Sziasztok,
Tegnap Zsófi visszaintegetett a Legyen Ön is Milliomos versenyzőinek.
Jót derültünk! Egyébként kicsit még náthás az egész család. Mi (a szülők) voltunk rosszabb állapotban is, de Zsófi talán nem, így végül nem vittem orvoshoz.
Nagyon folyik az orra és picit köhög, de láza nincs, jókedvű (be nem áll a szája) és eddig úgy ítéltem meg, hogy nem olyan vészes.
Mi is szereltünk fel hintát és azóta állandóan azt mutogatja („Bö”– hintás hangsúllyal) meg rángatja a lábunkat. Néha úgy sikongat, mint a Beatles koncerteken, annak idején a lányok.
A „kérem-tessék” játék már nagyon megy és most már nem csak kifelé dobál mindent, hanem pakol vissza a kosárba és fel a polcra. Önálló járásra, megállásra utaló jel még nincsen.
Ivás,
Van még aki nem nagyon iszik továbbra sem? Bevezettük a cumisüveget és a cukros teát, de most sem fogy napi 20-40 ml-től több.
Kaja,
Zsófi a gyümölcsöket egyre kevésbé eszi. Természetesen a szilárdért pedig teljesen odavan (reggelire általában kenyeret, sajtot, joghurtot (tegnap főtt tojás sárgáját) eszik ő is). Érdekes, hogy mindig változik, hogy éppen mit szeret\nem szeret.
Barátkozás és félelem,
Zsófi általában nem fél senkitől a kezébe is veheti szinte bárki, de egyértelműen megbámulja (őrülten meredten bámulja) az ismeretleneket. Így:
Timi,
Mi is kipróbáltuk a tápszert (Humana HA) múltkor mikor többször kelt, mert azt gondoltam, hátha még éhes. De 20 ml-nél többet abból sem fogadott el (mondjuk nálunk semmi nem megy se cumisüvegből, sem pohárból, sem csőrösből). Remélem nem lesz gond ha dolgozok (végül is csak március vége felé), mert egyre nagyobb szopi rajongó és követelő (van hogy napközben csak 1X szopizik a reggel-este mellett, de van hogy 3X).
Sági,
Nagyon ügyes Peti. Gratulálunk! Vau-vau és lépések is egyszerre. Nem semmi!
A homokozóban nem veszi a szájába a dolgokat? Zsófit még nem lehet homokozni vinni, mert biztos enné a homokot és végignyalná az összes játékot.
Ria,
Beni is nagyon ügyes, hogy már mondja, hogy „Ana”.
Torta: A puding összetevőit SNO kérdezte, hogy vajon mennyire gázosak, de senki nem válaszolt. Én sem tudom.
Egy fogorvos ismerősöm tényleg azt mondta (most kérdeztem), hogy ha későn bújik elő, akkor általában erősebb a fogacska. Úgy hogy örülj neki (Zsófinak is még csak kettő van).
Zsófi néha szokta tépni a fülét. Azért ellenőrizd, hogy nem fáj neki, ha megnyomod kétoldalt (legalábbis én ilyenkor szoktam).
Roki,
Jól hangzik ez a szopis tanfolyam. Csak tényleg a tanácsadás során figyelj, hogy ne legyenek sablonosak a válaszok (pl. fejtsd ki az összefüggéseket). Mikor sokat olvasgattam Diószegi tanácsait, akkor általában már előre tudtam, hogy mi lesz a válasz (persze ez csak neten). Mindig szopizzunk!
Szóval, ha valaki szopis tanácsadót hív, akkor általában már sok mindennek utánajárt sztm (először kérdezd, mit próbált már, pl. Timi is vsz már ismeri ezeket a tancsokat, amiket írtál (bocsi)).
Helga,
Azt hiszem te kérdezted száz éve, hogy szopizunk-e még (miért szilárd kaját és nem szopit adtam egyszer éjjel). Persze, hogy szopizunk és először azzal próbálkoztam, csak az nem bizonyult elégségesnek.
Dana,
Nagyon aranyos a két gyerkőc együtt.
Mindig ilyenkor kedvem támad egy kistestvérhez!
Örülj neki, hogy ilyen jó természete van Daninak és sztm ne biztasd verekedésre.
Lora,
Joghurtot pár kanállal adtam először, de én rendes natúr joghurtot adok (néha gyümölccsel). Gondoltam nem kell a cukor. A túrós bébiétel meg nem is kellett neki, meg szerintem is büdös (HIPP). Viszont a túrós gyümölcsöt sem eszi, bezzeg a túrógombócot ezerrel nyakalja.
Nagyon nagy lány már Brigi!
Panka,
Mekkora haja van már Emilinek is! Nagyon helyes!
Mazsi,
Várjuk a beszámolót! Gyors visszaállást kívánok Leának (okos tanács híján)!
Ágiboldi,
Zsófi már régóta csak 1X alszik napközben (reggel ő is alszik kb. 8-ig) viszont általában 1,5- 2 órát és ez egész jól működik, ha nem túl későn alszik el (van amikor csak 3 körül alszik el és akkor az esti lefekvés nagyon csúszik, vagy szenvedés).
Nanica,
Zsófi kakija is gyakran sötét (mondjuk nem szürkés, hanem inkább feketés).