Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Úszás: Én is inkább ovis korban szeretném vinni őket.

Kutyfül: Ezt a spirált (nem tudom, hogy a simákat is lehet-e) szülés után hat héttel már fel lehet helyezni, nem kell megvárni a menzit. Amúgy azért "kell" megvárni, mert akkor puhul fel jól a méhszáj, így könnyebb és fájdalommentesebb a felhelyezés. De szülés után ez most még adott :wink: Pont ma voltam amúgy felrakatni, és szerencsére nagyon gyorsan végzett a doki, és nem fájt :D

Beneildi: Jobbulást Lillának!

Nyulcsi: Lehet, hogy front van, mert Niki meg alszik egész nap :o Na, most kelt fel pont, éhen akar halni :D
lamme
 
 


úszás: 3. hónapos oltás után kb 1-2 héttel lehet kezdeni, én legalábbis így tudom...

HPV: ez mi??

Oltások: mi a rotát adattuk be, de a bárányhimlőt és a pneomot is be kéne adatni. De olyan bosszantó, hogy egyiket sem lehet 1x-i oltással megúszni. A gyerek is szenved, meg az ára is több. A pneomo is ilyen drága...???? :evil:

Boti nem úszta most olyan jól meg ezt az oltást. Ugyan sokat alszik - amit ugye el lehet viselni :wink: , viszont tegnap hőemelkedése volt, és olyan kis anyátlan volt. Ma szinte minden kaját visszabukott, és este fürdéskor sírt, amit máskor sosem szokott... :cry:

Tgyás, stb: mi semmit nem intéztettünk a céggel, párom intézett mindent, ugyan gyorsan utaltak mindent, így sajna már el is fogyott.... :wink:

Nyulcsi
: szerencsére betegek eddig mi sem voltunk, de az orrszívót néha szoktuk használni, mert a bukások na és a száraz levegő+por miatt mégis van néha vmi az orrlyukakban, és sterimarral+orrszívóval könnyen kitisztítható. És épp most olvastam, hogy figyelni kell az orrok átjárhatóságára, mert a babák még a szájukon nem nagyon tudnak levegőt venni.... :?
Vendég
 


Köszi mégegyszer mindenkinek a jobbulást!

Lilla kezd jobban lenni. Ma hívom fel a doktor nénit, majd meglátjuk mit mond. Végre beszél, meg nevet. Most a Tetetete a kedvence :D

Úszni mi is három hós oltás plusz egy hét voltunk először.

Az orrszívóval eddig mi is csak anyatejcsi maradékot szívtunk ki, most sajna más is jön. Tudom már volt téma, de nálam még mindig gáz a tiszítása. Már megbukott a Neomagnol, a Chicco folyadék, az áztatás, a melegvizes átmosás. Az egyik végét még fültisztítóval sikerült kipiszkálni, de a másik hogy lesz tiszta ötletem sincs. Már gondoltam rá, hogy kihajítom, de aztán vettem észre, hogy van egy tartalék szívófej, azt legalább elhasználjuk, aztán majd kitalálok valamit. Valakinek nincs valami jó ötlete???? :?:

A pénzeket a munkahelyi malőr után én intéztem, és legközelebb is így lesz, igaz így már nálunk is elfogyott, de legalább a miénk volt. Röhej, hogy egy két helyen milyen felelőtlenül kezelik az ilyen papírokat. Már nekünk is hiányzott akkor nagyon a pénz.

Ildi


üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 

 
 

ildi: én is szenvedek mindig ezzel a tisztítással. Én most bevágtam a mosogatógépbe 50fokra, eddig most sikerült a legtisztábbra pucolni. Másképp még nekem sem sikerült, már én is le akartam cserélni, de egyenlőre marad. :?
Vendég
 


Köszi Babett a tippet, kipróbáljuk. :D

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok, mi is itt.
Tegnap túlestünk az első oltáson, meg se kottyant, vigyorgott közben a dokibácsira... :shock: Remélem, a következők is ilyen gyorsak lesznek. Láza sem volt, csak nyűgösebb volt a szokásosnál..

