Új privát üzeneted érkezett!

monee: mi lenne ha felpakolnád ide listád és véleményeznénk? Akkor talán önként elhalaszthatnál róla néhány dolgot... (vagy az is lehet, hogy adnánk néhány tippet...) (ld. a szó szerinti indulócsomag szerintem nem olyan vészes... de szerintem létfontosságú, hogy egy terhes nő vásárolhasson... szerintem ez a génjeinkben van... egyébként nyugtasd meg a férjed, hogy ahogy növi ki a cuccokat te azonnal felpakolod a netre és eladod így a következő adag cuccokra már lesz fedezet... vagy nem... de legalább lehet vásárolni:) (fú, lebuktam... imádok vásárolni... a ruha kivételével... azt rühellek)

Norka: a férjem is csak akkor tudja majd használni ha már jobb a keze mert még nem tudja csak fel-le mozgatni a csuklóját... (hivatalos gipszlevétel hétfőn). Utána viszont aranyat ér, helyrepofozza az elvesztett izomzatot... (de tényleg nehéz megtartani, nekem is marha nehéz a jó kezeimmel...)

Hajrá dackorszak :)))) (de legalább szereti a cumit... Lillának nincs cumija, ami van azt nem hajlandó a szájában tárolni... csak a csőrös itatót... anélkül viszont nem tud aludni...)

(A II. Szűz Márián azért jókat röhögtem... szerintem mé jó ideig nálunk sincs sok esély... egy minden mozdulatra üvöltő férjjel nem sokra megy az ember...)
Vendég
 


Sziasztok!

Norka!
Könnyesre röhögtem magam a beszámolódon! :lol: :lol:
Humorral fűszerezetten szép az élet! :lol: :lol:

A kisfiúknál is fontos a cumi színe? :roll: Remélem nem... Bár erről gondolom Rambóka tudna részletesen mesélni! :lol: :lol:

Csakegy!
Nekünk semmi játékunk nincs!
Van három olyan izé, amit lehet rágni. Ebből kettő zörög is. :roll:
Gondolkodtam, hogy veszünk az ágy fölé olyan zenélős forgós izét. De még nem vettem meg. Láttunk delfineset és méhecskéset! Mindkettő nagyon édes volt. És roppant színes! :lol: :lol:
Plüs az van már néhány, még anno én kaptam. Hát egyelőre értelmetlennek látom elővenni. Bár fene tudja.

Lafika!
Hát fantasztikus vagy, hallod, ezzel a 28 napos ciklussal. :D Egy óvatlan "mozdulat" és Hunorkistesó ott lesz a pocakodban. :lol: :lol:

Monee!
Én megértem a párod, hogy a 9-ik héten még nem igazán akar semmit sem vásárolni.
Persze ezt mindenki maga tudja és érzi, hogy mikor kezdi a gyűjtögetést. :)
Szerintem egyelőre nézelődjetek és a pénzt tegyétek élére :lol: és akkor majd lesz mit költeni. És attól ne félj, hogy nem lesz leárazás. Az folyamatosan van.
Hol itt, hol ott. Rengeteg leárazásban lesz részed. :)
Csak majd győzd megvásárolni! :lol: :lol:

Lecso!
Teljesen átérzem a helyzeted. Tényleg nehéz erre olyat mondani, amitől tutti megnyugszol. Valahogy az ember mindig jobban fél attól, hogy a gyereke kisebb lesz az átlagosnál, mintha nagyobb lenne.
De fejlődik. Kevesebbel ugyan, de fejlődik és ez nagyon fontos!

Én egyébként nem értem. Te ki vagy kiálltva GDMesnek. De nincs meghatározva, hogy hány gr CHt fogyassz??? Gyakorlatilag csak arra figyelsz amire én, hogy gyors/lassú CH arány és nem nézed a CH gr mennyiséget? És mégis jó a cukrod? Akkor miért lennél te GDMes? Már bocs, de most ezt nem értem. :roll:

Rejo, Csakegy!
Én azt mondom továbbra is, ha valóban GDMvan, akkor muszáj kőkeményen diétázni. Akkor nincs kecc-mecc. Tartani kell a napi mehatározott gr CH mennyiséget. Különben elszáll a cukor.
Szerintem ezzel Csakegy is egyetért. :)

Amit Rambóka feltett.
Hát manapság már minden elmegy a defensiv medicina irányába.
Mindent ellenőrizzünk, mert ha nem akkor majd a neten a kismama utánna néz és elégedetlenkedik, vagy ha bármit nem csinálunk meg, amit muszáj, akkor félresikerülhet valami és jön a per. (van egy nőgyógyász simerősöm/több is van :lol: /, aki azt meséli, hogy vannak olyan perek, hogy a gyerek bekerül az iskolába és kiderül, hogy nehezen tanul olvasni, és visszamenőleg elkezdenek kutakodni, hogy biztosan valami a születés körül rosszul sikerült pl. oxigénhiányos volt a gyerek és indul a per :shock: , 7 évre visszamenően képesek pert indítani nőgyógyászok ellen)
De ha bármit is találunk, akkor közöljük a kismamával ,mert különben milyen dolog, hogy nem tájékoztatod a beteget/anyukát.
Szerintem egyre nehezebb egy arany középutat megtalálni.

Talán olyan doki kell, mint az enyém. :lol: És egy ilyen védőnő. :lol: No, tőlük távol áll minden paráztatás. Csak mindig pozitivan és megnyugtatóan. És jól telik az ember terhessége. :)

De tényleg nem ez a jellemző.

Nekem csak az jut eszembe, hogy az Istenhegyin kihozták a down kórt 1:100 ezerhez és itt helyben pedig azt mondták, hogy 1:150 felett van az esély. :shock: Ha erre visszagondolok akkor komolyan nyílik a bicska a zsebembe és nagyon dühös leszek.
Nagyon remélem, hogy semmi baj nem lesz a babával. :)


Dühítő.

Kavics
34+2 ... még 40 nap ...
Vendég
 


Nekünk is olyan fókánk van! :D Kék. Örököltük, de már nem zenél.
Egyenlőre ruhástul ücsörög rajta könyvvel a kezében, amíg apa mesél.
De kakálni csak állva, futtában szokott. :twisted: Utána mutatja, h. van a pelusban vmi. De egyenlőre ennyi. A többit majd nyáron.

Kikában szép nagy fotelszerű bilik vannak aranyárban, arról még Bogi feneke sem tudna lelógni! :lol:
És jó kis párnázott ülésszűkítők is. Szintén nem olcsók! Én egy olyanon filózom, de még nem döntöttem.

A hevedert hipózd ki, valószínűleg az a büdi! Az én fixálóm is nagyon hamar bebüdösödött, pláne a gumikesztyű alatt. De a hipó segít rajta, a radiátoron meg simán megszárad reggelig. Vagy alváshoz is hordanod kell?
A bőrödből meg nagy kád habfürdős ázás veszi ki! Legalább fél óra! Felírjam receptre? :wink: :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 

 
 

Rambóka: franc... a Kaisersben miért nincs bio babyrépa??? (én a sima Fevita Bio mixeket szoktam venni aranyáron...) Na majd elnézek a Sparba a hétvégén... Gergő még soha nem kapott bébirépát előtte? (Lilla ma a szokásos rizottót ette... mirelitt zöldségmixek, brokkoli, barnarizs, bio vegeta, majoranna, nagyon pici só plusz egy kis csirke belefőzve... ez is tök praktikus kaja, csak összeönti az ember és kész)... egyébként amióta naponta 5* eszik szilárd kaját (plusz a nasi kölesgolyó) azóta naponta 3 telepakolt pelenkát produkál (plusz a pisis félkilósok). Döbbenet...

Jaaa... ha valakinek lennének felesleges Spar matricái azt megköszönném... joghurtos kanalakra hajtok :) (lebuktam... megint vásárolni akarok:)))) (Libero nyuszikupont vagymit tudnék küldeni érte cserébe:)
Vendég
 


Kavicska: Nekem ezzel a GDM-mel az volt a bajom, hogy mindenhol mást csinálnak vele. Valahol xarnak rá, valahol (Sote 1) ha az 1 órás csúcs 7 felett van akkor azonnal inzulin (hiába zuhan le utána mondjuk 5-re) nem számolva a következményekkel, Kistarcsán meg az 1,5 órás volt 6.8. Na most én ezek közül a Kistarcsa-protokollal értek egyet, mert ha valakinek szépen lemegy a cukra csak lassabban az szerintem még nem GDM, csak egyszerűen lassabban reagál a szervezete. (Ld. a gyereknek nem lesz semmi baja attól, hogy naponta mondjuk kétszer 10 percre a cukor 7-8 körül ingadozik mialatt átlagosan bőven 6 alatt van).

A dokik viszont olyan mizériát csinálnak ebből a terhességi diabból, hogy ihaj. Vannak szerintem olyan helyek ahol kifejezetten "gyártják" az inzulinos diabosokat - akik aztán hipóznak mint a fene ezzel ártva a babájuknak.

Az anyjukat az ilyen orvosoknak. A mai napig fortyogok a dühtől ha a Dote 1 diabetológiájára vagy ha Kistarcsa egyik (pénzéhes nőgyógyász) fődokijára gondolok.

Ha a HgA1c OK akkor minek szívóznak????? (szerintem a TB miatt... ennyi. Minden CSAK a pénzről és a seggvédésről szól még akkor is ha ennek a kismamák isszák meg a levét...)

Nem azért, de szerintem kéne már egy olyan rendelőt is találni ahol normálisan TB-re korrektül ellátjék azokat a PCO-s nőket akiknek a terhesség alatt gond van a cukrával mert eddig én még csak azt láttam, hogy mindenkit halálra szivattak.

(Az IGAZI GDM-nl valóban indokolt az inzlin vagy a kőkemény diéta de kérdéses, hogy minden olyan durva GDM ami annak látszik????????? Hol a határ?????)
Vendég
 


(egyébként meg megértem az óvatosságot, de én úgy érzem, hogy az esetek többségében sérül az ember emberi méltósághoz való joga ... elég körülnézni kivel hogy bánnak. Az embernek a bicska nyílik a zsebében a sok félreinformálástól, ijesztgetéstől, zsarolástól, fenyegetéstől, kiabálástól, megalázástól amit a legtöbb helyen természetesnek vesznek. Úgy xar az egész ahogy van.)

Bocsi, hogy így ki vagyok akadva de azt hiszem most jönnek elő belőlem azok a dolgok amikkel végig a terhességem alatt szivattak. (marha jó... azóta sem vagyok képes rászánni magam arra, hogy elmenjek pl. rákszűrésre.Undorodom az összes orvostól. Durva. Nem?)
Vendég
 


nem tudtalak végigolvasni titeket....ah. pörgés van. itt vannak szüleim :lol:

csakegy, meddig lehet gyűjteni? ha lesz még, akkor elküldöm neked. rejo már kaptál csomót, csitt :lol: de nem ígérek semmit. 2 hétig gyuszin leszünk :) , de lehet ott is elugrok.

mindenkinek szép estét!!!! szép álmokat!

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


na elduglok. megyek mozaikozni.
Vendég
 


Csakegy!

De ugye csak víz van benne? Nem gyümölcslé, tea v. vmi hasonló?
:shock:

Csajok!

Akiknél már előbújtak a fogacskák: Innentől lehet mosni ezerrel! :!:
Először elég az ujjunkra tekert pelussal áttörölni kaja után azt a pár kis fogat. Aztán jöhet a Nenedent kis, ujjra húzható szilikonkeféje.
Ha pedig azt már jól tűri a gyerkőc, jöhet a valódi fogkefe.
Lehet kapni 3 db-os szetteket, amiben kis rücskös-nyeles bébifogkefék vannak, de saját tapasztalat az, h. a legjobb az Oral-B Stages 1-es fogkeféje.
Pont jó a nyele babának és mamának is! A Mum-os hosszú nyelű szerintem nehezen irányítható, a rövidebb nyélnél közelebb fogod a szájához, kisebb az esély, h. egy hirtelen fejmozdulatnál megcsúszik.
A Stages 1-esnek széles a feje, puhák a sörtéi, pár mozdulattal megtisztíthatók vele a fogak. A Mum-os fogkefének túl pici a feje és keményebbek a sörtéi. Egy izgő-mozgó gyereknél nehéz vele.
Eleinte úgysem az a cél, h. tökéletesen fogatmossunk neki, csak annyi, h. szokja a dolgot.
Viszont ne kövessétek el azt a hibát, amit én, h. a lovak közé dobjátok a gyeplőt, és a ded magához ragadja a kezdeményezést és a fogkefét!!!!! :!:
Oda lehet neki adni, hadd rágcsálja, DE csak miután ti a lehető legalaposabban megmostátok a fogát ( a legalaposabban itt azt értem, h. amennyire tudjátok), és csak az etetőszékben ülve, kaja után, mert kedvenc rémálmom a fogkefével a szájában futkározó, majd hasraeső gyerek! :shock:
Naná, h. esetleg hisztizni fog! :twisted:
Mi úgy tanultuk, h. a fogmosásra szoktatás kedves, barátságos folyamat eredménye, melynek során a gyerek megbarátkozik a fogkefével, a fogmosással, szépen nyitja a száját, hagyja, h. anyuka megmossa a fogát.
Hát nálunk ehelyett az történt, h. a ded eleinte igen lelkesen tátogott, majd szép lassan, fokozatosan a fejünkre nőtt, végül csak az lehetett, h. ő rágcsálja a fogkefét és annak is lehetőleg csak a nyelét. Különben egetverő hiszti, sikoltozás stb. :evil:
Hát lehet, h. rohadt erőszakos anya vagyok, de egy este, amikor összeszorított szájjal vigyorgott és hisztivel vert vissza mindenféle "behatolási kísérletet", kiborult a bili és szépen ujjal kifeszítettem a száját, majd minden tiltakozás ellenére megmostam a fogát. :evil: Azt hittem soha többé nem fogom tudni rávenni a fogmosásra. :shock:
De másnap szó nélkül kinyitotta a száját és, ha nem is lelkesen, de hagyta, h. megmossam a fogát. Azóta volt pár próbálkozás, h. nem-e lehetne-e. De elég rászólni és felhagy vele.
Úgy tűnik csak a hatalmi viszonyokat kellett tisztázni!
(Nekem is az az érzésem, h. a dackorszak nem 2 évesen kezdődik, hanem jóval korábban! :twisted: )
Mióta pedig áttértünk a jó öreg Gabi fogkrémre azóta szinte extázisba esik a fogmosás lehetőségétől is! :D
Nem tudom, mi a titka, de imádja ezt a fogkrémet! Persze csak jelzésnyi mennyiség kerül a kefére, mert amíg nem tud köpni, nem nagyon szabad fluortartalmú fogkrémet használni, de a Nenedent ízetlen bébifogkrémjét egyszerűen utálta.
Szóval fogkefére fel! Fő a rendszeresség (Lehetőleg minden kaja után! Nem csak este! De legalább este, ha máskor nem!)!
És lehetőleg senki ne szoktassa rá a dedet az esti lefekvésnél a tea, kakaó, gyümölcslé ivásra! Pláne ne cumisüvegből! :!:

(Kedves hallgatóink, Rambóka hittérítését hallhatták :lol: )

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


jesszum peppi mennyit írtatok, mingyá visszaolvasok, szerencsére egyedül vagyok.

de előtte egy kérdés:

lányok segítsetek!

ha ma fáj a hasam, lent feszít, nyom, és nagyon erős tojásfehérjém van, akkor ma van pé-m, vagy holnap lesz, vagy már volt, vagy mikor?

Kép

Kép
rejo
 
 


Csakegy! Ha írsz címet, küldök egy párat(most nem tudom pontosan 4vagy 5 van, de lehet hétvégén szerzek még),nekem nem kell.Egy csomószor el sem kértem :oops:
Sajna libero-kupon még nem aktuális, úgyhogy nem kérek cserébe semmit :lol:
Ezt az orvos mizériát úgy átérzem,Nekem is elegem van.Szinte csak rossz tapasztalatom van :evil: Most "rátaláltam" Arnoldra(hála Norkának :wink: ), aki tökéletes, csak éppen 200 km-re van.
Hetek óta folyamatosan csak érdeklődöm ismerősöktől, fórumról, kit ajánlanak(ez szinte rögtön meg is feneklett, mert az 1.orvos, akit ajánlottak, az az volt, aki 7 évig "elfelejtett" szólni a pcomról :evil: ), de aki valakinek bejön, az a másiknak nem, nehéz ügy, és nekem semmi de semmi kedvem már kísérletezgetni, viszont viszonylag sűrűn szorulok nőgyógyászra :( :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
zazzy
 
 


Csakegy!

A Liberó pöttyökkel mit lehet csinálni?
Mert az elején mintha lehetett volna vele nyerni egy virágot, de akkor még nem volt annyi, mivel alighogy megszületett a gyerek, azóta viszont semmi ilyet nem küdtek! :evil:
Pedig mindig kivágom a zacsiról, már van egy csomó!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Rambóka: szigorúan tiszta víz, mást nem is kap (nagyritkán almalét, szigorúan pohárból). Szerencsére született vízivó, imádja a vizet :) Köszi a leírást a fogmosásról...

Na visszazuhanok mozaikozni... (durva... egy összetört bögrét akarok ráaplikálni egy cserépre... kizárt dolog, hogy sikerül de legalább megpróbálom...)
Vendég
 


csakegy, találtam férjem pénztárcájába 6 db sparosat. elküldjem? jövő héten feladom. küldj priviben címet.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Liberó cuccok: igen, kisvirágot küldenek meg legutóbb egy tök jó textilkönyvet, most meg majd valai kézrehúzható nyuszit fognak küldeni... (csak sajna nem olyan könnyű megszerezni, kell egy kis extra levélváltás is kb. 1 hónap várakozás után, különben soha nem küldik... én pl. kb. 3 hete kaptam meg a virágot és a textilkönyvet amit ÁLLÍTÓLAG korábban már elküldtek). Ez úgy megy, hogy az ember leregisztrál talán a honlapjukon és onnantól kezdve küldik a kérdőívet amit ha az ember kitölt és mellékeli a kuponokat akkor jön az ajándék (egy éves korig 3, utána nem tudom, szerintem már semmi). Én egyébként a Liberó nyuszikat is úgy cseréltem a DM-ben kapott Pampers kuponokért :)))) (ld. mi Huggiest veszünk... vagyis vettünk mert az sem az igazi, asszem visszatérek a Liberóhoz). Normálisan tojnék az egészre, néhány száz forintos tétel, de időm mint a tenger, egy bélyeget meg még megér a sok kis bizbaz...

na mozaik...
Vendég
 


zazy, dimet: köszi :) Nincs esetleg postázás kedvetek egy jó kis dumapartira összefutni? (erről már volt szó korábban is:) Jövő kedden suliban leszek, egyébként meg ráérek...
Vendég
 


mi ez a libero pont?

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


rami árt a fluortartalmú fogkrém? mert johanna imádja...ránéz és azt mondja mámmám (kaja)...jó nem teszek rá én sem sokat, épphogy ,de azért van rajta...

válaszoljatok légyszi a pé-s kérdésre!

