Új privát üzeneted érkezett!

Sziiija Kincs! :)

Nekünk 27 hetesen csak babakocsink volt! :lol:
Úgyhogy semmiről se vagytok lekésve. :D

Tudod, ahogy én figyelgetem a topikokon, két féle csapat van.

1., akik idejében elkezdik a gyűjtögetést és a 30-32ik hétre már készen vannak szinte mindennel.

2., akik csak nézelődnek, aztán valamikor a 32 - ik hét körül jön egy pánik roham és akkor kezdenek el gyűjtögetni. (ez vagyok én és a párom)

Van még egy fajta, aki szinte mindent utolsó pillanatra hagy, de ezek csak kevesen vannak és igazából a szabályt erősítik. :lol: (a topikolók között igazából ilyennel nem is találkoztam :lol: )

Lányok, én ma egész nap a gép mellett dekkolok. Dolgozom, de azért vagyok.
ÍROGASSATOK!!! Kép

44 nap
Vendég
 


sziasztok, a múltkor volt etetőszékről szó. én ezt találtam,tök szimpi, háttámla dönthető, 3 emeletre lehet állítani, lábtámla 3 pozicióban, dupla etetőasztala van és levehető, és most akciós 29900 Ft.Szerintetek milyen?Mert ha jó, lehet megvesszük majd későbbiekre vagy inkább nem kell dönthető etetőszék?

http://www.babyplanet.hu/index.php?pg=m ... 0506380360
Vendég
 


Lafi!

Ez nagyon jól néz ki! :D

De részemről ennyi, mert nem értek hozzá. :? :lol:
Vendég
 

 
 

Jó reggelt!

Kincs: köszönjük, jól vagyunk.

Kavicska: Te meg dolgozol? Nana... Csak óvatosan ;)

Monácska: Kitartás ;)
Pocak kép lesz, rá kéne szánnom magamat, meg rávennem az uramat... És még rímel is :D

Csakegy: Hajrá met!! ;)

A filmről én is lemaradtam, belefeledkeztem a teendőimbe :oops: Remélem hamarosan letölthető lesz... :roll: Kíváncsi vagyok ;)

Jövő héten el kellene mennem védőnőhöz... Tuti híztam pár kilót az elmúlt hónapban. (Ami annyira nem lehet gáz, mert amúgy sem vagyok egy nagy darab, viszont mindenki attól parázik körülöttem, hogy ne hízzon sokat... Érdekes ez, miért van ez a hízástól való félelem ennyire belénk égve?)
Kavics, Te 7-8kiló plussznál tartasz? Basszus, de jó lenne ha nekem is sikerülne ezt elérni 32-33. hétre... Most +3-4 körül lehetek diéta nélkül, inkább csak sok gyümit eszem, bár igazán még nem vagyok kívánós...
Hú, tényleg most már szívhangot is hallgatunk :) De jó lesz... :)

Ma reggel éreztem, hogy Bence rendezkedik... Ránéztem a pocakomra és láttam, hogy egy helyen nagyon kidudorodik ;) Megtapogattam és szerintem a kis fejecskéje volt, kb egy kisebb narancs méretű kemény valami volt :D Szaladtam apának megmutatni... :) Szégyenlős lehet (vagy kényelmetlen volt neki), mert utána átpozícionálta magát :D Nagyon jó volt ezt érezni először. Valahogy ilyenkor tudatosul az emberben mégjobban, hogy egy élet növekszik ott bent ;) Hasonlóan meg voltam hatódva, mint ahogyan Kavicska a babaruhák teregetése közben lehetett :)

No, el. Talán rá tudom venni az uram egy sétára. :roll:

Kép

Kép
bettica
 
 


Bettica!

Én a Zandi PCOS ditéta alapjait tartom.
Tehát: 3 óránként evés és a gyors/ lassú CHok arányára figyelek.
De nincs gr-ra meghatározva. Szóval annyit eszem amennyit! :lol:
Bár tény és való, hogy időnként lecsekkolom a VC mat, de szerencsére nagyon kevés kaja van, ami megdobja.

21 hetesen nekem sem volt plusz kilóm (addig ment a 160gros diéta). Be is voltam tojva nagyon, hogy ez nem lesz így jó. De azóta gyarapszom. :lol: :lol: (mert azóta nem mérem a grkat! ) De a cukrom nem dobja meg nagyobb adag CH sem! A diabos főorvos nem is könyvelt el GDMnak. De úgy tűnik igaza volt. :D

Én a 24 -ik héttől kezdtem "kívánós" lenni. "úgy ennék valami finomat" érzés. :lol: :lol: :lol:
Asszem innen is indult a súlybeli gyarapodás. :lol: De én nyitott vagyok 12-15 kgra. A védőnő és doki szerint ennyi jöhet! :lol:


Hogy mi ez a hisztéria a kilókkal kapcsolatban???
Megmondom őszintén engem is idegesít.

először is, bárhova megyek szinte mindenhol ez az első kérdés: hány kilót híztál?
Mintha ez lenne a terhességben a legfontosabb dolog.
Én úgy vagyok vele, hogy aki megkérdi annak azért sem mondom meg! :lol: :lol: (ez alól kivétel a védőnő. a dokit nem érdekli, ő szemre mér! :lol: :lol: és a topik. itt nincs tabu :lol: )
Ha meg nem mondom meg, akkor megy a találgatás! :shock:
Elég idegesítő! :lol: :lol:

Szóval van egy pár elméletem. De ez csak a normális terhesekre vonatkozik! Terhességi diab, vagy magasvérnyomásos, toxikózisos, ágyhoz kötött stb. kismamákra egyáltalán nem vonatkozik.
Egy problémás terhesség nagyon nehéz dolog. FŐleg a kismamának, de dokiknak sem könnyű.

Szóval:

1., vannak nők akik azzal hogy teherbe estek abban a tévhitben vannak, hogy kettő helyett esznek és indul a zaba. ezt hibának tartom, de ez az én véleményem:) Mert sem a nőnek, sem a GYEREKNEk nem jó!!!

2., vannak dokik és védőnők, akik csak a kilók miatt basztatják a szegény ember lányát. Persze értem én, hogy féltik a diabtól, meg a magas vérnyomástól, meg nem jó a szerevezetnek, ha túl sok kilót szed fel terhesség során, de sajnos vannak olyan védőnők, akik nem veszik figyelembe, hogy ki hány kilóról indult és aszerint tartsák soknak, vagy kevésnek a kilókat!
És sokan úgy mennek védőnőhöz, hogy már be vannak tojva, hogy megint lecseszik őket! :? Ez is egy rossz hozzáállás.

3., vannak nő tipúsok, akik kurvára félnek minden felesleges kilótól. És borzasztó traumaként élik meg a terhesség alatti gyarapodást! Aztán ha megszültek akkor azonnal vissza akarnak fogyni.
Na ez a hiú picsa kategória, és amondója vagyok, hogy aki így érez, ne vállaljon gyereket! Ez is az én véleméynem! :lol:

Senki ne várja el magától, hogy szülés után 6 hétre teljesen visszanyeri eredeti alakját. Mert azért ez messze nem így müködik. :lol:

4., a média: nagyon nagy szerepe van és felelősége! Viszont időnként túllihegik az egészet, mert egyébről nem szól a történet, hogy X.Y. "sztár" ennyi idő alatt fogyott vissza, vagy ennyit-annyit hízott. És a sok kismamaának ez a mérce! :evil:

Nos, én amondója vagyok, hogy a súlygyarapodás egyénfüggő és minden kismama más.

Mert lehet, hogy van két nő 21-es BMI-vel, de az egyik 180 cm és a másik 160 cm. Ez sem mindegy. Mert a gyerek mérete sem biztos hogy hasonló lesz! Ahogy Csakegy is mondta. Ne akarjanak egy pici nőbe 3,7-es gyereket belediktálni! :lol: :lol:

Szóval a titok az étkezésben van: mértékletesség!

És a másik titok: egy jó védőnő és doki, aki nem a standardokat veszi figyelmbe, hanem az egyént!

És akkor nincs fölösleges paráztatás és basztatás.

Ez az én véleményem. :wink:

Mégyszer mondom: a komplikációkkal tartkított terhességek és kismamák ez alól kivételek. Vagyis az én véleményem nem vonatkozik rájuk.
Vendég
 


Kavics: Egyetértek veled. Mondjuk nekem szerencsére csak az utóbbi 1 évben kellett odafigyelnem, hogy fogyjak egy kicsit, de a súly megtartása már annyira nem jelent problémát. A BMI-m a terheség elején 22,7 volt, tehát tök normális volt. Most ez alapján mondja meg nekem valaki, hogy akkor mennyit hízhatok. :roll: Anyám pl. annak idején is vasággyal 45kg volt és 155cm, ő amikor terhes volt, akkor mindössze 10-12kg-t szedett fel. Én 165cm és 62kg voltam az elején, most 65-66 körül vagyok mindenféle diéta nélkül. És tudod mi idegesít? A párom állandóan mosolyogva néz rám, ha megeszem egy túrórudit vagy vacsi után ennék még valamit... Vagyis ő is úgy gondolja, hogy ne hízzak, mert az nem ó, vigyázzak a súlyomra nagyon. Pedig most még nem is igazán eszem, mert egyszerre csak keveset tudok megenni (gondolom már a gyomromat is kezdi nyomni a kicsi), tehát kénytelen vagyok többször keveset enni. Most hogy magyarázzam el neki, hogy kell hízni azért, mert a gyerek is nő és a szopihoz a tartalékok is kezdenek feljönni. Emiatt kezdek besokallni...

Bocsánat a kibukásomért, csak ez mostanában nagyon idegesít... :(

No, csináltam pocak fotót :oops:

Íme az eredmény:

21+4
Kép

Kép

Kép
bettica
 
 


majd visszaolvasok.....
lafi, babyoutlet.hu
17ért van tuti. 26 helyett.....

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Hali

Kavics egyetértek a pontjaiddal :)

Bettica szép Bence lak!!
és nincs +kilód :wink:

Itt a cik amit a napokban olvastam,mikor Lecsónak írtam erre gondoltam.. sokszor feleslegesen paráztatnak kismamikat,hol ezért hol azért. http://hetilap.hetek.hu/index.php?cikk=67404
Vendég
 


Bettica!

Nagyon csinos ám a pocid! :D Gömbölyödsz!

Szerintem 10-12 kiló simán rád mehet! :lol: De én jóindulatú vagyok! Mehet több is! :lol: :lol: :lol:
Szóval többször enni keveset! Ez a titok. És ehetsz túrórudit is, ha kívánod! :) És bármit, csak mértékkel! :) Ennyi! :)

A pároddal kapcsolatban...
Hát nehéz ügy! Jó én megértem, hogy félt, meg minden!
De ülj le vele egyszer és próbáld elmagyarázni, hogy TE vékonyan indítottál.
A terhesség végére: lesz kb:
- 2 literrel több véred (az több mint két kilo)
- a gyerek: 3 kg felett
- placenta: 0,5 kg legalább
- magzatvíz: 0,5 kg.
- mellek mérete, állaga változik súlyosabb lesz
- méhed, megnő az izmok megvastagodnak, tele van vérrel
- plusz a szervezet még vizet is visszatart!
És még nem beszéltünk egy deka zsírról sem!!!

Szóval magyarázd el a párodnak okosan, tudományosan, hogy mivel te átlagos testalkatú vagy, sőt vékonynak is modható és szerencsére egészséges és nincs szükséged kőkemény diétára, ezért neked gyarapodni kell kilóban!!!
Részben, mert készül a szerevezet a babára, részben szoptatásra, részben a baba is növekszik és neked nem célszerű terhesen fogyni! Plusz, jól akarod magad érezni magad a bőrödben és nem szeretnéd, ha ilyen kommetárokkal jönne!!! Mert nem esik neked jól!
És nyugodjon meg, hogy te vagy annyira józan gondolkodású nő, hogy te sem szeretnél "kórosan elhízni" és óriás bébit sem áll szándékodba szülni!! :lol:
Szóval valami ilyesmit érdemes elmondani!

Ami a gyomor űrtartalmát illeti, az csak csökkeni fog! :lol: Ahogy nő a gyerek egyre kevesebb hely marad a kajának. Muszáj lesz sokszor keveset enned! :lol:

Egyébként ezt én is végigzongoráztam a páromnak. Hogy kb mi mennyi a szervezetemben, ami a babával kapcsolatos. Plusz ő is látja, hogy megválogatom, hogy mit eszem.

Sosem kérdi mennyit gyarapodtam.- Én szoktam neki mondani keddenként amikor mérlegre állok! :lol:
Már röhögi hogy 70 fölé mentem.

Merre vagytok csajok????
Vendég
 


Hízással nem nagyon kell foglalkozni,genetikailag jól be van kódolva. :lol:

Én pl. mindkért lánnyal uannyit híztam,csak a kiinduló súly volt más.Az meg azért elgondolkodtató,hogy a kisfiunkkal 20 hetesene még hasam sem volt.Olyannyira nem látszott,hogy melltartóra bugyira vetkőzve a kolléganőimnek még csak a fejében sem fordult meg,hogy babát várunk. :roll:

Pocakok gyönyürűek!!!!!!!!!!!!!!

KépKép

KépKép
okr
 
 


Vendég
 


Akkor még mindig én... :roll:

Holnap szülésfelkészítő... hát kíváncsi vagyok! Elég érdekeseket mesélnek róla! :roll:

Emberestől megyünk! :lol: :lol: Testületileg felvonul a család! :lol: :lol:

És semmi jó a TVben.
A fene vinné el.

Mingyá beteszem a Büszkesé és balítéletet (1995-ös).

Nem mintha nem láttam volna 1000 szer!

Ja persze, egyedül vagyok itthon. :roll: Ha eddig esetleg nem jött volna bárki is rá! :lol: :lol:
Vendég
 


bettica, tök szép a pocakod!!!!!de tényleg!!

hízás: engem végibazsogatott a dokim. úgy,hogy nem is ismerte az alkatomat....pedig tökre mértékletesen ettem egész terhesség alatt. emlékszem egyik hónapban nem híztam semmit. akkor nagyon féltem a leb...tól....azt mondta ez a jó..... :?
hát, bezteg szoptatás alatt híztam. más meg fogy. én nem . anyukám is hízott.
és kavicsnak igaza van. mértékletesség....

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Sziasztok!

Régen jártam erre, a kismanóm nem ad egy szabad percet sem az anyukájának..

Monácska: ugyanígy voltam én is, szinte fulladtam, 130-140 pulzusom volt, és szinte pánikrohamaim voltak az utolsó 3 hónapban. A dokim elküldött egy Holter EKG-ra (24 órás ekg), és állítólag sinus tachycardiám volt, ami terhesség miatt jött ki, és megállapították hogy nem kell gyógyszer, szülhetek természetes módon is. De legalább megnyugodtam. Úgyhogy ha gondolod, szólj a dokidnak, és mérlegeli hogy mit kell tenni. Ja, és nagyon szép a pocakod!

Gyönyörűek a gyerekek, pocakok!! Úgy hiányzik a terhességi időszak! Olyan jó volt várni, gyűjtögetni!!

Most meg tiszta depi vagyok azt hiszem... Gyerek továbbra sem alszik, kaja után max 20 percet tud aludni, utána felkel, és hol ordít, hol csak sírdogál a köv. etetésig. Éjszaka sem alszik, 5 napja pl. félóránként kel. Nem sír, csak nyöszörög meg szinte dobálja magát, vergődik... Eljutottunk odáig, hogy mostmár rajtam sem alszik..Most már pedig nem is mindig fáj a hasa (legalább is szerintem). Kivizsgálás történt, minden lelete negatív, nem tejcukorérzékeny, jó a vizelet tenyésztés, hasi uh... Minden gyógyszert kipróbáltunk: infacol, espumisan, sab simplex, gyógyszertári kanalas, édeskömény tea.... semmi sem jó....

A dokinőnk tanácstalan... Most azt mondta hogy próbáljuk ki hogy a tápszeréhez keverjünk 1 kiskanál sinlac-ot, hátha segít. Ha egy hét alatt ez sem segít, irány a gastroenterológus.
Ja egyébként voltunk Dévény tornán is, a gyógytornász szerint feszesek az izmai, de a torna nem segít a hasfájásán. Holnap megyünk neurológushoz a hipertóniás izomzata miatt....

Bocs hogy ilyen panaszáradattal jövök, és ilyen hosszú lett, de van esetleg még valami tippetek? Vagy törődjek bele, és hátha elmúlik a 3. hónap után?
Ja és szerintetek nem lehet hogy a ringatáshoz szokott hozzá, és azért nem tud aludni? Próbálta valaki a suttogó féle felvesz-letesz módszert? Meddig bírtátok? Én 1,5 óra után feladtam... Pedig hullafáradt a gyerek, reggelre tiszta karikásak a kis szemei...

Egyébként meg ha jó kedve van, nem lehet betelni vele, egy mosolya mindenért kárpótol:
Kép Eszter
[img]
http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 2.5946.jpg[/img]
Kép
Vendég
 


Hú Kavics, köszi. Ez jól esett, már kezdtem azt hinni, hogy velem van a baj... :roll:

Dimet: Ezek szerint némelyik doki is meg van zavarodva... :roll: Tényleg kritérium lehetne, hogy minden terhesekkel foglalkozó ember csak úgy tölthesse be állását, hogy már szült. Akkor lenne némi fogalma a dolgokról és nem csak a tankönyvekben leírt száraz dolog járna az agyukban. :twisted: Bár pasiknál ez igen nehéz megoldani... :lol:

Koriági: Hihetetlenül szép ez a gyerek ;) Nagyon szép a mosolya! :lol: Sajnos és nem tudok neked segíteni :(

Kép

Kép
bettica
 
 


Sziasztok!

Koriági!
Hasfájás ellen a házidokim javasolta,az ő gyerekeinél bevált :
WOODWARD'S GRIPE WATER. eSETLEG hasmasszázs?
Én próbáltam a suttogó módszert, nálunk bevált,de nem szabad feladni,sajna sokáig tart a gyereket leszoktatni az általunk hozzászoktatott dolgokhoz.

Ja, és mégegy fontos:én Espumisant adtam a gyereknek sokáig, és nem tudtam elképzelni, miért sír sokat,aztán rájöttem,ill. másnál is olvastam, ha elhagyta a hasfájás elleni szert, elmúltak a sírások, mert néha az is okozhat gondot.
ezoterike
 
 


koriági!

szegénykém! én se sokat aludtam az elején, de azért ennél többet....

a felvesz-letesz módszer sztem jó. nekünk nagyjából bejön.
a lényeg, hogy légy ott a gyerekkel, nyugtasd meg (ez nem mindig jelent felvevést. nálunk pl kézfogás is), de ragaszkodj a te elképzelésedhez.

de figyelj csak!!!!!!!!!! ha a gyerek ennyire nem alszik, ott valami baj van. sztem akkor most ne neveld még, hanem ezt kellene kideríteni. a gyerek tuti azért sir, mert fáradt. nagyjából annyit kéne fent lennie, amennyit ő alszik. valami zavarhatja, nem tudom.
(fájdalom, meleg, hideg, betegség, szomjúság, zaj, akármi) mi panelaban laktunk, és nagyon zavarták a zajok, meg lezárt fűtéssel volt 25 fok, sztem ez is sok volt.

sztem most bárhogy alszik, jó. ha ringatással elalszik, aludjon, aztán ha alszik jobban, meg egy kicsit nagyobb még nevelheted eleget....
cumit próbáltál?
szopizik még néha?
tápit kap? milyet?
lehet, hogy tápit kéne váltani? (azt is ki kell kisérletezni melyiket birja)

mekkora baba?

mindenesetre ne törődj bele, mert biztos valami baja van a babónak!
magadra kötni próbáltad?

szió! sok energiát küldök! :D

Kép

Kép
csillagfény
 
 


Sziasztok :)


remélem Norka többször látogat erre az oldalra :wink:
Szertenék gratuláni a szombati Babavilágos szereplésetekhez :)
Bogi nagyon nagy és gyönyörű!!!!!

További szép napot
:wink: 8)

KépKép
napszemcsi
 
 


Köszi lányok a tippeket!
Ezo: hasmasszázst csinálom, meg tornázni is járunk, mindig sok pukit ereszt el, de mégsem könnyebbül meg. Ezt a gyógyit meg még kipróbáljuk, hátha pont ez lesz a nyerő!

Csillagfény: ugyanígy érzem én is, hogy valami baja van a gyereknek, de a családban mindenki lehurrog hogy már megint kitalálok valami betegséget a gyerekemnek! (annak idején azt hitték hogy a pcos-t is bebeszélem magamnak, és hipochonder vagyok!) Meg mindenki ezt mondja: "így nőnek fel" nahát köszi, de azért mégsem normális hogy se este se nappal nem alszik!

Most éppen rajtam alszik, egyébként vettünk hordozókendőt de nem szereti, meg van kengurunk is, tudom még kicsike hozzá, de nem szereti azt sem.
Egyébként panelben lakunk mi is, de folyamatosan szellőztetek hogy 23 fok legyen a lakásban. Ezenkívül éjszaka párásítunk is egy kicsit hogy ne legyen száraz a levegő. Zaj az sajna van, körúton lakunk... De az az igazság hogy anyósoméknál csend van, és ott is ezt csinálja.
Cumizik, és tejem már alig van a sok nemevéstől, idegeskedéstől, nemalvástól. Aptamil HA PREV tápit kap. Azért még minden etetés előtt kap cicit, és amikor már nem jön semmi, kapja a tápit. Most 5400 g, és 160 ml-t eszik 5-ször egy nap, általában 4 óránként. Éjszaka már nem kér enni, hiába kínálom meg. Etetések között itatom, vagy bébivizet vagy édeskömény teát kap.
Egyébként most megnéztem a babavilág adást, és megütötte a fülemet valami: antibiotikumok után pici babáknál előfordul haspuffadás, hasfájás. Namármost Eszter megszületése után a CRP-je 13-as lett és kapott 3 napig antibiotikumot. Úgyhogy most ezen az úton megyek tovább. A baj csak az hogy a műsorban nem mondták a gyógyszer nevét ami a bélflórát helyreállítja, úgyhogy nyomozok. Esetleg nem tudjátok véletlenül melyik az?

Norka! gyönyörű kislány Bogi! Nagyon szépek voltatok és ügyesek a műsorban! Gratulálok!
Vendég
 


Koriági!

Ami a bélflórát helyreállítja:
NORMAFLORE Mi úgy szedtük, hogy reggel és este fél-fél ampulla.Nem kell feloldani semmiben,simán adtam én is.Én vagy 20 ampullát adtam a gyereknek, gyerekdoki azt monta ezzel kárt nem csinálok, ha mind a
20 ampullát neki adom.(mi hasmenésre szedtük,antibiotikum mellé)

Még a hasfájáshoz:Mikor kórházban voltunk a szívritm. miatt,ott volt egy baba, neki is állandóan fájt a hasa, és kiderült azért, mert az etetések közt is kapott mindig valamit inni, ezért soha nem tudott megnyugodni a pici gyomra, és ezért fájt neki.(gyerekorvosom anno azt mondta, hogy az édesköménnyel vigyázni kell, mert ő nem is javasolja, mert ha nem találja el valaki a pontos higítást, hasfájást okoz,szerintem édesköményt ne adj neki!!!!!)
ezoterike
 
 


ja,és még egy bélflóra helyreállító:PROTEXIN RESTORE
Ez asszem tasakos formában van, és fel kell oldani valamiben,vízben, anyatejben stb.
ezoterike
 
 


Koriági!

Az édesköménytől nálunk is rosszabb volt a helyzet, mint előtte! (Mi a Babamosoly teát próbáltuk, hát minden volt tőle csak babamosoly nem! :evil: )
A gyógyszertári kanalastól meg aztán pláne! :evil:

Normaflore, Protexin nagyon jó! Célszerű tartani belőle készleten, mert nálunk a vírusos hasmenések után is jó szolgálatott tett.
A Protexim drágább, de abban többféle baci és az a bizonyos prebiotikum (bacikaja oligoszacharid) is benne van.

Refluxra vizsgálták? Sokat bukik?
Mert ez is okozhat nyűgösséget, ha marja a gyomorsav a nyelőcsövét.
Ez esetben a Sinlacot egészen sűrű, pépesre keverd és kaja előtt külön, egy kiskanálból add neki v. az Infacol cseppentőjével.

Az Infacolt, Espumisant hogyan adtad neki? Mert sokan szopi végén adják, de olyankor már nem sokat ér, mindig szopi előtt kell beadni, h. rögtön összeolvaszthassa a sok kis buborékot, amint a baba benyeli őket a tejjel v. tápival!

Nálunk a böfiztetés volt a mumus, ha én böfiztettem, akkor mindig hiszti volt, aztán apa a nap végén végtelen türelemmel kiimádkozta belőle a buborékokat, amiket nekem nem sikerült. Volt, h. 3/4 órán keresztül hurcolta a vállán, de a ded akkorákat böfögött, mint az öcsém és onnantól nyugisabb volt. Szóval az is lehet, h. ez a gond.
Próbáljátok meg esetleg ferdén feltámasztva fektetni pl. félbehajtott szopispárnán, babapihenőszékben. Hátha segít!
Neten láttam "büfipad" néven egy habszivacs alkalmatosságot. Esetleg nézz utána!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


mi is próbáltunk mindnet. aztán feladtam. nem adtam semmit. és abbbamaradt minden. de zsuzs akkor volt 7-8 hetes és szerintme elmúlt a krtitikus időszak.
és ági, hadd alaudjon rajtad, ha úgy te is alszol. zsuzsi rajtam aludt vagy 8-9 hetes koráig. volt amikor mellettünk. aztán piff-puff a kiságyában. szerintme csak tej és táp. nem kell neki más. főleg, ha párásítatok is. szerintme nem igényel vizet.legalábbis zsuzsinak csak most kezdtem el adni, pedig eddig is tápos is volt.

normaflore és tsai meg jók. és eleve ajánlatos antibiotikumnál.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Szió!

Bettica!
Apám de csini pocid van. Gina nagyon irigy!

Súly: én nagyon sokkal indítottam ( sajna a 2. lombik után elszaladt velem a ló). Most +6,5 kg-nál tartok, amit sokallok. Itt nincs védőnő. A doki meg azt mondja ez a 6,5 kg oké. Szerintetek? Egyébként én kb ugyanúgy eszem mint előtte, csak többet bűnözök (heti 2x is). Nem diétázom, mert butus vagyok asszem. …. Véleményetek????

Nevünk is van már :) ( Rambóka: Gergő nekem tetszik :) )

Terhességi csíkok????? Nálam mintha jelentkezne 1-2. Padig krémezem, stb … :( Genetika?

Koriági!
Eszter csodaszép baba!

Norka!
Bogi de édes…ó de rég láttam. Csinik vagytok! :)

Puszi mindenkinek!

Gina
Vendég
 


Lilla fogas baba lett :)))) Tök büszke rá :) Amikor megkérdezem, hol van a foga akkor kinyomja a száját a nyelvével és kajálásnál is egyértelműen a fogára gyömöszöli a kaját :)

Ja. Nem harap, meg se próbált harapni hála a jó égnek. Reggelenként mindig csekkolom a száját hátha... és ma reggel ott volt a fogacska :) Kezdődhet a fogmosósdi...

(a mai produkciója: az arca elé teszi a tányért aztán hirtelen leveszi onnan és várja a reakciót és a kukcsolást... ja, és már simán leveszi a lapos hűtőmágnes cicát és tartozékait a frigóról és utána szépen egyenként vissza is rakja a mágneseket :) Egyre jobban élvezzük a babázást :)))) Várom mi lesz a következő produkció :))

Visszaolvasás nuku, háztartási robot lettem... tegnap teljesen rendberaktam a teraszt, ma meg vagy 8* fordultam a kiganézott szeméttel... ELEGEM VAN!!!!! Szó szerint egész nap csak rohangálok... most is mennem kéne porszívózni (előszoba csupa por hála a lomtalanításomnak)... és még kajálni is kéne valamit. Főzni gyűlölök úgyhogy lehet, hogy ma is rántottát eszünk.

A férjem karja viszont múlt kedd óta NYOM NÉLKÜL összeforrt. A gipszet még visszapakolták, de a sokik csak a fejüket vakarták, hogy ez meg hogy történhetett ennyi idő alatt. Valszeg szerdán lebűvészkedjük a karjáról a gipszet. Ha már nem látszik a törés akkor nem mindegy? (Hmmm... a kardomba dőlök ha tényleg ez az energiával gyógyítósdi jött be... a dokik szerint nem szokott ennyi idő után ennyire tökéletesen összeforrni a kar...). Gondolom jövő héten átadják a gyógytornászak, utána meg már talán emelhet is... (alig várom... Lillát nem tudja fél kézzel visszatartani max. rövid időre, a kiságyból sem tudja kivenni, az összes kétkezes tevékenységhez én kellek stb. Bevallom nem bánnám ha végre teljesen rendbejönne és be tudna segíteni a túlélésbe... főleg, hogy én ugye nem tudok vezetni így minden vezetős dolog miatt a szüleimet kell hívnom ami nagyon gáz)
Vendég
 


Jé...már fogacska! Gratula Lilla babának!
Vendég
 


Csakegy!

Gratula a foghoz!
Ugye mondtam, h. ne parázz!
Csak írd fel, h. mikor tört át a tejfoga, mert lehet, h. a maradók is késni fognak egy kicsit, de ha megmondod majd a dokinak, h. a tejfoga is kicsit késett, akkor nem fognak újból beparáztatni!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Sziasztok!

Jöhetünk hozzátok?
Én is PCOS vagyok, met-et szedtem és a 4. beültetés (3 stimu+1 fagyis) eredményeként született meg Ádám. :lol:

A 12-13. héten abbahagytam a met szedését...
Szerintetek mikor lehet újra elkezdeni?
Ádám anyatejet kap... próbálkoztunk a szoptatással, de nem megy... fejek és cumisüvegből kapja meg a tejet... túl sok és túl könnyen jön)


Kép
Vendég
 


Szia Laura! :D

Üdv itt is! :D Nagyon cuki Ádám!

Kép

Kép
lecso
 
 


üdv, laura!
habbermann etető!!! nálunk is ez volt és zsuzsi most kezdi abbahagyni a szopit. pedig nagyon le akart jönni az anyagról az elején.

csakegy, gratula a fogacskához!!!!!!! és a férjednek a gyógyuláshoz. mit csinált vele az a "csodatevő"? lehet tényleg van benne vmi??? :roll:

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Dimet
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Mi az? Hol és mennyiért lehet kapni?
Vendég
 


Sziasztok!

Dimet!

Jó hogy szóba hoztad a Habermannt, szerettem volna ezzel kapcsolatban kérdezni.
Ilyen néven semmilyen etető alkalmatosságot nem találtam a neten, sem a baba boltokban. Ez az a fajta cumisüveg, aminek ilyen légzőizé van a fenekén? Azokra volt ráírva hogy a szopás élményéhez hasonlít a használata. Ilyen több gyártótól láttam, de egyikre sem volt Habermann írva. :D Ez az?

Köszi!
Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Sziasztok!

Csakegy!
Gratu Lillának a fogacskához!

Nekünk is van már kettő,de még csak pár mm-re bújtak elő.Ilyenkor már mosni kell a fogakat? És mivel, hogyan??
Bocs,de ebben tudatlan vagyok.... :oops:
ezoterike
 
 


Laura,Monee
:http://www.medela.hu/

Kép

Kép
lecso
 
 


http://www.medela.hu/

Na még egyszer

Kép

Kép
lecso
 
 



Kép

Kép
lecso
 
 


ja, lecso leírta :) tényleg jó. 7 ezer körül van. 1 üveg jár hozzá. de a brendonba is, de tuti a medelánál is pl. lehet hozzá kapni 3as csomagolásban 2 ezer körül még üveget. megéri!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
én nem tudtam kiszívni belőle a vizet :D

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Lecso!

Köszi. :D
Akkor nem erre gondoltam. :D

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Nincs mit Monee :D

Kép

Kép
lecso
 
 


Kop-kop! Szabad ide bejönni?! :roll: :oops: Czinkeb tanácsára, betenném ide a kérésemet, hátha itt nagyobb a forgalom és tudtok nekem segíteni! Előre is köszönöm!

Sziasztok lányok!
Kérlek segítsetek nekem, ha úgy érzitek rúgjatok virtuálisan fenékbe, de nagyon tanácstalan vagyok!

A helyzte az, hogy elfogyott az Avandiám (azaz péntekig van), ez volt az első ciklusom ami alatt végig szedtem ezt a gyogyit, de most úgy érzem, hogy szeretnék inkább újabb próbát tenni a Meforallal annak ellenére, hogy ennek a gyogyinak nincs mellékhatása (bár nem tudom nem ettől van-e, hogy "ödémás" a szemeim alatti terület, illetve sokszor fájdogál a szívem főleg biciklizéskor /akkor mindig/) azon kívül, hogy nincs mellékhatása az Avandiának, úgy érzem még rosszabbodott a barnásozásom, most már 1 héttel az ovulációm óta megy a dolog és pontosan azóta fájnak iszonyúan a melleim is, és a mi a legjobban kikészít: nem tudok úgy szeretkezni a párommal, hogy ne azon idegeljem magam, hogy most nem eshetek teherbe, tudom egy felnőtt embernek nem kéne gondot okozzon a védekezés, de engem agyilag blokkol (12 éve szeretnék babát most meg védekezzek! )
A Meforalnál az első ciklusnál csökkent a barnázásom, de akkor meg a mellékhatásoktól szenvedtem (igaz, akkor nem sportoltam és a diétát sem tartottam) Szóval azt remélem, hogy most az életmód váltás miatt talán hatékonyabb lenne a Meforal mint a múltkor és lelkileg sokat jelentene nekem ha nem kellene védekezni! Ti mit gondoltok? Kérlek benneteket adjatok tanácsot! Ma mindenképpen hívom az intézetet, mert ha nem váltok akkor fel kell írassam az Avandiát, de ha szerintetek nem eretnekség akkor megkérdezném Tűű dokit a váltásról! (bár nem tudom telefonon keresztül lehet-e egyáltalán értekezni vele, vagy mindenképpen időpontot kell kérni? Erre tudja valaki a választ? )
Puszka, Tücsi!
Vendég
 


Alighanem magradunk a Tommee Tippee-nél...
Vendég
 


Tücsi másikban írtam neked!

Kép

Kép
rejo
 
 


Rejoka itt is nagyon szépen köszönöm, rád mindig számíthatok (ezt már többször megjegyeztem magamban) ÖLELÉS! :)
Vendég
 


Sziasztok!

Ági!
Eszterlány nagyon tündér! :) Csodaszép mosolya van! :)

Laura!
Gratulálok a kisfiadhoz! :)

Csakegy!
Szóval "fogasodtok"! :lol: :lol: Nagyon jó!
Még szerencse hogy a lányod nem harap! Még! Várd ki, hogy legyen több foga! :lol: :lol: :lol:

Csakegyjótanács. A gipszet addig ne vegyétek le, amíg a dokik nem javasolják a levételt!
Ez a csodatévő módszer Norkának is jól jött volna... :roll:


Ma mászkáltam a városban. Gyalog! :shock: Alig bírtam hazajönni. Sokszor meg kellett álljak és ide-oda leültem. Ilyenkor derül ki, hogy mennyire nincsenek padok, ahova a szegényember megfáradt állapotos lánya le tudna ülni. A pocakomnak nem tetszett. Amúgy én teljesen jól éreztem magam :)

Cuppantás. Jók legyetek. :)

34. hét
Vendég
 


Sziasztok!

Szabad csatlakozni????
Ma mondta ki a doki az ítéletet: PCO-m van... Egyből gyógyszer (még nem tudom melyik fajta), diéta, torna stbstbstb...

Egy kicsit meg vagyok ijedve, az az igazság...
Majd megpróbálok visza olvasgatni és igyekszem nem hülyeségeket kérdezni, jó? 8)

nukada
 
 


Nukada!
Üdv közöttünk! :)

Azért annyira ne ess kétségbe! :wink:

www.pco-szindroma.hu Olvasgasd ezt a honlapot is! :D


Lányok!
Kettős front. Aztán hideg front! :?

Lehet azért nem alszom még?

Na megyek. Cuppantás.

34+0
Vendég
 


Sziasztok csajok!

jelentem megvan életem első 3. cn-i hormoneredménye. Előtte két 23 napos ciklusom volt.

Tökéletes. Már csak azt kellene kitalálni, miért rövidültek le a ciklusaim 23 napra, és miért pecsételek pirosat 18-20 cn-től. (nem igazán barnázás, inkább piros). mindezt met óta.

FSH : 7,1

LH : 6,1

Ösztradiol: 145,7

Progeszteron : 2,8

prolactin : 268

tesztoszteron totál : 1,33


Minden határértéken belül van, de a totál teszto sztem még magas...

Aki ért hozzá, a progi magasnak számít ezzel az értékkel a 3 cn-en? (mert akkor lenne ötletem a pecsételésre...) ebből úgy tűnik pém azért van.


Okr!

Dorottyának boldog névnapot! :lol:

Kép

Kép
rejo
 
 


REjo, ez elég jó progi! :wink:

Kriszta, Dorottyának boldog névnapot!
Vendég
 


boldog dorottya napot!!!!!!!!!!!

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Boldog névnapot kívánok Dorottyának!



Leesett Ádám köldökcsonkja :lol:
Vendég
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?