Új privát üzeneted érkezett!

így igaz, nem kell beutaló! Csak be kell telefonálni időpontot kérni!

meli: köszi, majd mekérdezem a dokimat, hogy ő mit tud róla, de biztosan ismeri, mert az én dokim azt hiszem főorvos volt a Margitban a bezárás előtt.
lei
 
 


A Dr. Ruzsvánszkyról amúgy mit tudtok?
lei
 
 


sziasztok

kicsit magamba fordultam...:)
csak engem viselt meg a front, vagy más kismamák is nehezen vették az elmúlt napokat?

olyan éjszakákon vagyok túl, hogy megfordult a fejemben az is, koraszülött lesz a babám.:( de programozom magam, hogy ilyesmi nem fordulhat elő velem és kész.
a vérnyomásom még oké, de a pulzusom 100 és 110 között van folyamatosan, nem értem mi lehet az oka, de nem érzem magam így jól. no mindegy, a héten elmegyek dokihoz, már úgyis ki lesz térve a hitéből amiért nem előbb mentem.

meli szép nagy babád van neked is már.:) jók ezek a hírek a kórháztól.:))

nikcsi, örülök, hogy te is megvagy.:) nem próbáltam pocakfogót, nem is ismerem mi az. de utána nézek.
meglepi-baby
 
 

 
 

parapet!

Te mikor láttad Mustafát? Csak nem fehér köpenyben? Amikor én febr. 29-én voltam UH-n, én is láttam, de akkor csak civilben beugrott... Jaj de jó lenne, ha vissza menne. Majd jövő 7en megtudom, mert megyek hozzá szerdán.

panna1
 
 


Szia meli!

Én is Dr Lévárdihoz járok, de csak nemrég kerültem hozzá. Tudnál nekem írni róla???

Közönöm!!!
anaxun
 
 


Meglepi!
Csak semmi befelé fordulás, és semmi komor gondolat a koraszülésről!!!! :? áprilisban együtt szülünk, és kész! :wink: :lol: :wink:

Különben a pocakfogón én is elgondolkodtam, lehet, hogy kéne... :roll:
A vérnyomásom általában a béka segge alatt szokott lenni (90/...), így tehesség alatt már megütöm a 110/....
De néha úgy bedobogósodik a szívem, hogy csak úgy kapkodom a levegőt :shock:

Mindegy, most nyugi van, Rékabéka lenn maradt nagyinál vidéken, hiányzik nagyon, de a pihi is jól esik :oops:

Kép
Kép
meli30
 
 


anaxun,
röviden csak annyit, hogy az előző terhességem elején pártoltam át hozzá a barátnőm ajánlásával, életem egyik legjobb döntése volt. Korrekt doktor, én csak jót tudok róla mondani, mindent meg lehet vele beszélni, egy gyönyörű szülést köszönhetek neki :oops:
Ha valami konkrét dolog érdekel, priviben váltsunk üzenetet.

Kép
Kép
meli30
 
 


meglepi,
jut eszembe, nekem még csak 3 pecsét van a kiskönyvemben :shock: , de a dokibácsim egyszer sem nézett csúnyán rám :wink:
erre a héte a védőnő van betervezve :)

Kép
Kép
meli30
 
 


Panna!
Múlt hét szerdán láttam, és fehér köpenyben volt!!! A nővérekkel együtt ült az orvosi szobában.
Remélem, ez jó hír! :lol:

Kép
Kép
Kép
parapet
 
 


Parapet! Nagyon jó hír! És képzeld, ma bent voltam AFP-n és rákérdeztem a szülésznőtől,hogy mit tud róla. És mondta, hogy igen visszament, és már állományban is van!!! Ekkora jó hírt a mai napra! :D Nagyon örülök!!!!!!

Ha tudtok ajánlani jó szülésznőt a Margitban, írjatok légyszi privire.
Még van időm tudom, de így legalább már célzottan is körbe tudok majd nézni, ha ott leszek a vizsgálatokon...

panna1
 
 


Lei!

Sztanyik jó orvos. Nem az tipikus margitos jelenség (nem nagydarab, és nem nagyképű, nem főprof. csak orvos a szó legjobb értelmében. Bocsi többiek :-)) Korrekt, "bevállalós", de sosem csinál olyat, amivel kockáztat. Pusztán nem rántja elő rögtön a szikét, mert neki már otthon kellene lennie. Kis beszédhibája van, ezért a kommunikáció eleinte zötyög, de ha erre rákészülsz, és összeszeded a kérdéseidet válaszol mindenre részletesen. Ja és jó keze van. Nem tudom, ki volt a dokid, de nem véletlenül ajánlotta.

Ruzsi már megosztóbb, "sztárabb", jobban hangulatember, mást nem tudok róla. Szigethy dokinő meg úgy aláírta a ctg eredményem, hogy meg se nézte, és a lábamat sem, mikor ügyeletes volt. Előtte való nap Mustafa majdnem kivette a gyereket, mert annyira gázgéza volt a helyzet. Ez az egy infóm van róla. Elgondolkodnék nagyon rajta, bár lehet csak rossz napja volt vagy álmos volt. (Egyébként Mustafa járt közel az igazsághoz, csak váltottak telefont Sztanyikkal). Konkrétan úgy aláírni egy leletet, hogy meg sem nézi... még akkor is, ha már a szülésznő látta sztem kicsit meredek.

Majd a többiek biztosan írnak róla jót, de én a két pasi között választanék (Vagy a nevető 3. -> Lévárdi) között, a habitusodnak megfelelően. :-)


Csajok!

Én tegnap voltam AFP-n, és a két szúrás közt felköltöztem a harmadikra. A festővel akkor egyeztettek, hogy mit milyenre fessen a csúnyanénis előtérben. :lol: Meg, hogy hova milyen polcokat rakjanak. Kicsit furi volt hallgatni, ahogy jöttek a legfőbb orvosok sorban, és mindnek volt valami nagyon extra kívánsága, ami pl. pont ellenkezett a másikéval. A kevésbé főorvosok meg csak vigyorogva nyargaltak el mellettük. Jó móka volt azt hallgatni a csúnyanéni árnyékában, hogy vajon a kék jó lesz-e vagy inkább rózsás árnyalatú legyen a válaszfal, egyszínű vagy árnyalatnyi eltéréses. A festő meg csak kapkodta a fejét, hogy akkor most milyen is legyen? :lol: :lol: :lol: De a legjobb móka a polcmagasságok voltak. Jött Pálfy és Lévárdy, mutatták mekkora legyen a polc. Utána elmentek, és a szülésznők meg ott morogtak, hogy vazze ők fogják használni és majd csak dobbantóval tudják megközelíteni a polcot. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Szóval teljes lendülettel visszatért az élet jelentem. 8)

tjuca
 
 


Szülésznő jöhet nekem is priváte, de sztem akár itt is. Gócza Anikó lesz???

tjuca
 
 


Igen-igen, várjuk a szülésznőajánlásokat!!!! :wink:

Jaaaaaaaa, ez a hová is kerüljön a polc témaköre vicces lehetett :lol: talán azokat kellett volna megkérdezni, akik a leggyakrabban fogják használni :wink:

Kép
Kép
meli30
 
 


sziasztok

meli, nekem is alacsony a vérnyomásom ha nem vagyok terhes, 80-90/60. most 110-120/80, ez oké, terhesen ennyi szokott lenni. csak a pulzus volt sok, de két napja az is olyan 90 körüli, ezt már kibírom, remélem így marad. nálam is gyors szívdobogás van, emiatt kezdtem mérni. a levegőt más miatt kapkodom, de hát így jártam, gondolhattam volna, hogy a két fiammal lesznek még ősz hajszálaim.:)
elég sokat idegesítettem magam az utóbbi napokban (különféle ügyek, neveletlen kölkeim :roll: ), lehet ez volt az oka a szapora pulzusnak.

3 pecsét???:)) na akkor te se viszed túlzásba a védőnőhöz járást például.:) én csak egyszer voltam nála, mikor kikértem a kiskönyvet. hálistennek már nem is keres, rájött szerintem ő is, köztünk már nem lesz szerelem sosem.:) csak az az egy izgat, a felicitasos csomagot hogyan fogom megkapni, nem olyan fontos, de akkoris.:)


na akkor elárulom én is az orvosom kilétét, sárvári jános, kedvelem, ajánlom is, de csak olyanoknak akik nem híznak sokat mert agyonra tudja szekálni az embert! :?
(most majd jól lebukom ha olvas, ki tudja ki olvas itt, tudtommal régebben az egész terhesgondozó böngészte a topicot :wink: )

harmadik császárom lesz nála, eddigi kettőt nagyon jól viseltem, hamar felépültem, gondolom ez alkati dolog is, de biztosan benne van az orvos jó keze is.:) problémám sose volt.

a ruzsvánszky dokinál pedig egy barátnőm szült, 3 gyereket is, és nagyon meg volt vele elégedve, tudtommal.

nekem nem lesz választott szülésznőm, császár lesz ugyebár. bár igaz, a csaszisokkal is sokat foglalkoznak, de aki legutoljára volt nekem annyira rendes volt, szavam se lehet, teljesen véletlenül kerültem hozzá, ő dolgozott éppen aznap.
meglepi-baby
 
 


Komolyan olvassák a topikot? Hm.... :twisted:

tjuca
 
 


tjuca, én szilveszterkor találkoztam Anikóval, és akkor azt mondta, hogy nem akar visszajönni. Nem akar megint 3 műszakban dolgozni. Azt mondta, hogy annyira elvették a kedvét, és megalázták őket, hogy csak na! :twisted: De ezt ti is tudjátok.
Magánba vállal szüléskísérést, pl. a Telkiben. Nagyon sajnálom, mert mindkét gyerekem nála született, és szuper volt. Mondjuk teljesen megértem.
De azért még reménykedem, hogy visszajön.

Szigethy doktornőhöz meg csak annyit, hogy fájás alatt vizsgált meg hatalmas körmökkel! Mondig morcos, és undok fejjel mászkált. Én még sosem láttam jókedvűen.

Kép
Kép
Kép
parapet
 
 


Meli
Igen M.Rita miatt megyek a MÁV-ba szülni. :?
Igen, már voltam is ott előadáson, láttam a szülőszobákat, de akkor is az olyan más, mint a Margit!!! :? Nekem a Margit hangulatosabb, világosabb.
Április 17-19-re vagyok kiírva.
Irigyellek egy kis gyerekmentesség miatt, bár nem tudom mi a jobb a gyerekkel lenni, vagy egyfolytában a hiányérzetet leküzdeni. Bár ez utóbbiban még nem volt részem a 3 év alatt.
"nekem még csak 3 pecsét van a kiskönyvemben" Tegnap voltam 9. alkalommal, pénteken pedig kapom a 10-et (nődokitól). :lol:

Lei
Szigeti drnő is visszamegy a Margitba? :shock: Na ezt még nem is hallottam, bár engem ez a dolog sem érint.
A MÁV baromira nem esik nekem se útba, lévén, hogy óbudai vagyok (Margit kh. autóval 5-10 perc), de én megyek Rita után. :wink: (Múlt héten 18 órára előadásra mentem, óbudai McDonalds-tól MÁV-ba 3/4 órát araszoltam kocsival, úgy hogy az Árpád-híd teljesen OK volt.) :evil:

Meglepi
Utána néztél a pocakfogó/pocaktartónak?
"tudtommal régebben az egész terhesgondozó böngészte a topicot". Pontosabban sok orvos, és jó néhány csecsemős. Amiért én kaptam is a fejemre, az első adandó alkalommal a szülés után - csecsemőstől. Nagyon rosszul fogadtam, mert nekem esett, hogy itt és most mondjam meg a véleményem, ne utólag irogassak + ehhez hozzátartozik, hogy apukám előtte 4 nappal halt meg (teljesen váratlanul)! Ennyit a tapintatosságról! :o
nikcsi
 
 


Parapet!

Ez rossz hír, pláne, hogy a TB szabályok változásával nekem ez ma nem az első. :-(

És Te kinél fogsz szülni? Jöhet prájvit is. Én Panninál szültem. Utólag úgy vélem más típusú szülésznőt keresek. Semmi gondunk nem volt, de egy lazább, kevésbé főszülésznő szülésznőt szeretnék. És ugye úgy tudom, hogy Panni sem jön vissza. :-(

Alázás? Gondolom. Nagyon sok szülésznőt kitettek, de ez végülis ez a Reformsorozat miatt volt.

Hát igen, mindenkinek fáj a kritika, nekem is. :twisted: De én úgy vagyok ezzel, hogy mindenkinek más jön be. Na egy apró példa. Sztanyik doktor "váltótársa" Magenheim Rita volt. Tudtam, hogy szuper, tudtam, hogy aranyos, de, mégis tartottam attól, hogy nála szülök. Mostanában gondolkodtam rajta, hogy miért, és bingo rájöttem. 90 kilósan akkora voltam, mint egy bálna, kellett volna rám egy tolatóradar... és Rita mindig olyan fitt, vidám, vékony, jókedvű, "pattogós", szinte repül A pontból B pontba, csiripel, mindig azt éreztem olyan, mint egy fitness edző, és ez tartott vissza. Bár gondolom, ha úgy alakul, akkor másképpen gondolom, de ez "kvázi" előítélet volt a részemről, olyan szubjektív. A lomhaságom miatt már a látványától is + 20 kiló jött rám. Féltem, hogy nem tudom teljesíteni, amit mond, nem tudom felvenni a ritmust. :wink: Amúgy meg kedvelem az írásait a honlapon, és élvezem a vitalitását, csak rájövök, hogy én milyen lusta vagyok, és ez nagyon fáj brühühü... :twisted:

Gondolom másoknak meg Sztanyik doktorral kapcs. vannak hasonló "előítéleteik", ezért nem őt választják. Szeretem ezt a pluralizmust, és ezért szuper az orvosválasztás lehetősége, mert mindenki más szerint dönt, és mást választ.

Csecsemős nővérek között is volt aki nagyon bejött, és volt aki nagyon nem. Na de ez nem egy házasság, mindössze pár napról van szó. :lol:

tjuca
 
 


Tjuca
"Sztanyik doktor "váltótársa" Magenheim Rita volt" :shock: M.Rita váltótársa Sz. Adrienn volt? Vagy nekem van rossz infóm? :shock: Amúgy nem lényeg!
Én "nagy" M.Rita fan vagyok :P és tudom nincs védelemre szüksége, ne is ezt érezd! "Rita mindig olyan fitt, vidám, vékony, jókedvű, "pattogós", szinte repül A pontból B pontba, csiripel, mindig azt éreztem olyan, mint egy fitness edző" Szerintem csak ezt kódoltad magadba, így ítélkeztél róla... :o :(

Akkor egy rövid kis történet, de ez a 2004/2005-ös archívba is olvasható: terhességem első trimeszterében orvosváltásba vágtam a fejszém. 18. hetesen Sztanyik dr. Úrhoz mentem, aki nem vállalt (ma már :lol: ), eztán kerültem M.Ritához és szültem nála, ill. reményeim szerint sikerül a másodikat is. :D
Testsúly: januárba kaptam a fejemre Ritától, mert egy hónap alatt 5 kg-ot szedtem fel, a cukrom is 7,1 lett (előző 6,0). Eztán terhesdiétára (180 gr-os szénhidrát) fogott, miért? 1. Egyik szakterülete a cukros várandós anyukák, 2. ismeri/emlékszik az első szülésemre. Ő is azt mondja nem egy átlagos volt (jobb oldalon gátmetszés, bal oldalt végig repedés~40 perc stoppolás, csak a szakadás, ja és ezt az előzi meg, hogy csak Dr. Szép doki tudta kipaszírozni belőlem a lányom). Ezeket ismerve jogosnak tartom a terhesdiétát....
nikcsi
 
 


Nikcsi!

Nem bántani akartam, mondtam szubjektív. Akkor éppen neki adott volna át, ha pünkösdkor jön Kinga.

Terhesdiéta: alapból nem voltam vékony mikor indultam, olyan 68. Aztán félidőig masszívan hánytam (napi 5-6* biztos), de emellett híztam egy kicsit. Aztán félidő múlva már elkezdett dagadni a bokám, aztán a lábszáram és így tovább. Lettem kb. 90 kiló. (Totál nem ettem máshogy, sőt, de a sok hányás már jel volt). Toxémia. Szülés után 65-tel jöttem ki a kórházból! Tehát érezhető, hogy mennyi volt a víz, és mennyi a zsír. Persze nekem is ment az almanap, meg zeller, meg túró miegymás, de mit mondjak, semmit nem segített, és eleinte én is kaptam a 7,1-es cukrom miatt. :-P

Nos mondtam, szubjektív, és nem hiába ő lett volna, ha kibírom az ünnepekig a szülész, és nem más. :-)Ez csak amolyan "hülyeség", ami engem jellemez.

Abszolút nem bántani akartam Ritát, sőt, hiszen mindenhol csak szuperlatívuszokban beszélnek róla, követik árkon-bokron, nem véletlenül. :wink: És tény, hogy szeretnék én olyan fitt és energikus lenni még nem terhesen is, de akkor egyszerűen ciki ilyet mondani, de tényleg azt hittem nem tudom felvenni a ritmust, hiszen ő feleakkora, mint én, és hihetetlen energiával bír :-P

tjuca
 
 


sziasztok

azért annyira nem gáz, ha olvassák is a topicot, legalább ha felmerül valami olyasmi amivel elégedetlenkednek a kismamák rögtön tudják kezelni a helyzetet, nem?:)
és azért sok-sok dícséret is elhangzott itt ha jól emlékszem.:)

nikcsi, az viszont amit a csecsemős csinált nem volt szép, hogy finoman fogalmazzak.

nekem egyébként nem volt bajom senkivel, de én a kisebbikem születésekor olyan felfokozott állapotban voltam, annyira elvoltam a babával aki teljesen problémamentes volt, jól evett, aludt és nézelődött (és ez így is maradt itthon is!:)), én is jól voltam, úsztam a boldogságban, második gyerek lévén már elveszett se voltam, szóval én azt se vettem volna észre ha valaki direkt szenyózik velem.:) de nem tették amúgy. olyan voltam mellesleg mint egy drogos, szerintem. ennyire elvarázsolt még életemben nem voltam.
remélem most se lesz másképp, bár most kissé idegbetegebb vagyok, fenébe is. majd viszem a baby-blues elleni homeobogyómat. :P

hasfogót még nem néztem, mindig jön valami más. ma például a párom nevére szerette volna venni legújabb csemeténket, ezt az önkormányzatnál a gyámügyön lehet intézni, de kiderült idéntől kell egy papír az orvostól a fogantatás vélelmezett időpontjáról is, szóval mehetünk ismételten. mi nem vagyunk házasok, így minden gyereknél megjárjuk ezt az önkormányzati kört.:)

érdekes amit a dokikról írtok, én speciel már azt se nagyon tudom elképzelni, hogy egy nőnél szüljek, a nagyfiam születésekor a szülésznő kifejezetten idegesített a vizsgálataival (az nem programcsászár volt hanem csak később alakult így), lehet emiatt ragadt bennem a gyerek. :P na persze ez csak vicc.:)
meglepi-baby
 
 


Tjuca
Értettem én, ezért mondtam ne érezd úgy, hogy védelmezem Ritát, csak nem tud bennem maradni a véleményem. :oops:

Meglepi
Topic olvasás: hát többnyire csak a rossz dolgokon tudtak csámcsogni, sőt a kórházba kiplakátolták maguknak. :shock: De ahogy én láttam ez sajnos nem építő jellegű volt! :evil:
Én mindig is vállalom a véleményem, ha jó, ha rossz, túlzottan őszinte vagyok. Sokan ezért nem szeretnek, mert az igazság fáj, ill. néhány ember számára megemészthetetlen. :x
Szülés utáni lelkiállapotaid, tudod mennyire más dolgokról írsz és nekem mennyire más volt :?: Kedden tudtam meg, hogy apukám meghalt, semmi jele nem volt, nem számítottam rá, és csak 4 napon múlt, hogy láthassa az első szülött unokáját, mivel én szombaton szültem. A családom azt se tudta hogy közöljék a hírt, férjem Ritával is akart beszélni, hogy mit tegyen, de nem érte utol. Végül elmondták, nem tudtam mit kezdjek evvel, hihetetlen volt. Mondták, hogy legyek nagyon erős, mert a szüléskor szükség van erre, sőt szoptatnom kell. Ezáltal, én azóta is egy álomvilágba ringatom magam, apukám van csak elutazott és nem tudjuk mikor jön haza/vissza. :cry:

"a párom nevére szerette volna venni legújabb csemeténket" Én is pont tegnap voltam az önkormányzatba ezért. :lol: Bár nekem egyszerűbb, mert csak házassági igazolás kell a kórháznak. :D
nikcsi
 
 


Meglepi
Ugyan már, nem kell a dokibácsinkat nagyon komolyan venni, amikor a hízással "bosszant", mindig nagyon kedves humorral fűszerezi! Még én, aki eleve 70 fölött indultam, és mindkét gyerekkel majdnem 20-20 kilót híztam, még én is tudtam mulatni a beszólásain! :D
(Különben is, az utóbbi években azért ő sem fogyott el, szóval bagoly mondja verébnek... :twisted: Na ezt azért neki persze nem mondtam! :lol:)
Varrni pedig nagyon tud, mindkét szülésem után (pedig egyik se volt piskóta) 3 nappal (miután kiszedte cérnákat, mert már nagyon böktek) el is felejthettem volna, hogy szültem... :)

Parapet
Hatalmas körmök?! Brrrrrrrrrr... :(
Na ez egy férfi dokinál nem nagyon fordulhat elő! :twisted: :lol:

Szülésznő
Nemtom merre jár, és jön-e vissza, de én Takács Bettyvel szültem, mindenkinek csak ajánlani tudom, aki szeretne egy nagyon tapasztalt, kellemesen(!) gondoskodó, picit anyáskodó, nagyon jókedélyű és remek humorú szülésznőt! :)

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


sziasztok

nikcsi, persze, hogy neked teljesen más volt a lelki állapotod...:(
nekem épp semmi problémám nem volt, így könnyű volt felhőtlenül örülni.
ismerős amit írsz, mikor egy szeretett rokonom meghalt évekig úgy éreztem nem is lehet igaz, és majd egyszer szembejön velem az utcán, mert ez csak egy vicc.
közhely, de az évek múlásával tényleg jobban elfogadja az ember azt ami történt. kívánom, neked is sikerüljön megtalálnod a lelki békéd.


hát igen, a netezésnek megvannak a "veszélyei". :shock:
ki tudja ki olvassa. nem véletlen, én sosem teszek fel képeket magunkról és az irl adatainkat se írom le nyilvánosan, de én paragép vagyok asszem sokakhoz képest.:) őrzöm a magánéletünket.:) és amúgyis túl sok negatív sztorit hallottam már zaklatásról, egyebekről.

emlékszem, 3 éve ctg-re mentem, és felismertem cas-t a kórházban. :P egészen furcsa egyébként az ilyen szitu, majdnem ráköszöntem, hogy hello cas, de ő nem tudta volna én ki vagyok.:)
nem írtam akkoriban ide, csak néha olvasgattam.:)


cas, akkor nekem nincs humorom, egy idő után már zokon vettem a piszkálódást, najó, mondjuk tény, 30 kilót híztam....
:oops:
viszont akkor többet eszek ha ideges vagyok, így előfordult, doki jól felidegelt a súlyommal, így kénytelen voltam hazafelé beugrani a kórházi büfébe. :lol:
most felét fogom hízni, talán. remélem.:) de ha nem akkor majd lefogyok, ennyi.:)
meglepi-baby
 
 


egyébként cas mesélj bíztatásul a még babázás előtt állóknak, ugye még mindig olyan kisangyal a kislányod, alszik szépen??:)))
kezdek idegeskedni, nagy mormoták vagyunk mind, reménykedem kislányunk nem lesz rossz alvó, akkor nekünk lőttek.....:)
meglepi-baby
 
 


Meglepi
3 év + 6 nap után is könnyek szöknek a szemembe a témát illetően! :roll: És sok szép emlék, ami úgy hirtelen többet nincs.
"ki tudja ki olvassa. nem véletlen, én sosem teszek fel képeket magunkról és az irl adatainkat se írom le nyilvánosan" Legyen erre elég annyi, hogy ezért tűntünk el a Margit kórház babái topicból! :evil: :o :x
"emlékszem, 3 éve ctg-re mentem, és felismertem cas-t a kórházban" Ennyire azért nem kéne paragépnek lenned, hogy még Cashoz se mész oda... :wink:
nikcsi
 
 


Meglepi
Hát 30 kg tényleg nem semmi, de MINDIG állj humorral a témához (mert a 15 kg-ért is fog nyaggatni, nem is ő lenne, ha nem :twisted: )!
Csilla továbbra is angyalka, bár az utóbbi két hétben hisztizett szopi "helyett", így egy kicsit kiborított, hétvégén már bőgtem is, de szerencsére épp aznapra szervezett nekem meglepetés-bulit a párom (30. szülinap mián), úgyhogy kizökkentem a rossz hangulatból, és azóta a szopi is rendeződni látszik (meg az oka is kiderült talán, mert megjött).
Az alvásra továbbra se lehet panasz, mert rendszerint 6-8 órát alszik egy hang nélkül! Aztán szopizik egy rövidet, és újra visszaalszik még pár órácskára! :)
Ma éjjel pedig este 9-től reggel 6-ig aludt egyben egy nagyot! (Na jó, ekkor már szopi után se aludt vissza, de nem haragudtam meg érte! :))
Ja, és azért legközelebb gyere oda hozzám nyugodtan... :)

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Cas,
örülök, hogy leánykátok ilyen klasszul hagy benneteket aludni :wink:
Nekem is tök korán megjött az első mensim.... visszamentem a hathetes kontrollra, majd 2 nap múlva megjött :shock: bosszantott, mert eléggé megcsappant a tejem, voltak sz@r napjaink, a kis szopógépem rendesen méltatlankodott :)
Jaa, és Booooooooooooldog szülinapot!!!!!! :lol:

Kép
Kép
meli30
 
 


lányok!

nem azért mondom, hogy elkapkodjátok, növesszétek a bébiket ameddig kell, de képzeljétek, már péntektől lehet szülni a margitban!:) most jövök dokitól, ő mondta.:)


nikcsi, nem mondod, hogy valami ilyesmi miatt hagytátok el a topicokat mint rosszindulatú olvasó????? eléggé csodálkoztam is, mennyire aktívak voltatok, aztán egyszer bekukkantottam és sehol senki...

cas, legközelebb persze rádköszönök, na de nem is tudtad volna ki vagyok, aljas suttyomban olvasó voltam csak!:)

kilókkal már nem piszkál senki, ugyanis megkértem ezt a témát hanyagoljuk, így aztán nagy komiszan csak annyit szokott mondani, van valami, amiről ugye nem beszélhetünk.:) :P


örülök, hogy csilla azért még elég rendes gyerek üzemmódban működik, bíztató!:)

kicsifiam nagyon várja már a hugit, és nagyon izgatja a fantáziáját, vajon ő nem kerülhetne-e megint be a pocakomba, tegnap azt mondta legjobb lenne ha a baba kirágná a hasam, akkor be tudna bújni hozzá ő is......:) elképesztő, ráadásul ilyeneket nem itthon mond, hanem közönség előtt, hirtelenjében csak a levegőt szoktam kapkodni.:)
meglepi-baby
 
 


Nikcsi, sajnálom, hogy akkor....... kaptál is, de el is vesztettél valakit, borzasztó lehetett megélni! :(
Kívánom Neked, hogy a közelgő szülésedet semmi rossz dolog ne árnyékolja be, és tudd kiélvezni minden egyes pillanatát! :oops:

Meglepi,
ne is mondd, én is a kicsi lányommal fél 9-9-ig húzzuk a lóbőrt reggelente... :wink:

Kép
Kép
meli30
 
 


ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉdes a kisfiad beszólása!
Annak idején az öcsém is hasonló okosságot kérdezett anyukámtól: nézegették a fényképalbumot, egyik képen anyu nagy pocakkal velem várandósan..... öcsikém méregette némán, majd egyszer csak megszólalt csodálkozva: "anya, te megetted a Lindit?!"
Ennyit a gyerekszájról..... :lol: :wink: :lol:

Hát, klassz!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Végre beindul a gépezet! :lol:
De mikor lesz még április???!!!! :roll:

Kép
Kép
meli30
 
 


Meli
Köszi! :)

Meglepi
Ez annyira jellemző ez a "vmi amiről nem beszélünk"! :lol: :lol: :lol: :twisted: Szinte látom az arcát! :D
Kicsifiad pedig hihetetlen jófej!!! :D
Rendesgyerek-üzemmód: amennyit szenvedtünk az elején az altatással (ölben-pihiszékben elaludt, letettük a kiságyba, felébredt), most abban is óriásit fejlődött a kisasszony. Mostmár elég csak betennem a kiságyba, ha már nyűglődik (szinte pontosan 1,5 órát bír ki ébren mindig), bekapja az ujját és általában el is altatja magát... 8)

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Sziasztok!

Én esztergomi vagyok, a harmadik babám császáros lett. Most épp dokit keresek 26 hetes kismamaként, mert itthon nem vállalják hogy megpróbáljam a sima szülést. Nem tudja véletlen valaki, van-e a margitban olyan doki aki vállalná a sima szülést ha nincs kifejezett indoka a császárnak?

Eléggé el vagyok már keseredve, mert küldözgetnek jobbra-balra...december óta nincs dokim a Söfi megszünése miatt.

Köszi
Dana

Kép
danaaia
 
 


Danaaia
A Margitban szerintem alapvetően könnyen császároznak, bár ha jól értem 3 szülésből egy volt császár. A terhesgondozóban érdemes talán a szülésznőktől érdeklődni kit tudnának ajánlani.

Cas,
Takács Betty egy nagyon csinos, barna, 40 körüli nő? Mert én is éppen szülésznőt keresek, az enyém sajnos úgy tűnik nem jön vissza és akit én Takács Bettynek gondolok, az tényleg egy nagyon szimpatikus nő, ahogyan leírtad.
Köszi:

Andrea
v_andi
 
 


Andi: Én múlt héten voltam a dokimnál, akkor beszélgettem ott az asszisztens hölggyel a kórházról, és Bettire direkt rákérdeztem. Ő akkor azt mondta, hogy Betti vissza fog menni :D

Vali

KépKép

KépKép
vanillka
 
 


Sziasztok!

Andi,köszi az infot, ami rám nézve nem hangzik túl jól...azt már látom, hgy a dokik hozzáállása alapvetően egyféle, akik egy intézményben vannak. Esztergomban is ez a baj, mind inkább vág, egy sem meri a spontánt engedni, mert ez az általános nézet...

Vali,
szia itt is :)

Bárkinek bármi tvábbi nekem szóló infója van azt várom nagyon!!!

puszi
Dana

Kép
danaaia
 
 


sziasztok!

danaaia, szerintem érdemes megkérdezni pár dokit.
egyáltalán nem vagyok meggyőződve arról, hogy például az én orvosom (sárvári jános) császárpárti, a második császárom előtt egyáltalán nem volt ebben olyan határozott, vagy csak engem idegesített olyanokkal, hogy majd meglátjuk, és hogy nem feltétlen császár azért mert az előző is az volt, kitelik tőle.:) mert én viszont jobban félek a hegszétválástól, mint a császártól, és amúgyis vizilóbébikre vagyok hitelesítve, velük azért inkább nem próbálkoznék...:)
most persze a harmadiknál nincs mese, bár már megint előjött egy olyan sztorival, amikor egy 2 csaszis anyuka sittysutty megszülte spontán a harmadikat...:)

igaz, 11 éve volt, de pont mikor a szülőszobán voltam szülesztettek faros bébit is, pedig sok kórházban a farosság automatikusan császárt jelent. tehát szerintem orvosa válogatja mire hajlandó.
szóval szerintem kérdezz rá pár dokinál, hajlik-e arra amit szeretnél, nem kizárt.
meglepi-baby
 
 


Andi
Igen, hatalmas kék szemekkel! :) (A kitolásból csak erre emlékszem :lol:, mert az ő nagy kék szemei mentettek meg az ájulástól :D)

Danaaia
Nekem ugyanaz a dokim, aki Meglepinek, a lányom a 38. hétig faros volt, és nagyon korrektül elmondta, mi szól a császár ellen és mi pedig mellette. Abban maradtunk, majd ha ott leszünk a szülőszobán mérlegelünk és döntünk, főleg hogy még akár ott is megfordulhat. :) (Végül itthon fordult be, a maga majdnem négy kilócskájával, nem kívánom senkinek! :lol:)
Szóval nem egy "automatikusan vagdosó" doki szerintem se! Lehet, hogy egy konzultációt megérne, az Oktogonnál van a rendelője.

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Jaj lányok, nagyon köszi.

Meglepi, Cas,

Elkérhetem a doki telefonszámát? Megpróbálom megkérdezni őt is. Már nem sokáig szeretnék itt vacakolni, szóval jó lenne találnom valakit.

Dana

Kép
danaaia
 
 


Danaaia
Priviben megírom az elérhetőségét!

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Köszi Cas!!!

Válaszloltam!!!

Puszi

Dana

Kép
danaaia
 
 


danaaia,

ha aztán végülis a sárvárihoz mész és mégis vágni kell abban biztos lehetsz, jól fog szabdalni.:D
az én csaszim helye szinte meg se látszik.:)
meglepi-baby
 
 


Sziasztok!

Lányok, az uh-ra mindig ilyen nehéz bejutni? Reggel 9-10 és most 14 óta folyamatosan hívom őket, kicseng, de nem veszik fel... :(

Kép
Kép
sudve
 
 


Cas,

Köszi az infót:)

Császár:
szerintem az ember a saját dokijáról sem tudja biztosan előre. Mert ha nem császározza és ez szóba sem jön a szülés alatt, akkor azért nem, ha pedig császár lesz, de egyetért vele az anyuka is, akkor ajánlja az orvost. Egyedül az lehet a gyanús, ha valakiről mindig azt hallani, hogy a szülései császárral végződnek.

Nekem már behívták a műtösöket, mert több probléma is adódott, de Sztanyik doktor úr az utolsó utáni pillanatban is segített, hogy megpróbáljuk kinyomni, sikerült. Most akkor ő császáros vagy nem?

A.

A.

v_andi
 
 


Südve!

Csak első alkalommal kell kérni őket, utána automatikusan kapsz időpontot a terhesgondozóban. Próbáld kérni a terhesgondozót, hátha ott adnak neked időpontot, mondd meg, hogy az uh labor nem veszi fel.

Danaiaa!

Masszív toxémiával szültem természetesen (oké EDA volt a vérnyomás gond miatt). Ha érdekel a részleteket levélben vagy priviben beszéljük meg. Egyébként én is jónak tartom azt az ötletet, hogy pl. egy szülésznőtől megkérdezni, hogy mi a véleménye, kihez fordulhatnál ezzel a gondoddal.
És ugye nincs 100%-ig készpénznek vehető garancia. (Barátnőm azért váltott kórházat, mert a MÁVban azt mondták neki, hogy az ikreket megszülheti spontán, ha... na most minden feltételnek megfelelt, mégis vágták. :cry: Ennél tisztességesebb, ha azt mondják, hogy ennyi esélyt adunk a császárnak, ha ez és ez van, és aztán tartják is magukat az ígértekhez. Tudnod kell, hogy a Margitban is viszonylag könnyen kapnak szikéhez, de általában nyomós oka van a császármetszésnek. Vannak szabályok, amiket vagy elfogad valaki, vagy másik kórházat választ. Ilyen szabály pl. a max. 12+/-2 óra vajúdás, a farfekvés, első gyerek gátmetszés stb. Egy szülésznőtől próbálj meg érdeklődni, hogy ki mennyire konzervatív vagy mennyire bevállalós, ők azért statisztikailag több szülést láttak, mint mi átéltünk. :wink:

tjuca
 
 


Ja és nekem is Sztanyik doktor az orvosom, és nálam is élezték már a kést... (persze kellett a Jóisten segítsége is, mert (felkerekítve 8)) két ujjról startoltam reggel a burokrepesztésnél, mert az EDA használt, és lenyomta a vérnyomásomat, és nálam gyorsított a folyamatokon, és mert a lurkó is bírta a strapát, és mert végül a 40. hétig bírtuk 2 in 1 toxémiával stb. de végig ott volt, hogy ha valami nem stimmt, már gurulok is át a hasfelmetsző részlegre. Sok minden együttállása kellett + gondviselés, de ha olvasgatsz, akkor sok helyen láthatod, hogy azért sokan indítottak volna egyből a császárral. ) Minden eset gondolom más és más ezért kell tisztáznod, hogy Te mire számíthatsz. :lol: Egy kalappal, hogy sikerüljön természetesen szülnöd!

tjuca
 
 


Juca, köszönöm, ma sikerült. :)

Kép
Kép
sudve
 
 


Danaiaa!

Nekem két barátnőm szült császár után természetes úton, a Kútvölgyiben és az Istvánban. Az egyik éppen a Margitból ment át, akkor ő azt derítette ki, hogy itt "nem szeretik" császár után a normál szülést engedni. Igaz, ez két éve volt, talán azóta változott valami...
Ha mégsem jönne össze a Margit, a kútvölgyis doki nevét meg tudom adni, a másiknak is utána tudok kérdezni.

Drukkolok, hogy sikerüljön!


Üdv,
J.
joha
 
 


Sziasztok!

MIndenkinek nagyon köszönöm az infokat. Joha, most várok még híreket Szent Imrés dokikról, ha nem jön be akkor fogom kérni tőled az elérhetőségeket!!!

Köszönöm nektek nagyon.

Dana

Kép
danaaia
 
 


Joha,

jöhetnek priviben az elérhetőségek...valahogy nem kellek senkinek ezzel a simán szülős tervemmel. Eléggé el vagyok már kenődve. :roll:

Üdv

Dana

Kép
danaaia
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?