Új privát üzeneted érkezett!

Ari

Szegény Bori! Kép Én is utálom a műszálas dolgokat. Artúrnak nincs terpeszpelusa,de eszembe jutott,hogy a Margit körúton van egy gyógyászati segédeszköz bolt,ők mindig olyan segítőkészek voltak velem,hátha meg tudják mondani van-e másfajta,bőrbarát terpeszpelus!
2M Margit Med Gyógyászati szaküzlet,Bp Margit krt. 38.Sz.
Tel 212-5553.

Szurkolok,hogy találjatok egy megfelelő pelust.
Azúr
azur
 
 


Mókuska,
én gyalog 8 percre lakom, mindig az Aradi u-ban vásárolok. Egész jó gyerekülés-választékuk van. Van egy csomó kiságy, etetőszék, sok-sok játék, Kenguru bolt, Götz bolt, kiscipők, apróságok, minden. Kisebb, mint a Soroksári úti vagy a Brendon, de nagyon jó bolt szerintem.
Érdemes benézni. Kép
pusza
Elli
ellimami
 
 


Elli,

Egyszerre írtunk,pedig nem beszéltünk össze! Kép

Azúr
azur
 
 

 
 

Azur!

Koszi, mar fel is hivtam es van nekik.

Ari
ari
 
 


Ari

Nagyon szívesen Kép
Remélem beválik!

Azur
azur
 
 


Melania cipok az Astorianal, a Magyar u. elejen levo cipoboltban is nagy valasztekban vannak!

Ari,
Ismerem a terpeszbetetest! Kép Eleg gagyi dolog! Szerintem ha csak 1 hetig kell Borinak hordania (ugye, ezt irtad ?!), akkor az annyi, mintha nem is hordana. Szoval en nem adnam ra, csak azert, hogy a dokineni elmondhassa, hogy o felirta. Nem akarok igy latatlanba itelkezni, de nem az az orvos veletlenul, aki annyira nem bizik a sajat tudasaban, hogy igy akarja bebiztositani magat? Vegulis o megmondta, hogy kell a terpeszbetetes (ha tenyleg kiderul, hogy kell), ha meg nem, akkor meg azert mondta, hogy eleg egy hetig hordani?!
Amugy en is hordtam ilyet annak idejen, hogy vigasztaljalak. Egyebkent inkabb ez, mint a kengyel. Allitolag az nagyon brutal!!!

Megoszulok a gyerekeimtol!!!
Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Zsuzsi, 6 hetig kell a betes rugi. 1 hetig a szemcseppek kellenek de a szeme szepen javul, mar reggel sem volt trutyis.

Ari
ari
 
 


betes=betetes
Ari
ari
 
 


Sziasztok,

Mondjátok, mér van az, hogy mihelyt leülök a gép elé, és már éppen a végére értem a témának, akkor ébred fel a szentem, és nyüszög, mint akinek baja van???

úgyhogy üdv: heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi
 
 


Sziasztok!

Bálintnak is volt terpeszbetétes gumibugyija, 1 hónaptól 4 hónapos korig. (teljes arzenál van itthon 3-4 egymásutáni méretből) Szerintem nyugodtan ráadhatjátok totál kivülre is, és akkor talán nem olyan gond a szellőzése, műanyagsága, nem?

Cipő ügyben én úgy tudom, hogy a sik terepen (értsd beton, parketta stb) való mezitlábazást nem részesitik előnyben, a göröngyösön (kerti göröngyök) való az ami nyerő. Ebben az értelemben a lakáson belülre is kéne a megfelelő cipő. Saját személyes tapasztalataim szerint egyéni adottságok a legdöntőbbek, valamint a láb használata-tornáztatása. Én nem hiszek a betétés cipőkben, ezzel együtt a három gyereknek háromféle lába van. Bálint mindig saját cipőt hordott, igaz, mondom a legolcsóbbat szinte, ő határeset jelenleg. Ilcsinek szinte sose volt saját (új) cipője, mégis teljesen okés a talpa. Gergő szintúgy. A legkevésbé szimpatikus dolog, hogy ha a gyerek panaszmentes, de kitalálják, hogy lúdtalpas, kap betétet és a betét viselésénél eleinte fáj a lába!!! Én a tornáztatást tartom legfontosabbnak. Gyerekre csak akkor adok cipőt ha már tényleg jár.

Sziasztok:
Ildi

Ildi
pildi
 
 


Sziasztok!

Na,szerencsére most alszik a bébi, van idöm olvasni és pötyögni kicsit.
Kiszuny, inkább ne EZT a telet irigyeld, hanem valamelyik másikatKép Mert itt ez van 8 hónapig, és csak néha van télen is némi enyhülés. Na jó, ez most nem teljesen igaz,mert idén januárban plusz 16 fok volt.Maradjunk annyiban ,hogy dilinyós idöjárás van errefeléKép
Szerencsére a hó teljesen elovadt, próbálom feléleszteni a virágaimat, de szerintem már felesleges, és a zöld paradicsom is zöld marad idén...
Kutyánk köszöni a dicséreteket, még mindig tölcséres, és éjszaka arra használja, hogy azzal ütögeti a müanyag keritést, amivel ö le van rekesztve az alsó szintreKép, szeretne feljönni és bebújni kettönk közé,mint a régi szép napokban, de ez nem megy. Szóval kitalál mindent, hátha megesik a szivünk rajtaKépMondom,hogy tiszta bohócból van.
Elli, köszi a leirást, még csak az elejét futottam át, és bizotsan lesz kérdésem.Az a baj, hogy nem tudom elképzelni, hogyan is néz ki például a levegöben ültetés...De azért még majd megpróbálom, és ha végleg nem megy, jövök, kérdezek.
Üdv,
Barbi

Kép
Kép
barbi
 
 


Lehet gyonyorkodni az en nagyon okos kozepso fiamban. Opcionalis, hogy rohogve, vagy sirva esetleg vegyesen teszitek. Piskotat sutottem, csokibevono volt rajta. Ez az utodott kolyok, szerintem nemi testveri noszogatasra a fejere kente az egeszet. Egy darabig szerintem most nem esznek sutit.
Szabira szeretnek menni, elegem vaaaaaan!
Hofit dudolgatok, talan beugrik nektek is a dallam hozza, szerintem nagyon idevag:

Szeretlek édes, amire képes vagyok, azt érted megteszem.
De már a tempó, amit te diktálsz nem való nekem.

Szép, szép, szép, mikor éjjel hozzám bújsz oly lelkesen. (MIKI Kép )
S éneklem a kedvenc slágerem:
Lazítani! Próbálj meg lazítani!
Nem győzlek tanítani, hogyan csináld.
Kell egy kis áramszünet időnként mindenkinek
És aztán megint mehet mindent tovább.


Kép

Kép

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Sziasztok!

A mai napon megszállták az anygyalkák Lilit. Délután fél 1-től 4-ig aludt.KépKépKép (az éjszakát is átaludta, este fél 8-tól reggel 7-ig)
Még én is ledőltem mellé egy órácskáraKép

Zizi
Irigy a suli miatt, én is szeretnék majd menni, először nyelvtanfolyammal akarok kezdeni. Ám mivel leányzóm még leginkább szopizik nem tudok "szabadulni" tőle órákra-mondjuk nem bánom, igy legyen minél tovább, az iskola ugyis megvár.

Ari
Szegény BoriKép ez a terpeszpelus tényleg nagyon durva lehet!

Elli
Köszi a boltinfot, igy valószinüleg ezt fogjuk választani mert ez van a legközelebb végleges uticélunkhozKép

Látom már téma a nőzés meg pasizásKép
Hát az én kislányom is már most szimpatizál a másik nemmel. Apa haverjait szó szerint büvöli, még ha nem szólnak hozzá akkor is nevet rájuk. Nekik meg gyerek téren még semmi tapasztalat, ugyhogy nem is tudnak vele mit kezdeni.

Mókuska

Kép
Kép
mókuska
 
 


Szép jó estét Mindenkinek!
MArcipán nem szereti a barackot. A banánt még csak csak. Aztán megkínáltam egy kiflivel, és nem tudtam elvenni tőle. Végre nem csak azért fürdettük a gyereket, mert este van. (Ti se Zsuzsi, ugye? )

Zsuzsi, én csodálom, hogy a kölkök mellett mennyi időd van sütkérezni. Nálunk a létszám növekedésével csökkent ezirányú hajlandóságom.
Barbi, nálunk egyszer a macska nyakába tettek gallért, és szegény pára folyamatosan hátrált, hátha úgy megszabadulhat. Nem irigyellek a fagyasztott zöld paradicsomért!
Pikler iskola-szerint (Anyák könyve, Lóczy intézet) nem kell cipő bentre a gyereknek. Meg a kertbe sem. Ez részben logikusnak tűnik - részben a beton, a padlószőnyeg végülis nem természetes alapok. Ki tudja? Marci a lányok által is hordott irhával bélelt cippedliben fog telelni, gondolom kint nem jár majd még az idén. Bentre meg eleinte tappancsos zokni, később szandál. Szieszta típusú. Bár én a melániát vagy a falcont jobban kedvelem, puhábbnak, kényelmesebbnek tűnnek. Lányoknak van már kínaitól is cipőjük. Ragyogó lakk. Na azért a három alkalomért, mikor azt viselik, nem adnék több pénzt.
Kukkolókat csókoltatom, és üzenem, hogy mielőtt ide lerogytam, elsikáltam a mosogatót és környékét. Hogy ebédre és vacsorára is főztem, és hogy a cseppnek sk gyártottam le háromféle pempőt. És mindenkit csókoltatok. Utcán lehet bátran rámköszönni.
sofka
sofka
 
 


Zsuzsi
Ezek a fényképek naggggyon jókKépKépKép
Ahogy a hugom szokta mondani: ugy szép a gyerek, ha masztosKép
Gondolom neked nem volt ilyen humoros mikor először megláttad!

Mókuska

Kép
Kép
mókuska
 
 


Sofka,
Az a helyzet, hogy ez most egy kenyszersutes volt. Hosszu tortenet roviden: a szomszednom Romaniabol felhivott telefonon (otthon van most a gyerekekkel, ferj itt dolgozik), hogy ma van a szulinapja az embernek, rendeljek mar egy csokrot a viragostol. Na de gondoltam, jo, jo, de ha mar tudom, akkor valamivel nekem is fel kene koszontenem, ezert sutottem. 3 gyerek ebren, Danikam szorgosan igyekszik jol alamtenni az occsei bosszantasaval, nem mintha nem volna amugy is epp eleg!
Igaz, mar tegnap is egy csokitortaval orvendeztettem meg a gyereksereget, sot, elotte valo napon is volt suti (makos piskota belehajigalt meggyel). Pihenes persze nem jutott egy arva perc sem az ejszaka beallta elott.
Most leginkabb a gyerekeimre vagyok kiakadva, Danira, meg Gyurira (Mikiharapas es egyebek), olyannyira, hogy epp az elobb fenyegettem meg oket, hogy elmegyek a fenebe, csinaljanak amit akarnak, nyugodtan kenjek a hajukra amit talalnak, es rohogjenek egymason, sot tolem ossze is harapdalhatjak a testvereiket.
Tenyleg nagyon elegem van!

Ennyi mara eleg volt a folytatasos teleregenyhez?
Kedves kukkolok, azert miattam a Baratok kozt-rol le ne maradjatok! Kép

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Sofka,
Nalunk pedig a barack a favorit, aztan alma, aztan banan! Es a fozelek is csak gyumivel csuszik, most mar eleg rendes mennyisegben! Viszont gyumi nelkul szajzar, kikopes, buborekfujas, es fujolas-fintorgas!
Pedig ma tenyleg fini kaja volt, Gyurival be is vagtuk a maradekot! Sargarepa, csirkehusi, teszta- mindez almaval. Gyumit kulon tanyerbol szedem neki hozza.
Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


zsuzsi! Már megint csak mi ráérő háromgyerekesek hanyagoljuk a kölkeinket? (Vagy a gőzből próbálunk kicsit kiengedni?) Szóval, talán igaz, hogy az édes ízekre vágynak. Azt hiszem, a kifli is édeskés lesz. Meg Marci azt látja is gyakran, ahogy a csajok eszik. Persze alapesetben a barack is ilyen, csakhogy ez valami műbarack volt. Inkább rost, semmi lé. Tettem hozzá almát, de úgy tűnik, nem dobta fel. Bezzeg ha Orsi BÁRMIVEL kínálja, kétpofára csúszik. Lehet, hogy átadom neki a megtisztelő feladatot.

sofka
sofka
 
 


Sziasztok!

Megvagyok, csak mint írtam be vagyok havazvaKép

SofkaKép

Sajnálom ami Veled történtKép, és örülök, hogy újra itt vagyKép

Igyekszem többször jönni.

Dorina egyébként már többször megáll egyedül a két lábán kb. fél percig, és 4kézláb femászik a lakásban a lécsőnKép

Most ennyi, de holnap is jövökKép

BeuKép
Köszi a múltkori mailt!!

Heni
heni1979
 
 


Sziasztok!
Bocs, én csak olvasni szoktam a topicot, mert már
kinőttünk belőle. Nosztalgiázni szoktam.
Ari!
Nyugodtan tedd a terpesz pelenkát a rugdalózon kívülre.Mi is úgy hasznátuk. Már amikor ráadtam a lányomra.
Ibi
Névtelen
 


Heni,
Nem semmi a kiscsaj!

Sofka,
Nekem 8-tol jar a nyugi! Kép
En delben szinkronban etetem oket, Gyuri is, Miki is jobban kajal, ha latjak, hogy a masik is rag. Es mivel Gyuri irto lassan eszik, orakig forgatja az etelt a szajaban, igy en sem leszek sikideg, hanem kozben Miki is kap 2-3 kanallal! Es persze egyik figyeli a masikat, hogy mit eszik. Mikinek Gyurie kene, es forditva. Ma Gyuri racsapott egy tanyerra az asztalon, tele volt ilyen olasz ropihoz hasonlito rudacskakkal (Auchanban lehet kapni, valami nagyon olcso magyar talalmany, de imadom), amik persze szanaszet repultek, egy pont Miki elott landolt a foldon. Gyerekem elkapta, elmajszolta...ezutan tortent a labharapas.
Most viszont elhuzok aludni, bar koran van, elobb meg ki kell fustolognom magam egy kicsit!

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Zsuzsi!
Gyurigyerek csokimázbanKépKépKépKép irtó édes!
beu
 
 


Zsuzsi,
KépekKép
Hogy van Miki ujja?
CsokimázKépKépKép

Csucsuka,
NaneeeKép Miért nem a párod megy az após autójával...

Pálma.
KutyusKép

Mókuska,
Ugyanazt írnám mint Elli.

Toffi,
Sikerült befizetni a nyelvtanfolyamot?

Heni,
Nagyon ügyes DorinaKép

Maci_2
maci_2
 
 


Sziasztok!

Ma megint volt az asztalosKép Cirka 1 hónapja járogat hozzánk nyílászárókat cserél, most már van takaróléc az ajtókon.

Julka 2 napja kurjongat, avagy nyögdécsel, mint egy vénasszony. Tegnap kifigyeltem, hogy direkt fordul hasról hátra, ma produkálta fordítva isKép
Mind gyakrabban szopik, húzom az időt a hozzátápival, nincs kedvem kotyvasztani, sem takarítaniKép

Én ma Franyó féle túróst sütöttemKép Nem kell dícsérni érteKép, nagyon gyorsan megy. Talira sósat gondoltam+gyümilevet.

SMS-t váltottunk Leszterrel, jól vannak, csak sok a dolga.

AriKép ma is elfelejtettem felhívni a baba-mama tornát tartó nőtKép keddenként van 11-től. Talán holnap eszembe jut.
Terpeszpelenkát hordtak ismerős gyerekek, mindenki kívül. Hátha jobbat találsz.

ZsuzsiKép hogy készül a csokitortád? A tegnapi? Gyuri külső szemlélőnek humoros, de én már takarítottam le ilyesmit...Kép Kép

Zsófi, Zulu, TimiciKép Kép hogy nem tudtok jönni!

MókuskaKép hánytól van a gőzmozdonyverseny? És hol?

ÉviKép mi is Gombóc Artúrnak hívjuk JulkátKép

BeuKép Julka nagyon készül a nagy találkozóraKép

Cipő: ortopéd dokim halk véleménye szerint a lényeg a genetikában rejlik, azaz kinek a lábát örökölte a gyerek. Az enyémek szerencsére nem az enyémetKép Én végigtornáztam és betéteztem az ífjúkoromot 0 eredménnyel. Nálunk utcán járásig zokni járta csúszásgátlóval, utcán új, puha talpú, bokát fogó cipő. Később a döntött sarkú, Salus v. Dr. Leo. Most is mindig újat kapnak, én sem szívesen venném fel másnak a kitaposott cipőjét.

Urszila
urszila
 
 


Valoszinuleg a genetika az, ami leginkabb befolyasolja a dolgokat lab-cipo temaban. Eszembe jutott, hogy en annyira ludtalpas voltam/vagyok, hogy ovis koromban fembetetes cipot kellett hordanom. Megmaradt emlekeim egyike a szep szurke iszonyat kenyelmetlen cipobetet. Azert is lehetett olyan borzalmas, mert en ugyan 3 evesen gyonyoruen tudtam cipot kotni, de rendszeresen kacsalab huztam fel a csukamat. Kép Kép Kép

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Urszila
Szombaton 13-tól a vasuttörténeti parkban.
Legalábbis mi ugy olvastuk, hogy ekkor megnyitó és utána lesz a verseny.

Mókuska

Kép
Kép
mókuska
 
 


Sziasztok,

Évi
gratula a megforduláshoz!! Kép

Zsuzsi,
csokimáz Kép Ez krimi.

Elli,
utazgató-seftes-energikus nagyi ismerös. Kép Az enyémet se lehetett soha leállítani, Ö már 75, már csak fürdöhelyekre ruccan ki. Kép Babázóhelységek itt is vannak mindenhol nagyon jók, mint amilyet Barbi is említett. Klotyó nem olyan jó. Próbafülkében volt szék!

Mennem kell,
Pálma
pálma
 
 


Sziasztok!

Én is vagyok, csak azt se tudom, hogy hol vagyok Kép Ingázom a lakás és a kórház között. Még szerencse, hogy Zsani csak kb 3 óránként követel magának, így kiszámítható. Apukám is javul. Teljes Hawai. Ma az anyósm vigyázott Zsankára, míg bementem a kórházba. Berakta a bébihordóba, abban játszott, meg dumált a csaj. Mikor a férjem hazaért (hamarabb jött a munkából, így hamarabb ért haza mint én) azt látta, hogy a gyerek pelenkája óriásira dagadt. Tele volt minden jóval, amit egy anyatejes baba produkálhat. És nem folyt ki semmi. (jó ez a Huggies) Mikor hazaértem, le akart B*ni, ogy miért nem tettem tisztába, mielőtt elindultam. De én tisztába tettem, de ezek szerint a nagyanyjának külön csomagolt egy óriási adagot Kép

Zsuzsi
Gyerőceid hozzák a fomájukat. Kép Kép Reélem nyugisabb napjaid lesznek.

Bocsi a többieknek most nem válaszolok. Ki vagyok, mint a liba.

Na megyek aludni mert fárasztó vagyok, még magam számára is. Kép

Nadine + Zsanka

Nadine
KépKépKép
nadine
 
 


Sziasztok!

Fenebe, megint akadozik a net :-( remelem, azert el tudom majd kuldeni!

Zsuzsi,
sapkas Gyuri naggyon komoly :-))) olyan, mintha rappelne :-)))
Labujjleharapas :-] lehet, hogy olvasta a hozzaszolasod es feltekeny a cipojere? :-)
meeer, en is voltam kek csikos haju! :-))) es halalpolos nekem bejon, van rosszabb :-)))
ARRGH :-))) ez orriasi :-))) hat sirni max Te tudsz rajta :-))) olyan jol megcsinalta Gyuri, esetleg vegyel neki ajandekba arcfesteket, az konnyebben lejon! :-)))
En azt a mondast hallottam, hogy a gyerek vagy tiszta, vagy boldog :-)))

Tejallergia: en azt olvastam, hogy ahol volt ilyen a csaladban, ott 1 eves kor utan vezessuk be, ahol nem, ott mehet mar 8-9 honaposan.

Zulu,
gyogyuljon meg Malacka! :-)
2oras bombiszirena hajnalban, kemeny :-(

Mokuska,
mi ott vettunk bababutort es babakocsit (mondjuk utobbi a Gotzben lett volna olcsobb es ugye ennek jott ki a kereke :-( ), de az eladok kedvesebbek voltak, mint a Soroksari utiban! :-)
Szerintem a pasik csak zavarban vannak, hogy egy ekkora csajszi az ujja kore csavarja oket :-)))

Tanulas: multkor elgondolkodtam, hogy kellene angolul tanulnom, mert kaptam egy linket internetes levelezo oktatasrol. Aztan azon gondolkodtam, hogy normalis vagyok-e. :-] De talan meg kellene probalni, mert lehet, hogy a csorgorazas es brummogas Vilcsit talan fejleszti, de nem biztos, hogy jo, ha talalkozunk egy szellemi szinten :-)))
Tenyleg, van valakinek ilyen teren tapasztalata (ELO cimet talaltam meg)?

Ari,
os-gumibugyi :-( orulok, hogy sikerult talalni jobbat :-))) remelem, tenyleg az is lesz :-)
Tornaztatasra amugy anyosom is eskuszik!
Kengyeles en voltam, hat anyam nem sirta vissza... ugye textilpelussal napi 18 pelenkazasnal meg szijakkal is vacakolni... szoval jobban jartatok!

Palma,
ekkora alvasok, de jo Neked! :-)))
Szerintem egy-ket fejes meg nem valtoztat sokat, de az is igaz, hogy nekem sose volt igazan komoly tulkinalat...

Heppi,
nemreg mondtam valamit Murphyrol... :-]

PIldi,
nekem gagogos talpam van, suldolany koromban hordtam betetes cipot, lett is tobb centis holyag a talpamon :-( ugyhogy valahol igazad lehet.

Sofka,
akkor lehetett vakolat Marcipanon is :-))) a kiflimorzsa jol kothet az elozo kettoben :-))) de a szinhatas tekinteteben akkor is Gyuri nyert :-)))

Heni,
nem semmi, miket tud Dorina :-)))

Urszila,
Julka hangjai :-))) forgasokhoz gratula! :-)))
Hozzatapi halogatas: Te valszeg tudhatsz valamit :-))) en ugye meg csak kukkolok, nem mosdatok :-]

Hala az egnek, meg mindig van net :-)))

En most nem tudok meselni semmi izgalmasat, bekes nyugis napunk volt :-)
Ja: erdekes modon lanykam aludni hajlando hason, es ha felebred, egesz szepen emelgeti a buksijat. Bezzeg ha hasra forditom, sokkal ugyetlenebb, bar azert fejlodott kicsit. Mondjuk alvaskor jobban a teste ala hajlitja a karjait, megfigyeltem, hogy akkor benazik jobban, ha szetcsuszik a karja. Na meg hat akarni is tudni kell... :-]

Talizokra sokat fogok gondolni, Mariannt es Marcit udvozlom :-))) hacsak valaki nem jar Kispest fele es be nem vag minket Vilcsivel a kocsijaba, mert gyavasag ideoda, azert nagy a csabero... :-))) mondjuk en is jokor gondolkozom :-]

Bekes ejszakat mindenkinek! :-)))

Kaska
kaska
 
 


Sziasztok,

holnapi talira most mar biztosan nem tudunk menni. Kép

Mivel szombaton indulunk egy hetre nyaralni Kép, es Apaja gyakorlatilag addig non-stop a gepnel ul, igy egyszeruen nem jutok a gephez. Es szerintem mar csak nyaralas utan tudok jonni ujra. Kép
Franyo, koszi a drukkot, jol erezted, kicsit depis vagyok, Apaja sokszor ramonti a munkahelyi gondjait, es eleg nehezen tudom feldolgozni, hogy Tole fuggok anyagilag (18 eves korom ota onellato voltam), es igy az o problemait hatvanyozottan erzem a sajat vallamon. Ezek miatt mostanaban nagyon sokszor ideges vagyok. Hat ez van. KépKép

Mindenkire sokat fogok gondolni, es nagyon fogtok hianyozni! Kép

Kepeket azert megneztem, minden babo edes, es remelem, nem haragszik meg senki, de Zulu MAc-ja abban a sapiban, Beu kifli-formaju Lorince es Zsuzsi csokistorta formaju Gyurija a kedvencem! KépKépKép

Pussz,
Gombóc
gombóc
 
 


Sziasztok!

Olyan sokat írtok, hogy pár nap kihagyás után már napok óta csak a lemaradásomat van időm olvasni. Kép Kép

Sofka!
Én sem aggódom ropiság miatt, Zsuzsi hízik, mint egy kismalac. Kép

Kaska!
Viola és az oroszlán. Kép

Myssnia!
Én nem találtam meg Szilárdot az origonKép Melyik témában van?

Csajok!
Ha hozzátok a nagyobb gyerkőcöket is, akkor mi is megyünk Mariannhoz. Kép

Momo!
Milyen állatok vannak, nem bírják elviselni, ha valaknek van saját autója. Kép Kép

Na most ezt elküldöm (egy tegnapi levelem már elveszett, mert még nem küldtem el és a párom leállította a gépet) és olvasok tovább.

Magdi
gallainémagdi
 
 


Sziasztok!

Egy kis tisztázás:
THGYÁS= szülési szabi, ez fél évig jár és úgy számolják mint a táppénzt.
GYED:a szülési szabi után jön a gyerek 2 éves koráig. Ez csak akkor jár, ha munkaviszonyban vagy és szintén úgy számolják, mint a táppénzt, de maximálva van, azaz max. bruttó 83 ezer pénz lehet.
GYES: a gyerek 3 éves koráig jár, jobb esetben a GYED után, ill. aki nem kap GYED-et annak a szül.szabi után és ez a minimál nyugdíj összege.
Ha GYED-be, vagy GYES-be szülsz, de van munkaviszonyod, akkor a THGYÁS és a GYED jár, de a minimálbér kétszerese, de max. a besorolási béred után számolják az ellátást.
Ha visszamész dolgozni azt hiszem 30 napig vagy védett, utána elküldhetnek. Kép
Remélem tudtam segíteni, most olvasok tovább.

Magdi
gallainémagdi
 
 


Sziasztok!

Zsuzsi:klassza fiad!!! MÁr csak a másik kettőt mellé kell tenni, hogy lenyalogassák róla!Kép

Urszila: szuper a kiscsaj!!! Ancsi is most kezd újra érdeklődni a fordulás iránt, immár nem a hason levés kedvéért, hanem a begyűjtendő játékokért. Kurjogatás is jó lehet. Mi most a fújkodásnál (appppuu), meg a mmmmmm meg b hangoknál tartunk. Meg a "gyeje", ez a kedvencem.

Ancsi tegnap előre is haladt egy keveset, a lábát megtámasztva segitettük, ekkor piciket csúsztatta a kezét előre. Na nem mondom, 10 perc után elege lett az egészből, de közben 3-szor utána "mászott" a csörgőjének.

Hozzátápi. Kezdek én is attól tartani, már nem sokáig tart a nyugis élet. Ancsi kakijában sincs már semmi emésztetlen (most már újra sárga, a fogak után), éjjel 3-4 óránként kajál, nappal se gond neki 2,5 óra után újra zabikálni. A szánkból kinézi a kaját, félelmetes, ha eszünk-iszunk előtte, megállnak a mozdulatai és csak csöndben mereven bámul. De még két három hétig szeretném húzni, nem vágyom a pepecselésre.

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Sziasztok!
Egyelore csak annyit irok, hogy koszi a sok "cipos" tanacsot!
Megis tudunk menni talira Kép Kép Kép Tegnap este apa megjavitotta a kocsit, most van probauton, delutan pedig elvisz minket Mariannekhoz. Remelem nem gond, hogy apa is ott lesz Kép
Pussz,
Kiszuny es Kincso
kiszuny
 
 


Sziasztok!

Zsozsó alszik, én reggelizekKép

Mókuska
Én is csatlakozok Ellihez és Maci_2-höz MegaToys ügyben (én is oda járok, Apa is Kép)

Zsuzsi
Csokimázas GyuriKép még mindig nem ment el a kedvem a harmadiktólKép

Maci_2
Ne is kérdezd! 1 órát vártunk, mire sorra kerültünk (mert ügyintéző hölgyike ráért pletyizni is egyesekkel, a kint váróknak meg kezdett lilulni a fejük), mosolyogva közölte, hogy 8-as szint nem indul, 7-es meg csak délelőtt vagy kedd-csüt este vagy szombaton (6-os szintre meg nem akartam menni), így megkértem Apát, tegyék át a fallabdát hétfőre vagy szerdára. Ha kollega beleegyezik, akkor ma megint megyek, immár tényleg befizetni.

Kaska, Gombóc
Kép, hogy nem jöttök a talira

Gombóc
Kép a nyaralás

Magdi
De jó, hogy megint itt vagyKép
Én valószínűleg viszem Szandit is a taliraKép

Tényleg, gyed. Nem tudom, hogy lerendeződött-e, de tegnap megkérdeztem, ha valaki gyedről megy szülni, a max.83 ezer gyed jár a nagyobb gyerkőc 2 éves koráig, utána csak a max. bruttó 70 ezer. A gyed azért jár, mert biztosított volt az anyuka, viszont a magasabb összeghez kell a 180 aktív nap (gyed alatt meg ugyebár fizu nélküli szabadságon vagyunk). Remélem, jól írtam.

Nyügi_Zsombi most nagyon rosszul alszikKép
Majd még jövökKép
PusziKép
Toffi + Zsombi
toffifee
 
 


Egyi szemem sír (: , a másik meg Kép . Nem megyünk talizni, mert egy igen régen látott, kedves közeli rokonom ma érkezik. Jó mulatást mindekinek.
sofka
sofka
 
 


Lányok! Kellene sos egy kis segítség!
jpg formátumban érkeztek meg az újság oldalai emilben. Hogyan tudom lementeni a gépre? Mert a freemailben akkorák, hogy így teljesen áttekinthetetlen, korrektúrázni pedig végképp nem tudom. Valaki!!!
amatőr sofka
sofka
 
 


Sofka
Ha jol ertem freemail webes feluleten kene a megoldas neked ugye?
Tovabb kuldod otthoni levelezdobe?
Vagy alul a linken katintasz jobb egergombbal akkor felugrik egy menu ott kivalasztod save target as vagy mentes maskent menut es azzla gepedre tudod menteni.

Napocska
napocska
 
 


Sofka most nezem hogy freemailbe van egy olyan szoveg a kep felett ahol kiirja a neveet hogy letoltes, ha arra katintasz gepedre tolti a kepet.
Kicsit nehezen ert kepes levelem a postaladamba es eddig csak egyeb filem volt amivel meg tudtam nenzi, azt hittem kep is ugy mukodik.
Napocska
napocska
 
 


Napocska, nagyon köszi, és működött.
Nem tudod, jpg formátumban lehet korrigálni, vagy az kép, és nem.

sofka
sofka
 
 


Sziasztok!
Egy gyors bejelentkezés. Utoljára akkor írtam, amikor Apájával balhé volt. Na az gyorsan rendbe is jött, kösz a drukkokat! Aztán szépen megszűnt a hálónk napokra, így most jócskán lemaradtam mind munkában, mind babanetben Kép Kép
Amit volt időm átfutni: képek szupik, sok édes baba, meg a rosszcsontok. Pusszantás a kobakjára mindnek!

Elli! Köszi a tornát, Apájával tornáznak, és nagy a vigyorgás közben! Kép

Bocs, de most be köll hoznom a lemaradást. Jó talit, aztán majd várom a képeket, had irigykedjek. Kép Kép

Egy gyors kérdés még: egy 12 hetes lányzónak nem kellene már vmit produkálnia azon kívül, hogy nézegeti a jobb öklét, gagyarász és rugdos? Kezdek megijedni.

dé_
 
 


Sziasztok!

Koszi a terpeszbetetes infokat. Valoszinu, hogy en lihegtem tul a dolgot, de annyira felbosszantott a 70-es evekbeli dizajn es az igenytelen kivitelKép.
Talira parommal es Borival megyunk. Kristofot barataink elvittek Miskolctapolcara. Bori 2 ora korul fog enni utana indulunk.

Udv Ari
ari
 
 


sofka

Az kep azt nem tudod javitani, elmeletileg szovegfelismerovel lehet valahogy alakitani szovegge, de eleg nehezkes es nem is igen tudom neked most megmondani mi kell hozza
es nagyon orulok hogy sikerrel jartalKép

Napocska
napocska
 
 


Sziasztok!

Ha semmi nem jön közbe, mi megyünk. Remélem, nem baj, ha a párom is jön, ő Timi bébicsőszeKép, no meg a sofőrünk. Remélem, kicsit romos autócskám kibírja ezt a maratoni túrátKép
Tegnap voltunk a Bethesdában kontrollon: Zsebi vesemedence-tágulata változatlan nagyságúKép, de mivel minden más rendben, nincs vele teendőKép Kontroll negyedév múlva, szóval amíg nincs semmilyen hugyúti fertőzése, nem kell kétségbe esnünk a nem teljesen tökéletes gyerekünk miattKép
Bocsi, de most nem tudok visszaolvasni, mert a tegnapi út miatt teljesen lemaradtam, csak azt látom, többen visszamondták a talitKép Azért rajtunk kívül jön még valaki?

pussz
Momo


Momo
momo
 
 


Sziasztok!

