Új privát üzeneted érkezett!

Hajni!
A gyerek nálunk is átvette az irányítást, minden téren!

Tervekről csak annyit, hogy mi felújítottunk teljesen egy szobát és berendeztük gyerekszobának! A bölcső felé még olyan fluoreszkáló csillagokat is tettünk a plafonra. És mi lett mindebből. A gyerekszoba raktárrá változott, ruhaszárító és egyéb kacatok. Rögtön a kórházból hazaérkezéskor átkerült a bölcső a hálóba és mindenhol ottvan a gyerek. Persze szerintem természetes, hogy ő is ott érzi jól magát ahol mi tartózkodunk és ugye nézni is kell rá folyamatosan.

Szóval Hajni az irányítás már rég nem a mienk :lol:

Ma olvastam egy pár sort Ranschbugtól és az volt a lényeg, hogy olyanná kell válnunk amilyenné a gyerekünket akarjuk nevelni, mert neki mi vagyunk az elsődleges minta, hiába papolunk bármit.

Na megint egy fontos kaja kérdés! Egy borsószemtől meg lehet fulladni? Tehát milyen nagyságú vagy állagú kajától tud megfulladni a gyerek? A Kismama babakonyhájában olvastam, hogy 7-8 hónaposan már lehet makarónit adni a gyereknek (nem darálva) meg párolt zöldségeket elé tenni (brokkoli,sárgarépa stb.) és ő a kis kezével ezeket megeszi. Mit szóltok ehhez????

Ki a bogaras Hajni? :lol: :wink: Nem vagy az hidd el, ha én mondom :!:

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Bea, akkor megnyugodtam, köszi :lol:

Borsó: én még leturmiznám, nem a mérete hanem héja miatt. Egy jól mefőtt répát felkockázva is megesznek, de a héjával nem tudom mit csinálna, én még nem mertem egybe adni. De ha valaki már adott, ossza meg velem a tapasztalatait. A tésztát én is csak nagyon apróra vágom, azt már nem turmizom. Mondjuk én amúgy sem szeretem, ha a főtt ételt kézzel eszi, pedig tudom hogy ezt tanácsolják a könyvek. A zsemlét és egyéb száraz ételt, kis falatokba teszem elé, gyakoroljon inkább azon :lol:

Örülök, hogy nem csak én vagyok ilyen engedékeny :lol: . Mi azért használjuk a gyerekszobát is, mert úgy látom az is elég változatosság, ha másik szobában vagyunk. Pl. van hogy a nappaliban már csak nyűglődik vagy csak rajtam csüng, nem találja a helyét, akkor átmegyünk a szobájába és ott megint elkezd játszani. :lol:
Vendég
 


borsó: én turmi nélkül adtam pár szemet. héja valóban látszik a bugyiban, de sztem ha leturmizod sem biztos h meg tudja emészteni, legfeljebb nem látszik a pelusban :wink: úgy csináltam h megfőztem és kilapítottam ujjaim között, úgy nyomtam a szájába. így sztem elég kicsi az esélye h mellé szalad és a pocakjában már nem kell kicsomagolni :lol: mert azzal kapcsolatban nincsenek illúzióim h naná h nem rágja meg! :roll: különben sztem mellényelni gyakorlatilag bmit lehet. enyémnek kaja még nemigen ment félre, víz viszont annál többször. ja, és mazsolát is adtam már. én hagyom egy-egy darab kaját szopogatni-nyomogatni-bizergálni. nem is nagyon tudnám nem hagyni :roll: van h addig nem is hajlandó tovább enni, amíg nem turkálhat a kajában :roll: :shock: újabban rászokott arra is h a poharába mártogatja a kezét, mielőtt iszik belőle :shock: :? fogalmam sincs, hogyan tudnám leszoktatni erről. nem túl guszti szokás- a jövőre nézve... :roll:

gyerekszoba nálunk is van, használatban is, de azért nem "klasszikus babaszoba". nem ilyen habos-babos-bordűrös. nekünk nem volt rá módunk h kifestessük (febr-ban lett volna esedékes és aszondtuk h akkor inkább majd nyáron, de bébivel aztán örültem h élek, nem még egy festés...), úgyh maradt a napsárga fal, egyik részén a könyvespolcainkkal, amit függönnyel eltakartunk - ebbe most kiválóan lehet kapaszkodni :? - van egy nagy kanapé is, amin sokat aludtam vele eleinte és azon is szoptattam-szoptatok. na meg pelenkázó és kiságy.
de a lényeg h nekem eszembe sem jutott h ide be kellene "zárni" a gyereket h ez az ő birodalma, a többi meg nem. egyrészt valóban figyelni is kell rá és én nem lehetek mindig a gyerekszobában, ahogy bea is mondod, meg ahogy hajni te is: jó a változatos helyszín is. és főként: azt gondolom h a gyerek az életünk része kell h legyen - és ez abban is megnyilvánul h részese annak a térnek is, amelynek mi is. sztem később lesz majd aktuális az h a játékok lehetőleg a gyerekszobában legyenek eltéve és ne a lakás minden pontján, de most még azért nem tartunk ott korban.
Vendég
 

 
 

ági, írtad ezt a konyhában evés kontra szobában témát. hát, ezt én sem tudom pontosan h hogyan legyen: nálunk a konyhában van az etetőszék, de az étkezőasztal bent a nappaliban és ha együtt eszünk apával, akkor Vikit is behozom etetőszékestül és "együtt" eszünk (azért idézőjel, mert leghamarabb befejezi bébi, aztán a párom, én meg a végén egyedül maradok az asztalnál :roll: :evil: ). de ha csak ketten vagyunk, akkor megetetem a konyhában, én meg utána bent eszem - persze ritkán az asztalnál, többnyire állva, kanapén ülve v Vikót hintáztatva, stb. de szeretném, ha lenne ilyen normális családi étkezés. csak momentán erre kicsi esélyt látok :roll: :(

bea, azért jó sokat tökölt a posta (pénteken adtam fel)!! lehet, gyors kitanulták a levelemből a postáskisasszonyok is a kendőkötést :wink: én az utolsót írtam le a múltkor a csípőkötések közül. Babó Kriszta is azt javasolta (aki a képeken van). sok sikert!
Vendég
 


Sziasztok!

Köszönjük a jókívánságokat, a hófordulóra és hogy gyógyuljunk meg.
Már jobban, sőt jól vagyunk! :D Zita ma már evett szilárd kaját is, aminek nagyon örültünk, és bár hasmarsa még volt, de este már volt norm kaki is :oops: ami szerintem tök jó! Pöttyei elmúltak, helyettük apró picik jöttek, de azok is múlóban, és nem volt vészes. Tegnap azok a nagyok rémisztőek voltak. Szegény apa még meg is fürdette gyorsan, persze nem múltak el tőle. :roll: Gabi azt írta, valószínűleg ez nem a 3 napos láz volt, mivel én is beteg voltam, s nálam az nem lehet, hanem simán egy vírus után is lehet víruskiütés...bár azt írta az 8 óra múlva elmúlik, ez mondjuk nálunk nem így volt :roll: hát ez már nem derül ki azt hiszem, hogy ez most egy sima víruskiütés volt, vagy tényelg volt Neki ez a 3 napos láz + még tőlünk elkapta ezt a hasmenéseét is :roll:
Na, lényeg,hogy túl vagyunk rajta :D
És este lemértük, és nem fogyott, pedig semmit nem evett cicin kívül, sőt egyik nap azt is alig. nagyon örültem neki. Ezek szerint elég volt a csak tejcsi is. Én fogytam, mondjuk azt nem bánom.

Abszolút igény szerinti szopi párti vagyok, ahogy Doo is írta, s egy véleményen vagyunk, így nem ismételném. Nálunk hiába evett viszonylag "jól" (önmagához képest) este hozzátápit, akkor is ugyanúgy kelt éjjel. És én épp akkor vettem oda magunkhoz éjjelre, mikor már nem csak enni kelt 2X egy éjjel, hanem sűrűbben és már éreztem, hogy tuti nem éhes, hanem cici kell és anya és bújjunk össze. Persze mikor nehéz éjjelünk van épp, végső elkeseredésemben szoktam azt gondolni, hogy biztos éhes, meg hasonlók. Azért higgadtan nem gondolom, hogy éhezne. Főleg, hogy 6 hós koráig heti 20 dekákat hízott (és már jóval előtte sűrűn kelt éjjel), már azt vártuk, hogy lassuljon már le a gyarapodás. Nesze nekünk!
És bennem egyre inkább az fogalmazódik meg az igény szerinti szoptatásról, és ezzel senkit megbántani nem szeretnék, de azt látom, hogy hosszú távon is ez a leghatékonyabb módja a szoptatásnak! Ismerek olyat aki nem így szoptatott, és elején fagyasztani kellett a tejet annyi volt, aztán szépen "elfogyott"...nekem sosem volt "több" fejni sem tudtam, mert nem jött szopi után, és mégis mai napig van és azt mondom "bőven". Ezt most főleg megtapasztaltam, hogy kevesebbet szopizott egyik nap, s úgy telelett a cicim, majd kidurrant, pedig nem jellemző, mert ugye sűrűn kiszopizza.

na, és 2 aranyos történet ezzel kapcsolatban:
Anyum könyvelőjének májusban lesz 2 éves a kislánya, s igény szerint szoptat-még most is. Anyu pont ott volt náluk, s mondta a kislány, "Anya, cici kell!" erre elkezdtek szopizni, s a kicsi egyszer csak felnéz az anyukájára, s mondja "Nem jön!" anyukája biztatta, hogy szopizzon tovább, mert jönni fog, ő már érzi...aztán újra szopizott majd közölte: "Jön egy kicsi!"

egy barátnőm pedig most írt emailt, ott is 2 éves mindjárt a kisfia, és ilyeneket mond: "Anya, cicizzünk kapaén!" értsd:kanapén :D
Olyan tündériek szerintem!

na, ezt elküldöm...

Kép
ági_bp
 
 


Borsó:én pont ahéten próbáltam, de most először üvegeset, gondoltam nem paszírozgatok. Jól bírta teljesen, bár amennyit evett belőle :roll: viszont pár hete még amikor én ettem borsót, pukizott tőle annyit. A kis ratatata, nálunk reggelente nyom egy sorozatot miközben hasra fordul... :oops: :lol:

És ha már a borsónál és a beceneveknél tartunk, mi Borsónak hívjuk Őt! Kicsi bébinek apája sokat mondogatta, hogy kis Cukorborsó, aztán lett egy zöld ruhája, amiben Borsócskának hívtuk, és valahogy így kezdődött. Már simán Borsó a neve. Meg Kispofi (a kicsi pofija miatt) abból Pofi. Mindre hallgat :lol: De most már egyre gyakrabban Zitázzuk is. :wink: meg aztán Pofó, Pofófül, Borsófülű, Pocifül, Bocifül. :lol:

Nálunk nincs gyerekszoba. Terveztük, hogy majd különtesszük és akkor átalakítjuk a kisszobát Neki...de ezt a különtevést elnapoltuk..vagy eléveltük :roll: évelő :lol: :lol:

Jaj lányok, a fulladásról, pont mondta adokinéni, hogy egy 1 év körüli gyerek almát aspirált. Nem lett nagy gáz, de megijedtek :shock: :cry: :?
Meg egy barinőm ilyet mondott (aki szerint Zita bárányhimlős és szerinte jobban kellene Őt kvázi erővel tömnöm) hogy hallott egy olyan esetet, hogy egy 4 éves kisfiú megfulladt a virsliben. Talán a héjában :roll: :cry: :cry:

Kép
ági_bp
 
 


Hajni, annyira jó sztorikat írsz Hangáról, nem semmi kiscsaj, rafkós, az tuti! :wink:

Rozit én is megnéztem, és nagyon szép. nekem feltűnt, hogy lekerült a csoportképről, és hogy ott nyomult valamire az első képen. :) Bea, Ti géppel nyírtátok a haját?

Kata, hogy ment a csípőkötés? Én próbáltam múltkor de nekünk nem sikerült :cry: egyszerűen nem tartja a hátát, úgy érzem kieshet :roll: nem olyan biztonságos, mint elől...bár biztos valamit elbénáztam. Pedig a háti hordozás is érdekelne! Úgy lehet mosogatni is :lol: :lol:

Kép
ági_bp
 
 


Ági végre végre!!! Jó, hogy meggyógyultatok.

Na most megpróbálom sorba.

Gyerekszoba: én sem az elzárásra gondoltam annak idején, hogy máshol nem is játszhat majd hanem arra, hogy mindig lesz energiám visszavinni a gy.szobába, a nem használatos játékokat. De mivel úgyis mindig PONT AZ KELL AMIT ELRAKOK így nem rakok el semmit. Úgyhogy nekem ere nagyon jól beváltak a játékdobozok, nem kellett külön polcot felszabadítani, hanem ebbe ömlesztek mindent. Ebben a pakolós korszakban, nagyjából addig is tart a játék amíg mindent kivesz és elhajít. Húúú, mint ahol bomba robbant :lol: Ja, de van néhány játék amit nem ér el, ezek a nem megunt játékok és akkor kapja meg őket ha már nem tud magával mit kezdeni vagy én szeretnék csinálni valamit, pl. tornázni. (Kiccsajom most épp sarokba állította magát, ott áll már percek óta és néz engem és a tv-t felváltva :lol: . Na most pont elment. :lol:)

Nálunk sem olyan babás a gyerekszoba, viszont a régi szekrényt tök jól kidekoráltuk öntapadó tapétával és ilyen micimackós dekorgumi figurákkal. :lol: Naon kis kreatívak voltunk. :lol: Csak a kiságy és pelenkázó az új.

Doo, nálunk is a maszatolás nagyon menne ebédnél, de ebben az egyben ölég szigorú vagyok. Én úgy ülök le enni, hogy ott a szivacs és amint valami lecsöppen már törlöm is . Egyébként tálcás -vagy ilyen kosaras vagy hogy nevezik- előkéje van és ha abba cseppen valami addig Ő sem hajlandó ám enni, míg azt ki nem vette onnan. De ha valmi pépes esett oda akkor azt várhatom mikor veszi ki végre és hajlandó újra felemelni a fejét, úgyhogy ilyenkor is jobbnak látom ha én eltűntetem onnan ami Őt nagyon ingerli. Lehet, hogy így kicsit később lesz önálló az evésbe de ebben nem tudok megváltozni, hogy hagyjam szanaszét maszatolni. :oops:

Fulladás: Ági jól rámijesztettél, így is ezer dolgon tudok parázni most itt az ezeregyedik. Amúgy is jobban félek tőle, mióta az almát félrenyelte, és a víz, hát az állandón félremegy.(Szia sorstárs Viki! :lol: )

Szopiról nincs sok saját tapasztalatom, de megértem, hogy az igény szerinti mellett dötöttetek, hiszen én sem csak az óra szerint etetem. Ha már nyafogva mutogat a konyha felé, biztos nem várok még fél órát, csak azért mert 1-kor van az ebédidő az én terveimben.
Vendég
 


Ja, még a becenevek: sokáig én is annyi becenevet aggattam rá, hogy idővel már oda kellett figyelnem hogy hívjam a nevén is mert mégiscsak jó lenne ha arra is hallgatna.

Doo, és még a közös gyűjtőnéven "bogárkám"-nak is szoktam hívni :lol:
Vendég
 


Ági! Örülök, hogy jobban vagytok! Bio doktornéni mit mondott?
Nagyon aranyosak a történeteid a szopiról! Elképzelem milyen cukik lehetttek a gyerkőcök.
Én a Kismamában olvastam: 2 év körüli gyerek és anyukája beszélget! (el akarja választani)
Gy:Anya adjál cicit!
A: Megöleljelek?
Gy:Cicit kérek!
A: Megsimogassalak?
Gy:Nyomjad a szájamba a cicit!!!!! :lol: :lol:
Nem szó szerint van és bocsi ha ismertétek, de szerintem nagyon aranyos!

Na a fulladásról ennyit!

Nem mintha a gyerekem enne bármit is az anyatejen kívül. Legalábbis nem értékelhető mennyiséget! A védőnő azt mondta ne parázzak, örüljek, hogy szopik!

Épp tegnap mondta egy rokonom, hgy azért nem alszik éjjel ROZI, mert ÉHES! Hú ettől nagyon kiakadtam! Tegyük fel, hogy így van és tényleg nem eszik eleget napközben, de erről én tehetek? Mintha nem adnék neki enni! Kap minden nap gyümöcsöt, főzeléket , és tápszert is a cici mellé, de ha egyszer nem kell neki. Csak nem éhezik!?

Ma megyünk tanácsadásra méricskélni! Most ugrik a majom a szatyorba!!

Csípőkötéssel még nem jutottam sehova. Nem akarom szétszedni az állandó csomót így meg elég macera, de próbálkozom keményen!

Rozinak két napja folyik a trutyi az orrán (szó szerint)! Sprézem meg porszívózom, de így is szörcsög sokat és éjjel még emiatt sem tud aludni. Azért nem akarom tulzásba vinni a porszívózást, mert gondolom az nem tesz olyan jót a nyálkahártyának. Olyan fehér vizes cucc jön belőle, az aszerintetek vírusos? Szóval mi a jó ha sárgás, vagy ha fehér? Már bocsi a részletekért :?

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Hajni!
Már nem emlékszem, hogy mit mondtál, TI hogy álltok a kis Hangyáddal az éjszakához. Ő ugye nem szopitik! Szóval alszik éjjel?

Csajok! Kövezzetek meg, de néha játszom a gondolattal,hogy ha már nem szopna Rozi baba akkor talán alhatnánk éjszaka. Persze ez mindig éjjel a 100ik ébredés után jut eszembe, de kivagyok attól, hogy nappal mosott fos vagyok. Bár ha nem szopna akkor tutira éhen halna a kis tündi bündi :?

Na ébredt, megyek szoptatni :lol: :lol:

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Bea, szerintem az a jó, ha vizes, áttetsző szötyi jön az orrából. Az vírusra utal. Mikor sárga, zöld, stb az baci, olyankor a baci felülfertőzi a vírust. Az a rosszabb, arra kell antibiotikum (ha kell persze) A megfázésok nagyon nagyon nagy része vírusos, tehát arra csak tüneti kezelés kell. Orrspray, orrszívás-szerintem szívd ha szükséges, mert az sem jó, ha eldugul az orra, s a szájn veszi sokat a levegőt, akkor meg kiszárad a száj-torok nyálkahártya, és fájhat a torka-he eddig nem fájt volna :? Én úgy csináltam, befúj a spray, kiszív porszívóval, aztán ha kellett kapott Nasivin orrcseppet (van babáknak)doki szerint ez segíti a gyorsabb gyógyulást :roll: És mellette cebiont kapott. Az C-vitamin, de talán ismered is.

Mint írtam én is ha nehéz éjszaka van, néha elvetemülten arra gondolok, hogy éhes. De szerintem ha éhesek lennének ennék a szilárd kajákat napközben, nem?? Vagy létezik ennyire válogatós gyerek??? Én nem akarok olyan lenni, hogy gyere kislányom itt a vacsora, xy egészséges hamika...nem kell?? Hát akkor itt van Kinder Pingvi :twisted: :twisted: Bár néha már annyira el vagyok keseredve, hogy azt érzem, mi lenne ha megcukroznám, megsóznám, megnemtommicsinálnám csakegyenenmáezagyerek :)

Biodokinénink nem nekünk van sajnos :cry: Katáéké ez a szerencse :D de várjuk az összes infót, amit megoszt velünk :wink:

Kép
ági_bp
 
 


Hát ha nekem ilyet mondana majd, hogy anya, kérem a cicit, hát én szeretném majd adni neki! Néha ezen filózom, hogy lehet addig kellene várni a kistesóval amíg Zita le nem választja magát...mert mi van ha még szopik és esetleg valami miatt a várandósság alatt nem szoptathatok? Mert pl nekem most is elég sokat keményedett a hasam, szednem kellett elég sok magnéziumot. De én azt szeretném ha Ő maga választódna majd el.
Ki mikorra tervez kistesót? Mi arra gondoltunk, hogy úgy kezdünk el próbálkozni, ill. adunk szabad utat, hogy min. 2 év legyen a korkülönbség...az ugye most ősszel lenne esedékes. Bár jelen pillanatban azt meg korainak érzem.Az mindjárt itt van. Úgyhogy majd meglátjuk. De nem szeretnék visszamenni melózni, bár ember tervez Isten végez.

Kép
ági_bp
 
 


Bea, úgy tudom, ha fehér, az a kisebbik rossz, a sárgás az már nagyon bacis.
Senki nem fog megkövezni az éjszakák miatt, mindenkinek jogos igénye az éjjeli alvás. Majdcsak eljön annak az ideje is, de tudom, h ez sovány vigasz.
Én már nem szoptatok, se éjjel se nappal mert nincs mit. Talán az én hibámból is, de mostmár mindegy is hogy miért, olyan eső után köpönyeg.
Hangi nagyon rég, 6 hetes kora óta nem eszik éjszaka, Ő hagyta el, nem ébredt fel. Igaz akkor még 10kor evett utoljáta és f6-6-kor kelt, de ez az Ő korában egy álom helyzet volt.
Aztán mikor jött a szepás korszak újra kezdett éjjelente ébredezni, de elég volt egy kis magamutogatás :lol: , márminthogy én megmutattam magam, egy kis simi, rosszabb esetben cumi is és visszaaludt. Mostmár megint egyre több a teljesen átaludt éjszaka, de ezt még nem merem elkiabálni. Tegnap pl. 4x kellett átmenni, egyszer még ki is kellett vennem, mert nagyon visítva sírt. Szerintem álmodott valamit. Kis Tücsköm-Bogaram( :) ) nagyon megijedt. :(

Doo, megkerült azóta a z Apeh-os leveled?
Vendég
 


Kistesó: nálunk alapfeltétel, ha nem tudunk addig elköltözni, hogy Hangi önállóan tudjon 4 emeletet megmászni, mert ugye 2 gyereket cipelni...
Vendég
 


Sziasztok!Na most van egy kis időm,bár itt téblábol a lábam alatt!

Gyerekdolgok téma:Hát nálunk is mindenhol van minden.Az ő szobája elég pici(1+2 fél szobás lakás)övé az egyik fél-ahova már jószándékkal sem tudunk semmit bezsúfolni.Így jó pár dolog a már a nappaliba van és ő is meg az éppen aktuális játékai(most:ásványvizes palack,gumi kesztyű nemhasznált cumisüvegek....)is.bemegy a szobájába önállóan ott is káoszt csinál de hosszútávom itt van a nappaliba velünk.A hálóba terigetek csukott ajtónál,mert itt lehetetlen:a 10. le fel pakolás után és a szárító összedöntése záróakkord segített a döntésbe ITT NEM LEHET TERIGETNI!!!

Bea:szerintem is az a jó-szívjad ki,ha letepad az már zöldes-sárgás)
Cebion cseppeket én is adok neki!

Sajnos van válogatós gyerek!!!Néha én is tanácstalan vagyok...Most már elérkezettnek látom az időt,hogy ne baby ételt egyen-de nem kell neki amit én főzök!Sajnos ez rászoktatás,bár muszájból mert mást nem akart enni és hízni sem!

Kistesó:Hát én ettől a hónaptól nem szedem a gyógyszert..kis tisztulási idő és nyár környékén bele kéne vágni!Bár több mint fél év kelett ahoz,hogy ő is megfoganjon(előtte volt egy vetélésem is)
Bár az nekem is még meredek,hogy mi is lesz??::két apró gyerek!!??

KépKép
vicuska
 
 


Kép Kép Kép Kép

KépKép
vicuska
 
 


Vicus!
Lotti nagyon csinos kislány! Otthon is szoktad így öltöztetni, szóval kisruhába?

Köszi csajok, megnyugodtam!
Voltunk dokinéninél tanácsadáson, megvizsgálta és azt mondta semmi baj, csak egy kis nátha. 7160 g. az előző hónaphoz képest 400g-al gyarapodott, ami jónak mondható. Ahhoz képest, hogy alig eszik :shock:

Ma mozgalmas napunk volt, mert a védőnő is itt volt, és Rozi babát éppen ébren találta. Volt ám ámulás meg bámulás, mert hónapok óta az alvós idejében jön és csak az alvó gyereket látja.
Beszéltünk a főzelékekről és mivel pont kaja idő volt, mondta szeretné megnézni hogyan eszik :? A szokásos, volt , első pár falat után (úgy 7-8 kiskanál) kiverte a kezéből a kaját, meg ráfújta. Ő azt mondja, hogy szerinte tök jól eszik a gyerek nem az étvággyal van baj, csak az a bibi, hogy nagyon türelmetlen és azért nem eszik többet. Szóval nem bírja kivárni, hogy a kanál a szájába kerüljön.

Azt mondta Rozi többemberes baba :lol: (ez pár perc alatt lejött neki, gondolhatjátok mit művelt!), és azt javasolta szerezzek be egy járókát és próbáljam kicsit odaszoktatni a gyereket, mert különben örökké rohangálhatok utána és nem lesz egy szabad percem sem :roll: Szóval szerinte fokozatosan hozzá lehet szoktatni, hogy legalább délelőtt egy órát elllegyen benne és így önállóan megtanul játszani nem fog egyik játéktól a másikig rohangálni a szobában.

Elgondolkodtatott a dolog!

Nálunk nem lesz kistesó! :oops:

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Június:az első képen készültünk a baba-mama klubba!A másodikon a hintáson az igen itthoni tunika!

Hát igen..én is vettem neki de kb 2* volt kinyitva,mert ugyanaz mintha a kiságyba lenne.Mert nem szintes házban lakunk..így szerintem felesleges pénzkidobás volt részünkről.

KépKép
vicuska
 
 


Bea, komolyan? Én is mondtam már vagy 3X hogy nem lesz :roll: de akkor éppen pipa voltam :evil: :oops:
x nn nnnnnnnnnvv vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvűű n euz Zita üzeni

Kép
ági_bp
 
 


Sziasztok!

Végső elkeseredésemben megpróbálok tőletek is tanácsot kérni.

Kislányom most múlt 9 hónapos és kb 2 hete nem hajlandó megmaradni a kiságyában. Már ahogy teszem bele megfeszíti magát és ordenálé hangon üvölteni kezd. Egyszerűen nem alszik csak üvölt benne.

Megpróbáltam már hogy a mi ágyunkon aludt el és utána teszem bele, de a legszebb álmából is felkel és üvölt. Semmi nem használ, próbáltam 5 órán át ültem éjszaka mellette, de akkor is csak üvölt.
2 hete köztünk alszik és így nem tudja olyan jól kipihenni magát, mintha külön aludna, mert ugye ahányszor mozdulun mozdul ő is és hát mi sem vagyunk valami fittek (ez még enyhe kifejezés volt).

Nonó kezdettől külön szobában külön ágyban alszik, és kb 2 hete kezdődött el ez a nem alszom a kiságyban csak üvöltök játék és már teljesen kivagyok.

Remélem valakinek volt/van hasonló tapasztalata és tudtok segíteni!

Várom válaszotokat!

Ancsa

Kép

Kép
ancsa800418
 
 


Szia Ancsa! nem hiszem h én sok tanácsot tudnék adni, mert nálunk ez nem volt, de ha mellettetek alszik, biztos hogy a Ti hiányotok a priblémája a kisággyal, úgyhogy valami kompromisszunos megoldással lehetne áthídalni. Nekem az Ágiék alvása tetszik nagyon kiságy összenyitva a nagyággyal, de ezt Ő majd biztos megírja. (bocs Ági, hogy a nevedben nyilatkozom :lol:
Esetleg matrac a földre az ágy mellé, ez Ranscburg szokta javasolni, esetleg mellette elaludni aztán visszamenni a felnőtt ágyba akkor ő már nincs mozgatva és nem is érzi, minden mozdulatotokat. bocs, ha hülyeségek, most ezek jutottak eszembe. Az biztos, hogy ha ennyira sírna benne, én nem erőltetném a kiságyat. De biztos nem könnyű, kitartás!

Bea, Rozi nem is többemberes, csak életrevaló. :lol: . Az meg szerintem BAROMSÁG, hogy azért szoktasd a járókába mert mozgékony. Persze próbáld meg hátha tök simán megy, de szerintem nem attól lesz kevésbé mozgékony egy gyerek, hogy lekeríted 1x1 méterre. Ha meg nagyon nyüzsi, lehet h meg kell tanítani játszani, de azt csak úgy tudod, h sokat együtt játszol vele mintát adva neki, egyre kevésbé beleavatkozva a játékába. Egy ekkora gyerek egyébként is csak peceket játszik 1valamit. Még a kiscsoportban is 5-10 perces foglalkozásokat kell tervezni, mert addig köthatő le hatékonyan a figyelme. De azért próbáld meg nehogy én beszéljelek le róla. Lehet hogy Rozi tényleg szeretni fogja :lol: . Akkor viszont irigy, irigy, irigy leszek :lol: :oops: , mert nekem mindig a lábam alatt van és sokszor lépni sem tudok Tőle.

Úgy bírom Lottit, gyönyörű és Ő a topic kis hajasbabája. Az egyetlen copfos kislányunk. :lol:

ÚÚÚ, én ma megint nekiestem Hangi hajának mert a múltkor nem lett olyan rövid mint ahogy akartam. Na most az lett, kicsit félek is Apjától mindjárt jön haza :shock: . De az Ő érdekében vágtam, h erősödjön, szép haja legyen kamaszkorára. :lol:
Azért helyenként foltos mert egy kis sajtkukac volt. Ági, Te hogy vágtad ollóval, mozdulatlan volt Zita?
Vendég
 


Szia Ancsa!
Jó kemény éjjeleitek vannak akkor :cry:
Én is azt tudom mondani, amit Hajni :wink: ha köztetek legalább alszik, akkor valószínűleg a testi kontaktust igényli...és ha nem fértek kényelmesen el, arra tényleg jó megoldás ahogy mi alszunk, a kiságy a mi ágyunk mellett, egyik oldalról levéve a rács, a matracok pedig egy szintben. Így Ő szabadon gurul a két ágy között. Nagyon jól elférünk. VISZONT! Épp most tervezzük, hogy ez azért most hogy egyre ügyesebben mozog nem biztos hogy jó lesz, mert ugye napközben is ott alszik, s most még akadály jelent a nagy párna, takarók, stb, de egy idő után félek, legyőzi ezeket, s ha én épp kint tevékenykedek, és felébred, és ha nem jelez...szal félek nehogy leesen majd. Ill így ugye a kiságy sem a legalacsonyabb szintre van engedve, hanem kb félúton van :lol: és mi lesz ha feláll a rácsnál :roll: ki ne essen. Na, szal azt tervezzük hogy leköltözünk a földre. Így az ágykeretünket szét kell szedni, és Zitának venni egy, a miénkkal azonos vastagságú matracot (mert a kiságyba való ugye jóvel vékonyabb). De most ez tűnik a legjobb megoldásnak. Így lesz egy marha nagy ágy a földön 160+90 cm. De onnan már nem eshet nagyot. Aztán ha már elég ügyes lesz akkor visszaköltözünk fel, Ő talán külön ágyba, a kistesó meg majd vígan imádni fogja a kiságyat :lol:
Igazából egy 2 m-es ágyon filóztunk először, de a 160 cm-esen hárman nagggyon szűkös (Zita hasra-vissza forgolódik alvás közben) s az a plusz 40 cm asszem nem oldaná meg a dolgot, s a probléma, hogy nappal ha nem vagyok ott leeshet, ugyanúgy megmarad :roll:
Húú, ezt kiveséztem, azaz még tudnám tovább, a dilemmánkat, hogy akkor mi legyen a kisággyal és a külön szobával és a nappali alvásokkal, de ezt majd máskor.
Ancsa, nekem ezek jutnak eszembe, de ez elég helyigényes, és ez akkor jó, ha baba-anya-apa ezt szereti, és jól működik a Ti családotokban. Megjegyzem mi azt terveztük, hogy NEM fog velünk aludni :lol: Most meg imádjuk ezt.
Kitartást! És azért egyszer egyszer így is előfordul mozgalmasabb éjjel, de azt hiszem ezeket nullára redukálni szinte lehetetlen. Egyébként szoptatsz/esztek éjjel?

Kép
ági_bp
 
 


Hajni, ollóval vágtuk igen, valahogy apával eltereltük a figyelmét, s az ujjaim közé befogtam a hajat, s úgy nyírtam. Zitának azért nem foltos, mert neki elég "hosszú" maradt, szerintem olyen 4 cm-es. Így ha valahol rövidebb, akkor sem lett folt, csak a frizura nem tökéletes. :) Egyébként soha ezelőtt nem vágtam hajat.
De még mindig izgatja a fantáziám ez a géppel való nyírás 21 mm-re, csak olyan nehéz elképzelnem, tartok is tőle :roll: azért is kérdeztem Beát, hogy géppel nyírták-e Rozit, mert akkor láthatnék valakit, akinek géppel lett lenyírva.

Kép
ági_bp
 
 


Ja, és Bea, nekem azt mondta egy szopis tanácsadó, hogy neki a gyerkőc akkor is 43szor kelt amikor már NEM SZOPOTT! Mert most anya így bújok hozzád, meg hagy tegyem ide a kezem, stb... :D úgyhogy nincs remény :lol:

Kép
ági_bp
 
 


Lotti olyan nagylányos és én annniyra imádom az ilyen mesztelen combos képeket :lol: Zitának kis fodros és puha :lol: :lol: nem is áll így rajta, mint Lottika. És tényleg, copfos :shock: cukiii

Kép
ági_bp
 
 


Bea, Rozi jól "bemutatkozott" a védőnőnek! :wink: hát Zitáról nem sokan mondanák meg, hogy többemberes (talán akik szoktak látni sétálni). Ő ha jön valaki vagy mi megyünk, akkor 99%-ban tündi-bündi csak nevetgél, eljátszik, hasonlók. Mindenkit levesz a lábáról. És amúgy tényleg egy tündi-bündi, és szerintem nagyon barátságos gyermek majd felnőtt lesz-ha lehet ebből már most következteteni :roll: de azért nagyigényű. Mondtam a múltkor, hogy végülis csak az evéssel, az alvással és a sétával vannak nehézségeink, egyébként minden oké. :lol: Meg persze Ő nem játszik el csendben amíg én megfőzöm a háromfogásos ebédet.
De akkor sem cserélném el egy csendes babára!! Sőt, nekem ezek a "vagány" babák jöttek be mindig, akik "veszekedtek" az anyjukkal (meg velem). Mindig olyan jókat nevettem rajtuk :lol: most meg nevetek magamon :lol: :lol: vagy inkább Zita rajtam :roll: :roll: :o

Kép
ági_bp
 
 


Írjak még valamiről? Az utsó 5 hsz az enyém :oops: :oops:
Hová tűnt Doo? És Damon Hill? :lol: :lol:

Kép
ági_bp
 
 


Ági, legalább volt mit olvasni reggel.
Én ollóval is olyan rövidre vágtam, mintha géppel lenne, csak a náhány belenyírt folt árulkodik az ollóról. És nincs 2 centi se és nagyon cuki. (pesze kissé elfogult vagyok :lol: ) Majd a szülinapi fotózkodás,előtt még elviszem fodrászhoz, hogy javítsa ki a hibáimat. :oops:
Majd megpróbálok feltenni képet, tegnap csináltam.

Ági, Vicus nagyon bátrak vagytok a kistesó kérdésben. Én is sokat agyalok rajta, hogy jó lenne 2 éves korig és nem mennék vissza dolgozni, de valahogy még nem mertem kimondani rá az igent. a férjem, azt mondta ebben legyen a döntés az enyém, mert mégiscsak az én életem változtatja meg jobban. De azért segíthetne dönteni :!:

Bea, azért oszd meg velünk, mit csinált ez a kis drága Rozi baba, hogy ezt mondták rá? :lol:

Enyém is ha van nálunk valaki vagy mi valahol, olyan jó gyerek, de ezt megint nem kiabálom el. Azért az orvosnál elég sokat kell várni, el is fogyhat a türelmük mire bejutnak. Sokszor nem is foglalkozik velem ha van nálunk valaki, mindig nyújtogatja oda a játékait. Azt persze kötelező elvenni, mert ha nem megmutatja hogy tud sikítani. :lol:

Damon Hill :lol: :lol:
Vendég
 


Lehet elkiabálom, de már negyed órája rajta van a cipője és tűri sőt sétálgat kapaszkodva és egyedül meg tudott állni benne, úgyhogy csak nem lehet ez olyan rossz neki. :lol:

Még valamit akartam de nem jut eszembe, mindegy, majd később.
Vendég
 


Jaj, eszembe jutott, pontosabban Ő jutatta eszembe, mert megint mondta. Azt mondja, hogy Nya és ezt az anyára mondja :lol: . Olyan jó és pont ezt felejtetem el az előbb. Szégyen szégyen :oops:
Vendég
 


Ági!
Írjál csak bátran nagyon j olvasni téged is! :lol: És ugye nem baj, hogy mindjárt nem válaszoltam, én nem vagyok éjjeli bagoly :wink:?! A 23 óra nálunk már mega későnek számít, ilyenkor már legalább 3x kelünk.
Valamelyik éjjel ránézek a digi órára és látom 3 óra 15 perc. Juhé, gondoltam tök sokára kelt fel Rozi, erre jobban megnézem és 23.15 :shock: . Na így már nem is volt annyira juhé :cry:

Ági és légyszi ne rémisztgess engem ilyenekkel, hogy ha már nem fog szopni, akkor fel fog ébredni :wink: Ez nem ér, legalább a remény maradjon meg!

Rozi haját azzal a fokoztattal nyírtuk a 0-ás után a legkissebb. Az én karomban volt , közben a csajszi nyírta (házhozjáró fodrász) és nagyon jó lett tényleg. Már kétszer lenyírtuk így és mostmár szépen nő, és dusabb is sokkal. Egyenlőre nem tervezem megint nyírni. Elég jól bírta nem félt a géptől vagy hasonló csak türelmetlen lett a végére, mint mindennel.

Kistesó bonyolult összetett kérdés, én tényleg így érzem nem csak mérgesen :? Majd kifejtem egyszer!

Hajni!
Rozi igenis kiválóan fogja magát érezni a járókába, nagyon jól el fog játszani benne és tavasszal kiteszem majd az udvarra és ott fog játszani :P Na most ért a kezem a bilibe :lol:
Kapunk egyet kölcsön uh egy próbát megér, de pénzt nem adnék érte!
Szerintem kijelenthetjük, hogy Hanga baba azt mondta ANYA!!!!!!!!! Hurrá! Gratulálok! A kiscipő rajta van még :?:

Nem érszletezném miket csinált, hiszen biztosan ti is el tudjátok képzelni. 50x felállt, mindenbe belekapaszkodott, lerángatott mindent a nappali asztaláról, a műanyag flakonokon gázoltunk keresztül, stb. stb. csak magát adta, semmi spéci! Ja és egy óvatlan pillanatban elkapta a kistáskáját és kezdett volna pakolni belőle ui nyitott állapotban volt :lol:

Ancsa!
Amikor én először íram ide a csajoknak azt mondták ki kell bírni ez van! Elég rosszul esett, hogy nincs recept, DE tényleg ez van igazuk volt!
Én is csak azt tudom mondani amit Hajni és Ági előttem. Ez vszínűleg a szep. szor. lehet és nem lehet ellene mit tenni. Asszem örülni kell, hogy ennyire ragaszkodik hozzád Nonó, ezek szerint jó a kapcsolatotok. Az együtt alvás akkor jó igazán, ha mindenkinek megfelel a családban. Nálunk Apa is imádja, hogy velünk alszik Rozi. Az, hogy köztetek nem aludta át az éjszakát attól is lehet, hogy az alvásritmusotok még nem hangolódott össze, vagy csak meg akart győződni róla, hogy tényleg mellette van -e anya!

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Doo biztosan fürdik :!: :lol:

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Látom elkövettem egy -két stilisztikai és helyesírási problémát! Ugye értelmes így is, és ugye elhiszitek, hogy tudok ám rendesen fogalmazni és írni? :lol:

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Stilisztikai és helyesírási hibát (nem problémát) ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Bea, örülök, h. nem beszéltelek le a járókáról, nem is akartalak, sok sikert hozzá! :lol: . Te elégedett vagy a védőnőddel? Én az enyémnek nem sok hasznát veszem. Még a kajálásban sem tud tanácsot adni, mindenért az orvoshoz akar küldeni.

Nekem nem tűnik problámának amiket írtál, feláll, pakol. Most tanult meg járni, csak nem fogja máris a palackokat is kikerülni! Az majd a következő állomás... és csak egészségesen kíváncsi. Én még iskolás koromban is imádtam táskákban kutatni :oops: . Néha találtam is zavarbaejtő dolgokat, olyankor mindig le lettem szidva, hogy ne kotorásszak ezt nem illik :lol:

A cipőt már levettem, mert alszik :lol: . De sokáig rajta volt, csak a mászásban zavarja, ha meg ül a földön a kilógó tépőzár mindig leragad a szőnyegre :lol: . Még egy párszor ráadom szoktatni, aztán a lakásban már nem fogom.
Vendég
 


Nahát csajok, ejnye-bejnye. Este van, egyedül vagyok, ráérek és nincs mit olvasni reggel óta. Most akkor vasaljak? Na ne már!!!

Asszem ma nem voltam a legjobb formámban, így utólag visszagondolva vagy 100x elmondtam ma hogy "jaj, Hangi, hagyd már abba", "nem igaz, hogy melletted mindent csak egy kézzel lehet csinálni" és hasonlóakat. Aztán persze mikor édesen fekszik a vállamon olyan bűntudatom lesz, de olyan fárasztó, hogy most megint vagy inkább még mindig nem tudok 2-t sem arrébb lépni anélkül, hogy Ő ne csimpaszkodna sírva a lábamra, hogy vegyem fel, ha meg leteszem esek át rajta mert nincs fél méter sem köztünk. SOHA. Bocs, a panaszért csak ma nem voltam túl jó passzba. :cry:
Vendég
 


huh, mennyit hsz 8)

nálunk annyi minden történt kb két hét alatt, hogy szó szerint a fejem kapkodom: pár lépés mászás, majd nagyon sok mászás, néhány felülés, majd ülés-mászás-ülés-mászás, felállás múlt kedden, amit én nem láttam. Most szombat este felállt, örvendek, mire az apja már a hét elején is felállt :oops: sztetek mit kapott??? Majd mai nap lépések hónalj alatt tartva a sógorommal. Hihetetlen. Ez mindig ilyen tempós? Most SEMMIT nem tudok csinálni csak mikor alszik, mert különben koppan a kis buksi. És sikít, megvigasztalom és visítva mászik vissza, húzza fel magát és egy pillanatra elnézek koppan a kis buksi, ....

Totál kikészültem. Ti ezt csináljátok hónapok óta?! Tessék visszavenni bennünket a többemberes klubba.

Ma este és minden este azon agyalunk, hogyan lehet kivédeni az eséseket, mit kellene elpakolni, stb..

Járóka: én ma betettem, amíg főztem - egy fogás tészta :oops: . Nyöszörgött, de legalább nem koppant a buksi.

Ezt elküldöm :oops:
kpetro78
 
 


Húh, Kata, ez igen, nem kis teljesítmény ennyi idő alatt :lol: .
Az esések majd ritkulnak ahogy ügyesedik, addig marad a nyomában levés és járóka, már akinek működik. Én úgy szégyellem magam, de néha én is szeretném csak egy fél órára betenni járókába, hogy egy sírva követő gyerek nélkül tudjak kicsit a lakásban közlekedni. :(
Most, hogy ennyit beszéltünk róla, még az is lehet, újra előveszem és megpróbálkozom vele. :lol:
Vendég
 


kata, igen, ennyi idős korban mi is ezt csináltuk :lol: az eleje húzós. de az csak 2-3 hét. aztán majd megtanul lecsücsülni egyedül. bár ez a mit kell eltenni téma ez folyamatos, mert az enyém pl őrült gyorsan nő felfelé és már egy csomó mindent elér pipiskedve, ami eddig biztonságos távolságnak tűnt :shock:

bea, én sem értem teljesen a védőnődet :shock: az h ficereg a gyerek, azért az normális, nem? lehet h fárasztó, de legalább életrevaló az a kölyök! :lol: nah, szal igazi kis egyéniség gyerekeink vannak, sztem! :D persze, mindenkié az, de egy többemberes soha nem hagy kétséget afelől h jelen van a szituban :lol: meg azt sem értem h AZÉRT szoktasd járókába, mert többemberes. sztem pont h azért nehéz, MERT többemberes! én a járókát arra használom h az is egy helyszín, egy kis változatosság. van h szívesen belemegy, ott más játékok vannak és eljátszik egy kicsit, ha nem megyek ki a szobából. és sztem idővel ez is fejlődik, legalábbis Viki már egyre ügyesebben eljátszik egyedül is és ezt én nagyon nagy szónak tartom és tök ügyinek tartom ezért! de én ezt nem erőltettem, nem "fejlesztettem" ezt nála sehogyan sem, csak így lett. és gondolom h előbb v utóbb e minden gyereknél kialakul. de úgy emlékszem h Rozi ügyesen elvolt egyedül is, nem?

mondja h anya? szuper! Hangi baba egyre ügyibb-okibb!! :D
Vendég
 


vicuska, én is a kis copfos képért vagyok oda! :D pedig én alapból nem szeretem a fejtetőn a pici copfikat, de ti nagyon helyesen megcsináltátok Lottinak! még édibb tőle a pofija! :D

ancsa, a májusi topicba bemásoltam egy éjszakai ébredéssel kapcsolatos idézetet, sztem olvasd el. nem mintha konkrét segítség lenne, de talán segít más megvilágításban szemlélni a helyzetet...
Vendég
 


Sziasztok!
Doo:köszi!
Kpetro78:hát igen ez ezzel jár de pár nap alatt ügyesedik és kevesebbet buckol!Nekem egyszer volt ilyen "fárasztó" problémám,amikor megtenult hasra fordulni...de vissza nem!Kb 2 hétig reggeltől estig 2-3 percenként hasra fordult és picsizett mert utált úgy lenni.Mindig megfordítottam de mire kiértem a szobából már újra és újra megfordult és picsogott!

Az én védőnőmnek eddig semmi hasznát nem vettem!Még egy éppkézlább tanácsa,ötlete...sem volt.Semmit nem mondott el a kajálásról,a fejlesztésről stb!Ide sem jár,bár nem bánom.

Cipő téma:találtam egy oldalt:
10cm talp_18 méret
11 cm talp-19méret
....
....

KépKép
vicuska
 
 


EZT MÉG TEGNAP ESTE ÍRTAM:

Ági: örülök, hogy jobban vagytok. Számomra Zita nagyon beteg volt, én lehetetlenül félek, attól, hogy beteg lesz a gyermekem. Jó volt látni, hogy Te milyen magabiztosan kezelted :)

biodoki néni szerint a cebionnál sokkal fontosabb a friss gyümölcs :wink:

fulladás :shock: :shock: :shock: Ilyenkor nem bánom, hogy cumisüvegből eszik pépeset...

Bea, sztem is szívni kell. Én is orvos vagyok, és tudom az összes szővödményt, ha nem tud kijönni a szötyi. Aha, a vizes a jobb. A Marci eddig 1x volt náthás és akkor én éjjel-nappal szívtam. Három nap alatt jobban lett, de még sokáig duzzadt volt a nyh-ja. A vkit érdekel: biodoki néni ajánlás nagy lábos sós forró víz párologjon az ágya mellett. UH párologtatót ellenzi, én is :)

Vicuska, engedelmeddel Lotti babát reggel megmutatom a Fiamnak :wink:

Bea, a 400 gr sztem jó. Marci az utóbbi időben 20-20 dkg-kat hízott. Bár én nem merem leírni a súlyát :)

Hajni, Anyáért irigyellek :D Hanga is ilyen dinamikusan fejlődött? Régebben mi már hasonlítottuk őket egymáshoz. Én már annyira nem tudom hátra fordítani, hogy az up and go peluson gondolkodom. Üvölt :!:
kpetro78
 
 


Nem megyek bele miért nem tudtam tegnao elküldeni :twisted:
Köszi a nyugtatást, hogy csak néhány hét.
Egy jó van ebben a kalamájkában,most egy percet sem unatkozik sem ő, sem én :D És még egy, annyit alszik, mint még soha, gondolom totál kimerül. Ja és farkas étvágya van (jó eddig sem panaszkodtam), Mi lesz, ha néhány hét múlva lemegyünk a játszótérre és még levegőn is lesz?! Apukámnak két lánya van, ő mindig azt mondja lányok öltözködnek, a fiúk esznek.

Gyorsan elköszönök, mert még rengeteg dolgom van mielőtt felébred :roll:
kpetro78
 
 


Ma kapjuk meg a járókát, majd beszámolok a fejleményekről. Amúgy Rozi tényleg elég jól eljátszik egyedül is egy darabig.

Még azt is mondta a védőnő, hogy minden főzelékbe kerüljön hús, minden nap. Én ezen egy kicsit elcsodálkoztam és mondtam is neki, hogy én sem eszem minden nap húst. De azt mondta a gyereknek fontos. Ezt nem értem :shock:

Kata!
Amikor nekem azt mondták akkor kezdődik csak a hacacáré, ha elkezd mászni, jót nevettem. Gondoltam milyen szupi lesz ha mászni fog meg ülni, majd jól eljátszik egyedül. Közben meg nálunk is megy az ezt nem szabad, azt nem szabadés a reflexeim csúcsra vannak járatva az tuti. Amúgy Marci is egy két héten belül megtanul majd esni és nem fog úgy eldőlni mint a zsák. Rozi már szépen tartja a fejét amikor esik, de azért így is vannak balesetek bőven.

Hajni!
Csimpikéd megint adja a formáját? A kis drága! Este 10-kor tessék alukálni! :lol:

Vicus!
Köszi a lábméretet, le is mérem Rozi babáét kíváncsi vagyok.

Na ez a cipővásárlás lesz még egy nagy szám, előre látom. És ugye ez nem az a kategória, hogy ha nem tetszik majd veszünk másikat. Elég zsebbevágó téma!

Valaki árulja már el nekem, szegény tudatlannak, hogy a glutén miért olyan nagyon káros?
Én vettem tegnap bio tönköly tésztát, most ez jó vagy nem? A májusiba mary bemásolt adatokat, aszerint a tönkölybe is van glutén :shock:

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Köszi Kata, szívom neki és szoptatom ahányszor csak lehet. Azért a porszívózás is kész rémálom. Nálunk az is többemberes ám. Egyedül NEM TUDOM úgy lefogni a gyereket, hogy normálisan ki tudjam porszívózni az orrát.

A párologtatás tanácsodat ki fogom próbálni. Mondd, miért nem jó a párologtató készülék. Nekünk nem UH van, csak hideg párologtató és szoktam használni! Az is rossz?

Bea

Kép[/url]
június
 
 


Bea,
a gluténról:

A glutén egy olyan növényi fehérje összetevő, melynek túl korai bevezetése az arra hajlamos egyéneknél a vékonybelet károsíthatja és cöliákia megbetegedést, közismertebb nevén lisztérzékenységet okozhat. Annak érdekében, hogy a betegség kialakulását megelőzzük, tanácsos 6 hónapos korig várni a glutén bevezetésével. 6 hónapos kortól már jöhetnek a gluténtartalmú tejpépek és tejmentes gabonapépek, melyek búzából, rozsból, árpából, zabból vagy ezek keverékéből készülnek.

A főzelékek sűrítése burgonyával, rizzsel, illetve kukoricapehellyel történjék, ugyanis 6 hónapos kor alatt semmiképpen nem kaphat gluténtartalmú ételt (búza, árpa, zab, rozs tartalmazzák), mivel erre egyes csecsemők érzékenyek.
Legjobb, ha a baba 9-12 hónapos koráig nem kap gluténtartalmú ételt.


Glutén található a zabban, árpába, búzában, rozsban, a belőlük őrölt lisztben, amiből a péksüteményeket, tésztákat, kenyereket készítik. A gyerekek általában, akárcsak a többi allergiát, 4-5 éves korukra kinövik. A gluténallergia tünetei: lassú növekedés, étvágytalanság, felfúvódott, puffadt has, kellemetlen szagú híg széklet. Ügyeljünk arra, hogy mindenféle tünettől eltekintve csak 6 hónapos kortól kezdve vezessük be a glutént gyermekünk étrendjébe. Gluténmentes babarizssel, kukoricakásával csak 6 hónapos kortól kínáljuk gyermekünket.
mary74
 
 


DE, találtam azért ilyen írást is:

Néhány évvel ezelőtt még azt hirdették a gyermekorvosok, védőnők, hogy a liszt- (glutén-) tartalmú ételeket, mint a kenyérféléket, kekszet, babapiskótát, rántást, habarást csak a csecsemő tíz-tizenkét hónapos korától szabad adni. Az elmúlt években változott ez a javaslat, hiszen az ilyen ételeket már hat hónapos kortól fokozatosan beépíthetjük a baba étrendjébe. A változást azt indokolta, hogy a lisztfélék későbbi bevezetése semmiféle előnnyel nem jár, viszont a gyerek számos jótékony hatástól (összetett szénhidrátok, vitaminok, elsősorban B-vitamin) esik el. Korábban azért javasolták a lisztfélék későbbi bevezetését, mert úgy gondolták, ha csak egyéves kor után kap glutént a csecsemő, akkor elkerülhető lesz a cöliákia. Más ételallergiáknál, például a tehéntej-allergiánál ugyanis a tehéntej későbbi bevezetésével elkerülhető lehet az allergiás megbetegedés. Ez a cöliákiára sajnos nem igaz.
mary74
 
 


Én, korábban azt olvastam, ha a családban előfordult bármilyen (!) allergia, tehát nemcsak ételallergia, akkor a gluténnal és a tejjel érdemes várni 1 éves korig. Sőt olyan cikket is olvastam, amiben a sima tejet csak 3 éves kor körül ajánlották, a savanyított tejtermékeket pedig jóval 1 éves kor után. De erre vonatkozó infót most nem találtam, de nem volt még sok időm foglalkozni vele. Majd ha lesz még több időm, megpróbálom megkeresni ezeket az írásokat.
Nálunk ugyan "csak" parlagfű allergia van a családban, de azért óvatosak vagyunk. Lehet, hogy túl óvatosak. :roll:
Mindenesetre a tejtermékekkel kapcsolatban azt is olvastam, nem biztos, hogy most jelentkeznek a problémák, hanem akár több év múlva is előjöhet a korai tejtermék-fogyasztásból adódó betegség.

Persze, képtelenség mindent betartani. Meg azt sem mindig tudja az ember, hogy a forrás mennyire hiteles....

Ezzel akkor Doo, Neked is válaszoltam.
Bocsánat, hogy itt válaszoltam, de azt hiszem úgyis Téged és Ágit érdekli leginkább a téma a májusiak közül, Ti pedig itt is jelen vagytok.

A zabról úgy látom, több helyen azt írják, hogy az is glutén-tartalmú, úgyhogy akkor a zabpehellyel várok még.

Bocsánat, hogy idepofátlankodtam. Ígérem, nem ragadok itt, az én babám azt hiszem nem tartozik a több-emberes kategóriába (egyelőre). :)
mary74
 
 


Bea,
még annyit Neked:
én is megnéztem Rozit a júniusiaknál a képeken. Nagyon aranyos!!! (Még ha lemászik a csoprtképről, akkor is!!! :D ) Puszi Nektek!
mary74
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?