Kép

Kép
rejo
 
 


Rambóka!
Ez szép volt. Mint mindig, gyorsan elmentem :lol: Majd jól jön és nem kell mégegyszer megkérdezni! :lol: :lol:

Csakegy!
Igen, a kutya ott van elásva, hogy mindenhol másképp csinálják. :? De ez nem csak a terhesség és cukor mizéria körül van. :roll:

A GDMes elméleteddel nagyon egyetértek. Belőlem nem "csináltak" GDM-est!
Pedig azzal a 8 feletti cukorral megtehették volna... :roll:
De talán itt számít a tapasztalat és a szakértelem??? Vagy "trehányság?" (ez utóbbit nem hiszem) Vagy a fene tudja mi számít. De nekem Hba1c-t nem néztek egyszer sem.
Én szúrogatom magam egy órával étkezés után (amikor gyanúsat eszem, vagy nagyobb mennyiséget nem túl Ch szegény kajából), ha esetleg 7 felett van,akkor megnézem 1,5 óra múlva is. Mindig visszamegy 6ra vagy akár 6 alá.

És még azt merészeli mondani bármelyik politikus, hogy egyenlő ellátás és esélyegyenlőség??? :shock:

Szóval, amin te átmentél... teljesen megértem a felháborodásod! Őszintén!
Vendég
 


Rejoka!
Szerintem +/- 1 nap belefér.
De az én tapasztalatom az, hogy feszített, de amikor kirepedt megszünt :shock: a feszítés.

Tojásfehérjém nekem sosem volt, csak nagy mennyiségű folyás.
Vendég
 


Köszi Rami láttam a másikan válaszoltál. köszi Kavicska neked is! :lol:

Még azt kellene tudnom, mikor éri el a progi a pé után a csúcsot, hány nap múlva? 7?

Kép

Kép
rejo
 
 


Lányok!

Tudom, hogy nem ide tartozik, de segítsetek nekem.

Írjatok nekem jó őzpörkölt recepetet.
Igazi finom, fűszeres magyarosat!

Semmiképp ne édeset és lekvárosat, meg gyümölcsöset, mert azokat nem szeretjük.

Találtam egy-két receptet, ismeri ezt valaki?

http://www.mindmegette.hu/index.php?app ... ecept=3055

http://horaszkonyhaja.freeblog.hu/archi ... ogracsban/

Ez utóbbi szimpatikusabb, csak én itthon fogom elkészíteni és nem a szabadban. :roll:
Vendég
 


A hormontáblában megadott adatok PÉ-t követő 7. naptól érvényesek.

Nem árt a fluortartalmú fogkrém, de az ilyen picik még nem tudják kiköpni és lenyelik, ami fluoridtúladagoláshoz vezethet.
Fluorózisos lehet tőle a maradó foga, kevésbé szuvasodik, de csúnya sárgás-matt fehéres foltos lesz.
Bár ez a városi vezetékes ivóvíz fluortartalma mellett igen kevéssé valószínű, de sajnos Tolna megyében és Szeged környékén elég gyakori! Kecskemétiek is lehetőleg kérdezzék meg a helyi vízműtől a víz fluortartalmát!
0,75 mg/l felett kifejezetten ellenjavallt fluoridtabletta adása is, úgyhogy, ha ilyen magas vhol az ivóvíz fluortartalma, akkor a fogkrémekkel is célszerű csínyján bánni, amíg nem tudja kiköpni a ded a habot! Homeopátiás szereket forgalmazó gyógyszertárakban lehet kapni fluoridmentes fogkrémeket gyerekeknek is!
Rátok visszatérve:
Szerintem, ha csak éppen egy icipici pöttyöt kensz rá, akkor nem lesz semmi gond! Csak ne nyomj rá kukacot!
Ha majd már tud köpni, akkor mehet rá borsónyi mennyiség, addig viszont csak pici pötty. Kinyomsz kb. 0,5 mm-t a tubusból és azon végighúzod a fogkefét. Az íze meg lesz, és így is szeretni fogja! :wink:
(Sajnos nekem is kilukadtak a fogaim, annak ellenére, h. mi pohárban elkeverve ittuk a 3-4 centi Gabit és a Hófehérkét, és még fluoridtablettát is osztottak az oviban. Valószínűleg nem kellett volna annyi cukorkát zabálni, különös tekintettel a Tutti-Frutti nevű finomságra! :twisted: )

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Rami köszi! Most megnyugodtam! :lol:

nálunk nagy sláger a fogmosás! :)

Kép

Kép
rejo
 
 


csajok valszeg fogigátlót kell szednem. ümmm. most nem tudom örüljek-e vagy nem. végül is még nem akarunk gyereket, majd egy év, másfél év múlva. de akkor is olyan fura. semmiképpen nem dianét.

vagy felezni kell a met adagomat. Az enyémet! :lol: :lol:

Kép

Kép
rejo
 
 


Rejo!

Hogyhogy nem Dianét? :shock:
Kevesli az ösztrogénedet? Vagy mi van?
Nem értem!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


kavicska az első nagyon gyenge. sovi. a pirospaprikát vízbe és borba beleszórni???? azt muszáj az olajra, zsírra rászórni amiben a hagyma van, még a folyadék előtt, hogy kijöjjön a zamata.

a második verziót csináld, semmi olyan nincs benne, amit csak bográcsban lehet csinálni, otthon a konyhában lábasban nem.

Kép

Kép
rejo
 
 


nem Rami. túlpörög a mettől a szervezetem. nagyon sok pét csinál, többes pét. a hormonértékeim "túl" jók, ha lehet ilyet mondani. a met annyira dolgozik, hogy az eddigi FSH-m túl magas még nekem, ezért lesz többes pém, jobban stimulálódik ugyanannyi hatástól a szervezetem. 3 cn.progim is nagyon magas volt tűű szerint. és ezért rövidülnek a ciklusok. most nem tudnék teherbe esni, ha akarnék sem, nem maradna meg a baba, nem jutnék el a pozitív tesztig sem...még jó, hogy nem most akarok teherbe esni...

és azt mondta Tűű, ebből nem tud magától kijönni a szervezet. szóval a progi eredméynemtől függ, ha extrém magas, akkor muszáj leállítani a hormonműködésemet, fogigátlóval, de mehet tovább a met. azért nem diane, mert az nagyon durva szer, és nincs rá szükségem, nem magas a tesztom. valami lightos fogigátlót kell.

ha nem annyira magas a progi, akkor csak felezzük az eddigi met adagomat, a kolibrit. akkor negyed meforalt fogok szedni az 500-ból! :lol: :lol:

és extra gyorsan kitörölte Tűű a számítógépből az egy hónap múlva előreirányzott 2x250 metet! :lol:

a végén megkérdeztem, mikor a negyed szem meforal szóba került, hogy tuti biztos jó ötlet volt-e nekem a metet elkezdenem. azt mondta feltétlenül. a böröm most nagyon jó.

Kép

Kép
rejo
 
 


Csajok!

Azért az felháborító, h. most olvasom, h. a 180 biztosított napba nem számít bele, ha a gyerek beteg lesz és én emiatt táppénzre megyek, h. ápolhassam!
Basszus! Az ember kénytelen fél évre visszamenni dolgozni, h. a jövőre születő gyerekével ne béka feneke alatti Tgyást és Gyed-et kapjon, de ha (igen valószínű) a ded esetleg a bölcsiben folyton beteg lesz, akkor még ez is kevés, mert nem lesz meg a 180 nap!
Menjenek a fenébe!

Ezzel kapcsolatban az utolsó pillanatig dolgozni kívánóknak:
Én jelenleg úgy tudom, de majd Lafi kijavít, h. akinek előző évben már van több, mint 180 nap biztosított jogviszonya, az totál feleslegesen töri magát, mert nem a szülés előtti időszak keresetéből fogják számolni a támogatásait, hanem még az előző évi keresetéből!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Azért kicsit el vagyok ám kettyenve. kicsit nagyon.

nem tom hogy lesz harmadik baba.remélem működik majd a régi jól bevált recept, fogigátló, aztán abbahagy, aztán baba.

Kép

Kép
rejo
 
 


Sziasztok

Kavics:Ki vagyok kiálltva,igen :( A terheléses cukrom 13,8 volt.Azért a reggelire oda kell figyelni,mert az meg tudja dobni.Na meg nem kell elfelejteni,hogy én már hónapok óta így eszem(175gr ch) és az ember egy idő után belejön.Nem kell neki méricskélnie,egyszerűen látja hogy ennyi van a tányéron azt megehetem vagy nem.Levinél anno nem ehettem ennyit,sokkal jobban megemelkedett a vc mindentől,pedig terhelésre vele 8,2 volt előszőr ,majd 8,6 volt utána.És mégis.Én arra fogom ezt a tágasabb határt amit most bír a szervezetem,hogy kb 2007.jan.óta diétázom(jó nem 175 gr ch-ot,de no cukor és azért odafigylek mikor mit eszem)+kb 14 hónapig szedtem a merckformint.De az tuti nem éhezem :lol: Levinél mindig meg akartam halni éhen miután diétáznom kellett.

Kép

Kép
lecso
 
 


Sziasztok!

Megpróbálom feldobni az én kis listácskámat.

Nagy értékű dolgok:
- Babakocsi otthoni
- Babakocsi travel system
- Kiságy matraccal
- Pelenkázó szekrény ?
- Ruhás szekrény ?
- Légzésfigyelő
- Szopis fotel ?
- Kenguru ?
- Mellszívó ?
- Pihenőszék ?

