Új privát üzeneted érkezett!

Boldog Névnapot a ZSUK-nak :wink: :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!
Akkorát aludtam, hogy csak na. reszkessen minden betegség ez a legjobb ellenszer :)

Pété, én sem tudom mit csinálnék a helyedben a varrónővel... hát mikor hordjad a ruhákat :?: remélem a vaterán jó áron eltudod adni.

Mzx, naggyon szuper, hogy ilyen sokat jelentkezel :) nagyon örülünk neki :) Annyira jó, hogy Te már babázol :)

Juditkecskemét, annyira drukkolok, hogy meggyógyuljatok. Ez rémesen hangzik! de nyugodtan gyere, panaszkodj nekünk. azért vagyunk itt hogy meghallgassuk egymást!

Jim, örülök, hogy minden rendben volt a gyámügyesekkel. Urad hogyhogy nem szólt, hogy apósodnak most van a szülinapja?

Eszterx én is ilyen konzulenst szeretnék :) tök jó fej vagy! :)

Pepike, nagy kalappal holnapra, végig Rád fogunk gondolni, küldjük majd a pozitiv energiákat, hogy minden szuperül sikerüljön ++++++

Linocs, tetszik a tickered, 38hetes terhes vagy és 16 napod van hátra. Ezek szerint Te 2 nappal később fogsz szülni? :shock: :lol:

Csujzi, örülök, hogy mindne okés. Ne parázz a szüléstől -mondom én aki még sose csinálta :P Elég, ha ott gondolsz rá, hogy na most megtörténik ;) Nekem küldhetsz smst, én mostanában tuti nem szülök :)

Egy kérdés: most derült ki, hogy mégsem a munkáltatónknál kell igényelni a TGYÁSt. Ugye oda be kell vinni a kiskönyvet. Amit ugye nem hagy ott az ember, mert utána még szüksége lesz/lehet rá. Namármost, elég vajon a kiskönyv másolata, vagy az eredetit kell bemutatni? Azért fontos, mert botor módon itt van velem a kiskönyv, anyukám fogja intézni a tgyást otthon. elfelejtettem otthonhagyni neki.
Előre is köszönök minden infot!

képzeljétek félálomban levertem a hőmérőt... :? nem tört el a hőmérő maga, csak a higanyszál benne. szval csak este tudok legközelebb mérni.... de úgysem kell mit, mert tudom, hogy jól vagyok :) megyek is eszem valamit, nehogy Maszat éhezzen és alszom megint egy nagyot.

Kép

Kép
kolyok28

Pété, én sem fizettem volna ki, ugyhogy te vagy eddig az egyetlen becsületes ember köztünk :lol:

Linocs, nem értem... Én március 4-re vagyok kiirva, az jövő kedd, ott oké a 14 nap és tényleg pont két hét van hátra.

Te nem március 6-ra? Vagy én emlékszem rosszul? Mindegy, nem létkérdés, csak ugye a számok...

Kép

KépKép
eszterxx

Sziasztok!

Sikerült végigolvasnom a termést, nem semmi, de olyan jó, hogy így pörög a topik! :D Kicsit hosszú leszek. :oops:

Judit18,
én nem indulnék ilyen hosszú útnak, Anyuék busszal fél órára laknak a várostól és néha már ezt is megérzi a pocim. Dóri nem szereti a zötykölődést, folyton kalimpál a lábaival.
Én nem gondolkodom, hogy kérjek-e epidurális érzéstelenítést. Majd adja a helyzet. Hallottam már róla jót is, rosszat is, ha nagyon nem bírom a fájdalmat, kérni fogom.

Arizona,
jó ötlet volt kigyűjteni az újdonsült anyukák első hozzászólásait! :)

Bosekről mi hír lehet???

Jim,
örülök, hogy már jobban van Milóka! :)
Frankó, hogy ilyen rendesek voltak a gyámügyesek! :D

Mzx,
nagyon sajnállak, hogy ilyen béna volt ez a doki. :( De már jó hallani, hogy lassan kitörlődnek ezek a rossz dolgok a szüléssel kapcsolatban!

Pumperka,
ha legközelebb leszek terhes, ennyi idővel szülés előtt már nem fogok színházba menni. Dóri sokszor a bordáimhoz nyújtogatta a lábait, sokszor ki kellett egyenesednem, hogy elférjen. A derekam is megfájdult az üléstől, úgyhogy jó, hogy a szélén fogsz ülni!
Szorítok, hogy legyen hely az alapítványi szobában!
Nálunk VIP szobának hívják ezt a külön szobát, két ágyas, van benne TV, DVD, zuhany, wc, sőt, még internet csatlakozás is. Az a bajom vele, hogy egy szinttel lejjebb van, mint az újszülött osztály, később jön megnézni a gyerekorvos meg a csecsemős nővérek. Az ára 5000 Ft/nap. Első babásan szükségem van rá, hogy tapasztalt anyukákkal legyek, nagyobb biztonságérzetet ad, meg nálunk nem engednek be senkit a szobába, az osztály bejárata előtt nézhetik meg a látogatók a bébit az üvegajtón keresztül. Az rossz, hogy Apa se jöhet be. :(

Kölyök,
jobbulást Neked!!!
Örülök, hogy ilyen jó a kórház, ahol szülni fogsz! :)

Szilvánusz,
nekem is napjában többször csuklik Dóri. Ilyenkor az a rossz, hogy nem tudok ellene tenni semmit.

Boszi,
örülök, hogy írtál! :)

Enikő,
örömmel hallom, hogy meggyógyultál! :)

Fanetta,
na igen, az ázás jó dolog volt a kondiban tartásra, de azért én inkább maradnék a gyaloglás, 2. emeletre való lépcsőzés mellett, ez elég kondi nekem. :wink:
A méz feltakarítása se lehetett egyszerűbb feladat az enyémnél. :?

Zsu,
nagyon jó ötlet a blog! :)

Csujzi,
tikotiko2-től vettem a babakocsit a vaterán.
Én is ilyen mensiszerű görcsöléseket szoktam érezni néha, szerintem ez jósló.

Lusie,
drukkolok, hogy ne császárral szüljél!

Beus,
nagyon édi Alexa a képeken! :)
Látom, Lili hozta a formáját, kis aktív volt a festésnél. :D

Pepi,
holnapra megy a drukk a vizsgádhoz!!!

Melinda

Kép
melinda80

Zsu, Anyáék döntöttek az augusztusi névnap mellett, de valszeg azért mert január végén születtem. így kellő távolságban van a két "ünnep". Meg nálunk a családban nagyon sok embernek van augusztusban a névnapja, így nem lógok ki :lol:

Kép

Kép
kolyok28

Mindjárt indulok nst-re, aztán meg a dokihoz, este írok, mi volt.

Melinda

Kép
melinda80

Kölyök, ezt a kérdést már én is passzolom. De szerintem a tgyás-hez nem is a kiskönyv kell, hanem a születési anyakönyvi, mert az független attól, hogy jártál-e védőnőhöz vagy sem.(és a kiskönyv tele van személyes adatokkal, ahhoz tuti nincs köze a munkáltatónak...)

Szóval, a tgyás-hez szerintem csak az anyakönyvi kivonat kell, az anyasági támogatáshoz kell igazolás arról, hogy legalább 4x megjelentél a rendelésen, de az sem a kiskönyv, hanem külön igazolás.

Amúgy másold le kinn és faxold el az anyukádnak, legalább meglesz neki másolatban, hmmm?

Kép

KépKép
eszterxx

Az én egyik barátnőm is augusztusban tartja, szintén januárban született, igy egyrészt nem csúszik össze, másrészt mindig tudunk a Szigeten ünnepelni!!!

Andrisnak is majd egy nyári Andris napot keresek, nem a novemberit, mert akkor egy csomó ideig nem lenne ünnepe :lol:

Jaj, csak lenne már kinn, Mzx, úúúúúúgy irigyellek!!!!!!

Kép

KépKép
eszterxx

Kölyök, én is január végi vagyok, 22., mégis februárban tartom. :lol: Nekünk az egész család (anyu-apu-mama-hugik-én) le van tudva jan. febr. márc., kivéve a húgaim névnapját, de minden más év elején van.

Ja, mindjárt küldöm priviben Alexa születését, ha tényleg kíváncsi vagy rá!
Kép
Vendég

Zsu, köszi :) télleg kiváncsi vagyok rá :) és átjött. mindjárt olvasom is :)

Eszterxx, a hivatalos oldalon azt irják a kiskönyv kell hozzá. Nem a pecsétet nézik állítólag, de akkor minek. De lehet hogy rosszl értelmeztem. még egy kicsit bújom akkor a hivatalos oldalakat....

Kép

Kép
kolyok28

Melinda!

A bébihordozót én is tőle rendeltem, és nagyon korrekt, én majd a késöbbiekben is meg fogom keresni, szerintem!

Kölyök!

Nem tudom a te tel számodat, mert nincs rajta a papíron, amit a Niki küldött át! Ha elküldöd elmentem a telomba!
Vendég

Zsu, egészen beleborzongtam... köszönöm, hogy elküldted. :)

Kép

Kép
kolyok28

Kölyök,

3 dolog jár nekünk a magyar TB szabályok szerint: a tgyás, amit lehet szóban vagy irásban is igényelni, a családi pótlék és az anyasági támogatás. Mindháromhoz kimásoltam a tudnivalókat, gondoltam, nem közvetlen a törvény szövegével fárasztalak Benneteket, hanem a magyarorszag.hu-ról van, de megnéztem és a törvénnyel egyezik...

Nem kérhetik elvileg sehol a kiskönyvet, ha mégis, akkor majd az adatvédelmi ombudsmanhoz fordulunk :lol:

Legalábbis nekem megvan az a kép, amint a beosztottaim röhögnek a kiloim leirt számán... hát, ezt kihagynám, bármi áron is...

Hol kell igényelni a tgyást?

A terhességi-gyermekágyi segély iránti igényt a biztosított személynek szóban vagy írásban a A terhességi-gyermekágyi segély iránti igényt a biztosított személynek szóban vagy írásban a foglalkoztatójánál (pl. a munkáltatónál) kell bejelentenie.

Az egyéni vállalkozók - az előírt nyomtatványon - a telephelyük szerint illetékes megyei egészségbiztosítási pénztárnál terjeszthetik elő kérelmüket.

Ha a biztosított a szülés napját megelőző két éven belül más foglalkoztató(k)nál biztosítási jogviszonyban állt, ezt a tényt a "Foglalkoztatói igazoláson" jelezni kell, továbbá mellékelni kell a kérelemhez:

a biztosítási idő igazolásához a korábbi foglalkoztató által kiadott "Igazolvány a biztosítási jogviszonyról és az egészségbiztosítási ellátásokról" elnevezésű nyomtatványt,
az ellátás alapját képező jövedelem igazolásához a korábbi foglalkoztató által kiadott "Jövedelemigazolás az egészségbiztosítási ellátás megállapításához" elnevezésű nyomtatványt.
Az igény visszamenőleg legfeljebb hat hónapra érvényesíthető.

A terhességi gyermekágyi segély iránti kérelmet:

kifizetőhellyel rendelkező munkáltató esetében a kifizetőhely,
egyéb esetekben a foglalkoztató székhelye, telephelye szerint illetékes megyei egészségbiztosítási pénztár
bírálja el.

Az igénybejelentéshez szükséges iratok

Az igényléskor a formanyomtatványhoz csatolni kell:

az igénylő személyi igazolványát (lakcímkártyáját);
a terhesgondozást végző orvos igazolását arról, hogy a szülő nő a támogatáshoz szükséges alkalommal részt vett a terhesgondozáson, kivéve, ha szülő nő hitelt érdemlően bizonyítja, hogy a terhesség időtartama alatt egybefüggően legalább öt hónapot külföldön tartózkodott;
örökbefogadó szülő esetén a gyermek - határidőn belüli - örökbefogadását engedélyező jogerős határozat másolatát;
gyám esetében a jogerős gyámrendelő határozat másolatát ;
az igénylő és a gyermek(ek) TAJ-számát igazoló hatósági igazolványt;
az igénylő számlavezető bankjától egy igazolást a számla fennállásáról, ha bankszámlaszámlára kérjük a támogatás folyósítását.
Az igénybejelentéssel egyidejűleg be kell mutatni:

a gyermek - ikrek születése esetén a gyermekek - születési anyakönyvi kivonatát;
halva született gyermek esetén a halvaszületés tényét igazoló okirat eredeti példányát;
a támogatás felvétele előtt meghalt anya esetében az anya halotti anyakönyvi kivonatát;
amennyiben a gyermek örökbefogadásához a szülők már a gyermek születése előtt hozzájárultak, a hozzájárulás visszavonásáról szóló nyilatkozat másolatát;
ha a gyermeket korábban gyermekvédelmi gondoskodás keretében emelték ki a családjából, a fenti gyermekvédelmi gondoskodást megszüntető gyámhatósági határozatot

A családi pótlék igénylése

A családi pótlék iránti igényt írásban - a 223/1998. (XII. 30.) Korm. rend. 1. számú melléklete szerinti - az "Igénybejelentés családtámogatási ellátásokra" című formanyomtatvány, és az 1. számú pótlap kitöltésével kell előterjeszteni. A formanyomtatvány térítésmentesen beszerezhető az igényelbíráló szerveknél, illetve valamennyi települési önkormányzatnál. Az igénybejelentéshez csatolni kell az elbíráláshoz szükséges tények (pl. egyedülállóság) és adatok (gyermekek számának) igazolását is. Az igénybejelentésről az igényelbíráló szerv (a Magyar Államkincstár területi igazgatósága és kirendeltsége, illetve a családtámogatási kifizetőhely, ha van ilyen az igénylő munkahelyén) igazolást állít ki.

A jogosultságot minden esetben a formanyomtatványon benyújtott kérelem, az ehhez mellékelt nyilatkozatok és a benyújtott igazolások alapján bírálják el. Írásbeli nyilatkozatot az igénylőnek, azokról a körülményekről kell tennie, amelyekről nem kell igazolást benyújtani (például együtt élő szülők családi pótlék igényléséről), de az igényelbírálás szempontjából jelentőségük van.

Az igényléskor be kell mutatni vagy másolatban csatolni kell:

az igénylő személyazonosító adatainak igazolására a személyazonosságot igazoló érvényes hatósági igazolványt,

a gyermek(ek) eredeti születési anyakönyvi kivonatát (ennek hiányában más erre alkalmas közokiratot),
az igénylő és gyermek(ek) TAJ-számát igazoló hatósági bizonyítványt, hatósági igazolványt,
a szülővel együttélő házastárs igénylőnek a házassági anyakönyvi kivonatát,
az igénylő gyámnak a gyámhatóság gyámrendelő határozatát,
annak a személynek, aki a saját háztartásában nevelt gyermeket örökbe kívánja fogadni, és az erre irányuló eljárás már folyamatban van, a gyámhivatal kötelező gondozásba történő kihelyezést elrendelő határozatát,
annak pedig, akihez a gyermeket ideiglenes hatállyal elhelyezték az ideiglenes hatályú elhelyezést elrendelő határozatot.
A családi pótlék iránt benyújtott igényeket az igénylő lakóhelye, tartózkodási helye szerint illetékes Magyar Államkincstár területi igazgatósága - a fővárosban a Budapesti és Pest Megyei Regionális Igazgatóság - és kirendeltségei, illetve - amennyiben ilyen működik - az igénylő munkahelyén lévő családtámogatási kifizetőhely bírálja el.

Az igény érvényesítésével kapcsolatos valamennyi eljárás illeték- és költségmentes

Kép

KépKép
eszterxx

[quote="kolyok28"]Z írta:kolyok28su, egészen beleborzongtam... köszönöm, hogy elküldted. :)

Ez jól esett, köszi! És nincs mit! :wink:
Vendég

Sziasztok!

Nekem most nem a kézzsibbadás okoz gondot, hanem a csuklóm fáj. Most találtam egy csuklószorítót, de leesik a kezemről. :( Alig bírom mozgatni... ennek ellenére kitakarítottam a fürdőt és port töröltem a szobában, még porszívóznom kellene és felmosnom, de nincs hozzá kedvem. :(

Kölyök, mi lenne, ha majd postán elküldenéd Anyukádnak a kiskönyvet?
Eszterxx, Te már annyira türelmetlen vagy, pedig a február 29-re pályáztál, már a kezdetektől! :lol:
Melinda, azért kell már most eldönteni, hogy kérünk-e EDA-t, mert előtte el kell menni egy kivizsgálásra. Szülés pillanatában nálunk már nem lehet jelezni, akkor már késő. :(
Bosek sajnos nem adott meg telefonszámot, pedig már kerestem, mert én is gondoltam, hogy írok neki üzit. :(
Jim, örülök, hogy rendes gyámügyesek mentek ki Hozzád! Igazán megérdemled, hogy valaki melléd álljon! :)
Linocs, jövő héten hétfőn dél körül megyek majd CTG-re és egyben UH-ra is. :)
Tündérmanó, milyen az öntött kifli? Bár most nem panaszkodom édességhiányra, mert Anyu palacsintát csinált és kaptam belőle párat, meg is ettem Nutellával. :lol: Bocsi! :oops:
Beuska, de jó Neked, hogy még megnéztétek 4D-n! Én is olyan kíváncsi vagyok, de most már két héten belül szerintem láthatom pocakon kivül is! :) A kis Picassonak adhattatok volna nagyobb ecsetet is és akkor az egész szobát ki tudta volna festeni. :lol:
Mzx, olyan jó, hogy két gyerek mellett is tudsz jelentkezni! Mindig úgy örülök, ha olvashatom a babás beszámolót! :)

Lilla most annyira csuklik, hogy az egész hasam beleremeg... :)
Na, most erőt veszek magamon és felporszívózom a szobát...

KépKép
KépKép
mni

Sziasztok,

kölyök: a tgyáshoz csak egy pár dolgot fognak kimásolni a kiskönyvedből, nem kell otthagynod. Szép is lenne, akkor mivel mennél szülni? :lol:
Egyébként itt az államkincstár linkje, innen le tudod tölteni és kinyomtatni a kellő papírokat, és ha megszületik a babóka csak kiegészíted az adatokkal, lefénymásolod hozzá a kjártyáidat és már viheti is anyukád.

allamkincstar@gov.hu
oldalról, rámész a családi és fogyatékossági ellátások címszóra, ott a családtámogatási ellátásra, majd a családtámogatási ellátás nyomtatványra, és onnan kell az Igénybejelentés családtámogatási ellátásokra nyomtatvány, alatta van a hozzá tartozó útmutató, kell még az 1. sz. melléklet, valamint az 5. számú melléklet.

Évi

KépKép
bnesz.eva

Bocsi, Éva, hogy kijavítalak, de véletlenül email-címet írtál.
Kölyök, én is innen töltöttem le a nyomtatványokat:
http://www.allamkincstar.gov.hu/hu/csal ... mtatvanyok
Vendég

Sziasztok!

Mni
A mákos kifli az öntött kifli nálam.

Kölyök, Eszterxx
Ha gondoljátok elküldöm nektek én is priviben az első tapasztalatokat!

A pocim felül egy ponton annyira fáj, alig lehet hozzáérni. Picilány nálunk is ficereg, de megint front van.

Kép
Kép
tündérmanó27

Sziasztok!

Csak gyors bekukk, mert itt vannak az Anyumék, és lekötik minden időmet. :D :D :D

Nem semmi a tegnapi és mai termés! :lol:

Nem is reagálnék igazán... :oops:

Csatlakozom Patihoz és Beuskához! Én is nagyon jól éreztem magam tegnap a 4D Genesisben. Köszönjük, Csilla!
Az én gyermekem valóban kis tök volt. :( Nem volt hajlandó másodszori nekifutásra sem megmutatni magát. Sem az arcát, sem a kukiját, sem semmit. :? Csak a méhlepénybe van bebújva teljesen.
Pati Nortonja annyira édes! (Még akkor is, ha dinólába van!- Ezt ő mondta rá, pedig annyira helyesen tartotta a lábujjait! És képzeljétek! Majdnem 3 cm-s kukija van!!! :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Beuska Alexája, pedig gyönyörű. Annyira jó volt, hogy őt szinte teljesen meg tudtuk nézni. Még mosolygott is ránk! Szerintem is tiszta Lili! Most, hogy láttam a képet is róluk, még inkább ez a véleményem. :)

Eszterxx, holnap én sem tudok menni, mert viszem az Anyuékat a reptérre. Kérlek jegyzetelj, és írd meg majd priviben, mert ez a rész engem is nagyon érdekelne. 8)

Pusszató Mindenkinek! Holnap jövök.

Évi

KépKép
kvaszeva

Ja, és NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK A ZSUZSIKNAK!!! :D

Évi

KépKép
kvaszeva

KISZAZSU, nekem is küldd el légyszi priviben a szülésed történetét.
Köszönöm!

Na, mostmár tényleg lépek.

Évi

KépKép
kvaszeva

Zsu!
Nekem is légyszi! Még nem tudtam előkeresni az újságban.
Köszi

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Mi lesz holnap a téma, Évi? Megyek mindenképp, jegyzetelek, csak hogy tudjam, mire készüljek :lol:

Pati, ez a Dinoláb, nem semmi... és 3 centis fütyi... nem is kérdezem, hogy kire ütött ez a gyerek :lol:

Kép

KépKép
eszterxx

Nagyon boldog Zsuzsi-napot kívánok én is!!!

Itt a melegfront és nincs újabb babónk??? el se hiszem!! én nagyon bíztam benne, de eddig úgy néz ki Pankát nem igazán hatotta meg a jó idő..talán a csütörtöki telihold.. :wink:

Judit(kmét),
holnap mész nst-re??? Mikorra? Nekem 10.20-ra van időpontom!

Csujzi,
a fájásról: nekem már kb.1 hete így görcsöl, de sokszor egész nap. az nst is frankón kimutatta, először azt hittem, hogy de jó, akkor irány a szülőszoba! hát nem! a dokim megnyugtatott, hogy ez bizony jósló fájás, szóval menjek szépen haza. a jó hír: ez is sokat számít a szülésnél, ilyenkor edződik a méhünk, szóval én arra szoktam gondolni minden görcs után, hogy ennyivel is közelebb vagyunk a végéhez.
viszont: a babó mindig akkor mozgott, amikor a fájások voltak, felment a pulzusa 200-ra és kalimpált. szerintem nem igazán élvezi, szegényke, úgy megsajnáltam. mondtam is neki, hogy lassan azért mégiscsak nyugisabb lenne idekint.

no megyek varrni, mert rájöttem, hogy csak egy paplanhuzatunk van, és ha bármi baleset történik, akkor nincs mit áthúzni. szóval vettem gyorsan egy cuki anyagot, megvarrom izibe!

pusszantás!

KépKép
kmanna

Kmanna!
Reggel 7.15-re van időpontom. Muszáj ilyen korán mennem, addig a férjem nem megy dolgozni, megvár még hazajövök, vigyáz Levire.
Úgy néz ki mindig ilyen korán fogok menni...Nekem amúgy nem mutat semmit az NST, Nimi nem mozog, és a méhtevékenység is teljesen egyenes...
Dehát megmondta a doki, hogy úgy néz ki a méhszáj, mint aki soha nem akar (fog) szülni..

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Nekem is küldjétek el lécci, ha nem nagy kérés!

köszi
sz.

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Eszterx, Eva, Zsu: köszi a sok infot, meg mindenkinek. Az lesz, hogy ajánlva hazaküldöm a kiskönyvet... csak nem bízom én annyira a magyar postában... d emuszáj lesz.

Mni, pihizz is kicsit, nem kell mindent egy nap alatt :)

Tündérmanó :) érdekel, várom a privit :)

Érdekes, eddig nemigen vagy nem nagyon figyelmesen olvastam a szüléstörténeteket a kismamában, mert úgy gondoltam még korai. De most már eljött az ideje :) lassan készülödnünk kell rá :D

Ez a dinóláb :lol: :lol: ezen nagyot mosolyogtam :lol:

pedig nem vagyok jobban... oks rosszabbul sem, de felszökött megint... felhivtam a nődokim, azt mondta mutassam meg magam egy háziorvosnak, csak mégolyanom nincs. Szerencsére már ajánlottak egyet, de ma már zárva a praxisa. Holnap reggel hivomis. Ahoz képest, hogy a németem másfél hónapja még nagyon passziv volt, ma már nagyonis bátran telefonálgatok. :) Az tetszik a legjobban, hogy úgy mutatkozom be, hogy Frau Makai :lol: annyira jóóóóóóó :lol: (még nem vagyok egy éve házas és otthon nem vagyok -né... csak a férjem vezetéknevét vettem fel.... :) de ugye itt így hivják az asszonyokat :lol: )

kaptam digitális hőmérőt :)
aki használt már ilyet, az hol szokta használni? 3 opciót is ajánlanak rá: száj, hónalj, végbél. na magamnak az ucsó kilőve :lol: de nekem a száj is olyan furi. pedig ugye a kórházi kabarékban úgy szokták,nem? :)
na megyek, eldugulok...
szerintem már várjátok, hogy meggyógyuljak és végre megint egész nap pakoljak és ne legyek netközelben :lol:

Kép

Kép
kolyok28

Hello!

Csujzi,
örülök, hogy jó tapasztalataid vannak tikotiko2-vel kapcsolatban. Nekem is nagyon szimpi.

Zsu, Tündérmanó,
légyszi nekem is küldjétek el a születéstörténetet!

Eszterxx,
köszi az infókat a támogatásokról!

Niki,
jaj, nem tudtam, hogy nálatok előre kivizsgálás után adható az EDA. Nálunk a szülés alatt lehet eldönteni, hogy kéri-e valaki.

Jó lett az nst eredménye. Teljesen zárt a méhszáj, Dóri eléggé fent van, doki szerint még nem mostanában fogok szülni. Nem bánom, ha megvárja a picikém a márciust.

Melinda

Kép
melinda80

Sziasztok!

ZSU(k): Boldog névnapot kívánok!

Én is azt hittem, hogy ma a jó idő hoz nekünk, nektek ujjabb kisbabát, de nem! Édsanyám mondta, hogy 7végén itt újfaluba 7 picibabó született! Nincs is hely a nőgyógy oszt.-on!

Tündérmanó27: nekem is fáj a pocakom felül egy ponton 2 napja, de egy kicsit viszket is , vagy csak én piszkálom! nem tudom, hogy miért! Nem azért, mert húzódik lefele a pocak???? :shock:

Gratu a 38.-ba lépőknek! Jól bírjátok!!!!!

Én ma takarítottam a lakást(de el is fáradtam!)!!

Vagy hétvégén vagy Jövőhéten szalonnát akarok sütni odakint! Jó zöldségesen, lilahagymával! Mert ha jön a szopi akkor ezekből kimaradok! :? De egy jó bográcsosnak is örülnék! Majd megfűzöm Attilát, hogy hívjuk el a leendő nagyikat!!! :wink:

Kép
enikoe182

Kölyök,
tök jó, hogy ennyit írsz! :) Jobbulást, remélem azért reggelig lemegy a hőd!
Én a hónaljamnál szoktam mérni a lázat a digitálissal. Kétszer legalább lemérem egymás után, és akkor kb. reális hőfokot ad ki.

Melinda

Kép
melinda80

Sziasztok! Megjöttem a dokitól!

kölyök, jobbulást neked, Milán is "csak" lázas, így holnap sem tudom oviba vinni. Én meg taknyos lettem.

eszterxx: ugye közgazdász vagy? kár, hogy csak most ismerkedtünk össze, lehettél volna a konzulensem tavaly :wink: :wink: :wink:

Beus, Évi, Pati: jó hallani, hogy ilyen jól éreztétek magatokat az uh-on. (Évi, múltkor Csilla áradozott rólad, milyen szép kismami vagy)

csujzi: Apósomnak átadtam a jókívánságot, tök aranyos volt, teljesen meghatódott. Amúgy a férjem annyira el van havazva, meg is feledkezett róla, hogy ma ünnep nap van....

zsu: nekem is küldd el a szülésedet, naagyon kivi vagyok!!!

pepike: megy a drukk holnapra!

A gyámügyesek tényleg nagyon aranyosak voltak, az idősebbik diktálta a fiatalabbnak, hogy ilyen szuper lakás, környezet...stb. És még meg is könnyezett, hogy nagyon sajnálja, hogy ki vagyok ennek téve.

doki: majdnem kórházban kötöttem ki, de szerencsére a méhem szája csukva van. Mivel fájogatok, azt mondta dokikám, hogy napi 3*2 magneB6, és ha még mindig fáj, irány a kórház. A mintát levette, jövő hétre meg is lesz a tenyészet, meg hétfőn kell mennem ctg-re + laborba, hetente kedden meg hozzá. Jó program. Adataim:
BPD:96, TAD:99, becs súly: 3250 g (+5 hét) :shock: :shock: :shock:

testsúly: 76 kg (24 kg gyarapodás :evil: :evil: :evil: )
Vendég

Olyan sokan kértétek a szüléstörténetemet :oops: , hogy privik helyett felteszem ide, hogy aki szeretné, elolvashassa.

1203447624.9589.doc

Kép
Vendég

meli: örülök, hogy jó lett az nst.

enikő: de jól hangzik a szalonnasütés :D

tündármanó: az öntött kifli a mákos guba? nyami az is :D
Vendég

én is csatlakozom - boldog névnapot Zsu-k!! hogy még így a nap végére is jusson köszöntés!!

Melinda, ez tök fura én is úgy tudom, hogy az eda előtt mindenképp kell kivizsgálás, bár ki tudja, lehet, hogy a meglévő leleteidet elég megnézniük. na majd pénteken megyek az aneszteshez meg is kérdezem

Mzx, nagyon érdekes amit írtál, ezt már több barátnőmtől hallottam (hogy nehezen hangolódtak össze az első babával) mondván akkor annyira stresszel az ember, meg a kimerültség, meg minden együtt. kicsit félek is ettől, merthiszen "elvárná" magától az ember, hogy azonnal túláradó szerelem legyen.
Más is azt mondta, hogy a másodiknál tudták igazán "élvezni" a babát, mert akkor már nincs az a para mint az elsőnél és így a kapcsolat is hamarabb alakul ki.

Kölyök, jobbulást!! nekem összevissza mért mindig a digitális hőmérő, csak higanyosat használok magamnak, fene tudja hol mér a legpontosabban

Beus, nagyon édes az UH-kép!! hihetetlen mennyire "valós" már, persze, nyilván az, de mégis, hogy így látod.

most pont vacilálok, mert ha nem UHoz az orvos pénteken sem akkor lehet, hogy elmegyek fizetősbe, van ahol flowmetriát is csinálnak. nem is a nézegetés miatt, de állítólag ez a flowmetria fontos (mármint, hogy a köldökzsinórban jó-e az áramlás így a végn).

Niki, hogy még bírsz porszívózni, én megint nekifutottam vasárnap, de utána leszakad a derekam!!

ma voltam a masszázson, előtte meg majdnem 3 órán át ment a szülésfelkészítés a dúlától, nagyon érdekes volt.
én azt hittem igen jólinformált vagyok meg mindent elolvastam amit lehet, de mondott újakat és praktikus tanácsokat.
majd megpróbálom a legérdekesebbeket össszeszedni és leírni ha érdekel titeket, csak muszáj most vacsoráznom végre. egész nap nem voltam itthon megint, hulla vagyok.
meg annyira jókat mondott, hogy majdnem meggyőzött, hogy nem is kell nekem eda, azért persze háttér-opciónak megtartanám.

ja, és is volt annyira elborultan alternatív (én amolyan racionálisabb típus vagyok, néha talán nem vagyok elég nyitott), egyedül annál akadtam meg kicsit amikor ajánlotta, hogy a méhlepényt kérjem el és ássam el otthon, egy fát ültessek felé, hogy örökké megmaradjon.
nekem azért bizarr, hogy zacsiban hazaviszem és bevágom addig a hűtőbe amíg el nem ásom, brrr

holnap megint rohangálok mindenfelé linocs, nem is tudom, lehet, hogyy mégis a délutáni jógára megyek, mert muszáj a körzetihez mennem délelőtt a táppénzes papírért...

KépKép
judit18

Sziasztok!

Én az áprilisiakhoz tartozom. :D
Ti kicsit előrébb vagytok, hátha tudtok nekem segíteni.
Kb 1 hete éjszaka zsibbad a kezem, minden órában erre ébredek. :cry: Leginkább a jobb, de a bal is szokott. Kicsit járkálok, körzök, próbálom lerázni, aztán csillapodik, vissza fekszem aludni, mire elalszom, kb 30-40 perc és újra a zsibbadó fájdalomra ébredek. :cry: :shock: :evil:
Van valami megoldás erre, mert kicsit sok még az idő a végéig, hogy így teljen???
Mindenki azt mondja kitartás, ha a baba kibújik megszűnik. De addig???? :cry: :shock:

Kép
adri0422

Jim, lehet, hogy nem lesz az 5 hét! 3250, széép!

én is gyűjtöm az erőt, hogy mérlegre álljak, ha összeszedem magam egyszer akkor csak neked priviben elküldöm
hátha jólesik tudni, hogy valaki túlszárnyalt :)
judit18

Adri, én is úgy tudom, hogy nincs nagyon mit tenni, nekem is ugyanez a helyzet.
de a vizesedés okozza, tehát elméletileg ha arra odafigyelsz akkor talán javulhat.
sok séta, semmi sósétel, esetleg vízhajtó zsályatea, kevés fehérkenyér, ilyenek....

KépKép
judit18

Aki rosszban van a hátsó felével, ezt nézze meg, és nyugodjon meg! :wink: :wink: :wink:

Kép
Vendég

Szép estét mindenkinek!

Jim
Azaz a mákos guba, mennyit gondolkoztam ezen a nevén! :)

Enikő
Nem tudom mi lehet ez az egy ponton fájás és alig lehet hozzáérés, de nem igazán múlik! Még nekünk nem kellene szülni! :) Csütörtökön megyek a körzeti dokihoz, majd rákérdezek.

Én is megírom itt akkor a születéstörténetet, mert többen kértétek.

Zsu
augusztus 27-e jó dátum!!! :) Akkor van a szülinapom!

Kép
Kép
tündérmanó27

Érdemes volt ma takarítanom!!! Áhhhh, sikítani tudnék, holnap kezdhetem előlről! Most jött az asztalos, ugye decemberben hozta a konyhabútort és még pár cucc hiányzott hozzá... persze ezeket megint nem hozta csak lemért valamit. :( A legjobb, hogy ma végre korán elmentem zuhizni... erre mikor kijövök itt áll az asztalos a szoba közepén. :( És még Született feleségek sincs ma, sőt legközelebb áprilisban lesz állítólag... :(

KépKép
KépKép
mni

Niki, csak nyugalom! (Bár megértelek.) De szoknod kell a dolgot, mert ha már ott lesz a baba, ill. már a nagyobb gyermek, utána úgyis állandóan takarítani kell. :roll: :lol:
Alexa is mindig akkor önt ki valamit, vagy morzsáz szét, mikor frissen van takarítva.
Szóval az asztalos csak edzést tartott ma neked! :wink: :wink: :wink:
Vendég

Ja, nekem a szerda esti Szökés és Gyilkos elmék hiányzik, és nem is tudom, mikor folytatják megint. :cry:
Vendég

Csatolom az én történetemet. Ha még valamire kíváncsiak vagytok kérdezzetek!

Ádám születése

Kép
Kép
tündérmanó27

Köszi a szüléstörténeteket, nagyon szépen leírtátok, jó volt olvasni! :)

KépKép
KépKép
mni

Sziasztok!

A kézzsibbadás 5 percre gyógyítása nálam, ha jég hideg víz alá teszem. Nekem nagyon vicces, mert a tenyerem is el van zsibbadva.

Zsu, kintről letöltve nem érdekelnek a filmeK? Szerintem a férjem a ma este is Szökést nézett.... Elég hamar van hozzájuk magyar felirat, mondjuk nekem nincs időm olvasós filmeket nézni, mint Neki.

Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani

Kép
Még sosem voltam első! :lol:
Indulnék CTG-re, de a férjem még nem ért haza munkából. Pedig korán be akartam érni. Most megint a fél délelőttöt ott tölthetem. :roll: :roll: :roll:

Kisanni, köszi, nem, mert akkor meg majd a tv-ben nem lesz mit néznem, ha folytatják. :D
Vendég

Mni: http://comment.blog.hu/2008/02/19/tetszhalott_felesegek

eszterxx: a számainkat én sem értem. Elvileg március 6-ra van a dátum, az ugye csütörtök. Keddenként van a váltás a hetek között, tehát (2 hét + 2 nap) = 16 nap. Valami ilyesmi... :) De hát úgyis a kisasszony dönti el!!!!
linocs

Bocsánat, ma már 2 hét + 1 nap :)
linocs

Mzx: ne hagyd abba az írást!!!! Még, még, még!!!! Nagyon élvezem a stílusod!!!!

Linocs: azt a mindenit!!! Most nezem,hogy te már a 39-ik hétben vagy!! vajon miért gondoltam, hogy kevesebb még a heteid száma?

Nahát, nahát: meglepő módon ma sincs baba!! :shock:

Kép Kép Kép
fanetta

Jó reggelt Lányok!

Ez az egyhelyen pocifájás nem múlik. Szerintem nem akar elférni a picilány, de nagyon rossz. Éjszaka is úgy féltem, hogy baj lesz, mert Ádival voltam itthon csak, a párom dolgozott. Szerencsére azért jól aludtunk. Este volt még nagy ficánkolás a pociban, ami nem volt számomra kellemes, dehát neki is meg kell találni a megfelelő pózt!!!!

Már mindenki javában NST-zik én meg csak a jövőhéten kezdem. Én már haza sem fogok jönni!

Jim!
Az a szalonnasütés engem is nagyon foglalkoztat! Jó lenne csöpögtetett kenyér, friss paradicsom, paprika....hmmm. Nem tudom hogy vagytok vele, de én így a végére olyan kívánós vagyok! Eddig egyáltalán nem voltam.

Kép
Kép
tündérmanó27

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?