Új privát üzeneted érkezett!

Képzeljétek mi meg arról beszélgettünk, hogy itt Anyuéknál szinte mindig csinál valami új és nagy dolgot! Pl. itt nézte meg először úgy igazán a kezeit, itt kezdett el előrefelé haladni, és most meg mászni! Itt jött ki az első, s ezidáig egyetlen anyajegye a jobb vállán! :wink: Tényleg, van már valakinek anyajegye?? Meg is lepődtem, hogy ilyen "hamar" kijött Neki. De nagyon sexi :wink: :D 8)

Gabi, köszi a normaflore-s tippet, úgy látom hatásos volt, én is eszem, s magamaon egyértelműen tapasztalom is.
Csajok, az anyatejes kaki tényleg JÓ ILLATÚ volt! Ezt most utólag nagyon értékelem, most hogy több húst eszik, háát... :roll: :)
Lehet Apája le fog szokni a gyermek pelenkázásáról. Pont most hozták rendbe az orrát, már egyre jobban érzi a szagokat...bezzeg eddig nem érezte. :lol:

Kép
ági_bp
 
 


Vanda, nekünk kellett hűtőfürdőzni Zitát a múlt héten mikor lázas volt. Ugyanis a szirup nagyon nagyon lassan vitte le a lázát, a kúpot pedig megint kikakilta, akárhogy szorítottam a fenekét. Szal azt akarom mondani, hogy tök jól bírta, ami meg is lepett! Pedig 31 fokosra lehűtöttük a vizet. Nem mondom, hogy úgy ugrabugrált mint szokott, de egész jól elpancsikolt benne. Csak Apája parázott, hogy most már vegyük ki és hasonlók. Egy jó negyed órát benne volt, de jó, hogy Gabi írta, hogy tovább kell, nekünk is utána mondta drnéni, hogy akár fél órát is legyen benne magasabb láznál.

Különben ez a lázcsillapítás nekem úgy feladja a leckét, hogy ha nem megy le pl a sziruptól, akkor mennyi idő múlva és mit lehet adni...végül a Nurofent kombináltuk Panadollal. Akkor nem kellett kivárni a 6 órát. Én úgy érzem ezekről a szülők nem kap megfelelő tájékoztatást, általában utólag hallja az ember, hogy ja, így kellett volna. Mondjuk ezt nem Rátok értem, mert ha jól emlékszem a családotokban több orvos is van-így biztos van aki ellát tanácsokkal. De pl én már annyiszor kérdeztem a dokit, hogy kell helyesen csillapítani, de mindig csak egy sémát mondott el, hogy ha ennyi a láz ezt meg azt adni, aztán mégis volt olyan szitu, amiben csak néztem, hogy most akkor hogy legyünk okosak. pl 3 hósan kapott kúpot, amit kikakilt, de nem tudtam most adjak-e újat, vajon mennyi hatóanyag szívódott fel. Persze a doki sem tud minden verziót elmondani. Kár hogy nem találkoztam, vagy talán nem is léteznek olyan kiadványok, amik leírják a lázcsillapítás helyes módjait a különböző szituációkban. Pl mit tegyél ha a szirup után 2 órával még melegebb a gyerek, mint azelőtt-adhatsz-e rá kúpot, de ha az nem jó, akkor milyen más szirupot, stb. Ilyesmire gondolok.

Kép
ági_bp
 
 


Gabi, és mi lett Patrik orrpolipjával? Kivették? Páromnak is krónikus arcüreggyuszija volt, sztk-ban azt mondták anno, mikor először begyulladt, hogy ha fáj majd visszajön :twisted: aztán tavaly évvégén végre kiderült, hogy mi minden baj van odabent, sövényferdülés, polip, ciszta, s fedett minden ürege. Na, 2 műtét kellett hogy mindent meg tudjanak csinálni. És állítólag ha anno rendesen kikezelik, akkor ezt megúszhatta volna. De csak hasra ütöttek, s felírtak vmi antibiotikumot, ennyi. Most már reméljük rendben lesz. Bár az eü-ről annyit, hogy bement hétfőn előjegyzett műtétre, s közölték(jó pár emberrel), hogy a műtét elmarad, mert nincs műtősnő és betegszállító :shock: :shock: végül utsó percben azt mondta neki dr, maradjon, majd ő letolja meg fel, s a másik drnak majd adogatja a műszereket :shock: aztán 3 nap múlva hazajött, s egy hét múlva felhívja dr-t, hogy olvasta a zárón, hogy a megbeszéltek szerint kontroll, csak a doki nem mondott ilyet, és fáj az arca is, erre az orvos, jaj, nem mondtam, hogy gyógyszert kell szednie??? Múltkor meg hazaengedték lázasan, s másnap az apja ment be antibiotikumért, mert akkor is elfelejtettek felírni. :twisted: :twisted: szóval kész ami itt folyik! na, eldugulok.

Kép
ági_bp
 
 

 
 

Én továbbra sem értem, hogy paracetamol származékot miért ajánlanak lázcsillapításra, hisz mindenki jól tudja, hogy a lázcsillapító hatása az szinte nulla... tehát 38 fok alatt a hőemelkedésre jó, de afelett nem nagyon....


ami jó lázcsillapító hatással rendelkezik az a germicid, nurofen, és amidosophen származékok...

Fájdalomcsillapítónak sokkal jobb a paracetamol, mind lázcsilinek, és baromi vese károsító...

KépKépKép
bogyra
 
 


Látod Bogyra, ennyit a tájékoztatásról. És mit tegyen az anya ha a gyerekorvos mondja neki??
Még szerencse hogy Panadolt végül csak 2X kellett adni, addig Nurofent kapott, s arra írod, hogy az jó!! Ennek örülök. Akkor Panadolt max 38-ig?? És hőemelkedésre akkor Te javasolnád, így hogy vesekárosító??
Germicid meg csak kúpban van? nekünk az egyszerűen NEM MŰKÖDIK!!!

Kép
ági_bp
 
 


Ja, és még egy dilemmám volt. Amikor én is lázas lettem, s ugye szoptatok. Felhívtam a patikát, s azt mondták, egy fél Rubofent bevehetek. Végül addig húztam amíg bírtam, és csak estére vettem be egy felet. Erről sincs jó tájékoztatás, hogy egy szoptatós anya mit tehet ilyenkor.

Kép
ági_bp
 
 


Patrik orrpolipja vándor polip,úgyhogy semmit nem tesznek még vele.

A Paracetamol származék tényleg nem a legjobb,mivel az agranulocytózis közbeszólt,kiokosodtam.
A Nurophenre mondták,hogy idáig az a legjobb és az egyetlen,ami még nekünk is adható.

Ági!
A lázcsillapításba az ember sajna beletanul,én még mindig azt mondom,hűtőfürdő gyógyszerrel egyszerre!!!!
Amúgy lehet kapni lázcsillapító tapaszt,ha nem túl magas a láz,az is jó,nekünk bejött,és most nincs mosoly....Ha hosszában félbevágsz egy nyers krumplit és a talpára kötöt vagy zoknival rögzíted,mikor alszik,betojsz,mert a keményítő hirtelen nagy hőt képes elvonni,és pikk pakk leviszi a lázat,nálunk tényleg nagyon hatásos!!!!!!!Tényleg ne nevessen senki,próba!!!annyit ér!meglátjátok!

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


Ja és hasmenésre szénsavat kikeverni a kólából és megitatni pár kanállal!az is jó.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


Gyors helyzetjelentes, Elina jol van, a ket hanyast nem kovette semmi, szoval nem lett beteg, nagyon orulok! :D

Gabibaba, micsoda jo tippek! Jegyezzuk! :D

KépKép
horilda
 
 


Sziasztok!

Nahát Gabi, micsoda házipraktikákat tudsz Te! Esküszöm ki fogom próbálni.

Ági, nálatok miért nem hat a germicid c kúp? Mert kikakilja?
Mi is azt használunk, ha kell és jónak tűnik. Bár már Emma is kikakilta én utána nyomtam be egy másikat.

Kép
niki30
 
 


Elina jól van, szuper. Hála isten!

Kép
niki30
 
 


Niki, Zita eddig mindkétszer kikakilta a kúpot, mikor azzal próbáltunk lázat csillapítani. Hiába szorítom a kis fenekét, kijön, visszanyomom, s újra kinyomja. Ez van. Annyira erős ingert vált ki nála. Így marad a szájon át csillapítás. Bár megjegyzem, egyszer kapott Viburcolt, az kisebb kúp, s azzal nem volt ilyen probléma. Egyébként nekünk nem germicidet írt a dr, hanem valami Noraminazofent vagy mit.

Csajok, engem úúgy felháborít ha egy kismama felelőtlenül viselkedik. Szüleim barátjának várandós a lánya, s magas a vérnyomása és nem szedi a gyógyszert! Pedig az baromira nem játék!!! Hogy lehet ilyen felelőtlen???? Azt mondják méri otthon és különben is érzi, hogy jól van és mióta eljött a munkahelyéről nem is magas, meg ilyenek....De értitek, nem az, hogy persze tudja, hogy oda kell figyelni, hanem ő eldöntötte hogy nem szedi és kész! :twisted:

Kép
ági_bp
 
 


Most kapcsolok!
Lili elindult?nagyon ügyi,gratula!

Hogy Elina jól van,az szupi,meg is mondom Brendusnak.Mindig mutatom neki,látod,Bebő,ezt a kislányt szedd fel,úgy tetszik anyának... :lol:

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


Ági, értem.
Maximum félbeveszed és úgy próbálod a kúpot. Hm?

Lányok, hát ti nem mondtátok karácsonykor, h. ez a fotókönyv szerkesztés ennyire jó dolog. Most rátaláltam a photo hall oldalán és most a kicsi akciós 1245 Ft. Ha valakit érdekel.
Iszonyúan élvezem, tök kreatív és olyan lesz, amilyet szeretnél.
Tetszik. Bár én jobb háttereket is el tudtam volna képzelni, de nem rossz.

Lili elindult? Micsodaaaa? Mutiiiiii!!!!!!!

Kép
niki30
 
 


Niki,
csinálhatsz egyedi hátteret is. Saját fotóból is vagy máshonnan összeszedett képből is. Beilleszted, mint egy képet, aztán van olyan funkció, amivel az oldal hátterébe teheted.
Nagy alakú fotókönyvnél legalábbis ez működik, de szerintem valószínűleg működik a kicsi fotókönyvnél is.
mary74
 
 


A kicsi azt hiszem még a Rossmann-nál és dm-nél is akciós még. De mindegy hol csinálod, mert szerintem ugyanaz a cewe fotókönyv van minen cégnél.
mary74
 
 


minen=minden
mary74
 
 


Amit a lázcsillapításról írtatok, kimásoltam magamnak egy külön file-ba. Mennyi hasznos dolgot tanul Tőletek az ember!

NAGY GRATULA A TOTYOGÓ LILI NAPSUGÁRNAK!!!! :D
mary74
 
 


Mary köszi:)
Jaja cewe:)

Kép
niki30
 
 


Ági!

Nekem is magas volt a vérnyomatom, és azon panaszkodtammindenkinek, hogy baromira nem is éreztem semmit...

Ugyanis a terhességi magasvérnyomás nem ugyanaz mint az erek betegségéből adódó. Ugye az ember tudja mik a tünetei a magasvérnyomásnak, mert panaszkodik a nagymamája esetleg szülei stb stb... Csak azt felejtik el mondani, hogy mire a ltászavar, fejfájás kialakul már el ég rég magas a vérnyomat.

De a terheség alatt egy hirtelen bekövetkezett változás, amit tolerál a szervezet úgy ahogy tud, addig amíg tud.

Én egyszer seméreztem magamat rosszul, esetleg voltak hőhullámaim, de kérlek a 40. hétben májusban kinek nincsenek????? :)
Aztán 180 volt a nyomatotm még gyógyszer mellett is... szal erről ennyit, hogy lehet érezni. Én szedtem szépen a gyogyit.... aludtam is nagyokat. :) :)

Jah az a kúp amidazophen származék, lehet tnyleg úgy kéne próbálni, hogy egy felet be, majd még egy felet félóra múlva, hátha jobban elviseli. Ugyanis a kúpnál nincs gyorsabban felszívódó gyógyszer. Tehát magas láznál az nagyon jó.

Gabi ezt a krumplist én is halottam, de még nem próbáltam.... Nah majd most.

Nekünk is vannak praktikáink... pl zsírral kenegetem a gyerek mellét köptető helyett és ezt babának is lehet. Hagymatea az influenzás időben csodákra képes.

És ami nekem még ilyen nagyon jól bevált, az a paradicsom illetve a liliom levél ebekre.... hihetetlen. Írtam már hogy én sokat szenvedtem/szenvedek a körmömmel, folyton benő. Arra felhúzok egy parit, másnap egy liliom levél és félévig észre sem veszem!!! :) :)

KépKépKép
bogyra
 
 


Liliomlevél és paradicsom sebre? :shock: Mik vannak....
A zsírt én is hallottam, mellkasra.
Régi jól bevállt terápia állítólag.

Kép
niki30
 
 


Boldog hófordulót Emmánka! :) :) most nézek...

KépKépKép
bogyra
 
 


Boldog hófordulót Emmának, és azt hiszem Zsófikának is! Zsombinak is ma van, nem? ha igen, Neki is!! :D

Bogy, ez a csaj még csak 12 hetes várandós :roll: szal nem tudom, hogy ez most már a terhességtől alakult-e ki.

Kép
ági_bp
 
 


Hahha akkor meg még inkább....

Ugyanis ebben az esetben nem is veszélyeztetett terhesnek számít hanem szövődményesnek!!!

A magasvérnyomás azért okoz gondot mert a lepényi keringés nem lesz megfelelő. Ha ez a terhesség harmadik harmadában történik, akkor azért már egy jól fejlett gyermekről van szó, aki mondjuk nem fog hetente 250 grammot csak 100-at hízni. De a ha keringés rendellenessége a terhesség elején is fent áll, akkor gyakori a vetélés, lepényleválás és ha mindez elkerüli, akkor általában egy retardált magzat a végeredmény....

Akarta ezt a gyereket????? Jajjj ettől énis annyira dühös leszek!!!

Dolgoztam meddőségiben és ott ríttak az asszonyok hogy nem esnek teherbe, de ahogy kilépett a rendelőből már gyújtott is rá.... nah ez az amitől még totál idegbeteg lettem..... A töknek fizet ki százezreket egy olyan luvnya, aki nem tudja letenni a cigit?????
Nah kidühöngtem magam...

Védőnőként tanítanak, hogy nem szabad szembeszállni a dohányzó kismamákkal, hanem csak azt kell javasolni, hogy fele annyit szívjon...nah ez biztos nem fogja elhagyni a számat!!!!

KépKépKép
bogyra
 
 


Bogyra,
ilyen körömbenövéssel én is kínlódok, de csak az utóbbi időben. A sebészorvos szerint (mert az egyikkel már odáig fajult a helyzet, hogy odajutottam decemberben) rossz a körömvágási technikám! Na, de eddig nem volt rossz?-kérdeztem én. Erre azt mondta, eddig csak szerencsém volt. Én inkább a szülés utáni kórházban töltött napokkal hoztam összefüggésbe a dolgot, azt gondoltam összeszedtem ott a zuhanyzóban valami fertőzést és talán az okozhatja ezeket. (Hiába zuhanyzott az ember papucsban, ha a lefolyóból mindig vissza-visszajött a víz, stb....) De ez lehet, hogy hülyeség....
Na, mindegy.
Mindenestre ezt a paradicsomos dolgot majd kipróbálom. És honnan vegyek liliomlevelet? Árulják, mint a teákat?


Isten éltesse a 9 hónapos Emmát és Zsófit! :D
mary74
 
 


Mary nekünk a nagyi kertjében nő! :)

Virágostól kérsz, sercegős zöldnek kell lennie, kicsit össze kell zsizsizni és úgy.

Jajj ne tudd meg én hányszor voltam sebésznél, most a jbb lábamon kinőni látszik a dolgok de megszenvedtem vele, eddig minidg a talpam felé akart kinőni...

Miután nekem is minidg a terhességgel kapcsolatosan jön elő, így én is azt találom felelősnek. És végülis aszem rá is jöttem, hogy miért nőhet be:
1. nagy hassal nehezebb jól vágni a körmöt...
2. az ödéma miatt minden cipő szorít
3. az ödéma miatt lágyabbak a szövetek ergp könnyebben talál magának rossz utat a köröm
4. megváltozik a súlyeloszlás a járás és ez biztos hogy befolyásolja a köröm növést
5 örökletes...kinek merre nő a körme.

Zsolti nekem nem hitte el hogy létezik ilyen. Én még levikével pocoban voltam sebésznél és öregem egy akkora darab körmöt szedett ki a doki, mint az egész hüvelyikujj körmöm...és az mind odabent volt a husiban... jajj szörnyű.

Aszem Lorci is szenvedett tőle.

KépKépKép
bogyra
 
 


Töltöttem fel új Next rucikat! :)

Nézzétek meg! :)

KépKépKép
bogyra
 
 


ZSÓFI, BOLDOG HÓFORDULÓT!

Kép
niki30
 
 


Egy tegnapi hiszti:)
Kép

Kép
niki30
 
 


Kép Kép

nem engedte a kapucnit. :lol:

Kép
niki30
 
 


Nagyon köszönjük a köszöntéseket! Figyelmes brigád!!!!!

Kép
niki30
 
 


Lilinek grat! :D

Emmának, Zsófinak, Zsombinak boldog hófordulót!! :D

szal bogy hogyan pelenkáztok túra közben? :roll: :oops:

ági, nekünk van anyajegyünk, ha az annak minősül: vmi tejeskávé-színű nagyobb folt a pocakján, meg a lábszárán. és már régen megvan, de nem írtam fel h mióta :oops: szal nem ez a "hagyományos" sütét pötty, hanem világosabb és nagyobb kiterjedésű. azért gondolom h anyajegy, pontosabban apajegy :wink: :lol: mert apjának, sőt nagyapjának is van ilyesmi a combján.
Vendég
 


Doo!

Szétcsatolhatós gatyusban. Hipsz hopsz megy az :)

KépKépKép
bogyra
 
 


de nem fázik meg? egyébként nálunk egyetlen pelenkázás sem megy hipsz-hopsz. :roll: az én gyerekemet nem abból a fából faragták :evil: lehet h rá kellene szoktatonom a szobatisztaságra, mert ezt a napi többszöri tortúrát nem bírom idegekkel... :? :oops:
Vendég
 


ÁÁ, szerintem annyi idő alatt nem fázik meg... Amúgy lehet úgy is útvonalat tervezni, hogy legyenek túristaházak illetve vendégházak.

De szerintem, ha alul szétcsatolható a cucc, és bugyi pelust viszünk...apa megfogja , bugyi leránt, popsi megtöröl, bugyi felránt, vissza pattent.

KépKépKép
bogyra
 
 


Boldog hórordulót kis hiszti-Emmának, Zsófinak és Zsombinak.

Ági, anyajegyünk nekünk is van, szerintem a születése pillanatától megvan.
Vendég
 


Niki!

Kár hogy ezt a hisztit nem valamelyik "mi rucinkban" csinálja! :) :)
Egyből kitettem volna, olyan cuki.... :D

Megnézted már Emmát az oldalon???

KépKépKép
bogyra
 
 


Igen, megnéztem, nagyon jó.
Hogy-hogy kettőt is kitettél róla? :D :wink:

Ez a csíkos köpenyszerűség is eladásra kerül majd egyszer. :wink:

Kép
niki30
 
 


Doo!Az nem anyajegy,hanem májfolt.Páromnak a popóján...hmmmm...szeretem! :P

A pari tényleg jó,pláne ha dunsztba kötöd rá,ugyanilyen hatás érhető el,ha a hagymát megpucolod és egy rétegét megfonnyasztod egyben és rákötöd,fullra kiszívja a cuccost és leviszi a gyulladást.
Fülfájásra ha gézbe tekersz fokhagymát összenyomva és bedugod a fülidbe.

Írtam,megműtöttek és azt hittem,itt a vég....
Ekkor ismertem meg Maria Treben-t,Ő gyógyította meg Diego Maradonát is,szóval ő csak gyógyfüvekkel és házipraktikákkal gyógyít,nincs olyan,amit ne tudnék tőle!!!!!
Szóval csak kérdezzetek.

Disznózsírral kenik be a mellkast vagy a hátat igen,ennek nyákoldó és légzéskönnyítő hatása van.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


Emmának, Zsófinak, Zsombinak boldog hófordulót!!

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


Bogy, nem teszel fel Leviről képet? Olyan rég láttuk.

Csilla, Ági, rólatok pedig még nem is láttunk fotót. Gyerünk!!!!

mindjárt jövök, csak macska az ölembe mászott...nem hagy írni.

Kép
niki30
 
 


Mostanában lhet kapni a szalay kiadó gondozásában egy könyvet, ami szerintem nagyon helyén van.
A természet kincsestára.

Én abból olvasgatok, a Maria Treben is megvan, nekem a Szalay-s jobban bejön! :)

KépKépKép
bogyra
 
 


Ezt a sok praktikát össze kéne gyűjteni egybe.... :oops: :roll:

Kép
niki30
 
 


Kép

KépKépKép
bogyra
 
 


Kép

KépKépKép
bogyra
 
 


És a fényképező gépen van egy fantasztikus! :)
De éppen lemerül.....

KépKépKép
bogyra
 
 


Hihetetlenül édes!

Bogy, nagyon hasonlít Gergőre. Nem?
Jaajjj, mennyi foga van már :shock: :)

Kép
niki30
 
 


Had büszkélkedjek egy kicsit :oops: :)

Emma már nagyon sok mindent tud, ha megkérdezem, h. hol van. (hol a porszívó, mosógép, tikk-takk, apa, anya, angyalka, stb.....)
És két napja mondja az apukájára, h. PA.
Annyira aranyos.

Kép
niki30
 
 


Ja, és majd elfelejtettem, 4. napja egyedül alszik el. Nem cicivel, nem ringatva, úgy mint az első 5-6 hónapban. Betesszük, kicsit elmolyol, eljátszik, gagyarászik, majd eldől és elalszik. Tündibündi kiscsillag.

Kép
niki30
 
 


Levente meg tapsol! Úgy élvezzük. :) Dalolunk vele ő meg tapsol és közben "kántál".
Majd négykézlábra emelkedik és el kezd hátrafelé mászni és utána csalódottan üvölt...mert végülis közelebb szeretett volna kerülni! :) :)
És ül a szoba közepén és nyújtja felén mindkét karját mintha át akarna ölelni... olyan tünci! :)

KépKépKép
bogyra
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?