Ami fontos még:
- Kád / Tummy Tub vödör
- Biztonsági fürdető ?
- Pelenkázó betét
- Pelenkatartó vödör
- Anyatej tároló alkalmatosságok ?
- Szoptatós párna
- Mikrós sterilizátor ?
- Baba szennyes tároló

Ami csak úgy kell:
- 2 db ágynemű huzat
- 1 db ágynemű garnitúra
- Fejvédő a kiságyba ?
- 2 db vékonyabb hálózsák
- 1 db vastagabb hálózsák ?
- Pléd vastag
- Pléd vékony
- 2 db törölköző
- 2 db textil kifogó
- 2 db pamut lepedő
- 2 db gumis lepedő
- 1 db impregnált huzat a matracra
- 1 db pólya ?
- 20 db textil pelenka
- Lázmérő
- Vízhőmérő
- Körömcsipesz / olló
- Orrszívó
- Baba hajkefe
- Fürdető kesztyű ?
- 2 db cumisüveg / cumi ?
- 3 db előke
- 2 cs. baby pelenka (newborn és kis súlyú)
- 2 db műanyag kiskanál
- 1 db gyógyszertári szemcseppentő
- Cumisüveg mosó kefe ?
- Fertőtlenítő folyadék / tabletta
- Éjjeli fény a babaszobába

Baba kozmetikumok:
- Gyógyszerári fürdető
- Gyógyszertári sampon
- Gyógyszertári hintőpor
- Testápoló
- Popsikrém
- Popsitörlő kendő
- Steril vatta (köldök)
- 70%-os alkohol (köldök)
- Steril gézlapok
- Hexachloropohen hintőpor (köldök)
- Fültisztító pálcika
- Lázcsillapító kúp / egyéb gyógyszerek
- Pelenkakiütés krém
- Masszázsolaj ?
- Bőrkímélő mosópor / öblítő / fertőtlenítő szer / hypo

Ruhák:
- 5 db rövid ujjú 56-os body
- 3 db hosszú ujjú 56-os body
- 7 db ujjatlan 56-os rugdalózó
- 3 db napozó 56-os
- 2 db póló rövid ujjú 56-os
- 2 db pulóver / kardigán
- 1 db 62-es kiskabát
- 3 db pamut sapka
- 4 db zokni
- 2 db vékonyabb hálózsák (ujjatlan, felül patentos)
- 1 db vastagabb hálózsák
- 3 db rövid ujjú 62-es body
- 6 db hosszú ujjú 62-es body
- 4 db ujjatlan plüss rugdalózó 62-es
- 3 db plüss hosszú ujjú rugdalózó 62-es
- 2 db 62-es fölötti harisnyanadrág
- 1 db kocsi cipő őszre
- 1 db levegőztető zsák őszre / télre

Happy baby:
- Mesekönyvek
- Zenélő-forgó a kiságyra
- Készségfejlesztő játékok / csörgő

Nah, ennyi. Ezen minden rajta van amit tegnap gondoltam. Nyilván a 9. héten nem kell megvenni a babakocsit, hordozót, kengurut, stb. és vannak a listán esetleges dolgok is (kérdőjelesek), amikből már van, csináltam, szereztük, vagy több kell, vagy egyáltalán nem kell majd. Pl. ha cicizni fog a baba akkor nem kell az elején cumisüvegmosó, meg sterilizátor, de ez is ugye csak akkor fog kiderülni ha már megszületett.

Azért vagyok nagyon mérges, mert a Férjem tökre félre érti a helyzetet. A lista csak azért készült hogy egyben lássam én is hogy mire lehet szükségünk, nem azért hogy mostaztán jól megvegyünk mindent. Mellesleg azért meg kell hogy mondjam hogy összesen 3 tételt tudott kiemelni, amire szerinte egyáltalán nincs szükség, a nemtom hányból. Volt is úgy összesen kb. 3000 Ft értékű a dolog. :evil: Jah és az ellenállásában szó sincs holmi babonáról, csak egyszerűen makacsság.

Csakegy, Rambóka!

Én azt gondolom hogy így az elején többek közt azért célszerű egy ilyen lista, mert -főleg az én háklisságommal- van idő keresgélni és begyűjteni használtan és olcsón mindent amire szükség lehet.
Én bevállalom, tényleg háklis vagyok, tehát nem vagyok hajlandó megvenni olyat ami nem tetszik, hiába lenne egyébként megfelelő a célra. Ez azért nagyon megnehezíti a vásárlást.
Amire én úgy most gondoltam: ha lennének olyan apró, de hasznos dolgok, amiket mondjuk használtan érdemes lenne megvenni, akkor azt most meg kell venni, mert a következő alkalommal nem biztos hogy lesznek. Igen, tudom, lehet Teszveszezni vagy mittomén, de a ptk. mindenen rajta van és hibába kerül egy rugi a neten 100 Ft-ba, ha még a ptk. 400 forint rá.

Na szóval várom a véleményeket a listáról. És tényleg, lécci azt is vegyétek figyelembe, hogy én tuti biztos vagyok abban, hogy a babával az első hónapokban sem időm, sem energiám nem lesz arra, hogy minden egyébként hiányzó szarért körbe járjam a várost, hogy megtaláljam az akciósat, jót. A Párom meg pláne nem fog ezért rohangászni, az első bababoltban meg kell hogy vegye majd a cuccokat, mert nem lesz más lehetőség. :?

Na cupp mindenkinek!
Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


monee, szerintem még ráértek ezzel......majd írok többet is erről.

kavics, írj zsizsiknek pörkölt ügyben. tudod a férje nagy vadfan!
:)

rejo, nyugi! rendben leszel. hátha bejön harmadjára is a diane!

megyek terheléses inzulinra otthon. kíváncsi vagyok....

lecso, nyugi, nyugi, nyugi!! csak okosan, ahogyan eddig. és járogass be gyakran, ha nem vagy nyugodt. hiszen be lehet és indolkolt is!!

szegeden leszünk. meglátogatjuk jokalizát is :) aztán gyuszin. 2 hétig. tervem: sok aerobi, úszás, fogyi! :) gyerkőc meg nagyszülőzhet (ámbár minden egyes perc, amit nem vele töltök el, olyan üres. és hiányzik.... :oops: )

szép napot. bocsi, többre nincs időm.

rejo, ígérem,ha visszajöttünk találkozunk!!!!!!!!!!!!

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Dimet nem dianét fogok szedni, de azért hátha bejön. nem tudom, nem számítottam erre.

Kép

Kép
rejo
 
 


Sziasztok!
Tgyáshoz még: Én ugye a gyed-be szültem bele, most a második gyerek után igényeltem tgyást, és 30 ezerrrel többet kapok, (családi pótlékkal, mindennel együtt) mint az első gyerek utáni gyed. Én se gondoltam, hogy ez lesz. Csak azért írom, mert nem biztos, hogy érdemesebb visszamenni dolgozni. Azért kapok többet, mert ha nincs meg a megelőző 180 nap munkaidő, (mivel gyed-en voltam) ezért ilyenkor a kétszeres minimálbér alapján folyósítanak. Ennél többet akkor sem adnak, ha több volt a bruttó béred, mint a kétszeres minimálbér.
Nem akarom tovább bonyolítani, de érdemes utána kérdezni!
Rejó! Bocs, hogy beledumálok, de szerintem is rendben leszel! Hidd el! Majd megírnád, milyen fogamzásgátlót ajánlott a dokid? Én is szeretnék valamilyen fogamzásgátlót szedni, érdekelne, neki mi az, amit jónak tart. Mi is csak később szeretnénk harmadik gyereket.
Monee! Én 56-osból nem vennék ennyit! Nekünk kb. egy hétig volt jó ez a méret, mindkét gyereknél.
Lecsó! Nagyon közeledik a nagy nap!!! Már biztos sűrűn látogatod a kórházat! Szép szülést!
Vera

Kép
Kép
verona
 
 


Verona!

Köszi, ez egy jó tipp.
De akkor miért olvasom a neten, hogy van akinek az első hónap végéig simán jók az 56-os rucik?! :roll:

Hogy vagytok egyébként? Hogy megy az 1 kicsi - 1 pici összeállítás?

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Egy kis vidámság minden elkeseredett és kevésbé elkeseredett topiktagnak:

Csak akkor üsd meg a másikat, ha nagyon muszáj. / Henriette, 7 éves

Ne vedd el házastársad dolgait. És anyák napján muszáj énekelni, különben iszonyú prédikáció következik. / Tom, 9 éves

Manapság sokkal könnyebb nőnek lenni. Régen máglyán égették el őket. / Benedict, 5 éves

A testvérét az ember utálja is meg imádja is. A testvér az egy olyan iszonyú kedves seggfej. / Filip, 7 éves

Az ember a családjának mindig elmondhatja, amit gondol, és soha nem kell attól félnie, hogy valaki ugyanazt gondolja. / Hökan, 6 éves

Abból, aki jó nevelést kap, jó gyerek lesz. Abból, aki rossz nevelést kap, jó fej. / Tony, 6 éves

A fiúk máshogy játszanak, mint a lányok. A fiúk állandóan csiklandozni akarnak. A lányok többet beszélgetnek, de az nem annyira
érdekes. / Matilda, 6 éves

A fiúk nagyszájúbban születnek, mint a lányok. A fiúk belsejében nagy ordítás lakik, aminek ki kell szabadulnia. A lányok belsejében kis dolgok vannak, nekik elég, ha kicsit nevetnek és futkároznak. / Sofie, 8 éves

Akkor megy férjhez az ember, amikor másvalakit jobban szeret önmagánál. Szerintem ez nem lehet túl könnyű. / Ellen, 7 éves

Az együttélés és a házasság majdnem ugyanaz, kivéve, hogy az egyik önkéntes, a másik meg kötelező. / Siri, 7 éves

... És akkor a pap megkérdezi, akarod-e házastársadul azt, aki melletted áll, vagy valaki mást. Általában nem áll ott senki más,
ezért azt válaszoljuk: akarom. / Emil, 7 éves

Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik. / Pauline, 8 éves

A szegénység és a gazdagság közt nagy különbség van. A szegényeknek nincs semmijük, a gazdagok pedig azt hiszik, hogy nincsen
semmijük. / Ingrid, 9 éves

Ha a tanárok is eljárnának dolgozni, a gyerekeknek nem lenne hova menniük. / Hanna, 7 éves

Nagykoromban rendőr leszek, és mindenkit fejbe ütök a gumibotommal, főleg az öreg, savanyú néniket, akik kiabálnak, ha focizunk. / Henning, 7 éves

Még soha nem láttam angyalt, de láttam már fogorvost! / Mimi, 8 éves

Kétféle angyal van, szokványos, és őrangyal. Az őrangyalt ágyúból lövik ki, ezért kócosabb a hajuk. / Ann-Sophie, 6 éves

Jézus nagypénteken halt meg. Amikor még élt, sürgette a tanítványait, de amikor meghalt, a tanítványok nagyot pihentek. Ezért is hívják
nagypénteknek. Sírtak, de azért örültek is neki, hogy pihenhetnek egy kicsit. / Kevin, 8 éves

Külföldre úgy kell menni, hogy a boltnál balra fordulunk, aztán egy kicsit megyünk egyenesen, majd jobbra. Akkor már külföldön vagyunk,
de megvan az a veszélye a dolognak, hogy Norvégiában kötünk ki. / Oscar, 8 éves

Az Isten keresztre feszítette Jézust, mert egyedül akart uralkodni. / Tilda, 7 éves

A keresztre is akaszthatnánk néhány karácsonyfadíszt, így Jézus is jobban érezné magát, és jó társaságban lógna. / Tomas, 7 éves

Mózes a legklasszabb. Mózes képes a tengerfenéken gyalogolni. Allahnak csak repülő szőnyege van. / Daniel, 7 éves

József nem volt az igazi apja Jézusnak. Volt ott valami dolog a szamárral, de már nem emlékszem rá pontosan, mi. / Sofie, 6 éves

Nem, az úgy volt, hogy amikor József megvette a szamarat, Mária olyan boldog lett, hogy teherbe esett, mindenféle segítség nélkül! /
Jossan, 7 éves

A világűrnek nincs vége. Vagy az is lehet, hogy ott van vége, ahol az Isten háza kezdődik, egészen ott a kerítésnél. / Rasmus, 7 éves



:lol: :lol: :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Monee!

Majd még jövök, aztán kivesézzük a listádat! :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Sziasztok,

Rejoka, bakker, nem is tudom hogy nevessek vagy sírjak, az eddigi adagod sem volt túl sok, nem csodálom ,hogy felmerült benned a kérdés, hogy kellett-e egyáltalán neked ez a metformin.... de ha a bőröd viszont sokat javult ,akkor az mégis csak jelent valamit. Huh, azért ez a "hormonológia" nem is olyan egyszerű ügy. Én nagyon bízom dr Tűűben, szerintem rendbe fog téged is hozni, hidd el ! Ne keseredj el, és főleg, ha fogigátlót kell majd szedned, akkor azért végre mentesülsz a háromhetente rád törő mensi alól ! Meg remélem a migrénektől is.... képzeld, mikor egyik este beszéltünk, és mesélted a migrénedet, másnap reggelre nekem is előjött (még jó hogy dicsekedtem, hogy milyen régen volt) és két napig kínzott....grrrrrrrr.

Kavicska, ha valami jó őzpörkölt recept kell, az uram abban tényleg jó ! Mikorra kell ? mert ha ráér, akkor este megiratom vele, és elküldjük priviben.

Most olvastam a maásik topicban, hogy Luca első havi clostytól ikerbabás lett..... :shock: :lol: Luca, először is gratulálok !
Másodszor is: ha ez a hónap nekünk nem jön össze, akkor én is elkezdem szedni a clostyt, na de mit tegyek, ha félidőben nekem is két tüsző figyel ott a pociban ??? Nekem a két baba picit sok lenne.... ilyenkor mi van ? Akkor potyára szedi az ember a clostyt ? Mert akkor nyilván nem szabad együtt lenni, hogy ne legyen iker terhesség. Jaaaaj, erre nem is gondoltam eddig..... :roll:
zsizsik
 
 


Monee... ugye nem harapod le a fejem, de írom a kommentjeimet (szigorúan úgy, hogy mi az ami nélkül SZERINTEM tökéletesen elvan az ember, de ha futja rá akkor jó ha van - más valszeg mást fog írni...)

Nagy értékű dolgok:

- Babakocsi otthoni - a lakásba gondolod? Oda nem érdemes szerintem, max. 10 perccel tovább tart az altatás, de a gyerek nem szokik rá az állandó ringatásra
- Babakocsi travel system - ez praktikus, használtan nem olyan vészes. VISZONT: mielőtt megveszed nézz körül az ADAC stb. oldalakon, hogy a gyerekülés elég biztonságos-e. A PP Primo Viaggio asszem még pont OK, de a legtöbb az nem OK!!!! (max. olcsó). Ha olcsó autósülés kell akkor újonnan a babyoutlet.hu-ban nagyon jókat lehet kapni garanciával.
- Kiságy matraccal - teszvesz, max. 10e-ért kapsz jót
- Pelenkázó szekrény ? - minek is?
- Ruhás szekrény ? - nekünk van, én nem használom mert amikor SOS ruha kell csak zavar. Nagy kosárban tárolom a tiszta ruhát :) (ha futja rá akkor OK persze)
- Légzésfigyelő (egyetértek, jobban aludtam tőle)
- Szopis fotel ? (kanapé vagy fekve szoptatás... én direkt ezért nem dobtam ki az egyik fotelünket de végül soha nem használtam)
- Kenguru ? (na ezen nem érdemes spórolni, viszont a baba 2-3 hónapos koráig felejtős, hiába írják rá, hogy mehet. Addig inkább kendő... használtan vagy varrni egyet!)
- Mellszívó ? - Praktikus. Használtan olcsóbb
- Pihenőszék ? - izé. Ma viszik el az enyémet. Nem tudom, hogy jó volt-e, de legközelebb a leggagyibb, legvékonyabb lábút veszem meg használtan, fillérekért.

Ami fontos még:
- Kád / Tummy Tub vödör - én egy ezresért vettem a dézsát, annyit megért, többet nem. Kiskád állvánnyal 3000 körül van használtan. IKEA olcsóbb, ott van állvány nélküli egész jó kis kád.
- Biztonsági fürdető ? - felesleges
- Pelenkázó betét - IKEA gagyi
- Pelenkatartó vödör - vettünk. utólag már bánom. Dög drága bele a zacskó.
- Anyatej tároló alkalmatosságok ? - Metro, mini mirelittes poharak (Leifheit) vagy sima néhányszáz forintos jégkockakészítő zacskó.
- Szoptatós párna - van. Rühelltem. Most ablakszigetelésnek használjuk.
- Mikrós sterilizátor ? - csak ha tápos (ne legyen - vagy koraszülött) lesz a baba. Én simán leforráztam mindent.
- Baba szennyes tároló - minek? ha egyszer úgyis együtt élsz a babával minek külön rakni a ruhát? (öblítés ecetes vízzel, az a ti ruháitoknak sem árt. A sima folyékony Persil ecettel szerintem elég - pedig Lilla ekcémás de még neki is)

Ami csak úgy kell:
- 2 db ágynemű huzat - 2 lepedő, sok textilpelenka a fej alá. Mondjuk később kell majd a 2 garnitúra, de nem az elején.
- 1 db ágynemű garnitúra - na Lillának olyanja még nincs :)
- Fejvédő a kiságyba ? - ja. Ikea. Ennél olcsóbban nem kapsz. Sima fehér.
- 2 db vékonyabb hálózsák - használtan
- 1 db vastagabb hálózsák ? - használtan, de csak ha tényleg hideg van.
- Pléd vastag - ha hideg van
- Pléd vékony - minek? Arra ott a nagyméretű kifogó.
- 2 db törölköző - ja. De legyen min. 120*120-as
- 2 db textil kifogó - na ez kell
- 2 db pamut lepedő - minek is?
- 2 db gumis lepedő - ja
- 1 db impregnált huzat a matracra - minek is????? majd 2 éves kora körül ha elkezdődik a szobatisztaságra nevelés
- 1 db pólya ? - max. az a fajta ami kistakarónak széthajtható. Így nem kell megvenni a vastag plédet.
- 20 db textil pelenka - kb. de csak az elején.
- Lázmérő - Microlife, kb. 2000 Ft, fenékbe dugós, 10mp-es
- Vízhőmérő - felesleges. könyök a vízbe
- Körömcsipesz / olló - ja. Mi csipeszt vettünk, valaki az ollóra esküszik
- Orrszívó - porszívós
- Baba hajkefe - DM-ben a legolcsóbb
- Fürdető kesztyű ? - rühelltem
- 2 db cumisüveg / cumi ? - ja. Egy a víznek egy a tejnek.. ha tápos akkor nem tudom.
- 3 db előke - Az elején nem kell, utána textilpelenka plusz IKEA komplett vegyvédelmi felszerelés :) (na jó, 3 darab jól jöhet:)
- 2 cs. baby pelenka (newborn és kis súlyú) - ja
- 2 db műanyag kiskanál - úgyis kapsz DM kupont, azzal olcsóbb
- 1 db gyógyszertári szemcseppentő - minek? (na nem mintha tétel lenne)
- Cumisüveg mosó kefe ? - ????? minek? (ha tápos baba az más)
- Fertőtlenítő folyadék / tabletta ??? max. utazásnál
- Éjjeli fény a babaszobába - 6 hónapos kora előtt nem kellett

Baba kozmetikumok:
- Gyógyszerári fürdető - receptre
- Gyógyszertári sampon - a fürdető elég
- Gyógyszertári hintőpor - minek?
- Testápoló - minek? (olivaolaj vagy receptre napraforgóolaj)
- Popsikrém - nekem nem kellett de a Sudocrem a legjobb szerintem
- Popsitörlő kendő - ja
- Steril vatta (köldök) - steril? ja. fültisztító pálcika.Az a legjobb.
- 70%-os alkohol (köldök) - receptre
- Steril gézlapok - mire kell?
- Hexachloropohen hintőpor (köldök) - receptre
- Fültisztító pálcika - ja (csak nem fültisztításra:)
- Lázcsillapító kúp / egyéb gyógyszerek - receptre
- Pelenkakiütés krém - Sudocrem
- Masszázsolaj ? - Oliva/napraforgó
- Bőrkímélő mosópor / öblítő / fertőtlenítő szer / hypo - Folyékony Pedrsil vagy hippoallergén DM-es plusz ecet. Fertőtlenítő minek???? Mi lesz a gyerek immunrendszerével ha minden steril körülötte? (ez koraszülöttekre stb. nem vonatkozik persze)

Ruhák:
Rentgeteg body (összekakilja) - én télen sem szeretem a hosszúújjút, rentgeteg rugdalózó (lebukja/kakilja). Ha elfogy, a teszveszen/vaterán sokan postáznak is, utólag is vehetsz.

Happy baby: - szerintem bőven ráér.

Kedvenc játékok:
- sima leporellós mesekönyv (fél év alatt 10 darabban) - kb. 300 ft volt. Nagyon szerette.
- Világítós, zenélős izé (babamozi)
- Mozart hallgatás (mialatt én fórumoztam:) - hozzá Winamp
- csörgők stb. 3 hónap után
- Diavetítés (abszolut nyerő) kb. 7-8 hónapos korától (török és a tehenek, iciripiciri, kutya-tár) - további javaslatok wellcome :)
Vendég
 


Monee... ugye nem harapod le a fejem, de írom a kommentjeimet (szigorúan úgy, hogy mi az ami nélkül SZERINTEM tökéletesen elvan az ember, de ha futja rá akkor jó ha van - más valszeg mást fog írni...)

Nagy értékű dolgok:

- Babakocsi otthoni - a lakásba gondolod? Oda nem érdemes szerintem, max. 10 perccel tovább tart az altatás, de a gyerek nem szokik rá az állandó ringatásra
- Babakocsi travel system - ez praktikus, használtan nem olyan vészes. VISZONT: mielőtt megveszed nézz körül az ADAC stb. oldalakon, hogy a gyerekülés elég biztonságos-e. A PP Primo Viaggio asszem még pont OK, de a legtöbb az nem OK!!!! (max. olcsó). Ha olcsó autósülés kell akkor újonnan a babyoutlet.hu-ban nagyon jókat lehet kapni garanciával.
- Kiságy matraccal - teszvesz, max. 10e-ért kapsz jót
- Pelenkázó szekrény ? - minek is?
- Ruhás szekrény ? - nekünk van, én nem használom mert amikor SOS ruha kell csak zavar. Nagy kosárban tárolom a tiszta ruhát :) (ha futja rá akkor OK persze)
- Légzésfigyelő (egyetértek, jobban aludtam tőle)
- Szopis fotel ? (kanapé vagy fekve szoptatás... én direkt ezért nem dobtam ki az egyik fotelünket de végül soha nem használtam)
- Kenguru ? (na ezen nem érdemes spórolni, viszont a baba 2-3 hónapos koráig felejtős, hiába írják rá, hogy mehet. Addig inkább kendő... használtan vagy varrni egyet!)
- Mellszívó ? - Praktikus. Használtan olcsóbb
- Pihenőszék ? - izé. Ma viszik el az enyémet. Nem tudom, hogy jó volt-e, de legközelebb a leggagyibb, legvékonyabb lábút veszem meg használtan, fillérekért.

Ami fontos még:
- Kád / Tummy Tub vödör - én egy ezresért vettem a dézsát, annyit megért, többet nem. Kiskád állvánnyal 3000 körül van használtan. IKEA olcsóbb, ott van állvány nélküli egész jó kis kád.
- Biztonsági fürdető ? - felesleges
- Pelenkázó betét - IKEA gagyi
- Pelenkatartó vödör - vettünk. utólag már bánom. Dög drága bele a zacskó.
- Anyatej tároló alkalmatosságok ? - Metro, mini mirelittes poharak (Leifheit) vagy sima néhányszáz forintos jégkockakészítő zacskó.
- Szoptatós párna - van. Rühelltem. Most ablakszigetelésnek használjuk.
- Mikrós sterilizátor ? - csak ha tápos (ne legyen - vagy koraszülött) lesz a baba. Én simán leforráztam mindent.
- Baba szennyes tároló - minek? ha egyszer úgyis együtt élsz a babával minek külön rakni a ruhát? (öblítés ecetes vízzel, az a ti ruháitoknak sem árt. A sima folyékony Persil ecettel szerintem elég - pedig Lilla ekcémás de még neki is)

Ami csak úgy kell:
- 2 db ágynemű huzat - 2 lepedő, sok textilpelenka a fej alá. Mondjuk később kell majd a 2 garnitúra, de nem az elején.
- 1 db ágynemű garnitúra - na Lillának olyanja még nincs :)
- Fejvédő a kiságyba ? - ja. Ikea. Ennél olcsóbban nem kapsz. Sima fehér.
- 2 db vékonyabb hálózsák - használtan
- 1 db vastagabb hálózsák ? - használtan, de csak ha tényleg hideg van.
- Pléd vastag - ha hideg van
- Pléd vékony - minek? Arra ott a nagyméretű kifogó.
- 2 db törölköző - ja. De legyen min. 120*120-as
- 2 db textil kifogó - na ez kell
- 2 db pamut lepedő - minek is?
- 2 db gumis lepedő - ja
- 1 db impregnált huzat a matracra - minek is????? majd 2 éves kora körül ha elkezdődik a szobatisztaságra nevelés
- 1 db pólya ? - max. az a fajta ami kistakarónak széthajtható. Így nem kell megvenni a vastag plédet.
- 20 db textil pelenka - kb. de csak az elején.
- Lázmérő - Microlife, kb. 2000 Ft, fenékbe dugós, 10mp-es
- Vízhőmérő - felesleges. könyök a vízbe
- Körömcsipesz / olló - ja. Mi csipeszt vettünk, valaki az ollóra esküszik
- Orrszívó - porszívós
- Baba hajkefe - DM-ben a legolcsóbb
- Fürdető kesztyű ? - rühelltem
- 2 db cumisüveg / cumi ? - ja. Egy a víznek egy a tejnek.. ha tápos akkor nem tudom.
- 3 db előke - Az elején nem kell, utána textilpelenka plusz IKEA komplett vegyvédelmi felszerelés :) (na jó, 3 darab jól jöhet:)
- 2 cs. baby pelenka (newborn és kis súlyú) - ja
- 2 db műanyag kiskanál - úgyis kapsz DM kupont, azzal olcsóbb
- 1 db gyógyszertári szemcseppentő - minek? (na nem mintha tétel lenne)
- Cumisüveg mosó kefe ? - ????? minek? (ha tápos baba az más)
- Fertőtlenítő folyadék / tabletta ??? max. utazásnál
- Éjjeli fény a babaszobába - 6 hónapos kora előtt nem kellett

Baba kozmetikumok:
- Gyógyszerári fürdető - receptre
- Gyógyszertári sampon - a fürdető elég
- Gyógyszertári hintőpor - minek?
- Testápoló - minek? (olivaolaj vagy receptre napraforgóolaj)
- Popsikrém - nekem nem kellett de a Sudocrem a legjobb szerintem
- Popsitörlő kendő - ja
- Steril vatta (köldök) - steril? ja. fültisztító pálcika.Az a legjobb.
- 70%-os alkohol (köldök) - receptre
- Steril gézlapok - mire kell?
- Hexachloropohen hintőpor (köldök) - receptre
- Fültisztító pálcika - ja (csak nem fültisztításra:)
- Lázcsillapító kúp / egyéb gyógyszerek - receptre
- Pelenkakiütés krém - Sudocrem
- Masszázsolaj ? - Oliva/napraforgó
- Bőrkímélő mosópor / öblítő / fertőtlenítő szer / hypo - Folyékony Pedrsil vagy hippoallergén DM-es plusz ecet. Fertőtlenítő minek???? Mi lesz a gyerek immunrendszerével ha minden steril körülötte? (ez koraszülöttekre stb. nem vonatkozik persze)

Ruhák:
Rentgeteg body (összekakilja) - én télen sem szeretem a hosszúújjút, rentgeteg rugdalózó (lebukja/kakilja). Ha elfogy, a teszveszen/vaterán sokan postáznak is, utólag is vehetsz.

Happy baby: - szerintem bőven ráér.

Kedvenc játékok:
- sima leporellós mesekönyv (fél év alatt 10 darabban) - kb. 300 ft volt. Nagyon szerette.
- Világítós, zenélős izé (babamozi)
- Mozart hallgatás (mialatt én fórumoztam:) - hozzá Winamp
- csörgők stb. 3 hónap után
- Diavetítés (abszolut nyerő) kb. 7-8 hónapos korától (török és a tehenek, iciripiciri, kutya-tár) - további javaslatok wellcome :)
Vendég
 


Monee... ugye nem harapod le a fejem, de írom a kommentjeimet (szigorúan úgy, hogy mi az ami nélkül SZERINTEM tökéletesen elvan az ember, de ha futja rá akkor jó ha van - más valszeg mást fog írni...)

Nagy értékű dolgok:

- Babakocsi otthoni - a lakásba gondolod? Oda nem érdemes szerintem, max. 10 perccel tovább tart az altatás, de a gyerek nem szokik rá az állandó ringatásra
- Babakocsi travel system - ez praktikus, használtan nem olyan vészes. VISZONT: mielőtt megveszed nézz körül az ADAC stb. oldalakon, hogy a gyerekülés elég biztonságos-e. A PP Primo Viaggio asszem még pont OK, de a legtöbb az nem OK!!!! (max. olcsó). Ha olcsó autósülés kell akkor újonnan a babyoutlet.hu-ban nagyon jókat lehet kapni garanciával.
- Kiságy matraccal - teszvesz, max. 10e-ért kapsz jót
- Pelenkázó szekrény ? - minek is?
- Ruhás szekrény ? - nekünk van, én nem használom mert amikor SOS ruha kell csak zavar. Nagy kosárban tárolom a tiszta ruhát :) (ha futja rá akkor OK persze)
- Légzésfigyelő (egyetértek, jobban aludtam tőle)
- Szopis fotel ? (kanapé vagy fekve szoptatás... én direkt ezért nem dobtam ki az egyik fotelünket de végül soha nem használtam)
- Kenguru ? (na ezen nem érdemes spórolni, viszont a baba 2-3 hónapos koráig felejtős, hiába írják rá, hogy mehet. Addig inkább kendő... használtan vagy varrni egyet!)
- Mellszívó ? - Praktikus. Használtan olcsóbb
- Pihenőszék ? - izé. Ma viszik el az enyémet. Nem tudom, hogy jó volt-e, de legközelebb a leggagyibb, legvékonyabb lábút veszem meg használtan, fillérekért.

Ami fontos még:
- Kád / Tummy Tub vödör - én egy ezresért vettem a dézsát, annyit megért, többet nem. Kiskád állvánnyal 3000 körül van használtan. IKEA olcsóbb, ott van állvány nélküli egész jó kis kád.
- Biztonsági fürdető ? - felesleges
- Pelenkázó betét - IKEA gagyi
- Pelenkatartó vödör - vettünk. utólag már bánom. Dög drága bele a zacskó.
- Anyatej tároló alkalmatosságok ? - Metro, mini mirelittes poharak (Leifheit) vagy sima néhányszáz forintos jégkockakészítő zacskó.
- Szoptatós párna - van. Rühelltem. Most ablakszigetelésnek használjuk.
- Mikrós sterilizátor ? - csak ha tápos (ne legyen - vagy koraszülött) lesz a baba. Én simán leforráztam mindent.
- Baba szennyes tároló - minek? ha egyszer úgyis együtt élsz a babával minek külön rakni a ruhát? (öblítés ecetes vízzel, az a ti ruháitoknak sem árt. A sima folyékony Persil ecettel szerintem elég - pedig Lilla ekcémás de még neki is)

Ami csak úgy kell:
- 2 db ágynemű huzat - 2 lepedő, sok textilpelenka a fej alá. Mondjuk később kell majd a 2 garnitúra, de nem az elején.
- 1 db ágynemű garnitúra - na Lillának olyanja még nincs :)
- Fejvédő a kiságyba ? - ja. Ikea. Ennél olcsóbban nem kapsz. Sima fehér.
- 2 db vékonyabb hálózsák - használtan
- 1 db vastagabb hálózsák ? - használtan, de csak ha tényleg hideg van.
- Pléd vastag - ha hideg van
- Pléd vékony - minek? Arra ott a nagyméretű kifogó.
- 2 db törölköző - ja. De legyen min. 120*120-as
- 2 db textil kifogó - na ez kell
- 2 db pamut lepedő - minek is?
- 2 db gumis lepedő - ja
- 1 db impregnált huzat a matracra - minek is????? majd 2 éves kora körül ha elkezdődik a szobatisztaságra nevelés
- 1 db pólya ? - max. az a fajta ami kistakarónak széthajtható. Így nem kell megvenni a vastag plédet.
- 20 db textil pelenka - kb. de csak az elején.
- Lázmérő - Microlife, kb. 2000 Ft, fenékbe dugós, 10mp-es
- Vízhőmérő - felesleges. könyök a vízbe
- Körömcsipesz / olló - ja. Mi csipeszt vettünk, valaki az ollóra esküszik
- Orrszívó - porszívós
- Baba hajkefe - DM-ben a legolcsóbb
- Fürdető kesztyű ? - rühelltem
- 2 db cumisüveg / cumi ? - ja. Egy a víznek egy a tejnek.. ha tápos akkor nem tudom.
- 3 db előke - Az elején nem kell, utána textilpelenka plusz IKEA komplett vegyvédelmi felszerelés :) (na jó, 3 darab jól jöhet:)
- 2 cs. baby pelenka (newborn és kis súlyú) - ja
- 2 db műanyag kiskanál - úgyis kapsz DM kupont, azzal olcsóbb
- 1 db gyógyszertári szemcseppentő - minek? (na nem mintha tétel lenne)
- Cumisüveg mosó kefe ? - ????? minek? (ha tápos baba az más)
- Fertőtlenítő folyadék / tabletta ??? max. utazásnál
- Éjjeli fény a babaszobába - 6 hónapos kora előtt nem kellett

Baba kozmetikumok:
- Gyógyszerári fürdető - receptre
- Gyógyszertári sampon - a fürdető elég
- Gyógyszertári hintőpor - minek?
- Testápoló - minek? (olivaolaj vagy receptre napraforgóolaj)
- Popsikrém - nekem nem kellett de a Sudocrem a legjobb szerintem
- Popsitörlő kendő - ja
- Steril vatta (köldök) - steril? ja. fültisztító pálcika.Az a legjobb.
- 70%-os alkohol (köldök) - receptre
- Steril gézlapok - mire kell?
- Hexachloropohen hintőpor (köldök) - receptre
- Fültisztító pálcika - ja (csak nem fültisztításra:)
- Lázcsillapító kúp / egyéb gyógyszerek - receptre
- Pelenkakiütés krém - Sudocrem
- Masszázsolaj ? - Oliva/napraforgó
- Bőrkímélő mosópor / öblítő / fertőtlenítő szer / hypo - Folyékony Pedrsil vagy hippoallergén DM-es plusz ecet. Fertőtlenítő minek???? Mi lesz a gyerek immunrendszerével ha minden steril körülötte? (ez koraszülöttekre stb. nem vonatkozik persze)

Ruhák:
Rentgeteg body (összekakilja) - én télen sem szeretem a hosszúújjút, rentgeteg rugdalózó (lebukja/kakilja). Ha elfogy, a teszveszen/vaterán sokan postáznak is, utólag is vehetsz.

Happy baby: - szerintem bőven ráér.

Kedvenc játékok:
- sima leporellós mesekönyv (fél év alatt 10 darabban) - kb. 300 ft volt. Nagyon szerette.
- Világítós, zenélős izé (babamozi)
- Mozart hallgatás (mialatt én fórumoztam:) - hozzá Winamp
- csörgők stb. 3 hónap után
- Diavetítés (abszolut nyerő) kb. 7-8 hónapos korától (török és a tehenek, iciripiciri, kutya-tár) - további javaslatok wellcome :)
Vendég
 


jajjjjj bocsi... nem akartam háromszor elküldeni.... (annyira azért nem érdekes:)
Vendég
 


Csakegy!

Akkor ha jól számolom a listából Te olyan 10 dolgot tuti kidobnál, de a többivel szintén olyan esetlegesen vagy mint én. :) Ha tápos lesz, ha nem fog rendesen szopizni, stb. :D Összességében azért örülök. :D

A két babakocsira kitérnék.
Egy kellene szerintem nekünk otthonra, ami extrán terepjáró (nem a ringatás miatt). Faluban lakunk, lik-luk-gödör-árok, én viszont szeretnék sokat sétálni "terepen" is a gyerekkel. Szóval ehhez valami dömper jármű kell majd, jó rugózással, nagy kerekekkel.
A másik (travel system) az autókázós babakocsi lenne, ami befér a Skodánk nem túl nagy csomi tartójába, plusz könnyű közlekedni vele a városban. Hát ezért gondoltam hogy inkább veszünk két használt olcsóbbat, mert nekünk szerintem az lenne a praktikusabb.

Zsizsik!

Én is az első havi clostytól lettem babás. :D
Nekem is két tüszőm volt a 14. napi Uh-n. Na, pont az akkor dominánsnak tűnőből nem lett semmi, hanem szerintem a másik oldali ért be a 17. nap körül. Nálunk egyenlőre úgy tűnik egy gyerek lesz, uh. annyira azért szerintem nem lutri a dolog. Ha kettő lenne se lenne nagy tragédia nálunk, én nagyon boldog lennék (kezdetben). :lol:

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Lecso!!
És lányok...................

Amikor én terhelésesre mentem, mindig bevettem előtte egy fél metet!!! :roll: :twisted:

Nem tudom, ki mit gondol, de én így tettem, mert tutira biztos, hogy GDM-snek lennék én is kikiálltva.
Egy itthoni mérésem után a 75 gr glukózzal 60 perces cukor 16 volt, a 90 perces 14,3 a 120 perces 11,4. Ezzel már a 12. héten inzulinra állítottak volna!!!!!! Vettem cukrot, és megcsináltam itthon! Tudom, az ujjbegyből vett vér, nem hasonlítható nagyon a vénáshoz, de támpontot adhat. Legalábbis én így gondoltam!

Ellentétben a "diétában" tartott CH bevitelemmel sosem ment 7-8 fölé, a 8 karácsonykor egy napos szaloncuki-mézeszserbó zabálás utáni 60 perces mérés eredménye volt!!! Igen, basszus kulcs, ilyeneket is csináltam az ünnepek alatt! Azóta sem na......

Az itthoni étkezésben sosem veszel magadhoz 75 gr CH-t gyorsfelszívódásúból, szerintem még akkro sem, ha nem figyelsz az étkezéseidre!

Nem helyes amit tettem, és bármikor le is tagadom a dokinak!!! :lol: :lol: :lol: Így viszont békén hagytak, nem hízom, a felszedett súlyom átlag alatti, Nóri fejlődik, igaz, a koránál kissebb (Rejóka..... Elgondolkodtam, de egyelőre csupán ennyit teszek! Még midnig van 7 hetem, és nem akarom, hogy gond legyen a cukorral!!), viszont remek és formás babácska!
De az sem helyes, amit művelnek mostanában a kismamákkal! Annyira, de annyira nem tekintik "felnőttnek" őket!
Biztosan sokat számít, hogy itt sokan tájékozottak, "tanultak" vagyunk ebből, és szemöldök felhúzogatva fogadjuk egy-egy kijelentését az orvosaunknak, hiszen tudjuk, mitől lehet vbajunk és mitől nem!

És Lecsó!!!
Nem tartalak GDM-nek!!! Ezzel elintézték a terhességed szebbik részét, hiszen nem tudsz nyugodt lenni, akárhogyan is szeretnél!

Ha bármilyen eltérést is mutatna az uh akár Nóriban, akár a lepényen, azonnal figyelmeztetném a dokit, és ha kell, töredelmesen vallanék is. Viszont jelenleg úgy tűnik a lelkibékém és a diétám mellett Nóri és az ő lepénye is jól van!
Vendég
 


Monee!

Ami dőlttel van a listában, én nem is vettem, és nem is szándékozom............... A rucik mennyiségét nem lehet így belőni, majd kiderül, hogy milyen idő lesz, mikor nagyobbacska lesz! Ne feledd, az idén októberben pl. még motoroztunk, sőőőőt, még novemberben is gurultunk egyet Tommal! Szóval nem volt lábzsákos, iszonyatos hideg!!!!

TÜRELEM!!!!!!

Nagy értékű dolgok:
- Babakocsi otthoni
- Babakocsi travel system
- Kiságy matraccal
- Pelenkázó szekrény ?
- Ruhás szekrény ?
- Légzésfigyelő
- Szopis fotel ?
- Kenguru ?

- Mellszívó ?
- Pihenőszék ?

Ami fontos még:
- Kád / Tummy Tub vödör
- Biztonsági fürdető ?
- Pelenkázó betét
- Pelenkatartó vödör

- Anyatej tároló alkalmatosságok ?
- Szoptatós párna
- Mikrós sterilizátor ?
- Baba szennyes tároló

Ami csak úgy kell:
- 2 db ágynemű huzat
- 1 db ágynemű garnitúra
- Fejvédő a kiságyba ?
- 2 db vékonyabb hálózsák
- 1 db vastagabb hálózsák ?
- Pléd vastag
- Pléd vékony
- 2 db törölköző
- 2 db textil kifogó
- 2 db pamut lepedő
- 2 db gumis lepedő
- 1 db impregnált huzat a matracra
- 1 db pólya ?
- 20 db textil pelenka
- Lázmérő
- Vízhőmérő
- Körömcsipesz / olló
- Orrszívó
- Baba hajkefe
- Fürdető kesztyű ?
- 2 db cumisüveg / cumi ?
- 3 db előke
- 2 cs. baby pelenka (newborn és kis súlyú)
- 2 db műanyag kiskanál
- 1 db gyógyszertári szemcseppentő
- Cumisüveg mosó kefe ?
- Fertőtlenítő folyadék / tabletta

- Éjjeli fény a babaszobába

Baba kozmetikumok:
- Gyógyszerári fürdető
- Gyógyszertári sampon
- Gyógyszertári hintőpor
- Testápoló
- Popsikrém
- Popsitörlő kendő
- Steril vatta (köldök)
- 70%-os alkohol (köldök)
- Steril gézlapok
- Hexachloropohen hintőpor (köldök)
- Fültisztító pálcika
- Lázcsillapító kúp / egyéb gyógyszerek
- Pelenkakiütés krém
- Masszázsolaj ?
- Bőrkímélő mosópor / öblítő / fertőtlenítő szer / hypo

Ruhák:
- 5 db rövid ujjú 56-os body
- 3 db hosszú ujjú 56-os body
- 7 db ujjatlan 56-os rugdalózó
- 3 db napozó 56-os
- 2 db póló rövid ujjú 56-os
- 2 db pulóver / kardigán
- 1 db 62-es kiskabát
- 3 db pamut sapka
- 4 db zokni
- 2 db vékonyabb hálózsák (ujjatlan, felül patentos)
- 1 db vastagabb hálózsák
- 3 db rövid ujjú 62-es body
- 6 db hosszú ujjú 62-es body
- 4 db ujjatlan plüss rugdalózó 62-es
- 3 db plüss hosszú ujjú rugdalózó 62-es
- 2 db 62-es fölötti harisnyanadrág
- 1 db kocsi cipő őszre
- 1 db levegőztető zsák őszre / télre

Happy baby:
- Mesekönyvek
- Zenélő-forgó a kiságyra
- Készségfejlesztő játékok / csörgő
Vendég
 


monee: nézd meg enyim babakocsit:
http://teszvesz.hu/item307045852_peg_perego_classic_mozes_sportules_2_labzsak.html

Na szóval ez egy szuper kicsi kocsi - masszív ha terepre viszed. Na szóval ilyesmit lehet ezerszer olcsóbban is kapni, max. kicsit lepusztultabbat - de ha csak otthonra dömpernek kell akkor lehet, hogy érdemes lenne ilyesmire vadásznod (láttam már 5e Ft-ért is).

Ez csak egy a sok spórolási lehetőség közül. (sajna a nagykerekű dömperek egyébként elég drágák). Mondjuk egy postával együtt 6-7e Ft-os kocsin nem lehet sokat bukni, max. ha találsz jobbat akkor ugyanannyiért eladod - de erre még hosszú-hosszú honapjaid vannak:)))))))

Ja... arra figyelj, hogy a travel system kocsik legtöbbje marha nagy sajna :( Szerintem nem férnek bele egy Skodába. Anno nyaralás előtt mi is keresgéltünk és végül az ABC design mellett döntöttünk. Ha jól emlékszem abból épp akcióznak az outletben. Masszív kocsi, én nagyon szeretem (használtan hordozó nélkül jó állapotú kb. 8e körül van) DE érdemes végigböngészni az outlet oldalát mert sokszor újonnan olcsóbbak a kocsik mint használtan!!!)
http://babyoutlet.hu/viewer.aspx?productid=140208&groupid=4&mainid=8

(bocsi, csak tényleg azon agyalok, hogy hogy tudnál a drága dolgokból a legkedvezőbben bevásárolni ... én sok mindenhez elég xarrágóan álltam így már kezdek képbe kerülni:)

(egyébként a világ legjobb vétele -mondjuk azon nem spóroltunk hála a jó égnek - a Römer autósülése volt amihez később vettünk egy Römer Verve babakocsit amire egy adapterrel rácuppantható az autósülés - most meg így 1 év felé közeledve a sima üléssel használja az ember. Ez lényegében alig foglal helyet a kocsiban és szó szerint egy mozdulattal csukódik - amihez hasonlót babakocsiban még nem láttam. Csak hát drága. Az ülés az outletben talán 26 körül volt, a kocsi meg újonnan - használtat kifogni majdnem lehetetlen- 50e körül van. Mondjuk én 35e-ért csaptam le rá de oltári mázlim volt. Ja, az adapter extra 4e.)

Az autósülést meg mégegyszer kihangsúlyozom!!!!! Kb. 2 hete belénkjött egy hülye 3,14csa (Tölgyesi-Khell Cynthia a "böcsületes" neve és azóta sem adta oda a betétlapot úgyhogy valszeg feljelentjük a rendőrségen plusz küldjük a feljelentés másolatát a Blikknek)... na szóval oldalról jött, szerencsére alig koccant a kocsi, de egy újszülöttnél ebből akár nagyobb baj is lehetett volna ha nem jó a babaülés. Szóval ez az amin TILOS spórolni...
Vendég
 


azért ez érdekes, én ki voltam kiálltva nagy gdm-esnek, a magam 8,9-vel, ami 12 hetesen volt és 26 hetesen, és akkor kiderül, másnak több volt....régen "kaptam a fejemre"(ne az én példám vegyük stb...aki még emléxik rá, én igen), hogy a kövérek inkább gdm-sek....hááát megdőlni látszik, mert én kispiskóta voltam akkor és mégis én voltam a nagy gdm-es és diétáztam ezerrel és fogytam és a baba teljesen jól fejlődött ettől függetlenül is addig ameddig stb.

Monee, sztem ez nagyon sok, nem olvastam végig, csk átszaladtam rajta, de kicsit sok, nekünk fele annyi cuccunk van és még ez is sok.És hidd el, annyi leárazás lesz még, nemvagy lekésve.
Vendég
 


Lafi!

Pontosan mi is a GDM meghatározása?????? Mert akkor én is az vagyok!!!! Jah, ha diétázom, akkor meg nem????? Most hogy is van ez????

Általánosítás............ Ezt kénytelenek vagyunk tudomásul venni, hogy a túlsulyosokat simán kikiálltják GDM-nek, hatszor-nyolcszor annyit foglalkoznak velük és a cukrukkal, mint kellene. Te bele is estél ebbe...... Pedig az eredményeid szerint nem kellett volna, de magad is paráztál kicsit! Nálad az epekő és az általa kiváltott egyéb élettani dolgok miatt volt a gond, de az orvosok nem tudták a "túlsúlyból" kiemelni a fejüket............ Ugye érted, mit akarok mondani???? Hunor jól van. Te fogytál és folytatod tovább a fogyást és a diétát, menstruálsz, biztos vagyok benne, hogy évek múlva elégedetten fogsz tükörbe nézni, és talán már nem kell ezt az általánosítást végig kínlódnod a következő terhességednél!

Lecsónál nem tudom mi lehet, nem vagyok doki! De hogy nem GDM-es, az fix. Az igazi, durva GDM-nél, mindenre egekbe ugrik a cukor, és alapból is igen magas, nem is hajlandó lemenni........ És azt igenis kell figyelni! És az igazi GDM-nél a lepény is jelzi mutatja, hogy öregszik! Lecsónál nem modnták, hogy öregedne a lepény! Nem értem................. De annyira jó lenne, ha pár héttel előrébb lennénk! Ölellek Lecsóka!

Azt is gondolom, hogy mivel mi magunk is nagyon figyelünk rá, ezért partnerek vagyunk a dokik aggódására, és semmilyen mumussal nem lehet jobban felcseszni az agyunkat, mint az erre vonatkozó utalásokkal, félelmekkel, vizsgálatokkal! És innen nem nagyon van visszaút.....................
Vendég
 


Rambóka:mi az első fogaktól amíg ki nem tudta Levi köpni a fogkrémet(ami kb 2 éves kora körül volt :roll: )a Dentinox nenedent-baby fogkrémet és újrahúzhatós fogkefét(+sima amikor le cseréltük 2-3 hónap után) használtuk.A fogkrém felbontástól 6hóig jó.
Mi szeretteük ezt a fogkrémet a gyerkőc lenyelheti,nem tartalmaz flourt csak xilitet.

Kép

Kép
lecso
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?