Új privát üzeneted érkezett!

Tünde!

Igen, már a 31. héten vagyok, hamarosan itt a vége. Eddig minden jól ment, remélem, továbbra is így marad.



Szép napot!


Brigi

Kép
Kép
Kép
britta
 
 


Bogáncs :D

Meg tudlak érteni. Talán majd idővel egy kis kutyus enyhít majd a fájdalmadon.

Tüncsi :D

Fél hétre megy a drukk! Bizti minden rendben lesz! Elvégre már gyakorlottak vagytok!

Britta :D

Én ilyen idősen szültem Krisit, remélem ti tovább húzzátok. Csak egy jó tanács: amit még nem döntöttetek el, itt az ideje! Már nem sok van hátra, úgy elrepül az a pár hét!

Wish :D

Már nem emlékszem, mi volt nálatok a gond, de látod, ilyenkor sokkal egyszerűbben megy a teherbe esés. Csak pozitívan!

Puszi mindenkinek. Hajrá!
boboka4
 
 


Sziasztok!


Nati :)
Köszi a Rennie-s tippet, de most meg nem ég a gyomrom pár napja :shock: nem mintha hiányozna 8)
A baba súlyát nem szokta nézni a doki, csak mérni szokta a millimétereket :) De szép nagy feje van, az biztos :roll: :oops:


Tiza :)
Hajrá próbálkozás :wink:
Párodnak jobbulást :P Ilyenek a férfiak, meg akarnak halni egy kis betegségtől :twisted:


Tüncsi :)
Hát igen, megnyugtattál, ami a hányós dolgot illeti :) :roll: :?
A ma esti dokihoz sok-sok drukk! Biztos minden rendben lesz, ne izgulj :wink:
Majd gyere és mesélj :!:


Boboka :)
Örülök, hogy a nyomásod fele már alakul. A másik értékre mit mond a doki?
Az jó dolog, hogy tudtok éjjel aludni. Használjátok is ki az időt, mert nemsokára nem tudtok :wink: Hamar elrepül a hátralévő pár hónap :P



Rólunk...
Megvagyunk, viszonylag jól is vagyunk... Néha a májam mintha szétszakadna, meg a hasam kidurranna, mert a kispöcsös igen aktívan dolgozik odabent :lol:
Nem tudom az normális dolog, hogy amikor ülök, akkor olyan érzésem van alul, mintha ki akarna buggyanni valami? Mindig megijedek, hogy tán a magzatvíz fog elönteni :roll:
Úgy élvezném az utolsó heteket, napokat, de sajnos nem megy :cry: A munkahelyem keveri ismét a sz@rt, de annyira, hogy már jogorvoslathoz kell folyamodnom, mert be akarnak csapni táppénz ügyileg!!! Teljesen kivagyok készülve idegileg :cry: :cry: :cry:
Vendég
 

 
 

Boboka!

Köszi a tippet. Mindent igyekszem időben elrendezni. De azért szeretném a lehető legtovább bírni.

Kép
Kép
Kép
britta
 
 


Haga
hát nekem az utolsó egy hetem volt kegyetlen, nem tudtam aludni, enni, ülni, feküdni, semmit... Sajnálom, hogy a melóhelyeden bunkók

Wish
jöjjön meg! :) Nekem már 3x van itt piri kartársnő. Vhogy most nem bánom, hogy jön. Most egyik éjszakázás közben öntött el, Uram mondja: nem lesz kistesó? én meg hullafáradtan: még az a szerencse... De persze örülnék neki, de nyárig nem bánom, ha csak 1 gyermek fáraszt:)

Kismamik
várunk minden uh-infót nagy izgalommal!

Nálunk jól megy a hozzátápi. Délelőttönként zöldség van: cékla-krumpli, répa-krumpli ilyenek. Délután: barack, vagy banán, vagy alma ill. ezel kombinációja. Szopi napközben 3 v 4, éjszaka 1 v 2.
Céklaevés a nagyival: Kép

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma :)
Marci is így szokott kinézni célkázás közben. Ő mindent imád. Szopit csak az éjszakai műszakban szereti. Este lefekvéskor, hajnalban és este. Napközben már kajcsi után csak pár kortyot nyomat.

Haga :)
Ne hagyd magad!!! Iszonyat a munkáltatók mit meg nem tesznek egy kismamával. Ilyenkor ötször olyan nehéz tolerálni. Én anno mindenen elbőgtem magam.
(Jelentem most is könnyen megy. Terhesség előtt nem voltam ilyen picsogós.)

Tüncsi :)
Hú, már nagyon várom az eredményeket.

Én szorgalmasan csinálom az lh teszteket. A mai mintha jobb lenne, mint tegnap-tegnap előtt, de nyák semmi. A hőm pedig reggel 36,9 volt. Azon gondolkodtam, hogy talán már le is késtük? A fene sem tudja. Szerintetek van halvány második csík az lh teszten, ha már volt tüszőrepi? Ma vagyok a 13. napon (asszem).

Kép
Kép
tiza
 
 


Bogáncs :)
Jaj, részvétem a kutyus miatt. Én ezért nem nagyon akarok ebet a házhoz, mert olyan családtaggá válik és akkor meg úgy tudja sajnálni az ember. Megértelek.

Kép
Kép
tiza
 
 


Megjöttem dokibától. Hát nagyon rendes, kedves meg alapos volt. Ilyennek kellene minden dokinak lenni. Jót választottam. :) Igaz, csak erre az UH-ra, de valszeg majd 4D-re is hozzá megyünk.

Naszóval. Van egy 7 mm-es petezsákom, benne egy szép szikhólyag (az a kerek kis vmi). :)

Íme:
Kép
gtünde
 
 


Tüncsi??? :wink:
Vendég
 


Na, megelőztél :wink:


Gratula, tudtuk hogy minden okés lesz!!! Hurrá!!!
Vendég
 


Haga
Köszi!!! :D Most én is happy vagyok. Legközelebb majd a szívhangért izgulok. :roll:
gtünde
 
 


Sziasztok!

Elég régen írtam már hosszan és most is csak szomorkodni jövök, ha nem baj. Szopi-ügyben lassan már kezdek idegileg felőrlődni. Egyszerűen, ha a világ összes szakirodalmát elolvasom sem tudok rájönni, mi a baj. :cry: Hol a hiba?
Mennyire normális az, ha a baba, aki egyébként, szeret cicin lógni, ha csak cumikázni akar, ha etetném, akkor kb. két perc után ordít, ellök, de ha éppen folyik a tej, akkor is elfordítja gyakran a fejét... Volt már bármelyikőtöknél olyan, hogy vákumot sem csinál, amikor cicire rakod, csak csúszkál rajta? Bármikor volt olyan, hogy sírt, amikor etetni próbáltad? Jobbára csak félálomban eszik normálisan, egyébként pár gram után abbahagyja. Bármit csinálok, nem képes annyi ideig szopizni, hogy nagy valószínűséggel jól lakjon.
Most már ott tartok, hogy mérlegfüggő lettem, mert egyszerűen nem hagyhatom, hogy 20-30 ml után azt mondja, kösz, abba is hagyom. Tudom, hogy a tejmennyiség önmagában nem mond semmit, de ha nem kínálgatom állandóan, ő 2-3 óra kihagyás után is ezt csinálja. Az meg már a kiszáradáshoz elég csak. Ráadásul még mindig tart nála a világutálat (bár már a napi 10 óra sírásidő kb. 60 %-ra csökkent), de emiatt még arra sem hagyatkozhatom, hogy szopi után elégedett és nyugodt, mert alvás is napközben össz 1-2 óra van (az is kendőben).
Így is csodálkozom, hogy - jó, rengeteg kínlódással - de eddig szépen növögetett, holott kb. napi 5-600 ml- eszik meg. Így viszont egész nap szoptatom, ami asszem már nem tartható sokáig, mert Julira alig van időm (most a háztartásról már ne is beszéljünk), játszásaink a mondókákra redukálódtak, mert szopi közben minden energiám arra megy rá, hogy Sárát a cicin tartsam.
Szóval ilyen eszmefuttatás után, ezek a kérdések futkároznak bennem: Sára érdekében: szabad-e feladnom ilyen könnyen, hátha a 3. hónap valami döntő változást hoz és/vagy Julcsi és a kis családunk nyugalma miatt, szabad-e még sokkal tovább próbálkoznom, ha nem következik be nagyobb változás? Mit válasszak?
Bocsi, hogy ilyen mélázgatós vagyok most, és nem reagálok senkinek sem (de olvasok azért esténként), de nagyon jó kiírni magamból, ha már tenni nem tudok semmit ellene.
És nagyon megköszönök előre is minden tapasztalatot vagy ötletet. Ez az utolsó hónap, amit adok magunknak, úgyhogy még utoljára összekapargatom a idegrendszerem és a lelkecském darabjait, és várom a csodát. :wink:

A friss pocakosokkal pedig nem tudok betelni. :D Sokat gondolok rátok ám! :wink:

KM

Kép
Kép
kismok
 
 


Kismok
Jaj, annyira sajnálom, hogy ennyire nem megy a szopi. Jó ötletem nekem sincs. :? De nem lenne érdemesebb fejned és üvegből adnod? Akkor anyatejet inna, és talán meg is inná. Én nem hiszek benne, hogy 3 hónap után akkora változás állhatna be. Annak meg nincs értelme, hogy teljesen kimerülj!!
Mondjuk Réka sem volt az a nagy szopigép. Az elején ugye ébresztgetni kellett a sárgasága miatt, utána meg letudta az egészet 10 perc alatt. De volt, hogy 5 perc alatt is végzett. Ő is volt, hogy 30-at evett, de a napi összes azért mindig megfelelőre jött ki.
Szóval, én a cumisüvegre szavaznék. Hátha beválik, jól teleeszi-issza magát és alszik is tőle többet. Végül is sok energiát beleöltél, senki nem fog megszólni. Ráadásul így Julcsival is többet foglalkozhatsz, nem a szopiról fog az egész napod szólni.
Na, tőlem ennyire futotta. :?
Puszi
gtünde
 
 


én is kicsit kimerülten...de ..

Tünde :lol: és Babcsi :lol:
Hatalmas gratula Nektek a petezsákocskákhoz, s természetesen továbbra is nagyon szurkolok, hogy minden a legnagyobb rendben legyen!!!!

Kismok :)
Nagyon sajnálom a szopit, s nem tudok okosat írni, így nem is adok tanácsot. A véleményem viszont az, hogy semmiképpen se tedd tönkre magad/magatok emiatt, ahogy Tünde írta Te MAXIMÁLISAN MINDENT MEGTETTÉL, van ami nem megy...

Bogáncs :D
Részvétem :cry:

Tiza :D
Hajrá kistesó, szerintem is Ti lesztek a következőek!!! :wink:

Emma :D
Zalán tündérbogár!! Nagyon jól néz ki :wink: pont úgy, ahogy ilyenkor a babáknak ki kell nézniük :wink:

Haga :D
Munkahely miatt próbálj minél kevésbbé aggódni (persze tudom, hogy könnyen pofázom :oops: ), s tényleg élvezd ki a babavárás minden pillanatát!

Wish :D
Jó hallani rólatok is! Balázs már nagyon nagy, tényleg hihetetlen, hogy mindjárt 1 éves.....

Tényleg, utólag is nagyon boldog névnapot a kisBalázsoknak!!
Barbi, Wish és Tündi adjatok egy-egy puszit a kicsi fiúknak!!

Mi tegnap voltunk északon, Marci nagyon jó fiú volt...itthon ettünk, kocsiban szunya, kis vásárlás, majd a CundA-ban tisztába tettem, megszopiztattam, s aludt tovább, mi pedig vásároltunk tovább, s kocsiban hazafelé végig szunya, hazaértünk, s újabb kaja...mint a mesében, pedig nagyon paráztam előző nap, még a tejcim is kiürült a bal mellemből :roll: kétszer "evett" 0-t tegnapelőtt délután a bal ciciből :roll:
Ma is "busójárás" volt nálunk, így már nem nagyon látok...
Ma itt volt megint a barátunk tündéri négy éves kisfia, s hát nem nagyon tudom elképzelni (Barbi, Tündi, Bobóka ne is figyejetek :wink: ), hogy mit lehet kezdeni egy kicsivel, s egy picivel, ha nincs nagytesó vagy apuka a közelben :roll: Egyszerű kérdés: nagynak ki kell törölni a popsiját, kicsit éppen szopiztatod...ő kiabál a wc-ről :shock: :roll: mit csinálsz??? stb..stb..stb..de biztos, hogy van megoldás, csak nekem ez most nagyon elképzelhetetlen :oops:

+1 kérdés, lehet -e, s ha igen mennyire intenzíven tornázni??? úgy tudom, hogy még több folyadékbevitel mellett igen :roll: kaptam szobabiciklit, s taposógépet :lol: , s még fogalmam sincs, hogy mikor, de nagyon szeretném egy kicsit használni "őket" :roll:

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


hűha...ma vagyunk két hónaposak :lol: :lol: hétfőn oltásra megyünk a Drágával :cry:

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Kismok :D

Én is Tüncsi módszerét választanám.

Puszi mindenkinek. Hajrá!
boboka4
 
 


Sziasztok!
GRATULÁLOK AZ UJDONSÜLT KISMAMIKNAK!!! Olyan jó látni, hogy egyre többen vagytok! :wink:
Olvaslak Titeket, csak sokszor nincs időm írni :(
Kismok: Sajnos mi most értünk abba a fázisba ahol Ti is vagytok. Egyre inkább nem szerene szopizni Barbi, pedig rengeteget tettem azért, hogy tejem legyen. Sajnos nekem is be kellett látnom, hogy a cumisüveg nagy úr. Így nyugodtabb, többet alszik és szépen gyarapodik. Igaz én nem fejem a tejet, hanem tápszert kap, mert a tejet üvegből nem issza meg :? hogy miért nem azt nem tudom de a tápszert igen. Én is mindent megpróbáltam de sokszor ordítva fordítja el a fejét pedig mind a két ciciből ömlik a tej. Vagy megszívja és elengedi, és nézi ahogy folyik és ezt 5x-6x eljátsza aztán jön az ordítás, és akkor indulok tápszert gyártani neki. Nálunk biztos nagy szerepe volt, hogy az első egy hetet külön töltöttük, de már nem bosszankodom, éhen nem fog halni, én tudom, hogy mindent megtettem hogy szoptathassak.
Felébredt a főnökasszony a délutáni szunyából 12 óta alszik :lol: megyek etetni.
Ilyenek vagyunk:
Kép
Kép
Kép

drumka
 
 


Viki :D

Barbi egy tündérbaba :D
Szerintem nincs jelentősége a külön töltött egy hétnek. A koraszülött babák több hetet v hónapot is külön töltenek az anyukáktól, utána van aki szopizik, van aki nem. De én sem tudom, ez mitől függ.
Az pedig szerintem nem igaz, hogy az anyatejes babák ellenállóbbak. Hogy lekopogjam, nekem Krisi még nem volt beteg. Szerdán meg két oltást kapott egyszerre, de meg sem kottyant neki.

Puszi mindenkinek. Hajrá!
boboka4
 
 


Kedves Drumka sorstárs!
Neked van valami ötleted, hogy nálad mi váltotta ki ezt? Miért kellett külön lennetek, ha meg szabad kérdeznem? Akkor kapott cumisüveget, ugyi?
Sára még cumit sem látott eddig, semmilyen formában, tehát nálunk cumizavar is kizárva.
Ma nagyon extra programot csinálok. Van ez a Szoptanít nevű készülék, amit egy szívócsövecskén át a cicihez kell vezetni. Na már most némi anyatejet rakok bele és addig is míg épp nem jön neki semmi ciciből (ez nálam 10 mp és 5 perc között szok lenni ált. - idegi állapotomtól függően), megnyitom a tartályt és innen kap, aztán amikor megy neki, akkor onnan. Így elértük, hogy kb. 30 perc alatt jóllakik és megeszik 100-110 grammot, ezzel pedig elvan 2,5-3 órát. CSak marha macerás, mert ezzel elég érdekes lenne, nyilvános helyen szoptatni, néznének mint a moziban, hogy mi a fene lóg a nyakamban... :D
Sárának egyre jobban látom, hogy talán a kifáradásával van gond és mivel kifárad, ideges lesz és nincs kedve szopni, így vagy ordítani kezd, vagy bealszik. De mivel éhes, nem alszik, csak 10-15 percet, aztán kezdődik az egész elölről. Ma volt hogy aludt fél órát is, ami nálunk nagy szó.

Szilvi :D
én már be tudom Julit pelusozni, úgy hogy közben Sárát büfiztetem :!: :lol: De hordozókendőben is elvan egy fél órát, miközben etetem Julcsit vagy játszunk vele. Mondjuk szervezni, azt kell... :D

KM

Kép
Kép
kismok
 
 


Drumka :D
elfelejtettem írni, hogy csodaszép ám a kislányotok! És milyen nagy! Legalább is a képek alapján. :D

Kép
Kép
kismok
 
 


Sziasztok!

Tünde örülök annak a kis 7mm-esnek :wink:
Haga,már nem sok van vissza,sokat gondolok rád,én ebben az időben voltam úgy, hogy sehogy nem volt jó,ráadásúl kánikúla volt, és már nagyon vártam,hogy eljöjjön a finish.
Drumka, csodaszép Barbi, édes kis érdeklödő tekintete van :)
Emma,és Zalán is nagyon szép kiskrapek, igy céklásan is.
Dani még nem is evett céklát :oops: , hol veszitek piacon?
Nálunk is megy a hozzátápi, sütőtök az nagyon bejön, de mindent megeszik. Sárgarépával finoman bánunk, mert rendkívűl szorúlást okoz nála. Gyümiket imádja, húsit még nem ettünk. Általában este 9-től, reggel 5-6-ig alszik, de ekkor már olyan fitt, hogy nem lehet még egy kis alvásra bírni :lol:
Dobok egy képet.
Kép

Kép
mona76
 
 


Sajnos mióta van hozzátápi, Daninak nem kell napközben a cici :cry: , csak reggel és este igényli :? . Nem fejem,mert ugye akkor mindig több lesz, igy is estére már dagadnak, kő kemények.

Kép
mona76
 
 


Köszönjük a dícsérő szavakat! :D
Kismok: Sajnos fogggalmam sincs mi lehet az ok. De úgy veszem észre, hogy fáradságtól függ. Ha nagyon fáradt akkor egyáltalán nem fogadja el a cicit. De igazából még nem tudtammegfejteni hogy működnek ezek a kis gyerekemberek. :roll:
Sajnos az egy hét különlét úgy jött össze, hogy Barbi 4000 grammal és 56-cm-rel született. Én megvoltam fázva és nem tudtam elég nagy levegőt venni a tolófájásoknál, így szegény sokáig "liftezett" a szülőcsatornába aminek ödémás fej lett az eredménye. Ez alapjában nem lett volna gond, ha a gyerekorvos nem pánikol be amikor Barbi nem sírt föl csak csendben szuszogott a fáradtságtól. Azonnal hívták a Cserny mentőt aki odajöttek igaz nem volt indokolt de elvitték az az Üllői úti gyerekklinka PIC osztályára. Én szombaton már nála voltam semmi baja sem volt de azt mondták előírás, hogy 5 napig bent legyen. Mivel szombaton leléptem a kórházból, így vasárnap már megírták a zárómat hogy nyugodtan tudjak Barbihoz menni. Hétfőn is bent voltam de kedden nagyon rosszul éreztem magam így Barbi látogatása után bementünk anyóshoz a kórházba aki akkor éjszakás volt és mondtam nézzenek meg mert nagyon fáj amikor levegőt veszek. megvizsgáltak és kétoldali tüdőemboliám volt + folyadák a mellhártya között. Így engem bent tartottak. Innem jött az 1 hét. Sajnos mire kiengedtek napi 10 ml volt már csak a tejem. Aztán nagy nehezen visszahoztuk a tejet Laktoherb teával meg miegymással. Ezért nagy kudarc nekem hogy Barbi nem akar szopizni. :(

drumka
 
 


Mona :)
Nem semmi, hogy a hozzátápi ezt váltotta ki. Pedig az elején csak egy evést kellene mással kiváltani. Olyan mások ezek a babák.
Nálunk meg csak szopi van még, mást nem akar.

Kismok :)
Sajnálom a szopit, tudom, milyen szenvedni vele, volt részem benne kétszer. Nagy a kitartásod! Én most nagyon szerettem volna szoptatni, na de ennyire, hogy 7 hósan még mindig csak az van :roll:
Nem lehet valami anatómiai eltérés a szájban? Vagy valami kiválasztódik a tejben, aminek az íze nem jön be neki? lehet hülyeségek ezek...

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Sziasztok!
Én is rég jöttem, a héten iskolanézőbe jártunk és egyre bonyolódik a helyzet ennyi gyerekkel. Ha ránézek most Ágnesre és visszagondolok, hogy ilyenkor született Márton mellé Janka :roll: :lol:

Kismok, sajnálom, a szopi dolgot, sajnos nem tudok okosat írni, ameddig kitart a türelmed és nem megy a többiek kárára addig szopizzatok. Sajnos ha már két gyerek van akkor szopimacera nélkül is valamelyik kicsit háttérbe szorul amit az ember próbál újra egyenesbe hozni, de néha borzasztóan nehéz. Nálunk mindig van egy ügyeletes féltékeny vagy hisztis, sírós, bújós vagy rosszcsont...

Szilvi, ilyen volt amikor egyik kicsi másik pici...
És most gyorsan sokat írjatok, hogy új oldalra ugorjunk :lol: :lol: :lol: :lol:
Kép
amica
 
 


Amica
OK! Gyorsan írok!! :lol:
gtünde
 
 


Hm. Nem volt elég. Asszem még 3 kellene.
gtünde
 
 


Ja, nem. Lehet, hogy 1 is elég.
gtünde
 
 


Mégsem.
gtünde
 
 


tünde, nagyon édes ficikéről ez a 2 kép :lol:

Kép
mona76
 
 


Drumka :D
sajnálom, hogy ilyen "kalandokkal" indítottatok, de az a fő, hogy most már minden rendben van veled is, meg a kis Barbival is.

Nelli :D
bár én nem vagyok doki, de sztem Sára szájberendezése okés, a tej meg nem tom..., sztem az is tejízű :lol:. Én leginkább még mindig az autoimmun nyavajám okozta babaszopóreflex-beli gondokra tudok gondolni. CSak kár hogy nem tudok ilyen sorstársakat találni, mert vagyunk vagy 500-an az országban és elég nagy lutri kell hozzá, hogy olyant találjak, aki épp szoptat, vagy próbált szoptatni... :?
Ez van, majd lesz valahogy... Ahogy dédmamám mondta mindig: olyan még sosem volt, hogy sehogy se lett... :lol:

KM

Kép
Kép
kismok
 
 


Tüncsi
Jaj, de csodálatos! Imádok ilyen képeket nézni! Gratulálok!

Szilvia
Gratulálok a 2 hónapos korhoz :)

KM
Nagyon nehéz tanácsot adni.... Én is nagyon-nagyon akartam 4 hónapig eljutni szopival... de nem ütköztem ilyen ellenállásba... Nem vagyok biztos, hogy tudnék küzdeni egy nagyobb gyerek mellett.
Bárhogy döntesz, kívánom, hogy a legjobb legyen, és főként, hogy tudd elfogadni, és ne szomorkodj!

Drumka
Barbi tüneményes kiscsaj
:D

Mona
Nagyon helyes a gyermeked! Céklát a Corában veszek bio-t.

Mi jól vagyunk, küzd Zalán a helyváltoztatásért, néha más sikerül hátrafelé kúszni egy kicsit.

Kép
Kép
emma1976
 
 


Voltunk ma mérésen, és Brigi baba lemozogja a gyarapodást, mert 5 hét alatt gyakorlatilag nem hízott semmit (20 g-mot) :( 6820 volt, és most 6840 g. Nem elég már így a tej, de enni nem akar mást. A doki is mondta, hogy erőltessem, vezessem rá, de könnyű azt mondani!

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Boboka :lol: bocsika hogy ritkán jövök,de hála az égnek nem ölelgetem a nagy fehér istent :lol:
A munkahelyemről kaptam egy kis melót ami most jól jöjjön,reggel fél nyolc felé indulok és este hatra érek haza ,a,maradék idő Balázs babáé,így már éjjel nincs kedvem a gép elé ülni,ma nem mentem de holnap már dolgozzom


Köszönjük mindenkinek a névnapi jó kívánságokat.

Babcsi :P annyira,de annyira örülők neki,vigyázz nagyon magatokra.

Tündi :D most hogy visszolvastam eszembe jutott hogy doki nekem petezsákot látott szikhólyagot nem mondta,pedig ott kellett lennie vagy nem?. Csütörtökön megyek uhra akkor már szívhangnak is kéne lennie,már a 8-dik hétbe léptem. Én álomkórba szenvedek és a melleim vannak megduzzadva más tünetem nekem sincs! :wink:
Próbálok sűrűben jönni.

Puszi Mindenkinek

Képbabafalva.hu vonalzó
zbarbi
 
 


Nelli :D
teljesen átérzem a helyzeted! Julcsi kb. 8-9 hós koráig jóformán nem evett érdemleges mennyiséget semmiből, sőt utána is nagy kínnal kellett minden kanállal beleimádkozni, pedig ő nem is szopiból kapta az anyatejet. Ekkor ő is jól megtorpant "súlyilag" és az "erőltetést" javasolták, ami persze nem jött össze nagyon, mert csak még nagyobb ellenállásba ütköztem. Az a baj, hogy nem minden gyerkőc érett még a pürés kajákra ennyi idősen, akkor sem ha a védőnéni ezt javasolja. :? Aztán kb. 10 hós korától kezdett nagyobb (tejes étkezést kiváltó) mennyiséget enni, de akkor már párolt, petrezselymes rizsből meg ilyenek. Nálunk jóformán a reszelt alma, krumplipüré korszak ki is maradt. :roll:
Kézbe adható rágcsikkal próbáltad már? Pl. én félig megfőztem neki egy vastagabb répát és a kezébe adtam rágókának, vagy 8 hós kora után kapott egy darab kenyérhéjat. hogy legalább szokja az ízeket.
Kitartást kívánok nektek, egy pár hét múlva csak történik valami változás.
KM

Kép
Kép
kismok
 
 


Nelli,
ez nálunk is így volt. 10hónapos korukban már nagyon rágta a fülem a védőnő, akkor némi almaféle, de "enni"csak egy évesen kezdtek el. Márton elfogadta a pépesebb kajákat a lányok egyenesen darabossal kezdtek :lol:
A súlyuk ilyenkor kicsit stagnál, de fejlődnek másban, növekednek is, ne aggódj :wink:

Kép
Kép
Kép
amica
 
 


Nelli :D

Úgy látom neked is sportos típusú babád van. Az enyém is inkább szálkás izomzattal rendelkezik, minthogy az a gömbölyded típus lenne. :D Hú de ismerősek ezek a gondok. Bár én már ott tartok, hogy esténként megiszik kb. 50 ml tápszert. Napközben amit megeszik kis reszelt almát, meg krupmlipürét, az olyan mennyiség, hogy szinte nem is számít. Én sem tudok már mit kitalálni,amit adhatnék neki.

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34
 
 


Timi :)
Tudom, hogy hasonló gondod van, csak még Nálatok van idő, hisz van közöttük 1,5 hónap. Remélem, Nálatok addigra megérik a dolog.
Én tápszert nem szeretnék adni neki, mert tejem van, azzal nincs gond, csak mivel sokat mozog, meg ugye már elmúlt 7 hós, így kellene mellé más is, hogy hízzon. De mostanra túlléptem megint rajta, mert 1) belé nem tudom tömni, így marad a türelem, a próbálkozás, 2) nagyon ügyes, értelmes kisbaba, és külsőleg is jól néz ki, így nem gondolom, hogy baj lenne :lol:
Nálatok is ilyen a helyzet, szóval tessék engem követni a gondolatmenetben :lol:
Meggyógyultatok?

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


:D Nelli

Na, most bajban vagyok. Elég ritkán jövök mostanában, úgyhogy fogalmam sincs, hogy melyik betegségről van szó. Visszaolvasni meg most nem nagyon van időm. Szóval a nagylányom már kétszer meggyógyult, kétszer vissza is esett, és most megint hallottam reggel, hogy fújja az orrát, meg köhög.
A férjem meggyógyult. Én a köhögésből úgy ahogy kikecmeregtem, de én meg a múlt héten haldokoltam. Kicsit izé ilyet leírni, de olyan vírust sikerült benyalnom, ami hasmenéssel jár. Hát ne tudd meg.... Annyire legyengített, hogy anyukám volt itt két napig. (Na szóval ez az amit nem tudok, hogy írtam-e már, ha igen akkor bocs az ismétlésért). Hála az égnek ebből is kilábaltam már. De lehet, hogy írtam, hogy emiatt megint visszaesett a tejem. Most megint már harmadik napja, óránként mellre veszem Annát, hogy visszahozzam egy kicsit a mennnyiséget. Nem tudom ez ilyenkor sikerülhet-e még. Napközben még nem kelleet pótlást adnom, csak este adok neki, de pl. tegnap egy kortyot sem evett belőle. Szóval köszönjük, már egész jól elvagyunk. Még a Pici bírja a legjobban a gyűrődést. :D

Segítséget szeretnék kérni. Ötleteket kérek, hogy mit lehetne adni a Picúrnak. Nem nagyon akarok bolti bébiételt adni neki, hanem szeretném én csinálni neki a kaját. De a kruplin, a sütőtökön, meg a sárgarépán kívül nincs ötletem mit adhatok neki.
A céklát írtátok, de nem tudom azt hogy adjátok neki. Simán megfőzni, aztán ennyi? Kimondottan kajára gondolok, nem gyümölcsre. Előre is köszi annak, aki tud segíteni.

Na, megint sok voltam. :oops:

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34
 
 



Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Tücsi :D Boboka :D Tiza :D

Köszönöm az együttérzést!

Tücsi :P

Húú, de jóó, hogy ott az a 7mm-es!!!!!!! Ilyenkor mindig kicsit izgul az ember az uh előtt. Úgy emlékszem Tiza meg én is mindig paráztunk kicsit, de aztán meg olyan megnyugtató!
Ez a doki most debreceni, vagy el vagyok tájolódva? Ficiről nagyon édik a képek, már milyen nagylány!

Igen, tistutyának már jobb remélem. Egyszer majd talán lesz másik, de mostanában nem.

Tiza :D

Nagyon ügyes vagy, hogy megy már a kistesó gyártás!!! Drukkolok nagyon!
Igazad van egyébként, most én is gondoltam, hogy többet nem kell négylábú társ, mert tényleg családtaggá válik és akkor megint elviselni, hogy nincs, mert hát ugye ők rövidebb időre vannak kalibrálva...

Drumka :P

De szép a főnökasszony!
Nem semmi a Ti első egy hetes történetetek sem! Pech, hogy visszatornáztad a tejet és mégsem fogadja el. De ne csüggedj tényleg, megoldod jól.

Kismok :P

Én nagyon bíztatlak szoptatás ügyben, csodás a kitartásod és ha emellett még gyarapszik is, az abszolút siker. A szoptanit nagyon jó ötlet! Az meg már eleve foglalkozás Julcsival, hogy még van erőd mondókázni. Ha kevesebb idő is juz rá, akkor is gondolj arra, hogy a testvérnél nagyobb ajándékot nem is adhattál neki és majd be fog ez pótlódni... :D :D

Amica :P
Sopronban sokat gondoltam Rád. Merre laktok?
Édes az egyik pici másik kicsi képetek :!: :!: :lol:

Emma, Mona :P

Nagyon helyesek a kopék, igazán!!!

Nelli :P

Milyen szép sokáig tart most nálatok is a szoptatás időszaka!!!
Majd lassan rááll a többi ételre, nem lesz semmi baj, ha nem gyarapszik annyit.
Lencus eddig eszméletlen tempóban gyarapodott, tegnap volt 7470g, csak anyatejes. De még nem fordulgat, csak a lábincáit emeli az égnek...

Boboka :P

Hogy vagy? Én tegnap úgy szédelegtem, gondoltam frontok...


Szilvi :P

Ügyesen vásároltatok!!!!Igen állítólag lehet tornászni, csak mfinoman és még több folyadék, de én határozottan érzem, hogy utána kevesebb a tej, de ez is teljesen egyéni. Majd lassan én is újra megpróbálom. Megyünk síelni, kéne egy kis kondi...

Bogáncs

lenke Sopronban mintagyerek volt, kicsit kevesebbet aludt napközben, mint szokott, de összesen ennyi. Élvezte a nagy erdei sétákat, lég nyugodtan viselkedett az étteremben is. Úgy örültem neki. Kicsit nehéz most visszazökkenni.

Kép
bogáncs
 
 


Ma száműzöm a banánt Brigi étrendjéből. Eddig csak gyanú volt, de most már bizonyos, hogy attól hány. Kétszer beteg is volt, így nem tudtam eldönteni, hogy mitől hányt, de most teszteltem. Két pici kanállal evett csak meg, de több mint 1 órát hányt, öklendezett tőle elég ijesztően Ilyenkor allergiás rá, vagy még nehéz a gyomrának?
Szegény, ebből az egyből evett meg egy picit, erre nem kaphatja :roll:

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Bogáncs :D

Köszi, Krisi jól van. Tényleg ő bírja a legjobban a gyűrődést. Holnap megyünk kontrollra: vérvétel+szemészet. Jövő héten koraszülött utógondozó, védőnő és kardiológia kontroll lesz a program. Szóval nem unatkozunk :D
Nekem a vérnyomim kezd beállni, de még így is fáj a fejem és szédelgek, remélem hamar elmúlik.

Lencusról nem sokat írtál. Hogy vagytok?

Timi:D

Nekünk a gyerekorvos a krumplit javasolta először, a tápszert kell vele dústani. Még csak egy pár napja adjuk neki, de már szemmel láthatóan kikerekedett. :D

Nelli :D

Pedig én is a banánt gondoltam a következőnek, de most már elbizonytalanodtam :?

Puszi mindenkinek. Hajrá!
boboka4
 
 


Sziasztok!

Boboka :D
jaj, de jó, hogy már jobban van a vérnyomid! Ne izgulj, nem lesz semmi baj sem most! Neked kell egyébként járnod vmi volt toxémiások gondozására? Sógornőm is az volt az első fiacskájával és most a másodiknál nem jelentkezett semmi probléma, hál Istennek. Krisiről mikor kapunk képet? Tünetekkel hogy állsz?

Bogáncs :D
nagyon jól esett, amit írtál... Komolyan... még el is pityeregtem magam. Mert azért nagyon húzós. Két nyűglődéssel teli szopi között van kb. 1 óra szünet, de mivel nem alszik még mindig, valahogy próbálok altatva játszani Julcsival. Most tényleg nagyon várom már a nézegetős időszakot, hátha kicsit jobban ellesz magában a drága.
A kutyus miatt részvétem. Nekünk is volt már több is és mindig nagyon megsirattuk. Bár mi sosem magunk választjuk a kutyáinkat, hanem ők minket... :D Bogáncs már a 3. talált és hozzánkszegődött kutyusunk. Épp most készül lepaktálni a Benő nevű "kaszanovánkkal" :lol: . Őszintén remélem sikertelen volt a tegnapi próbálkozás! :lol: :lol: Hogy nézne ki egy puli és keverék keverék... :lol:

Nelli :D
sajnálom ezt a banán-ügyet! :? Körtét próbáltatok már? Esetleg répával keverve. Az édesebb mint az alma, hátha bejönne neki...

Tündi :D
mi újság veletek? Hogy vannak a fiúk? és neked van még vizsgád?

Tücsi, Barbi, Babcsi :D
Hogy álltok a kismama-tünetekkel? Remélem egyikőtök sem randizgat a Nagy Fehérrel! :lol:

Szilvi :D
ügyesek vagytok Marcussal nagyon! Bizony mennyivel egyszerűbb szopis babával kirándulni! Nem kell melegítgetni, mosogatni!
Remélem egyszer mi is eljutunk ebbe a stádiumba. :D

Amica :D
tündéri a pici-kicsi képetek!

Sietek, mert Julit most hozza haza a nagypapija, Sára meg mindjárt fortissimo üvölt.

KM

Kép
Kép
kismok
 
 


Tüncsi :)
Grtatula a petezsákhoz!!! Most megkezdődhet az állandó izgulás. Remélem én is nem sokára izgulhatok. Nekem úgy néz ki még mindig nem volt pém. Hőm lent van (bár nem sokat ér méregetni, de ha felkeléssel 36,4, akkor biztos nem volt pé), lh tesztet most csináltam, kétcsíkos. Pedig tegnap meg tegnapelőtt már babára gyúrtunk. Az elsőt Marci megsejthette, mert végigüvöltötte. Megbeszéltük, hogy a tesó szót ezentúl nem ejtjük ki, helyette azt mondjuk "kenyér" (míg Marci rá nem jön, hogy mit jelent, akkor majd váltunk hi-hi.)

Kismok :)
Sajnálom a szopit, de szerintem is kár felőröldnöd magad. Szerintem annál nehezebb. Tüncsi ötletét jónak tartom, habár Marci nem fogadta el egy idő után a tejcsit cumisüvegből.

Haga :)
Most már gondolom kezd izgalmas lenni.

Nelli :)
Hát nem irigyellek evésügyileg. Marci már nagyon sokmindent eszik, de napközben ő sem igen igényli a cicit. Viszont sokszor sír evés közben, de a száját meg tátja, hogy adjam a falatot. Ezt nem értem miért van, végül meg megeszi az egész tányérral, csak az én idegeim mennek tönkre. Először azt hittem, hogy túl meleg a kaja, de nem volt az. Súlyügyileg mi sem dicsekedhetünk, habár Marci 30 dekát hízott (eddig ez volt a legkevesebb) egy hónap alatt, viszont mi kevésről indultunk. Kb ugyanabban a súlyban lehetünk mint Brigi, csak Marci jó 2 héttel idősebb.

Bogáncs :)
Lencus aztán szép súlyban van. Tényleg, bővebb tájékoztatást kérünk.


Boboka :)
Ez a krumpli dolog érdekes. Nekem a doktornő azt mondta mikor panaszkodtam a hozzátápi elején, hogy Marci a krumpliért nincs oda (most már szereti), hogy "ilyenkor még nem szoktunk adni". Anyósom (védőnő) csak lesett, szerinte az a legfontosabb.

Kép
Kép
tiza
 
 


Kismok :)
Igen, próbáltam a körtét, almát, kruplit, sárgarépát, sütőtököt.
Alapvetően a hozzátáplálással van baj, nem a kajával, amit adok, gondolom.

Boboka :)
De jó, hogy rendeződik a vérnyomásod! Ne idegeskedj, próbálj minél nyugodtabb, stresszmentesebb életet élni.

Tiza :)
Akkor Marci is egy filligrán alkatú kislegény :lol:

Így állok az erkély feljárónál:

Kép

És még az egyik kezemet is el tudom engedni:

Kép

Na és ha már állok, ki is szeretnék mászni:

Kép

És itt "csak" ülök:

Kép

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Kinek írhatok, ha megszületett a kisbabánk???


Még egyben, de már nemsokáig...
Vendég
 


Sziasztok,


Megjártuk a dokit van egy szép kis babám akinek dobog a szívecskéje,kaptam fotot páromnak adom valentin napra.
Annyira boldog vagyok :P

barbi

Képbabafalva.hu vonalzó
zbarbi
 
 


sziasztok!

végre egy kicsit ráérek teljesen el voltam havazva mostanság!!!!

mi jól vagyunk Balázs már 6650gramm és 65cm szépen növöget és nagyon sokat kacag!!!
most voltunk védőoltáson és a dokinénit is kiröhögtük amikor a szurit beadta neki!!!!
mi már eszegetünk nem csak tápszert hanem mindenféle finomságokat és szeremcsére nagyon szereti is őket!!!
névnapjára kapott etetőszéket és nagyon szeret benne ücsörögni na meg persze enni!!!
nekünk szerencsére nincs gondunk a hozzátápival bár még csak a répát a krumplit az almát és a sütőtököt próbáltuk!!! nagyon szereti őket és a dokinénink is azt mondta adjak neki nyugodtan ha elfogadja na hát Balázsnak nem kell kétszer mondani lényeg hogy kaja legyen!!!!

bogáncs!
sajnálom a kutyusodat remélem jobban vagy már!!!!
Lencus hogy van??? fogacska nem kezd még jönni??? nálunk nagyon hamar ki akar bújni az alsó kettő szerintem nem sokat várat már magára!!!
képeket rakhatnál a kiscsajsziról már bizti nagyok vagytok már!!!!

kismok!
hát nagyon együttérzek most veled!!!én Bencénél voltam így hogy nagyon akartam szoptatni és mégsem akart összejönni sajna 2.5 hónaposan elment a tejem pedig én mindent elkövettem annak érdekében hogy legyen aztán nagysokára elfogadtam hogy nincs és kész pedig nagyon szerettem volna szoptatni!!!
neked meg van tejcsid csak nem megy a dolog hát ez sem egy egyszerű dolog de szerintem is a cumisüveg lenne a megoldás de sajnos erre is van rossz tapasztalatom! Balázs beteg volt az ünnepek alatt és nem akart szopizni és akkor én is fejtem neki és itta cumisüvegből aztán amikor meggyógyult próbáltam visszaszoktatni a cicire de egyáltalán nem akarta így maradt a cumisüveg de szerencsére a tejem az jó volt majd vagy két napig kellett neki a pótlás is és utánna meg a tejcsit nem akarta elfogadni még az üvegből sem szóval jó kis kálváriánk volt nekünk is!!!!
sok szerencsét nektek de azért az egészségetek ne menjen rá a dologra!!!!
és egyébként hogy vannak a csajok????

gtünde!
gratulálok nektek mégegyszer és remélem minden a legnagyobb rendben lesz nálatok!!!!
és amúgy hogy vagytok?????

babcsi!
neked is szívből gratulálok vigyázz nagyon magatokra és aztán gyere az újabb hírekkel és az első uh felvétellel had gyönyörködjünk mi is a kismanóban!!!!!

szilva!
nagyon el vagy veszve gondolom sokat dolgozol!!!
Boldi hogy van????

szilvi!
nagyon gyönyörűek vagytok már igazi kishercegetek van!!!!
a nagyfiadnak hogy megy a tesószerep????
és minden rendben van már veletek????

haga!
már nem sok van a találkozás pillanatáig nagyon szurkolok neked!!!!
ha gondolod nekem nyugodtan szólhatsz és én megírom a lányoknak a szupi hírt!!!!!

nelli!
nagyon aranyos a kiscsajszi a képeken és már milyen nagy!!!!

tiza!
hogy álltok a kistesóval????
na és Marci hogy vagy????
képek????

boboka!
örülök hogy rendeződnek a vérnyomi problémáid nagyon vigyázz magadra!!!
Krisi hogy van???? olyan régen nem raktál már fel róla képeket!!!!

rakok én is a kis hóhányóról képet neketek!!!
Kép
még mindig nagyon szeretek fürödni!
Kép
már az új etetőszékemben eszek!
Kép
evés után nagyon szeretek benen csücsülni!
Kép
kivételesen nagyon jót alszok ez egy ritka pillanatok egyike volt és egyből le is fényképezték anyáék!
Kép
a két fiú együtt!

na jó befejezem!!!!
sziasztok!

tündi23
 
 


Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: