Új privát üzeneted érkezett!

A tápszer szerintem sem rossz, jóóó, nem innám meg nagy mennyiségben de mikor melegítem én is meg szoktam kóstolni jó e a hőfok. Berti viszont alig eszik belőe, épp csak hogy éhen ne halljon. Van itthon milipa HA és beba HA is, de szerintem tök egyformák.

Era!

Kerttel nagyon ügyi vagy én nagyon nem vagyok kreatív pedig úgy szertnék szép kertet de nagyon drágán tervezik meg:(

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


mi a humana egyes tápit adjuk, a doki írta fel, a babucink imádja, a férjem dettó, mindig rájár :) én nem is tudom az íze klassz, no de a szaga, pfúúúúúúj

lizoka09
boldog szülinapot utólag a kislánynak, nagyon édesek a gyerkcőceid jutka..én sem akarom a tanácsokat osztogatni, csak annyit fűznék hozzá, hogy rettentően sajnálom és még annyi, hogy ne felejtsd el csak egyszer élünk, egytlen egyszer, nem mindegy azt hogyan éljük le, boldogan, vagy így..és én tapasztalatból mondom, hogy nem jobb a rossz kapcsolat a gyerekeknek, ez tuti.. nem hinném hogy őket az teszi boldoggá, ami megy - és ami nem a te hibád, hanem a férjedé..az én szüleim is így voltak, gyerekkoromban elváltak és hidd el sokkal jobb volt, a két lehetséges rossz döntés közül a jobb volt ez, mármint a szétmenetel, mert legalább nem ment az állandó botrány...az nem jó a gyerekeknek, a gyereknek nemcsak apára van szüksége, sokan ezt mondják, hogy ezért együtt kell maradni, de szerintem ez nem jó, hizsen nem csak apára, hanem sokkal inkább boldog családra van szükségük...és nem botrányra..nagyon nehéz, tudom, veled vagyok, meg itt mindenki az biztos és nem is kell elhamarkodni a döntést, de aki egyszer megtesz dolgokat, megtezsi máskor is sajnos, nyilván a csillagokat is leígéri az éégről..de úgyis megteszi..jaj remélem nem haragszol rám ezekért a gondolatokért, nem okoskodni akartam, remélem nem értesz félre, napokig gondolkodtam le merjem e írni...remélem nem értettél félre!!!!!!!!

Kép
dyt
 
 


barnusanyus
babókádnak annyira hosszú haja van, hogy húúúúúúúúú..hihetetlen!!! nagyon gyönyörűűűűű

manó
mi volt veled a héten, alig írtál a fórumba?

Kép
dyt
 
 

 
 

bonita ma először tudatosan fogta meg egyedül a játékát!!! olyan büszke vagyok!!!

ma voltunk babaörzén, 3 nagy szatyornyi ruhát és játékot vettünk, tök jó cuccokat lehet venni, jó a minősége és olcsó..

szeretnénk venni járókát, van valakinek jó tanácsa milyet éri meg venni? rácsos, hálós, utazóágy esetleg? köszi előre is!!!

Kép
dyt
 
 


Lizo
Annyira helyes méhecske volt a kislányod, és azok a cérna lábak! Imádnivaló. Az édes kis nyuszit is jól megnéztem, a szülinapi tortát meg pláne... a nyálam csorogott, annyira guszta. Mivel volt borítva kívülről? Krémmel?

Dyt

Hol voltatok bababörzén? Nekünk is kellene néhány ruha, főleg a következő méretben (68-as) nincs egy normális rugink. Én meg sajnálok több ezret kiadni rájuk, 2 hete vettem nem olcsón Zitusnak egy tök helyes cicás rugit 62-est (igaz kisebb fajta), kétszer volt rajta, most meg már látom hogy feszül a lábujjánál... :twisted: Úgy el kezdett nőni ez a lány, mint a gomba.
Hogy neked milyen ügyes kislányod van! :) Mikor fedezte föl a kezét? Mert Zitus még nem vette észre, hogy van neki, gondolom addig nem is fog fogni vele.
Nálunk most a beszélgetés megy ezerrel. Elnyújtva mondok neki magánhangzókat (ahogy régebben írtad te is), meg elnyújtva mondok neki szavakat, pl aaanyúúú :wink: . Ő néz, hatalmas, csillogó szemekkel, és amikor szünetet tartok válaszol, közben meg hatalmasakat vigyorog. :) Nagyon élvezzük, napról napra ügyesebb, próbálja formálni ő is a hangokat, látszik a rajta a koncentráció. Meg tudnám zabálni olyankor.

Babuci
Azt hittem Hanna nélkül mentetek vacsorázni! Bevállalós vagy, én nem merném még megkockáztatni. :D Zitus este itthon is elég nyűgös, el sem merem képzelni máshol mit adna elő.
Amikor bejártál Pestre dolgozni, mennyi idő alatt értél a munkahelyedre? Kocsival vagy busszal jártál?

Anika
Megnéztem ezt a vendégkisfiút, szerintem egyáltalán nem vékony a lába. Zitus is ilyesmi, nem duci, de nem is sovány.
Teszek föl képet, szerintetek sovány?
Kép

Kép
Kép
tusimi
 
 


tusimi
jaj, de cuki a kislánykád, igazi kislányka, zabálni valóóóóóó!!!!

Pécsett lakunk és itt minden évszakban van egyszer-kétszer, tök szép rucikat lehet venni 50 Ft-tól 400 ft-ig szoktam én válogatni, és olyanok mint, amiket a boltban lehet kapni!!! Semmi bajuk nics és olyan klasszak!!!

De eygébként a vásában is van 3 árus, oda néha vasárnaponként kiugrunk és veszünk egy-két ruhát!!!

Nagyon gyorsan nőnek, nem éri meg ezreket költeni egy-egy ruhára szerintem!!!

a kezét nemrég vette észre, talán max 2 hete, akkor rendesen el kezdte bámulni, mozgatta, akkor is..akkor sejtettem hamarosan megfogja majd a játékokat, addig tanítgattam, hogy a kezébe adtam, segítettem neki rázogatni stb, jókat nevetett, és ma pedig, egyedül tudatosan, jaj de megkönnyeztem...de ez mindnekinél más, szerintem próbálgasd te is a kezébe adni, segíteni neki így, meglátod élvezni fogja!!!

bonitánk utűál hason feküdni, van egy ismerősöm, ugyanekkora a lánykája, mármint ugyanilyen idős és már átfordult hasáról a hátára..ha ő utál hason lenni, akkor ez nálunk hogy lesz????????

az óóóóóóóóó, űűűűűűűűűűűűűű, magánhangzó gügyögést mi is csináljuk még, nálunk is sláger még mindig, úúúúúúúgy vigyorog közben, és egyre többsör kacag, jaj az annyira hihetetlen!!!

ja és az éneklés nem vált be, a ronda hangom nem tetszik neki, nagyon fintorog köben és egy idő után jelez, hogy hagyjam mááááááááár abba!!! :)

Kép
dyt
 
 


szerintem sem volt vékony a vendégbabó lábacskája...

bonitámnak igazi kis hurkácskái vannak a lábikón!!!

200 tápi napi ötször rengeteg, valaki kérdezte, mi max 140-et eszünk..jaj miért beszélek többes szám első személyben????????

bonita ráállt a napi ötszöri hamikázásra, szerintetek ez nem korai?????? a napi mennyiség továbbra sem sok, max 650, de inkább az 500 valamennyi a jellemző...de nem tudjuk megetetni többször, csak max négy óránként kér, ha korábban próbáljuk öklendezik, visííííííííííít

ja és a fürdés, imádja, locsizik, nevet, prüszköl..DE utána az valami iszonyat, ahogy kiemeljük a vízből olyan keservesen áll neki sírni mintha nem is tudom mi történne..a babánk sír így, aki az oltásnál meg sem mukkant!!! mit csináljak?

nyáladzássla hogy álltok? bonitának nagyon van, nem győzöm törölgetni, mikorra várható az első fogacska..és az ujjacskájával dörzsölgeti az ínyét ezerrel..

Kép
dyt
 
 


Sziasztok!

Dyt, járókán én is gondolkoztam, de végül utazóágyat vettünk: majd jó lesz a Balatonon, addig meg járókaként használom. Olyat vettünk, ami két magasságban is használható. A Cora katalógusban láttam a legolcsóbban - miután kicsit többért ugyanolyat vettünk másutt. :?

Nem szeret a Bonita hason feküdni? Szerintem ebben a korban hetente változik, hogy mit szeretnek a babák, és mit nem. Egyszer nagyobb gyerekekről olvastam, hogy a játszótéren hagyni kell őket, hogy kiválasszák, hogy hintázni akarnak, vagy mászókázni, vagy mit: mert érzik, hogy mire van épp szükségük a fejlődésükhöz, és azt fogják választani. Csabi fiam is volt idő, amikor sírt, ha hasra tettem, most meg pl. szereti. Ő viszont alig gagyog. Legalábbis én többet várnék tőle. Figyel, ha beszélek hozzá, ad is ki válaszul hangokat, de nem nagyon variálja.

Lizoka, egyet értek Dyt-tel: az emberek általában nem változnak meg egyik napról a másikra. Vagy lehet, egyszer majd rájön a férjed, hogy hülyeséget csinált, de csak ha következménye is van annak, amit tett. Szerintem.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Sziasztok!


Én másképpen gondolkodom a családról. Én a hűtlenséget is megbocsájtanám. Ahol gyerekek vannak, ott együtt kell maradni szerintem. Nem tudom mi kellene történjen, hogy én elváljak a férjemtől. Ha mindig őszinte és mindig én leszek számára a legfontosabb, akkor mindegy mit csinál, mert visszatalál hozzám.

Hát lehet igazatok van a vendégkisfiúval kapcsolatban. De mégis, Apor hozzá képest kicsattan az egészségtől. Apor sokat fent van és élénk nagyon. A kisfiú egyébként vérszegény.
Apor is magától nyúl már a tárgyakért. Mostanában minden anyagot morzsolgat. :) Én is a kezébe adtam dolgokat és azokat megragadta, most meg már egyedül fogja meg a játékot.

Dyt
Apornak is folyik a nyála és állandóan szopogatja az öklét.
Bonita hány kiló és mennyiket hízik hetente?


sziasztok,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Hol látjátok, hogy milyen a vendégkisfiú lába? :shock:
Amit küldtem, ahol csak egy body van a babán, az Apor. :)

Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!


Meli En a Nivea Baby termekeket hasznalom,mindent,meg popsitorlot is es nagyon bevalt Maya-nal.Furde elott meg szoktam masszirozni babaolajjal,aztan furdes es utana bekenem testapoloval.Nagyon birja a csajszi.
Rakok fel ket kepet,szerintetek kire hasonlit jobban? Kép
A kis torpe apuval

Kép

Itt meg anyuval

Kép
agizsuzsi
 
 


Sziasztok!

Anika: sajnos szülőegyüttmaradással kapcsolatban én is a másik oldalon állok: nekem is elváltak a szüleim, a lehető legjobb döntés volt. Szerencsére én nagyon pici voltam és nem igazán emlékszem arra az időszakra , amikor Apukám még velünk élt, de az elmesélések alapján, meg ahogy később ismertem, nem volt egy leányálom. Mindannyiunknak jobb lett külön. Természetesen hiányzik egy "apamodell" (lényegében csak elképzeléseim vannak arról, mi a dolga egy apukának), de ez még mindig jobb, mint ami lett volna, ha velünk marad. Ettől függetlenül tartottuk a kapcsolatot és nagyon szerettem, de ő is tudta, hogy Anyánál jobb helyünk van, mint Vele.
Általánosítani mondjuk nem lehet, attól is függ mit követett el az illető vagy milyen. A megcsalás az még a kisebb vétség szerintem, van ennél sokkal rosszabb is. (bocsi mindenkitől, aki nem így gondolja)

Kép
vargaviki
 
 


Bendő még nem fedezte fel a kezét, eddig még csak egyszer nézte egy picit. Viszont egyre inkább hagyja el a magzati pózt , tök édes, ahogy kinyújtózva alszik hason... :)

Kép
vargaviki
 
 


Tusi!

Én ezért tartottam tőle, hogy milyen lesz a vacsi, mert vittük Hannát :lol: :lol: :lol: Ááááá.... egy vacsi kedvéért (főleg esti időben) nem tudtam volna otthagyni senkire... így viszont úgy voltam, hogy megpróbáljuk, itt vagyunk helyben, hogyha nem megy, akkor hazajövünk. De nagyon jól bírta. 6-ra mentünk és 9-kor jöttünk el. Nagyon társasági ember Hanna, de ezt már máskor is észrevettem rajta, hogy szereti a sok embert, akkor mindig csöndben van és nézelődik tök érdeklődően :) Mondjuk lehet azért, mert mi is szeretjük a sok embert magunk körül a férjemmel meg már szinte a születésétől fogva van itt nálunk valamilyen vendég. Hiába no, nagy a család és sok a barát :)

Bejárás. Volt, hogy kocsival, volt hogy busszal, volt hogy vonattal. A busz a leggázabb, de nekem azért volt az jó, mert az Árpád hídig megy és nekem onnan csak 10 perc volt még villamossal. Nyugatiból azért még volt egy plusz fél óra. Bár Újpestől jó volt. Na szóval :lol: Kocsival el kellett indulni legkésőbb 5,50-kor, hogy rendesen beérjünk, akkor beértem a Hungáriára 7-re. Volt mikor nem a 10-es úton hanem Hűvösvölgy felé jöttünk be, de akkor is kb így. Busszal az 5,40-es busszal mentem és jó ha fél 8-ra beestem. Vonattal a 6,30-assal mentem és 8-ra beértem.
Szóval ezért gáz, mert ha fél 9-kor kezdesz, akkor is el kell indulnod hamar, mert bedugul a 10-es út... :cry: Innen közvetlen meg nem megy vonat, olyankor kocsival kimentem Leányvárra (szomszéd falu kb 10 perc).

Ha nem lenne ekkora forgalom, akkor szuper lenne! Pl mikor beindult a szülésem, akkor elindultunk itthonról éjjel negyed 1-kor és 3/4 1-kor már az Üllői úton a II.számú klinikán voltunk. És még nem is száguldozott a férjem... :lol:

Sztem Zitu egyáltalán nem sovány, Hanna is hasonló felépítésű. Most már rakok majd fel képet és akkor meglátod :)

Dyt! Nálunk is hasonló volt a probléma, nyál ezerrel, ínydörzsölgetés, de majd lenyelte az ujjait :) Csak még azzal párosult, hogy nem volt étvágya és kicsit lassult hízásban (kéthetente 15 deka). Ekkor mondta a doki, hogy ez fogacska, de még nem bújik ki (azt majd csak 5-6 hónapos korában) csak már a fogcsírák mozdulnak ki az állkapocsból. Ezért van hasonló állapot mint a fogzásnál.
Hanna nekünk sem szeret hason feküdni, viszont most már annyiban változott, hogy 5 percet elfekszik és azt még élvezi is...

Kép

KépKép
babuci99
 
 


És képzeljétek két éjszaka is 9 és fél órát aludt egyhuzamban :).

Kép
vargaviki
 
 


Pár kép:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
vargaviki
 
 


Mindjart 3 honaposak vagyunk,annyira telik az ido.. most voltam 5 hetes varandos.. es tessek mar 3 honapja anya vagyok.. annyira hihetetlen..
Maya sem fedezte fel meg a kezet(legalabbis nem vettem eszre,hogy nezne) s megis mar nyul tudatosan a targyak utan,viszont neha mellenyul,s olyankor olyan edi..
Szerencsere kigyogyultunk a nathabol,most mar nem beteg,viszont mi visszafele haladunk,mert eddig ejszaka csak egyszer koltott fel,most egy par napja azonban mar 2-szer eszik, 1-kor es 5 -kor. Vajon ez mitol van? Lehet hogy nem eleg mar neki a tejem,ugy mint eddig?

Kép
agizsuzsi
 
 


Lányok :lol: Alvásban azt hiszem mi verhetetlenek vagyunk, az én lányom egy veszedelem :) Pont ma reggel mondtam az apjának, hogy kis terrorista kezd lenni :) Mindenért kiabál velem. Nem sír, csak mindig rámkiabál ha valami nem tetszik neki :) Éjszaka nálunk már jó éjszakának számít, hogyha elalszik este 9-kor és csak éjjel 1-kor meg 5-kor kel enni. Van, mikor 2 óránként kel. Viszont azt is észrevettem, hogy sokszor a pocakja bántja, aztán nagyot pukizik, de mivel felébred, akkor már kér tejcsit is. Próbáltam, hogy csak cumit adok, de akkor kajabál... :? A vízre meg öklendezik :lol:

Ágizsuzsi én is arra gyanakszom, hogy nem elég Hannának a kajcsi, hogy egész éjszakára kitartson... És én is érzem, hogy kevesebb a tejcsim, ugyhogy most már 1x napközben és 1x este kap tápi pótlást... tegnap este behúzott 130 mili tápit és még kajabált, hogy éhes... bevallom szemét voltam és már nem adtam neki, mert magához képest ez is baromi sok volt és féltem, hogy nagyot bukik utána. De 1-2 perc és már jól érezte magát és aludt utána 4,5 órát egyhuzamban...

Lányok! Van olyan aki csak anyatejes és átalusszák az éjszakát?? És aki tápis az mennyi tápit ad egy nap??

Rakok fel képet, ez tegnap este készült főzés közben :)


Kép Kép

Kép

KépKép
babuci99
 
 


azt olvastam 3 hónapos korban jön egy újabb fejlődési ugrás, ami megzavarhatja a babákat és aki addig átaludta az éjjelt, lehet hogy többször is felkel és enni kér, állítólag pár nap és akkor visszaáll minden vagy pedig egy új ritmus veszi kezdetét...mi is nemoká betöltjük a 3 hónapot, kíváncsi vagyok..eddig lekopogom este 10 körül elalszik és reggel 6 és 7 között ébred, éjjel egyszer sem kel fel enni, de ehhez bizonyos "szertartást" kellet ebvezetnünk, csak így alszik el: az utolsó hami közben lámpákat lekapcsoljuk, csak egy kis éjjeli fény marad, tv kikapcs és csönd, böfi alatt is, aztán pihiszékbe tesszük, csak ott alszik el, mellettünk az ágyban a székében teljesen hátradöntve...és marad így minden, csönd, félhomály, ha nekiállunk dumcsizni férjemmel felébred, ha tv-t bekapcsoljuk a fényekre felébred stb, így injább hagyunk mindent, inkább legyen alvás reggelig, mi is alszunk este 10-től...de ez bevált

mi csak tápisok vagyunk, este általában 50-60 elég neki, reggel 6 és 7 között eszik először, akkor 60 és 95 között szokott, változó, aztán 11-kor 140, 15 órakor 140, 19 órakor 140..átlagban napi 500 és 600 között jön ki, mert azokat a 140-ket nem mindig eszi meg...ez a súlyához kevés, de neki elég, szépen fejlődik, holnap méreckedünk, egy hete kedden volt 6240 gramm és akkor egy hét alatt hízott 120-at, előtte egy hát alatt 140-et és az előtt 180-at...

azért jó tudni hogy készülőben van a fogacska, és ettől vannak ezek a jelek, nekünk vannak napok, amikor 460-at eszik egész nap, akkor ez a fogacska lehet!!!

néha annyira gyömöszöli az öklét, de főleg két ujjacskáját, hogy már öklendezik, nem tudom lehet neki adni már rágókát...a hűtő rágókát nem lehetne csak úgy hűtés nélkül adni? nekem sokkal szimpibb úgy, hogy lötyög benne a víz, azt biztosan élvezettel harapdálná, nem tudom!!!

az utazóágynak most mennyi az átlag ára? jó ötlet, nekünk is az lenne praktikusabb, szeretnénk majd mennyi nyaralni...

Kép
dyt
 
 


tök szép minden baba!!!!


a hason fekvés... minden nap próbálgatjuk már régóta, de egyszerűen utáljaaaaaaaaa...max 5 perc nálunk is és már kiabál!!!

Kép
dyt
 
 


Sziasztok!


Ágizsuzsi
Szerintem egyáltalán nem arról van szó, hogy nem elég a tejed. Ne kezd el feleslegesen tápszerezni. Nekem biztosan elég, mert elalvás előtt fejek is belőle és Apor mégsem alszik egész éjszaka.

Akinek fázott már meg a babája, mit adott neki? Lehet kapni babáknak C vitamint? Nekem ma éjszaka és reggel úgy tűnt. Apor köhögött és harákolt, de pár órája elmúlt.

sziasztok,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek nem kapta meg Berti ma az oltást a nátha miatt, mondjuk épp hogy csak náthás, de azt mondták jobb a biztonság. Így mehetünk egy hét múlva is.

Babuci!

Ez annyira babafüggő, van akinek az anyatejese is átaludja és van kainek a tápis sem. De elhiszem hogy fárasztó nagyon. Nekem tök változó, általában kb átaludja, de van hogy kel de csak eszünk és alszik tovább. És független attól hogy épp mennyi tápszert fogadott el. Volt hogy egész sok tápi volt mégis kelt, tegnap pl du evett 60 ml tápit, ez volt egész nap az össz epótlás, aztán mégis aludt 1/2 11-1/2 8-ig.

Arra kell viszonylag figyelni, már amennyire mi alakítjuke zeket, hogy nehogy azért keljen csak hogy komfort szopizzon, Tehát hogy nem éhes hanem csak cicin tud elaludni. merta z vezethet oda hogy még 1 évesen is kel. Csak hát tudom épp ezt a legnehezebb eldönteni, hogy éhes vagy csak megébredt és nem tudott visszaaludni.

Dyt!

Na ezért vannak nekünk a gyerekek külön szobában első perctől :lol: A férjem meg is bolondulna ha 10-kor aludnia kéne. Így a saját szobájukban meg van valósítva mindaz amit te is leírsz hogy este már igényli.Kivéve a hordozóban alvás :D Neki jó a kiságya is szerencsére. Amikr ők bealudtak miénk a lakás :lol: Addig úgyis gyerek uralom van 8)

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Anita!

Cebion csepp napi 6 csepp kell. Én anyatejbe keverem és kanállal beadom.
Ha nagyon köhög lehet adni köptetőt. Fluimucilt is, de nekem ma az ambroxolt mondta. Ha hőemelkedéses, nyűgös panadol szirup vagy nurofen

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


És ha szörcsög szívd neki porszívós orrszívóval, mert ha a váladék felmegy a fülbe vagy máshová akkor lesz belőle komolyabb betegség szóval le kell szívni.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Dyt!

Van nem hűtő rágóka is, én pl DM-ben vettem egész puha mam rágókát, de azt hiszed kell a kis csibésznek :?: Minden mást nyom a szájába.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Bence csak anyatejes és többször végigalussza az éjszakát. Ha nem is alussza végig, akkor is 5 körül ébred először és 9-10 között alszik el. Szerintem ez nem függ össze a kajával ennyire. Tegnap pl fél 10kor elaludt, 70 g után és kelt 5 körül. Ha megeszi este a 140-160at akkor ráhúz kb reggel 6-7ig, de ennyi. Ha többször mellre tennéd , az nem segítene inkább a tejtermelésnek?

Kép
vargaviki
 
 


Utazóágy: nekünk brevi van de még Emmának vettem, hát nem volt olcsó túlságosan. No name-eket szoktam egész olcsón látni 10 alatt vagy körül, de nem ismerem őket melyik jó és melyik nem annyira.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Hanna nem komfort cicis. Ő megeszi ami neki kell és kész. Sőt a kis galád csak addig eszik, amíg jön neki és utána rángatja a fejét és nem lehet a cicit a szájába nyomni. Emiatt is kellett elkezdeni tápizni, mert nem hajlandó kiszívni rendesen a cicit. És inkább elvolt vele úgy, hogy amennyi van van, de nem is hisztizett, hogy több kell... csak nem hízott rendesen és volt, hogy 40-eket evett :shock: volt, hogy amit lefejtem, azt is csak nagy sírás rívás árán ette meg... mondjuk most már ez nem így van, azt is elfogadja és szereti.

Ugyhogy sajnos nála nem jön be, hogy többször cicire teszem, mert nem hajlandó enni. Ha nem éhes ő nem cicizik, ha éhes akkor meg hirtelen kiszívja ami neki kell és kész. Estére viszont kevés a tejcsi... :( ugyhogy este muszáj tápizni... viszont most volt 1-2 nap mikor éjjel is sokat kelt és reggelre kiszívta, így már napközben is volt olyan, hogy baromi kevés volt a tej... mintha sokkot kapna a cicim és ahelyett hogy még többet termelne, kevesebb van :shock: VOlt hogy Hanna azt csinálta, hogy vendégek voltak nálunk és elmentünk szopizni és nem volt hajlandó enni, mert hallotta a hangokat és kíváncsi volt :) :) :) Forgatta mindig ki a fejét... Ugyhogy anyuci fogta a fejőt és lefejtem a tejcsit és cumisüvegből kapta meg... most mit csináljak?? Csapjam agyon ??? :lol: :lol: :lol: Mondtam, hogy társasági ember :) Se előtte, se utána nem volt gondja a cicivel, na de nem képzelem, hogy ő a szobában kajára pazarolja az időt mikor sokkal érdekesebb kint?? :D

Nagyon rafkós kiscsaj, de ezt úgy imádom benne :) Ugyhogy kicsit elkényeztetjük, de nem akartam szenvedtetni, mert úgysem evett volna ciciből, de kajabált, hogy éhes... makacs... nem is tudom kitől örökölte?? :) :) :) Ugyhogy marad a tápi pótlás ha úgy látom, hogy kevesebb a tejcsi. Most már nem üt szíven, valakinek egyáltalán nem jutott szopi, Hanna meg legalább 3 hónapos koráig gyakorlatilag csak tejcsit evett... és most is nagyrészt ez a fő táplálékja... hát ez van...

Szóval azt mondjátok hogy függ össze az, hogy napközben mennyit evett meg az, hogy éjszaka többet alszik? Mondjuk Hanna ha éjjel felkel, akkor mindig úgy eszik, mint aki soha nem evett és mikor megette ami neki kell, akkor hátradobja magát, nyújtózik és nyitott szájjal alszik :lol: :lol: :lol: Jaaajjjj... annyira imádom :) Szóval ő nem azért kel fel, mert cicifüggő, hanem mert éhes/szomjas. Most már általában azért ő is elalszik kaja után...

szerintetek azzal mit lehetne kezdeni, hogy éjjel ne kelljen fel arra, hogy pukiznia kell?? Úgy értem, hogy szerintetek van valami amit lehetne csinálni/adni, hogy ne bántsa a puki éjszaka??

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Tusi!

Itt az ígért kép Hannáról. Hasonló felépítésűek Zitussal, nem? :) Pelust ne nézd, Pampers 3-as (ami ugye elvileg 4-9 kg-ig van), de ránk elég nagy... viszont apa hoz ma kisebbet :D

Kép

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Babuci!
Hanna szerintem husibb, mint Zitus (főleg combnál látszik), de hosszabb is. Viszont a frizurájuk hasonló :wink: Bár Zitának a feje búbján nem hullott ki a bébihaja, így ott égnek áll. Hány kiló és centi most Hanna? Zita kb. 60 cm és kb. 5100 g, ma fogom mérni.

Fejsz minden szopi után? Tudod, mi már régebb óta kinlódunk a tejjel, úgyhogy van tapasztalatom a tanácstalanságban 8) . Amikor gyakrabban mellre rakom, akkor nekem sem több hirtelen a tejem, jól írtad, mintha sokkot kapna, viszont pár nap után mégis beindul. Főleg reggel tapasztalom, hogy feszesebb, igen - kell a melleknek is pár óra pihenés (legalábbis az enyémnek). Igaz nálunk éjszaka nem kér ilyen gyakran enni, nap közben szaporítom a szoptatást. Most azt találtam ki, hogy este 11kor fejek mindkét mellemből, így hozzájutok kb. 50ml-hez, (amit másnap este odaadok, plusz még amit hozzágyűjtök) és ezzel mintegy imitálok még egy szoptatást. Nálatok mondjuk ez nem működne, ha már 1kor kel enni, Zita mostanában csak 5 után kér. Nincs valamikor egy nagyobb szünet? Olyankorra érdemes lenne beiktatni egy fejést, legalábbis nekem most ez bejött. Tuti módszer persze nincs, én már beltörődtem, hogy nyögve nyelősen megy ez a szoptatás, vannak jobb és rosszabb periódusok, de hát ez van. A lényeg, hogy minnél tovább szoptassak még ha pótolni is kell közben. Arról nem beszélve, hogy 90%ban így is anyatejes még szerencsére.
Ja, én nap közben nem adok neki tápit, inkább megszoptatom két óra múlva újra. Leghamarabb az esti 5 órás etetésnél adok neki az anyatejes pótlást (bár egyszer-egyszer előfordult, hogy korábban kellett), és csak az utolsó 8 órásnál a tápisat. Szóval az a legeslegutolsó, gyakran nem is kéri, vagy csak 20-30at eszik belőle.
Most eszembe jutott még valami. Egyszer az 5 órás szopinál éreztem, hogy tök üres a mellem, mert előtte két órája etettem, és már az anyatejes pótlást is odaadtam asszem, szóval gondoltam adok neki tápit, hogy pihenhessem a mellem. Megevett 120ml-t (ki is voltam akadva), mindegy, a lényeg, hogy az esti 8-as etetésnél 140-et tudtam szoptatni! Tisztára meglepődtem, mert aznap 100 alatt etettem végig, volt, hogy már csak 50-et, mindezt két mellből persze. Arra akadok kilyukadni, hogy tényleg kell pihenés a mellnek, nem lehet két óránként egész nap folyamatosan szoptatni, így megértelek abszolút. A fene sem érti ezeket a melleket :D Na jólvan befejezem, már az unalomig kiveséztem ezt a szopi témát.

Akartam már írni, hogy olyan szép a házatok! Legalábbis a részletek, amiket látok néha belőle. :D Még-még! A konyhapultod is mekkora! Ha én ráraknám a hordozót, nem tudnék hol főzni... szerencsére nálunk a padon elfér. Nemrég Banyus írta, hogy pályát tévesztett, na én is az tuti. Bár szeretem, amit csinálok, de ha újra kezdhtném tuti belsőépítész vagy valami ilyesmi lennék. Stócokban állnak itthon a lakberendezési újságok., annyi de annyi ötletem lenne.

Dyt

Én is imádom Bonitát, meg Hannát is, a lánybabák valahogy közelebb állnak a szívemhez. Persze a fiúk is nagyon édesek, meg ne bántódjatok fiús anyukák!!! Csak én a fiúkat nem babában szeretem annyira... Ja dehogyis, miket írok, én már csak egy fiút szeretek, a férjem természetesen... :lol: Azért másodikra kisöcsit tervezünk, úgy mint Manóék vagy Lizóék, 3 nő azért sokkk lenne egy családban. :wink:
Akartam már tőled kérdezni, hogy miért nem szoptathatsz? Mert mintha régebben azt írtad volna, hogy nem lehet valamiért.
Van hasonlóság a lányaink közt, Zita is utál hason lenni. Nem tudom miért. Emlékszem két naposan megfordította a fejét, most meg sem próbálja, csak radíroz az orrával, és közben bömböl, mint, akit nyúznak :? Pedig fontos, hogy hason legyenek, így erősödik a hátuk-nyakuk (meghát az sem jó gondolom, hogy egész nap a hátán fekszik), így hagyom azért pár percig dühöngeni hason, max 2-3 perc így is csak. Viszont érdekes mód, amikor álmos, és nagyon sír emiatt (ez a legújabb műsorszám nála :? ) és hasra dobom, rögtön elalszik. Na erre varrjál gombot!
Rég láttunk már Bonitáról képet!

Anika

Én azt hittem, hogy a body-s fiú a vendégkisfiú! Nézz meg, tök úgy lehet értelmezni a képet! Hasonlítanak. Élőben nyílván nem.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Vargaviki!
Nagyon helyesek vagytok Bencével! Én neki is olyan kis husos a csuklójánál, ezt a részt annyira imádom puszilgatni nekik... :lol:

Kép
Kép
tusimi
 
 


Ja, Babuci azt is akartam írni, hogy Hannán annyira látszik, hogy kislány! Olyan édes... és hogy trónol a székénben.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

Nagyon édesek a gyerkőcök!
Ágizsuzsi, sztem Maya inkább apára hasonlít :lol: :lol:
Vargaviki, végre látunk Téged is:-) nagyon arik vagytok a képeken! Akkora hatalmasnak tűnik nekem Bendő. és jóóó nagy pocija van. Látszik , hogy szereti a hasát:-) Nagyon rendi gyerek lett!
Nekem nagy bajom van, már 7 kor aludna a drága, ez nagyon nem jó, mert Barni 10 után alszik. És nem jut több időm 3 óra egyhusztom alvásnál többre :evil: :evil: Ha felkeltem akkor eszik, de felkel 1kor is. brrrr. Tegnap a pancsi is elmaradt, mert mentek el a vendég gyerkőcök, és persze 1/2 7 kor beájult. Aztán én még kimentem a blökikhez , és 9 után költöttem, de szopizásnál megint mély álomba zuhant :roll: úgyhogy hagytam aludni. De igy persze felkelt 1kor is. EGyébként ha kinyúzzuk 9ig, akkor alszik hajnal 3ig. Ha ez összejön, akkor én tuti éjfélkor jutok ágyba :evil: Na szóval nem tudom, ma már hamarabb fürdetem, és pici szunyit engedélyezek. De Ő ezt ám nem szereti ,mert ha álmos akkor őt mindenki hagyja béként.
Babuci, nagyon édi gyereked van. Az enyém nem szereti a nagy társaságot! :cry: Barnit az sem zavarta kis korában ki fogja. Na hát Balázst csak a nagyon közeli, sokat látott rokon foghatja :cry: Na már előre látom, hogy hétvégén műsor lesz. Babás party lesz a barátainknál, lesz egy pár hasonló korú gyerkőc.
Bazsi is bokszolja a játékokat. Múlt héten jött rá hogy meg lehet fogni a hordozón lelógó játékot, de nem ám akár hogy "boksz fogással" :lol: Azaz nem nyitotta a kezét. Mostmár néha elkapja a játékokat. Néha megnézi a kezét, hogy van. És ő is útál hason lenni. Volt amikor úgy aludt, és csak úgy nézelődött.
Mi holnap megyünk dokinénihez, rotát kap,. Aztán meg Pestre megyünk koponya, hasi uhura. Na jó kis napunk lesz :? Este jön az egyik barátunk itt alszik, úgyhogy megyek is valami rendfélét varázsolni a gyerkőcök után. Tegnap már 7 főre szaporodott a gyereklétszám! Eltudjátok képzelni mi van itt , ugye? :lol:

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Kép kutyagyömöszkölés ma

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Banyus miért mentek UH-ra?

Kép
Kép
tusimi
 
 


Tusi!
Annyira nevettem az orr-radírozós leírásodon :D :D :D
Hanna most 5200 g körül van, de majd lemérem, lassan időszerű lesz... nem tudom hány centi... :oops: majd azt is lemérem... nő mint a gomba, mert a rugikat nagyon növi ki, de nem mértem hány centi...

banyus!
Te gyűjtöd a gyerekeket?? :D Arra hajazol, hogy 26 kutya, 26 gyerek?? :lol: :lol: :lol: Annyira vicces, mert reggel az RTL Klub reggeliben a szupernőkről beszélgettek és nekem te ugrottál be :D :D :D

Küldök képeket a házról. Ezeken kívül még van 1 szoba, 2 fürdő meg egy gardrób és egy háztartási helység. Ja meg egy spejz :)

Kép konyha

Kép nappali-étkező

Kép előtér

Kép nappali


Kép háló


Kép Hanna birodalom

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Ja Tusi!

A fejős dolgokat végigjátszottam és már nem merek sokszor minden szopi után fejni, mert akkor meg tuti kellene pótlást adnom... :( Ugyhogy csak reggel fejek 2x, de aztán már nem... úgy vagyok vele, hogy mind1, hogy napközben adok pótlást és este a lefejtet, vagy este nem adok lefejtet, hanem akkor a pórlást. Nekem valahogy nem lesz több tejem tőle :( Pedig iszom teát, kubut, milusant, almalét és rengeteg folyadékot... :(

Na mára eldugulok, mert már lassan betöltöm az oldalt a hozzászólásaimmal :) De úgy örülök, hogy ma ilyen jó babám van és hagy kikapcsolódni :) Tegnap nagyon anyás volt...

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Babuci hol is laktok???? költözök!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: nagyon király kéró. Álmaim konyhája:-) remélem egyszer mi is fogunk tudni építkezni, mert ötleteim azok nekem is vannak!! A színek a kedvenceim, annyira jól néz ki! Én szeretnék egy kicsit nagyobb házikót, ami egybe van építve a blökikkel, és lenne benne kutyaszoptatós rész is:-))) álom álom édes álom, de egyszer hátha valóra is válik:-)))
:lol: :lol: :lol: :lol: szupernyanya. ja ja, ne csak blökiből legyen sokkk :lol:

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Babuci!
Én meg azon nevettem, amit most Banyusnak írtál! :D :D
Köszönöm-köszönöm a képeket! Mennyire szép minden! És nagyon jó ízlésről tanúskodik. Mikor is mehet hozzátok vendégségbe 8) Pont a spejzől nem tettél fel fotót, pedig ott lehet a legtöbb látnivaló... :wink:
Hannának miért van két ágya? Plusz a járóka. Azt mondjuk értem. És abban a fotelben szoktál szoptatni, ami az ágya mellett van? Vagy te alszol ott, amikor már nem bírod elvonszolni magad a kis éjjeli bagjod mellől? :wink:
Nem hideg a kő a nappaliban? Vagy van padlófűtés? A barátnőméknél van kő+padlófűtés, na hát az valami mennyei. Olyan kellemes egyenletes meleg van náluk, nagyon bírom. Ez az, amit nálunk nem szeretek. Mivel mi egy szobásban lakunk, így konvektoros fűtés van (nem érné meg cirkózni), ami takarékosan, és gyorsan befűt, de nem egyenletesen. Ráadásul magasföldszinti a lakás, így nagyon hideg a föld. Szerencsére mire Zita elkezd mászni addigra nyár lesz. Ezért is várom már a jobb időt, igaz nyáron meg olyan meleg van (déli fekvésű a lakás), hogy akkor meg klímázni kell. Tényleg nem is tudom idén hogy lesz. Egy kisbaba bírja vajon a klímát... :?

Kép
Kép
tusimi
 
 


Tusi, ez a radírozás ismerős, Barnit soha nem lehetett hasra tenni,mert így ordított. Mindent későn kezdett. De én nem erőltettem, semmit. Aztán úgy beindult nekem , hogy hamarabb elkezdett járni,mint az aki már ideje korán mindent csinált. Szóval csak ne aggódj, ha nincs el hason.

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Babuci!

Na akkor Tiszta berti ebben, ő is csak annyit cicizik amennyit éhes. Viszont mostanában többet cicizik este mégsincs több tejem szóval nálam ez nem működik, engem már nem is izgat a téma.Így is javarészt tejcis, aztán ennyi. Ha 2x kell pótlás 2x adok ha 1x egyszer, sokszo rmegcsinálom aztán kiöntjük mert nem is az volt a baj :lol: Viszont most ébredezik, valahogy most a nappali alvás nem megy pár napja jól :roll:

Utazóágyban Kép

Ez a helyem amíg a anya eszik :D Kép

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Tusi, csak módjával:-) mi is használjuk a klímát. Rá persze közvetlen soha nem ment, mindíg ott ahol éppen nem volt. Nem volt baja tőle.
Ja, egyébként csak kíváncsiskodunk a fejében:-))) állítólag sok mindent kitudnak fűrkészi odabennt az uhun. HÁt elmegyünk akkor, ha már van ilyen, és nem kell fizetni érte:-)

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Manó, nagyon cuki ez a srác!!!! és még milyen szép még mindíg a szeme!!!! Hát ő sincs elgyengülve ahogy nézem:-))) De jó ötletet adtál. MÉg eszembe nem jutott az etetőszék!!!:-))) mindíg csak protalanítom, mert ugye Barni már nagyfiú elég régóta, és asztalnál eszik:-))) Pedig a mienk is dönthető. Na megyek és ki is próbálom, most fejezte be a hamizást:-) na igen az enyém elveszi sűrűn is, de ha éhes is mostanság csak 3-5 perceket szopik és kész :shock: Nem tom milyen slungal szívja, ha ilyen hamar végez :roll:

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


ja, még valami.. itt senki nem koszmós??? Bazsinak már harmadjára :shock: :shock: :shock: ma megint összemaszatolhatom a vazelines cuccal. Na ilyenkor nem bánnám ha nem lenne haja :wink:
Nemtom már ki írta, hogy mekkora sérónk van. Na igen, mint a képen láttátok, nem apától örökölte:-)))) Már hétvégén azzal nyaggatott, hogy vágjuk le :shock: Na igen, gondoltam, is hogy neki nehogy több haja legyen , mint neki :lol: :lol: :lol: MÁr nagyon ritkul, de még nincs bohóc sérója. Barninak foltokban hullott ki, és rettentően bénán nézett ki, ugyhogy mindíg aprítottam ollóval, aztán neki ugrottam géppel. Csináltam magamnak kopasz gyereket:-)))) Hamar be is erősödött.
Na jól itt ragadtam:-))))

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Manó: iró helyes fiú Berti! :)

Lányok most akarok utazóágyat venni, szerintetek érdemes még bele emelőbetét venni vagy már nem?

Babuci: könnyűszerkezetes házban laktok? A barátnőméknek is hasonló elrendezésű könnyűszerkezetes házuk van, csak azért kérdem , mert nagyon hasonló :).

Tusi: mi szerdán megyünk uh-ra. Titeket nem küld a doki néni? Elvileg mindenkit küldenek.

Kép
vargaviki
 
 


Era!

Csak neked, félkezesen :lol: Babé koszmó elleni sampon, gyógyszertárból . kb 3. mosásra eltünt a koszmó, elő sem jön azóta és szupi illatos. 1300 Ft kb.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


VViki!
Nem küld. Kellene? :? Milyen UH-ra egyáltalán? Csípőszűrésre is csak önszorgalomból megyünk. Rákérdeztem kétszer is a dokinál, de azt mondta nem kell mennem, minden rendben Zitussal. Én meg úgy vagyok vele, hogy nyugodtabb vagyok, ha látja egy szakorvos. Úgyhogy stikában megyek az sztk-ba, nem is szólok neki róla, nehogy megsértődjön...

Kép
Kép
tusimi
 
 


Egyébként azért írok ma ilyen sokat, mert Zita f2 óta alszik. Az előbb behoztam a kocsiból, és mostmár csak fölkeltem, délben evett utoljára... Pedig tudjátok milyen konzervatív vagyok, kb. 3 óránként etetés, keltegetés, de ma délelőtt annyira de annyira hisztis volt, hogy most örülök, hogy alszik. Éjszaka rosszul aludt, nyűglödött, hallottam félálomban (én sem aludtam emiatt rendesen), nem tudom mi volt vele, végül csak reggel f6-kor kért enni. Lehet, hogy nem aludta rendesen ki magát az éjszaka? De mégis miért? Fene se tudja, de mostmár tényleg fölkeltem, 4.5 órája nem evett, ilyet kizárólag éjszaka szokott, a másik meg hogy nekem ilyan nagyobb szünetektől már másnap kevesebb a tejem, :evil: , örülök, hogy pár napja visszaállt, úgyhogy mentem, pusza.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Tusi, Banyus, örülök, hogy tetszik a ház :) Nekem is, nagyon imádom ezt az egy légtért :) Mindig panelban laktam ráadásul 50 nm-en. Így annyira fura volt mikor beköltöztünk, hogy olyan nagy távokat kell megtenni... :) Egyébként 120 nm az lakótér + 20 nm terasz.
És még van egy 50 nm-es garázs, ami ketté van osztva, az egyik rész egy nyárikonyha + zuhanyzó+Wc (de ez még csak ki van festve nincs megcsinálva készre), a másik része garázs.

Vargaviki! Nem könnyűszerkezetes, hanem 38-as téglából van és nagyrészt saját tervezés :) Bár biztos, hogy sok ilyesmi ház lehet, mert kényelmes így nagyon. De elvileg úgy készült, hogy én lerajzoltam, hogy mit szeretnék és a tervező meg megrajzolta.
Bence nagyon édes pasika! Milyen sármos pofija van már most!

Tusi! Hannának azért van két ágya, mert a szobánkban kezdte a pályafutását :) Aztán áttettük a szobájába, de mivel többet aludtam a fotelban mint az ágyamban, ezért most visszakerült a szobánkba.... :? Egyébként egyik ágy sem a miénk :) :) :) A hálószobai a barátainktól van kölcsön, a kék meg a férjem tesójáéké volt, de nekik már nem kell. Sőt a járóka is kölcsön van :D
Ha már kaptuk őket, akkor úgy voltunk, hogy így kényelmes, mert mindenhol lesz helye :)
Nálunk is van padlófűtés, én is szeretem. Azt mondják nem jó a babák miatt, mert 50 centin lebegteti a port... De mikor Hanna odakerül, hogy mászik rajta, akkor pont nem kell, aztán már mire megint kell elvileg járni fog :) :) :)

Egyébként nem hülyeség ez a vendégség kérdés... ha már jó idő lesz én szívesen csinálnék egy bográcsolást... mit szóltok hozzá?? Akkor legalább megismerhetnénk egymást élőben meg a kicsik is már ismerkednének egymással... :)

Na megyek, mert nyüszizés van és a lecsóm is odaég :)

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Babuci! A vendégeskedés jó ötlet, bár ki tudja, lehet, hogy a valóságban ki sem álljuk majd egymást! :D Mindenesetre nagyon érdekes lehet élőben is találkozni, olyan mintha barátok lennénk. Végülis azok vagyunk, virtuális barátok. Volt már valaki ilyen összejövetlen? Banyus, nem te írtad hogy voltál már ilyenen? Vagy Manó volt az?

Kép
Kép
tusimi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: