Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Mi is előkerültünk a nyüzsis hétvége után.
Rendesen fáradt vagyok, és holnap munka, hát...
Megcsinálták a konyhát, étkezőt, és a lépcsőházat, a burkolók tuti lett, igaz, hogy a harmadik burkoló volt.

Orsoly: 2 hét múlva költözünk, arra felétek...

Manó drukk a Borisnak holnapra..

Volt ma versenyünk, szerencsére győztünk, jól elfáradtam, na meg nem is remekeltem, de szerencsére a legrosszabb se én voltam..Na majd legközelebb.

Dorka el van zsiványkodik, kezd anyássá válni, ez kor függő?

Képzeljétek mi történ a duna plázában voltunk tegnap a játékboltba, és próbáltam Dorkának "nagy lányos" játékot venni, mert 1 hete Emmácska játékaival olyan jól elvolt, erre találrtam egy zenélő lepkét van rajta 4 gomb és nagyon ari zenéket játszik, majd ha megy akkor maga után húzza, és forog körbe és zenél, ha érdekel majd rakok fel képet, na megmutattam neki, és elkezdett vele játszani a boltba, de hát nem ezt akartuk megvenni neki, (elég drága volt) de ha elvettük tőlle keserves sírásba kezdett, ez kb 5 ször megcsináltuk vele, így kénytelenek voltunk megvenni, alig adta oda kifizetni...
Nem semmi nem kezdi már egy kicsit korán?

De legalább itthon is játszik vele, nem csak 1-el több...

Jók legyetek

Manó2

Kép
Kép
dorka2
 
 


Hali csajok!

Én is úgy vagyok, mint Franyó, olvasok folyamatosan, csak írni nincs már erőm, meg ugye nálunk a hétvége mindig pörgős... Szombat délelőtt uszi (mindkét manó élveziKép) volt, ma bográcsos ebéd Zsófi keresztszüleinél (nos 7 re értünk haza az ebédből, viszonyításképp az út 15 percesKép)

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY!!
Táblicskut frissítettem, második oldalnak betettem Franyó tábláját, harmadiknak a jelszavakat. Ezúton is kérem, hogy PIldi és Ari küldjenek nekem adatokat, vagy jelezzék, ha nem akarnak rajta lenni a levlistán.
Régen nem jelentkeztek, és így nem tudom a mélcímüket: Angéla, Beus74, Dinihe, Judó, Noémi, Pálma, Regli, Rekababa, Snoopy, Zsuzsó, és Zsuzsófi.
Dé a tiedet se tudom, de ezt az én hibámból, a címlistámból eltünt az utsó frissités. Amint jelentkezel pótolni fogom, megígérem!
Babajaga, tőled nem kaptam mélcímet!
Akinek Beun kívűl nem jó az excel formátumú file, kérem, hogy mélben jelezze, és akkor megkapja wordben. Hibákkal, hiányzó adatokkal is bombázzatok nyugodtan!

Ellimami, füleket becsukni, vagy mindkettőt jó tágranyitni, hogy az ilyen "okosság" ne jusson be, vagy olyan gyorsan átfusson a fejeden, hogy meg se hallod!

Mostmár megyek, beájulok apa mellé, bocsika, hogy nem reagálok másra...
Pussz
Zsófi
csucsuka
 
 


Dé, közben sikerült előbányásznom a Te mélcímedet is!

Na már ténylegmegyek
Zsófi
csucsuka
 
 

 
 

Sziasztok!

Mi is megjöttünk a nyaralásból, ami a hideg miatt egy kicsit telelés lett, de így legalább könnyebb volt apát rábeszélni téli rucik vásárlására. Kép

Dönci egész jól viselte, átaludta az éjszakát, igaz kicsit korábban kelt mint szokott, de az utazó ágyban sokkal nyugtalanabb szokott lenni.

Visszaolvasni nem tudtam ennyi mindent, de a képeket megnéztem, nagyon tündériek a babók!!! Kép Kép

Elli azt láttam, hogy Kevin jól van és szépen halad! Szuper! Drukkoltam ám Nektek!

A beteg babóknak gyógyulást, hess-hess baci!

Zsizsa!
Üdv itt is, remélem a kórház topikjából emlékszel még rám! Remélem babód jobban van már azóta!

Segítsetek nekem! Tudom, hogy nem szabadna még ültetni a babát, amíg magától nem ül fel, de Dönci ha odaadom neki az ujjam, egyből felhúzza magát és nem akar visszafeküdni. A hátát már egész szépen tartja és segítség nélkül ül, de félek, hoyg bajt csinálok.
Ráadásul tegnap az ujjamba kapaszkodva felállt. Félek, hogy nagyon megerőlteti magát. NEm tudom, hogy mit csináljak, mert látom, hogy nagyon szeretne mindid felülni.

Előre is köszi a válaszokat!

Most megyek, mert valaki nyekereg a gyerekszobában! Kép

Szép napot Mindenkinek!

Réka
muki
 
 


Sziasztok!

Szandi oviban, Zsombi meg a nagyágyon hepajozik, így megint nem tudok visszaolvasniKép

Már kezd nyávogni, így nem sok időm van megint (ma az e-mailekkel kezdtem). Mi ma du. megyünk úszni, érdekes lesz, mert Zsombi nem szereti, ha vizes az arca (már a nyaka sem lehet)Kép

Gyerkőcök az utsó oldalon édesek (Szilárd, Márk, Lackó)Kép, a többit ígérem, megpróbálom elolvasni-megnézniKép

Mennem kell (éjjel végig aludt Zsé), tuti éhes.
Szép napot mindenkinekKép
Toffi + talánéhes Zsombi
toffifee
 
 


sziasztok,

bocsi,hogy ezer éve nem jelentkeztem...hébe-hóba,ha volt időm azért olvasgattalak titeket.Múlthéten apa is itthon volt szabain és olyan jó volt csak egymásnak élni. :-)
Közben átestünk a két hós oltáson is és egy csípőszűrésen.Mindenhol minden oké volt. :-)
Kb 4500g és 59 centik vagyunk,mármint Petra. :-)

Lányok,
azoktól érdeklődnék akiknek száraz bőrű babájuk van,mert Petrának sajnos nagyon száraz a bőre.(Szerintem bizti tőlem örökölte,mert nekem is az.) Mit kentek a babtokra,milyen csodaszereket használtok,mert én már nem is tudom hanyadik kencét kapom a dokinénitől és egyik sem akar használni,bár az is lehet,hogy egy kicsit több idő kell neki,míg regenerálódik a bőre.?!?!?!?!!?Van valakinek hasonló problémája?

Képeket láttam,nagyon édik a babók...kedvenciem a kiságyfalók! :-)

Annyi minden eszembe volt,míg olvasgattam....most meg semmi nem jut eszembe,hogy mire reagáljak.

Jaj,Toffi..üdv újra itt.Jó hosszút nyaraltatok. :-)

A héten az eddig jóalvó kislányom rosszalvóvá vált:-) Éjszakánként rendszeresen ébred,általában teletrottyolt pelusban.Eddig végigialudtuk az éjszakát 9-10 órás alvással és soha nem kakilt éjszaka,most meg hajnalban felébred,hogy tiszta kaka mindene.Már volt olyan éjszaka is,hogy csap alá kellett vinni fürüszteni Petrust,annyira tele volt a pelus,nameg a hálózsák. :-)
Ha minden jólemgy,hamar visszaalszik,úgyhogy nem olyan fárasztó felkelni hozzá egyszer,csak már egy kicsit elszoktam ettől.

Elli,
szerintem ne aggódj amiatt,hogy néha kicsit nyűgösebb Kevin,meg nem alszik annyit (bár mondani könnyű)...szerintem egyszerűen,most csak ezt a korszakát éli(sajnos):-(.Látod,hogy nálunk is néha nagyon kiegyensúlyozott Petra néha meg tiszta nyügi és alig lehet vele bírni.Ezeket a hullámvölgyeket sajnos túl kell élni,nincs más megoldás...

Ja és még a héten kezdtünk el kenguruzni is Petrával.Szerintetek nagyon gáz,hogy 11 hetesen kenguruban sétálunk,meg néha itthon is beleültetem?Nagyon szereti,viszont még csak két hónapos múlt és nem tudom milyen hatással lehet a gerincére?Vagy ,ha a gyereknek tetszik valami,akkor nem kell aggódnom amiatt,hogy estleg árthat neki?!?!?!GOndolom,ha annyira kényelmetlen lenne,akkor nem lenne benne szívesen?!?!?!?!

Pusz mindenkinek
igyekszem gyakrabban jönni

Évi + Petra_(holnap 11 hetes)
:-)

küldök képeket,hogy ne feletkezzetek el rólunk :-)

egy megzabálom reggelire Petra:
Kép

és egy kis husigombóc:
Kép
Évi24
 
 


Egy kép a nyaralásból, Zsombi szokja a hüsi vizet
Kép
toffifee
 
 


Évi
Szerintem senki sem feledkezett meg Rólatok!
Tényleg kis husi már Petra isKép

Még egy kép, nem bírom ki (az albumot kellett volna megcsinálni)
Kép

Védőnéni (lányka) szerint nem lehet ültetni a babókat, amíg nem tud ülni, de az ölemben tudKép ÉS nagyon tetszik is Zsombinak, a konyhában már kétszer belecsapott a tányérba, lehúzza a terítőt, az IKEÁ-ban kimarkolt a salátámból egy paprikát...Kép

Na megyek, mert Zsombi megeszi a kezem Kép
Toffi
toffifee
 
 


Psandi
Az előbb kifelejtettelek, bocs! Babócád tündériKép
SzépszeműKép
Toffi
toffifee
 
 


Sziasztok!

Magdi: Az úszás időtartalma olyan háromnegyed óra szokott lenni. A babák nagyon szeretik. az első alkalommal csak szoktatás van a vízhez, majd egy kis uszás tanítás és a 3-4.ik alkalommal már merítik a babákat ha ugy látják, hogy akaja a baba. Nagyon kedvesek.
Mi Wekerlén lakunk.

Évi24: Márknak is száraz a bőre sajna. Amit a dokinéni írt fel kenőcs az sajna allergiás reakciót válltott ki nála ezért én napraforgó olajat rakok a fürdővizébe és láthatóan használ a dolog. Ez saját vélemény de ha akarod próbáld ki nem fogsz vele semmit veszíteni.

Nálunk a helyzet csak annyi, hogy Márk kezd kilábalni a takonyból szerencsére. C vitamint adok neki és szívjuk az orrát és este kennem a mellét baby luffal.

Na most ennyi
Andy

És egy pár kép ahogy a játszon játszik

Kép
Kép
Kép
andy78
 
 


szépjó reggelt mindenkinek,

én is csak pillanatnyilag tűntem el, de olvasok..

A képek tündériek, midenki babája hogy fejlődik!!! (és mennyire más karakter) Kép

Képzeljétek, az amúgy feleségfakanálmellet szemléletű férjem elengedett pénteken egy házibuliba!!!, hááát én olyan jót táncoltam..Kép
rám is fért, de azért azt kell, hogy elektromospostázzam, hogy azért éreztem, hogy anyuka lettem, valahogy más volt Kép

Hétvégén meg Visegrádra kirándultunk, utoljára tán gyerekkoromban voltam, háááát, hogy micsoda szép helyek vannak azért itt Magyarországon is..a kutya jókat ficánkolt, gyerek a kenguruban gőgicsélt, apaanya meg kézenfogva gerléztem (mindaddig míg össze nem vesztünk,(mert ugye ez nem hálivud)Kép

Lányok,
2 kérdés:
1, nincs valakinek valami tutttti szemorvos ismerőse/neve/telszáma??? Mi még mindig ezzel a könnycsatorna-szemváledékozással küszködünk, Sophie szemét már kétszer megszúrták, és ugye nem kéne többször, ugye megértitek?

2, koszmó ügyben: hogy kell eltávolítani?? Mintha egy kicsit olyan lenne a feje búbja Kép

szenkju és napussszzzzzz,
babajaga
babajaga
 


Babjaga!

Hol voltatok szemészeten? nekema gyerekorvos csak és kizárólag a Mária utcai szemészetet mondja, állítólag ott csütörtökönként reggel 8-tól csak pici babákkal foglalkozik gyermekszemész. A gyerekorvos azt mondja hogy más a szemész és a más a gyermekszemész. Személyes tapasztalatom nincs, de esetleg próbáljátok meg. Amúgy mi sem oda vittük, mert nekem az egyik rokonom a szabolcs utcaiban dolgozik szemészeten és ő ajánlott ott egy doktornőt, mi ott voltunk, de Emma szeme azóta is könnyezik, igaz hogy nem gyullad be soha, és nem is lett vele olyan durva dolog mint nálatok.
A Mária utcába egy sima szemészeti beutaló kella gyerekorvostól, de nem kell ráírni hogy kifejezetten a máriaába küld, csak a szokásos T. Szemészet!Kép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!
Tegnap este kissé fáradtan megjöttünk a vendégségből. Ma sem vagyok még fitt formában, de ugye a dolgoknak menniük kell...
A két lurkó örült az ajándéknak, csak a kisebb mindig azzal akart játszani amivel a nagy, ezért veszekedtek. Ráadásul a kicsi olyankor visít, ami Roninak egyáltalán nem tetszett. Ha nem veszekedtek, akkor a kicsi babázott a maga módján. Pl. simogatásként rátenyerelt a hasára, vagy a fejét nyomta. Egyszer nem tudtam olyan gyorsan odaugrani és elvenni a kissrác kezét, szegény Roni meg nem bírta és odakoppant az orrocskájaKép volt ám sírás. Ja, és mindig pont az a játék kellett neki, amivel Roni játszott. Hiába szóltam rá mindig kivette a kezéből. De a nagyobbik nagyon aranyos volt. Ő már szépen simogatta, és játszott neki (pl. repülővel zümmögött Roninak), amit a kiscsaj hatalmas mosolyokkal jutalmazott.Kép
Persze este sokáig ébren voltunk, aminek meglett a böjtje. Mivel egy szobában aludtunk, Roni a reggeli szopi után nem aludt vissza. Látott bennünket és nagyokat vigyorgott.Kép
Szombaton aszaltszilvás ebéd volt, eredménye vasárnap 2 kakis pelus.Kép
Szóval összességében azért jó volt.

Megyek visszaolvasni amennyit tudok.

Maci_2
maci_2
 
 


Kaska,
Megint bedagadt a szemhéjam, vörös és fáj. Az a fránya árpaKép Pedig már vagy 2-3 hete nem volt. Vettem Brulamycin cseppet. Te hányszor csepegtettél?

Maci_2
maci_2
 
 


Evi!

Nekem borgyogyasz javasolta szaraz borre, es nagyon bejott.
Balnea Hermal olaj a furdovizbe.

Kakukkfu
kakukkfu
 
 


Myssnia,
Képek tényleg Kép, de ügyesen áll Szilárd.

Csucsuka,
Jó hogy Danó szeret bölcsibe járni.Kép

Nadine,
Sikerült letörni a sztrájkot?

Manó2,
Nagyon jók a képek, Dorka édes mindegyikenKép

PsAndi,
Milyen volt az úszás? Látom nem élvezte túlságosan. Na majd legközelebbKép

Zsuzsi,
Mikicsalogatás kisautóvalKép

Gömb,
Szegény kis Lili. De az jó, hogy meggyógyult.

Andy,
Szegény kis taknyos Márk. Remélem azóta már meggyógyult.

Kaska,
Látod, megy ez nektek!Kép
Te dolgoztál a gimiben?
Az én közvetlen kollégáim nem egészen így reagáltak... más kollégák viszont hasnolóan.

Első adag kész, folyt. köv.Kép

Maci_2
maci_2
 
 


Sziasztok!

Ma van a második házassági évfordulónk Kép. Este megyünk vacsizni, már nagyon várom. Elég régen voltunk kettesben étteremben. Sőt, ha jobban belegondolok, akkor tavaly november 26-án a névnapomon. Ajándékozás, virágcsokor meg ilyesmi nincsenek, ebben megegyeztünk az esküvőnk napján.

Tegnap kint voltunk a pörköltföző versenyen itt nálunk a Bókay kertben. Volt egy kis játszórész gyerekeknek, már Levinek való játékok is voltak egy szőnyegre kitéve. Letettük, nagyon jól eljátszott, nézegette a többieket, a nagyokat, szóval nagyon aranyos volt. Apájával csúzdáztak, amit nagyon élvezett a kis porontyom. Azt hiszem nagyobb korában halálra aggódhatom majd magam az extrém sportok szeretete miatt, hiszen már most kedvencei a dobálós (mármint, hogy őt dobáljuk), lecsúszós, rángatós, pörgős játékok, akkor mi lesz majd később Kép.

Sofka!
A Te ötleted volt a 'Számoljunk be mennyit ettünk egy nap' dolog? Én benne lennék, akár még egy külön topikban is. Hátha segítene, hogy valaki(k)nek el kell számolnom a nassokról Kép.

Nincs időm visszaolvasni, vasalnom, takarítanom kellene, amíg Levi alszik. A képeket azért megnéztem, minden baba édipofa Kép!

Pusza, Virág és Levi
virga
 
 


Manó!
Köszönöm, megpróbálom..

Koszmó ügyben nincs tippetek? Hogy kell eltávolítani??

babajaga
babajaga
 


Babajaga!

Szemészet:
Én mint benfentes,a Szabolcs u kórházban vagy a Dr Meggyasszai Orsolyát,vagy Dr Szilvási Ildikó-t ajánlom,Ők- főleg az utóbbi- nagyon profi a csecsemők könnycsatorna átfulyásában,beutaló nem árt ha van,és szerintem ha felhivod elötte időpont egyeztetés végett akkor nem kell órákat várni,+ elő is kell rá készülni.tel számot sajna nem tudok,mert mindig megváltoztatják.Én meg már pár éve jártam oda szemészeti gyakorlatra a fősuliról,onnan ismerem Őket és merem ajánlani!
DE ,ha viszont korekciós probléma van,(szemüveg) akkor mást ajánlok.
És valóban a gyerekszemészet más és speciálisabb mint a felnőtt!!!!!!!


Mariann
Mariann
 


Sziasztok!

Kettesben vagyunk a lannyal, es igen felszinesen alszik, ugyhogy vagy lesz valami a levelezesbol, vagy nem... Micsoda izgalmak :-)

Andi,
nagyon jokepu az ifju uriember :-)))

Heppi,
jobbulast Orsinak! :-) aki tenyleg mintagyerek :-)))
Nalunk is en rimankodtam ki, hogy futsunk mar be...

Kangi,
ugy orulok, hogy alakulgat a jobbkedved! :-)))

Sofka,
en kendo temaban elegge kezdo vagyok, no meg gyava is, de forro dolgoknak (fozes, vasalas) nem merek nekifogni a kendos babaval, mert alul ki tud nyulkalni, meg fozesnel pl. a kaja is kifroccsenhet... De tenyleg hallgass a rutinosabbakra.
Amugy lehet, hogy ha a hatadra kotod, akkor tok jo lesz, ilyen nagy babat a fuzet szerint kenyelmesebb is ugy!

Ellimami,
maximalisan ertem az alvas temat, es egyutterzek! Nalunk is egyszeri esemeny maradt a hosszualvas, most 1/2 3 es 3/4 5 volt az ejszakai egyenleg. Ja, es hatkor hasamra kellett tenni...
Tartsuk egymasban a lelket: igenis ki fogjuk birni! :-))) Amugy ez a masfel orankenti nyugosseg tenyleg el fog mulni, es en pont olyan voltam tole, mint Te, es nalam se koltozott haza a ferjem a mamajahoz :-))) Nekem az segitett, hogy neha sirtam jo nagyot!
Es mi lenne, ha ugy fogalmaznal, hogy "a vonalaid lagyan erzekiek, izgalmasan feszulo didkokkal"? :-)))

...most eddig, Viola ebredt, megpedig hangosan :-(

jaj, gyorsan:
Maci2,
5-szor kellett volna, aztan mindig elfelejtjuk es jo, ha 3 lesz belole :-((( Sajnos nem multak el, de a masik szememen megallt a folyamat, es csak egy pici csomocska van, ami nem nagyon latszik, csak tapinthato.

Remelem, meg tudok jonni!

Kaska
kaska
 
 


Babajaga!

Koszmó:
Olajjal kell bekenni,hagyni(akár egy egész nappal-ra is rajta hagyni) hogy felázzon és simán lemosni.Ha még az elején vagytok könnyebb,ha már keményebb akkor van rá patikai szer ,de ha jól tudom csak receptre adják. Én a nyáron szenvedtem vele,elmúlt- azóta nem jött elő ujra.


Mariann
Mariann
 


Babajaga: mi is olajjal kentuk, rajtahagytuk egy oracskat, majd fogkefevel! ledorzsoltuk! 2-3 napig kellett ezt, azota sem jott vissza!Kép

Mano2: oksa, majd szoljal, mikor, megbeszelhetunk randit isKép Legalabb Lacko tanul Dorkatol mozgasilagKép

orsoly
orsoly
 
 


Telleg, nekunk meg holnap lesz a 3. hazassagi evfordulonk....Uristen, mar ilyen reg volt?Kép Sajna mi kettesben sehova nem tudunk menni egyelore (pesztrak messzesegben), de majd csinalok fini vacsitKép
orsoly
 
 


mariann!

Én is dr Szilvássy Ildikónál voltam, azt hiszemKép Tényleg jó, mint írtam nem lett gond Emma szeméval, az más dolog hogy sajna nem múlt el neki még. Ő mondta is hogy vigyük vissza, ha gond van, csak még nem szántam rá magam. A gyerekorvosunk meg a mária u-ra esküszik.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Psandi,
KépKép

Heppi,
Jobbulást a gyereknek!

Kangi,
Nahát, ezt nem gondoltam volna rólad! Még jó hogy nem lett gyomorrontásunk a borjútól.Kép Mi már 2-szer csináltunk, bibibííííí!

Elli,
Remélem már jobban alszik Kevin. tudom nem vigasztal, de nem vagy egyedül.
A gyesdepi nem a neten terjed. Sőt, merem állítani, hogy ha nem lenne többet lennék depi.
Én nem adnék neki mást, megpróbálnám "lefárasztani", ha lehet. Vagy inkább a gyerekdokival beszélj.

Sofka,
Hogy van a náthád? Jobbulást!

Az előbb nagy üvöltést hallok a gyerekszobából, ijedten berohanok. Roni magára rántotta a takaróját (az ágy széléről), ki sem látszott alóla.Kép

Gombóc,
Majd álltok ti is, meglátod!Kép Nehogy emiatt szomorkodj.

Miszike,
Ilyen korán kocsmára szoktatni Bekit?! Mi lesz később?Kép

Myssnia,
KépekKép KeszegfenékKép

Andy,
KépekKép

Orsoly,
KépekKép

Zsizsa,
Gratulálok a babóhoz!Kép
Jobbulást neki! Esetleg légút tisztító babafürdető? Vagy még pici hozzá?
Savanyú gyógyszer?!? Talán kis tejbe keverni beadni, aztán rögtön cicire.
Mit mondott a doki?

Manó2,
LepkeKép

Toffi,
Milyen volt az úszás, hogy viselte Zsombi? Roni s em szereti a pofiján a vizet.
KépekKép

Évi,
KépekKép

Virág,
Boldog évfordulót!Kép

Mariann,
Engem érdekelne a "korrekciós" gyerekszemész. Roni még mindig kicsit bandzsít, és lassan fél éves lesz, mehetünk szemészetre.

Na, befejezem, amúgy is félkarú lettem...

Maci_2
maci_2
 
 


Azt hiszem nekem meg van a Szilvásy doktornő mobil száma, ha azóta nem változott. Tőlem így nem kértéka beutalót, de minket ismerős ajánlott be. Felhívtam mobilon, mondott egy időpontot, így nem kellett várni semmit.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Hali Lányok,

Ma voltunk dokinál a takony miatt. Nem vírusos, nem bacis, láza nincs, torka nem piros, étvágya mint mindig, hangosan sikitozik, dumál, jáccik stb. Gyógyszert nem kaptunk, porszívozunk ezerrel (naggyon jóóóó), alszik rendesen, sétálni jó időben kötelező. Csütörtökön oltás (5hós).

Elli,
El ne rontsd, mint én anno. Szerintem csak anyatej, ha éhes bizti fogja jelezni. Hozzátápi csak 6 hó után, nem kell sietni. Eddig is olyan ügyesen csináltad, kitartás. Mondhat bárki bármit, jól csinálod!!!!! Kép
Felébredés nem csak az éhség miatt van. Nekünk is volt olyan időszak, amikor Orsi éjjelente 5-8 alkalommal ébredt. 1-2 hét alatt elmúlt, persze ezidőalatt zombivá váltam, nyűgös voltam és gyakran sírtam a kialvatlanságtól. Sőt, ha jól belegondolok, éppen ennyi idős volt Orsi is, amikor kezdte. Pedig 6 hetes kora óta végigaludta az éjszakát. Kitartás, nem az éhség miatt ébred, ez egy ilyen időszak - sajnos.

Évi24,
Nekem ugyan nem száraz bőrű a babám, de még anno vettem neki Nívea bőrápoló spray-t. Én nagyon bízom a Niveában, mert az egyik olyan cég, amelyik a legtöbbet költi kutatásra. Néhányszor használtuk csupán, mert eleint kamillás vízben fürdettem, és akkor én is kicsit szárazabbnak találtam a bőrét. Babamasszázs-zsal nagyon ügyesen be tudod vele kenni a picit, én még most is azzal kenem a lányom orrát, mert a takony kicsit kicsípte. A dokim szerint is a Nivea jó, bár popsikenőcsnek a Sudocrem-et használom.
Ez mind magánvélemény, de hátha tudtam segíteni. Kép
Ültetés: hivatalosan még az én lányom sem tud ülni, de az ölemben szépen tartja magát kb egy hónapja. Azóta "ülve" etetem (az ölembe félig ül, félig fexik). Tök jól elvan, semmi baja. Hidd el, tudják ők, mit mikor kell csinálni. Csak arra vigyázz, hogy ha már összecsuklik, akkor ne ültesd tovább - szerintem.

Babajaga,
Nekünk is volt egy kevés koszmónk (doki mondta, onnan tudom, hogy koszmó). Szal azt javasolta, hogy fürdés előtt babaolajjal (gyógyszertári) alaposan dörzsölgessem be a koszmós részt, aztán hajmosásnál is kicsit jobban dörzsöljem ott. Néhány hét alatt elmúlt. Először pikkelyesedett (ezt finoman kihúzgáltam a hajából), aztán eccercsak elmúlt. Mást én nem használtam, mert csak egy kb 20 Ft-os nagyságú helyen volt, és engem tkp nem zavart.

Virga,
Boldog házasság évfordulót Kép

Babók nagyon édesek, sajnos a gyerek ébredése miatt nem tudom névszerint mindenkinek leírni, de osszátok szét Kép

pusz: heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi
 
 


BAbajaga
nekünk csak ici-pici koszmónk volt, azt fürdi előtt 20 perccel bekentem fürdetőkrémmel, fürdéskor meg jól lemostam. ezt 2 napig csináltam (ergó 2x) és azóta sincs.
De ha nagyobb felület koszmós, sztem is olaj, ahogy a lányok írták Kép

na most csak ennyi, takarítanom kell, de még jövök Kép

Andi
psandi
 
 


Nekem nem írt senki tanácsot Kép
Szabad ültetni a gyerkőcöt ha akar vagy meg kell várni amíg magától felül? Szépen tartja a hátát, ha az ujjammal felhúzom és ücsörögne is segítség nélkül ha hagynám, csak nem hagyom, mer nem tudom, hogy szabad-e?

Köszi a segítséget előre is!

Réka
muki
 
 


Manó!

Örülök,hogy megtudtál erősiteni az ajánlásomban,Ő tényleg nagyon profi a babákkal,és sajna nagyon kevesen értenek hozzá!Te bent lehettél Emmával?

Mariann
Mariann
 


Virga!
Boldog házassági évfordulót! Kép

Most ide beszúrnék egy jó kis képet ha tudnék, de nem tudok.

Réka
muki
 
 


Réka!

Én hagytam ülni, nem is tehettem másként mert üvöltött ha visszafektettemKép

Mariann!

Nem, csak bevittem és a rokonunk maradt ott vele , de kb perc volt z egésuz. Ő csak hetes volt ekkor.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Maci2!

Dr Sopropni Anna gyerekszemész
Bp. xiv.ker. Sárköz u. 7/c fsz2
06 20 980 35 65

(a régi vonalas számát is megadom,hátha bemondja még az ujat:2515-029)

A gyerekek szemizma még ilyenkor nagyon "képlékeny,nyugi ,nem valószinű hogy kell valami is ,de pl. ha a családban van plusszos szemüveges,mindenkép javasolt a vizsgálat.

Mariann
Mariann
 


Sziasztok,

Akkor most en is kuldok kepeket, este meg jovok bovebben...KépKép
Zsombinak nincs meg menyasszonya, van esetleg (a kepeket meglatva) jelentkezo??? KépKépKép

Pussz,
Gombóc


Kép

Kép

Kép
gombóc
 
 


Gombóc!

Én bevállanám Emmának, de Emma túlkoros a társaságban és minden fiúnál idősebbKép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Réka, gyerekültetés nemrég volt műsoron, akkor leírtam én is, más is, hogy mit gondolunk!! (2-3 napja)
Koszmót olaj után (min 1 óra), ha nem jön le dörzsöléssel, körömmel óvatosan le kell kaparni (lehet, hogy a fogkefe még jobb, még nem próbáltam). De csináljátok, mert különben szép kis páncél bír kialakulni belőle. Azzal már nehezebb. A krém, ami elmúlasztja szteroidot tartalmaz, szerintem érdemes inkább manuálisan bütykölni. (Mindhárom gyerkőcnél beütött.)
Jelentem, jobban vagyok, csak olyan őszi légy hangulatban. Orsi nem ment oviba, így muszáj volt ebédet csinálni. Virslit főztem, ennyire futotta. Kevésbé vidám, ha meggyónom, hogy a reggeli is az volt. Viszont most már muszáj vóna bevásárolni. Csak nincs kedvem. Meg vasalni, meg felsöpörni (alvó gyermekek mellett porszívó nem tuti). Meg mosogatni. Na mindegy, legyőzöm az őszi fáradtságot, és nekifogok. Virga, mi legyen a topik neve? Mert a fogyókúra lehangoló.
zsuzsóc!! Hova tűntél?
sofka
sofka
 
 


Sofka!

Úgy látszik valami van a levegőben ,mert én is valami ilyen hangulatban vagyok.Tegnap rám tört a depi,(olvastam a Kangi is) ma meg semmihez sincs kedvem ...amolyan még a macska is ku.... hangulatom van.
Marci is nyűgös ma ,szóval ennél minden csak jobb lehet!
Otthon milyen idő van? Mert itt legalább süt a Nap,meg szép az idő ,de valahogy még az is kevés a jókedvhez.


Mariann
Mariann
 


SziasztokKép

GombócKép

Dorina azt hiszem egyidős Zsombival, mi bevállaljukKép

NadineKép

Holnap megyek Ausztriába, ha lesz, hozok matricát.

Most csak ennyire futja, majd este jövökKép

Heni
heni1979
 
 


köszi a szemorvos/koszmós tanácsokat!!!

Manó, ha télleg megvan a Szilvásy dr. száma, megírnád???Kép

Mariann,szenx neked is!! hogy van Marci? Hogy halad az étkezéssel??

Heppi,
örülök,hogy csak kisebb kezelést igényel a baj Kép
a niveák télleg jók, egyik ismerősünktől rendszeresen kApunk promócijjjóus anyagokat!

Elli,
az én lányom is nyüzügébb mostanában, de biztos hogy nem tejci miatt..változó kor ugye? ha csak nem klimaxa 3 hós öreglánynál Kép

Orsoly, Virga!
boldog házassági évfordulót! (nekünk egy borzalmas januári zordonborz nap jutott Kép )

Maci2,
szerintem Roni nem kancsi, hanem tündériKép

babajaga
babajaga
 


gombóc!
mi is versengünk érte! Kép
babAjagA
babajaga
 


Sziasztok!

Sofka,
tokeletes megfogalmazas! Nekem is inkabb az hianyzik, amikor egyedul vagyok, hogy nincs kivel beszelgetni, es nem is annyira a segitseg! Csak a kimozdulast meg soxor megeroltetonek ereztem. legtutibb tenyleg itt. :-)))
Valas tema is osmeros, szerencsere en gyerek nelkul nyomtam vegig, de ugy is sz*r volt :-( Gyerekkel, hat csodalom, hogy nehany padlozassal kibirtad!

Nadine,
hidd el, Neked is mintagyereked van :-)))
Amugy en is gondoltam mar ra par hete, hogy a zart osztaly olyan kellemes, nyugis hely lehet :-)))
Szamitogep mint futes :-))) de tenyleg, nalunk is ebben a szobaban van a legmelegebb :-)

Myssnia,
koszi a drukkot :-))) most rank fer, gyarapodas megint stagnal, cicizunk, fejek, mint gep. Majd lesz valahogy.
Bocs, bizti hulye vagyok, de az baj, ha a racsot nyalogatja? Nem lehet, hogy aztan megunna es bealudna? Vagy ordit is kozben?
En igazabol orulok, amikor Vilcsi magatol csinal valamit, barmit. Azon vagyok ki, hogy tobbnyire csak szetdobja magat es ordit :-(
Indiai polo kiraly, ha a meretem lenne, en is felvennem :-))) Popsigerezdek is nagyon csinosak, de hogy Te mit kapsz ezert, ha nagyfiukoraban meglatja... ;-)))

Magdi,
stramm csaj vagy :-))) az a difi, hogy anno en is hasonlo voltam, de rossz iranyban valtoztam, miota babas vagyok. Tul sokat agyalok, es felhuzom vele magam :-(

Gomboc,
kivanok Zsombinak jobb etvagyat! :-)))
Tok ugyesen megszervezted az eleteteket :-))) Vidampark, de szeretem :-)

Miszike,
kocsmazas :-))) valahol csak el kell kezdeni :-)))
Engem is hivhatsz kimozdulni, vegre mobil lettem! :-))) Neked biztos nagyobb az alap rendigenyed, de szerintem a lakas az utolso, ami miatt idegeskedni erdemes.
Persze, hogy onmagaban a tudat nem vigasztal, hogy szep a csalad es hasonlok. Egy jo naphoz kell valami konkret dolog, aminek orulhetunk. Kiveve persze, ha baj van. Ilyen az ember.

Anita,
eljen a rendszeres kaki :-)))
lenyeg, hogy este alszik Robo! :-)))

Heppi,
jobbulast! :-)

Orsoly,
hajra Lacko! :-))) el is hiszem, hogy csabul :-)))

Zsizsa,
orulok, hogy megnyugtatott a doki, jobbulast! :-)

Ellimami,
tuti hulyeseget mondtak! Ha a higabb tejet kapna Kevin, nem sirna, hanem kevesebbet hizna! Tudtommal nem ez a szitu :-)))

Zulu,
profi vagy :-)))
Egy kerdes: hogy lehet kialakitani az egyikbol szopi-masikat kifejem rendszert, ha baromi gyakran szopizik a baba? Egyszeruen nem merem rendesen uresre fejni a masik cicit, mert masfel ora alatt nem telik meg, es Viola ehes marad...

Mano2,
biztos nagyon szep lett a lakasotok :-)))
Hat ha egyszer abba a lepkebe szeretett bele... :-) sosem art az eletben, ha tudja a lany, hogy mit akar :-)))

Megint egy monstre level. Bocs. Es bocs a multkori duplaert is, nem tudtuk, hogy ketszer ment vagy egyszer se...

Kaska
kaska
 
 


Sziasztok!

Meg nem olvastam vissza. Elunk am, csak nemtom-zajlik az elet! Kép
Szombaton Beuekkal taliztunk aztan azota kicsi lanyom atvaltott hazisarkannya. Ejjel, nappal allni akar es ha nem tartom, akkor eroteljes kiakadasanak ad hangot. Hat igy allunk. Igyexem olvasni!

Norka s allniakarfolyton Jazi
norkini
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk, hulla vagyokKép

Maci_2
Uszi viszonylag jó volt, egy "feladat" nem tetszett Zsombinak, olyankor nyüszögött, azt később kihagytukKép Én viszont nagyon elfáradtam felhajtó erő ide vagy oda, annyi ideig tartogattam őfelségétKép Ő is gyorsan elaludt, éppen kiléptem az épületből és már aludt is. És átadta egy fiatal srác a buszon a helyet! Pedig ő volt az egyik, akiből nem néztem volna ki, de azért jól esett.
Nem tudom, hogy csak leendő sógornőm volt béna, vagy tényleg nincs Ausztriában sem a stift, de nem jött össze, sajnos.

Babajaga
Koszmó: mi olajjal megáztattuk (1-2 óra), majd előbb fogkefével próbáltuk, de az nagyonn lassú volt, így Apa belevágott a munkába körömkefével. Az utolsó pikkelyig lejött, és azóta sem jött vissza (kopp-kopp-kopp). Zsombinak az egész feje teteje olyan volt és jó vastagon, a gyógyszertári csodakenőcstől ordított, mint akit nyúznak (büdi is és nekem olyan érzésem volt, mintha hűsítene, szóval hideg volt a fejének, pedig nem volt hűtőben).

Réka
Én írtam, hogy ha nem ül, hivatalosan nem lehetne ültetni a babát, de én is ültetem Zsombit. Néha jól jön az a pár perc nyugalom Kép Egyébként az meg látszik és/vagy hallatszik, ha már nem tetszik a gyerkőcnek az ültetés.

Gombóc
Zsombid édiKép

Depiseknek antidepiKép megy
Betegeknek jobbulástKép
Házassági évfordulósoknak KépKép minden jótKép

Egyébként mindenkinek további szép napotKép
Rohanás az oviba.....

Toffi + alvó_Zsombi
toffifee
 
 


Sziasztok!

Én is rohanok egész nap, pedig nem megyek sehovaKép
Hétvégén is olvastam szorgosan, de zord hangulatomra való tekintettel inkább nem írtam. Szombat este ugyanis bekövetkezett a már napközben előrelátható rettegett helyzet, hogy Zsebinek nem volt mit tankolniKép Ded üvöltött, fagyitejci fúj-fúj (megint a kutya fog jól járniKép), úgyhogy türelmesen vártuk a jószerencsét. Zsebi végül beájult az üvöltésbe, majd éjszaka többszöri keléssel kicsit korrigáltuk a bakitKép Azóta anya vedelget, helyzet javulgatKép Viszont apával baromira összevesztünk, mert szombati lelkiállapotomat teljesen lesz...va a megkérdezésem nélkül meghívta az anyjáékat ebédre, amire egész szombaton gürizhettem volna, holott nekem pihenés jár a tejcihiány esetére. Ám úgy berágtam, hogy nem tettem keresztbe egy szalmaszálat se, így kedves párom takarított, főzőtt és gyereket pesztrált felváltva és vasárnap szórakoztatta az anyósomat, míg én mosolyogva pihentem. Lehet, hogy egy dög vagyok, de jót kuncogtam az estére magába roskadt hitvesenKép
Timi ma megkapta a fa etetőszéket, azóta vigyorog, mint a vadalma és állandóan próbálgatja.Kép Viszont kapásból egyedivé tette az asztalt, mert telepingálta a színes cerkáivalKép

Zsebi megint üvölt a járókában, úgyhogy lépekKép
Bocs, hogy önzőztem, majd talán este.
pussz
Momo


Momo
momo
 
 


Sziasztok!

Gondoltam megírom, mi van velünk. Kihívtam azért ma a gyerekorvost, hogy nézze meg az én kincsemet, mert egész éjjel szörcsögött szegénykém. Mire megjött, Gabókám (aki kislány) egy órája felhagyott a tünetek produkálásával.Kép A tüdeje tiszta volt, torka lehellettel pirosabb, mint a normális. A doki szerint valami vírus volt, délután kiderült, hogy apáján is jönnek ki a tünetek, meg ugye az én torkom is fájt pár napja, szóval lehet, hogy családilag bekaptuk.Kép Kicsikém úgy tűnik, hogy megint kezd szörcsögni kicsit, úgy látszik az este a kritikus idő nála, de remélem, hamar elmúlik.

Minden jót!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa
 
 


Zsizsa, de jó, hogy nincs nagy baj!
Momo, drukk a tejcinek, és ügyesen visszavágátl apának. A mienk lehet hogy feladta volna. Szerintem rosszabbul tűri a saját anyját, mint én az anyósomat. Különben pedig szerintem a fiúk genetikailag érzéketlenek a tejproblémákra. Nálunk alapból megy a szöveg, hogy tápot neki! Persze, mert akkor egyszer ő etette, és milyen jó volt!
Norka, jó álldogálást! És gratula a hercegnőnek.
Kaska, tudod mi volt a legutálatosabb? Hogy a pasim mikor megismerkedtunk elfelejtette elmondani, hogy nős. Tök véletlenül derült ki, fél év együttélés után. Azóta már tudom, hogy ő azzal, hogy elköltözött, kimondta a válást, a papírok meg nem érdeklik. Ha időnként nem tenném rendbe a dolgainkat, nem is tudom mi lenne. Szerencsére a történet már tíz éves, és azóta már rég van más, amiért bátran depizhetek...
Marcipán és rettentő nyűgös, fogzik, meg kitudjamiért. Azt vettem észre még régebben, hogy a gyerekeknél a nagyobb változásokat (felülés, elindulás, beszéd, de bármi!) megelőzi egy felettébb kibírhatatlanul nyűgös korszak. Próbálok a saját elméletbe kapaszkodni, miközben tíz kilót cipelek vacsorakészítés közben. Lányok is szenvednek, nehezen állnak át az őszre. Meg felhangosodtak az óvodától, iskolától. Ma jutottam el a papírboltba, úgyhogy megyek is extraméretű könyveket bekötni, amikre múlt héten már nem maradt fólia. Békés jó éjt, sofka
sofka
 
 


Sziasztok!

Ma nálam is kissé depis hangulat uralkodott. Robikám ismét hasgörcsölt, pedig már azt hittem kezd elmúlni. Egész nap: kis cici, sírás, görcs, kis cici...
Szóval már nagyon kivoltam estére mire apája is hazajöttKép.
Bízom benne, hogy három hónapos korára tényéleg elmúlik.
Azt szeretenélm kérdezni, hogy ha a széklete lágyabb, az hasmenés lehet, azaz mennyire lehet vészes? Ma 3 kaki volt...Amúgy tiszta szép sárga, szóval nem tudom normális dolog e, mert hozzászoktam hogy ritkán van kaki, akkor is csak kúppal, és ugyebár keményebb.
Szereteném még megkérdezni, hogy ti a két hónapos oltás előtt adtatok be kúpot a kicsinek?Azt hallottam nem igazán jár lázzal, de a védőnő azt mondta, adjak be előtte egyet. Hát nem tudom?
Hosszúhajú babák anyukái: tényleg 3 hónap után az elő babahaj nálatok is kihullott? Ha igen, akkor hogyan működött, addigra már az újabb hajacska is kinőtt?Lehet, hogy hülye kérdéseim vannak, de vhol olvastam erről.
Most elballagok feküdni egy jót, ameddig lehet, mert nagyon elfáradtam a mai nap. Amúgy semmit nem csináltam....De látni azt, hogy a pindurkám szenved és sír, hát ebbe teljesen kifáradtam idegileg.

Mindenkinek nyugodt éjszakát: Anita+Robika
anita77
 
 


Anita! Én általában az oltás után adom a kúpot, kb. félórával. Ez vált be. És Marcit kiütötte a kéthónapos, mert a dokinéni (aki nagyon jó fej, megbízható stb.) azt mondta, hogy nem fáj, nem jár lázzal, figyeljem a gyereket, és várjak a kúppal. Ő bealudt, mire felébredt vörös volt a combja, és fájós, és láza is lett. Ez nem törvényszerű, de inkább adjál kúpot szerintem.
sofka
sofka
 
 


Depitopik? Akkor en is irok, kozetek tartozom!!! Kép
Sofka, en is hagy kapaszkodjak az elmeletedbe!!! Iszonyat nyugos a pici, en meg mar annyira melyen belesullyedtem a depibe, hogy csak idegesebb leszek, ha olyankor felveszem. Persze vagyok en enelkul is epp eleg idegbajos! Felnott emberrel masfel hete, miota visszajottunk nem beszeltem (ferjem ha nem kerdezik nem beszel, ahhoz meg mar vegkepp nincs erom, hogy meg "faggassam" is, ha beszelgetni akarok, meg kulonben ís kicsit feszult a hangulat itthon). Szoval szupi a helyzet. Delig ket kolyok, deltol harom.
Kivancsi vagyok Miki mennyit fog aludni 1 evesen, es aztan. Van egy tippem: par honap, es egyaltalan nem fog napkozben aludni! Nem tudom hogy csinalja, egyszeruen keptelen vagyok felfogni, hogy egy nem egeszen 7 honapos gyerek hogy aludhat ennyire keveset!!! 2-3 oraval alszik csak tobbet, mint en, es 2- 3 oraval kevesebbet, mint a 3 eves batyja.
Gyuri ujabban legalabb naponta egyszer bepisil, altalaban ejszaka, vagy reggel, es neha felsir- felordit- ejjel. Sajna tele vannak az uzletek Halloween-es maszkokkal, es tenyleg nagyon ijesztoek. De hogy magyarazzam meg neki, hogy gumibol van, es nem bant?! Ugy sajnalom szegenyt, igyekszem messzirol elkerulni azt a reszt az uzletben, de persze kozepen van! Szerintem ez az oka a felsirasnak, meg persze a sztori, amit Dani mellekel hozza. Ma delben is kozolte, hogy inkabb az en agyamban aludna, mert ott nincs halloween.
Mikinek meg van duzzadva az inye. Hogy ettol, vagy nem, de nem nagyon akar szopni. Mint a sajtkukac kapalozik es forog ossze-vissza.

Udvozlet a melysegbol:
Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Zsuzsi, és mi lenne, ha tényleg a Te ágyadban aludna? Vagy ha vennétek egy maszkot, és megvizsgálnátok? Megsemmisítenétek? Mondjuk az tipikus, hogy a nagyobb tesó cukkolja a kicsit. De azért az aprónép is törleszt. Tegnap Orsi buktatta ki Katát, a saját fegyverével: Bibibiiii, Te úgysem... És a nagylány már zokogva rohant az emeletre.
Marcipán is furcsán szopik. Szerintem a foga. Bár különös módon éjjel szép nyugogtan kortyol. Úgy kétóránként. Kérdem én, most mitől lennék feldobott?
sofka
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?