Új privát üzeneted érkezett!

Jujjj, Lecsó!!!

Levinek jobbulást, szegénykém alig meggyógyul az egyikből, esik a másikba. Drukkolok, hogy Tomi bent maradjon, míg meggyógyul a tesó!
Vendég
 


köszike Monácska!

Kép

Kép
lecso
 
 


Sziasztok!

Monácska!
Naná, hogy nem szülünk.
Van egy listám (egyelőre a fejemben, hogy mit kell még megcsinálni! :lol: )

Lecso!
Kisfiadnak gyógyulást és tudod :wink: továbbra is rajtad a topik szeme. :D

Most ennyi volnék. Házimozizunk a párocskámmal. Ez olyan jó! :D

És most megint túrógombócot készítek. :? Komolyan, ez a gyerek vagy imádni fogja, vagy rühelni. Nincs arany középút! :lol: :lol:

Pusszantás és kellemes hétvégét.

Majd még írok és reagálok másokra is.

Addig nektek is nagy PUSSZ! :D

35+4
Vendég
 

 
 

Monácska: Talán az Auchanban láttam baldachintartót 1000 Ft körül...

Más: akinek a babája 19-21 közötti kocsicipőt hord az nézzen esetleg körül a Coraban mert marha jó áron vannak.Most vettem egy tiszta bőr (hasítottbőr) puhatalpú mokaszint (boka fölé megy, cipzáros). Állat jól néz ki. (bár a mérettel gondban voltam, mert behúzza a lébujját... de remélem még vagy egy hónapig jó lesz rá a 21-es...) 3200 helyett 1700.

Ja... téli cuccok is bazi olcsók, tavaszra vettem Lillának fülvédős schildes sapkát (kordbársony, télre hideg lenne de tavasszal pont jó lesz ha kicsit fúj a szél...). Szép bordó és 270 Ft volt. (egy csomó színben volt belőle). Sálak is vannak 200-400 Ft között (nagyon jók... jövő télen nem kell majd vennem), meg vettem egy szép piros kötött sapkát 250 Ft-ért - olyan nyúlós fajta, szerintem jövőre is jó lesz. Szerintem érdemes benézni (babaruhák is vannak nagyon jó áron stb.)

Metróhírek: a Fóti kora melletti Metróban jártunk ahol a síró - beszélő babák marhára le vannak árazva. Én ezerért vettem olyat ami alvós, az ujját szopja, ha megnyomjáka hasát akkor azt mondja, hogy mama- papa, sír és hasonlók. Tök aranyos. 3000 volt eredetileg. Vettünk készségfejlesztő babát is - olyat amin zippzár van, be lehet fűzni a cipőjét, le lehet vetkőztetni stb. 2300 körül volt asszem 4000 helyett... (na ezt már a szüleim vették meg Lillának a szülinapjára, Lilla annyira oda volt érte... Majd egy hónap múlva megkapja. A másik babát még nem tudom mikor kapja meg... ). Volt valami baba jó nagy pónival 1700-ért, kisautó (nem is kicsi) 4e elyett 1200-ért stb. stb. Ja... konyhai gépek (ld. mini mosógép, sütő meg még nem tudom mi) meg kb. féláron... talán. Lilla még kicsi hozzá így csak rácsodálkoztam, hogy tök jól néznek ki.

Fú... kezdek klinikai eset lenni a vásárlásaimmal?:)))))

(cipzár vagy zippzár?????)
Vendég
 


Lecsó: jobbulást a kisfiadnak és tarts ki... de ne túl sokáig... csak amíg kell :))))) (szerintem a gyerekeknek szenzoraik vannak arra, hogy mikor kell lebetegedniük... tutira...)
Vendég
 


kicsit visszaolvastam, túlzottan azért nem sikerült :oops:

mellszivó ügy: sztem nagyon jó az avent kézi, de használtan én se vennék. ki tudja mennyit gyötörték.
a tej beinditásához viszont a kórházi szuper. azt lehet bérelni is. ha gond van a tejcsivel, akkor tuti ez kell (nálam is ez volt), aztán 3 hónap múlva jó volt az avent is.

nekem elképesztő hülyeségeket mondtak a kórházban.
lányok, olvassátok el az LLLék honlapját, szoptatási alapismeretek miatt!!!!!!!!!!!
és ha lehet, a bimbóvédőt felejtsétek el, csak akkor ha már nem birod nagyon.
de ha jól teszed mellre a gyereket, akkor nem nagyon fog kisebesedni sztem.

Kép

Kép
csillagfény
 
 


Köszönjük az együttérzést Levikém miatt!!!Egész nap semmi baja nem volt!Remélem nem lesz este se lázas!Egyszer volt már 1 napos vírusunk a kórház szerint(akkor volt a lázgörcse).Másnapra semmi baja nem volt,csak kicsir megviselt volt az arca Levinek de jókedvű,betegségnek semmi jele!REMÉLEM MOST IS 1 NAPOS VÍRUSRÓL VAN SZÓ! :wink:

A topik szeme Kavics?Még elszégyenlem magam! :lol:

Kép

Kép
lecso
 
 


szegény levi!!! de rmeélem téényleg túl vagytok rajta!!

mellsívó: nekem volt avent kézi, na azzal semmi sme jött ki. meg avent gépi, azt györötem 4 hónapig. jó volt,hogy volt! rejo,neked medela volt. azt dícsérted!

helyzet: katasztrófa este megeint. tegnap is felkelt fél 10kor, és 11ig kukorékolt. 4. napja ezt csinálja:( MIÉRT???? UGYE A FRONT??

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Sziasztok!

Lecsó!

Jobbulást Levinek!

Csakegy!

Te már előre költöd? :shock: :lol:
Az a Metrós készségfejlesztős jó? Lehet, h. megpróbálunk benézni holnap, Osonunk sajna nincs a környéken. Bár lehet, h. agyoncsapna a párom mégegy sapkával! :lol:

Csillag!

Egyetértek! Az LLL netes anyaga nagyon jó!
De az első mellretevéskor célszerű segítséget kérni a csecsemősnővérektől (lehetőleg ne a 18 éves, sosemszült verziótól! :twisted: ), mert rengeteget számít, h. hogyan tanul meg a ded szopizni! És a kórházi fejőgép is igen hatékony segítség tud lenni!

Dimet!

Nem nyálzik folyamatosan? Nem dugdossa mindkét kezét és lehetőleg minél több ujját a szájába? Mert akkor valószínű, h. jön a foga!
De lehet front is!
Nálunk is havazott és vízszintesen fújta a szél, kegyetlen idő van, még a kurvákat is beszedték az út széléről, mert kezdtek odafagyni! :shock:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Egy ötlet végkimerülés szélén álló anyukáknak, dedek folyamatos cipelése helyett:
http://www.tinydodo.com/e27-reset-p-262.html
Szerintem fonott kosár bárhol az országban beszerezhető, kiszuperált fonott szék szintúgy, az meg a minimum, h. apa a ded kedvéért megtanul hegeszteni! :lol:

Hordozható etetőszék helyett pedig 80 g-os igen kis helyigényű verzió (ügyesebbek otthon is megvarrhatják):
http://www.tinydodo.com/sack-seat-baby- ... p-245.html

A honlapon érdemes körülnézni!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


rami: :lol: (a kurvákra)
de,de...gyűrögeti a szájába. és nyálzik. és kevesebbet is eszik. de sehun egy fog. és 4 hónapos kora óta csinálja pár hetenként :) ma elkezdtünk chamomillázni. előbb gyűrtem le....vajon most is ébred 40 per múlva? bezzeg napközben meg többeket elszik...próbáltam felkelteni, de nem ment :D aludt,mint a bunda......

tényleg jó az az etetőszék ötlet.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Rambóka: a hordozható szék 5900 körül van a teszveszen... az árzuhanás árulja, ünnepek előtt van személyes átvétel postaköltség nélkül. Én már elkezdtem lerajzolni a szék szabásmintáját. Majd beszkennelem. (nem vagyok tehetség sajna)... (én 2e-ért vettem egy hordozható etetőszéket... állat jó. csak nem 80g)
Vendég
 


képzeljétek:szokásos 40 perc múlva felkelt. adtam neki vizet,kis kézsimi és visszalaudt....ennyire eyszerű lenne a megoldás???????? :lol: (lehet anyuméknál szárazabb a levegő.panel. de gázfűtéssel. hm.nemtom.)

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


... nekünk is kemény éjszakánk lesz... Lilla fél óránként óbégat egyet... asszem jön a második foga :)

Kitartást minden sorstársnak!!!!

dimet: a cumisüveget megfogja már? Csak mert én simán Lilla mellé szoktam éjszakára pakolni a cumisüveget (a műanyag tanulófeltéttel) és abból szokott inni ha felriad. Ez már hónapok óta így megy és tök jó :)
Vendég
 


Olyan náthás vagyok, hogy a fal adja a másikat...............

ACC-t szedhetek? A köhögéstől megfúlok, és amúgy is fulladok, tehát muszájos lenne hatásosan kitisztítani a tüdőmet hamarra.............. A takony most nem zavar annyira, de a köhögés teljesen kiborít! HELP!!!!

Dimet! Zsuzsus kezebegyűrős fotót légyszi! El sem hiszem, hogy már itt tartunk! Még csak most született!!!!

Rambóka! A hordozható etetőszék király ötlet, nagyon tetszik!!!!!!
Vendég
 


Sziasztok!

Csak gyors bekukk..
Képzeljétek nagynéni lettem időközben! Sógornőmnek nagyon gyors szülése volt,1.5perces fájásokkal 2cm-re nyitva ment szülőszobára és az apuka 1.5óra múlva már a folyosón fogta a pici lányt! mi meg ott bőgicséltünk, klassz volt...(az este alig aludtam,sokat gondoltam arra milyen lehet, hogy kevesebb vagy és mégis több..rendesen kavaroghatnak a hormonok és érzelmek)

Szép napot!Minden jót!
Vendég
 


Monácska:JOBBULÁST!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép


Kincs: Kép a tesódéknak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Levi:nem volt lázas éjszaka,sőt még hőmelekdése se volt!Köhögött egy kicsit szárazan,kapott köhögéscsillapítót és ennyi!Remélem nem is lesz már több!!! :D

Kép

Kép
lecso
 
 


Monácska: én a nekem a terhesség alatti 2 hónapos köhögésem a hagymateától múlt el.
a főgyógyszerésznéni ajánlotta, amikor kivertem a hisztit, hogy adjanak már valamit, azért mert terhes vagyok, még én is emberből vagyok, és a gyereknek se jó, ha az anyja hónapokig beteg.

1 hagyma negyedbe vágva héjastul, annyi vizben főzve hogy jól ellepje. 20 percig kell forralni. egész lakás büdös, nagyon rossz. én csak kiskanalakkal tudtam inni az elején, olyan rossz, de azonnal éreztem, hogy jobb egy kicsit, sokkal jobban is lettem egy pár nap alatt, el is múlt.
azóta i hagymateázok minden köhögésnél, és nem is tart sokáig. :D
ingyen van, és hatásos :D

Kép

Kép
csillagfény
 
 


CSillagfény:

ha 2 évig szülök gyereket akkor folytatódik a gyed, ahogy eddig kaptam.??????

- ha utána "visszamegyek dolgozni", akkor kapom a gyest, de ha a munkaviszony alatt rögtön kiveszem a szabikat, és táppénz, akkor nem kapok gyest? jól értem?

- azaz, 2 év után apa kérjen gyest, én vissza dolgozni, és akkor kapunk gyedet is meg gyest is majd?
de idétlen ez a trv, és akinek nincs egy jó fej, lafija, hogy megmondja, az elesik havi 26Etől????

- Ha nem leszek terhes, és tényleg visszamegyek dolgozni, és nem akarom rögtön a szabikkal kezdeni, hanem mondjuk 3 hónap múlva esek teherbe, és akkor veszem ki, akkor is elvész???

- ha nem leszek terhes, és egy 4-6 hónapot itthon vagyok gyesen (ha csak szeptembertől kapunk bölcsit), majd terhes leszek, akkor mi lesz a következő gyed alapja? (az előző gyed folytatódik, az előző évi gyed 75% lesz a gyed, vagy a 26E Ft gyes alapján számítódik??????)

- ha jól tuom, 180 nap biztosított jogviszony kell, és az utolsó 180 nap alapján számítják?
a 180 nap elölről kezdődik ha gyedről visszamész dolgozni? ha gyesről?


Kicsit kusza, amit kérdeztél, így inkább összefoglalom:
Szóval Maci 2007. feb született, gyedet 2009 feb-ig kapsz. Onnan gyes. Ha terhes leszel gyed alatt és megszülsz, nincs gond, annyit kapsz, mint eddig. Ha gyes alatt szülsz, akkor sincs gond. Ha viszont gyed után visszamész dolgozni, hogy több pénz legyen, akkor sincs gond, kapod a fizut és gyest., terhes leszel, megszülsz, pénzed jó lesz.
Ha tudod, hogy terhes vagy,de a gyes kevés, amit kapsz, akkor gyed után szabi, táppénz és apa veszi fel a gyest. Így kapsz táppénzt, apa fizut és apa gyest, majd tgyás jó pénz lesz. A szabit akkor kell kivenni, ha visszamész dolgozni,. kivéve ha betegszabira mész, Marci miatt, mert beteg, akkor tolódik...de ki kell venni, ha már dolgozol.
Vendég
 


csakegy, ja megfogja. óó, már rég :D milyen a tanulós cumi???
csak eddig azt erőltettem, hogy habbermanról ne cumira, hanem pohárra térjünk át. mert tök ügyesen iszik pohárból. csak éjszaka ez nem megy :lol: de az a necc, amit már írtam múltkor,hogy alig bír rendes cumiból inni,mert habbermanhoz van szokva. de most gyakorlunk,mert a habberman már pici. csak 150 ml-es.

kincs, gratluaaaa nekik! neked is ilyen szülést!!!!

monácska, jobbulást!!!!!!

teszek fel képet holnap!
(csajszim 76 cm!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


dimet:Sima csőrös itató. Nekem Avent van mert az nem csöpög (csak néha...). Simán berakom mellé éjjel (enélkül már el se ud aludni... )

Lilla is iszik pohárból de elég rossz hatásfokkal (ld. sok folyik mellé ha mohó) plusz nem adhatom simán a kezébe mert kifolyik. Ezért szeretem a csőrös itatókat.
Vendég
 


Sziasztok!

Dimet!
Jó nagy Zsuzsi!Az enyém is, de ő keresztben is jól gyarapodik :lol:

Kincs!
Gratu sogórnődéknek!

Csakegy!
Kezdek hozzád hasonlítani vásárlás ügyben, csak most nem nagyon ugrálok, előbb el kéne adnom az ezelőtti babakocsit....

Lafi!
Még egy kérdés a gyed alatti szüléshez.Nekem az a gond, hogy mikor a munkahelyem intézte a gyedet, előre aláírattak egy papírt, hogy fizetés nélküli szabin leszek a gyes(!!!) végéig.Namost, én hogy leszek, ha mondjuk, gyed alatt teherbe esek??Mert ilyenkor hogy megyek mondjuk gyed után táppénzre??

Csajok!Körkérdés:

Ti milyen autósülést vettetek a babahordozó után???Melyik jó?(ja, és nem csillagászati áron!) Asszem rövidesen aktuálissá válik a kérdés, kezdjük kinőni a hordozót, és kéne vennünk autósülést,de nem tom milyet....(használtakat is nézegettem, de olyan lepusztultat nem akarok,mint amilyeneket árulnak)
ezoterike
 
 


Ezo, a gyed és gyes eleve fizetés nélküli szabi...nem értem a munkáltatód :shock:
Vendég
 


Ezo, én römert vettem használtan, vadiúj huzattal. 13E volt a teszveszen. biztonságos, kényelmes, nagyon klassz.

Lafi!

Köszönöm!

Ha gyes alatt szülsz, akkor sincs gond.
- annyit kapok, mint eddig?

Ha viszont gyed után visszamész dolgozni, hogy több pénz legyen, akkor sincs gond, kapod a fizut és gyest., terhes leszel, megszülsz, pénzed jó lesz.
- ja akkor a fizuból számolják ki, nem? tehát 4 órában nem szabad visszamenni, ugye?

Ha tudod, hogy terhes vagy,de a gyes kevés, amit kapsz, akkor gyed után szabi, táppénz és apa veszi fel a gyest. Így kapsz táppénzt, apa fizut és apa gyest, majd tgyás jó pénz lesz.
- ez klassz. :D
és apa végig fogja kapni a gyest?????
akkor ha gyed alatt szülök, akkor is kérhet apa a gyerek 2 éves korától gyest?

A szabit akkor kell kivenni, ha visszamész dolgozni,. kivéve ha betegszabira mész, Marci miatt, mert beteg, akkor tolódik...de ki kell venni, ha már dolgozol.

Köszönöm szépen!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
csillagfény
 
 


jaaa, van olyan csőrös,amiből alig folyik :) én azért kezdtem el sima pohárból itatni zsuzsit,mert az ikeás csőrös kb. annyira folyt, mintha sima pohárból itatnám, no meg amikor én iszok ő is inni akar.

de a tápot cumiból adom. többit kanalazzuk, vagy a vizet pohárból issza. tápot nem akarok poharazni (még). ennyir enemtok 21. századi lenni. (jaj,mint anno mikor elkezdtünk tápozni,hogy kanalazzam vagy pohárból itassam a gyereket...atyagatya...de szenvedés volt)

ah, ma is 40 perces kézsimi és hátsimi altatás..nem értem :? de napközben meg többet alszik. áááá, lejöttünk gyulára és borul minden :?

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Ezoterike: Én pont ma adtam el a mózeskosaras babakocsit 26e-ért :)))) Plusz egy kismamafelsőt hozzá egy ezresért... Gazdag vagyok :)))) (Kezd összegyűlni a tandíjravaló:)))))) (és előbb vagy utóbb a szüleimnek is visszaadom a kölcsönkért pénzeket:)))))

(és már csak 3 babakocsink van:)))))
Vendég
 


dimet: szerintem az Ikeás az teljesen jól folyik... inkább ömlik. Nem is szoktam odadni neki csak ha tudom, hogy véges időn belül át tudom öltöztetni. (de Lilla kizárólag vizet kap cumisüvegből vagy csőrös pohárból...)
Vendég
 


Egy érv a GYES megtartása mellett szól ha visszamegy az ember dolgozni: Ugyanaz a védettség jár mellé mint terhesen...

Ellene: Betegállomány. Minimálbér után jár ha gyesen van az ember. Így ha a gyerek beteg és otthon kell vele maradni akkor szívás van.
Vendég
 


Jujj, mától kiírta, hogy anyának már nagy pocakja van! :D :D

Tegnap még nem írta! :roll:

Ma remélhetőleg többet leszek. :wink: Addig is puszika Mindenkinek! :D

35+6

... még 29 nap ...
Vendég
 


És tényleg nagy pocakom van! :D :lol: :lol:
Vendég
 


És beléptem az utolsó hónapba! :D

No, csak annyit akartam ezzel mondani, hogy telik az idő! :D
Vendég
 


Zsuzsik, boldog névnapot!KisZsének külön puszi!
Vendég
 


Bocsánat, elnéztem, ma még csak 18-a van :oops: ....akkor így előre kívánom...Szenilis vagyok kicsit....

Viszont Bettica, neked tényleg boldog névnapot!!!Mert akkor 18-a a tiéd :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Kavicska!

Ez nagyon izgi. :D
Jó érzés úgy jönni ide, hogy az ember gondol egy pillanatig rá hogy talán már született egy újabb PCOS baba. :D
Júj ez tök jó, hogy nálatok ilyen bébi bumm van a családban! :) Hamarosan eljön a Ti időtök is! :D

Csillag!

Tényleg héjastul-földestül-gyökerestül kell megfőzni a hagymát? Brrr... Vagy azért lehet higiénikusra pucolni egy kicsit? :lol:

Csakegy!

No igen, mintha lenne némi vásárlási mániád. :lol: Amég a Kedves nem vág ki a sok cuccal, nincs baj! :D
A hétvégén az egyik turiban láttunk olyan (vagy hasonló) Peg Perego babakocsit mint a tiétek (volt), de a Férjemnek nem tetszett. Megjegyzem nekem sem nagyon, de az ára miatt kiegyeztem volna vele. Hibába, akkor ráállok majd az újabb fajta babakocsikra. Jaj, úúúúgy sajnálom magam ez miatt! :D

Rambóka!

Ugye Te ajánlottad volt itt a lányoknak nyáron hogyha bejön a gyümi szezon rakjanak el a babóknak belőle. Hogyis volt ez? Fagyasztottátok a cuccokat, ugye? Ha jól számolom nekem is télre fog esni majd a hozzátápi és jó lenne gondolatban előre készülni. No persze nem most, mert most még csak max. hóvirágot tudnék fagyasztani neki. :lol:

Lecso!

Hogy vagytok? Levi? Tomi? :lol:

Csajok!

Én a hétvégén annyit de annyit takarítottam hogy még én is meglepődtem rajta. Tök energikus, pörgős voltam megint, mint régen (karácsony előtt, mielőtt lett a baba). Remélem ez így marad már, a néhány héttel ezelőtti agyhalott állapotot annyira nem élveztem. :D
Szóval most lassan jöhet a tavaszi dekoráció kiötlése. :D

Jah és képzeljétek "örököltünk" egy fenyő ruhás szekrényt és a fenyő komódot. :D Fel kell ugyan újítani kicsit (némi fatapasz, csiszolás és festés) de egyszerűen tökéletes lesz baba bútornak. :lol: A komód átalakul pelenkázónak, uh. szerencsére már ezen sem kell törnöm a fejem. Nagyon örülök neki! Főleg hogy ingyé van és még kreatívkodni is lehet vele. :lol:
(Halkan jegyzem meg hogy felénk néha járnak a jótündérek, nemis értem mivel érdemeltük meg. 8))

(Jaj, most tudtam meg hogy egy régóta babára váró ismerősömnek is sikerült, jön a gólya! Jah és csak plusz info, ő is PCOS. :lol:)

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


kavicska, igen,igen...már nem sok van:) kezdheted inni lassan amálnalevél teát, meg caullyphyllum és tsai :)

lafi,kösz :) én is azt hittem ma van 19-e. de bettica neked sok-sok boldogságos babás névnapot!!! :)

tegnap este katasztrófa volt megint. :? 10kor aludt csak el. és sokat felsírt. szegényke. :(

monee, igen. majd őszibarackot tegyél el. én felszeleteltem és úgy fagyasztottam le. vagy 3-4 zacsival.

most hívott jokaliza. (megírom helyette,mert lehet nem jön most errefelé) szóval, a dokija azt mondta,hogy burkot repeszt holnap, ha nem indul meg,merthogy 3 cm-re ki van nyílva. mondtam neki,hogy próbáljon meg szülni előtte természetes módon :D üljön kádba, meg csináljon mindenféle "kuruzslást" :)

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Monee:köszike kérdésed,jól vagyunk!Levinek csak péntek éjszaka volt magas láza,azóta még hőemelkedése se :shock: :D .1 napos vírus? :lol: Tomi gondolom jól érzi bent magát,mert még nem akart eddig kijönni.A pocim péntek óta fáj.Hol jobban,hol kevésbbé,hol egyáltalán nem.Még 11 nap!Remélem nem várja meg a végét :D

Bettica:NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK! :D
Kép

Kép

Kép
lecso
 
 


Ja!Jokaliza drukkolok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
lecso
 
 


Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm a jókívánságokat!

Jokaliza: Akkor megy a drukk!
Tényleg ilyenkor mivel lehet próbálkozni?

Lecso: Jobbulást nektek! Drukkolok, hogy a picúr megvárja, míg bátyókája jobban lesz... De ha nem volt ma hajnalban sem láza, akkor már jó eséllyel nem is lesz ;)

Nagypocakos Kavics :lol: Tényleg kezd nagyon izgi lenni. Hamarosan olyan bébibumm lesz itt, hogy nem győzzük majd kapkodni a fejünket :D Lecso után majd "rohanhattok" Ti is szülni :lol:

Monácska már Te sem vagy oly messze ;) Jövő héten esküvő aztán Nóri is megérkezik. Reméljük, betartja a lányod a sorrendet :D

Monee: Hamarosan átléped a bűvös 12. hetet 8) Juhéjj!

Na, tegnap kicsit megijedtem, hogy összeszedtem megint valami nyavaját... Tisztára olyan érzésem volt, mintha megint egy kis hólyaghurutom lenne. Már el is könyveltem, hogy mehetek ma dokihoz és jöhet ismét az antibiotikum-kúra, aztán gombásfertőzés megint, úgyhogy kúpozás... Na erre 1 óra múlva semmi bajom nem volt :lol: Csak találgatni tudok, hogy talán az utód feküdt úgy, hogy jól megtaposta a szerveimet :) Minden esetre örülök, hogy ő volt és nem kell megint ezt a tortúrát átélnem...

Ja és természetesen mi sem maradtunk ki a front hatásaiból. Nem aludtam túl sokat az éjjel... Negyed 2 körül felébredtem és kukorékoltam vagy 3ig... Sehogy sem volt jó. Orrom is dugult rendesen, párom is horkolt (gondolom az övé is eldugult), pisilni is kellett, szomjas is voltam, szóval minden bajom volt... Persze most meg hulla vagyok. Kellett nekem éjjel dorbézolni ;)

Kép

Kép
bettica
 
 


Ja igen, névnaposok Boldog Névnapot!

Csakegy!
A református naptár szerint 16-án nem volt Lilla napja. A falinaptárunk szerint, amin codálatosz ekszotikusz szigetek vannak, azon 16-án volt Lilla nap!
Ti mikor Ünnepelitek?

Holnap Zsuzsanna napja! :D

Mennyi buli!!!


Dimet!
Jokalizának megy az összes drukk!

Lecsókám akkor Jokaliza kisbabája nem hajlandó tartani a születési sorrendet! :lol: :lol: Hát ilyenek ezek a babák! :)
Örülök, hogy a kisfiad (NAGYfiad) jól van! :)
Még van időd! :)

Monee!
Hehe, de azért óvatosan a heroikus nagytakarításokkal! :lol: :lol: :lol:
Igen, erre mondják, hogy következik a 2. trimeszter és ez a legjobb.

Bár hogy őszinte legyek én 29 nappal a szülés előtt is igen jól érzem magam. Persze mindenki mondja, hogy most jön a java. De ezt várom már Karácsony óta és még nem jött! :lol: :lol: Lehet, hogy szerencsés alkat vagyok.
Bár ha jól belegondolok, akkor tényleg keményedek. Már nem megy a séta. Csak ide a közelbe. Távolabb szigorúan autó. :? Dehát ezen már a 36-ik héten nem problémázunk. :lol: :lol:

Jelentem éjszakai orrdugulás megszünt. Már múlt éjszaka sem volt és most sem volt. Sőt napközben sincs a mai napon. :)
Két éjszaka, hogy nagyon jól alszom. :)
Már ideje volt, mert a takonykor kicsinált! :lol: :lol: :lol:

Cuppantás!
Vendég
 


Sziasztok!

Kavicska telik az idő bizony...sztem a 12.hét után rövidebbek a napok :lol: (már én is 30! :D nagyon izgi időszak)

Lecso ti is készülődtök lassan a nagy találkozásra :P

Jokaliza drukkkkk!

Névnaposoknak mára holnapra nagy puszi!!

Tegnap babanézőben voltunk a kórházban...tünemény, annyira édesek (láttuk amikor egy kocsin tolták szopcsizni a babákat, mind egyforma volt :shock: tökre!..barna hosszú haj és lányok..bal oldalukra dőlve feküdtek szépen sorban csöndben! egy nyikkk sem volt! (pedig a nővérek nem bánnak velük finoman)még a férfiak is olvadoztak és csak fényképeztek)

Én babakocsiőrületbenvagyok :roll: lehet egyszerűbb lenne nem is venni :lol: .Bár ahogy Norka és Csakegy babakocsis irományait olvasom azt hiszem nem vagyok egyedül...a férjem azt mondja csak a használat során derül ki,hogy jól döntöttünk vagy nem.... mire megtetszik egy kocsi rájövök,hogy vmi miatt mégsem jó :oops: :?

Monácska jól emlékszem, ti mózesest vettetek? Raknál képet vagy egy kis infót?
Vendég
 


Óh Kincs titeket kihagytalak :oops: Ez a sok történés :lol:

Szóval gratula a jövevénynek és szüleinek is! Hosszú, boldog életet kívánok nekik!

Kép

Kép
bettica
 
 


Kavicska!

Hát azért óvatosabban nyomom a gázpedált. :) Pl. a mikrót és a lisztes kosárkánkat már nem én cipeltem, mert bár nem nagyon nehezek, de azért mégsem. :) Persze a Párom morgott kicsit, hogy ez miatt félbe kellett szakítani az őrületesen fontos számítógépes játékát, de azért megcsinálta amit kértem. :D

Mellesleg mikor takarítsak ha nem most? Ha nagy lesz a dinnyém, szerintem nem fogok tudni bemászni a mosogató szekrény alá pucerájozni. Most úgy egy 3/4 évig elvannak ott a cuccok. :D

Jah és plusz dicsőség hogy főztem is és ízlett is amit főztem, uh. most happy vagyok.

(Ez előbb jól gratuláltam az unokahugitoknak, közben meg Kincséknél lett bébi. Még jó hogy kétszer megnéztem mit írok! :lol:)

Bettica!

Boldog névnapot Neked! :)

Komolyan mondom a hétvégén teljes zavarban voltam, hogy akkor most a hányadik héten is tartunk. :D Először kiszámoltam 10 hetet, utána meg 12-őt, pedig vasárnap volt a 11. betöltött hét. :D
Jövő hétfőn megyek baba kukucsra napközben, jujj, az már csak 1 hét! :)
Neked mikor kezdett el nyilvánvalóan látszani hogy nem az egyéb párnázottság (ha van :lol:) miatt kerekedsz hanem a baba miatt?

Kincs!

Ti milyen babakocsit terveztek?
Valami városi járgányt vagy nagykerekűt? Monáék asszem a nagykerekűből vettek szintén a gödrök miatt.
Nálam a nagykerekűből a Retrus babakocsi(k, pontos típust nem tudok) a nyerők. Nagyon tetszik benne hogy a fejrésznél a párna leszedhető és nyáron ilyen szellőző háló van helyette. Mellesleg vízszintesre dönthető, jó rugózású és baráti áru. :D
A városi kocsikkal nem állok ilyen jól. Lövésem sincs hogy milyen kéne venni. :D

Ennyit Monee-ról, akinek a 11 hetesen már határozott elképzelése van a babakocsikról. 8) :lol:

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Hát, Monee nekem kb. 2 hete egyértelmű, hogy nem csak teleettem magam :lol: Ettől függetlenül a Corában, meg ilyen helyeken simán fellőknek :evil: Még szerencse, hogy nem járok BKV-val. Rémálom lehet terhesen ilyen helyeken közlekedni...

Kép

Kép
bettica
 
 


Bosszankodom. Semmi komoly, csak hétköznapi hülyeség. Csináltam magamnak mentateát... Imádom, persze ízesítés nélkül... Na, nem voltam egészen magamnál, mert tettem bele megszokásból édeskét és citromot. Bűn rossz lett... :mrgreen: Mindegy, utsó filter volt, úgyhogy megisz. Így jártam...

Kép

Kép
bettica
 
 


Bettica, 33 hetesen bkv-ztam....nem volt pici a hasam és mégis én könyörögtem helyért a pitos 7-esen :twisted: mert nem adta át senki. De volt olyan is, a piros 20-ason , hogy kapaszkodtam ezerrel, eg ycsajszi odajött, jó hangosan:terhes vagy?hát elméletileg igen.Csaj:hát micsoda paraszt emberek utaznak, hogy nem adják át a helyet. Én röhögtem, kedves volt tőle, hogy jó hangosan véleményt nyilvánított,de ez sem használt.... :twisted:
Vendég
 


Lafi: Na ezért mondom, hogy örülök, hogy nem kell BKV-znom... Ha az emberek ennyire tahók a boltban, akkor egy buszon/villamoson stb. miért lennének mások... Sajnálom azokat a kismamákat és kisgyermekes anyukákat, akiknek tömegközlekedéssel kell utazniuk. És honatyáink mégis azt akarják, hogy tegyék le az emberek az autót....

Kép

Kép
bettica
 
 


Monee!

Azt hiszem a babakocsikat az elején elkezdtem nézegetni, és minden hónapban más tetszett..mostanra teljes a káosz és valamit tényleg venni kell..
A nagyon nagy kerekes stabil babakocsik az én méretem miatt kilőve (elég vicces lenne ha nem látnák ki tolja a babakocsit)
A pici kerekek az utak miatt nem jöhetnek szóba..tehát közepes méretű kerekek, legyen elég nagy, kényelmes, szép ..stb..és persze olcsó :D

A napokban egy kislány megkérdezte: terhes tetszik lenni?
olyan aranyos volt :) (gondoltam nehéz lenne mást gondolni,bár inkább kismami)
aztán a következő kérdése: hanyadik hónap? mondom: 7.
felelet: az jó, és elment :)
negatív példám nincs
Vendég
 


Babakocsi?

Nekünk Bergon kocsink volt Levivel,amit Tomi örököl :D

Kép

http://www.bergon.hu/main.php?oldal=ter ... =4&level=3

Van lábzsákja.Nagy babák is elférnak benne :D .A tolókarja állítható magasságú+áthelyezhető.Azt hiszem 6 döntésű fokozatú a háttámlája.5 pontos öve van.Lehet pogártaróval vagy csak kiesésgátlóval venni.Szintén választhaó a kereke.Bolygós,nagy tömött,felfújható vagy homokos talajra.Nagy tároló van alul,ami cipzárral van ellátva,így ha alszika a baba(fekve van) könnyedén behelyezhető a cucc.Van neki nagy zsebe+több kicsi.A teteje majdnem 180 fokban forgatható és hálós,így nyáron szellőzik.Talán ennyi! :wink: Ja ,és az ára is szuper!Mi 3 éve vettük 42000-
Csak ajánlani tudom!

Kép

Kép
lecso
 
 


Ja még valami.2 ÉV GARANCIA VAN RÁ,SZERVIZELIK.Mi kb 6 havonta elvittük.A kerekeit leszedték ,kitisztították a portól,bezsírozták,átnézték.Persze nem volt baja a kocsinak ,de ha már ingyenes a szervíz ,akkor miért Apa csinálja itthon! :lol:

Kép

Kép
lecso
 
 


Húúú, de sokat irtatok. most nem nagoyn van időm visszaolvasni.

Monee: a hagymát meg lehet mosni, a földet nem kell megfőzni, a gyökeret leszedheted, de héjastul kell megfőzni.

Kép

Kép
csillagfény
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?