Új privát üzeneted érkezett!

Tusi: minket mind a kettőre küldött a doki, protokoll-szerűen.

Találka: mi is szívesen megyünk majd! :)

Bendő is irtó nagyot aludt ma délután : 3 órát :) Délelőtt csak fél órákat aludt, aztán délután ezt a nagyot. Múlt héten mondta a védőnő, hogy hamarosan valószínűleg lesz egy nagyobb alvás napközben és néhány kicsi. Lehet, hogy már ezt alakítja ki :).

Kép
vargaviki
 
 


Manó, már születéstől ezt használtam, miután másodjára is kijött, abba hagytam. :evil: Az illatával nekem sincs bajom.:-)Ma megmostam vele megint, és nagyon sokáig dörzsiztem, lehet bennem volt a hiba... majd holnap is jó nagyon megkaparászom :roll:
Töki 1/2 8 kor bealudt :twisted: de gonosz leszek, 1 óra mulva felkeltem, és kínzom 1 órát :wink: , még enni sem kapott, kíváncsi vagyok felébred e magától. Betettem játszani a kiságyába, csináltam neki egy új ütögetni valót, erre a nagy bokszolásban, mire Barnit megfüdettem, elaludt :shock:
Api még nincs itthon, úúúúgy útálom a hétfőket! :? ilyenkor mindíg soká lesz.
Igen Tusi, én mondtam :lol: szupi volt, még mindíg tartjuk a kapcsolatot a csajokkal. Velük a liberón csetelek :wink: egész érdekes volt, és jó:-) de akkor már a mi gyerkőceink 1,5 évesek voltak , és jól elvoltak, jöttek mentek. Édi volt a sok kis kerti törpe:-)
szóval én is benne vagyok. Itt az apukás rész volt jó, merthogy ők nem igazán tudtak senkiről semmit, de szuperül érezték magukat, sörözgettek:-). Az egyik csajszikánál Pécsen bográcsoltunk, kertiparti, a szállás Harkányban volt. Jó hétvége volt. Érdekes volt találkozni, de a legmurissabb, hogy nem is nagyon tudtunk mit mondani egymásnak, hisz már elég jól megismertük egymást neten keresztül:-))

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!
A jó hír, hogy a kicsink most már 600-650 között eszik 4-5 napja :lol: A rossz hír, hogy az éjszakai kelltetések miatt totál zombi kezdek lenni :twisted:

Milu is már egyre többször nyúl tárgyakért(persze néha máég mellényúl), valamelyik nap reggel az apa tetkóját akarta megfogni :lol:
A babák nagyon édesek és helyesek és nagyok :lol: tényleg múlik az idő :lol: Mi is rakunk fel a héten képet!

Tusimi: Nem vékony Zitus, Milu is ilyesmi forma.
Manó: A fiadnak olyan felnőttes arca van :lol:
Dyt: Milu is utál hason lenni(kivéve alváskor) üvölt, tegnap annyira mérges lett, amikor hasra tettem, hogy majdnem mérgében megfordult :lol:

Lizo: A fiaink hasonlítanak egymásra, azt beszéltük a férjemmel :lol: A férjeddel kapcsolatban nehéz nem irigyellek. Én Dyttel értek egyet.

Babuci: Nagyon szép a házatok.

Barnusanyus: Mooooooooooondd el a titkod!!!!Nem tudom, én terhesség előtt nagyon pörgős voltam: meló, estin fősuli, nyelvóra, torna, magántanítvány, barátnők... Mióta meg van a gyerek, semmi másra nem marad energiám szinte :lol:


Na megyek fürdetünk az urammal :lol:

Kép
mona1978
 
 

 
 

Viki, már nálunk is ez van. Délben kezd egy hosszú alvást, és van néhány kisebb. :wink:

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Kép Kép
Csajok, ezt este csináltam, ez a ruci 74-es :shock:
Assszem megyek böngészni megint Barni ruháit, elő kaparászom a 74es ruhákat is.
Tényleg olyan gyorsan nőnek:-)

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Kép
hopppp ezt elrontottam, bocsika :roll:

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!

Éjjeli kelés: nálunk egy olyan éjszaka volt nemrég, amikor 1,5-2 óránként kelt folyamatosan: amikor az új szekrényt beállítottuk a szobájába. Nyilván új volt a szag, és ettől nem érezte biztonságban magát. Másnaptól megint jól aludt.

Szoptatás: írta valaki korábban a Kubu-t, hát kipróbáltam, és nekem bevált. (Más 50%, vagy 100%-os rostos üdítők úgyszintén.) Többet ér, mint a Laktoherb. Csak korábban már pont leszoktam ezekről a magas cukortartalmuk miatt. De hát most mindent a szoptatásért! Azért várom már azt a féléves kort, hogy ne csak anyatejen éljen a gyerek, mert elég sok stresszt okoz nekem, hogy na, most elég, vagy nem elég a tejem.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Ja, és délutáni alvás: nálunk így szokott sikerülni. Elvan egy órát is csendben a szobájában, és amikor bemegyek hozzá... Bár azért van, amikor alszik is.

Ágnes
Kép

Kép
agnes2000
 
 


Banyus, VViki! Áhá, szóval ezentúl lesz egy nagyobb és több kisebb alvás? Akkor lehet, hogy ennek kezdetét láttam most? 3 órát aludt Zitus is, így viszont 4,5 óra telt el két kaja között. Végülis normális, csak még szokatlan, hiszen eddig 3 óránként evett.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Jó reggelt:-))))
Na képzeljétek, este 9 kor ébresztettem, előtte a füle mellett porszívóztam, de természetesen meg sem mozdult :? aztán szegényt kirángattam az ágyból, alig ébredt fel. Nagy nehezen mégis, és miután magához tért megszoptattam, aztán fent volt 1/4 11 ig, és mégegy szopi, persze az ki is jött belőle... Na mindegy csórikámat soha többet nem költöm fel, akkor inkább nem alszom :lol: Annyira király volt, Barnit is ugye akkor vittem aludni, és a szomszéd ház egy nyaraló velünk szemben, és megszólalt a riasztó... na ná hogy akkor aludtam el majdnem.... És reggel is erre keltünk!!!! Megőőőőrülök, ha ez állandóan risztani fog :shock: Balázs kelt 3kor, és 6kor. És persze utána már nem aldut visssza :cry: Na szóval evvvan... Lesz ez mégy így sem:-)
Tusi , egyébként minket sem küldtek uhura, csak csípősz. az már csak önszorgalom. De ha van nem értem miért nem mondják. Biztus Zitus is áll át. Na én még megpróbálom Barnit átállítani vhogy a korai fekvésre :twisted:

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Jó reggelt!

Banyus!
Tündér ez a gyerek, imádom azt a nagy vaskos csókos száját :) És ez a hajszerkezet! :lol: Extra férfias! :) De jól látom hogy van egy kis vöröses beütése? Vagy csak a fény miatt ilyen?


Tegnap délben Hanna is nagyot aludt, viszont este 9-kor elaludt és felkelt 10-kor is és szegény annyira panaszosan nyöszörgöt... 2 napja nem kakilt, úgy sajnáltam... :cry: De aztán kelt 3-kor enni, aztán már csak most fél 7-kor. Most már nem aludt vissza, de ha ez így menne elég szuper lenne! Végülis csak 1x kelt... :lol: Ééééés... reggelre volt kaki a pelusban!!!! Úgy örültem neki, de ő is, mert jókedvűen ébredt! Sztem ettem 1 banánt és az fogta meg ennyire... :? ezt már múltkor is sejtettem, de most bebizonyosodott...

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Ja! Délutáni alvás már nekünk is így megy, hogy délelőtt van fél-1 óra alvás, aztán van egy kb 3 órás alvás aztán még 1x egy kicsi vagy már nem is alszik...

Agnes! :lol: Tiszta élet ez a gyerek! :) Nagyon aranyos ahogy tornászik délutáni alvás gyanánt :)

Mona: örülök, hogy tetszik a ház. Annak meg főleg örülök, hogy Milu legény végre rendesen kezd enni! :)

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Sziasztok!

Ahogy írtam nálunk is most ez a menő, egy nagyobb alvás (2 óra hossza kb) és 2 db fél-1 órás alvás. Még meg kell szoknom :roll:

Nálunk az éjjel ma 10-től szunya, 11-kor szopizás pár korty, több nem volt de megelégedett vele, alvás 1/2 6-ig, akkor nagy szopi, azóta alszik. Az egyetlen szépséghiba hogy a lányom 1/2 12-kor elkezdett rugdosódni, hallottuk a dübögést, át kellett menni hozzá, aztán reggel meg 1/2 7-kor megjelent hogy akkor ő most felébredt :roll: Bevezettem nála pár hete hogy legkésöbb 1/2 10-kor megyünk aludni, mert nagyon el volt kanászodva, fent volt éjfélekigés aludt volna reggel 10-ig, ami a szünetben tök jó volt, de most már ovi alatt nem megy. és olyan jól bevált hogy legtöbbször már 9-kor mondja hogy menjünk mesét olvasni mert fáradt csak épp reggel meg felkel :lol:

Era!

Akkor Balázsnak valami extra masszív koszmója van, lehet épp a hajacska miatt :shock: Nekem sem szedte le elsőre, de párszor megmostuk vele és tök szupin eltűnt. Pedig nem dörzsölgettem csak a pelenkázón vetkőzéskor bekentem, aztán rajat volt kb 5 percet, leöblítettük, aztán a törölközővel jól átdörzsöltem neki.

A szopi az nálunk is max 5 perc, ennyi idősen már van szívókájuk rendesen.

Mona!

Szuper hogy kezd rendeződni a kajcsi. A zombiságot viszont nem tudom hogybírod, én írtó morgó studok lenni ha éjjel sokat fent kell lenni.

Bertire már sokan mondták hogy simán 6-7 hónaposnak néz ki a fényképeken, nem tudom, élőben elég baba :D

Tali: Mi a régi topikmmal minden évebn mikikor szoktunk egy nagy Mikulás bulit tartani, először akkor mikor a gyerekek 1 évesek voltak. Azóta ez hagyomány. Tök jók szoktak lenni. Az első talin névtáblát viseltünk, most már nem kell :D

Sőt, én Sziromékkal is taliztam az Újpesti topikból, azóta az a társaság kicsit szétszéledt, mikor visszamennek az emberek dolgozni nem marad annyi idő ilyesmire. Kár hogy Szirom nem jön ide sem, mert egy szuper aranyos csaj :wink:

Babuci!

Nekem meg a szuper házróla tiétek jutna eszembe :shock: Na nekem is csak álom egy ilyesmi. 8) Mi ezt a picit is már nagyon enhezen vettük meg, nincs is kész még , egyenlőre örülnék ha ez kész lenne ahogy terveztük. De még attól is messze vagyunk. Nagyon ügyesek vagytok a berendezéssel is, mint általában én ebben sem vagyok túl kreatív. Nálunk inkább a kupi uralkodik :oops:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Barnus 74-es ruci????Épp most akartam dicsekedni, hogy ma elraktam az összes 62-es ruhát, mert elég passzentosak rá és elővettem a 68-kat, de akkor ez nudli, a hajas babádhoz képest :evil:

Babuci: Amúgy nem tudni, mi kezdte el okozni az étvágytalanságát, de ami tény, hogy az igény szerinti szoptatás nálunk sokat rontott a helyzeten.

Manó: Lányod már teljesen meggyógyult?

Ági: Ilyen mozduléatokat csinál a babád már? Nagyon vicces :lol: A szoptatás témát én is így gondolom

Egyébként mivel nincs erőm mindig fejni, van olyan nap, hogy táppal kell potólni(20-50ml).Szégyellem, hogy ilyen lusta vagyok, de nincs rá hajnalban erőm, hogy fejjek :cry:

Fiús anyukák egy kérdés!!! Nálatok a kis golyók szoktak vándorolni felfele?

Kép
mona1978
 
 


Mona: nekem csak akkor vándorolnak felfelé a golyócskák, ha fázik Bendő, egyébként nem.

Kép
vargaviki
 
 


Lányok!
Mennyi alvás számít normálisnak egy 2,5 hónapos csecsemőnél? Zitus egyre többet alszik, én úgy érzem. Tegnap is rengeteget aludt, 10kor keltünk, utána egy órát aludt, majd délután 3-at (én keltettem), este megint 1-et (akkor is mi keltettük fürdésre, vacsira), majd 9 után simán aludt, reggel f6-ig. Ma 10 óra után én keltettem, hogy esetleg reggelizhetne, mostmár megit alszik... A délután nem tudom hogy lesz, megyünk csípőszűrésre. Egy picit aggaszt ez a sok alvás. Nem tűnik úgy, mintha beteg lenne, de nem pont fordítva kéne lennie, és egyre kevesebbet aludni? :roll:

Kép
Kép
tusimi
 
 


Kép

Kép
dyt
 
 


Kép

Kép
dyt
 
 


babuci
olyan, de olyan mesés a házatok..

manó
köszönöm a fotókat!!!!!!!!!!!!!!

alvás
nálunk az a szokás, hogy reggel 6-7 között ébred, kaja, egy fél órát játszik, aztán alszik, aztán 11 körül kaja, ismét játszik egy fél órát és utána alszik és délutám egytől kezdve csak ilyen fél órás alvások vannak maximum..

de nekünk egy hami majdnem egy órát tart a kétszer 15 perces böfik miatt, de délelőtt alszik többet, délután az aktív és estére kifárad...

tusimu
szerintem amit írtál az egyáltalán nem túl sok alvás, nekem inkább abszolút jónak, kiegyensúlyozott alvásidőnek tűnik, szerintem ez babafüggő, hogy kinek, mikor, mennyit alszik a babája..na meg valljuk be nekünk is más, van amikor álomszuszék vagyok, többet alszom, van amikor kevesebbel is elvagyok, változó, no de ha egész nap aludna a baba, arra már tényleg oda kell figyelni, de nálad szerintem erről nincs szó, de ez csak vélemény

tegnap az utolsó két hami között félidőben fürdettünk és nem közvetlen az utolsó etetés előtt és most elmaradt a fürdés utáni naaaaaaagy sírás :)

Kép
dyt
 
 


én még sosem voltam ilyen talin, de nagyon jó lehet élőben látni ezt a sok sok szép babát és nemcsak fotókon!!!!!!!

budakalászról tud valaki valamit mondani? milyen hely?

Kép
dyt
 
 


a külön szobán már gondolkodunk egy ideje, mert érzékeny a hangokra amikor alszik, de ez természetes gondolom, összerezzen felébred stb..de nem tudom, úgy szeretem hogy egy szobában van velünk mindig, nyugodtabb vagyok ha látom, pedig alvásügyben biztos jobb lenne a babaszoba neki..lányok segítsetek hogyan kivitelezhető ez??????????
mármint hogy én ne kapjak idegbajt ha nem látom a babát mindig, szóval ha lenne kisszobája és alvásra oda vinnénk be, napközben meg itt lenne az utazóágyban - ha megvettük már!!!!!
most el sem tudom képzelni, szerintem én erre nem vagyok képes, mármint a külön szoba terv megvalósításra, nekem muszáj mindig lássam!!!!!!!!!!!!

kinek hogy van ez???????

Kép
dyt
 
 


Dyt
Budakalász szép hely! Kocsival és hévvel is közel a fővároshoz. Bár van egy forgalmas út, ami átmegy rajta. Miért? A házat szeretnétek venni, jól nagyra nyissátok a pénztárcátokat!

Kép
Kép
tusimi
 
 


tusimi

nem venni szeretnénk, a férjem rokonának van ott egy családi háza, amit kicsit ki kellene pofoznunk, nem használja felajánlotta költözzünk oda, és gondolkodunk rajta hogy fölköltöznénk, munka szempontjából is jobb lenne nekünk, nagyobb teret tudnánk bejárni a forgatásokon, minden közel van, a gyerkőcnek is több lehetősége lenne majd később...ezen tanakodunk napok óta..persze előbb felmennénk megnézni stb, de nagyon klassz lenne!!!!

Kép
dyt
 
 


Dyt!
Naaaaagyon édibédi Bonita! Az az édes mosolya! :)

Manó!
Hidd el mi is addig fizetünk rá egy komoly hitelt, míg Hanna leérettségizik :) Azért nem ment ez önerőből... :? Vettünk Esztergomban egy lakást és annyira szerencsésen, hogy 3 év alatt a duplájára ment fel szinte az ára, így jól jöttünk ki belőle, el tudtuk kezdeni az építkezést. Meg az sem mellékes, hogy a férjem és a sógorom az építőiparban dolgoznak, ergo sok szakit ismernek és sok helyen kedvezményesen tudtunk vásárolni... ezért mertünk belevágni... de azért jócskán van hitelünk... :? sajna én anyukám egyáltalán nem tudott segíteni, anyósom meg módjával, de pont annyival amennyire szükségünk volt még :) Sajna nálunk már egy papa sem él.... :( Én apucim akkor halt meg mikor én 16 éves voltam, apósom pedig 2,5 éve... mindkettő annyira jó ember volt és olyan rossz, hogy egyik sem érte meg Hannát... apunak ő lett volna az első lányunokája 4 fiú unoka után, tuti összevissza szeretgette volna, mint ahogy engem is a 2 bátyjám után :) de szegény apósom is... beteg volt mikor elkezdtük az építkezést és láttuk rajta, hogy annyira segített volna, de már nem bírt... ráadásul akkor elment egy babám a 16. héten és az is teljesen összetörte... rossz volt őt így szenvedni látni... :(

Na jó, hogyan is jutottam el eddig a témáig, mikor a lakás volt a téma :)

Mona!
Nekem sem jön be az igény szerinti szoptatás.. .bár ezt sztem írtam... azért jó jóóó dolog ez a szoptatás, de már nagyon várom azt az időt mikor nem lesz ez a stressz... de jó lenne 6 hónapos koráig megtartani legalább ezt, hogy 90 %-ban tejcsi van...
ugyhogy én is a ti véleményeteken vagyok! :)

Tusi!
Lehet, hogy csak ez a hülye időjárás kavarja meg ennyire nem? Egyszer süt a nap, egyszer fúj a szél, egyszer esik, front itt, front ott... tegnap ilyenkor kint 14 fok volt, most van 4 fok... lehet, hogy ez nyomja el...

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Én különszobába csak éjszakára raknám (ha lenne másik szobánk), nappal tuti itt lenne a nappaliban, hogy lássam, meg ő is érezze, hogy nappal van. Zita megszokta a zajokat, és szerintem minden baba megszokja, ha kezdettől így van. Csak az éjszaka a szent dolgo, mármint akkor csöndnek kell lennie. Mi akkor (az esti fürcsi után) megy föl a galériára, olyankor ott szopiztatom, és utána már fent a saját ágyába rakom le (nap közben járókában van lent). Mostmár magától elalszik, néha föl kell menni simizgetni max. Lent nagyon halkan azért megy a tévé, mert mi 9 előtt fektetjük Zitát, kicsit korai lenne nekünk is feküdni akkor.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Dyt!

Budakalász szuper hely, én Békáson nőttem fel, az ott van egy köpésre tőle. Van mondjuk olyan része, ahol a kisebbség lakik, de a nagy része a szuper! Ott van a Cora, a Metro, a BricoStore, Meki, ElectroWorld, RS Bútor egy helyen. Szóval ilyen szempontból is jó és tényleg közel a belváros pl hévvel. Hévvel a Margit hídnál bent vagytok 35 perc alatt kb. Ja és ott az Omszki tó, ahol nyáron nagyon nagy az élet!

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Dyt!
Mázlisták!!! Persze nem tudom milyen az a ház, és pontosan hol van, de ha nem nagyon gáz, akkor én tuti jönnék a helyetekben.

Ahogy a fotót elnézem, már nem csodálkozom miért olyan nevetős baba Bonita, látom kitől örökölte! :D

Kép
Kép
tusimi
 
 


Babuci!
Nagyot nevettem, ahogy felsoroltad a kereskedelmi egységeket :D :D Nekem valahogy inkább a kert, meg a jó levegő jut eszembe Budakalászról. Az Omszki tónak meg piszkos a vize nagyon, nehogy fürödjetek benne Dyt!

Kép
Kép
tusimi
 
 


Ébredezik a picur, csak fél órát alidt, jaj de jó! :D :D :D

Kép
Kép
tusimi
 
 


Dyt!

Nekünk Hanna majd' egy hónapig a szobájában aludt. Eleinte nagyon lelkiismeret furdalásom volt, hogy milyen szemét vagyok, hogy kiraktam a szűrét :lol: :lol: :lol: De aztán jó volt, mert egy kicsit egymásra is volt időnk a férjemmel. A baj csak az volt, hogy Hanna - mint már ezerszer írtam és panaszkodtam szegényre :lol: - nagyon rossz alvó és nekem volt kényelmesebb, hogy visszaraktam hozzánk. Viszont azt beszélgettük a férjemmel, hogyha már csak éjszaka max 1x kel fel, akkor megy vissza a szobájába. Egyébként azért nyugodtam meg mikor átraktuk, mert nem sértődött meg. Elnézegette a képeket a falon meg körbe körbe mindent :) Csak azok az éjszakák abban a székben :evil: Hidd el, hogy ha amiatt aggódsz, hogy nem látod, akkor ez 1-2 sikeres éjszaka után elmúlik és nyugodtan alszol. Van légzésfigyelőtök és bébiőrötök? Nekünk van mind a kettő, így nem voltam emiatt ideges...

Kép

KépKép
babuci99
 
 


:lol: :lol: :lol: Na Tusi lebuktam :lol: :lol: :lol: Jólvan, bevallom szeretek vásárolgatni. De nem ruhákat - az olyan szükséges rossz nekem - hanem inkább kaját, műszaki cikket, stb... :) A kert meg jólevegő lehet nekem azért nem jutott eszembe, mert itt nálunk a Pilisben - most nem nagyzásként :) - de jobb a levegó :) :) :)

Dyt! Abban Tusinak igaza van, hogy a tónak piszkos a vize, de a tó körül nagy az élet, olyan mint balcsin.

Kép

KépKép
babuci99
 
 


nics sem légzésfigyelőnk, megbébiőrünk sem, mondjuk nem nagy a lakás, de a bonita nem egy hangos baba :9

férjemmel azt beszéltük hogyha rászánjuk magunkat a babaszobára, akkor beüzemelünk bébiőr helyett egy mikrofont, légzésfigyelő helyett meg az egyik kamerát és itt a másik szobában meg rákötjük a monitorra, és látunk hallunk mindent (Tv-sek vagyunk, így van mindenféle technikai cuccunk :) )...amíg meg nem szokjuk ezt a külön alvós dolgot..ez is jó nem????

Kép
dyt
 
 


akkor budakalász jó hely lehet :) ha van áruház és még jó levegő, sőt még tó is :D

jaja én mindig vigyorgok, sajna ilyen teli szájjal :)

olyan jól esnek a dícséretek a babára, mert mi csak ketten vagyunk a férjemmel, eddig a kórházon kívül, no meg az utcai járókelőkön kívül, nem nagyon dícsérte senki a babunkat..és ilyenkor amikor írtok valamit a fotóira, az olyaaaaaaaaaaaaaan jóóóóóóóóó..

Kép
dyt
 
 


Sziasztok!

Dyt: nekem is jó benyomásaim vannak Budakalászról. Mondjuk az bosszantó, hogy Békásig jó a budapesti bérlet a HÉV-re, és Budakalász meg pont utána van. És nagyon jó a fotó, amit feltettél Bonitáról!

Külön szoba: első nap óta ott van a Csabi este, és a nappaliban napközben. Illetve most, hogy egy hete próbálom a délutáni alvást kialakítani nála, erre az időre szintén az ágyába teszem. Ezen kívül ha elalszik, nem viszem az ágyába. Légzésfigyelő van, így nem aggódom.

Tusimi: nálunk úgy két hete volt, amikor elkezdett a korábbinál többet aludni a Csabi. Én is megijjedtem picit. De azt olvastam, hogy azért vannak nyugtalanabb periódusai a babáknak, mert az agyuk fejlődésében vannak nagyobb lépések, és ilyenkor nyugtalanabbak. Szóval emiatt is változhat időszakonként az alvásmennyiség.

Mona1978: kérdezed, miket mozog a Csabi, hát elég sokfélét szerintem. Mondjuk az nem tetszik, hogy pár napja rendszeresen átfordul a jobb oldalára, meg vissza, de a bal oldalára nem fordul magától. Hason lenni szeret (egy ideig). A játékait megfogja, ha a kezéhez teszem, aztán a szájába veszi, majd kiejti a kezéből. Amit imádok: fel szoktam húzni én is ülésbe, és tartja az ökölbe tett kezeit előre, hogy csináljuk még. És pár napja, amikor a két mutatóujjamat tartom a kezei elé, hogy fogja meg, hogy felhúzhassam, akkor az ökölben lévő kezeit szétnyitja, és ráilleszti az ujjait az ujjamra.

Na, és erre tegnap kapok egy beutalót a gyerekorvostól a neurológiára... merthogy amíg a gyerekorvosnál voltunk, addig végig befeszítette az izmait. Pedig mondtam, hogy nem szokta ezt csinálni. Na mindegy. Inkább menjünk feleslegesen, minthogy túl későn derüljön ki valami. (Merthogy késői gyerek, és az egyik lábfejét rendszeresen befelé tartotta (már nem szokta), gondolom, az orvos ezeket így összekombinálta.)

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


SOS

pestre kellene menjünk, nem tudjuk el merjünk-e indulni a babóval, Pécsről-Pestre, egész napos elfoglaltság, reggeli első hami után indulnánk, este jönnénk, én a babával amíg férjem forgat tesómnál lennénk, aztán elmennénk megnézni a budakalászi házat is..


szerintetek nem kockázatos ilyen kicsi babát ilyen útnak kitenni? volt már valaki hasonló hosszúságun?????????

Kép
dyt
 
 


Dyt!

Mi voltunk már el úgy, hogy egész napra. Ha Bonita jól viseli az autókázást, akkor én biztos elindulnék vele. Főleg úgy, hogy nem egész nap kocsiban lennétek, hanem a tesódéknál sztem vágjatok bele! :)

Mi Hannával sokat mászkálunk, mert anyukám és a férjem keresztszülei is Pesten laknak. Karácsonykor volt olyan, hogy reggel elindultunk, anyukámnál voltunk Békáson, aztán mentünk át Rákoskeresztúrra a keresztszülőkhöz, onnan meg haza KEsztölcre és estére értünk haza. Hanna jól viselte...

Autókáztatok már Bonitával? Hogy viselte?

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Képzeljétek most jöttünk meg az ortopédiáról, és a dokinő talált enyhe szimmetriát Zitusnál. Mondjuk az én is észrevettem, hogy állandóan balra néz, de ahogy hasra tette, ő a lábainál is látott valamit. Jövőhét kedden kell mennünk UH-ra, remélem nem lesz semmi komolyabb probléma :cry:
És persze mérges is vagyok :evil: , mert a gyerekorvos azt mondta, hogy minden rendben van, kétszer is rákérdeztem, és azt mondta semmi értelme csípőszűrésre menni, Zitus teljesen egészséges. Van a családunkban egy háziorvos, ő is megnézte, ő is rendben találta, de én mint bugzómócsing szülő, titokban csak elvittem, és tessék! Sajnos igazam volt, hogy úgy gondoltam jobb, ha látja egy szakorvos. Haragszom a gyerekorvosunkra, túl nagy volt az önbizalma.
Ti mire vittétek még a picurt? Valami hasi UH-t emlegettetek. Vargaviki te is említettél valamit. Ezek után pláne elviszem mindenhová. :x

Kép
Kép
tusimi
 
 


Asszimetriát talált természetesen, nem szimmetriát...

Kép
Kép
tusimi
 
 


tusimi

ugye? az anyai megérzések nem csalnak!!!!!!!!!

nekünk egy hósan volt hasi, feju, csípő uh..még a szülés után a kórházban kaptunk időpontot rá és 4 hósan kell menni újra csípő uh-ra, azt nekünk kell leszervezni...

Kép
dyt
 
 


Sziasztok!
Dyt! Gyönyörű a kislányod és ne félj az úttól. Ha útközben lesz éhes, legfeljebb megeteted. Nem?
Tusi! Jujjjj. Én is megyek. Hol voltál vele? Nem kellett beutaló? Most fog valami pelenkát kapni, vagy mi?
Találka: mi is szívesen mennénk, ha lehet. Szakács vagyok, szívesen főzök paprikás krumplit, vagy gulyást...

Kép
nyafi
 
 


Tusi: mi holnap megyünk hasi és koponya uh-ra. Másról én tudok, hogy kéne/lenne. Ne izgulj, biztos rendben lesz Zita!

Bendő egyébként hasonlóan alszik, mint Zita. Reggel első kaja 6 körül van, aztán visszaalszik kb fél 9-ig. Aztán lényegében minden kaja között alszik kb egy órát. Délután esetleg többet. Aztán este max 10kor alvás. De mostanában sokszor van, hogy arra megyek be hozzá, hogy már rég fent van és nézelődik az ágyban, meg eszi a kezét, úgyhogy lehet nem pontosak az infóim :).

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!


Mi utazunk havonta Aporral. Az út 4,5 órás. Eddig elég jól bírta, remélem legközelebb sem lesz másképpen.

Különszoba: Egyelőre én sem tudnám átrakni a másik szobába. Nekem is látnom vagy hallanom kell egész éjjel, hogy nyugodtan legyek.

Azon gondolkoztam, hogy hányan lehetünk még, akik csak anyatejjel táplálják a babát? Nekem eddig sikerült, szerencsére.

UH: Nekünk még nem szóltak róla, megkérdezem majd a védőnőmet.

Era
Hatalmas a babád. Mi 68-as ruhákat hordunk egy jó ideje. Apor 64-65 cm körül van, nem tudom, majd megméretem hamarosan.

Alvás
Napközben Apor nagyon keveseket alszik. Etetések között kb. 20 percet és néha délutánonként egy 1,5 órát. Éjszaka jól alszik. Este 8 felé elalszik reggel 8-ig, de közben vagy egyszer vagy kétszer felkel enni. Inkább kétszer. :)

Apor megfázott, ma estére hőemelkedése volt. A biztonság kedvéért holnap orvoshoz visszük. Remélem hamar meggyógyul.


Nagyon jók a képek! Minden baba nagyon szép!

sziasztok,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Hali!

Mona, majd megszokod, ... na ha lehet ezt így mondani. Én is annyikat alszom már két éve:-))) de azért mindíg vágyom egy jól átaludt éjszakára, de ez akkor sem megy, ha ők alszanak:-))) ahhoz kell nekem 2000 km, és ez komoly. Olyan jót aludtam, amikor Belgiumba mentünk fedeztetni, hogy csak na!!!!! Először 10 hós volt asszem amikor 4 napra mentünk külföldre kutyakiállításra, és nem mondom felüdülés volt.:-)))
De ahogy nőnek, nehezebben viselem a távollétet, pedig pont fordítva kéne lenni nem??? most amikor ritkán elviszik BArnit hétvégére , minden bajom van :roll:
Mona, örülök, hogy minden okés Miluval!
No, azért még bőven nőhet a 74 es be, neki is pont jó a 68 as, de furi, hogy már akár 74 est is simán adhatok rá:-) 6290gramm.

Babuci, sokan megjegyszik a kis csókos száját:-) én is imádom, Barninak nagyon vékony van:-)
Engem, minket nem zavar az együtt alvás. És komolyan Babuci, én már tuti magam mellé vettem volna. Én is 10 hós koráig ragaszkodtam Barninál az elveimhez, de akkor végleg feladtam, már nem volt erőm 1-2 óránként felugrálni hozzá, és sokal jobb volt, hogy ott volt mellettünk. Ma meg annyira imádom, ahogy este oda fészkel mellém, és sokszor úgy alszunk átölelkőzbe. Imádom!!! A terv, hogy majd kicsempésszük a mi ágyunkat , ha már mindketten átalusszák az éjszakát:-)) Egyébként én is így vagyok nyugodt. Persze mindenki más. Nálunk ez vált be. Olyan hamar felnőnek, és akkor már nem fognak oda búj mellénk:-) én most ezt jól kihasználom. És api sincs elhanyagolva., azért van a másik szoba. Nálunk nagy a zaj, tv megy, na meg BARNI. Hát őt nem zavarja, de vannak idők amikor változnak. Barnit sem zavarta, aztán egyszer csönd kellett, most megint mehet bármi. Ja és a kutyaugatás a tök természetes, arra bármikor alszanak simán:-)))
Tusi, nyugi, bizti minden rendben lesz és kész!!!

Dyt, nagyon édes a képen Bonita! Én is ilyen vigyorgólya vagyok:-))) jó nézni, belehet azonosítani az anyucikat, tegyetek már fffföl többiek is képet. Lécike!!!:-) Dyt miket forgattok???

Manó, én is sokat gondolok Sziromékra. Akkor minden okés velük???
És hol vannak a többiek! Lafie , Jahra....stb.



ma voltunk hasi kop. uhun, aszonták szép belsőségek vannak odabennt. Hála égnek. Ma jól elbántam vele, ettem tegnap borsófőzit, és kész becsavarodott. Annyira fájt a hasa este, tesóméknál úgy üvöltött mint még soha, vígasztalhatatlan volt, úgyhogy gyors kiugrottam vele a teraszra, és ott elnyomta a levi, ez este 1/4 7kor volt, haza jöttünk, még az ablakot rányitottam, aztán ki a hordozóból és még mindíg alszik. Lefejtem a tejcsit, ez jó lesz Barninak, ő meg majd kap a fagyasztottból. Annyira lelkifurdim van, de hát a multkor semmi baja nem volt tőle:-((( Vagy tett rá egy lapáttal a rota??? nem tom, majd a következőnél kiderül. Ez ugye szájon át megy, lehet rácsavart még. Bár reggel óta kicsit nyűgisebb volt, az egyébként angyali bébihez képest.
Na megyek, mert itt a barátunk, és már szeretne aludni, ha kimásznék a szobából:-)))
jó éjt

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


ja, és Babuci, igen van némi vöröske beütés már:-) Barni is így ment át szőkésbarnába. Hát volt vicces időszaka, amikor pamacsokban volt vörös haj a fején:-))) sztem Balázs is ilyen lesz, és barna lesz a szeme is sztem.

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Banyus!

Bevallom nekem is megfordult már a fejemben, hogy odaveszem az ágyba - halkan megjegyzem, hogy volt mikor férjem elment már dolgozni és Hanna nagyon nyugtalanul aludt akkor beraktam magam mellé és még ráhúztunk másfél órát :) - de férjecském ehhez ragaszkodik, hogy az ágyba nem jöhet... sztem attól fél, hogy a tesójának az ikrei is ott kezdték pályafutásukat és Lackó a fiú kb 1 éve, Zsófi a kislány pedig most 8 évesen alszik már a saját szobájában. Azon nevettünk, hogy ők is novemberiek (nov 1, Hanna meg nov 5 csak 8 év eltéréssel :) ) és Hannát decemberben ugyanakkor raktuk át a saját szobájába mikor Zsófi is elkezdett ott aludni... :)
De mondjuk nem annyira vészes így sem, mert a kiságya ott van az enyém mellett teljesen és ha cumi-gond van vagy hasonló, akkor csak benyúlok és kész, nem kell már felkelni. Etetéshez-büfihez igen, de ahhoz egyébként is... Egyszer csak vége lesz ennek az éjszakázásnak :)

Nálunk viszont tuti gond éjszaka a cumi is... sajna rászoktattuk, hogy cumival alszik el és ez néha nagy nyüglődés. Mert visszaalszik magától már legtöbbször kajcsi után ha felébred, de ha kiesik a cumi vissza kell tenni a szájába amíg reklamál utána. Aztán megunja és nem kell neki de addig állandó cumivadászaton vagyok... bár rutinosabban már 2-3 cumit bekészítek estére, de így is azért elég gáz ez... :(

Kép

KépKép
babuci99
 
 


ja Tusi!
Én is úgy mondtam a dokimnak vagy 3x mire kiírta, hogy menni akarok hasi és csípő UH-ra... mindig azt mondta, hogy szerinte felesleges... aztán egyszer már határozottan mondtam, hogy írja ki. Viszont koponyát akkor sem írt ki :shock: A fene sem érti, hogy miért...

Képzeljétek, tegnap felhívtam a babauszit, március 4-én kezdődik Egomban, viszont már teltház van :shock: Ugyhogy mondták, hogy jövőhét csüt-pénteken telefonáljak vissza, mert ha nem fizeti be mégsem valaki, akkor mehetünk....

Na Nyafi, jó ötlet, hogy megfőzöl :) Én úgyis csak alap-pörit tudok csinálni bográcsban :)

Azért sztem csak hozzuk össze majd ezt a talit lányok. Mikor már jó idő lesz mondjuk nyár elején, mert akkor már a manók is nagyobbak lesznek egy kicsit .

JA még valami! Megmértem hosszra Hannát és 60 cm... de elvileg a kórházban 57 cm-rel született. Bár így belegondolva sztem ez hülyeség, mert sokkal többet nőtt, mint 3 cm... kicsi 56-ossal kezdtünk és most már a 62-es simán jó rá, sőt van olyan ruhája, ami 62/68-as jelzéssel van... most ilyenkor mi van?? :shock: elmérték a kórházban vagy ennyit jelent 3 cm? Nektek mennyit nőtt a babó??

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Sziasztok!

Meg vagyok, jól vagyunk!

Most már mi is külön alszunk, ugyan Lilla eddig is a kiságyában aludt, nekem volt nála ágyam, de vasárnap visszamentem apához. Gondoltam, ha nem hallja, hogy mocorgok, akkor tovább alszik. Hát nem jött be. Viszont eddig 11-12-nél hamarabb nem tudtuk lerakni, most meg 9 körül már alszik. Mire megszokjuk a szokásait mindig beújít.

Fejtartás: Lilla is általában egy irányba fordítja a fejét, illetve jobbra jobban ki tudja "tekerni". Én azt hittem, csak azért mert abba az irányba lát ki a kiságyból és úgy szokta meg, de akkor ez jelenthet valami nagyobb gondot is?

Hasonfekvés: na ez nekünk sem megy. Szegénynek az orrát nagyon megviseli a próbálkozás, utána olyan csúnyán néz rám.

Tegnap a védőnő azt mondta, hogy délelőttönként gyümölcslevet adjak két evés közt, mert mi már szinte teljesen tápisok vagyunk. Mit gondoltok?

Nagyon aranyosak a babák!
Vendég
 


Sziasztok!

Nálunk a kerületben autómatikusan küldenek csípő és hasi+koponya Uh-ra.

Lafie!

Szerintem felesleges még gyümölcslét adnod. Ráér 4 hónaposan. Az ajánlás egyértelműen az hogy tápis babának 4 hónaposan, anyatejesnek 6 hónaposan. Ez a hivatalos álláspont. De amúgy meg te tudod, ha adsz is ártani nem fog már neki, csak valószínűleg teljesen felesleges. Szomjasnak látjátok, vagy miért javasolta? A védőnők is mind mást mondanak, a miénk pl szigorún 4 hónaposan tápisnak is és nem kell lé, rögtön pép (megjegyzem én is ennek a híve vagyok). Ha szomjas víz vagy tea. De Berti pl nem fogadja el egyiket sem. Próbáltam. De te vagy az anyukája, neked kell döntened. Én pl adtam Bertinek pár falat reszelt almát már mert nagyon nem akarta meginni a tápit, és tettem egy próbát, de nem jött be neki így nem eröltetem.

Nátha: Tegnap eszembe juttattak egy jó ötletet, calcimusc injekció napi 2x fél ampulla, szuperül lehúzza a nyálkahártya duzzanatot. Tegnap már be is kanalaztam Bertinek sé már jobb. Csak tudnám miért nem jutott eddig eszembe mikor Emmának is kellett adni régen, meg amúgy is tartok itthon mert az egyik kutyám allergiás a védőoltásra :roll:

Babuci!

Szerintem elmérték a kórházban, ott sokszor elmérik, a barátnőm kislánya pl összefelé ment itthon :lol: Berti 52 cm-el született és 3 hónaposan 63,5 cm volt. Mi már egy jó ideje 68-as rugikat hordunk,mert hosszú a lába és a 62-eseket hamar kinőtte lábban. a bodyból még rámegy a 62-es is. De pl pulcsink , kardigánunk van már 74-es is ami jó neki.

Dyt!

Szerintem úgy kell aludni ahogy a családnak jó. Ha nektek jó így együtt akkor nem rakd külön. ha viszont téged vagy a férjed egy kicsit is zavarja ez a csendrendelet 10 után akkor ne legyen lelkiismeret furdalásod, hanem rakd külön. Nekem mindkettő külön van első perctől és semmi hátrányát nem látom. A lányomnál a férjem kifejezett kívánsága volt, és végülis abszolút bevált, de akkor csak egy ajtó választotta el a szobáinkat amit be sem csuktunk. Most Bertit először az ágyunk mellé terveztem, de Emma azt mondta hogy ő a tesóval szeretne aludni, mert milyen jó lesz hogy nem lesz egyedül éjjel, így belementem, úgy voltam vele ha nem jön be akkor legfeljebb átrakjuk. De semmi gond nem volt. Most már az ajtót is becsukjuk rájuk, hogy nyugiban legyenek. Szerintem nem úgy néz ki Berti mint akinek ez így nem jó. Légzésfigyelő+baby phone, anélkül én sem merném.
De van olyna ismerősöm akik 2 gyerekükkel alszanak együtt (ovis+bölcsis korú) egy ágyban és nekik meg így jó...mi el nem tudnánk képzelni. Szerintem fontos hogy ebben a kérdésben a szülők igényei kerüljenek előtérbe, mert a gyerekeknek teljesen mindegy, ahogy megszokják 8) Viszont egyre figyeljetek, ha nem akarjátok hogy ovis-sulis korukban is a hitvesi ágyban feküdjenek, hogy 1-2 éves korig kerüljenek saját ágyba mert utána már nagyon nehéz! Lehet prűd vagyok de szerintem az már nem egészséges kategória mikor a 7-8 éves gyerek a szülőkkel együtt alszik és kíséri figyelemmel házas életüket :shock: Családban van ilyen, csak azért mondom...én teljesen ledöbbentem mikor mesélték, hogy he-he, nem vették észrte hogy ébren van a gyerek :roll: Na jó, messzire mentem, hol van még ez :lol: Persze az is megoldás amit Era ír, másik szoba :D De nekünk a mi hálónk az a mi hálónk :D

Tegnap kimenős voltam, Emmát vittem úszni, este 8-kor jöttünk haza a férjemmel, tök jó volt :D Bertike nagyon keveset alvó továbbra is napközben, egy korszak azt hiszem véget ért :lol: (az eszem, alszom csecsemőkor 8) ) Na ébred is, aludt 1 órát, így megy ez mostanában...

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Egyébként még annyit az együtt alvásról hogy nálunka férjem ha Emma velünk aludt véletlen mert megijedt valamitől pl, akkor egy szemhunyásnyit nem aludt. Van aki úgy alszik nyugodtan, van aki meg úgy nem alszik semmit :wink: Emma csak éjjeli fénnyel alszik, a férjem csak tök sötétben tud. :lol: Szóval nálunk egyértelmű a helyzet.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


sziasztok

köszi a tanácsokat!!!

most indulunk, épp pakolok!!!!! hotelban alszunk ma - tesóméknak kicsi a lakásuk - és holnap tesózom egész nap és délután jövünk haza!!!!!!!!!!!!!!!!

szorítsatok lányok, majd írok, ha hazaértünk!!!!!

Kép
dyt
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: