Sziasztok !
cseriani : igen az a meningococcus c -re van.
A rota elleni vakcinát tényleg szájon kerseztül adják be a babáknak két alkalommal.
Ettől függetlenül oltásnak hivják
, mert az egy oltóanyag , csak a beadása nem a megszokott módon történik.
Tényleg drága , a sógornőméknél lassan aktuális lesz. Nekik a két adagra 35 ezret mondtak, és hozzátették hogy remélik szerencsésen bejut-bentmarad az oltóanyag, különben oda a sok pénz.
No comment.
Abban pedig teljesen egyetértek , hogy a gyereket védjük meg a betegségektöl amennyire csak lehetséges, de azért próbáljuk megtartani a normális középutat, és csak azt/azokat adassuk be amelyeknek tényleg látjuk értelmét és okát.
Borzasztó nehéz ez a feladat , hiszen én úgy érzem a szülőkre van háritva egy igen komoly és nehéz döntés A GYEREK EGÉSZSÉGÉNEK VÉDELME
Ezért én minden esetben , kikértem az orvosunk véleményét , utánna olvastam a különböző betegségeknek és megvajúdtam magaban mik azok amelyek ténylegesen veszélyesek lehetnek számunkra . Alig adattam be valamit a kötelezőn kivül.
Krisz : Ha tartósan külföldre utaztok talán érdemes azt is beadatni, de ez a te döntésed elsősorban.
Én úgy tudom, hogy a meningococcus B -re nincs védőoltás
A HPV oltásra nekünk 150 ezret mondott. ( két oltás )
Nekem ajánlotta a beadását az orvosom igy 35 évesen is, mert sajnos voltak előzmények amelyek ezt indololják és talán segitenek.
A kislányom lassan 8 éves lesz , és neki mindenképpen beadatom .
Az orvos neki is ennyiért mondta, mert nem kortól függ hanem , hanem az oltóanyagnak ez az ára. ( sajnos )
Ez az oltásosdi nem egy egyszerü dolog mi ?
Jól fel van adva a lecke a szülőknek !
Mindenkinek szép napot.
Ma nálunk ünneplés lesz, a kicsinek volt a névnapja tegnap , úgyhogy most dőzsi
Puszi