Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Na az átalvós nálunk nem nagyon sikerült ma :)
Panka 1/4 6-kor kelt, de szopi után szerencsére még 1/2 7-ig visszaaludt.

Gabci, köszi a kajákat. Zöldségeset én is vettem, mert 4 hó van ráirva, de nem merem még adni neki, mert borsó is van benne, szerintem az még korai.
Nektek nincs járókátok???
Ádika nagyon ügyes a forgással, talán ilyen korára már Panka is fog szépen forogni!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Sziasztok!

Bocsi, de nem tudok visszaolvasni. :(
Marcinak légcsőhurutja van, nekem 40 fokos lázam még mindig és a fülem. Lilla doki szerint jól van, kicsit piros a torka.
De köhög és náthás lett. :(

És a kérdésem ami miatt jöttem:
2-3 napja 80-90 ml-t eszik meg és nem akar 4-5 óránként sem. :(
Szval napi 5x 80-90 ml. :( Mit csináljak?? Hagyjam? Vagy próbáljam beletuszkolni?

Kép
Kép
h@jni

hi

Hajni

szegény Marci soksok gyógyító puszi

Lillát szerintem kínálgasd ,de ne erőltesd,viszont én csinálnák neki teát vagy vizet,fontos a sok folyadék

soksok gyógyenergia neki is
Vendég

meg neked is :-)
Vendég

2 tegnapi kép:

1. Miért jó fejjel lefelé feküdni a kiságyban??? Mostanában mindig igy ébred fel, 180 fokban megfordul :lol:
Kép

2. Igy megy már a hasonfekvés-kitámasztás 2 gyógytorna után:
Kép

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

http://www.jatek-city.hu/product_info.p ... 8#pdetails
nézegettem játékokat. Ezt találtam. Mondjatok véleményt lécci.

Zsu: nincs egyelőre járókánk :?
Nem voltam híve eddig neki, hogy oda beszorítsam a gyereket. Mostmár nem tom...
Olyan gáz vagyok. Mindig akkor jövök rá, hogy mi is kéne Ádinak játékok terén, mikor már sürgető. Tök béna vagyok :(

Hajni: ha piros Lilla torka valszeg fáj neki, ezért nem eszik. Itasd sokat , a kaja menyiséget meg hagyjad, ha jobban lesz visszatér a normál adagra.
Gyógyuljatok meg hamar!! Sok gyógypuszi nektek.
Segítséged van egyébként?

Kép
Kép
gabcii

Hajni, ebben a kérdésben most én vagyok a legilletékesebb. Tudom nem tudsz visszaolvasni, ezért csak gyorsan annyit, hogy Nadin múlt hét hétfő óta nem eszik, az első 3 napban egyáltalán szinte semmit, aztán kezdte ő is ilyen 500 ml/nap körül. Elrohantunk dokihoz, neki is kicsit piros volt a torka, megnyomkodta a pocakját de semmi, azt mondta ha nem hány nem megy a hasa, akkor hagyjam pár napig, hogy kiürüljön a szervezete. Lilla is biztosan telítődött.
Ugye ez ma egy hete kezdődött nálunk, és tegnap volt az első nap, hogy normálisan evett!!
Szóval ha a doki látta, és nem fáj a pocakja, akkor ne aggódj szerintem, és ne tömd semmiképp! Várni kell, amíg újra megjön az étvágya.

KépKép
kertikiri

Zsu: nagyon édi Panka!

Mostmár kezd mocorogni ő is, és megtalálja azt a pozíciót ami jó neki. Ha fejjel lefele, akkor úgy. :D
Ádi hason fekve beszorítja magát a kiságy felső sarkába és úgy alszik. Neki ez kényelmes.

Kép
Kép
gabcii

Hajni, szerintem hagyjad. Nyilván egyrészt nem érzi jól magát, és olyankor mi magunk is kevesebbet eszünk, nem? Másrészt vannak ilyen időszakok, Pankánál is most volt pont egy ilyen, 2 hete kezdődött. Csak 4-5 óránként akart enni és volt, hogy csak 140-et evett. Néhány napja meg mintha vissza akarna állni a 3 óránkéntira és már a 200 is kevésnek látszik. Szóval ne tuszkold, amit nem akar megenni, az úgyis ki fog jönni.
És megy a vudu, gyógyuljatok meg mindketten! Te nem szedsz semmi gyógyszert, hogy még mindig ilyen beteg vagy? A 40 fokos láz nem vicc! Hogy tudod ilyen állapotban a gyerekeket ellátni? Van legalább segitséged?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

HajniPersze a folyadék az kell, de ha 500 ml / nap eszik tápiból, akkor nem fog kiszáradni, nálunk még ennyi sem volt az első napokban, és vizet sem fogadott el, de semmi baja nem lett, még jobb állapotban volt a kutacsa, mint azelőtt.
de ha vizet elfogad, akkor azért próbáld, nekem dokinéni azt mondta, hogy két szopi között félidőben vizet kínálhatok neki.

KépKép
kertikiri

Gabci, szerintem a járóka nem 'beszoritás', általában 1mx1m-esek, de van 1,2x1,2-es is. És később úgyis kell majd, ha már állnak, vagy kúsznak. Ha valami dolgod van, akkor bedobhatod ide. Persze Panka nincs el sokáig benne, de azért néha jó.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Kriszti: végre megjött Nadin étvágya. Örülök neki!

Zsu: igen, rájöttem már én is. Jókor mi? Mikor a gyerekem farol le az ágyról. Mondom én, hogy gáz vagyok!
Nagyon sz@r a kedvem ma. Le is lépek. :arrow:

Kép
Kép
gabcii

Többiek,
elnézést h nem jöttem mostanában, de azért olvasok, csak nem írtam, csak most Hajninak.
Nadi elkezdett enni, én meg egyfolytában fejek, próbálok kétóránként, de már nagyon tele van a hócipőm vele. Még pár napig kellene azért.
Szép nagyon Panka, tényleg olyan kis husibabának néz ki.
Gabci, megnéztem a játékot, ezt járóka helyett gondoltad? Én nem vennék ilyet szerintem, csak ha lenne kertem, akkor se biztos. Még jó ideig nem tudja használni, meg szerintem elég balesetveszélyes is ez, járóka helyett semmiképp nem jó. Szerintem legalább 1,5 évesnek lennie kell, hogy használni tudja, nem? Többiek szerint?

KépKép
kertikiri

Gabci, járókát én azért vettem Nadinnak, mert túl sokat volt kézben, úgy éreztem nem adok teret neki a mozgáshoz. Ne röhögjetek ki, de Nadin sokáig a dohányzóasztalon feküdt, arra volt rátéve a bébitornázója. A járókában tanult meg fordulni, fogni, meg mindent, mert van helye, és elég kemény. Persze lehetne a földön is pokrócon vagy habtapin ugyanígy (az ágy szerintem túl puha ahhoz, hogy azon forogjon, hasaljon, kitámasszon), csak nálunk nincs akkora tisztaság mostanában, hogy oda lerakjam :oops:

KépKép
kertikiri

Ahoj!
Hajni, nekem Janka amúgy sem nagy evő... (Zsutól már kaptam is érte! :lol: ), de most neki sem nagy az étvágya! Amíg nem kezd el fogyni semmi gond! És csatlakozom Timihez, kínálgasd! De ne erőszakold! Fog enni, egy-két nap csak ez (vagy esetleg, mint Nadinnál több!), aztán megint eszik! Fel a fejjel és ne stresszelj!
Most ennyi, majd jövök, de betyár sok a dolgom!
:arrow:

Kép
ermoni

Ja, és nekünk sincs járókánk! :oops: :wink: Zsu, azért még szólsz hozzánk, ugye? :lol: :lol: :lol:
:arrow:

Kép
ermoni

köszi csajok.
Az a baj, h Lilla sem vizet, se teát nem iszik. :(
Próbáltam: csipkebogyó, édekömény, kamilla, milua csecsemőtea
Egyiket sem:( Nektek melyik teát isszák meg?

Fogyni nem fogyott, de nem is hízott 7080 g 1 hete.

Kép
Kép
h@jni

Móni:
a nem nagyevő az mit jelent?
Amugy Lilla is kicsinek többet evett. Most normál esetben 150-180 ml-t eszik.

Kép
Kép
h@jni

Zsu:
persze szedek gyógyit, Augmentint, Cataflame-ot.
Segítségem pedig nincs. :( Majd ma este jön anyum.

Kép
Kép
h@jni

Gabci, dehogy vagy gáz :wink: Na mi az, most rajtad a depi sor? Miért van szar kedved???

Ha ez megnyugtat, akkor szerintem a mai napra a leggázabb én vagyok :lol: Untam már, hogy a kórház óta megint csak ölben alszik el Panka, és megkezdtem a 'nevelését'. Hagytam 10 percig üvölteni, aztán cumival és ringatással csak elaludt a kiságyban. Persze a 10 perc üvöltés legalább 30-nak tűnt nekem, de direkt néztem az órát.

Hajni, a dokitok mit mond erre? Kiszáradni nem fog, ne aggódj!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

No, most megevett 100 ml.t, juhéjjjj.
Így a mai eddig, 80, 90, 100. és még 2x eszik, de lehet megpróbálom majd 3 óránként és akkor 3x.

Zsu:
a doki szerint az oltás, kicsit piros a torka.. Szerinte ne foglalkozzak vele, h nem eszik pár napig, adjak neki amennyit kér. Azt mondja jó súlyban van, nem lesz baja. És, h 500 ml elég folyadékból, szval amíg ennyire nem eszik, addig a Sinalcot ne adjak, hanem inkáb folyadákot, meg ő is a teát, vizet javasolta, de semmi nem kell neki.:(

Kép
Kép
h@jni

Hajni
van csipkebogyó-málna tea azt Bibus nagyon issza,pedig ő nagyon finnyás,za a pótlás neki :?
Vendég

Timi:
Bibus mennyiket eszik?
Ami nekem van milupa ez csipkebogyó-alma.
És hidegen vagy melegen adod neki?

Kép
Kép
h@jni

Hajni, látod-látod! És az tényleg jó ötlet megpróbálni gyakrabban etetni! Ha meg külön nem akar inni, akkor nem akar! Végülis a tápszer 90%-a is viz!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Sziasztok.
Szegény Hajni, szörnyű lehet 40 fokos lázzal kínlódni. Jobbulást kívánok! Lilla miatt ne aggódj nagyon, ez nem egyedi jelenség. Marci is kevesebbet eszik, mint kisebbnek, max 800 ml-t lehet beletuszkolni. Időnként ő is csinálja ezt a pár napig 5x90 ml-t eszik műsort, de mivel fogyni nem fogyott soha, a doki azt mondta amíg nem hány vagy hasmenése sincs, tuti nem lesz semmi baja tőle.

Gabci, ez az ugráló cucc ahogy Kriszti mondja járni tudó gyereknek már nagyon szuper lehet, de most?

Ágika, Panka nagyon tündérek. Zsu nálunk is a keresztbe a kiságyban, lábi kidugva a kedvenc pozíció. Lehet, hogy ideje lenne nekünk is járókát venni. :)

ukati74

Nem hinném, hogy depis vagyok. Csak nem szokta a cigány a szántást. 4. napja kelünk éjjel, Ádi az éjszaka nagyrészében velem alszik, ill. Ő alszik, én meg félálomban nyomom, mert örökké félek, hogy leesik és magamhoz közel teszem amitől nekem talpalatnyi hely jut csak. Álmában is forgolódik és mostmár nem csak csapkodja a fejemet hanem rugdossa is. De befogtam, mert beteg sem vagyok, csak nyűgös. Mi ez Hajniékhoz képest.
Szegénykém! Ilyen lázasan, hogy tudod ellátni a gyerekekt?
Köszi lányok az ugráróról a véleményeket.
Akkor marad a járóka... elkérem a barátnőmtől.
Hajni: nálunk alma-citromfű tea. Hippes instant és kamilla, amibe belecsöpögtetem a cebiont. Így finom. Ez is Hippes instant

Kép
Kép
gabcii

Gabcii:
tudod, mindenkinek a maga nyomora a legnagyobb. :wink:
Hogy tudom ellátni őket? Hát, van más választásom? Nincs.
De Lilla elvan egymaga, most épp az udvaron alszik. Marci is beteg, így ő meg mellettem fekszik az ágyban, tv-zünk, játszunk, elvagyunk. Az éjjel a szar, akkor mindig felmegy a lázam, alig akar lemenni. De szerencsére Marcika is csak 2-3x kelt , Lilla meg 1x.
Most meg mindkettő alszik én meg fekve netezek kicsit.

Na, majd nézek valami teát este, ha anyum ittlesz elmegyek venni.
Megkóstoltam ezt a milupát, hát én sem innám meg. :roll:

Kép
Kép
h@jni

Hajni
a mienk hipp
először melegen aztán szobahőmérsékleten :-)

jajj de kínlódik Bibu,katasztrófa
Vendég

Hajni
ez fincsa amit írtam :-)

a hippes édesköményt enyim se issza meg

Marcid legalább elfekszik ha beteg,jobbik eset de drukk nagyon a gyógyulásotokhoz+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Vendég

Zsu
Panka nagyon cuki :-)

Gabci
nekem tetszik ez a bigyó,de majd tényleg kicsit később jó,ha már tud állni Ádi
Vendég

Sziasztok!

Hajni, jobbulást nektek! És ne menj sehová... szerintem azt se inná meg, te meg lázasan császkálnál! Röhögni fogtok de a gasztromókuok nekem konkrétan a fekete teát kicsi cukorral javasolták hasmenéses esetben itatásra, mert az tuti nem bántja a gyomrát. Persze hozzá tette, hogy a forró vízbe belógatod és kapod is ki! (és Hajni ő is citromlevet is mondott, de tudom azt te tuti nem raksz bele - tehát ugyanúgy mint magadnak, csak mindenből jóval kevesebb) Dorka hol iszik, hol nem, de mivel mág mindig zabás (el se tudom képzelni, hogy ez változhat! :lol: ) nem is strapálom magam vele!

Gabciii, kitartás!!! És a cucc nyárra már tök jó lesz! :lol:

Zsu, Panka tényleg szép! :lol: És tök jól tartja magát! Leginkább a buksiját! :lol:

Dorka ma is fél 7-kor kelt, nem aludt vissza... fél 7-kor már dög fáradt volt, így teljes 30 percet bírt aludni... de bezzeg a teraszon! :lol:

Holnap megyünk szurira + Rota ellenit kapni... :cry:
Bár még egy nagyon kicsit náthás a csaj, de szerintem megkapja majd!
De hogy ne csak nyivákoljak, ma reggel különösebb erőlködés nélkül kakilt, ami nálunk nagyon nagy szóóóó!!! Remélem mostmár ez lesz!

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Jutta!!!Drága pici Dorkának és Waterliliy drága pici Esztikének BOLDOG MINISZÜLINAPOKAT KíVÁNUNK!!!! :wink: :wink: :lol: :P

MI elmentünk tanácsadásra! Ahogy tudok, jövök mesélni.
szép napot mindenkinek!!! :arrow:

Kép

Kép
katherina

A betegeknek jobbulást kívánunk!

Járókánk nekünk sincs még egyelőre. Szerencsére nagy szükség nincs rá, mert Eszti továbbra is leginkább háton fekve nyomja. :lol: Tud fordulni, de nem akar. Úgyhogy egyelőre a kétes tisztaságú szőnyegre terített négyrét hajott pléden fekszik a nappaliban a játékállvány alatt, vagy a kiságyban, játékokkal körbevéve, vagy a hordozóban üldögél, és néz, ahogy éppen házimunkázok. Majd ha már kúszik, akkor beszerzek neki egy járókát, hogy ne másszon le a térképről. De akkor meg gondolom utálni fogja, hogy ketrecbe teszem. Szóval lehet, hogy nem lesz járóka... Áh, bonyolult dolgok ezek!!! :roll:

Mogyo, nagyon szépek a képek Ágikáról, kedvencem a macis.

Zsu, Panka gyönyörű.

Eszti is szolidaritást vállalat a fogyókúrázókkal, pár napig ő is kevesebbet és/vagy ritkábban evett, ma talán már visszatalált régi önmagához.

Tegnap voltunk 4 hónaposak, egész nap könnybelábadt szemmel nézegettem a gyerekemt, olyan nagy már, és olyan gyönyörű! :lol: És tegnap délután három és fél órát aludt, hát egy szavam se lehet rá. Jó fej és kész.

A hozzátápit elhalasztottam 5 hónapos koráig, jól megy a fejés, maradok az anyatej+tápszer kombónál. No meg lusta is vagyok pépekkel pepecselni. :oops:

Kép
waterlilly

Kat, köszönjük szépen a köszöntést, aranyos vagy!

Kép
waterlilly

Na akkor lássuk a harmadéveseket: Dorka, Matyika, boldog szülinapot!!![/b]

Kép
waterlilly

Ja, legújabb fejlemény, hogy megbeszéltük apával, hogy eladjuk a "luxuspanelünket" és ha összejön, átköltözünk egy kicsit nagyobb új építésű kéróba a környéken. Úgyhogy most lakásokat keresgetek, majd Anditól kérek tanácsokat, hogy hogyan költözzünk kisbabával, mert egyelőre nem tudom elképzelni...

Kép
waterlilly

Gabci, örülök, hogy nem vagy depis :wink:

Hajni, tényleg ne hogy kimenj egy nyamvadt teáért 40 fokos lázzal!!! :evil: Ha nem iszik meg 28 félét, akkor gondolod a 29.-et megissza???

Jutta, fél 7-kor kelt és fél 7-kor már dög fáradt volt? Hamar elfárad a csaj :lol:
Éljen a kaki!!! :lol:

Matyikának is boldog hófordulót!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Na teszek fel egy mai képet is, mert én se birok betelni a saját gyerekemmel :lol:
Ebéd utáni szieszta:
Kép

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Sziasztok!

Istenem de édes babák!!! Nem semmi cuki lányok vannak itt!! És persze kisfiúk is!

Mi is kelünk újra éjjel, nem tudom mi van de nem is akart visszaaludni Rami csak kb. 1 óra "dumálás" után.. :?

Lányok, mától lehet szavazni a Babavilag.com-on a 7.heti szépségversenyen a lányomra. Ez a kép van nevezve és Aranyos Ramóna név alatt található.

Milyen hülyeségeket találok ki!! Na, jó azért köszi ha szavaztok!!! Kép

Kép

Lilypie Premature Baby tickers
vicuska2007

Rami és Panka is szép!!

Neeem... fél 9-kor lett fáradt, én meg gondolom amikor írtam...

Bár tény, hogy tápi után ásitozott, de visszaalvás... legyintős szmájl...

No hagyjuk ezt az alvás témát.... :arrow:

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

BOLDOG HÓFORDULOT MATYIKÁNAK MEG ESZTER BABÁNAK!

Kép

Kép
mogyoland

BEtegeknek jobbulást mihamarabb!

Gyerekek meg csudaszépek!

Kép

Kép
mogyoland

Mogyo, köszi!

Gyermek alszik két órája (Jutta, bocsi... :oops: ), az egyik macskám a cicakosárban durmol, a másik a párnán mosakszik, kinn süt a nap, ennél nagyobb idillt el sem tudok képzelni! :lol:

Zsu, há nem is lehet betelni vele, olyan gyönyörű!

Vicuska, Rami is! Megy a szavazat!

Kép
waterlilly

Hogy kell szavazni?? Nekem nem megy! Már regisztrátam, de így se...

Jutta

KépKép
jutta

Most jöttem vissza a Babavilágról, annyira édes babák képei vannak fenn!!! Meg kell őket zabálni! :D

Vicuska, Rami neve komolyan Aranyos Ramóna? Hogy ez milyen találó vezetéknév! :lol: Te meg Aranyosné vagy? :lol:

Kép
waterlilly

Anett,minden elismerésem, ha most bevállaltok egy költözést. Mi hétvégén tervezünk lemenni Pápára anyósékhoz, már attól előre kivagyok, mert az is felér egy kisebb költözéssel, amennyi cuccot a csajnak vinni kell!

Rami de kis csibész! :wink: :lol:

Panka is alszik már másfél órája, de nekünk ez most a kinti alvás.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Na, engem se hagy szavazni....

Kép
waterlilly

ennyi alvást :shock: Bibu 3*fél órát bír egy nap aludni.este meg 9től 8ig két ébredéssel

hát nem egy alvó bajnok
Vendég

Zsu, hát csak olyan lakásba vagyok hajlandó menni, amihez nem kell nyúlni, max. egy festés. Szerintem a költözés napjára majd beszervezek valakit, aki egész nap kinn babakocsiztatja Esztit, és csak enni hozza haza...

Kép
waterlilly

Timi, magam is csodálkozom, újszülött korában sokkal kevesebbet aludt, nappal alig! Kész rémálom volt. Most meg... Hát, bazi nagy szerencsém van vele. Mondjuk az idill azóta állt be, amióta a tápszert elkezdtük, az jobban laktatja szerintem.

Kép
waterlilly

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?