Új privát üzeneted érkezett!

Nya skacok... holnap megpróbálok visszaolvasni...

Akkor gyorsan a tegnapi napról. Nagyon durva volt, de szerencsére vége.

Bekopizom a sztorit amit máshová is beírtam (ez egy vágott verzió, a férjem kihúzatta a felét... ) (ha valaki unatkozik és érdekli mi minden történt két napon keresztül az szóljon, küldöm a linket priviben:)

(megj.: a nő aki állítólag épp külföldön volt és csak jövő hétfőn jött volna haza is ott volt tegnap - ld. tuti, hogy át akartak verni)

---
Na elintéződött a dolog. Cifra volt.

Odamentünk, a szerelő 30e-t mondott. Mondtuk, hogy ez vicc, kérjük a betétlapot. Nem adtak. A vége az lett, hogy mindenki el. Mi azonnal a rendőrségre mentünk.

Rendőr veszi fel a jegyzőkönyvet, durvának találja a 30e-t, adja a tanácsokat (ő se vinné idegenhez, nem vagyunk kötelesek elfogadni a másik szerelőt). Tök jó fej volt.

Közben szól a telefon, a pasi az, mi legyen. Mondjuk, hogy épp a rendőrségen ülünk. Megegyeztünk, 50e. Így bukunk a legkevesebbet. (Vazz... 30 e számlával??? madárnak néz??? Ki vinné egy ilyenhez a kocsiját?)

Rendőr mondja, hogy az nagyon kevés, menjünk a bíróságra, de ez nem az ő dolga. Mondta, papírozzunk mindent, mert gáz lesz, de menjünk nyugodtan vissza ha nem sikerül megegyezni.

Visszamentünk, papírmunka, pénz átad.

5 perc múlva telefon. A pasi az. "kitépem a szívedet, ne kerülj a szemem elé" káromkodások fenyegetőzés stb. merthogy szerinte megegyeztünk a szerelővel és csak 30 e-t kellett volna fizetnie... (vazze... ez valami vicc...)

A diktafon végig be volt kapcsolva, mindent rögzített.

A kocsi a SAJÁT megbízható szerelőnkhöz megy, fel se merült a másik, kamu szerelő.

-----
Ennyi...

Komplett sztori az unatkozó háziasszonyoknak kizárólag priviben :) Bulvárlapok kíméljenek, lezártuk az ügyet :) (Fú... imádták volna... )
Vendég
 


Jokaliza: HATALMAS GRATULA :)))))
Vendég
 


Sziasztok!

Jelentem egyben vagyunk és semmi jele hogy ez megváltozna mostanában! :lol:
Hála a türelmetlenségemet mintha elfújták volna,élvezem még ezt a pár napot!Majd jön ha úgy érzi! :D

Kép

Kép
lecso
 
 

 
 

lecso, jövő hét kedd :lol:

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Hú, Csakegy engem érdekel ;) Jöhet az egész :)

Lecso: Nem baj. Egyszer csak majd megindul, aztán azon kapjátok majd magatokat, hogy tényleg beérjetek időben a dokihoz :lol: Gyors lesz az egész vajúdás, szülés ;)

Pocakfotók jöhetnek! Én is kíváncsi vagyok :)

Íme a mi jelenlegi állapotunk.

Kép Pocak

Kép 6.hónapban...

Kép

Kép
bettica
 
 


Sziasztok!

Jokaliza!
Hatalmas gratu!Sok boldogságot kívánok az új családtaggal!Na és persze jó sok tejcsit!
Majd gyere, ha tudsz, képet kérünk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Csakegy!
Írtam privit! :wink:

Bettica!
Csini a pocid!

Lecso!
Kiváncsi leszek beválik-e Dimet jóslata! :lol:
ezoterike
 
 


bettica, szépek vagytok ám!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a pocak meg tökéletes!!! :)

csakegy, pfff....(ma v. holnap adom fel a sparosat)

képzeljétek: MEGVANNAK AZ INZULIN EREDMÉNYEIM.....tökéletes. éhgyomri 5 (cukor is), terheléses 27 (cukor 5).
és most ilyenkor mi van? vajon a met-től. vagy egyébként is jó lenne. (mondjuk mióta szedem a met-et nincsenek éhségrohamaim édességvágyam, és nem is szédülök)
szedjem tovább a 3szor 500mg-ot? vagy nem kell? (azért jan. eleje óta diétázom, egyre jobban megy, most múlt hét óta 2,5 kilót fogytam is!!)
vagy elmenjek T-hez??
Lafi, te hogy állsz a fogyival??

ja, zsuzsi: sikítás ezerrel. tegnap este fél 10ig. egész nap :lol: és brűzölés is.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


na, nem vagyunk ám túl aktívak mámaa :)

ha vki szül jelentkezzen!!!

monácska? jól vagytok?:)

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Csakegy!

Én ennyi idegeskedés után tuti lennék annyira berágva rájuk, h. eladnám a sztorit vmelyik pletykalapnak! :evil:
Az anyagi gondjaitokon is segítene! :wink:
A párod keze is az autó kapcsán tört el? Vagy az máskor? Már nem emlékszem.

Gergő ma annyira kipurcant a játszóházban, h. hazafelé a buszon elaludt az Ergo-ban. Még jó, h. segítőkész nénikkel voltam körülvéve és nem málé tinikkel, így segítettek felhúzni a fejtámasztó kapucnit a fejére, úgyhogy hazáig aludt.
Ne ennek köszönhetően aztán annyira kipihente magát, h. csak 4-kor aludt el!
Anyu szittelte, én éppen TB tanácsadónál voltam.

Lafi!

Örök hála a rengeteg segítségért, így kb. képben voltam, h. mit kérdezzek és tisztában voltam egy csomó dologgal. Már csak a helyére kellett tenni a dolgokat.
Tök jó volt, h. végre érdemi válaszokat kaptam, konkrét számokkal, a munkáltatómnál a TB-s nő csak a jogszabályokat tudta szajkózni!
(Ha vkit érdekel a csaj elérhetősége, írjon privit, mert Pesten is tart tanácsadást!)
Ami másoknak is érdekes lehet:
- A GYED maximalizálva van, tehát, ha vki már most is max gyedet kap, és a TGYÁS-a is 110 ezer körül volt, akkor nem nagyon érdemes tülekedni vissza a munkába, mert GYES-be beleszülve ugyanennyi lesz a következő GYED-e is, és kb. 10-15 ezerrel kevesebb a TGYÁS-a ( amit csak 5,5 hónapon át kapunk), tehát összesen 50-60 ezer forinttal többért nem igazán éri meg beadni bölcsibe a gyereket és kihagyni a legszebb éveket!)
- Részmunkaidőben nem szabad visszamenni dolgozni, mert akkor a második gyerek után alig kap az ember valamennyit!
- Ha az ember belátható időn belül nem akar 3.-at és még GYED-en v. GYES-en van az elsővel, akkor amint bizonyítottan terhes a 2.-kal, célszerű "visszamenni dolgozni ",kivenni az előző utáni szabit, és betegszabira, majd táppénzre menni, mert ennek a táppénznek az összege magasabb, mint a GYED-é, pláne a GYES-é!
(Ezek csak általánosságok, célszerű a terhességet megtudva elmenni egy ilyen tanácsadásra, mert ott konkrétan meg tudják mondani, személyre szabottan, h. mit érdemes és mit nem!)

Na felébredt a gyerek! :shock:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Dimet, gratulálok, n azért szedném a metet, jó az alapon. Nem fogyok, nem értem...heti 5x torna és be sem indul (anyu szerint centik igenis mentek le), nem értem, a hócipőm kivan :shock:
Vendég
 


Rami, akkor nem mondtam nagy hülyeségeket????
Vendég
 


uh, rami. köszike. ez jó info volt!!
gergőnek cupp. hajcsárkodjon csak anya felett :lol: de lehet ő is vmi gyorsítót vett be. mert zsuzsi pörög ma ezerrle. úgy sikongat,hogy az utcán is hallottam, amit bent anyukámmal művelt :D

lafi, hm...azért a centik is számítanak ám! érzed a rucijaidon?? tudod, a torna miatt lehet az,hogy kilóba nem fogysz, "csak" formálódsz. meg ugye van egy időszak,amikor stagnál a fogyás. ilyenkor a legnehezebb épésszel kibírni!!! :)
mit tornázol?

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Ezoterike:majd meglátjuk mennyire boszorkány a Dimet!!! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
lecso
 
 


Dimet nekem a szülés óta stagnál :shock: :twisted: .Amúgy igen, gatyók nagyok, mind nagyobbak mint eddig, pedig a -10 kg is látszódott.
Callanetics, szokásos, csak most itthon.És igen, elegem van, megy a torna ezerrel meg a kis odafigyelős kaja, nem nevezném diétának, de odafogyelek, mint a terhessgé előtt, szóval és mégsem fogyok... :evil:

Voltam fogdokinál, kikészültem teljesen, most kiment a fájdalomcsillapító és majd megdöglök, pedig csak egy kis tömés volt meg fogkő de akkor is. Meg kaptam Kliont mert nem tudom mi van a fogaimmal, azt mondta a doki, hogy a terhesség miatti hormonváltozás miatt, és nem szabad rá alkoholt inni, mi meg megyünk vendégségbe.... :cry: Na de kifogok rajta, mert csak vasárnap kezdem el szedni.
Klion mire való Rami???Valami ínygyulladásról beszélt, de én nem érzem...de mivel nem magyar a dokim, felét nem értettem megint, amit mondott... :oops:
És amúgy meg jól megúsztam a terhességet, 1 nagyobb és 2 kisebb lyuk meg ez az ínyes valami....
Vendég
 


Sziasztok Csajócák!

Szóval naponta kell jelentkezni, hogy egyben vagyok e még??? :lol: :lol:

Topiktársaknak tisztelettel jelentem egyben vagyunk!!! :lol: :lol:

Ma voltam kisfiút mázsáltatni.

2939 gr
fejvégű fekvés (továbbra is, már a 18-ik héttől így áll csórrika, baromi kényelmes lehet :roll: :lol: :lol: )
placenta II fokban érett
korának megfelelő
Buksija egy picit nagyobb, azt mondta a szonográfus, hogy valószínüleg ezért nagyobb a súlya. mert a gép így számol. De megnyugodtam, mert manapság mindenki azt mondja, hogy kicsi a pocakom, vagyis, hogy nem a 36-ik hétnek megfelelően nagy. A szonográfus is megállapította :roll: . Ezért attól tartottam, hogy tényleg kicsi a baba. De nem!
De basszus én sem vagyok kicsi, van éppen elég hely a medencémben és hasüregemben, hogy a gyerek elférjen, ahhoz nem kell neki a gyomrom helye és a tüdőmé! :lol: :lol: Hehe.

De akárki akármit is mond, nagykabátban is látszik, hogy baba jön, mert valamelyik nap a Pékárú boltban nagyobb pésütiket adtak, mert azt mondta a boltos néni, hogy ketten vagyunk! Ma pedig a DMben egy nő előrenegedett a sorban, mert "Ő tudja, hogy ilyen pocakkal milyen nehéz állni!" Hát nem tüneményesek az emberek! ??? ! Olyan jól esett! :)
Vendég
 


lafi, de akkor te is tudod,hogy callaneticstől nincs fogyás, "csak" alakulás. (otthon én is szoktam-már vagy 12 éve :D -de otthonra jobban ajánlom a rubint réka 1-2őt.van egy stílusa a csajnak, e a tornája jó. fogyaszt és kétszer 20 perc. kivitelezhető. külön is meglehet csinálni.ha kell kiírom és elküldöm.)

nnna, kavicska-kiskavicskával 2 in 1. oksa. :D
kavics, szerencsére vannak még normális emberek.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Lafi!

A terhesség alatti fogínygyulladás eléggé jellemző a megváltozott hormonális háttér miatt.
A lényeg az, h. sajnos nagyobb baj, mint a lukak!
Nagyon figyelj rá oda, mert ha eldurvul, elveszítheted a teljesen ép fogaidat is, mivel a fogat tartó szöveteket támadja meg a folyamat!
Ráadásul az ínysorvadás miatt esztétikailag is csúnya!
Tudom, h. ez most hidegzuhany, de inkább szólok, akkor legalább tudod, mivel állsz szemben!
Szóval: gondolom vérzett fogmosásnál. Most fáj ezerrel.
A dokid leszedte a fogköveket. Írt Kliont (azt majd szedd mindenképpen, de inni tényleg ne igyál, mert nagyon rosszul leszel tőle!).
Ez eddig oké!

Amit te tehetsz:
- Mosd ezerrel! És nagyon-nagyon alaposan! Lehetőleg a fogak oldalánál nem vízszintesen sikálva, hanem a fogkefét a nyele körül elfordítva seprő mozdulatokkal, az ínytől a fog felé seperve. Valahogy úgy, mintha egy fésű fogai közül akarnál kiseperni dolgokat a fogkefével. Mintha egy régész lennél, aki egy ódon ékszert próbál megtisztítani óvatosan, de alaposan. Tudom, h. időd van a legkevesebb, de most muszáj legalább 5 percet a fogmosásra szánnod reggelenként és esténként!
- Ha nagyon fáj és emiatt nehézségekbe ütközik a fogmosás, vegyél Tantum Verdét! Fertőtlenít is és a fájdalmat is csillapítja. Van folyadék és pasztilla is. Mindkettő jó. Nézd meg árban melyikkel jössz ki jobban!
- Célszerű lenne a fogmosást követően fogselymet is használni, mert az a fogközökből is kihozza a bacikkal telített lepedéket, ami a gyulladás miatt sokkal gyorsabban keletkezik. Nagyon fontos, h. jó hosszú fogselymet használj, h. minden fogközbe tiszta résszel menj be, ne tuszkold az előző fogköz bacijait a következőbe!
- Az esti fogmosás után pedig öblögess feles hígítású (!) Corsodyl szájöblítővel! Rettenetes az íze, nem fogod érezni a kaják ízét napokig, de elég széles spektrumban öli a fogínygyulladást okozó bacikat! Azt is megteheted időnként, h. öblögetés helyett a fogkefére nyomott Corsodyl géllel bedörzsölöd az ínyedet a fognyakaknál és utána nem öblítesz csak kiköpködöd a felesleget.
- Cserszömörcés szájvíz és hasonló gyógynövényes dolgok nem igazán hatásosak sajnos! A homeopátiás szerek pedig ütköznek a Corsodyl mentoltartalmával, de inkább a Corsodylt használd, mint a homeobogyókat!
- Ha lement a gyulladás és már nem fáj annyira, mindenképpen keresd fel a dokidat mégegyszer fogkőleszedés céljából, mert most gondolom vérzett rendesen, így tuti, h. maradtak íny alatt fogkő darabok, amik fenntartják a gyulladást. De legközelebb egy már gyulladásmentesebb közegben, vérzés nélkül, jó látási viszonyok közt ő is könnyebben befejezi, amit most elkezdett. És akkor már neked sem fog ennyire fájni. Ezt a lépést ne hagyd ki, mert a bennmaradt kicsi fogkődarabokra sokkal gyorsabban rakódik az újabb réteg! Célszerű 3-4 havonta elmenni szájhigiéniai kezelésre mindaddig, amíg a dokid azt nem mondja, h. megállt a folyamat.
Kitartás!

Tudom, h. gyerek mellett rettenetesen nehéz, de muszáj! :(

Fogyáson ne izgulj! Hónapokig stagnálhat! De le fog menni, ne félj! Pláne, h. mostmár végre jó az idő, nekiindulhatsz nagyokat sétálni a deddel! Margitsziget állítólag tökéletes, de bejáthatod fővárosunk összes parkját!
A ded hatalmasakat fog aludni a kocsiban, a tápit bárhol megmelegítik neked, ahol mikró van, de viheted termoszban is. Ha tömegközlekedéssel mégy, még a súlyemelés is megvan, mint torna! :lol:


Ne izgulj, jókat mondtál!
A csajjal már a konkrét anyagi dolgokat néztük át (1 órán keresztül :shock: ), és akkor derült ki, h. egész egyszerűen nem éri meg visszamenni, mert hiába lenne magasabb a fizum, csak a TGYÁS-on dobna valamennyit, a GYED nem változna, azért az 5.5 hónapért pedig nem vagyok hajlandó lemondani a gyerekem legédesebb éveiről!
Persze a heti két nap muszáj, de ....hogy is mondjam....nem szabad, h. nyoma legyen, különben magammal szúrok ki!

Mostmár csak a munkahely-lakóhely távolság gond, mert apa már rettenetesen nehezen bírja az ingázást és azt, h. alig látja a kisfiát, meg rettenetesen fáradt is. De ezt egyszerűen nem tudom megoldani, mert ott végképp nem tudnám kire bízni a gyereket, ha vmi gebasz van.
Meg onnan ide járni terhesgondozára (már, ha netán összejönne), 70 kilométer, más megye, de Áfonya tapasztalatai óta biztosan tudom, h. nem akarom az ottani szülészetre a lábamat sem betenni, az tuti!
Ha meg netán rásegítésre lesz szükség a teherbeeséshez, akkor aztán tényleg bajban leszünk, ha onnan kell ide járni!
De nagyon nehéz apának! :(

Kavics!

Ez a pociméret-babaméret összehasonlítgatás akkora marhaság! Akkor nekem egy 8 kilós gyereket kelett volna szülnöm, mert a 6. hónap végétől mindenki azt kérdezte, mikor szülök?! :twisted:
Te egy magas karcsú csaj vagy. Persze, h. nem kifelé domborodsz annyira, ha egyszer van helye függőlegesen kuckózni!
De azért mostmár tuti nem tagadhatod le! :D

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Lányok!

Miért van az, hogy egyedül vagyok itthon, a párom csak délután, cipővel nem járunk a lakásban és ráadásul az utóbbi időben nem is főzök.

És mégis!

Állandóan por-cicákkal küzdök, por mindenütt, örökké az az érzésem, hogy tele a mosogató, vasalnivaló.
Egyszerűen nem értem.

Az apukám három napja megállapította (ő ritkábban lát), hogy lelassultam... :roll:
Lehet ez a magyarázat? :roll: :lol:

De én ezt nem is értem! :lol: :lol:

Komolyan, ha naponta takarítanék sem tudnám uralni a lakást! Pedig nem nagy lakás! És bútor sincs sok és porfogó sincs sok! :roll:

Mindenkinek kellemes napot!

Lecso drága!
Te kinek sms-zel ha BULIII van! :lol: Ki lesz a híradós?
Ez tetszik, ahogy gondolkodsz. Minden napot amit még egyben vagytok kiélvezed! :)
Így is kell ezt megélni! :D


Cuppantás! :)

36+3

... még 25 nap ...
Vendég
 


Sziasztok!

Rambóka: Tök jól leírtad (hiába, aki szakmabéli ;) ), fogalmam sincs hova mentsem, hogy megtaláljam majd. :roll: Tuti nekem is lesznek ilyen gondjaim, mert a szüleimnek olyanok a fogai, hogy hú... Szóval örököltem a hajlamot (bár én legalább a fogmosást és dokihoz járást nem hanyagolom, de ők ugye...). Szóval köszi a hasznos infókat :)

Kavics: 25 nap? :shock: Te és Lecso is minden nap helyzetjelentést kell adjatok ;) Tényleg ki lesz a szerencsés, akit informáltok majd?

Kicsit aggódom: Ma egészen lent és középen fáj a pocim... Ilyen még nem igen volt... A szokásos Mgrot nem használ :( Gondolkodom, hogy felhívom a dokim, hátha megnézne ma, mert a 6. hét óta nem vizsgált... Mindig megkérdezi, hogy megvizsgáljon-e (persze én meg nemet mondok neki), de most majd csak március végén kell mennem hozzá...
Ha kinyílik a méhszáj, akkor érez valamit az ember lánya vagy teljesen észrevétlenül tudja ezt megtenni?
Na, kibújt belőlem a para-mami :oops:

Kép

Kép
bettica
 
 


Rami, először is köszi. Nekem abszolúte nem fájt semmim sem, csak elmentem a szokásos kontrollra, mert 3 havonta megyek,mert úgy gondolom, egyszer tudom menteni a fogaimat, ha elvesztem őket, akkor....szóval a gyerekem is erre nevelem. Na szóval voltam júniusban, aztán a terhesség alatt sajna nem mentem, valahogy nem jött össze, pedig tényleg 3 havonta jártam eddig, így gy gondoltam itt az idő....
De nem fájt semmim, totál azt hittem, hogy azt a balalsó négyest betömi és kész, a bal alsó ötösről nem tudtam, és a jobb alsó leghátsóról tudtam, de azt még nem mertem bavállalni. :oops:
Szóval semmit különöset nem éreztem, nem is vérzett az ínyem fogmosáskor....furcsa, hogy ilyen kialakult, függetlenül attól, hogy tudtam, hogy a terhesség szétcseszi a dolgokat odabent. Na jó, akkor odafigelek....még jobban mint eddig.
És akkor is nagy a gáz, ha tényleg nem fájt és nem is vérzett eddig????Most sem, amúgy, most is csak a tömés fáj, pontosabban érzékeny.Talán még időben kaptam el???
Mert a doki azt mondta, 2*1 5 napig klion és 3 hó kontroll.....

Kavics, nekem sem volt nagy a pocak, széles csípő és egyebek miatt, gondolom, de csomó kismami beelőzött pocakméret terén.

Dimet, oksi, köszönöm, megy majd mail, amint visszajövök anyatejgyűjtőből és megírom a címem, köszi!!!!
Vendég
 


Sziasztok!

Lecso, nagyon tetszik a hozzáállásod! Élvezd ki a terhesség utsó perceit! :wink: De azért drukkolok hogy Dimet jóslata bejöjjön!

Kavicska, Te kit értesítesz majd ha esemény lesz? Pociképet kérünk!!!

Bettica, széééépséges poci!!! És szerintem ne parázz de ha megnyugtat akkor nézesd meg magadat!

Lafim, fogyás miatt ne idegesítsd magadat, be fog az indulni, meglátod! Fogaid miatt az erő legyen Veled! :wink:
Hunor baba?!

Bejelentkeztem a kombinált tesztre az Istenhegyire. Március 14-én megyek. És nem Hajdu doktornőhöz, mert a dokim mást ajánlott. ÁEK-s orvost aki ott is rendel. Állítólag az ÁEK-ban csak a saját orvosaik szakvéleményét fogadják el :evil: bár ezt nem ezzel hanem a nemalin myopathiammal kapcsolatban mondta a dokim... :? :evil:
Hétfőtől feleznem kell(ene) a metet... Annyira kettős érzésem van ezzel kapcsolatban! Szedném is tovább meg nem is... Ááááá....
tudom, voltak ezzel kapcsolatban már viták, nem azt akarok elindítani megint, csak rohadtul nem tudom, hogy lenne jobb...

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Anyooka: Ahogy Te érzed! Ha múgy érzed, hogy met nélkül is menni fog, akkor anélkül. Itt sokan sok féle képpen csináltuk. Én elhagytam a metet a 13. héten... Lafi ugye szedte végig. Monácska meg, ha jól tudom, ő is elhagyta az elején valamikor, mert hasmenése volt vagy hipózott, már nem is tudom.

A lényeg, hogy úgy csináld, ahogy Te gondolod, hogy jó lesz ( a dokik úgy is mind mást fognak mondani ;) )

Kép

Kép
bettica
 
 


Kavics is szedte....szedi.Kincs is, Gina is, Dimet is, szóval azért sokan szedték végig, sokan persze nem. Anyó, te döntésed.

Ismeri valai a Gripe akármit?Ez hasfájásra van. Hogy kell szedni?Hogyan ajánlott?Hányszor hány csepp mennyi ideig????
Vendég
 


Bettica, igazából ami az elhagyás mellett szól, hogy a terhesség kezdete óta fogyok és a 166 cm-hez nem nagyon kellene tovább (most vagyok 58 kg) Lecso volt így, azt hiszem és amikor abbahagyta akkor kezdett el hízni. Nem azt mondom hogy most is szeretnék felszedni 12 kg-t mint Dorkával de valamennyit azért csak "illik"...
T. és Mágus véleménye egyébként egyezik, mindketten az elhagyást javasolják 12. hét után, a dokim pedig nem ért hozzá így hallgat rájuk.

Megint hülyeséget álmodtam :evil: véreztem és mondtuk Dorkának hogy nem lesz kistesó... Sírva ébredtem :(

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Lafim, a Gripe waterre gondolsz? Sokan dícsérik, hogy tényleg jó! Mi csak megvettük, miután már sok mást kipróbáltunk, de mire elkezdtük volna használni, abbamaradt a hasfájás. de tutti van hozzá utasítás, vagy a patikában tudnak segíteni! Esetleg a doki?

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Most nézem, ugyanaz a tickered Betticáéval.
amúgy én fogytam 3 kg-t az első 12 hónapban, aztán leállt, visszahíztam. úgy olvastam, hogy első 12 hétben normális a fogyás....
amikor Dorkával gdm-es voltál, mennyi volt a terhelés?
Vendég
 


Sziasztok!

Lafi!
Woodward's Gripe Water!!Én ajánlottam Koriáginak, állítólag bevált nekik.Rajta van az adagolás,kiskanálnyi mennyiségek,de mondom, minden rajt van!

Kavicska!
Porcicák!!Hehe!! :lol: :lol: Szerintem jó gyorsan barátkozz meg velük,mert ha meglesz a gyerek, állandó lakótársak lesztek :lol: :lol:

Bettica!
Én végig szedtem a metet,igaz elég sokszor a végén hasmenésem volt, bár az lehet a diéta hiányából is adódhatott!
ezoterike
 
 


Ezo, megvette apa, most nézem,, de nincs rajta, hogy kúraszerűen kell-e vagy mindig....
Vendég
 


Csak majdnem ugyanaz! :wink: Övé rózsaszín pelusos, enyém kék! :lol:

Dorkával a 26. héten néztek csak terhelésest, akkor volt az éhomi érték 4,7, a 120'-es 8,5. 150 g-os diétával szépen 5 körül maradt végig, tehát nem volt vészes a dolog.

Kép

Kép
anyoooka
 
 


tényleg, ezt nem láttam :oops:
amúgy te is ott szülsz, ahol én...pontosabban azzal a gárdával :evil: , a dokim mondta, mai napig vitatkozik velük, mert a cukor a mániájuk. nekem az ismétlő is 8,5 körül volt, és még emléxem rájuk és a módszereikre :twisted:
Vendég
 


ja éa Anyó, nekem elfogadták Hajdu drnőt a mávban vagy áekben vagy szabolcsban , mindegy, a gárda uaz...de a 18 hetest vele csináltasd!!!!!!!!
Vendég
 


Sziasztok!

Jokaliza, szivbol gratulalok!!! :lol: Sok tejcsit es nyugalmas ejszakakat kivanok! :lol:

Bettica, nagyon helyes pocakod van! Csini kismami vagy! :D

Ramboka, koszonjuk a fogapolasi leirast!!! El is mentettem gyorsan! Sajna en is ezzel a gonddal kuzdok...A hatodik honapba mentem el rutinellenorzesre, es akkor derult ki...Sajna, nalam mar fogmosas kozben is verzik :cry: ...de azota kezeles alatt van! Most neztem meg a kepeket, Gergo egy tunder! :lol:

Lecso, drukkok mennek!!!

Bettica, ez a Te dontesed lesz! En nem szedtem, kovettem a doki utasitasat....szerencsere nem volt baj, sot minden ertekem tokeletes volt....

Kavicska, csak megerositeni tudom, hogy a kilok szama es a baba merete kozott nincs osszefugges!!! En osszesen 11kg szedtem fel, es Félix bébé 4kg feletti baba lett...ja, raadasul en alacsony is vagyok (163 cm)...Most a szules utan hat hettel a kilok szepen leolvadtak, 1kg maradt rajtam (szigoruan a hasamon koncentralva :cry: ), ami mutatja, hogy nem igazan volt felesleg....ferjem szerint (a hasamat kivéve) meg fogytam is...A regi ruhaimat hordom amiota kijottunk a korhazbol...A kismamaruhikat elpakoltam mar :cry: :cry: :cry: .... A szopizas viszont nagyon kiveszi az eromet! Most allandoan ennek....pont az, mint amit Dimet irt!

Mindenkinek jo napot!

Alice
alice27
 
 


Sziasztok!

Na megjöttem az nst-ről.
10 perces fájásocskákat mutat a gép.A doki megvizsgált a méhszáj zárt.Hazaengedett,ha majd 1 órán keresztül 5 perces fájások lesznek,akkor kell visszamenni.
Háááááááát!Izgulok mit mondjak!Remélem nem állnak le az összehúzódások!

Kép

Anyó:lehet hogy csak ennyit élveztem :lol:

Kép

Kép
lecso
 
 


na, szép kilátások... :evil: Emlékszem rá hogy mit műveltek Veled!!!
a 18 hetest én is vele akarom csináltatni, de most a dokim kifejezett kérése volt a másik orvos... ő azt mondja hogy jó doki...

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Javitok gyorasan:
Anyooka, ez a Te dontesed lesz... (Bettica-nak cimeztem véletlenul...)
alice27
 
 


Lafi!
Szerintem nyugodtan adhatod neki naponta az előírt mennyiségben, a hasfájós időszak végéig.Mivel már 2 és fél hónapos, szerintem próbáld meg 3 hónapos korig, aztán meglátod kell -e tovább, mert legtöbbször
eddig tart a hasfájós időszak,bár én 4 hónapos korig adtam naponta kb. 3x,de változó, hogy kinek milyen mennyiség jön be.
ezoterike
 
 


Hűűűű, Lecso, ez már izgi!!!! Drukk-hegyek, hogy ne álljon le a dolog és mihamarabb babázhass!!! :lol:

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Ezo, köszönöm. Akkor megpróbáljuk, bár tök érdekes, csak est bőg, az esti etetésnél, de akkor nagyn, megeszik mindent, de 2 falat között bőg...és azt sem tudom, miért....eddig nem volt hasfájós, a 2 hós oltástól viszont ezt csinálja.
Vendég
 


Lafi!
A hasfájás pont arról ismerhető fel, hogy a hasfájós baba naponta mindig szinte ugyanabban az időben sír, és ez általában az este!
Úgyhogy add csak neki a szert!
ezoterike
 
 


Lecso: Akkor mennek a drukkok ezerrel... :)

Kép

Kép
bettica
 
 


Sziasztok!

Lecso!

Drukk drukk nagyon! :D

Rambóka!

Megelőzésre nincs valami módszer? Nekem egyébként is szarok a fogaim (bár most rendbe vannak rakva) és félek hogy a baba le fogja megint szívni. Nekem még nem vérzik az ínyem, de azt a "C" betűs öblögetőt nekem is ajánlotta a fogorvosom ha esetleg rázendítene.

Csajok!

Az előbb néztem meg a 2007-es metes babamozit. Komolyan, tökre meg vagyok hatódva! 8)
Fúúú, belegondoltam hogy azóta mennyi baba lett és milyen szép számmal benne leszünk a moziban! Remélem a régebben született bébik is ugyanúgy benne lesznek mint az újak!
A legjobban az tetszett (ha normálisan képben vagyok) hogy Verona azóta dobott mégegyet. :D

Bettica!

Jobban vagy?
Tényleg eddig "jóllakottnak" néztek?! :shock: Pedig olyan szép pocikád van! Lehet hogy már kérdeztem, de meddig tervezel dolgozni?

Anyoo!

Én nem szedem a metet az elejétől fogva. Sőt decemberben, amikor a baba fogant szintén nem szedtem, mert elegem volt az örökös hasmenésekből. (Bezzeg most milyen jó lenne, mert épp a másik véglettel küzdök! :() Eddig nem bántam meg, teljesen jól vagyok.

Tegnap voltam védőnőnél. Egyetlen dekát sem híztam. Sőt ez talán még tekinthető fogyásnak is, mert jó pár napja nem sikerült nagy dolgot intézni a wc helyiségben. Pisi, vérnyomás jó, mért haskörfogatot. Kicsit kerekedek, de honnan ha súly gyarapodás meg nincs? :D

A "nagy dologra" visszatérve.
A tamarin lekvártól reméltem segítséget, de úgy tűnik egyáltalán nem használ. Nekem kifejezetten ízlik :D de más hatása nincs.
Ti nem használtátok? Meddig próbálkozzak vele, ha látszólag nem hat?
Más módszer?
Kellene valahonnan házi szilva lekvárt szereznem, sokak szerint az a tuti befutó. Lehet hogy a terhesség végére megutálom, de kipróbálnám. Mondjuk egy jó kis koktélt össze tudnék hozni, szilva lekvár + lenmag egy pohár tejjel. :D

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Sziasztok!

Monee!
3x2 evőkanál lenmagot próbáld meg. Jól rágd össze és igyál meg 2 liter vizet!!! (de viz legyen, ezen felül lehet még leves, joghurt, tej, tea stb).
Szilvalekvár is nagyon nagyon jó ötlet, vagy aszalt szilva. Vagy retekcsíra. Két evőkanállal.
Csak arra figyelj, hogy 2 liter tiszta viz!!! (ásványviz formájában is jó), mert hiába viszel be rostanyagot, ha nincs amitől megduzzadjon. Pont ellentkező hatást érsz el vele! :lol:

Anyoka!
A met a Te döntésed! Ha akrsz meghallgatod T és Mágus véleményét, ha akarod szedni, akkor saját felelősségre szedheted!
Én örülök, hogy szedem. Engem megnyugtat.
Én azzal "nyugtattam" meg magam, hogy ezt szednem kell végig, hogy ez a gyógyszer (mert én még akkor nem ismertem diétát és rendszeres testmozgást) tette rendbe a hormonháztartásom és annyira megbíztam benne, hogy azt mondtam, hogy én szeretném végig szedni!
A dokimmal közöltem, ő rábólintott! Ennyi volt. Persze én írom magamnak. :lol: :lol: :lol:

Lecso!
De fiatal a doki (a pecsétszámából tudom! :lol: :lol: ). De elvileg már szakorvos! :lol:
Drukk hegyek mennek feléd!
Tomi fiút nagyon várjuk! Bár nem hiszem, hogy jobban, mint Te :lol: :lol:

Alice!
Félix baba nem volt kisméretű fickó! :lol: :lol: Azért egy két képpel megajándékozhatnál bennünket! :D Olyan jónéven vennénk!!! :D
Én is teszek pocakképet, csak csináljom ma az uracskám rólam. :)

Terike!
Akkor én most barátkozzak a porcicákkal? :shock: :lol: :lol: Nehezen megy, de próbálkozom. Majd napszemüveggel fogok közlekedni és nem fogom látni őket! :lol: :lol:

Bettica!
Nincs kiválasztott emberem, hogy ki lenne az értesítő. Több topiklakó telefonszámát tudom, úgyhogy megy az sms. Valaki biztosan netközelben lesz! Kivétel, ha nem éjszaka érkezik a trónörökös! :lol: :lol:
Bár anno, amikor Rejoka szült éjszaka 3 körül jött az sms és én be is kapcsoltam a számítógépet és meg is írtam! :lol: :lol:

Voltam fodrásznál. Eldöntöttem, hogy minden percet, amit még kismamakét élek, maximálisan élvezem és főleg ápoltan és nagyon szépen!!! :D
Nagyon jól is érzem magam tőle.

Hajam, arcom, körmöm belőve! :D
Teljesen jó így!
Vendég
 


Monee: Elkövettem azt a nagy hibát, hogy vettem szilvalekvárt. Jobb híján csak valami sz.r 35% gyümölcstartalmút. A negyedét sem tudtam megenni, mert rosszul voltam tőle és ugyanúgy nem megy a nagydolog :oops: Megbántam, mert volt a boltban 2x annyiért feleakkora doboz 100%os is, de hát én meg annyira utálom a szilvát, hogy féltem azt nem tudom megenni... Tamarin-lekvár? Kipróbálom, mert 2-3 hetente ugyan kínomban benyomok egy hashajtót, de ez nem igazán tekinthető jó megoldásnak (gyakrabban meg nem merem használni)...
Én azt hiszem, laktózérzékeny vagyok, így a tej és a feldolgozatlan tejtermékek (pl tejszín) eddig jól megfuttattak. Elég volt egy kanálka igazi tejszín vagy egy nagy pohár tej /kakaó és garantált volt a futás... Ennek vége... Sosem hittem volna, hogy visszasírom még ezt az enyhe allergiát :)

Munka:
Hát, én elvileg április végéig szeretnék majd dolgozni, de ha nem bírom, akkor addig, amíg megy. Már most minden nap kérdezi a főnököm, hogy bírom-e még :lol: Tisztára be van parázva, mert fel akar venni valakit 1 évre, akit be kellene tanítanom... Ha el is megyek táppénzre majd, akkor is otthonról fogok dolgozni, amennyit tudok...

Kép

Kép
bettica
 
 


Monee!
A Szenna lekvár is jó, csak ezt kúraszerűen lehet!

Szóval próbálkozz! :lol:

Biztosan kellemetlen lehet. Nekem most a terhesség vége felé kezd csak kétnaponta széklet lenni és ez is zavaró!
Bár eddig akinek erről paansztkodtam szemberöhögött, hogy hogy lehetek ennyire szerencsés! :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Kavics: Nagyon jól teszed! Használd ki minden percét még a hátralévő kismamiságnak ;) Amint én is otthon leszek, tuti hogy minden hónapban fodrászhoz és kozmetikushoz is el fogok menni. Apa persze ezt még nem tudja, de hát majd észreveszi ;)

Tényleg, meg van még a táblicsku a nevekkel, telefonszámokkal :) Majd onnan én is jól ki fogok szúrni valakit, ha eljön az idő ;) Rettegjetek, hogy ki lesz az :lol:

Kép

Kép
bettica
 
 


Nekem az aszalt sárgabarack vált be tejjel. De óvatosan, mert már pár szem is bőven elég egy kiadós ücsörgéshez!

Csajok!

Célszerű megkérdezni TB tanácsadót mielőtt ráhajtotok a Munka Hőse címre, mert a szülés utáni juttatásoknál, ha a szülést megelőző évben volt 180 bérezett napotok, akkor azt veszik figyelembe, tehát totál felesleges a szülés előtt nagy pocival még benn hősködni!
Szép az idő, lehet helyette nagyokat sétálni! :wink:
(Persze mindenki más eset, érdemes konkrétan rákérdezni!)

Kavics!

Pár hónap és nem lesz ilyen gondod! A kúszó ded a legtökéletesebb porcicafogó! :twisted:

Monee!

Megelőzés:
Minden kismamának célszerű lenne mihamarabb elkocogni egy rendes dokihoz, aki lelkiismeretesen leszedi a fogköveit és megtanítja a szájhigiénia trükkjeire.
A fogkőleszedést célszerű a terhesség során is megejteni, mert a hormonális változások miatt egyeseknél fokozottabban képződik!
Az, h. esetleg te nem látod, nem jelenti azt, h. nincs, csak lehet, h. pl. íny alatt van!
Szóval mielőbb doki, fogkőleszedés, szükséges tömések megejtése, fogak átpolírozása, és onnantól rendszeres fogmosás, fogselymezés, és időnként egy kis Corsodylos öblögetés. Ha pedig mégis gond lenne, akkor nem otthoni kuruzslás, hanem doki egyből!
Nem túl közismert, de a fogágybetegségben szerepet játszó bacik és a szív- és érrendszeri betegségek közt szoros az összefüggés, és sajnos a koraszülésekkel is ugyanez a helyzet (de most ne kezdjetek el pánikolni, nem ti vagytok az a csoport, akinek súlyosan elhanyagolt a szája ilyen tekintetben, legalábbis nagyon remélem! :roll: )

Ja!

Amikor én utoljára dolgoztam, akkor még ingyenes volt a terhes nőknek egy csomó fogászati kezelés! Remélem ez azóta sem változott! Kérdezzetek rá!

Lecsó!

Hajrá! Izgi a dolog!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Hát Rambóka, én nem azért dolgozom még, mintha beleszámítana a gyesbe, gyedbe. Tudom, hogy nem, hiszen a tavalyi bérem lesz az alapja. Kiszámoltuk, hogy ha most elmennék táppénzre (és nem dolgoznék otthonról sem), akkor a fizum fele ugrana, mert hivatalosan kevesebbre vagyok bejelentve... Sajna viszont csak most fogunk tudni elkezdeni vásárolni az utódnak (illetve a szobájának a felújítására), így most nem lenne jó, ha kiesne ez a pénz. Természetesen, amint a doki megemlíti, hogy táppénz, akkor táppénz és nem fogok dolgozni. Amíg bírom, addig meg legalább nem unatkozom otthon. ;) Bár most már szerencsére jön a jó idő, lehet menni nagyokat sétálni :)

Kép

Kép
bettica
 
 


Írtam egy hosszút és elszállt :evil: :evil:

Lecso, hogy vagy?! Néha jelentkezz be! :wink: :lol:

Székrekedés. Dorkával én is az első perctől küzdöttem vele, most viszont egyelőre semmi gond! Kopp-kopp.......
Szerintem a metnek köze van a dologhoz, mivel én alapból elég szorulásos vagyok, de mióta eszem, minden rendben van. Kavicska, szerintem Nálad is a met segít!

A tamarin lekvárt én nem próbáltam anno, nekem az vált be, hogy reggel ébredés után éhgyomorra megittam egy nagy pohár meleg vizet. Fél órán belül volt hatása. :)

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Nem tudom lesz -e ebből szülés?10 perces keményedések egy kicsi pocifájással+derékfájással +feszüléssel.
Kicsit átvágottnak érzem magam!Átizgultam az egész délutánt és semmi!Talán téves riasztás?! :wink: Reggelre csak kiedrül,de hogy ebből hogy lesz alvás? :wink:

Kép

Kép
lecso
 
 


Lecso, nagyon drokkulunk Nektek!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
csillagfény
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?