelentem, elefántlábaim már nem akkorák :lol: látszik a bokacsontom :lol: de azért pihipihi

Kép

Kép
kolyok28

Pati, ez haláli.... nem kell nekem gitár :lol:

Kép

Kép
kolyok28

Pati, Fanetta, akkor nem én vagyok az egyetlen gógyis, aki azon agyalt, hogy nem lehet semmi baj, mert a piciknek szükségük lesz rám? Már vizualizáltam, ahogy apjuk kétségbeesetten feladja a küzdelmet, és a nagyszülők marakodnak az unokákon, anyósom pedig kinyalva, frissen vasalt fehér ingecskében, nyakkendőben viszi a fiamat az első nap az iskolába, és lelkére köti, hogy egyenesen üljön a padban, és meg ne mukkanjon, amíg nem szólítja a tanárnéni. :roll:

Szilvánusz, na jó, végülis asszem rá tudok szánni 100 forintot is! :D Mikor küldöd az 500ezret? :D :wink:

Pati, már akartam írni, komolyra fordítva a szót, hogy valamiért én is úgy érzem, hogy kicsit elszakadtam/ok Eriktől. Próbálok sokat törődni vele, de nem nagyon megy, és az is nyomaszt, hogy most ezt tudatosan csinálom, nem spontán szeretgetem meg, mint eddig. Ráadásul olyan nagyfiúnak látom, mióta a pici megszületett, már nem az én picinyke fiam, akit babusgatni kell. :? Elég nehéz ezt feldolgozni és kezelni, bűntudatom van...

Kép

Kép
mzx

Csajok, nekem Szilvánusz azt mondta, hogy hétvégén szülünk - szóval én szófogadó lyányka vagyok - és rápihenek a dologra - mégis jobb kipihenten szülni ;)

Fanetta: azért nem semmi - elég frappáns szülésed volt!!! Pikk-pakk! Lehet ilyet kérni első szülésre is?????

Egy kérdés: mostanában vettem észre, hogy a bal cicimen minden okés: szépen kiáll a mellbimbóm, és általában onnan szokott szivárogni vmi előtej féle, viszont a jobb mellem olyan fura a mellbimbóm ugyan nem fordul befele, hanem olyan tölcsérszerű az egész, és a mellbimbóm alatti részen az udvar kurtára be van keményedve - már most be lenne gyulladva - ne má!!!!!!
linocs

Ja, és csatlakozom a gógyisokhoz: kb. 1 hónapja, amikor szelektáltam a kapott ruhákat méret szerint, és elraktam zacskóba őket, akkor mindegyikre ráírtam: hány hónapos kortól jó, milyen méretűek - és odahívtam a Kedvest ezekkel a szavakkal: figyelj jól, ha majd nem leszek, akkor itt találod ezeket, itt meg ezeket a ruhákat - ő meg nézett rám kerek szemekkel, hogy mi a francot beszélek. Mostanra már elmúlt ez az érzésem - de akkor határozottan bennem volt, hogy lehet olyan, hogy én nem lehetek...
linocs

Kölyök!
Köszi talán megmaradok...Éjjel úgy érzem, hogy még egy órát sem aludtam. Fájt a fejem, hasam, derekam, levegőt csak a számon kaptam. Reggel bevettem egy marék gyógyszert (vitamint), Panadolt.
Levi most aludt el, melléfekszek és én is próbálkozom.

Mzx!Én is bűntudatot érzek. Levihez egyre kevesebb türelmem van, ráripakodok stb. Bár okot is ad rá... Kínlódok az ebéddel, savanyú krumplileves, túrógombóc - erre üvölt, hogy nem jön, hisztizik, felrakom a székre, kiköpi.....
Néha úgy megraknám, mikor már minden szép szó hatástalan....
Mi lesz ha itt lesz Nimi?????????
És már én is tervezetten (előre megfontoltam) foglalkozom vele, mert sajnálom előre, hogy mi lesz vele, ha nem érek majd rá még ennyit sem....

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Köszönöm én is a szüléstörténeteket, nagy örömmel olvastam....

Itt Kecskeméten nem raknak a hasunkra semmilyen súlyt :( :(
Viszont a beteghordó rak át a hordágyról a műtőasztalra és fordítva, nem kell pucéran sétálni....Végig takargatnak egy lepedővel....
A babát itt sajnos csak hosszú órák múlva láthatja a császáros... :( :(
A műtét előtt nincs beöntés sem...

Jajj csak tartanék már ott én is...Nagyon kíváncsi vagyok a gyermek súlyára (majd leszakad a hasam), valószínű az élbolyban leszünk...

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Linocs: az agyadban dől el a dolgok nagyrésze. Elsőre is lehet ilyen rendelni: a lényeg, hogy nagyon pozitívan állj hozzá!!!! (A párom mondja, hogy írjam ide, hogy ne görcsölj - nagyon rákattant mostanában a babanetre!)
A dokim szerint is ha félsz, megfeszíted azokat az izmokat, amiket lazán kéne hagyni, hogy pl. gyorsabban táguljon az embernek leánya, hogy kirepülhessen aztán babó.
Szóval gondolj arra, hogy a természet bölcsen megalkotta és kitalálta az egész utódnemzést és szülést. És ez sokkal jobban tudja a maga dolgát mindenféle embri okoskodásnál. Szóval semmi okod a félelemre. És beszéd meg babóval is, hogy akkor gyorsan, szépen fog menni az egész.

Kép Kép Kép
fanetta

Ja, a lényeg kimaradt: 9,40-re született meg Nimród!

Kép Kép Kép
fanetta

Sziasztok!

Egyetlen jó dolog ami, ma történt, hogy olvashattam Kikkóról, és Nikiékről.

Zalán babához sok boldogságot!

A kórházban tök fejetlenség volt... :evil:
A vérnyomásommal annyi történt napi 2X1 tabletta hatására, hogy A 160/110-ről "lement" 155/80-ra. :evil: :evil: :evil: Fehérje negatív, ödéma nuku, legalább maradhatok itthon.
Igen, nekem még azért viselik el el ezt az értéket, mert soha nem mértek 130/80 alatt....
És a második érték valmivel fontosabb, hogy lement, az a károsítóbb a magzatra. Legalábbis ezt magyarázta az orvos múlthéten. A 110 az sok volt akkor rendesen.

Az orvosom megbetegedett.
:evil: :evil: :evil:
Így máshoz küldtekbe, és az se uh-t, se méhszájvizsgálatot nem csinált. :evil:
Csak az nst-t nézte, meg a vérnyomit. Az nst ragyogó lett, sok mozgás, tökéletes szívhanggal. :) Fájás mondju nuku.

Ezek után olyan bizonytalanságban maradtam!:cry: :cry: :cry:

Pati!
Biztos jó lesz ez a Kistarcsai Kórház???
Tök rohanás volt mindenki, de állítólag több orvos is hiányzik.

Ennek ellenére nekünk már az lenne a jó, ha minél hamarabb szülnénk.....
Remélem szülés alatt nem megy fel a vérnyomásom ennél jobban. :?

Hát ennyi. :wink: Azért igyekszem magamhoz térni. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Köszi Fanetta: valahogy úgy van a fejemben, hogy gyors szülésem lesz. De tényleg! Valahogy nem összeegyeztethető velem a 10-20 órás vajúdás. És nem tartok a szüléstől - tényleg. Tudom, hogy fájni fog, de azt is megbeszéltem Fruzsival, hogy ő is segít, és én is ügyes leszek - szóval minden rendben lesz!!! (legalábbis ezt "mantrázom" folyamatosan)
De azért még kívánhatok ;)

A férjurad nem fordul le néha a székről a hülyeségeinktől???
linocs

Monácska!

Remélem felejhetetlen marad számodra a mai nap!

Várjuk a beszámolót és az esetleges képeket. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Tyűű, ezt a nagygyerekmiattlelkifurdalásomvan dolgot ne eresszük ki a palackból, mert sztem többen vagyunk vele olyan szinten, hogy tuti pszichiáterért kiált a dolog. :roll:
Ha rosszak lesztek, küldök egy verset a dologról és akkor ígérem, az egész topik véresre bőgi magát......... :!:

Kölyök, bejön a játék?

Judit, jobbulást!!!!!

Szilvánusz és Linocs, legalább Ti hajráááá, ugyanis most küldött szívem kedvelt Ügynöknője sömöst:

"HALI, CSAK AZÉRT JELENTKEZEM, HOGY SAJNA MA SEM SZÜLÖK, MOST VÉGEZTEM A DOKINÁL. MEGYEK KI GYEREKSZOBÁT PUCEVÁLNI, LEGKÉSŐBB HOLNAP REGGEL JÖVÖK A TOPICBA. ESZTERXX"

Meg ne mondjátok neki(!!!) de már annyira sajnálom ezt a csajszit!!! Négykilós csipetkével a pociban, mára gyúrt és már megint, ma se....
Annnnnnyira szurkolok neki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
De ha visszajönne, erről egy szót se. Pszt!!!! :wink:

Kép
Kép

mpatr

[quote="mpatr"]T írta:mpatryűű, ezt a nagygyerekmiattlelkifurdalásomvan dolgot ne eresszük ki a palackból,

Ja persze még ez is van, amióta bejöttek a nehézségek.
Egy pszichiáter lehet, hogy meggazdagodna belőlünk, ha kezelné a topikot.
Bár, ha az egészet egyszerre, az lehet, hogy nem lenne olyan drága.

Tisztelet a kivételeknek, akik tök happyk és nyugodtak. :D

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumperka, nyugi!!!! A Kistarcsai Kórház már 5 éve is jó volt, pedig akkor még nem büszkélkedhetett saját PIc-cel és Közép-Európa egyik legjobban felszerelt szülőszobai egységével! Bármelyik kórházba is mész, mindenhol ez a fejetlenség fogad!!!!! SZerintem alapvetően jó az orvos-gárdája is, a főorvost ismerve szakmai selejtekkel nem dolgozna együtt!
És különben is, a saját dokid visszatér, mire Te jössz :wink:

JUST NYUGI!!!!

Milyen gyógyszert kapsz? A kardiológus ismerősöm mondta, hogy terheseknek csak a Dopegytet írják. De tévedhetett.

Kép
Kép

mpatr

Juj, én ígértem nektek apucihopgyansegítsen-t.
Na, mindjárt csak anyakérektejszínhabotakakajóba van. :wink:

Kép
Kép

mpatr

Fanetta, hát ez olyan megnyugtatóan hangzott, mármint nekem pláne, doktorunk szempontjából nagyon bíztató!
Örülöki, hogy ilyen simán mentek a dolgok, a továbbiakra is hasonlókat!
Olyan jó látni, hogy valaki ilyen nyugodt mint te.
Egyetértek, hogy agyban dől el, de félek, hogy ha 33 évig, szorongós, aggódós voltam akkor életem legnagyobb eseményénél sem lesz másképp.... de igyekszem én is!!

Szilvánusz, asszem a lóverseny szabályai szerint rád fizetnek a legkevesebbet a jelen helyzetben .... :)

Évi tyúkanyó, várunk vissza miharabb!!

KépKép
judit18

Dopegytet szedek!
Az orvos akihez beküldtek pedig Umáthum József volt.Szerintem éjszakai ügyelet után kellett neki beugrania, mert jó nagyokat ásított....

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Orvosoknál mi a nagyobb fokozat, a főorvos, vagy az adjunktus,

Nem mintha ez igazán számítana. :?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Úgy látom Linocs, a lényeg a helyén van nálad! Megvan a jó alap arra, hogy minden gyorsan és simán menjen. :D :D :D

Kép Kép Kép
fanetta

[quote="judit18"]
írta:
judit18Szilvánusz, asszem a lóverseny szabályai szerint rád fizetnek a legkevesebbet a jelen helyzetben .... :)

Ez is hüüüüüüüüüüüüüüülyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép

mpatr

A főorvos az isten.
Minden más csak az egyszerű szemlélő számára nagy.... :wink:

Kép
Kép

mpatr

Nem szeretném bemásolni ide az apást, mert sztem nem mindenki kiváncsi rá.
Viszont nincs Word-öm az újratelepítés óta és nincs kedvem se felrakni.
SOS!!!

Kép
Kép

mpatr

Dehogynem Judit!!! Ne arról győzd meg magad, hogy nem fog menni, hanem arról, hogy MOST AZ EGYSZER ÖSSZEJÖN!!! Ráadásul a körülmények adottak, + van egy profi dokid, aki igazán tudja, hogy mit csinál!!! Ő igazán levezeti a szülést, veled van, nemcsak bekukkant.

Kép Kép Kép
fanetta

Pati!
A fájl maga rajta van a gépen?
Ha Te nem is tudod megnyitni, ha átküldöd akkor mi tudjuk olvasni. Próbáld meg csatolni egy emailhoz.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

[quote="pumperka"]
írta:
pumperkaEgy pszichiáter lehet, hogy meggazdagodna belőlünk, ha kezelné a topikot.
Bár, ha az egészet egyszerre, az lehet, hogy nem lenne olyan drága.
Tisztelet a kivételeknek, akik tök happyk és nyugodtak. :D

PÉLDÁUL???????????????? :shock: :shock: :shock: :shock:

Kép
Kép

mpatr

Pumperka, a szöveg megvan, emilkében küldeni is tudom, csak Wordben linkelni nem, pedig az volna a jó, hogy csak az nyissa meg, akit érdekel.
Mert például többeknek már eléggé mindegy, amolyan esőután.... :roll: :lol:

Kép
Kép

mpatr

CSak erős idegzetű gyermeknevelőknek és nemfoglalkozomveleeleget-depiseknek!!!
Aki most túlérzékeny, ne nyissa meg!!!!!!:
DE TÉNYLEG!!!!!!!!

http://zeneszoveg.hu/lyrics.php?lc=12765

Kép
Kép

mpatr

Ha már úgyis magammal beszélgetek, akkor Fanettának:

"Nagy-nagy hálát érzek ezen újabb csodálatos, gyors és felejthetetlen szülésélményért, és mostmár „csupán” bölcsességet, erőt és türelmet kérek a Nagy Programozótól, hogy úgy nevelhessem (nevelhessük) ezt a kis lényt, testvérével együtt, hogy testileg, lelkileg egészséges ember válhasson belőle mindannyiunk örömére."

ÁMEN!!

Ezt igen szépen megfogalmaztad!!!!

Kép
Kép

mpatr

Sziasztok!

Egész nap rohantam, most értem ide újra, erre nem felébredt a lányom! :roll: De szerencsére most nem zaklat, úgyhogy tudok pár sort írni.

Először is Kikó, nagy-nagy gratula a kis Zalánhoz!
Kép

Eszterxx, hát akkor Kikónak sikerült jól elhappolnia előled a február 29-ét! :lol: :lol: :lol:
De ne aggódj, úgy látszik, a laptetejét senki nem tudja elvenni tőled és Patitól. :wink: :wink: :wink:

(Kellett elszólnom magam: a kiscsaj az ölembe mászott. :roll: Átváltok egykezes variációra. :evil: )

Monácska, remélem szép napod volt-van-lesz! És minél előbb jön a beszámoló!

Feri, Fanetta, köszönjük a beszámolókat, mennek a blogba! :lol:

Kvaszeva, jó hétvégét!

Pepike, jobbulást a kislányodnak! Hogy mindannyiunk gyereke miért most a célegyenesben lesz beteg????????

[quote="judit18"] írta:judit18s a súlybecslés már 3500 gr! de hozzátette, hogy ettől még 4 kg is lehet. gondolom ezt azt jelenti, hogy kevesebb viszont nem sanszos??
BPD - 97,2 mm - ez soknak számít??

Hát, Alexát 39+3-nál becsülték 3600 g-ra, BPD 93 volt és 4030 g-mal született.
Most 37+4-nél BPD 96, becsült súly 3370 g, szóval valószínűleg ismét nem kispályás gyereket szülök. :lol:

Szilvánusz, talán még nem voltál köztünk, mikor felraktam a 41+1-es szülésindításom történetét. Itt van (ha erre gondoltál, hogy leírjam): 1204294497.0014.doc

[quote="juditkecskemet"] írta:juditkecskemetn is bűntudatot érzek. Levihez egyre kevesebb türelmem van, ráripakodok stb. Néha úgy megraknám, mikor már minden szép szó hatástalan....
Mi lesz ha itt lesz Nimi?????????

Judit, Mzx, sajnos egyetértek! :cry: :cry: :cry: És még rátesz az, hogy emiatt a hülye betegség miatt mindannyian nyűgösebbek vagyunk. :roll:

Még csak annyit: ma voltam védőnőnél, és az utóbbi hónapban egy grammot sem híztam. :shock: Vagy csak a héten kif.stam a felesleges vizet. :oops:

Az emberek pedig bunkók: elmentem a házidokihoz a táppénzes papírért, és megkértem a két !!! ott tartózkodó embert, hadd kopogjak már be, csak egy papír kell. Erre a pasas (olyan 50 körül): "Nekem meg csak egy recept kell". ANYÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁD!Hozzáteszem: a hasam igencsak látszik, Alexa meg fetrengett és üvöltött a babakocsiban, mert ki akart szállni.

Kép
Vendég

Fanetta, akartam kérdezni: most akkor László Nimród vagy Nimród László az utód neve? És hogyan szólítjátok, melyik nevét használjátok?
Vendég

ZSu, én meg a Vikót akartam kérdezni, ez így anyakönyvezhető, vagy a Viktort becézitek így?

Kép
Kép

mpatr

Jön a front, most kezdett esni nálunk az eső. Nyomja a fejemet és egy kicsit a vérnyomimat is.
Ígyhát váááárom a megváltó pukkanást!
Nem, nem a pezsgőét, hanem a burokét. Ha jól emlékszem, Pumperka önjelölt meteorológia ADJUNKTUSNŐNK ezt ecsetelgette a minap :wink: :wink:

Kép
Kép

mpatr

Este még szeretnék visszajönni, de most egy darabig távozom.

Ígérem nem kesergek!

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

[quote="mpatr"]Z írta:mpatrSu, én meg a Vikót akartam kérdezni, ez így anyakönyvezhető, vagy a Viktort becézitek így?

Vilmos lesz, mint az apukája. Őt kisebb korában így hívták, most már mindenki Vilizi, de én a fiamat nem akarom így szólítani.
(Annak idején nehezen barátkoztam meg a férjem nevével :oops: , most már O.K., de a pici nem Vili lesz, hanem Vikó. :lol:
Én egyébként javasoltam Apának, hogy anyakönyveztessük így, de ő tovább szeretné örökíteni a nevét, így csak becenév marad. :lol:
Vendég

Csak erős idegzetűeknek!!!

Kicsit lenn van már a hasam:

Kép
linocs

Jelentem: most először egyedül lemenedzseltem a déli etetést és mindkét gyerek lefektetését. Szerencsére Erik tök jó fej volt, és ugyan kijött 3-szor is a szobájából, de némi fenyegetés :oops: :? , és kis zsarolás hatására (hú, de jól nevelem a gyereket... :wink: ) hajlandó volt egyedül, simi nélkül elaludni. Persze mindháromszor be kellett mennem betakargatni, miközben Laura lógott az ebéden.... de sikerült kisebb zökkenőkkel megoldani a dolgot, és utána mindkét gyermek édes álomba merült, így fél órácskát nekem is sikerült szunyókálni.
Mindeközben párom a Grasham Palotában ebédelt (potyaebéd, angol partnercég fizeti), elküldtem, mert sok volt belőle már délelőtt. A menü természetesen csodás ételkölteményekből állt, egy mégcsodásabb rigójancsival megkoronázva, erre hazajön, elmeséli, majd megkérdi, hogy "És ti mit ettetek?" BORSÓFŐZELÉKET FASÍRTTAL :evil: :evil: :evil: , bameg!!!
Na de most elment beszerzőkörútra, és megígérte, hogy a cukrászdát is útba ejti :).

Pati, beijedtem, inkább nem nyitom meg... :oops:

Kép

Kép
mzx

Atyám linocs ez nem semmi :shock: :shock: :shock: , hol van ettől még az enyém??????

A kis Fruzsi már kellőképp kifelé készülődik!

pepike

Kép

Kép
pepike

Linocs, :shock: hűűűűűűűűűűűűűűűűű!

Kép

Kép
mzx

Linocs, méghogy kicsit!!!!!!! :shock: :shock: :shock:
Vendég

Ügyi vagy, Mzx! :lol:
Meg akartam kérdezni már: Erik azóta nem követelte még vissza a rácsos ágyát?
Vendég

Zsuzsi, szerencsére az egy hónap elég volt arra, hogy már ne emlegesse. Mondjuk az első új ágyban töltött éjszaka után ki is vittük a szobájából, hogy már ne is lehessen benne aludni :).

Kép

Kép
mzx

Linocs, hűűűűűűűű, ilyen létezik?????

Fanetta, köszi a beszámolót, én is szeretnék ilyen szülést!!!

És akkor az én mai napomat: 3 órát ültem sorba a kórházban, közben megérkezett a dokinőm is, aki ismét meg sem ismert. Na mindegy, amúgy is egy párt kisérgetett, majd előttem el kellett mennie valami főorvosi gyűlésre.

Közben bejutottam a ctg-re, ahol először vérnyomásmérés, majd megkérdezték, hogy voltam-e a héten már vizeletvizsgálaton, mert ha igen, akkor most nem mérnek fehérjét. Mondtam, hogy iszonyatosan vizesedem, úgyhogy nem ártana, de közölték, hogy felesleges ennyiszer (hétfőn nézték utoljára)

Majd ctg, gyerek egy rugdosás után bealudt, megint nem sikerült felkelteniük, de mondta az egyik nővér a másiknak, hogy az én dokimnak ez is elegendő...

Amúgy végig olyan 40 körüli fájásaim voltak, gondolom, ez még nem túl sok, de eddig 0 volt csak.

A ctg-s papirra ráirták, hogy vizelet: negativ, basszus!!!!!

Majd vártam egy csomót, jött végre a doktornőm, aki megnézte a méhszájat, ami már puhul állitólag, mondta, hogy még nincs vége a napnak, de ma nem fogok szülni, az szinte tuti.

Majd a következő, amikor megvizsgál: jövő péntek!!!!!!!!!!! 40 hét és 3 napos leszek addigra!!!!!!!! Azt hittem, nem hallok jól, de igen, jönnöm kell ctg-re hétfőn és szerdán, de azt neki nem kell látnia.

Hát, ennyit a fogadott orvosról, utoljára ultrahangot ő február 13-án csinált, nem kellene látni, hogy jól van-e az a gyerek????

De amúgy mások is őrjöngtek, akik ott vártak, ketten is voltak túlhordott kismamák, nekik is csak kétnaponta volt ctg, az egyik meg szeretett vonla vizsgálatot, de közölték velük, hogy hetente elég..

No comment, nem nekem való ez a nagy bababarát semmit nem nézünk kórház. Ha ideges az ember lánya, akkor szerintem már csak azért is meg kellene nézni, hogy megnyugodjon.

Na, utána kimentem apához, nagy lelkesedéssel, hogy akkor takaritok, meg kész lesz a szoba meg minden...

Sikerült lefestenie a plafont és két falat, semmi többet. Sütött viszont csirkét meg csinált levest, amit meg én nem értékeltem. Basszus, sosem attól paráztam, hogy nem lesz mit enni, hanem hogy a gyereket nincs hova letenni, pedig lassan megszületik. És ráadásul teljesen potyára mentem ki, mert neki folytatnia kellett a festést, ott pedig le sem lehet ülni sehova... pedig úgy volt, hogy este nálam alszik, de miután sörözött a festéshez, igy már be sem tud jönni. Én full kiakadtam, ott még nem bőgtem, csak itt, hogy irom nektek... tudom-tudom, hogy ennél sokkal nagyobb bajok vannak, de már megőrülök itthon egyedül, meg olyan jó lett volna éjjel valakivel (lassan már bárkivel) aludni. Na jó, itt a macska... de ő nem jó a korábban emlitett orvosi célokra :lol:

Sz..rok bele a csirkébe, persze ő is jól megsértődött, hogy ő csak jót akart, de nem úgy sült el... hogy sült volna el? Ha bárki megkérdezi, mit szeretnék, enni egy sült csirkecombot, vagy szobát a gyereknek és párt magamnak éjszakára, vajon mit is választanék?????

GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

Bocs a kitörésért, most én pótolok minden depist meg sárkányt. Na, legalább kipróbáltam, milyen nem meghatódottságból, hanem elkeseredésből bőgni...

Kép

KépKép
eszterxx

Pati, köszi a vérnyomis véleményt, szerintem is személyre szabott a dolog, csak így viszont nőttek kissé az aggódni valóim.

Pumperka a főorvos olyannyira a fősheriff, hogy az egész osztályát tükrözi. Ha Pati ennyire megbízik benne, akkor az tényleg nem lehet rossz csapat. Ez személyes, 10 éves tapasztalat, de valószínűleg kivételek mindig akadnak.

Ez a lelki dopping tényleg sokat számít a szülésnél is.
Én is ezzel próbálkozom. A minap már abba is belenyugodtam, hogy egyedül leszek a szülőszobán. Ebbe eddig belegondolni sem voltam hajlandó.

Hajrá szülni készülők!

Lívi egyébként ír valakinek?

Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani

Linocs, nem semmi pocak.... :shock:

Juditkecskemét, remélem azért hamarosan meggyógyultok, sikerült aludni délután?
azt már amúgy akartam kérdezni, hogy szerintetek mért kellett beöntés Nikinek, amikor császározták? :roll:
de az télleg szomorú, hogy nem adják oda mindenhol azonnal a császár után a kis lurkót... :(

Mzx, gratula a délutánhoz! most már visszavonhatatlanul vizsgázott többgyermekes anyuka lettél :lol:

Eszterxx.... nem csodálom hogy kiborultál... :roll: :roll: én helyedben (meg ha jól rémlik, Csujzi is egyedül vam.... télleg, mi lehet vele? :roll: ) szval a helyedben, ha ennyit kéne egyedül lenni már vagy becsavarodtam volna, vagy inni kezdtem volna.... persze most nehogy kimenj a konyházba vedelni, mert akkor bedilizem....
és nem értem, miért nem képesek a ffiak tolerálni a majdnem szülő nőket??? egyszer próbálnák ki milyen ekkora pocakkal.... ah....

....
voltunk a kórházban beszélgetni egy szülésznővel. mindenről kifagatott. és ha már kórházban voltunk kértem, hogy mérjen egy vérnyomást az elefántlábakra való tekintettel. mire mosolyogva, csak nem utánaolvasott???? :lol: mondtam de, de mondta, hogy okés, szivesen :) és hát utána mégjobban mosolygott, 109/65...
és aztmondta ilyen mértékű elefántláb még nem is elefántláb és hogy ez normális és hogy igyak sokat és pisiljek sokat :)
amúgy továbbra is tök szimpi a kórház.
....
na megyek inni, mert szomjas vagyok. :)
ma már nem is lesz több babánk?? :roll:

Kép

Kép
kolyok28

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?