Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok,
Mamszi,
Szerintem sürgősen menj el az alábbiak valamelyikére: www.bhrg.hu / Dévényi / lakóhelyedhez közeli Korai Fejlesztő Központ - védőnő biztosan ad tanácsot / GEKKO
Mi járunk mindezekre, a BHRG és GEKKO válik be leginkább.
Itt személyre szóló tanácsot tudnak adni.

Beusa
Kép
beusa
 
 


Sziasztok lányok!

Nekünk csak 10fogunk van, de az alsó rágofogak akkora nagy puplik mint egy kitörni készülő vulkán.

Mi kertesházba lakunk és ha elmegyünk ithonról csak babakocsival megyünk. Az iskola is fél ora gyalog. Gondoltam hazafelé kiveszem a kocsibol és megdöbbenésemre, kézenfogva, szép tempoba hazajött. Nem akart bemenni a sárba jött a járdán, minden autora rácsodálkozott. Nem is gondoltam hogy ennyire más neki mint babakocsiból.
Ti mennyit mentek vele gyalog?

Sziasztok
Vendég
 


Sziasztok

Na kicsit visszafelé:

Beusa, bár te biztos jobban értesz hozzá, de szerintem egyáltalán nem baj, ha 16 hónaposan még nem tud menni egy gyerek. Nekem is 15,5 hónaposan indult el Levi és szalad. Hanna 17 hónaposan. Vannak ilyen gyerekek, attól még nem biztos, hogy valami gond van. A barátnőm kislánya már 18,5 hónapos, és most kezd egyedül 1-2 lépést tenni. Nagyon fél, a doktornő szerint semmi más baja sincs. Ha valami elmaradása van, az szerintem másban is megmutatkozik, legalábbis úgy olvastam, hogy akkor a beszédében stb. is vannak elmaradások, de ezt egy gyerekorvos ki tudja szűrni. Egyébként még nem válaszoltál arra, amit már többen is kérdeztünk, hogy Minnának miért van szüksége fejlesztésre?? Oxigénhiányos volt?

Bettus: Nálunk Levi néz mesét, mert ugye a nagyok mellé odaül, de neki is van kedvence. A Thomas, azt imádja, a Symphoniest pedig ha látja, felőle a ház is összedőlhetne, mostanában tesztelgetjük, a Mezzo tv-n szokott lenni ilyen szimfonikus komolyzene, és az is tetszik neki.

Zsuzs, Linda: jövő héttől kezdődik a nagy menet. Reggel mind a hármat viszem, mennek suli, ovi, utána hazajövünk Levivel, úgy tervezem, főzni nem fogok, kettőnknek felesleges (főleg ha gyüminapom van...) Talán majd jokerfood-tól rendelek mindig valamit, vagy kap bébiételt, múltkor a zöldséges lazacot falta! Napközben nem lesz gond, mert Levi jó kisfiú, esténként pedig ha jobb idő lesz, akkor sokat leszünk kint, utána csak vacsi és fürcsi. Az autózgatással sok idő fog elmenni, de még jó, hogy van autó, mert busszal nem is tudnám megoldani, nincs is annyi járat. Péntekenként nem fog menni szerintem Hanna, nekem is jobb lesz úgy, Marci behordását pedig meg lehet oldani, Gabinak van munkatársa, aki errelé megy melóba. Egyébként egy csomó munkatársa számát megadta, bárkinek szólhatok, ha bármi gond van. Remélem, nem lesz, mert mamának a múltkori beszólása miatt inkább elharapnám a nyelvemet de akkor se szólok.

Linda, mit néztetek a színházban??? Én is úgy elmennék már, épp a múltkor mondtam apának, hogy szoktak lenni ilyen kisvárosokban is művházban előadások, menjünk el, ha lesz.

Riz Veronika egy tündér, tényleg ilyen kis durcás-csókos szájacskája van :lol:

Én fogyok veszettül, pedig mostanában azért bűnözgetek... :oops: Na nem nagy dolgokra gondoljatok, de néha 1-1 falat tiltott dolog lecsúszik! Ma pl. zöldségnapon rántott karfiolt fogok csinálni, már nagyon ki vagyok éhezve normális kajákra! Az a pici tojás nem számít! Már csak másfél-2 kilót kell leadnom! Apának viszont sajnos 1 hete stagnál, már kezd kiakadni! Jövő héttől intenzív sportba kezd, neki sem kell már sok, kb. 4 kg, 5-öt már leadott! Timi, Bettus ti hogy álltok???

Nálunk Levinél a bólogatás az, ami Zsuzskáéknál a MEM :lol: :lol:
Eszik, kérdezem finom? hatalmas bólogatás, sőt mostanában ha nem kérdezzük, de ízlik neki, akkor is minden falat után bólogat. Kérdezem: te vagy a legaranyosabb kisfiú a világon? bólogat, kérdezem nem te vagy? bólogat
:lol: :lol: tök cuki.

Engem Levi azzal borít ki, hogy nem eszik kenyeret. Mostanában próbálok rajta nemidegeskedni, odafalatkázom neki sajtot, szalámit, ubit, kenyeret, de az mindig ott marad. Ha szüksége lenne rá, gondolom megenné.

Na megyek, mert hiányol! Pusz

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 

 
 

Sziasztok!

Hülye kérdés:ti mennyit foglalkoztok kimondottan a gyerekkel??!olyanra gondolok,hogy megmutogatjátok neki a könyvben a dolgokat ,együtt építetek,kirakóst játszatok,bújocskáztok,báboztok....egyáltalán mennyit kell?pl mi este fél 7 től simán tvzünk mellette,ő nem nézi,jön megy ,pakol,néha nem csinál semmit,akkor játszom csak vele,félek nem jó csinálom,néha büntudim van hogy nem foglalkozom eleget vele,még nem is beszél lehet azért mert nem kommunikálok vele eleget?! :roll: :shock: :? :( :( :? ne hogy azt gondoljátok hogy semmit sem játszom vele,mert igazándiból azt sem bírja ha mosogatok , be kell jönnöm vele a szobába ,akkor tök jól elvan :roll: imádja könyveket,szívesen mutogatom a dolgokat,de 20x egymásután már nem bírom...csak én vagyok így?!
SOS :lol:

Ma végra kaja nap,kivagyok,hagymás tojást fogok sütni ha megjöttünk a sétából és letettem Laut újra aludni,az olyan 2 körül lesz,pedig már most megennék akár egy lovat ...
Tegnap tornásztam egy kicsit,has,meg oldalsó uszógumitornát .Karra nincs valakinek 5lete?Olyan vaskos nekem....

Ildi,úgy néz ki Atiilám is mehet már jővő héten Győrbe :( na akkor éjjel mehet a bandázás :lol: A Hotel Menthol-t néztük.Megigértem a terhes barinőmnek hogy őt is elviszem még mielőtt megérkezik a baba,ő az aki Angliában élt,de most hazaköltözött,15 éve nem volt színházba...remélem lesz még valami jó előadás.Igen,nektek is el kell menni.Gabi nem fog bűnözni ha nem te fözöl rá? :lol:
Mi kost nem rendelünk a jookertől,az van amit főzök.

Judit,Launak egy foga sincs,hétfőn volt 16 hós :lol: de most már nagyon fehéredik fent,meg ömlik a nyála.....Lau is szeret gyalogolni,elég sokat bír,ha elfárad leül :lol:

Bettus,Laura sem tvzik,max a kutyás relkámokat nézi.,persze csak ha mondom hogy nézd kutyus van a tvben :lol: Bizti jó lesz a tali a régi munkatársakkal.

Santos,szóval mikortól nem leszel?Hiányozni fogsz :wink: Kell egy kis klíma változás....

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Sziasztok!
Mi is megvagyunk, csak nincs időm írni, persze olvasok, ha tudok :wink:
Miközben írok, az udvaron repked a kis műanyag gyerekszék :shock: Persze a Nap süt ezerrel...mindegy, most úgysem mennénk ki, mert Dani nagyon lázas volt az éjjel, csak a hűtőfürdő segített, 20 perc alatt levitte 39,1-ről 37.1-re a hőmérsékletét. Szegénykém most kimerülve alszik a kanapén...

Majd jövök, ha lesz időm...gratula a nagy fogyásokhoz!!! :D

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Szia Cz. Melinda!

Ne legyen bünbánatod hogy nem játszol vele mindig. Az én fiam azt is nézi hogy porszivozok, és másolja a mozdulataimat. Mindenből tanulnak. Én egész nap beszélek hozzá. Amikor alszik akkor főzök és mosogatok. Szerintem ha van több gyerek akkor az esti játék már nem az én gondom. Most pl. bujócskáznak.

Szia Kép
Vendég
 


Helló

Gyorsra és összevissza:

Linda!
Szerintem ne legyen bűntudatod,nem lehet állandóan foglalkozni a gyerekkel,kell egy pici idő magadra is,meg neki is fel kell fedeznie dolgokat önállóan...Réka segít porszívózik,ha mosogatok odahordja a mesekönyveit és kurjongat,de nem tudok folyton vele variálni,meg kell tanulnia egyedül is játszani,néha megmutatom neki,hogy mivel kell és akkor elpakolászik mesélget magának és nézi a minimaxot: Thomas a menő nem nézi végig,de egész sokáig nézi,a Thomas-könyve amit most kapott 60!!! percig is lekötötte csak lestem.

Zsuzs

Kép

Kép
santos
 
 


elszállt a sokcsomó írásom majd holnap bepótolom puszi

Zsuzs

Kép

Kép
santos
 
 


Halihó!

Linda!

Ugyan írtam ma már Neked msnre, de azért megnyugtatás képpen ne aggódjál, h nem foglalkozol eleget Lauval. Valóban a baba úgy tanul ha sokat beszélünk hozzájuk. Olyan okosan leutánozzák amiket csinálunk. Dóri nagy utánozó művész. Képzeld este diavetítőztünk neki. Elkezdtem olvasni a Hófehérkét és kiment a konyhába és ott beszélt , csak csacsogott. Én meg tovább olvastam Mikinek :lol: Vicces volt nagyon. Tehát ehhez még pici. Ezért mondtam, h mindennek szerintem eljön a maga ideje. Várom már azt is, h leüljünk és nézzük a mesét, h színezzünk, gyurmázzunk, olvassak neki. Most még ezeket mi nem tudjuk megvalósítani. Nem aggódom emiatt. És amit legeslegeslegjobban várok, h elkezdjen beszélni. Na! Nekem szerintem akkor lesz végem :lol: Ma azt vettük észre Bettivel, h talán elkezdnek egymással játszani és nem egymás mellett tesznek-vesznek. Ma a nagy sláger az volt, h kipakolták Dóri ruháit és imádtak a ruhák között lenni. Majd az üres szekrénybe bújtak be. Megpróbálom megmutatni. Imádni valók :wink:

Santos!


Mosolyogtam amit írtál: MEM! Nálunk határozott NEM van! Ismerős nagyon. Ma azt hittem megzabálom. Kérdeztem kérsz inni? Persze láttam, h azért nyúl: NEM! De akkor már a szájához emelte és itta a teát. Mondtam neki, h: Dóri , de te most iszol? Mondta: NEM! Nálunk is minden: NEM! Közben megtaláltam a vasárnapi műsort köszike. Mi nem megyünk, mert megyünk anyóshoz.

Judit!

Nagyon nem megyek vele gyalog. Dóri szeret babakocsiban lenni. Nem akart úgy soha kijönni. Itthon eleget gyalogol :lol:


True!

Mi csináljuk keményen!!!!! :lol: :lol: Persze azért néha-néha becsúszik egy-egy bűnőzés :oops: , de nem olyan nagy mértékű. Azért azt elárulhatom, h már 2 régi nadrágomba beletudtam magam présleni. Ez azért nagy dolog. Azért vannak kedvenc ruháim és majd amikor azokba is beleférek NA! AZOK LESZNEK A SZÉP PILLANATOK! :lol: Én ugyan nem csinálom 90 napig. Csak 45 napig és a hátralévő időt csak úgy, h reggelire megy a gyümi. Azért én már most büszke vagyok magamra, h lassan a 3. hetet is megcsináltam. Én soha nem fogyiztam. Kitartás nektek!

Jubi!

Kisfiadnak jobbulást!!!!!!!


És akkor most íme a két pakolos bébi

:lol: [KÉP] [KÉP]


Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Halihóóó

Linda: Karra 5let. Emelgesd a fejed fölé a lányod 10*, aztán előre emeld ki 10*, aztán dobd fel magasra 10* :lol:
Ja és ne legyen bűntudid, nekem lehetne az, mert szegényre néha rákiabálok, pedig semmi rosszat nem csinál csak ott áll ahol éppen elmennék, szóval mindig az utamban van és ilyenkor sajna kiborul nálam a bili. Elég rossz tulajdonságom ez, bizti a Kitti is ilyen kiabálós kis hisztérika lesz:roll: :oops: Amúgy annyi a foglalkozás, hogy átmegyünk a Timiékhez, megreggeliznek amíg mi dumálunk, aztán eljátszanak együtt. Utána hazamegyünk aludni, és du.án vagy megint talizunk vagy otthon kuksolok vele, vagy lemegyünk mocizni, de ugye akkor azért nem tépem neki a szám. Otthon meg mindig van valami amit csinálok, takarítás stb, ha meg nem akkor lefexek a földre tv-zni akkor ő bizti odajön megmászni és bírkózunk. Ezek a könyvnézegetések nem mindig kötik le. De a kutya a tv-ben nálunk is nagy sztár, meg a többi állat, azokat csípi :)

Judit: Nekünk a Timiék kb. 50-100 méterre laknak, oda vagy elsétálunk vagy átmotorozunk majdnem minden nap. Kb. ennyi a sétánk. Nekünk most 14 fogunk van, és az alsó vámpírral szembeni készülődik szerintem nagyon, mert sok a híg kaksi, meg az esti kelések :evil:

Tru: Siker a fogyihoz. Én most tartok 3 kilónál, eddig kb. 3 hete csináljuk. Azért én is szoktam bűnözni, néha iszok gyümilevet, ice-teát, eszek ezt-azt. Főleg a gyüminap nekem nagyon gáz, mert savam van, és akkor néha leszalad egy kis kenyérdarab vagy keksz, vagy egy leheletnyi sonkaszelet a másnapi fehérjenapra megelőlegezve. De a múltkor egy fehérjenap után bezártam egy pohár tejjel. Hát nem bírtam meginni mert szaladnom kellett
:lol: :?
Ma voltunk ismerős babáknál, és ott ment a minimaxon ez a Symphonies komolyzenei balhé, a többi baba nézte a Kitti meg le se sajnálta :? Bezzeg az a zene amit mi szeretünk, arra pörög nagyon, legalább tudom hogy a hallásával nincs baj, csak az ízlésével :D

Na eldugultam: Bettus

Kép
bettus79
 
 


Köszi a megnyugtató válaszokat :wink: nem parázok többet,végül is mindent megért Lau,kifejezi magát örül ha eltalálom mit akar :lol: akkor: csak tanítottam már neki valamit :wink:

Timi,Bettus,tök jók a képek,a magasabb plocra is felmásznak?én nem engedem kipakolnia rucikat,egyedül a zoknikat egy kis dobozból,de ő is imádja a pakolást.Azért nektek valahol könnyebb,jöttök mentek egymáshoz,a csajok jobban elvannak a társaságban,mindennap taliztok ,az tök jó :wink:
Találtam kar-tornát,kell hozzá súlyzó,de nem egy 10 kilós gyerek :lol:

Judit,Laura is segít porszívózni,búg is hozzá,meg ráül és élvezi mikor húzok egyett rajta. :roll: :lol: Hát igen, ahol 3 nagyobb tesó van ott jó kis mokák lehetnek.

Santos,Lau a kisvakondos könyvet imádja,azt már szinte elmeséli magának,a többi 30-at egymásrahalmozza. :lol: Szóval mikor nem leszel,?ha nem írsz akkor már nem :roll: :lol:

Ma talán jobb idő lesz,nem fúj a szél.
Sárgaborsófőzit csináltam,holnap meg fánkot,a recije a másikban van ha érdekel valakit....mármint a fánknak.

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Na mi van veletek?!
Fáj a torkom ,mint állat :?

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Sziasztok, én is itt, bár Hanni már nyaggat, hogy menjünk kuglófot csinálni! Imád segíteni a főzésben! Múltkor mondtam neki: te szakácsnéni leszel? azt mondja igeeen. Mondom, á az nagyon nehéz munka, legyél inkább óvónéni, mire ő: jó leszek óvónéni és majd főzök finiket a gyerekeknek :shock:

Linda: én is úgy keltem, hogy meghalok úgy fáj a torkom! Tantum verde!!! nagyon jó rá, nekünk a gyerekeknek is mindig használ, ráadásul van benne fájdalomcsillapító is! Nem tudom az a súlyzós balhé hogy fog bejönni, szerintem a kar súly hatására vastagszik, de majd megnézzük!

Timi ez a kép haláli, bár az én idegeim azért ezt nehezen bírják...

Bettus: gyüminapon próbáld ki a sós mogyit, nekünk nagyon jót tett!!! A lelkivilágunknak is , a gyomrunknak is és az éhségérzetünk is! :wink:

Linda: én se foglalkozok vele egész nap, elvagyunk. Néha pl. itt ülök, ő meg játszik vagy tévézik. Aztán mikor megunja idejön és benyomja a billentyűzetet. De én egész nap pofázok hozzá, mindig mindent kommentálok. Múltkor eszembe jutott, hogy Hanna kb. ennyi idős volt, 15 hós, amikor meghallotta a polcon ahogy pakoltam a csokipapír zizegését (mivel el kellett előle dugni, mert zabálta volna) és azt monda: AZTA PASZTA COKIKA! :lol: :lol: Ez a zóta szállóige lett nálunk.

Timi: mérleg szerint én is fogytam 3 kg, bár ma asszem 1 visszajött, de nekem sem a hasamon, SEMMIN nem látszik, próbáltam egy-két cuccot, és azokon sem :evil: Kicsit el vagyok kenődve már az is eszembe jutott, hogy lehet, nem is fogytam semmit, csak a mensi miatt ingadozik a súlyom, pont megvolt mikor elkezdtem.... Lehet, hogy most visszajön az egész :?: :!:

Jubi: JOBBULÁST!!!

NÁlunk úgy néz ki megint kezdődik a taknyolódás :( Remélem, gyorsan vége lesz, de mindenki nyavalyog, és fáj a torkunk is...
Sziasztok jó hétvégét!

Jajj képzeljétek ma a szemünk láttára elütöttek egy biciklis nőt :cry: Olyan szörnyű volt, repült a levegőben, GAbi persze azonnal odarohant, segíteni meg hívni a mentőket, de annyira a hatása alá kerültem... Szegényke... Vigyázzatok nagyon, mert nagyon gyorsan megvan a baj! Na mostmár tényleg dugó

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


sziasztok,
nagy gratula a fogyisoknak. szuper ügyesek vagytok.

True, asszem már irtam, hogy hipoton tüneteket mutat a lányom nagyon enyhe mértékben. Hiába jártunk - csak a közösség miatt - korai fejlesztőbe 3 hónapos kora óta, nem vették észre. Csak 1 éves kora után, amikor elkezdett térden közlekedni. Vagyis akkor küldött el a védőnő neurológushoz. Ez azt jelenti hogy picit lazábbak az izületei és ezért kell fejleszteni. Ő nem vészes, 100 %-ból 90, de most még korrigálható tökéletesre. Viszont sok foglalkozást igényel, de asszem most ez a dolgom.

Én annak a hive vagyok, hogy nem kell a gyereknek ilyen korában olvasnia, vagyis nem kell szó szerint követnie a leirt fejlődésmenetet, de ha vmi nagyon eltér, akkor érdemesebb megmutatni, mint utána rágódni, hogy miért nem korábban derült fény erre vagy arra. Ilyenkor még 1-2 hónap is számit.

Linda,
mi sokat foglalkozunk vele, de kell neki idő arra is, hogy maga fedezze fel biztonságos körülmények között a világot. Állitólag ha ilyen korban ügyesen játszogat magában egy ideig, akkor később képes lesz ugyanolyan elmélyültséggel koncentrálni a tanulásra is.
A héten azt gyakoroljuk - (Gekko alapján) , hogy 2 féle szinü dolgokat válogatunk külön. Aztán 2 pohár közül egyik alá elrejtek vmit, és őneki kell megtaláni, hogy melyik alatt van (látta amikor elrejtem) ez a megfigyelőképességet, memóriát fejleszti.
A szappanbuborékozás )buborékok pukkantása) meg a mókán túl a szem-kéz koordinációt fejleszti.

Judit,
Én is nagyon élvezem most hogy a kis unokatesik foglalkoztatják a lányomat. Mindig mondom is hogy jöjjenek csak bátran nyaralni:-) én nem vagyok azért olyan szórakoztató, mint a gyerekek:-)

Tina,
okés már az ablakotok?

Timi,
szopi tényleg nem vészes, és kitartok amig ő akarja. Olyan jó, hogy BEttussal ilyen közel laktok, nagy móka lehet a kicsiknek, olyan mintha tesók lennének.

Santos,
Az allergia: nem irigyellek, ez tényleg húzós. Hol szerzed be a dolgokat?

Riasztás van, szép 7végét Nektek, B

Beusa
Kép
beusa
 
 


Sziasztok!

Leadtam végre a dogámat, de most meg tök álmos vagyok, úgyhogy csak egy dolog,
Linda jövő hét kedden megyünk Kehidára (péntekig leszünk), tudunk találkozni? Át tudtok jönni? Olyan jó lenne....

Bocsi :oops: , majd visszacsatlakozom lassan.

Üdv: Bea

Kép
Kép
beuka
 
 


Jó napot! :lol:

Beuka,írtam privit :wink:

Beusa,mi az a Gekko??(azt hittem egy hüllő :lol: )amúgy nem arról van szó hogy nem foglalkozom vele,csak félek hogy nem eleget,pl tegnap egész este elvolt egyedül csak néha jött oda egy-egy dologgal hogy mutizzam már meg mi az,ilyenkor nem akarom kizökkenteni,elénekelget:ez a legújjabb :lol: ,elfetreng a földön,popón csúszkál,beül a sátorba magárra húzza a karkötőimet,nyakláncomat,pakolgatja az állatokat.Azért én is beszélek hozzá,színeket is mindig mondom,szoktunk apró dolgokat kis gombokat összeszedni pohárba,mega ceruzákat,építünk kockával...csak néha aar agondolok hogy több mindent is adhatnék neki,na majd késsőbb tartalmassabb lehet ha már gyurmázhatunk meg ilyenek.... :wink:

Ildi,még mindig fáj a torkom,mi lidokainos sztrepsils eszünk rá.Amit te írtál miaz?Nem ismerem.
Remélem a "súlyzós balhém" bejön,muszáj lesz neki...szerintem ha kis súllyal sok ismétlést végzek,az lesz a tuti.Lecentizem a karom is,majd meglátjuk egy hónap múlva.
Szegény cangás.... :(
Ma fánk,nektek meg gyümi meg mogyi:heheheh

Tegnap voltunk Lauval turiba,turtam neki 3 rövid gatyeszt,2 szoknyaruhát (C and A,a másik meg Marks and Spencer)egy rózsaszín nyári kalapot,egy hosszú gatyát,egy virágos hippi polót,meg egy pulit,ez mind 630ft volt,nagy leárazás volt egy angol turiban 1000 ft volt kilója a gyerekruciknak,tök örültem hogy ilyen jókat találtam :lol:
Nálunk tök szép idő van,végre nem fúj a szél,süt a nap,nincs is hideg,virágzik kint a hóvirág a kanakalin meg egy sárga virág,itt bennt meg az orchideám,na és a fánkom is megkellt....
Na puszi mindenkinek:

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Sziasztok!

Életjelet adok magunkról, megvagyunk. Olvasni tudtam csak az elmúlt pár napban, mert Kata megint lefoglal fullra.
Ha beteszem a kiságyba, ott nincs el, de most a legújabb, hogy végig letépte a tapéta csíkot :(
A kiságyat is előrébb húztam, így a szoba is kisebb lett, de nem akarom, hogy tovább tépje és csak nevet rajta. Tudja, hogy tapéta letépés, mert odanéz ha mondom. Sőt ma anyáéknál is megint " nézegette" a tapétát, amit múlt héten letépett és vissza lett ragasztva.
A másik, meg ha kiveszem Katát, első, hogy felugrik a franciágyba (nálunk a 2 szobából a másik 3 funkciós : háló, nappali és dolgozórész.) Nem is tudom elbarikádozni. 2 oldalról fal védi az ágyat, a 3. oldalról meg szekrény jó kis bunker egyébként, de ott van vezeték, lámpa, veszélyes Katának. Ott a sólámpa amit múltkor magára rántott. MEg állva közlekedik az ágyban, ledobja magát stb. ott kell lennem, nehogy leessen. Lemászni még nem tud. Így Wc-re ha megyek magammal kell csalogatni, mert tiszta ideg vagyok mit művelne az ágyon, mikor tugris bukfencezne le. Ez pár napja sláger :(

Nagyon édesek a képek. Nem semmi Dóri és Kittike :lol: tetszik a szekrénybe bebújás nagyon.

Bettus! videót megnéztem, nagyon vagány :D
Linda! Nem fényképeztem :( a gép nem jó, mindig lemerül az elem, amikor fotóznék, majd pótolom :wink:

Na mentem dolgomra, Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


Sziasztok!


Edit!

Tapéta csík ismerős :lol: Dóri belekapott és boldogan tépte tovább. Na! Aztán elmondtam neki, h nem szabad ilyet csinálni. Remélem megértette :lol: Nálunk is Dóri felmászik az ágyra és ott áll rajta. Gyakorlatilag én sem mozdulok el akkor mellőle. Félelem érzet nulla bennük :lol:

Linda!

Turi :lol: Mázlista :lol: Mi megyünk Bettussal márc 30-án bababőrzére. Remélem megint jó vételünk lesz. Már nagyon várjuk. Valóban szép idő volt és ma kimentünk a Ligetbe Bettusékkal. Gyerekek jó nagyot sétáltak. Még én is kifáradtam. Nagyon fincsi volt ez a kimozdulás.

Beuka!

Jó,h újra itt vagy. Ügyi vagy.Miből írtál?

Beusa!

Valóban tényleg nagyon jó, h ennyire jól összebarátkoztak a lányok( na meg persze mi is :lol: ). Megcsináltam Dórival, h eldugtam vmit a kezembe. Imádom! Egyből mutatta hol van. Te milyen elhatározásból vitted anno korai fejlesztőbe?

True! Linda!

Ne legyetek már ennyire földhözragadtak

:lol: :lol: Én az ilyenen nem tudom felidegesíteni magamat, h kipakolja a ruhákat. Olyan jól elvoltak, h ilyenre nem tudok haragudni...........

True!

És mi lett a cangással? Szegény :cry: Hanna akkor mióta beszél? Dóri gyakorlatilag egész nap megállás nélkül mondja a magáét. Sajnos nem értem még :lol:


Ez a mai gyüminap :evil: Botrányos nagyon. Kint a Ligetben minden jó falat volt........ :roll: (perec, kürtös kalács, kukorica, stb.... :lol: )


Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Hahó!

Tök takony vagyok,fáj a torkom,alig aludtam,a fejem is megy.....
Tegnap cangáztunk,olyan jó idő volt,szerintem ma is lenézünk a Balcsi-partra.

Edi:tapéta :? Nálunk Laura ügyesen lemászik az ágyról,hátrafelé,fel még nem tud,így nyugodt lehetek ha kimegyek a szobából.

Timi,nem vagyok földhözragadt :lol: csak én már most rendre tanítom,szót is fogad,nem pakol csak a zoknikat :lol: de ha kipakolná sem hariznék rá,de nem teszi :wink:
Nektek is szupi lehetett a friss levegőn sétálni,én is kidöltem a bicajozás után.
börze:bizti jókat taliztok ti is.

Tegnap vettem súlyzókat,1 kilósakat,már nyomattam is délután,majd meglátjátok milyen "szép" leszek :lol: készítettem fényképeket is magamról a fürdőben,elég gázosak még....

Na, ma nekem van gyümim,ti hogy vagytok?mit esztek?Ma főzők egy kis almakompótot,édesítővel meg szegfűszeggel,melegen is fini lesz meg ha kihült akkor is :wink:
Na megyek,Laut felébresztem.

Ja és még egy hülye kérdés:ti milyen gyakran mossátok a gyerek haját?én heti 1x,de utána 3 napig csak száll,nem áll sehogy,hátul is olyan kócós,néha be kell vizezenem.

Na pusza,szép hétvégét.

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Sziasztok lányok!

H.Timi és Bettus!

Nagyon irigyellek benneteket, hogy át tudtok járni egymáshoz. Tündéri a két kópé. Robikának is nagyon hiányzik egy kis barát. Van a szomszédba egy kisfiu és csak 1honappal idősebb de ő 3.gyerek. Igy de.-lött ők is mennek a nagyokért az iskolába. Délután tanulás a nagyokkal, visszük a lányomat táncra. Lassan itt a jo idő és minden máshogy lessz.

Edi!
Nálunk szerencsémre festett falak vannak. Robika le tud mászni az ágyról, de neki is az ágyon ugrálása szokása.

Cz. Melinda!
Én heti egyszer mosom a haját a fiamnak, de neki rövidre vágom, és nincs vele macera.

Pár kép: Kép Kép Kép [img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1202649388.52
56.jpg[/img]
Vendég
 


Az utolsó kép lemaradt.

Sziasztok Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Na egy gyorsra...

Linda: mi is taknyosak vagyunk, holnap nem is viszem Hannát, bár nem lázas, de tiszta hurut, ott meg nincs idő rá, hogy rendesen törölje az orrát, úgyhogy egyenlőre marad itthon. Én is heti 1x hajmosás, általában ilyenkor vasárnap este, körömvágás, fülpuci. Majd ha nagyobb lesz a haja Launak, vegyél neki Gliss Kur fújós balzsamot, amit nem kell kiöblíteni. Hannának csak azzal lehet kifésülni a haját, így nem száll, és nem kócolódik, és nem is zsírosítja le. Minden reggel fújom vele a haját. Én el vagyok ájulva, mikor ilyeneket olvasok, hogy pl. Laura már milyen régen megy, és nem tud felmászni az ágyra :shock: Levi már ezer éve fel tud, viszont menni meg csak most tanult meg. Ez tök fura. Tegnap gyüminapon bűnöztem :oops: Nem azért, mert nem bírtam megállni, hanem előre kitervelten :lol: :lol: Marci farsangján voltunk és hát nem akartam kihagyni az 5 ft-os sütiket....
Ma sajtos-tojásos-tejfölös karajt ettünk, grillezett gombával, igaz, eddig gombát zöld napon ettem, de tul. képp szerintem semleges, úgyhogy...

Tantum verde: toroköblögető, de van spray-s változatban is, nagyon jó.

Tök jó, hogy ilyen jókat találtatok a turiban, és mostanában nem találtam semmit, de már téli-tavaszi cuccot nem is akarok, rengeteg ruhánk van, majd nyárra.... Olyan mérges vagyok, mert azért a rokonoknak nem akarom az összes jó kis cuccot odaadni, de börzére bejutni meg lehetetlenség... TTök jó lenne árulni, és abból beruházni nagyobb méreteket...

Timi: kajatéma: fent... Hanna nagyon korán kezdett el beszélni, 7 hósan már mondott szavakat, ennyi idősen, mint most Levi, összefüggően beszélt. Pl. az állatokat 11 hónaposan utánozta, de nagyon sokat, Levi még most kezdi. A biciklis nőnek valszínű a válla tört el, mert az nagyon fájt neki, többet nem tudunk, szerencsére vér nem volt.

Edi: tanítsd meg Katát, hogyan kell lemászni, rakd az ágy szélére, és mondd neki, hogy forduljon meg, és a lábát rakja le. Nagyon gyorsan meg fogja tanulni!!! Én is utálom, ha az ágyon ugrál, nálunk is fal van két oldalt, és mindig azon frászolok hogy abba bevágja a fejét. Szerencsére nálunk csak akkor mászik fel, ha én odafekszek, ezért az esti nagy hancúrról a nagy ágyon le is szoktunk mostmár. Ha nem vagyok bent, mindig jön utánam.

Beusa: így már értem, de azért szerintem ha 16 hónaposan még nem jár valaki, az nem durva eltérés, Levi is most tanult meg, és most pedig focizik! Rendesen felemeli az egyik lábát és rúgja a labdát. Nem hiszem, hogy valami elmaradása lenne. Egyébként is nagyon jó a mozgáskordinációja, úgyhogy remélem, nincs vele semmi gond. Minnának milyen gyakszikat kell csinálni? Akkor már ő is jár rendesen, ugye?

Megrendeltem a kaját Mesterszakácstól jövő hétre, van valakinek tapasztalata róla? Olcsóbb volt mint a Jokerfood majd meglátjuk... Ha a két kicsi itthon van, kizárt, hogy főzzek, szinte egyfolytában veszekszenek és lökdösik egymást :shock: Ráadásul Levit át akarom szoktatni az ebéd utáni alvásra, és délelőtt már nyűgi.
Na mentem sziasztok mert már megint kisregény....

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Hali!

Jövőhéttől apa D.u melóban lesz. Eddig nem volt ilyen. Kivi vagyok, h milyen lesz. Így d.u 4ig együtt lesz a család. 16:30-22:30 ig fog dolgozni. Majd klafa lesz akkor amikor már a jó idő is itt lesz és jobban tudunk együtt ide-oda menni.

Linda!

Ma fehérje napunk van. Ebédre: sültvirsli+sajt+tükörtojás+salika. Minden héten vasárnap van hajmosás. Utálja Dóri. Fél a tustól amikor a víz a szemébe megy. Még minidg nem álltál rá a mérlegre? Én csak 45 napig fogom csinálni és utána+ 45 napig reggelire csak gyümi. Úgy gondolom,h megtudom csinálni. Ha csak arra gondolok, h már a 4. hetet csináljuk :lol:

Judit!


Látom nálatok is van kismotor, nagymotor......, minden ami a szájnak ingere :lol: Úgy is kell :wink:

True!

Akkor te is ma jól belakomáztál. Tök fini lehetett. Vacsi mi lesz? Én most úgy érzem,h minden ami tejtermék felfalom+fini csirkemell sonkával ízesítem :lol:


Az én kérdésem meg a köv: ki, h szokta a baba fogát megmosni? Egyáltalán hagyják? Én egy pici fogkrémet ráteszek, de ki sem nyitja a száját. Elveszi a fogfekét és beleteszi a szájába. Van amikor elől talán megtudom mosni, de ez régen volt.


Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Linda lécci küld el még 1× a privit, mert nem kaptam meg. Azóta ürítettem, szerintem azért nem jött, mert tele volt. Köszi!

Timi Búzatermesztésből írtam. Most ugorhatok neki az államvizsga tételeknek.

Botond is simám fel és lemászik az ágyra/ágyról, ja és a kedvence az ülőgarnitúra mászás. Most (épp ma) vettünk egy újat ez már biztonságosabb (nem csak azért vettük), nem olyan vészes, ha mászkál rajta. persze csak felügyelet mellett.
A kikában voltunk annyira szétcsúsztam, nem engedték be a gyerekjátszótérre, szegénykém meg már benézett, és úgy sírt :( :(
Egébként jól bírta a kiképzést. na mentem mert én meg jól elfáradtam.
Ja egyébként az éjszakáink még mindig nagyon durvák, most pl. 5× volt fenn :(
nappal meg egy angyal! MInden nap okosodik, ügyesedik, egyre több szót mond utánunk... annyira jó látni, hogy fejlődnek!

Na szép estét mindenkinek!!!!

Üdv: Bea

Kép
Kép
beuka
 
 


sziasztok,
Timi, a közösség miatt vittem, meg hogy rendszeresen lássa szakember. Hát ez utóbbi nem segített, ahogy az ábra mutatja...

Edi,
sztem is a lemászás tanítása a megoldás. Minna is gyönyörűen lemászik pár napja, az utóbbi hetekben reggel is és hozza a papucsunkat. Noszogat, hogy keljünk mi is :lol: Így sem lehet persze egyedül hagyni, de az meg is lepett, hogy még próbálkoztok a kiságyban hagyással napközben. Enyém lányom soha nem volt el ott napközben, mert onnan nem látott. Amikor még csak feküdt és nézegetett akkor is mindig leraktam magam mellett , a konyhában, fürdőben, mindenütt volt kis kuckója.
Nem tudjátok elbarrikádozni a rá veszélyes dolgokat? akkor nem kellene izgulnod, ő meg szabadon ismerkedhetne a nagyvilággal. Csak egy tipp.

Judit,
nálunk is ilyen ládákban vannak a játékok, nekünk is bevált.
Nem tudom, hogy kérdeztem-e vagy csak akartam: voltál valaha az érdi La Leche Liga csoporton? Valahol a közösségi házban van. A héten lesz, gondolkodom rajta, hogy elnézek. Csak még meg kell találnom előbb.

Beuka,
Kehidán hova mentek? (ha gondolod priviben is érdekelne) Most vadászok én is helyet február végére.

Tali ügyben volt valami megállapítás?
sziasztok, B

Beusa
Kép
beusa
 
 


Sziasztok!

Nekünk nagyon jól telt a hétvége.
-Pénteken ugye jöttek a volt kolleganőim, Kitti ilyen különös esetekben fennmaradhat tovább is pl. 8-9-ig, utána fürcsi és alvás. Nem is tudtuk volna előbb letenni mert annyira fel volt pörögve, illegette-billegette magát, mindenkivel incselkedett, nagyon élvezte hogy ő van a középpontban. Így az estét is jól bírta, csak reggel ébredt.
-Szombaton a Timiékkel voltunk a ligetbe, ott jól kiszívta az idő, de azért feléledt amikor jöttek a barátaink és ismét ő volt a központban.
-Vasárnap (vásár nap) tehát irány az Auchan de előtte benéztünk a Decatlonban. Hát csajok az egy igazi játszóház (ingyen). A kosarat lehet tologatni, a labdákat belepakolta, a balerinarucikat megfogdosta és volt nagy ÓÓÓÓ gatás mert az nagyon tetszett neki. A próbafülkékbe kukucskált, a bicikli csengőjét nyomogatta, a szivacslabdáknál nem egy babakorú gyerek volt, ott játszottak és a kutya nem szólt rájuk. Úgyhogy megkedveltem ezt az üzletet :wink: Ezért vettünk is egy szivacslasztit :lol: Persze lehet sokan az ilyen szülőkre mint mi szokták mondani, hogy megnevelhetné a gyerekét. :roll: :lol: Délután párom keresztszüleinél voltunk ahol kutya és macska is volt, úgyhogy egyben az állatkerti sétát is letudtuk :wink:

Edi: Nálunk is van konnektor úton-útfélen de nem izgatja, egyszer nagyon rászóltam hogy azt NEM!!! és azóta nem is próbálkozik vele. Az ágyról már nagyon régóta le tud mászni talán 9 hónapos kora óta, úgyhogy tényleg tanítsd meg neki nehogy nekem lesétáljon :? vagy lebukfencezzen :lol:

Linda: mi minden héten vasárnap mosunk hajat, mivel nekünk is nagyon utálta, azt találtam ki, hogy vasárnap bemegyek mellé fürdeni és akkor az ölembe veszem, mondom neki hogy nézzen fel és akkor gyorsan lezuhizom a haját megmosom neki és ismét vizezés. Úgy vettem észre amióta együtt csináljuk már nem olyan gáz. A Kittinek amúgy mindig próbálom "beszárítani" a haját, de olyan mint a vonalzó EGYENES. Ha nincs felcofizva neki akkor olyan mintha egy sapka lenne a fején :? Nem tudom mit fogunk vele kezdeni? Még jó hogy divi az egyenes haj :wink:

Ja tantum-verde, mi minden nap használjuk a fújós változatát. Este már nyitja is a szekrényt és tátja a száját. Nem tudom mit szeret rajta annyira :roll:

Tru: Miért lenne lehetetlen bejutni egy börzére? Volt már valami negatív tapasztalatod? Én úgy tudom a nagy börzére a hungexpon 5000 ft volt egy asztal 1 napra. Gondolom nem a fő helyen, de szerintem mindig látok 1-2 üres helyet ahova még lehetne pakolni :)

Tali téma: a múltkori hely ahol egyszer már taliztunk Petúr utca az nem lenne jó újból? Persze én hazabeszélek mert nekem közel van, csak az eddig jól összehozható volt.

Dobok egy pár képet ha nem haragudtok.
Az első a ligetben, a többi tükrös annyira édes volt mondtam neki puszilja meg a Kitti babát :D Az utolsó meg csak úgy :wink:
Kép 1. Kép 2. Kép 3. Kép 4. Kép 5.

Kép
bettus79
 
 


Sziasztok lányok!

Beusa!
Anyira beváltak nekünk is a ládák, hogy ezt már Robika örökölte a láyomtól aki már 10éves. Igen már kérdezted én meg válaszoltam hogy nem járunk sehova külön a Robival. De.-lött 11-kor alszik el, utána iskola, ebéd, el egy másik suliba mert vissszük a lányt táncra. És még a másik 2fiamrol nem is beszéltem. Amikorelmegyünk vásárolni akkor találkozik más kicsikkel.

Bettus!
Tényleg a tükrös kép a legjobb. Nagyon szép kislányod van és azok a coffok.

Sziasztok
Vendég
 


Beuka,írtam privit,de ha nem ment el nagyon mérges leszek...
mindenesetre itt a telcsiszámom:30 kettőhetvenhét30 kilencven
Sajna Lau még mindig nagyon taknyos,és én is beteg vagyok,ilyen állapotban nem tenne jót a fürdőzés,de ezt írtam priviben is,esetleg átjöhetnétek Keszthelyre egy sétára....bocsi... :oops:

többieknek:helló majd írok de most főznöm kell.

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Sziasztok!

BEttus!
Ezen a ligetes képen sokkal vékonyabb az arcod, mint a kisképen a neved alatt...gondolam más is mondta már, hogy látszik a változás. Kitti nagyon édes, és mint mindig, mosolyog :D Észrevettem át a kittis pólót :wink:

Linda!
Én akkor mosom a haját, ha "büdös" :D Van, hogy hetente többször is beizzad a sapka alá, nincs ebben nálunk rendszer. Meg fürdés közben általában a fiúk úgyis összevizezik a haját, de őt nem zavarja.

Beusa!
Mi a kiságyat kezdetektől csak alvásra használjuk. Amikor még nem járt ill. nem mászott, akkor általában a nappali szőnyegén "terítettem meg" neki, mert ott mindenhonnan ráláttam. Azóta meg mindenfele mászkál..., nekünk járókánk sem volt.

True!
Majd írd már le, hogy milyen Mesterszakács kajája, lehet, hogy én is rendelek. Ahonnan eddig rendeltem - néha, néha - az nagyon drága lett :? Főzni meg nincs mindig kedvem...(sőt, igazából sosincs, na mindegy, ez az én bajom :roll: )

Ma reggel vettünk bioparox spray-t, a dokinénink ajánlotta Dani torkára. Remélem hatásos lesz, nagyon jókat mondanak róla.

Teszek fel egy rejtvényfejtős képet:
Kép

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


csá!

visszafelé:

Jubi,jajj de ari Jazi,látom van ott fakanál is.
Lau szereti ha mosom a haját,hisz az usziba is mindig víz alatt van,nem zavarja,azt hiszem maradok a heti 1 mosásnál én is.
Már akartam kérdezni milyen az a hűtőfürdő?hány fokos vizet kell engedni egy lázas gyerekre,mindig bologatni szoktam a dokinál mikor először azt ajánlja :roll: de lövésem sincs róla hogy kell csinálni :oops: Daninak jobbulást.

Bettus,ti is arik vagytok,én is láttam a felíratot. :lol:
Örömmel olvastam a kellemes hétvégétekről,nálunk is jó lenne valami játszóház,de errefelé 600 ft egy óra :x Most a bölcsibe sem jutunk el,mert nagyon taknyosak vagyunk mindketten :cry:
Tök elmennék én is egy börzére veletek.

Beusa,tali:még semmi :lol:

Timi,én nem mosom Lau fogát :lol:

Judit,olyan szép nagy Robika,hány cm?Mi majd gurulós ládikát szeretnénk venni neki a szobájába,ha egyszer végre felköltözünk...

Ildi,olvastalak a másikban,nem igérem hogy ma fent leszek,msn-en,da a héten összehozzuk,Atisom,szerda vagy csüt. megy Győrbe.Te hogy bírtad?Milyen volt az első napod?Kaja ehető volt azért?Talán a diéta után majd én is rendelek megint,néha én sem szeretek főzni,vagy inkább utána mosogatni?!De sütni imádok.
Nálunk az ágy=kanappé ami tök magas,arra nem tud Lau felmászni csak le,de nem is bánom,így nem kapok agyérgörcsöt :lol: Ma hazafelé tök sokat gyalagolt,de néha elesik ,olyankor sz@rik az alkotmányra és nem áll fel,mutatja a tenyerét hogy koszos lett és röhög ha mondom :állj fel! :roll: :? :lol: na majd alakul,talán,szépen jön mellettem,megtapogat minden kerítést,megmutizza az összes falevelet,szemetet,de azokat legalább nem szedi fel.

Santos lelépett köszönés nélkül? :lol: na majd kap ha visszajön....

Jajj ez a takony,egymillió zsepit fújtam el,néha kéztetést érzek Lau orrszívója kipróbálására... :shock: :roll: :lol: :oops:



Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


egy kupis kép....

Kép

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Linda!
Nyugodtan próbáld ki az orrszívót, felnőttek is szokták használni, főleg azok, akiknek orrsövény ferdülésük van.
Hűtőfürdő: én nem tudom a "hivatalos" hőfokokat, vén róka vagyok, érzésből csinálom :wink: Az a lényeg, hogy nem szabad hidegvízbe vágni a gyereket, hanem a langyos és meleg közötti vizet kell folyamatosan hűteni. (ha hirtelen esik a test hőmérséklete, akkor ugyanúgy begörcsölhet, mintha hirtelen emelkedik). Én csorgóra nyitom meg a hidegvizet és azt kevergetem a kezemmel a kádban. A gyerek meg közben ordít, mert tök lázas, és majd megfagy alapból, ráadásul még kínzom is :roll: Általában nagyon hatásos, mondjuk nekünk a második éjszaka nem volt az, 39,1-el szállt be, és 39,6-tal szállt ki :shock: Aztán következett két lázmentes nap, tegnap éjszaka viszont újra 39-4 volt a láza. Valami nagyon masszív vírust sikerült bekapnia :x
A kupi ismerős, nálunk is hasonló csatatér van napközben, aztán mire Apa hazaér, puccba vágjuk a házat, hadd örüljön, egy kicsit rendmániás :wink:

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Sziasztok!

Jubi: Algopyrint nem próbáltatok lázcsillapításra? Nálunk ált. a gyerekorvosok amikor már nagyobbacska a gyerek, azt adják, ha más már nem válik be. Nem tudom, mennyire kellene lázasnak lenni a gyereknek, hogy a hűtőfürdőt megcsináljam nekik :cry:

Igazából ez a mesterszakács is Jokerfood, csak olcsóbb, vagy micsoda... Ma a rizibizi amit magamnak rendeltem elég ócska volt, ropogott a fogam alatt.. bezzeg a párizsi csirkehusi, amit ugye nem ehettem.... Na hát az isteni volt, persze megkóstoltam....

Linda: ez nem is kupi! :lol: :lol: Ha pár játék szanaszét van, az még nem kupi! Nem baj az msn, akkor majd szerda v. csüt! Majd priviben megdumáljuk, mi a helyzet velünk! Mi is szoktunk egyre többet sétálni, de ma vettem észre, hogy Levi ha nem arra megyünk, amerre ő akar, akkor lefekszik a földre :shock: Ilyenkor muszáj felkapnom, és akkor üvölt... :x Ez a zöld nap nekem nagyon durva... Este csináltam finomfőzeléket fujj de finom volt... Kezdek rájönni, hogy én utálom a zöldségeket...

Bettus: a pécsi börzére állítólag hajnal 3-kor kell jegyet venni :shock: Mondjuk 5 rugót nem is fizetnék, használt cuccokból mikor lehet 5ezret kiárulni?? Tényleg vékonyabb az arcod a képeken mindjárt besárgulok az irigységtől... Én meg csak dagadok mint a lófsz :lol: :lol: (BOCs) Kitti eszméletlenül édes kiscsaj azok a szökőkutak a fején :lol: :lol: Miért fújtok minden nap tantum verdét?? Nem baj az??

Na mentem, még a Pannámnak mese van! Timi írd meg majd, hogy mit ettél! Pusz Bettus, te is megírhatod! :lol: :lol:

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Még valami eszembe jutott: Jubi! Szerinted fogyótól lemehet a has, nem lehet, hogy a 3 gyerek ezügyben már megtette hatását??? szerintem nekem jól kiáll a hasfalam, kizárt, hogy lemenjen :evil: :evil: :evil:

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Halihó!

True!

Mikor mit eszem? Mondjuk úgy a heti menüm miből áll? Vagy a maira vagy kiváncsi?


Linda!

jól van megnyugodtam, h nem csak nálunk van állandó kupi :lol: Az a sárga az bili? Jobbulást neked!!!!


Beusa!

Ha van kedved akkor írhatsz még ilyen jó kis gyakorlatokat amiket megcsinálok Dórival. (pl: gombeldugás)


Jubi!

Már múltkor is kérdeztem csak nem válaszoltál
:roll: , h Jazi eltűri amikor felgumizod illetve felcsattolod a haját? Látom olyan kis édes bubi a haja. Még mindig nagyon tetszik :lol:


Dórikám így bánt el a mákos tésztával!!! :x [KÉP]


Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Timi! Mai napot kérdeztem! Ez a kép nagggyon jó! Neked biztos nagyon jók az idegeid! hehe De legalább üres a tányér! Pusz

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


True!

Valóban jók az idegeim! De nem mindig. Erről többet tudna mesélni Bettuskám :lol: Szóval a mai ebédem borsófőzelék volt, vacsi: tepsis hasáb+majonéz :oops: Ennyi jár azt hiszem. :lol:

tIMI

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Hahó

Köszi a dícséretet a pofázmányommal kapcsolatban, az az igazság, hogy én nem vettem észre, és ma bűnöztem is :? :oops: Keményítő nap volt, de a fiúk (haver pajti jött) és pizzát rendeltek. Ki az az éppeszű aki nem kóstolta volna meg? Hát én megtettem, de igazán isteni volt. Végülis holnap szénhidri nap, egy kicsit megelőlegeztem :D

Cofik: reggel jön és keres egy hajgumit és mutogatja a haját hogy tegyem bele. De csak fölül lehet neki cofit csinálni, hátul nem hagyja. Úgyhogy csak elöl van pálmafa, vagy két kis szarv :D Kittis pólót még születésére kapta 86-os :shock: bizti azt hitték hogy NAGY baba lesz :lol:

Jubi: Édes Jazi is, hogy kiterült, és milyen ügyin fogja a ceruzát (tollat). Gondolom hibátlanul kitöltötte :lol:
Bioparox: ÉN használtam régen, nekem jó volt. De a legjobb a fluimare, tengervizes orrspray, na nekem az kihozta még a jövő hetet is az orromból. :shock: :)

Linda: akkor 3.30-án talizunk pesten a Hungexpo előtt, vagy eljössz hozzánk v. Timiékhez és kimegyünk együtt túrni egy nagyot jó? :wink:
Orrszívó: Én 1* kipróbáltam, nem tetszett, nekem nem jött semmi, vagy csak nem volt benne sok 8)
Múltkor akartam kérdezni, Te felkelted Laurát? ÉN mindig hagyom addig aludni amíg akar. Ma pl. 12-2:30-ig aludt, de lehet lett volna több is csak a postás csöngetett. :evil:
Kupi :shock: ez nálunk rend :lol: Jól látom ott van kinyúlva Frakk kutya is. Nálunk is van, meg a feka macsek is hazajött apával a múltkor. Már annyi állatunk van, egy egész polcon csak azok sorakoznak. :roll: Apa plüssmániás :D

Tru: Dokinő mondta, hogy fújjak nyugodtan minden nap, mert az nem ártó, csak torokfertőtlenítő. Így valahogy napi szokássá vált. Remélem nem lehet rászokni :roll: Tantum-verde függő :lol:
Lehet az arcom vékonyabb, de az összes gatyám ki van kopva a lába között, és baromi szűk. Az ember mindig onnan fogy ahonnan nem szeretne. A hasam, popsim kritikus. :evil:
Nekem is zöldnap volt, inkább füvet legelek én is, de nem komázom a zöldikéket. Amúgy zöldbabfőzit ettem, meg egy kis krumplipürit. Na meg a bűnös pizza. :oops:

Na én menni hajat szárítani, jó éjszakát kívánni mindenkinek: Betti

Kép
bettus79
 
 


Timi!
Bocs, hogy nem válaszoltam :oops: Szóval: Jazi régebben mindig kiszedte a csurit és a csattokat, de olyankor rászóltam, hogy nem szabad, és megtanulta. Ha hosszú hajat szeretne, akkor muszáj :D Dóri olyan komoly arcot vág, mintha számolgatná a mákszemeket :wink:

True!
A hűtőfürdő már csak a panadol, algopyrin és vizesruházás után következett :roll:
Az jutott az eszembe, hogy miért nem próbálod meg a tesz-vesz-en eladni a ruhákat? Én már sikerrel jártam ott...

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Ja, True, hasfal: hát kockahasunk már nem hiszem, hogy lesz. Ahogy fogyok az is megy le, de mindig "kiáll". Azon inkább a torna segít. Tavaly nyáron több havi Rubint Rékázás után egész jól nézett ki a hasam is, főleg ha befeszítettem :wink: ...kár, hogy néha levegőt is kell venni :oops: :wink:

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Jubi: értem, sajnálom, szerencsére nálunk az Algopyrin mindig bevált eddig... De nálunk szerencsére nem egy lázas típusúak, több év is eltelik 1-1 láz között..
Nem tudom, de nekem a tesz-vesz olyan bonyolultnak tűnik ezzel a licitálással biztos én vagyok a hülye :oops: Babaszobán próbálkozom időnként több- de inkább kevesebb :lol: :lol: sikerrel. Az a baj igazán, hogy ha komolyan akarod csinálni, akkor ehhez is marha sok idő kell, állandóan frissíteni, figyelgetni stb.... nekem meg az nincsen.

Képzeljétek, útközben majdnem mindig látunk őzikéket, rókát, ragadozó madarakat.... Tuti ott laknak, mert mindig ugyanazon a helyen látjuk őket.

Na megyek, mert nagy rakás a vasalnivaló már megint... Képzeljétek, hazafelé Levi mindig elalszik, de csak kb. 20 percet, míg hazaértünk, kipakolok stb. mikor beviszem, felkel, és utána ebéd után alszik egy jó nagyot. Ez most így nekünk elég jól jön ki!

Na sziasztok

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


ITT VAGYOK NI HOPP!

Sziasztok!

Betegeknek jobbulást!

Otthon jó is volt meg nem is fáradt is vagyok meg nem is nyugodt is vagyok meg idegke is (szóval minden maradt a régiben)
Voltam apa koncerten,szolíd bulizás hajnal 3-ig,addig gyerek mamánál aludt mélyen egy mukk nélkül,6-kor kelés,gyerek innentől pörög,majd nem alszik egy pillanatot sem,hogy karikás szemű anyuka még véletelenül se pihenjen le,VAKONDOS MESEKÖNYV-vel fejbecsapkodjuk,majd visongva menekülünk és ráállunk a franciaágyra,hogy jól fejreessünk direkt...(nem esett fejre,de nekem ilyen artistamutatványkor átrendeződnek a belső szerveim, a gyomrom a torkomba kerül, a szívem meg amúgy is a vesém helyén van tetkó formában :lol: )

Rékagyerek megkapta az oltást (végre kijött a doki,de úgy,hogy iszonyat kimérten-hivatalosan felhívtam) sőt két oltást is kapott a 15 hóst meg a meningitec-et (most épp enyhe oltási betegségünk van orrfolyással és hőemelkedéssel de ez még csak a meningitec hatása sztem.) Evés nuku,nulla,zéró,semmi,0,még kolbászt sem...
biztosan a fogjövés és az oltásbalhé...de ez az én rongy idegeimnek tutira nem tesz jót.


Ma is őrjöngtem egy sort,biztos azt gondolja szegény kölök hogy: Ilyen az anyám folyton őrjöng...na mindegy most ledobom ezt a tálat,hátha abbahagyja...nézd,de vicces,répák és borsók vannak a földön...most szedegeti fel...gyors a fejére öntöm a kubumat...vagy inkább kiröhögöm...á nem,megcsapom a vakondos könyvemmel.

Bettus,Timi,
Irígy vagyok a fogyira és a kitartásotokra,meg arra,hogy ti tök jól tudtok bandázni egymással,persze nagyon fontos és motiváló erő a sok találkozás (na meg a csajszikáknak is jó,hogy van egy állandó játszópartner)

Timi,
Tényleg jók az idegeid én ilyenkor (mákostésztázás) már a falat kaparom tehát nálunk nem Réka tépi a tapétát,hanem anyuka (jobbára festve van a lakás,de azt meg össze lehet zsirkrétázni)

Jubi,
Hát jó makacs vírus lehet,lázaskáknak jobbulást (A hűtőfürdő gyalázatosan rossz engem folyton abba dugdostak kiskoromban...viszont rendkívül hatékony...hány éves kortól szabad algopyrint adni? (én mindig azt veszek be bármi bajom van és reggelre elmúlik szóval az a csodaszerem...) Milyen jól fogja Jazi a tollat (iskolaérett tutira :lol: ) Majd utánozlak és én is kitöltetem a keresztrejtvényem Rékával...

Beusa,
Bioboltokat fosztogatok előszeretettel,tök drágák és borzalmasak és egyáltalán ki garantálja hogy tényleg bio? (én soha nem voltam ilyen bio izé...de mindegy is) éljen a körömpörkölt!

Linda,
Kapok mi? nem direkt volt a nemelköszönés,csak széthullottam míg pakoltam (egyébként a képeteken az nem kupi amit látok) szóval azt sem tudtam hol áll a fejem nem bunkóságból na. Egyébként életemben 2.szor sütöttem fánkot tök jó lett szalagos ,fini,a képes dokumentáció elmaradt,de azért volt.
Igenigenigen: Kisvakond és a nyuszik Kisvakond és a mackók (ez a két könyvünk van és nagyon menő - valamelyik nap ült az ágyban és csak azt hallottam hogy BÜHÜHÜHÜHÜÜÜ gyors szaladás,hát a gyerek nézi a vakondos mesekönyvében a nyuszit,ahogy sír, és hanggal festette alá...megzabáltam.

Edi,
Hát Réka is életveszélyes dolgokat művel de én fix időben Reggel míg kávézom fürdök stb kb egy órára ott hagyom az ágyában (eleinte nem tetszett neki,viszont most már talán hozzászokott,Legózik bennt,vagy babázik,szóval beadok valami iszonyatosan érdekeset és akkor muszáj ott játszani stb..
nekem sem jutott időm arra sem,hogy nélküle pisilni menjek,szóval jött velem,vasalni képtelenség,csak ha alszik...megnyugodtam azért,legalább nem vagyok egyedül ezügyben :lol: tapétát lásd fentebb,ha lenne valószínűleg már cafatokban lógna a falról.

Ildi,
Jujj de rég dumáltunk,hiányzik,tutira fogytál egy csomót,hogy én a képtelenkitartaninőszemély irígyen sárguljak,óriás respect,hogy elbánsz egyedül a hárommal.
Réka gyakra lefekszik a földre ha nem úgy mennek a dolgok ahogy szeretné...legyen az bármi,vagy "cseppfolyóssá válik" különösen öltözéskor,de nem szoktam ilyenkor semmit sem tenni vele,ott hagyom (ha nem az utcán van) és akkor jön utánam.
Megyek,mert ébred...nem értem még van 15 perce :lol: :lol: :lol:

pusz

ps: Riz merre?

Zsuzs

Kép

Kép
santos
 
 


Szia Santos!

Jo hogy vagy ujra, már hiányoztak a jopofa irásaid. Amit a kislányod csinált arra küldtem neked emailt.

szia
Vendég
 


Hell

Judit,
Szénné röhögtem magam az emailen.
Kaptam egy könyvet,nagyon jó,az a címe hogyan NE legyünk tökéletes anyák. Majd írok ki belőle nagyon vicces. Örülök,hogy hiányoztam :P
pusz

Zsuzs

Kép

Kép
santos
 
 


sziasztok,
Santos, Santos, újra itt van:-) :-)

Linda,
Milyen anya vagy, hogy még nem próbáltad a porszívót?? :lol: Nagyon vicces, féltem, hogy esetleg veszélyes lehet, így először a felnőtt családtagokon teszteltük:-) Azért maradok a pzs-nél...

Judit,
mi is szeretnénk magunkat szénné röhögni, nem ér, hogy csak Santos kapott.... :P

Jubi, True,
ez a has dolog engem is aggaszt...

Edi,
Hát ma én is rákényszerültem a járókára....valahogy muszáj volt megszüntetnem a tavaszi hangyainváziót, mely a családi házunkat használja kitörési pontként :shock:
De ez legalább tutira a tavasz közeledtét jelenti.

Timi,
mai sláger: állatbábok megkeresése, megnevezése, hangjának utánzása és kapcsolódó énekek lelkes ismételgetése:-)
végén az elmaradhatatlan csip-csip csókával.

Bettus,
hát arra a tali-helyre mi nagyon nehezen jutottunk oda... mondjuk Dunaújváros sem lenne közelebb, de legalább a dugót kihagynánk.
Ezek a copflik!!! Kis szívtipró lesz:-)

Sziasztok, B

Beusa
Kép
beusa
 
 


Sziasztok!

Beusa!

Csak Santosnak tudtam az email cimét, és irta hogy miket csinál a kislánya ezért jutott eszembe ez az iromány.

Santos!
Örülök hogy teteszett!

Ha priviben elkülditek az email cimeteket szivesen elküldöm nektek is, de Santos is bisztos továbbitja nektek.

Szép napot mindenkinek!
Vendég
 


Sziasztok!

Itt nálunk olyan hideg van, hogy befagy a fenekünk :cry: :cry: Állítólag hétvégén napközben is mínuszok lesznek... De amit olvastam előrejelzés, az bejött, hogy február 2. hete nagyon hideg lesz. viszont azt írta, utána jön a tavasz... Hát megnézném már!!!

Beusa: próbáld ki a hangyacsapdát, veszélytelen és hatásos! Azt hiszem, Vape-t szoktam venni, csak kirakod valami olyan helyre, ahol Minna nem éri el, a hangyák bemásznak és elviszik a fészkükbe a cuccot. Kb. 3 hónapig hatásos szokott lenni, nálunk is rengeteg van, egy időben még a konyhaszekrényen is dugig voltak, fúúúú de utálom őket. Szerintem Dunaújváros azért közelebb van, mint Keszthely hozzátok is.
Levi is imádja az állatokat, olyan édes, mikor kérdezem a kisegeret és azt mondja tintintin.


Reggel kérdezem: ki kér kakaót? nagyok üvöltenek ÉÉÉÉN!! Erre Levi is: ÉÉÉÉÉÉÉ.

Judit v. Zsuzs én is kérek vicces irományt, rám fér. Szerintem Marcinak valamikor ovis korában rendeltek először algopyrint, fél szemet, amikor már a panadol szirup nem volt jó lázra.

Csajok, ti tartjátok a Valentin napot?? Hogyan? Judit, a gyerekek is kapnak valamit? Nekem olyan ellentmondásos érzéseim vannak ezzel kapcsolatban.... Valahol tiltakozok ellene, mert egy erőltetett dolognak tartom, mégis rosszul esik, ha a párom nem hoz valami apróságot.. :oops: Mondjuk most megoldódik, mivel nincs itthon, hát pénteken meg nem fogjuk megtartani utólag hihi... De azért a gyerekek kapnak egy-egy csokit, mert arra gondolok, hogy ők már ebbe nőnek bele, és hátha a kiszemeltjüknek meg irtó fontos dolog lesz ez...

Velünk amúgy nincs semmi, a gyerekek egész jók, Marci meg állati sokat segít. De azért a reggeli kocsiba kipakolás kb. fél órát igénybe vesz :lol: :lol: Hanna, Levi cumi, tete, Hanna hátizsákja és plüss pegazusa, na meg az overallt vinni az oviba, mert az udvaron játszani hideg van, Marci focicucca, esetleg úszás, rajzlapot vinni, telefonod fel van töltve?, az én táskám, telefon, lakáskulcs, kocsikulcs, kukát kirakni, garázst, kaput kinyitni becsukni, kicsiket betuszkolni, bekötni. huhh. Ha el bírunk indulni, akkor már nyert ügyünk van. Még szerencse, hogy felkelnek, sőt, ők keltenek minket. Aztán minimaxoznak kakaóivás közben, így jókedvűen indul a nap.

Na megyek, mert mindig van mit csinálni. Pusz sziasztok

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Mi lenne ha feltennéteki ide, a fórumra azt a vicces irományt?

Talán két éves volt Beni, amikor először algopyrint kapott. Napszúrása volt, és semmi nem akarta levinni a nagyon magas lázát, az ügyeleten ajánlották, tényleg hatott.

True!
Valentin nap: szerintem is nagyon mű, nagyon rózsaszín, nagyon csöpögős brrrrr nem az én világom. Azért csak sütök egy nagy adag szivecske linzert a családnak :D

Beusa!
A True által említett hangyacsapda nekünk is nagyon bevállt tavaly tavasszal.

Nálun is visszatért a tél :x Jazi meg elkapta Danitól ezt a mocsok betegséget :cry: Láz, csúnya köhögés...délután megyünk a dokinénihez. Nekem meg már akkorák a karikák a szemeim alatt a sok éjszakázástól, hogy hullahopozni lehetne velük :?

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Sziasztok!

Ólrájt,bemásolom ide a viccest,de még előbb egy két kérdéske és válaszka:

Megjött a tejallergia eredmény,de mivel számomra érthetetlen módon két oldalon át a véreredményt taglalja normálérték feltűntetés nélkül így semmi haszna,ideges anyuka néz hülyén és keresi a neten,hogy mi számít jónak,de nem találja persze .

A harmadik oldalra rámásolták az uh eredményét,a negyedik oldalon meg a két hónappal ezelőtti ambuláns lapon szereplő vélemény díszeleg,szóval semmi semmi semmi,vissza kell mennünk március 11-én,na majd akkor biztos megint hümmögnek okosan nézve a gyereket és várhatunk májusig az eredményre.

Addig veszek egy tehenet és nyitok egy tejüzemet,májusban meg levágom és marhapöri lesz belőle, eszméletlenül sok.

Edi,
Tudnál nekem írni vas normál értéket? Rékának 11.9 umol/l lett és nem tudom,hogy ez normális,vagy sem. Köszi előre is.

Valentin nap: hülyeamerikaiakhülyeizéja (mondom én az angoltancsi,de én nem szeretem ezt...a végén még a hálaadást is ünnepelni fogjuk? :lol: Micsoda zavart okozna az alábbi: Midőn nyílzápor közepette Árpád kiszállt a Mayflowerből...)

Majd ha a gyerek akkora lesz és a barátnőivel vihognak,hogy ki mit meg hogy kapott,na majd akkor...bár érdekes,hogy itthon nem is úgy működik mint az amerikaiaknál még soha nem kaptam névtelen üdvözlőlapot stb...szóval átveszünk dolgokat és mégsem jól vagy valahogy megmagyarosítva és az már nem az...

Ezt elküldöm és másolom a megígértet!

Zsuzs

Kép

Kép
santos
 
 


amíg nincs gyermeked.
....egy kismama naplójába:

Az első 6 hónap - az a hatalmas méretű fej, amit szülés után egyfolytában nézel, hát az tényleg átfért azon a kis lukon, amibe addig azt a pirinyó tampont dugdostad. - a lefejt tej becsesebb, mint egy 200 éves bor. - úgy tűnik, az egész nap egy végtelen szoptatás. - napi 4-5 óra alvással is lehet élni. - ha választhatsz a szex és az alvás közt, az utóbbira fogsz szavazni. - egy kisbabából valamelyik nyíláson mindig folyik valami.. - a séta csak neked séta, ő ebből semmit nem vesz észre. - elindulni otthonról egy 2 órás procedúra. - ha eddig nem kötötted be a biztonsági öved, ezen túl befogod. - kurva nehéz a babahordozót cipelni, gyerekkel együtt.. - minden babazokninak szűk a szára és bevág. - a legszebb ruha is csak 1x kerül sorra, azután kinövi. - aki a fürdetőkrémet kitalálta, azt lapáttal vernéd agyon. - az egész terhesség alatt azt várod, hogy végre megint hason alhass. Szülés után a 2 irgalmatlan méretű csöcsöd miatt továbbra is csak ábránd marad... - már nem szereted a vendégeket. - sírsz, ha az alvó gyereked nézed. - sírsz, ha valaki hangosabban szól hozzád vagy ingerültebb veled. - sárkány leszel, mindenért baszogatod a férjed. - egész nap várod, hogy este legyen és a gyerek aludjon, reggel meg azt várod, hogy mikor kel fel végre. - ha elszabadulsz otthonról pár órára, amit addig alig vártál, akkor egész távolléted alatt otthon jár az eszed. - a férjed túl csinos, túl szexi és minden nő biztos őt akarja. - akik eddig hívogattak a szülés előtt, hogy "egyben vagy még?", na azok mostantól nem fognak. A napok múlásával, már senki nem fog hívni, csak a család. - a nagyszülők azt hiszik, nekik szülted a gyereket. - kiderül, hogy mindenki tehéntejet ivott 2 hónaposan régebben. - kiderül, hogy anyád nem tud semmit a babákról (már). - anyósod még annyit sem. - fél óra bohóckodás és cigánykerekezés után egy 2 mp-es mosoly teljesen reális egy babától. - a digitális mérleg egy szar, csak arra találták ki, hogy idegesítsen. - amelyik ruha lábközt nem patentos, az a gyerek emelésekor a nyakában gyűlik össze. - a híg fos a legjobb pelenkában is utat vág a hátközépig. - van 70 dekás teli pelenka!! - a zenélő forgó a kiságy felett nagyon kevés ideig forog 1 felhúzással sajnos. - a mélyhűtőben már csak a fagyasztott anyatejnek van hely, kajának nincs. - egész nap otthon vagy, még sincs este meleg vacsora és kupi is van pluszban. És még fáradt is vagy. - a melltartóidat sárkányeregetésre is használhatod. - zuhanyzáskor meg kell emelned a melleid, hogy alatta is megmosd. - a hátközépig fosás mindig akkor jön el, amikor sorra kerülsz a dokinál és le kell vetkőztetned a vizsgálathoz. - a babagondozással kapcsolatban nincs egyetlen téma sem, amiről ne adna teljesen eltérő tanácsokat a védőnő, az orvos és az anyád. 6-12 hónap között - ha a gyerek elalszik végre, akkor a kurva postás csenget. De 2x!! -a törlőkendő pont akkor fogy ki, amikor a babád nyakig kakis,és a vízszolgáltatás előreláthatólag!!!14 óráig szünetel. - bármit próbálsz hozzátáplálás címszóval, az öklendezve jön ki belőle. - a főzelék SEMMIVEL nem jön ki a ruhából és textilpelenkából. - 3 kanál lenyelt kaja után képes fél üvegnyit visszahányni, és még 3x lebukni magát napközben. - napi 4x átöltöztetni nem is sok. - az egész szobát betakaró játszószőnyeg is kicsi. - a hányás mindig a kimenőbe felöltöztetés és az autós hordozóba betevés UTÁN következik! - 1 óra cipelés után egy 6 kilós baba is 20 kilósnak tűnik. - a legjobb játék a pillepalack. Minden más pénzkidobás. - az is befér egy baba szájába, amiről azt hiszed, egy reklámszatyorba sem férne be. - mindenen a bevarró címke a legérdekesebb. - minden fájdalom és baj emelés hatására múlik. - ha eddig nem volt kutyád, most van. 2 méternél nem távolodik el jobban és még a WC-re is követ négykézláb. - amíg a gyerek iszik a cumisüvegből, már lila fejjel és lélegzet visszatartva nézve őt rá kell döbbenned, hogy ő tovább bírja 1 levegővel, mint te. - térd magasságig minden kéznyomatos és nyálas a lakásban. - 1 fog arra elég, hogy piercinget lukasszon a mellbimbódba, és átharapja a nyaki ütőered. - ha valamit 1 órán át pepecselsz, főzöl, minden edény koszos, turmixgép úszik, na akkor nem fogja megenni. - a baba nem nyeli le a szájában lévő falatot, mielőtt veled szemben ülve eltüsszenti magát. - a baba nem ismeri a türelem szót! (sem) - amikor leülsz mellé a földre, ő ügyesen feláll beléd kapaszkodva, de tuti a mellbimbód a fogódzó. - a körömvágást altatásban kéne végezni!! Olyan, mint futó vadra lőni.. - a tépőzáras cipő 3 mp-ig van a lábán. - miközben eteted, mindenki rajtad röhög, aki lát, mert te is nyitod és csukod a szádat, néha le is nyalod körbe a nem létező maszatot. - a baba leszarja, hogy hétvége van, akkor sem alszik tovább. - fel sem tűnik, ha kicsit hányásos a pólód. - van, hogy 4 napig ki sem bontod a lófarokból a hajad. Kelsz és fekszel vele. - rájössz, hogy a mikróba tett babakajás üvegből 40mp után kirobban az egész főzelék és mindent beterít. - az etetőtálcára csöppent főzelék sorsa a tenyérrel szétcsapkodás. Ha nem vagy elég gyors a papírtörlővel. - elnyúlni egy nagy kád habos vízben, arcpakolással, gyertyákkal körbe véve, egy pohár itallal-na ez innentől csak ábránd marad. - ha 1 szál hajad kilóg a copfból, akkor azt megtalálja és szép lassan kitépi. - ha megvetted a méregdrága játszószőnyeget lelógó cuccokkal, az elektromos hintát, a bébikompot, a babataxit, a félsátor áll a nappaliban, a felfújt kismedence is teli játékkal a szoba közepén, a járóka felállítva, a babakocsi a folyosón, és éjjel minimum 1 labdán átesel a 7-ből. . . akkor rájössz, hogy kiszorítottak a kecódból. - ha eddig fújoltál egy nyálzó kutya láttán, akkor még nem tudod, milyen, ha megpuszil a csorgó nyálú gyereked. - bármilyen földre ejtett morzsa vagy kajamaradék a szájában köt ki. - többé nem kell mosni a papucsod talpát, van, aki tisztára nyalja. - nem csak a saját lábujját tudja és fogja a szájába venni. - a nagyszülőkhöz érkezve te már a kocsiban láthatatlanná válsz számukra. - lehet égnek álló seggel aludni!!! - vendégségben is képes pólón és melltartón át bekapni a bimbódat. - nem csak anya haját jó szálanként húzgálni, ott van apa mellkas szőre is. - igenis meg lehet enni egy 3 fogásos vacsorát 4, 5 perc alatt. - csak addig néz a fényképezőbe, amíg nem nyúlsz az exponálás gombhoz. 32 képből 1 sikeres. - vetkőzni öröm, öltözni kín. - a köldökpiercing képes 5 centit nyúlni. . . - a " de én ezt így csináltam " mondat egy idő után kiváltja belőled a nagyigyilkos indulatokat . - ha bevásárlás után cipekedsz az emeletre, karodon gyerek, töködön is csomag lóg, akkor leejti a cumiját. - a spejz úgy néz ki, mint egy bébiétel depó. 1 év után - még mindig túl jóképű a férjed, túl jó szaga van az új parfümjétől, és biztos mindenki csak őt akarja. Pár féltékenységi jelenet, és totál hülyét csinálsz magadból. És ez még nem a vég, csak 1 éve vagy otthon. Lesz ez még rosszabb is. - már nem zavar a kupi a lakásban, képes vagy nyugodtan ülni a szarkupac tetején, lábad alatt egy halom mosott és beszedett ruha, amit a gyerek elért az ágyon, és leszórt a földre. Oldalt egy pár üres flakon, amit kiszedett a kukából és odavitt neked a nappaliba. A konyhát beborítják a műanyag edények és fakanalak, amiket a szekrénybe beülve kihajigált. Esély nincs visszatenni, minek arra az 5 percre. - a gyereked már 12 hós, csodásan feléri az asztalt. Igaz, nem látja mit ér el, de érzi, hogy valami húzhatót talált. Így szabadulsz meg az anyóstól kapott törékeny, de "csodálatos" lakásdíszektől, vázáktól, tálaktól, kaspóktól. - eljött a fosztásidő. Minden, ami olyan anyagból van, ami kitartó munkával kikezdhető, és a szöszöket húzkodva kitéphető, az elkezd szétjönni. Ilyen pl. a padlószőnyeg, tapéta, a kutya bundája. (Ez utóbbi elég sokat nyüszít közben). -eljött a nagy zajok ideje is. A földhöz csapkodás hangja már lószar ahhoz képest, amit a fakanál kiad, ha a konvektoron húzkodja végig. Mindezt fülig érő szájjal. - az etetőszék kitűnően tolható a kövön, még a 20. kör után is érdekes elfoglaltság. Már akinek.... - nem hitted volna, hogy áhítattal fogod várni a napot, amikor először nézel meg egy teljes filmet. Az, hogy moziba is lehet menni, a vágyak netovábbja. - eseményszámba megy, ha a fodrászig eljutsz és levágatod a hajadat... - megtanulsz nyitott ajtóval szarni úgy, hogy közben valaki áll veled szemben és mereven néz téged. - az ujjbecsípés 10. alkalom után sem riasztja vissza a fiókhúzogatástól. - a kutyát megtaníthatod, hogy ne nyúljon a gyerek játékaihoz, de a gyerek a kutya jutalomfalatját fogja a legjobb ízűen rágcsálni. - az idő múlásával egyre nagyobbak a lakásban a káresemények. - mindenhonnan csak le- és kipakolni izgalmas. - a homokozó lapáttal igenis ki lehet ütni egy ember szemét. - a Hull a pelyhes szép dal, de 200-adik alkalommal már a Mikulás k. anyját. Még jó, hogy kivehető az elem a játékból. - rájössz, hogy finom a pötidanon (Danoninó). - a melegítőnaci a leggyakrabban használt ruhadarabod. - úgy érzed, évek óta papucsban jársz. - ha alszik, nem tudsz csörömpölni a mosogatógéppel, ha fent van, akkor meg tőle nem tudsz belepakolni. - a lakás növényállományát tekintve úgy érzed, a gyereked sosem lesz természetbarát. - a nagyszülők gyakran ismételt mondata: "Én adnék neked, de az anyád nem engedi." - ha hosszú levelet írsz, a modem zsinórja lesz a legérdekesebb húzható játék. - nyaraláskor csak a hátad barnul le, ahogy derékszögben futkosol a parton a gyerek után.. - a gyereket nem érdekli, hogy 9600 forintot adtál ki egy 18-as cipőért. - mire 1 éves lesz, jobb bicepszed van, mint aki évek óta gyúr rá.. - a legjobb haverjaid dobot, trombitát, szintetizátort és gitárt vesznek neki az első szülinapjára. Esetleg géppuskát. Persze nekik még nincs gyerekük. - mindennek jó hangja van, ha elég magasról ejtik le. -a leejtett játékot mindig visszaadja a földről egy hülye. - a kutyának a legérdekesebb része a lihegő nyelv. Pláne akkor érdekes, ha elkezdi húzni és a kutya fura hangot ad ki. - ahová a feje befér egy gyereknek, oda be fog jutni. - minden általunk használt bevásárlókocsi lánca és tolókarja tiszta a vásárlás végére. A későbbiek folyamán - a tapadókorongos puskával legjobb a tv-re és apa homlokára lőni. Mindkét helyen ott marad. - ha maszatos a gyerek szája, és nyúlnál felé a tömött buszmegállóban, az a kezeit a feje fölé rántva jajveszékel, hogy anya ne üss meg. . . mindezt úgy, hogy soha egy taslit sem kapott. - csak akkor hagyd abba a telefonálást, ha a gyerek esését látva a vér is folyik. - le lehet dobni a csillárt egy párnával. - a legjobb móka a sütőbe bemászni. - márpedig a pókember jelmezben kell bölcsibe menni 3 napon át. És fürödni is abban kell!! - egyedül menni 2 gyerekkel a közértbe: mindkettő a bevásárlókocsi ülésében akar utazni. - a parkolóban, amíg az egyiket kiveszed és átmész a másik oldalra, hogy kiszedjed a másikat is a gyerekülésből, a már szabad gyerek eltűnik az autók közt.. - mielőtt a kasszához mész, pakold ki a kotongumikat, a konzervnyitót, a műanyag vájlingot, az Action Man babát, a kisautókat egy félreeső helyen, meg mindazt, amit nem te tettél a kosárba. - 2 gyerek a kosárban olyan, mint 2 polip. Amit a karjuk elér, azt megragadják. - eddig nem hitted volna, hogy egyszer valaki a szemedbe nézve fog, tág orrcimpákkal, nagyokat nyögve szarni, fátyolos tekintettel. Mindezt szégyenérzet nélkül. - nem tudod megmondani, mikor volt utoljára leengedve a hajad. -2 év után azon gondolkodsz, hol az emberi türelem határa.

SZÓVAL, JÓL GONDOLD MEG!!!



Judit engedelmével

Zsuzs

Kép

Kép
santos
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?