Új privát üzeneted érkezett!

Bocsánat, hogy Dévaisként csak így idepofátlankodom (többen ismernek is innen), de most egy gyakorlati kérdésem lenne:

Pompi
Hol vettél ikerkapcsot?
roxal
 
 


Orsi,
A hurkák tényleg mind izomletapadás? :shock: Mert akkor minden kisgyerek „beteg”. Ez a bhrg fáj? Itt is sírnak a gyerekek?

Lili,
Szerintem fektesd hasra is a babákat, mert a hasalásból indul ki az összes többi mozgásforma, pl. kúszás, mászás…stb, és ugye ezek nagyon fontosak. Én se hasaltattam, aztán mikor meg már muszáj volt, a gyerek ordított, annyira utálta. Végül megszerette, most meg már mindig hasal. :D
Én az eddig beadható, összes létező oltást beadattam neki.
Kitartást, gondolj arra, hogy ettől már csak könyebb lesz! :D

Zsuzsi,
A cukorral nem csak az a baj, hogy káros, hanem teljesen felesleges is. A gyerek addig nem igényli, amíg meg nem szokja, hogy mindent édesen kap. Utána már csak úgy fogad el mindent. De egyszer-egyszer belefér ilyen is persze.
Na, napernyő-vásárlásban én is tanácsra szorulnék. :D Nekem brendonos ABC design volt, jó drága, és jó sz*r is – tök hamar eltörik. :twisted: A mi kocsinknak is nagyon előre lehet húzni a kupoláját, kivéve, ha vízszintre van döntve. Meg a kupola ugyan nagy, de a gyerek lába azért eléggé kilóg alóla.
Next nekem szinte mindig kb. 2 hét volt, mire házhoz jött.

Wish,
A zabkása az gluténes? Gluténest mikortól is lehet nekik adni? Milyen gyümiket teszel a kásához? Én épp most rendeltem holle köles- és rizspépet. :D

Zsebi,
Nagyon ügyes vagy, hogy ennyit tudsz főzni! :D Meg a gyerekek is, hogy addig elvannak! :D Tényleg, mit csinálnak, amíg főzöl?

Kata,
De jó, hogy jobb a helyzet! :D Mindkét ruha 98-as. (2-3 éves )

Emma,
Te fejtél átállásnál, vagy megszokta a melled? Mennyi idő alatt szokott hozzá? Csöpögés: lehet, hogy úton van a tesó… :wink:

Pompi,
Én vmelyik nap adtam neki szilva-almát, kiköpte. :roll: Savanyú volt neki szerintem.

Andi,
Te is el akarod vinni a fiúkat megnézetni? :shock: Majd referálj, légyszi!

Napszemcsi,
Köszi. :D Kijött már a foga Nóri babának? Barnus nagyon ügyes, hogy már mászik! :D

Lányok, ti hogy oldjátok meg az elválasztást? (tejci ) Fejtek? Hajnal óta nem szopott Olivér (1x üvegest kapott, meg 1x gyümit sinlaccal, aztán nem kellett neki a cickó ), és eléggé szétdurrannak. Ha így haladunk, gyors lesz a leszoktatás…! :? Szóval amikortól ritkult a szopi, fejtetek, vagy kibírtátok, hogy beálljon?
20140901102739
 
 


hajni777 írta:Mert akkor minden kisgyerek „beteg”. Ez a bhrg fáj? Itt is sírnak a gyerekek?

nem minden gyerek hurkás. Épp ezt írtam. Máté cm-re ugyanekkora volt mint Lili, kg-ra ugyanennyi és 1 deka hurka nem volt rajta, Lili meg televan. (és nem a hurka számít, hanem az, hogy az adott testrészt a letapadás ellenére megfelelően használja-e, mert nem a letapadás a gond, hanem az, ha ez gátolja a mozgásfejlődésben)

bhrg-n egy faladatsort kap a gyerek - döntően egyensúlyi gyakorlatok -, nem fáj. de a dévény sem fáj a hipotón babáknak, a spasztikusoknak sem igazán, nekik kellemetlen.

2-3 éves??? next cucc?? akkorát hordanak a fiaim :shock: :shock: :shock: pólóban, gatyában.
Én azt nem értem, hogy nem nagy ez a fiadra. Levi 97 cm és rá jó, a tied meg azért jóval rövidebb, ha súlyban közelít is hozzá.

elválasztás: addig kell fejni, amíg feszül. Tehát ha nagyon feszül, akkor fejj le 20-30 mlt a többit hagyd benne, így pár nap alatt csökkenni fog a mennyiség.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 

 
 

Hajni

Olivér nem sírt a Dévény tornán, csak az utolsó 10 percben, de szerintem akkor is azért, mert már unta nagyon. addig játékokat tartottam neki, dumáltam hozzá és észre se vette, hogy a csaj kezeli.
Holnap is megyünk délre, nagyon várom már, főleg a változást.
megrendelem a next-et ma, jó hamar itt van. 6-9 hónaposat rendelek, remélem jó lesz rá.
Na, akkor olyan ernyőt nem veszek, majd ad valaki jó tanácsot, hogy milyet érdemes.

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi :D
akkor kb. egyformák a gyerekeink, Lilivel most kezdtük a 6-9 hós méretet, bár nadrágból az még nagy, abból 3-6 hósat hordunk.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 



KépKép
pompomlány
 
 


Kata!
Nagyon ügyes vagy a tejcsivel. Remélem hamar vége lesz a tanulásnak és akkor minden visszaáll a régi kerékvágásba.

Emma!
Gratulálok a dumagéphez. ANnyia édesek ilyenkor. :)

Pompi!
Használtan is tudsz venni napernyőt. :)
Én örölt fahéjat használok. Szilvát én még nem adtam nem azért mert nem lehet hanem mert nincs. :lol: :lol: :lol:

Megjövetel nekem decemberben jött meg először viszonylag kevés napig és kevés mennyiséggel. Aztán januárban megint az már rendesen és most megint. Szóval gondolom innentől rendszeresen hát ez úgy hiányzott nekem mint púp a hátamra.

Napszemcsi!
Nagyon ügyi Barni. :) Nórinak is nőnek akkor a fogacskái. Gratulálok hozzá is.
Az ikresre ha nem is jössz sűrűn van egy olyan topik hogy bendőtöltő és ott van napi szinten írva hoy ki mit a da babáknak sok jó ötlet van :)

Lili!
Kitartás. Napról napra összeszoktok és minden szép lesz. És lesz időd még a házimunkára is most ez nem fontos. :)

Hajni!
90%-ékban reggel akkor főzök mikor még alszanak vagy a délutáni alvásnál ha reggel nem jön össze. A kajákat általában este előkészítem (zöldségek pucolása ilyesmi). Ha meg idő előtt felébrednek akkor adok nekik edénykét kanálkát és azzal elvannak míg én végzek. Mostanában szoktam nekik belerakni kölesgolyót is tök aranyosan pakolgatják.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


pompi, köszönöm szépen
roxal
 
 


Sziasztok!

Emma,
7 hósan 4 szopi gyönyörű teljesítmény!Jó korán dumcsizik már a kisfiad,tök ügyes.

Pompi,
én nem tom,hogy a prevenarnak köszönhetjük-e,de eddig 1 kis náthán kívül nem voltak betegek!(kop-kop)
Örülj,hogy 9 hósan van még tejed,ha kevés is!

A kecskeméti szilva nagyon finom,én adom nekik folyamatosan,és imádják.

Lili,
nincs segítséged?Én úgy etettem anno,hogy a 2 kiságy közé ültem egy székre,és a síró babának nyomtam a szájába a cumit,amíg a másikat etettem.Szerintem ne méregesd őket,hanem add utána rögtön a tápszert.A baba úgyis abbahagyja,ha jóllakott.Én 3 hósan már a bébihordozóban etettem Őket egyszerre üvegből,előtte fejtem.

Hajni,
asszem elviszem őket,nehogy később derükjön ki valami bibi.
Nem gondoltál arra,hogy ennyi kaja után már nem éhes a kisfiad,azért nem szopizik?

Zsebi,
a mensi nem zavar be a tejnél?

Andi
Kép
aanda
 
 


Lili!
Lehet nálatok nem jön be de addig amíg én sem bírtam őket egyszerre etetni én a kislányomat etettem előbb mert tudtam ha ő éhes akkor aztán adhatok cumit bármit ő üvölt és gyorsan megevett utána jött balázs aki a nyugisabb városabb fajta baba volt. Amúgy kb. két három hónaposan már én is mindig egyszre etettem őket. Persze Andávalnekünk annyival volt más hogy mi fejtünk és üvegből adtuk úgy azért egyszerűbb.

Andi!
Hát azon a pár napon kevesebb a tejem de utána minden visszaáll.:)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Andi, Zsebi,
a segítségem a férjem, mert ő itthon dolgozik, ill. dolgozna, ha tudna. Mindig ketten etetünk. Ha egyszerre ébrednek, akkor tandem szopi, majd jön a tápi, amit szopizás közben a párom előkészít. Igazából azért mérlegelünk, mert különben irtó sok tápi pocsékba menne, és nem győzném hetente felíratni az újabb dobozokat a dokinénivel. Ti miért nem szopiztattátok a babákat, miért lefejt tejet adtatok?
Én nem merném egyszerre cumiztatni őket. Szerintetek az nem veszélyes? Pl. Barni olyan mohó, hogy gyakran félrenyel, és akkor azonnal teljesen függőlegesbe emelem a kis testét.

KépKép
lili73
 
 


Lili!
Ugyan én nem adtam nekik tápszert de nem leet előre kb. a napi mennyiséget kikeverni? Hűtőben nem áll el?
Nekem koraszülöttek voltak a babáim és a PIC-en nem tudtam őket szoptatni hozzászoktak hoy ömlik a szájukba a kaja és itthon én az első naptól egyedül voltam így nem tudtam rászoktatni őket a cicire. Akkor ez a döntés jónak tűnt nem gonoltam hogy ennyi ideig lesz tejem. Mindegy mostmár kitartok. Végülis én 10-15 perc alatt megvagyok a fejéssel.

Én pihenőszékben etettem őket egyszere és mivel mindettő székben volt ha valakivel gáz volt akkor elengedtem mindkét üveget és kivettem akit kellett. A büfivel azért nem volt gondom mert nekem Balázs mindig gyorsabban megette hiába egyszere kezdték így őt felemeltem büfi és mire Eszter megette ő már kész is volt ment mindenki az ágyikóba :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Hajni
Fejés? Sajnos nem volt annyi felesleg, hogy le kellett volna fejnem.... Inkább szaporítás miatt nem ártott volna, de ahhoz már lusta vagyok 7 hónapos gyerekkel.... Tudom, hogy itt ezt hülyeségnek tartják sokan, de tesóm 5 hónapig csak szoptatott, aztán 7 hónapos gyerek mellett 2x30ml teje volt.... Én még örülök, hogy 4x szoptatok, bár mostmár mindig 2 mellből és szerintem így sics 150 egy alkalommal... mérni nem tudom, de így érzem....
Kistesó? Férjem is ezt mondta... Zalánnal is volt ilyen, de minden görcsölés nélkül, most meg menzis a hasam.... Mondjuk egész éjszaka uhról meg pocakosságról, meg egy kislányról álmodtam... de nyárra voltam kiírva álmomban :D

Aanda
aranyos vagy, hogy azt írod, szép! Azt itteni szoptatós anyukák 2x annyit szotatnak, mint én, úgyhogy néha nem érzem úgy, hogy ez szép....

Orsi
nem írtam én sem, de az, hogy hurkás, tág fogalom, sztem sok gyerek csak husis és azért hurkás, semmi baja egyébként.
Azért elég kemény amiket felsoroltál! Gyógytornával minden rendbehozható?

Kép
Kép
emma1976
 
 


Zsuzsi,
Nyári cuccokat rendeltél? A 6-9 hós, az 68-74-esnek felel meg.

Zsebi,
Hol lehet napernyőt venni használtan? Bár én úgy vagyok vele, ha az új is ilyen hamar eltörik, akkor a használttal se mennék többre. Az én fiam azt nem bírja kivárni, amíg neki összeütök vmit. Mondjuk nem vagyok egy gyorskéz, de ő még azt a néhány percet is végigüvölti. Az alvása alatt meg inkább nem pakolgatok, mert fölébred rá. :?

Andi,
Ahogy Kata meg Wish is korábban írta, hogy rendes kaja után még szopik, meg hogy rendes kaja mellett is 4-5-6-szor, én is ezt vártam. De az enyémnek ezek szerint nem kell szopi kaja után. :?

Emma,
Szerintem is nagyon ügyes vagy, hogy napi 4x szoptatsz! :D De komolyan!! Tesztet nem csinálsz? :D

Orsi,
Köszi az infókat. :D A ruhák nem mondom, hogy kicsik rá, de azért nem is óriásiak. A képeket neked csináltam. :D (a képek a 160., 161. oldalon vannak )

Kép
Kép
20140901102739
 
 


Sziasztok!

Lili,
ahogy Zsebi is mondta,fél napra való(12órára)tápszert simán ki lehet keverni előre,és mindig csak az adott mennyiséget melegítsd fel.Én anno hidegen kevertem ki előre a tápit.Sőt,ha este nem eszik meg az összeset,akkor a reggeli kakaójukhoz keverem hozzá.

Emma,
nem vagyunk egyformák,ne legyél elégedetlen magaddal,én sem vagyok az,pedig csak 5 hónapig volt tejem.

Hajni,
főzögetsz már ezek szerint?Miket?
Én mindig délelőtt főzök,és ráadásul 2 napra,így csak melegíteni kell!Mielőtt lemegyek velük ebéd után,az uzsit is megcsinálom előre.

Teszek még 1 kísérletet:KATYERINA???????

Andi
Kép
aanda
 
 


Andi,
ja, főzögetek... 8) :lol: Kiveszem a fagyasztóból a fagyasztott barackot, levágom a héját, beteszem a mikróba, megbotmixerezem, hozzáteszem a sinlacot, és a fiam még ezt se bírja kivárni! :twisted:

Tényleg jó rég jelentkezett Katyerina, meg Pézsé is! Hahóóóó! :!: Merre???? :?:
20140901102739
 
 


Hajni :D
köszi a képet :wink: a fiaim ruhájában pont ugyanilyen cimke van... azért ez nem semmi :)
(Liliében meg 3-6 hós :D :D)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Emma!
Pegid szerintem is ügyes vagy és szép teljesítmény az is hogy van még tejed. :) Büszke lehetsz magadra ügyes vagy. Én azt mondom hogy alkat függő is nyilván akarat is van benne meg kitartás de ha nem lesz tovább akkor nem lesz az ember lánya nem tud mit tenni.

Hajni!
Nekem megszokták hogy pakolászok a lakásba jó porszívózni nem kezdek neki de amúgy azért ezt azt simán megcsinálok amíg ők alszanak.

www.vatera.hu-n pl vagy a tesz-veszen. Nekem még semmi baja nem lett a napernyőnek pedig tavaly igen csak használatban volt.



Katyerina szerintem csak elfoglaltsága miatt nem jön mert az ikresen szoktam látni. :) :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi :D
porzsívózni teljesen jól lehet velük :) enyémeknél nagy sláger még mindig. Most már ők porszívóznak.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Jelen! :lol: :lol: :lol:

Mire idejutok, már csak olvasásra marad időm.
Nem is voltam távol sokáig. :P
A múlthéten itt ültem a gépelőtt és nem volt senki. :evil:
Ma meg még fogorvoshoz kell mennem. :evil:
Este, ha sikerül összeszedem magam és írok. :)
de most pótoltam az email elmaradásaimat is.

katyerina
 
 


nem is meséltem :)
voltunk védőnőnél. Lili 7600 gr és 68 cm.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Tök hülye vagyok.... összekutyultam a dolgokat, nem 20napra, hanem 13 ra volt 2 napig a pötypöty, szóval középidőben.... na jól belelkesítettem a férjemet, meg kicsit magamat is az októberi kistesóval... Pedig úgy vagyok vele, hogy 2009-ben jöjjön. Teljesen mindegy azon belül, de 2009 legyen :D

Köszönöm a szopis hozzászólikat! Ez a 4 még ok, csak úgy érzem, nem mindig elég...... Na, de mostmár bárhogy lesz, nem bánkódok. Szeretném 1 éves koráig szoptatni, de ha 10 hónap lesz, az sem baj

Kép
Kép
emma1976
 
 


Orsi!
Félreértettél vagy én íram rosszú... Azóval Hajni kérdezte hogy mikor főzők írtam akkor mikor alszanak mire ő hogy ő akkor csendben van nem akarja a zörgéssel felkeltnei erre írtam hogy nekem megszoktak egy bizonyos alapzajt de porszívózni én em állok neki akkor. Amúgy enyémek is szeretik a porszívót :)

Emma! :):)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok

Jól le vagyok maradva :oops: .

Emma!

Szerintem is szuper vagy :lol: . Ne izgulj:). Az a legjobb ami mindkettőtöknek jó.

Kata!
Én is hihetetlennek tartom a küzdésedet :D . Szerintem egy évesen már én sem fogom erőltetni... Persze már mondtam ezt-azt babázással kapcsolatban és az élet valahogy mindig közbeszólt :roll: . Szóval egy életre megtanultam hogy soha ne mondd hogy soha... :lol:

Valaki kérdezte hogy főzöm a rizst. Most nincs időm visszanézni ki volt az :oops: . Szóval fölrakom a két kismarok rizst az almával és/vagy a meggyel együtt főni úgy 10 percig. Födőt rakok rá hogy kifakadjon, aztán turmix.

Csajok én ki vagyok akadva kislányom mennyit eszik. Az normál hogy szopi után bevág 2-2,5 almát? És egyáltalán nem erőltetem. Ebédje: általában 3krumpli más zöldséggel, vagy 2 marék rizs gyümivel. ELég soknak gondolom... Mondjuk tejcsim nem tudom mennyi van, de szopizunk 3 óránként.

Az igaz ha a szopi után adom neki a főziket soha nem fogom tudni leválasztani? :shock: Most ezt hallottam. Védőnő mondta :shock: . Ha 1 éves kora után már csak néhány szopit szeretnék megtartani akkor el kell kezdeni valamikor leépíteni a szopikat vagy hagyjam hátha magától elkezdi? Mint Bálint és Olivér.

Mensi: Több mint egy hete érzem az a petefészkeimet meg a méhemet. Nem fáj, meg folyásom sincs. Így remélem hogy nem fölfázás. Lehet ez jele a közelgő mensinek?

Wish
Nagyon ügyesen iszik Balázs :lol:

Mi is voltunk mázsáláson :lol: . Kereken 8 kiló a szentem :lol: Nem csoda hogy fáj a derekam... :?
És van még két hírem:) : Ki bújt az első fogacskánk :lol: :lol: És elkezdtünk kiskutyázni :lol: :lol: . Mögzabááálom :lol:

ÓÓÓÓ
És még Hajnit nem is üdvözöltem itthon:):):):) . Szuperek a képek :lol: :lol:
Szerintem is a homokozós a legjobb :lol: :lol:

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Zsu :D
először szoptatsz és utána adsz kanalast, akkor lassabban váltod ki a szopikat, mivel mindig van szopi is :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi

Lili akkor csak egy hajszállal előzi meg Olivért, ő ui. 7400 gr és 68 cm.
És Lilire ezzel a paraméterrel jó a 3-6 hós ruha?

Hajni

Te minden percben Olivérrel foglalkozol? Már hogy nincs el egyedül még addig se, amíg főzöl.
Én ki szoktam vinni magammal a konyhába és együtt főzünk, végig nézi mit csinálok, kezébe adok valamit, stb. és ül addig az etetőszékben. aztán a botmixert, ha bekapcsolom, imádja, szájtátva figyeli. és az ő kajája szó szerint csak 10-15 perc.
Képzeld, eladtam a hintát. Eddig volt érdekes, már nem érdekli.
Ki kéne valamit találni, ami leköti úgy, mint a hinta sokáig.
Van ötletetek lányok?
pl. tetszik az a járás-segítő, amiről Zsebi tett fel egyszer képet, de ahhoz Olivér meg kicsi. kompot meg nem akarok.

Kép
zsuzsi73
 
 


zsuzsi73 írta:És Lilire ezzel a paraméterrel jó a 3-6 hós ruha?

nadrág igen, body igen, a next pólók nem, mert az ujjban szűk neki - husi a karja -, abból 6-9 hóst hordunk. Harisnyából 56/62es számozásút hord, cipőből 15öst.
h&m cuccokból most kezdtük a 68ast és a c&as 68as body is lóg még rajta.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsuzsi :D
ebben a korban már ilyen fix dolgot nem fogsz találni. A járássegítőhöz még hónapok kellenek, hogy használni tudják.
Nálunk sláger a fém kanál, kulcsok, üres v. kevés vízzel ásványvizes palack... Lili mindenre ugrik :)

Kompot semmiképp- különösen, hogy dévényre is jártok -.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hajni!
Emesének tört el a kulccsontja- leesett a mászókáról :cry: de már tul jól van :D :shock:

A helyzet visszaállt, a leány ujra a régi kedves kis cica lett, nem tudom mi volt vele pár napig, talán a bezártság. Megint együtt kusznak a földön (igaz, közben Emesének elmult a fájdalom), és nem győzi hangsulyozni, hogy "én kistestvérem"
Orsi!
Ha elvetjük a struccpolitikát (bár én is inkább a "megérzés" kategóriájába sorolnám ezt nálam), akkor mi a megoldás? Minden gyereket el kellene vinni pl. állapotfelmérésre a Gekkoba? Vagy hova? Vagy az konkrétan látható, ha valami gáz van? Na de azt mondod, a gyerekorvos nem ismeri fel. Akkor a szülő még kevésbé. Tehát marad a felmérés? Vagy pl. az ortopéd doki, a csipőszürésen?
Nem tudom, nekem ugye Luku a 3., és Ő a "leglassabb" a 2-höz képest, de nem érzem ugy, hogy eltérés lenne. Amit csinál az koordinált, minden végtagját használja, nagyon tud sietni annak ellenére hogy még mindig csak kuszik. Viszont ül, amit a másik 2 csak állásból tudott először. Lukunál még nem jött össze az állás, de már majdnem függőlegesbe térdel. Énszerintem nem kell feleslegesen "fejleszteni", hagyni kell a kis tempójában.
Nem gondoljátok, hogy a manapság olyan gyakori nevelési, tanulási, viselkedési problémák gyökere az, hogy mindent nagyon gyorsan kell elsajátitani a gyerekeknek? Mindig fejleszd, játékból is csak a készségfejlesztő jó (pedig a pillepalack sok hónapig a legszórakoztatóbb dolgok egyike). Hová vezet ez a sok "fejlesztés"?
Lehet hogy utópia és ebben a világban ez már kiszurás a gyerekkel, de én azt szeretném, ha békésen, a saját tempójukban élhetnének, én nem akarom ezt a zaklatott életmódot magamnak se és Nekik sem.
Máté fiam sem a stresszes életmódjáról hires, Őt nem zavarja holmi időtényező :lol: :shock: és azt veszem észre, hogy a barátai is elfogadták, hogy Ő ilyen és mindenkivel békében tud élni, legfőképpen saját magával. (igaz, a suliban nem remekelt és az utolsó évek rémesek voltak ebből a szempontból)

Padlizsán csirkével: kikapirgálod a magokat belőle, héjában pici vizzel alatta fóliával felette megsütöd (kb 1/2 óra). Kiszeded a padlizsánt, bele a főtt csirkét, pici só, összeturmix és kész is van! Nagyon finom, a nagyobbacskának is érdemes turmixolni, mert ugy meg is eszi.
Zsuzsi!
Nem tudom mekkora helyetek van, nálunk egybe van a nappali a konyhával és a járókánk a konyha felé van állitva. Luku már régóta a földön mászkál, de reggel kb 1/2 órát a járókában tölt, amig készül a reggeli és még pizsamában van. Olyankor az nagyon érdekes tud lenni, mert ált. napközben Emese beszór mindenféle játékot és azt másnap reggel Luku nyugodtan kibogarássza. Más ötletem nincs, kis helyen tartani ebben a korban már elég nehéz.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi!
Jó hogy helyreállt a rend Emesével! :)

Zsuzsi!
Szerintem lassan ő abban akorban van hogy bizony semmilyen beleteszem és ottmarad cucc nem lesz. A járássegítővel aztmondom nekem most tudnak totál önállóam menni kvázi nem kell felügyelnem és most nagy sláger pár napja a lábbal hajtható motor azzal is már tudnak egyedül menni ha elakad megfordul. Most ahogy Orsi is írta ez a minden érdekel és felfedezem a világot korszak van. Én is sokszor adtam nekik különböző dolgokkal telirakott cuccokat imádták forgatni rázogatni (fél lityis üvegve bab, mák, cukor, víz, lencse).



Zsu!
Örülök hogy jelentkeztél. :) Szép súlya van a lánykádnak is. :) Szeringem ha te nem szeretnéd hat hónaposan még nem kell evést kiváltani. Nekem 8 hónaposak voltak amikor már nem kínáltam tejjel őket kaja után.... Én azt hiszem hogy hét hós korukug adtam tej és a úgy az ebéd utána fordítottam előbb ebéd amennyi jólesik és utána a tejet.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Melcsi :D
én azt látom, hogy a gyerekorvos nem ismeri fel, míg a szülő 100szor inkább. Valószínűleg azért, mert a szülő 24/7 látja a gyereket, jobban ismeri a viselkedését.
A gekkosok szakmailag szerintem nem jók, legalábbis én ezt látom és nemcsak nekem ez a tapasztalatom velük.

Nem hiszem, hogy minden gyereket vizsgálni kellene, azt gondolom, hogy azt a gyereket kellene szakembernek megmutatni, akinél lényeges eltérés van a mozgásfejlődésben, akinél a beszédindulással gond van, mert ezek olyan jelek, amik arra utalHATnak, hogy 1-2 korrekcióra szorulhat a gyerek.

Másik lényeges pont, hogy ez egyáltalán nem a gyerek értelmi képességeire irányul. Tehát itt nem azzal van gond, hanem 95%ban a mozgásával a finommotorikával v. épp a nagymozgásokkal.
Ezek ált. idegrendszeri értelnségre utalnak, amit szerintem jobb fejleszteni, mint hagyni, hogy majd meglátjuk mi lesz belőle.

(igen, előttem tényleg van 1-2 diszes példa, és én ezt szeretném elkerülni)

amúgy itt egy cikk a témában, akit érdekel, olvassa el:
http://www.ujszo.com/clanok.asp?vyd=20030308&cl=51801

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsebi Orsi

köszi a tippeket, :D
Olivért is érdekli szerencsére minden, csak nem túl sokáig. A legjobban az tetszik, ahogy a kezeit, ujjait nézegeti, forgatja.

Orsi,

voltunk ma a gyógytornán, délben jöttünk haza, azóta folyamatosan nyomja fel a csípőjét, oldalra fordul, csak meg kellene pöccintenem, s hason lenne. Nálunk még ilyen se volt eddig.

Zsebi

Ti szoktatok a férjeddel kettesben elmenni? neked már nagyon a gyerekeid, ezért Tőled kérdem. Aanda és Ti?
Tegnap hallottam az egyik ikres ismerősömtől, (2 évesek a gyerekek) hogy ők a gyerekek egészen pici koruk óta minden héten egyszer a férjével elmennek szórakozni.

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsu
nagyon ügyes a lányod! Mi még nem kutyázunk! Súlyban hasonlók :) Zalán 8500-nál tart :)

Csajok!
Ma több, mint 4 órát aludt összesen a normál másfél-kettő helyett a gyermekem, du. már melegnek éreztem, akkor 37,3 volt, estére még melegebb lett, 37,8. Soha nem volt még lázas! Lázcsillapító estére? Aztán éjszaka? Figyeljem? Semmi egyéb baja... Lehet a 3 napos láz????

Kép
Kép
emma1976
 
 


Zsuzsi!
Lehet most furán fog hangazni de én nem szeretem őket itthagyni éjszaka még soha nem voltak nélkülem. Olyan van hogy elmegyünk vásárolni és nem visszük őket, de már alig várom hogy jöjjek haza. Pont tegnap volt hogy amúgy is volt dolgom a városban gondotlam elmegyek kicsit előbb szétnézek de nem éreztem jól magam itthon járt az agyam és rá kellett arra is döbbennem hogy engem már nem vonz ez a sok ember mindenki rohan valahova borzalmas volt. Még a fejem is belefájdult a sok ingerbe. Kicsit úgy éreztem magam mint a csecsemők sok inger ért amit nehéz feldolgozni :lol: :lol:

Te tervezed hogy fogtok elmenni? LEhet majd én is megérek erre de egyenlőre még nem.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


emma1976 írta:Lázcsillapító estére? Aztán éjszaka? Figyeljem? Semmi egyéb baja... Lehet a 3 napos láz????

én ilyenkor éjjelre adok lázcsillapítót ill. felhúzom az órát és éjjel is egyszer megmérem a hőjét.
3 napos láz is lehet, de ezt így előre megmondani senki nem fogja. 3 napos láz ált. magasabb lázzal jár, vagyis lázzal jár, amit mértél az hőemelkedés, 3. nap után meg megjelennek a tipikus piros kiütések.
Bármi lehet, influenza, megfázás, torokgyulladás... akármi :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Emma!
Nekünk volt 3 napos lázunk (senkinek nem kívánom) az rögtön nálunk 39-el indult. és nem is nagyon ment lejjebb. Én ennyinél még nem adnék lázcsilapítot csak 38 felett figyeld éjszaka és ha kell adjál neki.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Emma

én 37,8-nál panadol szirupot adtam neki, csak 38 fölött germicid.

Zsebi

egyelőre elképzelhetetlen számomra is, hogy elmenjünk a párommal, Olivér meg valaki mással.
Lesz majd itt a városunkban Fábry show márciusban, a párom nagyon szeretne elmenni, mondtam neki, hogy menjen el az öccsével, mert én nem hagyom a fürdetést, esti lefektetést senkire.
Viszont, ha a párommal van, akkor max. 2 óra hosszát még nyugodtan elmegyek itthonról.

Kép
zsuzsi73
 
 


Sziasztok!

Hajni,
főzésnek ez jó kezdet,így tovább!

Zsebi,
milyen ügyik már a gyerekeid,és nem is esnek már el?Enyémek még mindig a 3-4 önnálló lépésnél tartanak!Motorozást már én is várom,csak nem tom,hogy hogyan lesz kettővel,kicsit félek ettől.

Zsuzsi,
együtt talán 3x mentünk el itthonról!Férjem a barátaival szokott találkozni,mert megtartják évek óta a szüli-és névnapokat.Én sokszor annak is örülök,hogy nyugodtan el tudjuk intézni a nagybevásárlást,de nagyon hiányoznak közben.Mi inkább áthívjuk a barátainkat,vagy mi megyünk át hozzájuk,kicsit borozgatunk,dumcsizunk,közben a gyerekek eljátszanak együtt,nekünk ez a kikapcsolódás.2 hét múlva elmegyek a csajokkal nőnapozni,már nagyon várom,nyugott leszek,mert Anyu fog a fiúkkal aludni.

Mi is ma voltunk védőnőnél,a fiúk 2 hónap alatt csak 30,ill.40 dekát híztak,de én ennek is örültem,mert csoda,hogy ennyi mozgás mellett egyáltalán híztak és az étvágyuk is elég változó.Márk 10,7,Arni 10,8 kg.
Beszéltem ma a megyénkhez tartozó Dévényes csajjal:kérdezte,hogyan másznak és a 3-4 lépéssel is meg volt elégedve,szerinte minden rendben van!Hát nem tom,hogy telefonon keresztül ő ezt hogyan tudja megállapítani,de remélem,igaza van!

Andi
Kép
aanda
 
 


Andi :D
szerintem nincs semmi gond ezzel a hízással :) Lili sem hízik többet.
a telefonos távdiagnózis nekem is furcsa :?

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Andi!
Ha semmit nem fog akkor nekem is a max. a hat lépés de a járássegítőt fogja és úgy tud menni :) de az elején mindig szólt ha elakdat már nem akad el :lol: :lol: :lol: :lol:

Motorozás hát kicsit én is tartok tőle de van itt olyan része a telepnek ahol semmi autó semmin nics hát az elején amíg nem fogadnak szót biztos csak ott lehet motorozni. Bár valamelyik nap levittem Esztinek a motort na amikor meglátta hogy jön velünk a moci is azt a síárst amíg rá nem ülhetett. Modnjuk most telejsen kezelhető még a gyerek de hát nem is tud olyan gyorsan menni mint gondolom majd nyáron. Ezt is meg fogjuk oldani mint már annyi mást. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Lányok, Melcsi

akik tápszert esztek, szerintetek mit csináljak?
Olivér este nem eszi meg a tápszert, 3 napja. egy kortyot sem.
reggel és du. szerencsére megeszi. délelőtt gyümölcs, délben főzelék van.
nem korai még napi 2*220-ra csökkenteni a tápszert?
most este sinlacot adtam neki, és belereszeltem egy almát.
ez így jó? mondjuk ha jó, ha nem, valamit adnom kell neki, ha a tápszerből nem eszik.

Kép
zsuzsi73
 
 


este adj tejpépet tápszer helyett, az is tápszerrel készül, és máris megvan a kiesett mennyisége.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi!
Most izgat ez a téma... Szerinted az a fajta doki, aki házhoz jár, havonta megvizsgálgatja a gyerekeket, beszélgetünk utána az aktuális dolgokról, kb. 1 órát tölt itt egy-egy alkalommal, közben a gyerekeke tesznek-vesznek, élik a szokásos kis életüket, tehát a doki a megszokott környezetében látja, az sem venné észre, ha van valami gond?
Mit tekintünk "késői" beszédnek? Vagy nincs-e "tul korai"? Mindkettőre lenne példám, a sajátjaim. Máté jóval elmult 2 éves, mire elkezdte, akkor viszont hetek alatt összefüggő mondatokat alkotott. Emese másfél éves volt, és kb 1/2 év alatt tökéletesitette magát, mára teljesen hibátlanul, pontosan használja ékes nyelvünket, és elég árnyaltan képes fogalmazni.
Emma!
Bár remélem már alusztok. Én adnék kupot éjszakára feltétlenül, és éjjel is meg kéne nézni, ha nagyon felmegy, akkor meg kéne fürdetni.
Zsuzsi!
Mi is nehezen mozdulunk már kettesben, bár egy Kormorán vagy Nox koncert azért nálunk is belefér. Az uram jár uszni-fürdeni hetente 1x, és ujabban én is, csak én délután 2-től, és fürdetésre itthon vagyok, addig Apával vannak (nagyon remekül, haszn.ut. mellékelve :lol: ). Én egyedül merülök a meleg vizbe és ez nagyon jó kikapcsolódás nekem. A telefont az ültüzőben hagyom, és csak a pancsi végén nézem meg :oops: de biztos lehetek benne, hogy itthon minden rendben.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Orsi,
Legalább ki tudjátok használni a ruhákat! Én sokszor úgy sajnálom, van amelyiket alig használtuk, aztán lehet, soha többet… Enyém rühelli a porszívót, mindig ordít tőle, ill. engem félt, már rájöttünk az apjával. Most is már nagyon kéne, de nem merek. Pedig már van egy halkabb-féle is…

Kata,
Ma vettem ki anyatejet a fagyasztóból holnapra, aztán annyira durva, hogy a 3 hónapos anyatej tök sötét sárga, a 8 hós meg teljesen opálos, majdnem vízszerű. Gondolom tartalomra is sokkal kevesebb tápértékű. Nem lehet, hogy Bálintnak már nem ízlik az anyatej, ill. már nem kívánja? Nemtom, Olivért én is mindig megkínálom napközben, de sose kell neki. Üvegest viszont bármikor adom, mindig elfogadja. Hogy álltok most a szopival?

Zsebi,
Én is kiskorától próbálom szoktatni, hogy ne csak belém bújva legyen el, de nehezen megy. Sokszor sír, ha nem vele foglalkozom, vagy nem ülök mellette. Nem tudom, miért, meg hogy hogy kéne leszoktatni…

Zsú,
Köszi neked is! Nahát, mintha csak a húgom hallanám! Az Ő fia is, mint egy gép, annyit eszik! Kis bélpoklosok! Gratula a kiskutyához meg a fogacskához? Nem együtt bújik az alsó 2? Tudod, hogy a védőnők mind tuflákok! Szerintem tégy úgy, ahogy nektek a legjobb!

Zsuzsi,
Sajnos nemigen van el egyedül. Max. ha ott ülök mellette. Próbáltam már én is pl. fakanalat adni neki, fölakadt a torkán! Jól megijesztett! Nálunk a botmixer a másik mumus, azt is útálja! A hinta nálunk is már félrepakolva. El nem adjuk semmiképp, hátha lesz még aki használhatja. Szerintem sincs úgy semmi, ami tutira leköti. Nálunk most a kutya a sláger, egy tűzoltó-rendőr-mentő állomás, ami szirénázik, és embergolyók esnek le az autójukba – na azt tök ügyesen pöckölgeti egy ujjal. Meg van neki egy alagút építve az egyik többfunkciós játszószőnyegből, ott hasal mindig. Olyan falat! Az ásványvizes palack az nálunk is tök menő!
Elmenés: szerintem még én se értem meg erre. Meg a párom se. Illetve én/mi sose éreztük úgy, hogy nekünk a gyerek nélkül kikapcsolódás. A repülőn is mondta egy anyuka, hogy „hú, én egy fél évest hagytam otthon!” Én ezt elképzelni se tudom!

Melcsi,
Szegény Emese! Gondolom hogy megijedtetek! Örülök, hogy újra béke van!

Emma,
Szerintem se 3 napos láz, az tényleg nagyon magas lázzal jár! Arra figyelj, hogy ne takargasd agyon, és ne is öltöztesd be. Rövid ujjú body, kitakarva! Jobbulást!

Kép
20140901102739
 
 


Zsuzsi!
Orsival egyetértek, mi is pépet eszünk este (de még utána a szopi kedvéért kicsi tápit is :D )

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Emma :)
Szerintem nem muszáj adnod semmit (bár azóta biztos alszik már :)). Balázsnak mikor fogzik szokott ilyen hőemelkedése lenni, én nem adok neki semmit, csak éjjel is nézem, hogy nem-e lázas. Vettünk egy fül-homlok hőmérőt pont emiatt, azzal lecsippantom, ha melegebbnek érzem, de még soha nemlett igazán lázas.

Nemrég olvastam és aztán magamon és Balázson tapasztaltam is, hogy amikor belázasodik az ember, akkor a végtagjai hidegek/hidegebbek, amíg nem tetőzik a láz, akkor kimelegednek. Szóval ha hőemelkedése van, de meleg a keze, akkor elvileg/valószínűleg nem lesz lázasabb.

wish
 
 


Andi,
Nekem azért pozitív, hogy végre hallok olyan példát, hogy egy dévényes azt mondja, hogy nem kell torna! :roll: Már O. se hízik többeket…

Zsuzsi,
A sinlac dobozára rá van írva, hogy nem helyettesít egy tápis étkezést, csak kiegészít. Nem tudom, a tejpéppel hogy van, de az jó ötlet lehet.

Melcsi,
Milyen fürdős család vagytok ti! :D
20140901102739
 
 


Lányok

de Olivér tejallergia-gyanús, akkor is ehet tejpépet?
Tápszert pepti juniort eszik, amit az allergiások.

Kép
zsuzsi73
 
 


Melcsi

hol van ilyen doki, aki házhoz megy és ott ül 1-1 órát?
Az enyém akkor se jött ki, amikor S.O.S helyzet volt, és a telefonban mondtam neki, hogy kifizetem. azt mondta, vigyem be a rendelőbe.

Wish

tefal homlok-fül lázmérőd van? megszoktad egyszerre mindkét helyen mérni? ha igen, egyforma értéket mutat?
amikor Olivér beteg volt, a fenekében 38,5 volt (ebből ugye -0,5), megmértem a homlokát, az 37,0, a füle meg 37,4. melyik lehet ezk közül a mérvadó?

Kép
zsuzsi73
 
 


Sziasztok!

Zsuzsi: Zorka is olyan tejpépet kapott, ami tejallergiás, ill. tejallergia gyanús gyerekeknek való. Orvos írja fel, gyógyszertárban lehet kapni.

Hajni: a kutyus hogy viseli Olivér "szeretgetéseit"? :) Nálunk egyenlőre Zorka annyira örül a kutyának, hogy jól belemarkol a kutya meg menekül :lol:

tiko
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: