Új privát üzeneted érkezett!

Katiska!

Mi a 6 hetes kontrollon adtuk oda. De szerintem ez orvossfüggő, bátran kérdezd meg. De szerintem adhatod a szülőszobán is, vagy hazamenetelkor. Ki hogy szereti...

Kép
Kép
Kép
kaha
 
 


Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a válaszát, az mindenesetre megnyugtat, hogy nem előre és nem fix tarifát kell fizetni. Mert haollam olyat is aki megmondja mennyiért vállalja el és előre kéri, de róla ezt egyáltalán nem gondoltam.
Még egyben tudnátok segíteni olyan aranyos kis idősávot ami mutatja a baba korát és a bejegyzéseitek végén van hol lehet csinálni. Nézegettük a párommal de nem jöttünk rá.

Üdv mindenkinek Bogáta
bogata74
 
 


Kedves Bogáta!

A www.babafalva.hu-un a Vonalzók, Várandós vonalzók ( bal oldalt fent), beírod a nevet meg hogy mikor fogsz szülni, kiválasztod a vonalzót és a kis figurát, és kész is. A html-et kell bemásolni.

Pusz: Anna, Levi baba
Kép
boganna07
 
 

 
 

Szia Boganna!

Köszi este megcsinálom.
Este jövök megírommi volt a dokinál.

Üdv Bogáta
bogata74
 
 


Szia Bogáta!

Gratula a kissráchoz!
Én még nem jutottam el szülésznő kérdésig, főleg, h legutoljára a dokinál már szóba került a szabija, meg hogy akkor keressek másik dokit, mert ha így lesz, én kórházat is fogok váltani.
A Bajcsy ugyanis nincs épp közel, de a Széchenyi személye miatt bevállaltuk volna, de így akkor inkább a sokkal közelebbiben keresek dokit.

Kép
teó
 
 


Szerintem a pénzt akkor adja oda anyuka, amikor akarja. Az ismerőseim között erősen megoszlott, hogy ki mikor. Volt, akinek a férje rögtön a doki kezébe nyomta a borítékot a szülés végeztével, volt, aki a hathetes kontrollon intézte. Mivel hozzám majd mindennap bejött az orvosom, ezért én már másnap odaadtam neki. (A szobatársammal ellentétben én nem fáztam rá... mert ő onnantól kezdve, hogy odaadta a pénzt nem igen látta az orvosát, még akkor sem, ha az épp szolgálatban volt. De mondjuk ő a szülésznőjével is így járt.)
csipiketörp
 
 


bogata!

Ha az anyagi helyzeted megengedi, akkor én mindenképp javaslom szülésznő választását, mert ő végig ott van, míg az orvos ugye már csak a finisre fut be. Nekem nagyon sokat segített a szülésznőm jelenléte, támogatása, bíztatása és maga a tudat is, hogy van kihez fordulni, amíg az orvos nem érkezik meg. No és eleve így az NST vizsgálatokon már mindig hozzá mentem.

<a href="http://babafalva.hu"><img src="http://babafalva.hu/tickers/plm.png" alt="babafalva.hu vonalzó" border="0"/></a>
csipiketörp
 
 


namég, valamit elszúrtam a vonalzómmal... no, majd még gyakorlok :-)

<a href="http://babafalva.hu"><img src="http://babafalva.hu/tickers/plm.png" alt="babafalva.hu vonalzó" border="0"/></a>
csipiketörp
 
 


Sziasztok,
köszönöm én is a válaszokat, és eldöntöttem, hogy valszeg akkor adom oda a pénzt, amikor majd hazaenged a doki, így biztos nem fázom rá, úgy mint Csipketörp szobatársa. Szegény lány, azért ez elég kellemetlen lehetett.
katiska
 
 


Sziasztok
I.moni köszi a választ.Hála az égnek még nem szorongok,borzasztóan várom a szülést,nagyon türelmetlen vagyok(már bepelenkáztam egy macit titokban)ez van ha az ember nem 20 évesen szül először.
Bogáta gratulálok a kisfiúhoz,a következőt mi is fiúnak tervezzük,de most leánykánk lesz,sírtam mikor megláttam olyan pici törékeny tündérke.Sajnálom akinek nem volt szerencséje az ultrahangon,legutóbb Mosonyi dokinál én sem láttam a monitort,pedig nekem ő az orvosom,mindig korrekt,rendes volt.Többször megkérdezte mielőtt bejelentkeztem vizsgálatra,hogy a magánrendelésre,vagy az sztk-ba akarok menni.Igy eldönthettem,hogy tudok-e fizetni éppen vagy nem.
bibi15
 
 


Sziasztok!
Bajcsiba fogok szülni jun.20 környékén, van valaki hasonló cipőben!? Elégé félek ez lesz az első babánk! :))
stramb
 
 


Sziasztok!

Kedves Stramb, én utánnad fogok szülni a Bajcsyban, előre láthatólag júl. 8-20 között.

Az én nőgyógyászom Dr. Molnár Imre.
Nekem is ez az első terhességem.

Szülésznőkről itt hallottam először, eddigi életemben ez a szülés dolog nem foglalkoztatott és a környezetemben sincs senki, aki mostanában szült volna.

A Bajcsy oldalán láttam, hogy már javában tart egy szülésfelkészítő tanfolyam. Tudja valaki, hogy ezt milyen gyakran indítják újra?

Szép napot mindenkinek!
v.anitka
 
 


Szia Anitka,

a szülésfelkészítő tanfolyamhoz bármikor lehet csatlakozni és szerintem majd egyből indul a következő, amikor ennek vége. Én november óta járok, minden 2. héten hétfőn van és tényleg tanácsos eljárni, mert érdekes és hasznos dolgokat mondanak. Következő alkalommal azt hiszem, hogy a szülőszobákat mutatják meg, ez is sokat segíthet, ha esetleg hezitálsz még a kórházválasztás kapcsán.

Üdv. Katiska
katiska
 
 


Sziasztok!

Stramb én júni 27-re vagyok kiírva akár még szülhetünk is együtt. Mi úja első babások leszünk mivel a nagylányom már 14 évej lesz juni 19-én. Milyen muris lenne ha pont aznap születne meg a kisöccse.

Teó bocsi most látom amit a múlthéten írtam neked nem ment fel a fórumra. Szóval egy hete amikor voltam még nem tudta a doki a pontosan mikor megy szabira, lehet te ma már okosabb leszel.
Szülésznőt azt mondta segít keresni és leközelebb (márc.12.én) megbeszéljük.
Kíváncsian várom végül, hogy döntesz, amradsz vagy kersel egy másik dokit. Én végül amlett döntöttem maradok csak keresek egy szülésznőt is ha esetleg mégis szabin lesz legalább a szülésznő legyen ismerős. Amúgy a multkor olyan sokan voltak a magán rendelésen, hogy egy órás csúszás volt.
Az uszodán sikeresen túl vagyok mivel a doki sem tíltott el tőle.
Pénteken elutazunk 5 napra egy kis welness feltöltődésre, remélem jó lesz.

Üdv mindenkinek és köszönöm mindenki válaszát.

Bogáta
bogata74
 
 


Katiska, a kórházat nem én választottam. Mivel a dokim ott "szüleszt", oda megyünk. Egyik kórházzal sincs semmilyen tapasztalatom, úgyhogy így első ránézésre azt mondtam mindegy. A Bajcsynak valahol még örültem is: otthonról 20 perc, a munkahelyünktől meg 5. A fórumozókat olvasva megnyugtató, hogy egy "rendes" kórházban szülhetek.

Mit tudhatok meg, ha elmegyek megnézni egy szülőszobát? Bocsi, hogy ilyen hülye kérdést teszek fel, de totál kezdő vagyok.
v.anitka
 
 


Sziasztok!

A felkészítő tanfolyamra a Bajcsiban mi is megyünk 03.03 hétfőn a múlt hétfőn nem tudtunk menni de bármikor lehet csatlakozni! Amit lekéstünk azon légzéstechnika volt elvileg most 3.-án lesz a szülészet, szobák stb. és 17.-én elvileg a csecsemő gondozás lesz a téma! Azért ki is akadtam egy picit hogy csak hétfőnként van kéthetente ráadásu 16.30-tól kezdődik és oda is kell érni ami nekem/künk dolgozóknak elég macera dehát muszáj menni ez fontosabb remélem a párom főnőke is megérti. :)
bogata74.........hát igen lehet, hogy együtt szülünk hisz ez a 20-21 -e is csak lehetséges időpont az igazit akkor is a baba dönti el!
Nekünk ez lesz az első babucink! Félek is a szüléstől rendesen!
v. anitka ...........lehet, hogy összejön ugyan de szerintem a gyerekeknek jobb ha nem tudják le őket egyszerre a ugyanazon a szülinapon! Így több a buli és a torta!!!!!!!!!
stramb
 
 


Stramb, ha én is elmennék arra a szülőszoba megtekintésre, kell valahol jelentkeznem?
v.anitka
 
 


Sziasztok!

Olyan jó nosztalgiázni. Egy éve még én is a szülésfelkészítő tanfolyamra jártam, most meg már itt tolat mellettem az én kis drágám :lol:
Anitka Nem kell külön jelentkezni, egyszerűen csak menj el. A szülőszobát általában folyamatosan engedik megnézni minden előadás után, mert sokan kíváncsiak rá. Nagyon sok mindent meg lehet tudni. Az orvosok és a szülésznők hozzáállását. A csecsemősökről is érdeklőhetsz. Kiválaszthatod, hogy számodra melyik szoba a legszimpatikusabb. Elmondják neked már most, hogy mi fog történni a babáddal ha elviszik mellőled és már kis csomagként kapod vissza. :lol: Megmutatják hol a műtő ha esetleg sürgősségi császárra lenne szükség. Nagyon kedvesek és segítőkészek. Javaslom, hogy írd össze a kérdéseidet és tedd fel őket nyugodtan :wink: :lol: . De ha esetleg most nem tudtok elmenni az sem gond, hisz a választott orvos vagy szülésznő szívesen végigvezet egy számotokra is alkalmas időpontban az osztályon.

KépKép
Kép Kép
l.móni
 
 


Sziasztok,
Szia Anitka,
én is az első babámat várom és nekem fontos az, hogy hol születik meg. Mindig is rettegtem a szüléstől, főleg a filmekben látott jelenetek miatt, amikor kikötik az ember lábát, csak egy függöny választ el a többi szülőnőtől és egyszerre akár 5-en egy szobába szülnek, meg ilyesmi.
Na, ez a kórház egészen más. Hihetetlen, hogy mennyire barátságos szobákat hoztak össze, azt a www.bajcsyszul.hu oldalon is megnézheted, de azért élőben az igazi.
A tájékoztatón azt is megtudtam, hogy itt a babát a szülés után egyből odaadják a mamának és ez is fontos szerintem, nomeg a room in rendszer is. Engem ezek győztek meg, hiába nincs epidurális érzéstelenítés a kórházban és még válaszott orvosom és szülésznőm se, mégis itt szeretnék szülni, mert teljesen baba-mama barátan állnak a dolgokhoz.
A szüléselőkészítő tanfolyamra nem kell jelenetkezni, csak meg kell jelenni, nem muszály a pároddal, én is nélküle járok, mert pont hétfő a hosszú napja, de lelkesen jegyzetelek és mindent elmondok neki, amikor hazaér :) Én még dolgozom, tehát ilyenkor el kell kérnem magam a munkahelyemről, de ebből még sosem volt gond, mindig elengedtek, jobban járnak, mintha egész nap nem mennék be :wink:
katiska
 
 


Sziasztok!

Bogáta, nagyon irigyellek a welness miatt, biztos tök jó lesz!
Képzeld, tegnap senki nem volt előttem, ilyen hamar még soha nem végeztem.
Sajna még tegnap se tudta szabit, sőt majd csak májusban fog kiderülni, úgyh nem tudom, mi legyen, mert a messzibb kórházat csak miatta vállaltuk be, ha ő nem vállal, akkor a közeli kórházba jönnék, de ha ez csak májusban fog kiderülni, akkor két hónappal szülés előtt kéne új dokit keresnem,annak meg nem örülnék.
Úgyhogy még fogalmam sincs, és hogy mi alapján fogom ezt kitalálni, azt se tudom.

Kép
teó
 
 


Sziasztok!

Én a 38. hétnél tartok, és a Szécsényi dr.-nál fogok szülni.
Nagyon kedves, segítőkész, majd ha túl leszek rajta remélem meg tudom erősíteni ugyanezt a véleményemet.Én sem kérdeztem még árat, esetleg tud valaki valami konkrétat?
Ja és a szülésznőnek mennyit ér vajon adni?
Úgy tudom, ha szabin van, minden esetben a Kardos dr. helyettesíti,és vica-versa, akiről szintén csak jókat hallottam.
vicvic
 
 


vicvic
Szülésznőnek nagyrészt annyit adsz, amennyit jónak látsz. Nagy általánosságban kb. a felét szokták kapni annak, amit az orvosok.
Szerintem Szécsényi doki 60 körül kérhet kb., de ez csak tipp részemről.
csipiketörp
 
 


Köszi csipiketörp!

És mennyiben változik ez császár esetén? Valahogy méltatlannak érzem megkérdezni a dokit, meg a szülésznőmet is..... Bár lehet csak én vagyok ilyen naív lélek?:))
vicvic
 
 


Hali!

Nem kell előre bejelentkezni, és azt mondták, hogy a fsz. lesz valami ebédlőben (szülésfelkészítő tanf.) .
Most megyek előszőr és a férjemmel mert apás szülés lesz és neki is fonos hogy lássa hol fogok/unk szenvedni stb. :)
No és ha már bemegyünk akkor választunk egy szülésznőt aki majd mindent elmond stb. és akkor nem kell többet hiányozni a melóból sem! :?
Én már úgy lennék otthon vele! :D Előszőr féltem az anyaságtól aztán pánikoltam aztán mondogattam, hogy jó lesz no para de mostmár nagyon várom és egyre jobban készen érzem magam rá! :wink:
22.héten járunk és kisfiúnak mondják! Nagy szó mert nálunk idáig csak lányok voltak! Sulyok Cs. fogok szülni nagyon jó doki!
stramb
 
 


stramb!

Láttam egy másik topicot indítottál Sulyok dr. ügyben:))
Én oda járok ahol az ő magánrendelése van, és egyszer voltam nála ultrahangon.Elég spéci eset vagyok, és amit jósolt, az mind beigazolódott.Alapos volt, türelmes, és jó fej.
vicvic
 
 


Sziasztok!

Ez az első napom a munkahelyen. Három hónap hányás után végre tök jól vagyok, ismét tudok dolgozni:)
A munkahelyemtől csak 5 perc a Bajcsy, úgyhogy én is, és a párom is csatlakozni fogunk hozzátok a felkészítő tanfolyamon.
Amikor kiderült, hogy terhes vagyok, az volt a nőgyógyász első kérdése, hogy ugye apás szülés lesz? Akkor csak néztünk rá, mint borjú az újkapura és mondtuk, hogy foggalmunk sincs. Azóta a párom, már jelentkezett, hogy szeretne bemenni, ha engem nem zavar. Mivel, még soha nem szültem, fogalmam sincs mi lenne jobb.
Kedves fórumosok kérlek segítsetek, jelent-e segítséget egy szülő nő számára az, ha a párja bent lehet a szülésnél?
Előre is köszi!
Én direkt nem olvastam semmit a szülésről, még a végén valami elvárás alakulna ki bennem:)

Szép napot!
v.anitka
 
 


Szia Anitka!

Igen, nagyon sokat tud segíteni. Csak azzal, hogy ott van és "összepréselheted" a kezét.

Az én férjem mai napig sem hiszi el, hogy mekkora segítség volt lelkileg a jelenléte, úgyhogy szerintem használd ki.

Ott egyébként úgyis kialakul minden magától és valahogy megérzik, hogy mikor kell aktív, mikor passzív segítség, de ott is TE döntesz, bármikor így vagy úgy.

Sok sikert, szép szülést! :-)

Ancsa
szeles
 
 


Anitka!

Én is első szülős leszek de fel se merült bennem, hogy Ő ne legyen ott! Nézze csak, hogy megszenvedek érte és legyen részese Ő is! Én hiszem, hogy ezek a pillanatok épp úgy kellenek nekik a belsőséges kapcsolathoz mint nekünk. Az, hogy látja megszületni az segít neki feldolgozni és megélni, hogy apa lett!
Igaz a féjemet le se beszélhetném róla! :lol:
Szerintem nagyon jó lesz, hogy bent lesz velem mert bármi is lesz Őt ismerem és biztonságot add, hogy nem vagyok egyedül és erőt hisz érte/tük csinálom végig :)
Olvashatsz egy két sztory-t szülés apai szemmel ............. hát bizony belelábad a szemed! ;)
stramb
 
 


Sulyokhoz én is a magánrendelésére járok de a kh-ba is mert amikor már nincs időpont csak az marad! :)
stramb
 
 


Sziasztok!
Apás szüléssel kapcsolatban, hát én közben végig bizonytalan voltam, hogy esetleg majd az én páromnak elvárásai lesznek, és ha nem megy olyan gyorsan, rendben,, stb majd még neki is meg kéne felelnem...(a sógornőm előttem szült egy hónappal összevissza vajúdással együtt 4 óra volt :shock: )...de bent volt, eleinte a félidőben még félt, meg én azt éreztem rajta h az általános elvárások miatt akarna jönni (ismerősei közül mindenki apás szüléssel szült), de nagyon jó volt, hogy ő ott volt, egyáltalán nem tolta magát előre (tudod azt olvasni h a férfiak h nincs aktív szerepük valahogy furán érzik magukat ott bent), biztatott, és én is hiszem, hogy erőt adott, hogy ott volt, és fogta a fejem toláskor...és hát én is 2,5 óra alatt szültem, nagyon meghatódott, azt mondta kétszer sírt, egyszer, mikor látta, hogy ez milyen fájdalmas, másodszor mikor megszületett...Vallom, hogy jó, hogy látják, hogy ez nem megy erőfeszítés nélkül...

És lányok ne féljetek a szüléstől, hiszen ennek a fájdalomnak van értelme!!!! És amint kijön véget ér egy csapásra minden fájdalom... :P
Vállalási árakhoz: én megkérdeztem mindenkitől, szülésznőtől (ő azt mondta h ránk bízza), orvostól (fix tarifa), sztem mindenki kérdezzen rá, én is furának éreztem, de jobb tisztázni a dolgot, mint hogy valaki ne legyen elégedett...az egész ügy ér ennyit :wink:
mori
 
 


vicvic: Szülés "ára": Akárki is a dokid, amikor felkéred a szülésre - merthogy ugye ez úgy megy, hogy azért meg kell kérdezni a dokit, hogy egyáltalán vállal-e, nehogy a szüléskor érjen meglepetés -, szóval amikor ezt megteszed, akkor célszerű rákérdezni az összegre, mert igenis van, aki fix tarifával dolgozik. Nekem Sulyokra anno azt mondták, hogy nem mond árat, hát nekem igenis mondott. Én végül nem nála szültem, de nem a tarifa miatt, simán csak nem voltunk azonos hullámhosszon, nekem ő nem volt elég közlékeny, én pedig szeretem, ha az orvossal kivesézhetek mindent.
Véleményem szerint a császáros szülésnek ugyanaz az ára, mint a hüvelyinek, nem oszt, nem szoroz, hol gyün ki a gyerek. :-)

Apás szülés: Nekem nagyon sokat segített, hogy jelen volt a párom, de szerintem nagyban függ ezen téma érzelmi része attól, hogy kinek milyen a férje, társa. Mert ha valaki rosszul lesz a vértől, vagy nem bírja elviselni, hogy ott nem irányíthat, ha idegesíti a nő szenvedése és hogy ott az asszonyka netán "nem viselkedik", akkor inkább ne legyen ott. Minden más esetben szerintem erős pozitívum lelkileg, hogy az ember mellett ott van az, akiben megbízik és hát azért a párunknak könnyebben azt mondjuk, hogy adjon egy korty vizet, vagy tartsa a fejünket. (Bár ezt a szülésznő is megteszi, ha valakinek a partnere nincs jelen a szülésnél. De azért nem ugyanaz...)
csipiketörp
 
 


sziasztok mindenki.
Mi is apával szülünk,nagyon nagy segítség lehet a jelenéte.Pl maszirozza a hátad derekad,meleg borogatást hoz, törli a hoz,itat-etet ,szeret,támaszt stb a végtelenségig tudnám sorolni.Az én kedvesem minden nap megteszi ezt értem,én is érte,közösen hozzuk világra a kislányunkat (első csemete)és minden napunk egy hatalmas szerelem már 5 éve.Néha eszembe jut,hogy esetleg bazira fájni fog ,de egyszerűen nem bírok félni,mert együtt mindent kibírunk,és mindig mindent együtt csinálunk.Még munka közben is együtt vagyunk,és nem bírjuk ki egymás nélkül. Bocsi csajok,hogy nem igazán a szülésről írtam,de van még 7 hetem,ha a picim kibírja odabenn.Nagyon boldogok vagyunk,és a hormonok miatt folyton áradozom,hogy milyen szupi az egész,ha kivülállóknak kicsit nyálasra sikerült bocsika. :D
bibi15
 
 


Csak megjegyzem, hogy ha netán valaki hozzám hasonlóan működik, akkor ne lepődjön meg a szülés alatt. Mert én nagyon jól kitaláltam, hogy majd masszírozza a derekamat a párom és fogja a kezem, ehhez képest amikor épp jöttek a fájások én nem bírtam elviselni, ha bárki is hozzámért. A legvégén már kapaszkodtam a páromba, de az első egy-két órában én bizony azt mondtam, hogy amikor fájok, akkor senki hozzám ne piszkáljon. Két fájás között pedig állatira nem volt kedvem csacsogni, amennyire lehet, akkor pihentem. Nekem ez fura volt, azt hittem, hogy feszültségoldásként majd a számat fogom járatni. :-) Szóval csak azt akartam mondani, hogy ha valamit elképzeltek és nem úgy alakul, akkor ne érezzétek rosszul magatokat, mert engem picit zavart, hogy szegény páromat valamennyire kirekesztem közben. (Persze sokat segített, a kádban ő fogta a tarkóm, ő adott vizet, adagolta a homeós bogyókat, tolta a számba a szőlőcukrot. Csak hát én azt hittem, hogy végig szorongatni fogom a kezét. :-D)
csipiketörp
 
 


Ezt nem először hallom,és lehet benne valami,mert pl fejfájásnál sem szerettem a fejmaszirt vagy érintést.Anno menszis görcsnél kipróbálhattam volna hogy hogy esik valami maszir,csak akkor még nem is gondoltam hogy egyszer ,szülési gyakorlatnak is jó lesz.Mindenesetre megbeszéltem a párommal,hogy akár mit kiabálok rá kígyobéka stb...vagy kizavarom ,ki ne menjen mert akkor végem :shock:
bibi15
 
 


Sziasztok!
Én két kislányt szültem eddig Szécsényi doktornál, 2004-ben és 2006-ban, és most a harmadik babámat is nála fogom világra hozni, remélem. Igaz, nem a magánrendelésére járok, így kevesebb idő jut rám, de így is nagyon kedves. Egyik szüésnél sem nézte, mennyit kap, nem mondott árat, pedig nem tudtunk sokat adni neki (bár az elsőnél munkaidőben szültem, a másodiknál meg éppen ügyeletes volt, kicsit tovább maradt bent miattunk).
Mindig bejött hozzánk szülés után, vígasztalt, mert egy nappal később engedtek csak haza, pedig akkor sehol nem volt még a boríték. Szerintem kedves, alapos, nagy tudású orvos.

Csipike, az első szülésemnél, amikor már a végefelé jártunk, szegény férjem simogatni próbálta a kezemet. Úgy förmedtem rá, hogy ne simogass, hogy szinte megijedt :oops: :lol: A szülés olyan dolgokat hoz ki az emberből, hogy nem is gondolnánk...

Üdv,
Nuska+ (33+4)
nuska1
 
 


Sziasztok!
Még új vagyok köztetek, igazság szerint ma találtam rá a fórumra, és egyből csatlakoztam is! Júliusra vagyok kiírva kisfiammal és Nagy László a választott orvosunk. Róla szeretnék kicsit többet megtudni, mert a fórumon alig találtam valami vele kapcsolatos infót. Úgy olvastam van tarifája, de a lényeg rejtve maradt!
gorsa
 
 


Szia gorsa!
Írtam Neked privit!

Üdv
Györesz

Kép
Kép
györesz
 
 


:oops: hát igen........... én is félek egy picit, hogy mit hozz ki majd belőllem a szülés szegény férjemre! :lol:
Igyekszem már most az agyamba vésni, hogy ne feledjem, hogy bármit is próbál majd csak SEGÍTENI próbál és ne ripakodjak rá ha nem esik majd jól!
:twisted:
stramb
 
 


Madj el felejtettem mekérdezni szerintetek ha tüsszentek vagy köhögök normális hogy amikor összerándul közben a hasam fáj!? Persze ahogy abahagyom a köhögést már nem fáj.
Ez így normális? ?
stramb
 
 


Szia Györesz!

Válaszoltam!

Üdv:
Gorsa
gorsa
 
 


stramb, ha nem nagyon-nagyon fáj, akkor szerintem normális. Nekem is volt ilyen. :-)
csipiketörp
 
 


Sziasztok,

biztos utánaolvastatok már, szülésnél az ún. átmeneti szak (tágulás után-kitolás előtt) az, ami kihozza a kismamákból a rejtett agressziót :D
Nem is nagyon fogtok rá emlékezni, mit mondtatok akkor. De ha igen, az sem nagy gond. Amit közben átél az ember......
Én akkor ordítottam a férjemnek, hogy: látod, mit csináltál velem? Pedig hát ugyebár nem csak ő volt a hunyó a dologban :) . De akkor ez jött ki belőlem. Ott már mindenen el vagy keseredve, azt érzed, hogy SOHA nemlesz vége, ez a gyerek soha nem bújik ki, pedig dehogynem. A második és a harmadik szülésemnél, amikor eljutottam ebbe a szakaszba totál megnyugodtam, mert ez tényleg azt jelenti, hogy nemsoká vége.
Az apuka bentléte szerintem nagyon jó, mindezek ellenére vagy ezek miatt is. A legszebb pillanatai az életemnek azok, amikor a frissen született picúrokat apa a kezében fogta, rajtam még dolgoztak nagy bőszen, de ezt látva minden rosszat elfelejtettem.
Az jó, hogy ha tudják, mikor mit kell csinálniuk, mikor kell jelen lenni és mikor nem. De ügyesek ők, bízzatok bennük.

Jó egészséget és boldog babavárást-babanevelést mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
kaha
 
 


Sziasztok
Szeretném kérdezni,járt /jár közületek valaki aquanatal-ra,ha igen tényleg jót tesz,illetve könnyebb lehet a szülés a vizi mozgástól?
Én tegnap próbáltam először orvosi javaslatra,hát kellemesen kicsavarva éreztem magam utána,de mások véleménye is érdekel,hogy tényleg hatásos-e.Mondjuk jobban aludtam tőle az tény.
bibi15
 
 


Sziasztok
Szeretném kérdezni,járt /jár közületek valaki aquanatal-ra,ha igen tényleg jót tesz,illetve könnyebb lehet a szülés a vizi mozgástól?
Én tegnap próbáltam először orvosi javaslatra,hát kellemesen kicsavarva éreztem magam utána,de mások véleménye is érdekel,hogy tényleg hatásos-e.Mondjuk jobban aludtam tőle az tény.
bibi15
 
 


Keressük az Év Bábáját
Nemzetközi Bábanap Magyarországon - 2008. május 5. Millenáris Park

A nemzetközi bábanapokhoz kapcsolódva Szövetségünk a Margitszigeten Bábanapot szervez, amelyre ezúton is szeretettel meghívunk minden kismamát, bábát, szülésznőt, és érdeklődőt.

Célunk a bábák ismertségének és elismertségének növelése, és a kismamákkal való közvetlen kapcsolat-felvételi lehetőség kiépítése. A szülés-születés téma holisztikus megközelítésének szellemében, minden kapcsolódó és peremterület ill. szakma képviselőit várjuk a téma - családok, érdeklődők és kismamák felé történő - komplex bemutatásának céljából. Bábás, szoptatási tanácsadós, védőnői, doula, kismama, homeopátiás, aromaterápiás, őssejt kutató… sátrak állítását tervezzük. Az Országos Bábaszövetség a szakmánk társadalmi értékét hangsúlyozandó Bábadíjat alapít, amelyet első ízben ezen a napon ad majd át annak a bábának, akit a kismamák és a kollégák ajánlása alapján a Bábaszövetség elnöksége kiválaszt.

A Bábadíjhoz történő ajánlásokat címeinkre: (Rákóczi Ágnes: endomed@t-online.hu 1038 Bp, Ráby Mátyás utca 28/b.) vagy az Országos Bábaszövetség honlapján, a www.babaszovetseg.hu címre kérjük.


Keressük azt a szülésznőt, aki munkájával, gondozásával, szüléskísérésével segítséget nyújtott a születő családnak, empátiájával segítette az anyát és újszülöttjét a Nagy Úton.

Szülésznő neve:

Kórház neve:

Kismama és babája neve:

Indoklás röviden:

A beérkezett adatokat bizalmasan kezeljük és semmilyen célra nem használjuk fel.
nováky_rita
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk a pihenésből és már itt a munkahelyen és verem a gépet. Nagyon jó volt átlag napi 10km sétáltunk az erdőben és utána mendtünk úszni egyet. Teljesen kipihentem magam csak sajna már megint itt vagyon bent, de már nem sokáig.
Március 3-án én is tervezem, hogy elmegyek a Bajcsyba bár nem nem tudom eljutok-e mert hát a hónap első munkanapja lesz de azért megpróbálok elmenni.
BIBI aquanatal-on még nem voltam én a kismamajógával kacérkodom de csak ha már otthon leszek. Egy könyvet már beszereztem egyszer végig is csináltam és nagyon jó érzés volt. Áprilistól lehet elmennék veled kipróbállni, persze attól fögg, hogy hol van helyileg?

Elvileg mi is apás szülést tervezünk de majd ott fog eldőlni, félek engem zavarna a párom ha nem tudna rámhangolódni.
Sajna elromlott az otthoni gépünk, de igyekszem lopva bejönni hozzátok.

Üdv mindenkinek Bogáta
bogata74
 
 


szia Bogata
aquanatal-ra a camponához járok,hófehérfóka uszósuli,ha még egyben leszek,(elvileg ápr.16.án szülök)szivesen talizom ott veled,apával együtt érdemes jönni.Segít neki a ráhangolódásban :) meg a sok összebújás,dumapartik :)
[/url]
bibi15
 
 


Szia Bibi!

Köszi a választ nincs valami internetes címük?
Sajna lehet mégse tudunk együtt elmenni én csak ha már nem dolgozom tudok ilyen helyekre eljárni, meg persze ha enged a doki.

Bogáta
bogata74
 
 


Szia bogata
Én a google-ba irtam hogy hófehérfóka,és kiadta az uszodát.szerintem kb hofeherfoka.hu lehet.
Nekem a dokim javasolta,mert eléggé nehézkes lettem,pedig még nem is híztam sokat,csak az izületeim rosszul viselik.(ezt azután javasolta,hogy vizsgálat után a párommal ketten szedtek le a vizsgálóasztalról :oops: )mikorra várod a kicsidet?
bibi15
 
 


Hali!
Én félek kipróbálni ezt az Aquantal dolgot meg mindent ami aqua mert félek hogy összeszedek a vízben valami bacit. Egy két jóhírű uszódának is igen gáz lett a tisztasági eredménye az egyik műsorban láttam a TVben.
stramb
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?