Új privát üzeneted érkezett!

Kép
ildi10

Sziasztok!

Nagyon sokat írtatok. Még nem sikerült totál visszaolvasnom. Pedig nekem még lenne rá időm is. Mostanában alig tudok lehuppani a gép elé.
Még sajnos mindíg egészben. :-( Tegnap voltam a dokinál jól megvizsgált. Görcsöltem is utánna, de semmi nem történt. Ma mindent kitakarítottam de szintén semmi. Azon kívül, hogy jól elfáradtam. :-)

Mindenkinek köszönöm a szorításokat. Én optimista még azt hitem, hogy teljes mérvű tagja leszek a januári csapatnak. De nem jött be. Azért remélem maradhatok. :-) Jó itt köztetek.

Csibe,

nagyon örülök neki, hogy ilyen ügyes voltál. Ezek szerint apa nem lehetett ott veled? Mégegyszer gratulálok!

Dombi,

az igen! Ekkora dugó volt benned? Szegényke. Így már értem a lélegzést. A Sotén is tanították torna közben. Köszönöm , hogy leírtad, mert így legalább gyakorlatban is láttam valamilyen mértékben, hogy hogyan működik. Még majd olvasgatom. Mégegyszer köszike.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Köszi, csajok. Vicki sajna nem volt ott apa az influ miatt sajnálja is hogy lemaradt róla..
Nem tudom, ki kérdezte: igen, csak műkörömmel foglalkoztam, meg pedikűrrel, de mostanában biztos nem vállalok senkit. Vissza kell hoznom a tejcit, mert nagyon megcsappant, az most fontosabb. Remélem ma nyugodtabb éjszakánk lesz. Szaffinak a kórházban leesett a köldökcsonkja, de sajna köldökgombánk van. Mielőtt eljöttünk kezelték, de csütörtökön vissza kell mennünk megont kezelésre. Már egy kicsit szebb, remélem hamar rendbejön.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Csibe
Üdv itt újra!!!Szívből gratulálok Szaffi babához!! Tejcsiért meg küzdj erősen.Menni fog. :wink:

Ildi
Köszönöm szépen.:) Aranyosak a csajok!Jól telnek a napok???

Norma
Örülök a jó éjszakának,nálunk változott a helyzet.Nappal jól alszik...délelőtt-délután is 3-4 órát,de éjjel 2 óránként szopizik...nagyon kimerítő.:(
Arnica...nekem homeós doki mondta,hogy 9ch-t kell szedni napi 2x5bogyót...tök szupi,hogy mindenhol másképp javasolják. :evil:
Vérzés amúgy nekem elmúlt...lekopogom,már csak erősebb folyás maradt,gondolom ez a végtermék. :lol:

DORIKNAK,DORKÁKNAK (kicsi Szívemnek is) nagyon boldog névnapot!!!!!

Blo
Hihetetlen amin átmentetek!!!A dokit meg nem minősítem.... :evil: Tuti elküldtem volna a sunyiba...(szépen fogalmaztam). ÚÚÚÚtálom a magyar eü-t....

Dombi
Még mindig nem térek magamhoz a benned hagyott tampon miatt. :shock: Engem nagyon letaglózott,totál megálltam az üzidnél,azóta próbálom az állam visszatenni a helyére. :lol:

Lafi,Blo
Boldog 2 hónapot a fiúknak!!!!

Ma tanácsadásra megyünk...ráadásul Dorkát is vinnem kell,3 éves státusz vizsgálat miatt...huhhh,nem lesz könnyű. :lol:
Vendég

sziasztok,jó reggelt (pocsék köd :evil: )

Pandus és Lego Dorkák boldog névnapot!!

Lego, köszönjük, háááát tök fura, hamar eltelt, és mintha most lett volna....Blo neked milyen érzés?Én 6 óta nem alszok, azóta hogy 6kor beöntés és várni, várni, várni és remegés volt egész addig amíg ki nem vették és meg nem láttam, olyan pici volt...most meg 5,5 kg... , szóval reggeltől átéltem a dolgokat gondolatban, olyan fura....
Vendég

Jó reggelt!

Dóriknak, Dorkáknak nagyon boldog névnapot és sok-sok ajándékot kívánok :)
Mivel készültek/készülnek az anyukák? :)

Csibe: olyan jó, hogy egy ilyen szülést is megtapasztalhattál és nem csak negatív élmény maradt végre utána....még 1x gratulálok, ügyesek voltatok :)

Vikci: már nem is tudom mit mondjak....doki mit mondott?? Meddig vártok? Nem fogja beindítani vmikor? Persze jobb lenne ha magától akarna kibújni a kispasi :)

Lafi, Blongyi: nem semmi hogy repül az idő...eszméletlen, hogy ti már 2 hónaposak vagytok! Annyira hihetetlen...gratula :)

Lego: Dorka biztosan jó kislány lesz, elvégre ma ünnepelt a kicsi lány :) Pontosan mi az a státusz vizsgálat amúgy? :shock:

Majus úgy tűnik csak az ágyában nem szeret aludni....közöttünk, lent a nappaliban vígan alszik....bár azt még nem próbáltam, hogy mi van ha már mondjuk úgy egy bő fél órája alszik és beteszem a kiságyába, mert én is belaszok annyi idő alatt :D

bingii

Sziasztok
Lehet hogy mar megvitattatok,de szeretnem megkerdezni,menyit kell enie egy 3 hetes kisbabanak.Sajna visszaolvasni nincs idom.
Most mi jartunk ugy,hogy hat idegeskedtem,nemettem es nem eleg mostmar a tejcsim a kicsinek.Volt hogy egy orann at evett megis meg kert es enni akart volna egesz nap.Igyhat vettunk tapot.Adok neki a cicimbol is eleg sokat szopizik es meg raeszik 60-at a tapbol.A hasfajos korszak kikeszitett minket,meg visszanyerhtem a jo tejcsit,Vagy a kicsi igenyei lettek nagyobbak?

Kép

Kép
marcsitita

szerintem simán visszajöhet a tej,én az anyáéknál vagyok napközben(10 méterre laknak)és anyukám nyugdíjas(de csak 57 éves) és azóta nő a tejem mióta itt vagyok 3 napja(előtte mindíg sírtam 1 hétig :oops: ) Dorcica is kiegyensúlyozottabb.Otthon nem érzem jól magam,még Csabával se pedig imádom,de most úgy látszik nem rá van szükségem.Nem vezstünk össze,jól elvagyunk,de most úgy látszik átmentem babába és anyukám nyugtat meg.

Szóval mióta nem idegeskedem nem 30-at tudok kiszedni a 2 mellből össz,hanem 100-at. (mondjuk többet most se,a 2-ből összesen)
ndombi

asszem valahogy másféllel kell kb szorozni a kg-ot.enyém 2 hetes 4600 g kb 700-at kéne (többet nem) de nekem kb 600 at eszik.(/nap)

Attól is függ mekkora,mennyi idős. Szerintem amíg nem ideges,nincs baj.Én 40-et szoptam étkezésenként,tesóm 140-et és ugyanúgy fejlődtünk.Tejtől is függ. Attól is,hogy táp vagy tej.) Ha nem hisztis,hogy enni kér akkor szerintem semmi baj.
ndombi

Marcsi simán visszajön a tej, nekem is jobb már a tegnapihoz képest, tedd cicre amikor csak kéri, ha kell, mind a kettőre, utána meg fejd ki ami marad, akkor is, ha csak kevés. Lehet, hogy most változik az étrend, és többet igényel majd. Ne aggódj, elvileg 6 hónapig simán lehet csak szoptatni, másnak is sikerült, nekünk is menni fog.
Egész nyugodt volt az éjszakánk, este 11-kor keltünk fel először enni(nálunk 8-kor van fekvés), utána 3-kor, és aztán már csak reggel fél 7-kor. Igaz a 3 órás szopi után mellettem aludt Szaffi, mert én is bealudtam :oops: , de nem baj, majd legközelebb jobben figyelek, nem akaorm, hogy odaszokjon közénk.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Bocs csajok rosszul irtam.Az a baj a tej megvan,csak szerintem nem eleg a tapanyag benne,vagy nemtudom.Idonkent elont de renesen.Csakhogy egesz nap szopizna es megis ehes.Hisztis.Ha adok neki tapot alszik mint a bunda.A cicieim tele reggeltol estig enne megsem eleg.
Kép Fajt a hasi igy alukaltam el Kép apam micsoda kenyelem Kép enyit a polyarol

Kép

Kép
marcsitita

Boldog névnapot Dorkáknak! Nem tudjátok Pandáék mikor jöhetnek haza? Mára olyan kiváncsi vagyok, milyen a baba.

Maja is mindig nálunk köt ki éjjel, de az az igazság, hogy én szeretek vele összebújva aludni, olyan jó. Néhány év múlva hiába vágyom majd a közelségére, ő már nem hozzám akar majd bújni. A férjem mondjuk már megjegyezte, hogy nekünk 3*3-as ágyra lenne szükségünk, ugyanis 1-2környékén betelepszik közénk a fiacskám is. :lol:

KépKép

KépKép
lnd

mármint 3*3 méteresre

KépKép

KépKép
lnd

marcsi! szerintem ne adj tápot, akkor sokkal nehezebb rendbe tenni a dolgokat, lehet, hogy pont most növekszik az igénye. azért szopik egész nap, hogy megteremtse azt, amire szüksége van.

KépKép

KépKép
lnd

hagy büszkélkedjek én is, bár mindegyik baba gyönyörű

Kép

KépKép

KépKép
lnd

Sziasztok!

Elnézést, hogy belepofátlankodok a mindennapjaitokba :roll:

Marcsitita Lehet, hogy nem éhes Ádám, hanem szimplán csak fáj a pocakja. A hasfájós tünetek nagyban egyeznek a éhségérzetes tünettel. Nehéz őket megkülönböztetni. A cici megnyugtatja a babákat és persze ott van még az is, hogy az anyuhoz bújik :lol: Ha van sok tejed szerintem ne adj tápot a kisfiadnak. Tudom, hogy nehéz, hisz én is csináltam, de próbáld meg húzni az időt etetések között. Ürüljön egy kicsit a pocija, és legyen többször veled. Aludjatok együtt, szorosan összebújva, hogy érezze a szívverésed. Az, hogy táp után bealszik szerintem azért van mert túl sokat evett és szinte csak piheg :lol: .

Bocsi az okoskodásért.

Móni

KépKép
Kép Kép
l.móni

Lafi, Blongyi:gratula a 2 hónaphoz!!!! Hihetetlen, milyen gyorsan elrepült az idő :)

Dorkáknak pedig Nagyon Boldog Névnapot!

Ind: Maja csoda aranyos!!!!! :D

Lafi: na hát elkezdtük a kamilla teát, mondjuk nagyon keveset adtam neki (4-5 kiskanálnyit evés előtt), nem tudom mennyit is adjak neki. Remélem lesz vmi hatása.. Eddig egyszer kapott kb. 1 órája

KépKép
lorcsi

Sziasztok!

Voltam ma is dokinál. Magzatvíz fullon, áramlás tökéletes.
Azt mondta a dokim, hogy péntekig nem lesz baba szerinte. Ez a megérzése. Ha viszont hétfőig nem születik meg Máté akkor megindítja. Hogy hogyan azt nem tudom, de majd ő biztosan tudja.

Marcsi,

ha a gyermek nem veszít a súlyából hanem gyarapodik akkor a tejecskéd rendben van. Ha csökken akkor kell a tápszer, de gondolom a gyerekorvos ezt felügyeli.

Csibe,

hajrá-hajrá tejecske! :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

No megjöttünk....

Bingii
Státuszvizsgálat minden évben van,az első időkben sűrűbben.Most 3 évesen ez vizelet vizsgálatból,testsúly,hossz mérésből,vérnyomi mérésből és egy ált fizikai vizsgálatból állt. A kiskönyvben találsz róla egy-egy oldalt...amit majd kitölt a gyerekdoki.
Dorka igazán jól viselkedett.:)

Hédi üvöltött. :lol: De tény,hogy felébresztettük legszebb álmából...jól le is pisilt minket.
2800g!!!!Elképesztő!!! :shock: Nagyon örülök neki... Minden oké vele,szépen fejlődik,kicsit száraz a bőre...

Andi!!!Ti is hasonló súllyal születtetek.Hol tartatok most????

Marcsi
Tényleg ne add fel!!! szoptass amikor csak igényli...mi is elég sűrűn szopizunk,mostanában 2 óránként...néha 1... :roll:

Csajok!!
Körkérdés!
Milyen a bcg oltás helye a babáknál????Dokinéni ma furcsálta,hogy még nem látszik semmi Hédinél...szerintem nincs elkésve...még nem vagyunk 3 hetesek se...

Ind
Nagyon aranyos Maja.:)
Vendég

Vikciii
Jajj nagyon drukkolok,hogy magától elinduljon a kicsifiad!!!!
MEgindítás többféle képpen is lehet,ha nem nyilik a méhszáj,akkor tágítókkal,majd burokrepesztés...ált ez a gyakoribb.
Nálam a 2 ujjnyi méhszáj miatt csak repesztés lett volna,de Hédi beelőzte a dokit. :lol: Amugy nem mindegy,hogy nulla fájással a kórházban kell elkezdeni a vajódást vagy esetleg itthon átvészelni az első pár órát... :roll:
Vendég

Köszönjük a gratulákat, drukkokat :lol: :lol:

Olyan boldogok vagyunk :D hát Ő ellene a boldogságunk oka:

Kép
Kép
Kép

Szülésről majd írok, kemény volt de mégis gyönyörű :wink:
Vendég

Panda! Nagyon szép baba! Azért látom, nagy rá a ruhácska, pedig még biztos nem 62-es.

KépKép

KépKép
lnd

Pandi!!!
Gyönyörűséges hajasbaba Dorka!!!!Gratulálok Nektek!!!
És természetesen boldog névnapot.:)
Vendég

Lorcsi: mi is nehezen kakilunk, én nem tudom rá a tutit... Majd írd meg mi volt a kaillával. Nagyon szép Ajsa! De megismertem volna :)

Most alig eszik szegénykém, félek nehogy beteg legyen :(

Panda! De jó, már otthon is vagytok! És Panda bébi is gyönyörű - de ezt mondani se kell itt :)

Marcsi: sztem se adj tápot, szerintem is nő az igénye és most generálja a több tejet!

Gratula a két hónapos babáknak és boldog Dóri napokat!

Betty a kis exkimó bébi is édi, ha jól olvasom, akkor nektek nincsenek hasfájós nyűgős gondjaitok?

Hát nehéz ez az időszak, de nem érzem magam extra fáradtnak, csak ez az örökös készenléti állapot... azért örülök, hogy nem vagyok agyon csapva a fáradságtól.

Ndombi: megértem az anyu hatást, hogy jobb a közelében. Az enyém ugye elment még a nyáron, de mikor haza jöttünk itt volt egy hétig - hát jól tűrtem a hiányát, de mikor most elment nagyon zokogtam. El is hessegetem ha arra gondolok, hogy milyen jó volna ha még ő is itt lakna. Ezerszer jobb lenne anyuval!
konkri

Panda!

Istenem, de dönörű!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! szóhoz se jutok!
Vendég

Sziasztok!
Csak beköszönök...

lnd, marcsi.panda....nagyon szép babáitok van!!! :D Még egyszer gratula!

Mindenkinek köszönöm a 2 hós köszöntést...
Vendég

Ti hogy a fenébe tudtok főzni??? :shock: :shock: :shock:
Nem bírnám! (főleg a sok mosogatást)
Írjátok meg hogy bírjátok!
És akinek több gyereke van az segítség nélkül ugyan úgy látja el a háztartást és a babát, mint rég???
konkri

tényleg a tejetet nem szabad mikroban melegíteni?
konkri

Konkri, majd belejössz, rájössz, hogyan lehet házimunkát végezni és babázni egyszerre. :wink:
Vendég

Hát mi most már nagyjából ugyanúgy vagyunk. Néha van egy kis csúszás altatásnál, ha pont etetnem kell. De kaja mindig időben van, viszont sokszor előfordul, hogy Maja is ott szopizik az asztalnál. Bennél még megtehettem, hogy csak etetés után ebédeltünk a férjemmel, de most, ha Bennek ebédidő van, nem mondhatom, hogy várjon. Már palcsintát is sütöttem neki, mert az a kedvence.
Hozzán sajnos senki nem jött segíteni, anyu még egész nap dolgozik, anyósom meg már nem él. Ő viszont nagyon sokat segített, hiszem, hogy ő küldte a kislányunkat és vigyázott rá eddig.
2. gyereknél gyorsabban visszarázódik az ember, mert muszáj, elsőnél nekem is tovább tartott, bár ő nehezebb eset is volt.

KépKép

KépKép
lnd

:lol: :lol: :lol: :lol: Áh de gyönyörüek ezek a babacák. :D :D :D :D

Mindig átnézek a juniusi topikbol. És olvaslak titeket.
Képeket különösen szeretem.

Jo babázást,és jo egészséget kivánok mindőtöknek!!!!!! :D

Kata&Milán

oszman777

Hát a mosás az megy ezerrel :), a porszívózás is, nagy taki még nem volt azóta és vasalni se vasaltam... :( a főzést egy tál ételell kezdem majd, az uram úgy se rajong a levesekért.

Azt hiszem a szervezésen és átgondoláson van a lényeg.
konkri

Koszi csajok!
Most megetettem,szopizott es egyenlore alszik mint a bunda.Remenlem legalabb 2 oracskat alszik.Hasfajas elmult,megy a kaki puki rendesen.Ha holnap is nyugis lesz akkor nem adok tapot.Nem is enged maga mellol a kis budos.Nelkulem nemnagyon alszik.Igaz igy kipihenem magam,csak a dolgaimat nemtudom vegezni.Apabol konyhatunder,haziasszony lett :lol:
Nem akarnam tapozni.Meglatjuk holnap,meg hat ejjel.

Kép

Kép
marcsitita

na szuper felebredt

Kép

Kép
marcsitita

Lego: már mindent értek:) BCG még nálunk sem látszódik, de nekünk nem furcsálta a doki, úgyhogy nyugi :)

Ind: a Te Majád is nagyon-nagyon édes!!! :)

Pandus: háááát...ééééééééédes, de nagyooooooooon!!!!!!! :)

Olyan jó ilyen sok szép babát látni :)

Konkri: nálam Maja a reggeli szopi után, ami úgy 7-8körül van általában alszik 3-4órát és az elég ahhoz, hogy megfőzzek. Aztán másnap meg mondjuk kitakarítok és nem főzök....én így oldom meg.

bingii

Bingii: hát ez az, Marcell a reggeli szopi után alig enged elkészülni és ő reggel és dél között eszik még egyszer.... ő sose alszik 3 órát! :( kész időzített bomba és persze én sose akkor készülök nagy pihire, munkára, mikor ő úgy alszik, hogy lehetne. :(
konkri

Konkri: igen, úgy nehéz ha nem alszik a gyerök és foglalkoztatja a mamáját de vhogy csak kitolódik majd nála is kajaidő és hagyni fog:)

bingii

Sziasztok!

A segítségeteket akarom kérni,mint mindig.3 hetes a babám,rengeteg tejem volt,de most alig van 40 a két mellemben.
Hétfőn szoltam a védőnőnek,azt mondta ez szokott lenni,pár nap,és beáll a dolog.De nem ugy látom,sajnos,előrelátóan kértünk tápszert a dokitól.Eszek homeos bogyót,iszok serkentő teát,de eddig semmi hatásuk.
Este 40-et evett,be is ájult,mert szívja szegény annyira,elfárad.Olyan csendes volt egész nap,nem ilyen szokott lenni.
Sajnos nálunk átjáróház van,anyósék,anyukám,legszívesebben azt mondanám hogy menjenek el,de nem tehetem,pedig tudom,vagyis gondolom hogy ez az oka annak,hogy most nincs tejem,mert stresszelem magam miattuk.Nem tudok a babámra figyelni teljesen.Anyukám csak babázni akar,anyosom meg mindent ráol,pakol.......

teljesen kétségbe vagyok esve.Bocsánat,hogy így kijött belőlem,de nem bírom,a férjem meg csak hallgat.......

Kép
csiperke

Panda: nagyon gyönyörű Dorka! Gratulálok!

Vikci: most hol is tartasz pontosan? vonalzód szerint már megérkezett Máté :o

Csiperke: tedd mellre sokat, sokat és sokat. Én is ezt csinálom. Tény, hogy össze-vissza eszik és alszik és én is, de olyan hamar felnő, meglásd és többé nem lesz szüksége anyatejre meg szopiélményre.

Marcsi: ha sír akkor csatlakoztasd a ciccedre és slussz. Nekem pl 6-7-ig folyamatosan rajta volt szinte (10 percet adtam magamnak a vacsira, addig sirt kicsit).

És tényleg úgy néz ki, hogy műxik ez a sokat szopizik a bébi, nő a tejhozam elmélet mert mintha javulnék hozamban!

És végre van hiteles hizásunk nekünk is, 6 nap alatt 170 gr! Juhhé! Most vagyunk 4000gr-ok, még 10 dkg kell a születési súlyhoz, védőnénim boldog lesz.

Csiperke: anyukádnak mondd meg, hogy ha szeret téged akkor jöjjön kevesebbet. Amúgy 5-6 hétig sztem nem túl jó ha sokat van másnál az újszülött mint anyánál meg apánál. Én nem engedem, bevallom és azt sem, hogy más fürdesse. Az első pár hét nagyon törékeny és nehéz a babáknak az átállás. Semmi másra nincsen szükségük csak a biztonságra, azt meg anyától lehet kapni ilyenkor, nagyiktól nem.

Sztem legyetek kicsit önzők, mert a gyereketekről van szó, a felnőttek meg majd megoldják a lelki gondjaikat. Rám is haragszik anyósom, látom rajta. Pont nem érdekel, pedig szeretjük egymást, de a gyerekem fontosabb mint a vele való totális békességem.

Kép
Kép
normajeane

Ildi: nagyon szépek a bébik!!

Kép
Kép
normajeane

Lányos anyukák!

Majusnak mintha pici hámlás lenne a punciján...ti találkoztatok már ilyennel? Na és ti mennyire meritek kitörölni? Doki mondta, hogy kenjem neogranormonnal, mert kicsit piros volt neki és , hogy az nem árt ha belemegy, de most meg eléggé tele van szerintem krémmel...igaz a kórházban is ilyen volt, akkor ugye még a magzatmáztól, de gondolom az már nem lehet....én annyira nem merem ott megfürdetni és "belenyúlni"...vagy nyugodtan tegyem??

bingii

Sziasztok, ide kuldtek az elet a veteles utan babasai hogy Ti tudtok nekem segiteni abban hogy milyen a koktel receptje, meg 2 napom van a kiirt datumig es ugy gondoltam hogy kiprobalom lesz ami lesz de nem tudom mibol all!
Koszonom elore is hogy segitetek!

U.i: Nagyon nagyon szepek a babak!!!

Kép

Kép
cirkuszka

Egy kérdés: kinek volt olyan, hogy a doki megvizsgálta és elkezdett vérezgetni? Már nem emlékszem. Mert nem tudom , hogy fájt-e meg mikor indultak el a rendszeres görcsök stb.... Bár a hétfői vizsgálat az fájt. Előre is köszönöm a részletezést. Remélem nem baj, hogy ilyet kérek tőletek. Tudom így is van elég bajotok.

Lego,

köszönöm a drukkokat. És, hogy leírtad a beindítási formákat. Van még a zselé is amit felraknak és az csinál valamit vagyis beindítja a dolgokat. Nem mondott a doki nekem semmit, hogy melyiket szeretné. Az tuti, hogy pénteken nagyon felfogja helyezni a két újját. Lehet, hogy úgy megvizsgál, hogy vérezni fogok. Majd meglátjuk. Én is így terveztem, hogy az 5-10 perces fájásoknál szeretnék majd elindulni a koriba. Végig az egész terhességem alatt így képzeltem el. Nagyot csalódnék ha nem így lenne.
Mégegyszer köszönöm a bíztatást.

Norma,

igen . hétfőre voltam kiírva. És most ugye szerda van. Így 40+2-nél járok. Remélem hamarosan itt lesz velem a kis Matykó.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Cirkuszka,

a gyömbéres ami nekem nem hatott és látod már tlhordásban vagyok. Az 1 narancs+1 grapefruit+1 ek. gyömbér. Össze és le.
A ricinusos az keményebb. Mindjárt megkeresem a receptjét.
Abban van 1 rész ricinus+1 rész pálinka+1 rész nari lé. Összesen 1 deci legyen az egész. De ez állítólag durva.
Várj mindjárt bemásolom ide azt a hozzászólást.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok! Bocs, hogy csak úgy írok, de szoktalak olvasgatni titeket, mivel én is mostanságra várom a babámat!
Látom sokan aggódnak a beindulás-beindítás miatt. Nektek nem javasolták a bábakóktélokat? Nekem tegnap mondta a szülésznőm. 2féle van: 1. Kifacsartok egy narancsot és egy grépfrútot és hozzá kevertek 1 evőkanál reszelt gyömbért, elég erős. A 2.hatásosabb: 1 egység ricinusolaj, 1 egység pálnika vagy vodka és 1 egység narancs- vagy baracklé, úgy hogy az egész 1dl legyenEzek talán jobbak, mint ha az orvos mű dogokkal indítja bes csak akkor indul be a szülés, ha valóban itt az ideje. Nagyjából 4/6 óra alatt fejti ki hatását, tehát lehet kalkulálni is, ki mikor szeretne szülni. És ne lepődjön meg senki, hasmenést is okoz, lényegében az indítja be a szülést
Panda! Mi volt ctg-n? Milyenerősek az összehúzodások? nekem tegnap 2 percenként 90esek voltak, de állítólag még így is elhúzodhat akár 1 hétig is.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Cirkuszka ez volt amit mondtam.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vikci,

nekem vérzett egy picit,de azt mondta a doki,hogy ez semmi,ne aggódjak.Megbízom benne,tényleg semmi nem volt.

Nekem indították.Egyébként a fájáserősség tök egyéni,attól függ a szervezeted hogy reagál.

Zselét raktak fel és vártak,hogy érlelje a méhszájat.2órán belül kéne indulnia.nekem éjszakára érlelte be,akkor keződtek a fájások.nekem a ctg szerint miután beindult se mutatott többet 60-nál(volt egy extrém 100 -as) és attól tágultam,de fájt is.

Nem is akarták elhinni a nővérek hogy fáj,de mivel a dokimmal 8-kor volt reggel randim a 2.érlelésre ezért lent hagytak.fél 6 -kor.

Nekem volt igzam mert 8-ra2 ujjnyi voltam.
ndombi

Szisztok!
Bingii, nekem azt mondta a doki, ha zavar, akkor mossam ki a puncuját, de nem szükséges. Viszont a kórházben szeritnem telenyomták púderrel, vagy krémmel, és én úgy láttam, kezd neki túrósodni. Fürdésnél, egy popsitörlővel kitöröltem amennyire tudtam, aztán kimostam. Engem is zavarna, ha az enyém ilyen lenne, gondoltam neki sem lehet jó.
A tejcim egész jól visszajött, sokszor kibírja Szaffi a 3 órákat. És volt végre egy nyugis éjszakánk, este fél kilenctől aludtunk fél 3-ig. Akkor szopiztunk, meg popsit mostunk(nem tudom, de az én kislányom éjszaka ürít), és reggel 6-ig megint aludtunk. Igaz 7-kor vissaz kellett tennem cicire, mert nem tudott aludni, csak nyüglődött, de most alukál megint. Egész nyugodt baba.
Nekem egyenlőre a férjem segít, ketten főzőcskézünk, felváltva mosogatunk, hát a pórszívót még nem vettük elő...

Kép
Kép
Kép
csibe76

Koszonom Vikci!
Azt hiszem kiprobalom, meglatjuk mi lesz!
Remelem a Kismanod hamarosan kibujik! Sok sikert a szuleshez!

Kép

Kép
cirkuszka

Sziasztok

Panda nagyon gyönyörű a kislányod, mégegyszer gratulálok hozzá.

Lego igen hasonló súllyal születtek a babáink. Mi 2400 gr-al születtünk, és a kórházból 2200 gr-al jöttünk haza. A mai mérésem alapján (én mérek minden étkezést, és minden másnap lemázsálom) 2600 gr-ok vagyunk, és ma jöttünk haza 3 hete. Ti mekkora súllyal jöttetek haza a kórházból. Egyébként gratulálok ehhez a szép súlyhoz. Ezt hogyan sikerült ilyen rövid idő alatt ezt elérnetek? Ha jól emlékszem még a múlt héten írtad, hogy elértétek a 2500 gr-ot, most meg már 2800 gr-ak vagyok. 1 hét alatt nem semmi 300 gr-ot hízni.

Még egy kérdés, láttam valaki ugyanabban a helyzetben van mint én, mert én a múlt héten már azt hittem, hogy vége a vérzésnek, erre vasárnap óta elkezdem rendesen vérezni. Ez szerintetek normális, vagy fel kellene hívnom a dokit.

Kép
andi1975

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?