Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Monee!

Sajnálom! Vigyázz magadra, és a dokinak 1000000x mond el, hogy terhes vagy és nem vagy még 12 hetes, hogy olyan gyógyszert kapj, amit tényleg szedhetsz is így! Amúgy ha felmenne a lázad algopirint vehetsz be, ez tuti, én Petivel azt szedtem és semmi bajunk nem lett!

Gyerkőc alvás: nálunk ugye nem volt választási lehetőség egy 1,5 szobás panelben. :? Nekem amúgy a 2. verziód jobban bejön, igaz neked kényelmetlen, de Kata már megérti, hogy miért kellmáshol aludni, a babát meg nem zökkented ki a megszokott helyzetből.

Légzésfigyelő:szerintem aki megteheti vegyen egyet.Nekem nagy biztonságot adott, hogy hallottam azt a halk kis kattogást éjjelente! :oops:

Hőmérséklet: ugye Petinél a panelben volt vagy 26 fok, de annyi nem kell, az tuti! Most itthon napközben van 20, éjjel 18-19 fok, ha megszületik Eszti akkor azért 1-2 fokkal feljebb tornásszuk, de nem kell nagyon melegnek lennie.Szerintem annyi lesz, hogy napalra csinálunk 21-22-t, éjjelre meg 20 körül. Ha ezt szokja meg, szerintem nem lesz baja. A lényeg, hogy mikor fürdeted, ott a fürdőben jó idő legyen és ott is fogom felöltöztetni, hogy meg ne fázzon és már ruciban hozom ki. Öltöztetés közben szép lassan nyitom majd az ajtót, hogy kissé hűljön a levegő és így meglesz a fokozatosság is.

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Monee!

Hogy vagy? Voltál dokinál, mit mondott? Kaptál gyógyszert? Párod jobban van már?

Többiek??????

Hogy vagytok, ugye nem vagytok betegek, pláne nem influenzásak?
Most néztem, PÉcsett szinte minden kórházban látogatási tilalom van! :(

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Lányok, mindenkinek köszönöm az infókat, jól elraktároztam. Mi is megegyeztünk a párommal, ha újszülött babánk lesz, mindenképpen veszünk légzésfigyelőt és bébiőrt is. Kicsi a ház, de mégis nagy. Sőt ha valakit tudtok, akinek van használt eladó, kérlek szóljatok, bár még nem aktuális, de érdeklődni nem árt.

Monee, mi van veled? Doki?

Hú, Viki... már csak 1 hónap... nagyon szorítok.

Jevi? Merre vagy?

És a többiek?
kanga_mama
 
 

 
 

Teszek fel 1-2Peti képet! Bocs, ha kicsit sok lesz, de van közte mandarint egyedül pucolós, dinnye evős, és spagettifaló is :lol:

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Bocs a sok helyfoglalásért! :oops:

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

Most jöttünk haza az ügyeletről.
Valami vírusos légúti szarságom van. :?
Mielőtt elmentünk olvasgattam egy kicsit a neten és az lett a vége hogy az első trimeszterben pláne, de a terhesség további részében is elenyésző mennyiségű gyógyszer van amit be lehet szedni, mondjuk egy megfázásra.
Szerencsére a dokinő sem erőltetett semmit, csak a szokásos gyógymódokat. Pihenés, C-vitamin, tea, gyümölcs lé, és hogy 38 fölé ne hagyjam menni a lázam. Erre egyébként kaptam Algopirint, amire szintén rá van írva hogy az első trimeszterben egyáltalán nem ajánlott a használata. Kész kabaré az egész. :)
Mindegy, nem kellemes, de a hideg víz még folyik a csapból, majd hűtőfürdőzök ha nagyon felmenne.

Norbi nem nagyon van jobban, őt elég csúnyán elkapta a kórság. Szerdáig mindenképpen itthon lesz.

Viki!

ANYÁNAK MÁR NAGY POCAKJA VAN! :lol: Ezt olyan szép látni. :D

Tudod, nekem a második verzióval (tehát hogy azokon a napokon amikor itt van Kata, az apjával alszik) az a bajom, hogy Ő többet van itt annál, hogy ezt tekinthessük "egyszeri" alkalmaknak. Minden héten szerdán, és két hetente hétvégén van nálunk, plusz majd a szünetek, stb. Úgy érzem így sem fogunk szerelmi életünk csúcsán tipródni miután megszületik a baba, de azzal ha Kata az apjával alszik, mégjobban el lesz szúrva minden. Még sokkal kevesebb időnk és helyünk jut majd egymásra. Mindegy, ezen még gondolkozok egy keveset. :D

Ilyenkor tök szar lehet a gyermekágyon, vagy ami még rosszabb, mondjuk a terhespatológián időzni. Egyébként sem egy álom egyik sem, de az hogy nem tud bejönni hozzád senki... katasztrófa. :(

Kanga!

Ez annyira izgalmas! Mármint hogy hamarosan nektek is hogy egy bébikét a gólya. :D Teljesen meg vagyok hatódva. :)

Én az egészségpénztár kártyámon fogok egyet venni, szerencsére a baba ilyen cuccait lehet belőle fizetni. Neked nincs?

Pussz mindenkinek!
Vigyázzatok magatokra!
Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Monee!

Nem is az a baj, hogy nem jöhet be senki, hanem, hogy lehet nem lehet apás szülés sem, és ami még ennél is rosszabb, hogy nem láthatom Petit majd 3-5 napig! :(

Örülök, hogy nem olyan nagy a baj, és nem akartak kapcsiból gyógyszerekkel tömni. Amúgy az Algopirynt nekem doki mondta, hogy mehet. Petivel annyira sokat fájt a fejem az elején, hogy esténként már a fejfájástól hánytam, erre mondta a doki, hogy ilyenkor nyugodtan vegyek be 1-1 szem algopirint. Szerintem ha felmenne a lázad inkább vegyél be 1 szemet, nehogy a hideg víztől meg felfázz, vagy még jobban megfázz. :(

Jobbulást mindkettőtöknek!

Azt meg, hogy ki hol mikor alszik majd, még ráértek átgondolni :wink:

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Köszi Monee, jól esik, hogy izgulsz... nekem is van egészségpénztáros kártyám, de sajna mire odajutunk, hogy vehetnék rá a gyereknek valamit, addigra már nem kapom, mert már nem fogok dolgozni (leszázalékoltak), sőt tovább megyek: nem tudom, hogy vehetnék-e rá, mert a baba kb. 3-4 hónap múlva lesz a nevünkön. Szóval fogalmam sincs, de nem is nagyon izgat, nekem a pénz jelen esetben abszolút nem számít. A gyerek érdekében mindent. Te szegény, szedd össze magad, pároddal együtt!!! Hamar-hamar!

Viki, nagyon édes Peti, majdnem egyidős a keresztlányommal, 1 hónap eltérés van, ha jó a vonalzód... épp ma volt itt, szedett nekem hóvirágot a szőlőben - macskaetetés közben - és hozta nekem és mondta, hogy "Kenesztanyu, neked hoztam, bejakjuk a vízbe?" Az utolsó képen az a csibészes mosoly... hihetetlen!
kanga_mama
 
 


Kanga mama!

Köszi! :) Jó a vonalzóm, Peti szeptemberi!

Olcsó és jó cuccokat lehet venni a bababörzén, vagy a www.babaszoba.hu -n, vagy a www.vatera.hu -n.Szóval nem feltétlen kell újat venni 30.000 ért, ha nincs rá keret. :wink: Nézzetek körül, van még idő! Sok sikert a felújításhoz/átalakításhoz :D

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Viki, a kericsajom október 5-én született.

Igen, néztem már, köszi... több helyen, kb. egy tizessel olcsóbban mint az új, olyan bébiőröset láttam...
kanga_mama
 
 


Kanga!

Figyu, most kicsit durva lesz a hasonlat, de nem kell ahhoz rokkantnak lenned, hogy mondjuk mankót vegyél az egészségpénztáras kártyádon. Mindent meg lehet venni rajta, amit gyógyásztai segédeszköz boltban lehet kapni (légzésfigyelőt lehet kapni). Plusz ez mellett ha gyógyszertárban veszel babakozmetikumokat, azt szintén ki lehet fizetni vele és a pelust is, bár ott ha jól tudom nincs megkötés, számlára bárhol lehet venni és az egészségkártyádról lehet finanszírozni.
Azzal ha leszázalékolnak szerintem nem veszti el a kártyád az érvényességét, max. csak annyi hogy az E.ON nem utal rá több lét. Ami rajta van, az megmarad, plusz Ti is tudtok befizetni rá pénzt, amire ha jól rémlik, még adókedvezmény is jár. ;)

Nekem csak annyi fenntartásom van a használt légzésfigyelővel, hogy ez egy viszonylag nagy értékű cucc és ha esetleg a használt elromlik valamilyen oknál fogva, nem tudsz visszamenni az eladóhoz hogy cserélje ki. Én ezért pályázok inkább újra, arra biztos van valamennyi garancia.
A többi ilyen babás használt dologgal nincs fenntartásom, de szerintem ezt mi biztosan újan fogunk venni. :)

Tök rosszul aludtam. :( Többször is felébredtem éjjel lázat mérni, 2-kor gyanús 37,7re felment a hőm, uh. kitáboroztam a nappaliba és csukló/fej borogatással hűtöttem magam. Egész jól beválik egyébként, 2 óra alatt lement 36,8-ra a hőm. :) Próbálok a hőemelkedéstől is megszabadulni... nem örülnék neki ha a Babának az elkövetkező napokat az átlagosnál magasabb hőmérsékleten kellene töltenie.

Figyelitek?! 8 hetes ma a Babóca. :D

Kellemes napot mindenkinek!
Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Monee, összekevertem a szezont a fazonnal, nem olyan kártyám van... bocsi... De nem baj, megoldom. Igen, valóban igazad van, elgondolkodtató a dolog, mármint, hogy újat vegyünk.

Lehet, hogy elkéne menni egy gyógyászati segédeszköz boltba? Nem is hülyeség, még az is lehet, hogy olcsóbb kicsit. Na, lehet, hogy valamelyik nap beülök az autóba és körülnézek.

Sajnálom, te szegény, hogy ennyire beteg vagy. Amikor én kislány voltam anyukám ugyanezt csinálta velem. A csuklóimra és a bokáimra, na meg a homlokomra tett hideg vizes ruhát, sokkal hatékonyabb mint a hűtőfürdő. Bár őszintén bevallom, nem sokszor voltam lázas és sajnos most felnőtt korban sem, így bennem csak lappang a baci, de kijönni nem nagyon tud. Azt mondják, hogy ez rosszabb, mintha lázas lennék.

Szedd össze magad, Monee, gyógyulj meg mielőbb. Figyi, jön a tavasz, tuti. Most sétáltam körbe a kertben és már nálunk is van hóvirág, no meg láttam kinyílt kankalint is, úgyhogy lányok jön a tavasz... sálálálálá - unokahúgom után szabadon. :D
kanga_mama
 
 


Ja és Monee, igen látom a kis 8 hetest... :lol:
kanga_mama
 
 


Sziasztok!

GYőztem visszaolvasni mindent olyan régen jártam erre, de sajnos nálunk megint beteg a Máté múlt hét szerda óta. Akkor belázasodott a a bölcsiben, és azóta csak minden súlyosabb lett. Hétvégén ismét megjártuk az ügyeletet, ma a fülészetet, de legalább már tudjuk mi a baja. Kapott egy jó kis középfülgyulladást, torokgyulladást és emellett még hányt is. Most a fülét kezdték el kezelni a fülészeten, mert az semmit nem javult hétvége óta, hiába szedjük a gyógyszert. Még ami gondot találtak nála, hogy nem igazán ürül a fülzsír az egyik füléből. Volt valakinél már ilyen probléma? Majd szerdán beszélünk róla a doktornővel, hogy mit lehetne tenni, ha a spray nem segít, amit ilyen fülzsíreltávolításra lehet használni. Nem szeretném havonta a fülészetre hordani fültisztításra. Szegény ma annyira sírt mire kitisztították neki, és borzasztó volt lefogni is, de lehet, hogy még rosszabb ha nem én fogom, és csak nézem ahogy kínozzák. Igazából segített rajta, mert azóta nem mondja, hogy fáj a füle, mert már nem feszíti neki belülről semmi, és jobban szellőzik a gyulladt rész is. Délután megyünk a körzeti dokihoz, mert itthon maradtam vele, kell kérnem táppénzes papírt. Hát nem rajongtak a munkahelyemen a dolgoért, de ilyen betegen nem akartam másra hagyni a Mátét. Én is beteg lettem mára, engem egy jó kis hasmenés terített le, mivel már 3 napja csak kekszen és teán élek, remélem holnapra már jobban leszek én is.

Minden betegnek jobbulást kívánok!

Monee! Gratulálok a kis 8 hetes babátokhoz! Vigyázz magadra és gyógyulj meg!

Megyek mert fel is ébredt a Máté, szegénykém még aludni sem tud rendesen. :(

Netty

Kép
netty11
 
 


Sziasztok!

Köszi a hiányolást, jól vagyunk, csak Viola teljesen leköt, 2 hét múlva kezdjük az ovit, akkor talán több időm lesz!

Netty!
Jobbulást Máténak, remélem hamar túllesztek rajta! :(

Monee!
Hát neked se hiányzott ez most! remélem már jobban vagy! Norbi javult már? Nektek is jobbulást kívánok!

Kanga mama!
Én ebben nem tudok segíteni, mert én Violánál se használtam ilyesmit, és ha időre és egészségesen születik a mostani babó, akkor most se fogok. De jó ötlet, amit Monee írt, hátha így olcsóbb!

Viki!
Peti nagyon helyes kispasi továbbra is! :)

Lehet, hogy már volt szó róla, akkor bocsi, febr. 10.-én lesz börze a Vásárcsarnokban! Utána csak ápr. közepén lesz, én most biztosan megyek!

Erzsó!
Nagyon eltűntetek, mindenesetre már most szeretnék Adélkának nagyon boldog névnapot kívánni, mert holnap nem biztos, hogy tudok jönni! Mizujs veletek? Készültök a farsangra? Királykisasszony lesz Adélka? :)

Kép Ezt a betegeknek!

Kép Adélkának

Üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Sziasztok!
Itt az elveszettnek hitt nőszemély jelentkezik :oops: :oops: :oops: !
Köszi mindenkinek a hiányolást! Meg vagyunk csak a lánykáim teljesen lekötnek. Ha pedig ide tudnék ülni a gép elé akkor meg lelkizek, hogy a neten lógok ahelyett hogy Adélkával foglalkoznék.

Monee!
Jobbulást nektek! Én is azt mondom hogy inkább vegyél be egy Algopyrint mint hogy a hideg borogatástól megfázz!
Álomkór: Adélnál én is rettentően szenvedtem tőle. Még nem is tudtam hogy pocaklakó van a dologban, de a kolléganőim már mondogatták, mert mindig el akartam aludni :D :D :D !

Viki!
Peti képek jók!
Ugye megdobsz egy sms-sel ha Eszti baba megérkezik?!
Az unokatesóm is febr.29.-én született, most lesz 5 éves :D :lol: !

Jevi!
Köszönjük a képet. Megmutattam Adélnak, teljesen oda volt tőle.
Hogy megy az idő, már ti is félidőben jártok!
Violka várja már az ovit?
Nálunk 7.-én lesz a farsang. Adél menyasszony lesz :wink: . Ruha már meg van, már csak fátylat kell neki csinálnom, meg olyan kis apró virágokat szeretne a hajába mint amilyen anno volt nekem :oops: :oops: :oops: . Szóval feladat feladva!

Kanga!
Légzésfigyelővel kapcsolatban én sem tudok nyilatkozni, nekünk nem volt.

Ma meg rendeltük Adélnak a szülinapi tortát. Természetesen hercegnős lesz :D :o . Már nagyon készülödik a lányzó, leadta a süti rendelést stb.... Tiszta NŐ!!!!!!
Alíznak megjelent az első fogacskája. Nagyon szenved tőle, arról nem beszélve hogy mi is totál ki vagyunk bukva. Nem alszunk se éjjel se nappal. Egész éjjel cicin lóg.
Kedden voltunk tanácsadáson, 66 cm és 6.60kg. Most már a védőnő is azt mondta hogy ő ilyen kis pehely alkat.

Mennem kell!
Szép estét mindenkinek!
Erzsó

Kép

Kép
erzsó78
 
 


Sziasztok!

Erzsó!

Adélkának én is boldog névnapot kívánok! :)
Sms-t kapsz persze, feltéve, ha az a számod még, amiről Te küldtél nekem :wink: :wink: :wink: ha nem, akkor küld az újat :lol:

Monee!

Hogy vagy ma?Láz?

Jevi!

Gratula a félidőhöz! :) Drukk a problémamentes ovikezdéshez!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Viki!
A számom még mindig ugyanaz :D !

E

Kép

Kép
erzsó78
 
 


Erzsó!

akkor az még megvan :wink:

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

Megvolt az NST, minden rendben, gyönyörűen mocorgott a kicsi lány, még meg is lett dícsérve, hogy milyen kis ügyi és anyujának nem kell órákat a gépen tölteni! (kb 15 percet voltam bent :wink: ) A hasam fájdogál, szülésznő javaslatára szépen lassan leszoktatom magam a mg-ról :lol: jövő héten csütörtökön kell mennem megint NST-re, előtte kedden doki.

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

Viki!
Örülök, hogy ilyen ügyesek voltatok Eszti babával! :wink:

Erzsó!
Örülök, hogy jelentkeztél! :D
Igen, várja már az ovit, majd aztán meglátjuk meddig fog tartani a kezdő lelkesedés! :)
Milyen ízű tortátok lesz? Mondj valami jó ötletet, nekünk is aktuális :wink: ! Hol rendelitek? Komlón vagy Pécsen?

Nem tud esetleg valaki tejmentes torta lehetőségről, ami még figurás is, de azért fincsi? Violka mindenképpen valami állatos formájú tortát szeretne, de a vendégségben az egyik kis pajtása tejérzékeny! Netty, esetleg Máténak nem ilyet rendeltél még anno 1 évesen? :oops: Bocsi, ha nem!

Mennem kell, Violka igényt tarta gépre! :? :shock: :)

Üdv:Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Sziasztok!

Viki!

Gratula!
Nagyon ügyes Eszter! :) Nem vagyok teljesen képben hogy az NST-n tulajdonképpen mit néznek, de azt mondták valamikor hogy kb. most mekkora a kisasszony? Súlyra és hosszra mérnek még ilyenkor?

Jevi!

Ti is túl vagytok a félidőn. :D
Halmozz el minket pocak fotókkal légyszi! :)

Erzsó!

Persze Tőletek is várjuk a fotókat. Főleg Adél jelmezére leszek kíváncsi, no meg előbb a szüli tortára. :D
Lesz buli is?

Rólunk:
Az influenzám jobban van, bár még mindig jobban szeretek vízszintesben heverni, mint mászkálni a lakásban. Csak egy nap volt láz szempontjából kritikus, a vasárnap. Már majd megfagytam a borogatások alatt, de egy tized fokkal sem ment 37,8 alá a lázam, uh. bevettem egy Panadolt. Délután 4 volt, nem akartam hogy éjjelre még feljebb menjen. Nagyon jól hatott, egy óra múlva már hőemelkedésem sem volt, azóta meg elfújták a lázasságot. SZERENCSÉRE!
Viszont sajna az influenzából egy jó kis köhögés megmaradt, ami tök rossz, mert szinte folyamatosan ugatok egész nap. Lassan már a hányós szintet fogja megütni... :? Ma elmentem az Intersparba a Homeopatikába és a szélsőjobboldali beszédstílusú patikás bácsitól kaptam fehér tök golyócskákat és ez most majd jól elmulasztja a köhögést. A bácsi mindent kerek perec leosztott a gyógyival kapcsolatban (mit szabad, mit nem, hogy fogjam, hogy nézzek rá :shock:), csak azt felejtette el közölni hogy ezt nem vízzel kell bevenni, hanem el kell szopogatni. Király, na majd az esti adag ennek a jegyében fog bevevődni. Ha nem lenne netem ezt vajon honnan kellett volna megtudnom?! :evil:

Mellesleg fut a ház, kéne mosnom, takarítanom, vasalnom, varrnom, de valahogy most nem megy a dolog. :( A főzés megy egyenesen katasztrófa... valami érthetetlen oknál fogva msot utálok főzni. :? Holnapra megpróbálom összeszedni magam....

Kellemes estét!
Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Sziasztok!

lányok, én össze-vissza keményedek. :( Már fél délután itt küzdök magammal, de nincs semmi rendszer benne, és nem is rosszabb egyik a másiknál, és ugye még a mg-t is bevettem délben :( Meg azért megvárnám a dokimat is. Épp azon nevettünk a párommal, ha ez így megy tovább, nem fogom tudni, mikor is szülünk, hacsak nem folyik el a magzatvíz. :lol: :lol: :lol:

MOnee!

jobbulást továbbra is!
Nem, ilyenkor már nem méricskélik a kiscsajt, azt nem tudom, hogy uh lesz-emég egyáltalán! :(

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


az nst-n a baba szívhangját és a méhtevékenységet nézik.

Homeós bogyó: azt nem tudom mondták-e, hogy előtte utána 30 percig nem szabad inni és enni, valamint nem használhatsz mentolos dolgokat(fogkrém, rágó, stb...) a kezelés időtartama alatt. Lehet kapni homeopátiás fogkrémet is patikában.

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

Mi gyógyulunk, gyógyulunk, bár még egy fülészeti vizit hátra van pénteken este, de úgy gondolom, hogy mostmár nem lesz gond. Holnap már megyek dolgozni is, így a MÁté megy a mamához. Remélem ezzel sem lesz gond és nem fog reggel nagyon sírni.

Jevi!

Fehérváron rendeltük a Máténak tavaly a tejmentes tortát, Pécsen nem tudom hol foglalkoznak ilyesmivel. Szerintem kérdezd inkább meg eszik -e a kisgyerek egyáltalán tortát, mert azért nem egészen olyan ízű a tejmentes torta, mint a normális, nehogy nagy csalódás legyen Violkának. Egyébként én mindig vittem a Máté kajáit magammal egy ilyen szülinapi zsúrra, meg mindenhova, hogy ne legyen gond, hogy mit ehet és mit nem, gondolom erre a kisgyerekre is figyelnek a szülei és akkor nyugodtan rendelhetsz normál tortát is, neki szerintem elég ha esetleg összedobsz egy lekváros piskótát, azt biztosan ehet. Az is előfordulhat, hogy ő is már képes megemészteni azokat a kajákat amiben van tej, de főzve-sütve van, mint a Máté és akkor nem gond a torta. Mindenképpen beszélj a szüleivel, mert feleslegesen nem érdemes ilyen diétás sütit rendelni, mert elég drága és még nem is olyan finom, csak ha a kényszer rávisz, akkor érdemes ilyet enni.

Monee!

Jobbulást, remélem hamarosan túl leszel az influenzán. Homeopátiás bogyót a Máténak is felírt a dokinéni, de én ezt a 20-30 perces nem eszünk-nem iszunk dolgot nem tudtam vele tartani sajnos, így nem derült ki, hogy tényleg használt volna -e vagy sem a bogyó.

Viki!

Pihenj sokat, remélem Eszter baba megvárja a dokitokat!

Jó éjszakát mindenkinek!

Netty

Kép
netty11
 
 


Jó reggelt mindenkinek!

Viki!
Neked is köszi a köszöntést!
Ügyi volt Eszti baba hogy nem hagyta hogy sokáig heveréssz az Nst-n. Reméljük ha kibújik nyugisabb nőszemély lesz :wink: :lol: !

Jevi!
Idén a Magdából lesz a tortánk. Hercegnők lesznek rá nyomtatva (Bell, Hamupipőke, Hófehérke, stb.......) és francia csokitorta lesz. Egyszer már volt ilyen ízű tortánk (Adél keresztelőjén), nagyon be jött az egész családnak. Kandirozott gyümik vannak benne. Igaz Adél málna tortát szeretett volna, de abból csak joghurtosat tudtak volna csinálni. Az meg nekünk nem igazán fekszik. Vannak itt is figurás torták de az Egerszegiben (tavaly onnan volt) sokkal nagyobb a választék. Igaz sokkal drágább is !
Egyébként mi olyan tortára hajtottunk, ami sima és marcipánból teszik rá a hercegnőket. Nnnna ilyent nem tudnak! :evil:

Netty!
Reméljük nem lesz semmi a fülészeten!
Én pont ezért nem negyon használom a lányoknál a homeos bogyókat mert nem tudom velük betartatni a fél órát.

Monee!
Igazi buli nem lesz. Idén még konkrétan a nagyszülőket sem hívtuk meg. Annyit mondtunk hogy gyertya gyújtás 16.05-kor. Aki jön jön, aki nem az meg maradjon otthon. De szerintem azért jön mindenki :wink: !

Mennem kell, bömbi van!

Erzsó

Kép

Kép
erzsó78
 
 


Sziasztok!

Voltunk a fülészeten, hát még mindig nem gyógyult meg a Máté füle, de már javult nagyon sokat. A jobb füle szinte teljesen gyógyult, a bal még nem igazán, és továbbra is szedni kell az antibiotikumot. :( Már egy hete szedjük, és sajnos keddig még mindig szedni kell, nagyon mérges vagyok, mert ha az elején normális adagot kap és nem számolja el az ügyeletes orvos, akkor lehet, hogy már régen túl lennénk az egészen. Tanulságot sajnos le kell vonni, és mindig vissza fogok ezután kérdezni az ügyeleten, hogy tuti biztos -e minden amit leírnak.

Velünk csak ennyi történt ma. Majd teszek fel szülinapos képeket, mert volt kis szülinapja a Máténak, és majd lesz mégegy szülinapi buli is, csak ahhoz el kellene jutnunk Fehérvárra, arra mostmég várni kell sajnos.

Üdv

Netty

Kép
netty11
 
 


Sziasztok!

Netty!
Köszi az ötletet, végülis megfogadtam, és egy "rendes" tortát rendeltünk a Petzingertől, cicás lesz, és oroszkrém. Úgyis sütök még, az majd lesz tejmentes!
Máténak utólag is nagyon boldog szülinapot kívánok!

Erzsó!
Adélkának szintén nagyon boldog szülinapot!

Kép Szülinaposoknak!

Üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Még mindig én:

Monee!
Oké, majd teszek fel pocakfotót, aztán ne rémüldözzetek itt! Épp ma állapította meg egy ismerősöm, hogy ő ekkora pocakkal szült anno! :shock: :oops: :? Hát ez van!

Jó kis pörgős hetünk lesz, ovira még kellenek dolgok, ráadásul farsang is lesz 13.-án, arra is készülni kell, hétvégén pedig szülinap ünneplés, szombaton gyerekzsúr, vasárnap család! Lesz mit készülnöm. Egyik nap 8 felnőtt, 6 gyerek, a család pedig 12 fő! :shock: A legnagyobb gond a helyszűke, de hát majd csak leültetek mindenkit! :wink: :oops:

Képzeljétek, szerdától lesz kocsim!!! 9 éves kis Peugeot, 206-os, de nagyon megkímélt állapotban, ismerőstől veszzük! Hát főleg majd 2 gyerekkel lesz nagy előny, de azért most se jön rosszul! :wink: Nagyon örülök neki!

Most már mennem kell, Violka még nem alszik... :?

Üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Erzsó!

Adélkának nagyon boldog szülinapot! :D

Jevi!

Violkának is nagyon boldog szülinapot kívánunk! :D

Netty!

Máténak is boldog szülinapot így utólag! :oops:

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a köszöntéseke! :D

Máténak így utólag mi is nagyon boldog szülinapot kívánunk! (várjuk a képeket)

Jevi!
Azért csak finoman azzal a bulival, nem ám túl hajtod magad :wink: !

Viki!
ÚRISTEN! Már mennyire a finisben vagy!

Lányok!
Emlékeztek még Girára?
Rátaláltam az egyik topicban és képzeljétek jön náluk a 3. babó. Asszem Monee elöttetek járnak 2-3 héttel :) :) :) !

Szülinap lezajlot, szépen csendesen. Anyukám volt itt meg anyósomék a dédivel. Aztán este még felugrott Adélka barátnője az anyukájával. A nagymamiktól ruhákat kapott tőlünk meg egy Sziget Hercegnője Barbie-t. Egész este azt mondogatta hogy milyen szép babát vettünk neki :lol: !
Lányok! Tényleg az ilyen dicséretekért érdemes végig csinálni az életet 8) !

Rakok pár képet és már előre bocsi ha túl sok lesz :oops: :lol: !

Szép napot!
Erzsó
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép
erzsó78
 
 


Erzsó!

Igen, igen, már ennyire a végén járunk! :P

Nagyon gyönyörűek a lányaid! És szép lett a torta, és valóban jól néz ki a baba is! :D :wink:
Peti mostanában magától bújik, és mondja, hogy : anya szeretlek, és tesóbabát is szeretem. Reggel meg együtt kenjük be a pocimat és mindig mondja, miközben krémezi, hogy Szia Esztike Tesóbaba ! Szóval tényleg ezért érdemes végigcsinálni :wink: :D :D :D

Monee!

Hogy vagytok?

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

Erzsó!
Szuperek a képek, mindig megállapítom, milyen gyönyörűek a lánykáid! :) A torta is jól néz ki! Én is gondolkodtam rajta, csak Violka a csokitortát nem szereti! :(

Netty!
A ti képeiteket is várjuk!

Mai pocakfotó Monee kedvéért: :)

Kép

Kép

Hát nem tudom, Violkát kb. ekkorával szültem! :shock: :shock:
Pedig 4-5 kg-t híztam eddig, igaz, +12-vel indultam Violához képest! :oops:
Ez van, csajok! :oops: :? :shock:

Üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Sziasztok!

Jevi!

Szép pocak! :)

Monee!

Láttam a másikban, hogy a vérvételek miatt aggódsz! Ne tedd! Pécsett a 12.heti uh után kell menni a vérvételre. Itt minden beutalót a dokitól kapsz majd, a védőnő nem írhat ki vizsgálatot, sem labort sem semmit.(2 éve még nem így volt) . A következő a 16. héten lesz, az az AFP, és utána már teljesen dokitól függ, hogy mikor küld el, lesz még egy a 24.-28. hét körül az lesz a cukorterhelés, és lehet utána már nem is kell menned többször. Szóval kb. ennyi. Hogy vagy? meggyógyultatok már?

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk a dokitól! Mikor bementem, rámnézett, azt mondta, na, ebből lesz valami, szerinte közel már a vége! Megvizsgált, méhszáj totál zárt, viszont a feje be van illeszkedve! :) A vizsgálat után már azt mondta, hogy lehet mégis találkozunk még 19-én. Most úgy vagyok vele, hogy lesz ami lesz! Még egy jó hír, hogy eltörölték nálunk a látogatási tilalmat! :D :D :D

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziaszok!

Viki!
Ez tök jóóóóóó!
Mikor megy pontosan a dokid szabira?

Jevi!
Nagyon szép pocakod van!

Monee!
Merre jársz? Tessék helyzetjelenteni :wink: !

Mi reggel visszük Adélt vérvételre. Mindig nagyon kék a szeme alatt (esküszöm nem a veréstől :wink: :lol: ) és most néznek nála egy vérképet. Azt mondta a doki néni 100% hogy vashiányos, de mivel már régen nézték a vérképét ezért nézessük meg. Én már most parázok!
Aztán ma fátylat varrtam a farsangra, holnap meg sütök aztán kész vagyok........

Körkérdés: - Szerintetek vissza tudom Alízt szoktatni éjszakára a kiságyába? Fél 8 körül elalszik (cicin)beteszem a kiágyba, kb 11-kor ébred és utánna már egyfolytában jön a cicihez. Nem szeretnék úgy járni vele mint Adéllal. Ő úgyanis még mindig köztünk alszik.

Szép estét mindenkinek!

Erzsó

Kép

Kép
erzsó78
 
 


Sziasztok!

Erzsó!

Alvás ügyben sajna nem tudok tanácsot adni, úgy látom az alvás dolog is olyan hogy "kinek a pap, kinek a paplan...".
A tortátok nagyon szép volt. Tök érdekes hogy ilyen képeket tudnak már ostyára nyomtatni. :oops: A lányok is tündériek. :D
Drukk holnapra a vérvételhez!

Viki!

Köszi, azt hittem hogy így az elején is kell valami vérvétel, mert mittomén, de akkor annyira nem fontos, ráér a 12. héten. Mondta egyébként a védőcsajszi hogy lesz majd ez a komplex vizsgálat, csak nem tudtam hogy a lányok már erre mentek. :)
Akkor nálatok izgalom a köbön, hamarosan sorra kerül a randi Eszti babával. :D Ugye Erzsó kapja majd az értesítést róla? :)

Köszi, már meggyógyultam, holnap (sajnos) mehetek dolgozni. Már előre érzem hogy nagyon fog hiányozni az itthoni lazsálás, ezt azért el bírtam viselni. :D

A babát is kezdem olyan szinten érezni, hogy ülés közben érzem hogy van valami lent a pocakomban, nem vagyok egyedül. :) Lehet hogy ez hülyeség, de engem jó érzéssel tölt el. :D
A hányinger szerencsére elkerül, viszont helyette van kaja undor. Nagyon minimális számú kaját vagyok képes jó étvággyal megenni. Most minden fúúúúújj... nem kell. :D De amit meg tudok enni, abból is csak kevés csúszik le egyszerre, uh. kénytelen vagyok többször nekigyűrkőzni az evés témának. Ördögi kör. :D Mindenkitől azt hallom hogy nehogy elhízzak így az elején, de így tuti nem fogok, alig eszek valamit.

Jevi!

Irígy vagyok ám. :D Nagyon szép a pocakod! :D:D
A napokban megint kezdtem érezni hogy tetű lassúsággal megy az idő és sosem leszünk a 12. héten... Nem tom miért, de ez most valahogy a cél dátum, ennyi idős szeretnék lenni. :D

Sajnáljatok holnap egy kicsit légyszi! :D
Jó éjt!
Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Erzsó!

Dokim most szombaton jött vissza szabiról, így már nincs előttünk semmilyen akadály! :wink:
Drukk a vérvételhez Adélnak holnapra! :( Alvás ügyben nem tudok, nem is adhatok tanácsot, Peti is velem alszik még :oops: :oops: :oops:

Monee!

Igen, Erzsó kapja majd a sms-t! :wink:
Evés:szerintem ne aggódj, lesz ez még így sem! Majd néha visszasírod, hogy ne kívánd már annyira a kaját. Én mostanában annyit bírnék enni, hogy csak na. Persze nem fér már a gyomromba, mert fent van a gyerek, de annyira kívánom, és ami gáz, hogy nagyon nagyon sok édességet kívánok, csokit, sütit, pudingot, amit Petivel meg sem bírtam enni! :roll:
Örülök, hogy meggyógyultál!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

Na mijez a forgalom itt? :D

Viki!

Hogy vagy? :wink:

Erzsó!

Hogy bírtátok a vérvételt? :roll:

Jevi!

Violkának boldog szülit! :D
Nah, megkaptad a kicsi kocsit? Milyen? :wink:
Melyik nap kezdi Viola az ovit?

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Lányok!

Ma jött az sms 12.33-kor (eddig nem voltunk itthon)

9.13 órakor 2850gramm és 47cm-el megszülettem. Eszter Viktória

Viki!
Hatalmas gratula nektek!!!!!! Sok tejecskét és boldog szép napokat kívánok!!!


Eszti baba még sem várta meg a doki bácsit :o !

Erzsó

Kép

Kép
erzsó78
 
 


Violkának nagyon boldog szülinapot!

Violka és Eszti baba ezentúl egy napon ünnepelnek :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D !

Erzsó

Kép

Kép
erzsó78
 
 


Sziasztok!

Viki!
Nagyon sok boldogságot kívánunk Nektek
, hát Eszti baba asszem jól meglepett Titeket! :)

Igen, ezentúl együtt ünnepelünk! :)
Köszi mindenkinek a köszöntést!

Sajnos Violka megint benyalt egy hányós vírust :( , ma éjjel kezdődött, így az ovikezdés is tolódik. Talán jövő szerdán kezdünk...

Kép

Üdv. Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Viki!

Nahát, ez szuper!
Legyen nagyon sok örömetek a bébiben!
:D

Nem hiszitek el, de pont ma gondoltam rá hogy mivan ha Viki nagy hallgatása azért van, mert megszületett a baba?! :D Így legyen ötösöm a lottón. :lol:

Én ma összeírtam a bevásárlós listát a babának. Hát levert a víz hogy mennyi mindent kell venni. :D

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Sziasztok!
8 hetes ikerterhes (tegnap derült ki) vagyok ma voltam a védőnőnél, de mint kiderült, nem ő a körzetis. Nem tudjátok, hogy a dr Buda Péterné (ő lesz) védőnő, melyik nőgyógyásszal dolgozik együtt? Érdekelne mert csak márciusban tudok hozzá elmenni és jó lenne tudni!
hz74
 
 


Sziasztok!

Jevi!
Sajnálom, hogy Violka megint beteg lett! :cry:
Jobbulást neki!

Hz74!
Üdv itt köztünk!
Gratula a pocaklakókhoz! Én úgy tudom (legalábbis nálunk úgy van) hogy az lesz a védőnőd aki a körzetis gyerekorvos mellett van.

Monee!
Ajjjajjjjaj lista :D . És ez csak több lesz :lol: :wink: !

Csajócáim már kidőltek, úgyhogy megyek kicsit pihizni!

Szép estét mindenkinek!
Erzsó

Kép

Kép
erzsó78
 
 


Kangamama!
Merre jársz?

Kép

Kép
erzsó78
 
 


Hz74!

Gratulálok az ikrekhez! Spontán?
Nekem is a Dr. Buda Péterné a védőnőm, és a körzeti nőgyógyászunk asszem a Dr. Hánzli János! Remélem jól tudom és ezt kérdezted! :oops:

Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Hz74!

Nekem is a Dr. Buda Péterné a védőnőm, és a körzeti nőgyógyászunk asszem a Dr. Hánzli János! Remélem jól tudom és ezt kérdezted! :oops:

Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Hz74!

Gratulálok az ikrekhez! Spontán?
Nekem is a Dr. Buda Péterné a védőnőm, és a körzeti nőgyógyászunk asszem a Dr. Hánzli János! Remélem jól tudom és ezt kérdezted! :oops:

Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Köszi Lányok!

Évi! Igen erre gondoltam és teljesen spontán, ráadásul az első. Bár a védőnő azt mondta ne csodálkozzak 33 évesen sokkal nagyobb az esélye . De senkinek nem volt még a családban, úgyhogyengem is totál váratlanul ért. :D
Tudsz egyébként valamit erről a Hánzli Jánosról?
Az én nőgyógyászom sajna nem szűlész, keresnem kell valakit.

Zita
hz74
 
 


Szia HZ!

Hát mi majdnem együtt lettünk babásak ahogy nézem. :D
Én egy vagy két alkalommal jártam a Hánzli dokinál, de valahogy nem bűvölt el, uh. váltottam. Jevivel közösen mi Borsay Péterhez járunk a Megyei Kórházba. Ő szüléseket is vállal. :D
Jó kerekedést Neked is! :D

Csajok!
Help! :D
Felraknám ide is a bevásárlós listámat, véleményezésre. Több szem többet lát(ott) alapon jó lenne néhány jó tanács, mert megint kisebb konfliktus van kibontakozóban otthon. :D

Nagy értékű dolgok:
- Babakocsi otthoni
- Babakocsi travel system
- Kiságy matraccal
- Pelenkázó szekrény ?
- Ruhás szekrény ?
- Légzésfigyelő
- Szopis fotel ?
- Kenguru ?
- Mellszívó ?
- Pihenőszék ?

Ami fontos még:
- Kád / Tummy Tub vödör
- Biztonsági fürdető ?
- Pelenkázó betét
- Pelenkatartó vödör
- Anyatej tároló alkalmatosságok ?
- Szoptatós párna
- Mikrós sterilizátor ?
- Baba szennyes tároló

Ami csak úgy kell:
- 2 db ágynemű huzat
- 1 db ágynemű garnitúra
- Fejvédő a kiságyba ?
- 2 db vékonyabb hálózsák
- 1 db vastagabb hálózsák ?
- Pléd vastag
- Pléd vékony
- 2 db törölköző
- 2 db textil kifogó
- 2 db pamut lepedő
- 2 db gumis lepedő
- 1 db impregnált huzat a matracra
- 1 db pólya ?
- 20 db textil pelenka
- Lázmérő
- Vízhőmérő
- Körömcsipesz / olló
- Orrszívó
- Baba hajkefe
- Fürdető kesztyű ?
- 2 db cumisüveg / cumi ?
- 3 db előke
- 2 cs. baby pelenka (newborn és kis súlyú)
- 2 db műanyag kiskanál
- 1 db gyógyszertári szemcseppentő
- Cumisüveg mosó kefe ?
- Fertőtlenítő folyadék / tabletta
- Éjjeli fény a babaszobába

Baba kozmetikumok:
- Gyógyszerári fürdető
- Gyógyszertári sampon
- Gyógyszertári hintőpor
- Testápoló
- Popsikrém
- Popsitörlő kendő
- Steril vatta (köldök)
- 70%-os alkohol (köldök)
- Steril gézlapok
- Hexachloropohen hintőpor (köldök)
- Fültisztító pálcika
- Lázcsillapító kúp / egyéb gyógyszerek
- Pelenkakiütés krém
- Masszázsolaj ?
- Bőrkímélő mosópor / öblítő / fertőtlenítő szer / hypo

Ruhák:
- 5 db rövid ujjú 56-os body
- 3 db hosszú ujjú 56-os body
- 7 db ujjatlan 56-os rugdalózó
- 3 db napozó 56-os
- 2 db póló rövid ujjú 56-os
- 2 db pulóver / kardigán
- 1 db 62-es kiskabát
- 3 db pamut sapka
- 4 db zokni
- 2 db vékonyabb hálózsák (ujjatlan, felül patentos)
- 1 db vastagabb hálózsák
- 3 db rövid ujjú 62-es body
- 6 db hosszú ujjú 62-es body
- 4 db ujjatlan plüss rugdalózó 62-es
- 3 db plüss hosszú ujjú rugdalózó 62-es
- 2 db 62-es fölötti harisnyanadrág
- 1 db kocsi cipő őszre
- 1 db levegőztető zsák őszre / télre

Happy baby:
- Mesekönyvek
- Zenélő-forgó a kiságyra
- Készségfejlesztő játékok / csörgő

Nah, ennyi. Ezen minden rajta van amit tegnap gondoltam. Nyilván a 9. héten nem kell megvenni a babakocsit, hordozót, kengurut, stb. és vannak a listán esetleges dolgok is (kérdőjelesek), amikből már van, csináltam, szereztük, vagy több kell, vagy egyáltalán nem kell majd. Pl. ha cicizni fog a baba akkor nem kell az elején cumisüvegmosó, meg sterilizátor, de ez is ugye csak akkor fog kiderülni ha már megszületett.

Azt már kaptam tanácsnak hogy nem kell ilyen sok 56-os ruha, mert tök hamar kinövi a gyerek. De máshol meg azt olvastam a neten, hogy vannak babák, akik az első hónap végéig is simán elfickándoznak ezekben a ruhákban. :?: :!:

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?