Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Sziasztok!

bocsi, de én egyelőre nem vagyok képben, h ki-kicsoda.
Így csak gyorsan.
Marci szarul van, Lilla éjjel lázas volt, azóta se, remélem csak a dupla oltás miatt.
És mára én is lebetegedtem, láz, fája fejem, meg ami kell...
Szval majd jövök, de most nem bírok írni/olvasni/figyelni....

Jutta:
nem, Marci soha nem aludt kint. ő ha meglátta a babakocsit is üvöltött. Max addig volt el benne, míg ment alatta.

Valaki kérdezte, bocsi, de nem keresem vissza, h ki, h mit adtam Lillának: Nurofent 2,5 ml-t.

Andi:
majd muti ám képeket az új kéróról.

Timi, Gabcii:
jók a képek. :)

Dorkának, Ciripkének boldog névnapot!

Betegknek jobbulást.

Kép
Kép
h@jni

Pár kép:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
h@jni

nyaralásosok is készülnek már. :wink:

Kép
Kép
h@jni

Timi, tündérMaja tündéri! :lol:

Kriszti, én Rókicától kértem tanácsot szopi és fejés ügyben, nagyon-nagyon aranyos és segitőkész. Elvileg naponta minimum 8x, de inkább 10x kell fejni, fél órát, vagy az utolsó csepptől számitva még 3-5 percet.
Én egyre lustább vagyok, nem vagyok valami kitartó :( Ma még 1x se fejtem. Tegnap este se, mert ugye Panka egész este az ölemben aludt és félóránként nyugtatólag rácuppant a cicire. 11-kor már semmi kedvem nem volt még fejni is.
De egyébként is, mikor lelkes voltam még, akkor is csak 2x fejtem, a reggeli első után kb másfél órával, és az esti utolsó után 2 órával. A 2 bödönt félreértetted, én azt mondtam, hogy a cicim tellik meg 2x minden fejés alatt :lol: Az nem jelent 2 bödönt, csak 2x érzem, hogy tele lesz és miután egyszer már kifogyott, újra elkezd spriccelni. Nagyon változó, hogy mennyi jön le, de átlagosan 90-100 körül. És igen, van, hogy 2 órával utána Pankának csak 70-80 marad.
Szóval ha adhatok tanácsot, és van időd, meg kitartásod, akkor legalább 1 hétig fejjél 8x naponta fél órát!

Hajni, Marci még mindig dögös pasi! És Lilla az alsó képen megint téged stiröl ennyire? Nagyon cuki! :lol:
Te viszont jó lestrapáltnak nézel ki, bocs, remélem nem sértődsz meg :oops: A képen már beteg vagy?
Nem kényelmetlenek ezek a kapucnis felsők Lillának? Pankának is van néhány ilyen darabja, de sose adom rá, mert olyan szar lehet neki állandóan a kapucnin feküdni :shock:

Ja, Lactinához még annyit, hogy én szinte minimum szivóerőn fejek, csak a végén erősitem fel. Szerintem úgy jobb, bár az elején úgy tűnik, hogy gyenge, de nem! És érzésre is jobb.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Hozzátápis kérdés: azt értem, hogy egy-egy új izt úgy kell bevezetni, hogy5-7 napig azt kapjon, de ha már több izt megszokott, akkor lehet akár 1-2 naponta váltogatni az izeket?

Jutta, Pankát is megforgatta a dokinő tegnap tanácsadáson, azt mondta minden ok, és tényleg, mostanában szinte egész nap oldalra fordul, nagyon szeret úgy játszani, csak nem billen át. Viszont hiába most nem lesz oltás, azért visszarendelt 3 hét múlva, azt mondta, nem akarja Pankát szem elől téveszteni, mert már annyi gond volt vele eddig. Csak látni akarja. Ez azért jól esett!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Zsu, írtad régebben, hogy le tudtad csökkenteni a tápi mennyiségt. Már szerettem volna kérdezni, hogy ezt sikerült tartani? Látod már, hogy növekedett a hozam? Gondolom Panka is kell hozzá, hogy a több tejet ügyesen kiszívja, nem?

ukati74

Sziasztok!

Jutta, jobbulást Neked!!

Hajni, nagyon szép kis család vagytok!!!

Timi, annyira cuki a kis Maja, nem is hiszem el, hogy tud rossz lenni! :lol: Tegnap a Csak Csajokban pont a gyerek hisztikről volt szó, nem tudom nézted-e. A "szakértő" amúgy semmi okosat nem mondott csak közhelyeket.

Ramikát szerencsére nem viselte meg a szuri, nem lett lázas.
Rakok fel 2 új képet, a fürdés utáni elég sötét de nem akartunk a szemébe vakuzni. Kép Mindent a számba veszek!! :) Kép Kép igyekszünk az emelgetéssel! :)

Kép

Lilypie Premature Baby tickers
vicuska2007

Zsu: naponta 8* fejni? És szopi után? Te jó ég!! Akkor mi marad Vilinek? El tudod esetleg küldeni, amit írt? És max-ra állítottam a szívóerőt. Lactinával már nem jött semmi, az avent-tel meg még 50-et fejtem... Én 4-5ször szoktam naponta, vagy annyit, h 100 ml legyen, de csak szopi után merek, mert most meg Vili a cumisüveget nem szereti. Fene a pofáját.. :lol:

Vicuska: Vilinek is ilyen ágyneműje van! Lánynak készült, csak azért :lol:

Ciripke:boldog névnapot!!! Jutta: Dorkának is!!!!

Nyűgösség: nálunk is az van. Napok óta!!!! :evil: :evil: Lehet h a sok torna, masszázs miegymás után megszokta, h nincs egyedül. Ha felveszem megnyugszik, ott jól elvan, nézelődik, de azért ezt nem kéne!

Timi: Majci hajvégét besütötted? :lol: :lol: Nagyon cuki együtt a két csajszi!

Hajni: Lilla mindjárt kinövi a járókáját!!! Édes pofa, nagyon mereszti a szemét! :lol:

Anett: a szíváserősség a min/max? ha csak ott lehet állítani, akkor igen.

KépKép
1macsek

Kati, Krisztinek irtam az előző hsz-ben, hogy sajna elég lusta voltam az elmúlt napokban, szóval a hozam most nem olyan jó :( De valóban, amikor lelkesen fejtem, akkor volt, hogy összesen napi 150 ml tápszert kellett csak adnom, pedig átlagban én 4-500 ml-t adok.
Szerintem legalább 2 hétig kéne fejni naponta 8x...én nem vagyok ilyen kitartó :oops:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Jutta és Hajni: Nektek jobbulást!

Jolka:örülök h előkerültél. Ákos barátunk most hány kg? Legalább eszik!!! És mi nem tetszett a dokinéninek, az, h köhög? Sok-sok gyógypuszi mindkét krakpekodnak!!

Andi005: múltkor írtad Petra súlyát. Szerintem szép súlya van, és nem értem miért izélgetnek, mert nem is kis súllyal született, meg jó hosszú is :lol: Szóval tojni rájuk!!

Ukatinem nekem írtad, de azért írok. Nálunk is volt tápszer egy időben, mert totál elapadt, a cucc... 60-at szoptattam két mellből.. Aztán azt hiszem egy hétig tartott, amíg elhagytam a tápszert, és még egy hét volt, mire már nem kellett lefejt tejjel sem próbálkoznom. Minden szoptatás után fejtem, és az első két nap két óránként szoptattam... Úgy tömtem azt a szegény gyereket, hogy két éjszakát át is aludt. Meg magamat is :?
[/b]

KépKép
1macsek

Zsu:
igen, mai képek. Szval kicsit odavagyok na. :oops:
4 nap alatt aludtam kb 10 órát összesen. :?
A kapucnis cucc, meg most volt rajta először,de nem nyafogott, h kényelmetlen lenne. :) De inkább elmenősnek adom majd rá.

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!
Zsu, hogy találom meg Rókicát? Már múltkor is akartam, van valami kereső itt ahol profilokat lehet keresni?
Macsek, Neked szopi után lejön még 100? Vagy valamit félreértettem? Én is a lactina után még kézzel nekiesek, de így is siralmas a mennyiség. Nálam szerintem az tette be a kulcsot (vagy hogy mondják ezt), hogy mostanában jókat alszik este, és így nagyon sok idő telik el két szopi között, plusz még nappal sem szívja (szívta, ugye) ki teljesen, hiába fejtem utána szerintem nem volt elég, plusz még az utolsó előtti szopit kiváltottam tápszerre hogy estére több legyen, hát ez elindította a lejtőn szerintem a tejtermelésemet :?
Látjátok, nem az én hülye passzióm a peluson görgetés, ha már megvan a mozdulat, tehát egyszer-kétszer megcsinálta még ha véletlenül is, akkor nem szentségtörés gyakoroltatni vele szerintem. Ugyanígy lehet majd segíteni a kúszás-mászást, meg a felülést is, persze a maga idejében. Még időtöltésnek is jó, naponta egy kicsit így tornázni velük. A terpeszpelusosokkal meg különösen fontos csinálni naponta egy kicsit, amikor lekerül róluk a pelus egy rövid időre.
Nem tudom még mit akartam....
Ja, Vicus, lehet már szavazni Ramira? Melyik képét tetted fel?

KépKép
kertikiri

Zsu, köszi, sajnos én sem vagyok kitartó. Meg eléggé fusztrál az a 20 ml, ami 20 perc után ott figyel az üveg alján, holott én úgy érzem bőven van a mellemben. :(

Macsek, neked is köszi, nagyon ügyes vagy, hogy le tudtál jönni az anyagról. :) Hát magamat én is tömöm, csak a a fiamat cicvel nem lehet. Üveggel biztos lehetne, de azt meg nem akarom, mert félek, hogy onnan már nincs visszaút. Látszik, hogy oroszlán az aszcendense, tündéri kis ártatlan arcocskája mögött jó erős akarata van. Sokszor ha ciciztetni próbálom, felháborodott homlokráncolás, meg ö-ö kiséretében úgy elfordítja a fejét, hogy nem is lehet visszafordítani. A böbölésről ne is beszéljek. Mintha azt gondolná, hogy ha ő nem lát én sem látom őt, a szemembe se néz a világért se. :D

ukati74

Jolkának küldöm a ződet:
Prücsi, Ábel Marcell, 2007.aug.24, 3130g, 51 cm, 1 tesó

Hajni, Marcus szempilláiba beleszerettem :oops:
Lilla csodálkozós képe nagyon édi!

Timi, annyira bírom Bibi séróját, de úgy látom Miss Maja is erős ezen a vonalon, nagyon szép hajzuhataga van

Gabci, Ádi és Ábel között meg 1 nap van, jól látom? :wink: És mindkettő csibész :lol:

Jutta, jobbulást! Dorkának boldog névnapot és hajrá bentalvás!

És Ciripke is Dóra? Akkor neki is (vagy félreolvastam?)

Andi, lesznek fotók az új kéróról? Muti!

Vicuska, Rami a képek tanusága szerint lassan eljárhatja hétfátyol táncot (az a kivillanó boka :lol: )

KépKép
KépKép
prücsi

Küldtem levelet a gmail-ra.

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!

Boldog névnapot a névnaposoknak!

És sok gyógypuszit minden betegnek!

Hát voltunk ortopédián és még mindig egy kicsit a bal oldalt kötöt elküldött minket a doki röntgenre minden okés további torna és 10 hósan vissza !

Remélem mi sem leszünk betegek vetkőzés öltözés aztán megint közbe a folyós szellőztettek akkor takargattam a lányT! :evil:
mÉG ÚGYE SZÜRCSÖG !Jó volna már elmaradna!

Kép
mogyoland

Ja a lány is olyanokat csinál a kiságyba ,hogy csak na kirakja a lábát ,keresztbefordul stb.
Mostmár hivatalosan is megfordult hátról hara!

képeket a photofun .hu v. com-on csináltam!

Kép
mogyoland

á, Hajni, tök uncsi képek :lol: :lol: :lol:
b+, azért kicsit irigykedem.
de csak kicsit 8)
tudtátok, h az a fehér homok a halak korallkakija? :wink:
képek majd... gyerekszoba nagyon klassz lett sztem

Kép
an°°di

Andi:
lefejezés lesz :wink: :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
Kép
h@jni

kit? és miért? :shock: :shock: :shock:
na. el is húzok masszírozni...

jaaaaa, a kaki miatt? :shock:
8) 8)
:arrow:

Kép
an°°di

Hajni: jujj, szegények! Minden képen be van borulva az ég!!! És az eső is végig ömlött??? És a szél is fújt? Jaaaj, annyira sajnálom!!!! :twisted: :twisted: Neeem irigykedem, ááááá!!!!!!

Állati jók a képek!!! És nagyon kipihentek, boldogok vagytok ám rajta!! Szép lehetett!

Kiri: csak reggel jön le még 60-100 körül, mikor, hogy. Napközben max 40. Ja, és köszi a tudodmit :lol:

KépKép
1macsek

Üdv mindenkinek!
Kiri!!!!!!!!!! majdnem egyidősek????????????? Tök jó!!!!!!!!!!!! csak hát a méretek ugye... :wink: No. Hát holnap megyünk a 4 hós oltásra kicsit parázok a láztól meg ilyenektől. Látom majdnem minden baba nyűgösebb, étvágytalanabb mostanság (éljenek a kivételek :D ) hát mi nem a kivételek táborát erősítjük. Timi! mindig jót derülök rajtad, és örülök, hogy Maja ilyen gyönyörű kiscsaj lett, én sem adom fel. Valahogy csak felnőnek majd...Hát mindenkinek szép éjszakát ja és átalvósat!!!!!!!!!!!!!!! :P

kikuka

Sziasztok!
Üdv a még újabbaknak! Ti már ismertek minket (ha eddig is olvastatok! :wink: ), így lécci egy kis bemutatkozás azoktól, akikről semmit nem tudunk! És képeket!
Hajni! Remélem jobban vagytok! (Sztem egyáltalán nem vagy vészes a képeken! A gmailesekre pedig csak egy hányós szmájli! :lol: :lol: :lol: Király!)
Andi, a férjem is pont most mesélte, h hogyan jött létre! :lol: :lol: :lol: Mikor is lesz a pecó-avató topikbuli? Jó sok a dolgotok, mi? Az esti szopival meg ügyi vagy! (Mondjuk nem feltettelek! :wink: )
Na még boldog névnapot az ünnepelteknek! Kicsiknek és nagyoknak!
Húzok, mert sterilizálni kell! (Bedöglött a mikró! :twisted: Holnap kell egy újat venni!)
Majd legközelebb magunkról is, hátha valakit érdekel!
Betegeknek gyors gyógyulást!
Macsek, majd ha lesz egy kis időm, Neked külön...
Na, megyek mert az enyémek nevetgélnek! :lol:
Bocs, de most ennyi!

Kép
ermoni

Átalvósat! meg kevésbé sikítósan elalvósat...
Asszem felrobban a fejem!
Én olyan hamar türelmetlen tudok lenni... :oops:
Nem vagyok egy álom anya... :cry: :cry:

Jutta

KépKép
jutta

Valaki segítsen, lehet hogy a fogzás miatt nincs étvágy? Mivel ma abszolút nem ciciztünk ugye, így össze tudtam számolni, hogy kerek 540 ml-t evett Nadin :oops: Mi a fene lehet ez? Déltől konkrétan fürdés utánig azaz 20-ig semennyit sem! Nem tudtam belediktálni egy nyamvadt milit sem, sem lefejt at-t, sem tápit. Aztán 20-kor képes volt 110-et enni, pedig azt hittem benyom majd vagy 300-at.
Ugye a foga???
Bocs h most senkire nem reagálok, de megyek fejni, meg szomorkodni.

KépKép
kertikiri

Kiri!! Fogalmam sincs, de ne szomorkodj! Holnap hívd fel a dokit vagy a védőnőt, de aggódni nem kell!!! Lillának is volt nem-evős korszaka Hajnijéknál és ha jól emlékszem elmúlt!

(írjatok mert nincs itthon apa és éppen depizek, jó legalább vkikkel dumcsizni)

Jutta

KépKép
jutta

[quote="kertikiri"]V írta:kertikirialaki segítsen, lehet hogy a fogzás miatt nincs étvágy? Mivel ma abszolút nem ciciztünk ugye, így össze tudtam számolni, hogy kerek 540 ml-t evett Nadin :oops: Mi a fene lehet ez? Déltől konkrétan fürdés utánig azaz 20-ig semennyit sem! Nem tudtam belediktálni egy nyamvadt milit sem, sem lefejt at-t, sem tápit. Aztán 20-kor képes volt 110-et enni, pedig azt hittem benyom majd vagy 300-at.
Ugye a foga???
Bocs h most senkire nem reagálok, de megyek fejni, meg szomorkodni.

Szomorkodni??? Szó sem lehet róla! Ha alszik, nem nyűgös, akkor szerintem ne idegeskedj. (jaa de könnyen beszélek én, aki egyáltalán nem szoptatok, és a kölök 1000 ml-t eszik baponta...)Most ilyenje van. Egyébként tényleg lehet, hogy a foga. Ha éhes lenne, enne, hiszen van mit. Nem fog éhen halni!

Tessék fejni! Én is azt vettem észre, hogy amikortól abbahagytam az éjszakai szopit, akkortól elkezdett apadni a mennyiség. Úgyhogy inkább éjjel felkelek és fejek. Én is azt tanácsolom, fejjél napközben is rendszeresen, ha napi 8 nem is fér bele, legalább úgy, mintha Nadint etetnéd. Nekem bejön a Zsu - féle módszer 7-7-5-5-3-3- perc váltott ciciken, most már kétszer is beindul a tejleadó reflexem.

Macsek, igen, a min-max jelzés a gumigyűrűn, fogalmam nincs, miért nem működik rendesen, esküszöm, nekem a többi mellszívó nem működött csak félgőzzel, ez a Lactina meg hatékonyabb, mintha kézzel csinálnám.

Hajni, nagyon tetszenek a képek a gyerekekről, meg rólad is.

Kép
waterlilly

Jutta,

Depi??? Nem szabad!!! Persze a gyereksírás a legrosszabbat hozza ki az emberből... "Színezd újra!" Hogy vagy? Gyógyulgatsz? Vitamint szedsz?

Ma láttam egy reklámot, amiben 1000 mg-os C-vitamint reklámoztak. Na végre, hogy kezd a homály oszlani... Én napi 1500 mg-ot szedek alapjáraton, ha megbetegszem, akkor ennek 2-3x-osát...szedném, de 13 éve nem voltam beteg. (Lekopogni!)

Amúgy nekünk is nyűgös napunk volt. Úgy össz-vissz egy óra bömbike jutott a mai napra, az is több részletben, mégis meglepődtem rajta. Mostanában elszoktam már ettől. Fogalmam sincs, hogy az első hetekben hogyan bírtam ki napi 6-7 óra ordítást! Hu, de borzasztó volt! Jobb nem is gondolni rá. Aztán apa hazajött, és mit ad isten, kijelenti, hogy válogatott meccs van a TV-ben. Lázadom, erre ő: tudod, milyen ritkán van válogatott meccs??? Mire én: tudod, milyen ritkán nézek TV-t??? Na, erre jött békülni a kis hülye... :D :D :D

Kép
waterlilly

Jutta, azt a viccet ismered, hogy agresszív kismalac fagyit vesz?

Malac: Fagyit kérek!
Fagylaltos: Na és milyet?
Malac: Sok a duma...!!!

Ezt csak azért írtam, hogy jobb kedved legyen...

Kép
waterlilly

Móni, héjjj, a mosogatógépeseknek nem kő sterilizálni, nem? :roll:

Levlista: nem az, hanem egy email-cím: kitöltitek a felhasználónevet meg a jelszót azzal, amit küldtem múltkor, rendesen, mint egy sima emailnél, és megnézitek a levelet. tehát ez nem egy levlista :oops: Jolka meg beteg sajnos (Jobbulást!!!), így marad most ez

Kép
an°°di

És röhögtem rajta! mármint a viccen... kösziiii

Amúgy én is kezdek elszokni a hosszú bömböldéktől, mert ma is csak 1 óra volt (ugyan tömbösítve este) és ennél tényleg több volt nem is olyan rég... de fürdetés közben komolyan elbeszélgettem a lánnyal... hogy már 4 hónapos és lehetne oly szíves vmi napirendet, meg kevesebb sírást "felmutatni", na elsőre nem hatotta meg, mert ugyanazzal a lendülettel folytatta öltöztetéstől kajáig, majd kaja után is egy kicsit...

Én is vettem 1000-s C-vitamint, ma már benyomtam egyet, este jön a Neo-Citran, szerintem holnapra már okés leszek!

(komolyan mondom, tök türelmetlen tudok lenni néha, háát anya az ilyen? - máskor meg megértő, tündi-bündi anyuka vagyok... szegény Dorka, erre varjon gombot!)

Jutta

KépKép
jutta

Kriszti, fent 'Segédletek' - 'Taglista', és rendezd felhasználó alapján a listát, és úgy megtalálod Rókicát.
És ne aggódj, enyém gyerek is csinál mostanában olyat, hogy alig eszik. Ma volt olyan, hogy 140-et evett, de látszólag elég volt neki. Tanácsadáson azt mondták, hogy ez normális, mostmár nem fognak annyit enni, ők maguk szabályozzák.

Mogyo, Ágika nagyon ügyes kislány! :wink:

Na húzok aludni, korai volt ez a reggeli fél 6-os kelés! :?

Jóéjt!

És Jutta,ne depizz! Egyél valamit, vagy halgass valami jó kis zenét!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

HAjni!

Jóóóók a képek a gmailen! Meg itt is!!

Zsu, már ettem egy túrórudit! Hogy lesz anyukának nagy a segge... :? :oops:

Megyek alszom én is, apára felesleges várni... :?

Jutta

KépKép
jutta

Zsu, klassz, hogy már egy Dévényes kezelés után van eredmény Pankánál.

Andi, persze biztosan van a "pénzéhes gyógytornász" kategória, de nekem nagyon pozitív tapasztalatom van a miénkkel. Igaz, nekünk heti egyszer kell csak, de anno volt olyan, hogy ő javasolta, tartsunk egy kis szünetet, hogy beérjen a munka. És pont ő mesélte, hogy feszes izomzatnál pl fontos a gyakori kezelés, akár hetente többször is. Szóval minden eset más. Meg persze az is igaz, hogy otthon is lehet saját erőből eredményeket elérni. Szerintem a lényeg, hogy ne legyen elhanyagolva a dolog. Gyógytornász mesélte ma, hogy volt egy esete, ahol az apuka leállította a kezeléseket az első után,mert nem bírta elviselni, hogy sír a gyerek és utána semmivel sem kezelték, még maguk sem otthon. Az alapprobláma az volt, hogy a kislány nagyon feszesen tartotta a hátát, állandóan kifeszítette magát (pl. iszonyúan sírt, amikor térdét pocakhoz nyomták) Fél évesen ugyan bemutatott valami mozgásformát, de nagyon darabosan mozgott. És sajnos az ilyen gyerekekből lesznek az esetlenül mozgók az iskolában.

Na jó,lelövöm magam mára.

KépKép
KépKép
prücsi

Sziasztok!

Hát nállnuk is tápiból veri az 1 literes határt 200 millit eszik meg .És majdnem kevés tegnap délben félüveg sárgarépa bébiétel meg 180 ml tápi! :shock:
Azt hiszem most már be kell vezetni a tejpépet vacsira!

na :arrow:

Kaja!

Majd jövők további beszámoloval!

Kép
mogyoland

Sziasztok!

Fél 4-kor kelt a csaj, ment a hasa... utána meg úúúgy felébredt, hogy nem aludt vissza...

Most bezzeg alszik a teraszon én meg fülelek!

Náthám már elmúlt (Kalmopirin + Neocitran koktél extra C-vitaminnal) remélem az ő pocak-mizériája is lezárul ezzel már...

Most 167 ml-ket adok neki, hogy tudjon rendeződni a hasa...

Jutta

KépKép
jutta

Ja de hogy ne csak panaszkodjak, Dorka tegnap óta egyfolytában oldalra fordul! (ez a pelenkán görgetés óta van így :shock: , úgyhogy ha lesz ma neki és nekem is egyszerre 1 jó pillanatunk - 4 óra alvással nem tudom nálam lesz-e - akkor ma is tornázunk)

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Akkor pár szót rólunk. Veszélyeztetett terhes voltam, mert asztmás vagyok. Egy nagyon pörgős munkahelyet hagytam ott így egyik pillanatról a másikra. Fura volt, de azért jöttem-mentem mindig. Aztán terhességi cukorbetegségem lett, és nem úsztam meg az inzulin adását magamnak sem... Gondolhatjátok, mennyire vártam, hogy Borcsi megszülessen! De egy napot ráhúzott a kiírt időpontra. :o
Borcsi a fantasztikus Nagymamám után kapta a nevét, aki sajnos nem is láthatta.
A szülésem villámgyors volt, délután négykor felfeküdtem a szülőasztalra, ötkor már a hasamra is tették Borcsit.

A tejem mennyisége állandóan változik, három hós koráig kizárólag anyatejes volt, és utána kapott tápszert kiegészítsnek.

Hasfájás 2-10 hetes kora között volt. Egy nyugodt óránk sem volt... Mindent csináltunk szegénnyel, hogy enyhüljön, de reménytelennek tűnt... Most már csak fürdés után szokott sírni, amikor öltözünk, és Ő már inkább szopizna. Én egyáltalán nem bírom már elviselni, ha sír. Rögtön magamba zuhanok... Bénának érzem magam.

Elalvás: beteszem a kiságyába este és délután, majd elalszik magának. Napközben a járókában van, ott szokott délelőtt és délután fél-fél órát szunyókálni, az este hatos evése után pedig szigorúan Apával játszik. :wink:

A bugyijaim nekem is összementek :lol: És egy csomó ruhadarabom is :lol: És még mindig akkora a hasam :roll:

Igyekszem bekapcsolódni Hozzátok!
Vendég

Hogy kell pelenkán görgetni?

Borcsi is megint felkelt háromkor enni, de szerencsére visszaaludt. Én nem, de legalább Ő alszik... Feladom, nem tudom nevelési céllal hajnalban sírni hagyni, hogy hátha "megtanulja" ogy ne keljen fel éjjel enni. Reménykedem, hogy elhagyja ezt a szokását.

Este más, mert néha bepróbálkozik, hogy altassam el, akkor következetesebb vagyok, de hajnalban nem bírom hallgatni a sírást.

És ma már háton is lemászott a légzésfigyelőről, ami beriasztott, hát ezért sem tudok már aludni. Nektek nem riaszt be? a miénk rossz?
Vendég

[quote="jutta"]S írta:juttaziasztok!

Fél 4-kor kelt a csaj, ment a hasa... utána meg úúúgy felébredt, hogy nem aludt vissza...

Most bezzeg alszik a teraszon én meg fülelek!

Náthám már elmúlt (Kalmopirin + Neocitran koktél extra C-vitaminnal) remélem az ő pocak-mizériája is lezárul ezzel már...

Most 167 ml-ket adok neki, hogy tudjon rendeződni a hasa...

Jutta, ne fülelj, hanem feküdj le te is! (Akár a teraszon, he-he...) Dorka most biztos aludni fog egy darabig, a hajnali alváskiesést pótolandó.

Örülök, hogy a náthád elmúlt (azért a C-vitaminnal ne állj le), és remélhetőleg Dorka hasa is jobb lesz most már tényleg. Szerintem is jó ötlet kevesebbeket adni neki most.

Azért nagyon rossz lehet mindkettőtöknek, hogy szegényke ilyen hasfájós. Most már csak kinövi végre...

Hát, nálam is úgy van, ahogy leírtad: néha baromi hamar elveszítem a türelmem, ha sír, máskor meg egész jól állom a sarat. Hál' Istennek mostanában ez utóbbi a jellemző, talán azért is, mert apa többet segít, és bennem van az, hogy ha úgy érzem, nem megy, akkor átadom neki a gyereket estére. És már maga a gondolat annyit segít, hogy ha még délután úgy is érzem, este akkor pihenni akarok, amikor eljön a fürdés-lefekvés ideje, szívesen csinálom.

Kép
waterlilly

Gömbi, nálunk még nem riasztott be, de nem olyan mozgékony még Dorka...

Este én is következetes vagyok ált. és maga alszik el...
eddig hajnalban ha kelt visszaaludt, 1x-2x fordult elő hogy nem, pl. ma!

És a "bugyijaim összementek" szlogen nekem tetszik! :wink:

Jutta

KépKép
jutta

Anett, lehet az a gond néha, hogy tudom a párom 10-11 között ér haza... ilyenkor tényleg hamarabb minden bajom van, mert még az estét is egyedül kell levezényelnem.. tegnap is ez volt! De szegénykém nem tehet róla. Se arról, ha nyűgösebb, se arról hogy ennyi a dolga az apjának...
És ilyenkor mindig magamba szállok, hogy van egy egészséges, szép gyerekem én meg nyivákolok... pedig csak béna anya vagyok és nem bírom megnyugtatni, elaltatni... :oops: :oops:
(szegénynek ezt dobta a gép)

Jutta

KépKép
jutta

Kép

Kép

Kép

Kép
Vendég

[quote="*gömbi*"]S írta:*gömbi*ziasztok!

Akkor pár szót rólunk. Veszélyeztetett terhes voltam, mert asztmás vagyok. Egy nagyon pörgős munkahelyet hagytam ott így egyik pillanatról a másikra. Fura volt, de azért jöttem-mentem mindig. Aztán terhességi cukorbetegségem lett, és nem úsztam meg az inzulin adását magamnak sem... Gondolhatjátok, mennyire vártam, hogy Borcsi megszülessen! De egy napot ráhúzott a kiírt időpontra. :o
Borcsi a fantasztikus Nagymamám után kapta a nevét, aki sajnos nem is láthatta.
A szülésem villámgyors volt, délután négykor felfeküdtem a szülőasztalra, ötkor már a hasamra is tették Borcsit.

A tejem mennyisége állandóan változik, három hós koráig kizárólag anyatejes volt, és utána kapott tápszert kiegészítsnek.

Hasfájás 2-10 hetes kora között volt. Egy nyugodt óránk sem volt... Mindent csináltunk szegénnyel, hogy enyhüljön, de reménytelennek tűnt... Most már csak fürdés után szokott sírni, amikor öltözünk, és Ő már inkább szopizna. Én egyáltalán nem bírom már elviselni, ha sír. Rögtön magamba zuhanok... Bénának érzem magam.

Elalvás: beteszem a kiságyába este és délután, majd elalszik magának. Napközben a járókában van, ott szokott délelőtt és délután fél-fél órát szunyókálni, az este hatos evése után pedig szigorúan Apával játszik. :wink:

A bugyijaim nekem is összementek :lol: És egy csomó ruhadarabom is :lol: És még mindig akkora a hasam :roll:

Igyekszem bekapcsolódni Hozzátok!

Szia Gömbi!

Hű, ez az elalszik magának... fájt! :D Ilyeneket itt ne nagyon... :D Eszter is viszonlyag jól alszik, de az elalváshoz azért kell neki segítség (cumi formájában), és oda kell figyelni, mikor teszem le aludni, ha csak negyedórával is később, mint ahogy eljön az ideje, olyan nyűgös lesz, hogy nem ússzuk meg bömbike nélkül.

Hát, akkor legalább a szülés kárpótolt a terhesség nehézségeiért!

Sírás: nálam is nagyjából ugyanez van. Én is magamba tudok zuhanni, bénának érzem magam. Régebben ilyenkor Eszterrel se tudtam mit kezdeni, most már azért erőt tudok venni magamon. De azért frusztráló, hogy sír szegénykém, én meg nem tudok neki segíteni...

Hasam az nekem is van. Szülés után gyorsan lefogytam (a stressztől...), de december óta nem izgat, hogy mit eszek, csak legyen tejem, úgyhogy finoman mondva zabálok. :D Nekem már az is eredmény, hogy nem apadt el a tejem, pedig Cucu egyáltalán nem hajlandó szopizni már, csak lefejt tejet kap, no meg tápszert.

Kép
waterlilly

[quote="jutta"]A írta:juttanett, lehet az a gond néha, hogy tudom a párom 10-11 között ér haza... ilyenkor tényleg hamarabb minden bajom van, mert még az estét is egyedül kell levezényelnem.. tegnap is ez volt! De szegénykém nem tehet róla. Se arról, ha nyűgösebb, se arról hogy ennyi a dolga az apjának...
És ilyenkor mindig magamba szállok, hogy van egy egészséges, szép gyerekem én meg nyivákolok... pedig csak béna anya vagyok és nem bírom megnyugtatni, elaltatni... :oops: :oops:
(szegénynek ezt dobta a gép)

Igen, amikor a férjem pl. Angliában van, az egész napot végigstresszelem, hogy mi lesz velem! :shock: Csak a tudat kell, hogy van felmentő sereg végszükség esetén! Úristen, hogy bírod a férjed nélkül? Minden nap ilyen későn ér haza?

Kép
waterlilly

Ja, és nem vagy béna anya! Én néha úgy látom, Esztinek szüksége van 10-15 pec bömbikére ahhoz, hogy elaludjon. Persze amikor az már másfél óra lesz, akkor magamba zuhanok... :?

Egyébként meg nincs min csodálkozni, én felnőttként is sokszor órákig csak forgolódom az ágyban lefekvés után, miért várjam el, hogy Eszti meg azonnal aludjon?

Csak most még tök frusztráló, hogy nem lehet vele "megbeszélni" a dolgot, és csak sír. Ha már nagyobb lesz, akkor is lesznek nehezen elalvós estéi, csak akkor már el tudja mondani, hogy mit szeretne, hogy maradjak ott vele, vagy menjek ki, vagy mondjak mesét, vagy simogassam a hátát, vagy vigyem be a macskát, vagy mit tudom én... Hű, de váro már ezt! :D

Kép
waterlilly

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk!
Üdv a frissen csatlakozóknak! Még nem vagyok teljesen képben ki kicsoda, de meglesz ez is idővel... :D
Ez a bolond szél szörnyen megviseli a gyereket, engem meg az egész napos nyüglődés, sírás, semmi nem jó készít ki.
Ha meglát, majd kiugrik a bőréből, a köv. pillanatban meg sír, de közben mosolyog is. A fene se érti ezt.
A keddi mázsálás eredménye: 7600g! :D (és le óriásbébizte a védőnő Ádit :shock: )
Váltottunk tápszert. A Humana baby fitet írta fel a doktornő. Majd meglássuk, ha megkezdjük hogy válik be.
Móni: Anyóst nagyon jól bírtam. Egyre toleránsabb vagyok és be kell lássam, inkább az én tűrőképességemmel volt a gond. :oops:
Hajni: de jó, hogy újra itthon. (gondolom neked is ez a véleményed :D )
Majd megkukkantom a képeket én is. AZ élménybeszáloló meg jöhet priviben.
Na majd folyt köv, most el :arrow:

Kép
Kép
gabcii

oké, nem írok ilyeneket :oops: :D

Az volt még a nagyon nehéz a hasfájás alatt, hogy barátnőmnek egyáltalán nem sírt a Babája sosem!!! És mások szerint is én csináltam vmit rosszul... De a férjemmel nekem is szerencsém van! Amikor én már nem bírtam, és a teraszról akartam fejest ugrani :roll: akkor mindig felkelt éjjel. Úgy tűnt, több türelme van, mint nekem. Most már azért más a helyzet. De este hatkor ha nincs itthon, mindig rátelefonálok :)

Hétfő esténként nincs itthon, de akkor egész nap arra készülök, hogy egyedül leszünk este.

Én is zabálok: a tejemre vigyázok jelszóval, és már többet nyomok, mint amikor bementem szülni... :evil: bár elég vékony voltam a terhességem előtt.
Vendég

Hááát hétköznap min 2-3x előfordul, hogy 8 után ér haza... akkor Dorka már alszik ált. tehát tök mind1, hogy 8:30 vagy éjfél... nagyik sehol (mármint vidéken) én meg egyedül, de néha nagyon... menni jobbra-balra nem igen merek, mert Dorka kiszámíthatatlan... napirendre legyintős szmájl, "napközben nem nyávogok, hanem szundizok egyet a járókában"-ra dettó legyintős szmájl... hasfájás múltidőben is legyintős szmájl, pedig már 4 hónapos lassan... tuti én cseszem el valahol...

(oké az első hónaphoz képest istenes a helyzet)

Borcsa nagyon kis virgonc!

Gabcii, mi történt Ádival? Remélem tényleg csak a szél és visszajönnek a szép napok!

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Tegnap nem is írtam, hogy üdv az újonnan csatlakozoknak!

Prücsi, ugye milyen kis vékonyka Rami bokája? Szexin kivillan! :lol:

Az én reggel "szerencsésen" kezdődött....reggelente szoktam hagyni egy kicsit Ramit pucéran, had levegőzzön az egész éjjel bedunsztolt alsó részleg.. :lol: na, pelust mindíg rakok alá. 1 percre elfordultam és mire újra ránéztem Ramira..kmmm, egyhén szólva sz@ros volt minden. Még a szőnyegre is jutott!! A pelenkázó, a teste, szóval tényleg minden. Vigyorogva nézett és még pisilt is egy nagyot. Úgyhogy megyek a lottózóba mert még soha nem lettem könyékig kakis.. :lol:

Amúgy végre naponta kakil, már ideje volt, hogy beálljon a dolog!

Ja, és tök jót röhögtem az agresszív kismalacon!!!

Kép

Lilypie Premature Baby tickers
vicuska2007

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?