Sziasztok!
Az volt a baj a szülésznőkkel, hogy a kutya sem törődtt velünk.
Először akkor tapasztaltam, mikor túlhordás miatt kétnaponta jártam ctg-re, s a vasárnapi ctg-re fel kellett menni a szülőszobára. Ott tébláboltam csomót, hiába szóltam, ácsorognom kellett, aztán meg nem jött senki a géphez, rajta voltam csomó ideig. (akikenk volt szülésznőjük, azokkal foglalkoztak)
A szüléskor ugyanez, elfolyt a magzatvizem, bementünk, felvettek szülőszobára, utána fél órát álltunk a férjemmel a folyosón, senki nem szólt hozzánk.
Végül bekerültünk egy szülőszobára, úgy alakult, hogy oxitocint kellett bekötni, innentől feküdnöm kellett végig ctg-vel a hasamon. Nem volt semmi probléma, szívhang rendben volt, mégis hiába könyörögtem, nem engedte a szülésznő még azt sem, hogy felüljek, nagyon rossz volt óriási hassal hanyatt feküdni, fulladtam..
Wc-re sem engedett ki, azt monda, nem hiszi, hogy pisilnem kell, biztos a baba feje nyomja a hólyagomat. (na ja, előtt ittam fél liter kakaót...).
Végül 1 óra múlva hozott egy ágytálat, először azt mondta hanyatt fekve pisiljek bele, mondtam az nem fog menni, végül felülhettem, persze tele lett... S csak utána kezdtem tágulni, az addigi 1 óra oxitocin hiába volt.
Közben töübbször elég durván megvizsgált, csillagokat láttam.
Utána váltás, éjszakás szülésznő szimpatikusabb volt , a végén már csak mi voltunk ott, mindenki más megszült. De sokat ő sem foglalkozott velünk, elmászkált, egyszer elkezdett sípolni a ctg, eltűnt a szívhang, 3 percbe telt, mire előkerült. A férjem rohangált utána,kereste, én meg üvöltöttem kifelé a szülőszobáról, hogy jöjjön, nehogy baj legyen.
Még jó, hogy a durva vajúdás (az oxitocin bekötéstől kezdve) csak 4 órát tartott.
Dokinő normális volt, a kitolásra jött (mint minden doki) nem értette, miért nem engedték, hogy felüljek, ő már megengedett mindent, négykézlább szültem, a végén fordultam csak hanyatt, mert úgy esett jól (és nem azért, mert úgy kell, kiszíjazva, mint a lányomnál). Ez a része kb olyan volt, mint amit vártam, volt gátvédelem, szülés közben mondta hogy simizzem meg a fejét, rámtették mikor még összekötött a zsinór, a doki megmutatta a mellre helyezést, szülés közben fogta a kezem stb. Utána feljött meglátogatni a babát is.
Apróságok, de végig azt éreztem, hogy más , mint egy férfi orvos, tudja milyen hisz ő is átélte már.
(Emi másutt egy ffi dokinál született-ott sem volt fogadott szülésznőnk, viszont az nagyon kellemes tapasztalat volt).