Új privát üzeneted érkezett!

Szia Mary, köszi az infót, azért írhatsz máskor is, nem csak Panaszkodni szoktunk ám itt. Kivéve engem tegnap, de nagyon rossz passzban voltam :oops: .

Mára mindketten happyk vagyunk. Csimpikém délelőtt hagyott megint taposni azán 3 órát :!: kinn voltunk. Annyira jól esett, süt a nap, kék az ég és egyáltalán most valahogy minden szép (nincs új pasim, nehogy azt gondoljátok attól virultam így ki :lol: ) . És még Apa is szabin van ma :lol: . Bár most épp kereket cserél az autón.

Kata, igen Hangi is elég tempós volt. Mászás után 2 hét múlva felállt és már aznap legalább 30x megismételte. Olyan 8 hónaposan már körbesétálta a franciaágyat, meg a heverőt, de addigra már vissza tudott ülni, az állásból, úgyhogy ne aggódj, ez tényleg nem olyan hosszú idő. :lol: És a hanyatfekvés az nálunk is elég gáz, de pl. a pelenkázást mostanában tűri, mert el lehet terelni a figyelmét.

Vicuska, a cipőméretnél a ... azt jelenti, hogy így folytatódik, +1 cm, +1 a cipőméretben? Gondolom akkor csak a gyerekméret ilyen mert akkor ki se számolom, az én 38-as lábam hány centi kéne legyen.

Hangaszálam épp levette a zokniját és eszi belőle a szöszöket :evil: . Éhes ez a gyerek??? :shock:


Bea, nagyon várom a járókás tapasztalatokat!
Vendég
 


Kata, szerintem ha Marci beteg lesz, akkor jobban fogod kezelni a szitut, mint ahogy elképzeled. Egyébként számomra a hányás lett volna nagyon rémisztő, attól féltem, de szerencsére nem volt. És a láz is elég félelmetes dolog számomra, én láttam a keresztlányomat mikor lázgörcse volt, életem egyik legborzasztóbb élménye...én nem is bírom csillapítás nélkül hagyni Zita lázát, pedig tudom, egy darabig jótékony hatású :roll: :?
Na, de a lényeg, hogy túl vagyunk rajta, és ami még jó volt a rosszban, hogy az első estét leszámítva mikor belázasodott, Apa itthon volt és ez sokat sokat számított, hogy nem voltam egyedül. Azt hiszem ha egyedül kell az egészet végigcsinánom, akkor százszor ilyen rosszul viselem, főleg mikor már én is lázas voltam....nem tudom mi lett volna, talán megszállt volna valami földöntúli erő, de így csak feküdtem, s Apa tartotta a frontot.

Nekünk is uh-os hidegpárásító van, miért nem jó?? Meg tud ionizálni, vagy micsoda :roll: :oops:

Mary, jó hogy itt voltál, és köszi a sok infót!!

Kép
ági_bp
 
 


Hajni kérjük a képeket a rövid hajú Hangáról!! :wink:

Kép
ági_bp
 
 

 
 

Lesz kép, de csak ha Apa ráér segíteni, mert másik kicsinyítőprogram van felrakva és ehhez még nem értek :oops: .
Vendég
 


Mary köszi szépen!

Gyere máskor is, szivesen látunk még akkor is ha Blanka nem többemberes baba (egyenlőre :lol: )!

Kata! Elfelejtettem írni, hogy ezennel ünnepélyesen visszaveszünk benneteket Marcival a többemberes babák közé :lol:

Járóka!
Az újdonság erejével hatott, ma délelőtt volt a főpróba. Telefonáltam a nappaliban (ott van a járóka) és amíg beszéltem kb. 15 perc, szó nélkül eljátszott az én kis gyönyörűségem a járókában!!!!
Mivel aprólyukú háló van rajta, kihívást jelentett számára a felállás, de megoldotta!
Délután tesztelem tovább most alszik manókám!

Hajni! És igen, fotót kérünk Hanga új frizurájáról! És mondd, mit csináltatok 3 óra hosszáig kint? Csak nem babakocsiztatok?

Ági! Nagyon jól és ügyesen kezelted Zita betegségét, talpraesett csajszi vagy te! Persze Apa jelenléte sokat segít, De ha nincs itthon akkor is muszáj megoldani! Ez van!

Képzeljétek Rozi babától elkaphattam a náthát, mert dugul a fejem!

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Hajni!
Te kis fitness lady leszel, annyit sportolsz :lol: Ilyenkor én is mindig elhatározom, hogy nekikezdek :lol:

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Nem akartam senkit lebeszélni a párásítóról, csak nekünk nem jött be. Én még Marci születése előtt vettem, mert a férjem orr nyh-ja nagyon duzzadt és gondoltam jó lesz. De nem. És mint minden vízben a kórokozók könnyen megtelepednek. Lehet Ti naponta cserélitek, de a miénket nem kellett. A forralt sós víz pedig tutti kórokozó mentes.

Bea, én is náthásodom és így kezdődik a csak-a-gyerek-el-ne-kapja parám. Na, ezért írtam, Áginak, hogy felnézek rá. :?

Itt is állat jó idő volt, de mi beszerző úton voltunk a Mammut bevásárló kp-ban. Ugyanis vettem polifonokat, h biztonságossá tegyen a lakás. Később jó lesz tornászni és-vagy a Balcsin napozni - ah, de várom már... És megrendeltem az etetőszéket, amit kinéztem még mikor Marci baba pocaklakó volt. Narancssárga lesz, majd beszámolok a tapasztalatokról, mert olyan, amit az asztalhoz lehet tolni. Bízom benne hátha kedvet kap a kanalas evéshez.

Bea, Marcinak is kihívás a hálós járóka :lol: . Én is betettem, amíg reggeliztünk.

Ti mit adtok rá mióta álldogál? úgy értem a lábára, mert mi szoknyát nem hiszem hogy húzunk :wink: Sógornőm szerint mezítláb legyen, Anyám vmi finom bőr cipőt emleget :?: :!: Lehet ő is szeretne egyet...

Tegnap megjött a groby és együtt pakoltunk. Én is nagy pakolós vagyok, így hatalmas egyetértés volt a du-i alvás helyett :lol: Persze attól kiakadt, hogy fél 7-kor nem akartam visszaadni a cumikát (ő nappal úgy alszik, hogy 30-40-50 percenként kéri a cumikáját)

Hajni, én is kedvet kaptam a hajvágáshoz, de nem merem. Nálunk kész katasztrófa most minden ehhez hasonló - pelus csere, körömvágás, öltözés. Sőt ma egész reggel azon is sírt, mikor nem sikerült vmelyik tornagyakorlat. OOOlyan akaratos a kislegény. Bár emberére talált :twisted: Egy hisztis nem tűr meg egy másik hisztist :twisted:
kpetro78
 
 


Bea, ezt ugye te is csak viccnek szántad, hogy 3 óra hosszát babakocsiztunk :lol: :lol: . Csak 1 órát, annyit aludt, aztán még bírt benne 10 percet utána pedig játszótereztünk. Utánunk jött apa is, úgyhogy így még libikókáztatni is tudtuk, meg persze hinta és egy kis séta az új cipőbe. :lol: Jó volt nagyon és mivel ott volt Apa még pletyizni is volt egy kis időm. :wink:

Járóka, szuper, hogy szereti, ezt Marcira is értem.
Gondolkodtam, ha itt lennék mellette én lánykám is valószínűleg megmaradna benne kis ideig, de ha úgy is ott kell lennem, akkor minek. Nekem az akkor lenne segítség ha ki is tudnék menni a szobából.

Kata, én a hajvágást nem kezdeném előről, csakis fodrászhoz vinném. Nem olyan feltűnő, de azért mégiscsak látszik, hogy henteskéz vágta. Most csak úgy tudnám egyenletesbe hozni, ha kopira vágnám, azt meg azért mégse :lol: .
És én itthon csak csúszásgátlós zoknit adok rá. Szerintem még nem adj rá cipőt.
Még csináljátok a tsmt-tornát? Vagy nem arra gondoltál az utolsó előtti-előtti mondatban?

Ébredés van... sziasztok
Vendég
 


Hajni! Azért úgy sem rossz a járóka, ha bent kell lennem vele a szobában (kimenni még nem próbáltam), mert így legalább nem kell másodpercenként ugrálnom utána, visszahozni, rászólni,tiltani stb. Csak ránézek beszélek hozzá, tudom, hogy biztonságban van és szusszanok kicsit.
Bár szerintem ha már tud majd járni, elfelejthetjük ezt is!

Kata!
Én is csak zoknit adok rá itthon. Pontosabban Rozi harisnyanadrágban nyomja, mert a zoknit mindig lehúzza, elhagyja, stb. Nem tudom mi lesz velünk zoknis időben? :roll:
Kíváncsi vagyok mit szól Marci az etetőszékhez. Eleinte ez is újdonság lesz biztosan. Azért ebben jóval kényelmesebb etetni a gyereket az biztos. Eddig hogyan evett?

Doo! Merre vagy? Tessék beszámolni, mi van a kis édi-bédi Vikivel! :wink:

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Éppen Rozi babát tesztelem :lol: Ő a járókában , én a gép előtt. Amikor bekapcsoltam a gépet nagyon beizgult, mert imád számítózni :lol:

Asszem kirágja magát, ha így halad :lol: :lol:

Na ennyi volt, 5 perc :? Azért nem adom fel :lol:

Pusszantás

Bea

Kép[/url]
június
 
 


édi-bébim jól van, köszi a kérdést :D sztem is jó, ha egy kicsit le lehet ÜLNI egy örökmozgó csemete mellett, mert elvan egy picit a járókában. ma pl kb két oldalt is el tudtam ovasni egy szakkönyvből ezalatt! :lol: és én lassan olvasok :wink: igazán nem vagyok egy járóka-fun (lányom még kevésbé...), de végülis nem bánom h megvettük. persze, még jobb lett volna, ha mi is kölibe kapjuk;), de nem jött össze :roll: nekünk is hálós van, direkt olyat akartam, mert sztem ilyenben kevésbé ütheti meg magát, ha elzuttyan.

ja, még én sem tudom, miben legyen enyém itthon, ha már lépegetni fog :roll: a csúszásgátlós harisnyáról azt olvastam h eléggé beizzad benne a lábi - lehet benne vmi, mert enyémnek még a nem csúszásgátlósban is izzad picit, mert ezek soha nem 100%os pamutok :evil: mellesleg még nem is láttam csúszásgátlós harist :roll: a kismamában azt írták h cipőt javasolnak bentre is a lábfejlődés érdekében - mert h ha nincs cipő, akkor csak úgy elterül a láb a padlón és az nem jó. mit gondoltok mozgásos gyógypedesek?
Vendég
 


Egész nap sírt. Sokat aludt, keveset evett. Hőemelkedése van. Nagggyon izgulok. Remélem csak a foga. Mivel 8 már van, ez már rágó fog lenne, és az jobban megviseli őket. Ugye? Mert ha nem akkor beteg lesz :cry:

Ma nem volt téma mi legyen a pici lábon, mert tényleg egész nap az ölemben volt. És még hozzám is bújt, ami csak azért volt rossz, mert nem ilyen alapvetően és már most szarrá izgultam magam. Pedig már kezdtem kicsit magabiztosabb lenni.

Bea, járóka témában dettó ugyanazt gondolom.

Doo, engem is bosszant, hogy nem pamut a zokni kínálat. Nem is értem. Én semmilyen műszált nem tudok elviselni.

Elköszönök mert nem bírok tovább egy helyben ülni :oops:
kpetro78
 
 


Kata, már van 8 foga? Lehet ennyi idősen rágófog? Nem kételkedem csak kérdezem, mert én sem tudom eldönteni Hangánál, hogy azért gyűri-e folyton a kezét a szájába. Persze nem engedi, hogy megnézzem.
Remélem nem Beteg Marci, szorítok, h ne legyen más baj. Kis drága, hogy simulhatott.

Cipő: akkor kell, ha már jár. a járni tanulás időszakában inkább zavarni fogja mert az egyensúlyi ingerek nagy részét a talpból kapja az IR. így pontosabb érzékelést tesz lehetővé. Azon kívül sokszor még lábujjhegyeznek az is erősíti a lábat, egy bokát tartó cipőben azt pedig nem nagyon lehet. Nem utolsó szempont, hogy egy járni tanuló gyerek még sokat mászik is, és ebben is zavarni fogja. De ez a cipőkérdés nagyon megosztja az orvosokat is, mert nagyjából mind mást mond. Régebben a Siesta volt az Isten, mostmár azt mondják inkább káros.

Doo, ha tudtam volna elküldöm Nektek a járókánkat. :lol: mióta szóba jött, gondolkodtam rajta összezereljem-e, de félek csak felidegesíteném magam azon, ha hisztizne, úgyhogy inkább nem konfrontálódom. Így is van épp elég szitu, amikor muszáj.

Képzeljétek, ma a boltban míg fizettem, letettem a földre egy korlátba kapaszkodva állt és mikor végeztem, már szatyorba pakoltam, mondtam, "Gyere Hanga, megyünk", rámnézett és odaszólt nekem hogy pá-pá és intett a kezével. :shock: Az a Hanga aki a lakásban szigorúan a szoros közelemben van, a boltban lemaradt Tőlem -mindenki Őt kerülgette, mert Ő nézte magát abban a krómozott korlátban- és végül elengedett volna egy pápával :lol: Mondjuk azt megnéztem volna, ha tényleg elmegyek mit csinált volna :lol: .
Vendég
 


ja, mary, köszi az info-t! kicsit az is megnyugtat h nem én vagyok az egyetlen óvatosan bevezetős fajta. bár lehet h nem ilyen lennék, ha nem tudnám ezt a nyavalyás allergiát... más dolgokat azért asszem lazábban veszek. annyiból nem bántam volna, ha a májusiban válaszolsz h ne mindig én legyek ez az ellenkezős fajta, meg nehogy azt higgye vki h kiokítani akarom. én ugyan betű szerint nem tudtam, de sejtettem h KÉSŐBB is okozhat gondot egyes ételfajták korai bevezetése. és sztem sokan nem azért csinálják úgy, ahogy teszik, mert az összes alternatíva közül azt tartják a legjobbnak, hanem mert pl ezeket az infokat NEM ISMERIK. ha nem olvas nagyon utána az ember, akkor nem is hall róla. én ezt az allergia dolgot csak azért tudom, mert érintettek vagyunk, de ha nem lennénk, én sem gondoltam volna pl h B.MILYEN allergia veszélyeztető tényező lehet!! :shock: most meg már evidensnek tűnik.
Vendég
 


Marcinak megy a drukk h ne betegedjen meg!!
Vendég
 


Hanga :lol: :lol: :lol: :lol: olyan édes történeteid vannak, hajni!! sztem is könyvre érdemesek :wink: majd összeülheztnénk, ha hozzáfogok a saját könyveimhez és majd te írhatnád a jópofa kis sztorikat benne :wink: :lol:

miért nem jó már a siesta? vagyis miért káros? :shock:

járókát amikor mi vettük (nov végén), akkor még ti is használtátok, úgy emlékszem. meg leutzani érte is annyiban lett volna, mint újat venni :lol:
Vendég
 


Doo, elküdtem volna postán a járókát... :wink:
Sztorikat lehet, h nekem is írni kellenne, mert egy csomó mindenre én is csak úgy csak úgy emlékszem, ha itt újraolvasom. :lol: :oops: . Sokszor visszanézem a fényképeit és azon gondolkodom, h annyira elrepült az az idő, h szinte nem is emlékszem, h ilyen pici is volt.
Siesta: A mai álláspont, ahogy olvasgattam, h a cipő talpán ne legyen hosszboltozatemelés, mert a láb ellustul és emiatt lehet lúdtalpas. Ehelyett, legyen a belső éle megemelve (supinácios cipő :lol: ) mert az automatikusan helyes irányba emeli a boltozatot, a cipő talpa pedig legyen lapos vagy max, harántboltozat emelés. (Gyulán sehol nem találok ilyen cipőt :evil:)

Marci, gondolunk Rátok, Kata, írj, h minden ok.-e

Csúszásgátlós zokni: Azt hittem, csak én gyerkőm lába ilyen izzadós, de amelyik zokninak telitalpas gumibevonata volt egy nap alatt úgy megizzadt, hogy a lábbujjai alatt, begyulladt és lehámlotta a bőre. Nem is adom csak kintre rá. Viszont amelyiken csak pöttyökbe van gumi, abba nem izzadt meg a talpikája.

Körkérdés: szerintetek mennyi egy gyerek napi szügséges folyadékmennyisége? És mi van akkor ha nem tudok annyit belediktálni?
Vendég
 


Most látom, hogy középhaladó lettem :lol:

Bea, hogy mennek a fürdések?
Vendég
 


És akkor a képek:

Sírva ébred (ugye milyen kis sajnálnivalóan tud sírni?)
Kép

Tánci-tánci
Kép

Kép
Vendég
 


Sziasztok!
Marcinak jobbulást!
Én is úgy tudom,hogy bentre nem kell rá cipő,mert ilyenkor alakulnak ki a lábfej körüli izmok és cipő nélkül egészséges!Nekem is ilyen csúszásgátlós zokniba van(telitelpas)Annyira nem izzad be a lába,mondjuk mi a földszinten lakunk és nemigazán mondható a padló melegnek-sőt.. :evil:

Hanga nagyon édi!A táncika nagyon édes!Engem is érdekelne a folyadékbevitel dolog!!

KépKép
vicuska
 
 


harisban is létezik ilyen pöttyökben csúszásgátlós? mert én sehol nem láttam. még telitalpasat sem. pedig én haris párti vagyok. a zokni vhogy mindig lecsúszik, bevág, stb

csajok, mióta vettünk egy szupi vizes porszit, azóta naponta porszizok, mert már nem félek h többet lő ki hátul, mint amennyit elöl beszív. :roll: de annyi, de annyi koszt összeszed NAPONTA h hihetetlen! :shock: ha óránként porszívóznék, sztem akkor is ennyi dzsuvát felszívna - csak azt nem tudom, honnan terem ennyi kosz a lakásunkban. nem is poros a padló, meg semmi. és komolyan maréknyi csomók jönnek ki a tartályából és feketén öntöm ki belőle a vizet :roll: :oops: :shock:
Vendég
 


arra gondoltam különben h lehet h Marci nem is lesz beteg, csak simán bújósabb lett :wink: enyém mostanában olyan lapulós-odasimulós lett - pedig ő sem csinálta ezt korábban! :D

Hangi gyönyörű! ez már a rövid haja? sztem teljesen jól áll neki! :D
Vendég
 


Hanga babának egyem is meg a hatalmas könnycseppeket az arcán :wink:
Hajni! A második fotón a sarokban, az egy játék tároló sárkány? Nagyon tetszik! Most keresek a játékoknak valamit!
Mire szeret táncolni Hanga? Nagyon tündéri! Én is csatlakozom doo-hoz, ez már az új séró? Nem is rossz!

Doo!
Én is gondolkodtam a vizes porszívón! Valószinüleg befektetek, nem szeretném ha Rozinak por allergiája lenne. Én nem porszívózok minden nap, de megpróbálom összeszedni magam.

Kata!
Jó sok fogacskája van Marcinak, reméljük, hogy csak attól ilyen kis bágyadt! Kérlek azért írd meg, hogy mi van veletek! És fel a fejjel, próbálj kicsit megnyugodni, a kicsik is megérzik ha idegesek vagyunk. Tudom könnyű mondani, hogy nyugodj meg. Most látja az ember, hogy időnként milyen nehéz szülőnek lenni.

Folyadék kérdésre nem nagyon tudom mit mondjak. Szerintem érdemes naponta többször megkínálni folyadékkal és ha szomjas akkor iszik! Rozi még 90%-ban cicizéssel viszi be a folyadékot, bár főzelék után mindig adok neki vizet. Persze úgy látom, a pohárból ivás kedvéért iszik, nem azért mert szomjas.

Szerintem a legjobb mezítláb (cipő nélkül) járni, amennyit csak lehet. Végülis ez a természetes.
Az, hogy a Siesta káros lehet, meglepett. Azt bírom, hogy mostanában mindenről kiderül, hogy halálos, ami eddig egészséges volt :roll: Na most legyünk okosak!

Bea

Kép[/url]
június
 
 


eddig én is úgy tudtm h mezítláb egészséges, de most azt írták a kismamában h ez csak egyenetlen felületre igaz, mert az dolgoztataja a lábat, a padló viszont nem. :roll:

ja, én ezért nem hiszek egy csomó divatnak - vagy legalábbis igyekszem egészségesen szkeptikusnak maradni. most az omega3 zsírsav a menő - egy csomó kismamától hallottam h "ti mennyi omega3 zsírsavat esztek naponta?" :shock: :shock: sztem ezt azért nem kell így... legalábbis én így gondolom.

sztem folyadék is uez: ők még nincsenek "elrontva" - annyit esznek, amennyi kell és annyit is isznak. még egészséges ösztöneik vannak. ráadásul a kaják egy része, főleg a gyümölcsök is tök sok folyadékot tartalmaznak. sztem ne parázz ezen, hajni. kínálgasd, aztán kész. többet úgysem lehet tenni. (én néha elfelejtem enyémet itatni - de cicire tenni szerencsére nem felejtem el :oops: :wink: )

na végre h vki bevallotta h nem porszizik naponta :lol: már azt hittem h csak én vagyok ilyen slendrián és még égetem is magam ezzel ország-világ előtt :roll: :wink: én örülök h megvettük ezt a porszívót - fényévekkel jobb, mint a régi volt. szerencsére, a karira kapott pénz fedezte, úgyh így "ajándék" volt :D
Vendég
 


Köszönjük szépen a Hangi bókokat. Igen, ez már a rövid haja, mind az elmúlt 3 nap készült. Ugye hogy nem is olyan feltűnően rövid, pedig olyan 1-1,5 centi körül van. Kivéve a kimaradt tincsek, amit már nem engedett levágni :lol: .

Bea, igen az egy tároló kacsa. Én egyelőre azt használom a szennyesládájának, mert én még nem rakom össze a mi ruháinkkal, a fürdőszoba pedig olyan kicsi, h nem fért volna el még 1 láda. Én a Sparba vettem még terhesen, de múlkor láttam a neten is van asszem 3 féle figurával és nem egy veszett drága. Én drágábban vettem boltba, bár a pontos árára nem emlékszem.

Csúszigátló zokni a földszinten én is ráadnám, ha mentem vele orvoshoz vagy ahol tudtam hogy földön álldogálni fog (nem kint) arra nagyon jó volt. De nálunk olyan jó a klíma, hogy én nem adok rá harisnyát se. Az tényleg idegesítő viszont, hogy nincs normális zokni. Ahogy írtátok, vagy nagyon szoros vagy leesik. És mikor félig van lecsúszva rálép és elesik :evil: .
Harisnyában még nem láttam csúszásgátlóst.

Szóval a folyadékot azért kérdeztem mert nálunk nem nagyon megy, de eddig legalább a napi 2 tápszert megitta, most alig. A vizet egész nap kínálgatom de kb. 1,5 decit iszik belőle egész nap. A két tápszer együtt kb 2,5 deci. Elég ennyi ivás egy nap?

Vizes porszívó engem is érdekelne, én allargiás vagyok. Mi ilyen gőzfolmosót vettünk, de nagyon rossz. A szőnyegből egyáltalán nem hozza ki a foltokat, max a felületi port tisztítja és iszonyú vizes marad utána. A parkettát újra kell törölni szárazzal, ha nem akarom h teljesen felázzon. :evil:
Vendég
 


Hajni!
Hol tudom megrendelni a tárolót, tényleg nagyon teszik?!
Jó, hogy írtál a gőzfelmosóról, mert kinyúztam apát, hogy vegyünk ilyet, ő meg mondta,hogy szerinte sz.r. Még jó, hogy nem vettünk, mert akkor neki lett volna igaza, így meg csak ejtem a témát és kész :lol: :wink:

Doo!
Én nem szégyellem, hogy nem porszívózok minden nap :oops:
Milyen márka a vizes porszívbó és mennyi volt?

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Folyadékra nem tudok mit mondani! Én csak azt tudom mondani (amit doo is írt), hogy tudja a gyerek mennyi kell neki. Kínálgasd gyakran, ha szomjas akkor inni is fog.

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Bea, megpróbálom belinkelni, de nem biztos hogy sikerül.

www.e-bababolt.hu/jatekok/tarolo/brillant_tarolo.html
Vendég
 


Na, sikerült, szuper.
Vendég
 


Hangi haja cukii! :D Lehet mi is levágjuk. Hagy legyen majd oroszlánysörénye :wink: remélem :roll:

Én sem porszívózok minden nap!! :!:
Nekünk nem vizes van, hanem ilyen tartályos. Ez is jobb, mint a porzsák.

Csúszásgátlót lehet kreálni a kis talpakra, valami olvasztott kütyüt rányomni, s olyan mintát nyomsz rá amilyet akarsz. Gondolom kreatívboltban lehet kapni, láttam már ilyet egy-két gyereknél.

Kép
ági_bp
 
 


Nem beteg :) :) :)
kpetro78
 
 


csak bújós lett? :wink: :D
Vendég
 


ági, hogy lehet csúszigátlót kreálni? ezt nem értem pontosan... :roll: :oops: vajon mit kell szerválni hozzá boltból?
Vendég
 


Doo, én sem tudom, csak láttam már több gyerkőcnél, anyuka mondta, hogy ő csinálta. Bár ha jól emlékszem azért nem annyira tartós, mint a bolti. De többet nem tudok, szerintem kreatív boltban érdemes megkérdezni. Talán fel kell melegíteni valamit és akkor egy folyós cucc lesz, amit rá tudsz nyomni a zokni/harisnya talpára. :roll:

Kép
ági_bp
 
 


De jó, hogy Marcika nem beteg! Kata, akkor NYUGI! Milyen doki vagy egyébként-ha szabad megkérdezni? :wink:

Kép
ági_bp
 
 


jó. lehet, holnap beugrom egy kreatív boltba.
Vendég
 


Sziasztok!

Kata nagyon jó hír, hogy Marci nem beteg! :lol:

Hajni!
Köszi a linket, meg is néztem. Meg fogom rendelni csak nem tudom még eldönteni, hogy pingvin legyen vagy katica :lol: Amúgy nincs valami nagy árukészletük :?

Csajok, ha sikerül a csúszásgátló kreálása, az engem is érdekelne.

Képzeljérek, Rozi ma reggel tolta a porszívót maga előtt és lépkedett utána!
Tegnap 35 percet töltött a járókában és nézte ahogy vasalok. Még mindig porszívózom az orrát, soha nem akar a trutyi elfogyni?!

Imádom ezt a jóidőt!

Ja és még valami! Tegnap másfél órát sétáltunk a babakocsival, és minden jól ment addig a pillanatig, amíg oda nem zártam a kiskezét. Szóval az úgy volt, hogy gondoltam magam felé fordítom a gyereket és a tolókart átfordítottam, és ekkor odacsuktam a kezét egy kicsit. :oops: :oops: Nagyon szégyellem magam, hogy ilyen béna vagyok. Persze odított szegény és a kezemben cipeltem hazáig, de ez volt a minimum amit érdemlek a balfaszságom miatt. Egy kis folt lett a kezén véraláfutás, de szerencsére nagyobb baj nem történt, utána nyomkodtam neki és nem fájlalta. Még jó, hogy nem tört el. Elástam volna magam, ha orvoshoz kell vinni és megkérdeznek, mi történt a kezével ...............fúú gondolhatjátok.
Tanulópénz :!: Mentségemre, azt hittem, hogy a bundazsákban nem ér el odáig a keze, hát elér!

Szép napot!

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Bea, az a szörnyű helyzet h én nap mint nap csinálok válogatott bénaságokat a gyerekem kárára :oops: :oops: :oops: állati égő és azzal próbálom mentegetni magam h marha rossz a mozgáskoordinációm (de tényleg: egy csomó mindent leverek, eltörök egyébként is...), de azért akkor is utálom magam miatta. :roll: :evil: :cry: kicsit megnyugtat h mással is megesnek "balesetek". az viszont továbbra is aggaszt h bizonyára én vagyok az egyetlen, akivel meglehetősen sűrűn... :roll:

ez az adjunk-e mindennap húst téma engem is érdekelne, ha vki tud erről vmit. én a gabonafélékről olvastam h nekik több kell, mint egy felnőtt szervezetnek. vegülis én amióta eszik húst, naponta adok neki. de magam is gondolkodtam már rajta h vajon jól teszem-e. v ez pusztán ízlés dolga volna? :roll:

kretaív boltban egyelőre nem voltam...
Vendég
 


Doo!
Azért úgy látom tényleg sok mindenben hasonlítunk. Én is folyton leejtek dolgokat, meg bénázok egy csomószor :oops:

Én úgy döntöttem nem adok minden nap húst a gyereknek amíg szopik. Végülis az anyatejen keresztül megkapja az állati fehérjét amit én megeszek. Nem?

Ma megyünk a kocsonyafesztiválra! Majd beszámolok, tök jó idő van. Úgy imádom!

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Akkor én is csatlakoznéka bénákhoz! :lol: . Épp a napokban törtem össze az utolsó fogmosópoharat a készletből, merthogy én egy rendes pohárkészlet 2 db-ját fogtam be e célra, aztán ebből mindig pótoltam az eltörteket, de mostanra mind odavan :oops: . És persze mind én voltam, valahogy a férjemnél egy sem törik el. És a gyermekem első vérző sérülését is én okoztam, mert rosszul mértem be a távolságot és bevertem a fejét a kocsiajtó sarkába. Képzelhetitek, hogy sírt. Oooolyan rossz érzés volt. :cry: . A héten pedig 2x is becsíptük a nyakát a cipzárrral, ebből kivételesen egyet Apa csinált, de úgy sajnáltam, nagyon fájt neki, meglátszott a helye. :cry:

Szegény Rozi kicsi keze, sok puszika rá.

Csajok, most leírok valamit aztán mondjátok meg, hogy minden férfi ilyen-e:
Tegnap délelőtt lakásnézőt vártunk, mondtam a páromnak mostmár jó lenne elkezdeni takarítani. Erre Ő édesen kimegy hozza a porszívót. Mire én: tegnap este porszívóztam szerintem azt most nem kell. Ő: Jó, de akkor mit kell csinálni?
Áááááá...., azt hiszi ennyi egy takarítás, hogy a porszívóval kezdődik és ér véget az egész. Még fel se tűnt neki, hogy pl. a kád nem öntisztító, vagy a polcokról sem a szél fújja le a port. És akkor a wc. takarítást már nem is emlegetem :lol: . De aztán édesen segített :lol: .
Vendég
 


Nem fejeztem ám be, csak elküldtem mert mentem megnézni, megfőtt-e Hangaszál ebédje.

Képzeljétek megpróbálkoztam a hallal, de olyan büdös volt, hogy még a száját sem nyitotta ki. Már a szaga is borszasztó volt. Üvegessel próbálkoztam, de még jó hogy nem én én dolgoztam vele egy csomót. Persze asszem nem is jól indítottam, mert ehogy kinyitottam, sikerült azt mondanom, húúú ez nagyon büdös, gondolom pofát is vágtam, hozzá, úgyhogy ezután már hiába mondtam, "Neked azért biztos ízleni fog." Orra Neki is van :lol: . Pedig nem volt romlott csak nyers hal szagú.

Doo, Vicuska zsemléztek már? Ha igen, héját is adjátok, vagy csak a belét?

Én minden nap adok húst, nem tudom jó-e de én adom. Vagy ha spenótot, salátát csinálok, akkor ahhoz tojást kap, de ez max 1x egy héten.

Ja és tripla gratula Rozinak! (a lépkedésért, mert nem fél a porszívótól és mert marad a járókában :lol: )
Bár a járókáról most is azt gondolom, hogy nem azért nyugodt,mert járókába szokattad, hanem azért marad a járókába, mert nyugodt. Ezt jól megfogalmaztam, de azért érted mire gondolok, igaz :lol: ? És ez csakis a védőnőd logikájának céloztam.
A linket szívesen, örülök, ha segíthettem. Nekem a katicás tetszik a legjobban, csak hozzánk nem illenne színben.
Vendég
 


Sziasztok!
Hajni76:Igen csak a belét kapja,de sokszor utána a külsejével is elmaszatol!Rágcsálja-de utána a sok morzsa az katasztrófa!Én általában adok neki húst mindennap.Jelenleg szoktatom az én főztömhöz!Ma gulyáslevesből kapott zöldségeket és husit!
Áruljátok a lakást?
Halasat egyszer vettem én is!Kb ugyanaz volt mint nálatok-én sem enném meg így nem erőltettem!
Nekünk katicás van!

Tegnap reggeltől nagyon taknyos a kicsi lánykám?De semmi más tünet...Lehet a fogától??

KépKép
vicuska
 
 


hajni, igen, minden férfi ilyen :? :lol:
Vendég
 


hali,

aranyosak a bénaságos történetek és Hangi büdös halas ebédjén könnyesre röhögtem magam, még jó h az orrod nem fogtad be :D .

Pénteken este azt írtam h nem beteg. Nem is, csak egy kicsit náthás, de emiatt olyan durva éjszakák vannak, h csak na. Az orrszívásnál pedig majd kiugrott az ölemből és ordított. Különben nem is nagyon jön semmi, csak a nyh-ja duzzadt.

Pont mondtam az Anyumnak, h Marcika alszik éjjel, ha minden körülmény stimmel: megfelelő hőmérséklet és pára tartalom, nem fáj semmi, eleget evett, de nem is túl sokat, nem jön foga, nem kell pukizni, kakilt és nem kell neki,... :twisted:

Különben pukik abba maradtak mikor pénteken végra két hónap után elfogyott a körte, és elfelejtettem venni... :oops:

Ti bemertek nyúlni a szájába megnézni, hogy hol jön a következő foga?

Én is adtam halat, az Anyum készített balatoni fogast, és belekevertem egy kicsit a főzelékjébe. Ő megette, bár nem is fintorogtam :wink:

Erről a mindennap adjunk-e húsi dologról holnap megkérdezem a doki nénit.

nyugodalmas jó éjszakát mindenkinek
kpetro78
 
 


jaj de jó, lesz virtuális doki nénink :D kérdezd meg azt is légyszi h mi van abban az esetben, ha valóban még sokat szopik a csemete? mert én úgy tudom h nem amit én eszem állati fehérje a lényeg, hanem egyszerűen maga az anyatej "állati fehérje" számukra. ja, meg h enyém ugye nem ehet se most, se a közeljövőben semmmmmi, de semmi tejeset, tojásosat sem (tejpépet sem). köszi!! :D

jók a sztorik :lol: vajon MINDEN többemberes anyuka béna v a többiek is azok, csak nem vallják be? :shock: :roll: én marha sokszor ügyetlenkedem vele - többnyire nem "maradandóakat", de annál gyakrabban... :roll: remélem, megbocsájtja majd :roll:

kata, honnan szerváltál körtét? enyém tökre szereti, de nem merek venni, mert aszongyák h gombaölőseket árulnak... :evil: pedig én is imádom és rengeteget ettem... :evil: :? de elég puffasztós, az biztos, szal a puki sem csoda...

én nem adok még zsemlét.

vicus, taknyosság lehet a fogtól - nekünk is volt!

én nem nagyon tudok benyúlkálni a szájába, mert harap :roll: :shock: ezen már én is gondolkodtam h honnan fogom tudni, ha majd rágó jön?! :shock:

olyan jókat sétáltunk pénteken és ma!! hosszú-hosszú órákat. és ebből ébren is volt elég sokat! kacsákat és sirályokat néztünk-etettünk: teljesen oda volt, meg vissza. és hintától is a játszón :D olyan édes gyerekem van h na! :lol:
Vendég
 


Ugye, ugye, komolyodnak, ügyesednek ezek a gyerekek :lol: .
Mi is nagyon sokat kinn voltunk a hétvégén és ez mostmár annyira jó. Plussz még abban is jó, hogy így nem unja meg egész nap a fenti játékait és mikor hazajövünk olyan jól elvan velük, csak ül és molyol, cuki.

Én is inkább fagyasztott gyümit adok ilyenkor mint mesterségesen érleltet. Vagy üvegeset.

Nekem is az jutott eszembe Katánál, mint Doonak, hogy tudja ez a biodoki néni, hogy egy fél országon segít a tanácsaival, mert azért elég sokan olvasnak minket, ahogy látom :lol: .

Vicuska, köszi, én sem mertem még adni a héját, de akkor nem is próbálkozom vele. Igen áruljuk a lakást, de nagyon nehéz eladni, sok az eladó lakás és sokkal kevesebb aki használt lakást akar venni. Plussz 4. és nincs erkély. Majdcsak egyszer, mi nem sietünk...
Nálunk nem volt taknyos egyik fogánál sem de biztos lehet attól is, ha más tünete nincs.

És még a fogakról, én minden nap belenyúlok a szájába, mert esténként megtörlöm a fogát és az ínyét is vizes pelussal. Nem mondom, hogy imádja van hogy nyöszörög, de nagyjából megszokta és hagyja. Megézni olyankor szoktam, ha bohóckodik és nevet vagy sikít vagy ilyesmi és egy helyen kicsit fodrosnak, sebesnek látom az ínyét.

Bea, bekocsonyáztatok?

Doo, hol néztetek sirályokat??? Hogy Te milyen klassz helyen laksz :lol: .
Vendég
 


Sziasztok Csajok!

Képzeljétek még mindig folyik az orra. Naponta 2x porszívózom neki nagyon utálja, de muszáj!

Nagyon szupi volt a kocsonyafesztivál. Jó sok ember volt, de délben mentünk és még nem volt olyan írtó nagy a tömeg. Rozi folyamatosan bámészkodott, aztán elunta a babakocsizást és cipeltette magát. Persze megértem, mert nagyon rossz lehet mindenkinek a fenekét bámulni (babakocsiban szemmagasságban). Kocsonyát nem kívántam a 18 fokban, így azt most kihagytam.

Én sem merek belenyúlni a szájába. Félek, hogy megharap :?

Hajni a Te pasid, még talán jobb is az átlagtól. Legalább porszívózik, hidd el az is valami. :wink: Apa nálunk is csak a porszívózást meg a mosogatást ismeri a házimunkák közül, de én már ezzel is ki vagyok békülve.

Kata!
tetszett ez a "jól alszik éjjel, HA ......................." kezdetű mondat. Na, nálunk dettó ugyan ez van! És ritkán nincsen semmi HA :twisted:

Ha a gyerekek már nem lesznek többemberesek (álom) akkor átnevezhetjük a topicot, béna anyukák topicjára :lol: Persze a nem béna anyukák is maradhatnak nyugodtan :wink:

Tudjátok Rozi mindig babakocsiban alszik az erkélyen nappal. Szóval épp az jutott eszembe, hogy most még tök jó, mert a bundazsákban nem tud mozogni, de ha kevesebb ruha lesz rajta szerintem simán felkapaszkodik, felül és akkor fejre is esik :? Csak azt nem tudom, hogy akkor hol fog aludni, mert a kiságyába még nem aludt soha és nem hiszem, hogy nyáron jóidőben fogja elkezdeni :!: :roll:

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Még azt akartam írni,hogy én az öltöztetéssel vagyok bajban! Fogalmam sincs mit adjak rá ebben az átmeneti időben, hogy ne fázzon meg, ne legyen melege stb.

Tegnap elvittem bundazsákban a gyerekemet 18 fokba :? Volt is minden baja! Na látjátok én ebben is tök béna vagyok.

Egy pár tegnapi kép:

Kép békanézőben

Kép egy jégbékával

Kép bohóc és Rozi baba

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Mentségemre legyen mondva, hogy rajtam is garbó volt :lol:

Na megyek, elkészítem az ebédet mire az Úrnőm felébred! :lol:

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Volt itt a doki néni. Heti 2-3x ajánlotta a húsit. Nekem azt mondta, h adjam a köles joghurttal és adjak sajtot azokon a napokon nikor nem adok húsit.

Doo, sajnos a Te kérdésed csak most olvastam, de 2 hét múlva jön. Különben Te miért nem adsz joghurt, sajtot? Ne haragudj elfelejtettem. Azt tudom, h sok mindenre allergiás Viki, ezekre is?

Bea, én Allium cepa 5, Apis mellifica 9 és Kalium muriaticum 9 adok a Marci náthájára. Mindegyikből napi 3x2 golyót. Én vízben oldom és megiszogatja. Az a lényeg, h a szájában legyen minél tovább, mert ott szívódik fel.

Körte: Mammut Biocentrum. Ma megyek megnézem neked mennyi, ha jó leszel feladok 2-3 kg. Küld át a címed. Ja, a legközelebbi adagot meg leviszem :wink: és megmutatod a sirályokat Marcinak is...

Lábbeli és mezítláb kérdés (doki nénink): mezítláb akkor fontos, ha görönyös (ezt a szót nemtudom leírni) - egyenletlen a talaj. Ez akkor fontos, ha járni tanul. Ő azt mondta, vegyek rücskös szőnyeget vagy műfüvet a lakásba. De talán addigra már jó idő lesz. De nektek jól jöhet. Különben bokát tartó cipő kinn és benn is. Ja, és minket elküld ortopédiára, ha egyedül jár, hogy megnézzék kell-e bármit korrigálni.

Hajni, én fogkefvel mosogatom, de én is a pelusos változatot halllottam. De úgy beleharap az ujjamba....

Bea, nekem nem tetszik a mondat :twisted:
kpetro78
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?