Új privát üzeneted érkezett!

Panndi, hát mennyit eszik most az a lyány??? :D

Kép
waterlilly
 
 


Nekem is kevésnek hangzik egy jégkockányi kaja.. :? Én szerintem aventes pohárkába fogom lefagyasztani, azt kb pont egy adag lesz, vagy kettő. A sütőben nem lesz kicsit égett a tök? barátnőm párolást vagy főzést javasolt... :? mondjuk magunknak mindig a sütőben szoktuk megsütni. Én is elsőre ezt tettem volna. Olyan jó, hogy említetted ezt a sütőtökdolgot! Kár lett volna, ha csak nyáron jut eszembe...!

Én még sterilizálom a cumisüveget és a mellszívót minden alkalommal...bár van ehhez mikrós dobozunk, így nem nagy kunszt, de már kicsit én is unom. Ja de előtte persze elmosogatom mosószerrel...bár már ezt is hallottam, hogy nem lehetne. Én a plüss állatokat is elkezdtem kimosni most, hogy Boti elkezdett mindent a szájába venni. Azért a sok áruházi koszt csak ne nyalogassa...vagy? A műanyag és gumi rágókákat csak forró víz alatt elmostam. Azért én sem vagyok olyan hű de sterilmániás...!

És szerintetek cseresznyét már lehet majd adni májusban? Akkor leszünk 7. hónaposak. Hát végülis az lesz az idénygyümi, na meg az eper. Tudom, az magvas, de egyik barátnőm azt is adta a babájának lepasszírozva, így nem maradt benne az apró magocska Szerintem így én is fogom majd adni, hiába hogy csak 7-8 hónapos lesz. Mi baja lehetne tőle. Tök jó, hogy pont nyáron már jön a sok gyümölcs, és akkor már ehetünk sorban mindent... :lol:
Vendég
 


kutyfül: a 6 hónapos baba szerintem még csak kóstolgatja az ízeket, nem? tehát nem egy egész kajálás megy majd pl. sütőtökből! De nyilván ez attól is függ, hogy Ti mikor kezditek majd el a hozzátáplálást. Ha mondjuk már 5 hónaposan, akkor a 6. hónapban már tuti megeszik egy fél pohárnyi pürét.
Ja, és leturmixolva rakjuk el, ugye? és semmi egyéb adalék.... :?
Vendég
 

 
 

Háát, Zsófi sokat eszik... :) de pontos adaggal nem szolgálhatok, mert nem méregetem, ez is csak érzésre megy :oops: De eddig jónak tűnik a dolog ;)
Vendég
 


Sziasztok!

Babett: Én az epret még biztos nem adnám 7-8 hónapos korban. Meg málnát sem. Ha mégis szeretnél neki adni, akkor vegyél üvegest, mert azokat a feldolgozás során természetes úton megtisztítják a magvaktól és a szőrszálaktól. Amúgy pedig komoly allergiát okozhat, ekcémát, ilyesmit. Nagyon-nagyon ritka esetben olyan súlyos allergia is kiváltódhat, hogy megfullad a gyerek!!!! A mogyoróval szintén emiatt kell nagyon óvatosan bánni, meg az amúgy is könnyen fulladást okozhat a lenyelése révén, szóval azt is csak bőven egy-két éves kora után szabad adni!!

Sterilizálás: A mellszívót kétnaponta sterilizáltam, a cumisüvegeket az első időkben, amikor próbálkoztunk a Mecsek teával és a vízzel, akkor naponta. Mivel most egyiket sem használjuk, így a sterilizálás leszűkült a cumira és a vitaminos kanalára. Cumikat ráérzésre, néhány naponta, a kanalat pedig ugye heti egyszer. Bár mi már K vitamint nem eszünk, a D vitamint pedig sokszor csak a szájába cseppentem (második gyerek :D ), úgyhogy a kanál is felejtős. Tányért soha nem sterilizáltam Vivinél, Nikinél sem fogok, lévén, hogy akkor már 4-5 hónapos lesz, akkor meg már mindennek a sterilizálását abba lehet hagyni lassan. Amúgy pl. Vivinek a cumiját (most már csak alváshoz használja) még mindig kb. havonta egyszer átfőzöm, mert azért csak lerakódnak rá a nyálával a lepedékek, stb.

Panndi: Én is ilyen lazább fajta voltam Vivinél a hozzátápival :oops: :D Én nem szórakoztam olyannal, hogy ma 1 kiskanál, holnap 2, holnapután 4, hanem ráérzésre. :wink:

Csajok, szerintem próbáljatok egy kicsit lazábbak lenni. Persze nem túlzottan, mert oda kell figyelni dolgokra (hú, de még milyen sokra), de ne görcsöljetek ennyire a hozzátápin meg a sterilizáláson :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lamme 2010.12.31 17:56-kor.
lamme
 
 


Babett! Tettem egy kis vizet a tök alá, és a tetejét letakartam alufóliával. Így nem ég meg. Nekem is a jégkockatartó volt az ötletem, de a nagyobb gyerekes barátnőm azt mondta az nagyon pici. Igen, turmixolva. :wink:

Az epret én sem adnám neki, mert nagyon allergizál, szóval vigyázni kell. De pl. meggyet, barackot, almát már lehet az elején.

Lamme: Hát én sem vagyok ebből a szempontból túl percíz, szóval valószínűleg nem fogom túlaggódni a hozzátápit :lol:

Lilly: Beindult a bank és végre meg tudtam nézni, hogy milyen időszakra van, és tényleg jan. 31-ig.

KépKép
kutyfül
 
 


Lányok, lenne egy kérdésem, ill. több, de nem a topikkal kapcsolatos. Viszont sok közgazdász és könyvelő van köztetek, így biztos tudnátok segíteni. Megengeditek, hogy offoljam egy kicsit ezügyben a topikot? Vagy az is jó, ha aki úgy gondolja, hogy tud nekem segíteni, akkor írjon privit és úgy megoldjuk a dolgokat. Köszi előre is :wink: Ja, azért annyit leírok, hogy a mérlegképes könyvelői regisztrálással kapcsolatban vagyok kiváncsi dolgokra.
lamme
 
 


Sziasztok!

Sütőtököt én próbáltam először sütve, de higítanom kellett jócskán, mert úgy nagyon fojtós volt. A párolást javaslom feltéve, ha babának való sütőtök püré készül. Kis vízzel nagyon hamar megpárolódik. Ha főzeléknek készül, akkor a hasonló nagyságúra felkockázott krumplival együtt kell megpárolni és a leve higítja is egyben. Én adtam délelőtt tízóraira reszelt almával keverve és délután főzelékként elkészítve. Nagyon szerették a gyerekeim.

Eper: Sztem is érdemes kivárni az idejét. Addig is rengeteg gyümölcs közül lehet válogatni.

Sterilezés: Már nem csinálom, de a mellszívót -ha fagyasztani vagy csak gyűjteni szeretném a tejet- mindenféleképpen sterilezés után használnám. Ennyi elővigyázatosságot megér.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


lamme: megnyugtattál :lol: A D vitamint Zsófi is cseppentve kapja ;) De előtte a kisujjamról nyalta le :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

D-vitamint mi is csepegtetve adjuk. :wink:

Sterilizálásban mi sem vagyunk nagyon precízek. Nálunk cumi ugye nincs. Kiskanál, poharak, amikor a mellszívó mellé fér valami a mikrós dobozba. Fejni viszont nekünk ritkán kell, akkor Tücsihez hasonlóan én is előtte sterilizálok. Ha kapunk valami új tányér, kanál készletet azt Chicco folyadékban elsőre megáztatom, utána csak mosogatunk. Kb. havonta egyszer, ha eszembe jut, mindent átsterilizálunk. Én kifőzéssel nem kínlódtam még, néha anyu megcsinálja.

Hozzátápi! Én az a túlparás típus voltam, aki ezerféle szakirodalmat elolvasott, szóval jó előre kiképeztem magam. Talán túl nagyon is. Ha valakinek van kérdése, szóljon nyugodtan. 8)

Sütőtök. Mi pont most keseregtünk a fogyó készleten. Nem is gondoltam rá, hogy még talán most is be tudom szerezni, de megpróbáljuk. Én sok tanakodás után. Végül nyersen, felkockázva fagyasztottam le. Felhasználáskor meg megint csak Tücsihet csatlakozva párolom. Mi kis fagyasztó zacskókba raktuk. Kb. 60-70 g-ot egy tasakba, ez nagyon bevált. (én kimértem, de csak azért mert előtte kaptam a konyhamérleget.) :D
Mi krumplival vagy almával vagy rizskrémmel csináljuk. Kezdetben Lilla magában ette. Imádja.

Holle termékek közül mi a rizskrémet használjuk, ill. kölest is vettem, mert azt is 4 hónapostól ajánlják - de más források szerint csak 1 éves kortól - így azt még nem adom. Ezek szigorú demeter minősítésű dolgok (ez a bionál is szigorúbb), tejfehérje, glutén és cukormentesek. :D Oltári nehéz volt felhajtanom, de nem bántam meg. A Biopartner Kft. forgalmazza, oldalukon van egy bébiétel tájékoztató is, elég korrekt szerintem. A bébiételeiket mi nem próbáltuk.

Mi preferáljuk az itthoni friss cuccokat. Ezek ugye idény és helyi cuccok. Bébiételből a most nem szezonális cuccokat esszük, ill. amik nehezen készíthetők. Én borsót nem fogok héj nélkül gyártani neki. :oops: Mi a Kecskeméti kajákat favorizáljuk. :D Sokkal olcsóbb, mint a Hipp. Teltebb az íze, Lilla jobban szereti. Ja éa a párosításai nekem jobban tetszenek.

Epret én se adok egy éves korig. Mi már sajna megjártuk veler nyáron, pedig csak én ettem. :oops:

üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


na, köszi a tartalmas hozzátáplálós hsz-eket, elég lesz megjegyeznem...akkor az epret én sem fogom erőletetni, majd lefagyasztjuk, és télen már jó lesz :lol:

lamme: írd a kérdésed, akár priviben is!
Vendég
 


Sziasztok!!
Megint bekukkantottam, s látom Ildi mit írtál:

Epret én se adok egy éves korig. Mi már sajna megjártuk veler nyáron, pedig csak én ettem



Megtennéd, hogy ezt leírod mit jelent, mert az elmúlt 4 napban én kb 1kg epret ettem meg :oops: De nem gondoltam, hogy Benedeknek bármi baja lehet tőle... :(

Egyébként mi nagyon jól vagyunk. Benedek egyre cukibb kismanó , minden nap produkál valami új dolgot. Éjjel lealussza a 8 órácskáját, napközben még kb 5-t, 5ször eszik továbbra is, de még mindig nő az adagja, szerencsére ki tudom szolgálni. Bár még mindig játsszuk azt, hogy reggel-délben-este fejek és este megkapja szopi után... (cumisüveg , mellszívó sterilizásá minden nap...) de legalább csak ezt kapja.

Hozzátápin még nem gondolkodom, de lesz mit visszanézni a hsz-okban ha ottartunk!! :P

Puszi minden anyukának és babucinak!
Bea

Kép
nyulcsi
 
 


Sziasztok!

Ma voltunk méretni a lányokat, Vivi 700 g-ot hízott, és 3,5 cm-t nőtt három hónap alatt, ami ebben a korban tök jó, Niki pedig egy hónap alatt hízott 850 g-ot és nőtt 3,5 cm-t, vele is totál meg volt elégedve a dokinő és a védőnő is. Mondták, hogy ma ő vitte a pálmát hízás kategóriában :D Niki oltást is kapott, szerencsére megint csak egy kis sírás volt. Annál inkább sírt még előtte, mert nagyon nem tetszett neki a hideg "hallgató bigyó", nem tudom a nevét :D :oops: Jövőhónapban Nikinek megint oltás, Vivinek pedig kettő (nem kötelező oltások) :?

Beneildi: A Kecskeméti kajákat mi is nagyon szeretjük. Nekem az tetszik bennük, hogy sokfélék és így könnyű variálni őket. Kövezzetek meg, de Vivi sokszor evett, és néha még mindig szokott üveges kajákat enni. Szereti őket. Már ciki leírnom Vivi dicsit, mert azt hiszitek, hogy kamuzok, annyira "mintagyerek" :D , de nála semmi gond nem volt a kajákkal, úgy értem, hogy ugyanúgy megette kezdettől fogva a házi készítésű ételeket, mint az üvegeseket, nálunk semmilyen zavart nem okozott. Majd meglátjuk, hogy Niki mit fog szólni hozzájuk :D
lamme
 
 


Nyulcsi: Mentsd el a hozzátápis hsz-eket és amikor szükséged lesz rá, akkor csak azt kell "elővenni" :wink: Az eper allergizáló "részei" az anyatejen keresztül átjuthatnak a babába, így nála ilyen közvetett módon is előjöhet az allergia. Figyeld, hogy nem-e látsz rajta valami furcsát, esetleg pirosságot a bőrén.
lamme
 
 


Na, ma jól elvoltam a sütőtökkel, de becsülettel eltettem mind :lol: Sütőben csináltam, tettem alá vizet és letakartam, így jól megpárolódott. Leturmixoltam és kis zacsikban lefagyasztottam. Azt gondoltam, majd vegyítem friss almával, krumplival, később esetleg husival. Remélem Barnus megeszi mejd, mert ha nem :twisted: :lol:

Én is kecskeméti és univer bébiételt szoktam venni, egyenlőre csak a macskának. :? De majd Barnusnak is akarok azt is adni. Nem mindig lesz lehetőségi házi kaját enni, így szeretném, ha azt is megszokná.

Biopiac: Nem tudom már, ki írta, hogy a Lehelen is van bio. Ott hol? Honnan lehet tudni, melyik árus bio?

KépKép
kutyfül
 
 


Sziasztok!

Nyulcsi!
Én ugye a nagy eper szezonban szültem, így a kórházba minden nap elmondták, hogy ne együk, mert allergizálhat. Én persze rendes gyerek módjára vérző szívvel hazaküldtem mindet, pedig imádom az epret.
Lilla kb. egy hetes volt, amikor anyósom sütött lúdlábat. Ő persze ezt az eper dolgot nem tudta, mert én nem reklámoztam, hogy a férjem viszi a kórházból haza a nekem szánt eperszállítmányokat. (én sose szólok vissza, kis konfliktuskerülő lettem az évek során :D ), így nagy lazán az otthon éppen nem lévő meggy helyett a krémbe jó sok epret beleturmixolt. Tök finom volt, nagyon jól is esett, vagy egy tepsi lecsúszott 2 nap alatt. Aztán Lillu piros pöttyös lett mindenhol, szegény borzasztóan nézett ki, olyan szép bőre volt pedig szülés után is. A doki néni persze rögtön mosóporra vagy eperre gyanakodott. És a mosóport ki is zárta, mert az arca is tiszta olyan volt. Én persze teljes biztosan állítottam, hogy nem ettem. Aztán derült ki, hogy mégis, ugyanis anyós felvilágosított, mi volt a lúdlábban. :shock: Szegény napokig sírt, hogy mit tett az unokájával. :oops:
Aztán ampullás kalciummal és egy kis krémmel két nap alatt rendeződött a kiütés. Azóta nem ettem epret. Remélem Lilla nem lesz egész életében allergiás rá. :shock:

Lamme!
Nyugodt légy, mi is szoktunk bébikaját enni, mégha az itthonit jobban szeretjük is. Lilla egy időben visszautasította (kis válogatósnak jobban tetszett a házi koszt, főleg sütőtökkel). Mostanában azonban újra eszi. Mi pl. a monori répa mizéria miatt sárgarépásat csak abból eszünk. Plussz ha elmegyünk anyósomékhoz is mindig bébikaját eszünk. Ja meg persze az őszibarack is abból van. Szerintem kevés olyan gyerek van, aki egyáltalán nem eszik bébikajcsit.
Lilla is Kecskeméti rajongó, elhiszem, hogy Vivi is szereti. Tök jó, hogy ilyen ügyes lányod van. :D Egyáltalán nem ciki, hogy büszke vagy rá, mi is mindig megdicsérjük a saját lurkóinkat. Jó, ha más is örül neki, milyen ügyes. :lol:

Kutyfül! Majd anyumat megkérdezem a Lehel felől, ő jobban ismeri.

Üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


miért lenne gáz, ha egy gyerek eszik üveges kaját?? nem főzhetünk mindig, vannak helyzetek, amikor nincs más megoldás. Na és mi baja lesz tőle?? Finomak, ellenőrzött anyagokból készülnek. Lehet, hogy néha biztonságosabb is, mint némelyik saját főzésű kaja....A lényeg szerintem, hogy ne kizárólagosan azt követelje, mert az anyagilag is, és táplálkozásilag is rossz....Ismertem olyan gyereket, aki csak a bébiételt volt hajnaldó megenni...na ezt próbálom majd elkerülni...

én tegnap nem kaptam tököt :cry: Kutyfül: egy tökből hány adag jött ki? mennyit érdemes megcsinálni?
Vendég
 


Babett!
Mi hat kisebb sütőtököt raktunk el, kb. 60 kis adagban. Sajna már a végét járja.
Az nem jó hír, ha már Te nem kaptál, Lilla Baba bajban lesz. :shock:
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Ildi, és mibe raktál 60 adagot?? :shock:
Vendég
 


Sziasztok!

Én is újra itt. A hétvégénk az utazás, nagyszülő látogatás miatt elég mozgalmas volt. Zsófi ma kezdett visszazökkenni a rendes kerékvágásba, annyira bezavart a hétvégi utazás...Legalábbis erre fogtam az elmúlt napok nyűglődését. Amúgy jó volt a hétvége, csak kicsit elfáradtunk mi is mire mindenkit végiglátogattunk. De nagyon szép idő volt, sétáltunk nagyokat a Balaton-parton, az mindenért kárpótolt! :D

Olyan sok mindent írtatok, alig győztem visszaolvasni. :D

Sütőtök: Szerintem is jó ötlet most amíg még van lefagyasztani, az első kóstolható étkek közé tartozik és nagyon szokták szeretni a picik. Zsófi is imádta. Az elején kis anyatejjel higítottam, turmixoltam össze, de később már nem higítottam és magára is nagyon szerette. Csak sok folyadékot kellet mellé adni. Uzsonnára egy kis reszeltalmával kevertem, azt is nagyon szerette. Én rendesen sütőben sütöttem neki, ahogy magunknak, fóliával letakartam és akkor nem égett meg a teteje. Amúgy szerintem 50-60 gr-os adagokat célszerű csinálni. Az elején ennél többet úgysem esznek meg, később pedig lehet belőle 2-3 adagnyit is előkészíteni nekik. Én Zsófinak kis zacskókban fagyasztottam tököt.

Eper és társai: Tényleg nagyon érzékenyek rá a babák. Szerintem még idén Zsófinak sem nagyon fogom eröltetni, pedig 1 éves elmúlik, mire itt lesz a szezonja. Nekünk szerencsére nem lett akkora problémánk belőle tavaly, de mi is megjártuk az eperrel. Alig született meg Zsófi, kezdődött az eperszezon, és én is nagyon szeretem az epret. Akkor még nem tudtam, hogy ennyire allergizál még az anyatejen keresztül is, úgyhogy nyugodt lelkiismerettel ettem. Zsófinak olyan hasfájása lett tőle, hogy csak na. Mikor mondtam a doktornőnek, kérdezte, hogy nem ettem epret, mert attól is lehet. Ha ettem, akkor pedig nagyon figyeljem, mert kiütései is lehetnek tőle. Kiütésünk szerencsére nem lett, de az a pár nap, amíg kiürült a szervezetéből, elég kemény volt...
Cseresznyét, meggyet sem javasolják a hozzátápi elején, én úgy tudom, mert az is okozhat hasfájást náluk.

Babaújság: Én a Kismamát szeretem a legjobban, szerintem az a legolvasmányosabb, hasznosabb az összes közül. Hozzátápival kapcsolatban is rengeteg jó ötlet, recept van benne.

Bébikaják: Szerintem sem baj, ha kapnak a gyerkőcök üveges bébiételeket. Nem lehet mindig főzni nekik, főleg ha az ember megy valahova, vagy utazik. Zsófi a Hipp-et szerette nagyon, de már nem eszi meg. Mostanában (a joghurtot leszámítva) csak olyan ételt hajlandó megenni, amit rágni kell. Pedig őrlő fogai még nincsenek, csak a középső négy bújt ki alul-felül.

Szólít a kötelesség...Mennem kell, mert megébredt Zsófi.

További szép napot mindenkinek! :)

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Babett!
Fagyasztóba is jó átlátszó zacsiba. Az avent poharat szerintem ad fel, mert nem férsz el csak kb. egy hűtőládába. :lol: Én nagyon sokat használom ezeket a via poharakat, de fagyasztani szerintem nem valami praktikus.
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

Kismama újság: Hát, újabb kövezési téma, azután, hogy megnyugtattatok az üveges kajákkal kapcsolatban :D Mi kb. 3 példányt vettünk meg, mert 1. a címlap szerint volt benne egy minket nagyon érintő téma 2. Vivi imádta a babákat nézegetni benne, de két-három hónap alatt "elhasználódott" és újat kellett venni :D Illetve még van valamennyi, mert volt a babacsomagokban, meg autósülés vásárlás után kaptunk egy halommal a bababoltban :D Szóval én két dolog miatt nem szeretem: 1. Az előbb említett egyes pontban szereplő ok miatt tök felesleges volt megvenni, mindig csalódást okozott. A cikkben gyakorlatilag semmilyen olyan hasznosítható infó nem volt, amit addig ne tudtam volna, legtöbbet józan paraszti ésszel. Arra vártam, hogy na, majd ezek megmondják a tutit, erre nagy kalap .... volt a cikk. 2. Nekem nagyon "ősanyás". "Szoptass és szoptass és akkor vagy a tuti!!!" Meg: "Fájdalomcsillapítással akarsz szülni? Nooormááális vagy?" És még sorolhatnám.

Oltás: Nikinek ma reggelre piros lett az oltás helye és kemény :( Próbáltam hideg vizes borogatást tenni rá, de ne tudjátok meg, hogy milyen pillantást kaptam cserébe tőle :D Na azért egy pár percet rajtahagytam :D
lamme
 
 


Babett! Mi 10 kg tököt vettünk, és 50-100-150 grammos adagokat csináltam belőle. Én is sima átlátszó fagyasztós zacsiban tettem el.

Kismama újságok: Lamme csatlakozok hozzád :lol: Én sem tudok ezekkel az újságokkal mit kezdeni. Ha egyet elolvastál, akkor olyan mintha mindet olvastad volna. Én brendonos kupon miatt vettem meg kettőt. Igaz én a női magazinokat sem olvasom.

Eperke: Biztos nagyon jó lehetett a Balaton-parti séta! Zsófi is jól érezte magát?

KépKép
kutyfül
 
 


Sziasztok!

Lamme!
Én mindegyik újságot szívesen elolvasom, de néhány cikkel -és írójával- szemben vannak fentartásaim. Másként látunk és élünk meg dolgokat mindannyian. Van akivel hasonlóak a nézeteink és vannak akik másként látják. Én pl. el nem tudnám képzelni, hogy valaki matat a gerincemnél egy tűvel -még a hideg is kiráz a gondolatától-, de ugyanakkor nagyon meg tudom érteni azt a szülő nőt, aki fájdalmában szinte már a falat kaparja és könyörög az EDA-ért.
És valóban, néha nyomasztó lehet olvasni a szoptatásról szóló cikkeket azoknak az anyukáknak, akik komoly próbálkozásaik ellenére kénytelenek voltak pótolni, ezt én is így látom. Ezzel csak megnehezítik a kudarc élményük feldolgozását, hiszen mindenki úgy indul, hogy szoptatni szeretné a babáját, nem? Persze vannak olyan anyukák is, akik -bár lenne tejük- azért választják el a babájukat, hogy az esti tápszerrel a pociban ne keljenek fel éjjel, és így nyugodt pihenése legyen mamának és babának egyaránt. Kinek mi a fontosabb.

Babett! Igen, sztem is nagyon jó a bébiétel, megkönnyíti a munkánkat, de a saját "koszttal" főleg hosszútávon nem veheti fel a versenyt. Én is tartottam és most is tartok idehaza bébiételeket. És még tápszert is a biztonság kedvéért. :wink:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Sziasztok!

Én szeretem ezeket a babás újságokat, annak ellenére, hogy én sem minden cikkel értek egyet.

A szoptatás kérdésében szerintem amúgy is túl sok terhet raknak a kismamákra, de nekem azért sok info segített is, pl. a szopi helyzet megtalálásában.

A fájdalomcsillapításról meg annyit, én nem kértem Edá-t, szerencsére nem is kellett, a következőnél sem tervezem, de azokat is megértem, akik amellett döntenek. Szerintem az a lényeg, hogy magadat ismerve dönts, és próbálj laza maradni. Nekem van ismerősöm, akinél az eda sokat segített.
Engem lebeszélt mind a két orvosom anno róla, más kérdés Lilla gyorsan jött, nemigen lett volna idő ezzel szötymötölni.

Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Kismama-újságok: én is veszem a Kismamát, talán még ez a legolvasmányosabb, bár interneten is sok infót lehet találni, jobb szeretem a papír-alapú olvasmányt. Sok igazság van abban, amit Lamme leírt, szerintem a szoptatás kicsit túl van misztifikálva, én EDÁ-val szültem, bár úgy mentem oda, hogy kizárt, hogy engem gerincen szúrjanak, 3 ujjnyi táguláskor már követeltem az anesztest, vagy akár le is üthettek volna, csak ne fájjon már annyira! :D Sok cikk elég általános,de a személyes történeteket szeretem.

Kép
waterlilly
 
 


Én is a Kismamát veszem, bár nem mindennel értek egyet :lol:
Én úgy készültem neki, hogy érzéstelenítés nélkül szülök, és nekem csalódás volt, hogy végül kértem EDA-t. De azért visszagondolva örülök, hogy a dokim rábeszélt, mert így lett erőm a kitolási szakaszhoz. Szóval most már azt mondom, jó volt így :)
Vendég
 


Panndi, azt a kitolást ne is említsd... Au! :shock:

Nekünk mostanában új játékunk van, tök olcsó, csak nagy: anya! :D Lefekszem Eszti mellé a szőnyegre, ő meg oldalra fordul, és matat az arcomon, mit matat, szétszed! Imádom!

Kép
waterlilly
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek tegnap este Zsófi megtette első önálló lépéseit!!! Annyira édes volt, ahogy a macijáért indult és két kis lépést lépett egyedül! :D Még a könnyem is kicsordult, hogy már ilyen nagy és ügyes az én pici lányom. :)

Újságok: Én sem értek egyet mindennel amit írnak, és tényleg néha olyan dolgokat is leírnak, amire önmagától is rájön az ember. De én azért szeretek ezekből is tájékozódni. Mostanában csak a Kismamát veszem már, mert Lillyvel egyetértve, tényleg az a legolvasmányosabb. Én is szeretem benne az egyéni történeteket és szerintem jó ötletek is vannak benne, mit lehet a babának főzni. Én nem vettem észre, hogy ennyire az EDA-nélküli szülés híve lenne. Bár én is EDA nélkül szültem, de szerintem abban semmi szégyellni való, vagy rossz dolog nincs, ha valaki azzal szül. Bevallom, én is kértem volna, de Zsófi annyira sietett világra jönni, hogy azt mondták, mire beadnák, érezném a hatását már lehet, hogy megszületik. Így nem kértem és tényleg nagyon hamar megszületett. Kb 3,5 óra alatt.
A másik két újságot az elején még vettem, már csak a Brendon-kuponok miatt is, de mióta rájöttem, hogy nem sok olvasnivaló van bennük és a kuponok közül is csak 1-2-t használtunk fel, azóta nem veszem őket. 1-2 kupon miatt nem éri meg, annyiba kerül az újság, mint amennyi kedvezményt kapok arra az 1-2 kuponra, amit felhasználok. Csak ha vmi nagyobb értékű dologra lenne kupon, amire épp szükségünk van, akkor venném meg őket.

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Eperke! Gratula a járáshoz! Nagyon ügyes lánykád van. Igen, ez az önálló járás valóban mérföldkőnek számít. :D

Lilly! Kitolás :lol: Bár én beleadtam apait, anyait csak jöjjön ki az a babácska minél hamarabb. A párom meg is jegyezte, hogy ennyire még nem látott engem nyomni. Egészen biztos, hogy nem az év mosolya címre pályáztam akkor én sem..... :lol:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Beneildi: Boldog névnapot kívánunk Lillunak! :D

Eperke: Gratulálok az ügyes kis lánykádhoz!! :D

Kismama újság és a fájdalomcsillapítás: Nem konkrétan az EDA ellen szólónak érzem az újságot, hanem úgy általában a fájdalomcsillapítással való szülés "helytelenségét" propagálja, de nem nyíltan. Szóval úgy értem, hogy csak azt nyomja, hogy a nőnek át kell éreznie a szülés katarzisát, hogy a szülés ugyan fáj, de ezt át KELL élni, ez az anyaság mérföldköve, stb. Mindemellett, ha szóba is kerül a fájdalomcsillapítás, mint alternatíva, akkor nem érzem pártatlannak az írást, felsorol ugyen előnyöket, de inkább a hátrányokat helyezi előtérbe, azokat hangsúlyozza, még akkor is, ha az a negatívum nem is olyan egyértelműen negatív. Ráadásul nem hangsúlyozza eléggé a negatívumok lehetséges voltát, így azok a "befolyásolható" kismamában konkrétumokként jönnek le. Ilyen pl. hogy az EDA meghosszabbítHATja a kitolási szakot. Egy érzékeny kismama esetében egy nem pontosan megfogalmazott mondat miatt indokolatlan tartózkodás alakulhat ki az EDA ellen.
lamme
 
 


Sziasztok!

Sajnos 5 napig gép nélkül leszek, nem tudok jönni. Amint tudok, jövök. Betegecskék gyógyuljanak, a babácskák szépen eszegessenek és éjszaka sokat aludjanak! Búcsúzóul két kép Gabókámról csak Nektek! :wink:
Pusszantás mindenkinek! :D
Kép
Kép

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Gyönyörű kisfiú :D
Eperke: gratulálok Zsófinak az első lépésekhez, nagyon ügyes :D
Vendég
 


Sziasztok!

Lamme, köszi a figyelmességed! :D Sajnos sok barátnőmnek nem jutott eszébe, hogy Lilla baba nap van, kis életében először. :cry:, úgyhogy ez most nagyon jól esett.

Nagy gratula Zsófinak az első lépésekhez. :D Remélem hamarosan az én kis lustaságom is követi példáját. :D

Lilla két új tudománya: áll a járókában. Bár nem önállóan áll fel, de kiköveteli a segítséget. Másik pápát int és mondja is mellé. Olyan édi, mindenkinek integet. :lol:

Gábor nagyon édes a fotón. :D

üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Lillunak boldog névnapot, tényleg :D Volt ünneplés? :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Lillának mi is boldog névnapot kívánunk!!!!! :)

Biztos Lillu is hamarosan totyog már! :) Ha már az állással próbálkozik...Édes lehet, ahogy mindenkinek integet :)

Gábor nagyon helyes kisfiú!

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Sziasztok!

Lillunak utólag is boldog névnapot, valamint gratulálunk az álláshoz és a pá-pához!

Tücsi: Gabóka nagyon édes!

Eperke, mi is gratulálunk Zsófinak az első lépésekhez!
egy kicsit off:

Nem voltam a hétvégén, mert apával elhatároztuk, hogy elköltözünk, és lakásokat nézegettünk. A kínálat egyelőre kiábrándító, ami van, az nem tetszik, és drága... De nem adom fel, hiszen még csak 2 napja született a döntés!

A panellakásunk egszen addig tökéletes volt, amíg mindketten egész nap dolgoztunk, hétvégén meg elruccantunk valahová. de most, hogy szinte egész nap itthon vagyok a kicsivel, nagyon előjöttek a hátrányok, főleg a zaj! Ha lakásfelújítás van valahol, azt az egész ház hallgathatja, és Eszter sem tud aludni. Az elmúlt két hétben 3 napunkat cseszték így szét. Mivel 65 család laik itt, alig lehet megtalálni, hol is fúrják éppen a falat, ha meg is találom, és szólok, jobb esetben csak sajnálkozó arcot vágnak ("valamikor meg kell csinálni..."), rosszabb esetben elküldenek a francba.... Szombaton is a dermesztő hidegben, szélben apa kinn tologatta Esztit egész délelőtt... :( A nyár sem tűnik túl biztatónak, tavaly is majd megőrültem a hőségtől. Szóval menni kell.

A vágyunk egy kétszintes sorházi lakás lenne saját kertecskével, garázzsal. Annyi pénzünk persze nincs, hogy mindezt Budapesten valósítsuk meg, így Bp. környékén nézelődünk. De még így is elég kemény diónak tűnik. Remélem, szerencsénk lesz!

Na, most is elkezdtek kopácsolni felettünk, sanszos, hogy Eszti szegény mindjárt felébred... :(

Kép
waterlilly
 
 


Sziasztok!
Köszi mindenkineka köszöntéseket. Volt sok-sok ünneplés, de most inkább ruhákat meg egyéb hasznos holmikat kértünk neki.
Vettünk 10 lapozós mesekönvvet, na azokat nagyon imádta.

Megértelek Lilly! Nekem anyuék csak 8 lakásos házban laknak, de amikor vizsgaidőszakban tetőfelújítás volt, na azt nem kívánom senkinek az agyadban a kalapács kopácsolással tanulni. Szegény Eszti :( Ettől független én nagyon-nagyon szerettem Újpesten lakni. Szerintem Bp. környékével jobban jártok, mint Pesttel, gyereknek meg főleg jobb kint. Reméljük megtaláljátok álmaitok otthonát.
üdv mindenkinek, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Én nem bánom, hogy elköltöztünk Pestről, jobb itt mellette :)
Voltunk ma tanácsadáson, Zsófi 6720 gramm :lol: (3250-nel született, szóval a súlyduplázás kipipálva)
Vendég
 


Sziasztok!
Nagyon ügyes Zsófi, mi csak hathónaposan dupláztunk :D
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!


Tücsi: Gábor nagyon szép!! :D


Beneildi: Nagyon ügyes Lillu az állással és a pápával. Milyen aranyos lehet, ahogy integet mindenkinek :D

Lilly: Ne is mondd a költözést. Mi is erre kattantunk rá január óta, egyet néztünk meg kívül-belül, volt, amiket csak kívülről, elég volt annyi is :? Nekem ugyan a panellal nincs gondom, ill. annyi, hogy a mostani nagy panelből csakis 3-4 emeletesbe mennék. Mi Kápmegyerre gondoltunk, ill. ott is van egy konkrét rész, ami tetszik, de irreálisan nagy az árkülönbség a mi lakásunk és azok között :o Pest környéke meg szerintem még drágább, legalábbis nekünk nagyon húzós, hogy egy 1+3 felállású lakás 27-30 milla :( Ennyiért Szilasligeten tudnék venni egy nem túl nagy, de kényelmes, igényes családi házat, sőt, még olcsóbb is lenne :? Ha találsz valami érdekeset, akkor megoszthatnád velem is :oops: :)

Panndi: Nagyon szép a gyarapodása Zsófinak :wink:

Nekünk Vivivel van egy kis gondunk, nem is tudom, hogy írtam-e már. Nehezen kakil egy ideje. Most nincs időm sajnos részletezni, mert mennem kell, de egyelőre nem tudjuk az okát, és nem nagyon van "szer", ami használna, vagy ha igen, akkor nem eszi, issza meg :? Niki szerencsére jól van, ma is átaludta az éjszakát :D
lamme
 
 


sziasztok, mi is itt...

nekünk szerencsére a költözés még pocakosan megtörtént tavaly, de mivel ikerházat építettünk, így a szomszédban épp most fúrnak-faragnak, remélem hamarosan végeznek már! Egy szomszéd sem jó, komolyan mondom...de hát kompromisszunokat kell kötni, csak így tudtunk építkezni....na azért én nem panaszkodom.. :lol:

Nálunk az éjszakák horrorok, már egyáltalán nem alussza át Boti, 2x kel minden éjjel, és egyenlőre etetem, mit csináljak...? Várok, amíg rájövök, miért is kelünk ilyen gyakran. Tulajdonképpen 4 óránként kelés van, mint csecsemőkorunkban... :cry: Igazából arra gyanakszom, hogy a sok bukás miatt éhes éjjel, na de korábban is bukós volt... :? passz....remélem hamarosan javul a helyzet...
Vendég
 


Én is itt :lol:

Tücsi! Gratulálok Gáborhoz! Nagyon aranyos a képeken.

Eperke! Nem semmi, hogy Zsófi elindult! Akkor lassan futhatsz utána :)

Lilly! Ez a költözés téma engem is érdekel, majd írj, ha van fejlemény! Tényleg nem egyszerű, én az elmúlt 6 évben 3x csináltam végig :roll: Mi is szeretünk itt lakni, de egy-két éven belül kell majd egy nagyobb lakás, szóval akkor mi is újra belevágunk.

Babett! Pont tegnap jártatok a fejemben, hogy Botinak visszaállt-e az éjszakai rend. De ezekszerint nem :?

Panndi! Ha jól emlékszem Ti Bécsben kengurúban vittétek Zsófit? Tervezzük, hogy lemegyünk Egerbe, és tök jó lenne a kenguruban vinni Barnust, de eddig még nem használtuk. A kis gerincüknek ez nem árt? :?

KépKép
kutyfül
 
 


Én is küldök egy képet Barnusról, a hétvégén készült: Kép

KépKép
kutyfül
 
 


kutyfül: igen, abban vittük, ez a kenguru elvileg 2 hónapos kortól használható, Zsófi 3 hónapos volt Bécsben, kb két órát volt benne egy nap, nagyon jókat aludt benne :lol: Én mondjuk jól elfáradtam, de hát mindent a kölökért :lol:
Vendég
 


Barnus nagyon Édes, nem is látom kisebbnek Botinál...Na és nagyon csini! Én is szeretem ezeket a nagyfiús rucikat... :lol:

nekünk nincs kengurunk, de én nem is bírnám cipelni...
Vendég
 


Hááát, Zsófi akkor kb 6 kiló volt, nem mondom, kemény volt :lol: De hála az ilyen húzásoknak, öt kilóval kevesebb vagyok, mint mikor teherbe estem, szóval edzésnek nem rossz :lol:
Vendég
 


Kutyfül!

Mi is használtuk párszor a kengurut kéthónapos kortól kb. mostanig. Mostmár nem bírom a nyolc kilós kis seggét cipelni, ezért vettünk egy könnyű sportkocsit, azzal vonatozunk majd stb.
Lilla felém fordulva utált lenni, de átfordítva imád a kenguruban nézelődni. A kis gerincének meg egy-két alkalomtól semmi baja nem lesz.

Panndi!
ááááááááá megesz az irigység, én mindent megteszek mégis csak hízom. :oops:

Lányok lenne egy körkérdésem. Banánt ti mikortól adtatok? Sokan első kajának is adják, másik csak 10-12 hótól engedik... Nálatok hogy volt?

Üdv mindenkinek,
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

Kutyfül: Barnus nagyon édes, mint egy igazi nagyfiú! :)

Panndi: Zsófinak gratula a hófordulóhoz és a súlyduplázáshoz! Nagyon ügyes, hogy már ilyen korán sikerült neki!

Babett: Nálunk is volt ilyen. Zsófi három/három és fél hónapos koráig szintén aludt éjszaka, aztán egyik napról a másikra megint visszaszokott a kelésre és nem is szokott le róla egy hamar. Nem lehet hogy fejlődési ugrásban van Boti, 4 hónap körül van egy újabb ugrás. Nála lehet ez egy kicsit korábban jött...Az etetésnél jobb ötletem nekem sem volt, egy idő után helyre állt a rend.

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


ldi: Én nem adtam első kajának banánt, mivel azt messziről hozzák, ki tudja mi van benne címszóval. Kb 9 hónaposan, Karácsony körül kapott először Zsófi banánt, azóta imádja. Megeszik egy egészet egyszerre.

KépKép
KépKép
eperke21
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: