Új privát üzeneted érkezett!

Nyafi! Még nem tudom, mi lesz, nem mondott semmit a dokinő, csak azt, hogy az UH után meglátjuk.
Szomorkás vagyok persze, hogy nincs minden rendben, de nem vagyok nagyon ideges, mert ha két gyerekorvos sem vette észre nála, akkor nem lehet olyan nagy probléma, illletve Zituson látszik, hogy majd kicsattan, most is vadul csörgőzik. :D

Lafie!
Azért is állhat egy irányban a feje, mert úgy néz kis a kiságyból, a gyerekorvos azt mondta, hogy forgatni kell emiatt. Próbáld ki, pár nap múlva valószínűleg "visszaáll".

Babuci. Zitust 55centinek mérték a kórházban, majd 2 hónap múlva a védőnő 57centinek, pedig addigra már az összes 56-os ruháját kinőtte, szemmel láthatóan nagyon sokat nőtt, nem két centit. Szóval tuti elmérték a kórházban (dea védőnő is szerintem), mert ha 55 centis lett volna, akkor a pelussal együtt az 56-os rucik rá sem mentek volna születése után, vagy csak szűken. De rámentek simán, nemrég tettem el az utolós darabot, hetekig hordta. Most a 62-esek tökéletesen illenek rá (sőt van olyan amelyik rövid) 60-61 centinek saccolom, az elmúlt 2 hétben szemmel láthatóan rengeteget nőtt. Valahol amúgy azt olvastam, hogy akár egy éjszaka képesek 1 centit nőni a babák.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Alvás
Nálunk mondjuk egy szoba van, így nincs választási lehetőség, de ha több lenne, akkor az első 2-3 hónapban minden valószínűséggel az ágyunk mellett tartanám a kiságyat, és csak utána kerülne át a saját szobájába. De az ágyunkban rendszeresen nem altatnám. Persze megesik, velünk is megesett az első napokban, de én nem szeretem. Ebben is konzervatív vagyok, mindenkinek meg van a maga helye, arról nem beszélve, hogy én nem is tudtam nyugodtan pihenni, ha ott volt mellettem Zitus.
Az unokatesóméknál, a kisfiú konkrétan kitúrta az apját az ágyból, így apuci kénytelen kelletlen a dolgozószobában aludt minden este, hosszú-hosszú évekig. Milyen gáz már, nem?

Kép
Kép
tusimi
 
 


Muszáj veletek megosztnom ennek a lila ruhás lánynak a képét, akire a járókában akadtam rá...
A képen nem látszik, de cumizgat álmában...
Kép
Kép

Kép
Kép
tusimi
 
 

 
 

Sziasztok!

Tusimi Gyönyörű a kis Zitu. Márk is egyre többet alszik, naponta 3-4 órát van fenn. Szopin után is rögtön alszik, néha még a böfinél sem ébred meg. Költögetni nem kell, mivel svájci óra pontossággal kell 3 óránként napközben, éjjel 11-től 5-ig alszik, szopi, aztán kezdődik a 3 órás menetrend.
Remélem, hogy nem lesz semmi gond a kis babácskával. Nálunk csak az orvos nézi meg a gyereket , ez az úgynevezett csípőszűrés, uh nincs. Állítólag a lányoknál nagyobb a hajlam a csípőficamra. Meg szokták számolni a hurkákat a kisbaba combján és akkor küldenek szakorvoshoz, ha nem szimmetrikus a két lábikon.

Ruhácskák: 62-es méretűek a jók, a nővérke 64 cm-t mért a két hónapos oltáson. Az is lehet, hogy egyes ruhákat másképp számoznak.

Márk csak anyatejet eszik, de úgy néz ki, hogy mi is elértük a 3 hós növekedési ugrást, mert néha úgy érzem, hog kevesebb a tej. Kap még narancs levet, mivel sokat csuklik, tea, víz nem jött be nálunk.

Lányok van valakinek valami ölete, hogy hajnalban miért lesz jéghideg a kisfiam keze, 21 fok van nálunk (napközben is), zsákban alszik, 2 takaróval. Este jó meleg a keze, de a hajnali 5 órás szopinál olyan, mint a jég. Úgy sajnalom szegényt.

Kellemes délutánt!

Kép
Kép
meli78
 
 


Meli!
Zitu ugyanez! Este finom, meleg kéz, reggelre meg tök hideg. Sztem azért mert sokszor a fejük fölött tartják, nem azért mert fáznak.

Kép
Kép
tusimi
 
 


A kisbabáknak még nem elég fejlett a vérkeringésük és ezért hül ki hamar a kezük és a lábuk - én úgy tudom. Nem függ össze azzal, hogy fázik vagy sem. A babamasszázs állítólag gyorsítja a vérkeringés fejéődését. Legalábbis a könyv szerint :)

Kép
vargaviki
 
 


Rucik: 62es - ből már a legtöbb ruci nem jó, a 68as-ok kényelmesek, némelyik bő egy picit még.

Kép
vargaviki
 
 


Dyt kalappal!
Babuci május, június az tök jó már nem? Lányok?
Tusi! ortopédiára beutaló nélkül jutottál?
Viki! Rota ügyben miujs?

Kép
nyafi
 
 


Nyafi: Még nem telefonáltam, akkor fogok, ha nem múlik a Bendő lábán a "bigyusz".

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Születéskori hossz: Babuci, nekem azt mondta a védőnő, hogy a születéskor más módon mérik a gyerekeket, ezért nem passzol egymáshoz a kórházban mért hossz és a védőnő által mért. (Meg nyilván egyébként is nehéz egy gyereket centire pontosan lemérni, amikor hol így tartja a fejét, a hátát méréskor, hol meg úgy.)

Meli, biztos jó a narancslé? Én azt olvastam, a déligyümölcsök allergén ételeknek számítanak, ezért nem szerencsés túl korán adni. Bár most nem találom ezt a cikket. De így emlékszem.

A Zita is nagyon szép baba. Úgy látom, 2007. őszén csak szép babák érkeztek. :lol:

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


sziasztok,
nagyon rég voltam... :cry:

Tényleg úgy van, ahogy Ági írta:

csak egy gyors hozzászólás:

születéskor a lábujjhegyig mérik a babákat, aztán most meg már "normálisan", a sarkukig! Emiatt van olyan nagy eltérés.

és két kép

Kép
Kép séta előtt

üdv

Dylkai

Kép
dylkai
 
 


Sziasztok!

Ma voltunk orvosnál Apor megfázásával. Én nem akartam elvinni, de köhögött és csúnyán el volt dugulva az orra. A sógornőm is orvos, igaz fogorvos, de ő küldött el minket orvoshoz. Szerencsére majdnem minden rendben van. Piros a torka, de a tüdeje tiszta. Kapott orrcseppet és Nurofent. Valószínű a férjemtől kapta el. Érdekes dolgot mondott a szoptatással kapcsolatos antitestekről. Megfázásos betegségekre nem igaz. Ha például nekem volt bárányhimlőm, az azt jelenti, hogy amíg szopik, addig hiába kerül kapcsolatba beteg gyerekkel, ő nem kapja meg. A védettsége megszűnik szoptatás után.

Tényleg, ki az aki csak anyatejet ad a babának? Banyus, VargaViki, Lizóka? Asszem Ti igen, és ki még? Valamelyik szakkönyvben olvastam, hogy a szoptatás a legtermészetesebb dolog, napjainkban mégi egyre kevesebben tudják szoptatni a babákat a megfelelő ideig.

Állítólag amíg szopik a baba, nem igen lesz beteg, ehhez képest Apor megbetgedett. :( Az orvos azt mondta, hogy szerencse, hogy nagy baba.

Testsúly, magasság: A kórházban születéskor valóban magasabb adatot mérnek, mert megmérik egyszer fenékig, majd külön a lábhosszat és összeadják. Később pedig ráfektetik őket a mérőlécre. Apor 57 cm-rel született, majd a 2. havi méreckedésen 61 cm volt. Most nem tudom mennyi. 68-as ruhákat hordunk.

Oltás
Milyen alternatív oltásokat adtatok be? Én még semmilyet, de gondolkozom rajta. A Rotát többen kértétek úgy vettem észre. Mennyibe kerül?

sziasztok,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Tusi, Dylkai annyira gyönyörűek ezek a csajszik!!!! Itt tényleg csak csodaszép gyerkőcök vannak!!! Azt mondják ugye, hogy mindenkinek a saját gyereke a legszebb, de itt minenki olyan kis gyönyörűséges!!! :lol: :lol: :lol:

A kéz hidegségről én is ezt tudom. És pont emiatt, soha nem a kezén kell egy gyerkőcnek megnézni, hogy fázik e, hanem a nyakánál hátul kell benyúlni:-))) Nekem is mondja a Dédike, hogy fázik ez a gyerek, olyan hideg a keze, én meg csak jót mosolygizok:-) annyira cuki, a dédikém, ŐŐŐŐ az aki ugye mindent tud:-)))) és sokszor olyanokat mond, és talál ki, hogy dőlök ki :lol: :lol: :lol: Holnap este jön hozzánk, kutya felvigyázónak, hogy tudjunk menni a barátainkhoz, hát nem fogok utantkozni, amíg itt lesz :wink:
Tényleg, Tusi, hogy szerváltál beutalót?? A Heimbe, a kórházban vhol adnak is, ha nem viszel, pont az előttem lévőnek nem volt, amikor mentünk uhura.
Egyébként érdekes, egy szülő tényleg megérzi ezeket a dolgokat! Nekem sem hitt senki, hogy skarlátos Barni, két dokihoz vittem. Aztán végül mégiscsak kiderült!!!!!
Sőtt ha már egy kutyinak a szemébe nézek , már akkor látom, hogy gond van.... :D

Anika, jobbulást Apornak! Igen, mi is tejcsisek vagyunk. Persze ez legtermészetesebb módja a táplálásnak, de néha ezt egy kicsit sztem túlzásba viszik!!! pl ezek a szoptatós nemtom mi ligák... a lényeg, hogy azért nem kellene, hogy sok anyukában emiatt lelkifurdalást okozzanak, hogy neki nem megy, és nem csak azon él... pont az ellenkezőjét váltja ki!!Nem hinném hogy jobban jár a baba, ha van egy állandóan aggodalmaskodó, és nyugtalan anyucija, aki úgy érzi nem a legjobb anyuka, amiatt, hogy nem tudja elegendő tejjel etetni a picurját. És ugye pont itt is van néhány anyóca, aki sokat aggódik emiatt:-( Nem különb az a gyerkőc sem aki tápon nő fel. Max. nagyobb az esélye, hogy elkapjon vmi, hasonló fertőző betegséget. Egyébként én is úgy tudom, hogy náthára ilyesmire nem nyújt védettséget, hanem a fertőző betegségekre. Egyébként én sem akarok a végtelenségig szoptatni, max. 1 éves koráig! Aztán ha még van, szívesen fejek, de a cicizést el akarom hagyni, túúúúl nagy lelki kötöttség sztem. Persze ez is pont olyan, hogy kinek mi a jó. Nekem Balázs nem egy nagy cicimatyi, talán menni is fog. Barnus is magától mondott le. Emélékszem, hogy már 7 hósan nem akarta ,én meg csak erőltettem, erőltettem, aztán 10 hósan már a szájába sem lehetett tenni. Én meg csak idegsekedtem, aggódtam jajjjj mi lesz. :-)Intéztem, hogy veszek anyatejet, egy anyucitól, és még egy éves koráig adom neki... Erre a védőnő, és a dokinő lebeszélt róla. Hova akarom már tejezni, ha nekem nics már , nem kell neki, akkor nem kell erőltetni:-))) Na most pótolgatja Barni, ha sok van akkor fejek neki:-))))) na... szóval ez csak az én véleményem, persze én is tejpárti vagyok, de csak mértékkel!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Meli, nem prógáltad még a cebiont?? Na én akkor csöppentek, ha csuklik soxor bejön:-) 1* én is adtam egy kanál narilevet, hogy hátha... de már nem is emlékszem, hogy jó volt e :shock: Igen a citrus félék az egyik legjobban allergiázló dologok közé tartozank. Na de annak hamar nyomai vannak!:-) Barnit másnapra minden ilyen dolog kiütötte amit nem bírt:-) Na igen 2.gyerek:-) Én nem tom, de gondolkodom egy kis bari leven, ha sok nap nincs produktum a pelusba. Annyira sajnálmom már a 4.napon. És olyan megkönnyebbült, ha kijön a cucc. Barnit mindíg a bari hajtotta meg, mai napig is.
Én minden javasolt cuccot beadatok. A rota naon húúúzós 2* 18.000 ft!!!! Prevenar szintén majnem 2*17.000 ft!!! :shock:
Barni kapott:
- Menjugate (ez is 2*)
- Varilrix A (1* bárányhimlő)
- Prevenar (2*)
Nyáron kapják mindketten a kullancsellenit, mert sokat tervezek idén kutyakiállításra járni :lol:
A penucoccus , vmi nagyon drága, asszem egy szuri 33.000. A dokinénink nem javasolta, mert nem jellemző... De ez már tényleg nagyon horrorrrrr.

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Anita!

Barátnőm kislánya is anyatejes csak, 5 hetes, második baba és ő is most náthás szóval...
Egyébként az anyatej védőhatása akkor is érvényesül ha kap pótlást, épp ezért mondják hogy amíg pic anyatej is van azt oda kell neki adni.

Én a meningococcus ellenit beadatom neki, már 1 oltást megkapott, ez kb 3000 Ft/oltás és 3 kell, 1 éves kor felett már csak 1.

A rota az két oltás és 16000 Ft/db kb úgy tudom. én ezt nem adatom be, remélem nem fogom megbánni, de a gyerekorvos és a védőnő is lebeszélt és most őszintén anyagilag nagyon gáz lenne nekünk.

Viszont a másik coccusos oltást be fogom adatni nyáron (pneumococcus azt hiszem), az is 16000/db és 7 hónapos korig 3 kell, 7 hónapostól 2 éves korig 2 db és 2 évesen kell egy ismétlő. 2 éves kor felett meg csak 1 db. Én nyáron be akarom neki adatni hogy a következő télre már védett legyen.

Van még a kullancs enfalitis elleni azt nem adatom be, Emma sem kapta meg, nem vagyunk nagy kirándulók.

A bárányhimlő ellenit beadatom majd 2 éves korában, ezt Emma is megkapta 8000 Ft kb 1 db oltás kell.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Era!

Prevenar az mi? A pneumococcus elleni is"csak" 16 e Ft. Én úgy tudtam az a prevenar :D

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Most nézem prevenar streptococcus ellen véd, fene ezt a sok kókuszt :lol:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Alvás!

Babuci, ez a huncut kislány nagyon emlékeztet Barnikámra :wink: Nála is cumi gond volt, és sokkal kényelmesebb volt, egy kézmozdulattal a szájába dugni:-) na igen kinek mi a jó :lol: :lol: És ebből a szempontól először is Apuka!!! igényeit kell figyelembe venni:-) ő sem volt happy , hogy amikor még naon pici volt, volt hogy ott ragadt mellettem hajnalban, mert hogy a kiságyban van a légzésfigyelő. Azt meg sem lehetett volna kockáztatni, hogy külön szoba, mert világgá zavart volna!!! :lol: :lol: Fél évesen ki akartam rakni a szobánkból, egyből kiakadt. Mondta, majd kb 1 évesen. Aztán 10 hósan mégis kiraktam, pont amiatt mint Lafie:-))) hátha nyugisabbak vagyunk, ha nem halljuk egymást... ahhhha.... aztán rögtön meguntam az átjárkálást... ott ragadtam az ülőgarnitúrán... ja aztán alvás a játszósarokban ketten, aztán bővítés.. ki a matracokat az ágyból, kiságyból, hogy api is elférjen:-))))
Na a másodiknál az előkészületek: apa" úgy csináljuk, ahogy neked a legjobb""" na igen ott volt az ágy mellett a kiságy, rács nélkül, de vissza szereltük, hogy legyen Barnibiztos hely Bazsinak. Aztán api a szörcsögő kishörcsinktől nem tudott aludni, és így átpályázott engedélykérés után a nappaliba. Na ez van, megszoktuk, most mindenkinek ez a jó. Ha már nem eszik éjszaka, és ne adj isten alszik majd, akkor majd vándorolunk vagy én vagy ŐŐ.
Húúú Manó ez nagyon durva!!! Nem azért de sztem egy szülőnek lehetne annyi esze, hogy nem a gyerek mellett csinálja!!! Amíg pár hós volt, engem akkor is frusztrált, nem egy 8 évesnél :shock: :shock: :shock:
na lépek, mert mindjárt itt vannak a kutyilánnyal:-)

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


ja, nekem az egyik barátosném mondta, hogy ilyen drága a pneo..

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


egyébként mi a különbség a menjugate és a menikókusz :) között???
a menjit kell 2* adni. és az is olyan 3000ft/db.

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Szerintem az ugyanaz. De én úgy tudtam egy éves kor alatt 3 kell. A meningococcus a baci a menjugate és a neis vac az oltóanyag (ez a kétféle van de ugyanaz). Emma 3 menjugate-et kapott, Berti most neis vac-ot kap de azt is 3x kell.

Lehet nálunk ezért működik a külön alvás, nekem mindkettő alszik :D Berti most is 10-aludt 6-ig, akkor egy szopi de rögtön visszaalszik és most ébredezik.

Megjegyzem egy évig Emma 3-4 éves koráig együtt aludtunk egy szobában, ágya mellettünk, mert ugye akkor építettük a tetőteret és nem volt msá megoldás. na egy évig egyetlen éjszakát sem aludtunk át mert állandóan átmászott az ágyunkba! Elkészült a szobája (ö is és mi is nagyon vártuk) és attól kezdve megint semmi gond.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


2. Gyógyszer: PREVENAR szuszpenziós injekció előretöltött fecskendőben

PREVENAR szuszpenziós injekció előretöltött fecskendőben 1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A PREVENAR ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?A Prevenar Pneumococcus vakcina. A Prevenar segít megvédeni gyermekét a Streptococcus pneumoniae baktérium 7 típusa által okozott agyhártyagyulladástól, vérmérgezéstől, bakteriémiától (baktériumok jelenléte a véráramban), tödőgyulladástól és a középfülgyulladástól...

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Akkor a PNEUMOCOCCUS ÉS a streptococcus ugyanaz? namost már kezdem nem érteni :lol:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


ahhhhaaa , Barni ezt kapta 7 hósan, és 10 hósan... akkor gondolom ezért :lol:
Na igen, én is így szeretném, hogy szuppi szobát csinálunk, Barnikám meg már elég okoska lesz ahhoz, hogy ezt megértse... legalábbis gondolom. ÉN a tetőtéren szeretnék két kicsi szobát... de az is sokk lenne, és így jobb lenne, ha a délegyházi telkünkön építenénk, olyat ami jobb a kutyik szempontjából is... de ez még nagyon távlat. és addigra már sztem bőven sulisok lennének:-((( úgyhogy sztem a hálónk lesz gyerek szoba, mi meg lakunk majd a nappaliban nevezettben:-))) evvvan.... nem szomorkodom, másnak még ennyi sem jut.... ne legyünk telhetetlenek....:-)

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


mittomén!!! :lol: :lol: Pedig dolgoztam PCR laborban adminisztrátorként, ott repkedtek a mindenféle kókuszok, de fogalmam sincs :lol: :lol: :lol:

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


na mek egy kicsit, felöltözök, mert a végén pizsibe fogok fedeztetni:-))))

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!

Manó! Ez a gyümilé itatás bennem még nem merült fel egyáltalán, viszont a védőnőci tegnap úgy kérdezte, hogy miért nem adok még neki, hogy teljesen rosszul éreztem magam tőle.
Most hülyeséget fogok kérdezni! Honnan tudjátok, hogy szomjas a baba? Én nem szoktam neki inni adni. :oops:

Nektek nem szokott a baba alvás előtt hisztizni? Én amikor ölbe veszem 1-2 percig nézelődik, aztán hirtelen megfeszíti magát és elkezd kiabálni: anyanyanya. Ezt a hisztiparádét megcsinálja 2-3-szor, aztán elalszik. Ez független attól, hogy fáradt, nem fáradt, be van takarva, nincs betakarva, szól a TV vagy csend van... Mondjuk így is elalszik 15-20 perc alatt, de el nem bírom képzelni, miért csinálja. Az meg, hogy az ágyában magától elaludjon elképzelhetetlen.

Rota: mi beadattuk már az elsőt. Én nem mertem kockáztatni, mivel a gyerekorvos azt mondta, hogy egy ilyen betegségnél 3 óra alatt kiszáradhat a baba. Lillának nagyon izlett, mondtam neki, hogy rá ne szokjon... :)
Vendég
 


Manó Banyus! Látom ma reggel géppuskakezűek vagytok! :D :D Sikerült teljesen összezavarnotok oltás ügyben, a szemem keresztbeállt mire elolvastam. Én nem is tudtam, hogy már ilyen korán lehet nekik adni ezeket az oltásokat, és hogy ennyi féle van, én úgy gondoltam, hogy majd fél éves kora után kezdek el gondolkodni rajta. Az biztos, hogy a bárányhimlő és a kullancs ellenit be fogom adatni. Ez utóbbit magunknak is szeretnénk, mert kirándulósok vagyunk.

Nyafi, Banyus: beutaló.
Nem volt beutalóm, mert a dokim nagyon határozottan azt mondta, hogy teljesen felesleges ortopédiára mennem, a védőnő meg vadul bólogatott hozzá. Így nem akartam konfrontálódni, az orvosok általában tévedhetetlennek hiszik magukat. Sokan nem tudják, de beutaló nélkül is lehet menni az sztk-ba, csak le kell perkálni 1000 forintot. De vigyázni kell, mert az sztk-ból képesek elzavarni beutaló hiányában, és nem mondják, hogy pénz ellenében mégis bejelentkezhetsz. Nálunk is bepróbálkozott a csaj, sőt olyanokat beszólt, hogy köpni-nyelni nem tudtam. Otthon felejtettem Zitus lakcímkártyáját, na erre kiakadt, és megjegyéseket tett, hogy hol a gyerek, azt is otthon hagytuk? Komolyan mondom, hogy a férjemmel csak lestünk rá. Mondott cifrábbakat is, de mindegy nem írom le, mert csak fölbosszantom magam. Nem akartam vele vitatkozni, mert féltem, hogy hazazavar a lakcímkártyáért. Ilyen helyzetekben jobb szertek inteligensen hallgatni.
Na elkanyarodtam. Nyafi, ha akarsz menni, akkor előszőr próbálj meg beutalót kérni a gyerekorvostól, hátha. Aztán fel kell hívni az sztk-t, időpontot kell érni. Nagyon-nagyon nehéz őket elérni, én hetekig próbálkoztam. Az Örs vezért térihez tartozol? Ez a számuk: 469-46-11 és minden nap 1 és 2 között lehet hívni őket, csak ekkor adnak időpontot.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

En is meg csak szoptatok,bar a napokban sokat nyugolodott,igy elkezdtem merni szopik elott es utan es kiderult,hogy egy mellbol csak 80-90-eket szopott vagyis nem volt eleg az egy mell,igy most kettobol szoptatom es eszik 130-140-eket es kibir siman 3 orat(eddig nem birt ki,csak 1,5-2 orat) es este 10-tol hajnali 5-ig alszik,aztan szopi es megint alszik 8-ig.Most mar elertuk,hogy elalszik egyedul a kisagyaban,cumi a szajban,szopi-rongy az arca mellett es 10-15 perc alatt el is van aludva.Eddig mindig csak az olomben aludt el..
Neha kap teat,de nem sokat es gyumipepeket csak 4 honapos kora utan.En majd egybol peppel szeretnem elkezdeni,nem levekkel.
A gorcsos idoszakunk is kezd veget erni,hala az Istennek,nagyokat pukizik meg almaban is es nem ebred meg.

Kép
agizsuzsi
 
 


Kép

Igy hegyeskedem.. :D

Kép
agizsuzsi
 
 


Sziasztok!

A lányok nagyon helyesek:) Fel is rakom most már tényleg a fiam képét én is, ő is gyönyörűűűűűűűűűűűű:)
(és nem vagyok vele elfogult :lol: )

Szűrés: A házdokitól kér nyugodtan beutalót, ha te kérsz neki kötelssége adni!!!Mi is voltunk mondjuk nekünk ilyen szempomtból normális a doki, mert ő is támogatja a szűréseket!

Oltás: Kullancs ellenit nyáron mi is beadatjuk, mert szeretünk kirándulni.

A legújabb dolog ez a golyó mászkálás. Mindennap egyszer üvöltve ébred fel szegény, mert felcsúszott a golyója. A dokink épp nyaral így csak a jövőhéten tudom megkérdezni. Szerintetek ez normális dolog, hogy ennyiszer felcsúszik szegénykémnek? Úgy sajnálommmm :cry:

Kép
mona1978
 
 


Agizsuzsi! Írtó ügyike a kiscsajszi és nagyon bájos! Hogy sikerült rászoktatni az egyedül alvásra?
Vendég
 


Lányok, többen is írjátok, hogy gyümilé helyett egyből péppel kezdtek majd. Miért? Mi a jelentősége?

Kép
Kép
tusimi
 
 


Elalvás
Zita egyedül alszik el kb. 1 hónapja már. És suttogó módszerét követtem, bugyolálás, susogás, eleinte dobolás a hátán. Ezt nappal és este is csináltam. (Ha minden kötél szakadt, akkor a férjem elringatta.) Először a hátondobolást hagytuk el, egyből az ágyba raktam, és ott susogtam hozzá, simogattam a homlokát, ha nagyon sírt kivettem, de hamar visszaraktam. Aztán később már a susogásra sem volt szükség, csak arra, hogy betekerjem a takaróba, és egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy egyedül elalszik. Most úgy néznek ki az estéink, hogy szopi, büfi-ölelgetés, pár percig íy ringatom dúdolgatok neki (süss fel nap...) , majd betekerem (ilyenkor nyafog), lerakom az ágyába, mondom neki "jó éjszakát" - erre a szóra mindig felnyafog :D , a férjem is elbúcsúzik tőle, majd levonulunk a galériáról. Utána általában, még nyüglődik kicsit, majd el kezd gargalizálni a nyuszijának, és egyszer csak csend lesz (fél-egy óra). Néha elődordul, hogy jobban nyafog, vagy sír kicsit, akkor még egyszer valamelyikőnk felmegy hozzá, megsimizgeti, ilyenor általában iszik még pár kortyot üvegből. Mi megint levonulunk, és az után már általában hamar elalszik. Viszont vele rendszeresen előfordul (mia reggelig alszik), hogy éjszaka nyűglődik, nem tudom miért (általában abban az időpontban amikor régebben kelt enni), ilyenkor a másik oldalára fordítom, így előbb-utóbb elhallgat, majd reggel 5 után ébred csak enni.

Most azt tapasztalom, hogy már a bebugyolálást is lassan elhagyhatom, nappal már annélkül is elalszik. Mondjuk, mint azt már írtam, engem picit aggaszt ez a sok alvás. Most dél van, és alszik. Ma (tegnap este óta) kétszer evett eddig, arra az időre ébren volt, plusz még 2xfél órára, akkor játszottunk kicsit. Lassan megint ennie kéne, ez után a kaja után séta jön, amikor hatalmasat kb. 3 órát szokott aludni, úgy f2-5 ig. És este a fürdés előtt is szokott aludni kb. fél órát, kb. 7-f8ig. Most pár napig írni fogom, hogy mennyit alszik naponta, hogy pontosan lássam.
Úgy saccolom napi 8 órát van ébren, ennek kb. felét a szopi teszik ki. Szerintetek?

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!
Koszike a tanacsokat a gyumilevekkel kapcsolatban. Egyebkent Mark nagyon szereti a narancslevet, es nem verte ki semmi. Ugy orultem neki, mivel se a teat , se a vizet nem fogdta el. De akkor meg varunk, valoszinu hogy nem 6 honapos koraig, annak ellenere, hogy csak anyatejes.

Agizsuzsi milyen ugyesen tartja a kis babocad a fejet, Mark meg "radirozik" az orraval.

Mi a lenyeg abban, hogy egybol pepet kapjanak es ne levet?

Golyomaszkalas nalunk nincs.

Tusimi
Szerintem Zitu nem alszik tul sokat, Mark is kb. igy all az alvassal.

Kép
Kép
meli78
 
 


Sziasztok!

Tusikám, ez normális :lol: :lol: :lol: Ne aggódj, én is megkérdeztem a dokinéninket, és jól kinevetett :lol: Ez nekem is furi, Barni után :lol: No meg az is hogy egy mukk nélkül, és a helyén alszik el :lol: Vannak ilyen csoda manók :lol:
Lafie, nem minden baba egyforma. Meg kell nekik tanulni elaludni. Nem egyszerű. De nem hinném, hogy nagy bajt csinálsz azzal, hogy ringatod előtte. Majd ahogy nő változni fog. Barni nekem is sokáig a vállamon, aztán babakocsiba ringatva aludt el. Aztán nagy sokára persze elaludt magától is., de mint már irtam vagy100* most mellé kell feküdni :lol: Minden babó más, mások az igényeik is.

Ági, nektek is kopaszodik Maya? Balázsnak már alig van haja:-)))

Manó!!! végre megérkezettt a várva várt szék! Köszi,köszik a segítséget!!!! Annnnyira nagyon szupi, hogy elmondani nem tudom. Végül nem azt küldték, amit rendeltem, de tök hasonló, csak a játék más rajta. Alig vártam, hogy BArni elaldujon, hogy gyorsan összeszereljem. Háttt. azt az örülő fejet látni kellett volna, azért teszek fel róla képet:-)))) Nagyon élvezni, én még így nem is láttam:-))) ezerrel járt keze lába, már azt hittem fel fog szállni :lol: Az egyik játék zenél rajta, ha meghúzzuk. Annyira király, magának zenél a gyerek:-)))
Szóval ha esetleg valaki nem tudja hova tegye a lóvét, ez szuper jó:-))) Én a rokonsággal dobattam össze, névnapjára. Mondván nem hiányzik, hogy mindenki ruhát vegyen neki. Gondoltam, hogy élvezni fogja, de hogy ennnyire...... Kép itt zenélek Kép happy vagyok:-) Kép szintén:-) Kép és itt kidőltem a nagy box után:-)

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Mona!

Barninak szülés után elkószált az egyik. 2 éves korra kell lejönni! Tesóm kisfiának is mászkált, de neki akkora lejött és ott is maradt. Nekünk rosszabb a helyzet, most szurit fog kapni, de egyenlőre hiánycikk az országban, aztán ha akkor sem akkor műtik, 1 vagy-2*. ez van:-((((((
Balázsnak hála égnek a helyén van:-)
Azért mutasd meg a dokinéninek, ő legfejebb elküld gyereksebészhez. Megtapogatják, de nem fognak csinálni semmit. Másfél évesen kontroll, ha még akkor sincs, és 2 évesen meg hátttt attól függ, szuri vagy műtét., vagy mindkettő:-((( Sajna sztem nálunk ez lesz....
képet!!!! erről a nagy srácról!

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Hozzzátápi:
Barninál én is 5,5 hósan tejpéppel kezdtem. A dokinéni ezt javasolta, gyakorlatilag ez is olyan tápszer izé. De ennek jó íze van :lol:
Tusi ezeket tuti előled el kell majd zárni!!!!! :lol: :lol: :lol:
Abban is vagy gyümis, meg mindenféle ízesítésű.
Ha nekünk akkor is kaksi problémánk lesz, bizti gyümit fog kapni. Néha már így is megfordult a fejemben :lol: na midegy még kivárjuk a 4 hót. Egyébként a hasfájós estén kapott fagyaszott tejet, és másnap akkorákat kaksizott, lehet ha nem lesz azt fog kapni, úgyis lassan lejár a szavi, ki kéne dobni... :lol: :lol: :lol: Éjszaka 170ml-t evett meg, és még sem aludt többet:-(
Este örültem, mindkettőt ledugtam 9 kor, erre naná hogy nem alszik 6 ót:-))) ez az én formám. Reggel BArni költés volt, ma korábban fektettem, és majd ma. hátha összejön...:-))) annyira küzdök ezzel az együtt elalvással, hogy csakazért sem akar összejönni.
CSIKKEN,MELI NÁLATOK EZ HOGY VAN?????

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Az az igazság, hogy én nem ringatom, csak leülök vele, plusz cumi a szájába és akkor utána szépen elalszik két-három kiabálás után. Az a baj, hogy ha beteszem a kiságyba, hogy akkor most alszunk, akkor elkezd nézelődni és ha megunta reklamál, de eszébe nincs elaludni. Megpróbálom majd bebugyolálni, de szerintem abból simán kiszabadítaná magát és hát a cumi sem marad a szájában a fészkelődés miatt.

Era! Nagyon tuti ez a szék. A második kép a kedvencem (meg az első, a harmadik és a negyedik) :)
Én is gondolkodtam rajta, hogy veszek Lillának, de ő sajna a hordozóját sem bírja túlságosan, ezért nem merek beruházni rá. Bár ez sokkal kényelmesebbnek látszik.
Vendég
 


HÚÚÚ ez extra kényelmes, és annyi féle képpen lehet állítani. Én azért akartam nagyon, mert a hordozót is imádja, sőt jobban bírta, jókat aludt benne. És a hinta is ilyen hordozó szerű. Csak akartam olyat, amit, ha alszik le lehet dönteni., és ez még nem a ledöntött verzió, ami a képen van.
Én úgy szoktam,ha sokat kiköpi a cumit, hogy a pelust körbe teszem az arcán, aztán ha elaludt leveszem. Barninak volt olyan, hogy a fejére kellett tenni, és úgy aludt el
:shock: :shock: :shock:

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Era!

Szuper, örülök hogy bejött a szék! Nagyon jól néz ki. A barti is az ilyenünket imádja, játszani benne, csak az még 5 évvel ezelötti modell és Brevi.

Elalvás: Én nem vagyok ilyen tudományos, ha álmos leteszem és elalszik :D Általában hasra cumi a szájba és csicsi. ha meg nem álmos csinálhatok akármit úgysem alszik el.

Jaj, az együtt elavás viszont nálunk is nagyon ritkán jön össze, épp ezért mert Berti még tök kiszámíthatatlan, de egyenlőre nem azvar. Mondjuk tegnap este pl nem volt rossz mert Berti 9-kor kidőlt, Emma 1/2 10-kor, berti evett még ugyan 10-kor de aludt tovább. De volt olyan amikor Emma 9-kor Berti 11-kor, meg olyan is hogy váltották egymást. De legkésöbb éjféltől reggelig mindkettő szunyál így nem nyúzom őket.

Tusimi!

Zita még csak épp hogy 2 hónapos, majd 1,5 hónap múlva szertnélek meghallgatni, még mindíg sokallod e az alvását :lol:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Mona!

Én még nem hallottam ilyet hogy a golyó mászkálása fájna :shock: Tuti az a baja? A szomszéd kisfiúnak sincs lent egyik sem, injekcióval sem jött le és az egyiket már meg is műtötték, de sosem mondták hogyzavarná a gyerkőcöt. Csak ugye a szülőket zavarta :D

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Ilyen a miénk csak túl van exponálva Kép

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Banyus!
"Balázsnak alig van haja"... hahaha, már említettem, hogy bírom a humorod? :lol:
Amúgy nyugodtan nézzetek hülyének, hogy aggódom Zita alvásmennyisége miatt, gondolom ti pont így aggódtok valami más miatt. De emlékezzetek rá, hogy újszülöttként az őrületbe kergetett azzal, hogy nem aludt, aztán ez tök jól normalizálódott, most meg pár napja ötször annyit alszik, mit újszülöttként. Hogy fog így fejlődni (fogni például), ha folyton alszik... tényleg idióta vagyok, most hogy ezt visszaolvasom, ne haragudjatok... :twisted:
Na kellett nekem panaszkodnom. Közben felébredt Zitus és úgy üvöltött, ahogy még sose hallottam :shock: Azóta megvolt a szopi, beszélgettünk is, most csörgőzik önállóan, és nem alszik! Jól van, normális a gyerekem, csak én nem vagyok az :lol: :lol:

Bébikajával kapcsolatban még akartam nektek mesélni, hogy a sütőtök pürét is nagyom imádtam a húgommal egyetemben. Azért múlt idő, mert mostmár nem lehet olyat kapni, az kecskeméti volt tejjel (mostmár nincs tejes sajna). Na azt évekig ettük a tesómmal, emlékszem egyszer elmentem venni, egy kis boltba, és megkérdezte az eladó, hogy mennyi idős a pici, mondom tizenhat :D Mostmár szerencsére itt van Zitus alibinek a bébikaját akarok venni magamnak.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Hogy ezek a golyók micsoda kis csavargók... nem gondoltam volna. Még jó, hogy a kislányoknak nincs ilyen vándorló testrészük.
Banyus, nekem az a kép tetszik legjobban, ahol Balász alszik, hiába, alva a legszebb a gyerek :wink:
Lehet Manó, hogy így lesz! :D
Berti sokat formásodot, egyre szebb fiúcska lesz. Nem tűnik soványnak (javult már az étvágya), teszel fel róla majd pucér képet?
Tényleg a többi kismanót is megnézném pucéran, imádom a kis hurkákat.

Ja a hasi-koponya UH-val kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy olyankor mit néznek tulajdonképpen? És ha mondjuk erre sem akar adni beutalót a dokim, akkor hova kell bejelentkezni? Sztk-ba? HeimPál-ba? Milyen osztályra? köszi-köszi

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

Együtt elaltatás:

Zsofika 3,5 éves, délben alszik 1-től 4-ig, sokszor 5-ig. Van úgy, hogy fel kell költsem, a napiban is ő kel fel utolsónak. Így vele nincs gond. Este így később fekszik 22.30-kor általában, de mi is éjszakai baglyok vagyunk. 12 előtt soha nem fekszünk le.

Márk délelőtt alszik egyet, amikor sétálunk szintén alszik 12-től 3-ig, ha Zsofi napiban van . Ha nincs, akkor már korábban haza kell jönni Zsofit lefektetni, ilyenkor Márk nem alszik 3 órát végig.

Amig Zsofi alszik, addig Márk vagy alszik, vagy szopizik, vagy a zörgőket püföli.

Este Zsofi megy a kádba, egyedül fürdik. addig én Márkot megfürdetem, megetetem és lefektetem kb. 9-kor. Utána elintézem zsofit: fürdés, vacsora, fogmosás, esti éneklés, mondókázás és lefekvés. Sokszor még kijön: kell pisikálni, szomjas, nem adott puszit, le kell venni a cofit stb. Mindent kitalál. De egyedül alszik el, ezt így szokta meg 1 éves korától. Így vele sincs gond. Márk még egyet szopizik 23.30 körül utána alszik a család. Először Márk kel 5-6 körül szopizni, de alszik is vissza. Így elég lezser az életünk.

Banyus Nagyon jó a szék :D , és főleg a fotók

Kép
Kép
meli78
 
 


Sziasztok!


Nálunk sincsen golyómászkálás.

Aport elég nehéz elaltatni, mert utálja a cumit, ehelyett komfortcicizik.
Most könnyebb dolgunk lenne, de milyen jó, hogy nem kell leszoktatni róla.

Mennem kell, mert felébredt. Később írok hosszabban.


Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Lányok: alig győztem visszaolvasni!! :)

Anita: mi is anyatejesek vagyunk.

Tusi: Bendő is így alszik általában, inkább örülj neki, neki az csak jó! Nálunk mind a ketten a férjemmel szeretünk jókat aludni, ez talán örökletes ?? :):)

Elalvás: mi is suttogós módszerrel kezdtünk kb 2 hetes kora óta. Aztán most már min. 1 hónapja simán elalszik magától, ha álmos. Ha nem , akkor jön a sírás. Néha , ha nagyon nyűgös, akkor csak karban, de ez kb heti egyszer van. Este 9 körül fürdés, kaja, aztán lerakom és 5 percen belül alszik reggel 5-6ig. :D Úgyhogy nem panaszkodom , áldott jó babánk van.

oltások: nekem a védőnő azt mondta, hogy a pneumococcus elleni 8-9000 ft/db és elég bonyolult táblázat van a beadatási időpontokra, mert ha ekkor meg ekkor adatod be, akkor x db kell, ha meg máskor, akkor meg y. VAgy valami ilyesmi... :)

Streptococcus elleni nekem nem említette...

meningococcus ellenit 5 hósan kapja majd a Bendő, aztán 7 hósan. 3000 ft körül van darabja.

Kullancsosat majd beadatom, mert mi sokat mászkálunk, kutyázunk, stb.

Kép
vargaviki
 
 


Visszaaludt. :)

Barnusanyus.
Köszönöm. Sajnos még nem gyógyult meg, de jobban van. Az orra nagyon el van dugulva, hiába szívom porszívós orrszívóval. A közérzete jó szerencére és láza sincsen.
Én nagyon fontosnak tartom a szoptatást. De látjátok Apor mégis megbetegedett. Remélem gyorsan gyógyul. Tegnap viszont először fordult elő, hogy éhes maradt szoptatás után. Eltereltem a figyelmét, majd fürdés és mire megint kapott már volt tej valamennyi. Éjszakára lefejtem, és ittam egy Kubut. Furca, legutóbb mikor KUbut ittam éjjel arra keltem, hogy fájnak a melleim a sok tej miatt, most meg semmi.
1 évig szoptatni nem semmi. Én 6 hónapig akarok, utána már csak reggel este. Szeretnénk hamar kistestvért. :)


Tusimi
Apor Zita ellentéte. Ő nagyon keveset alszik, még most is, hogy beteg. Napközben 2-3 órát szakaszokban, viszont este korán, legkésőbb 9-kor már alszik és reggel 8 előtt kel, plusz még egyszer kora hajnalban, de visszaalszik.

Szerintem nálunk nem lesz ultrahang, mert a hasi ultrahangot megcsinálják születés után a kórházban. A koponya engem meg annyira nem érdekel, látom, hogy egészséges és gyorsan fejlődik.
A csípőszűrés viszont érdekelne, mert nekünk sem egyformák a hurkák a két lábon. Ez biztos csípőficam gyanú? Egyébként szép laza a csípője.

sziasztok
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


régebben ígértem képet a Zirgóról, nem tudom küldtem - e. Ha igen, akkor bocsi, de küldök most is :)

Kép


Kép

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Tegnap elkezdtem a Suttogós altatást és bejött. Csak nem tudom miért, de mikor ölbe veszem, hogy akkor most alszunk elkezd sírni, mintha az alvás fájna. Aztán 4-5 perc alatt megnyugszik és utána már tehetem is le a kiságyba. Eddig csak hisztizett mikor ülve altattam, de most már rendesen sír. Miért csinálhatja ezt?
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: