Új privát üzeneted érkezett!

Ahha, akkor azért nem értettem a dolgot ;)

Kép

Kép
bettica
 
 


ja, csak annyi a lelkesen mindent előre bevásárlóknak, hogy nem kéne... nincs is annál jobb mint amikor az embernek még marad egy kis kerete az abszolut felesleges "deannyirateccik" cuccok megvásárlására az ilyen-olyan bababoltokban vagy a neten... (hehe:))) én ennek köszönhetően nemsokára kiárusítok a teszveszen:)))))) De ollyannnnnnnnnnnnn jó vásárolni :)))) Ha az ember mindent megvesz a baba születése előtt akkor vége a jó kis mókának (és nem 2 hatalmas láda játékkal végzi a gyerek 10,5 hónapos korára mint én hanem minimum 3 ládányival:))))) (és én is átcipeltem már egy ládával a szüleimhez... a plüssök egy részét -azokat kaptuk, pedig kértem, hogy ne- pedig úgy ahogy voltak elcsomagoltam... (2 hatalmas plüssmedve, 2 elég nagy teddymaci stb. stb.)... (most őszíntén... minek egy ekkora babának 3 textilkönyv? Az egyik ráadásul bazi nagy leporelló... hát a helyzet az, hogy nem kell... porfogó. De olllyan jól néztek ki:)))) (a keljfeljancsikat már csak azért vettem, mert olyan nincs, hogy egy gyerek anélkül nőljön fel... ja... most van egy keljfelkacsánk ami nem is kel fel meg egy Jancsi akire Lilla magasról tojik...) Mondjuk búgócsigát is veszek majd, mert az is alap... (abból valami nagyon szépet mert ha már egyszer nem használja akkor legalább jól nézzen majd ki a polcon:)))))) (van legalább 10 rágókája is ... amiből mi összesen 1 darabot vettünk... a többi csak úgy lett...)

(plüssállatfóbiám kezd egyébként kialakulni... mi a jó büdös francért kell egy kisbabának folyton plüssöket ajándékozni? Van már két fülese, egy lila elefántja, rózsaszín macija szárnyakkal (boá), zsiráfja, tehénszerű zörgős képződménye na meg a már emlegetett medvecsalád... szerintem felpakolom majd őket egy polcra hagy porosodjanak... az állatkert egy része most a kiságyában lakik -mondjuk ott jól elvannak, enni nem kérnek- de ha minden évben kap hozzá még legalább 4-5 plüsst akkor nem tudom mi lesz... Ráadásul hiába kérem, hogy ha már plüss akkor ezt és ezt vegyék meg, tojnak rá...) Előre félek az első szülinapjától... szerintem az összes rokontól plüssöket fog kapni... (amik majd szépen átvándorolnak a szüleimhez... náluk még van hely:))))
Vendég
 


(alszik... véégre... olyan álmos volt, hogy leesett a dobogóról -nem volt vészes esés inkább ijesztő-, üvöltött egy sort, ivott egy nagyot, aztán úgy döntött, hogy még üvölt egy kicsit és alszik egy nagyot... van 5 perc szabadidőm:)))))))

(kezdem leválasztani... ha minden jól megy, 1 évesen már nem fog szopizni... gáz, hogy ezt kell tennem de ha nem teszem akkor esélyt se kap a kistesó projekt... úgy tűnik nálam a szoptatás tökéletes fogamzásgátló módszer... vagy a PCO... de amíg szopik nem fogom megtdni...)
Vendég
 

 
 

nukada, +15 kiló ismerős szopi alatt :? :cry: majd lemegy. én is most kezdtem el fogyizni.

na, csakegy...az én lányomat nem kell leválasztani. úgy döntött ő elintézi!!.....már csak reggel van szopi. meg este esetleg. de adom neki a fagyitejet. tegnap őszibarackturmix formájában :D (fagyi barack+tejcsi) úgy benszippantotta a habbermanból, hogy le volt főve....és kipirosodva :D kb. 30 ms alatt.....

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


dimet: szerintem iszonyú büdös a fagyasztott anyatej, úgyhogy inkább kihagyom :( (meg eleve, az enyémek a mirelittben szerintem már kezdenek lejárni - sok már le is járt..)

Na megyek, kaját kér a Lilla... (körtés hajdinát kap... az fél perc alatt kész van:)))))
Vendég
 


(az őszibarackturmix jól hangzik :)))))
Vendég
 


csakegy, jaj nagyon.........és az íze.....grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr....merthogy csak meg kell kóstolnom mit adok a gyereknek. de a hányinger kerülget. bezzeg ő!!!.....mint aki még sosem evett. hát, én odaadom neki. le ne járjon:) főleg,hogy már nem akar szopizni :)

mi a véleményetek a tejpépekről? a dokinéni írt fel HA-sat. meg vmi vaníliásat is. ha esetleg kellene....

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


tejpépek: Lillának nem akarok adni minimum 1 éves koráig (az ekcémája miatt), de van egy csomó termékminta a frigónkban (HIPP-es csomagokból). Lehet, hogy majd 1 éves kora után kipróbálunk néhányat... (de csak a fehérjebevitel miatt, a tejben mint olyanban nagyon nem hiszek, kakaót is rizstejből fog kapni... na jó, vendégségben stb. mehet a tehéntejes, de nem lesz belőle rendszer)

Szerintem egyébként tök jó találmány a tejpép, praktikus, egyszerű... (1 éves kor alatt inkább HA-st kapjon!!!)

Tök jóóó... eladtam a pihenőszékünket, holnap jönnek és elviszik :)))) (bazi nagy szék volt, semmi értelme nem volt egy ekkorának... de legalább használtuk és a végén ugyanannyiért ment el mint amennyiért anno vettem:) (ez a jó a használt cuccokban...) (van még eladó kinyitható étkezőasztalunk, 50%-os CundA kuponok, kisvasút, kókuszmatrac, lesz IKEA játszótrapéz vagymi (Lilla rá se bagózott... mondjuk nem is volt drága) stb. stb. ... ha valakinek kell valami akkor szóljon :))) (sorra töltöm fel a dolgokat a teszveszre... csak ott annyi a jutalék, hogy minimum egy ezressel többet kell kérnem érte mint amennyit valójában akarok... ). Ha sikerül összeszednem egy állítható magasságú fa székre való pénzt akkor az Ikea székünket is eladom majd...
Vendég
 


Sziasztok!

Szóval voltam a dokinál.Háát nem sok jó hírt mondott
Holnap nst,jövőhéttől 2-szer 1 héten,hogy időben észlelni tudják ha lepényelégteleénség lép fel.Kedden UH.Csütörtökön vissza a dokihoz a lelettel,ha akkor is ilyen pici súlyú babát mutat a gép(de én nem reménykedem másban,hiszen ez kb. a 5-6.uh lesz amióta kiderült a 2 hét lemaradás),akkor vissza a kórházba és befektet. Akkor leszek még 38 hetes.Ha időre jön vagy esetleg még 1 hetet ráhúz akkor 3-4 hetet leszek kórházban! SZEGÉNY LEVIKÉM!!!!
Szóval ez van! :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép

Kép
lecso
 
 


Anyó:DORKÁNAK BOLDOG NÉVNAPOT!!!
Kép

Kép

Kép
lecso
 
 


Szopi alatt nem fogy le az ember :cry:
Én ebben reménykedtem :oops:
Vendég
 


Lecsó
Mikor bennfeküdtem a kórházban, volt egy szobatársam, ő azért volt benn, mert pici volt a babája. Infúziókat kapott, flow-ot néztek neki naponta többször.
Vendég
 


Laura,én fogytam szopi alatt!Sőt,majdnem soványnak lehetet nevezni!Szerintem embere válogatja!

Kép

Kép
lecso
 
 


Laura
A szomszéd asszony is azt mondta ,hogy cukros infúziót szoktak adni az ilyen pici babát váró terheseknek.De nálam ez nem megoldható,hiszen GDM-m van!
Kiakadok :(

Kép

Kép
lecso
 
 


én is fogytam... most elkezdtem zabálni de akkor is fogyok... (ld. össze-visza eszek és marha sokat cipelem Lillát ami azért szerintem mégiscsak fizikai munka... )
Vendég
 


Lecsó, ne aggódj, nálam is ez volt és semmi gond nem volt, te is tudod!

A többire később...

Voltam ma fodrásznál és végre megint fekete a hajam és nem barna szőke tincsekkel (mert a terhesség miatt csak az lehetett, mármint melír)!!! :lol:

És mensizek, úgy örülök, na nem a mensinek, hanem hogy az előzőhöz képest 28 napra jött meg, ilyen még ÉLETEMBEN sem volt, remélem tartja jó szokását! :lol:
Vendég
 


Lecso: most mekkora a lemaradás? Más orvosok szerint is lemaradás?

(Engem speciel tovább éheztettek amikor befektettek.. mialatt ezzel ellentétesen a saját doki ott kért engem, hogy xarjak a cukromra és egyek, hagy nőljön a baba... úgyhogy 2 pofára háztartási kekszet faltam... ami furcsa módon de egyáltalán nem vitte fel a cukrom :shock: - persze semmi flowmetria vagy hasonló, NST egyszer naponta hajnalok hajnalán ami még a szülés napján se mutatta, hogy szülni fogok, főleg, hogy Lilla olyankor még rendszeresen a lóbőrt húzta.) (ha naponta néznek flowmetriát és NST-t akkor szerintem még van értelme a befektetésnek, bár én inkább naponta bejártam volna... a kórházban ugyanis nem lehet aludni/pihenni -ld. agyalágyult hajnali ébresztések, vizitek stb.- így ha sokat van ott az ember szülés előtt akkor szerintem nem marad ereje a szülésre). pont ezért kérdezem, hogy más dokik szerint is gond van-e a fejlődésével és, hogy független UH-s szerint is gond van-e pl. a méhlepénnyel. Nálam ahogy már írtam Lilla végig le volt maradva - hetekkel az egyik doki szerint- mialatt szépen egyenletesen növögetett... csak épp nem olyan tempóban mint egy 3,5 kilós baba.)

Nem emlékszem írtad-e már, de Te mennyivel születtél? (és a férjed?)

Egyébként szerintem ne aggódj annyira a cukrod miatt, a 38. héten már semmi kárt nem okozhatsz a babának!!!! (olyankor ráadásul már javul is a GDM)... csak ragaszkodj hozzá, hogy szülés után azonnal (ld. szó szerint azonnal) megnézzék a babád cukrát, nehogy behipózzon!!! (na nálam speciel xartak erre, hiába kértem korábban...)
Vendég
 


Lecso!

Először is (((((((()))))))).
Másodszor meg próbálj arra gondolni hogy mekkora móka lesz ez Levinek, apa és fiacskája tök vígan el lesznek otthon mintha legények lennének. De a mamás kényeztetés sem fog kárára válni ha épp a mami ér rá. Ha már az egyik miatt aggódni kell, legalább a másikkal kapcsolatban szedj össze néhány ++++ gondolatot. Léééci! :)
Én nagyon reménykedek benne hogy betű szerint az lesz amit a lányok itt írnak, hogy egy pici nőnek alkatilag nem lesz 4,5 kg-os gyereke. Hogy a sz@rba jönne ki ha óriásbébi a gyermek...

Ha bent lennél a kórházban az Neked megnyugvást adna? Mert ha igen, akkor egy percig se gondolkozz. Ha ott nagyobb biztonságban érzed magatokat, akkor azt a két hetet fél lábon is kibírjátok.

Csakegy!

Én nem ilyen irányú bevásárlásra gondoltam. :D Ugye azért abban egyet értünk hogy ruhát, pelust, stb.-t meg kell venni a gyermek születése előtt? :lol:
A kókuszmatracért mennyi akarnál kérni a Teszveszen kívül? :wink:

Bettica!

Teljesen felizgattál a paradicsom leveddel. :D
Már megittam vagy fél litert belőle egy óra alatt. :D Te melyik fajtát szoktad inni?

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


lecso, ne hagyd magad bepaárztatni!!!!és ha mégiscsak befekvés, akkor jobb, ha ott figyelnek!!!!!

csakegy, HA-st írt fel a dokinéni. nem akarok simát adni neki. tápból is csak azt eszi. nálunk senki sem allergiás, de az ördög nem alszik.....

poppi...hát, sajna embere válogatja tényleg. én híztam.mert ettem. sok édességet. ja, meg vacsira fehérkenyér, kifli, zsemle. sok. de kívántam, és időm sem volt diétát betartani.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


ja, rájöttünk a kenyérsütés titkára!!! isteni teljes kiőrlésű kenyereket sütünk.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Monee: 5e a matrac (5,5cm-es Novetex, én használtan vettem de nálunk már csak állt -kaptam ajándékba egy másikat). Nem tudom, hogy ez jó ár-e, igazából ráérek eladni, előbb vagy utóbb csak elviszi valaki.

Ruhát a férjem akkor kapott kölcsön amikor Lilla már megszületett (ld. mi nagyon keveset vettünk, pont akkor akartam kimenni a börzére amikor kikészült a vesém) de abból valóban kell néhány darab (nem éri meg újat venni!!!! Túrni kell...). Pelenkát meg akármikor vehet az ember, elég egy csomagnyi newborn... (meg popsitörlő). A többi cuccot receptre kapja az ember (alkohol, hintőpor, popsikrém -bár ezt egészen mostanáig hanyagoltam és most is csak akkor kenem ha valami miatt kicsit kipirosodik...).

Ami kell az elején: sok-sok textilpelenka, kiskád vagy dézsa (van eladó kiskádam is, leeresztős, állványos - 3000-ért:), kiságy vagy mózes, pelenkázóalátét (sima Ikeás gagyi... én anno a földön vagy az ágyunkon pelenkáztam rajta, nem volt kedvem kicsomagolni a kapott hatalmas pelenkázólapot.. amikor meg forogni kezdett úgyis necces lett volna magasban pelenkázni...), kókuszbetétes pólya (Lilla hónapokig abban aludt, az volt a takarója, párnája... marha jókat aludt benne - jó kis gyapjú volt, ráadásul nem is volt drága), jó ha van egy-két törölköző (kiskapucnis... lehetőleg minél nagyobb - 120*120 minimum- mert akkor még évekig jó lesz). Nekünk azért kellett kettő, mert Lilla folyton összepisilte-kakilta fürdés után. Ja, és hálózsák. Az praktikus :) (cippzáros) (esetleg légzésfigyelő... én azt nagyon szerettem)

Más nem jut az eszembe. A többit úgyis megveszegeti az ember... (Lilla a játszószőnyegre, zenélő forgóra, anyámkínjára kb. 2-3 hónapos koráig rá se bagózott.. a játszótrapézra talán egyszer ha ránézett... a zenélő forgót pl. 6 hónaposan kezdte el értékelni igazán...) Ja igen. Ami nálunk életmentő volt: Plafonról lelógatott függőszék amiben Lilla a nappalokat töltötte (már amikor nem lógott a mellemen). Az életmentő volt (egy lelőgatott mózeskosár tök ugyanúgy működik).

Ja.

És lehetőleg sok mindent használtan venni, minél olcsóbban... én csak azt veszem újonnan ami vagy akciós vagy tudom, hogy esetleg még évekig használja...
Vendég
 


jajj Anyóóka elfelejtettem, hogy neked is Dorkád van!!

Sok-sok boldog névnapot neki!! :lol:

Csakegy mekkora rend és tisztaság van nálatok, ejha!!! ügyi vagy!!

A fene, nem hagy a gyerek játszani a kisvasúttal? :lol: :lol:

textilkönyvek engem érdekelnének, Johanna imádja, és nekünk még csak egy van! :lol: (tudsz mélen képet meg árat küldeni? sziszekukacgmxpontnet)

lecso te is pici vagy és kész. ne hagyd magad paráztatni. teljes mértékben egyetértek csakeggyel, egy hónap a kórházban kész kimerülés. nem tudsz pihenni, zuhizni, izgulszlevi miatt, a sok hülye ébresztés, nem tudod még elfoglalni sem magad rendesen. én tutira itthon maradnék és inkább naponta bejárnék a vizsgálatokra.

este Tűű.

kavics köszi, megint visítottam a röhögéstől. :lol: írtam neked valamit, mélt vagy privit már nem emlékszem, de nem válaszoltál!

Kép

Kép
rejo
 
 


lafi gratula mensihez! és a hajhoz! :lol:

(lányok csak nagyon halkan jegyzem meg, ne kövezzetek meg érte, de annál vannak elmaradások a fejlődésben a babánál, aki diétázik ezerrel...)

Kép

Kép
rejo
 
 


Sziasztok!

Lecso sok sok +erőt küldök!
Viszont ha kórházat javasolnak, engedj. Biztosan rossz (látom a sógornőmön) de így nyugodtabb leszel,hogy a legjobb helyen vagytok. Puszi!
Mindketteen alacsonyabbak és véknyabbak vagytok,miért kellene nagy baba a dokiknak?
(Egyébként én arra számítok hogy kicsivel 3kiló alatt szülök,mert ha apuka alkatát örökli lehet nagyokat kell nyomnom, én 2.30-al születtem és a védőnő szerint formás voltam)

Lafi szépülünk szépülünk?
Nekem nagyon tetszettek a karácsonyis képeid is!
Jól vagytok?

Dimet Csakegy nem gondoltam,hogy a tejcsi rossz ízű :roll:

Poppi te hol szültél?

Lányok tényleg okozhat gondott ha a 30.hét környékén abbahagyom a metet??( nem kezdek cukrot falni!)
Mert én úgy gondoltam,hogy nem..viszont ártani nem akarok! (de már sok metem sincs,kiírni meg senki sem fogja)
Vendég
 


Lányok köszönöm a bíztató szavakat,de....nem nagyon talál célba :(

Csakegy:az Uh-on szinte mindig más doki néz,és sajnos az a kb 2 hetes lemaradás dec.közepe óta meg van.A cukrom "jó".A kaja előtti 3-3,8 között szokott lenni,a kaja utáni 5-6,5között.De nem esezk gyerekadagokat ám.Nem számolom a ch-ot már jó ideje,mert néha vétkeztem,legalább is én azt hittem és szuper jó volt a cukrom.Napjába kb 6-7-szer eszem,amit megkívánok befele vele,persze mértékkel.Az uh alapján 34+4 hetesen BPD:84,4 AC:290 FL:57,5 Becs.súly:1880 ami 31+1-nek megfelelő :(
36+0 hetesen BPD:87mm AC:284 FL:65 Becs.súly:2170 ami 33+5-nek megfelelő.Holnap leszek 37+0.Oké hogy kicsi anyukának ne legyen 3,5-4kg-os babája,de azért a 2500gr-ot se éri el ha így haladunk.Az áramlásvizsgálat jó!Mindent jónak látbak kivéve a baba méreteit,ami a 29.hétig stimmeltek!

A párom 2900gr és 51cm én 2900gr és 52cm voltam.Levi meg 3820gr-al és 52 cm-rel született.

Én tiszta lelkibeteg vagyok a gondolatától is ,hogy bent kell feküdni.Decemberben amikor 6 napot voltam kórházban úgy tünt jól viseli Levi,de azóta is sokszor sír ha bölcsiben ott akarom hagyni,mert azt mondja fél nem megyek érte+sokkal anyásabb lett.Gondolnom kell ő rá is!Akár 3-4 hetet is bent tarthatnak,ha minden oké a méhlepénnyel és időre születik.DE ha kell akkor kell!Elegem van nem is kicsit! :cry:

Kép

Kép
lecso
 
 


rejo: izé, a textilkönyvvel még várok, hátha megszereti... (bár van egy amin filózok, hogy elhamarkodottan vettem, megnézem mennyibe kerül és ha a zuram is egyetért akkor írok rá egy árat...)

Diéta: én BIZTOS vagyok benne, hogy a diéta tehet a lassúbb fejlődésről. Nem véletlenül mondtam, hogy a ketteskénél megtagadom a kórházi cukorterhelést és inkább csak magamnak nézem majd a cukrot kiegyensúlyozott (nem számolgatós) kajálás mellett... (ld. 1,5 órás legyen 6.8 alatt).
Vendég
 


Kincs, nem akarok beleszólni, de a gyerek szervei már rég kifejlődtek, innen már mit ártasz neki???Eddig sem ártottál, de eddig lett volan okod hisz quasi véded a kialakuló szerveit, de innen már hülyeség abbahagyni, vagy az elején vagy nem hagyod abba...

Gina, ez rád is vonatkozik, plusz nálad bejátszik, hogy írtad múltkor a cukrod is, hogy kicsit magasabb volt, ha jól rémlik...

Rejo, nekem tudod, nem lett volna kicsi, számold ki, elméletben 33 hetes és 2480 grammal született 36.héten, nekem a lepény nem táplálta, amit meg a visszatartó gyógyszerekre való rrossz reagálás okozott....
Vendég
 


Lecsó, ugyanezek a méreteink voltak nekünk is...csak nekem véégül kivették, hogy kint fejlődjön, mert bent nem tudott...átérzem, mit érzel most :cry: én is átéltem, és örülök így utólag, hogy végül kivették, és így is inku volt 3 napig meg szonda a retardáltság miatt és hipózott is....
Vendég
 


Lafi! Az hogy ártok nem úgy gondoltam!
Tudom,hogy a babának nem ártottam azzal mert szedtem/szedem!
Arra gondoltam,hogy ha most hagyom abba a cukrom bezavarodhat e és ez a 30.hét után okozhat e gondot??
Szopizás alatt nem akarom szedni,és nem is írnák ki....így vmikor abba kell hagynom...
Vendég
 


Nálunk növöget,hetente kb 150-190gr hízik(állítólag az átlag 200-250gr )De valami oka csak van ennek! :( !
Nem tudom mi lesz ennek a vége :!:

Kép

Kép
lecso
 
 


Lecso, az a lényeg, hogy növöget!!!!mi semmi sem nőttünk, ezért volt nála ez a retard izé, de nálatok ha a lepény okés, nincs gond, hidd el nekem, nálatok nincs gond!!!!

Kincs, értelek....én nem most hagynám abba, hanem szülés előtt valamivel, de nem most....
Vendég
 


Lecso: őszintén? Szerintem téged szivatnak. A baba az utolsó hetekben hízik a legtöbbet. Lilla 2640g volt, 2500 felett elégedett lehet az ember. A cukrod OK, a flowmetria OK, a lemaradás fixen 2 hét, nem változik, az NST gondolom OK.

Én biza nem feküdnék be hanem szépen minden nap bejárnék (DE!!!! Csak ha az összes létező érték OK és ugyanazokat a vizsgálatokat végeznék ambulánsan is mint amit befektetés mellett... mert én tudom, mennyire nem volt értelme anno a befektetésemnek, max. halálra stresszeltek vele és 30e Ft-omba került a 2 ágyas szoba plusz a kaja ehetetlen volt így amíg nem jött a délutáni otthoni kaja addig a sok xart ettem a büfében... hát ezért sok értelme volt. A dokiknak persze jó volt, mert a TB-t jól lehúzták rám hivatkozva).

Szerintem Lafi esete tök más volt. Az ő helyében én se dugtam volna ki az orrom a kórházból.
Vendég
 


Csakegy:remélem hogy tényleg csak szívatnak!!!! :cry: :D akkor minden oké lesz.Nem szívesen feküdnék be.3-5 percre van a kórház tőlünk kocsival.Bejárok én napjában többször is ha kell!Lelkinyugalom nuku van most nálam,emésztenem kell :roll:

Kép

Kép
lecso
 
 


lecso: nyugi, mély levegő, forró csoki és relax :) Kényeztesd egy kicsit a Pocaklakód :))))))))
Vendég
 


(a férjem meséli Lillának az iciri-picirit... "megörült két iciri-piciri tökének..." No comment. Ciki lesz ha így tanulja meg...)
Vendég
 


Szió!

Lecso!
Szerintem minden oké lesz nálad, de ha kell a dokik szerint a kórház, ne ellenkezz!

Lafika!
Természetesen nem fogom abbahagyni a metet, a terhelésestől amúgy is rettegek. De szülés előtt abba kell :?: És a magnéziumot meddig szedjem??? ( najó, tudom, hogy soká szülök még :)

Kincs!
Én már bizti nem hagynám abba, lehet hogy nem a babának hanem magadnak ártasz ....

Puszilok mindenkit!

Gina
Vendég
 


"megörült két iciri-piciri tökének..." :lol: :lol: :lol: :lol: tetszett
Vendég
 


Ginuska, mg-ot 36. hét kezdetén abba kell hagyni, a metet nem kell csak ha csasz lesz, én csasz napján nem szedtem, de addig igen, aztán szopi alatt is szedtem, szedtem volna, amúgy nem kell abbahagyni a metet, csak írta Kincs,hogy nem lesz elég és erre írtam, hogy akkor inkább a szülés előttig próbűlja meg szedni.
Vendég
 


Eléggé fura lesz, h. pont én linkelem be, aki alapvetően túlmedikálta az egész terhességét, de lehet, h. sokak számára érdekes lesz.
Orvosi szemszögből érdekes, néhol hihetetlen, de nem tudnám bizton állítani, h. nincs igaza! (ahogy új tudományos kutatási eredmények végén szokták írni óvatosságból: további kutatások tárgyát kell még képezze annak igazolása, hogy......)
Szóval olvassátok el és mindenki vonja le a szerinte szükséges következtetést.

http://www.wombecology.com/maternalemotional.html

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Kincs!

emlékszel Bee-re? (tényleg mi van vele, de kár hogy nem jelenmtkezik! :cry: )

ő is 30. hét táján hagyta abba, el is szállt utána a cukra. sztem a legnagyobb hibát csinálnád, ha most abbahagynád. vagy a pozitív tesztnél, vagy 12.héten, vagy végig kell szedni.

gondolj bele, a szervezeted megtanulta terhesség alatt a mettel fenntartani az egyensúlyát, sztem butaság lenne ilyenkor váltani már. bee-nek is az volt a gondja, nem tudta kiíratni. próbáld meg megoldani valahogy , ha kell küldün kneked valahogy receptet vagy gyógyit. vagy valicskó tuti kiírja neked debrecenben. vagy valami ismerős orvos pro familiára.

Kép

Kép
rejo
 
 


Ühüm igen rami. többet ártanak ezek a "centire, milire, dekára pontosan a gyerek súlyát, a mama cukrát" vizsgálatok, mint ahány bajt kiszűrnek és megelőznek...tényleg nem azt mondom én se hogy ne legyenek, de túl vannak lihegve...

Már csakegy is rájött! pedig anno hogy diétázott, milyen keményen, sehogy se tudtam lebeszélni róla, hagyja a fenébe, nem ettől függ a cukra! :lol: na kis diéta belefér, de csak módjával! :wink: :lol:

Kép

Kép
rejo
 
 


Lecso is már mondta, milyen jó volt Levivel fiatalon a boldog tudatlanságban! Akkor vlt elégedett kismama!

Kép

Kép
rejo
 
 


Sziasztok lányok!

Köszönöm a dicséreteket Bogival együtt. :oops:

(Ha valaki lemaradt, a pcos honlapra feltettük a videót, amúgy is frissült az oldal - az öcsém végre elővakarta magát...)

Ne haragudjatok, hogy így eltűntem, jó páran rámszóltak, hogy mi a fene van velem...

De igazából semmi különös. Csak annyi, hogy 2 hete levették a kötést a vállamról/karomról, és azóta pótolom a januári elmaradt teendőket + letarolta a családom az influenza + rohadtul fáj a karom, pedig alig mozgatom! :evil:

Egész nap viszonylag sok a dolgom, rehabra is járok meg fizioterápiás izére, és estére annyira nudli vagyok, hogy nincs erőm semmihez, fórumozni meg végképp nincs. Az a baj, hogy szerintem lement a fájdalomküszöböm a tartós kellemetlenségek miatt, és mostmár nehezn bírom idegileg. :roll: De tény, hogy a kötés levétele óta sokkal többet szenvedek. Remélem, idővel jobb lesz.

Kincs! Valicskóval beszéld már meg ezt a dolgot, mert pont most abbahagyni - szerintem ezzel ő sem értene egyet. Minden logikának ellentmond!!

Lecso, szerintem se hagyd magad paráztatni...

Anyoo, jót nevettem azon, hogy a lányod válogatott a mintás pelenkák között... nos, Bogi ugyanezt csinálja a DM-es cumikkal. Mindnek megnézi a mintáját (szerintem több cumija van neki, mint Győzike lányának), és csak a sötétkék és pingvines felel meg neki. Még jó, hogy éjszaka mikor alszik, sötét van. :evil:

Tudnék most még írni, de... nézzétek el nekem, mindig csak pár perceket görnyedek gép előtt. Cupp
Vendég
 


Norka!

De jó, h. írtál!
Meg kell mondjam reméltem, h. más okból van ez a nagy hallgatás, de még, ha nem is dugdosol egy kósza zebrát, azért örülök, h. benéztél!

Azért kis részletekben mesélhetnél ám!
Hogyan álltok a szavakkal? Utolsó infó a "szisza" volt, de gondolom azóta bővült a repertoár!
Szobatisztaságra szoktatáson túl vagytok?
Szólhatnál, h. mire készüljek!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Szia Norka!!!! :D :D

Jobbulást a karodnak!
Valicskóval azt beszéltük,hogy a 12.héten abbahagyom a gyógyit,ő ezt javasolta mert az inzulinom alapból nem volt vészes..én meg mondtam,hogy szeretném szedni..kicsit csóválta a fejét és azt mondta nem javasolja de ha nagyon akarom..én döntésem...így a meglévő met készletemet osztottam be (megszámoltam még 40db van) már hetek óta csak 850mg/nap szedek. Házidoki,nőgyógyász úgy tudja már nem szedem, Doktornő pedig a 24.heti terhelésesen nem kérdezte én meg nem mondtam...de azt hiszem ezt a 40darabot megeszem még.
köszönöm!!
Vendég
 


Sziasztok!

Kavicska, kicsináltál a sós ecetes hagymával :lol: :lol: Apa hozott ma lila hagymát és egy egész fejet benyomtam ecettel-sóval, vajas kenyérrel! Kipukkadok..... :P

Monee, én anyu paradicsomléjét iszom most még, de fogytán van :cry: A TopJoy-t szeretem, picit ízesített... Nyami... Holnap megyek is boltba asszem :)

Lecso, nyugi, fejlődik a babád, minden eredményed jó, nem lesz semmi gond!!! Sok-sok +++++++ energiát küldök Neked!

Rejoka, köszönjük Dorka nevében! :wink:

Lafi, szerintem is nagyon jól állt a barna haj is a csíkokkal a karácsonyi képen!

Norka, jobbulást! Édi lehet Bogi a cumikkal!
Én csajom is nagy cumimágus még mindig! Nézd csak:

Kép
Rejtvény: hány cumi van a szájában?! :lol: :P

Akartam még valamit írni, de jól elfelejtettem... :oops: Hülyülök... :(

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Norka: Powerball. Keress rá a neten. Kéz/kar stb. törés után tökéletes regeneráló segédeszköz. (A Tengerszem boltokban örök garancia van rá, a Mountexben csak fél év)
Vendég
 


Sziasztok!

Nah, én is jöttem relaxozni kicsit hozzátok. A Párom épp az előbb dühített fel sírásig. :?
Beszéltünk a bevásárlós listáról és továbbra is kitart amellett, hogy most még az alkalmi akciókat is ki kell hagynunk a börzén, mert csóróság van, meg nagyon az elején vagyunk, stb.
Nah jah, aztán meg a következő börzén nem lesznek azok az apróságok és költhetjük az ezreket a boltban.
Meg hogy túl sok minden van a listán. Bazzeg, mi egy faluban lakunk, nem szaladhatok be minden nap egy egy hetes csecsemővel a városba, hogy vegyek még két textil pelenkát, meg mégegy ágynemű huzatot, mert az aktuálisat éppen lebukta és nem szárad meg a következő alvásig. Ki vagyok akadva. :cry:

Kincs!

Van egy egész doboz 1000 mg-os metem itthon amit nem szándékozok beszedni. Szívesen odaadnám Neked. Meg asszem pár "darab" 850 mg-os levél is van, azt is. Ha kéred.

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Csakegy! Ez a Powerball jól néz ki, ezzel csak egy gond van, hogy jelenleg még körzőmozdulatokra is alig vagyok képes. :roll: Szerintem erre még várni kell. Illetve még most a még meglévő izmaimat kellene valahogy "felolvasztani", ezzel küzdünk.

Rami! Hát ha én zebrát rejtegetnék, én lennék II. Szűz Mária! Folyton rohadásszagúnak éreztem magamon ezt a kiscsikó hevedert vagy mit, amiben 4 hetet aszalódtam! :evil: Pedig mosdottam tisztességgel!

Hogy Bogi mit mond? Predikatív szerkezetet már elkezdte. "Itt a papa." "Ott a vauvau." "Hol van?"
Minket mamáz és papáz a férjemmel, fogalmunk sincs kitől tanulta. :shock: Már kezdem megszokni, hogy mama vagyok. De a nagymamákkal gáz van, az én anyám nem mama, hanem Ági. 8)
Amikor nagyon fáradt és nem tud koncentrálni a beszédre, akkor a legrégebbi 3 szót kutyulja: "sziszababa", "sziszakaka".

Még nem vagyunk szobatiszták. :evil: Előre jelez már, ha jön a kaki, de valamiért különös ellenszenvvel viseltetik a zenélős bili iránt, amit a másik nagyanyja hozott odaátról. Csakis ruhában hajlandó ráülni a "fókára" (hogy miért fóka, nem tudom), és akkor azon bohóckodik pár percet, de nem produkál. Ha meztelen popsival ültetném rá, bömböl és megsértődik. De ha így haladunk, szerintem szűkítővel a WC-n fog produkálni először, mert a gyerek akkora, hogy 92-98-as holmikat veszek rá, elérte az iskolaköteles alsó súlyhatárt, és lelóg a feneke a fókáról. Meg amúgy is, a WC-vel jó barátságban van, ha emlékeztek a régi belepakolós sztorimra, nos ez azóta sem változott.
Szóval Rami, lövésem sincs egyelőre, hogy kell szobatisztaságra nevelni. :roll:

Anyóka, Dorka nagyon helyes a cumirengeteggel. Anyám, mi vár ránk. :shock: Bár a rokonok mesélik, hogy nekem a számban volt cumi, és 1-1 orrlyukamba dugdostam egyet-egyet. (Nem kamuzok.)

Ja, kezdünk elérni a dackorszakhoz. Bár én észre sem veszem, mert Boginál tulajdonképpen ez 4 hós kora óta van. :lol:
Vendég
 


Monee!

Nyugi!
Lesz minden a következőn is! Szebbnél szebb dolgok! Úgyhogy ne izgulj! Nem maradsz le semmiről!
A párodat is megértem, pláne ha babonás és nem akar előre inni a medve bőrére.
Szóval szerintem ne harapd át a torkát!
Dobd fel azt a hétmérföldes listát, hogy kirostálhassuk a felesleges dolgokat!

Csakegy!

Spárban kapható 300 g-os mirelit Spár bio bébirépa a mirelitpultban 300 Ft.
Kis olajon 1,5 deci vízzel, sóval bazsalikommal és oregánóval megpároltam. Gergő szinte rágás nélkül tolta befelé! :lol:


Rólunk:
Gergő ma megtanult "nem"-et inteni a fejével.
Vajon miért nem "igent"? :twisted:

Norka!

Nincs a környéketeken softlaser-rel gyógyító reumatológus, orthopédus v. traumatológus? Csodákra képes! Fájdalomcsillapító és sejtregeneráló is!
http://www.lezerterapia.hu/index1.html
Esetleg itt kérdezz rá, hátha van nekik:
http://www.kelen.hu/menu1.html

Itt meg tuti van:
http://www.yamamoto.hu/lezerterapia
Csak, ha jól emlékszem ők csinálták a szálbeültetést annakidején, amiről nincs jó emléked, de attól ez még jó, hidd el!
(És nem mellékesen én is lézerterápián vettem részt a fájós kezemmel mielőtt Gergővel teherbe esetem. Szóval, lehet, h. érdemes kipróbálni! :wink: )

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?