Új privát üzeneted érkezett!

Bibi: Barnusodat imádom :lol: Ez a szöveg kész vagyok tőle :lol: :lol:

Szilcsi: Bogi elrakja a százasokat, nehezebb napokra :lol: Amúgy ma az oviba kiesett még egy fogacskája :shock: a jobb alsó 2-es! Potyognak ám :D Estére megint izzítom a fogtündért :D

Karmen: majd akkor tudom meg hogy felveszik-e az oviba ha a beiratás után értesítenek.... addig csak reménykedni tudok...

Dancsi: gyögyörűek :lol: :lol: de télleg :wink:

Zituska: kitartás a 2 órás kajolásokhoz :wink: gyógyulást+++++++++

Zitacicu: javulunk köszi! Örülök, hogy ti is alakultok, bár elég lassan ahogy látom :( . Makacs az a mostani kórság :cry:

Bea/Bibi: Azért sztem ez nem egy jó hozzáállás, hogy "nem vállalok több gyereket mert mi lesz ha....." Elég pesszimista életszemléletre vall! :roll: Nekünk Vius problémás mégis bevállaltunk egy 3.kat! És én is csak reménykedtem, hogy Zalán egészséges lesz, és hála az égnek az lett :D :D :D Ha nem mertem volna vállalni Őt, akkor most nem lenne egy gyönyörű kisfiam és ezt sose bocsájtanám meg magamnak!
De ha mindenki így ilyen pesszimistán állna hozzá, akkor nem lennének testvérek... :shock: Főleg ha nincs családi előzmény (pl kromoszómarendellenesség a családban, vagy beteg nagytesó) akkor minek agyaljak előre a nemlétezőn????? Ha mindenkivel minden okés, akkor miért ne? Nem szabad becarinak lenni. Mi lesz ha...és mi lesz ha mégse???? :lol: :lol:
Nagy kincs a tesvér, én imádom, hogy nekem is van egy nővérem (és nagyon sajnálom, hogy nincs több tesóm) és nagyon örülök, hogy nekem is 3 csemetém van, el se tudnám képzelni másképp az életemet! :D 8)

Zsuzsu: Ábellel minden oké?? Volt azóta valami???? Remélem többet nem hányt!

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Zsuzsu!

mi megcsináltattuk a Medicenteres Down szűrést. igazából a Horvát Emesével sem volt bajom, csak nem szeretem, ha eredményért megyek, ideges vagyok, hogy minden rendben-e. erre ő meg a sblon dumát mondja :shock: . de kedvesen mondtam neki, hogy előbb mondja meg, hogy mi van , mert addig úgysem tudok arra figyelni ,amit mond, mert csak az asztalon lévő leletet nézem, hogy hátha meglátom mi a helyzet 8)
meg szerintem meg lehetne kérdezni egy felnőtt nőt, hogy mi a foglalkozása és ahhoz mérten tájékoztatni. és szerintem mind három alaklommal ua-t mondta.
de bajom nem volt vele. meg éreztem, hogy nem engem akar bántani, csak neki kötelessége, munkája minden lehetőséget elmondani. na, de 3×?
na, mindegy
toncsi

toncsi80

Enikő, Gira!
Na ezt én sem értem. Most a doki azt mondta, hogy nem kell, hogy fürdetős, vagy samponos víz legyen. Egy pici víz bejutott, amit nem tudsz csak úgy a törölközéskor kitörölni. Ez a pici nedvesség pedig 1 éves kor alatt pont elég, hogy begyulladjon. Ja és megnéztem, bórsavpor a neve :oops: :D , amit kapott.
Majd hétfőn megkérdezem, de lehet, hogy akkor még egy ideig hanyagoljuk az úszást, ha érzékenyebb a füle az átlagnál. :roll:

Betty
Kép
rbetty

Bibi!

Semmi baj,édi volt Barnus,majd legközelebb bepótolja a köszönést! :D

Nórus!

Na azt a párhuzamot én sem találtam,nem gondolom, hogy a bivalynak piercing van a köldökébe!Rádumáltál,holnap eszem paradicsomot :D

Szilcsi!

Ha megtennéd, hogy gyűjtöd,megköszönöm, pár összejön és elküldöd???

Eszter!

Édik a képek,gyönyörű Dorottya!Tetszettek a ruhák mindenkinek!
És vettem bodyt a Tescoba, 7darab egy csomagba,6-9 hós babára és egy ki volt cserélve benne 0-3 hósra :evil: akkora bunkó emberek vannak!! :evil:
Megkaptuk au első ampulla rotát,remélem semmi gáz nem lesz!
6750 gramm és 3 cm-t nőtt 4 hét alatt :shock: azt mondták 1 et szoktak! :D
20140113113746

Megkaptuk au első ampulla rotát,remélem semmi gáz nem lesz!
Bocsánat, miket írok, látszik kapkodok! Megkaptuk ma az ......
20140113113746

Hefe! de tündéri a lányod!! Mi holnap megint kezdjük az uszást!!

Enikö! Gartula Zalánnak, nagyon ügyes!

Szilcsi! Jaj szegényke, sajnálom hogy müteni kell, ilyenröl még nem is hallottam eddig :(

Betty! Pedig elég sok kisbaba jár uszni 1 éves kor alatt, és én nem láttam még náluk füldugot. Én ugy szoktam hogy fürcsi után pálcikával megtörlöm a szélét (tudom beletenni nem szabad) közben meg is rázom egy kicsit hogy kijöjjön a felesleges viz. Amugy a fürcsi miatt már gondolkoztam rajta hogy veszek neki is fülszáritó sprayt de nem néztem még utána, ezek szerint 1 éves kor alatt azt sem lehetne. (és valóban nagyon sokat vannak viz alatt a babák szerintem szoval tuti jut böven viz a fülecskébe)

Anett! Remélem nem lesz semmi gond az oltás után! Mikor kapjátok a másodikat?

Bibi! Mindig nagyon tetszik Barni szövege!! :)

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Ritkán tudok jönni mostanában, alig tudom átolvasni, annyit írtok!! :):):)

Hannának és Rékának boldog szülinapot kívánunk!
:lol: :lol: :lol:

Zsuzsu! Gratulálok, micsoda jó hír!!!!!!!! Boldog babavárást kívánok! :):):)

Bibi! Barni dumája még mindig elképesztő! :)

Jó sok képet tettetek fel, így nem tudok minden gyereket név szerint felsorolni, de mind gyönyörű! :)

Nórus!
Én írtam múltkor a szappankrétát, tuti van a Corában, 2 napja vettem náluk az unokatesónak ajándékba. :!: Nem túl tájékozott eladót fogtál ki... :roll: Én abban a sorban találtam meg a játékoknál, ahol a gyöngyök, gyurmák stb. ilyesmik vannak. Van nagy doboz is, amiben több szivacs, festék, kréta van, de az drága, a mienk 5 db kréta meg 1 szivacs kiszerelésű.

Minden
betegnek jobbulást, ahogy láttam jó sok van! :(:(:(

Exi!
Nagyon szép haja van Petinek! Mint egy angyalka! :):)

Zituska!
Gratula a vizsgához! :):)

Mennem kell, pedig még írni akartam, de Dénes folyamatosan kiabál, hogy anyagyereanyagyereanyagyere..... :)

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Nem Zituska vizsgázott hanem én ,de értem és köszi.... :lol: :wink:

Karmen!
Pedikűrhöz anatómia bizony de nem is akármilyen.

Szilcsi!
Nem ilyen Niki általában,csak kap Zyrteket és attól aluszékony.

Enikő!
Gratula a kispasinak ,édes nagyon és TÉNYLEG te vagy miniben!!!!!!! :wink:

Darabokra szedtek a gyerekeim este ,voltunk kacsák meg pingvinek ,meg fókák és még sorolhatnám.Norbika olyan pózokat mutatott be hogy a hajam égnek állt,de örültem neki hogy jobban lettek estére és a színük sem olyan halovány..Ja és egész délután ettek...Máté is.Ez nagyon jó jel,de nem akarom elkiabálni,fura lenne ha most megint lázasak lennének reggel.azért a panadol,nurofen megy felváltva.

Kép
Kép
zitacicu2

Sziasztok!!!

Vesm-Mónika!
BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT !! :D :D

Köszönöm az érdeklődést, Ábelnek kutya baja. Férjecském töredelmesen bevallotta, h SZALONCUKROT ettek az este, utánna az esti tejcsi......szerintem emiatt lett rosszul a kölök.... Az éjjel jól aludt, egész nap rosszalkodott, szóval jól van! :D

Nóri!

Köszi! Rég láttuk a csajaid!!!!! :D
Mi is úgy gondolkodunk, h ha a nucha mutat valamit akkor vérteszt. Ha gond van csak akkor amino. Szerencsére nincs betegség a családban és Ábival is minden rendben volt. Csak a korom miatt én sem akarok kockáztatni. Természetesen mindent megbeszélek a dokimmal.

Anett!
Csak két genetikus van egy ekkora városban???????????? Meglepő. :o :o :o
Málnusnak puszik, igazi HŐs!!! :)

Bea!
Okos a csajod! :) Ábel azt használta ki, h a szállodában engedékenyebbek voltunk, így itthon kellett pár nap, mire visszaállt a régi rend...
Gergőnek jobbulást!!

Zituska!
Köszi! Igen a magánrendelésre. Úgy gondoltuk, h márc. második hetében megyünk hozzá. Gondolom másnap csinál UH-t a klinikán....
Kitartás, jobbulást!!!!!!!

Enikő!
Én az első Zalánképen olvadozok!! :lol: :lol:
Vius :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Eszter!
KÖSZIIIIIIIII! :) Ha választani kell, akkor én is az első képre voksolok, bár szívesebben osztanék két aranyérmet.... :D

Toncsi!
Nagyon köszi a választ! Nekem is az a fontos, h azt mondja, h minden OK, aztán jöhet a rizsa....

Csajok!
Egy ismerőstől úgy hallottam, ha valaki Bp-n csináltat vizsgálatokat, azt nem nézik jó szemmel Szegeden a Klinikán...csak akkor, ha az itteniek kérik a vizsgálatot.. Tudtok erről valamit???

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

kimaradt:

tervezi valaki, h megnézi a múzeumban a Vasarely kiállítást?????

dicsekszem kicsit: tegnap előtt kaptam az uramtól egy fehér rózsát... :D :D :D

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok!Örülök,hogy rá találtam erre az oldalra!!!Kérdezhetek Tőletek egy-két dolgot?Ismeri valaki Novák Tibor doktor urat?Nála fogok szülni a nyáron,most 15 hetes terhes vagyok,de igazán nem tudtam még leülni vele beszélni,mert eléggé el van havazva...
Igazán azt se tudom,hogy mennyiért vállal szülést és hogy kell-e fizetni neki,amikor a korházban vizsgál meg?És ha igen,akkor kb. mennyit?Meg igazán kiváncsi lennék pár véleményre róla,mert én eddig nagyon meg vagyok elégedve vele,remélem igy is marad...:-D

Köszi mindenkitől előre is!!!

binyek

Sziasztok!

Binyek:nekem ő a dokim :-)

Kérdezz nyugodtan válaszolok. :D

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Kriszta!
De jó,írj,ami eszedbe jut így hirtelen!:-)))Vagy amiket leírtam az elöbb...

binyek

Szia Gira!
Ha jól olvasom,akkor mi egyidős terhesek vagyunk,mert én aug. 23.-ra vagyok kiírva.Bár remélem,hogy én nem húzom addig,mert ikreim lesznek és addigra már nagyon elegem lesz szerintem...:-(
Te hol fogsz szülni?Még lehet,hogy fekszünk együtt majd???:-)

binyek

Bocsi, hogy itt hirdetgetek, de van egy eladó, gyönyörű cipőnk, 19-es (de 20-asnak elmegy, mert Gréti a 19-es Siesta szandi kinövése után hordta ezt) Asso. Kb. ha 5 alkalommal volt a lábán akkor lehet sokat mondok, azért merem itt ajánlani. Csak ha nagyon divatozni akartunk, akkor viselte, mert volt egy másik cipője, abban játszóterezett, stb. Ezt meg sajnáltam, mert olyan szép, így nem hordtuk!
Ha valakit érdekel, írjon privit!

Kép

Kép

Kép

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Binyek!

Ejha, egyszerre 2 gyerek :shock: Gratulálok :) Én aug 24-re vagyok kiírva, és a Klinikán szülök én is (jobbhíjján) :D Úgyhogy ha nem sietsz annyira, még szülni is szülhetünk együtt ;) A gyerekágyon remélem nem találkozunk... nem nagyon akarok ott időt tölteni.
Vendég

Binyek!Üdv itt! :D

Kármen!
4 hét múlva kapja a következőt,és nem volt semmi gond az este meg éjjel sem,gondolom akkor már ma sem lesz,jaj úgy örülök,mindenki ellene volt!

Zsuzsu!

Hát én úgy tudom, hogy a klinikán a Genetikai Kp-ban (vagy mi a szösz a neve a Tisza parton van) csak ők ketten vannak.VAgyis mikor mi voltunk tavaly ők voltak!

És én is dicsekszem: Lacitól hatalmas orchidea csokrot kaptam,olyan gyönyörű, hogy nagyon és volt mellé egy képeslap,amiben röviden és tömören megfogalmazta,hogy szeret,már 3 éve! :D
20140113113746

Binyek!

Novákot én nem ismerem,de ikerterhesség témában nagyon tudok segíteni... :lol: :lol: (lévén nekem nemsoká két évesek az ikreim) :wink:
El kell hogy mondjam nekem már a 30.héten elegem volt a hatalmas méretű pocakomból,de ismerek olyat az ikres oldalon aki még a 38. hetet is vígan és röhögve bírta :shock:
Írj nyugaodtan ha van kérdésed..

Csajok az éjjel csak egyszer kellett felkelni az ikrekhez és akkor sem én mentem hanem apa,szóval kipihent és üde vagyok a gyerekek nem lázzal kezdték a mai napot és nem is folyik már az orruk....
(helyettük lázas vagyok én :shock: :roll: )

Kép
Kép
zitacicu2

Zitacicu!
Te meddig húztad?Szülhettél spontán vagy császárral kellett?Nagyon gáz az első pár hónap?Én szeretném legalább a délelőttöket megcsinálni egyedül,hogy ne kelljen valakinek mindig haptákban állni mellettünk a családból.Szerinted megoldható vagy képtelenség?Különágyban vagy egy ágyban jobb fektetni őket,hogyan nyugodtabbak?
Hát egyelőre ennyi...de vannak még kérdéseim!!!:-):-)

binyek

Sziasztok!

Próbálom folytatni, tegnap hamar be kellett fejeznem. :)

Zitacicu!
Bocsi, Tudtam ám, hogy te vagy a vizsgázós, csak este elgépeltem, mert Dénes folyamatosan kiabált mellettem! :oops:

Szilcsi!
Én visszaállítom a Calcimuscot a hűtőbe, teszek rá egy kis fóliát, hogy ne boruljon ki és kész. Nagyon sajnálom, hogy problémáid vannak a gátsebeddel! :(:(

Toncsi! Aranyos a pici-poci! :) Enikőnek igaza van, tényleg befelé növeszted! :):) De úgyse a mérete a lényeg, a kisebb pociból is gyönyörű, egészséges baba fog kibújni! :):)

Kinga! Kár, hogy a csajszi nem jár a kocsi mellé, megvennénk, nekünk nagyon tetszik! :lol: :lol: :lol:

Dancsi! Nagyon nagyot nőttek a srácok, Boldit hirtelen meg sem ismertem az első képen, azt hittem Jozsó! :):):) Nagyon helyesek!

A pocsék védőnő témához írnék így utólag. Az egyik ismerősöm 10 napja szült, pici, vékony csajszi, megszült rendesen egy 3780 g-os babát, de annyi vért vesztett, hogy infuziót kapott, elájult ha lábra kellett állnia stb. Az első 3 nap teljesen kimaradt nekik a szopiban, most otthon próbálják behozni a lemaradást, küzdenek a fejéssel-szopival, de már elég jól állnak. Sajnos szájpenészt is hazavittek a klinikáról, az is nehezen múlik. Erre mit mond nekik a védőnő? Hogy kenjék be citrommal, az leviszi! :!: :!: Hát levitte, meg a nyálkahártyáját is, és szétmarta a nyelvét! :evil: arról nem is beszélve, hogy citrusféléket egy éves kora alatt nem ajánlják, mert allergizálnak... Aztán közölte, hogy az akkor 8 napos gyereket vigyék be a betegrendelésre :!: ( a sok influenzás közé egy újszülöttett, no comment...), mert az anyukának még nincs elég teje, a baba ki fog száradni. Az nem zavarta, hogy van elég pisis pelus, a kutacs rendben stb. Anyuka természetesen összeomlott, felhívta egy ismerősét, aki védőnő, hogy jöjjön el hozzájuk, nézze meg őket. A citromos dolgon teljesen kiakadt a nő, nem csodálom. Megnézte a babát, mondta, hogy nincs abszolút kiszáradva, jó erős baba.
Ráadásul elmondta, amit én még sehol sem hallottam, hogy ami napi szopi elő van írva grammra a kilókhoz viszonyítva, az tulajdonképpen a napi folydékbevitel kell, hogy legyen, tehát, ha anyukának még nincs elég teje az elején, és fél, hogy kiszárad a baba, lehet a babának simán forralt vizet is adni pótlásként.
Azt is mondta, hogy eléggé alultájékoztatnak szopi terén, pl. az, hogy 3-4. nap beindul a tejcsi, de nincs még pár nap múlva elég, nem jelenti azt, hogy tápszerezni kéne, az anyuka szervezetének legalább 2 hetet kellene adni :!:, hogy beálljon a tejtermelés, addig csak lefejt tejjel és forralt vízzel kéne pótolni, semmiképpen sem tápszerrel, persze sokat kell szoptatni és fejni, sokat inni, de ahol van 30-40 ml tej egy szopira, abból megfelelő segítséggel bármennyit lehet csinálni.
(Láttam egy szopatással kapcsolatos műsorban, hogy a valódi tejmirigy elégtelenség, hogy az anyának tényleg nincs teje, nagyon ritka, az anyák1-2 %-ánál fordul elő, mégis ennek a sokszorosa a sikertelen szoptatás, mert az anyukának nincs meg a megfelelő segítsége szopi terén, nem tájékoztatják őket megfelelően, pedig nagyon kevés az olyan anyuka, akiből csak úgy dől a tej, és semmilyen gondja nincsen. :(:( )

Bocs, ha túl hosszú voltam! :):)

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Sziasztok!

Én is kaptam egy nagy csokor virágot apától, még hétfőn (vagy kedden? :o ) rózsák, jácintok és liliom van benne. :D :D :D

Gira: Ambulánsan tervezel szülni? Megszülsz, pici megfigyelés és ha mindenkivel minden oké, összepakolsz és hazamentek? Jóóó ötlet :wink: :D

Bea: Tök jó ez a cipőcske. Milyen színű? Sztem ha narancssárga simán elhordhatná a kispasid nem? Én pl piros vagy narancs cipőket/rucikat simán ráadom Zalánra :oops: 8)

Binyek: Gratula az ikrekhez! Kitartás :D Spontán ikrek vagy lombikosok vagytok?

Zsuzsu: Örülök, hogy Ábel "csak" elcsapta a hasát és semmi komoly baja nincsen :wink:

Mi is hétfőn megyünk eredményért az Emeséhez! Én is azt szeretem ha kerek perec megmondja mi van.

Én azért nem tartom "jónak" ezt a Down szűrést, mert a Down-on kívül több mint 350 kromoszóma rendellenesség van, és oké, hogy azt az egyet kizárják, de mi van a többivel???? :shock: Szal ha pl a 12 hetes uh-án a nyaki redő gyanús, és utána vérből/magzatvízből megnézik down kóros-e, az még nem jelenti azt hogy valóban egészséges lesz a baba.. akkor meg minek szúrjanak pl hasba? :shock:
A korai fejlesztőbe ahova Viust hordom, is vannak down gyerekek (írtó édesek amúgy :lol: ) és a legtöbb anyukának jó lett a nucha szűrése :shock: Szal ez sem biztos sajna!
Dancsinak van egy barátnője (én is ismerem), akinél "rossz" lett a nucha érték, és volt magzatvízmintavételen, a Down kórt kizárták,ezért maradt a baba, és miután megszületett akkor derült ki, hogy Williams szindrómás a kisfiú :( . Szóval én azt mondom erre nem költenék 35 ezer vagy több ftot..... mivel bizonytalan!
De persze ha valakit ez magnyugtat akkor hajrá.
Eldugultam! :D

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Enikő: Mi ez a kötözködés velem mostanában? :lol:
Nem babavárás előtt agyaltam betegségeken a babával kapcsolatban, csak mikor kiderült, hogy vesemedence tágulata van.
Pesszimista életszemléletemet amúgy nem tagadom :)
A cipő meg szerintem túl csajos, fidres, fodros, masnis. Narancssárga amúgy. Narancssárga, sárga, piros, stb. ruhákat én is eltettem kispasinak amit Grétitől örökölt, csak a nagyon rózsaszíneket, túl lányosakat nem. Ezt a cipőt túl lányosnak tartom :) Mondjuk lehet a képen annyira nem jön le, de mindkét cipő oldalán az a masnis izé meg a fentről lelógó cucc....egy fiún...hááááááááááát.....

Fáj a torkom :(

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea: Nem kötöszködöm, csak véleményt nyilvánítok, és sose voltam körülíró tipus. :D Lényegretörően fogalmazok :lol:
Én el tudpom képzelni egy kispasin a cipikét. A felső részére úgyis rálóg a narág :D Persze élőben nem láttam, lehet, h télleg csajos :)

ceniko
Szeged

hja Bea torkom nekem is fáj, már napok óta és egyre rosszabb. :( Ma már megint neocitránnal indítottam. fél 11re viszem a gyerekeket vissza kontrollra, ha hazaértünk nyomok aszpirint is c plusszosat, mer a fejem is szétesőbe

Gyógyuljál...++++++++++++

Zituskáék hogy vagytok?????????

Zitacicu???????????????????

ceniko
Szeged

Enikő!

Igen, ambulánsan :lol: Most készítem elő a jogi hátteret, blablát a fejemben. Tájékozódok. Rékával végigbőgtem a gyerekágyon fekvést, Hajnával tök jó volt, minden kívánságom teljesült, CSAKHOGY aludni nem bírtam az állandó mellszívó cupákolástól, zuhanyzástól, babaordítástól (nem az enyém volt), jövés-menéstől. Már kipurcanva mentem haza... és ami ott következett, ahhoz pihi kellett volna. Egyébként Hajna mivel velem volt a kórházban, ugyanúgy megébredt minden mocorgásra, mint én. Szóval nem igazán szeretném elviselni ezt mégegyszer :roll: A puccos szobára nincs pénzem, de ha lenne is sajnálnám rá :lol: Inkább hazamegyek, ráparancsolok a "testőr" uramra, hogy a szobaajtót őrizze, és végigpihizem az állam ajándék 5 napját (amit a férjemnek ad ki a munkáltató) csendben, békében ... :lol: Túl idealista vagyok??? :lol:
Csinált már ilyet valaki? Hogy menne egy ilyen itt a Klinikán?
Vendég

Sziasztok!

Gira, hát csodállak a bátorságodért! Én nem merném bevállalni,hogy kihagyjam a gyerekágyat, akármilyen szörnyű is. Fogalmamsincs, jogilag ez lehetséges-e??? Kíváncsi leszek,mire jutsz majd! :wink: Egyébként attól függetlenül, hogy én nem mernék ilyet csinálni, nekem tetszik. :wink:

Zitacicu, na végre, hogy kilábaltatok ebből az izéből! Sajnálom, hogy te meg benne vagy... :roll: De az már a kisebb gond.

Melinda, olyan ritkán jössz! Jól vagytok? Csajszik? Kép??? :D

Enikő, nem tudod, szopi mellett lehet valami aspirin plusz c-t vagy valami ilyet nyomatni? Tegnap estére bedurrant a fejem, tiszta takony vagyok, köhögök, tüsszögök,fáj a fejem, és csak reménykedni tudok, hogy Lali nem kap el tőlem semmit. :roll:

Zszuzsi, egyetértek azzal, amit a védőnő mondott a szopiról, én is ezt tapasztaltam (nem 3-4. nap, hanem legalább 2 hét). Mi Lali 3 heteskorában tudtuk elhagyni a tápszert, addig kellett a pótlás.

Kép
szilcsi

Na nem véletlenül vagyok ilyen nyomi. Szakad a hó!!! :( 4 hónap óta holnap mennék először haza anyuékhoz,meglepni nagymamámat névnapja alkalmából, erre letaknyosodok és esik a hó. Apánk meg nem vezet ilyen időben a kicsivel olyan messzire. :cry: Na hátha elolvad vagy valami... :roll:

Anett, jó, hogy Málna ilyen jól viselte a szurit! :wink: Akkor a nyuszikat gyűjtöm szorgalmasan, majd egyszercsak feladom.

Virágot én is kaptam, egy csokor tulipánt. :D

Kép
szilcsi

Ilcsi épp most küldtem neked mélt....

Neocitrán mehet de akkor más paracetamol tartalmú gyógyszert (panadol) nem szabad adni a gyereknek. Én épp ma kérdeztem rá a gyerekorvosnál, mert én is hasonló tüneteket produkálok, mint te. Sőt remegek is, nemtom mi van :shock: Ilyen belső remegés fogott el kb 10 perce...nagyon szar.... :cry:

Gyógyuljál...+++++++++++++++++++++++++

hja én vettem be egy aszpirint +C-ét pezsgőtabit, mert mocsok egy cudarul vokk...

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Binyek!
A 35. hétig húztam de 24 től kórházban fenyegető koraszülés miatt,de hála a jó orvosomnak bent tartottuk a babákat.Császárral szültem(sajnos),mert Norbika farfekvéses volt Niki meg haránt ,szóval nem lehetett másképp,Én megoldottam egész ügyesen a két(három)gyereket eleinte bár nem volt könnyű,de nem volt mellettem hetekig senki.Néha néha eljött anyós ,meg anyu,de nem csináltam belőle nagy gondot.Szopi is ment utánna meg fejtem nekik,szóval szerintem nem dől össze a világ...Mellesleg nekem nagyon jó alvókájuk volt/van a gyerekeknek és egy hósan már hagytak engem aludni egyszerre ettek ,aludtak,de volt vele meló mire ezt összehoztuk :D
eleinte egy ágyban aludtak úgy 3 hós korukig ,de utánna már zavarták egymást és külön fészket kaptak.Na volt is sírás pár napig,hiányzott nekik a másik felük.Ez a mai napig így van ,sőt volt olyan hogy a Norbi kórházban volt,Niki egész éjjel sírdogált.
egyedül Mátéval volt nehéz ,kicsi volt még amikor születtek az ikrek meg ugye nem is látott jó hosszú ideig,de talán mostmár rendeződött.

Szilcsi!
Igen én is azt mondom a gyerekek legyenek jobban én meg majd elleszek valahogy bár az utóbbi napokban sikerült vagy 4 kg-t leadnom (na nem mintha nem jött volna jól),szerintem a sterssz meg a betegség,de amúgy nem érzem magam olyan nagyon szarul csak kicsit gyenge vagyok.

Ma S.O.S vittem Nikit orvoshoz,mert nem bírtam felkelteni.illetve kicsit ébren volt aztán aludt.(még így 3 gyerek után is tudok piszkosul pánikolni)telefonáltam a dokinak gyorsan elvittem őket ,de szerencsére semmi komoly baja nincs szerinte csak a Zyrtek ütötte ki.Amúgy mindegyiket megnézte és úgy tűnik jól vannak,de enm akarom elkiabálni.Engedélyt kaptunk az utazásra így nem leszek a hétvégén.
Addig is puszi mindenkinek és jobbulást a betegeknek!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
zitacicu2

Zsuzsi!
Ha eljön a hisztikorszak,Kittit adom babakocsistul...ingyé... :lol:

Eszméletlenül sokat írtok mostanában,nem győzöm olvasni :)

Tud valaki lakberendezőt?
Ha hatalmas mázlink lesz és gyorsan eladjuk a lakásunkat akkor mienk lesz egy épülőfélben lévő ház és ahhoz kellene. Nekem nincs túl sok érzékem a hova-milyen csempe,padlólap stb kiválasztásához és ha nem horror összegért dolgozik ,akkor inkább igénybe venném egy lakberendező segítségét.

Szép időnk van.. jön valaki holnap szánkózni?? :P

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Sziasztok!

Végre ide is eljutottam! :D Jó sokat írtatok, így most azt sem tudom, mire kellene reagálnom! :)

Köszi a Dorottya dícséreteket! :lol: Jól esik nagyon! :)

Zsuzsu: Mi tervezzük a kiállítást megnézni!!!! Bár nemtudom, csajszit értékelné-e? :D :D :D

Karmen: Mi most a takony miatt nem megyünk úszni, meg egy kicsit megijesztett egy szomszéd anyuka, akik szintén jártak, azt mondta ebben a járványos időszakban a fia kétszer lett nagyon-nagyon beteg (kórház, elzárás meg ilyenek), mióta nem járnak, nincs semmi baja a gyereknek! :o :x Szóval kicsit félek vinni, persze lehet, hogy semmi összefüggés... Alszunk még rá egyet-kettőt! :oops: :)

Zitacicu, Binyek: Irigykedem az ikrek miatt! Binyeknek gratula! Régi álmom volt, hogy hármas- vagy kettesikreket hozzak világra! Sajnos nem jött össze, de így is nagyon szuper! :lol: Viszont olyan jó olvasni, amiket írtok (fogtok)! :lol:

Anett: Örülök, hogy tetszettek a rucik otthon! Jó lett a pillangós kisruha mérete? Szerintem jól tetted, hogy beadattad a rotát! A védőnőm is azt mondta, hogy akinek a gyerekénél volt már, az beadatja, és sokmindentől véd, szóval jó az!!!! Örülök, hogy nem volt semmi reakció Málnusnál!

Szilcsi/Enikő: Nekem a patikában azt mondták, hogy semmit az ég világon nem szedhetek a torokfájásra és köhögésre, míg szoptatok, csak mézezzek, meg hárstea, meg negró, meg citrom! :shock: :shock: :shock: Nem is múlt vagy 3 hétig!!!! :roll: Amikor a derekam csípődött be brutál módon, akkor is csak a kenegetős cuccokat ajánlották! :roll: Ahányan, annyi félét javasolnak!!!! :roll:

Bea: Jó ez a cipő, de nekünk minden cuccunk (szinte) rózsaszín :oops: , meg lehet, hogy már kicsi is! :oops: Nincs valami 20-21-es méretűtök is véletlen???? Az érdekelne! :D :D :D

Észrevettem, hogy Dorottya lányom mutogat a fenekére, amikor kakilt vagy kakil (a pelusba). Ugye ne ültessem még bilire???? Tényleg! Mikor érdemes elkezdeni biliztetni? Vagy mik a jelei annak, hogy már el lehet kezdeni???? Nem akarom erőltetni, meg még szerintem nagyon korai lenne! Mama meg már legszivesebben tavasszal elkezdené a szobatisztaságra nevelést! :wink:

Szép (amennyire ez szép lehet) délutánt mindenkinek! Tök jó, hogy esik a hó, de mikor lesz már tavasz????????? :lol:

eszter

KépKépKépKép
hefe

Hefe!
Én mostanában néha ráültetem este fürdés előtt Kittit a bilire de eddig semmi siker. Elszórakozik rajta,de nem pisil. Bár minden gyerek más,de szerintem Doro kicsi még a bilizéshez. Akkor szól amikor már tele a pelus,vagy előtte?
Mondjuk ha az idődbe belefér :D akkor ráülteteheted és lesz ami lesz..
Én Kittit nyáron szeretném szobatisztaságra szoktatni. Felcsavarom a szőnyeget és jöjjön aminek jönnie kell :roll:

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Lányok!
Az Egyszervolt.hu-n fantasztikus új dalok vannak fönt!!
Az Alma együttes is csúcs.Főleg a 'Ma van a szülinapom!' című.

Ismeri vki a zenekart?Van már kint Cd-jük?Az oviban láttam,hogy kiplakátolták a koncertjüket..

Edit

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Kinga!

Úgy vettem észre, közben szól. Vagy amikor már kinyomta! :oops: :lol: :lol: :lol: Szerintem is kicsi még hozzá! Azzal, hogy ráültetem néha, nem erőltetem????? Bocs, ha hülyéket kérdezek! :oops:

KépKépKépKép
hefe

Hefe! Én nem féltem ennyire, itthon sem tudom elzárni v. anyuéktól, ott is lehet beteg. Most apa az, de Orsi is hozhatna haza valamit az oviból, szoval elszigetelés lenne csak a biztos módszer, akkor meg miért maradjunk le az usziról :wink: De nagyon élvezte ma ujra.

Enikö,Zsuzsi! Azért lényeges különbség amit már fentebb irtam, hogy a vérböl egy csomo pénz és nem kromoszoma vizsgálat hanem csak vérböl szérumszintet néznek, közel sem olyan megbizható mint az amnio. Igen, amnio sem 100% de majdnem, 99,5% szoval ha mindenkit szürnének, jo nucha mellett is valszeg alig lenne olyan eset hogy mégis Down-os lenne a baba. És a legföbb kromoszoma betegségeket viszont nézik ott, nem csak a Down-t, igen mindent azért itt sem lehet, de azért jó lehetőség annak akinél már van veszély hogy valszeg kizárhatók a betegségek. Én Orsival vállaltam, Norbival 37 évesen már nem, egyszerüen azért mert annyira jol voltak az eredmények hogy most a beavatkozás kockázata lett volna nagyobb. Szoval mérlegelni kell, mert veszélye azért lehet (bár én elötte hogy tudjak dönteni nagyon sok forumot megnéztem, nem volt olyan akinél gond lett volna, szoval irto ritka, ahogy a dokim is mondta, nagyon sok függ attól hogy ki csinálja!). Én vérvételre tuti nem fizetni ki ennyit, azért hogy megnyugodjak és nem megbizható az eredmény, közel sem az. De ez csak egy vélemény.

Bea! Én is ráadok Norbira piros cipöt:) Nekem igy a foton nem tünik annyira lányosnak, meg ahogy Enikö irta a nadrág is rálóg ugyis :lol:

Anett! Örülök hogy nem lett gond a szuri után!

Gira! Hát kiváncsi vagyok engednék-e, engedik-e hogy valaki azonnal hazamenjen (én meg kértem hadd maradjak még, igy szerencsére csak a 8. napon kellett hazamenni, Orsi mellett meghaltam volna ha hétvégén löknek haza, ö eleve 1 embert kiván :lol: )

Binyek! gratula az ikrekhez!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!

Elvileg ( a jogi oldalt nézve) hazamehetek. Csakhogy valami olyasmiket olvastam, hogy a bent töltött napok után kapnak pénzt :roll: Így aztán megakadályozhatják a "menekülésem" egy olyannal, hogy a gyerek egészségét veszélyeztetem... akkor én azt hogy cáfolom meg? (Félreértés ne essék, ha tényleg gond van a babával, eszem ágában sincs hazajönni)
Nekem is sokan mondják, hogy addig pihenek legalább, amíg bent vagyok, de mint az előbbiekben leírtam, én ott egyáltalán nem tudok pihenni... reggel 7-kor még fel is takaríttatnak velem :roll:
Egyébként Pécsen 2 nap után hazaengedtek (pedig nem is tudták, hogy nálam pont akkor szakadt el a cérna :lol: ) (Az is igaz, hogy már másnap volt tengernyi tejem, és nem volt gátsebem sem - de most miért ne így lenne megint ;) )
Vendég

Hefe!

Én is nagyon vágytam ikrekre és látod sikerült!!!!!
Mondjuk szerintem az lehet hogy Mátéval rengeteg hormont kaptam,akkor egy baba lett utánna kettő.tuti van összefüggés a dolgok között... :roll:

Kép
Kép
zitacicu2

Gira!

Egy ismerosom pedzegette ezt az otthonpihenos temat, majd megkerdem, mire jutott. Abban mondjuk nem vagyok biztos, hogy a gyerkocot hazaviheted. Hozzad nem biztos, hogy ragaszkodnak :wink: , de a kicsi hazaengedese a gyerekorvos felelossege. Megkerdezem.

Kép
Kép
-macsek-

Macsek!

Köszi szépen, nagyon hálás lennék :)
Vendég

sziasztok

két kérdés:
a kórházba(utána) milyen méretű Tena betétet vigyen az emberlánya?
miért kell pléd(védőnéni mondta) a babának a kórházba, és milyen? ( a legszebb, pihe-puha vagy egy rohangálós polár is megteszi?)
na, ha már belejöttem kérdezek még :D :
mennyi hálóing kell bentre?
mellszívót vitettek be és milyet?
mennyi cuccot(hány táska, van szekrény?) vihetek?
asszem most ennyi, de még bizti lesz :lol:
köszi
toncsi

toncsi80

Zitacicu: De volt másnál is nálatok a családban, aki ikreket szült? És "beültetett" terhességed volt az ikrekkel, vagy spontán? (Bocs, hogy így faggatlak :oops: , csak tökre érdekel, mik az "esélyeim"! :lol: :lol: :lol: )
Én meg fogantatás előtt édesburgonyát ettem, mert állítólag valamelyik országban, ahol az a fő téplálék, 85%-os az ikerterhességek aránya. Azonnal teherbe estem, szóval nem tudtam huzamosabb ideig azon élni :) , igaz kicsit drága is lett volna, mert 800Ft volt kilója! :D :D :D De persze csak poénból csináltuk!!!!! :lol:

KépKépKépKép
hefe

Toncsi:

Szerintem a Tena a vérzés mértékétől függ, amit nem tudhatsz előre! Én csak kicsit vittem először, de az még rosszabb volt mint egy hagyományos egészségügyi betkó, így kértem a férjemet (amikor már láttam, hogy brutál), hogy hozzon nagyot! Az tényleg jó volt (de én nagy darab vagyok), szóval én a gigantikus nagyra szavazok! :D :D :D

Pléd -az én időmben :) - felesleges volt. Pólyában voltak a picik, meg volt vagy 40 fok a szobákban! :roll: :roll: :roll: A hálóinget sem használtam mindet amit vittem, csak a végén, amikor már nem volt olyan erős a vérzés. Adtak ui. klinikait, ami nekem jobb volt! Mellszívó van bent elektromos. Én nem használtam egyáltalán odabent! Szekrény tudtommal nincs (nekem nem volt), az ágy alatt dekkoltak a táskák, 1 nagy utazóm volt!

KépKépKépKép
hefe

Hefe :lol:

Te gyúrsz az ikrekre??? Hát én már most látom, hogy atom hisztérika lennék, ha ikreim lennének. Nem mondom, hogy semmi pénzért, mert ugye minden megtörténhet, de nem szeretnék ikreket :oops: Az én punnyadt temperamentumom nem bírná el. Nagyon csodálom, és minden tiszteletem az ikres anyukáké :)
(Anyósomnak akkor születtek ikrei (a férjem), amikor már volt egy 3 és egy 1,5 éves porontya :shock: A mai napig nem értem, hogy élte túl :roll: )
Vendég

Zsuzsu,

köszi szépen, nagyon aranyos vagy. Nektek meg nagy-nagy gratula a pocaklakóhoz:)) Irigykedek ám egy kicsit...!;))

Mónika

vesm

Karmen:
Én sem a megfázástól féltem, hanem a komolyabb betegségektől, mint pl. a rota! Doró még nem igazán eszik mást, sokat szopizik, biztosan kibírná a kórházat nélkülem is, de ha tehetem, inkább megóvom az ilyesmiktől! Én sem vagyok híve a burokban tartásnak, de nem kísértem a sorsot! :lol: :lol: :lol: Hiszen pár héten már nem múlik, ha lecsengett a vírusos időszak, kitavaszodik, újra járunk majd! :D

KépKépKépKép
hefe

Gira: Kisgyerek korom óta ikreket szeretnék! :lol: :lol: :lol: A terhességem meg olyan csodálatos időszak volt az életemben, hogy nem vette el a kedvem tőle! Ha tudnám, hogy biztosan ikreim lennének legközelebb, nem agyalnék, azonnal belevágnék!!!! :D

KépKépKépKép
hefe

Sziasztok!
Én spontán lettem ikres és őszintén szólva a frász kivert,amikor közölte velem a doki.Úgy bőgtem,hogy nem is tudott onnantól kezdve kommunikálni velem,megírta a papírt,kitéptem a kezéből és kiviharzottam a vizsgálóból.A párom kint várt,szegény amikor meglátott azt hitte,hogy valami nagy baj van.Mikor elmondtam neki,akkor ő is sokkot kapott,Bajáig nem tudtunk egy szót se szólni,ő vezetett én meg halkan sirdogáltam.Így visszagondolva már mosolygok rajta,de akkor katasztrófának éltem meg.
Nekem már van egy 12 éves lányom,a páromnak meg egy 12 meg egy 3 éves fia.Igaz,hogy a fiúk nem velünk laknak,de nagyon sokat vannak nálunk,nem ritka,hogy hetekig.Na most hosszas agyalás után rávettük magunkat egy,azaz 1 közös gyerekre.Hát erre itt van két kis manó!!!:-)Szóval vehetünk egy kisbuszt,ha mindnyájan menni akarunk valahova!Öt gyerek felnevelése emberileg és anyagilag se lesz egyszerű,de muszáj lesz megoldanunk!:-)
Hát nagyjából ennyit rólunk!

binyek

Szilcsi: sok sikert a kísérletezéshez! Nyilván a tej és a tojás az első mumusjelöltek, ami az allergiát illeti! A Gripewatert mind a kettő lefetyelte befelé, pedig jó erős szaga van! Calcium: egyszer Marcsinak is adtuk, már nem is emlékszem, hogy mire :oops: , nekünk azt mondták, hogy ami megmarad az ampullában, azt ki kell dobni.

jégvirág: úgy látszik, tegnap ilyen nap volt, Marcsi is ledobálta a kaját az etetőszékből, pedig ő se csinált ilyet soha. :evil: Mondjuk nagyapjával volt, akinek kissé a fejére nőtt az utóbbi időben, nagyon elszemtelenedett vele, direkt bosszantásból csinálta. Apukám nem is vette észre először, de Marcsi biztosra ment, szólt, hogy „Apaja, ledobtam!”, és amikor rászólt, ledobott még valamit.
Ezt az igazolást az óvodaérettségről, ezt be kell szerezni??? A cipő szerintem is csajos! :wink: Szerintem mi kihagyjuk ezt a méretet, mire Dóri elindul, ez már kicsi lesz (eddig pont úgy mozgásfejlődik, mint a nővére, aki 14 hónaposan indult el).

Enikő: pesszimizmussal kapcsolatban egyetértek. Ilyen alapon már az elsőt se kéne vállalni. Egyszer egy nőgyógyász nyilatkozta, hogy annyira veszélyes dolog anyaméhben lakó magzatnak lenni 9 hónapig, annyi minden érheti, hogy ha belegondol, azon csodálkozik, hogy születnek egészséges gyerekek…
:lol: A nucha-szűrés tényleg nem sokat ér sajnos…

Anett, hajrá! :wink: :lol: Nekem azt mondták még anno, amikor Marcsi kicsi volt, hogy a paradicsomtól pisilhet olyat, hogy kicsípi a fenekét, de nem volt ilyen, Dórival se. A kafferbivalyt én megkérdeztem volna a dokitól, hogy ugyan magyarázza már el, ha felhozta… :shock:

klzsuzsi, köszi az infót! Pedig a játékosztályon kérdeztem meg. A gyurmák, kréták, filctollak sorát többször is átnéztem, igaz, az írószerek között.

gira: ha ilyet terveznék, én nem jelenteném be előre, nehogy azért érjen hátrányos megkülönböztetés. Más kérdés, hogy én nem mennék haza 3 napon belül, vannak nyavalyák, amik szülés után pár nappal jönnek elő (babán és mamán egyaránt), így akkor is azt mondhatják, hogy veszélyezteted, ha első nap még kutya baja. Én könnyen beszélek, nekem a gyerekágyas pár nap mind a kétszer nagyon szép emlék, szebb, mint a szülés. Marcsival egyágyasban voltam, mert nem volt másutt hely, Dórival 4ágyasban, állandóan változó és nem problémamentes szobatársakkal, aludni én se bírtam, de ez engem nem érdekelt. Dóri kedden született, és péntek délelőtt jöttünk haza, pici kis alkudozással és protekcióval…

hefe: Marcsival szerzett tapasztalataim alapján én bizony megpróbálnám azt a bilit… Nincs vesztenivalód, ha nem megy vele semmire, hanyagolod.

szilde: Almáékat mi is nagyon szeretjük, cd-nk is van. Hol és mikor lesz a koncert? Légyszi írd meg!!!

toncsi: nekem a normál Tena elég volt, csak az első pár napra kellett, aztán elég volt a mini. Hálóing: egyet se vittem, jó a kórházi. Mellszívót nem vittem, mire beindult a tejcsi, itthon voltunk, amikor meg Marcsi született, még meg se volt.

Binyek: gratula, menni fog!!! :wink: Ikrek: amikor Dórival először voltunk uh-n, doki azt mondta, először úgy látta, mintha ketten lennének, mondtam, hogy hagyjuk a rossz vicceket! Szóval én sem szerettem volna…

Ma elindultunk sétálni, hát nem elkezdett zuhogni a hó, viharos széllel? :x Na, azért elkecmeregtem a játszótérre, Marcsi szempilláit már belepte a hó, de volt kedve játszóterezni :shock: , én ezt nem értem, máskor meg ki se száll a kocsiból. Úgy kellett rábeszélnem, hogy menjünk haza, mert anyának lefagy a füle, amikor kiléptünk az ajtón, még nem esett, nem vittem sapit magamnak.

Nem tudtok senkit, akit érdekelne a lefagyasztott anyatej-készletünk?

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Sziasztok!!

Mónika!
Köszi!!!!! Ne irigykedj, hajrá Dórikatesó! :D

Anett!
De jóóóóó, Málnus a HŐS! :D
Szép lehetett a csokor na meg szívetmelengető a levélke. Én egy szép doboz pralinét is kaptam tegnap, holnap pedig anyóslátogatás után megebédelünk a favillában. Így ünnepeljük meg a névnapomat, tesót... :)

binyek!
Biztosan nem egyszerű, de nagyon szép a nagy család. Sok erőt, jó egészséget Nektek!! Az egyik topicban van egy kedves anyuka, két nagylánya van és most közel a 40 évhez ikreket vár. Boldogok nagyon. Valahol én az gondolom, ahol jut egynek, ott jut kettőnek is, de persze józanság sem árt.

Enikő!
Én is megnyugottam, de nem értem hogy jutott eszébe Bencének szaloncukorral etetni elfekvés előtt......ööööööööö, lehet, h le kéne szednem a karifát???????
:oops: :lol: :oops: :lol:

Valóban nem lehet szűrni minden betegséget, de én (és a férjem sem) nem érezzük magunkat elég erősnek egy beteg baba felneveléséhez. Persze ha gond lenne, biztosan megoldanánk. Mindenképpen kikérem a doki véleményét. Igazából nem értem, h a 35. életév miért vízválasztó........

Eszter!
Szívsesen megnézném veled-veletek a kiállítást.....
25 évesen én is ikreket akartam, de Ábi után örülök, h egyedül van. Rosszcsontrudi.... :D :D

Gira!
Felnézek Rád, hajrá! A legjobbakat kívánom. Korábban irtam, h nálam akkor telt be a gyerekágyon a pohár, amikor beköltözött a 3 ágyas szobába egy frissenszült, nagydarab cigányasszony és azonnal RÁGYÚJTOTT!!!!!!! no comment.....

Kinga!
A bilizést mi is tavasszal-nyáron kezdjük úgy igazán. Én nem akarom, h a lakás bármelyik pontján bilizzen, így a wc-be szeretném szoktatni. Van bili, szűkítő, fellépő....

Edit!
Szeretem az egyszer volt-oldalt. A pinty-ponty a kedvenc dalom :D Ábelt nem köti le, Ő a fotóit szereti nézegetni a gépen, na meg a billentyűzet, egér....... :D

Kismamik!
Ti hogy oldottátok meg a gyerek-ek emelgetését?? Lehet, h parázom túl?? Ábel peluscserekor is szeret rugdosni és féltem pocaklakót.....

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Kép csajok
Kép Dóri-portré
Kép
Kép Dóri és a cékla :) Kép

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: