Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Miiiii? Ha valaki le akarja mondani a védőnőt, akkor az ANTSZ-nél kell hivatalosan ezt kérvényezni? :shock:
Na ne má.

Én a következő gyermeknél TUTI NEM FOGOM IGÉNYBEVENNI A 15 ÉVVEL ELMARADOTT VÉDŐNŐI SZOLGÁLTATÁST!

Menjenek a jó büdös francba a kotnyeleskedésükkel, meg azzal, hogy miután van egy mihaszna foglalkozásuk, feszt bizonygatni próbálják önnön fontosságukat!

Véleményem szerint iszonyú nagy szereptévesztés van. Az én védőnőm, engem, aki - nem akarok szerénykedni, nem is teszem - egy jólinformált (Internet, kismamás fórumok, baba-mama / terhestornás közösség stb.), intelligens, jól szituált kismamát, akart vizsgáztatni abból, hogy ugye tudom mi az a toxoplazma és mire kell az AFP. Mikor közöltem vele, hogy ne haragudjon, semmi újat nem tud nekem mondani, és akkor talán be is fejezhetnénk a beszélgetést mert még ezer dolgom van, akkor megkérdezte, hogy honnan tudom, ha most várok először gyereket?! :shock: Mondtam neki, van olyan, hogy Internet, például. Esküszöm, elkerekedett a szeme. Jó pár dologra nálam jött rá, pl. ilyenre, hogy létezik Haberman etető, vagy mi az a kecskeruta tea és mire jó!

:shock:

Szerintem ezt a haszontalan védőnői rendszert rá kellene állítani afféle szociális gondozásra, hogy tényleg a segítségre szoruló, szociálisan hátráltatott helyzetben levő kismamákat vadásszák és segítsék. Mert ott bezzeg komoly problémák vannak! :evil: Nem is tudom, miért van nálunk olyan magas százalékban koraszülés?? :evil: Komolyan mondom szégyen-gyalázat, hogy közben meg értelmes, segítséget nem kérő, önálló anyukákat beszámoltatnak meg inzultálnak!

Totál elborult az agyam!

Uff...
Vendég
 


Ettől borított el a harci ideg engem is, de teljesen!!!
Nem elég, hogy járok hozzájuk, tudomásul veszem, hogy vannak, és KELL a statisztikához, de akkro miért is nem lehet mosolyogva jópofizni, és ha van kérdésem válaszolni, ha nincs az utamra engedni?????
Közben meg a védőnői szolgálat ajtaja előtt kétgyerekes, 6-7 hónapos terhes kismama veszekszik a férjurával, hogy miért nem ad neki pénzt kocsmára, és nem, nem viheti el magával a fiút...... Ez megtörtént, nem viccelek! Így lettem én a gondozatlan kismama????

Nem szeretem őket............. Ákosnál is hamar dűlőre vittem a dolgot, mostanra kicsit korábban siekrült elrendezni, hogy rossz vélemény lesz rólunk. Remélem a gyerekdoki, ahogyan eddig sem, most sem fogja ezt "félre" magyarázni!

Nem is tudom, hogy mire jó ez az egész!

Nem fognak Norka szociálisan rászorultakat gondozni, mert oda nem visz ki az autóút, és gyalog vagy bringával kellene menniük. Küldenek levelet, a postás meg visszahozza! Ők maguk nálunk csengetnek, mert mi beengedjük őket, bár ezt is elrendeztem már jóelőre, még a terhességem legelején, leszereltem a csengőt............. Aki akar jönni hozzánk, az előre bejelentkezik, azt odalent várom a kapuban!
Statisztikai szém vagyunk, ami nem is bosszantana, ha ennyiben is hagynák a dolgot.
Vendég
 


Monácska!

Ne hagyd magad! Hulljon a férgese! :twisted:

Gondozatlan terhes (úgy elképzeltem):
- enyhén másnaposan, két kocsma közt beugorva, kezében egy üres piásüvegekkel teli szatyorral
- szájában cigi, körme sárga, időnként nagyot harákol, majd jókorát köp
- susimelegítőben v. nájlonotthonkában, félretaposott cipőben, melyet zoknik felhúzásával konfekcionál a méretére
- 3 centire lenőtt festés v. dauer, mely akkor látott utoljára fésűt, a kócban elszórtan csikkek
- szakadt, őskori, koszos huzatú babakocsiban vonszolja magával legutóbbi gyermekét, az azt megelőző pulya 2 méterre lamaradva követi, de csak hosszas üvöltözések hatására

:lol: :lol: :lol:

Monee!

Ne keseredj el!
Legközelebb apa nélkül, barátnővel menj! Vegyél pár cuccot, hagyd rajta az árcédulákat, majd menj el a Tescoba ill. a CundA-ba, és írd fel, h. ott mennyiért vennéd meg ugyanezt. Meg fog döbbenni!
De onnantól nem fog ba..ogatni!
Az enyém is így volt, hörgött, amikor hazaállítottam egy zsák cuccal, de aztán kiszámoltam neki papíron és letettem az asztalra. Onnantól csönd van! :twisted:

Mondjuk a 9 sapis túlkapásomat legutóbb nehezen tolerálta, de azt a legnehezebb gyerek nélkül venni, és így azért több, mint a fele jó lett, a többit félretettem kistesónak (ku..vára meg fogja szívni szegény, ha sokáig várat magára, mert olyan édes kismackós bundasapkát vettem neki, h. muszáj lesz hordania akkor is, ha éppen nyár közepén éri el a feje a megfelelő méretet!!! :twisted: :lol: )

Ginuska!

Mi az hogy! Még párom is be tudta azonosítani, h. hol a szeme, orra, szája! :D

Kavics!

Dokinéni is ezt mondta! :D
Most képzeld el: anyai ágon teljes katasztrófa (hosszanti és harántsüllyedés+ bütyök, az én anyukám lábát pedig már párszor műtötték is!), apai ágon viszont tökéletes lábboltozatok.
Lehet imádkozni, h. ne tőlem örököljön!

Csak a kukacát, az arcát nem? Így legalább nem kell filózni, h. kire ütött a gyerek! :lol:

Tényleg, névvel hogy álltok?
Maradt az eredeti ötlet? Aztán 10 éves koráig meg lesz győződve, h. neki rendezik a tüzijátékot?
(Aki még nem tudná: Augusztus 20! :wink: :lol: :lol: :lol: )

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 

 
 

Lányok!
Ez nagyon rosszul hangzik! :x

De van egy ellenpólus!

Az én védőnőm! Minden egyes találkozásnál előre egyeztetjük órára pontosan a következő találkozás időpontját, kb 4 héttel előtte megbeszéltük, hogy mikor jön hozzánk háztűznézőbe. Sőt azelőtt nap is és aznap is beszéltünk, hogy pontosan mikor jön!

Felhív, ha esetleg késik, hogy ne várjak feleslegesen.

Korrektül válaszol minden kérdésemre! mosolyog, nevet, POZITIV! Roppant kedves!

És tévedés ne legyen, nem azért kedves velem, mert az a szakmám ami! Egyszerűen ilyen. Már mondták mások is, hogy ha hozzá kerülök jól járok, mert érti a dolgát és végtelenül jó fej!

Hát nagyon sajnálom, hogy nem ilyen minden védőnő.
Ráadásul helyettesít, így két körzetet visz, nagyon elfoglalt. És ő sem keres többet egy fityinggel sem!

Ma amikor mentem hozzá, mondtam, hogy lassan nem merek mérlegre állni, mert futnak a kilók. Érzem, hogy lassult az anyagcserém is (ritkább széklet).
Mire azt mondta, hogy nem látom én magam, hogy milyen csinos vagyok? És egy percig se izgassam magam egyetlen kilóért sem! Mert ez így jó!

Szóval van ez a véglet is!

Nagyon szomorú, hogy nem lehet minden védőnő ilyen.

És biztos vagyok benne, hogy ha megszületik a kisfiam ugyanúgy számíthatok majd rá.

