Új privát üzeneted érkezett!

nem nyálzik, csak este 21-es etetésnél üvölt, tök mindegy, gyümi, főzi vagy táp, üvölt, megeszi közben, de üvölt, igazán azt sem tudom, hasa fáj-e....ezt a 2 hós oltástól kezdve csinálja.
és kúraszerűen kell adni?hogyan?az nincs az ismertetőn...
Vendég

Szerintem lehet adni kúraszerűen, egyetlen kitétel van, hogyha 3 napon belül nem javul a helyzet,akkor orvoshoz kell vinni.
Egyébként egészen pontosan én sem tudom, hogy amikor üvölt,akkor a hasa fáj-e a gyereknek. Ha tekergeti magát ,akkor tutira tudom. De pl. azt mondták a kórházban,hogyha emelgeti a lábát a pocija felé, akkor fáj a hasa. No, nálunk nem ez a jellmező, hanem az, hogy feszíti magát.
Basszus...nekünk is kb. a 2 hós oltás óta csinálja :shock:

Dokinénink azt mondta,hogy olyan 3 hónapos kor környékén mintha elvágták volna a hasfájást.... :roll: háááát, jó lenne,mert ez szörnyű. A legrosszabb az,hogy hiába ölelgetem, simogatom, tornázik..stb. nem marad abba a bömbike.
Vendég

nekünk abbamarad, ha masszírozom, bealszik, de csak akkor, aztán kiságy, bömbölés 15 percig, maj szunya.
és érdekes, mert eszik, csak bömböl és emiatt néha minth fulladozna, persze, bömbölés közben nem lehet enni....
napközben meg minden szép és jó, csak az esti etetés nem. :cry:
amúgy nekünk csak sír, nem húzza össze magát, nem csinál semmit csak üvölt és vörös a pofija, úgy bömböl.
Vendég

Sajna mi egyik gyereknél sem tudtuk alkalmazni a masszírt, nem hagyják, nem is nyugszanak meg tőle :(

Lehet, hogy tényleg a hasija fáj, az jön ugye elő este... :roll:
Vendég

Bocsi Lafi, akkor a nemalvás még a tápis tejes időszak volt, lehet arra emlékszem. :oops:

Kaja szoptatás alatt: hát, én nem nagyon figyelek, hogy mit eszek, de a felfújós kajákat nem is szeretem, viszont tejet iszom. Nekem a mennyit kell innivel? van bajom, mert alapból marha keveset innék, próbálok kb. 2 lityit, de ha nem figyelek 1 liter is alig megy le.

Kép[url=https://babafalva.hu[url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
marina74

Marina: a koriban azt mondták,hogy napi 4 lityit igyak meg... szerintem , ha a 3 megvan már az is jó :lol: ebben benne van a leves is
Vendég

Sziasztok! :)

Látom alapvetően hasonló problémákkal küzdünk, ez sztem mindenképp megnyugtató, mert ezekszerint ez a normális ilyenkor! :wink:
En is aggódtam kicsit a tejcsi mennyiség miatt, mert 1 hetesen már 90-100-at bevágott, és most is kb ennyiket eszik. De most kiszámoltam, és 1 hetesen az k..va sok volt, most normális ez a mennyiség.
Én is érzem, hogy hagy a cicimben még, de 2 gyerek mellett nincs energiám fejni. Ez miatt kicsit lelkifurim van, mert én is félek, hogy így apadni fog a tejcsi.
A másik, ami miatt lelkifurdalásom van, hogy én is úgy érzem, hogy szétszakadok, és mégse tudok 100%-osan egyik gyerekemmel se lenni. :( :( Noémi ált. akkor kezd el sírdogálni, amikor Botival kell foglalkoznom (fürdés, vacsi, pelenkacsere, öltözés). Ilyenkor a szívem szakad meg, hogy hagyom sírni.
Van, hogy Boti jön akkor, amikor szoptatom a kicsit, vagy épp rázom a fenekét, hogy anya gyere, csináljuk ezt v azt...stb. Na ilyenkor is megy az önmarcangolás, hogy elküldöm a gyereket, hogy most játszon egyedül. :oops:
Remélem ez idővel rendeződni fog, és nem lesz ilyen szar, mert én ettől kiborulok.

Amúgy Noémi még mindig taknyos és köhög. Már két hete szívom az orrát. :(
Kapot Brulamycint,amit az orrába kell csepegtetni, meg Calcimuscot a köhögésre.
Szerencsére az antibiotikumot nem kellett újra elkezdenünk, de még lóg a levegőbe, mert ha nem javul muszáj lesz.
Hát én bízom abban, hogy az anyatejcsi meggyógyítja! Nagyon nem szeretném lebombázni megint antibigyóval, múlthét szerdán adtam be neki az ucsó adag Zinnatot. :(

Még azt szerettem volna kérdezni, hogy a Ricinus Communis-t hogy kell szedni? Ugyanúgy, mint az Urticát?

Lafi :)
20.55-kor született Noémi. :)

És egy kép :)

Kép

Kép
Kép
zituska28

Hello!

Marina :) Lángos én írtam, hogy csináltam, nem tudom, lehet Bingii is, de leírom az enyémet, ha gondolod...

0,5 kg liszt
2 kis pohár kefír
2,5 dkg élesztő
2 tojás

pici cukor

Langyosítsd fel a kefírt, tegyél bele pici cukrot, tedd bele az élesztőt. Ha elkeveredett csak dobáld össze a hozzávalókat, jól keverd össze, szórd meg liszttel a tetejét és mehet a hűtőbe! másnap sütheted is! De akkár tovább is tárolhatod! Jó étvágyat! :)

Mindjárt jövök a többi válasszal is csak ránézek a gyerekre (tegnap is ezzel a címszóval elmentem a géptől, és vissza se tudtam jönni...)

Kép
Kép
sleepin

Helló!

Na alszik a gyerek, de ezt csak úgy tudom nappal elővarázsolni, ha levegőn van, de akkor is kb. órácskákat alszik. És mivel egész nap semmi alvás, így estére tiszta hiszti az egész gyerek, de hál istennek fürcsi és evés után, mintha elvágták volna. Aztán eszik éjfél 3 és 6 körül, viszont a 6os etetés után kész katasztrófa, mert akkor jön rá, hogy kakilnia kell, de nem megy, pedig nappal érdekes módon megoldja hiszti nélkül. Így 6 után csak úgy tudunk aludni, hogy mellém az ágyba, cici a szájba, de közbe is fel kell kelnem büfiztetni, mert különben kijön belőle.

Ivás: hát én is kevés ivó vagyok, de mióta szoptatok azóta majd megdöglök szomjan. Igaz sztem így se iszok nap 3-4 litert, de sokkal többet, mint amúgy. Régen elvoltam egy nap 1 pohár vízzel.

Lafi, Blo, na most sztem picit parázok az oltástól... :) de nem semmi, hogy a két kiskrapek mennyire különböző... totál nem hasonlít az életük, az evésük... két kis bogár.
Engem úgy elszomorít, hogy így nő a fiam, mint a gomba. hisz 6 hete még milyen pirinyóka volt, kis törékeny, egésznap alvós, fintorgós... most meg egy nagy menő krapek, aki már tudja hogy mikor jön a zacskós tej, aki gügyög, élvezi, ha dumálnak hozzá, vagy szivat mindenkit a hisztivel, utálja a sapkát, és egész nap csak néz és néz. Gyorsabban nő mint ahogy az idő megy.

Kép
Kép
Kép
konkri

Huhh... alszik (kop kop kop)...

Hát mi sem éljük a legszebb napjainkat. Vagyis volt az átüvöltöm a napot-nap, másnap a ma teljesen jól vagyok-nap, másnap a délután üvöltök mint a sakál-nap. Őszinte legyek, nem tudom mi a franc lehet ez. Tényleg a frontok így kifordítják a gyereket? Mentem sétálni egyik nap és a szomszéd 1 éves fia sem volt hajlandó aznap aludni... Ott toligálta a kertben de sz@rt a nagyvilágra...

Tegnap már én is nagyon kiborultam... Szó szerint egymáson bőgtünk a gyerekkel. Neki semmi sem volt jó, én meg már nem bírtam. Letenni nem akartam. Szerencsére megnyugodott... Meg az a másik szerencsém, hogy fürcsi-kajcsi után ált. elalszik... 2-3 a köv. kelése...

Mindjárt visszolvasok, kinek mit akartam írni...

Pandi :) Mi TB kártya nélkül mentünk csípőszűrésre. Utólag bekérték, ennyi volt! Persze itt Kispesten, máshol nem tudom engedik-e...

Pöttyök nekünk is vannak, védőnő mondta, tejkiütés, tök norális, csak akkor adnak rá kenőcsöt ha csúnya sárga a közepük, de nekünk nagyon aprók.

Na megnézem, mi volt még...

Kép
Kép
sleepin

Bingiivel álmodtam, de nem tom mit, nem értettem... :) Jah de a z biztos, hogy Maja ott volt a kezében.

Kép
Kép
Kép
konkri

Blongyi :) Ha nagyon görcsöl Milu, próbáld ki a hajszárítót! Tényleg beválik, hidd el, el fog hallgatni. A meleg görcsoldó, a hangja meg megnyugtató neki. Ha már nem sír, próbáld meg megfordítani (ha hason altatod) és simizd a hátát... Hátha úgy elalszik. Nekünk tényleg bevált a hajszárító! Sokan a porszívóra esküsznek! :D

Kép
Kép
sleepin

Ja, ha megfordítod még járjon a hajszárító! Csak ne melegítsd! :wink:

Kép
Kép
sleepin

Sziasztok!
Huh ezer bocsi, de nem tudtam visszaolvasni. Lili nyügis. Fáj a pocakja, meg hát még mindíg taknyosak vagyunk. Vettünk elektromos orrszívót. Védőnő azt mondta a nátha sokáig is eltarthat. :cry: Szegénykém olyan türelmes dfe azért néha nagyon megunja.

A képeket azért megnézegettem. Édesek a babák!!!!

Tej: van, igaz nem annyi amennyi kellene de azért van. igyekszem minél többet szoptatni és kevés tápot. Néha összejön néha nem. :roll:
Szex: nem bírtuk ki a 6 hetet. :roll: De jól érzem magam. Volt varratom a méhszájamnál is. Fogalmam sincs onnan felszívódott e a varrat. De nem fájt és sikosító sem kellett szóval gondolom nem lesz gond. :oops: :roll:

Sagi: azt pont elolvastam amit kérdeztél. A légzésfigyelő. Az első 2 hétben jelzett. De csak a jelzőcsipogás szólalt meg nem kezdett el sípolni. Most visszakapcsoltuk és már 2 hete semmi csipogás. Viszont észrevettem hogy néha amikor alszik 2-3 mp is eltelik két levegővétel között. Olvastam h a babáknál van hogy leáll a légzés, de 20 mpen belül újra beindul. Ha nem akkor van a bölcsőhalál. Említettemvédőnőnek, azt mondta mondjam meg a dokinak. Biztonság kedvéért elküldhetik alvásviszgálatra is.

Kép
móni86

Sleepin köszi a receptet, este bekeverem :lol: Bocsi, mindent összekutyulok, csak arra emlékeztem, hogy jött a védőnő és lángost sütött Bingi, illetve Te, remélem nem álmodtam :oops:

Móni, nekünk is másodpercekig nem vesz levegőt, sztem ez is normális nem? Másnál nincs?

Hasfájáshoz hálistennek nem tudok mit szólni, nekünk addig volt, amíg Hipp szopis teát ittam.

Náthás babóknak jobbulást!

Kép
marina74

Kép
Kép kitúrtak. :)
Kép anya vállán jó aludni
Kép ritka pillanat: háton alszom (kemény 10 percig bírta)
Kép
Kép
Kép

Kép
móni86

elkiabáltam a jóbaba dumámat

ma egész nap nem alszik csak bömböl.reggel a hasa fájt,de már semmi. csak bömböl.ha felveszem alszik.

ja és 20 ! ml-nél nem eszik többet / etetés! hiába csinálok bármit elalszik,vagy kitúrja a szájából.
a cicim nem kell( megjött) barátnőmnek sem fogadta el akkor.jrály,így elapad az a mini is.
ndombi

Hali!
Boo , én Bálint Balázsnál szültem és Molnár Gabi volt a szülésznőm. Életmeben a 2 másik legjobb választás a férjem után! :wink: :lol: Szinte sajnálom, hogy most már nem találkozom velük, a szülés csodás volt. Kórházban csak 2 napot voltam , csütörtökön szültünk, szombaton már itthon voltun k.Én nagyon vettem igénybe senki segítségét, de meg voltam elégedve mindennel, főőleg hogy a babókat nem begyüjtötték vizitre néhány órára, hanem a dokinő járt végig és fürcsi után is rögtön hozták vissza. Az ebéd pedig menüválastásos volt, eléggé meglepődte, főleg, hogy tartalma is volt levesnek, csak nem lé. Eztmondjuk csak úgy mellesleg írtam, nem ez ameghatározó a kórházban.

Martina! Úgye te kérdezted? Én a kendőt kabát alá kötöm, de így is kap maja1 plusz vastagabb rétegetazért nem téli overál. Most leszek gondban, mert nekem már melegem vama kabátban, de miatta még nem húzhatom le a cipzárt se, overálba pedig nem szívesen raknám be, amúgy is elveszik benne. Már sajnálom, hogy egyáltalán vettem neki 6000ért, semmi szükségünk nem lenne rá.

KépKép

KépKép
lnd

akik kendőznek függölegesen vagy vizszintesen rakjátok bele a babócát?

KépKép

KépKép
lnd

Csiperke
Nalunk is igy kezdodott a dolog,azt hittem a hasa faj,alandoan csak sirt,de mint kiderult,mar nemvolt eleg jo a tejem,tehat ehes volt.Sok van meg most is megsem lakik jol vele.Sajna muszaj tapoznunk.
Nem azt mondom neked is az a baj,de lehetseges.

Kép

Kép
marcsitita

Sleepin,
Sajna itt nem így megy, addig beutalót se kapok amíg nincs TAJ. Jövőhéten elintézi a párom. Amúgy a hajszárító tényleg jó, kipróbáltuk :wink: Nem a pocija fájt csak nyűgös volt, de így is csendben maradt tőle. Nekem is volt olyan, hogy sírtam Dorkával együtt, az első hasfájásnál :?

Marcsi,
És azt hogy vetted észre, hogy nem elég jó a tejed? Nem hízott?

Babák tündériek :D
Vendég

Hat igen.Meg reggeltol estelig orditott.Volt hogy alandoan a cicimen logott,szinte verekedett vele olyan ideges volt.

Kép

Kép
marcsitita

Kendő: nekem fektetve nem igazán fér el a 60 cm-rel :(, igy marad a függőleges. Előbb felkötöd a kendőt, azátn rakod bele a bébit. A gerincének nem árt egyáltalán, ahogy erősödik, úgyis reklamál majd, aztán már kifelé forditva marad csak meg (kivéve ha álmos és elalszik), úgy meg már totál egyenes lesz a gerince.

Tejhelyzet: nálunk is ki kell majd egészitenem, de ahogy Móni is irta, próbálom minél kevesebbszer és egyelőre kanállal adom neki. Ennek legfőbb oka, hogy gyűűűűlölök cumisüveget mosni.

Nekem is hót tejkiütéses, van, hogy sárga is, de összevissza jönnek ki és tűnnek el. Nem rakok rá semmit.

Marcsi: mennyiket hizott ami nem volt elégséges?

Ndombi: :(, anticicista, mint Boti fiam volt, sajna van ilyen. Készülj fel lelkileg, hogy nem lesz egy jó evő, legalábbis Botond 1 éves koráig alig evett, olyankor ette meg a táp adagot amikor aludt, beosontam és félálomban etettem és igy nem ellenkezett. Ha ébren volt akkor kb a felét ette meg mindig. aztán szinte napra pontosan 1 éves korától huss, elmúlt minden kajagond.

Éjjel most magam mellé vettem és egyszerűbb igy az élet, az biztos. Egyrészt alszom , másrészt ő meg sem nyikkan, mellreteszem , villany le aztán alvás, ő meg gondolom eszik amig akar.

Légzés: teljesen normális ilyen korban, hogy nem szabályos a légzésük. A légzésfigyuzók is 20 mp-en túl jeleznek csak, pont emiatt.

Zitus: dettó ilyen gondokkal küzdök, megspékelve a kevés tej gonddal, amely miatt állati sokat van cicin a kisebb és igy semmire nem jut idő. Most próbálok vmit kezdeni ezzel, ma már lejutottunk sétálni , hujjé!

Kép
Kép
normajeane

Estére az átlagbébi orditós lesz, én úgy tudom nem a hasuk miatt, hanem az agyuk túlterheltsége végett. Feldolgozzák a napi eseményeket, a sok újdonságot és ez megterhelő még nekik.

Kép
Kép
normajeane

hát akkor megnyugodtam, és remélem, hogy ezért ordít, ma is ordított....megette a spenótot, közben odított, aztán még kért 90 ml tápot na nyelés közben nem ordított, csk büfi közben, most bealudt........

képzeljétek, megfogta a cumis üveget és maga itatta magát!!!!tök érdekes volt látni! :lol:
Vendég

Kép Kép

Kép

Kép
marcsitita

Sziasztok!
Képzeljétek szegény Milusomnak a BCG-je kifakadt, vérzik. :( Fürdetés után a törölközőn vettem észre kis vérpacát, hozzá sem mertem nyúlni. Felhívtam a dokinénit, megnyugtatott,hogy van ez így, nem lesz gond.

Jajj, annyira irígyeltem/lem azokat,akiktudnak fekve szoptatni és közben alukálni. Ez valami édeni nyugalom lehet :roll:

Én is hajlok arra amit Norma mond az esti sírássalkapcsolatban, megspékelve a hasfájással :?
Ezért igyekszem (is) igyekszem 1-2 napja kivinni a jó levegőre, ott alszik 3-4 órát is, délelőtt és délután is. Most úgy vettem észre,hogy estére nem annyira visít, olyan 10-15 percekre elhallgat és pihen :roll:

Tejcsi minősége: nekem is eléggé híg volt a tejem, pedig ettem mindent amit ilyenkor kell, Anyukám és a párom is főzött mindent (most a Vincéset mondom). Nem tudom igazán,hogy még mitől függhet, biztos a stressz is belekavar. A Vinike is állandóan evett, másfél óránként éjjel-nappal. Az igaz,hogy viszont ducika volt egy darabig.
A kis ismerősömnek annyira zsíros a teje, hogy föle van :lol: Az ő picijének a középső lábujja nem fér el a többi között :D Eszméletlen egy kis vasgyúró!
Vendég

Mindenki eltűnt??? :shock:

Haladunk: ma esti etetés után kerek 1 órán át NEM sírt , aztán a 3/4 21-esnél végig nyügi volt. Most tettem le.. :roll:
Vendég

Szia Blo én itt... látom egy nap telt el szinte és senki... :) észre vettem hogy a hétvégék ilyenek.

Blo - levegő: az mit jelent, hogy kitolod és alszik 3-4 órát, de és du? a 3-4 órát egyfolytában kint tölti? És hogy fér bele a napba két kint lét, nekem nem :( :( :(
Az a gáz, hogy mi 9-10 körül kecmergünk ki az ágyból, és én ha kitolom, akkor az 11 óra - bár én azt hittem, hogy előbb nem is lehet kitolni, de lehet hogy holnap megpróbálom 10kor kitolni és aztán kb. 2-3kor megint... wow, nagy ötletet adtál. Viszont ehhez korábban is kell kelnem :(

Kép
Kép
Kép
konkri

Na, az úgy van, hogy mi krán kelünk.Általában 6-7 körül. Kaja, pihi, üvöltés. Ha nagyon nem bírom,akkor kitolomolyan 9kor. Kb. 1 órát van kint, aztán betolom Anyumékhoz, és ott még horpaszt hozzá2-3 órát.
Ugyanez a következő etetés után.
Vendég

Köszi Blo, én is így gondoltam.
Én is miután behoztam a nyitott ajtójú lakásban "tárolom" és ő is alszik még akkor... ha kivenném és vetkőztetném, akkor felébredne.
Na most már kint is van. 10kor kivittem :)

Ő is a 6os evés után hisztizik - hogy nem tud kakilni (én nem tom, éjjel elfelejti?) így a reggeleim a legszarabbak, mert ő nyög és sír én meg akkor vagyok a legfáradtabb.

Na de ma és holnap levegőzés ezerrel! Talán rászokik a napi 2 alvásra.

Kép
Kép
Kép
konkri

Szerintetek egy görény vagyok,ha abbahagyom a szoptatást?

kb 30 ml-t tudok kiszedni,fejek is. semmi.annyira kivagyok tőle.

ezt tudnám tartani,növelni nem bírom és már bazira elegem van.
megissza a 30 ml-t elalszik,nem hajlandó többet enni,fel se tudom ébreszteni,aztán bőg.

3 napja ha ébren van állandóan bőg,tápevés után is. ha fáj a hasa ha nem.

kezdek kiakadni és annyira görénynek érzem magam,hogy azt gondolom,sokkal egyszerűbb lenne,ha nem szoptatnék.
ndombi

ndombi, én is így éreztem, csak nekem még 30 ml sem volt :cry: aztán hagytam a csudába az erőlködést és most már a lelkifuri is elmúlt. hehéz döntés és kicsit szar érzés, de ha nem megy, rosszabb....(most ne kövezzetek meg, de ténylegh rossz szenvedni 7eket és közben semmi...én meg hisztis és stresszes vagyok, ez meg senkinek sem jó)
Vendég

Hello Lányok!

konkri: nem tudom,hogy nálatok hogyan megy ez a reggeli nyügi. Most már kb. van az,hogy hajnalban eszünk, olyan 4-5 körül, leteszem alukálni, és vagy azonnal, vagy pontosan 1 óra múlva elkezd nyöszörögni, nyomni, szörcsögni, fel-fel sírni (alvás közben). Ezt csinálja a teljes ébredésig.

ndombi: már az első gyereknél is azt mondtam,hogyha a 2-nál tápot kell adnom,akkor nem teszek magamnak szemrehányást. Hát, tettem, de nálunk is kevés volt a tej, plusz a gyerek sem indította be, aztán meg már el is utasította. Sokáig vívódtam, mire elfogadtam a tápot.
Azt is mondják,hogy az anyatej csak az első 6 hétben érdekes, ennek az ellentettje is nagy hangsúlyt kap.
Nálunk a védőnő maga mondta,hogy tudja, mennyire tele vannak a magazinok és TV a szoptatással, de felnő a gyerek tápszeren is.
Felesleges stresszesnek lenned, egyikőtöknek sem jó. Úgyis lesz más utána amin még stresszelhetsz :lol:
Vendég

Ndombi: bár én szoptatok, de én sem ítéllek el, sőt, megértem. Szerintem is rosszabb, ha stresszes vagy! Nekem is van még így is lelkiismeret furdalásom, mert ugye mindenki gügyög a gyerekhez, meg dumál vele, meg fú de jó, de nekem meg nem megy annyira, legalábbis nem úgy, ahogy mások félórát egyfolytában nyomják, de nekem meg 24 órában kéne nyomnom... és tök úgy érzem magam, mintha én nem is lennék olyan frankó anya, mert másoknak annyit dumál, meg nevet. (de közben nekem is, csak nekem nem kell produkálnom magam hozzá - de ugye ezt 24 órára lebontva nem tűnik olyan soknak, mint másnak a fél óra...)
A másik ami miatt van furdalásom, hogy én úgy érzem, hogy nem bírnám ki fél évig a 3 óránkénti szoptatást és úgy érzem, hogy jó volna heti egyszer kimozdulni... vagy aludni :( de az alvást már megszoktam :) (már magamtól kelek, ha ő nem késik picit)

Kép
Kép
Kép
konkri

Ja Blongyi, igen reggel 6tól csak a nyögés, sírás... de a kaki általában 10 körül jön, vagy csak délután... :) de érdekes, akkor nem izél ennyit vele.

Ndombi: viszont ami miatt irigyellek az anyukád!!! Jó akinek ott van az anyukája!

Férjek: ti érzelmekkel hogy vagytok? szerelem? és a szex? én nem merem csinálni, mert félek hogy nem lesz jó nekem, vagy neki... mert utána félnék a következőtől is...

Kép
Kép
Kép
konkri

Csatlakozom a hajnali nyögősök táborához :roll: , Barni még megspékeli azzal, hogy kb.20 percenként cicit is kér hozzá. Mire sikerülne elaludnom, újabb nyögés.

Ti már visszamentetek kontrollra nőgyógyihoz? Be kéne jelentkezni, fú, de nincs kedvem.

Szerelem, Szex: elsőtől én is féltem, hogy milyen lesz, másodiknál már minden ok. volt :lol:

Kép
marina74

Konkri: gyerekkel-gügyögéssel kapcsolatban ugyanígy éreztem, érzek. Mi fáradtak vagyunk, meg a kiszolgáló állomás és tuti,hogy a gyerek nem neked szegezi a következő mosolyt vagy gügyit, hanem a szomszédnak.
El fog múlni ez az érzés, bár néha én is azt érzem,hogy nem szeret a gyerekem..stb.
Nálunk kaki másnaponként van :(
A szoptatások ideje pedig csökkenni fog, meglátod. De pl. én abszolut de nem ítélek el senki azért mert mondjuk a 4 hónaptól elkezdi hozzátáplálni a gyereket vagy előbb.
A következő tanácsadáson én is rákérdezek,mert ez a tápozás szörnyű. Ha lehet,akkor 3 hót betöltötte után el akarom kezdeni, biztosan nem fog annyit hízni, de úgy látom,hogy ez a megoldás a problémánkra, legalábbis nagyon remélem.
Lafinak is gyönyörűen megy a dolog, az is igaz,hogy az ő kisfia nem annyira hasfájós,mint az enyém, lehet, hogy nem is fog nekünk menni a dolog. Kép Útra készen Kép Vini nem bírja a vakut, de a játszőszönyeget, igen Kép Ne fényképezz már Anya! Kép Apának egy mosoly
Vendég

Blo, gyönyörűek a pasik!

Csatlakozom a dokihoz még nem visszamenős, nincs kedvesek táborához :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Na, még 1 utsó..BOCSÁNAAAAAAT :oops: Kép
Vendég

Sziasztok!

Vö nem akarok még én se menni,nem akarom a vizsgé
rösbegy!
Szeretném megkérdezni,hogy hogy müködik ez az önkormányzatos dolog Kecskeméten?Adnak valami összeget a gyerek után?Kit kell felhívni ez ügyben?És hogy kell intézni?

Lafi!Lehet hogy te is tudsz ebben segíteni!?
Egyébként milyen volt tegnap?Csajok szétszedték Hunort?Hogy érezte magát?

Doki:nekem jöv.hétfőn kéne mennem kontrollra,de még mindig vérzek,hol jobban,hol kevésbé.De még nem akarnék menni,nem akarom,hogy megvizsgáljon.

Sex:még nálunk sem volt,nem tudom mikor lesz,nem merek belevágni

Szopi:Nálunk sem tudom hogy még meddig huzzuk a dolgot,tegnap 2 óránként evett,na mondom megmérem,80-kat evett mindig,büfi,és utánna mintha elfelejtette volna hogy eddig hogy evett,mert kérné,de nem hajlandó szívni,pedig nem is kéne neki nagyon erőlködnie hozzá.Óránként felébredt....
Kíváncsi vagyok a mai napra.

Engem is meglehetne kövezni azért,mert én a cumisüvegre szeretném hozzászoktatni,hogy elfogadja,mert nekem messze laknak a szüleim,és ha hazakéne rohannom hozzájuk,mert baj van,akkor Apa megőrül a gyerekkel egyedül,hiába van lefejt tej.
Egyszer kellett neki pótláőst adni,akkor olyan szépen kiszívta a tápszert,de azóta hallani sem akar az üvegről.

Kép
csiperke

Akkor újra,mert elcsúszott a karakter: :twisted:

Szóval:Vörösbegy!A segítségedet szeretném kérni önkormányzatos dologban.A többi remélem jo az előző írásból.

Kép
csiperke

CSipi, felhívod a kecskeméti önkormányzatot,kéred a szociális ügyekért felelős csoportot, és megkédezed....

Jó volt!!!!!!!!!!!Hunit szétszedték. Dórika játszott vele, Huni úriember volt, mindent engedett neki, csak az nem hogy a szájából Dórika kivegye a cumit!!!!Azt úgy szorította, mint a fene, de minden egyebet engedett neki!!!!Már udvarolt és ráadásul egy idősebbnek, mi lesz itt később??????????
Vendég

Sagi Marcinak, Mazsi Vivinek boldog 2 hót!

Norma ZSombinak, Ndombi Dorkának, Zituska Noéminek boldog 1 hót!
Vendég

Tyú Lafi, milyen figyelmes vagy! Csatlakozom az előttem szólóhoz én is!

De látszik, hogy már anyuka itt mindenki - senkise jön gyakran. De én nem panaszkodom, mert én napközben elég gyakran itt vagyok, valaki pedig napok, hetek óta se tud jönni...

Kép
Kép
Kép
konkri

lafi: Köszi!

Én esténként már tanulok , ezért nem tudok mindig jönni!

Ma 3x is lent voltunk, olyan szép idő volt!

Ndombi: én totál megértelek, nálunk is minden szopis nap ajándék. Sztem Zsombor is keveseket szopik, de egyelőre sz.rok rá, nem adok tápot mellé. Van, hogy 3,5 órát kibir, de van, hogy csak másfelet. Éjjel meg odaveszem magam mellé aztán amikor nyaffan próbálok adni neki cicit. Most éjjel nem volt túl lelkes, ma nem is volt annyi tejcim sem mint szokott.
A fejés anno Botival engem is totál kiboritott, annyira, hogy a férjem most mondta is, hogy ne fejjek mert annyit nem ér az egész, inkább a táp ha nincsen elég. Meg hát 30 ml oly kevés az igényéhez képest, hogy sokra nem mész vele :(. Boti 9 hétig kapott csak anyatejet, utána egyre több tápit és 16 hetes korától csak tápit (abbahagytam a fejést, lévén sebes lett a mellem és inhüvelygyulladásos a kezem és az idegeim cafatokban lógtak). Na, az immunrendszeréről: egyik oltásra sem reagált semmit, még egy hőemelkedést sem. Náthás eddig 1x volt kb két napig, és két szintén két napos magas láza volt. És ő a tápból sem ette meg soha a súlya 15%-át, ha 10% megvolt én már boldog voltam.

Az ágyát átvittük Botihoz, együtt alszanak ilyenkor (amig ki nem hozom kb éfjélkkor). Boti abszolút természetesen veszi az egész tesó dolgot, nagyon simán megy egyelőre. Keresi mindig, meg játszik vele néha (főleg orr tutulósat). Megérti ha szoptatok, sőt mutogatja, hogy cicicici-hammhamm .

ja! múltkor örülte, hogy Zsombor alszik a babakocsiban. Na , hát leht mégsem :(, vasárnap ki kellett venni mert orditott mint atom benne, teljesen kikérte magának a bánásmódot. A kezemben elaludt és kb fél órát aludt utána a kocsiban, majd ébredés és orditás. Boti sem maradt meg a babakocsiban sosem fekve.

Kép
Kép
normajeane

köszi Mindenkinek!

Ez megnyugtató!

Nem tudjátok a linea nigra mikor múlik el? Nekem nem is halványodik.kéne már?
ndombi

Lafi!
Köszi, tényleg nagyon figyelmes vagy! :)

Csajok!
Drukkoljatok! Ma megyünk 2. hós oltásra! :( Majd írok, hogy mennyire volt zűrös...
sagi1

Sziasztok!
Hogy el ne kiabáljam, pár napja a Milán nagyon tündér!!! :D Eszik, alszik és nevetgél! Hurrrááááá!

Pcos: tegnap voltak itt az orvos ügyfeleim, és lehet, hogy a lányuknál is fennáll ez a betegség. Tudomásukra jutott egy tanulmány, amely szerint az ELMEX fogkrém (is) okozhatja ez a bajt. A fluoridnak valami fura faja van benne, és egy pár daganatos betegséghez hozzájárulhat.
Érintettek! Mit gondoltok erről? :roll:
Vendég

Blo,akkor el ne kiabáljuk! :lol:
pcos:erről még nem hallottam... :shock:

Huni követelőző....nem elég a főzi, új ízeket akar........üvölt a kajálásnál........a főzi előtt kér "levest"gyomortömítésnek (ez 30 ml anyatej), majd végre nem üvölt és főzi, de már nem jön be a kedvenc íz sem... :? asszem rakok bele majd iciripciri húst is....asszem.

amúgy fura, olyanokat művel kaja terén mint egy 6hós, olyan erős is, már annyi mindent tud....mintha nem is korababa lett volna....
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?