Zsuzsi
nagyon jó fejek a gyerekeid a képeken, bár beismerem, tényleg bosszantó lehet a sütit a gyerek fején viszontlátni Kép

Urszila
a baba-mama tornát tartó nőt miért kell felhívni? be kell jelentkezni? mert kedden én is akarok menni

Gombóc
jó nyaralást, ezexerint kész az autó Kép


sztem nem kell aggódnod, 12 hetesen elég ennyi Kép

Lányok , én viszont aggódom! Dani 4 hós tiszta súlya 6650 g volt, rá 2 hétre mintha 6800-at mértem volna (de már magamban sem vagyok biztos, lehet, hogy akkor ruhában mértem, és találomra levontam néhány dekát ) és tegnap csak 6680!!! most mi van? lefogyott? vagy csak nem hízott? és ez nagy baj??? a hurkákat ellenőriztem a combiján, még megvannak Kép
és nem volt 4 hós, amikor már duplázta a születési (3200) súlyát, lehet az normális, hogy most stagnál egy kicsit? help!

J

Talin érezzétek jól magatokat, csináljatok képeket, és puszi Mariannak és Marcinak!

Andi
psandi
 
 


sziasztok!!!!

Beugrottam, olvasó üzemmódban vagyok Kép

Csak Beu Lőrincének akarok boldog félévességet kívánni!!! Holnaptól kezditek a hozzátápit???

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine
 
 


Sziasztok!

Meg elunk, csak nem jutok a gepemhez...megkezdodtek a Pecsi Napok, jajjajj Kép Flangalunk egesz nap,7vegen igyexem irni! Kép
Lanyok
Lattatok,hogy a Babaszoban nyilt a csevego topikban egy cserebere, sok elado cuccal, egesz jo aron??
Norka s vidamka
norkini
 
 


Sziasztok!

zsurló!

Pontosan melyik 2-es táp ütötte ki? csak merta zok sem egyformák össeztételben. Pl Emmát a Nutrilon, az Aptamil, Beba kiütötte, ezekben fölözött tej, vagy sovány, zsíros tejpor van, d epl a Humana, nan2 nem ütötte ki, ezekben savópor van. Próbálj ki más fajta tápot. ettől még nem tejérzékeny, csak picit érzékenyebbmintaz átlag. Emmát sem üti ki a hipp tejpép, de pl a nestlé tejpépek erősebbek, az kiüti. Vagyi remélem már cska múltidőben, mert most már 1 hete Beba 2+-t eszik és nem kiütéses, remélem kinőtte.
Ja, és a joghurt, túró, ilyesmi sose ütötte ki.

Mókuska!

PoloskaKép Nálunk sajnos csótányok vannak a házban, és hiába irtatjuk, mindíg előkerül 1-2 a vizes helységekben. A régi csőrendszerek ezekben a házakban kész fertőkKépKépKép

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Ari!

Hol vettétek ezt a terpeszbetétes rugit?Kép

Cipő: Én is úgy ahllottam hoyg jobba újat adni rá, jelenleg én méga gondolkodom stádiumban vagyok. Emmának én vettem egy remek vadi új cipőcskét, még anno, 19-est, hát a drágám 20-as lábbal kezdete járástKép Így nem volt mit tenni, ráadtam az itthon lévő 20-as szandit, amit használtan kaptunk, de ezen semmi sem látszik, úgyhogy szerintem akitől kaptunka nnál is első cipő volt. Emma most kb1,5 hónapja használja és kopott azóta rendesen, ebből is gondolom hogy leőtte nem használták sokat. Én vettem még neki (a 19*-est kicseréltem), egy 21-es őszi cipőt. Azt is már néha ráadom, merta 20-*as nyitott szandiból már picit kilóg a nagylábujja (11 hónaposan)+ van egy benti cipője, ami tornacipő jellegű, de asarka keményített, zt szoktam itthon ráadni ha nagyon a hideg kövön akar mászkálni és hosszabb ideig. a mamuszt pillnatok alatt leveszi. Egyenlőre ez van. Én akkor adtam rá cipőt mikor már az utcán is kikéredzkedetta kocsiból és sétálni akart kézen fogav. Itthon nyáron zokniban volt. nekünk az őszi cipőnk Melania, a nyári szandálunk Killefeet. Jó még a Siesta és a Dr. Leo állítólag. A torna cipőnk baby bell márkájú.

Tejpép: Én 6 hónapos korától adok neki kb. Emma negyon szereti, kedvence a Milupa gyermekálom igazi vaníliával.
Szereti még a hipp pépeket, a nestlé, mildi és amilupa sima pépjei (nem gyermekálom) nem jönnek be neki.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Psandi! Köszi a nyugtatást, és most megpróbálom viszonozni. Kép Remélem sikerül, de azért a többi mami véleménye engem is érdekel. Szal én a súlyról úgy tudom, hogy ha van napi kb 5 pisis pelusa, akkor eleget eszik. Ha ráadásul amúgy jókedvű, szopinál is minden ugyanúgy megy, akkor tényleg nem lehet gond. Én elhatároztam, hogy csak havonta hordom mérni,és nem paráztatom magam a súlyán. Hirtelen éhhalál úgysincs. Kép Ja! És ha a Kaska által leírt szép kaki is van (sárgás), akkor megint csak nem kell aggódni. Persze mindenkinek van vmi parája. Nekem pl. a mozgásfejlődés. Télleg, Dani miket csinál már?

nagyszájúDé
dé_
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?