Új privát üzeneted érkezett!

sophie ne legyél gátlásos főleg köztünk ne,igenis a teltkarcsú lányok is szépek,csinosak mint te,és valami nagyon okos egyszer azt mondta mikor láttunk egy bombázó csajt valahol,hogy ezt is únja valaki :D :D :D

lanyané
 
 


nem is a gátlásosság, csak igazából nincs mit nézni még... azt figyelem, hogy nálatok nem csak alul van kikerekedve a hasatok, hanem szinte végig, mell alattig. nálam csak az a látványos, hogy az alsó hurkám, az már inkább olyan egyben van, nem hurkás... na, este lehet, hogy csinálok egy fotót és felnyomom, hogy lássátok miről beszélek! :)

sophie27
 
 


Sophie! Helyes, várjuk.

Az egyik kolléganőm mesélte, hogy elég karcsú volt amikor várandós lett, és ahogy telt az idő egyre csak hízott, összesen 30 kg. DEEEE! Már a 4. hónap körül volt a +20 kg, és a pasi kollégák nem bírtak magukkal, nagyon dicsérték, ...-->és ott sem a poci látszott... :)

Szrintem nem feltétlenül egy terhes nő látványa , hanem a kisugárzása számít, és ugye, mi itt mindannyian nagyon-nagyon-nagyon boldogak, kiegyensúlyozottak vagyunk. :D :D :D :D :D
Vendég
 

 
 

Nagyon tetszenek a képeitek!!!

Ugye jól emlékszem, hogy nemcsak lei volt ultrahangon?! Csak már azt nem tudom kitől kellene még babófotókat várni.....vagy csak megkavarodtam?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Én is voltam, de a képfeltöltés még mindig nem megy...

Lei! továbbra is az a probléma, hogy a fájl tipusa nem megfelelő... a méretet és px-et beállította (sikerült! :))

:([/img]
Vendég
 


Sajnos rossz hírem van, megkaptam az AFP eredményeket és elég rosszak, minden érték jóval magasabb a normálnál. Próbálom elkapni a dokimat :(
Drukkoljatok értünk, jó?

KépKép
columbine
 
 


beleki: akkor nem tudom,mi lehet a gond, mert én csak a felbontást változtattam a képeken és egyből felrakta, nem kekeckedett a formátummal.....

mecsi küld át nekem és megpróbálom felrakni a képedet. (leila.varga@answare.hu)

sophie: várjuk a képet rólad!!!
lei
 
 


coulmbine: egyáltalán nem jelenti azt, hogy baj lenne. pont a ksimamák riogatása miatt nem csinálják már ezeket a vizsgálatokat külföldön. Meg nagyon sokszor téves eredményt ad a vizsgálat, szóval abszolút nem megbízható.
Nyugi!!!
lei
 
 


Columbine: csatlakozom lei véleményéhez, nagyon sokszor téves eredményt kapnak a kismamák! Ne igzulj, minden rendben lesz!!!

Barbi
Kép
manci79
 
 


Columbine drukkolunk neked, semmi baj nem lesz, ne izgulj, lehet újra vesznek vért, NYUGI :!: :!:

Gabi

Kép
Kép
minimano74
 
 


Ági ne aggódj! Biztos nem lesz semmi gond! Nagyon nagy a szórása a sima AFP-nek. Találtam ezt a leírást az AFP-ről, remélem kicsit megnyugtat:
http://www.bebilap.hu/terhesseg/afp.htm

Pici az esélye, hogy bármi gond lenne! Nyugodj meg!!!!

panna1
 
 


columbi nyugi drága nem lesz semmi baj hidd el!!!!!ne idegeskedj

lanyané
 
 


Columbine:
Amikor elmondtam a sógornőmnek hogy hétfőn megyek és nagyon izgulok, ő közölte, hogy mind a négy gyerekénél dúrván eltértek az eredmények a normálistól, sőt a 4. picurinál már a doki is felvetette a magzatvízvételt és a még véglegesebb megoldásokat. Persze hallani sem akart róla és amind a négy gyerkőc életvidám, egészséges örökmozgó.
Szóval tudom, hogy ha nekem is szar lesz az eredménem, akkor nagyon be fogok pánikolni, de addig is mondogatom magamnak meg Neked is hogy nyugi, nincs vész :!: :!:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Bizony-bizony Ági!

Nyugodj meg kérlek, biztos minden a legnagyobb rendben lesz, érzem! Sok-sok ++++++

sniky
 
 


én holnap reggel megyek 10.20-ra AFP-re

sniky
 
 


Ági, itt a babanet is van egy olyan topic, hogy 2,04 AFP 14 hetesen, ezt múltkor elolvastam, és volt ettől sokkal durvább AFP eredmény is, és ott is minden lány azt mondta, hogy nagyon nem jó ez a vizsgálat, mert nem megbízható! remélem a dokid is megnyugtat majd, de biztos nem lesz semmi gond!!!

+++++++

sophie27
 
 


Köszönöm a sok bíztatást, nagyon rámfér, nagyon jól esik,annyira bíztam benne, hogy jó lesz ez a hülye eredmény, hogy most eléggé letört.
Utánajártam, hogy mi a teendő, holnap reggel a dokibácsim ad beutalót és el kell menjek a Máv kórházba egy nagyon részletes ultrahangra. Ott fogják végignézegetni, hogy mitől lehet esetleg rossz az eredmény. A doktorbácsi is azt mondja, hogy ne pánikoljak túlságosan, mert nem olyan vészes, csak hát tudjátok, már annyira "összenőttem" ezzel a babával, hogy nagyon nehéz lenne elengedni.
De azt hiszem, mindegyikőtök tudja, hogy miről beszélek, felesleges pont nektek magyarázni.

KépKép
columbine
 
 


Ezek lettek az eredmények, gondoltam majd összehasonlításnak jó lesz.

AFP TERHES 76.94 IU/ML ++ 20.00 - 55.00
AFP MOM 2.27 ++ 0.70 - 1.30
SÚLY KORR.MOM 2.24 ++ 0.70 - 1.30
BHCG TERHES 29857 mIU/ML + 9900 - 25000
SULY KORR.MOM/H 1.83 + 0.70 - 1.20

KépKép
columbine
 
 


a BHCH én úgy tudom, hogy 280.000-re megy fel, aztán elkezd csökkenni!

és esetleg az is lehet, hogy mégsem a pont legmegfelelőbb héten nézték! simán lehet, hogy nagyobb, vagy kisebb a terhességi heted. szóval biztosan minden rendben a bébivel!!!

sophie27
 
 


Holnap, ha tudnak fogadni, kiderül, nem szeretnék így nekimenni a hétvégének, hogy bizonytalan a dolog. Nem tudjátok, a Máv kórházban hogy megy az Uh? Előre be kell jelentkezni?

KépKép
columbine
 
 


columbi hívd fel a máv nőgyógyászati ambulanciát és kérdezd meg mi a helyzet mert ott kedd csüt délelőtt van csak genetikai uh a második emeleten,de lent a kartonozóban is mindíg nagy a sor meg a genetikai uh.is érkezés szerint megy ha arra kell menned.

lanyané
 
 


Ági!Én nem tudom, hogy ezeket az értékeket hogy nézik, mi mit jelent. Próbáltam utánabogarászni a neten, de tök más értékeket mondanak normálisnak, mint ami neked itt tartományban meg van adva. Pl:
http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?act ... &layout=no
Hát hogy a fenébe lehet ezeken kiigazodni??? A fenti cikk szerint normális az értéked...

panna1
 
 


ha sima uh az a magasföldszinten van és ott is érkezés szerint,az aszem van minden nap

lanyané
 
 


Ha azt vesszük végülis már majdnem betöltöd a 17. hetet, szerintem tuti emiatt lehet magasabb miden érték.

Én csak ezzel tudom magyarázni, remélem igazam lesz, próbálj kicsit megnyugodni, rendben. És ne gondolj rögtön a legrosszabbra, tudom, hogy nehéz, de ha vmikor, akkor most próbálj pozitív maradni!!!

sniky
 
 


Panna, én is nézegetem ezerrel, össze vissza írják, én abból indultam ki, amit a papírra írtak határokat és azon eléggé túllépett.

Lanyané, köszi az infot, a genetikai uh lesz az, ezek szerint kedden tudok menni majd, jobban örültem volna, ha már holnap lehet menni, de hát ez van.

KépKép
columbine
 
 


Sziasztok! Ági ne izgulj! Nekem pont azért mondta a dokim, hogy menjek el az integrált tesztre, mert az AFP minden harmadik! anyukánál olyan fals adatokat produkál, ami csak azt eredményezi, hogy feleslegesen megijesztik a kismamát, vagy esetleg feleslegesen magzatvízvételt végeznek. Amerikában és Angliában már egyáltalán nem is csinálják, hanem államilag támogatott integrált teszt van. Sajna nekünk még fizetni kell érte, de én úgy voltam vele, hogy erre nem sajnálom. Egyébként épp az előbb hívtak az eredménnyel és kiderült, hogy minden lelet negatív, egészséges a baba. Szóval én most nagyon örülök.

szuszu
 
 


Ági!

Az ultrahangon biztosat tudnak majd mondani, miután átnézték alaposan a babát! Addig meg tényleg ne aggódj, biztosan minden rendben van. Legtöbbször vaklárma csak az eltérő afp. Azt olvastam, hogy ez a "leggyengébb láncszem" a terhességi vizsgálatokban, mert nem ad megbízható eredményt. És ahogy Lei is írta, külföldön már legtöbb helyen nem is szűrik pont ezért.

Szóval csak nyugi, mert a babóca is ideges lesz!

panna1
 
 


Niki, én is gondoltam rá, hogy talán idősebb lehet, mert eléggé nagynak mérte a 4D-n a néni, de a fene ezt a vizsgálatot, ha ennyire pontatlan. Vagy csinálnák úgy, hogy megbízhatóbb legyen, vagy ne is csinálják.

KépKép
columbine
 
 


Szuszu!
Gratu neked a jó eredményhez! Akkor te már biztos nem izgulsz. Nekem még holnapig várnom kell az eredményre...A kóházi AFP-m megcsak jövő7 közepén lesz meg. Azért elég türelmetlen vagyok...

panna1
 
 


Colum!
Mikor is voltál 4D-n? Ott ugye mindent rendben találtak?

panna1
 
 


A múlt héten voltunk, pont egy hete talán. Ott semmi nem látszódott, de azt hiszem abbahagyom az internet böngészését, mert már millió bajt találtam, amit nem is nagyon láthatnak, halálra riogatom magam csak vele.
Szuszu, neked nagy gratula a jó eredményhez!!
Megyek, rengeteg a dolgom és ma nem csináltam még semmit, estefelé még benézek.
Vigyázzatok magatokra, meg a picikre!

KépKép
columbine
 
 


csajok!
kávéval h. álltok?isztok naponta?
én most eddig nem....de mostanában egy hete, kívánom és szoktam napi egy cm kávét+2 dl tej legalább.
minden könyv mást ír.....h. lehet-e vagy sem....szerintem ennyit lehet...
vélemények?

Kép
winona
 
 


Egyetértel ÁGi! Én is abbahagytam a böngészést, mert olyan dolgokkal találkozok én is, amivel mostanság pláne nem kellene. Ilyenkor amikor elolvasok egy ilyen horroros topicot, egyből egyértelműnek tartom, hogy jövő 7en irány a 4D, biztos ami biztos. De a franc ebbe az egészbe, mert közben meg úgy érzem, makk egészséges a picink...

Bár amit ma összettem... Nagyon durva dolgokat, csupa egészségteleneket (na jó, reggel a 2narancs az kivétel): pizzaszelet +canada dry, most meg egy fél zacskó tortilla chips. Mondjuk chipset kb most eszek másodjára a terhességem alatt, eddig nem kívántam abszolút. Remélem nem akarom most egyszerre bepótolni a kihagyott időt :shock:

panna1
 
 


Winona!

Na aggódj a kávé miatt, szerintem nagyon minimális amit iszol! Ha jól esik,biztos nem okoz problémát. Pláne, ha kívánod is!
Én terhesség előtt sem voltam rendszeres kávézó. Nem mindig bírta a gyomrom, és nem is kávét, csak capuccinót ittam. Az első harmadban a kávé szagától is rosszul voltam, azóta egy-egy light capuccino-t (porból) ha nagyon megkívánom, megiszok. Mondjuk ez ritka, de az én előéletemet tekintve nem is csoda.

Akik régebben rendszeresen kávéztak, és alacsony a vérnyomásuk, azoknak én úgy tudom, hogy orvosilag sem tiltják meg (nehogy elájuljon a kismama), csak azért csökkentett mennyiséget javasolnak. Tehát a napi 3x dupla az sok, de amit te iszol az nem lehet gond!

panna1
 
 


Winona, én minden reggel iszom egy kávét, mert annyira alacsony a vérnyomásom, hogy, ha egy kimarad, máris elkezd fájni a fejem. Azt mondják napi egy nem árthat, főleg sok tejjel. Én simán iszom, mert tejesen nem bírom, de nem hiszem, hogy ettől baj lehet.
Szuszu, grat. a jó eredményért! :D

Barbi
Kép
manci79
 
 


köszi a megnyugtatásokat.
tök érdekes terhességem előtt nem fájt a fejem, mostanság egy hete szinte mindig jön kb. du-ra h. hátul a fejem jobb oldalát érzem....de ha meg elmozdítom akkor nem is fáj, tehát nem minden pozícióba fáj, érdekes.mifene ez?de akkor iszom kávét, és el szokott múlni.

Kép
winona
 
 


Winona, én kávé nélkül nem is léteztem régebben. Aztán terhesség első 2 hónapjában, amikor a szomszéd titkárságon reggel főzték, azt hittem kiugrom az ablakon.
:?
Mostanában egyre jobban kívánom, bár még nem ittam, viszont ha már egészségtelen dolgoknál tartunk: a mindennapos migrénemet egy dolog mulasztja el: 2 dl cola. Annyira próbálom kerülni de az elmúl tegy hétben legalább 4x kellett innom, és rögtön jobban lettem.

Amugy én eddig csak azt olvastam, hogy lehet kávézni, csak mértékkel.

Az AFP: annyira nem egyértelmű. Én pl jövő héten megyek pedig csak 15. betöltött hetemet fogom taposni. Igaz, ez nem egyszerű, hanem kombinál szűrés ( Megjegyzem, ezt is AFP.nek hívják csak valami kötőszóval) de ezt lehet már 15-18 hetes kor között. Na, tényleg kíváncsi leszek az eredményre....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Ez érdekes. Mármint, hogy, ha elfordítod a fejed, akkor elmúlik. Én, ha fejfájással kezdem a napot, mert kimaradt a kávé, azt csak gyógyszerrel tudom elmulasztani. Múltkor is, egész nap szenvedtem, de gyógyszert nem akartam bevenni. Végül kialaudtam. Viszont ilyen esetekre vettem a gyógyszertárban homeopátiás bogyót, hátha még szükségem lesz rá a várandósság alatt.

Barbi
Kép
manci79
 
 


Sziasztok!

Columbine - szerintem se aggodj, ha az UH-on minden ok volt - akkor nem lesy semmi baj. Nalunka rendeloben is azt mondtak, hogy nem megbizhato ez az eredmeny.

Szuszu - gratulalok a jo hirekhez! :)

Kave: en minden reggel iszok egy cseszevel, nekem is hianyzik, ha nem isyom, mert eleg alacsony a vernyomasom. Lehet kapni csokkentett koffeintartalmu kavet, mi most arra tertunk at - az ize ugyanolyan, de nem annyira eros.

Mazska
KépKép
KépKép
mazska
 
 


Olyan (amerikai tanulmány szerint) infót is olvastam, hogy napi 7! kávé is megengedett, mondjuk ez már sok nekem is :D De általában abban megegyeznek az ajánlások, hogy napi max. két nem túl erős kávé nem árthat. Nálam eddig a szokásos menetrend szerint megy a kávézás: az első harmadban nem kívántam, mostanában heti 2-3 iszom, lehet, hogy fog ez még javulni :lol: vagy romlani, attól függ honnan nézzük. Mondjuk a 100/60-as vérnyomásomnak néha jót tesz.
Vendég
 


Csenge, de jó, hogy ilyen magas a vérnyomásod :D :D
Nekem a "per" tegnap est valami negyvenakármennyi volt... Csoda, hogy még élek. :) De, egy kiadós torna után sem nagyon ment 100/60 fölé. Nagyon nyugodt ember vagyok.

Barbi
Kép
manci79
 
 


Az első terhességem alatt nálam is a "csúcs" 83/47 volt, a munkahelyemen mérte a doki, azután lezavartak egy duplakávéra.

A padlizsános tészta receptjáét feltöltöttem a rokontopicra.
Vendég
 


nekem sem fájt a fejem soha amióta terhes vagyok elég sokat,nem voltam rendszeres tejeskávézó,de viszont ha most fája fejem benyomok egy jó habosat :oops: akár kettőt is,mondjuk nekem is alacsony a vérnyomim pedig én izgága kispukkancs vagyok,nem az a nyugodt fajta :lol:

lanyané
 
 


hú azért a negyvenvalahány az komoly :shock:

lanyané
 
 


Ugye? :) Képzeld, ha nem innék kávét. Állva elaludnék :)
Lanyané, látszik is rajtad, hogy izgága kispukkancs vagy :D :D :D

Barbi
Kép
manci79
 
 


Nekem az alap 120/80 volt, az első harmadban lement 105/60 környékére, most ahogy néha megmérem, kezd visszakúszni az eredeti értékekre. Szóval az enyém egyáltaln nem vészes. Biztos ezért sem igénylem annyira a kávét.

panna1
 
 


Barbi! De neked ugye alapból is alacsony volt a vérnyomid?

panna1
 
 


Igen, világ életemben kűzdöttem ezzel.
Gyógyszert is írtak rá, de inkább 2 kávét ittam, úgy jó volt. :)

Barbi
Kép
manci79
 
 


Hát az egészségtelen táplálkozásról én mesélni tudnik.
Semmi olyat nem kivánok ami egészéges.
Semmi tejterméket nem tudok enni, gyümölcs csak nagyon ritkán megy. :(
Húst hússal már unom nagyon.

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi
 
 


columbine: a Kismamariogató című topikban sok érdekes hozzászólás van a hibás AFP vizsgálatokról. Esetleg érdeklehetnek a tapasztalatok.
lei
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?