Pele, köszi a válaszodat, természetesen azonnal elolvastam, csak irni nem volt idáig idöm
Azóta amióta irtam, sajna a kaki helyzet változatlan, puki van és sirás, és csak a höméröre jön némi okkersárga produkció...
Pedig nem nagyon kap tápszert, kb 50 és 100 milli között egy nap, azt is csak éjjel, illetve hajnalban, amikor kicsit jobban szeretném,hogy aludjon...(Na, ez lehet önzés, de én szoptatom öt nappal szinte 2 óránként,ennek következtében nem alszom szinte sose, jó lenne legalább éjszaka pihenni)Más hozzátáplálást csak anyatejet kap, abból is csak 50-100 mili közt egyszer egy nap, a fürdés utáni "nagy" szopi alkalmából.
EGyébként nekem nagyon sokat jelentett,hogy anyukám itt van velünk (még egy hétig), a sok kórházi nyavaja közben is tudtam, hogy Ádám jó kezekben van, van otthon lefagyasztott anyatej, szóval nyugi voltam ilyen értelemben. (az elsö 3 hétben elég sokat pumpáltam , ezeket raktuk el a fagyóba. )Most már pumpám sincs, és amikor utoljára próbáltam,már csak 10-15mili jött ki szopi után. gondolom ehhez hozzájárul,hogy mostmár mindkét ciciböl szoptatok, jóval több kiürül,mint idáig, nincs feleseleg, nincs annyira tele sem a cici, mint a 3 óránkénti váltott szopinál.
Úgy látom, némileg ügyesedik a baba, most már szinte apró pihenésekkel, de végig szopik, kb 40 percig, szóval a hátsótejhez bizti hozzájut. A C fogást meg magamtól is feltaláltam, mert kicsit nagy a cici, muszáj megtartanom. Azért annak örülök, amikor még 20 perc szopi után is látom,hogy a szája mellett csorog a tejcsi, ilyenkor megnyugszom, bizotos van mit szopni..
A kanadai helyzetröl meg még annyit,hogy mi pontosan 36 órával szülés után mentünk haza, micsoda szopitanitás lehetett ennyi idö alatt??Minden növérke húzta-rángatta a bimbómat, mert kezdetben azzal is baj volt, nagyon lapos volt. Aztán rámhagyták,majd csak lesz valahogy...Volt egy szopi tanácsadó kis mini tanfolyam, azt is végighallagattuk, aztán a vezetö csajszi jött be hozzám,hogy segitsen a szopival, de a végén annyit mondott, ö sem tud csodát tenni...Jó kis segitség, ugye??Hozzá kell tennem,hogy abban a kórházi ágyban mindent lehetett csinálni, csak nem kényelmesen szoptatni, plusz rajtam ugye az infúzió is, borzasztó volt...Aztán egyik idösebb növérke megszánt hajnalban, és ajánlotta, fejjem ki kézzel az elötejet, hátha úgy meginná Ádám. Sikerült is, némi tápszerrel felturbósitva odaadta neki. Másnap aztán kértem és végre kaptam egy pumpát, és rögtön 20 milli elötejet kipumpáltam, el voltak ájulva a mennyiségtöl...
Szóval igy indult a mi szopizásunk, igazán nem tudtam mi lesz velünk...Arra rájöttem,hogy a pumpa kicsit segit,hogy ne legyen lapos a bimbóm, egy párszor igy kezdtem neki a szopinak, aztán a tejgyüjtö kagyló is elég volt már, az is elég jól kiemelte a bimbómat, végül már az sem kellett.
Egyébként ahogy hazaértünk a kórházból, az elsö alkalommal sikeresen rámcsatlakozott Ádám, és tudtam,hogy innen kell elöre haladni...Ja, odabennt egyfolytában a hónaljtartást hirdették, de mindenféle párna vagy segitség nélkül egy marha kényelmetlen ágyban,hát csoda hogy nem ment? Itthon aztán normálisan megfogtam a babát, és máris jobban ment minden...
Na, jó sokat irtam,csak már olyan régóta kikivánkoztak ezek belölem..
IGaz még mindig nem tökéletes a helyzet, hiszen ahogy irtam, kb 100-200 millit kap pótlásban Ádám, de legalább a többi szopit már rendesen csinálja...
Sziasztok
Barbi