Gigi: a szopi-problémák összes stációját végigjártam! Már-már képzet laktációs szaktanácsadónő leszek!
Nos, ha parázol, azzal jól elcseszed! Ezt azért tudom, mert én is ezt csináltam. Nyugi! A gyerek tudja mi kell neki. Oksi, hogy kéne hízzon, DE: egyik héten hízik, a másik héten nő... szóval no para! Csak totál mellékesen: az én drágáim 120-at még 4 hósan se nyomtak be egyszerre! Tök emlékszem, nem vót oly régen: Emesének 600-700 ml-t kellett volna benyomnia egy nap, ő meg alig evett 500-at! Na és???!!! Én azt mondom, szd le a mérleget! Legyen egy nap 6-8 nedves pelusa, legyen kiegyensúlyozott, ne essen be a kutacsa, és csáááá! Meglátod: hízik az a gyerek.
Amúgy azon gondolkodtál már, hogy leméred töpikét, azt mondod hízott 4 dkg-ot egy héten, lekapod a mérlegről, megszoptatod, rögtön visszarakod és máris nem 4 dkg-ot, hanem legalább 16 dkg-ot hízott, az meg már okés???!!!! Ez akkora f....ság! Már bocsi! de nagyon utálom ezt a számmániás szemléletet, ami a dokiknál megy!
CSak egy példa: a védőnő egy anyukának nyomta a sódert, hogy a most egy éves kislánynak, most 11 kg-nak kéne lennie, mert a Percentil (vagy mi a csuda) görbe szerint most annyi a frankó! Szegény anyuka sopánkodott, hogy jaj, az ő kislánya most csak 8 kg!!! Úristen!!! Erre adtak tápszert! Hát mondjátok, normálisak?????!!!!
Ja, Mesike 2,30-cal született, 2,10 volt egy hetesen, és most 6 hónaposan volt 5,30! Akkor miről beszélünk?! Kicsi, az igaz, de olyan széééép! Mosolyog, kiegyensúlyozott, nincs kiszáradva, boldog, fejlődik de nem óriás! Most az jobb lenne, mint ami a családunkban volt: 3,65-tel született a gyerek, és 6 hetesen(!) 6,50 kg volt! Jesszus! Nekem meg ez a nem normális! Éspedig azért, mert nekem minden babám ilyen pöttömke.
Enikő most volt 3,5 éves és 11 kg! Nem sovány, sztem szép, formás kislány.
Szóval ne parázz! Figyelj oda a babádra, gyakran kínáld cicivel, ne adj semmi mást, se vizet, se teát, csak cicit neki!Nem lesz baj, ne aggódj. Ha a fenti paraméterek (pisis pelus, kutacs, hangulat, stb...) oksi, nincs okod aggódni!
Remélem segítettem! Pussz!