Orrszívó - nálam bevállt az áztatás, illetve ha nagyon rátapad vmi, akkor egy vékony kis pálcával segitem le...illetve erős vízsugárral átmosom (persze rá kell jönni a technikára, egyszer-kétszer vizesebb lettem én..)

Ildi, örülök, hogy jobban vagytok :)

Kutyfül - nem semmi, hogy még nem kaptál pénzt :shock: sajna az enyém is elfogyott már..

Ma hivtak a munkahelyemről, h a családi pótlékot a területi államkincstár veszi át, már a tb kifizetőhelyek sem utalhatják, szóval számitsak rá, hogy csúszni fog...Ja, és hogy programcsere volt, és a munkáltatói kölcsönömet elfelejtették vonni novembertől, és azt most egyben leszedték.. :evil: :shock: hrrr, így nincs is miből spórolni..

Jajj, megyek, mert felébredt...

Anikó
Kép
Kép
vicsok
 
 


Vicsok: nem akarlak elkeseríteni, de az 2 hós oltás után nekünk sem volt semmi bajunk, egy kis aluszékonyságot leszámítva. Most viszont, első nap hőemelkedés, 2. nap bukás ezerrel - szerintem semmi sem marad benne, ma meg folyt köv...ja és mellette hol bőgés van hol nyűglődés... :cry: De mindez lehet, hogy a rotarixnek köszönhető, és nem a kötelező oltásnak. Most már elmúlhatna (hétfőn volt oltás), mert nem ehhez a sok síráshoz vagyunk szokva.... :shock:
Vendég
 


Pénzek: én is magamnak intéztem, de meg kellett várni a munkáltatói igazolást, és hát azzal bénáztak egy csomót. ja, és elsőnek nem nekem küldte ki a bérszámfejtő, hanem az OEP-be :twisted: Viszont majd most egyszerre kapok egy csomó pénzt :lol:

Vicsok! Örülök, hogy nem volt semmi gond az oltásnál!

Babett! Boti mikor kapja a második rotás oltást? Nem lehet, hogy tényleg attól ilyen nyűgös?

Ildi! NAgy baj nem lehet, ha Lilla már nevetgél :)

HPV: ez egy vírus, aminek van egy csomó fajtája és méhnyakrákot okozhat. Nemrégóta van ellene oltás, amit elvileg az olyan kislányoknak lehet beadni, akik még nem élnek nemi életet.

Barnus ma nagyon sokat aludt és most délután meg nagyon nyűgős. Sétálni nem mentünk emiatt a hülye szél miatt.

KépKép
kutyfül
 
 


Sziasztok :)

Képzeljétek, ma Zsófi hason fekve új játékot talált: maga alá húzza a lábait térdre, mint aki mászni készül, feneke felemelkedik, és így próbál előbbre jutni :lol: Olyan aranyos volt :D
Vendég
 


Sziasztok!

Ildi: Örülünk, hogy Lillu jobban van már. Nagyon erős lány, ha ilyen hamar kilábalt a betegségből!

Panndi: Zsófi nagyon ügyes! Már ilyen korán mászni próbál! Az igen! :)

Oltás: Zsófi jól viselte az oltásokat. Más mellékhatást nem vettünk észre rajta, csak aluszékonyabb volt utána kb 1 napig. De nekünk is mondták a 2.-3. oltás után, hogy figyeljük jobban Zsófit, mert a sokadik oltás után elképzelhetőbb, hogy lesz kis hőemelkedés, ez+az, mint az első után.
Mi a választhatók közül a C típusú agyhártyagyulladás ellenit adattuk be. Majd a kullancsot szeretném még, de azt csak 1 éves kor után lehet. Bárányhimlőre azt mondta a doki nénink, hogy jobb, ha átesik rajta (már ha a családban nincs olyan aki még nem volt, mert akkor érdemes beadatni) Ha pedig nem lesz bárányhimlős, akkor 14 éves kora körül a lányoknak érdemes beadatni, nehogy később épp terhesség közben legyen beteg.

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Szia Panndi!
Zsófi nagyon ügyes baba :D Ilyet még Lilla nem tud. Ő kis Buddhának készül, csak üldögél. :)
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Na , hát fárasztó éjszakánk volt :shock: , utoljára tavaly novemberben volt ilyen. Fél1kor kelt Boti, evett, aztán sírt, apa ringatta, bealudt, letette, megint sírt, aztán bealudt velem - a cicin persze, majd betettem az ágyba, megint sírt, aztán már közben 3 óra volt, így átvittük végül - a nagy elveim ellenére - hozzánk. Megint bealtattam a cicin, nem volt más megoldás, aztán fél7ig együtt aludtunk. Így persze mi is rosszul aludtunk, és Boti is.
Mindketten hullák vagyunk. Nem derült ki igazából, miért sírt. nem volt ilyen 3-4 hetes kora óta. Nem feszengett, szerintem nem a hasa fájt... Ja, és már 2 esti fürdetés sírással telt, nem tudom miért. Remélem csak az oltás miatt van, és elmúlik már végre!! Már megbántam ezt a rotaoltást, legalábbis most mindent erre fogok... :? És - Kutyfül - egy hónap múlva jön a következő! :cry: Azt hiszem elment a kedvem mindefajta plusz oltástól! Úgysem lehet mindentől előre megvédeni a gyereket...
Vendég
 


Zsófi tényleg nagyon ügyes!!!
Boti kezd megfogni ezt-azt, nálunk ez az újdonság... :lol:
Vendég
 


beneildi írta:Szia Panndi!
Zsófi nagyon ügyes baba :D Ilyet még Lilla nem tud. Ő kis Buddhának készül, csak üldögél. :)
Ildi

:lol: :lol:
Háát, viszont Zsófi nem forog, csak ha nagyon muszáj... oldalra fordul, de hasról hátra még csak egyszer sikerült :lol:
Vendég
 


Panndi,
Lilla is csak 4 hónaposan kezdett el forogni... ő rájött, hogy nagy buli, mert utál hason feküdni, így meg könnyen segít magán.
Visszafele tud, de nem szeret fordulni, azt hat hónaposan kezdte.
Megnéztem pontosan okt. 4. fordult meg (május 26-i), szóval semmitől sem vagytok elkésve, sőt. :D :D :D
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


:) Hát nem is idegesítem magam, majd fordul, ha úgy gondolja :lol:
Vendég
 


Boti már kb 11-12 hetesen átfordult hasról hátra, és amúgy meg még alig tud fogni...szóval semmit nem jelent. Vmelyik gyerek előbb áll fel, minthogy mászni kezdene. Nem kell aggódnunk! :lol:
Vendég
 


De ha összegyúrjuk a gyerekeinket, akkor már mindent tudnak csinálni :lol:
Vendég
 


Panndi! Zsófi nagyon ügyes! Akkor most kisfókát játszik? :lol:

Babett! Remélem Botinál elmúlik ez a rossz időszak hamar! De tegnap Barnus is nagyon nyűgös volt, és éjjel ő is előbb kelt mint szokott.
Barnus egy-két hete kezdi felfedezni a kezét, már nyúlkál a játszószőnyegen a játékok után, igaz még sokszor ökölben van a keze, de sokszor már nyitja és fog is. Neki most ez a legérdekesebb játék. Van, hogy fél óráig nézegeti a kezét :lol:

KépKép
kutyfül
 
 


Sziasztok!

Zsófi is viszonylag korán kezdett forgolódni és mászni is. De ez tényleg gyerektől függ, ki mit csinál előbb. Általában azt mondják, hogy azok a babák hamarabb kezdenek forgolódni, akik szeretnek és sokat is fekszenek hason. De ez sem törvényszerű. Előbb-utóbb, úgyis rájönnek, hogy milyen jó forgolódni, és akkor alig lehet megállítani őket, hogy le ne guruljanak innen-onnan.

Nagyszülők mondták nekünk, hogy addig nincs baj a gyerekkel, míg letesszük egy helyre és ott marad, nem tud onnan elmenni...Háát ebben van is valami igazság. Zsófival mostanában kész küzdelem a pelenkázás. Nem marad meg nyugton háton fekve, folyton felállna, vagy hasra fordulna és mászna, pakolna. Hiába adok oda neki mindenféle játékot, beszélek, énekelek hozzá, rám se fütyül. Főleg ha időre kell menni valahova, leizzadok mire tisztába teszem, felöltöztetem.

Nálunk a legújabb játészer a fiókok kihúzogatása és kirámolása. Most is épp egy fiókot pakol, pedig már milliószor elvittem onnan, rászóltam, elbarikádoztam... :?

Zsófinál is előfordult néhányszor, hogy megébredt éjszaka és ok nélkül sírt szinte egész éjjel. Akármit csináltunk vele, mindig újrakezdte. Mai napig nem jöttünk rá, mitől volt (legutóbb 1 hónapja) Hát azokat az éjszakákat én sem kívánom senkinek. Most legutóbb, mikor már nem tudtunk mit csinálni vele, gondoltuk már elég nagy, 4-5 óra ringatás stb után letettük az ágyába, megpuszilgattuk, megsimiztük és ott hagytuk egyedül. Persze először sírt, de kbfél óra alatt elaludt. Na, azóta nem ébredt fel éjjel (kop-kop)

Mi ma délután megyünk meglátogatni a nagyszülőket. Most először, mióta felköltöztünk Pestre. Úgyhogy megyek is folytatom a pakolászást.

Kellemes hétvégét Mindenkinek!

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Eperke: csinálj Zsófinak egy olyan fiókot, amit kedvére kipakolhat, rakjál bele újságot, vagy bármit, amit nem sajnálsz...
Tényleg nem törvényszerű ez a forgolódás, mert Boti csak este tornakor van hason 5-10 percet, és mégis korán átfordult. De lehet, hogy pont a masszásnak és a tornának köszönhető, amit 2 hetes kora óta csinálok vele. Ki tudja, de lehet, hogy csak azért, mert fiú...a fiúk akaratosabbak kicsit...

Kutyfül: Barnabás nagyon ügyes, ha már a kezével játszik! Botinak is még legtöbbször ökölbe van szorítva a keze. Ma sikerült neki megmutatnom, hogy tudja jól megfogni a csörgőt. Tetszett is neki, de persze idővel elengedi. De talán már kezdi kapizsgálni a lényegét. A játszószőnyegen meg ezerrel ütögeti-fogdossa a lelógó kütyüket, ezt pl 3-4 napja még nem csinálta tudatosan, csak véletlenül... :lol: De olyan jó, hogy ezzel már elvan egy játékidőt (evéstől-alvásig) :lol:

:lol:
Vendég
 


Babett: Boti már nagyon ügyes ha így ütögeti, fogdossa a játékait! :lol:
Köszi a fiókos tippet! Kipróbálom. :) Ha jól meggondolom van is egy ilyen fiókom a konyhában. Direkt olyan dolgokat raktam bele, amit kirámolhat: kibontatlan szemeteszsák, szalvéta, szivacsok...Persze azt a fiókot még nem akarta kirámolni, csak a zoknikat pakolná állandóan. Amúgy eddig nem jött rá, hogy ki lehet húzni a fiókokat, most csinálja ezt 1-2 napja.
Lassan már mindenből kell venni/csinálni egyet Zsófinak is. Van már saját klaviatúrája,amiről le vannak vágva a zsinegek, azt üthetné, de azzal is úgy van, hogy ha látja a rendes billentyűzetet is, akkor az övé nem kell neki...Saját újságja is van, de az is csak addig köti le a figyelmét, míg valaki körülötte el nem kezd újságot olvasni. :)

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Hoztam egy fotót, így eszik Zsófi :lol:

Kép
Vendég
 


hát Zsófinak már nagyon megy ez az evés.... :lol: Jó korán kezdte!
Vendég
 


Igen, de mellette ugyanúgy szopik is :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Panndi!
Zsófi valóban nem aprózza el! Nem akar ő sem kicsi maradni. :lol: Egészségedre! Szépséges kis kékszemű tündérke. :D

Eperke! A gyerekzár a végleges megoldás. Az idegeskedés és bosszúság is elkerülhető ezáltal. Nekem Peti a ruhásszekrényét pakolta ki napjában 20-szor. El lehet képzelni, hogy milyen dühös voltam az elején, amikor a szépen kimosott, kivasalt ruhácskák szanaszét hevertek vagy éppen egy kupacban egymás hegyén-hátán. A gyerekzár azóta is megvan, bevetésre készen. :D Csak időben kerüljön föl....

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Panndi, Zsófi gyönyörű!!! Én úgy bírom, hogy még csak ilyen kis pehely van a fejükön, Esztiét úgy szeretem puszilgatni!

Tücsi, ez a gyerekzár jó ötlet! Látni, hogy van gyakorlatod... :D

Kép
waterlilly
 
 


Lamme, Nikinek boldog negyedéves mini-szülinapot kívánunk!

Kép
waterlilly
 
 


Sziasztok!

Waterlilly: Köszönöm szépen Niki nevében is a köszöntést!!!! Nagyon aranyos vagy, hogy gondoltál rá :) Nekem ez most nagyon fontos dátum a streptococcus miatt, bár tudom, hogy ez nem úgy működik, hogy tíz perccel három hós kora előtt még beteg lehet, de utána meg már nem, de azért mégis egy vízválasztó. Szóval értitek :oops:

Panndi: Zsófi nagyon cuki :wink: Gyönyörű szemei vannak :wink:

Bocsi lányok, másra most nem nagyon tudok reagálni. Majd próbálok jönni sűrűbben :wink:
lamme
 
 


Lilly! Miután pár napig szinte egyfolytában a szekrény tartalmát pakolgattam vissza, kénytelen voltam más megoldást választani a nem szabad! helyett. Lehet, hogy az volt a baj, hogy tiltottam? :roll: Erre csak most gondoltam először....

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Köszönjük a bókokat :)
lilly: Eszternek meg boldog négy hót :lol:
lamme: ez vízválasztó a streptococcus-nál? De anno kaptál rá gyógyszert, nem? :shock:
Vendég
 


Lilly: Igen, Eszternek mára boldog hófordulót kívánunk!!! :D

Panndi: Igen, kaptam a szülésnél antibiotikumot, de azért sajnos nem lehet 100%-ban kivédeni a fertőzés lehetőségét. Több helyen olvastam, köztük itt a babaneten egy strepto-s topikban, hogy három hónapos korig alakulhat ki a fertőzés, addig nagyon figyelni kell a babákat.
lamme
 
 


lamme írta:Lilly: Igen, Eszternek mára boldog hófordulót kívánunk!!! :D

Panndi: Igen, kaptam a szülésnél antibiotikumot, de azért sajnos nem lehet 100%-ban kivédeni a fertőzés lehetőségét. Több helyen olvastam, köztük itt a babaneten egy strepto-s topikban, hogy három hónapos korig alakulhat ki a fertőzés, addig nagyon figyelni kell a babákat.


Na még jó, hogy én erről nem tudtam... nekem is volt, 40. héten szedtem rá gyógyszert :shock:
Vendég
 


Panndi! Mit eszik Zsófi ilyen jóízűen? :)

Tesók: tegnap voltunk vendégségben, ahol volt egy 3 éves kislány. Nagyon tetszett neki Barnus, fogta, simogatta. Én meg frászt kaptam :? Ugye a picik még nem olyan ügyesek, hiába mondod neki, hogy óvatosan.
Ahol van nagyobb tesó, ezt hogy oldottátok meg? Elzárni sem lehet a picit a nagyobbtól, de azért állandóan figyelni minden apró mozdulatára, nehogy bajt csináljon...

KépKép
kutyfül
 
 


kutyfül: sütőtököt :lol: Az egyik rokonkislány egy évvel idősebb Zsófinál, ő is fogta és simogatta. A négy éves unokatesónak (fiú) az ölébe adtuk. Két éves kisfiű szintén simogatta. Szerintem ügyesebbek, mint gondolnánk ;) Ha nem aggódsz, nem is lesz baj :) Nekem ez a mottóm :lol:
Vendég
 


Kutyfül: Szerintem ezt a "durvaságot" a kisbabával meg lehet előzni nagymértékben azzal, hogy megtanítod óvatosan érinteni, simogatni a gyereket. Persze azért résen kell lenni, mert nem mindig tudják helyen felmérni a kézlendítés sebességét, erejét, távolságát, stb. :D , de azért többnyire sikerül :wink: Ezt a tanítást pedig úgy gondolom, hogy amikor ismerős, barátságos kutyával találkozik, akkor megmutatni, hogyan kell finoman simogatni, vezetni a kis kezét, hogy ő is érezze. Ezt akár plüss állaton is lehet gyakorolni. Sokat segít, ha már egészen pici korától különféle keménységű és alapanyagú tárgyakat ismertetsz meg vele. Ebből tudni fogja, hogy van puha (törékeny, sérülékeny) és van kemény (strapabíró). Meg tudod tanítani, hogy ne üssön. A legkisebb ütésnél is reagálni (nem pofonnal :D ), hanem elmagyarázni, hogy nem szabad ütögetni, helyette inkább simogasd meg apát/anyá/nagymamit, stb :D És vezetve a kis kezét megsimogatni az illetőt. Nem beszélve arról, hogy amikor már várja az anyuka a másodikat, akkor sokat kell beszélni a kistesóról a nagynak. Még akkor is, ha úgy érzed, hogy nem érti a felét sem. Vivi kb. 16 hónapos volt, amikor kiderült, hogy terhes vagyok. Ő volt az első, akinek "elmondtuk" :D Persze reakció nuku, de a lelkünknek nagyon fontos volt, hogy bevontuk őt ebbe a fontos családi eseménybe. Aztán a hónapok folyamán, ahogy már látszott is a hasamon a terhesség, mondtuk, hogy bent van a pocakban a kistesó. Mondtuk neki, hogy megsimogathatja. Aztán teljesen magától volt, hogy megpuszilta. Aztán ahogy közeledett a szülés, szinte napi téma volt a kistesó. ELmondtam neki, hogy milyen picike lesz, hogy csak enni, aludni és sírni fog tudni :D Elmondtam,hogy szopizni fog anya cicijéből, mert neki még nincsenek fogai, nem tudnak mást enni csak tejcsit és csak onnan. Többször eljátszottam neki a családunkat a macijaival. Sőt, nemsokkal szülés előtt lerajzoltam neki a helyzetet. Eszméletlen volt, hogy ebből a rajzolásból és magyarázatból mindent felfogott. És rá pár napra volt olyan reakciója, amiből ezt észrevettem és totál ledöbbentem, hogy milyen értelmes. Beszéltem róla arról is, hogy kórházba fogok menni néhány napra, addig a maminál fog aludni apával, és még sorolhatnám. Bocsi, hogy így elkalandoztam, de a lényeg, hogy szuperül fel lehet készíteni ezeket a kisemberkéket mindenre. :wink:

Panndi: Tényleg jó, hogy nem tudtál erről a háromhós dologról!!! Így legalább nyugodt voltál. Ne tudd meg hányszor estem kétségbe egy-egy nagyobb sírásnál, hogy vajon ez most az-e vagy sem :(
lamme
 
 


én sem tudtam erről a 3 hós dologról...na szerencse...!

képzeljétek, Boti most kezd rászokni az éjszakai kelésre... :shock: és már 4 hetes korától 90%-ban átaludta az éjszakákat. Ráadásul pont 1kor kel, ami a Suttogó szerint (ugyanabban az időben való kelés) nem az éhség miatt van, hanem egy szokás. Azaz le kell szoktatni róla. Eddig 3 ilyen éjszakánk volt, de nekem ez már gyanús... :cry: most ez mitől alakult ki???? már előre félek, hogy fogjuk erről leszoktatni, sajnos sok sírással fog járni.... :cry:
Vendég
 


Babett!
Lilla is csinált ilyet, kb. 5 hónaposan végig aludt éjszakák után elkezdett 1-kor kelni. Én szoptattam lelkiismeret furdalás nélkül. 3 hét után visszaállt. Mindenki a fogára kente, pedig az azóta sincs! :D

Panndi!
Zsófi nagyon édes! Lilla is imádja a sütőtököt. :D

üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Ildi,
na ezt jó hallani, még egyenlőre én is várok pár hetet, hogy tudjam, miről is van szó. Egyenlőre én is mindig megetettem mindig, ha bármikor felkelt éjszaka. Azért még elég kicsi. Bár most éjjel sem tűnt vmi nagy farkaséhesnek.... :? nem is szívta úgy rendesen, ahogy szokta.... :?
én az egész múlt hetet az oltásra fogtam, de azt hiszem ez erre a hétre már nem igazán lesz aktuális indok... :wink:

Nektek van vmilyen szakácskönyvetek, vagy etetésről szóló könyvetek, ami bejött a hozzátáplálás témakörben (a mai modern elvek szerint)? vagy csak megérzésből adtátok a dolgokat..?
Vendég
 


Nekem nincs könyvem, és érzés szerint kap kaját. De én trehány anya vagyok, sok mindent lazábban kezelek szerintem, mint a többség. Például bevallom őszintén, nem szoktam sterilizálgatni a táljait...
Vendég
 


...hát ezen én is épp most gondolkodtam el, hogy lassan felhagyok a sterilizálással. Nem sok érteleme van, ha úgyis mindent kezd a szájába venni....
Vendég
 


...egyébként meg nem biztos, hogy az a jó, ha ezerfél könyvet elolvas az ember. Abba is bele lehet zavarodni. Én azért 1-2-t olvastam, de azért nem viszem túlzásba, na meg a babás újságokat is meg szoktam venni, mivel egyenlőre szoptatás közben még rengeteg időm van olvasni... :lol:
Vendég
 


Én szoptatás közben netezek :oops: :lol:
Vendég
 


Lamme! Köszönöm a jótanácsokat. Barnus majd a macskákon gyakorolhat, hogy mire jön a kistesó, ügyes és óvatos legyen :lol:

Babett! Barnus is kezdett 3-4-ig aludni, és egy hete Ő is kel éjjel 1-2 között. Én sem értem, mert már örültem, hogy kezd kitolódni a dolog, erre visszaállt :?

Mi ma vettünk jó sok sütőtököt, holnap megsütöm és lefagyasztom, hogy a nyárom tudjak majd Barnusnak adni, mert nálunk ugye akkortájt lesz aktuális a hozzátápi.

KépKép
kutyfül
 
 


Képzeljétek kaptam Tgyást :lol:
Egyébként ezt hogy szokták utalni? Előre vagy mint a fizut utólag.

KépKép
kutyfül
 
 


kutyfül: én 1 hós csúszással kaptam az elsőt, és mindig hó elején - kb 5-én utalják, a csalpótlékkal együtt.
Ezen most elgondolkodtam, hogy kellene sütőtököt venni?? mert ez nem lesz mindig a boltban, mi?? :? jó, hogy írtad, lehet én is fogok lefagyasztani. Nekünk is kb május körül kell majd vmikor. Mit csináltál vele? de megtartja az a vitaminokat a mályhűtőben addig?? és milyen kiszerelésben, miben tetted el?
Boti meg már 7-8 ig szokott aludni régóta, és 4 hetes korában meg már 6-7ig aludt. Nem tudom mi van, remélem csak átmeneti..... :?
Vendég
 


Eszter nevében köszönöm a köszöntéseket! Hát, igen, nagylány már! :D Tegnap egész nap könnybelábadt szemmel nézegettem, hogy mennyire megnőtt már az én gyönyörű gyerekem! :D

Hú de jó, hogy én se tudtam erről a streptococcusos dologról! Mármint azt tudtam, hogy nálam kitenyészett meg hogy kaptam antibiotikumot szüléskor, de ezzel meg is nyugodtam. Ó, boldog tudatlanság! :D

Hozzátápi témakörben én a Kismama magazin naptárjában található táblázatra hagyatkozom, jobb híján. Elég korrektnek tűnik. És bevallom őszintén, nem hiszem, hogy van/lesz humorom előre főzicskézni, úgyhogy én a netről fogok rendelni bio bébikajákat, és azt fogom adni.

Ildi, azt hiszem Te vagy az, aki Lillunak veszel Holle-s cuccokat, azokban van cukor?

Sterilizálás:
dr. Spock szerint egyáltalán nem kell sterilizálni. Persze eddig mindent sterilizáltam én is. De nem sok értelme van tényleg, mert Eszter is mindent a szájába tol. Lehet, hogy most már elég lenne hetente 2-3x sterilizálni a dolgait, aztán kész. Tücsi, vélemény?

Kutyfül, nekem a TGYÁS-t úgy utalják, mint a fizut, utólag.

Kép
waterlilly
 
 


Babett! Sütőtöknek télen van a szezonja, nem tudom nyáron kapható-e. Még nem csináltam vele semmit, mert Apa reggel vette :lol: Megsütöm, illetve egy nagyonpici vizet teszek alá a tepsibe, és ha megsült, leturmixolom és lefagyasztom. Na, azt még nem tudom, milyen kiszerelésben. Kb. mekkor mennyiséget eszik egyszerre egy 6 hónapos baba???

Lilly! Neked a munkahelyed utalja vagy az OEP? Most nagyon kíváncsi vagyok, hogy amit kaptam milyen időszakra szól, de persze nem megy a bank oldala így nem tudom megnézni :cry:

Sterilizálás: Én a mellszívót szoktam, bár azt mostanában nem használom és a kiskanalát, amivel a vitamint kapja. Mást nem. Ti mit sterileztek?

A gyerekegészségügyi könyvben is van egy táblázat, hogy melyik élelmiszert mikor lehet bevezetni.

KépKép
kutyfül
 
 


Kutyfül, nekem a munkahelyem utalja a TGYÁS-t.

Valahol olvastam, hogy érdemes jégkockatartóban fagyasztani a bébikajákat, kb. egy kocka lesz egy adag. Persze ehhez olyan jégkockatartó kell, aminek külön kivehetők a kockái.

Én a cumisüvegeket, cumikat, mellszívót, vitamonos kiskanalat sterilizálom.

Kép
waterlilly
 
 


Hűha, hát Zsófi egy jégkockányi kajával hülyének nézne :lol: Amúgy ezt én is olvastam. Meg több jégkockányit is elő lehet venni, jó ötlet :)
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: