Sziasztok!
Zsibima
A clostyról kérdeztél,bemásolok ide valamit erről.
Mint már említettem nekem volt szerencsém megtaláni azt a professzort akiről a cikkben is szó van!Nekem Ő segített,azóta is hozzá járok.Ezt a módszert ő fejlesztette ki,közel 30 éve!
És mint a cikkben is szó van róla kevesen használják ezt és aki használja nem jól!A SOTE II-n igen!
A hormonális okok közül talán a leggyakoribb, néha észrevétlen, míg a gyermekvállalásra nem kerül a sor, viszont jó eredménnyel rendezhető állapot a sárgatest elégtelenség.
Az élettani petefészekműködés során a 28 napos ciklus 14.napján az addig érő, növekvő petesejt kiszabadul a petefészekből és vándorolni kezd a petevezetőben a méh felé. A helyén, a petefészekben kialakul a sárgatest /tényleg sárga
/, mely a progeszteron nevű hormont termeli. Ez a hormon felelős a menstruáció előtti tünetekért, um.mellfeszülés, folyadékvisszatartás, gombás hüvelygyulladás tüneteinek felerősödése.
Másik, jelen esetben fontos hatása a méh nyálkahártyájának átalakítása, hogy a megtermékenyített petesejtet be tudja fogadni, illetve a 12. hétig ez a hormon tartja meg a terhességet. Ekkortól ugyanilyen hormon, de már a lepényből származó, folytatja az eddigi feladatokat. Ezért az első 12 hétben bekövetkező vetéléseknél igen nagy százalékban a petefészekben termelődő progeszteron elégtelensége mutatható ki okként.
A terhesség későbbi időszakában, amikor az elején csak kevesebb volt a progeszteron, de a terhesség megmaradt, nagyobb valószínüséggel alakul ki koraszülés, magzati növekedés elmaradása, méhen belüli elhalás. Ezek mind arra vezethetők vissza, hogy az első harmadban, amikor a méhlepény kialakult, nem tudott megfelelően beágyazódni, kicsi maradt, mert kevés volt a progeszteron. Ugyanis ez nem "vagy van, vagy nincs" alapon működik. A mennyisége változó, akár ciklusonként is. Egy határig nem jön létre terhesség /a nyálkahártya nem alkalmas a befogadására/, ha ennél több, de nem elég, vetélés lesz, ha elérte a megfelelő szintet, zavartalan 9 hónap és boldog babázás várható.
A fentiek alapján érthető, hogy nem mindegy, mikor vizsgáljuk, hiszen a peteérést követően, legalább 3 nappal kezd emelkedni, majd éri el maximumát.
Amennyiben nem megfelelő szintet mérünk, Clostylbegit adásával rendezhető ez az állapot, azonban nem csak a 2x1-es mennyiség létezik! A gyógyszer szedésekor ellenőrizni kell, mennyi az a mennyiség, ami kiváltja a megfelelő peteérést és hormontermelést, emelve az adagot. Vannak gyógyszerek, melyekkel kiegészítve fokozható a hatása, ezek egyéni mérlegelést kívánnak.
Valóban van esély a többes terhességre, de közel nem akkora, mint a lombik programok során. Az én praxisomban igen ritka, talán a mértéktartó és indokolt adagolásnak köszönhetően.
Sajnos ezek az ismeretek csak részben terjedtek el a kollégák körében, talán mert nem voltak olyan szerencsések, hogy közelről lássák Siklósi György professzor úr ezirányu kutatásait és sikereit és keveseknek adatott meg, hogy közvetlenül tőle tanulhassák. Hát én örülök a szerencsémnek, hogy e kevesek közé tartozhatok, mert nagyon sok sikerélményt adott.
Ezt találtam,nem én írtam!