Új privát üzeneted érkezett!

Pepike! Nem értél még haza?????

Eszter!
Mi volt az nst-n? És a vizesedés?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Tündérmanó, ha átküldöd az emailomra a képet lekicsinyítem szívesen.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok,

Na, most értem vissza a dokitól... gyerek a ctg-n szép szabályosan kétszer felkelt, egyébként végig aludt, vérnyomás 110/70, fehérje nincs, igy a toxémia kizárva. Megvártam a saját dokimat is, mondtam neki a 4 kilo pluszt, azt mondta, hogy most már csak a méhlepény számit, az anya állapota nem, úgyhogy birjam ki. Vizhajtó gyógynövényt meg egyéb nyalánkságot nem ajánl semmiképp sem. Jövő pénteken kell hozzá mennem, de mivel az már 29-e, ezért remélem, hogy akkor már szülni megyek!!!!

Amúgy az égadta viéágon semmi jele nincs, hogy Andris szeretné már megnézni, milyen idekinn a napsütés.

Kitaláltam magamnak gyógymódként, hogy minden nap két órát fogok sétálni, hátha csökken a vizesedés meg telik az idő is. Na, ma még csak egy órára volt időm, mert mennem kell jegyzetelni a szülésfelkészitőre, de igy is izgalmas volt a lakótelepi egy órás séta. Az anyukák nem voltak szimpik, akiket láttam babakocsival, ezen kivül olyan volt, mintha minden hajléktalan úgy gondolta volna, hogy akkor kell pisilnie, amikor én arra járok...

Ja, és egy óra alatt minden részét végigsétáltam a József A. lakótelepnek, holnap kinézek a Népligetbe, ott legalább a fiúkurvákat nézhetem :lol:

Na, szaladok, mert Kvaszéva lenyeli a fejem, ha nem jegyzetelek és oda is gyalog akarok eljutni...

Majd este jelentkezem!

Sziasztok és jobbulást mindenkinek!!!

Kép

KépKép
eszterxx

Marti! Nalunk is tegnap vmi olyasmi volt mint ma nalatok, pulykamellbe csavart sajt..vagy mi..., na a lenyeg h vmi olyasmi, de ez is jo taktika, h olyat fozol amit az anyos nem szeret :lol: , kar hogy nem vegetarianus :lol: :lol: !

Pumperka! Nalunk spenot penteken volt, nyami nyami :) ! Hogy allsz a jelmezekkel? Akkor en inkabb nem is javaslok t-betus neveket, vegulis mar ugyis elvan dontve, vagy nem :wink: ?

Mni! Sajna en itt megsem adhatok Orsolya Myrtajt, vagy Bencet, itt ezek a nevek a legtermeszetesebbek, ez van :( !

Zsu! Hat ez hosszu tortenet! 18evesen otthon elkezdtem az egyetemet, de rajottem, h marha unalmas az eletem, igy karacsonykor eldontottem, h kimegyek Londonba olyan fel evre, aztan majd folytatom a tanulast ha visszajottem, persze szuloknek nem mertem szolni, megvettem a jegyet januar 7re, aztan anyukamnak szepen beadagoltam, apukamnak csak az indulas elott egy nappal :oops: , kijottem, talaltam munkat, stb.. majd juniusban megvettem a repulojegyet haza, mondvan ebbol is eleg.. de az indulas elott 3hettel talalkoztam a parommal, majd hazajottem, de o naponta hivogatott, h menjek vissza, hat es azota itt vagyok, vagyunk :) !
es ilyenkor a parod mennyit van otthon? Milyen muszakokra dolgozik? gyakran foz otthon?

Kép Kép
rima

Mit csináljak? A vérnyomásom tök normális, viszont a pulzusom 120. Az nagyon gáz? Dokit nem hívom, tegnap is be akart fektetni. Após már elment, azt se tudom, hova raknám Milót.
Vendég

Fanetta!
Sajnos nem olyan egyszerű ez az anyós téma!
Nincs senkije, és egyedül van szegényke!
Mikor megjött, akkor mondtam páromnak, hogy:
Meg kell nézzem, hogy pakolt e fűrdőbugyit?! :D :?

Eszter!
Örülök, hogy rendben vagytok! Annyira várom, hogy írjad nekünk azt: "Csajok! Elmentem szülni!"
:D :D :D

Akkor Bosekről semmi hír??????

Pati! Te merre vagy???????
Vendég

Jim!

Van lázad??? Mert akkor szokott ennyire szapora lenni a szívműködés!
Vendég

eszterxx - a séta jót kell tegyen, én rohadt lusta vagyok, de amikor egyszer rávettem magam egy órás sétára utána egész felismerhetőek voltak este az ujjaim. meg no sós étel...
te komolyan csak ennyit eszel amit leírtál? jesszus!! akkor csak víz lehet a 4 kg!

mzx - pont ma mesélte a sógórnőm (szintén második baba, 1 hónapos), hogy szopizás közben kakil állandóan a baba, de azt mondja, nem mindig pelekázza újra. rengeteget eszik a baba és állandóan kakil-pisil, mondta, hogy nem bírná állandóan. éjjel pláne hagyja. de a babát látszólag nem zavarja, hogy néha kicsit tovább kakis :)

Dany, annyira cukorfalat Joseph!! olyan kis angyalinak néz ki!

Tündérmanó, Zsu, köszi a szüléstörténeteket!!

Jim, jobbulást!!!

Márti, részvét anyós miatt!

Rima, és milyen nemzetiségű a férjed, érdekes hangzású a vezetékneve. végül utaztok valahova?

Aranykavics, látom nem lesz gondod majd a kreatív farsangi jelmezekkel ha odakerültök!

Pumperka, majd képet rakj föl, hadd tanuljunk az anyák mesterségét, miket kell összerittyenteni egy farsangkor

Bosekkal vajon mi lehet? remélem jól van...

Niki, engem is iszonyúan bosszant, hogy levették a görények a Született feleségeket, mire újra adják, mi már nem nagyon TVzgetünk.
egyébként az mondtad, hogy a 4.ik évad megvan neked a 24ből? befejeztük a 3ikat, esetleg nem adnád kölcsön??

Szilvánusz, pénteken n10-re megyek, úgy emlékszem te előbb, ha még ott leszel találkozunk, ill. megpróbálok kicsit előbb odaérni esetleg.
amúgy ne ijesztgess, remélem nincsenek Vidának magánéleti problémái, még az kellene, hogy ne tudjon ránk koncentrálni!!

ma voltunk Linoccsal jógán reggel, mondjuk mindketten kihagytunk már pár gyakorlatot, egyszerűen már nem megy a dolog... meg mi voltunk a "na Melinda és Judit akkor ne így csinálja már...." nekünk volt a legnagyobb pocakunk.
azért még így is kellemes a relaxálás meg egy kis mozgás.

utána elnéztem egy babaruha turkálóba, én igazán nem vagyok a turkálós típus, de ez szuper hely. csupa angol, amerikai, spanyol cucc, tök jó minőségűek, a legtöbb egyáltalán nem tűnik használtnak, volt tök új is. 4-500 ft kisgatya meg polók, rugdalózók meg 700.
annyira édeseket vettem, next-es is van egy csomó
akit érdekel - a rákóczi úton van, blahától a keleti felé, a keleti előtti utolsó utcasarkon jobb oldalt.
vannak gyerekruhák is, azok ki vannak akasztva, nem turkálós.

na mostmár mindjárt átnézem adúlás jegyzeteim van-e valami izgi nektek

KépKép
judit18

Pumperka
A professzornak az üvegbe olajat meg szörpöt kell tölteni. Azok szépen elkülönülnek :wink:

Jim
Stressz, fizikai terhelés emeli a pulzusszámot. És terheseken egyébként is szaporább a szívműködés.

Kiszazsu
Mikor főiskolára jártam, hírdették, hogy ápolókat keresnek az USA-ba. Kijöttem, megismertem Josh-t :wink:
Vendég

Joseph köszöni a dicséreteket :lol: :lol: :lol: :lol:

Anyája teljesen szerelmes belé :oops:
És még apát is teljesen levette a lábáról :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Most nincs lázam, de szédelgek. Fekszem is vissza, nem bírok itt ülni. :cry:
Vendég

Dany! miota elsz kint? a ferjed az amerikai ugye? nem hianyzik a csalad? mert azert az Usa az Usa, eleg messze van :roll:! milyen gyakran jarsz haza? bocsi a sok kerdesert :oops: :oops: :oops:

Judit! meg nem tudom, en nagyon mennek, de ugy nez ki apuci jobban bevan sz..va mint en :lol: ! amugy Albaniabol van :? ! te mesz anyoshoz?

Kép Kép
rima

csak röviden pontokban írom, talán van köztük új info vagy érdekes javaslat megfontolásra

szülőszobára- szőlőcukrot érdemes feloldal vízben úgy vinni, úgy egyszerűbb inni. férj kínálgassa fájásszünetekben
- cukros gyümölcslé (pl. ananász), szülés utánra, hogy vércukor visszaálljon
- mandulaolaj - férjnek masszírozáshoz fájások közben
- ő javasolta, hogy ha nem kell kórházi hálóinget felvenni, vigyünk ruhának alulra egy strandkendőt (hogy könnyen vizsgálhassnak, de mégsem szoknya) és külön rövid, pántos top-ot, hogy ne kelljen a teljes hálóinget levenni/felhajtani ha férj masszíroz pl.

szülés megindulása- ha zavaros, koszos, véres a magzatvíz akkor indulás kórházba, ha tiszta de még nincs fájás akkor még ne. otthon a test ismeri a baktériumflórát és nem fertőződsz el, de a kórházban igen, tehát otthon még ellehetsz akár 1-2 napot is, de a kórházban muszáj megindítaniuk a szülést oxitocinnal ami nem szerencsés (plusz állítólag 3 óránként újratermelődik a magzatvíz, nem szárad ki a baba).
- persze ha van fájás is akkor indulás
- jósló megkülönböztetése az igazi fájástól : rendszertelen és van, hogy gyorsul, lassul. az igazi mindig csak gyorsul.
teszt - megpróbálni ellazulni ha elmúlik csak jósló - fürdővel (ha nem folyik a magzatvíz), meleg kakaó, pohár bor, séta
- ha fél, 3/4 órán át már kb 40-50mpes fájások 3-5 perces szünetekkel akkor kórház
- otthon még vajúdás kezdete után lehet enni könnyen emészthető, de szénhidrátdús, energiát adó ételeket: rizs, tejberizs, tészták, szárított gyümölcs, kis csoki
- kórházban- ha lehet ügyeletes ne nyújon hozzád, szülésznő vizsgáljon - pláne nem szabad engedni, hogy ujjal tágítani próbáljon az orvos (ez állítólag tilos, de csinálják és rohadtul fáj)

vajúdáskor- fájások között fontos nagyon ellazulni, pihenni, néha akár ájult alvással
- fájás közben kis mozgás ha jólesik
- általában hagyni történni a dolgokat nem ellenállni, mert úgy lassítjuk a dolgokat
- akármennyire elfárad az ember a kitolásig, akkor adrenalin jön, nem kell aggódni, feléledünk új erőre kapunk
(ja és szerinte a málnalevéltea tök felesleges, nem segít a táguláson)

kitolás - ha lehet kérni kivárni amíg már magától jön, nem lehet visszatartani, hogy ne erőlködjünk, hasizomból nyomjunk, úgy a gátvédelem is necceseb - orvos várja ezt meg, ha a baba szívhangja jó
- szülés után azonnal szoptatni próbálni - azért is mert így újraindul az oxitocin termelés és a méhlepény könnyebben leválik magától (nem kell injekció/infúzió)

gátvédelem - 3 dologtól függhet:
- 20 perccel a kitolás előtt gátmasszázs, folyamatosan 20 percig! ha a szülésznő hajlandó - esetleg a férj
- saját tempóban jöjjön ki a baba - ne kelljen erőlköldni
- nem fekvő pozcícióban a legsanszosabb
(szerinte a gátmasszázs szülés előtt tök felesleges)

persze szerinte semmiképp ne feküdjünk, ő pl otthon szülőszéken szült, de azt mondta, hogy ezt általában nem csípik az orvosok, mert nekik derogál a földre "feküdni" vagy térdelni alád, mert ugye az kell, hogy közben lássa mi történik

na "röviden" ennyi, remélem volt benne valami hasznos.
persze még sokmindent mondott, de nekem legalábbis azok nem voltak már újak

KépKép
judit18

Mni: menjünk hát alapítványiba, de ezt üzenem minden Kútvölgyisnek, ha véletlenül valakivel egyszerre szülünk. Mi is a hatodikat nézzük, az 5. részt, bele kéne húznunk, hogy végezzünk vele, majd kiderül, sikerül-e.

Judit18: Az Erika pénteken szabin lesz és hát ha azt akarom, hogy a papíromat lássa a dokibácsink, akkor elképzelhető, hogy még ott leszünk (leszek). Ha az Mni nem tud 24 harmadik évadot adni, akkor még péntekig jelezzétek és akkor elviszem neked, ha gondolod. Telefoncsörgés, CTU???Hmm:) Gáz, de nekem is!!

Monácska: Te is pénteken jössz Kútvölgyibe? Hányra?

Én is tudok egy jó turkálót, a Nagy Lajos király út és a Mogyoródi sarkán van. Én nagyon sok rucit szereztem be onnan.

Kapcsoljátok be a Balázs showt, nagyon cuki, ovisok szerelmet vallanak egymásnak!:)

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Rima, nem megyek végül anyóshoz, nem kockáztatom meg a 2,5 óra utat. meg a kocsi is csak összerázza az embert, nem végig autópálya van

KépKép
judit18

Sziasztok, csak gyors panaszkodok egy kicsit! :roll:

Szóval az éjjel azt hittem én vagyok a következő, mert éjfél tájban tíz percenként keményedett a hasam, de nagyon, meg mensis görcseim voltak ugy nyolc percenként, meg hát ugye a wc-re járás is gyakori volt! Kb hajnali kettőig így ment ez, már azon voltam hogy mentőt vagy taxit hívok, mert nem tudok elvezetni a kórházig, a férjem meg nincs itthon. Kicsit megijedt ő is, mikor hajnalban hívtam. Aztán sikerült elaludnom, de reggel kilenc körül kezdödött minden ujra, a keményedés 6-7 percenként, a mensigörcs szinte egyfolytában, meg a hátam majdnem leszakadt. Ez délig tartott, majd megint sikerült elpihennem, mert hát ugy gondoltam, ha el tudok pihenni még nincs nagy gáz. Aztán dél ota semmi, lekopogom.
Nagyon rossz volt az éjjel, meg délelött, és most tudatosult bennem, hogy egyedül fogom ezt végigcsinálni, mármint a fájásokat, a kórházbamenetelt, meg .....
De hát ez van, már elfogadtam, és megpróbálom a legjobbat kihozni magamból.

Na röviden ennyi, hát lehet hogy a melegfront csinálta ezt velem.
Remélem a most éjjel nem ilyen lesz.
Vendég

Na most visszaolvasom a napi termést és jelentkezem.
Vendég

Szilvánusz,
CTU, Almeida! :) Nikitől loptam az ötletet, neki is az a csöngése. hát ilyenek a sorozatfüggők....
A 4.ik évad kell már, az is megvan?
köszi amúgy, majd szólok

na hagyok másokat is írni.
bocs a dúlatanácsok kicsit néha furán fogalmaztam, túl rövid próbáltam lenni, de remélem érthető

KépKép
judit18

Judit18, jók ezek a tippek, de ha betartom amit a jóslófájásokról-fájásokról mondott, akkor csak 5 perccel a kitolás előtt indultunk volna, olyan ritkák és rendszertelenek voltak addig, ráadásul össze-vissza változott az erősségük. Tényleg csak az utolsó 3-4 fájás volt olyan, hogy egyre erősebb, de akor is volt köztük vagy 3-5 perc szünet. Szóval én amondó vagyok, hogy ha bármi szokatlant tapasztaltok, akkor indulás! Inkább menjen be mindenki feleslegesen ötször, minthogy későn érjen be!
Másrészt ha elfolyt a magzatvíz, akkor lehet, hogy iszonyú gyorsan sűrű fájások lesznek, úgyhogy otthoni-kórházi bacik ide-oda, inkább spuri be.

Csujzi, ijesztő lehetett, de szerintem a következő ilyennél hívj egy taxit, mert ez elég komolynak hangzik!

Kép

Kép
mzx

Sziasztok Csajok,

Kvaszevanak igértem, hogy jegyzetelek ma az Istvános felkészitőn. Nekem, mint első gyerekesnek voltak benne érdekes részek, úgyhogy úgy gondoltam, inkább ide irom, nem privibe, aztán akit nem érdekel, nyugodtan ugorja át az egész hozzászólásomat, mert ez most csak ez lesz.

Szoval, a csecsemőgondozás volt a téma, Sarkai Katalin tartotta.

Szülőszoba: átlagos csecsemő mérete 3.2 kg, 50 centi és 35 centi a fejkörtérogat. Szülés után meztelenül ránk teszik a gyereket, ekkor abbahagyja a sirást, ránk figyel. Ha elég idő lenne, akkor megkeresné a cicit és szopni kezdene, de ennyi időt nem hagynak, elveszik, felöltöztetik, mérik, ellátják a köldökcsonkot, stb., aztán vissza anyára, ekkor történik az első szopás.

Ezután kerül le a gyermekágyas osztályra: itt először 5-6 órát alszik, azon nem kell aggódni, a szülőszobán szopott,itt kipiheni a szülés fáradalmait. Ha éhes, akkor észre kell venni az éhség első jeleit, ami leginkább az arc vakargatása (ezért nagyon utálják az IStvánban a kesztyűt). A hosszú alvás után olyan 3-4x eszik első nap. Második napra teljesen kipihente magát, innentől egész nap enne, hagyni is kell, nem nagyon kell levenni mellről. FOntos, hogy egy mellen csak 15-20 percet legyen, aztán csere, aztán megint mehet vissza az elsőre.

Legalább 3 óránként ennie kell, ha nem kel fel, akkor fel kell kelteni úgy, hogy tisztába tesszül, ettől felébred és lehet etetni. Igy minimum napi 7-8x kell ennie, de ez nőhet bármennyire.

Tejbelövellés: 3. nap és 1 hét közt történik, amikor a mell meleg és nehéz lesz, addig csak előtej és köztes tej jön.

Szoptatási poziciók: hónalj, bölcső, fekve, kereszttartás (na, ezeket nem tudom leirni, a kereszttartást preferálják ők, állitolag majd megtanitják ott is)

Fontos, hogy a baba orra mindig szembe legyen a bimbóval, ha lejjebb vagy feljebb van, akkor nem lesz sikeres a szoptatás. Ahogy adjuk a mellet a gyerek szájába, akkor fontos, hogy a tövénél fogjuk, ne a bimbóudvarnál, mert ott a gyerek szája kellene, hogy legyen.

Széklet: 3. naptól zöldes, aztán sárga. A sárga azt jelenti, hogy elég a tej. Ekkor indul be igazán a vizelet is.

Kezdeti súlyesés: akár 8-10%, mindegyik gyerek veszit, ezen nem kell aggódni. 2 hetes korig kell visszahiznia.

BCG oltás: ez az egyetlen, amit a kórházban kap, a tuberkulózis ellen van. 6 hét múlva fakad ki, ekkor lesz egy pattanásszerű a bal felkaron, ez jelzi, hogy a gyerek már védett.

Cumi, cumisüveg, fejés: kifejezetten ellenzik meg szopási zavarokat okot. Helyette kiskanál, kispohár ajánlott. Fejés csak akkor, ha túl sok a tej, de egyébként ezt sem támogatják. Kézifejést azért érdemes benn megtanulni, mert bármikor szükség lehet rá. A lefejt tej 4 hónapig ál el fagyasztóban, fontos, hogy melegiteni csak vizfürdőben lehet, mikroban nem. Normál hűtőben 24 óráig áll el a tej.

Mell kisebesedése: mellkenőcsöt ellenzik, mert túlzottan puhit. Ajánlott pár csepp anyatejjel bekenni és szabad levegőn tartani már a kórházban is (itt elképzeltem az 5 ágyas szobákat, ahogy mindenki egy szál csöcsben flangál a 40 látogató közt...széééép :lol: )

Altatás: Szeptemberig azt mondták, hogy hanyatt vagy oldalt altassuk, de akkor kijött egy új amerikai szakvélemény, ami szerint csak hanyatt., mert hason és oldalt nagyobb a csecsemőhalál esélye.

Köldökápolás: 3 óránként (a tisztábatevéskor) kell hozzá 70%-os alkohol, azzal körbetörölni mindent, még a csatot is. A csatot fel lehet emelni, hogy jobban hozzáférjünk alatta a cucchoz., ezután be kell hintőporozni, majd gézlapot kell rátenni.
A köldökcsonk 10 napon belül esik le, ezután még váladékozhat, addig még igy kell ápolni. FOntos, hogy ekkor ne nagyon érje még viz, rácsöppenhet, de ne áztassuk a gyereket fürdés közben.

Pelenkázás: lányoknál lehet fehérfolyás és pecsételő vérzés, ez még az anyai hormonok miatt van, normális dolog. Csak felületileg kell letörölni, mélyen csak a kakit kell, a többi maradhat ott is, nem kell az ajkakat széthúzni.

Fiúknál popsikrémmel kenni kell a herezacsit is+ mindkét nemnél a belső combokat és a popsit.

Csalánkiütés, pattanszerű kiütések lehetnek ,ezek is normálisak.

Be kell vinni a kórházba:

- kis csomag eldobható pelenka
- popsitörlő
- 4-5 db. textilpelenka
- babának ruha (napi 2 és kell rugdalózó meg body, ebből az egyik legyen hosszúujjú, másik rövid.
- törülköző a gyereknek fürdetéshez
- babaolaj vagy gyógyszertári fürdetőkenőcs (ha nem hozunk, akkor ők Johnsonnal fördetik, mert azt ingyen kapják, de a gyógyszertárit preferálják)
- SZIG, lakcimkártya másolat, 300 napnál frissebb házassági anyakönyvi kivonat v. apasági nyilatkozat, kiskönyv, leletek,
- fontos, hogy sok hálóinget hozzunk, mert az első tuti véres lesz, a többi meg tejes meg minden, úgyhogy jó pár, mélyen gombolós kell
- gyerekpléd, mert nincs elég takaró az osztályon
- folyosóra sapka, kesztyűt nagyon ellenzik
- pólya: mivel nincs elég takaró, ezért van az osztályon, de nagyon ellenzik, mert a gyereket inkább ölelgetni kell, mint pólyázni.
- melltartóbetét

Fürdetés: 24-25 fokos levegő, 37 fok körüli viz. Amúgy a levegő max.22 fok legyen. Fördetőkrémet vagy közvetlenül a gyerekre kell kenni vagy egy üres flakonban meleg vizzel oldatot késziteni és azt önteni a vizbe.

Babaruha mosása: először érdemes a babaemblémás mosószert próbálni, de lehet, hogy arra is ekcémás lesz. Első hónapokban az öblitő nem javasolt.

Haskötő: Csak azután javasolt, hogy megvan az első kaki, addig ne szoritsuk le. Szerintük hasznosabb, ha hasizmozik inkább a mama (ehhez látni kellett volna őket, akik javasolták... :lol: )

Bimbóvédő: nem javasolt, mert olyan, mintha cumit használna. Lefedi az idegvégződéseket, igy kevesebb hormon termelődik.

Koszmó eltávolitása: fürdés előtt olajos vattával felpuhitani

Légzésfigyelő: Madarászban minden kedden 4-6 közt van tanfolyam az elsősegélyről, 4 eFt, 3/4 4-re érdemes odaérni.

Heim Pál: 1 eFt., minden első vagy uccsó pénteken van, meg kell kérdezni. A épület, Sárkány teremben tartják

Kórházi vizsgálatok: csak a kézzel, szemmel látható dolgokat nézik, sziv, hasi UH nincs, ortopéd vizsgálat nincs. Hallásvizsgálat lármadobbal történik, látásnál csak azt nézik, hogy fényre reagáljon. Hasi UH szerintük felesleges, mert minden látszik az anyaméhen belüli vizsgálatoknál is.

Sportolás: csak akkor befolyásolja a tejet, akkor is az izét, ha tejsav képződik, ami szerintük csak versenysportnál van (én azért nem lennék biztos benne, hogy ennyi kihagyott hónap után nem lesz azonnal izomláza az embernek...)

Rota virus elleni oltás: nagy a reklámja, de nincs hosszú távú tapasztalat, ők nem ajánlják

Hasfájós baba: az csak rossz technika miatt lehet, ha nem túl sok levegőt nyel vagy nem kap elég zsiros tejet, nem hisznek benne, hogy van hasfájós gyerek.

Súlymérés: hetente 15-25 dekát kell gyarapodnia, ha kevesebb, akkor meg kell találni az okot.

Ajánlott webes oldalak:

www.szoptatasportal.hu
www.lll.hu
www.szoptatasert.hu

Avagy könyvet is lehet venni, az Istvánban is, a cime Szoptatás és Marta Guot Gunderberg irta.

Melltisztitás: csak napi zuhanyozás, no szappan, no neomagnol, mert minden védőanyagot leszed. Testápolót sem szabad.

Na, most gyorsan elküldöm, mielőtt elszáll...

Majd éjjel irok még[/b]

Kép

KépKép
eszterxx

Csujzi, pont te mondtad, hogy nem ér még szülnünk! Drukkolok, hogy még bírjátok kicsit!

Judit, köszi a hasznos infókat! Ki is másolom magamnak, hogy még majd átolvassam.

Rima, a párom szakács, úgyhogy elég sokat főz itthon. Szerencsére! :wink: :lol:
De most vagyonőrként dolgozik az OEP-nél, mert 16 év alatt belefáradt a szakmába kicsit. :(
24 meló - 48 szabad, de a 48 szabadba is néha becsúszik egy-egy éjszakai műszak, vagy pedig ha hívják rendezvényekre főzni, azt is pluszban bevállalja! Hiába, a pénz nagy úr! :cry:
Szóval ezért elég kiszámíthatatlan, mikor van itthon, hiába tervezem meg az orvost, bármikor bejöhet neki újabb munka, és akkor én teszem át a programom.

Kép
Vendég

[quote="judit18"]
írta:
judit18
szülés megindulása- ha zavaros, koszos, véres a magzatvíz akkor indulás kórházba, ha tiszta de még nincs fájás akkor még ne. otthon a test ismeri a baktériumflórát és nem fertőződsz el, de a kórházban igen, tehát otthon még ellehetsz akár 1-2 napot is, de a kórházban muszáj megindítaniuk a szülést oxitocinnal ami nem szerencsés (plusz állítólag 3 óránként újratermelődik a magzatvíz, nem szárad ki a baba).

Ezzel az eggyel nagyon kötekednék! :wink:

Ha elment a magzatvíz! Azonnal kórház! Sőt az sem baj, ha nem rohangáltok a magzatvíz elfolyása után függőlegesen, mert nem lehet tudni, hogy a köldökzsinor előresodrodott e vagy sem!
És a baba buksija nyomja e vagy sem!!!

Szóval, magzatvíz elment, irány kórház! Mentő vagy taxi, vagy saját autó.

Nekünk azt mondták, hogy hívjunk mentőt. Ez nekem egy kicsit bizarr! :lol: De ... :lol:

Mzx fájásokkal kapcsolatos megjegyzései sem elvetendők! :D

Csujzi!
Te nagyon gyanús vagy! Egyedül nem lesz könnyű, de stramm csaj vagy és menni fog!!! :) Bizz magadban és a babában! :D Én bízok bennetek! (ha esetleg ez megnyugtat! :wink: )
Vendég

Eszterxx, neked is köszi a részletes beszámolót!
Annyit fűznék hozzá, hogy szerintem nem felesleges a hasi UH a babának, mert Alexának 2 hónaposan ott vették észre az epekövét, vagyis a besűrűsödött epeváladékot, amiből kő fejlődhet.

Kép
Vendég

Sziasztok!

Kopp-kopp-kopp! Levinek az éjszakai hasmenése óta nem volt másik. Láza viszont igen. Tehát ha minden igaz rálépett a javulás útjára.
A változatosság kedvéért egész napos fetrengés után én könnyítettem magamon. A gyomrom mint egy fortyogó vulkán, és nagyon fáj. Du. 3-ig vártam .....
A gyógyszerek nem segítettek, reggel egy kakaóscsigát ettem meg két kiflit és még háromkor is a gyomromban voltak...

Az NST-n nem volt semmi különös, a gombot ma sem kellett egyszer sem megnyomnom, ugyanis a kis Nimi meg sem mozdult. A múltkor sem (Levi sem annak idején). Tiszta irígy voltam arra aki egyfolytában nyomkodott....Nem értem.....Nekem miért nem????? :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Ráadásul sokszor 12 óra is eltelik és meg sem moccan..Idegtépő.
Azt mondják, hogy nincs helye (közel 4 kg) de akkor is........A gyomromat viszont ő nyomja de nagyon. Mikor hánytam olyan kemény volt az egész hasam, hogy majd kipukkant....

Kmanna!Jövő szerdán megyek 7.15-re. Neked mi volt az NST-n????

Jim! Javulást neked, pihenj sokat!

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Judit es Eszter! Koszi a sok sok infot, nagyon hasznos volt!

Aranykavics! Sajna itt is azt mondtak, h ha a magzatviz elfolyt, de meg nincsenek 5perces fajasok, nemenjunk be, es a baratnomet 3szor hazakuldtek :twisted:(bar szerintem ez korhazra valogatja) , ami nekem sem tetszik!
es bizony figyelembe kell vennunk, h Mzxnek is milyen fajasai voltak, szoval nem csodalkozom, h neha vki otthon megszul(nem tevezve)!

Zsu! ez a muszakra dolgozas kemeny dio es megertem, h parod minden munkat elfogad, nem egyszeru egy csaladot eltartani, viszont az nagyon jo, h sokat foz otthon, paromnak ettermei vannak es o is szeret fozni, igy azt hiszem szerencsesek vagyunk!

Kép Kép
rima

Ja, nekem is külön kérnem kell a babó hasi UH-ját, mert vesetágulata van.....
Azért jobb ha megnézegetik őket......

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

hát igen, ez a rész nekem is talán merész, dehát a dúlák már csak ilyenek. szerintem elsőgyerekes tuti nem kockáztatja meg (én biztos nem), hogy még otthon flangál miután elment a magzatvíz, meg bármilyen masszívabb (mégha rendszertelen is) fájásokkal is.

amúgy nyilván másképp gondolkodnak némiképp, hiszen ők legszívesebben mindenkinek azt javasolnák, hogy otthon szüljünk, ami szerintem manapság még elég kockázatos.

azt egyébként ő is mondta, hogy ha ömlik a magzatvíz nem csak szivárog , akkor lehet, hogy a baba feje még nincs beékelődve és azért ömlik a repedés után, és ekkor van esély arra, hogy a köldökzsinór előresodródik, és ezért csak négykézláb lehet lenni ez után és irány a kórház.

na ezt a témát felhoztam ma a jógán a másik dúlának aki meg azt mondta, hogy ez nagyon ritka, és ha ömlik a magzatvíz akkor sem sanszos, hogy baj van (ha a baba feje már lent van)
na így legyél okos, mindenki mást mond persze....

ez eszterxx infoival kapcsolatban is így van, azokkal kapcsolatban is hallottam tök mást némelyiknél

KépKép
judit18

Heli Csajok!

Szép nap van mögöttem....
11-kor voltam CTG-n, szépen mozgott Petike, aztán a szülésznő behívott egy dokit, hogy legyen kedves ránézni a gépre. Majdnem megvadultam az áll vakargatásukat nézve. Kiderült, hogy szabályos fájásokat mutat a gép úgy, hogy én alig érzem. Éjjel többször volt fájdogálásom, amitől alig aludtam, össze-vissza álmodtam, forgolódtam. Reggel két fájás leültetett.
Szerencsére CTG után mentem (időpontra) UH-ra, így megállapították, hogy még hazamehetünk, mert a baba agyi oxigén ellátottsága és mozgása, valamint a lepény minősége még okés, akár 2 hetet is kihúzhatok.
A doki mindenesetre szólt utána, hogy mérjem az időt.
Most múlt el egyébként a 4. 14 perces fájásom.
Nagyon kíváncsi vagyok az éjszakára.
Amúgy a baba 4000 g, AC: 360 mm, HC: 346, Femur: 80 mm
Szóval én nem bánnám, ha holnap esemény lenne!

Livi
Kép
Kép
lusie

Húúú, Lusie, szorítok, hogy minden jól alakuljon!!!
Juditk. akkor csak javulgassatok tovább!

Alexa épp most csomagolta ki a ruhából apa pocakját, és élvezettel simogatta, hogy "baba"!
Kép
Vendég

Picit aludtam, egy fokkal jobban vagyok. Vagy inkább féllel.

Nem tudok reagálni, inkább csak olvasgatok. lusie, küldöm a pozitív enerdzsit éjszakára :wink:

Magzatvíz elfolyik: Azonnal kórház!

hasi uh: fontos, mert Milánnak ott derült ki a vesetágulata, 1 éves koráig vesegondozásra hordtam.

sok-sok pusszantás és vigyázzon mindenki magára!
Vendég

Zsu!
Köszi a szüléstörténetet. Imádom olvasni őket, pedig tudom hogy én ilyesmint nem élhetek át sosem. (altatás, műtő)
Nagyon hasonló pontjai vannak az életünknek. Mi is 2003-ban ismerkedtünk meg, 2005 márc-ban jelentkeztünk házasságkötésre, utána tudtuk meg mi is hogy 3-an leszünk addigra, 2005 szept. 10-én házasodtunk, dec 23-ra voltam kiírva, dec 16-án született Levi. :) :)

Köszi remélem meggyógyulunk lassan, bár nekem nagyon fáj most a gyomrom.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Csak gyors bekukk, mert nincs sok időm... éjjel vagy holnap vissza is olvasok, mert megint szép termés lett. :lol:

Családot leadtam a reptéren, most meg Apának vacsit kell készíteni. :wink:

Pati írt sms-t, hogy valszeg csak hétvégén lesz gépe, így majd csak akkor tud jelentkezni. Ha valami történik velük addig, akkor telefonon értesít, hogy tudjam Nektek továbbítani, illetve ha itt lesz történés, azt én osztom meg Vele. Üzeni, hogy "Mindenkinek tsók és drukk!".

Eszterxx! Most még nem tudom elolvasni, de lehet, hogy inkább kinyomtatom... Drága vagy!!! Köszönöm szépen. :) :) :)

Pusszantó

Évi

KépKép
kvaszeva

Ja és a lényeg a tesók is egyszerre jönnek!!

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Juditk. ez tök jó!!! És mennyi esélye volt, hogy itt "találkozzunk"?
Érdekes az élet! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Hát lányok szép termés van/volt ma is!

Jim: pihizz sokat, és gyorsan feküd ki azt a nyavaját!

Márti: nagyon sajnállak az anyós miatt, remélem azért nem mászik nagyon egy kismama idegeire. :roll: :roll:

Melinda: megvan már a babakocsi?! Várjuk a képeket!

Pepi: sikerült a vizsga? Ment a drukk ezerrel, de szerintem mindenki küldte a pozitiv energiákat!

Mommy: nagyon édes a kis Joseph, ha van idöd te is írj sokat nekünk mint mzx! Nyugodt baba, sokat alszik, eszik sokat? írj nekünk sokat a piciről is, meg hogy te hogy birod pl az éjszakázást...

Mzx: jó hogy te is jelentkezel, és jó az összefoglaló is, hogy hogyan élted meg az első baba érkezését! Ha ujból ilyen lesz mint éjjel, akkor megpróbálom a forró fürdőt, hátha szünik, ha nem akkor kórház!

Kavics: gyanús vagyok? :roll: Pedig én nem csináltam semmit, :roll: csak a kiscsaj nem ül el, de befenyitettem hogy még maradjon mert nincs gyerekorvosunk, mert akihez körzetileg tartozunk egy nem normális öreg (70 feletti) vén tata, és rosszul jár, ha ő jön ki hozzánk elöször!!!

Zsu: tudom mit mondtam, emlékszem :wink: , és probálom mondogatni a kiscsajnak, hogy nem ér ennyit csalni és így beelőzni másokat!!!!

Lusie: hát ez igen, te is jól próbálsz elözgetni!!! :lol: :lol: Megy a drukk, meg a +++++++++, ha tényleg itt az ideje!!! :D

Kecskemétijudit:de jó, hogy Levi rálépett a gyógyulás utjára, reméljük így is marad, szóritok. Te is próbálj meg pihizni! És hát ne aggodj az nst miatt a te babád tényleg jó nagy, szegénykémnek meg kicsi a hely mozgásra, már csak egy két nyújtozkodási helye van szerintem!

Kölyök: köszi, mentettem!

További szép estét mindenkinek, lehet hogy még majd késöbb bekuksizok, föleg hogy napközben is pihiztem!!!
Pusszantás mindenkinek
Vendég

Anyukám dec 24-re volt velem kiírva és dec 16-án születtem :wink:
Vendég

Kavics: tetszett a stramm csaj kifejezés, köszi! :D :D
És köszi a biztatást és a bizalmat!!!! :D :D
Vendég

és dec 16-án született Kodály Zoltán, Christina Aguielera, Beethoven, Szikora Robi is :D Bocs, ha vmelyik nevet nem jól írtam.

pihenek, pihenek, de már nagyon unom. A védőnénim azt mondta ne szedjem a magneB6-ot mert ugye hétfőn megyek ctg-re. A doki meg kifejezetten azt mondta, hogy szednem kell. Tényleg, lesz hétfőn labor is, de csak fél 9-re kaptam időpontot ctg-re. Ez ilyenkor hogy van? A beutalót is ott adják, gondolom a labor miatt korábban kéne menni. A védőnőtől kérdeztem, hogy mit vigyek a Jánosba, azt mondta kórház függő, mert van olyan kórház, ahol semmit nem adnak. Elég mókás. :roll:
Vendég

Eszterxx, de jó, hogy leírtad! Nekem minden tökéleteen bevált Eriknél, amit a szoptatással kapcsolatosan tanácsoltak, és Lauránál is pontosan hozom a "szabványt" a tejbeindulással kapcsolatosan.

Ma már 100g-ot is evett egy-két etetésnél Picúrka :).

Jim, Judit, hízásért aggódók! :) Tegnap mértem, már csak 6 kiló plusz van rajtam (tippem szerint kb. 10-zel több volt, amikor bementem szülni). :D Eriknél havi 1-2 kilót fogytam a szoptatás alatt, 7 hónap múlva 3 kiló minuszban voltam (47 kiló, sosem voltam olyan gebe előtte :roll:), úgyhogy tésztát tésztával ettem, meg mindent, ami hízlaló.

Azért tudok ilyen sűrűn jönni, mert itt szoptatok a gép előtt :), a Picúr egész nap szunyál egyébként, a szülők elláttak több napi kajával, a párom meg itthon van egész nap, és Eriket lefoglalja addig. Valószínűleg Erik születése óta ez a leglazább időszakom, nagyon király! :) Félek, hogy hamar vége ennek a fölöttébb kényelmes állapotnak...

Kép

Kép
mzx

Jim, szerintem szedd nyugodtan, még sok időd van. Egyébként a szülésig folymatosan szedtem napi 2*1-2 szemet.

Kép

Kép
mzx

mzx: köszi a jótanácsot a magne-ról és a megnyugtató szavakat a dagadásomról. Reméljük, majd hamar lefogyok én is, de azért ez a 24 kg plussz rémisztő. Pláne, hogy még hízhatok. De legalább judit18 is velem tart :wink: :wink: :wink: És visszatérek a címlapokra, mint duci modell:D:D:D:D:D (ez csak vicc volt, haha)
milyen cuki lehet a Laura bébi, úgy meglesném élőben is! Nincs msn-es webkamerád? :wink:
100 g az nagyon szép, tényleg, hányszor szopizik egy nap? Gondolom csecsemőmérlegen méred, vettél vagy kölcsönöztél? Én még nem mertem venni.
Vendég

[quote="jimmorrison"] írta:jimmorrisons visszatérek a címlapokra, mint duci modell

:D :D :D

De szerintem te duci modellnek vékony vagy!!!!!!!!
Vendég

Judit(kmét),
voltam én is nst-n, uaz volt, mint hétfőn! Fájások, amik alatt nagyon beindult babó, mozgott meg felment a pulzusa ezerrel. Megnézte a doki a papírt, meg is vizsgált, azt mondta, hogy "fel van puhulva" a méhszáj, de zárt. Szerinte még egy hét biztos van - na ettől nem dobódtam épp fel, ezt észrevéve próbált kérni, hogy legyek türelmes. jaja, csak egy több, mint 4 kilós gyerekkel a pociban már nem tudok mit csinálni, mozogni, stb. és így szétagyalom/parázom magam itthon!!!!!
Jövő szerdán én is megyek, de 9re :(
egy tipp: én mindig csokit eszek nst előtt, és ettől nagyon beindul a csajszi! Vagy szénsavas-édes üdítő?? a szülésznő ma egy másik kismaminak a jégkrémet javasolta (a hideg+édes kombináció is felébreszti őket állítólag).
Egyébként meg ne izgulj, a babók nem "gépek", hogy akkor vannak ébren, akkor mozognak, amikor csak mi úgy megrendeljük. Legelőször nekem is szinte végig aludt. Biztos pici már a helye és nemigen fér bele neki egy-egy akrobatika..a lényeg, hogy egyébként minden okés!

Livi,
nekem is rendszeresek a fájások, ennek ellenére csak jóslónak mondta a doki, már többször is :? nem vizsgáltak meg, méhszáj, stb??

magzatvíz elfolyás:
szerintem ez nagyon fontos!-irány a kórház, nem értem, hogy mondhatnak olyat, hogy nyugodtan mazsolázzon az ember még otthon!!!!!!! :shock:

mindenkinek, aki jósolgat és érezget némi hajlandóságot "egy jó kis szülésre" ma éjszaka - drukk-drukk!!!! :)

KépKép
kmanna

Sziasztok!

Mennyit írtatok röpke pár óra alatt. Én is most voltam még védőnős oktatáson... utoljára... :cry: Pedig annyira jók voltak! Most is még utána egy órát eldumcsiztam a lányokkal. Hiába, ez az egész napos itthonlét, már néha emberhiányom van. :)
Nálunk is a szoptatás volt a téma. :) Eszterxx-hez hasonlóan én is megpróbálom leírni az érdekességeket:
- egy héten 10-15 dkg-t kell híznia a babának és ne stresszeljük magunkat a folyamatos mérlegeléssel, mert attól csak idegesek leszünk. Elég hetente 1x megmérni a picit.
- fontos, hogy mi is pihenjünk, mert egész éjszaka termelődik a tejünk és reggel sok van, de ha utána napközben egész végig ugrálunk, sütünk, főzünk, mosunk akkor ne csodálkozzunk, hogy este egy csepp sincs.
- napközben ne hagyjuk a babát 5 óránál tovább aludni, ébresszük fel és etessük meg. Célszerű 3 óránként eteni, este meg mielőtt mi lefekszünk (kb.11-kor) ébresszük fel szintén a babát és etessük meg, hogy utána mi is nyugodtan tudjunk aludni 4-5 órát. :)
- nekünk ajánlotta a mellbimbóra a Garmastan kenőcsöt, már a kezdetektől.
- fontos, hogy szoptatás alatt szedjünk vitamint, vasat és kalciumot egyaránt, mert mindent kiszív belőlünk a baba.
Tejserkentő cuccok:
- fokhagymás, petrezselymes rántott leves
- barna sör
- Laktoherb szoptatós tea
- Urtica Ureus 5-ös homeo bogyó
Beszéltünk arról is, hogy mit lehet és mit nem lehet enni szoptatás alatt... azt hiszem a maradék pár nap alatt ezekből a tiltott cuccokból feltankolom magam. (ha gondoljátok csinálok egy táblázatot és majd feltöltöm, de most nem írom le)

KépKép
KépKép
mni

Szilvánusz, Judit én is oda tudom adni a 4. évadot. A csengőhang nálam is CTU-s. :) Sőt, a bankban is az volt... és meglepő módon nagyon sok ügyfélnek is így csörgött. :)
Bosek számát elkértem Patitól, holnap írok Neki, hogy mi van Vele!
Aki esetleg éjjeli bagoly lesz, annak üzenem, hogy hajnalban teljes holdfogyatkozás lesz! :)
Na mentem aludni, szép álmokat Mindenkinek!

KépKép
KépKép
mni

Hát csajok, hihetetlen mennyiségűt bírtatok ma írni!!!

Most nem reagálok mindenkire egyenként, inkább panaszkodok egy kicsit...

Nem értem a pasikat, vagyis hát az enyémet... Egész idáig egy rossz szavam sem lehetett rá. Jó voltak összezördülések, de azok voltak máskor is. Kedves, törődő volt. De most a héten... Hétfőn rámordított, mert vissza mertem kérdezni valamire, tegnap este rátelefonáltam, hogy jön haza? Haza is ért olyan 11 körül. Ma meg el kellett magyaráznom neki, hogy lehetnénk egy kicsit harmonikusabbak is így az utolsó pár napra... Eddig bezzeg jófej volt - nem járt el, csak néha, odafigyelt mindenre stb. - most meg így az utolsó napokra megzizzent - biztos én sem vagyok annyira könnyű eset, hisz minden pillanatban arra várok, hogy na most... és ettől feszültebb vagyok... De úúúúútálom, hogy a pasiknak szó szerint el kell magyarázni a dolgokat, mert az empátia... :evil::evil: :evil: Most itt ül mellettem, és szerintem ért mindent, csak a kis buksijába bele kellett vernem, hogy mi van... Jóindulattal próbálom a frontok és a telihold, holdfogyatkozásra fogni a dolgot...
linocs

Linocs,
biztos most döbbent rá, hogy hajajajaj!! pár nap itt a babó, nincs már semmiféle visszaút! és ez mind időben, mind energiában, odafigyelésben, szeretetben stb. még többet fog belőle is kivenni (nem csak belőlünk, anyukákból - legalábbis én így hiszem). Szóval "kapuzárási" pánik! Valszeg csak rossz napja volt, és hát télleg ez a telihold!! Már megint tiszta fehér fényárban úszott éjszaka az egész kertünk (alvás híján ezt nézegettem :) )
egyébként nálunk pont fordítva van: drága férjecském színész (művészember, rák horoszkóppal, ez már önmagában sokat elárul), plusz rádióban is dolgozik, +van egy pár hobbyja, elsőként a motorozás - egyszóval a szabadság érzet és annak korlátozása nálunk tabu téma (mondjuk ez kölcsönös, nekem is éppúgy szükségem van rá, csakhát így, nagy pocakkal hová szabaduljak a saját testemből/től? :) ) Az utóbbi hetekben viszont megdöbbentően kedves, megértő a drága!! mostanában olyan édesen beszél Panka babához, hogy majdnem megkönnyezem!!! És nagyon odafigyel rám, még éjszaka is nagyon éberen alszik, mindig kérdezi, ha megfordulok, mi van, szülünk? már röhögök rajta!! :D :D
szóval: pasik!!! inkább ne is próbálj kiigazodni rajtuk!!!! :D :D

KépKép
kmanna

Köszi kmanna: persze, én is erre gondoltam. Van egy másik fórum, ahol én szoktam nyugtatni a csajokat, hogy legyenek egy kicsit elnézőbbek a pasikkal, hisz míg mi csajok a nap 24 órájában érezzük a babót, és még a hormonok is rásegítenek az érzelmi felkészülésben, addig a pasiknak nincs semmi ilyen... Sokkal-sokkal nehezebb felfogniuk a helyzetet... És a Kedves azóta, hogy a 21. héten meglátta Fruzsit a 4D-n, azóta úgy láttam, hogy nagyjából felfogta - és nap mint nap szerelmet vallott neki (na meg nekem ;) ).
Amúgy soha nem fogtam vissza a Kedvest én sem a nagy szabadságigényében - mert az van neki, hisz én sem vagyok különb... Csak most nagyon szükségem lett volna egy kis biztonságfélére - ez is fura, mert nem jellemző rám - alapvetően nagyon (tán tulságosan is) önálló vagyok... Biztos a hormonok :)
Na, abbahagyom a nyavajgást... Elég lesz mára belőlem :) Bocs csajok!

Amúgy, hogyhogy ilyen korán már gépnél?
linocs

Sziasztok!

Mni!
Mi azon stresszeltük magunkat hogy már megint mennyit hízott!!??
Általában 30 dkg-ot. De volt hogy fél kg-ot. Mikor hazavittük 3 hét alatt 1,5 kg-ot. Szóval ez a másik véglet. Fél évesen 10 kg volt, egy évesen 14. Most 2 évesen 2 hónaposan 17 körül van (lefogyott a betegségek miatt), de ez így nagyon rendjén van, magas, csinos kisfiú. Magasságban olyan mint egy 4 éves.

DE BOLDOGOK VOLTUNK MIKOR NEM HÍZOTT EGY HÉTEN SEMMIT :D :D :D
Pedig csak anyatejet evett.

Most meg sajnos szinte semmit és nemcsak most a betegség miatt, hanem előtte is rossz evővé vált. Már ott tartunk hogy lassan orvoshoz kell fordulni mert nem hajlandó enni. Csak azt nem értem mi volt az a falánkság csecsemő korában. Volt hogy 300 grammot szopott :shock:

Kmanna!
Köszi az ötleteket. Az a baj, hogy nekem is nagyon fáj a gyomrom és mind a három amit felsoroltál nem éppen diétás. De remélem szerdára már jól leszek és akkor bepróbálkozok valamelyikkel. Gondolom a jégkrém hűti a kis feneküket :D :D :D :D
Hát akkor neked tényleg hamarabb lesz baba, mint nekem. Az enyém is 4 kg, alig tudok csinálni vmit, hajolni, alacsonyan ülni végképp nem.
Ráadásul Levi folyamatosan azt akarja, hogy fogócskázzunk, kapjam el! :)
Tegnap már csak háromszor ment a hasa...(bár ennyi széntől meg hasfogótól szerintem nem kellett volna ennyiszer már)

Nekem meg nagyon fáj a gyomrom, már panadolt vettem be kínomban. Ismerem a folyamat lezajlását (sajnos sűrűn előfordul) még kb. 4 napig tart. :cry: :cry:

Mindenkinek szép napot!

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Linocs!
Tegnap én is bőgtem a férjem miatt. Ahogy hazajött megjegyeztem, hogy hogy fáj a gyomrom, erre rám ripakodott hogy elege van a nyavajgásomból. (Bezzeg ő a kis megfázástól....)
Megvisel nagyon Levi betegsége, Apukám daganatos beteg és most nagyon nagyon rossz állapotban van (majdnem meghalt a múlt héten, mire rájöttek hogy tályog van a hasában több liter cuccal -bocs-), szenvedek én is és erre ne merjek nyavajogni.
Tök soká szokott hazajönni, akkor is fát vág kint, hiradót néz, vacsorázik rádióhallgatás közben, és fel van háborodva, hogy ha azt akarom játszon Levivel. Persze néha magától is játszik meg kiviszi de sokszor nem.
Na megyek mert felébredt Levi. Kisvakondot követel.
Szóval nem tudják a férfiak igazán felfogni hogy milyen nehéz nekünk néha. Elég annyit mondanom, hogy császár után mikor hazaengedtek azonnal közölte, hogy akkor mehetünk a TESCO-ba ha már itt van anyukád!!! :shock: :shock: :shock: :shock:
Mondtam neki te nem vagy normális.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?