Ja, és ami a szociálisan rászorulókat illeti....

Hát meséli, hogy mik vannak. :roll: És Monácska abban teljesen igazad van. Aki a korrekt, jól szituált, normális, intelligens kismamamákkal hanyagul, lekezelően bánik, az a szociálisan rászorulókkal és többszörösen hátrányos helyzetűekkel is hasonlóan bánik, vagy még rosszabbul.
Mert elmondja a védőnőm, hogy mi türelem, kedvesség, kitartás, telefonálás, kopogtatás stb stb kell, ahhoz, hogy egyről a kettőre jusson velük!

Motiváció hiány.... ennyi!
Vendég
 


[quote="rambóka"]
írta:
rambóka
(ku..vára meg fogja szívni szegény, ha sokáig várat magára, mert olyan édes kismackós bundasapkát vettem neki, h. muszáj lesz hordania akkor is, ha éppen nyár közepén éri el a feje a megfelelő méretet!!! :twisted: :lol: )



:lol: :lol: :lol: :lol:

Rambóka!
Az a leírás zseniális! :lol: :lol: :lol: Ja, és otthon hagyott még három gyereket és épp ikrekkel terhes! :lol: :lol:

Nálam is lúdtalp (gágog is), hosszanti és haránt süllyedés, bütyike, ennek tetejébe eres, inas, csontos a lábam, bokáim kívül belül két cm-re kiállnak. :?
Az utóbbi időben a szövetközben felgyülemlő víztől egész párnás lett a lábacskám. (41-est lehet lábacskának nevezni? :shock: :lol: ) És roppant szexi lett! A párom is megjegyezte, hogy milyen formás lett a lábfejem. :D
Szóval nekem jól áll az ödéma. :lol: :lol: Mert így lett formás lábfejem! :lol: :lol:

A név szigorúan marad! :D A család megszokta! :lol: :lol: :lol: Most váloztassuk meg??? Mikor végre mindenki megszokta :lol: :lol: :lol:
És képzeld, ha március 15-én fog születni! Teljes ünnepi kavalkád!

Megjegyzem a párom a március 15-nek drukkol! :lol: :lol:
Vendég
 


Ne röhögjetek ki, de kb egy órája ezt a zenét hallgatom.

http://www.youtube.com/watch?v=89oS4SN4mNg

:lol: :lol: :lol: :lol:
Folyamatosan és folyamatosan hallgatom, hallgatom, hallgatom. :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Csajok!

Így a hirtelen előjött dolgok miatt (meg annyi eszem van mint egy tyúknak), el is felejtettem megköszönni a hozzászólásokat a listámhoz! Annak azért örülök hogy az "agymenésemet" mások is tudták hasznosítani, talán ezért nem volt kár szót fecsérelni rá. :D Nekem jó móka volt. :)
Annyit azért elárulok, hogy néhány dolog törlésre került a listámról, de alapjaiban nem változott meg a tartalom. :D

Monácska!

:evil: :evil:
Nekem egy tankönyv szagú fiatal csaj a védőnőm. Az iskola elvégzésével együtt kb. annyi tapasztalata lehet, mint nekem a gyerek nevelés, terhesség terén. Sőt talán terhesség ügyén nekem még több is, ugyanis én várandós vagyok, ő meg nem. Erről ennyit. :?

Mi hirtelenjében, amint kitavaszodik, "védőnő hárító" kerítés építésbe kezdünk (most semmi nincs, simán be lehet sétálni az utcáról), megelőzve ezzel a váratlan látogatásokat. Továbbá lesz kutya telepítve a további illetéktelen behatolás kiküszöbölése végett. Jah és csengő nem lesz. :D
Eddig annyira nem éreztem sürgetőnek a kerítés kérdést, de most erősen napirendre került. :D:D

Rambóka!

9 sapi? :lol: :lol: Az tényleg kicsit erős. :lol:
Kb. úgy két havonta szokott itt lenni börze, nem? Mintha utoljára decemberben lett volna a mostani előtt. Csak hogy kb. tudjam hogy hogy számoljak...

Figyusz, az én Dráááágáám érti ennek a használt cuccos dolognak a lényegét, tehát ő is támogatja (meg aztán elég régen turiból öltözünk), az ellenkezés nem ennek szól. Az ellenkezés csak az ellenkezésnek szól. Meg annak hogy ne legyen túl lapos az életünk. :twisted:

Febr. 25-én (azaz két hét múlva hétfőn) megyünk a 12 hetes UHra. Ugyan még hüvelyi lesz, de közösen megyünk (talán nem jön zavarba a Kedves 8)). Várom már nagyon... most először láthatunk majd baba formájú babát. Remélem minden rendben lesz! :)

Tegnap a szintén kismami kolléganőm tanácsára vettem a J&J-nak a vizes bőrre kenhető olaj géljét és tényleg egy álom. Eddig vakaróztam állandóan, mint aki bolhás, most meg tök jó érzés. És nem ragad, mint a testápolók, kb. 0,5 óra alatt teljesen beszívódott a bőrömbe. Remélem a pocak viszketést is bírni fogja majd... :lol:

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Védőnő
A miénk nagyon rendes :lol:
Én nem panaszkodhatom rá.
Azért egy faluban, ahol van kb. 800 ember más (ennek is 60%-a legalább 60 feletti, a fiatalok nagyrésze meg hátrányos helyzetű)
Vendég
 


Ginuska
gyönyörűséges a pocaklakód! :wink:

Kavicska
Voltál már szülésfelkészítőn????
(Kméti kórház)csomag

Hálóinget adnak,annyit és akkor használsz amikor akarsz
szopis melltartó+betét
köntös
2 papucs(egyik fürdős)
2-3 törölközö
wc papir (minél több simán elfogy a 16tek. :x
fert.kendő,sőt én vittem be spriccelős domestost(nem nevetni :? ,tusoláshoz,befújtam hagytam pár percig állni utána tusoltam,persze nem a legnagyobb tömegbe mentem fürödni....ja egy emeleten 2 db tusoló van :? :x ...néztek néha :lol: :lol:
zsepi
evőeszközök,pohár
tusfürdő,fogk-krém,testápoló
betét a legnagyobb
6 min.bugyi vag yhálós,vagy nagyobb méretű
fésű,de inkább hajgumi,az egyszerűbb :lol:
zokni
zsugor ásiviz---majd apuci beviszi
teló+töltő
fényképező
kiskönyv
papirok,személyi,terheskönyv,házassági papir
apukának kiskeksz,papucs,naci,szőlőcukor

kb.ennyi.babának pelust mindent adnak,,,,baba-mama szobába is sztem.

remélem tudtam segiteni :)

csók


Monácska
nem semmi védőnőd van :x
Vendég
 


Sziasztok!

Gina gratulálok, az uh felvételekhez! Sztem is látszik a csinos pofi!
És mekkora élmény a szülőknek, én péntek óta nézegetem a lábacskákat és kezecskéket, pofiját...és egyre jobban látom, hogy azért hasonlít rám is :lol:

Mona sajnálom a védőnős eseted, elég borzasztó..de minden szakmában vannak nem odavalók...
Nekem is "rokon" védőnénim van ,de tűrhető. Az elején mikor vmi papírt és könyvet adott mondta, hogy biztosan nem lesz új dolog számomra bennük (tudta,hogy interneten nyomulok). Nem csesztetős de nincs is toppon,elvagyunk...és május1-től nyugdíjba megy így új emberkét kell megszoknunk,pont szülés után...nagyon remélem hogy nem vmi banya jön.

Reggelente, egyszerre ébredünk pocaklakóval, tegnap este nagyon rendezkedett és nyomogatta a burkolatot, ma reggel meg alig mocorog. Szokott nektek ilyen lenni?????
Vendég
 


Mona: :twisted: :twisted: :twisted:

Védőnő: :oops: terhesség alatt 2x voltam nála, mert azt mondta,menjek, ha úgy érzem, hát nem éreztem úgy :oops: a baba óta meg 1x, mert azt mondta ha van kérdés, menjek, nincs kérdés.... :oops: de nem is hiányzik, hogy őszinte legyek....
Vendég
 


Szió!

Külföldiként csak rácsodálkozom erre a védőnő dologra. Hm...érdekes, hogy nálunk nincs ilyen és mégis simán kihordjuk a babát és felneveljük. Ha van kérdésem, anyuhoz fordulok aki már tuti szült ( :) engem pl ), vagy a dokimhoz. Én anno Norkánál is csak lestem, hogy kiakadt az állatokon. És a mostani eset egyenesen felháborít. Szerintem csak adjon tanácsot, nézzen vérnyomit meg szívhangot...és ne szoĺjon ebbe bele.

nah a lényeg, nekem nem hiányzik :)

Kőszi a baba-dicséreteket. Ha ti is látjátok az arcocskát és nem csak én, akkor jó :lol:


7kincs!
De jó neked, hogy egyszerre ébredtek a babóval :) Gina irigy...mert engem ő ébreszt, általában hajnalban 4óra körül. Este pedig van hogy éjfélig táncolgat (sokszor mintha egyenesen a húgyhólyagomon) Szerintem a tiéd reggelre egyszerüen elfáradt :)

Monee!
De jó, ti együtt mehettek 12. heti UHra? Sajna nálunk a dokim a hüvelyinél még nem szívesen látta bent az uram :( Elfogadtuk...

Tényleg csajok..apukás szülést terveztek???

Nah..sok vagyok mára....pá


Norka!
Nekem hiányoznak a Bogis képek....imádom a kiscsajt!
Rambóka!
Gergőt is ritkán mutitod :) Pedig annyira csini fiú lehet már :)

Gina
Vendég
 


Ginus, simán lehet látni a babádat!!!!

Túlvagyunk a 2 hós oltáson!!!!!!!!!!!!!Jól tűrte, kicsit sírt amikor a tűt belenyomták és amint kivették, abbahagyta!!!

Lesz valami mellékhatása?Lehet utána este fürdetni????Mi van,ha belázasodik, nincs itthon semmi, a doki mondta a germicid kúpot, de receptet nem adott....szerintem, azt hitte, hogy van, én meg elfelejtettem kérni.
Rotavírus ellen is kaptunk oltást.
Vendég
 


Sziasztok!

Na voltam uh-on.Kiakadtam!A mostani uh szerint nem is lesz annyira pici!1 héttel fiatalabbnak nézz ki(nem 2)36+5-nek.A becsült súlya:2959g.Ahoz képest hogy másfél hete csak 2180gr-nak nézték.A doki szerint teljesen rendben van minden,a baba mérete is szupi.
Nem értem én ezt!!!!!!!! De az a lényeg,hogy jól van,növekszik(majdnem extra ütemben ha az előző uh-hoz nézzük.Csak vicceltem.)Valamit nagyon elnéztek eddig!Azért ez már hihetőbb súly!

BPD:92,01
AC:321,99
FL:70,78
Súly:2959gr

37+4 helyett csak 36+5-nek megfelelő,ami akár igaz is lehet!

A magzatvíz egy kicsit kevesebb ,de a doki szerint ilyenkor már előfordul.Áramlás is jó,nst is! :D

NEM MEGYEK KÓRHÁZBA!!!!!

Kép

Kép
lecso
 
 


Lara, Lara babának boldog 2 hónapot!!!!
Vendég
 


Szia Lecso!

Jajjjj de jóóóó, :D akkkor már nyugisabb vagy?
Eddig biztosan elnézték! :x (mennyi álmatlan éjszakát okozva sok sok kismaminak)
És ez a 3kg 36+5-nél nem sok? még pár hétig pocakban lesz mekkora baba lesz akkor? :roll:
Vendég
 


Lecsóóóóó!

Ennél jobb hírrel nem is jöhettél volna! :D
Jót tett a Te lelkednek is ugye?! :D Hogy érzed magad ezek után?
Mehet a relax és készülni arra hogy már csak a nagy találkozásig kell kibekkelned valahogy az időt? :D

Kincsecske!

A pécsi topikon, pont most született meg az egyik lány babája a 37+akármennyi napon. :) Épp, egészséges, minden oké van. Szóval szerintem ez jó súly, hiszen mostmár akár bármikor meg is születhet. :)
Monee egy kicsit irígy (mint Gina :lol:). :D

Gina!

Hát, szerintem a dokinak nem lesz sok kifogása a hüvelyi UH-val. A gyereket valahogy bebűvészkedtük oda, uh. a Párom már találkozott az altáji dolgaimmal. :) Meg aztán úgyis szoknyát készülök húzni, ami ugye csökkenti a beláthatóságot. :D Remélem a dokinak nem lesz kifogása, a kis emberkénkkel a Páromnak is muszájos lenne találkozni. :D

Aham, én apás szülést tervezek, csak ez apát annyira nem hatotta át a saját fontosságának a tudata, uh. puhítanom kell kicsit még. :D
A szerintem szokásos pasi baja van, hogy az általa kedvelt helyen 8) véres-nyákos-trutymós lesz minden és hogy az annyira nem szép látvány. Mondtam neki, hogy nem neki kell levezetni a szülést, uh. a másik végénél a testemnek, nekipont jó helye lesz. :lol: Puhul a csávó, bár mondjuk mióta megvan a baba, nem nagyon esett szó a szülésről. :lol:

Csajok!

Normális az hogy a szeptemberi topikon majdnem minden csaj hetente-két hetente jár orvoshoz/UHra és folyamatosan azon rágja a körmét hogy jól van-e a gyerek?! Csak egy megerősítés kéne, mert én meg pont nem aggódok egy percet sem, sőt a türelmetlenség is távol került ilyen ügyben tőlem. Nem rettegek a 12. heti UHtól hogy mi lesz, csak azért várom, hogy lássam a babát. Ha nem lenne jól a bébi, már "szólt" volna, nem?

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Lecsó!

Látod erre mondom én azt, h. aki nem tud UH-ozni, az ne UH-ozzon!
Nem értem, h. ebben a mai amúgy specializálódó világunkban miért kell minden szülésznek értenie az UH-hoz? Ha nem szereti, nem tudja, nincs kedve elmélyedni benne, inkább ne csinálja! Csinálják olyanok, akiknek ez a mániája és képesek a gyorstalpalót követően eljárni mindenféle külföldi egyetemekre és kórházakba megtanulni a szakma csínját-bínját. Mert ez is olyan dolog, amit csak sok gyakorlattal, de csak tapasztalt kolléga segítségével lehet elsajátítani. Gyorstalpaló UH tanfolyamot frissenvégzett kisnyúl hiába ücsörög utána évekig egyedül a vizsgálóban és végzi el vizsgálatok ezreit, ha nincs senki, aki megmutassa neki, " Figyelj Bélám az ott egy .....!" Magától nem fog rájönni!
Sokkal jobb lenne, ha inkább csak azok UH-oznának, akik tényleg értenek is hozzá!

Lara!

Lara baba már két hónapos? Aztaaaaaa! Boldogságost!!!! :D
Mi van veletek?

Lafi!

Valószínű, h. belázasodik. A Germicid kúp a legjobb, ha még van rendelés, akkor kérj receptet (ha a váltás rendel, akár tőle is kérhetsz, csak vidd a TAJ kártyáját!).
De a Panadol baby és a Nurofen szuszpenzió is jó.
Na meg a hűtőfürdő! Csak ne hűtsd addig, h. vacogni kezdjen, mert az bekapcsolja az agyban a fűtőközpontot, és pont azt fogod elérni, h. még lázasabb legyen!
Szóval, ha belázasodna, akkor ne kezdj el idegeskedni, tölts finom meleg vizet a kiskádba, helyezd el benne a dedet, játsz vele, énekelj neki, és közben fokozatosan öntsetek hozzá hidegebb vizet, de keverjétek el benne, h. fokozatosan hűljön. Elvileg 33-32 fokig kéne lehűteni a vizet, de nálunk ezt nem sikerült, mert a gyerek előbb jelezte, h. kellemetlen a dolog, de majd meglátjátok!
Szóval próbáld a vízben tartani, ameddig csak tudod, de ha nagyon felhergelné magát, akkor inkább törölgesd meg, adj rá kisrucit (ne túl meleget!) és majd megismétlitek kicsit később.
39,5-nél még nem kell kétségbeesni, de ha 40 körüli és nem bírjátok levinni, akkor ügyelet!!!! Ott le fognak b.szni, h. mit zaklatod őket csipp-csupp lázakkal, de ők tudnak adni szurit, ami állítólag hatásosabb.
Mi még idáig nem jutottunk el, kérdezd Rejo-t! :wink:
Ha a hűtőfürdő nem lenne elég, vagy a ded nem bírja, akkor azt is meg lehet csinálni, h. a pocijáról lebontod a bodyt és egy meleg(!) vízbe mártott kicsavart pelust teszel félbehajtva a pocijára és a mellkasára keresztben. Majd lehűl magától! Nem fog megfázni, ne félj!
Amikor Gergő legutóbb magas lázzal küzdött, annyira ki volt purcanva, h. simán elaludt pociján a vizes pelussal, és aludt egy félórát. Jól esett neki! :D
Egyesek esküsznek a végtagborogatásra, de nekünk azt tanították, h. az hatástalan. Nem tudom, nem próbáltuk.

(Amikor azt tanították, h. a kruppos gyereket ki kell ültetni az nyitott ablak elé télvíz idején, akkor hülyének néztük az oktatót, de azóta anyukától hallottam, h. ez az egyetlen megoldás, és nem fog tüdőgyulladást sem kapni, úgyhogy mostmár elhiszem! :shock: )

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Monee!

Hagyd már a fenébe azt a parás topikot! :evil:
Inkább ide gyere! :D
Nyugi!
Elvileg 4 UH minden igényt kielégít! Ez a WHO ajánlás, ha jól tudom! (Mondjuk Zimbabwe egyes vidékein nehezen teljesítik, de mi szerencsére nem ott lakunk!)
Ööö...izé....szóval csak időben szólok, h. az oké, h. a párod találkozott már a bugyi által takart dolgaiddal, de ezek a részek elég jelentős változáson fognak átmenni a 9. hónap végére!
Szóval szerintem, ha érzékeny az ilyesmire, akkor szigorúan csak az ágy feji végénél a helye! :oops: :wink:
UH-ra meg inkább hosszú pulcsit v. tunikát vigyél, mert a szoknyát, bugyit le kell venni, tehát rosszabb úgy a helyzet!

Ja! Csajok!

Tecsóba egész jó tunikák jöttek, érdemes benézni azoknak is, akik szülés utáni maradék pocijukat rejtegetik és azoknak is, akik csak most kezdenek majd gömbölyödni!!!!! :D

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Sziasztok!

Gina!
Babód nagyon édes, kiváncsi vagyok mi lesz!

Kavicska!
Azt a kórházi cuccost azért készítsd össze hamarabb!Én épp betöltött 36. héten szültem, és még nem volt rendesen összekészítve, a szülésznő azon röhögött, hogy bevonultam egy hatalmas táskával, amiben minden volt, csak épp törülköző, tusfürdő nem, ami pont kellett volna szülés előtt! :lol:

Lafi!
Azért nem biztos, hogy most az első oltásnál belázasodik.Gergő a három oltás közül csak egyszer, a középsőnél lázasodott be.
Szirup csak 3 hónapos kortól adható (legalábbis a Nurofen, a Panadolt nem tudom)
De ha nem tudsz Germicidet felíratni, patikában tudnak adni recept nélküli kúpot is .(én is így vettem, aztán nem volt rá szükség, a köv. oltásnál meg már szirupoztunk.)
ezoterike
 
 


Óh, Lecso, b.sszus, nagyon örülök, hogy végre kiderült a turpisság. Sejthető volt, hogy egyszer elfogod küldeni azt a "szakembert" a búsba, aki ennyire beparáztatott. Rendben vagytok és most ez a lényeg ;)

Monácska: Hát, amikor olvastam a történést veled, kis híján leborultam az asztal alá. Az ilyen minek megy el védőnőnek? Nincs elég bajod, még ő is csesztet? Az enyém szerencsére tudomásul veszi, hogy net és én onnan minden infót megszerzek, amire csak szükségem van. Úgy hogy ő csak lemondja, hogy ilyen meg olyan vizsgálati eredény kellene majd legközelebbre, méricskélünk, hallgatunk szívhangot, megkérdezi, hogy van-e kérdés, ha igen válaszol, aztán viszonlátás. Mázlim van, ezek szerint járhattam volna rosszabbul is. Neked már csak 2-3x kellene menned, ugye? Beszélj a dokival, hogy mi a teendő, ha Te nem a védőnőhöz akarsz menni (vagy nem ahhoz). Lehet, hogy elmehetsz a dokihoz is, aki ugyanazokat a dolgokat meg tudja csinálni vagy mehetnél egy másik védőnőhöz. Fene tudja hátha :)

Gina: Nagyon szépek lettek a képek! Gyönyörű a gyerkőc ;)
Én szeretném, ha apa bent lenne a szülésnél :oops: Amikor szenvedek vmi miatt, akkor mindig jól esik a tudat, hogy ott van velem. Még akkor is, ha tudom, hogy nem tud tenni semmit... Sajnos a drága nem viseli túl jól a vért, meg a testnedvekkel is hadilábon áll asszem, de hát valóban nem nekik kell levezetni a szülést :lol: Ott álljon mellettem és legalább lesz kinek eltörjem a kezét a nagy kapaszkodásban :lol: Egyébként eddig konkrétan nem beszéltünk erről, de úgy tűnik, hogy nem akarja kihagyni ezt a nagy alkalmat ;)

Kincs: Boríték postán ;)
Na, tegnap az én Bencém is aktív volt. Este úgy nyújtotta a lakot, mintha rétestészta lenne :lol: Volt vagy 11 óra, úgy hogy kevésbé díjaztam (kitoltam magammal, mert jó kis fokhagymás bablityót csináltam tegnap ebédre és hát olyan ütemben jöttek alul fölül a gázok, hogy nem tudtam elaludni, már bocsánat a leírásért... Be kellett vennem 2db Espumisant és aztán már el tudtam aludni) Persze a gyerek továbbra is aktív volt, de az anyja legalább el tudott aludni... ;)

Munka :|

Kép

Kép
bettica
 
 


Kincs:ez teljesen átlagos babaméret :D Ha esetleg bent marad végig,akkor lehet hozzám kicsit megint nagy lesz a babóka :roll: De azt ne felejtsük el ez csak becsült súly,az is lehet hogy csak 2800gr pl.

Kép

Kép
lecso
 
 


Ezoterike:melyik az a kúp amit ilyen pici babának lehet adni és nem vényköteles? :roll: A mexalent(paracetamol) meg a nurofen(ibuprofen) kúpot nem lehet adni 3 hónaposnál és 6kg alatti gyereknek,max orvosi utasításra a tájékoztatója szerint.Más hatóanyagút meg nem adnak recept nélkül.Legalább is karácsonykor nekem azt mondta a gyógyszerész! :? DE RETTENTŐEN RENDES GYÓGYSZERÉSZNÉNI VOLT,MERT IDEADTA RECEPT NÉLKÜL A VÉNYKÖTELES LÁZCSILLAPÍTÓ KÚPOT! :D Bearanyozta a napom!!!!!Mi nálunk legalább 2 féle hatóanyagú van itthon,de jó ha van 3 is.Karácsonykor úgy jártunk,hogy a mexalenből és a nurofenből is 24 óra alatt max 3,de 6 órának el kell közben telnie.Levi akkor már 2-3 napja lázas volt és éjszakára a lehetséges adagot beadtuk a gyereknek.Így este 22h-kor elkeztük vizesruházni a 39 fokos lázát.Kb másfél-2 óra alatt 0,1 le is ment,de nem ment feljebb legalább.24h-kor meg már beadhattuk a kúpot!
Írtózok a láztól!!!Alapjában is+Levinek tavaly volt egy lázgörcse 39,4-nél.(levonva)Azóta se hála,pedig volt már 39,9 is(levonva).
Másnak mentem is a gyógyszertárba,és akkor találkoztam a kedves gyógyszerésznénivel! :D

Kép

Kép
lecso
 
 


Sziasztok!

Most végigolvastam, de mégegyszer nekifogok, mert senkire sem bírok reagálni.

Gabika!
Már a második szülésfelkészítőn is túl kellene lennem, de mivel látogatási tilalalom van, ezért elmaradt. Jövő hétfőn megint próbálkozom.

Ma a fúria-idegbeteg-hisztérika-elmebajos-sárkány keveréke voltam. Az élő fába is bele tudtam volna kötni. Minden idegesített, zavart.
Mondtam a páromnak, hogy értse meg, nem rá vagyok dühös, de ha nem szitkozódhatom ki magam, akkor elrobbanok.

Csórrikám megjegyezte, hogy biztosan a hormonok... biztosan. :? Legalábbis remélem. Nem mintha változtatna a dolgokon.

Egész éjszaka dugult az orrom. Az orrcsepp nem használt. Fájt az orrnyálkahártyám, de közben folyt a taknyom, de nem bírtam kifújni. Nem éreztem a reggeli ízét.

Nem haladok a dolgaimmal és most azzal jöttök, hogy 36-ik héttől akár szülhetek is!
Türelmetlen vagyok és ma a sírás kerülgetett. De nem tudtam sírni! :shock: Lehet jobban jártam volna.

Ma a tükörbe néztem és az volt az érzésem, hogy egy idegen arc néz vissza rám, aki sápadt, olyan mintha egész éjszaka sírt volna, (megjegyzem a vérképem jobb, mint a terhességem elején).

Ápolatlannak éreztem magam.
Pedig zuhany, testápoló minden nap adott.
De valahogy mégis. A kezem bőre olyan, mint a pergamen. Levágtam a kilóméteres körmeimet! Most furcsa lett a kezem. Ez is zavart ma reggel.

Holnapra bejelentkeztem fodrászhoz. Csináljon valamit a fejemmel.

Jövő héten az uram egy hétig Bp-re megy. Valószínüleg nem lesz itthon. Én majd dekkolok egyedül.
Igaz, van program bőven: NST, UH, szülésfelkészítő, babacuccok vasalása stb. stb stb.

Nagyon türelmetlen vagyok és olyan be vagyok egy kicsit szarva érzésem van.

Nem nagyon tudok mit magammal kezdeni.

Szerencsére a párom helyrerakott. Most úgy jobb lett a közérzetem.

Hát ez van.

majd később még írok.

35. hét
Vendég
 


Lecsó!!! Azannyamindenit!!! Végre már, hogy normális uh eredmény született! Látod, látod!!! Ez így van rendjén! Ösztönből éreznéd, ha gond lenne, de NINCS!!!!!! A lázgörcsnél nagyobb mumus nekem sem volt még Ákos kicsi volt..... PEdig részem az nem votl benne!

Lafika! Sok gyógy puszi Hunornak, remélem nem fog belázasodni!!! Drukkok mennek!! :)

Rambóka! Ákos fiam kruppos volt............... Igaza volt a gyakorló anyukának, mi nyitott ajtó-ablak mellett, sapka sálban videóztunk (akkoriban nem volt még dvd), és a karomban aludt a hideg éjszakában, mikor rohama volt! Semmi más nem volt ilyen gyorsan hatásos, mint a hideg és párás esti levegő!!! És a megnyugtatás, mert a sírással behergeli magát, több levegő kellene, de egyre kevesebb jut, és elkékül............... A hűtő fürdőt mi közös fürdéssel nyújtottuk jó hosszúra, próbáltuk lekötni, játszani vele, valamelyik szülői "áldozat" meg vacogott, viszont iszonyat hatásos!! :) A fiam igen lázasodós fajta, volt rá lehetőség kipróbálni!

Kavicska!
Asszem érkezik a vége egyre jobban. Ma leordítottam a párom fejét, mert a kanál odakoccant vagy 3-4x a fogához ebédnél, és engem meg ez idegesített. Persze azonnal sírva is fakadtam, hogy ne haragudjon, és hogy mekkora hülye vagyok. Nem tudok magamon uralkodni...................... :( Beléptem a 35. hétbe, és még annyi, de annyi doglom van enkem is, hogy el sem hiszem! És hívnom kellene a szülésznőt, hogy 22-én bent van-e. És aztán indul a ctg-s időszak, és csütörtökön nemzetközi fuvarozásból vizsgázok. Blőőőőőőőőőőőőőőőőőő

Bettica!
Novemberben voltam utoljára a védőnőnél, akkor 2,7 kilót híztam, de már arra is rángatta a szemöldökét, ezért nem mentem vissza csak most! A szülésznőt kérdeztem, hogy mennyire muszáj ezt, és meséltem, hogy szinte félek menni, tudom, hogy letolnak valamiért. A válasz: ne menj akkor és kész! Nos, így fogok eljárni! Csak azt nem tudom, hogy miért is kell nekem mindig jópizni, és az okos tanácsot csak későbben megfogadni???????? Áh, ez van, jól vgyok, már tudok rajta nem mérgelődni is! :lol: :roll:
Mészi megírja mindig a vizsgálatokra a papírokat, Rita meg megcsinálja még a vérvételt is a kórházban, a rendelőbe a lábam sem kell betennem!
Vendég
 


Lecsó!

Basszus :evil: , most nézem a kúp Mexalen!!!
És csak 3 hónapos kortól adható.Nekem meg ezt adta annó a gyógyszertárosnő :evil: Na, érti ez is a dolgát :evil:
Még szerencse, hogy akkor nem volt rá szükség!!
ezoterike
 
 


Monee: Én sem értem, a többi lány a júniusi topikban havonta jár a dokijához, van olyan lány, akinek már betelik a kiskönyve... Ott is megy a para a súlyok miatt :twisted:

Kislara 2 hónapos???? Azta mindenit! Lara adj neki egy nagy cuppanósat a nevemben ;)

Monácska: Ha van 4 látogatás bejegyezve a kiskönyvedbe, akkor már nem lehet gond a későbbi juttatásokkal. Ha meg a doki amúgyis megnéz intézi a vizsgálatokat, akkor meg teljesen felesleges elmenni a nyanyához. Nem tesz jót az idegesség, szóval no támadonő=no stressz :lol:

Kavicska: közeleg a vége, egyre inkább játszanak veled a hormonok. Emlékeztek Veronára? Szegénykém ő is tök kikészült, depis lett az utolsó hetekre és van még egy pár ilyen ismerősöm. Szóval Kavics Drága fogd csak rá a hormonokra ;)
Egy kis "restaurálás" jót fog tenni, menj el kozmetikushoz is, ha szoktál járni. Egészen megújul ilyenkor az ember ;)

Kép

Kép
bettica
 
 


Sziasztok!!

Rambóka!
Már tegnap is akartam írni, de Lara nem hagyott. :lol:
Olyanokat tud jajgatni mint a csuda. (eeeeeeeeeee meg hüüüüüüüüüüü meg valami deeeeeeeeeee meg neeeeeeeeeeeeeeen) De nem is csodálom. Nagy teljesítmény minden egyes evés után produkálni csomagot. Imádnivaló!!! Bármint a csajszikám.

A mi védőnőnk jó. Ért a pco-sy. -hoz. Sajnos! Nagyon rugalmas a gyermekorvossal együtt.

Monee!
Fő a kiegyensúlyozottság!!! Így akkor nagy esélyed lesz arra, h nyugodt babád legyen. Legalábbis az enyém inkább kiabálós baba, mint sírós. Sokszor "elbeszélget" magával, mi meg csak helyeslünk neki.
Nekünk sem kellett rohangáltunk Lafival 2 hetente UH-ra. :D
Sőt örültünk, ha közeledett egy meeting a babával.

Lecsó!
Az UH-ra Rambóka frappáns magyarázatot adott!!
Sajna ez így van.

Kavics!
Ez teljesen normális jelenség így a terhesség vége felé. Habár nekem nem volt ilyen drasztikus, mivel egész végig sápadtarcú voltam és most is az vagyok. :D Na persze meg ráadásul a herpesz (32. héten kezdődött hiába kenegettem Lassari pastával) hege a számon. A szülés napjától el is tünt.
A fodrászatot jó, h ilyenkor intézed el. A 37. hét vége felé már egy kicsit necces lenne. Lásd az én esetem. :lol:

Lafi!
Drukkolok, h ne lázasodjon be Hunor baba!!
Mi holnap megyünk az első oltásért. Jujjjjjjjjjj. Szegény Larának már mondtam, hogy egy kicsit kellemetlen lesz a holnapi doktornéni látogatás, de ki fogjuk bírni. Múltkor a szokásos torokvizsgálat közben sikrült egy áááá féleségü hangot kiadnia. :lol:

Kép
lara26
 
 


[quote="lara26"]
írta:
lara26Na persze meg ráadásul a herpesz (32. héten kezdődött hiába kenegettem Lassari pastával) hege a számon.


Ezt már meg sem említettem! :roll:

De már teljesen jól vagyok! Rájöttem, hogy mi váltotta ki belőlem ezt a negatív érzést! :wink:

Ja, és amióta jó orrcsepppet beszereztem és cseppentettem néhányat. És van levegő, kinyílt a világ is! :lol: :lol: :lol:

Cuppantás!
Vendég
 


Szió!

Kavicska front van!! :wink: :lol:

Ma nekem is ilyen furi napom volt, délután pár órát pötyögtem a gépen, hogy kiskincsről csináljak "filmet" van képem még inszemnél a tüszikről, meg uh-k meg pocakképek,zene stb...türhető lett..erre a gép lefagyott :x férjem hazajött, megcsinálta megnézte a szerzeményem, majd mentette...de nem tudni hová egyszerűen nincs meg....felrobbantam...így kezdtünk a gyerekbirodalom bordürjének ragasztásához. Készen van, és most este belépve látjuk,hogy egy kicsi eltérés van a két végénél (magasságban) :evil: majd jól körberakjuk bútorral..
De végre pocaklakó is éber!

Bettica nagyon köszi!! :D
Vendég
 


Sejtettem, h. ma mindenkinek jó napja van, mert a ded az elviselhetetlenségig hisztis volt délben és csak 2 órát aludt.
Én közben 3 lapon nekiálltam főzni, erre nem felébred? :shock: Még jó, h. anyu át tudott jönni, mert nem tudom hogyan fejeztem volna be a rántott gombafejeket párolt rizzsel és a gyümölcslevest, plusz a natúrszeletet a páromnak, aki nem eszik gombát. Szóval 8 kéz is kevés lett volna!
Mi lesz itt, ha lesz mégegy gyerekem? :shock:

Kavics!

Egy jó frizkó csodákra képes! (De egy rossz nagyon romokba tud dönteni, úgyhogy gyökeres változásokat ne most eszközölj!!!)

Ideális kismamahaj:
Eredeti színéhez közeli festés, h. ne látszon majd az a 3 havi lenövés, mire a szülés után megint eljutsz fodrászhoz! De még jobb a melír, mert abban nem látszanak a közben beszerzett ősz hajszálak!
Hossza mindenképpen legyen annyi, h. hátra tudd gumizni majd úgy délután 2 körül, amikor végre kitámolyogsz a fürdőbe fogatmosni! :lol: :lol: :lol:

Lara!

Én a szülésemet követő héten mentem volna kozmihoz bozótirtásra, h. szép legyek és ne kelljen borotválni! :roll:
Van ez így! :lol:

Jó, ha nyugis a kiscsaj! :D Gergő nem ez a kategória! :twisted:

Ha Rejo végre lejut Pécsre, akkor majd talizhatnánk egy csoportosat! Már persze, ha össze lehet egyeztetni 3 ded alvási szokásait! :roll:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Bozótírtás: szülés előtt egy nappal megcsináltam. Lehet, ha vártam volna vele, akkor később (a kiírt nap körül) született volna a csajszikám? :lol: :lol:

A talit megpróbáljuk összehozni!

Kép
lara26
 
 


Lara,Rambóka:remélem igazatok van! :D Kicsit azért van fenntartásom,mert hát nem 1 uh szerint volt kisebb.A tegnapiig talán 4-5-ször nézték dec. óta.(mindig más doki)De én is valószínűbbnek találom a tegnapi eredményt!
Nem stresszelek,jól vagyok! :D

Kép

Kép
lecso
 
 


Sziasztok!

Én ma vagyok álmos, nyűgös, hiszis, feszült p*csa. Nem akarok itt lenni a munkahelyemen, nem akarok semmit, csak aludni. :( :( :(
Nem tudná valaki elintézni nekem? :) Mittomén, egy bombariadó jól jönne...

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Jó reggelt Mindenkinek! :)

Kincsecske drága!
Még meg sem dícsértem a pocakod! :) Nagyon kis csini vagy! :)

Gina!
Nálunk apás szülés lesz!
Ha éppen nem délelőtt jön rám, miközben ő 100 kmrel odébb van a műtőben és nem reagál a telefonra. És mikor délután 3-4-5kor kijön onnan, egy sms várja, hogy kisfia megszületett. :shock: No, ez csak vicc, mert én délután, vagy este szülök. De éccakának is örülnék. Bááár. a dokira való tekintettel jobb lenne a délután! :lol: :lol:
Csak azért hogy mindenkire figyeljünk! :lol: :lol:

Lafi!
A kisfiad egy hős! Én eddig csak ordítós oltásokat láttam. :roll:
Úgyhogy gratulálok Nektek!
Remélem rendben vagytok, nincs gond az oltás után!

Lecso!
Na ennyit az UHs méretbecslésről.
Rambókával mélységesen egytértek. Az UHzon aki ért is hozzá és olyan gépen, ami jó is!
Nem lesz ennek a kislegénynek semmi baja a méretével. Gyönyörű lesz és makk egészséges!
Egy percig se izgulj miatta!!!
A lényeg a stresszmentes terhesség! :shock: :lol: :lol: :lol:
De azért próbálkozz, még nem késő. Van még pár napod (esetleg heted! :lol: :lol: ) :lol: :lol:

Monee!
Anno a terhességem kezdetén én is teljesen kivoltam, hgy mások kéthetente jártak UHra én pedig voltam 7-ik héten, majd a 12-iken, aztán 18, 24, 30. Ez is elég gyakori UHra járás. (6 hetente) Megyek jövő héten is.

Apucit szépen lassan gyúrd meg, hogy megéri bent lenni! De az a legjobb ha van olyan a baráti körben, aki bent volt szülésen (felesége szülésén). Az apák nagyon jól betudnak erről számolni. Ha esetleg nem tudjátok "meggyőzni", akkor inkább hagyni kell, hogy kint a folyóson idegeskedjen és legyen veled egy jó barátnő, vagy közeli családtag, aki nem zavar! :wink:

Ezoterike!
Én jó pár héttel ezelőtt azt álmodtam, hogy mentem szülni. És a doki hazazavart, mert azt mondta, hogy 36-ik héten még nem szülünk! :lol: :lol:
Én tudom, hogy nem szülök még. :lol:
De jövő héten majd összecsomagolok mindent! :lol:

Lara!
Az aranyos kiscsajodhoz gratula!
Fotókat nem tennél fel róla?

Rambóka!
Én nem vagyok olyan bátor, hogy drasztikus hajváltoztatásba kezdjek. :shock: :oops:
Én olyan kis nyuszi vagyok. Ugyanerre a fazonra vágatom, egy picit rövidül, de már így is verdesi a derekam a hajam.
Festés! Az mi? :lol: Még sosem festettem. Szerencsére nem őszülök, úgyhogy a festés nem aktuális! :lol: :lol:

Bozótírtás!
Eddig mindig a nőgyógyászati vizsgálat előtt 1-2 nappal ejtettem meg, szigorúan gyantával. Ma is így teszek! :lol: (holnap nődoki)

Úgysem tudom pontosan mikor szülök. Legfeljebb mostmár hetente igazítok rajta! :lol: :lol: :lol:

Lányok, ami nem öl meg, az megerősít. Ugye? Nyugtassatok meg, mert csak ebben tudok reménykedni!
Ez a takonykor szó szerint kicsinál.
Este fél kilenckor lefeküdtünk aludni.
Éjfélkor felébredtem, hogy dugult az orrom.
Ha látnátok azt a kínlódást amibe kerül, hogy kidugítsam. A végén már fiziológisá sóoldatot csepegtettem be (mert recseg a nyálkahártyám, úgy érzem) az egész jól esett. Kidugította! :shock: Azt láttam anno a gyerekklonikán, hogy fiz.sóval mossák át az orrocskákat, de nem hittem benne :? Hát valóban bejön!
Aztán visszafeküdtem. Ment az alvás, mert KO voltam. De négykor megint ébredtem. És megint előlről.
Aztán 7kor megint kelés mert az orrom tele.
ELEGEM VAN!!!

A közérzetem sem túl jó!

Én nem tudom, eddig a takonykór sosem viselt meg ennyire, de most valahogy méginkább több levegő kell és érzem, hogy fulladozok (pszihés), ráadásul lelkiismeretfurdalásom van, hogy ilyen vegyszereket csepegtetek az orromban, miközben ott a pocakban a babám.
De talán még mindig jobb, mintha megfulladnék! :roll: :shock: :?

Na mindegy, abbahagyom! :? :roll:

Előbb utóbb meggyógyulok. És a poén csak az, hogy most nem keményedik a pocakom (napok óta nincs gond), most a takonykor miatt nem alszom! :shock:
Gyakorolok! :lol: Gondolom felejthetem el az éjszakai átalvásokat, ha megszületik... :lol: :lol: :lol:

Cuppantás.
Vendég
 


Szasztok!

Rambóka Gergő nagyon jó, topikhangulat előrejelző!
Kozmetikus? Azt hiszem nekem is el kell mennem,már tükörből sem látom,mit hová kell kenni..
Fodrászatba készülök, márciusban (nekem sem festett a hajam csak kicsi vágás)

Kavics én a lakásfestés alatt voltam megfázva, a kényelmetlen ágyikó mellé jött a dugult orr+pisilés+csipő fájás...kipihent voltam.
(én kamilla teával gőzöltem+ittam+fokhagyma rágcsálás+c vitamin)
JOBBULÁST!

Mi ma jól aludtunk,9után ágyikóban voltunk és 8-ig húztuk.
Pocaklakó nagyon ügyes, ha pisilni megyek este akkor néha mocorog mikor visszafekszem (biztos helyezkedik) és reggel mikor én már pislogok pár perce és jó reggelt köszöntem neki, akkor megmozdul. (tegnap nem így tett és ez is közrejátszott a rosssz napomban)

Monee kitartást!
Vendég
 


Kavics drága!

Biztos vagy te benne, h. ez takonykór?
Mert van olyan, h. a terhesség vége felé a hormonok hatására az összes nyálkahártya bedurran. Nekem is volt!

Kincs!

Nekem nem nagyon kell levelibékára költenem, mert ha majd elalszom, akkor eső lesz, ha pedig a ded elviselhetetlen, akkor hidegfront jön. (Ha én vagyok elviselhetetlen, akkor meg a mensi kopogtat :twisted: )

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


kavics: nem vetteke még a gyerkőcnek orrszívóporszívsat? használd :D tuti jó :) (majd kisterilizálod utána)

jaj, de sokat írtatok.nem bírom követni.

kislarának boldog 2 hót!! hunornak is, igaz már "régebben"volt. belázasodott? remélem nem!! (én szuri utn már du. felnyomta egy negyed kúpot,nemtom melyiket. de zsuzs nem lázasodott be egyiknél sem)

ja,kavics. ez a hangulat a hormonok...nekem szülés előtt 2 héttel jöttek :)

lecso, nnnaaa....ez a beszéd. kismanóval minden okés. ezek a f...sz orvosok csak ijesztetni tudnak? miért van az,hgy mindenki vmit megkap az orvosok hülyeségéből terhesség alatt??

monee, elég az a kötelező pár uh. nyugi. ne paráztasd már most magad :)

csakegy....nem kell a sparos tapasz. pár db? írj privit!!

rólunk:gyuszin vagyunk. zsuzsi egyre angyalabb. 9től fél7ig. durmol. (néha vannak felébredések, de semmi extra) eszik,iszik. nő. én fogytam másfél kilót éljen. voltam aerobin. nem hittem el,hogy ennyire hiányzott. :D megyke még kétszer a héten. de totál jól bírtam.
már csak reggeli szopi van.

pocakok, babák tuti szépek! és gina, látszódik a pofija jól!!!!! :)
bocsi,még akinek írni akartam. rövid az agyam.

jaaaaaa, rejo, rami, norka gyerkőcképek? olyan régen láttuk a nagyfiút/nagylányokat!!

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


ja, 7végén találkoztam jokalizával szegeden. nagyon szép kismami!! szép nagy a pocakja is!!!

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


aki szeretne még jelentkezni a pcos találkozó diavetítésébe írjon privit!!!! minél többen, annál jobb!!!!!!!!!!
(márc. elejéig ráérnek a képek is. de azt hiszem áprilisig is...ugye norka?)

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Rambóka!
Erre én is gondoltam, csakhogy ez azért annál drasztikusabb!

(legalábbis kismamák nem mesélték ennyire durvának)

De kétségtelen, hogy a hormonok is befigyelhetnek!

Ha szülés után rögtön elmúlik, akkor a hormonok! :lol: :lol: Vagy nem múlik el hirtelen?

Sz.r az biztos! :? :lol: :lol:


Lányok, mondja már meg nekem valaki, hogy miért nem születtem szőrtelennek??? :? Olyan jó lenne... :roll: :lol: :lol:

Meg egyáltalán ki volt az az első elmebeteg nő, aki kitalálta, hogy a nőknek szőrtelennek kell lenniük? És ki volt az az első kismama, aki ezt kitalálta és divatba hozta??? Mert ezt nem férfiak követelték ki, hanem a nők találták ki! A sok hülye liba! És most iszom a levét a 21-ik században.

A franc vinné el az összes szőrt! :x :lol: :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Lecso, magyon örülök Neked!!! :lol: :lol: :lol: A francba, hogy mennyi álmatlan éjszakát okoztak Neked a sok ijesztgetéssel!
Örülök, hogy megnyugodtál, jó az ilyen hangulatú hozzászólásokat olvasni Tőled! :wink: :lol:

Kincsecske, Dorka is mindig velünk együtt ébredt reggel és én is mindig iszonyúan paráztam amikor nem kezdett el mocorogni ahogy felébredtünk! Még jó, hogy ott volt apa aki mindig megnyugtatott... :) Lehet, hogy Kiskincs így reagál a frontra, aluszékonyabb lesz tőle! :wink:

Kavicska, ugyanaz jutott eszembe mint Rambókának, hogy ez nem is takonykór! Ugyanígy voltam én is a vége felé...

Monee, egyre biztosabb vagyok abban, hogy kihagyom azt a topikot! :evil: Az a para ami ott megy... :roll: :?

Ginuska, persze hogy látszik! :lol: :lol: Kis szégyenlős... Kislány, azért ilyen kis szemérmes :wink:

Monácska, a védőnődön kiakadtam :evil: Kerüld el jó messzire, ne idegesítsd Magadat miatta! Az a lényeg hogy a kiskönyvedben 4 bejegyzés meglegyen! Sőt, mintha az rémlene, hogy nem is kérték a kiskönyvet, hanem a doki adott egy igazolást, hogy x alkalommal megjelentél gondozáson és csak azt a papírt kellett beadni a támogatáshoz!

Lafim, Hunor egy hős! :lol: nagyon ügyi volt! Hogy van, ugye nem lázasodott be?

Lara, drukkolok KisLarának a mai szurihoz! :)

Én tegnap voltam doki bácsimnál. Megkukkantottuk Kismaszatot, aki 18 mm-es :) és teljesen rendben van. Próbálok képet feltenni, remélem sikerül lefényképezni. Dorka tegnap egész este azt nézegette, hogy ott a kistesója :)
4 hét múlva megyek hozzá legközelebb. Mágus is javasolta és ő is ajánlja a Kombinált tesztet - ő azt mondta tegnap, hogy a 34 évemmel "köztes korban" vagyok :roll: mivel még nem vagyok 35 de közel járok hozzá...
Lányok, aki volt már az Istenhegyin, mennyivel előbb kell bejelentkezni hozzájuk?

És a kép! sikerült lefényképezni! Nem túl jó minőségű de látszik hogy hol van Ő!

Kép

Kép

Kép
anyoooka
 
 


sziasztok, túléltük a tegnapot!bár én totál kifáradtam, iszonyat hisztis volt, mindenért üvöltött, kicsi hőemelkeése volt, de az kaki, szóval minden oké!azért vettünk germicid kúpot, vÉNY NÉLKÜL lehet kapni!!!mindig borogattam az oltás helyét.
amúgy semmit sem evett teganp, mindent elutasított, aztán este 10kor meg kihányta a vacsit, pedig hót éhes volt....erre elaludt és 7ig fel sem kelt,evett egyet, azóta is alszik...

kérdés:
tegnap 10kor kapott rotavírus elleni vakcinát, szájon át.
ha este 10kor hányt, az addigra felszívódott, ugye???Kissé drága lenne, ha nem....

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Vendég
 


Anyó, gratulálok!!!!Szép kiscsaj lesz belőle, tiszta apja :lol: !Istenhegyirahe Hajdu drnőhöz 3 héttel hamarabb!!!!
Vendég
 


Kavicska!

Jól érzékelem hogy nem látod már a megfelelő testrészt? :lol:
Apa nem tud segíteni? :lol:

Tényleg, és a lábköröm vágás hogy megy még? :D Én a hétvégén döbbentem rá, hogy ez előbb-utóbb, de probléma lesz. :lol:

Tegnap néztünk valami terheses filmet, aminek a végén ugye megszületett a baba. Csak közepesen volt cirkszos-hollywoodi szülés, de közben a Párom megjegyezte hogy ő már most félt attól hogy ez ennyire fájni fog. Teljesen elolvadtam tőle, olyan aranyos volt. :D Mondtam neki hogy igen, ez ennyire fájni fog, de jó dologért fog fájni, meg különben is, mostmár ne találja ki hogy a fájdalom miatt nem kell, mert a gyerek nem fog bent maradni. :lol:

Öhhhmmm... apáknak készült szülős videó nincs? Amiben az ő fontosságukat hangsúlyozzák, vagy tanítják mondjuk a masszázs technikákat. ????!!!!
Bár nem teljesen tökfej a Kedves, de szerintem lövése sincs ponotsan a születés folyamatáról, vagy hogy ebben milyen szerepe lehet(ne) neki. Én már tök jól elképzeltem mindent, Őt is hogy hogy fog segíteni, de ezt most hogy mondjam el neki?! "És akkor majd Te odaállsz és megfogod és nyomod..." Hehehee... :lol:
Ha tudnék rajzolni, valszeg lerajzolnám. :lol: :lol:

Rambóka!

Rövid szoknyát tervezek (voltam már benne), amit csak egy kicsit feljebb kell húzni. Norbit meg leparkolom szintén fejnél és mondom neki hogy ne engem, hanem a monitort nézze. :D

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Anyooo!

Gratulálok! :D
Én még reménykedek hogy amint átlépjük a 12 hetet, kicsit lenyugszik mindenki. Bár akkor sem fogok túl sok könnyet ejteni ha nem, max. nem topikolok ott. :)
Egen, eléggé a váróteremben ülő kismamák idegesítik egymást hangulat van. :D

Lafi!

Milyen jó kis pofis kiccsávó Hunor! :D Tök aranyos! :D
Látom Nektek van biztonsági fürdetőtök. :D
A gyógyi ügyben majd a többiek nyilatkoznak.

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Sziasztok !

Lafi !
Hunor gyönyörű szép baba, igazi nagyfiú már ! Milyen békésen pihen a fürdőkádban, biztosan szeret pancsolni.

Anyoo, gratulálok a közel két cm-es Maszatkához :)

Finishben lévő kismamák, kitartás !!!!

Puszi
Niki
mniki
 
 


Niki, köszönöm!Hogy vagy?, vártam emailt....
Vendég
 


Sziasztok!

Feladom, nem tudok visszaolvasni. Nem megy. Gyerkőc nem alszik. Gáz.

Tegnapelőtt már a férjem torkának ugrottam, szegény próbált segíteni, túléltem valahogy (sok nekem egyszerre egy iszonyú anyás Lilla és egy félkezű férj, a kétfelés főzés, babakocsival bevásárlás, közben minden mozgatható eladásra meghirdetése, hogy ki tudjam fizetni a tandíjat stb. stb.)

Tegnap mondjuk úgy döntöttem, hogy menteni kéne a menthetőt és lapasszoltuk Lillát a szüleimhez (wow:) mi meg elmentünk moziba... megnéztük a Macskafogó 2-t ami nagy hiba volt, mert hiába volt csak 500 Ft a jegy, még annyit sem ért. Viszont kimozdultunk. Csak ketten. Kajáltunk, kettesben bevásároltunk. Marhára kellett. Kezdem felfogni miért mondják, hogy meg kell dolgozni egy kapcsolatért.

Metformin 3 napja megy, negyeddel kezdtem (első nap) aztán féllel folytattam. Semmi mellékhatás (kop-kopp). Max. annyi, hogy éhesen ébredek ami eddig nem volt jellemző (ld. tök jól bírtam délig kaja nélkül). Szedem mellé a 6 mili folsavat aztán csak lesz valahogy.

Na majd megpróbálok visszaolvasni.

Ui: Rambóka: este küldök levelet, megpróbálom összeszedni miket akarok eladni a Primóból. Megvan az egész készlet, az egyik fele sajna picit kopottabb de cserébe azt végül olcsóbban is kaptam (ld. mintás kockák sima kocka árán)... azon filózok, hogy megvan-e az emilcímed, mert akkor megpróbálok mindent közelről is lefotózni (ld. kopottság stb.) és azt is írom, hogy mi mennyire jön ki aztán majd eldöntöd, hogy mi kell.
Vendég
 


Hali!

Bettica a csomag megérkezett!!!
Nagyon köszönöm, a részletek miatt írok privit!

MNIKI!!!
Szia!! :P Mesélj kicsit, hogy vagytok??
Pont a napokban gondoltam rád!

Anyooka GRATULÁLOK!
18mm-es kismaszatod csodaszép!
Biztosan a frontokat érzi kiskincs mert ma már virgoncabb :)

Lafi, Hunor egészen nagylegény!
Kis gyomroznivaló pofi!
(Sztem rád hasonlít)

Szió Csakegy!
Vannak történések felétek is.

Kavics túlélted a nyúzást??
(nagyon nem kívánom én sem, de magától nem kopik le :? , bár az államon kismamiságom óta nincs,és a többi helyen is lassabban nő)

Mi is apás szülést tervezünk!
Eddig minden uh-n bennt volt még a hüvelyin is (bár a következőre a doki már csak akkor engedte be mikor a monitoron volt látható kiskincs..bár engem nem zavart,hogy látta mit csinál velem a doki, ráadásul a doki mellett állt)
Vendég
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?