Új privát üzeneted érkezett!

Jaa, és megrendeltem Zsófi új babakocsiját, végülis pierre cardin ps627 lett a nyertes, alig várom, hogy megérkezzen :lol:
Vendég
 


nekem meg a Bergmann lány volt kolleganőm, aztán feladta a közgazdász pályát, és beállt a családi vállalkozásba Füreden...de sajnos jó borsos árat kérnek mindenért....
Vendég
 


Igen, van ára az tuti... Vinni kell apukámat ;)
Vendég
 

 
 

Lányok! Csak a hozzászólásaitok olvasása is elég volt, hogy süteményéhségem legyen. Most aztán annyi a plusz kalória stopnak. Talán gesztenyepürével és egy kis tejszínhabbal beérem... :wink:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Ma én is ettem édességet, diós kiflit, de holnaptól visszaáll a régi rend :lol:
Vendég
 


Babett! Boti nagyon aranyos! Tényleg nem nagyon látszik az 1 hónap különbség Barnussal.
Irigyellek, hogy nálatok visszaállt az éjszakai rend! Nálunk most borult fel :cry: Kb. egy hete Barnus megint kel 1-2 körül, ma éjjel 1/2 1-kor kelt. Pedig már volt, hogy 4-ig aludt egyben. :? Nem tudom mitől lehet.

Édesség: Na én ma megúsztam az édesség evést...Sütöttem sütit, és nem sikerült :oops:

Én sem tudom miben vigyem Barnust sétalni. Eddig egy bundazsákot adtam az itthoni rugi fölé, és ment még rá egy vastag pléd a kocsiba. De ez már így elég sok. Ha elhagyom a plédet, nem fog megfázni?

KépKép
kutyfül
 
 


kutyfül: szerintem nem fog megfázni, főleg, hogy holnap már 21 fok is lehet!!! már szerintem az overál is sok...!! már elég lenne egy farmer+kabátka meg egy vastag pléd, csak nekem ehhez nincsen kabátom (csak kocsikabát, de az nem vastag), így marad az overál holnapra is, remélem nem sül bele...
ja, és a rend visszaállása 1 éjszakáig tartott tegnap megint keltem 4kor...minden éjszaka más és más, mindig egy nagy rejtély...szóval nem kell irigykedni :?

....és hétfőtől sütiSTOPPPPP... :cry:
Vendég
 


Ez az, Zsófinak sincs ilyesmi kabátja, csak a meleg overál, meg a vékony kocsikabát, szóval azt hiszem, kéne neki venni egyet. De amúgy tök jó, hogy ilyen szép idő van :)
Vendég
 


Oh yeah, a kölcsönkapott cuccok között találtam egy vékonyabb tavaszi pamutanyagú thermo overallt (na, ezt jól megaszontam), így megvan a kimenő rucja Esztinek enyhébb idő esetére. Igaz, olyan meleg volt ma, hogy még így is izzadt...

Igaz karácsonyra kapott egy nagyon menő kabát-nadrág összeállítást anyósoméktól, de "ó de nagy ez a gyerek!" felkiáltással anyósom 74-est vett neki.... Akkor hagytuk el az 56-os méreteket... Most kezdtük el hordani a 68-as cuccokat, úgyhogy szerintem pont nyár lesz, mire belenő. Úgy nem szeretem ezt, miért nem kérdezik meg legalább a méretet???

Ma Visegrádon voltunk kirándulni, és most először nem a mózest, hanem a hordozót vittük magunkkal. Szerencsére tetszett Esztinek, az autóban aludt benne, mint a bunda, babakocsiként használva meg nagyon élvezte, hogy látja a világot.

Kutyfül, szerintem 15 fok felett biztosan nem kell pléd.

Kép
waterlilly
 
 


Én is találtam egy thermo pulcsit :lol: Mi is voltunk tegnap kirándulni, mi hordozóban nyomtuk, hát nem mondom, van súlya a csajnak :D De nagyon élvezte, a végén kicsit elaludt, aztán a kocsiban hazáig vigyorgott :lol:
Vendég
 


Mi egy 92 cm kabátot alakítottunk designos 74-es méretre. :D Jaj de sokat szenvedek ezzel én is, mit adjak Lillura ebben az időben.... :shock:

Hoztam egy hétvégi képet:
Kép

üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Lillu nagyon édes!! és milyen ügyesen játszik már!! Édi!!! :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Ildi: Liilu nagyon édes, ahogy játszik! :)

Mi is voltunk tegnap sétálni egy nagyot a Margit-szigeten. Zsófinak még őszről van egy vékonyabb kabátja, akkor direkt ilyen átmeneti kabátnak vettük. Még jó, hogy 80-ast vettünk, mert azt a tavaszt is kihúzzuk még benne. :) Én is már csak azt adtam rá tegnap. Nagyon élvezte Zsófi tegnap a kiruccanást, a babákanek, kutyáknak örült nagyokat. Még hintázott is egyet, most először. :) Az is nagyon tetszett neki.

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


panndi: most nézem, Te mit csinálsz reggel 6kor az internet előtt? nem vagy álmos.....??? :wink:

na ma már aztán tényleg soknak éreztem az overált...17 fok van itt nálunk, durva....kár, hogy csak szerdáig tart... :cry:
Vendég
 


Kép Az új barátunk a fürdőkádban :)
Vendég
 


Hááát, Zsófi szólt reggel fél négykor, hogy szerinte én már eleget aludtam, és most már aztán inkább vele foglalkozzak :lol: Hát így jutottam ide hatkor ;)
Vendég
 


Nagyon édes ez a fürcsis kép :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

A kürtőskalács téma miatt nem mertem írni, mert már így is napi egy Kinder Bueno az adagom néhány hete :oops: :D

Beneildi, Babett: Gyerkőcök tündériek :wink: :)

Mi jól vagyunk, bár ma elég rázós napom volt, mindkét lány nyűglődött, kivéve, amikor lent voltunk a játszón :D Vivikém napról napra többet beszél, hihetetlen tempóban indult meg ezen a téren, napi 4-5 szót kezd el mondani, és a legújabb, hogy szituációhelyesen használja már az IGEN-t, és élvezi nagyon (eddig csak bólogatott) :D Niki is tündér, nagyon érik már a hátról hasra fordulás, hatalmasakat vigyorog, dumál :D
lamme
 
 


Sziasztok!

Köszi mindenkinek a Lilla dicsit.

Boti nagyon aranyos a fürdős képen. :D Nekem soha nem sikerül ilyen édes fürcsis képet csinálni, mert Lilla úgy tombol a kádban. 8)

Lamme!
Húúúú Niki nagyon ügyes, ha már hátról hasra próbálkozik. Lilla még ilyenkor csak a hasról hátrát próbálgatta.

Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok :)

Ildi: Boldog Lilla hófordulót :lol:

Zsófi ma rendes kislány volt, hagyott aludni reggel negyed hétig, de ma is egész nap rajtam lógna. Ő, aki eddig négyszer evett egy nap, már hónapok óta, most állandóan enne. Gondolom növekedési ugrása van. Szerencsére még bírom a tempót :)

Amúgy meg nálam újra beindult a tanulás, két vizsgám tuti lesz márciusban, szóval tanulgatok.
Hétvégén meg utazunk Hajdúszoboszlóra hármasban pihenni :)
Vendég
 


Köszönjük a hófordulós köszöntést Panndi!

Kicsit belassult a topik, mióta ilyen jó idő van. 8)

Üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


panndi: te fél4kor már nem is próbálod meg letenni Zsófit??? Nálunk 3 nap után megint végetértek az alvós éjjelek, ma is 3kor és 6kor keltem. Sajnos a 6os etetés után már nem tudtam letenni Botit, de hajnalban simán. Olyankor nem kapcsolok semmi villanyt, nem is cserélek pelust (szerencsére már nincsen éjszaka kakilás, csak reggel), és nem is szólalok meg. Megetetem, és leteszem vissza az ágyba. Már nagyon régóta ilyenkor mindig simán visszalszik. Nem szabad vele játszani meg dumálgatni vele olyankor. Nem próbáltad így Panndi??
Vendég
 


babett, dehogynem, és nem is szokott kelni éjjel, ezzel a módszerrel szokott le az éjszakázásról :lol: De az a baj, hogy ő nappal maximum egy órát szokott aludni, azt is részletekben. Ha kicsit többet alszik, akkor reggel korábban kell. Ezzel nem tudok mit csinálni, azt mondták, ennyi az alvásigénye, kész :shock: Szerencsére hat után szokott kelni általában, de tegnap többet aludt, ma ötkor kelt :roll:
Vendég
 


Ildi! Lillu nagyon édes, ahogy játszik! Látom van bőven választék neki játékból:)

Babett! Botiról nagyon jó ez a kép, olyan nagyfiús rajta:) Neki kifakadt a BCG oltás? Látom elég piros, Barnusnak is ilyen.

Panndi! Ez a hajnali kelés nagyon durván hangzik. :? Barnus is van, hogy 6-kor kel kajálni, de utána visszateszem. Nem mindig alszik, de 7-ig még jól elvan az ágyában. Igaz, ma 8-ig húzta :D

Nagyon jó, hogy ilyen szép idő van!! Vasárnap 3 órát sétáltunk. Végül az overáll helyett egy kis polár együttest adtam Barnira.

KépKép
kutyfül
 
 


Az a baj, hogy nappal nem alszik, maximum a babakocsiban valamennyit, de ott is legfeljebb 20 percet (ma 10-et...) Én nem tudom, hogy bírja a strapát, ha így folytatja, elhullok mellőle :lol: Mert az tök jó, hogy este nyolckor lefektetem, de akkor tudok én itthoni dolgokat c sinálni, meg tanulni, szóval én nem feküdhetek le nyolckor... Ma már fél hétkor vasaltam, ő meg játszott mellettem :lol: Egyszer majd csak elfárad... és napközben hiába teszem le, hagyom ott, nem alszik, legfeljebb egy jó kis sírást tudok kierőszakolni.
Vendég
 


Hát panndi sajnállak, hogy ennyire keveset alszik. Talán ki kellene alakítanod egy napirendet, nem? és figyelni, hogy mikor kezd álmosodni, és akkor letenni egy igerszegény környezetben. De nem okoskodok, biztos már mindennel próbálkoztál. De fura, hogy nappal sem alszik és még korán is kel...jól bírod!! :?

kutyfül: a bcg már rég kifakadt, ez már csak a helye
Vendég
 


Van napirendje, vagyis volt, mert pár napja állandóan eszik, szóval fixen követték egymást a dolgok, de hiába...
Vendég
 


Sziasztok!

Én is itt. A jó idő miatt mostanában nagyokat csavarogtunk Zsófival, így nem voltam gép közelben. :)

Ildi: Lillunak utólag is boldog hófordulót.

Nagyon ügyesek, szépek a babák! :)

Mióta ilyen szép idő van, Zsófi sem aludt túl sokat nap közben, ezért is vittem minden nap ki valahova (sétálni, játszótérre) Ma (kopp-kopp) eddig elég jól alszik, így én is tudtam haladni a dolgaimmal.

Panndi: Jól bírod a strapát. Én már biztos kidőltem volna.

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Mi minden nap megyünk, kb két órát, az sem fárasztja ki Zsófit. Nekem egy örökmozgó kis duracell-nyuszi jutott :lol:
Vendég
 


Panndi!
Vigaszképpen Lillu pont ugyanilyen. Este nyolctól kb. fél hatig alszik. Nappal alig. Ez összesen max. 1 óra. Szép kialakult napirendje van, kevés alvással. Suttogós altatás, álmosság figyelés nem működik. :D Kis duracell nyuszi, de legalább éjjel alszik, fordítva rosszabb lenne. :wink:
üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Ildi: köszi, kicsit megnyugtattál :) Fordítva rosszabb lenne, ez igaz :)
Vendég
 


Sziasztok!

Tudnátok segíteni? Jövőhét pénteken megyek a dokimhoz kontroll uh-ra, és azt mondta, hogy az U szinten be kell jelentkezni. Ez mit jelent? Azt kell mondani, hogy a nőgyógyászati ambulanciára jöttem, uh-ra? És itt kell fizetni a vizitdíjat? Utóbbival azért nem vagyok képben, mert eddig kétszer voltam itt, és egyszer sem kellett fizetni, de gondolom lassan már aktuális lesz :?
lamme
 
 


Sziasztok!

Tegnap szegény Lillu oltást kapott, annyira nyűgi azóta szegény! :shock: Remélem mára már elmúlik.

üdv mindenkinek, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok Kedves "Ittlakók"!

Bocsánat, hogy így ismeretlenül betörök!Meg szeretném kérdezni, hogy nincs-e véletlen köztetek, vagy ismerőseitek közt olyan egyén, aki örülne egy golden retriever mamától és egy labrador papától származó kiskutyának? Ugyanis kedvenc háziebünk váratlanul megvemhesült, és nagyon szívesen adnánk ajándékba a kölyköket olyanoknak, akik örülnének egy kedves, jól nevelhető, kifejezetten gyermek-és családbarát kutyának. A kölykök március első vagy második hetében érkeznek, tehát úgy április végén, május elején lehetne őket elvinni. Természetesen az első oltást is beadatjuk nekik, ennek az árát mi álljuk, így a lehendő gazdinak erre sem lesz gondja. Nagyon szeretném, ha ezek a kis tündérek szerető gazdira találhatnának!
Kérlek Titeket, hogy amennyiben tudtok valakit, akit érdekelne a dolog, küldjetek nekem egy privit, és elküldöm a telefonszámom, hogy egyeztetni tudjuk a továbbiakat!
Egy kép, várhatólag így fognak kinézni a kutyuk, ez Anutájuk 3 hósan:
Kép

Előre is köszönöm a segítséget, és mégegyszer bocsánat, hogy így betörtem!
Minden jót Nektek!

porsika
 
 


Van vmelyikőtőknek nagyon bukós gyereke?????????? már megőrülök, annyit kell öltöztetnem Botit, minden kaja után 2-3x minimum, nem győzöm bodyval... :cry: na és szegénynek nem marad a pocakjában semmi...legalábbis én úgy érzem....
Vendég
 


Babett: Nem, lehet, hogy nagyon megnyomódik a pocija büfiztetés közben? Mi így voltunk Zsófival, a vállamon nem tudtam büfiztetni, mert akkor minden visszajött, míg nem találtunk egy jobb pozíciót, ahol a büfi is megvolt és tejci sem jött vissza. Zsófinál az jött be, mikor háttal nekem, félig ülő helyzetben tartottam, úgy hogy a lába között fogtam össze a két kezemet...Húú, ez egy kicsit zavarora sikeredett, de nem tudom jobban leírni.

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


hát az a helyzet, hogy kb minden pozícióban bukik: fekve, ülve, félig ülve, vállon, stb...már akkor jön az első adag, amikor a mellemről felemelem... :? Most tegnap megemeltem a járóka fejvégi végét egy-egy könyvvel, hátha így kevesebb jön vissza. Pihenőszékben is sokat szokott lenni, de ott is visszajön, ott mindig behintáztatja magát, gondolom ez sem jó a gyomrának...
Szegény tegnap akkorát bukott (vagy hányt?) pelenkázás közben, hogy ment a falra is, a szemébe, fülébe, orrába, mindenhova, pár másodpercig levegőt sem igen kapott, meg is ijedtem.... :cry: Egyetlen dolog vigasztal, hogy azért növöget. Épp tegnap mértem, és 150g volt a heti növekedés. AMi tudom, hogy jó, de ennyi bukás...valami rémes. Mikor növi már ki....???????? Az orvosok így nem foglalkoznak vele, mert nő.
Vendég
 


Sziasztok!

Babett! Nekem Ádikám volt rettenetesen bukós kisbaba. Egészen a szilárd ételek bevezetéséig mi is rengeteget öltözünk közvetlen szopi után és kicsit később is, ő is és én is. A parketta és egyéb berendezés tárgy rendszeres takarítását már meg sem említem. Miután ő is szépen gyarapodott, ezért ő sem kapott spéci tápszert, sem gyógyszert, csak anyatejen élt.
Szóval kitartás, még egy pár hónap és javulni fog a helyzet nálatok is. :wink:

Lányok! Az újpesti biopiacon annyi klassz zöldséget lehet kapni! Brokkolit, sütőtököt, répát, karalábét, céklát, salátát, zellert, paradicsomot és még sorolhatnám.
Bevásároltam kb. egy hétre való zöldségmennyiséget, mert Gábor 240 gr főzeléket simán megeszik (1 üveg bébiétel már nem is lenne elég). Igazából nem is tudom, hogy mennyi a kapacitása, mert eddig válogatás nélkül mindent megevett. Szép időt csinált. :D Ma még ennél is nagyobb mennyiséget fogok főzni, meglátom, hogy milyen mennyiségnél lesz a kanálstopp. :wink:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


eperke: 1x már most kipróbáltam ezt a büfipózt, kevesebb jött vissza...na majd meglátjuk, köszi mindenesetre...

köszi tücsi, reménykedem én is.... :?
Vendég
 


Sziasztok!

A parketta és egyebek takarítását én is begyakoroltam Zsófival :)

Babett: Remélem hamarosan megoldódik nálatok is a büfizés, bukás. Ha minden pózban ilyen bukós, akkor lehet, hogy túl sokat eszik és a felesleg jön vissza "csak". Ha szépen gyarapodik, akkor biztos nincs miért aggódni...Csak a takarítás, öltöztetés elég macerás, az biztos...
Tényleg, voltatok már babaúszáson? Múltkor írtad, hogy hamarosan kipróbáljátok Botival.

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Tücsi!
Lilla is az újpesti biopiacról kosztol anyum jóvoltából!
:D
Mi is szeretjük, főleg a sütőtököt.
Üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


...még nem indultunk el, jövő héten megyünk teleni a Kolpingba Alsópáhokra. Eredetileg síelni akatunk, de nincs hó...szóval utána 4. hós oltás, és majd utána indítjuk útnak az úszóleckéket...kb 3 hét múlva. Majd beszámolok...
Vendég
 


Szia Babett!
Eszter is nagyon bukós volt, kb. egy hete hagyta abba, fogalmam sincs, mitől és hogyan (ugyanúgy és ugyanannyit eszik). Talán kinőtte, megerősödött a gyomrának a záróizma, vagy nem tudom.
Amíg szopott, a szopi fele zutty, jött vissza az első mozdulatra. A napi 3 átöltözés sem volt ritka. A legjobban azt szerettem, amikor a hajamra bukott... Ááá!!! A kanapénk bűzlik, mit Dánia, de majd a bébiételek is "színesítik" , úgyhogy ha már eszik a gyerek késsel-villával, áthúzatom... Addig meg minek??? :D

Jajj, én is úgy de úgy szeretnék nyaralni és pihenni!!!

Csatlolok néhány fotót Esztelláról.

Pusszancs mindenkinek! Kép Fürcsi közben apát eszem - avagy a yeti karjában.... Kép Így szoktam reggel ébredni - fő a jókedv! Kép Padlón vagyok Kép DE sz@r ez a TV--műsor! Kép Anya, leszerelhetem az arcod???

Kép
waterlilly
 
 


Lilly! Milyen gyönyörűséges lányka ez az Esztella!!!! A mosolya és azok a szép okoska szemecskék.... Apának lesz dolga az udvarlókkal. :D

Ildi! Nagyon körültekintő, gondoskodó nagymamája van Lillunak. Nagyon meg kell becsülni!
És Te méred, hogy Lillu mennyit eszik gyümölcsből és főzelékből?

Babett! Nagyon jól fogjátok magatokat érezni Alsópáhokon. Én is szívesen mennék megint. ;) Apartmanba mentek?

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


igen, nagy appartmanba megyünk egy párral, ott a csaj még csak terhes...remélem így télen is jól érezzük majd magunkat. Bár nekem már az is elég, hogy kimozdulok, és hogy együtt lesz a család... :lol:

Eszter nagyon édes! és hason is fürdetitek? mi ezt nem próbáltuk még...
Vendég
 


Tücsi, milyen nagy már Gábor! Már hét és fél hónapos! Szalad az idő...

Babett, igen, a férjem kezdte el átfordítgatni fürdetés közben úgy két hónapja, és hát nagyon élvezi, még ha nyel is egy kis vizet közben... :D Elvileg (ezt olvastam vhol) hason kellene újszülöttkortól fürdetni a babát, mert hanyatt rossz élmény neki, hogy hirtelen új közegbe, vízbe kerül, hason meg látja, hogy mi történik vele, először csak a kis keze ér bele, stb. Hát nem tom, hanyatt fekve is nagyon szeret fürdeni két hetes korától.

Képzeljétek, mi nyaralni akartunk Alsópáhokon augusztusban (a Sziget fesztivál idején, mert akkor a lakásunkban aludni nem lehet a zajtól...), még januárban (!) akartam szállást foglalni, és erre közölték, hogy már nincs szállás, teltház lesz!!!... :?

Kép
waterlilly
 
 


mi tegnap foglalunk jövő hétre, de persze csak azért van hely, mert március van és 5 fok lesz.... :cry: májustól szeptig nagyon előre kell foglalni. Állítólag sokan már úgy mennek haza, hogy lefoglalják a jövő évre egyből... :? Mondjuk én nyáron nem mennék abban a nagy tömegben....de lehet, hogy akkor is jó, nem tudom... :?
Vendég
 


Sziasztok!

Lilly nagyon édes Eszti!

Tücsi!
Mi nem mérünk, kb, fél bébiételnyi adag, azaz 90-100g csúszik le, napi 3-4x. Pocakon már látszik. :oops:
Olyan édi kis dagibaba! :D

Mi is nagyon készülünk nyaralni, de fogalmam sincs még hova. :D

Üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok :)

Mi most értünk haza, wellness hétvégén voltunk, tök jó volt :) Az egész szálloda tudta már Zsófi nevét, mindenki odavolt tőle, nekünk meg dagadt a mellünk ;)

Esztella nagyon szép kislány :)
Ildi, Lillunak jó az étvágya, nem semmi :)
Vendég
 


panndi: és hol voltatok? ajánlod? és hogy sikerült gyerekkel egy ilyen wellnesshétvége? mi áprilisban Kehidára megyünk, ez az ajándékom Apukának szülinapra... :lol:
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: