Új privát üzeneted érkezett!

Még erre akartam reagálni, csak elfelejtettem....

A mi doki nénink nagyon kedves, aranyos, ki is jön,ha hívjuk...de még egyszer sem nézte meg Zorkát miket csinál, hogy hasal..stb, meg se kérdezte, hogy átfordul-e már.
Csak minden alkalommal megjegyzi, hogy: látom anyuka, nem éhezteti.....5x szopizik, délben és du. főzit ill. gyümit kap...ennél kevesebbet nem tudom hogy lehet adni neki....na mind1.

tiko
 
 


Zsuzsi!
Lehet kapni HA-s tejpépet receptköteles írasd fel és már mehet is neki befelé a gyomrába :)

Hajni!
Nekem alapból megszokták hogy nem mindig érek rá velük foglalkozni egy mert ketten vannak illetve mikor fejtem ugye az elején naponta nyolcszor akkor ők nézelödtek ha nem épp aludtak szóval sokáig ezidő alatt is magukban voltak. Na meg két egykoru mellett nehéz megtenni hogy mindig csak velük legyen az ember. :)
Néha irigykedem is az egyes anyukákra hogy több időt tudják őket dajkálni. Most pont ez van napirenden imádnak bújni hozzám és ha Eszti nálam van akkor Bazsi is jön és Eszti újabban ettől hisztizik ha Bazsit nem ölelem meg (nekem is rossz) de akkor meg Bazsi sír na itt tegyél igazságot. :(

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


melcsi1967 írta:Orsi!
Most izgat ez a téma...

most gondolod, hgy én ezekre a kérdésekre tudom a választ?
nagy általánosságban azt mondom, hogy a gyerekorvosok nem veszik észre, a tietekről nem tudok nyilatkozni.
Azért sem veszi észre, mert a gyerekorvos nem gyógytornász ill. gyógypedagógus, ez viselkedészavart nem neki tisztja diagnosztizálni. Ahogy a gyerekorvos nem is logopédus.
A felvetett kérdésre nincs konkrét válasz, hisz minden egyerek más. Önmagában sem a túl korai sem a kései beszéd nem gond, ha nem társul egyéb "tünetekkel".

hajni777 írta:Andi,
Nekem azért pozitív, hogy végre hallok olyan példát, hogy egy dévényes azt mondja, hogy nem kell torna! :roll: Már O. se hízik többeket…

telefonos diagnózis alapján? ez kb. olyan, mintha megkérdezném tőled:
- asszonyom látja a lámpát a kereszteződésnél?
- igen.
- akkor biztosan nincs gond a szemével :wink:

Zsuzsi :D
tejallergiánál konzultálj a dokiddal. Ha jól értem nem kaptok teljesen tejmentes tápszert, akkor a HAs tejpép ugyanúgy jó lehet, mert abban HAs tápszer van.

na, látom már én lettem itt a fejlesztésmumus a topikon :?

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 

 
 

Dévényessel kapcsolatban 1 gondolat....Zorkához régen járt egy lány, aztán decemberben azt mondta nem kell többet. Most megint megkerestem, mert Zorka nem fordul még, hogy nézze meg. Ő már nem tudja, mert szül mindjárt, adott 1 tel.számot. Felhívtam, néhány mondatban elmondtam Zorka miket csinál, erre ő, telefonon keresztül, úgy,hogy még nem is látta Zorkát:
nem fogok magukhoz járni, elmegyek egyszer, 1 óra alatt betanítok 1 feladat sort, azt kell gyakorolni és el kéne menni neurológushoz..... Na most erre mit mondjak? Lemondtam...
Nem a neurológussal van bajom, hanem talán előbb nézze meg Zorkát......

tiko
 
 


Nekem pozitív tapasztalatom van a Dévényel. Elvittem Balázst, megnézte és mondta, hogy teljesen rendben van ,egy ici picit lustább a bal oldala, de figyeljem ezt és ezt és ha úgy érzem nem jó, akkor menjek vissza. Szóval nem kezdte el csak azért is kezelni.
Én azt gondolom, hogy ahogy nőgyógyászati, fogorvosi stb szűrővzsgálatra is elmegy az ember, úgy érdemes ezt is megnézetni. Tudok olyan ovit, ahol csinálnak erre felméréseket időszakonként és szólnak, ha kell valamilyen fejlesztés a gyereknek. Nem tudom ez mennyire általános.

wish
 
 


Ja, Colomboné by Pompi... :D

Zsuzsi :)
Igen , tefál hőmérőnk van.Én egyszer megmértem popsiban, fülben, homlokon. A popsi és a fül gyakorlatilag ugyanaz volt, a homlok meg -0,5 egy-két tized eltéréssel. Próbáltam magamon is, mikor lázas voltam (magamnak a fenékhőmérőt kihagytam:D) és jólmért. Én a homlokot szoktam mérni, mert fülben náluk még jól el kell találni a szöget, hogy jól mérjen.

wish
 
 


Hahó,
köszönöm! tényleg valószínű nem a 3 napos.... Aludt 3 órát, aztán nagyon élesen sírni kezdett, megmértem, már semmi láz. Viszont a nagyon éles, fogfájós sírás jó hosszan tartott, most apa tartja a frontot, reméljük alszunk még vmit ma éjszaka :roll:

Zsebi
olyan aranyosak lehetnek, ahogy bújnak! elhiszem, hogy 2felé kellene néha szakadni

Tejpépek
én is nézegetem őket egy ideje, de nem vagyok meggyőződve, hogy kellene.......... Majd ha gabona is kell, talán akkor a gabonásat?

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma,
Én azért adok pépet Balázsnak, mert napi 4 szopihoz már kevés volt a tejcsi, de mindenképpen tejeset akartam Neki vacsira. Üvegből nem iszik, ezért maradt a HA pép. Egyébként nagyon szereti, pillanatok alatt megeszi a 200 g-ot.
JÓ ÉJT Nektek!!!

Hajni, Pompi,
A Brendon Outletben is vannak most napernyők sokkal olcsóbban!

Melcsi,
Szerencsére nem tartott sokáig a ‘balhé’! Egyébként 2 évésen még egyedül sem lehet egyszerű az élet :lol: :lol: !

Kép
bandika
 
 


Zsuzsi, Tiko!
A mi kapcsolatunk a dokinénivel még a mult évezredből való, Máténak is Ő a gyerekorvosa. Igy mikor Emese jött, természetesen Őt kértem meg, előre tisztázva, hogy jöjjön ki, kifizetem, ő nem mondott összeget, én gondoltam valamit, és ez azóta igy van. szépen megvizsgál, kérdezhetek bármit, szivesen válaszol, mivel védőnő gyakorlatilag nincs, ő mindenre tud tanácsot adni. Amig beszélgetünk, figyeli a gyerekeket, Emesével is beszélget, megmutatja atáskáját, szóval egy ilyen nyugodt doki, és ő is szokott kérdezni hogy hol tartunk. Ezért én 100%-ban hallgatok rá, eddig mindig bejött amit javasolt. Mindenkinek ilyen dokit kivánnék! + engem is megvizsgált a multkor mikor halálomon voltam és gyogyit is kaptam, igy nem kellett külön elmenjek orvoshoz :D

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi: így már érthető. Nekem a védő néni ilyen, mint nektek a gyerekorvos. Sokszor van olyan, hogy mond vmit a drnő és a védőnő utánam jön és a fülembe súgja az ellenkezőjét :) Én inkább rá hallgatok, eddig bejött,amit mondott és nagyon segítőkész tényleg.

tiko
 
 


Zsuzsi: nektek Chicco babakocsitok van? Nem emlékszem...

tiko
 
 


Ma reggel is alig evett a tápszerből Olivér :( :( :(

nem hinném, hogy valami baja lenne, nincs láza, jó a közérzete, meg aztán kínáltam az almalevet neki, 2 perc alatt megitta a 100 ml-t.
remélem csak átmeneti.

Kép
zsuzsi73
 
 


Köszi a tanácsokat! Bazi sz@r éjszakánk volt, de legalább lázmentes. 2óránként felsírt, és 11-től 2 ig meg kemény műsor volt.

Kép
Kép
emma1976
 
 


Na itt, vagyok és fejest ugrok a közepébe.
Tényleg nem tudom, mi van de a múlthéten már úgy éreztem magammal beszélgetek, annyira nem voltatok, most meg kimaradt a hétvége és nem érlek utol benneteket.

Hajni!

Jó, hogy újra itthon vagy, bár a képeket nézegetve, neked lehet nem is annyira jó!
Fantasztikus helyen lehettetek! Na most irigykedem!

Doki téma!

Az én dokim előtt le a kalappal! Úgy gondolom nagyon szerencsés vagyok vele, nagyon figyelmes, nem parázós, kijön, ha kell és gyakorló apuka, pici gyerekekkel...
A múltkor amikor a 3 napos lázunk volt, pont kórházba került a kisfia, de telefonon tartottuk a kapcsolatot és, ha súlyosbodott volna a helyzet akkor ki is jött volna. Ha kijön, akkor nem rohan tovább tíz perc múlva, foglalkozik a gyerekekkel, figyeli a mozgásukat, miket csinálnak és van, hogy felöltözteti az egyiket, amíg én levetköztetem a másikat.
És a rendelőben is ilyen. Viszont én tiszteletben tartom azt, hogy este 7 után és hétvégén ügyelet van és ha bármi baj van akkor oda kell rohanni és nem őt rángatni.

Szerintem meg a gyerekorvosnak ki kell tudnia szűrnie a rendellenességeket, rosszul tartja magát, nem úgy mozog stb.
Nem hiszem, hogy nekem szülőnek kell autodidakta módon az internetről összeszedni, hogy most mi baja a gyerekemnek. Nyilván észrefogom venni, ha valami nem stimmel, de pl nálunk Gaja izomgyengeségét is a gyerekdoki mondta és ő utalt be dévényeshez, én erre nem jöttem volna rá...


Kutya. Valaki kérdezte, igaz nem tőlem. Nálunk a kutyát felfedezték, de a simogatás az még kimerül a szőrtépésben. Egyszer meg is ijedtem, mert a kutya aludt, Gaja meg kinyult és megtépte a hátát, erre ő hátrakapta a fejét és rámorrantott. Először gondoltam mégegy ilyen és megy a háztól, de be kellett látnom, hogy a kutyának igaza volt és "csak" figyelmeztetett. 100%-ban nem bízhatok meg benne, bármennyire is azt mondanám, de úgy látom, hogy ennél tovább ő nem megy és azóta nem volt ilyen konfliktus.
Most viszont szegény elég rossz állapotban van, tegnap kissé véresen érkezett haza, még nem egyértelmű, hogy verekedett-e, vagy meglőtték... :evil:
na most ennyi fért bele

katyerina
 
 


Emma :)
Én ha Balázs fogfájás miatt ébred éjjel, akkor be szoktam neki kenni dentinoxxal.
Neki most jön 3 vagy 4 foga. Három már áttört, a negyedik lehet hogy még várat magára egy kicsit. Szóval a héten óránként keltünk éjjel és volt, hogy másfél óra volt visszaaltatni, de ha bekentem neki dentinoxxal, akkor általában aludt egybe utánna 2-3 órát. Nem szeretek neki gyógyszert adni, de ilyenkor inkább bekenem egyszer éjjel, hogy tudjon pihenni ő is és én is :)

wish
 
 


Emma,
ezek tipikus fogzásra utaló jelek!Panadol babyt adok ilyen esetben.

Hajni,
örülhetsz,hogy megissza a fagyasztott tejet,enyémeknek nem kellett,írtó rossz az íze.Mindig a frisshez kevertem hozzá.

Melcsi,
mi is vízimádó család vagyunk,mind2-en kitűnően úszunk,sokat strandolunk nyáron,ill.Balcsi és Horváto. a nyerő.Fiúkat is minél hamarabb el fogom vinni úszásoktatásra.
Mi dokinőnk is házhoz jön,1 éves korukig havonta hívtam,itthon adta be nekik az oltásokat is.1 órát mindig itt volt,bármit kérdezhettem tőle,és 1 gyerek árat kért,nem kettőt.

Tiko,
mi van ezekkel a dévényesekkel?!!!!
Megnézném azt a menekülő kutyát! :lol:

Zsebi,
enyémek is nagyon bújósak,az ölembe ülnek és hintázunk,közben énekelek nekik mindenfélét.Szoktunk babazenét is hallgatni,én főzök a konyhában,fiúk az ajtórácsnál vannak(szemben a konyhával),Arni már táncol is a zenére.A fél szemem mindig rajtuk van.Amúgy szépen el tudnak játszani,nem kell mindig bemennem hozzájuk,sokszor nem is tudok,de hát ez van.

Orsi,
nem vagy mumus!!!
Nélküled nem tudnánk ezekről a dolgokról,sztem tök jó,hogy ilyen téma is van.

Zsuzsi,
enyémek 9 hónapos korukban sztrájkoltak a Ha-s tápszer ellen,már nem ízlett nekik,azóta simát kapnak,banánosat.

Andi
Kép
aanda
 
 


Tiko,
Hát Te se vmi gyakran jössz mostanában… A kutya nálunk is leginkább szőrtépést kap, aztán mikor odébb áll szegény, O. elkezd üvölteni, hogy miért…! :lol: Zorka szerintem tök jól eszik!

Zsebi,
Tesók! :lol:

Bandika,
Milyen HA-s tejpépet adsz? Ezek szerint kanállal eszi tányérból?

Katyerina,
Meglőtték? :shock: Huh, szegény… :( Milyen kutyátok van? A miénk csak lakáskutya, nem jár ki. (bérházban lakunk… )

Andi,
Most kapott először fagyasztott tejcit, gondoltam felhasználom a régieket egy kis sinlaccal sűrítve. De a végén már mindent raktam bele, csak hogy megegye. De sehogy se kellett neki. :? Nem csodálom! :lol: Nekem is felfordul a gyomrom a szagától… :? Milyen babazenét hallgattok?

Anikó,
Talán már itthon is vagytok. Mesélj, milyen volt? Mit evett Ágolyó? Van még szopi?
20140901102739
 
 


"Hős" szoptatás (by Emma :lol: ): Ki fogtok röhögni, ha megtudjátok, hogy még More Milket is rendeltem :lol: :lol: :lol: (ennyire kétségbeesett csak az első 2 hónapban voltam). Most szopik hajnalban, ami fél 6 (eddig ilyen nem volt), és a többi rugalmasan alakul, de a 4 szopi megvan, ha mennyiségre nem is túl sok, de van. És most nem ordít, nem fordul el, csak van olyan, hogy nem szívja meg eléggé, szerintem olyankor nem kér. De engem annyira furdalt a lelkiismeret, hogy miattam van, meg a hülye tanulás miatt...

Zsuzsi! Nekem is olyan gyerekorvosom van, mint Melcsinek, direkt ezért választottam! Kijön, megnézi a gyereket, mindent megbeszélünk (még a saját bajaimra is tud tanácsot adni), és közben látja a gyereket játszani, mozogni. Sokszor dícséri a mozgását, hogy a legtöbb gyerek nem ilyen ügyes, szép összehangolt a mozgása.

Vizeskedést nagyon irigylem, én is mennék, de majd csak Bálinttal, csak akkor nem ülhetek termálvízbe. :cry: De strandolni megyünk nyáron, az biztos.

Amiből kimaradtam: igen, nekem se megy túlságosan a szex, az én derekam is fáj rettenetesen és egyébként is mindent megírtok, ami velem is történik (kivéve a tanulást, és Aanda, ne tessék engem irigyelni miatta, mert ki vagyok készülve tőle! :twisted: ).

dkata
 
 


Lányok!

Lenne pár eladó könyvem! Hátha valakit érdekel! Mondjuk nem épp aktuálisak, de hátha...

Bencsik Andrea: Várva várt babák(2000ft)
Hidas-Raffai-Vollner: Lelki köldökzsinór(2500ft)
Métneki J. : Ikrek könyve(3000ft)

Most csak ennyi :oops: :oops: :oops:

Pusza!

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Zsu!
Ezeket a könyveket lehet inkább a babavárb próbáld meg hátha ott nagyobb lesz a kereslet. bocs hogy belekotyogok. :)

Hajni!
Mi is szoktunk babazenét hallgatni egy egész DVD teli van ilyennel ilyen komolyzeneféle nagyon kedves dallamok vannak rajta (nincs ének). Konkrétan ez a neve hogy babazene.

Melcsi!
Jófej a doki nénitek. Mondjuk nekünk elvileg van védőnőnk de olyan mintha nem lenne. Semmit nem segített kijönni is kétszer volt összesen. Mondjuk nem hiányzik doki nénit választottunk és nagyon nagyon kedves a gyerekekkel ő is szeintem többet foglalkozik velük mint egy átlag orvos. Ha meg valamiben bizonytalan vagyok és nem ért hozzá akkor tudja hova küldjön mindket vannak ismeretségei. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi!

Beraktam oda is :lol: !

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Lányok! :)

Gyors bejelentkezés: nálunk is szopi-sztrájk. Napközben szinte semmi szopi, a zöldéget ugye nem eszi meg, úgyhogy gyümölcsön él, viszont éjszaka kéri 3-4-5-ször a cicit. :?

Kép Kép
kismokus
 
 


Kismókus :D
pár napon belül túllesztek ezen. Gyerek éhenhalni nem fog!

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hajni,
pontosan nem tudom,hogy mi a cd címe,úgy vetettem át,ovizene vagy valami ilyesmi,gyerekek énekelnek rajta.Még a mi gyerekkorunból is vannak dalok,halálra röhögtem magamat,nagyon sok mindenre emlékszem. :lol: :lol: :lol:

Kata,
én akkor is irigylem a kitartásodat és a szorgalmadat!Ha nekem anno csak fele ennyi lett volna,biztos többre viszem! :cry:
Úgy tudom,tanár vagy,most mit tanulsz?Nem akarsz már tanítani?

Andi
Kép
aanda
 
 


Aada: na azért a kutya menekülése csak kb. 2 percig tart, utána megy vissza "haverkodni" :)

Hajni: igyekszem most már jönni....
Szerintem is jól eszik. Ő simán megeszi a fagyasztott tejcit is :lol:

Szopi sztárjk minden babánál van, vagy ez nem törvényszerű?

tiko
 
 


Tiko :D
nem törvényszerű, de elég gyakori. Fiúknál nem igazán volt.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi:köszi! Hátha nálunk sem lesz....

tiko
 
 


Andi, Hajni!
Ja az nekünk is megvan és imádják zeneovi a címe ami a karácsonyra van téli zeneovi az nagyon nagy kedvenc. Rövid aranyos dalokkal.:)

Fagyasztott tej: nekem is simán ette Eszti Balázs viszont csak ha firssel kevertem. :) Ezek a fiúk ilyen finnyásak :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Hajni,

nekem több baba cd-m van, a legjobb címe: Álomszép.
én is el szoktam rajta aludni. Amikor berakom, Olivér azonnal az alvásra asszociál. Nézelődik kicsit és pár percen belül alszik

Kata

Te tényleg hős vagy. Kívánom, hogy helyreálljon minden.
mikor vizsgázol?
Lesz torta hétfőn?

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsebinek: Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Mit szóltok hogy ennyit engedett felrakni 1xre? :D
Katyerina!
Hát erről beszélek! Többségében először látnak közelről gyereket az ujdonsült anyukák nem hiszem hogy el tudják dönteni, ha van valami gáz a fejlődésben. Ez a háziorvos dolga (lenne).
Emma!
Ez fogzás lehet! Dugd be az ujjad a szájába, rögtön kiderül, ha nagyon kemény, esetleg már kinn is van!
Zsuzsi, Hajni!
Nem jártok Ringatóra? Nagyszerü zenés foglalkozás, értékes, igényes dalokat mondókákat lehet ott tanulni. Országszerte van, Kodály- módszeren alapul, az én gyerekeim nagyon élvezik, bár én itthon is rengeteget énekelek (www.ringato.hu)

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi

nagyon ügyes Luku.
és aranyosak a közös cumis képen. Tényleg, egy gyerek meddig cumizik?
elolvastam a ringato honlapját, van a mi városunkban is :D
pici babák is élvezik?

Kép
zsuzsi73
 
 


Jó sokat írtatok… de mindegy, kicsi fiam nem bír aludni… ki kellett jönni vele, mert felordít mindenkit…

Orsi,
Eléggé együtt haladnak a lyányaink! Norina 7800 gramm és 70 cm, és rá is jók még olyan rucik, amiket újszülöttként kapott! (na jó, nem mind)

Hajni,
Nekem is az etetőszékben nézik végig a „főzést”, jó, nekem is mondjuk Bencsi elég türelmetlen, de hát ez van. Így is le lettünk szidva a dokinéninél, hogy még mindig ennyi tápit esznek…

És képzeljétek, rákérdeztem a Sinlacra, hogy ő nem szokott felírni? Erre azt válaszolta, hogy az még kalóriadúsabb, mint a tápi, úgyhogy csak sovány babáknak írja fel. Ezt most hallom először! Hát itt mindenki Sinlacozik, nem?

Melcsi,
Húúú, néztem a képeket, rettenetesen ügyes Luku! Ül-áll, térdel! Nahát! (és akkor a porszívózást még nem is mondtam!)
Képzeld, a rendelőben beszélgettem egy anyukával, aki valami olyan helyre járt a gyerekével, ahol csak játszik a többi gyerekkel és közben pszichológusok figyelik. A 10 hós gyereket. Minek…?Hát én erről már nemtom mit gondoljak...
Zeneórára viszont mi is járunk! Már mindkét kis lurkóm boldogan csörgőzik ütemesen, meg kockákat vernek össze… ÉS! Képzeljétek, Bencsi ma magától elkezdett tapsolni!!! :D :P :D (persze előtte tapsi-tapsiztunk vele mi is). De ma teljesen magától megkereste a két kis kezét és egyedül…! Hát megzabálom!!! (most is itt tapsizik velem a gép előtt!!)

Zsebi,
Nagyon ügyik a gyerkőcök!
Elmenés: kezd nagyon ingerenciám lenni elmenni aerobikozni, már borzasztóan nézek ki... Most tervezgetem, mikor-hogy… Délelőtt nem jó, napközben ki vigyázna rá, este fürdetés… itt tartok most… hm… :( :roll:

Aanda,
Milyen egyformák súlyban a lurkók! Édes lehet Arni, ahogy táncol!
Szerintem örülj a távdiagnózisnak. Gondolom ennyi idős korban ez elég, amit tudnak. Nem kell túlspirázni. A dokidért meg irigyellek.
Mikortól viszed úszni őket? Most azt olvastam valahol, hogy az úszásra való érettség az iskolaérettséggel párhuzamos… de elég hülyeségnek tűnik…. :roll:

Zsuzsi,
Már nemtom kinek volt, hogy csak hidegen ette a babája a tápszert… esetleg próbáld úgy.
Lázmérés: ma mi is mértünk, 7000 Ft-os digit.homlok-hőmérő, 4x egymás után 4 különbözőt mért! Köszi! :evil:

Bandika,
Köszi a tippet! :)

Tiko,
Ez érdekes lehet, mikor a védőnő a doki ellen beszél! Nálunk inkább úgy látom, igyekszik benyalni magát nála. Amúgy tök haszontalan, amit csinál. Múltkor tőlem kért kaja-táblázatot. Ennek ellenére megkérdezte most, hogy adok-e már nekik mindent. „Mindent”??? Hát körömpörit még nem adtam, ha erre gondol…

Katyerina,
Húúúú! Pasidoktor! De jó nektek! Még öltöztet is? Asztaaa! Minket mindig úgy érzem, a mi dokink kicsit megvetően néz, hogy milyen „lassúak” vagyunk…
Kutyasimi: nálunk az anyósék kutyusát „simogatták meg” kedvesen, hogy még a szőr is a kezükben maradt, de a kutyus elfelejtett reagálni szerencsére…
Akartalak kérdezni, hogy azt a karámot ti rendeltétek? Honnan? Mennyiért? Csak falhoz rögzíthető?

Bzsu,
Én megvenném a „Várva várt babák”-at egy barátnőmnek!

Na,
Bencsi most dőlt ki itt a szőnyegen!

Jóccakát! :roll:

KépKép
pompomlány
 
 


Pompi

A Te babáid mennyi tápszert esznek naponta összesen?
összehasonlítottam az előbb, a sinlacban több kalória (100 kcal/100 ml) van, mint a mi tápszerünkben (66 kcal/100ml)
Az én lázmérőm 12000 ft volt és egy nagy sz@r.
mindig teljesen mást mér, akár + - 1 fok eltéréssel is.

Kép
zsuzsi73
 
 


pompomlány írta:Orsi,
Eléggé együtt haladnak a lyányaink! Norina 7800 gramm és 70 cm, és rá is jók még olyan rucik, amiket újszülöttként kapott! (na jó, nem mind)

tényleg jó egyformák méretben :)
(Lilire még jó a 62es h&m body... OK, passzentos, de simán bekapcsolom még rajta, a 68as c&s szabályosan lóg ill. az ujját fel kell hajtanom, mert hosszú :oops: )

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi! :)
Amikor Lili sztrájkolt, Te adtál neki inni valamit? Ha igen hogyan? Kláribaba nem tud inni sem cumisüvegből, sem pohárból, sem csőrőspohárból. Próbálgatom, de semmi. :?

Kép Kép
kismokus
 
 


Orsi, Pompi!
A C&A-s ruhák szerintem marha nagyok nekem a 74-es még bőven jó rájuk.:) Illetve a hosszú ujju bodykat nekem is mindig vissza kell hajtani. :)

Valóban több a kalória a Sinlacban de én azt nem tápszerként adom nekik (vanaki inni adja este reggel) hanem mondjuk gyümi sűrítésre használtam pl. körte túl folyos volt és tettem bele két kanállal és máris jobb volt az álaga és még a gyerek is jólakott tőle :lol: :lol: :lol: :lol: szóval szeritnem ez így nem áll hogy ő azét nem írja fel....

Hát így vagyok ezekkel a kiruccanásokkal én is azon felül hogy nem is igénylem annyira hogy igaázbáól mikor. napközben velük vagyok este meg a napi rutin és újabban már van mikor fél hétkor fürcsi mert nem lehet velük bírni. :roll:

Melcsi!
Aranyosa, a gyerekek. :)

Kata!
Engem is érdekel hogy lesz a szülinapa milyen torta lesz végül. :) Mit kap?

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok,
megint csak egy gyors bekukk, amennyit időm enged :roll:
Aliznak pár napja piros kis pattanásszerűségek vannak a pofiján, van amelyiknek fehér a közepe, de mind csak tűhegynyi. Mi lehet? Elmúlik majd? Kiütött rajta valami, amit ettem?

KépKép
lili73
 
 


Zsuzsi!
Ja még neked akartam írni hogy szerintem totál változó mikor hagyja el egygyerek a cumit. Bár én ezzel úgy vagyok hogy én adtam nekik kicsinek (nem ők kérték) azért hogy csöndbe legyen ha nekem akkor jó volt akkor most ne fosszam meg ettől azért mert én azt gondolom már nem kell neki. Bár igazból enyémek csak az ágyban elalváshoz kapták mindig is meg és ez ma is így van csak amikor megy délután aludni szopja 5 percig elalszik és már ki is esik a szájából esti alváshoz egyáltalán nem kell ha babakocsiban alszik el akkor sem még akkor szokott cumi lenni ha éjjel felsír.

Van ismerősöm akinek elhagyta magától egy éves kora körül van akinek három és lásd Gáspár Virágot még mindig cumizik (na ezt azért én túlzásnak gondolom) ott már azt hiszem én elvenném tőle legalább napközben éjjel az ágyban max. :oops: :oops: :P :P :P

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


kismokus írta:Orsi! :)
Amikor Lili sztrájkolt, Te adtál neki inni valamit? Ha igen hogyan? Kláribaba nem tud inni sem cumisüvegből, sem pohárból, sem csőrőspohárból. Próbálgatom, de semmi. :?

nem adtam, mivel nem iszik semmiből.
2szer átverésképp ivott cumisüvegből -nem szopisztrájk alatt, hanem csak próbából -, no, azóta sem.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


lili73 írta:Mi lehet? Elmúlik majd? Kiütött rajta valami, amit ettem?

tejkiütésnek hívják, az anyai hormonok okozzák. Nem kell vele semmit csinálni, majd elmúlik.
A babát nem zavarja, csak nem túl esztétikus. Lilin annyi volt, hogy tankönyvi példa lehetett volna.
ici-picit szárítani lehet pl. fürdés után rázókeverékkel át lehet kenni.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsebi

szerencsére Olivér sincs annyira odáig a cumiért, azzal alszik el, de pár percen belül nincs a szájában.
én akkor szoktam a szájába adni még, amikor talál valami érdekes dolgot, pl. telefon, vagy távirányító, hogy ezeket ne vegye a szájába. még odáig nem jutottunk, hogy kiköpi a cumit, amikor mást akar bevenni, úgy próbálkozik, hogy a cumi ott van a szájában.

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi!
Ez jó de enkem akkor egész nap lehetne cumi a szájába mindig mindent bekapnak szerintem ők erről soha ne fognak leszokni:)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


No, ezt még tegnap írtam, csak elszállt a babanet...:
zsuzsi73 írta:Kata

Te tényleg hős vagy. Kívánom, hogy helyreálljon minden.
mikor vizsgázol?
Lesz torta hétfőn?


Má' hogy lennék hőőőős?! :lol: :lol: :lol: (De tényleg nem éreztem még, hogy le kell szoknia, és most este is szépen szopizott, és mintha tej is több lenne. :lol: )
A vizsgáig még majd' 2 hét van, de nem hiszem, hogy sikerül, csak akkor jól megszívatom magam, mert május vége a következő és a gyerekemnek ballagás, akkor melyikre ne készüljek?!
Torta: persze, lesz, nyuszis. (Mert egy TündérNyuszinak minimum nyuszis torta jár, szerintem. :lol: )
Ja, még Neked akartam írni, hogy én a meggyet soha nem paszíroztam, még a kezdet kezdetén se. :lol:
Mentem tanulni.

A mostani írásom meg:

Melcsi! Édesek a gyerekek! Az az első képen lévő sárga sátor honnan? Látom, van hozzá alagút. Ugyanis Bálint most ezt imádja, csak a dobozt tartanom kell, össze ne roskadjon, mikor mászik át rajta. :lol:

Zsebi! Szülinapon sokat vacilláltam, de mivel SENKI nem ér ránk, arra jutottam, hogy hétfőn, amikor a napja van, felfújok pár lufit, megsütöm a tortát és felköszöntöm. Úgyis fél 6kor született (este), akkor szokott ébredni a délutáni alvásból. Csoki tortát sütök, Bálint úgyse eszik sokat belőle, azért nem sütök "babatortát", hogy kidobjam, önző módon majd én megeszem a többit. :lol: Építőkockát kap, kiskocsiban van, amit lehet majd húzni, meg egy másik építőjátékot. És megvettem neki azt a járássegítőt, amit ajánlottál, de azt azonnal oda is adtam, nagyon szereti! :lol:

Zsuzsi! Nyugodtan megveheted Te is Olivérnek, van a Brendonban, és fel lehet tenni a kiságyrácsra is a táblarészét. Utána meg összerakod járássegítőnek, úgyhogy ki tudod használni!

Tényleg húzok tanulni. (Hiányoztok ám, nagyon.)

Hajni! Megnéztem az iwiwen a képeket, tök jók! Szépek vagytok! :lol:

dkata
 
 


Orsi,
köszi, de jó, hogy rád mindig számíthatok :P

KépKép
lili73
 
 


lili73 írta:Orsi,
köszi, de jó, hogy rád mindig számíthatok :P

nem sok olyan csecsemőkori bőrprobléma van, amin mi nem estünk volna át :?

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kata!
Én is csoki tortát sütöttem :) csak nekik sima kerek volt :)

mi sátrat adtunk nekik alguttal a régió járékboltban vettük, de sok nagyobb játákbolt is forgalmazza. vagy az árzuhanas.com-on lehet csak alagutat venni :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Melcsi!

De jó, hogy sikerült sok képet rakni! :D A cumis kép csúcs, gyönyörűek ezek a gyerekek! :D :D :D

Hajni!

Drótszőrű tacsink van, lakásban van, csak a sétánál meglógott, tüzelnek a környéken a szukák... :twisted: Mára már jól van, csak a félszemét szabták majdnem le, meg a mellső lába sérült, arra még nem tud rálépni.
szegény úgy megy mint a varrógép. :twisted: de már meglógna újra, pedig 2 napig meg sem mozdult, csak aludt.

Pompi!

doki, fiatal, jóképű... :wink: :wink: de viccet félretéve ténleg nagyon lelkiismeretes rendes.
a karám linkje

http://www.bambinoworld.eu/Schutzgitter ... m::26.html

össze is lehet zárni, nemcsak a falhoz rögzíteni.

Kata!

Minden tiszteletem a tiéd! enegm 6ökrös szekérrel sem lehetne az iskolapadba vontatni! :)

Tegnap voltam fodrásznál!
8) 8)

Meg elfelejtettem írni, hogy Majának is levágtuk a haját.

íme :D Kép

és Gajusz se maradjon le! :D

Kép

katyerina
 
 


ja, és még akartam újságolni!

Ma ettek brokkolit, répát és krumplit! :lol: Nem turmixoltam össze, hanem ők harapták és így nagy sikere volt! :lol: (ezt is doki javasolta, hogy próbálkozam így, mivel a banánt is így eszik és bejött!)
Szóval szerintem még ennyi zöldséget nem ettek! :)

katyerina
 
 


Sziasztok Lányok!

Megjöttünk!!!
Nagyon szuper volt!!!
Most mosok és mosok......!!
De amint kicsit utolértem magam jövök!!!!
Hiányoztatok nagyon nagyon!!!
Kép

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Jó reggelt!

Melcsi,Katyerina,
Képek szuperek!

Pompi,
Bencsi édes lehet,ahogy tapsol!
Úszás:asszem 5 éves kortól lehet vinni Őket,de mi már előtte tuti megtanítjuk Úszni Őket.Én magamtól tanultam meg,és még versenyekre is jártam!

Katyerina,
nálunk is volt hajvágás,de most 0,1-essel nyírtam meg Őket!Kis kopaszok,de nagyon jól áll nekik,és már nagyon jól megerősödött a hajuk!Meg már muszáj is volt,mert néha megtépték egymást.

Kérdezni akartam már,csak eddig vártam:enyémek néha verik a fejüket a falba,szőnyegbe,ajtóba!Mintha féltékenyek lennének egymásra,pl:pelenkázásnál,és általában akkor csinálják,amikor bent vagyunk nálunk,mintha bosszantani akarnának minket ezzel!
Hmmm?

Anikó,
üdv.itthon!Képet rakjál fel!Hol voltatok?Milyen volt?

Andi
Kép
aanda
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: