Új privát üzeneted érkezett!

Nekem is olyan, hogy néha azt hiszem vége, aztán intim tornázok és sutty megint élénk piros jön :(. Nem tudom mi a normális. A gondom az hogy mégis mit tud kezdeni azzal, hogy még vérzek? Gyógyszert ad, hogy húzza össze az ereket? Ettől nem derül ki mi vérzik! UH-n lát vajon vmit? Abba én ne mszivesen mennék bele, hogy kitágitsa a méhszájat, hogy benézhessen, szegény méhszájam sztem igy is tropa már. EGyelőre kivárok.

Cirkuszka: egészséget várandósságnál a baba az egyetlen aki be tudj ainditani a szülést, hidd el. Én nem szadiznám magam a koktéllal.

Vikci: +2 nap az még simán belefér! Én kivárnék a 41. hétgi az inditás engedésével ha jó a lepény és a flow meg a ctg.

Zsombor jobb szeme tök váladékozik, este kipróbálom az anyatejes gyógyit, remélem elmúlasztja nekünk is!

Kép
Kép
normajeane

Sziasztok! :)

Olvasgatlak mindig benneteket, de írni már nincs erőm... :oops:
Most megpróbálkozom mégis vele....

Gratulálok minden újdonsült anyukányak, sok boldogságot, és finom tejecskét! :D :D
Azoknak, akik még egyben vannak kitartást kívánok! :D

Azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy Ti hogy szoptattok?
Mindkét mellből minden etetésnél, vagy 1 etetés egyik cici?

Noémi jól lakik az egyik cicimből is - igaz, tök üresre szívja - ,de azt olvastam több helyen is, hogy az 1 mellből való etetés/kaja csökkenti a tejmennyiséget.
De ha jóllakik az egyikkel, akkor nem kell neki a másik - érthető okokból.
Ha leveszem hamarabb, akkor meg nem szívja ki pont az értékes, zsíros, tápláló tejecskét!
Akkor most mi a jó megoldás?? :roll: :roll:
Szerintetek???

Sajnos Noémi beteg lett, Boti is az volt, és lefertőzte. :( Tiszta takony, ráadásul csúnya sárga jön a kis orrából (merthogy szívni kell - brutál:cry: :cry: )
Antibiotikumot is kell neki adni, mert félő, hogy rámegy a tüdejére.
Már jól kibőgtem magam tegnap ez miatt. Faszául indul a kis élete. :cry: :cry:
Ma reggel sugárban hányta ki a tejcsit az antibiotikum miatt. :cry: :cry:

Na nem panaszkodom tovább, bocsi, hogy nem írok személyszerint, de mire végig olvaslak titeket, az elejét elfelejtem a tyúkeszemmel, olyan sokat írtok! :)

Kép
Kép
zituska28

Az én Majámnka is fehér belül a nunija, fürdésnél próbálom mosni, de különösebben nem foglalkozom vele. Én úgy tudtam nem nagyon szabad ott se kenegetni, se törölgetni és nekünk szererncsére a kórházba se kentek bele semmit. Ha kívül hámlik, az szerintem teljesen normális, mert mindenhol kicserélődik a magzati börük, van akinek jobban látszüdik van akinek kevésbé.

Képzeljétek ma jöttek hozzánk kérés nélkül gázórát cserélni, jól van csinálja ha muszáj. Gyorsan végzett szerencsére. Akkor érezterm a gázszagot, úgyhogy gyorsan szeőztettem is. Aztán eltelik néhány óra és még mindig érzem. A férjem itt dolgozik 1 köpésre, úgyhogy megkértem nézze meg, hogy csak én fújm-e fel a dolgot. Itthonról felhívta a gázműveket, mondták visszajön a fickó és megnézi. Hát az egyik akármi laza volt, elfelejtette meghúzni. Szép lett volna, ha én itt a 2 gyerekkel szépen beájulok.

Ma volt nálunk dokinéni. Már 3 és fél kilók vagyunk. Szegény Maját fel kellett kelteni, azóta se tud mormálisan aludni és 2* is meg kellett etetnem. Nem tudom, ő érezhette-e a szagot, és esetleg az zavarta.
Az én párom is mindig mosogatott az elején, de ő sajnos még az 5 napot se tudta itthon tölteni. :cry: Elejétől kezdve egyedül vagyok a gyerekekkel, pedig nagyon jó lett volna, ha itthon van.

KépKép

KépKép
lnd

Sziasztok!

Dombi,

Köszike akkor ezek szerint nem a vizsgálattól indult el a babód hanem a zselé segített. Nme tudom nekem mi lesz de a 41. hét betöltésekor szeretné megindítani gondolom azért, hogy nem keljen befeküdnöm.

Norma,

igen, mint ahogy fennt is írtam a 41. hetet mindenképp megvágja a dokim. Csak attól félek, hogy holnap úgy megvizsgál , hogy vérezni fog. Remélem tényleg összekapja magát a kismanó és elindul.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Zituska!

Noéminek jobbulást kívánok, neked pedig türelmet hozzá. El tudom képzelni milyen nehéz lehet látni a kicsi beteget :(

Ind! Basszus, még jó, hogy egyből cselekedtél! Még belegondolni is rossz, hogy mi lett volna ha.....nagyon vigyázz magatokra! Tiszta röhej amúgy amit a gázművek művel....
Gratula a 3hetes picurhoz ;)

Arra gondoltam ma, hogy esetleg a neogranormon hámlasztja szegénynek a nuniját...fel is hívtam a védőnőt, hogy mit gondol róla és ő is lehetségesenek tartaja. Azt javasolta,hogy kenjük most sudocremmel. Bele amúgy mi se kenünk,de kívülről azért csak-csak belemegy valamennyi. Na majd este megpróbálom jól kimosni neki, mert félek, hogy befertőződik :?

Séta: 11-kor szopizott Maja aztán itthon hagytam apjával és elmentem kicsit vásárolgatni....én úgy elfáradtam a sétától...ennyire elszoktam volna tőle?!?! 2órát másztam csak... :shock:

bingii

Vikci:

már ezer éve le akartam írni neked csak vmi mindig közbejött...
Engem 18-án 11körül megvizsgált a dokim. 1ujjnyira voltam nyitva...azt mondta pincurt kellemetlen lesz,mert körbejárja a méhszájat...nem fájt, nem vérzett de kicsit tényleg kellemetlen volt. Aztán vizsgálat után mondta, hogy majd du. 4-5körül hívjam,mert valószínű fájásaim, görcseim lesznek addigra.
Hát délben már jöttek a görcsök és 3-kor hívtam, hogy megyünk a kórházba...este fél 8-ra megszültem :lol:
Lehet, hogy csak én voltam ennyire fogékony erre a méhszáj bizgerálásra de nagyon hatott.....

bingii

Konkri
Klassz a hinte,később jobban élvezi majd Marcus.:) Nálunk se jön be még annyira,de ritkán is teszem bele Hédit.
2 gyerekkel milyen????Könnyebb,de tényleg.Dorkával én tiszta zizi voltam,aludtam amikor ő,éjjel hulla fáradt voltam.Most meg simán bírom nappal ébren,éjjel meg 1-2 órákat alszom csak. Kaját szerencsére csinál anyum (ebédet),de a vacsit én készítem.Takarítás csak a napi rendrakásból áll,mosni,vasalni muszáj.... :?

Andi
Én is meglepődtem Hédi súlyán.Pedig alig eszik a kiscsaj.... :shock: 30-40g-t egy-egy szopira....pisi-kaki van bőven...
Ma pl kemény 10 ml-t sikerült lefejnem szopi után a bal cicimből...Dorka fel is hörpintette. :lol: :lol: :lol: Ennyit a tejlefagyasztásról.... :lol: :lol:
2410g született,2270g-ig esett vissza,4 naposan volt 2340g...ennyivel jöttünk haza. 1 hetesen ugyanennyi volt,2 hetesen 2510g. Most 5-6 nap alatt szedett fel 290g-t....
:shock: Elképesztő!!!

Vikci
Detto...mármint a vizsgálat...17én reggel megvizsgált dokim,szintén nem fájt,csak kellemetlen volt.Bár amúgy is 2 ujjnyi voltam,ez rásegített...aznap este indultam szülni. :lol: Szóval hajrá!!!Jobb mint a megindítás. :wink:
Vendég

Szülés megindulás: hát nem javaslom, de elképzelhető, hogy nálam ez is rásegített - akkor este mivel zárt volt a méhszájam és már nem féltem ettől, csináltam egy melegvizes hüvelymosást... lehet hogy nekem ez indította be
konkri

Sziasztok!

Bingii, Lego,

köszönöm a megnyugtatást. Remélem tágultam, mert ma is meg tegnap is egész nap görcsölgettem. Bár most abba hagyta. Hétfőn még csak rövidülés volt. A tegnapi görcs olyan volt mintha szét akarnék csúszni. És ha 1 újra is tágultam +megvizsgál remélem én is este már elindulhatok a koriba. Most egy kicsit jobb képben látom a Világot. Mégegyszer köszike.

Konkri,

lehet, hogy bevetem az ötletedet. de az miért veszélyes. Mondjuk erről a módszerről nem is olvastam még.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Szerintetek nagy felelőtlenség a részemről, ha Majával együtt megyek Dm-be? Kicsi még hozzá? Kendőbe csomagolnám, be se izzadna, mert csak én veszek kabátot, ő csak sapkát, azt meg le tudom venni.

KépKép

KépKép
lnd

Vikci, sztem ne vesd be ezt a módszert! Én csak feltételeztem, hogy nekem ez hatott, bár én nem tudatosan csináltam "csak" fürödtem...

Miért veszélyes?: én zárt voltam, rgo nem okozhatott semmilyen fizikai sérülést a vízsugár, de ha vki picit is nyitva van, ott már lehet baj + nem tudom mennyire higiénikus, mi juthat fel a méhbe.

Viszont egy meleg fürdő? Ami nem olyan erővel megy, mint a zuhany? A melegvíz lazítja az izmokat és hát szoktak vízben vajúdni is. (a beöntés is ezért melegvíz)

De én a helyedben nem piszterelném Mátét :wink: kijön ő ha jónak látja! Biztos! Inkább szu-szá-szu-szá és koncentrálj!
Jah és pihenj amíg bent van!!! PIHENJ!!!
konkri

Ind: nagy felelősség, mint minden... :) de sztem nyugodtan menj vele dm-be... Mitől félsz? (persze tudom) De otthon is van mitől félni - nem? Szerintem menjetek. Vagyis én mennék. Gondolom nem fél napra mentek.
konkri

jaj, vki írja mg, hogy a tejet tényleg nem szabad mikroban melegíteni? Lafi, Tóthzsu...????!!!!!!!!
konkri

Kép
sokat ettem

Kép
fürdő manó
konkri

Jajjj de édes Konkri!!!!
Elfelejtettem írni,pedig akartam!!!

Tényleg nem lehet mikróban...kizárólag forró vízbe lehet tenni a poharat,amiben a fagyis tej van....A mikró elveszi a sok jó tápanyagot ami az anyatejben van!!!
Vendég

lnd
Menj nyugodtan!!!!Semmi baja nem lesz MAjának!!!! :wink:

Konkri...még valami...szerintem nagyon hasonlít Rád MArcus!!! :wink:

Én is hoztam képeket:
Kép Kép

Kép
Kép
Kép

bocsi :oops:
Vendég

Hédi, Marcus szépek vagytok!

Ind, mi a Metroban voltunk és vagy 3 órát és marhára tetszett neki, semmi baja sem lesz, nyugi!

Konkri, nem szabad mikróban csak forró vízben.
Vendég

Legus, köszi, de Marcell nem hasonlít rám sztem - talán abban hogy nincs szemöldöke :wink: Viszont Hédi sztem Rád igen, és ezt nem viszonzáskép mondom...
konkri

Zitus: ha úgy érzed, hogy apad v. az igényhez képest kevés a tejed ,akkor az egy szoptatás alatti 2-3 mellcsere jobban szaporitj a atejet, mivel mindkét mell stimulálva van. Ha beáll a kínálat és elég az 1 mell egyszerre akkor nem kell váltani, nehéz is lenne , mivel a másikat hiába kinálod neki, már nem éhes.

CSajok! Csinálja még vki a Kriston féle intim tornát ? Én totál kivagyok, hogy eltűnt minden izomzatom odalentről :(, irtó gyengus vagyok :(.

Konkri: miccsoda pocak :)

Kép
Kép
normajeane

Konkri: nagyon édes a fürdő baba :D

Lego: eszméletlen, hogy mennyit változott és nőtt Hédi! Szépek vagytok :)
Nekünk is van ilyen cicás pelusunk meg egy macis :)

Én nem intim tornázok...szerencsére nem érzem,hogy gyenge lenne az izomzatom.

bingii

Én is elkezdtem ma megint vérezni - ez tényleg visszaveti a tejtermelést?

Képzeljétek, Marcell holnap lesz 4 hetes és:
születési súlya: 3470
visszaesés: 3390
ma: 4560 !!!
Hát ezért van a pocak, meg a toka... :) úgy nő... 4 hete még a hasamban volt, pár hete még olyan pici volt és gyámoltalan, mikor fájt a hasa... most meg már kész kislegény :)
konkri

Intim torna???!!!
Nekem egyenlőre még tüsszenteni is nehezemre esik. :(

Kép
Kép
Kép
csibe76

Sziasztok!

Gyönyörűek a babók, Lego, Konkri!

Norma,
igen, én csinálom az intim tornát, tanfolyamon azt mondta Andi, hogy esti tréninget kell reggel, este 6. hét végéig, utána két hónapig a reggeli esti, utána a "lusta tréning", ha elégedett vagy.
Mit szólsz a masni nevű gyakorlathoz? Nem egyszerű :shock:

Lányok, ti hogy tisztítjátok babák arcát? Rákentek fürdetőt, vagy simán vízzel? Nekem piros pöttyös Barni arca, a két szemöldöke között is piros és picit kemény ott a bőr, mintha nem tudna lehámlani egy réteg, alatta meg piros lenne, hm...

Kép[url=https://babafalva.hu[url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
marina74

Sziasztok!

Hát én visszavonom a frontérzékenységet. Lehet az is közrejátszott nálunk, de iszonyú hasfájós lett Bende. Szegénykém van hogy egy egy pici pukiért olyan visítást vág le... Próbáltuk az Espumisant, de eddig csak az jött be neki, hogy anya mellkasa és sok sok simi... Espumisantól tegnap jót telerakta a pelust (hátán jött ki :shock: ) de ugyanúgy görcsölt és szenvedett utána. Így most nekünk kaja után fél óra mellkason, míg megnyugszik a poci, közben bealszik, 3-4 óra múlva kel kajcsiért.

Ma megpróbáltam elintézni az anyagiakat... Hát a MÁK-ban 99 (!) ember volt előttem, így azt kihaygtam az életemből. Az OEP-et sikerült elintéznem. Lányok, akik már voltak: MIKOR VANNAK ESETLEG KEVESEBBEN??? Ennyi embert nem tudok kivárni 4 hetes kismanóval. Se ha velem van, se ha itthon vigyáznak rá.

Konkri :)

Nem semmi a hízásotok. Mi is hasonlókat rúgdosunk!
Születési: 2900 gr
Hazahozási: 2710 gr
4 hetes: 2860 gr

Zabagépek!!! :D

Amúgy én is ezért tudod mindenfélét csinálni itthon, mert kaja utáni pocinyugi után 3 óra alvás jön. :)

Nagyon szép időnk van, úgyhogy babakocsira, kengurura, kendőre fel!!!!!!!!!!! :lol:

Kép
Kép
sleepin

Sleepin,
meghatalmazással elintézhetik helyetted a MÁK-ot! Anyum felhívta őket, kell meghatalmazást írni, beleírni, a rokoni kapcsolatot, hogy kidet hatalmazod meg, Te leánykori neved, asszonyneved, szem. szám, lakcím, férjedé, akit meghatalmazol az övé is, és két tanuval aláiratni. Nektek is alá kell írni.Tanuknak is kell minden adatuk és a mák honlapjáról le kell tölteni a papírokat, amit ki kell töltened. Kell még Te személyid, lakcímkártyád, plusz amiket egyébként is vinni kell hozzá.
A poén az egészben, hogy mindent megcsináltam, készült bemenni anyu, mire kinyögte a melóhelyem, hogy bocsi, nem szóltak, de ők mindent elintéznek. Lafi írta, hogy reggel kell menni, akkor nincsenek még olyan sokan.

Kép[url=https://babafalva.hu[url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
marina74

sleepin, menj fél8-3/4 8-ra!!!!
Vendég

Sziasztok!
Bingii: nekem is azt mondták hogy ne kenjem semmivel a nuniját. A védőnő azt mondta mossam le fürdés után kamillával. Persze ha jól összef...a magát akkor nem olyan könnyű. :lol:
Naggyon édes Dorka baba Pandus!
Konkri: milyen nyugis Marcus. Bezzeg az én lányom végigüvölti a törlést meg az öltözést. :)
Hédi baba is naggyon cuki.
Csajok! Tudja vki hogy ha igényeltem az anyaságit, akkor mikorra várható hogy meg is kapom. És mennyi pontosan most az összege?

Kép
móni86

Sziasztok!

Elnézést,hogy ismeretlenül beirok-rossz topicot nyitottam meg és pont Sleepin irása került a szemem elé.
Én most intéztem a gyes-emet a MÁK-nál és miután 3,5 órát vártam a 2 évesemmel, kegyelem döfésként közölte az ügyintéző,hogy mindent el lehetett volna intézni postán is.Igyis-ugyis ugyanannyi az átfutási idő.Ugyhogy szerintem postázd nyugodtan a papírokat,csak ajánlva add fel.Ja,és tök mindegy mikor mész,mindig ezren vannak-ha esetleg mégis a meghatalmazásos módszer mellett döntesz.
bibolya

Sziasztok!

Még egészben: :-)
Ma voltam a dokinál megvizsgált. Állítólag egy újnyira ki vagyok tágulva de nem volt egyértelmű. Jól megkapirgált kicsit fájt is de remélem lesz eredménye. Máshol olvastam, hogy ilyen dolog után pár órával megindult a szülés. Remélem még ,ma este lesz valami a dologból. Holnap ha semmi nem lesz akkor a koriba kell mennem CTG-re. Majd meglátjuk.

Konkri,

nagyon édes a kisfiad. Köszike , hogy leírtad. Remélem és is , hogy majd tudja ő ha ki akar bújni.

Lego,

nagyon édi ez a kis Hédi.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Én elintéztem a gyest, meg az anyaságit. A férjem bement a papírokért, hazahozta, kitöltöttem, ő meg visszavitte a szöletési anyakönyvi kivonattal együtt. Ne bonyolítsátok túl, más is elintézheti.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Marina: ja, egyelőre én az odaképzelem szintnél járok a masni alatt, de csak idő kérdése és úgy fogok csücsöriteni, hogy csuda :)

Csibe: 24 órával szülés után kezdhető az intim torna, sőt, nekem a szülésznőm azt mondta, hogy csináljam mindenképpen, minél előbb annál jobb. Pont erre jó, hogy ne essen nehezedre a tüsszentés meg semmi más sem

MÁK: mi postán fogjuk beküldeni

Bingii: az j ha nem érzed magad gyengének, akkor az kb annyi, hogy nem katasztrofális a helyzet odalenn. Ha nem intim tornázol akkor 100%, hogy gyenge vagy odalenn, minden nő az még szülés nélkül is.

Nálunk hasfájás az nincsen sok, viszont folyton kakálunk, ma már 5 volt :shock: , a 3. ruhatár van rajta mert pisilni is sikerül mindig ha leveszem a pelust.

Tejem mára eltűnt :(, illetve annyit cicizik, hogy kieszi folyton. Éjjel 3x kelt megint, viszont átlag 7 perx alatt megkajál, igy nem kell sokat fent lennem. Érdekes, hogy nappal viszont órákat cicizni akar. Totál vágja a különbséget, éjjel simán alszik az ágyában, ma meg fél órára nem tudtam letenni a kendőből, nem engedte.

Ma mi is voltunk CBA-ban meg DM-ben

Kép
Kép
normajeane

Ja! a jó hir hogy már csak tisztasági betét kell! juhhé!

Kép
Kép
normajeane

De irigyellek titeket! Az én fiam a reggeli (8-9) kelés után nappal (8-9ig) alszik összvissz 3-4-5 órát... Hiába viszem ki a friss levegőre, hiába hagyom sírni... semmi nem segít.
Egy nap alszik kb. 1szer 2 órát egyben és napközben, hébe hóba 10-20-30 perceket (ágyban, kézben, hintában...)

Mit csináljak? És sose fárad el, pedig egész nap kalimpál!

És ez később még "rosszabb" lesz...
konkri

Kép
Szeretjük egymást
Kép
Szaffi hercegnő

Kép
Kép
Kép
csibe76

Nekem dorka ha 8 körül eszik akkor felkel 10 30 krül aztán fél 1 3 30 és reggel 6-7 körül.

Szerencsére egész nap alszik úgy,hogy 1 órát szüttyög a kajálással (nem vicc) aztán két óra alvás és ezt így egész nap.Bár most 2 napja tök nyűgös és délután 3 körül fent van 2-3 órát és nem hajalandó aludni valamint este is lenyom egy ilyen kört.

Ma szörcsögött is az orra, remélem nem lesz folytatása, tengervizes orrspray és kézi orrszívó együttesével úgy néz ki elmúlt.kopp kopp

Konkri,neked mit csinál mikor fent van? Nézelődik vagy sirdogál?
ndombi

Kép Dorci Morci Kép Kép
ndombi

amin velem van azon 4 napos a többin 2 hetes.
ndombi

nézelődik+sírdogál+üvölt+nézelődik... ja és kalimpál
konkri

a kilimpálás tök ari
ndombi

azaz kalimpálás :)
ndombi

Hát nekünk nem voltak túl jó napjaink, most gyorsan visszaolvastalak benneteket, egy szopi után.

Pandi: gyönyörű Dorka! Látom ő is hajas baba lett

Konkri: nagyon aranyos Marcell! Ahogy olvasom, neked sem egyszerű. Szóval a kamilla első nap bevált, nyakig összekakilta magát, Úgy örültem! :) Aztán másnap már megint semmi... olyan mintha nekünk minden csak 1x használna.... Viszont tegnap megint kakált egyet egyedül, igaz mi örülünk ha nálunk már 1x van egy nap kaka, sajnos ilyen amiket írtok, hogy 3x 1 nap, szóba sem jöhet... :( De ha már elhagyhatjuk a lázmérőt, engem az is boldoggá tesz és most 2 napja nem használtam :lol:

Lego, Ndombi: Hédi és Dorci is tündéri babók :)

Ja és képzeljétek, volt tegnap a védőnő megint mérni és hát Lego igazad volt! Te írtad, hogy ne aggódjak, hogy előző héten szinte semmit nem hízott, hát most behozta!!! 1 hét alatt 3700ról 4070gr lett ! :shock:

Vikci: Neked pedig nagyon szurkolunk!!!! :D

KépKép
lorcsi

Sziasztok!
Lorcsi ne aggódj a kaki miatt, az is normális, ha egy héten csak egyszer kakil.
Nálunk Szaffi jó baba, napközben nagyokat alszik, sokszor 4 órát is, igaz éjjel van, hogy 3 órát sem bír ki kaja nélkül, de hát ez van. Most megint egy kicsit vissazesett a tejem, szedem az urticát, meg fejek, majd meglátjuk.

Kép
Kép
Kép
csibe76

CSibe, Dombi! Hát meg kall zabálni a picúrokat! Nagyon tündériek!!!

Lorcsi: tegnap mi is pont 4070grammok voltunk :D

Mi így fejlődünk:
születési súly: 3450
visszaesés: 3220
1hetes: 3330
2hetes: 3610
3hetes: 4070 :shock:

Kaki: nálunk eddig szinte minden pelusban volt kaki....a 3hét alatt talán 2-ben nem volt, de mikor kicseréltem akkor egyből jött :D

Ma reggel fél 8-kor ébredtünk, hogy éhesek vagyunk....kapott előtte tiszta pelust, ettünk, majd nem telt el fél óra és nedves volt a háta....hát a háta közepéig kakis lett...hogy hogyan fogalmam sincs...szerintem már kicsit az 1-es pelus, pedig 5kg-ig van. Estére mindig 2-est adok rá és avval nem is szokott gond lenni, úgyhogy szerintem áttérek rá.....

Majus napközben nagyon jó alvó, éjszaka viszont vmiért nehezebben megy neki az elalvás és akkor van, hogy a pocija is fáj....akkorákat tud durrantani mint 2 felnőtt egyszerre :D Szegényt úgy tudom sajnálni,mert van, hogy totál belevörösödik, hogy kijöjjön a puki és fel is sír hozzá....

Vikci: remélem ma már max annyit írsz, hogy indulsz a kórházba :D Drukk!++++++++

Norma: akkor amondó vagy, hogy tornázzak? Nekem senki sem mondta amúgy, hogy kéne....és vhogy eszembe se jutott :? De persze ártani tuti nem fog :)

bingii

Mit értetek azon, hogy vissazesés a súlyban? Amennyival hazavittétek a babát? Mi 3950-nel születtünk és 3900-zal jöttünk haza. Nincs itthon mérleg, majd ha már lehet sétáltatni a picúrt, elviszem a védőnőhöz lemérni.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Csibe: nálunk a koriban szigorúan vezettek mindent, írni kellett füzetbe is minden evést, kakit, hőt, vizet... 2-3 napig az esti súlya csökkenést mutatott, aztán egy nap megállt és másnap már több volt (erről grafikont is vezettek) Az a visszaesés, ahol megállt két napra a súlya, ami alá nem ment.
Mi csak úgy hozhattuk haza őket, ha hízott, és szopott és persze egyéb más - nem sárga... Pocokék azért jöttek később haza, mert Nóri nem akart hízni.
De fura! 4 hete még ott hesszeltem a koriban, találkoztam Bettyvel, Lorcsival... így visszagondolva, az is tök jó élmény volt, pedig akkor mással voltam elfoglalva.

Hát úgy döntöttem, hogy Marcellal szigorú leszek és napi kettő alvásidőt el kell töltenie egyedül, aztán az ő dolga, hogy ezt valóban alvással tölti e. Ráadásul olyan éber alvó, néha nyekereg közben, de a zajban egész jól el van, na meg a zötyögős utakon :)

Tegnap csórikám vacsira beszívott 160-at, eddig 130-140 volt a max. azt is két részletben, most meg huzira. hát még jó hogy megmértem evés előtt és így tudtam mi a baja. na volt ám bukás, de két óra múlva azért még megint szipákolt vmennyit, aztán meg velem aludt, mert máshol nem ment.

Lorcsi: végül a mecsek tea nekünk is bejött abban nem csak kamilla de kömény is van, ami segít a gázoknak és a hasfájásban is. én szopi után adok neki pici és azóta napi többször van kakink. A kakihoz, pukihoz fűződő sírás, vörös fej azóta is meg van, de hát ezzel nem tudok mit tenni, pár pillanat míg kierölködi, ez az ő dolga, nem akarom hozzászoktatni a lázmérőhöz.
Tatán vagy Tatabányán nincsen babaúszás? mert arra gondoltam hogy Marcust csak az tudná lefárasztani...

Bingii, lehet hogy Majus nem tudja hogy akkor van éjjel... ??? Én már félek, mert ha gáz van akkor velem alszik Marcell - nem egész éjjel, de egy egy ciklust, és közben cumizza a cicim. igaz ilyenkor tényleg tudunk aludni, de nem akarom hozzászoktatni.

Tegnap beszéltem a családi védőnénivel és azt mondta hogy vszínű a rohanó élet miatt van hogy a mai babák keveset alszanak, de hozzá kell szoktani legalább napi két alváshoz a gyereket és inkább most sírjon, mint később.

Tegnap főztem wow, ma nagyobb takit csináltam és rendezkedtem a lakásban.
konkri

Konkri: nem tudom mitől lehet ez...mindenesetre ha este már az ágyon szopiztatok és abba belealszik akkor szerencsém van...igazából jobb is, hogy ott van,mert van, hogy felriad álmából és így hogy mellettem van egyből meg tudom simogatni és visszaalszik. Mikor ágyban van akkor sajnos felébred mire odavonszolom magam és képtelen visszaszenderedni...
Én rájöttem, hogy nem is bánom, hogy most még közöttünk van. Imádom ahogy ott szuszog mellettem. Majd pár hónapos korában szépen a saját ágyikójához lesz szoktatva. Azt olvastam,hogy 5-6hónapos korban még simán vissza lehet szoktatni. Most még olyan kis védtelen...na meg később már úgyis ciki lesz anyuval aludni, úgyhogy most használom ki a lehetőséget :lol:
Nem csinálsz vonalzót Marcellnak? Sose tudom, hogy mennyi idősek vagytok :?

bingii

próba

Kép
Kép
Kép
konkri

Na, sikerült a vonalzó :)

Bingii, én is szeretem ha velem alszik, de szegénykém olyan hiper aktív, hogy összebújással nehéz őt megnyugtatni. és a vicc az egészben, hogy a pisi is akkor folyik ki, ha az én ágyamban alszik.
Ja pelus: sztem ha már átlépett súlyban a következő pelusméretbe, akkor azt használd, nem számít, hogy az előzőnél még nem érte el a felső határt... már mi is a 4-9-ig-et használjuk.

Csajok, tudja vki, hogy a belső varratnak mikor kell kiesnie?

Csibe, majd elfelejtettem, Szaffi nagyon édes és gyönyörű, és az a tigrises ruci...
Én is gondoltam zsiráfosra, mert az a kedvenc állatom, de annyi zsiráfos cucc van itthon, hogy az apukája már allergiás a zsiráfra és anyukám szerint el fogja vinni az állatkertbe, hogy megmutassa, hogy a zsiráfon kívül van más állat is a világon.

Betty: majd megírod, hogy hogy smint volt a hallás vizsgálat? hányra mentek? előre engedtek e? mennyit voltatok ott?...

Kép
Kép
Kép
konkri

jelentem a tigrises cucc Dorkáé :D
ndombi

Konkri: utánajárok a babaúszásnak, aztán szólok, ha tudok vmit. Pont a férjem mondta, hogy esetleg nem próbáljuk-e ki a mecsek teát. Szóval azt is gyógyszertárban lehet kapni és már ilyen pici babának is lehet adni? Azt hiszem akkor kipróbáljuk, szóval te szopi után adod? És hogy csinálod meg? Ugyanúgy, mint a kamillát?

Csibe: igen, most már nem is izgulok annyira a kaki miatt, csak akkor rossz, amikor már nagyon szenved szegénykém, annyira akar kakilni. De most befjezem a lázmérőzést, aztán ha napig nincs kaka, max akkro segítek, de addig meg hátha...

Bingii: jó is az a 4070 gramm.. :D azt hittem leesik az állam, amikor megláttam :)

Éjszaka mi is együtt alszunk, pontosan azért, amiket Bingii is leírt.

Tényleg, nekünk is kell menni hallásvizsgálatra mostanában. Nekünk a sárgaság miatt már egyszer kellett visszamenni T.bányára. Hát meg kell mondjam, rohadt sokan voltak, ott voltunk vagy 2 órát a 2 hetes gyerekkel, mondjuk meg kellett várni a dokinőt, plusz vérvételt és az eredményt is....remélem ez gyorsabban megy majd

KépKép
lorcsi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?