Új privát üzeneted érkezett!

Lányok! Mi ez a csend? Hol vagytok?

Lafie
Örülök, hogy bejött a suttogós altatás máris, nekem hetekre volt szükségem :D :D A gyerekek már csak ilyenek, nem szeretnek lefeküdni aludni, emlékszem én sem szerettem soha, akármilyen álmos voltam. Gondolom ez csecsemőkorban sincs másképp. Mint ahogy írtam, Zitus is nyüszög, amikor kimondom "jó éjszakát" (elég vicces számomra, hogy így megtanulta, mit jelent), de aztán csak elalszik, tudja nincs más választása :D Rólad ill. a kislányodról miért nem látunk képet sosem? Vagy csak az én figyelmemet kerülte el?


Pont múltkor panaszoltam, hogy Zitus utál hason lenni. Na ehhez képest tegnap hasra tettem a pelenkázón, mert hátulgombolós cucc volt rajta, nézzétek hogy tartotta magát:

Kép
Pár percig el volt így, jól megnézte közben a mellszívómat :D :D És nem tudom, hogy látjátok -e, de már van haja is!!!

Kicsit koszmós a feje, így ma beolajoztam és sapit húztam rá. Nem vette rossz néven, nagyon jó kedvű volt délelőtt, kifejezetten szeret kokettálni a fényképezőgépnek, gargarizál neki meg ilyenek.

Kép
Kép

Kép
Kép
tusimi
 
 


Tusi! Nagyon ügyes Zita és írtó édesek a képek, pont jó, hogy a tükörben látszik az arcocskája.




Kép Kép Kép
Vendég
 


Sziasztok!


Jók nagyon a képek!
Nem tudja valaki melyik oldalon lehet a fejlődési görbét megcsinálni?
Kerestem a babafalván, de nem találom.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 

 
 

Sziasztok!

Anita itt talaltam meg a fejlodesi gorbet

http://www.babaszoba.hu/services/percentil

Kép
Kép
meli78
 
 


Sziasztok!

Lafie Az egyedul elalvas nekunk is csak mostanaban sikerult, ugy hogy,cumit adok a szajaba,van egy szopirongy,amire fejtem egy kis anyatejet,azt az arca melle rakom es par nyugolodes utan elalszik.Eddig nekem is csak olben akart elaludni,de mostanaban mar megy egyedul is.
Banyus Mayanak nem hullt el a haja,csak hatul surolta le egy kicsi helyen.
Nekunk is asszimetrikusak a rancok a combon,igy amint betolti a 3 honapot,vinni akarom orvoshoz,hogy megnezze,de azt olvastam,hogy nem feltetlenul csipoficamos emiatt,csak akkor ha a popsinal is asszimetrikusak a rancok.Remelem,ha van is valami,nem sulyos,mert amugy jol szetteszi a labait es nem nagyon erzem,hogy kotott lenne a csipoje.De majd megmondja az orvos..

Kép
agizsuzsi
 
 


Meli!

Köszönöm szépen!

Akkor meg is mutatom Nektek! :)



Kép


Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok

A babaszoba.hu-n ezt irja a 3 honapos babakrol:

3 hónapos korban a baba felfedezi a kezét, a szeme elé tartja és nézegeti, ez lesz a legfontosabb játéka. Hason fekve felemelve tartja a fejét, ami most már sem ülő, sem függőleges helyzetben nem inog. Ha a kezénél fogva ülő helyzetbe húzzuk, akkor a fejét tartja. Meg kell várni, hogy ő nyúljon a tárgyakért, ezeket kézbe fogja, és néhány percig képes megragadni és megtartani.

Figyelmes, aktív és kedveli a társaságot. A szülők arcát felismeri, az ismerősökre rámosolyog. Van olyan baba, aki már ekkor elkezd sírni, ha idegen kezekben érzi magát. A harmadik hónap vége felé elkezd félig átfordulni, többnyire még beakad az egyik kis karja. Határozottan látszik rajta a jó közérzet, hangok hallatán ő is hangadással válaszol. Nevetni kezd. Erősebben sír. A szagokra, ízekre is fintorral reagál. Néha valódi magánhangzókat mond: "e", "a", "o".

Ha az arcokat nem ismeri meg, ismerős hangokra nem figyel, nem fordul oda, erős hangokra sem rezzen össze, akkor mindenképpen jelezzük ezt a védőnőnek és a gyermekorvosnak.

Csípőszűrés-vizsgálatra kell vinni a babát a gyermekorvos által meghatározott időpontban, de mindenképpen a 3 hónapos életkor előtt.

Kép
Kép
meli78
 
 


Jatek apaval

Kép
Kép Kép

Kép
Kép
meli78
 
 


Upszi egyiket ketszer raktam fel Kép

Kép
Kép
meli78
 
 


Sziasztok!

Nagyon édesek a babók! Tusi nagyon jól sikerült a tükrös kép:-)) Meli, ez a kisrác annnnnyira kis pasis!!! Imádom a kis vigyorgós pofikáját!:-)

Ágizsuzsi, ja nekünk is hátul kidőrzsölte a hajcsiját. Viszont lehet csórikámnak fogkefével már kisikáltam a felét, a koszmó miatt:-)))

Meli, jó hogy a hosszú bolokban már mindkét picúr alszik.
Na tegnap nekem is összejött, és kellt 3 kor, vártam, és vissza aludt 4ig, ue 6kor, és visszaaludt, kelt 7kor. Tusikám, már mondhattad volna hamarabb is, hogy Zituson is csak gurítassz egyet!!! :lol: :lol: :lol: Na jó egyszer már előtte nekem is bejöt. Ma viszont már 7kor kidőlt, és nem akar felkelni már. Evvvannn majd holnap jól kiálomoskodjuk egymást a barátnémmel. neki ikrei vannak, úgyhogy nekem egy szavam sem lehet:-))))

Anika, na én is így gondoltam a szopizást, egynap max 3* egy éves koráig. Aztán meg ki tudja, meddig akar a kislegény engem, de nagyon nem hozza lázba a cici.:-) húúúhaaaa ennyire hamar akartok kistesót:-))) A párom és a huga között 11 hó van. Azért az kicsit strapás, az egyik már rámol, a másik meg anya után nyavalyog. Na én azért ezt nem vállalnám be. :-)
Egyébként az sem jobb , ha az ujjszopásra jönnek rá. Arról még nehezebb leszoktatni. Nekem most egész jókat cummázik.:-) Én csípem, hogy be lehet fogni a szájukat időnént:-))) Én is nagy cumis voltam....és gyűrkészős,,,,sőt mái napig is..:-)) na hogy pont ebben tudtak rám ütni:-))

Reggel apival konferenciát tartottunk, 2 hét múlva költözünk:-) na ha addig nagyon nem romlik el Balázs. Hátt nem is tom kinek lesz rosszabbb..... majd meglátjuk. Mármint csak külön szobába:-))))) most hogy írogattunk róla, lehet most kéne még elcsípni Barnit, míg ilyen kicsi. Végül is már átalussza az éjszakát. Balázs okozhat ugyan nagy meglepetést, de max. rendszeresítek hozzájuk egy matracot:-))))

Mona, élsz még???? Meddig kell költened Milut enni éjszaka????? Húúú aztán nehogy szegény nagyon megszokja:-( Képeket!!!!

Manó! Te ma csavarogtál mi????:-))))

Na mennem kell, api gépezni akar, ugyhogy ma nem írok nagy regényt!

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Igen, olvastam én is az előbb. Minden stimmel, egyedül a csípőszűrés nem. Mi nem fogunk odaérni a 3 hónapos kor előtt. Kedden találkozunk a gyerekorvosunkkal. Apor ma 3 hónapos. Remélem nem lesz gond. Szerintetek mennyire fontos 3 hónapos kor előtt?

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Ezt még a Meli által beillesztett szövegre írtam.

Barnusanyus. Apor is gyürkészős. :) Szeretnék neki morzsolgató kendőt vásárolni. Az ujját szerencsére néha találja meg. A cumit csak születése után 1-2 hétig fogadta el, azóta utálja.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Banyus. Gurítok egyet? Márminthogy fölkelek éjszaka hozzá? Azért nem számolom bele, mert ő nem ébred föl, csak én. Úgy viselkedik olyankor, mint akinek rossz álmai vannak, vagy kényelmetlenül fekszik, nyekereg, meg forog jobbra-balra a feje, de a szeme csukva van, a teste sem mozog. Általában 10 percig bírom, aztán csinálok vele valamit. Valószínűleg abbahagyná magától is előbb-utóbb, illetve, ha külön szobában lennénk, ezt meg sem hallanám, de hát ott van 30 centire a fülemtől a kis zajforrásom.

Viszont az anyák gyöngyszeme vagyok. Reggel a f6-os szopik után mielőtt visszaalszik, újabban rendszeresen, zajong, miután visszatettem az ágyába: cuppog, szörcsög, pukizik, röfög, gügyög a nyuszijának stb. Egyszerűen nem tudok tőle visszaaludni. Pár napja rendszeresítettem egy kispárnát az ágyunkba, amit ilyenkor méltóságteljesen a fejemre húzok, hogy ne halljam őt annyira 8) Első nap ébredéskor, a férjem rémülten kapta le a fejemről a párnát, azt hitte megfulladok alatta, és lelkifurdalása volt, mert abban a hitben volt, hogy biztos az ő horkolása miatt húztam a fejemre. Amikor megtudta a valódi okot megdícsért milyen gondoskodó anya vagyok :D Vázolta a jövőt, hogyha Zitusnak külön szobája lesz, akkor én majd tojástartókkal rakom ki a szobája falát, hogy még véletlenül se zavarja meg az álmomat. Szerintetek csajok, nem egy zseni az én férjem? :lol: :lol:

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!


Képek mind nagyon jók! :)

Barnusanyus, :) ha nem mondod, hogy nincs lent a fiad egyik golyója akkor is tudtam volna :) :) :) Hogy miért? Mert Rolinak sincs!
Egyébként őt már 1 éve megműtötték de így se tudták teljesen lehozni neki mert az inak nem engedték. De a lényeg, hogy lejjebb van. Nekünk azt mondta a doki, hogy azért kell max 2 éves koráig mert nagyon meleg van a herének fent és könnyebben megbetegedhet (rákos lehet) de nem tudom titeket ez mennyire érint, mennyire van fent. Rolinak nagyon fent volt.
Nem volt rá még esély se hogy hormoninjekcióval lejöjjön.

Alvás, Kittike cicizik és teszem kiságyba. Általában cici közben már elalszik ls nem kell fel. 11-12 között van az utolsó etetés és az első 5 óra körül.
Szóval ő azért az ágyában alszik.
De Rolival lesznek inkább gondjaink, mert ha Kitti már nem kell fel éjszaka akkor átszoktatnám a gyerekszobába Roli mellé, csak Roli nem alszik el egyedül. Apja vele alszik. És egyenlőre még megközelíteni se akarja a kiságyát. hm, nem tudom hogy mi lesz...

Rakok fel mindjárt egy videót.
Csikken

KépKép
Kép
csikken
 
 



KépKép
Kép
csikken
 
 


CSIKKEN, EZ A KACAJ, NAGYON ÉDI:-)))) ezt most még gyors megnéztem, még a reggeli rohanás előtt. Nemsoká jön a kutymi lány, és még előttte el kell szaladni babarucit venni az ikreknek... na ezt jóóól elfelejtettem:-(((
jó hétvégét mindenkinek!!!

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Képzeljétek ma Bendő reggel 7ig aludt este 10től, majd benyomott 200 g -ot... :D

Aranyosak nagyon a fotók!

Bence a haját már rég ledobta, édes volt nagyon szerzetesfrizurával, de most már szépen nő a rendes haja :).

Kép
vargaviki
 
 


Köszi Barnusanyus! Olyan jól esett, hogy azt írtad az anyatejjel és az anyukák szorongásával kapcsolatban.
Köszi Tusi! Dokink 28-án jön meg, akkor majd megpróbálok kunyizni. Az Örsön van gyerek ortopédia? Istenem, ha nekem ilyen jól alvó gyerekem lenne, összetenném a mancsom. Bár most teszem, mert éppen de.-i szundizik. És kiderült, hogy du azért sírt sokat, mert a két cicimben volt össz. 50ml. Úgyhogy most tápival pótolunk, és napok óta nem sír.
Anita! Kap a kisbabó az orrába szívás elött sterimart, vagy fluimaret? Nekünk sokat segített…
Viki! 200gr!!! És te még aggódtál, hogy 2 napig csak 80-90-eket eszik…
Rólam. Tegnap voltam egészségügyi kaparáson, remélem ezután már csak elmúlik a vérzés. Ha nem akkor el kell választanom a ciciről a kislányt, mert kapni fogok terhesség elleni tablettát.

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Lányok ez a Suttogós néni tud valamit! Este sírás nélkül 5 perc alatt le tudtam tenni aludni és 8-tól fél 5-ig aludt, evés után még háromnegyed 8-ig visszaaludt. Tegnap jutott eszembe megnézni a másik Suttogós kötetben (a Suttogó mindent megold címűben), hogy mit kell csinálni, ha sír. Délután végigcsináltuk és estére meg lett az eredmény. Úgy örülök neki. Mondjuk hamarabb is eszembe juthatott volna...
Vendég
 


sziasztok!

Lafie: És mit ír a könyv? Ha lesz időd, akkor leírod nekem?

Nyafi: Nem kaptunk csak Vibrocilt, reméljük az is hat. Kedden fogja újra orvos látni. Szerintem javult az állapota, mert ritkán köhög.

Alvás: Apor ma eddig 50 percet aludt. :)
Annyira nem lehet beteg. :)


sziasztok,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Kép



Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Hát ez a hetem kicsit stresszes volt (adóbevallások, villanyszerelők, fogorvos, stb.), azt hittem, a végén Csabi is átkerül a tápis babák közé. Az utolsó két napban meg már csak azért voltam tiszta stressz, hogy "jaj, nincs tejem, biztos éhezik a gyerek", mert amúgy már semmi okom nem volt idegeskedni. Megittam másfél nap alatt vagy 6 Laktoherb teát, meg vettem tápszert, hogy ne idegeskedjek, hogy mi lesz, ha este fogy el végleg a tejem, továbbá tegnap este kivettem a gyereket az ágyából és befektettem az enyémbe magam mellé pár órára aludni. Azt hiszem, ez utóbbi sokat számított nekem. Ma megint ok minden, úgy örülök! Huh, ezt a pár napot kihagytam volna szívesen.

Növekedési görbe: én egy excel táblába írom be minden nap a mért súlyt, és az "adatbázisból"egy grafikont is készít az excel, amit egyszer beparamétereztem. Ennek semmi értelme, de én örömömet lelem benne.

Mit kell tudnia a 3 hónapos babákbnak: hát, legalább 3 weboldalon találtam ilyen leírást. Elmondanám, hogy az egyik szerint a Csabi el van maradva a korához képest a másik alapján meg előbbre jár a fejlődésben. Amúgy azért én is havonta elolvasom ezeket.

Ágnes

Kép

Kép
agnes2000
 
 


Anika! Jók a képek nagyon! A csücsörítéseket úgy imádom.

Megpróbálom összefoglalni az altatás lényegét. Elvileg ez a módszer akkor segít, ha azért sír a baba, mert nem úgy akarod altatni, ahogy addig megszokta, mert le akarod szoktatni valamiről. De szerintem ez akkor is működik, ha csak úgy hiszti miatt sír alvás előtt. Tehát a módszer neve: felvesz-letesz módszer. Ha nagyon sír mikor beteszed aludni és nem tudod ott megnyugtatni, akkor fel kell venni, nyugodtan beszélni hozzá míg megnyugszik, de amint megnyugodott azonnal vissza kell tenni az ágyba és ezt addig folytatni míg végül nem sír ha leteszed. Ha annyira belelovalja magát, hogy felvéve sem nyugszik meg, akkor is le kell tenni egy kicsit és ismét fel, közben pedig folyamatosan beszélni hozzá. Ebből érzi, hogy számíthat rád.
Nem hittem volna, hogy eredményes ez a módszer, de eddig bevált. Ma ugyan két altatásnál sírt, de kb. 5-6-szor kellett letenni-felvenni, sőt az egyik sírásnál elég volt a susog-ütöget módszer. Most este meg letettem susogás nélkül és semmi sírás nem volt, két perc alatt elaludt.
Ha nagyon sír nem szabad vele harcolni és a susogós módszer se használ neki, csak ez a felvesz-letesz. Nekem mondjuk szerencsém volt, mert elég hamar használt, a nőci volt, hogy 100-nál is többször vett ki egy babát egy altatásnál.
Remélem nagyjából lehetett érteni amit leírtam. Végülis tegnap kezdtük az egyedül alvást, ehhez képest nekem ez óriási sikerélmény.
Vendég
 


Kép Lillácska ünnepi szerkóban
Vendég
 


hali

Írtam egy hosszút és kidobott:-((((na mindegy ma majd még jövök :lol: cukik a fotók!!!!
én is felrakom a tegnapit, nagyon jó kis nap volt.... :lol: Kép ikrekkel

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Kép Barni kutyát mér:-)
Barnus szuperül érzte magát, voltak kutyák:-) kedvére gyömöszkölhette őket:-)

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Hali!
??? mindenkinél hétvége van:-) sehol senki, akkor megint én :lol: :lol:
elmentünk pancsizni a srácokkal. Barni imádta, Bazsi elviselte :lol: :lol: :lol: azért volt amikor nevetett is :wink:
Ez a varsányi uszi, nagyon szeretem, csak ez tőlünk elég messze van:-((( Kedden már Monorra megyünk. Kép Kép Kép Kép



A srácok kinyúltak a pancsi után, és Tököl a dédi testvérénél a vendégeskedés alatt végig aludtak az autósülésükben:-)

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Csikken, akkor Roli már átesett rajta. Egyébként sztem jobb hamarabb, de mi sokáig fogjuk húzni, és sztem neki is az lesz. Akkor még fogják műteni, hogy teljesen lejöjjön neki???? Igen a meleg az nem jó neki ott:-(( mi nem tudjuk hol van, nem is lehetett érezni. Nyitott sérvkapu van. De nem értem mert másfél évesen neki is azt mondták egyből műtét, most mégis kipróbálják a szurit.... na majd lesz vhogy. Írj le mindent, milyen volt, hogy viselte, mit csinálnak még., nagyon kíváncsi vagyok.

Nyafi, rendesen megkínlódsz ezzel a dologgal:-(( remélem minden rendben lesz. És milyen bogyót kapsz ami miatt nem lehet ciciztetni, és meddig kell szedned? Egy kalappal... :oops:

Agnes, csak nem Te is könyvelő vagy??? :wink: a határidőknél én is stresszes vagyok...

Lafie, nagyon ügyi kiscsaj Lilla, csak így tovább:-)) Bazsi is volt hogy nyöszizett, és akkor magam mellé veszem a nagy ágyra, és minden okés:-)))
Tegnap féltem az idegen hely, sok ember blabla... aztán a végén a legjobb gyerek volt:-)) egy hangja sem volt. Vittük a csodaszékünket, és elvolt benne, nézelődött, szunyókált:-))) Mindíg okoznak meglepit.
Ja, meg a Barnikám is hozta a formáját ismét: :twisted: Ugyanis este apinak még mehetnéke volt, hogy haza értünk a vendégségből, és kitaláltuk hogy elmegyünk KETTECSKÉN!!!! vacsizni, bowlingozni... Barin elaludt haza fele, este fél nyolckor betettük az ágyba, Bazsi fennt volt, gyors szopi, és otthagytuk a Dédire, tudtuk vele nem lesz gond.
Na igen fél 11kor Dédi telefonál.. A kis drága Barnusom ordított, hgoy nincs anya :twisted: :twisted: :twisted: Tepertünk haza... De az a 3 óra!!!! isteni volt :wink: nem is tudom elmondani mennyire jól esett :lol: És hát Barnitól már megszoktuk ezt a fajtát, mindíg eljátszotta azzal a néhány alkalommal amikor étterembe mentünk nélküle:-)
Na mostmár nem beszélgetek tovább magammal :roll:

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Barnusanyus, csak korábban voltam könyvelő, így most én könyvelem a párom kis cégét, meg az apukámét. Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Banyus: írj csak nyugodtan bármit! örömmel olvassuk! :D
Nagyon jók a képek, nemsokára mi is megyünk ,annyira kiváncsi vagyok! Lehet baba-mama tornára is elmegyek vele, még nem tudom.

Ma elmentünk Anyukámmal Praktikerbe számítógépasztalt venni neki, vittem Bendőt is . Minden okés volt egészen addig a pillanatig, amíg nem indultunk el egyből haza , miután beraktam a kocsiba, hanem még elkezdtük Anyával bepakolni az asztalt a kocsiba. Ordított, mint akit nyúznak!!! Anyukám teljesen bepánikolt, hogy úristen szegény gyerek, mi lehet a baja??? 30-al jöttünk haza, mert annyira a Bence kötötte le a figyelmét , teljesen pánikos volt, hiába mondtam, hogy semmi baj, csak ordít (baja tényleg nem volt, se könny se semmi, csak tudjátok az jó kis teli torokból való ordítás). Aztán sikerült elérnem, hogy ugyan menjünk már 60-70el, akkor majd elhallgat a Bence és láss csodát, tényleg!!! Szegény Anyu, teljesen kivolt a 20 perces ordítástól. Pedig felnevelt 3 gyereket, de meglátszik ,hogy az utolsó is 25 éve volt... :) Pedig a nővérem nagy hisztis volt. :)

Tegnap voltam shoppingolni a barátnőkkel, nagyon jó volt! Bár egy felsőn kívül nem tudtam magamnak venni semmit. :( De attól függetlenül tök jó volt kicsit baba nélkül kikapcsolódni. Bencével is nagyon szeretek eljárkálni, de azért így más volt.

Era: Barni nagyon jó fej a kutyimérős képen! Nagyon precízen méricskéli a spanit. :D

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Lafie- köszönöm, hogy leírtad.

Era- nagyon jó képeket tettél fel. Ha minden jól megy, akkor 2 hét múlva megyünk a Kolpingba babaúszó táborba. :) Nagyon várom már!

Holnap megyünk Temesvárról Dunaújvárosba. Mindig izgulok, pedig elég simán szokott menni a dolog. Majdnem 5 óra az út. Most fogja megkapni az oltást, ha meggyógyult és megkérdezem, hogy mi van a csípőszűréssel.

TGYÁS: Képzeljétek én még mindig nem kaptam egy fillért sem. December 13.-n vették be a papírjaimat. Szerintetek ez normális? Akiknek nem TB kifizetőhely a munkahelyük, megkaptátok már?

Holnap szorítsatok!

sziasztok,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Irtam parszor ide meg mielott a kislanyunk megszuletett, aztan mostanaban kerestelek titeket, azt hittem atkoltoztetek a babas reszlegbe, de ugy latszik itt maradtatok a varandos csoport alatt :)
a lenyeg, hogy vegulis megvagytok :)
rolunk: Esztike 2740 grammal es 52 centivel szuletett, nagyon picike volt, de szerencsere jo etvagyu, igy hamar osszeszedte magat, most mar 6 kilo!
tejcsi szerencsere van, bar az elejen voltak gondok, megvettuk mar a tapit is, de vegulis nem kellett, igaz volt olyan nap, hogy szinte az egesz napot a cicin toltotte
amugy most sincs olyan sok, de pont eleg egyelore..
olvastam, hogy ti is suttogoztok, nalunk is az hozta meg a boldogsagot, a szerint allitottunk be egy egesz jol mukodo napirendet napi 6 szopival, es este 9tol reggel 7ig alvassal
szerencsere az ejszakai alvassal nincs gond, 5 hetes kora ota nem kel fel ejjel, inkabb a nappali alvassal volt gond, abban segitett sokat a suttogos konyv, meg estenkent meg most is nagyon nyugos, akkor nem tudok vele mit csinalni, probaljuk tulelni :)

Kép
gili
 
 


Vargaviki, ez nalunk is igy van, hogy ha elkezd sirni Eszti, mindenki megijed (kiveve apat meg engem), hiaba mondjuk hogy nincs semmi baja
foleg ha olben van epp valakinel, rogton adja oda, hogy uristen biztos nem erzi jol magat nala, pedig nalam is ugyanugy sir, ha olyanja van :)

Kép
gili
 
 


Sziasztok!

Era!

Köszi a hiányolást, megvagyunk, csak Kunhegyesen voltunk :wink: Most meg 11-re viszem orvoshoz Bertit kiváncsi vagyok most megkapja e az oltást,. már nem folyik az orra de azért szerintem még nem tökéletes. Persze alig bírtam 1/2 10-kor lefektetni (7-kor kelt) hogy ugyan már aludjon még egy kicsit mielött indulnunk kell. Nyafogott, emelgette a fejét, mondtam neki jó, akkor már nem alszol orvos elött, lehoztam, erre 10 perc múlva bealudt :roll: Hogy mit számít neki az a 10 perc különbség, na mindegy.

Papánál nagyon édes volt, már tökre tudta hogy nem otthon vagyunk, bámult mindent és mindenkit, szombaton nagyon jó fiú volt, vasárnap már nyügisebb volt. Pedig aludt ott is éjjel. De megint megállípítottam hogy egy szobában soha, kb 5x voltam fent éjjel Emmától, mert pörög-forog, beszél álmában, rugdosta az ágyat is, majd 6-kor átmászott a mi ágyunkba :roll:

És hiába jöttünk haza még ma éjjel is csinálta a műsort, átjött 3-kor , persze Berti felébredt rá, meg kellett akkor már etetnem, majd meggyőzni Emmát hogy menjen visszam, majd kért inni, azzal leitta a pizsijét, nagy durrogás, hát pizsamafelsőt keres, Bertit megint cumiztathattam, kb 1/ 2 4-re csendesedtek el :shock:

Tusimi!

Nem ezen múlik ám hogy milyen anyuka vagy, látod én sem bírom ha zajonganak :oops:

Anita!

Biztos minden okés lezs most is az úton. nekem berti 1 órát alszik 1 órát nézelődik, egyszerűen nem aludja végig az utat de legalább nem balhézik.

Képzeljétek Berti elkezdett írtó sokat enni :shock: Néha 140 ml tápszert is becuppant szopi után. Remélem azért még a tej is marad egy ideig még, bár ígymár szionet csak reggel elég neki meg este néha. Bár most is szopott lefekvés elött egy csomó ideig, majd egy az egyben rámbukta, de annyira hogy andrágom úgy átázott hogy a bugyim is tejes lett, meg persze berti teljes ruhája, utána meg ivott még 40 ml tápszert.
Olyan össze vissza eszik még mindíg hogy hihetetlen, néha óránként szopik vagy tápozik mikor ébren van, máskor 5 órát nem kér semmit. Most tegnap 6530 gr-nak mértük, kb 1 hónapja 6080 gr volt, illetve van még egy hete növögetni, szóval végülis az hízása szerintem jó, csak óraművet nem lehet hozzá igazítani :lol:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Era! Lehetne egy szakmai kérdésem adóval kapcsolatban? December hóra nincs jövedelmem, mert a TGYS-t nem folyósították jan. 10-ig, így azt majd jövőre vallom be, de ettől függetlenül ugye jár nekem dec.-re az adójóváírás? Mert, ha nem most állítom be, akkor bukom, mert jövőre nem tudok 12 hónál többet érvényesíteni, hiába akkor vallom be az összeget. Végülis a kitöltésibe az van, hogy akkor jár, ha bér illet meg. Jól gondolom?
Vendég
 


Na végre kicsit feléledt a nép! :)
Banyus! Ti most babaúszáson voltatok, vagy csak úgy usziba? Imádtam a fotókat, főleg hogy olyannak is kellett uszisapi, akinek nincs is haja :wink: :lol: Elképzelem Zitámat úszósapkában, hát már csak ezért is megérné elvinni. Egyenlőre még várunk a dologgal, addig, amíg a fürdésnél lefelé görbül a szája, nem akarom megkockáztatni. Amúgy babauszin elengeditek a gyerekeket?
Dőltünka férjemmel a nevetéstől, azon a képen, amin az ikrekkel van Balázs. :lol: :lol: Mennyi idősek az ikrek? Annyira kis picik. És kik is ők? Rokonok vagy barátok? A spániel meg gyönyörű, régen az volt a kedvenc kutyim, most labrador fan vagyok. Ha egyszer lesz kutyám, valószínúleg ez utóbbi lesz.

Vargaviki! Hogy tudtál elmenni néhány órára Bendő nélkül? Két etetés között? Az olyan rövid idő. Vagy másra hagytad az etetést?
Fura nekem, de valahogy még nincs rá igényem, hogy Zitus nélkül elmenjek, bár egy jó kis ikeázás bevállalnék, bár arra most úgy sincs szükségünk (meg lóvénk).

Anika! Én már kaptam gyást, januárban és februárban is, és mi is akkor tájt adtuk le a papirokat, amikor ti. És nem kifizetőhely a munkahelyem. Amúgy gondolj arra, milyen jó lesz egy összegben megkapni az egészet. Amúgy én kevesebbet kaptam (kb. a felét), de nem is bánom, mert 2-3 hónap egy összegben, már egy "nagyobb" összeg, és megy is majd rögtön a takarékszámlánkra. Igaz most faxolgatnom kell nekik mindeféle papírokat, hogy újraszámolják az összeget. Amúgy ti most hol éltek, hol jártok orvoshoz? Már régebben is akartam ezt kérdezni, mert úgy rémlik mintha az írtad volna, hogy Temesváron. Ott dolgozik a férjed? A te munkahelyed Magyarországon volt?

Manó! De jó, hogy Berti ilyen kis zabás lett! :D

Mi kedden megyünk vissza UH-ra az ortopédiára, várom már mit mondanak majd. Szerdán meg megyünk a gyerekorvoshoz, mert Zitusnak mindkét arcán a füle előtt elég nagy ekcémás foltja van, ami nem akar múlni, ráadásul mostmár a felkarján is megjelentek ilyen foltok, elég csúnyácskák. Lehet, hogy a tápszerre allergiás? Vagy rám....? :roll:

Babuci, Dyt! Hova tűntetek?

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

megjöttünk, látom nem sokan jártak erre ma :shock:

Megkapta berti az oltást ésmost homályosítottak fel hogy ebből a neis vac-ból most nem is kap többet, még egy kötelezőnk van hátra és majd a neis vac-ot 1 éves kora után kap még egy ismétlőt. Kicsit mérges voltam mert 11-re volt időpontunk és 1/2 12-kor még nem hívtak be merta beteg rendelés elhúzódott és még onnan hívogattak befelé. Utána mentem bertivel Emmáért mert ma anyukám nem ért rá és a kisfiam egy tündér volt végig, aludt vagy nagy szemekkel nézelődött pedig 1/2 11-től 1/2 2-ig nem voltunk itthon, és nem is kapott enni csak mikro megérkeztünk.

Tusimi!

Nekünk a babauszin nem kellett sapi a babákra csak úszópelus.

Ekcéma: Nem csak kajától lehet, de persze először azt kell kizárni. De van akinek egyszerűen ilyen ekcémára hajlamos a bőre baba korában, Emmának is ilyen volt.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


babauszas: mi is szeretnenk jarni, de pont most olvastam, hogy ovatosan a dologgal, mert a klorban van valami amitol allergias lehet a baba, vagy nem tudom pontosan..
meg mintha azt mondtak volna, hogy 4 honapos kortol ajanljak
bar nem tudom hogy mukodik ez a dolog, mar a higienia szempontjabol, merthogy a pelusba befolyik a viz, aztan meg egyutt kifolyik az is aminek nem kene :oops:
vagy van erre valami specko vizhatlan pelus?

en is csak ket etetes kozott tudok elszabadulni rovid idore, max egy vasarlas a sarki boltban.. hianyzik amugy az, hogy egy nagyobbat elugorjak a mano nelkul, Tusimi, az ikea nem is rossz otlet, mar miota akarok egy olyan vekony pluss pledet venni neki, amit ott lehet kapni es tok olcso
de sajna nem tudom otthonhagyni amig szopik, probaltuk, fejtem reggel, hogy majd apa odaadja neki, de sajna nem tudok annyit fejni amennyit megeszik, ahhoz kepest o meg siman kisziv 50-60 ml-t, es kell is neki, sirt miutan vegzett az uveggel, hogy o meg ehes :(
szoval marad a szobafogsag :)

Kép
gili
 
 


Mano, pont most irtam errol az uszopelusrol, akkor letezik ilyen :D

Kép
gili
 
 


Lányok, én rájöttem, hogy Zita babám napfényfüggő. Ha süt nap, akármit mondok neki mosolyog, gőgicsél, alszik nagyokat, igazi kis üngyibünygi babalány. De ha nem süt a nap! Mint például ma! Na akkor rászolgál a nevére és tiszta Zizi. Bömböl, csapkod, bármit csinálok vele, max 5 percig jó neki egy bizonyos szög. Ha hosszabb nyugit akarok, akkor jön cici. Mentem is, mert már megint megy a műsor, puszi. :x

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok,

Barnusanyu, nagyon jók az uszis képek.

Rolinál azt mondták, hogy majd kamaszkorában visszamehetünk és ha tudják lejjebb hozzák.
Egyébként reggel mentünk este jöttünk. Altatták. De nem volt olyan gáz. Csak kis elesettnek nézett ki.

Ma voltam fogászaton, megszabadítottak a bölcsesség fogamtól + egyet elkezdtek tömni. Kezd kimenni a fájdalomcsillapító és ........ hát fáj. na!

Nálunk is szokott az lenni, hogy megijednek nagyszülők, hogy mi baja a gyereknek... Pedig semmi, csak olyan jól tud teli torokból üvölteni.

Csikken

KépKép
Kép
csikken
 
 


Sziasztok!

Gili, én úgy tudok elmenni itthonról gyerek nélkül, hogy 6-kor szoktam fürdetni, utána szoptatni, és így 1/2 7 - 7 körül elalszik. Volt, hogy így mentem TESCO-ba, illetve így mentem fogorvoshoz is a múlt héten 1/2 8-as időpontra. Csak sajnos ritkán mehetek, mert a párom általában késő estig dolgozik. Amúgy nekem is ez az egy dolog hiányzik a gyerek mellett: önfeledt, hosszú vásárolgatás.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Lányok, akkor én nagyon szerencsés vagyok, mert tudok fejni tejet (tele van a fagyasztó egyik rekesze anyatejjel) és a babus simán eszik cumisüvegből is, úgyhogy itt tudom hagyni apukájával vagy a nagyszülőkkel pár órára. Az simán megy, ha egy etetést kihagyunk, de most szombaton pl két etetést hagytam ki és most is minden oké volt. Bendő szépen evett, aludt, stb. Jól elvolt apukájával. Ez a hosszú vásárolgatás nagyon jó volt a barátnőkkel.
Az pedig, hogy visszaérjek köv. etetésre, annak semmi értelme. Nagyon kell rohannom olyankor, max kajavásárlásra megyek úgy. Bár már néhány hete a kajavásárlást, babacuccvásárlást is Bendővel intézem és úgy is nagyon jól lehet kikapcsolódni.

Tgyás: én harcolok velük, elutasító határozatot kaptam, mert úgy vesznek , mintha járnék suliba és ugye akkor nincs jövedelmem, ergó nincs mi alapján számolni. Viszont én passzív féléven vagyok, nem járok suliba, stb. Úgyhogy a munkaviszonyomat kéne alapul venniük. Úgyhogy most fellebbeznem kell. :twisted:

Tusimi: próbáld ki esetleg, hgoy nem iszol tejet, tejterméket. Azt olvastam a tejallergia okozhat ekcémát a testen.

Kép
vargaviki
 
 


Vargaviki!
Köszönöm a tippet, de sajnos ez kilőve. Nem iszom tejet kezdettől, fogva, mert a gyerekorvos mondta még a legelején, hogy nem szabad. Ponntosabban szólva, csak keveset szabad 2-3 deci tejnek megfelelő tejterméket. Nálam ez egy deci tej a kávémba, plusz egy kis puding este, néha-néha túró-rudi, kis sajt. Emiatt kálciumot iszom minden nap, bár sajna így is lesz egy utam a fogorvoshoz, épp holnapra tervezem. :x
Szóval én továbbra is a tápra gyanakszom, bár nem tudom, hogy napi 50ml okozhat -e allergiát.

Volt munkaviszonyod, és nem veszik figyelembe? :shock: Ez durva.
Ja, és tényleg szerencsés vagy, hogy annyi tejed van, hogy bőven tudsz félretenni, így valóban nyugodtabb szívvel otthonhagyhatod a picurt. A szülés előtt én is így terveztem, meg voltam róla győződve, hogy belőlem ömleni fog a tej, vettem is egy csomó tejgyüjtő zacsit. Valahogy az az érzésem volt, hogy lesz bőven meg olyan sok előtejem volt, 5 hónapos terhes koromtól, hogy tök nyugodt voltam effelől. Szóval igen nagy önbizalommal vágtam bele ebbe szopi dologba aztán bő egy hónap után jött a kopp. Na jó ez is túlzás, hiszen van rendesen tejem, 95%ban így is anyetejes Zitus, de hát ott van az az 5 százalék, meg az a sok küzdelem, fejés miegymás, hogy ennyi is legyen. Mostmár úgy látom, hogy a tejkérdés főleg alkat kérdése.
Tényleg! És így, hogy kihagysz egy-két szoptatást, nem telik meg túlságosan a melled mire hazaérsz. Illetve nincs tőle másnap kevesebb tejed? Nálunk ez volt, mikor Zita előszőr aludt reggelig, akkor hatalmas-feszülő cicikkel ébredtem, viszont már másnap érezhetően kevesebb lett a tejem. Most úgy normalizáltam a kérdést, hogy este, mielőtt lefekszem fejek, így a buta melleim azt hiszik van mégegy szoptatás... 8) Így van (majdnem) elég tej (csak ugye az az fránya 50 ml hiányzik sokszor esténként). Na jó befejezem, már megint ezt a hülye tej kérdést boncolgatom... Már én unom komolyan, lőjjetek le nyugodtan, ha megint felhozom.

Gili!
Igen egy jó kis ikeázás... nálam minimum 3 óra, szóval kizárt dolog gyerekkel. Nem baj. Pont a múltkor gondoltam arra, hogy ez egy annyira rövid szakasza az életünknek, amikor ennyire ránk van utalva a bébi. 5-6 hónapos korától már jön a hozzátáplálás, amit már más is meg tud tenni, és addig már csak 3 hónap van. Szóval arra jutottam, hogy ki kell élvezni a szoptatást magát, hiszen az a pár hónap olyan gyorsan elmegy, és azért olyan jó dolog-jó érzés szoptatni szerintem. Mikor engedné magát egy gyerkőc ennyit ölelgetni simogatni amúgy?

Akartam már kérdezni, hogy nektek szokott olyan érzésetek lenni, hogy a gyereketek csak a cicitek miatt tart? Mert ma nekem határozottan ez az érzésem volt. Egész nap alig tudtam egy-két mosolyt kicsalni belőle, nyűglődött-bőgött, nem akarta, hogy tornáztassam, énekeljek neki, semmi sem akart tulajdonképpen. Csak a cici, csak azon volt nyugta szinte. Na aztán jött az este, meg az apukája, és úgy elvihorászott vele, hogy én csak lestem. A férjem csak kézbeveszi, és Zita már mosolyog. Nekem meg minimum három cigánykereket kell vettem hozzá. Igazságtalan az élet... :D

Kép
Kép
tusimi
 
 


Anyám, 11 óra? :shock: :shock: Mentem fejni...

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

Na nem tűntem el, csak sűrű volt a hétvége, de köszi Tusi a hiányolást :)

Képzeljétek, Hanna szorulós lett... eddig minden nap volt a pelusban 1-2x kaka, de most volt olyan, hogy 4!!!! napig nem kakált... :( :( :( pont akkor mentünk a gyerekdokihoz és mondta, hogy glic. kúp + kamilla tea... az édes volt, sokkot kapott a kamillától és csak pislogott rám, hogy mi a francot akarok beletömni :D aztán volt kaka, másnap is, de most megint 2 napja semmi... :( Sztem a tápi fogja meg. Mert most már kap napközben a nagyalvás előtt 1x meg 1x este. Sajna... de kész, én feladtam a küzdelmet a tejcsivel, ettől többet nem tudok tenni érte... :( Mindenféle tea, fejés, pihi stb és még sincs több...

Kikapcsolódás. Én eddig 2x voltam Hanna nélkül (1x kozmetikus, 1x karácsony előtti bevásárláskor 2 órát). De igazából én vele oldom meg a dolgokat és nagyon élvezem!!! :) Beülünk a kocsiba, beteszem a babakocsit vagy a kengurut és aztán azzal megyünk. Bár általában vagy Dorog vagy Egom az uticél, de akkor ott megyünk egy kört. Vagy azt szoktam, hogy Tescoba megyünk és hordozóstul belepakolom a kosárba (mármint a kocsiba) és mindig körbepakolom. De mivel már a kezdetektől így járunk vásárolni, így megszokta és nézelődik vagy ha megunja alszik. Szegényt egyszer a Corában úgy körbepakoltuk, hogy csak a feje látszott ki, még kéztörlőt kapott az ölébe is :) De jókedvűen tűrte és nézte, hogy "hülyék vagytok?? mit csináltok?? " :) Mikor meg névnapom volt, akkor api meglepett és mentünk a Premier Outletbe vásárolni oda is úgy, hogy babakocsi be a kocsiba és ott tologálta apa míg én válogattam :) Ugyhogy én nem vágyom nélküle elmenni, mert szeretek vele elmenni vásárolni.

Bár egy kozmetikus sztem megint bejátszik majd és akkor megint a mamára lesz bízva. Tegnap itt volt anyósom és annyira édesen eldumáltak, meg sokat segít nekem anyós pajti. Jött és kivasalt nekem meg altatta Hannát vigyázott rá míg én takarítottam... de szegény annyira igyekszik, mert a barátnőinél mind gond van az unoka láthatásával, mert nem viszik hozzájuk illetve nem örülnek ha mennek. Ő meg annyira vigyáz és mindenről megkérdez, hogy hogyan csinálja, nehogy erre a sorsra jusson... :)

Banyus!!! Iszonyú jók a képek!!!! Én is én is én is!!! Úgy szeretnék menni már vele uszizni... meg az ikresek! :D Nagyon édesek!!! :)

Kaptunk a háziorvosok szövetségétől levelet a Rota miatt. Ti is kaptatok? Azt írták, hogy miért kellene beadatni... felhívtam a dokimat és mondta, hogy most erre nem csapunk rá, ezt nem ajánlja, mert itt nincsenek rotások és mondta, hogy bevallja, hogy az ő praxisában csak roma volt rotás. Hát nem tudom mit csináljak.. .ha nem ajánlja, akkor valszeg én nem adatom ezt be.

Viszont marha jól érzem magam, mert elkapott engem is valami nyavalya. Fujom az orrom meg fáj a torkom, de lázam nincs... ugyhogy most oscillo... valami, sose tudom a nevét, meg CA + C vitamin 1000-es... meg sterimar orrspray... annyira bízom benne, hogy Hanna nem kapja el mert mondjuk csak megfázás...

Tusi! Olyan fura, Hannának is vannak ilyen napjai, mikor nem lehet vele bírni. Bár ő még cicit sem kér, csak fogjam az ölemben és ő elnézelődik... de akkor estére már leszakad a karom.... viszont tegnap egy tündér volt!!! Nagyon jókedvű és nagyon türelmes! :) Sztem kezd beletörődni a sorsába, hogy mi vagy állandóan megyünk valahova vagy mindig jön hozzánk valaki :) Most már dumál minden olyan emberrel aki sűrűbben jár hozzánk.

Jaaajjj... képzeljétek... szegény férjem teljesen kivan..... :) Hanna tök jól elvan vele mindaddig míg nem fáradt. Illetve este fürdés után már egyáltalán nem. De ezt nem én alakítottam így, Hanna volt ilyen már kezdetektől, hogy üvöltött nála már fürdés után... szegény api meg annyira a szívére veszi, hogy miért nem szereti őt... hiába magyarázom, hogy szereti, csak én vagyok vele egész nap itton, így gondolom nálam találja meg a biztonságot este... tegnap akkor is nagyon mélyen érintette... úgy sajnáltam, olyan szomorú volt. :?

Na most már eldugulok :)

Kép

KépKép
babuci99
 
 


hu, lanyok, ahhoz kepest milyen pangas volt itt tegnap, most alig gyozok visszaolvasni :D

Agnes, ez nalunk is mukodne, mert mano is 8-9kor fekszik, es csak reggel kel, de mi nem magyarorszagon lakunk (belgium) itt meg este 7 utan megall az elet, nincs semmi nyitva
pedig milyen fííílinges egy jo kis ejszakai tescolatogatas :lol:

Tusimi, ez jo, en is ugy voltam vele, hogy biztosan sok tejem lesz, nem tudom miert, talan bedoltem ennek a manapsag nepszeru allaspontnak, hogy a szoptatas csak hozzaallas kerdese, aki akar szoptatni, az tud is, stb.
es vegulis reszben igaz, mert az elejen nagyon nehezen indult be tejem, de nem adtam fel, egesz nap ciciztunk, igy vegul beindult, de hogy kifejezetten sok lenne, az sajnos nem igaz :( raadasul ugyan reggel sok van, akkor regebben fejtem is, de aztan egyszer odaadtam napkozben potlasra manonak amikor ugy tunt, hogy ehes, erre 1 hetig zoldfosasa volt, tuti azert, mert amit reggel fejtem az csak elotej volt, az az igazi vizenyos, es jol meghajtotta
szoval meg csak azt sem lehet, hogy azt osszegyujtom, es azt odaadja valaki egyben

Babuci, jo neked, hogy tudsz vezetni, asszem ha tudnek, mi is sokkal mobilisabbak lennek, de sajna felek nagyon a forgalomtol, foleg gyerekkel..

na mind1, tenyleg nem olyan hosszu ez az ido, es biztos utolag majd visszasirjuk :)

Kép
gili
 
 


apatema: nalunk is nagyon erzekeny apa arra, hogy eszti kit "szeret" jobban, az elejen volt hogy reggel elkaptam tole egy mosolyt, meseltem apanak, aki 2 napig figyelte, persze akkor pont nem mosolygott, mire kitalalta, hogy akkor ot biztosan nem szereti az akkor amugy masfel honapos gyerek
:twisted:

akkor kicsit kibuktam ra, de most meg pont forditva van, most nekem tunik ugy, hogy ot jobban szereti, mindig mosolyog ra, orul neki, en meg csak az etetogep vagyok, Tusimi, ahogy te is irtad :)
de azert legalabb en nem csinalok belole ugyet, mint o..

Kép
gili
 
 


Apa: Nálunk az első hónapban volt úgy egy-két hétig, hogy a Bendő nem igazán volt el Apával, erre Apa elszontyolodott és nem igazán foglalkozott vele, csak ha megkértem. Aztán megbeszéltük, hogy ez így nem lesz jó, mert a Bencének őt is meg kell szoknia, ismernie, stb. ahhoz, hogy ő is "biztonság" legyen. Úgyhogy elkezdett többet foglalkozni vele (pl szigorúan ő fürdeti este) és már tök jól elvannak együtt. Hazajön Bence mosolyog rá , stb. Szombati fél napos kiruccanásomon is tök jól megvoltak, minden rendben volt.

Tusi: lehet, hogy csak rossz napja volt, ma biztos kapsz egy rakat mosolyt!! :D
Melltelítődés: dugig lesz mire hazaérek, az tény. Az elég kellemetlen már a végefelé. viszont egyáltalán nem kevesebb a tejem emiatt. Éjszaka a is már teljesen ráállt, hogy mikorra mennyi kell. EGy ideje már Bendő átalussza az éjszakát, úgyhogy reggel 6 körülre telítődnek a melleim, egyenként kb 120-150 lesz bennük. Általában csak az egyiket eszi ki a baba, aztán megyek fejni és azt egyből elteszem. De ma pl 3kor felébredt valamiért Bence és a kettőben volt össz 150. Úgyhogy szerintem már ráállt a szervezetem, hogy mikor mennyi kell.

Viszont képzeljétek már 9. (!) napja nem kakilt a kölök. Rekordot állít. Már mindent próbáltam, a kúp sem jött be. Következő kaja után elviszem a doktornénihez egy jó kis tornáztatásra, hátha kinyomja belőle. Szervileg semmi baja, úgyhogy nem aggódom, de ma éjjel szerintem már azért kelt fel. Azóta is sokat erőlködik , de nem jön semmi... :(

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!
Nálunk apa egyedül fürdeti a gyereket, és így van egy kis szeretetes, mosolygós idejük csak ketten.

Kép
nyafi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: