Új privát üzeneted érkezett!

Én sem jövök sűrűn, de most hogy Kriszta írt!

Kriszta,
Amilyen egyszerűen bekaptad a legyet Mátéval olyan simán fog menni a mostani is! Mátéval is elég sokáig röpködtél, szóval no para, majd csak elmegy Máté egyedül oviba!
Kecót belaktátok?

Unique-on kívül keresném még Renókát - arany hajú leánykával - mikor született a második baba!

Nekem nem nagyon mondanivalóm a 4. lombikot ha szeptemberig nem sikerül akkor a Dévai intézetben csináljuk ( fő a változatosság).

sziasztok Farkasok J
farkasok
 
 


Nálunk gáz...
Emese terrorizálja Lukut. Válogatott kinzásoknak teszi ki: hajhuzás, fejbe kólintás különböző tárgyakkal, orrcsipés, arcmarás, hogy csak a főbbeket emlitsem :cry: Nem tudom mi ütött belé, és Mátét is ellöki magától, ugy csuszik neki térden egy pusziért, hoz neki csokit aztán ezt kapja cserébe.
Azt gondoltuk Apával, talán ez a hosszu bezártság hozhatta ki belőle, hogy összeférhetetlen. Ez nem volt a mi telünk, vagy rossz idő volt, vagy a betegségek tartottak itthon bennünket, most meg ez a válltörés... Bizakodom hogy a testi gyógyulást követően visszakapom a kedves, csupasziv kislányomat.
Kriszta!
Be fog jönni az a lombik, a munkát megkaphatja más. Miért ne lenne szerencséd még1x?
Judit!
Tényleg ritkán jössz, de ezek szerint olvasol!

Ki irta a gesztenye-alma-csirke ételt? Épp vasárnap próbáltuk ki, egy baja van neki, hogy 1 üveg kevésnek bizonyul nálunk már! Én többet adok Neki, mivelhogy be is kebelezi! Az uj kedvencünk a padlizsán csirkével, nagyon finom!
Én is ugy csinálom, hogy 2 kanállal eszünk, bár a Lukunál lévő az jórészt csak mellékszereplő egyelőre. Igy legalább nem a keze van a tányérban :wink:
Hajni!
Gyönyörüek a képek, igy levetkőzve látni, hogy mekkora lett Olivér is!
Orsi!
Lilid nagyon ügyes!
Az én nagyobbjaim 8 hónaposan már álltak, Emese pl. rendkivül biztosan, ám Luku még nem tart itt. Apán pl., ha hanyattfekszik, felkapaszkodik és akkor kitolja magát félig álló helyzetbe. De ülni tud már, térdelésből kiül oldalra és ugy.
Hááát, én nem akarnám nagyon ezt a "fejlesztést", ha nem volna muszáj (ez lehet hogy struccpolitika), én azt gondolom, vannak gyorsabb és lassabb gyerekek, és mindenkinek más a fejlődési üteme, és ha tényleg gáz lenne, bizonyára szólna a gyerekorvos. És igen, a mi gyerekkorunkban sehol nem volt az ilyen-olyan trona, aztán mégis járunk valamennyien.
Pompi!
A Tieid aztán nagyon kis cukik! Azok a pufi arcocskák! :D
Bocs akinek nem irtam, de be vagyok kissé havazva...

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Pompi

a hipp-es üvegesekben általában az van, ami a neve, paszternák meg napraforgóolaj, én ilyennel még nem találkoztam.

Olivér ezeket ette már:
répa-burgonya (ez nagyon finom)
sütőtök-burgonya
répapüré
alma-banán
alma-őszibarack-banán
vilmokörte

mind hipp-es és semmit + nincs benne.

Kép
zsuzsi73
 
 

 
 

Melcsi

igaz, hogy Orsinak írtad, de én is reagálnék.
Én nagyon-nagyon örülök, hogy elvittem Olivért a Dévény-es gyógytornászhoz.
Bizonyára megfordulna előbb-utóbb magától is, de egy csomó mindennel most lettem tisztában, ahogy a csajjal dumáltunk vagy 1 órát a kezelés előtt.
Pl. hogy valószinűleg a 8/8/10-as apgar-hoz van köze ennek, amire én álmomban sem gondoltam. (nálam sürgősségi császár volt)
És ez nem csak abban fog segíteni, hogy átforduljon, hanem pl, hogy szépen tartsa a fejét, Olivér ui "nyaktalan", ami nekem fel sem tűnt, eddig csak azt mondtuk rá, hogy "de aranyos tokája van".

Én írtam a gesztenyés almás csirkét, kíváncsi vagyok én is nagyon, hogy Olivérnek ízleni fog-e mi még nem próbáltuk.

az nem lehet, hogy Emese féltékeny? gondolom most résen kell lenned örökké, nehogy kárt tegyen Lukuban.

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi,
Jól emlékszel, a spermiumok a ludasak, hogy lombikoznunk kell, az én prolaktinom lement asszem 17-re, mikor Olivér sikerült. Ugye 25-26 a felső határ, nekem ált. olyan 33-34 volt. Szedtem vagy 1,5 évig a bromót, mire lement. :? :roll:
Tényleg nem akartok tesót? Miért? Én mindig is sajnáltam azokat a gyerekeket/felnőtteket, akiknek nincs testvérük. Lehet, hogy többet nekünk se adatik meg, pedig én nagyon szeretném, hogy Olivér ne egyedül legyen a világban.
Tegnap alma-banán-csirkét kapott, ma meg azt a gesztenyéset, amit te is írtál. Amit Orsi is javasolt. Az az egyetlen hátránya, hogy van benne cukor. :? Amúgy ízlett neki mind a kettő, ugyanúgy ette, mint a húsnélküli változatot. :D Na meg úgyse kap ilyet minden nap, úgyhogy belefér. Olivér max. egy üveggel eszik meg, vagy kicsit kevesebbet. A Te Olivérednek akkor jó étvágya van! :D

Bandi,
Ezzel a HA tejpéppel már én is kacérkodtam, de aztán lelkiismeret-furdalásom lett, így megbeszéltem magammal, hogy nagyon rendi mami leszek, és felkelek hozzá. :roll: (Amúgy nem vagyok ám ennyire önzetlen... 8) :D )

Pompi,
Nagyon durva a súlya! :shock: De hogyhogy elég neki a 80-as? :shock: Enyimgyerek már mindenből 92-est hord, de ami nyári cuccokat rendeltem neki, azok nagyobbak, és azok is jók rá… :oops: :D Jolly joker gyerek na! :lol:
Üvegesből én egy csomó félét vettem már neki. Bár annyira nem értek hozzá, mint Kata, Orsi, Wish… stb., de engem pl. a rizsdara nem zavar. Se a napraforgóolaj. Én a tejszínt meg a cukrot figyelem főleg, meg hogy gluténmentes legyen, meg tejmentes. Igazából még mindig 4-5 hós üvegeseket kap, talán egy 6 hós van.

Melcsi,
De jó evőkéje van Lukunak is! :D Lukunak meg eltört a válla?! Hú de durva, szegény! :( Hogy történt? Vagy nem a válla? Mintha úgy rémlene, hogy vállat nem gipszelnek… Sajnálom, hogy Emese pankrátorkodik, lehet, hogy most jött ki nála a féltékenység, nem?

Én Dévényre most már nem reagálnék, gondolom nem bánjátok…! 8) :lol:
20140901102739
 
 


zsuzsi73 írta:igen, írj Liliről is, őt miért hordod gyógytornára.
és a fiúkkal a kezdetek óta jársz gyógytornára?

Lilinek feszesek a karjai - pl. hurkák vannak a kezén, nem kevés, az mind-mind izomletapdás. Ezért ő nem használja megfelelően a kezét, nem támaszt ki, amikor ki kéne, vagy nem eléggé.

a fiúkkal az első évben dévényeztünk, utána kontrollra jártunk visszsa, és most jan. óta csináljuk a hrg-t.

Kriszta :D
a mozgásproblémákat a gyógytornász mondta, én csak megjegyeztem. A mozgásgondot én nem láttam, hanem a viselkedésproblémát ami egyértelműen részképességzavarra vezethető vissza, és ezt mozgásterápiával lehet orvosolni.

Bandika :D
nincs keménytalpú cipője Lilinek, nem is lesz még nagyon sokáig - utcán normálisan nem fog menni. Zokniban v. puhatalpúban van itthon. (amiben a kép készült az egy kocsicipő aminek gumis a talpa, de nem gondoltam, hogy feláll, azért adtam rá)

ha valaki már volt bhimlős és másodszor fertőződik meg, akkor jön ki az övsömör. ua a vírus okozza

Hajni :)
ezek a problémák maguktól nem rendeződnek, de írtam, hogy nem én vettem észre - nem vagyok szakember - hanem füleltem a vizsgálaton.

Pompi :)
mi a bajod a rizsdarával? meg a pasztinákkal? olaj?
ez mind mehet.

Melcsi :D
a gyerekorvos ehhez nem ért. És a struccpolitika sokat nem használ, mert akkor az iskolában fogok szívni vele nem is kicsit pl. a diszlexia nála borítékolva lenne egy kis hiperaktivitással megspékelve, ergo az egész életét tudnám tönkrevágni, ha most nem kupáljuk ebből ki.
ez nem fejlődési ütem függő, mert nincs ő lemaradva semmiben, amit egy 3 évesenek hivatalosan csinálnia kéne, hanem egyszerűen van amit nem tud megcsinálni, mert nem képes rá.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Lányok!
Szerintetek szabad 2 hónapos csecsemőt nem teljesen vízszintesig dönthető babakocsiban sétáltatni? (15 fokig dönthető)

Télen csak a mózes babakocsi védi meg igazán a babát az időjárástól?

KépKép
lili73
 
 


Lili :D
angolszász területeken nincs vízszintesbe dönthető babakcsi, ők abba teszik bele őket.
a 15fokot én nem érzem vészesnek, én beletenném.
ill. ha teszel bele takarót azzal azat 15 fokot is ellensúlyozni tudod. Persze hason nem tudod beletenni, mert ahhoz kell a vízszint.

most meg nincs semmiféle időjárás amitől a gyereket védeni kéne. amúgy meg egy jó meleg lábzsák csodákra képes.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok!

Lili,
biztos 150 fokot akartál írni!
Én mindenképpen vízszintbe tenném!Már itt a tavasz,addig rétegesen öltöztess+overál+vastag pléd.

Kriszta,Farkasok,
mennek a drukkok!

Bandika,
én sem adok még a kezükbe kanalat,pont azért,amiért Te sem.
Enyémek most ott tartanak,hogy egyedül isznak a cumisüvegből,a poharat majd nyáron Anyu kertjében kapják meg,ott pacsálhatnak.

Pompi,
szuperek a képek!
Járólap nálunk a konyhában és az előszobában van,de oda még nem sokat vannak kiengedve.A szobákban parketta és szőnyeg,de ált.-ban a parkettán vannak.Én vastagabb gatyót adok rájuk,harisnyát nem.

Hajni,
ez a daganat nem hangzik valami jól!Nekem is magas volt anno a prolaktinom,és nézték is az agyamat MRI-n,de szerencsére nincs daganat.

Pompi,
enyémek a kecskaméti sütőtököt imádják.Nekem a húsos kaják büdösek,de Ők néha megeszik,ha nam tudok főzni.
Én simán tudok az ikresre írni,lehet,a géped szórakozik veled.

Zsuzsi,
mindig röhögök a fényképeken,hogy milyen tokásak voltak az enyémek is 6 hósan!Engem a dokinő még anno megnyugtataott,hogy szinte minden kisbaba ilyen,és tényleg,2-3 hónap múlva eltűnt a tokájuk és nőni kezdett a nyakuk. :lol:

Katyerina,
nagyon hanyagolsz minket!Mizu?

Orsi,
köszi,hogy írtál a "problémákról"!Mikor érdemes elvinni a gyerekeket gyórtornászhoz,hogy ne aggódjak?

Andi
Kép
aanda
 
 


Orsi,egyszerre írtunk!Én ezt a 15 fokot nem értem!

Andi
Kép
aanda
 
 


Orsi, Andi, köszi
nyilván 150 fok, és akkor 30 fok a hegyesszög. A 15 fok tényleg semmiség lenne. Szóval, akkor most használjam a kocsit vagy ne? Tanácstalan vagyok, mert olvastam valahol, hogy nem jó a kis gerincüknek. Más meg azt mondja, az ortopédorvos szerint annyi kis időt nyugodtan tölthetnek úgy.
Apropó: hasonfekvés. Én soha nem fektetem hasra a babákat. Rosszul teszem?

KépKép
lili73
 
 


Hajni

az a pici cukor miért zavar?
az én prolactinom is annyi volt, mint a Tied. + egy kis endometriosis és 2 oldali elzáródás.
soha nem terveztem 2 gyereket, most az van, hogy nem teszek ellene, de érte(lombik) se semmit, hogy legyen második. Úgy lesz minden, ahogy lennie kell.
Jaj, de jó hogy eszembe jutott, babakocsi!
a Te chichod a kép alapján olyan, mint az én PP-m nagyjából. Ehhez sincs ernyő. Egészen addig, amíg el nem kezdtetek erről levelezni, nem is gondoltam, hogy tényleg, ha süt a nap, erre szüks. van. Milyet vegyek?
Még egy: a next-es cucc mennyi idő alatt jön meg, onnantól, hogy megrendeled?

Orsi

Olivér lábán is van egy hurka, a Dévényes nő mondta, hogy ez is utal valamire, de már elfelejtettem, hogy mire, annyi információt zúdított rám. Akkor lehet, hogy ezt mondta, hogy feszesek az izmai.

Kép
zsuzsi73
 
 


aanda írta:Mikor érdemes elvinni a gyerekeket gyórtornászhoz,hogy ne aggódjak?

fél évesen :wink: nem viccnek írom. Minél hamarabb mondják, hogy nincs gond, annál hamarabb nyugodhatsz meg. ha meg van, minél kisebb korban kezelik, annál gyorsabban meg lehet oldani, és az ellenállás is kisebb.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Lili :D
én azt hittem 15 fok.
a 150 fok az már egy eléggé ülős kocsi, szerintem még korai. azért nem jó, mert összecsúszik benne a gyerek. Nem azzal van a gond, hogy nincs vízszintesben (ebben én is úgy gondolom, mint a doki, hogy napi 1 óra semmit sem árt), hanem összecsuklik.

2 hósan már kéne őket kicsit hason is tartani, mert a fejnek és a nyaki résznek jót tesz, úgy erősödik.

Zsuzsi :D
ha belenyúlsz a hurkába (a résbe), akkor ott érzed, hogy kemény az izom, ott letapadás van.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsuzsi :D
én nem használtam napernyőt sosem, bár a bbc kocsik kupoláját nagyon előre lehet húzni...

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi, köszi,
és akkor miért van az, hogy nem lehet mindenhol mózes babakocsit kapni? És hogy oda van írva a termékleíráshoz, hogy újszülőtt kortól. Ez tök szemétség. É saz angolszász országokban milyen fokos szögben fekszenek a csecsemők?

KépKép
lili73
 
 


Kérdezhetek még?
Ti a kötelező oltásokon kívül beadattátok a Rotavírust, Meningococcust stb?

KépKép
lili73
 
 


lili73 írta:Orsi, köszi,
és akkor miért van az, hogy nem lehet mindenhol mózes babakocsit kapni? És hogy oda van írva a termékleíráshoz, hogy újszülőtt kortól. Ez tök szemétség. É saz angolszász országokban milyen fokos szögben fekszenek a csecsemők?

gondolod ezekre a kérdésekre én tudom a választ? :D
de angolszászoknál tényleg ilyebe teszik az újszültöttet... de ott is össuecsúszik a gyerek.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


lili73 írta:Kérdezhetek még?
Ti a kötelező oltásokon kívül beadattátok a Rotavírust, Meningococcust stb?

Rota: ha nem jártok közösségbe szerintem felesleges, én a fiúkat nem oltattam, Lilit igen, mert a fiúk közösségbe járnak.
Meningitis elleni meggondolandó
bárányhimlővel mind a mai napig nem jutottam dűlőre
kullancs ellenit beadattam

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hét két hósan még nem járunk közösségbe, de később...rotának elég húzós az ára, meningitis szerintem is fontos.
Ha már így belejöttem, kérdezek még, Orsi, tőled, mint ikrestől: csak én érzem úgy, hogy úgy élünk, mint valami zombik a párommal, koszban, kuplerájban, lopva eszünk egy-egy falatot, stb...vagy más ikres sem él, mint egy normális család az első hónapokban? És az is természetes, hogy ki sem mozdulok, mert nem szeretek egy percet sem távol lenni tőlük?

KépKép
lili73
 
 


Lili

én nem adattam be a rota ellenit.
Szerintem is fektesd őket hason, én elkövettem ezt a hibát, és a mai napig nem fekszik önszántából hason Olivér.

Aanda

nekem is azt mondta a gyógytornász, hogy félévesen a legjobbkor vittem el Olivért hozzá, így kb. 3 kezelés elég lesz.

Kép
zsuzsi73
 
 


Lili

mi az egy gyerekkel is úgy éltünk az első 2 hónapban, mint a zombik, mindig valamelyikőnk kezében volt, úgy ettünk (mert amúgy sírt), véresek voltak a szemeink, mert alig aludtunk. szóval kettővel pláne normális.

Kép
zsuzsi73
 
 


Ja, amiért benéztem, azt meg elfelejtettem megírni.

a pennyben baba-hét, vagy micsoda van, tök jó kocsicipőt vettem ma ott 1000-ért. nagyon cuki. ez arról jutott eszembe, hogy valamelyik nap én kérdeztem tőletek, hol vegyek kocsicipőt.

Kép
zsuzsi73
 
 


Lili :D
a rota 2 éves kor alatt veszélyes. Felette kellemetlen inkább.
Ezért ha 2 éves korig nagyon nem terveztek pl. bölcsibe menni, akkor szerintem felesleges.

ikrekkel az első pár hónap túlélés, ahogy beáll az éjszakátok és rendszert kap a nappal v. elfogadjátok, hogy nincsrendszer, jut másra is idő.

elmenni én első gyerektől 6 hóig 1 percre nem mentem, többedikkel már más a helyzet. normális ez is.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


zsuzsi73 írta:Lén elkövettem ezt a hibát, és a mai napig nem fekszik önszántából hason Olivér.

ez alkat kérdése is. nem biztos, hogy tudtad volna hason fektetni.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi

az én barátnőm ikrei 1 évesek, ott még mindig a túlélésről szól.
mi az, hogy alkat kérdés?

Kép
zsuzsi73
 
 


zsuzsi73 írta:mi az, hogy alkat kérdés?

van aki hason szeret aludni, van aki háton... ha ő háton alvós alkat, akkor mind1 mit csinálsz :) a gyerekek sem egyformák.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


zsuzsi73 írta:Orsi

az én barátnőm ikrei 1 évesek, ott még mindig a túlélésről szól.

pedig akkor már nagyon lehet élvezni :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kriszta!
Sikerülni fog és kész. :)

Farkasok!
Drukk hegyek mennek nektek. Remélem a Dévai nektek is meghozza végre a várva várt babát. Hogyhogy otthagytátok a nyírőt?

Melcsi!
Nem lehet könnyű. :(

Pompi!
Nekem is jó az ikres fórum. :) Én nem adok nekik üveges kaját úgyhogy ehhez nem tudok hozzászólni.

Zsuzsi!
Egyetértek Orsival én nagyon élvezem az ikreket. Csoda miket tudnak együtt művelni csak úgy összebújnak puszit adnak minden nap ámulok és élvezem minden velük töltött percet. :) Bár hozzáteszem (nem elfogultan) nekem elég jól viselkedenk nincsenek éjszakai balhék aludni is leteszem és alszanak (bár ez szoktatás is gondolom). Kitartás a barátnődnek!

Lili!
Én sem tenném bele a babákat ebbe a kocsiba. Azért írják mert üzletpolitika. Sajnos ilyen szempontból ikres kocsiban nagyon szegényes a választék Mo-n. :( A Brendonban lehet kapni ilyen szögkiegyenesítőnek nevezett cuccot ha pár ezer forint esetleg nézzél be és azzal már tudod használni a kocsit.

Nekem kora babáim voltak és a PIC-en mindig is hasra tették őket úgyhogy én vért ízzadtam mire 9 hónaposan a babakocsiban már hajlandóak voltak háton elaludni. Az ágyban még mindig csak hason alszanak. :)

MI csak az agyhártyagyulladás ellenit adattuk be plusz szuriként.

Én a mai napig nem szívesen hagyom itt oket csak akkor ha nagyon muszály. Imádok velük lenni és inkább viszem őket magammal. :) Az eleje valóban húzos de aztán szépen minden visszaáll a helyére. Mondjuk nekem nagyon sokat segített az hogy viszonylag hamar (PIC-nek köszönhetően) volt napirendünk én midig együtt etettem őket nem volt éjszaka sem különcködés ha za egyik kellt bizony adtam a másiknak is így én is tudtam pihenni. Kitartás!


Külön kanalazás: Nekem ezzel az a bajom hogy két gyerekem van :lol: :lol: :lol: :lol: adok kanalat de nem nyúlank a kajába. Ha engedem és nem segítek minden kajás ha segítek fogom a kezében a kanalat és úgy együtt rátesszük, majd a szájába marhára tetszik nekik csak épp a másik közben kiabál a kajáért. Szóval ehhez még így kicsik hogy én egyedül vagyok. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsuzsi :)
Én avgyok a topikban a kakukktojás,mert én nem Kaális vagyok, hanem Dévais. Jól emlékszel, mi nekünk nincs több "ingyenes" lehetőségünk, Balázs az ötödik kísérletre sikerült. Persze szeretnénk tesót, de majd meglátjuk hogy lesz. Nekem még meg sem jött, úgyhogy van időnk gyüjtögetni a pénzt rá :)

Bandika :)
Bútorok mellett lépeget, meg széket tolva maga elött. Önállóan még nem jár, de rá is ér szerintem vele.

Melcsi :)
Szerintem akármilyen aranyos lányka is Emese, biztos valahol azért megviselte, hogy jött Luku is. Reméljük, ha tavasszal nagyobb lesz a mozgástér kimozogja magából a feszültséget :)
Padlizsános csirke hogyan készül?

Pompi :)
Rizs és olaj szerintem nem baj ha van benne, amit én kerültem kb mostanáig az a sózott ételek (meg persze a tejszín és társai). Most 10 hós kora körül kezdtem én is sózni picit az ételeit, mostmár bébiételbe is adok olyat, ami sós. Sajnos a cukrot sem lehet kikerülni egész életében, de gyümölcsös ételt még mindig próbálok neki cukormenteset venni. Mi szeretjük a frutapurát és nagy kedvence most a zabkása gyümölccsel. Majdnem minden vacsira azt kap és nagyon ízlik neki. Majd most fogok neki venni holle köleskását is.

Zsebi :)
Egyáltalán nem kapnak üvegest? Tök ügyi vagy, nekem azért kb hetene egyszer előfordul, hogy nem tudok főzni és olyankor üvegest kap. De Balázs mindent megeszik, eddig egyedül egy bébiételt nem evett meg de annak tényleg rossz íze volt (hipp almás-áfonyás-joghurt)

Voltam sokinál, ösömör, ahogy gondoltam. Persze amit szedhetnék rá, amellett nem lehet szoptatni :( Balázs meg még napi 6-7 szopit kap, arról nem tudok egyik napról a másikra leállni. (nekem most jól jönne a szopiszrájk, bár tovább szerettem volna ennél szoptatni) Úgyhogy most bízom benne, hogy nem lesz rosszabb. Egyelőre csak egy 10 cm-es foltban van kiütésem az kvra fáj, és fájdogál az egész lábamon a bőr, de ha nem jön több kiütés, akkor kibirom. Az orvos azzal riogatott, hogy az egész lábam kiütéses lehet, az gáz lenne.
Viszont ha Balázs elkapja, akkor nem kell gondolkoznom, hogy kapjon-e bárányhimlő elleni oltást :lol:

wish
 
 


Wish!
Nem hangzik jól ez a dolog. Jobbulást kívánok.
Nem nem kapnak üveges kaját talán egész életükben ettek hat üveggel. Igazából az elején vettem azt a párat hogy legyen itthon többek között volt paradicsomos cucc is na azt egyik sem ette meg én meg azt hittem felrobbanok mert pont az utolsó üveg volt más kaja nem volt ott voltam mint szamár a hegyen hogy mit egyenek a gyerekek aztán így inkább főzök azzal még nem volt gond. Ha tudom hogy nem fogok ráérni akkor este vagy előző napiből két adagot készítek. Mondjuk már azért egyszerű mert tök sok hamit ugyan azt eszik mint mi.:) Magunknak is főzők mindig így nem gond.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Most néztem a naptárt:

BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK MINDEN ZSUZSANNÁNAK!

Orsi,
köszi!Tudnál nekem valami elérhetőséget írni,hogy hol tudnék gyógytornászt nézni?Mi a pontos nevük?
Szerintem nincs nálunk semmi gond sem,(hurkájuk sincs),de minden képpen meg szeretném nézetni Őket szakemberrel.
Jövő héten megyünk szemészetre,magándokihoz.

Lili,
nekünk az első 3 hónap hihetetlen nehéz volt,utána minden könnyebb lett,onnantól kezdve kezdtük el élvezni a babázást,addig tényleg írtó nehéz.
Most már :lol: :lol: :lol:

Mi a Prevenart,bárányhimlő ellenit és a kullancsot adattuk be.

Wish,
ez az övsömör szőrnyű lehet!

Andi
Kép
aanda
 
 


Andi :D
bhrg.hu pl. most mi hozzájuk rájunk, nekme nagyon szimpatikusak.
a gyakorlatokat otthon kell végezni. a kezdő vizsgálat 9e Ft, utána 4 hetente/havonta kontroll, az 4e Ft.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi, mindig bogarat teszel a fülembe... hogy vigyem-e a gyerekem megnézetni. Mert az enyém most tiszta "bolond". Vad, hisztis, semmi nem jó. Az én kis tündi-bündi bogaram csak önállósodik (Ádám is tudott "hisztit" produkálni már ilyenkor), vagy valami gáz van?

Harapni továbbra is próbál, a cicimet szerencsére vasárnap óta nem. Tejcsi kezd visszatérni, talán benne volt a sztrájban az is, hogy hulla vagyok, éjjel sokáig tanulok, alig alszom, nem figyeltem az ivásra, stb. - azaz kevesebb lett a tej és ez nem tetszett. Most mintha jobb lenne, hallom a kortyokat. :lol:

Hajni! Szuperek a képek! Hanyas ruhákat rendeltél? (napozó és romper érdekel, olyat akarok én is, ami a "repülőn heverek" képen van Olivéren + a csíkos napozó :lol: )

Bocs, hogy nem írok mindenkinek, tudjátok... (tanulok).

dkata
 
 


dkata írta:vagy valami gáz van?

én azt gondolom és látom, hogy az anyák megérzései 95%ban ülnek. Nem az amikor nyugtatja magát, hogy "nem lehet semmi gond", hanem amit belül és őszintén érez... az ált. ül.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 



dkata írta:Ja, akkor vigyem... :lol: :cry:

mondtam én ilyet? :lol: :lol:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Aha, mondtál. vis gondoltál. :lol: Már olvasom. a gondolatokat (is).

dkata
 
 


neem... tényleg, még utalni sem akartam ilyenre.
szerintem látod rajta és el tudod dönteni.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Most megváltozott a gyerek vmi miatt, lehet hogy miattam (mert én pattanásig feszült vagyok) - megvárom a vizsga utáni heteket, visszaáll-e, de azzal veszítek kevesebbet, ha megnézik. Szerintem. :lol:

dkata
 
 


Orsi

és a dévény-esnél mennyit kell fizetni 1 órára? nekem az első foglalkozásért semmit nem kellett.

Kép
zsuzsi73
 
 


Kata :D
ha Te feszült vagy azt ő is érzi és a viselkedésében is ez megmutatkozhat.

Zsuzsi :D
az attól függ, milyen dévényeshez jártok. Van ahol tb alapon megy, mi Pesten magánhoz járunk, nála 4.500 ft egy óra, ez Pesten eléggé átlagos ár.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi,
köszi szépen az infót!

Andi
Kép
aanda
 
 


Wish
Nagyon sajnálom az övsömört!
Komolyan mondom csajok, ennyi hős szoptatót mint itt, még nem láttam :lol: Nagyon ügyik vagytok! Én már csak 4x szoptatok, éjszaka, reggel, 2 körül meg este.

Melcsi
Nagyon sajnálom, hogy Emese megváltozott Lukuval kapcsolatban! Lehet, hogy csak most fogja fel igazán, hogy ez már mindig így lesz, nem? Remélem visszatér a bűbáj-lányka minél előbb!

Nálunk 3 napja duma-parti van:
dadadaddadadadadad-babababababba-tatatatatta-jajajajjaja :lol:

Kép
Kép
emma1976
 
 


Hajni,
Body 80-as (még a 74-es is rámegy), gatya 86-os és most kapott pár 90-st.

Icsilya,
A hurka a karon vagy a lábon az izomletapadás???
Te orvosi beutalóval mentél először vagy magadtól?

Zsuzsi,
Mi is megvettük a napfénytető nélküli legegyszerűbb kocsit, a köv. kategória már 4000,-rel több volt. Mondom, majd veszek napernyőt 1-2 E-ért. Erre tegnap néztem, hát egy napernyő 4000,-be kerül! Őrület!!!

Lili,
Mi amikor beadattuk a rotát, kedves dokinénink utólag aszonta, h felesleges volt, mert annyit nem járunk közösségbe (heti 1x1 óra), meg hogy nem olyan sovány gyerekek, inkább azokra veszélyes.
Amúgy én még most sem szeretek tőlük távol lenni. Nekem is két hónap kellett ahhoz, hogy nélkülük kimozduljak egy-két órára bárhova, de azóta sem jellemző.
Lakás: ahova mentem, mindenhol volt (van) valami tennivaló, de mondogattam magamban, h első a gyerek. Ha sírtak, rájuk figyeltem először, aztán a tennivalók. Amióta felállítottam ezt a szabályt, teljesen megnyugodtam, és már nem érdekel, ha ez-az nem áll katonás rendben.
Hasonfekvés: elején nálunk se ment, most meg már maguktól fordulnak be, én mindig hátra teszem le őket.

Wish,
Bencsiből is az áfonyás cucc jött ki 2 napja, pedig még soha nem hányt! De lehet, h attól, h kicsit besűrítettem krumplival, és az lehet, h kicsit darabos maradt.
Sajnálom a lábadat!

Aanda,
Nálunk holnap kapják a Prevenart!

KépKép
pompomlány
 
 


emma :D
nálunk: Bencsi: te-te-te (de olyan édesen suttogva)
Norina: ej, Te! ej, Te!

Szopi: én már csak 2x: reggel-este, és már csak Norinát...
Most mértem egyik reggel, már csak 50 volt... Asszem, lassan mehetek tornázni...

ja, akartam kérdezni: a Szilvát ugye lehet 9 hósnak adni? (egyik könyv 1 év felett írja)
Hogy csináljátok?
Amihez fahéjat adtok, azt őröltet?

Akiknek már megjött,
rendszeres? Nekem csak 1x jött meg, 2. már nem. Elég fura...

C.né

KépKép
pompomlány
 
 


pompomlány írta:Icsilya,
A hurka a karon vagy a lábon az izomletapadás???
Te orvosi beutalóval mentél először vagy magadtól?

mindenol azt jelenti általában - persze lehet kivétel.
attól függ hova akarsz menni. Dévényesek ált. kérnek beutalóg, bhrg-hez nem kell.

de tényleg semmi szándékomban nem áll itt paráztatni a topikot. Nekem ilyenek a gyerekeim, ez nem jelenti azt, hogy másokéi is ilyenek!

én nem tudom, hogy nekem rendszeres-e... nem írom a dátumokat.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok :)

örületes iramban forog a topik :P :D mire végig olvasom :o teljesen új témákat írtok :roll:

Wish,nagyon ügyes Balázs,hogy pohárból iszik :) :) :) én most szertnék csőrös poharat venni a babáknak,amin kétoldalt fülecske van.Néha már fogják a cumit,ezért gondoltam arra,hogy füles részű üveget veszek,hátha azt ügyesebben fogják :wink:
Övsömör,Te szegény :( :( :( :( :( :( :( :( :(

Hajni,nagyon jók a képek :wink: Olivér nagyon kis édes :D :D :D

Orsi,nagyon szép kislányod van,és nagyon ügyeske :) :) :)

Pompi,Bencsike szép súlyban van :o :o :o :o 12 kg nem semmi :wink: Barni "csak" 9kg,de épp elég a kiságyból ki-be rakosgatni.Hál' az égnek már mászik,és így néha rátudom venni,hogy négykézláb jöjjön utánnunk.Nóri még csúszik,mint a rák,de szerintem lassan Ő is behozza a lemaradást :wink: mászásban is és fogilag is :wink: :wink: :wink: :wink:
Mensi dologban,nekem 12 hetesek voltak a babák mikor megjött előszőr,de én nem vagyok mérvadó,mert én nem szoptattam :( Azóta 27-28 napos ciklusaim vannak :) aminek nagyon örülök,mert előtte nagyon ritkás volt a vérzésem.Premensis tünetek teljesen eltüntek :) derékfájáj,cicifeszülés,görcsök az már a múlté.......megjön,tart 4 napig.
Fahéjba én öröltet használok,a kompotba szoktam egészet tenni teatojásba,hogy ne menjen bele a lébe,mert azt is odaszoktam adni a babáknak tízóraira vagy uzsira.

Melcsi,sajnálom,hogy Emese bántja Lukut :?

Lányok olyan jó recepteket írtatok,hgy csaknézek 8) 8) 8) 8) 8) 8)
Néha már kifogyok az ötletekből,hogy mit is adjak a gyerkőknek.

Tegnap paraj volt krumplival,ment a kukába,mert nem ették meg :shock: majd próbálkozom legközelebb.Pedig jól sikerült :roll: szerintem.

Lili,csatlakozom az előttem szólókhoz :wink: nekem az első 8 hét vol nagyon gáz,és akkor haza is költöztem az anyukámékhoz a babákkal és a férjecskémmel.
8.hét után hazajöttünk,azóta napközben 3-ban vagyunk.Rendrakás nálam is nehezen összeegyeztethető volt,de tényleg az elsők,mindíg a gyerekek voltak.Főzni sem főztem amíg jó volt az idő,inkább befizettünk,és napjában 2x mentünk sétálni.
6.hónapos koruk óta de.is alaszanak egy hosszút,ekkor főzök,és kisebb házimunkákat csinálok.
Belfogsz jönni meglásd :wink: :wink: :wink: :wink: csak türelem :wink:

Oltások közül,mi csak a Prevenárt adatuk be,ami nem volt kötelező.

jó sokat írtam,megyek egy kicsit olvasni,amíg alszanak a babák :wink:

KépKép
napszemcsi
 
 


Köszi, lányok, a bíztatást!
Én próbáltam napirendet tartani, de sokszor elcsúszunk, mert fáradt vagyok hozzá. Pl. sokszor már ahhoz sincs lelkierőm, hogy mérlegre tegyem őket evés előtt. Így viszont nem tudom pontosan, hogy mennyit szopiztak, és azt sem mennyi pótlásra van szükségük. Ugyanis elég rapszodikusan esznek, nem mindig ugyanannyit. Ilyenkor két órán át etetünk. Kár, hogy nincs elég tejem, mert a szopiztatást nagyon élvezem, és sokkal egyszerűbb is lenne a kajcsizás. Cumimosás, tápszerkészítés a halálom.
A lakás valami katasztrofális állapotban van, mindig próbálok valamit csinálni, mikor hajcsiznak, de olyan gyorsan csinálom, hogy inkább ne csináltam volna...
Én egyedül azért nem szeretek lenni velük, mert ha éppen egyszerre éheznek meg, akkor szörnyű érzés, hogy az, akivel nem foglalkozom, bőg, és nem tudom felvenni. Tandem szopiztatás megy, de azt is jobb szeretem segítséggel, mert egyedül csak ügyetlenül tudom őket feltenni a megfelelő pozitúrába, és Barnit általában előbb is kell büfiztetni, mert nagyon mohó.
De nem panaszkodom, mert olyan tündériek!

KépKép
lili73
 
 


Lili
Az eleje nagyon kemény lehet ikrekkel! Nálunk az első 7-8 hét volt nagyon sírós, utána sokkal jobb lett. Sőt, a 3.4. hónapom volt a legeslegkönnyebb - rengeteget aludt napközben is, éjszaka is

Pompi
Nálam káosz van mensi terén: megjött, aztán 5 hétre megjött, aztán 4 hétre, most meg 20 nap után csöpögök! A többi legalább rendesen megjött, a mostanit nem értem.........

Kép
Kép
emma1976
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: